RSS

Retete de Pasti #97

30 Mar

Retete de Paste:

Ton cu roşii marinate, ierburi şi ouă fierte tari

12 August 2012
Ton cu roşii marinate, ierburi şi ouă fierte tariO reteta de Ton cu roşii marinate, ierburi şi ouă fierte tari din: ton in ulei, rosii, ceapa, telina, patrunjel, oregano, busuioc, oua, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 conserve de 160 g ton in ulei 4 rosii coapte 1 ceapa alba mica 1 telina patrunjel oregano busuioc 2 oua 20 g ulei de…

Read more »

Retete de post: Cartofi copti

12 August 2012
Retete de post: Cartofi coptiO reteta de cartofi copti din: cartofi, margarina, marar, sare, salata verde, ardei, castraveti, rosii, sare, piper, ulei de masline si otet. Ingrediente: un kg cartofi 150 g margarina o legatura marar sare pentru salata: o salata verde 2 ardei 3-4 cstraveti 3-4 rosii sare piper 2-3 lingurite ulei de masline o lingurita otet aromatic…

Read more »

Lipii cu somon la grătar

12 August 2012
Lipii cu somon la grătarO reteta de lipii cu somon la gratar din: pudra de usturoi, paprika afumata, zahar, fileu de somon, sos de chilli, zeama de lime, tortillas, varza alba, coriandru, ardei iute, lime, sare, piper si sos de chilli. Ingrediente: 1 lingurita pudra de usturoi 2 lingurite paprika afumata 1/2 lingurita de zahar 1 fileu de somon…

Read more »

Vinete la gratar cu usturoi

12 August 2012
Vinete la gratar cu usturoiO reteta de vinete la gratar cu usturoi din: vinete, usturoi, usturoi verde, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 1 capatana de usturoi 4-5 fire de usturoi verde 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte macinate de coriandru sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în rondele, puneţi-le pe…

Read more »

Ciupercute cu sos alb

12 August 2012
Ciupercute cu sos albO reteta de ciupercute cu sos alb din: ciuperci, ceapa, unt, patrunjel, carne tocata de curcan, sare, piper, lapte si faina. Ingrediente: 600 g ciuperci albe pentru umplutura: o legatura ceapa 100 g unt o legatura patrunjel 300 g carne tocata de curcan sare piper 100 ml apa pentru sos: 100 g unt 250 ml…

Read more »

Sorbet din fructe de pădure

12 August 2012
Sorbet din fructe de pădureO reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, lamai, zahar, apa, gelatina, vanilie si menta. Ingrediente: 800 g fructe de padure (zmeura, afine, merisor, mure, fragi) 2 lamai 400 g zahar 500 ml apa 2 foi gelatina o pastaie de vanilie frunze de menta pentru ornat fructe de padure proaspete pentru…

Read more »

Pulpe de pui cu ceapa

12 August 2012
Pulpe de pui cu ceapaO reteta de pulpe de pui cu ceapa din: pulpe de pui, bacon, sare grunjoasa, piper, ceapa, boia, zahar, vin spumant rose, sos de soia si ulei de masline. Ingrediente: 8 pulpe de pui 200 g bacon sare grunjoasa piper negru macinat 4-5 cepe boia dulce 2 linguri zahar 100 ml vin spumant rose 2…

Read more »

Retete de post: Mancare de vinete

12 August 2012
Retete de post: Mancare de vineteO reteta de mancare de vinete din: vinete, ceapa rosie, sare, piper, pulpa de rosii, ulei de masline si coriandru verde. Ingrediente: 4-5 vinete medii 2 cepe rosii sare piper boabe si macinat 300 g pulpa de rosii 2-3 linguri ulei de masline 2-3 fire coriandru verde   Mod de preparare: Se spală şi se…

Read more »

Chiftele la gratar cu legume coapte

12 August 2012
Chiftele la gratar cu legume coapteO reteta de chiftele la gratar cu legume coapte din: carne tocata de vita, ceapa verde, usturoi, sare, piper, marar, porumb, dovlecei, ceapa si rosii cherry. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 fire ceapa verde un fir usturoi sare piper o legatura marar 50 g porumb boabe pentru garnitura: 2 dovlecei o ceapa…

Read more »

Salată cu pleurotus

12 August 2012
Salată cu pleurotusO reteta de salata cu pleurotus din: amestec de salata, paine toast, unt, cimbru, usturoi, sare, piper, ciuperci pleurotus, ulei, otet balsamic, mustar dulce, ulei de masline si rodie. Ingrediente: 400 g amestec de salata 4 felii paine toast 60 g unt 1 lingurita cimbru 1 catel de usturoi sare piper 250 g ciuperci pleurotus…

Read more »

Vinete umplute cu ciuperci

12 August 2012
Vinete umplute cu ciuperciO reteta de vinete umplute cu ciuperci din: vinete, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, patrunjel verde, faina, cascaval, ou, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mai mari 300 g ciuperci albe de cultura 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita faina 50 g cascaval ras 1 ou sare…

Read more »

Spaghete cu piept de curcan

12 August 2012
Spaghete cu piept de curcanO reteta de spaghete cu piept de curcan din: spaghete, piept de curcan, ardei verde, zahar, sare, piper, ardei, ceapa, ulei de masline, salvie, busuioc, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete 300 g piept de curcan un ardei verde o lingura zahar sare piper negru macinat un ardei rosu o…

Read more »

Supă cu verdeţuri şi cartofi

12 August 2012
Supă cu verdeţuri şi cartofiO reteta de supa cu verdeturi si cartofi din: verdeturi, cartofi, ciuperci, unt, faina, supa de carne, smantana, chimen, sare, piper, condimente si leustean. Ingrediente: 100 g verdeţuri proaspete 200 g cartofi 50 g ciuperci 60 g unt şi făină pentru rântaş 1,5 legatura supă de carne 4 linguri smântână 1 chimen sare, piper 1…

Read more »

Flip de caise

12 August 2012
Flip de caiseFrecati un galbenus foarte proaspat cu 1 lingura zahar, 1 lingura zahar vanilat si 1 lingura pudra de ghimbir. Cand compozitia este spumoasa, turnati peste ea 250 g suc proaspat extras din caise. Amestecati si turnati amestecul in pahare tinute la rece. Puneti in fiecare pahar cateva cuburi de gheata. Ornati paharele cu frisca si…

Read more »

Pui în crustă condimentată şi salată asiatică

12 August 2012
Pui în crustă condimentată şi salată asiaticăO reteta de pui in crusta condimentata si salata asiatica din: piept de pui, ulei de susan, fulgi de chilli, zahar brun, sos de soia, zeama de lamaie, varza, ceapa rosie, ardei chilli, coriandru si sare. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei de susan cate 1 lingurita fulgi de…

Read more »

Desert cu mere de vara

12 August 2012
Desert cu mere de varaO reteta de desert cu mere de vara din: mere, miere de albine, stafide, ghimbir, scortisoara, zeama de lamaie, rozmarin si alune de padure. Alunele de pădure sunt bogate în substanţe minerale, vitamine şi acizi esenţiali. Consumate periodic, întăresc sistemul imunitar, previn bolile cardiovasculare, menţin buna funcţionare a sistemului osos. Sunt recomandate în perioada de…

Read more »

Salată cu creveti si rosii

12 August 2012
Salată cu creveti si rosiiO reteta de salata cu creveti si rosii din: amestec de salate, rosii, paine toast, unt, creveti, ulei de masline, sare, piper, otet din vin alb si zahar. Ingrediente: 300 g amestec de salate 40 g rosii deshidratate in ulei 2 felii paine toast 2 linguri unt 12 creveti prefierti 6 linguri ulei de masline…

Read more »

Copanele dulci de pui

12 August 2012
Copanele dulci de puiO reteta de copanele dulci de pui din: lapte de cocos, fructe de padure, ulei de masline, vin alb, suc de lamaie, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 45 ml (3 linguri) lapte de cocos 250 g (1 cana) fructe de padure amestecate 30 ml (2 linguri) ulei masline 125 ml (1/2 cana) vin…

Read more »

Salata de castraveti cu sos de rosii

12 August 2012
Salata de castraveti cu sos de rosiiO reteta de salata de castraveti cu sos de rosii din: castraveciori, usturoi, ulei de masline, rosii si menta. Ingrediente: 8 castraveciori 4 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline 2 rosii mari cateva frunze verzi de menta sau de busuioc   Mod de preparare: Spălaţi bine castraveciorii şi tăiaţi-i în cubuleţe. (Puteţi să-i…

Read more »

File de salau in crusta de nuci

12 August 2012
File de salau in crusta de nuciO reteta de file de salau in crusta de nuci din: file de salau, sare, nuci, ulei de masline, pesmet, zahar, otet balsamic, dovlecei, cascaval, ceapa rosie, boia iute si piper. Ingrediente: 8 bucati file de salau sare 150 g nuci o lingurita ulei de masline 2-3 linguri pesmet o lingurita zahar o lingurita otet…

Read more »

Salată cu friptură de vită şi dressing de hrean

12 August 2012
Salată cu friptură de vită şi dressing de hreanO reteta de salata cu friptura de vita si dressing de hrean din: vrabioara de vita, sos Worcestershire, ulei de masline, telina, rosii, pasta de hrean, otet de vin rosu si pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita (manzat) 1 lingura de sos Worcestershire ulei de masline pentru uns 6 tulpini de telina…

Read more »

Roşii umplute cu cuscus

11 August 2012
Roşii umplute cu cuscusO reteta de rosii umplute cu cuscus din: rosii, usturoi, ulei de masline, cuscus, otet balsamic, patrunjel, miere, parmezan, supa de pui, bacon, hribi, fistic, pesmet, busuioc,  sare si piper. Ingrediente: 8 rosii mari 4-5 catei de usturoi 4-5 linguri ulei de masline 300 g cuscus 2-3 lingurite otet balsamic patrunjel 1-2 linguri zahar sau…

Read more »

Salată picantă cu paste

11 August 2012
Salată picantă cu pasteO reteta de salata picanta cu paste din: fusili, sare, ceapa verde, ceapa, ardei gras, rosii, castraveti murati, crema de branza cu ardei, zeama de la castravetii murati, piper si boia. Ingrediente: 300 g fusili sare 1/2 ceapa verde 1 ceapa medie cate 1 ardei gras rosu si galben 2 rosii 3 catraveti murati 200…

Read more »

Păstrăv la grătar cu patrunjel si lamaie

11 August 2012
Păstrăv la grătar cu patrunjel si lamaieO reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, lamaie si unt. Ingrediente: 2 pastravi intregi a cate 300 g, curatati de solzi si de intestine ulei de masline sare de mare si piper negru proaspat macinat frunzