RSS

Retete de Pasti #100

30 Mar

Retete de Paste:

Vinete cu fenicul

24 July 2012
Vinete cu feniculO reteta delicioasa de vinete cu: cartofi, fenicul, ardei gras, ardei capia, dovlecel, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250 ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză de…

Read more »

Prajitura cu pere si mascarpone

24 July 2012
Prajitura cu pere si mascarponeO reteta de prajitura cu pere si mascarpone din: pere, oua, faina, mascarpone, zahar, unt, praf de copt, lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 3 oua 250 g faina 250 g mascarpone 150 g zahar 35 g unt 1 pliculet cu praf de copt 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă untul cu zahărul.…

Read more »

Dovlecei cu carne la cuptor

24 July 2012
Dovlecei cu carne la cuptorO reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei 500 g carne de pui două cepe două felii de pâine doi cartofi 3 linguri cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Mod de preparare: Carnea de pui…

Read more »

Deserturi: Tarta cu mere

24 July 2012
Deserturi: Tarta cu mereO reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare. Ingrediente: 5 mere 1 lingura cu unt 100 g zahar scortisoara zeama de lamaie pentru aluat: 500 g faina 125 g zahar 150 ml apa 10 g drojdie 2 linguri cu ulei sare   Mod…

Read more »

Rizotto cu pui şi ciuperci

24 July 2012
Rizotto cu pui şi ciuperciO reteta de rizotto cu pui si ciuperci din: ulei de masline, ceapa, orez, cimbru, vin alb, piept de pui, concentrat de pui, unt, ciuperci, usturoi, cascaval, rosii si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 400 g orez cu bobul lung 1 lingurita de cimbru uscat 75 ml vin alb…

Read more »

Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc

24 July 2012
Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezescO reteta de Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de pui. Ingrediente: 4 bucati medalion somon 2 morcovi 1 ceapa rosie 1 radacina patrunjel ¼ telina Ierburi de…

Read more »

Chec cu marmelada de portocale

24 July 2012
Chec cu marmelada de portocaleO reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua, marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar brun 3 oua 100 g marmelada 1 portocala, taiata felii subtirisoaja rasa de la 1 200 g faina cu factor de crestere, cernuta pentru glazura:…

Read more »

Specialitate cu vinete si branza

24 July 2012
Specialitate cu vinete si branzaO reteta de specialitate cu vinete si branza din: vinete, carne tocata de vita, sare, piper, ceapa, ulei de masline, patrunjel, telemea de vaca, oua, smantana, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 6 vinete 500 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 2 cepe ulei de masline 1-2 legaturi patrunjel 200 g…

Read more »

Briose cu lamaie

24 July 2012
Briose cu lamaieO reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt, oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina cu agent de crestere 1 lingurita praf de copt 150 g zahar brun 150 g unt nesarat, inmuiat 3 oua coaja rasa de la 2 lamai si…

Read more »

Aperitiv cu vinete si branza

24 July 2012
Aperitiv cu vinete si branzaO reteta de aperitiv cu vinete si branza din: vinete, usturoi, telemea de vaca, sare, piper, ulei de masline, rosii, patrunjel si seminte de pin. Ingrediente: 4 vinete 8 catei de usturoi 300 g telemea de vaca sare piper 4-5 linguri ulei de masline 4 rosii o legatura patrunjel 50 g seminte de pin  …

Read more »

Retete culinare: Tort de ciocolata

24 July 2012
Retete culinare: Tort de ciocolataO reteta de tort de ciocolata din: ciocolata amaruie, margarina, zahar brun, oua, praf de copt, faina, unt, zahar pudra, caramele, sare grunjoasa, frisca si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie cu 70% cacao, rupta 140 g margarina 200 g zahar brun 5 oua 1 lingurita praf de copt 100 g faina…

Read more »

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

24 July 2012
Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşeO reteta de ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse din: carne de pasare, corcoduse, kardei, rosii, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pasta de fasole verde, orez, oua, sare, marar verde, leustean verde, apa si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat) 2 maini de corcoduse verzi 1 ardei galben…

Read more »

5 cocktailuri de vara

24 July 2012
5 cocktailuri de vara5 cocktailuri de vara:   Cocktail Lemon Twist   Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva frunze de ţelină   Se serveste la orice oră Ingrediente: 20 g sfeclă fiartă şi tocată mărunt 80 g ţelină rădăcină crudă tăiată…

Read more »

Negresa cu nuca

23 July 2012
Negresa cu nucaO reteta de negresa cu nuca din: ciocolata menaj, cacao, unt, faina, zahar pudra, oua, nuca, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 80 g cacao 250 g unt 65 g faina 250 g zahar pudra 4 oua 150 g nuca 1 pliculet cu praf de copt sare   Mod de preparare:…

Read more »

Vinete umplute cu piept de curcan

23 July 2012
Vinete umplute cu piept de curcanO reteta de vinete umplute cu piept de curcan din: vinete, piept de curcan, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, crema de branza mascarpone, patrunjel, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 2 vinete de marime medie 400 g piept de curcan o ceapa rosie 4 catei usturoi sare piper negru macinat 100 g crema de…

Read more »

Prăjitură cu foi şi miere

23 July 2012
Prăjitură cu foi şi miereO reteta de prajitura cu foi si miere din: faina, nuca, miere, ou, zahar, unt, lapte, bicarbonat si smantana. Ingrediente: 400 g faina 100 g nuca 2 linguri cu miere 1 ou 150 g zahar 50 g unt 2 linguri cu lapte 3/4 lingurita cu bicarbonat pentru crema: 700 g smantana 120 g nuca 250…

Read more »

Retete culinare: Legume umplute

23 July 2012
Retete culinare: Legume umpluteO reteta de legume umplute din: carne, orez, ceapa, ardei grasi, rosii, gulie, vinete, varza, vin alb, ulei si smantana. Ingrediente: 700 g carne (vita, porc, pasare) 20 g orez 1 ceapa 3 ardei grasi 3 rosii 1 gulie 2 vinete mici 1 varza mici alba 50 ml vin alb 50 ml ulei 50 ml…

Read more »

Cafe Capriccio

23 July 2012
Cafe CapriccioCafe Cpriccio din: cafea, cointreau, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 1/2 ceasca de cafea tare si fierbinte 4 cl Cointreau 1 lingurita de zahar vanilat 100 g frisca lichida   Mod de preparare: Turnam in 2 cesti cafeaua. Adaugam Cointreau si punem peste amestec frisca batuta cu zahar vanilat.

Read more »

Supă ardelenească de agrişe

23 July 2012
Supă ardelenească de agrişeO reteta de supa ardeleneasca de agrise din: agrise, ceapa, morcov, telina, patrunjel, orez, smantana, galbenus, unt, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 300 g agrise 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 1 patrunjel 1 lingura cu varf de orez 2 linguri smantana 1 galbenus 25 g unt patrunjel verde sare   Mod de preparare:…

Read more »

Chifle cu sunca

23 July 2012
Chifle cu suncaO reteta de chifle cu sunca din: sunca de praga, banza de vaci, faina, lapte, ou, ulei, drojdie, zahar, sare si susan. Ingrediente: 200 g sunca de praga 150 g branza de vaci 600 g faina 300 ml lapte 1 ou 3 linguri cu ulei 10 g drojdie 1 lingurita cu zahar 1 lingurita cu…

Read more »

Prajitura cu gem de rubarba

23 July 2012
Prajitura cu gem de rubarbaO reteta de prajitura cu crema de ou si rubarba din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, frisca, vin alb si gem de rubarba. Ingrediente: 50 g unt nesarat 150 g zahar tos 3 oua 100 g faina cu factor de crestere, cernuta 1 lingurita praf de copt 1…

Read more »

Chiftele de curcan cu ghimbir

23 July 2012
Chiftele de curcan cu ghimbirO reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita, suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1 ardei iute rosu 1 lingura cu ghimbir…

Read more »

Ciorba de perisoare olteneasca

23 July 2012
Ciorba de perisoare olteneascaO reteta de ciorba de perisoare olteneasca din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel, ardei, ou si otet. Ingrediente: circa 350 g carne (amestec vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet   Mod de…

Read more »

Cafe Amsterdam

23 July 2012
Cafe AmsterdamO reteta simpla de Cafe Amsterdam din: lichior de oua, cafea, zahar, frisca si cacao. Ingrediente: 3-4 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 1 lingurita de zahar 1-2 lingurite de frisca lichida batuta cafea sau cacao instant   Mod de preparare: Turnam lichiorul de oua in ceasca incalzita in prealabil.…

Read more »

Reteta zilei: Tzatziki

23 July 2012
Reteta zilei: TzatzikiO reteta de Tzatziki din: iaurt, castravete, usturoi, marar, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500g iaurt simplu 1 castravete mare 1-2 catei de usturoi, tocati marar proaspat tocat sare ulei de măsline   Mod de preparare: Se curata castravetele de seminte, se da pe razatoare. Se presara sare. Se lasa sa stea 30 de…

Read more »

Paste la cuptor, cu carne tocata

23 July 2012
Paste la cuptor, cu carne tocataO reteta de paste la cuptor, cu carne tocata din: ceapa rosie, ardei gras, praz, carne de vita, cas, ulei de masline, usturoi, rosii, bulion, supa de vita, paste, pesmet, cascaval si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras, rosu, rocat 1 ardei gras galben, tocat 1 fir de praz, taiat…

Read more »

Bulz cu carne

22 July 2012
Bulz cu carneO reteta de bulz cu carne din: malai, cabanosi, ceapa verde, ciuperci, pesmet, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g malai 3-4 cabanosi 10-15 ciuperci 4 fire de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 2 linguri cu pesmet 1 ou unt sare piper   Mod de preparare: Faci o mămăligă nu prea vârtoasă,…

Read more »

Ciorbă de păstăi ardelenească

22 July 2012
Ciorbă de păstăi ardeleneascăO reteta de ciorba de pastai ardeleneasca din: pastai, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei, usturoi, patrunjel verde, zer, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pastai 3 morcovi 2 cepe 1 radacina telina cu frunze 3 rosii mari 2 ardei 1 catel de usturoi patrunjel verde 500 ml zer proaspat (optional) 200 g smantana…

Read more »

Varză dulce cu cârnati

22 July 2012
Varză dulce cu cârnatiO reteta de varza dulce cu carnati din: carnati, varza, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, ceapa verde, rozmarin, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 6 carnati afumati grosi 1 varza 2 cepe 2 foi de dafin 5 boabe de piper ceapa verde rozmarin patrunjel sare ulei   Mod de preparare: Spală varza, tai-o în…

Read more »

Retete culinare: Ardei umpluti cu vinete

22 July 2012
Retete culinare: Ardei umpluti cu vineteO reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei, ceapa, rosii, vinete, ou, faina, ulei, patrunjel verde, zahar, piper si sare. Ingrediente:  12 ardei de marime mijlocie 250 g ceapa 1 kg rosii 700 g vinete 1 ou 1 lingura de faina 150 ml ulei 1 legatura de patrunjel verde zahar piper sare   Mod…

Read more »

Chiftele de vită la cuptor

22 July 2012
Chiftele de vită la cuptorO reteta de chiftele de vita la cuptor din: carne tocata de vita, oua, smantana, paine, ceapa, usturoi, sos dulce acrisor si sare. Ingrediente: 700 g carne tocata de vita 2 oua 1 lingura cu smantana 2 felii de paine 1 ceapa 3 catei de usturoi sos dulce acrisor sare   Mod de preparare: Dă…

Read more »

Rondele de vinete cu branza de capra

22 July 2012
Rondele de vinete cu branza de capraO reteta de rondele de vinete cu branza de capra din: vinete, branza de capra, sare, piper, smantana, marar, salata, ardei gras, ulei de masline, otet balsamic si rosii. Ingrediente: 2 vinete 200-250 g branza de capra sare piper macinat 1 lingura smantana marar verde 80 g salata 1 ardei gras rosu ulei de masline…

Read more »

Spaghete cu peste si legume

21 July 2012
Spaghete cu peste si legumeO reteta de spaghete cu peste si legume din: spaghete, rondele de rechin, ceapa, rosii, usturoi, capere, ulei, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 4 rondele de rechin 1 ceapa 6 rosii 4 catei de usturoi 1 lingura cu capere ulei patrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Pune pastele la…

4 cocktailuri de vara

21 July 2012
4 cocktailuri de vara4 cocktailuri de vara: Cocktail Chocolate Lady O reteta de Cocktail Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de migdale. Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale   Mod de preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata preparat) si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de lichior. Read…

Read more »

Salată de dovlecei cu sos de usturoi

21 July 2012
Salată de dovlecei cu sos de usturoiO reteta de salata de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi, lamaie, chimen, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mici 1 catel de usturoi 1/2 lamaie 1 lingurita rasa chimen pudra 2 linguri ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: Dovleceii îi cureţi de coajă şi seminţe…

Read more »

Limonada cu pepene galben

21 July 2012
Limonada cu pepene galbenO reteta de limonada cu pepene galben din: sirop de zahar, suc de lamaie, pepene galben si apa plata. Ingrediente: 20 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie bine coapta 200 g pepene galben (curatat de coaja si taiat cubulete) 50 ml apa plata   Mod de preparare: Pune…

Read more »

Ciorbă de ardei gras cu aripi de pui

21 July 2012
Ciorbă de ardei gras cu aripi de puiO reteta de ciorba de ardei gras cu aripi de pui din: aripi de pui, ardei grasi, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat cu gust de gaina, galbenus, smantana, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg de aripi de pui 6 ardei grasi rosii 2 morcovi mici 1 telina mica 1 ceapa potrivita…

Read more »

Tocană de porc cu legume

21 July 2012
Tocană de porc cu legumeO reteta de tocana de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, ceapa, dovlecel, bulion, rozmarin, ulei, piper boabe si sare. Pentru un gust deosebit, poţi adăuga în această tocană doi castraveţi muraţi tăiaţi în cubuleţe. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g ciuperci 1 ceapa 1 dovlecel 3 linguri cu bulion 1…

Read more »

Sos brun cu maduva de vitel

21 July 2012
Sos brun cu maduva de vitelO reteta de sos brun cu maduva de vitel din: vin alb, ceapa, cimbru, piper, sos brun, maduva, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 ml vin alb 2 cepe 2 frunze cimbru 5 boabe de piper mozaic 500 ml sos brun 150 g maduva din oase de vitel zeama de la 1 lamaie sare…

Read more »

Salată de ananas cu frişcă şi lămâie

21 July 2012
Salată de ananas cu frişcă şi lămâieO reteta de salata de ananas cu frisca si lamaie din: ananas, lamai, frisca, zahar pudra si baton de vanilie. Ingrediente: 2 ananas 4 lamai mari netratate 400 g frisca 4 lingurite zahar pudra miezul de la 1/2 baton de vanilie   Mod de preparare: Se taie frunzele de la fructul de ananas şi coada…

Read more »

Supă de ceapă verde

21 July 2012
Supă de ceapă verdeO reteta de supa de ceapa verde din: ceapa verde, cartofi, supa de pui, lapte, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 12 cepe verzi 3 cartofi de mărime medie, tăiaţi bucăţi 4 ceşti cu supă de pui 3/4 ceaşcă cu lapte 1 lingură cu unt 1/2 linguriţă cu sare 1/4 linguriţă cu piper alb  …

Read more »

Lasagna cu vita

21 July 2012
Lasagna cu vitaO reteta cu lasagna cu vita din: foi de lasagna, carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa, telina, morcov, nucsoara, vin alb sec, rosii in sos, cascaval, oregano, piper, sare, unt, faina, sare si lapte. Ingrediente: 200 g foi de lasagna 500 g carne de vita tocata 1 lingura cu ulei de masline 3…

Read more »

Plăcintă cu urdă si verdeaţă

21 July 2012
Plăcintă cu urdă si verdeaţăO reteta de placinta cu urda si verdeata din: foi de placinta, urda, oua, marar, ceapa verde, sare si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 kg de urda 6 oua 3 legaturi de marar 2 legaturi de ceapa verde sare ulei pentru uns foile si tava   Mod de preparare: Urda o amesteci…

Read more »

Reteta zilei: Chiftele de curcan

21 July 2012
Reteta zilei: Chiftele de curcanO reteta de Chiftele de curcan din: carne tocata de curcan, pesmet, ou, ceapa, sos worcestershire, sare, piper, suc de rosii si sos de chilli. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 1/2 – 1 cana pesmet 1 ou 1/2 ceapa, tocata 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura praf de usturoi sare si piper dupa…

Read more »

Salată de fructe cu îngheţată

21 July 2012
Salată de fructe cu îngheţatăO reteta de salata de fructe cu inghetata din: compot de ananas, banana, kiwi, caise, piersici, capsuni, rom si inghetata. Ingrediente: 1 cutie cu compot de ananas 1 banană 1 kiwi 2-3 caise 2 piersici 2 căpşuni 1/2 pahar rom îngheţată   Mod de preparare: Fructele se taie în bucăţi potrivite, se pun într-un vas,…

Read more »

Peşte alb la cuptor, în felii de costiţă afumată,cu maioneză cu lămâie şi sparanghel

21 July 2012
Peşte alb la cuptor, în felii de costiţă afumată,cu maioneză cu lămâie şi sparanghelO reteta de peste alb la cuptor din: fileuri de peste alb, rozmarin, coaja si zeama de lamai, piper, costita afumata, ulei de masline, maioneza si sparanghel. Este o combinaţie extraordinară! Se poate prepara cu orice peşte alb de calitate, precum egrefin, scorpie-de-mare, cod sau merluciu, care absoarbe foarte bine aroma mirodeniilor şi se potriveşte…

Read more »

Mancarica de perisoare

21 July 2012
Mancarica de perisoareO reteta de mancarica de perisoare din: carne, orez, piper, oua, foi de spanac, patrunjel, marar, zeama de carne, sare si smantana. Ingrediente: 750 g carne 170 g orez piper 3 oua cateva foi de spanac patrunjel si marar verde 3 cesti zeama de carne sare smantana   Mod de preparare: Faci o tocătură de…

Read more »

Rizoto cu carne de porc

21 July 2012
Rizoto cu carne de porcO reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi, vin alb sec, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 1 cana cu orez 1 morcov 1 pahar cu vin alb sec ulei sare   Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă şi…

Read more »

Cafea Black Forrest

21 July 2012
Cafea Black ForrestO reteta simpla de Cafea Black Forrest din: apa, cafea, zahar si rachiu de cirese. Ingrediente: 1/2 l apa 10-12 lingurite pline de cafea 4 lingurite de zahar 4 paharele de rachiu de cirese sau fructe   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o turnam in cesti icnalzite. Indulcim cu cate o lingurita de zahar,…

Read more »

Ciuperci umplute servite pe pâine prajita

21 July 2012
Ciuperci umplute servite pe pâine prajitaO reteta de ciuperci umplute servite pe paine prajita din: ciuperci, tarhon, branza de capra, paine crocanta, salata verde, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi si otet balsamic. Ingrediente: 250 g ciuperci mici, taiate felii si tocate 4 ciuperci cu palarii mari 1/2 legatura tarhon, tocat 100 g branza de capra, sfaramata paine crocanta, taiata…

Read more »

Salată cu afine, piersici şi cimbru

21 July 2012
Salată cu afine, piersici şi cimbruO reteta de salata cu afine, piersici si cimbru din: piersici, necatarine, afine, cimbru, ghimbir, suc de lamaie, coaja de lamaie si sirop de agave. Ingrediente: 4 piersici 4 nectarine 1 ceaşcă cu afine 2 linguriţe cu cimbru proaspăt, tocat 1 linguriţă cu ghimbir ras 1/4 ceaşcă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu coajă…

Read more »

Coşuleţe cu mere

21 July 2012
Coşuleţe cu mereO reteta de cosulete cu mere din: aluat, mere, pudra de scortisoara, nucsoara, zahar, unt si boabe de fasole. Ingrediente: 700 g aluat foitaj 5-6 mere mai maricele 1 lingurita pudra de scortisoara 1/2 lingurita cu nucsoara 300 g zahar unt sau margarina pentru tapetat boabe de fasole   Mod de preparare: întinde foaia de…

Read more »

Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie

21 July 2012
Sorbet cu mentă, busuioc si lămâieO reteta de sorbet cu menta, busuioc si lamaie din: frunze de menta, zahar, apa, suc de lamaie, frunze de busuioc, pepene galben si zahar. Ingrediente: 2 linguri de frunze de menta proaspata 170 g zahar 375 ml apa 125 ml suc de lamaie 20 g frunze de busuioc proaspete 1 pepene galben 2 linguri…

Read more »

Somon înăbuşit

20 July 2012
Somon înăbuşitO reteta de somon inabusit din: morcovi, fenicul, ceapa, telina, rosii, cimbru, foi de dafin, vin alb, otet de vin, sare de mare, boabe d epiper, felii de somon si sfecla. Fierberea înăbuşită este o metodă clasică de preparare a fileurilor de peşte: acestea se cufundă într-un lichid care fierbe în clocote foarte mici şi,…

Read more »

Tort cu afine

20 July 2012
Tort cu afineO reteta de tort cu afine din: oua, zahar, esenta vanilie, faina, unt, praf de copt, mascarpone, esenta vanilie, zahar, lamaie, afine si gelatina. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 180 g zahar 1 esenta vanilie 200 g faina 50 g unt 1 praf de copt pentru umplutura: 250 g mascarpone 1 esenta vanilie 100 g…

Read more »

Tartă cu brânză dulce

20 July 2012
Tartă cu brânză dulceO reteta de tarta cu branza dulce din: faina, unt, galbenus, sare, zahar, lapte, crema de branza de vaci, zahar, ou, zahar vanilat, smantana, stafide si esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 1 galbenus 1/2 lingurita cu sare 3 linguri cu zahar apa calduta sau lapte pentru crema: 500…

Read more »

Reteta zilei: Pui rotisat

20 July 2012
Reteta zilei: Pui rotisatO reteta Pui rotisat din: pui, lamaie, piper, sare si unt. Ingrediente: 1 pui întreg 1 lamaie 1 lingurita de piper proaspat macinat 1 lingurita de sare 1/4 ceasca unt nesărat   Mod de preparare: Spalati bine puiul, scoateti maruntaiele. Combina sarea si piperul. Frecati puiul cu amestecul de sare si piper, de asemenea si…

Read more »

3 cocktailuri de vara

20 July 2012
3 cocktailuri de vara3 cocktailuri de vara:   Brazil Colada Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva cireşe Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g Cachaca 10 g cremă de cocos 20 g rom alb o lingură de frişca 50…

Read more »

Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde

20 July 2012
Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verdeO reteta de limba de mare la tigaie cu salsa verde din: usturoi, capere, castraveciori murati, fileuri de ansoa, patrunjel, busuioc, menta, mustar de dijon, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, faina, broccoli purpuriu, unt si lamaie. Ingrediente: un căţel de usturoi curăţat o mână de capere scurse…

Read more »

Rulouri cu scortisoara

20 July 2012
Rulouri cu scortisoaraO reteta de rulouri cu scortisoara din: faina, lapte, ulei, zahar, unt, drojdie, praf de copt, sare, stafide, nuci, scortisoara si rom. Ingrediente: pentru aluat: 3 1/2 cani cu faina 1+1/3 cani cu lapte 1/3 cana cu ulei 1/3 cana cu zahar 100 g unt 1/4 cub de drojdie proaspata 1/2 lingurita cu praf de…

Read more »

Ciorba cu dovlecei a la grec

20 July 2012
Ciorba cu dovlecei a la grecO reteta de ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, galbenusuri, supa de oase, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel si marar verde. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei proaspeti 150 g ceapa 50 ml ulei 3 galbenusuri 2 l supa de oase 200 ml smantana 50 g faina 50 g orez…

Read more »

Retete culinare: Tarta cu rosii

20 July 2012
Retete culinare: Tarta cu rosiiO reteta de tarta cu rosii din: cartofi, faina, branza, smantana, ulei, oua, lapte, rosii cherry si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g faina 150 g branza sarata 2 linguri cu smantana 4-3 linguri cu ulei 2 oua 1 lingura cu lapte rosii cherry sare   Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja in…

Read more »

Cremă de vară cu fructe

20 July 2012
Cremă de vară cu fructeO reteta de crema de vara cu fructe din: caise, stafide, miere, branza de vaci si smantana. Ingrediente: 250 g caise (piersici sau mere) 7 linguri stafide 2-3 linguri miere 150 g branza de vaci 100 ml smantana   Mod de preparare: Inmoi stafidele in prealabil (in apa calduta cu esenta de rom). tai fructele…

Read more »

Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

20 July 2012
Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocantO reteta de platica la tigaie cu salata de fenicul crocant din: bulbi de fenicul, frunze de maghiran, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii uscate, sare de mare, piper negru, fileuri de platica, seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, cu frunze cu tot…

Read more »

Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa

20 July 2012
Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţaO reteta de Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa din: oua, cartofi, verdeata, dovlecel, ceapa verde, smantana, sunca de praga, ulei de masline, mazare, unt si cascaval. Ingrediente: 8 oua plus 2 albusuri 750 g cartofi pentru prajit, congelati 6 linguri verdeata asortata, tocata – rozmarin, salvie, marar 200 g dovlecel, taiat felii 4…

Read more »

Pere in sirop, cu crema de vanilie

20 July 2012
Pere in sirop, cu crema de vanilieO reteta de pere in sirop, cu crema de vanilie din: pere, zahar, lapte, galbenusuri, faina, zahar vanilat, rom si frisca. Ingrediente: 6 pere frumoase 4 linguri de zahar pentru sirop pentru crema: 1/2 lapte 150 g zahar 3 galbenusuri 1/2 lingura de faina 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita de rom 250 g frisca…

Patratele cu ceapa si ciuperci

20 July 2012
Patratele cu ceapa si ciuperciPatratele cu ceapa si ciuperci din: aluat de foitaj, gorgonzola, rosii uscate, ceapa rosie, ceapa alba, ciuperci, ulei de masline si cimbrisor verde. Ingrediente: 700 g aluat de foitaj 100 g gorgonzola 3-4 rosii uscate 1 ceapa rosie 1 ceapa alba 100 g ciuperci champignon ulei de masline cimbrisor verde   Mod de preparare: Taie…

Read more »

Paste cu fructe de mare

20 July 2012
Paste cu fructe de mareO reteta de paste cu fructe de mare din: paste, fructe de mare, usturoi, ardei iute, unt, ulei de masline, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g de paste 500 g (1 kg) de fructe de mare congelate 3-4 caţei usturoi 1 ardei iute 1 lingură unt ulei de măsline 1-2 pahare cu vin alb…

Read more »

Salată de portocale cu dovleac

20 July 2012
Salată de portocale cu dovleacO reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi. Ingrediente: 120 g frisca 120 g iaurt 2 lingurite miere lichida zeama de la o lamaie radacina de ghimbir proaspat razuita 400 g dovleac 4 portocale 4 mere acrisoare 2 kiwi   Mod de…

Read more »

Cafea ruseasca

20 July 2012
Cafea ruseascaO reteta simpla de Cafea ruseasca din: cafea, zahar, votca si frisca. Ingrediente: 3/4 ceasca de cafea tare si fierbinte 1 lingurita de zahar 3 linguri de votca frisca lichida simpla sau frisca lichida pentru cafea   Mod de preparare: mixam zaharul si votca intr-un vas termorezistent, incalzit. Apoi flambam atent compozitie, cu un chibrit…

Read more »

Sărmăluţe de vară în frunze de hrean

20 July 2012
Sărmăluţe de vară în frunze de hreanO reteta de sarmalute in frunze de hrean din: carne tocata de oaie, slanina afumata, ceapa verde, ceapa alba, marar, macris, orez, ou, sare, piper, iaurt, faina, boia dulce si frunze de hrean. Ingrediente: 500 g carne tocata de oaie 200 g slanina afumata 1 legatura ceapa verde 1 ceapa mare alba 1 legatura marar…

Read more »

Retete pentru weekend #18

20 July 2012
Retete pentru weekend #18Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!   Abalone   Abalone este numele unui gasteropod marin, a cărui carne este foarte apreciată, în special în partea de est a Asiei…

Read more »

Ton la grătar cu ulei aromat

19 July 2012
Ton la grătar cu ulei aromatO reteta de ton la gratar cu ulei aromat din: oregano, sare de mare, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, mazare, bob, menta, zeama de lamaie si fleuri de ton. Ingrediente: frunzele de la o legătură mică de oregano sau maghiran proaspăt sare de mare zeama de la o lămâie ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Tartă cu praz şi brânză

19 July 2012
Tartă cu praz şi brânzăO reteta de tarta cu praz si branza din: faina, margarina, ou, apa, sare, oua, praz, usturoi verde, branza de capra, carne de vita, smantana, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 1 ou 2 linguri cu apa rece sare pentru umplutura: 2 oua 2 fire de praz tanar 3…

Read more »

Dovlecei umpluti cu varza

19 July 2012
Dovlecei umpluti cu varzaO reteta de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, ulei, rosii, smantana si cimbru. Ingrediente: 400 g dovlecei 1 varza mica 150 ml ulei 3 rosii 1 cutie de smantana cimbru   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi scobeşti cu o lingură şi îi pui la cuptor într-un vas în care ai…

Read more »

Dovlecei în aluat

19 July 2012
Dovlecei în aluatO reteta de dovlecei in aluat din: aluat, dovlecei, branza de vaci, smantana, oua, parmezan, seminte de pin, cimbrisor si sare. Ingrediente: 350 g aluat foitaj 3 dovlecei 150 g branza de vaci 25 g smantana 2 oua 50 g parmezan 50 g seminte de pin cimbrisor verde sare   Mod de preparare: Dă doi…

Read more »

Salată exotică cu nuci

19 July 2012
Salată exotică cu nuciO reteta de salata exotica cu nuci din: mango, papaya, pepene, stafide, rom alb, miere, zeama de lamaie, miez de nuci, migdale, fistic, smantana, baton de vanilie si fire de melisa. Ingrediente: 2 fructe de mango si de papaya 3 kiwi 1 pepene fara samburi 5 lingurite stafide 4 cl rom alb 6 lingurite miere…

Read more »

Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

19 July 2012
Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajitO reteta de vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit din: vinete, ciuperci, ficat, faina, usturoi, ceapa, paine, patrunjel, bulion si ulei. Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 250 g ciuperci 250 g ficat prajit 3 linguri faina 2 catei de usturoi 1 ceapa mare 1 felie de paine 1 legatura de patrunjel verde bulion…

Read more »

Şniţel de pui cu salata de cartofi şi bob

19 July 2012
Şniţel de pui cu salata de cartofi şi bobO reteta de snitel de pui cu salata de cartofi si bob din: piept de pui, cartofi, bob, patrunjel, ceapa verde, rosii cherry in sos tomat, faina, oua, pesmet, ulei de masline, mustar dijon si otet de vin alb. Ingrediente: 2 bucati piepr de pui, taiat in doua pe grosime 500 g cartofi noi, taiati…

Read more »

Placinta cu zmeura in sos de smantana

19 July 2012
Placinta cu zmeura in sos de smantanaO reteta de placinta cu zmeura in sos de smantana din: aluat, foitaj, zmeura, pesmet alb, smantana, oua, zahar si galbenus. Ingrediente: aluat de foitaj de 18×18 cm foitaj pentru ornat de 18×5 cm 1 kg zmeura 2 linguri pesmet alb 250 g smantana cu grasime de 25% 2 oua 2 lingurite zahar 1 galbenus…

Read more »

Reteta zilei: Salata de legume la gratar

19 July 2012
Reteta zilei: Salata de legume la gratarDaca tot e vremea gratarelor am zis sa fac o salata de legume la gratar din: rosii, ulei de masline, sare de mare, usturoi, ceapa, dovlecei, vanata, piper, otet balsamic, sare si zahar. Ingrediente: 1 kg rosii ulei de măsline sare de mare 1 capatana de usturoi 1 ceapa, curăţata şi tăiata în optimi 3…

Read more »

Somon prajit, in stil chinezesc

19 July 2012
Somon prajit, in stil chinezescO reteta de somon prajit, in stil chinezesc din: fileuri de somon, taitei, morcov, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, sos de soia, ghimbir, miere, mustar de dijon si ulei de susan. Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g taitei 1 morcov, razuit fasii 1 dovlecel, taiat felii 1 ardei gras rosu, taiat felii 200…

Read more »

Limonada cu cirese

19 July 2012
Limonada cu cireseO reteta de limonada cu cirese din: sirop de zahar, suc de lamaie, cirese si apa plata. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie 5-6 cirese mari 100 ml apa plata (in functie de preferinte, poti incerca si cu apa minerala)   Mod de preparare: Scoate samburii…

Read more »

Prajitura cu caise sau piersici

19 July 2012
Prajitura cu caise sau piersiciO reteta de prajitura cu caise sau piersici din: oua, unt, iaurt, bicarbonat, faina, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si caise. Ingredinete: 2 oua 80 g unt 200 g iaurt 1 1/2 lingurita bicarbonat 2 cani de faina 1 1/2 cana zahar zahar vanilat 1 lingurita zeama sau sare de lamaie 800 g caise/piersici…

Read more »

Tropical Cafe

19 July 2012
Tropical CafeO reteta de tropical cafe din: cafea, rom brun, zahar, frisca, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 2-4 cl rom brun 1 lingurita de zahar 100 g frisca lichida zahar pudra scortisoara   Mod de preparare: Punem romul si zaharul in cafeaua fierbinte. Batem frisca cu zaharul pudra si…

Read more »

Legume ascunse

19 July 2012
Legume ascunseLegume ascunse din: chiftele, mazare, rosii cherry, bulion, ulei, sare, piper, faina, margarina, apa si otet. Ingrediente: 10-12 chiftele (de carne, de legume, cum iti plac) 500 g mazare proaspata sau congelata 500 g rosii cherry 2 linguri cu bulion ulei sare piper pentru aluat: 340 g faina 250 g margarina 100 ml apa +…

Read more »

Supa de rosii cu zdrente

19 July 2012

O reteta de supa de rosii cu zdrente din: rosii, morcovi, ardei gras, oua, faina, ulei de masline, sare si frunze de telina. Ingrediente: 300 g rosii (sau 1 pahar mic de suc de rosii) 1/2 morcov 1/2 ardei gras 2 oua 2 lingurite faina 5 ml ulei de masline sare 1 frunza de telina…

Read more »

Peste cu sos de rosii si galuste de aluat

19 July 2012
Peste cu sos de rosii si galuste de aluatO reteta de peste cu sos de rosii si galuste de aluat din: ulei de masline, ceapa rosie, passata, vermut, supa de peste, gnocchi, file de peste alb, sos de ciuperci si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 2×500 conserve de rosii – passata 100 ml vermut…

Read more »

Salată cu tăiţei transparenţi şi cu carne tocată

19 July 2012
Salată cu tăiţei transparenţi şi cu carne tocatăO reteta de salata cu taitei transparenti si cu carne tocata din: taitei transparenti, sare, ardei, ulei, carne tocata, piper, zeama de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 200 g taitei transparenti sare 2 ardei rosii 3 lingurite ulei 400 g carne tocata amestecata piper negru macinat zeama de la 4 lamai 6 lingurite sos…

Read more »

Strudel cu spanac şi stafide

19 July 2012
Strudel cu spanac şi stafideO reteta de strudel cu spanac si stafide din: faina, margarina, spanac, smantana, branza de vaci, oua, stafide, miez de floarea soarelui si sare. Spanacul este foarte sănătos dacă nu neapărat pentru fierul conţinut (destul de redus, mult mai mult conţinând ştevia), măcar pentru clorofilă. Ingrediente: 340 g faina 250 g margarina 100 ml apa…

Read more »

Vinete la cuptor

19 July 2012
Vinete la cuptorO reteta de vinete la cuptor din: vinete, sare, piper, pesmet, ulei de masline, unt, ceapa verde, bulion, rosii, usturoi, patrunjel verde si nucsoara. Ingrediente: 2 vinete curatate de coaja si taiate cubulete sare piper negru 4-5 linguri de pesmet 3 linguri ulei de masline 40 g unt 1 ceapa verde tocata marunt 1 lingura…

Read more »

Somon la tigaie cu broccoli

19 July 2012
Somon la tigaie cu broccoliO reteta de somon la tigaie cu broccoli din: rozmarin, fileuri de ansoa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, piper, file de somon, ulei de masline, sare de mare, piper si broccoli. Pe lângă faptul că e delicios, somonul este o sursă preţioasă de grăsimi omega-3, fiind foarte benefic pentru sănătate. Ingrediente: frunzele tocate…

Read more »

Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi

19 July 2012
Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofiO reteta de friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi din: carne tocata, ou, pesemt, patrunjel verde, usturoi verde, sare, piper, sparanghel verde, cartofi, bacon, margarina si ulei. Ingrediente: 300 g carne tocata 1 ou 4 linguri pesmet frunza de patrunjel verde usturoi verde sare piper 10 bucati sparanghel verde 600 g cartofi mai mici…

Read more »

Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţi

18 July 2012
Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţiO reteta de coronita din pasta de branza si ardei copti din: ardei capia, branza de vaci, telemea, unt, smantana, oua, sunca, marar, piper, sare si gelatina. Ingrediente: 8 ardei capia copti, taiati pe jumatate 500 g branza de vaci 300 g telemea combinata de vaca si oaie 150 g unt 150 g smantana 8…

Read more »

Rizoto cu legume

18 July 2012
Rizoto cu legumeO reteta de rizoto cu legume din: ulei de masline, ceapa, costita, orez, supa de legume, dovlecei, unt si parmezan. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 cepe mari, tocate 250 costita, taiata cuburi 500 g orez pentru rizoto 1,8 l supa de legume fierbinte 4 dovlecei razuiti 50 g unt 100 g parmezan razuit…

Read more »

Lasagna cu legume

18 July 2012
Lasagna cu legumeO reteta de lasagna cu legume din: foi lasagna, ciuperci, dovlecel, morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii in bulion, suc de rosii, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi lasagna 500 g ciuperci 1 dovlecel 3 morcovi 1 telina mica 3 cepe 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 cutie rosii in bulion 1 cana…

Read more »

Limonada cu ghimbir

18 July 2012
Limonada cu ghimbirO reteta de limonada cu ghimbir din: sirop de ghimbir, suc de lamaie, apa, lime si lamaie. Ingrediente: 30 ml sirop de ghimbir 50 ml de suc proaspat stors de la o lamaie 150 ml apa 3-4 felii de lime si lamaie pentru siropul de ghimbir: 500 g de zahar 450 ml de apa 100…

Read more »

Placinta stil pizza

18 July 2012
Placinta stil pizzaO reteta de placinta stil pizza din: urda, smantana, ou, usturoi, cimbru, foitaj, rosii, pesmet, parmezan si lapte. Ingrediente: 125 g urda 1 lingura smantana 1 ou, batut 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita cimbru proaspat, plus cateva crengute 500 g foitaj 250 g rosii, taite sferturi 40 g pesmet 30 g parmezan razuit…

Read more »

Vinete cu ardei si branza

18 July 2012
Vinete cu ardei si branzaO reteta de vinete cu ardei si branza din: vinete, ulei de masline, ardei, branza de capra, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri ulei de masline 1 kg ardei rosu 500 g branza de capra 100 g unt patrunjel   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi, îi presari cu sare şi…

Mousse de ciocolată

18 July 2012
Mousse de ciocolatăO reteta de mousse de ciocolata din: crema de ciocolata, frisca, albusuri, zahar pudra, coaja de portocala, biscuiti si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g crema de ciocolata cu 75% cacao 350 g frisca 4 albusuri 6 linguri zahar pudra coaja de portocala confiata biscuiti zdrobiti un plic zahar vanilat   Mod de preparare: Se scoate…

Read more »

Tarta cu mazare

18 July 2012
Tarta cu mazareO reteta de tarta cu mazare din: aluat, carne de vita, dovlecel, ceapa, morcov, bulion, mazare, oua de prepelita, ou, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 700 g aluat foitaj 500 g carne de vita tocata 1 dovlecel 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 linguri cu bulion 400 g mazare 4 oua de prepelita…

Read more »

Salată din piept de pui cu muguri de soia

18 July 2012
Salată din piept de pui cu muguri de soiaO reteta de salata din piept de pui cu muguri de soia din: unt, piept de pui, sare, piper, muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de sherry, ulei de soia si patrunjel. Ingrediente: 4 lingurite unt 4 piepturi mici de pui curatate (faa piele si oase) fiecare de circa 200 g sare…

Read more »

Anchoiade

18 July 2012
AnchoiadeAnchoiade este un preparat provensal făcut din anşoa, bine mărunţite în mojar şi combinate cu nişte ulei de măsline, usturoi şi oţet din vin. Se poate servi ca sos pentru crudites sau se poate unge pe felii de pâine, care sunt date apoi la cuptor pentru câteva minute. In această formă, se serveşte deseori la…

Read more »

Limonada cu struguri

18 July 2012
Limonada cu struguriO reteta de limonada cu struguri din: sirop de zahar, suc de lamaie, boabe de struguri si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie zemoasa 5-6 boabe de struguri (poti opta pentru rosii, albi sau un mix, pentru diversitate) 100 ml apa 3-4 boabe de struguri…

Read more »

Bomboane în crustă de fistic

18 July 2012
Bomboane în crustă de fisticO reteta de bomboane in crusta de fistic din: biscuiti, faina de migdale, unt, rom, sirop de artar, sare, cafea, frisca, fistic si zahar. Ingrediente: 300 g biscuiti 100 g faina de migdale 150 g unt 100 ml rom natural 30 ml sirop de artar un praf sare un pliculet cafea instant 50 ml frisca…

Read more »

Paste cu sos de urda

18 July 2012
Paste cu sos de urdaO reteta de paste cu sos de urda din: paste, ulei de masline, dovlecel, coaja de lamaie, zeama de lamaie, urda si parmezan. Ingrediente: 500 g paste pappardelle sau taitei 1 1/2 linguri ulei de masline 3 dovlecei razuiti coaja rasa si zeama de la 1 lamaie + zeama de la 1/2 lamaie 250 g…

Read more »

Retete culinare: Rulada cu mere

18 July 2012
Retete culinare: Rulada cu mereO reteta de rulada cu mere din: mere, oua, faina, zahar, zahar vanilat, ulei, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 2 mere 5 oua 5 linguri cu faina 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu unt scrotisoara sare   Mod de preparare: Curăţă merele de coajă, cotor…

Read more »

Spaghete cu avocado si crevete

18 July 2012
Spaghete cu avocado si creveteO reteta de spaghete cu avocado si crevete din: spaghete, ulei de masline, crevete, usturoi, vermut, smantana, avocado si sos pesto. Ingrediente: 500 g spaghete 1 1/2 linguri ulei de masline 450 g crevete, decongelate 2 catei de usturoi, zdrobiti 225 ml vermut sau vin alb 225 ml smantana 1 avocado, taiat cuburi 3 linguri…

Read more »

Salata de telina cu sfecla rosie

18 July 2012
Salata de telina cu sfecla rosieO reteta de salata de telina cu sfecla rosie din: telina, sare, sfecla rosie, pere, zeama de lamaie, oua, galbenusuri, otet din pere, ulei din samburi de struguri, ulei din samburi de struguri, ulei de nuca, piper alb, zahar, miez de nuca si coriandru. Ingrediente: 800 g telina (radacini) sare 4 sfecla rosii (circa 800…

Read more »

Specialitate gratinata

18 July 2012
Specialitate gratinataO reteta de specialitate gratinata din: ciuperci, cascaval, bacon, patrunjel, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci medii 150 g cascaval sau mozzarella 250-300 g bacon o legatura patrunjel 50 ml vin alb dulce sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se spală. Se…

Read more »

Cannelloni cu legume

18 July 2012
Cannelloni cu legumeO reteta de cannelloni cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi, vanata, rosii, foi de lasagna, smantana, cascaval, telemea, branza de vaci, mozzarella si busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 vanata curatata de coaja si taiata cuburi 400 g rosii tocate in suc un…

Read more »

Cartofi copti cu usturoi

18 July 2012
Cartofi copti cu usturoiO reteta de cartofi copti cu usturoi din: cartofi, cimbru verde, sare de mare, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: un kg cartofi 1-2 fire cimbru verde sare de mare o capatana usturoi ulei de masline   Mod de preparare: Se spală cartofii. Se fierb în apă cu sare. Separat, se curăţă usturoiul. Jumătate din…

Read more »

Reteta zilei: Pizza la gratar

18 July 2012
Reteta zilei: Pizza la gratarO reteta de pizza la gratar din: aluat de pizza, sos de pizza, usturoi, prosciutto, rucola, mozzarella, parmenzan si ciuperci. Ingrediente: aluat de pizza sos de pizza usturoi prosciutto rucola mozarella parmezan ciuperci   Mod de preparare: Incingeti gratarul. Intindeti aluatul de pizza in functie de marimea si forma gratarului. Coaceti aluatul pe ambele parti.…

Read more »

Painici cu mozzarella si legume

18 July 2012
Painici cu mozzarella si legumeO reteta de Painici cu mozzarella si legume din: paine, mozzarella, sos pesto, masline si ardei grasi. Ingrediente: o bagheta de paine 250 g mozzarella 150 g sos pesto 300 g masline, felii 300 g ardei grasi   Mod de preparare: Taie pe lat o bagheta de paine, in felii mai groase. Taie fiecare felie…

Read more »

Piept de pui pe pat de morcovi

18 July 2012
Piept de pui pe pat de morcoviO reteta de piept de pui pe pat de morcovi din: piept de pui, unt, morcovi, sare de mare, piper, boia iute, boia dulce, unt, cimbru verde si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg piept de pui 100 g unt 10 morcovi sare de mare piper negru macinat o lingurita boia iute o lingurita boia…

Read more »

Ciorba deasa cu legume

18 July 2012
Ciorba deasa cu legumeO reteta de ciorba deasa cu legume din: cartofi, ulei de masline, ardei, morcovi, rosii, varza alba, ceapa, sare, piper, ciolan afumat si marar. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 linguri ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 6-8 rosii 200 g varza alba 2 cepe sare piper negru macinat 350 g ciolan afumat o legatura marar…

Read more »

Limonada cu capsuni

18 July 2012
Limonada cu capsuniO reteta de limonada cu capsuni din: sirop de zahar, suc de lamaie, capsuni si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml de suc proaspat de la o lamaie 2-3 capsuni, taiate in jumatate sau felii 150 ml de apa o capsuna   Mod de preparare: Pune in pahar capsunile, sucul de lamaie…

Read more »

Salată de varză creaţă cu nuci

18 July 2012
Salată de varză creaţă cu nuciO reteta de salata de varza creata cu nuci din: varza creata, sare, struguri, miez de nuci, ceapa, sos de carne de vitel, boabe de piper roz, mustar de dijon, otet din zmeura, piper, ulei de nuca, sunca si unt. Ingrediente:  1,2 kg varza creata sare 200 g struguri rosii/negri 200 g miez de nuci…

Read more »

Briose cu legume

18 July 2012
Briose cu legumeO reteta de briose cu legume din: margarina, oua, faina, pasta de chilli, sare, piper, piure de mazare, mazare, morcovi, pesmet alb si patrunjel. Ingrediente: 200 g margarina 4 oua 275 g faina o lingura pasta de chilli sare piper 100 g piure de mazare 100 g mazare boabe 2 morcovi pesmet alb patrunjel pentru…

Read more »

Coffee Westindia

18 July 2012
Coffee WestindiaO reteta simpla de Coffee Westindia din: cafea, zahar, cuisoare, coaja de portocala, rom alb, frisca si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 2 lingurite de zahar 1 cuisor 1/2 lingurita de coaja de portocala razuita 1 paharel de lichior cu rom alb putina frisca lichida un betisor de scortisoara   Mod…

Read more »

Prajitura cu caramel

18 July 2012
Prajitura cu caramelPrajitura cu caramel din: ciocolata, unt, oua, zahar, zahar brun, faina, praf de copt, esenta de vanilie, smantana si nuci. Ingrediente: 230 g ciocolata 115 g unt+de uns 3 oua 200 g zahar 180 g zahar brun 180 g faina 1 lingurita cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu esenta de vanilie pentru caramel:…

Read more »

Paste cu mozzarella

18 July 2012
Paste cu mozzarellaO reteta de paste cu mozzarella din: penne, rosii cherry, mozzarella, oregano, busuioc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 280 g penne rigate 400 g rosii cherry 200 g mozzarella oregano busuioc 1 catel de usturoi 30 g ulei de masline extravirgin sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile, usucă-le şi…

Read more »

Tarta cu rosii si ceapa

18 July 2012
Tarta cu rosii si ceapaO reteta de tarta cu rosii si ceapa din: margarina, sare, apa minerala, otet, faina, ceapa, rosii, ulei de masline, mustar, sare, piper, cimbru, cascaval si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g margarina un praf sare 150 ml apa minerala o lingura otet 350 g faina pentru umplutura: 2-3 cepe 1 kg rosii 30 ml…

Read more »

Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromate

17 July 2012
Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromateO reteta de barbun la tigaie din: rosii, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare de mare, piper, busuioc, marar, fileuri de barbun, faina, ulei de masline, cimbru, ardei iute si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 mâini mari de roşii de diverse tipuri, tăiate bucăţi neregulate ulei de măsline extravirgin de calitate bună…

Read more »

Limonada cu menta

17 July 2012
Limonada cu mentaO reteta de limonada cu menta din: sirop de zahar, suc de lamaie, lamaie, menta si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie 2-3 felii de lamaie 8-12 frunze de menta proaspata o crenguta de menta 150 ml de apa   Mod de preparare: Varsa in…

Read more »

Specialitate de ciuperci cu ardei

17 July 2012
Specialitate de ciuperci cu ardeiSpecialitate de ciuperci cu ardei din: ciuperci, patrunjel, ceapa rosii, ardei capia, ardei iute, pesemt, ulei de floarea soarelui, vin alb, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: un kg ciuperci 2 legaturi patrunjel 2-3 cepe rosii 2-3 ardei capia un ardei iute rosu 2-3 linguri pesmet 50 ml ulei de floarea soarelui 100 ml vin alb…

Read more »

Pizza cu mozzarella si legume

17 July 2012
Pizza cu mozzarella si legumeO reteta de pizza cu mozzarella si legume din: aluat de pizza, mozzarella, ardei, zucchini, rosii, hamsii, busuioc, oregano, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si masline. Ingrediente: 700 g aluat de pizza 300 g mozzarella 1 ardei, feliat si copt pe gratar 2 zucchini, feliati si copti pe gratar 3 rosii 6 fileuri…

Read more »

Aperitiv cu legume

17 July 2012
Aperitiv cu legumeO reteta delicioasa de aperitiv cu: cartofi, faina, parmezan, praf de copt, oua, lapte dulce, iaurt, castraveti verzi, usturoi, branza de capra, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 100 g parmezan un pliculeţ praf de copt două ouă 60 ml lapte dulce 200 ml iaurt doi castraveţi verzi doi căţei de…

Read more »

Retete culinare: Ciuperci gratinate

17 July 2012
Retete culinare: Ciuperci gratinateO reteta de ciuperci gratinate din: ciuperci, cascaval, ulei de floarea soarelui, branza gorgonzola, sare, piper, ceapa verde, patrunjel, paste, smantana si parmezan. Ingrediente: un kg ciuperci 150 g cascaval 30 ml ulei de floarea soarelui 100 g branza gorgonzola sare piper o legatura ceapa verde o legatura patrunjel 200 g paste (farfale) 150 g…

Read more »

Găluşte dulci

17 July 2012
Găluşte dulciO reteta de galuste dulci din: cartofi, amidon, prune, unt, sos de ciocolata, scortisoara si sare. Ingrediente: 1,2 kg cartofi albi 1-2 linguri cu amidon 700 g prune unt sos de ciocolata scortisoara sare   Mod de preparare: Fierbe 500 g de cartofi în coajă în apă cu sare. Curăţă-i fierbinţi şi dă-i prin maşina…

Read more »

Limonada de citrice

17 July 2012
Limonada de citriceO reteta de limonada de citrice din: sirop de zahar, suc de lamaie, suc de portocala si apa plata. Limonada cu citrice iti furnizeaza o cantitate seriaoasa de vitamine. Ingrediente: 30 ml de sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie 40 ml de suc proaspat stors de la o portocala…

Read more »

Retete culinare: Colţunaşi

17 July 2012
Retete culinare: ColţunaşiO reteta de coltunasi din: faina, ulei, sare, cartofi, telina, morcov, ardei, ceapa, ulei, lamaie, chimen, turmeric si patrunjel verde. Ingrediente:  450 g faina 4 linguri cu ulei 200 ml apa calduta sare pentru umplutura: 3 cartofi 1 telina mica 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa mica ulei 1 lamaie chimen macinat turmeric patrunjel…

Dressing picant de mere

17 July 2012
Dressing picant de mereSe amesteca 5 linguri suc de mere cu 3 linguri de otet balsamic alb, 1 lingura miere si 2 linguri ulei de nuci. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.. Se taie cubulete 1 mar si se adauga in sos, ingloband si 1 lingura patrunjel tocat si fulgi de ardei iute. Se impaca bine cu…

Read more »

Tort de casă cu caise

17 July 2012
Tort de casă cu caiseO reteta de tort de casa cu caise din: caise, ou, zahar pudra, ulei, lichior de oua, faina, amidon si praf de copt. Ingrediente: 500 g caise 1 ou 70 g zahar pudra 50 ml ulei de rapita sau de floarea soarelui 50 ml lichior de oua 50 g faina 50 g amidon 1 lingurita…

Read more »

Carnaciori la gratar

17 July 2012
Carnaciori la gratarO reteta de carnaciori la gratar din: sirop de artar, praf de mustar, carnati si costita. Ingrediente: 6 linguri sirop de artar 2 lingurite praf de mustar 12 carnati 12 felii de costita   Mod de preparare: Combină siropul de arţar cu praful de muştar şi unge carnaţii. Inveleşte cârnaţii cu feliile de costiţă şi…

Read more »

Salată cu bulgur şi dovleac

17 July 2012
Salată cu bulgur şi dovleacO reteta de salata cu bulgur si dovleac din: bulgur, dovleac, ardei copti, lamaie, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 cana bulgur 500 g dovleac 2 ardei copti 1 lamaie ulei de masline patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Pune bulgurul într-un castron de ceramică şi toarnă peste el…

Read more »

Friptura de porc in stil asiatic

17 July 2012
Friptura de porc in stil asiaticO reteta de friptura de porc in stil asiatic din: file de porc, miere, sos hoisin, sos de soia, otet de vin si ulei de susan. Ingrediente: 2X500 g file de porc pentru marinata: 4 linguri miere 200 ml sos hoisin 2 linguri sos de soia 4 linguri otet de vin 2 lingurite ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de limete

17 July 2012
Reteta zilei: Sorbet de limeteO reteta simpla de sorbet cu limete din: limete si apa. Ingrediente: 4 limete 1 cană cu apă   Mod de preparare: Se rade coaja de la limete. Se taie limetele in jumatati. Se sctorc bine. In sucul de la limete se incorporeaza coaja rasa si 1 cana de apa. Se amesteca bine si se…

Read more »

Salată caldă de ciuperci

17 July 2012
Salată caldă de ciuperciO reteta de salata calda de ciuperci din: ciuperci de padure, smantana, mozzarella, sunca, ceapa, faina, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci de padure 240 ml smantana de gatit 180 g mozzarella 150 g sunca 1 ceapa 1 lingurita cu faina 2 lingurite cu unt patrunjel verde sare piper   Mod…

Read more »

Supa Prier

17 July 2012
Supa PrierO reteta de supa prier din: spanac, unt, galbenus, smantana, apa, sare si faina. Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 lingura unt 1 galbenus 2-3 linguri de smantana 3 l apa sare 1 lingura faina   Mod de preparare: Alegi spanacul, il speli in mai multe ape si-l pui la foc in apa clocotita.  Prajesti putin…

Read more »

Paella cu fructe de mare

17 July 2012
Paella cu fructe de mareO reteta de paella cu fructe de mare din: creveti decorticati, scoici, orez, apa, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, mazare, ulei, sofran si sare. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 300 g scoici 2 cani cu orez 3 cani de apa 1 ceapa 1 ardei gras 4 catei de usturoi 4 rosii 1 cana cu mazare…

Read more »

Salata cu carne de pasare

17 July 2012
Salata cu carne de pasareO reteta de salata cu carne de pasare din: piept de pui, grepfrut roz, morcovi, zucchini, iaurt, praf de curry, coriandru, chimen, cimbru, sare, zeama de lamaie si salata asortata. Ingrediente: 800 g piept de pui fript la grill, fara piele si oase 4 grepfruturi roz 6 morcovi 4 dovlecei mici (zucchini) 600 g iaurt…

Read more »

Ficatei de pui la gratar cu legume

17 July 2012
Ficatei de pui la gratar cu legumeO reteta de ficatei de pui la gratar cu legume din: ficatei de pui, ulei de masline, boia, ceapa, faina, dovlecel, lamaie, ardei gras, piper si sare. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 5 linguri ulei de masline 1 lingura boia 2 cepe 1 lingura faina 1 dovlecel 1 lamaie 1 ardei gras rosu piper…

Read more »

Gulas cu carne de vita

17 July 2012
Gulas cu carne de vitaO reteta de gulas din: vrabioara de vita, cartofi, ceapa, rosii, ardei grasi, zahar, usturoi, morcovi, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g vrabioara de vita 1 kg cartofi 4 cepe 4 rosii 2 ardei grasi 1/2 lingurita cu zahar 4 catei de usturoi 1 morcov 100 ml ulei patrunjel verde   Mod de preparare:…

Read more »

Sardine cu roşii uscate şi capere

17 July 2012
Sardine cu roşii uscate şi capereO reteta de sardine cu rosii uscate si capere din: sardine, lamaie, ardei iute, oregano, cimbru, usturoi, rosii, capere, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu sardine în ulei de măsline, bine scursă 1/2 lămâie 1/4 linguriţă pulbere de ardei iute cayenne 1/2 linguriţă cu oregano uscat 1/2 linguriţă cu cimbru uscat 2 căţei de…

Read more »

Calamar umplut

17 July 2012
Calamar umplutO reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi. Ingrediente: un kilogram calamari 6 linguri cu ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o cană cu orez două roşii o lingură cu mentă toca­ta jumătate de cană cu suc de ro­şii…

Read more »

Cotlet cu ierburi

17 July 2012
Cotlet cu ierburiO reteta de cotlet cu ierburi din: cotlet de porc, alune, rozmarin, coriandru, piper, usturoi, coaja de lamaie, unt, vin alb si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os si fara grasime 100 g alune crude 3-4 fire de rozmarin 1 lingurita de coriandru pisat 1/2 lingurita cu piper negru macinat 4-5 catei…

Read more »

Frigarui la rece

17 July 2012
Frigarui la receO reteta de frigarui la rece din: ulei de masline, usturoi, verdeturi, rosii, suc de lamaie, telemea, bacon, dovlecel, ardei gras, telina si salata verde. Ingrediente: pentru marinata: 125 ml ulei de masline 2 catei de usturoi zdrobiti 50 g verdeturi amestecate, dupa gust 6 rosii taiate fin 25 ml suc de lamaie pentru salata:…

Read more »

Coaste de porc cu legume

17 July 2012
Coaste de porc cu legumeO reteta de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, bere bruna, ceapa, ardei gras, masline, usturoi, salata verde, zeama de lamaie, ulei si sare. Coastele pot fi coapte şi în zeamă de varză sau în vin roşu îndoit cu apă. Sunt şi mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate. Ingrediente: 1 kg…

Read more »

Burgonya gulyas

17 July 2012
Burgonya gulyasO reteta de Burgonya gulyas din: ceapa verde, cartofi, rosii, ardei grasi, ulei, faina, boia, pasta de rosii, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 800 g cartofi noi 250 g rosii 2 ardei grasi 2 linguri ulei 20 g faina 2 lingurite boia 1-2 linguri pasta de rosii sare piper tarhon  …

Read more »

Barbun in sos picant

17 July 2012
Barbun in sos picantO reteta delicioasa de peste cu: frunze  de dafin, usturoi, otet, amidon, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2 frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală,…

Read more »

Retete internationale: Saganaki

17 July 2012
Retete internationale: SaganakiO reteta delicioasa de  saganaki cu: branza, ceapa, rosie, ardei gras, ardei iute, masline negre, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: o felie de brânză feta mai groasă o rondea de ceapă 1-2 felii de roşie 2 felii de ardei gras câteva rondele de ardei iute 3-4 măsline negre 2 linguri cu ulei de…

Read more »

Macaroane cu carne tocată la cuptor

17 July 2012
Macaroane cu carne tocată la cuptorO reteta delicioasa de macaroane cu:carne de vita, rosii, ceapa, parmezan, faina, lapte, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, oregano. Ingrediente: un pachet macaroane un kilogram carne de vită două conserve de roşii 2 cepe 150 g parmezan 9 lin­guri cu făină un litru lapte dulce 100 g unt, ulei de măsline 200…

Read more »

Abalone

17 July 2012
AbaloneAbalone este numele unui gasteropod marin, a cărui carne este foarte apreciată, în special în partea de est a Asiei şi în America de Sud. Există mai multe specii de abalone, caracteristica lor comună fiind cochilia tare, care prezintă la suprafaţă câteva orificii si înăuntrul căreia se află o bucată mare de carne foarte tare.…

Read more »

Tortulete cu iaurt

17 July 2012
Tortulete cu iaurtO reteta delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150 g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu lămâie 150 ml frişca 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Topiţi untul şi lăsaţi-l să se ră­cească.…

Read more »

Salată de vară cu mentă

17 July 2012
Salată de vară cu mentăO reteta de salata de vara cu menta din: vin, zahar, pepene, capsuni, struguri si frunze de menta. Ingrediente: 1 1/4 ceaşcă cu vin alb sec 1/3 ceaşcă cu zahăr 1/2 pepene, taiat bucăţele 300 grame de căpşuni, taiate felii 1 cană cu boabe de struguri verzi, tăiate pe jumătate 1 lingură cu frunze de…

Read more »

Retete culinare: Prăjitură cu zmeură

17 July 2012
Retete culinare: Prăjitură cu zmeurăO reteta delicioasa de prajitura cu: lamaie, zmeura, iaurt, oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 1 lămâie 250 g zmeură 150 g iaurt slab 3 ouă 1 praf de sare 200 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 lingură zahăr pudră…

Read more »

Pui toscan

16 July 2012
Pui toscanO reteta de pui toscan din: pulpe superioare de pui, pasta de rosii, usturoi, ceapa, ulei de masline, busuioc, maghiran, cimbrisor, salvie uscata, boabe de piper, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 3 linguri pasta de rosii 4 catei de usturoi 1 ceapa 4 linguri ulei de masline busuioc maghiran cimbrisor…

Read more »

Dressing de cartofi

16 July 2012
Dressing de cartofiSe paseaza cartofii fierti cu supa de legume calda, otet si ulei. Se sareaza si se pipereaza si se adauga cubulete de bacon si patrunjel proaspat tocat.

Read more »

Retete culinare: Tocanita de ciuperci

16 July 2012
Retete culinare: Tocanita de ciuperciO reteta de tocanita de ciuperci din: ciuperci, rosii, rosii uscate, usturoi, oregano, ulei, piper, sare, malai si apa. Ingrediente:  500 g ciuperci 3 rosii 6 rosii uscate 2 catei de usturoi oregano ulei piper sare pentru mamaliga: 250 g malai 1 l apa sare   Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le în felii.…

Read more »

Healik Kebab

16 July 2012
Healik KebabO reteta de healik kebab din: ceapa verde, ardei gras, usturoi, peste file, rosie, sare, boia iute, zahar, piper, ou, patrunjel si ulei de porumb. Ingrediente: 1 ceapa verde 1 ardei gras 3-4 catei de usturoi 300 g peste file (dupa preferinta) 1 rosie sare boia iute 1 lingurita rasa de zahar putin piper 1…

Read more »

Rulouri din cod

16 July 2012
Rulouri din codO reteta de rulouri din cod din: fileuri de cod, ou, mustar, ulei, morcov, cartof, unt, parmezan, zeama de lamaie, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 ou 1 lingura cu mustar 8 linguri cu ulei 300 g morcov 1 cartof 1 lingura cu unt 1 lingura cu parmezan zeama de lamaie…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de piersici pe pat de piersici feliate

16 July 2012
Reteta zilei: Inghetata de piersici pe pat de piersici feliateO reteta de inghetata de piersici pe pat de piersici feliate din: piersici, apa, zahar, smantana, extract de vanilie si suc de lamaie. Ingrediente: 3 piersici mari, decojite, fără sâmburi, tocat 1/2 cana de apa 3/4 ceasca de zahar 1 cana smantana 1/4 lingurita extract de vanilie 1 linguriţă suc de lămâie   Mod de…

Read more »

Chiftele in sos de branză

16 July 2012
Chiftele in sos de branzăO reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, bacon, ceapa, sare, ulei de masline, unt, faina, lapte, branza, nucsoara, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 600 g de piept de pui 100 g bacon 1 ceapă sare piper ulei de măsline 40 g unt 30 g făină 500 ml lapte cu procent mai mare de grăsime…

Read more »

Drob de ciuperci

16 July 2012
Drob de ciuperciO reteta de drob de ciuperci din: ciuperci asortate, unt, oua, pesmet, parmezan, patrunjel, zeama de lamaie, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: un kg ciuperci asortate 250 g unt 3-4 oua 4 linguri pesmet alb 1-2 linguri parmezan o legatura patrunjel o radacina patrunjel zeama de lamaie nucsoara sare piper   Mod de preparare: Se…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 30, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: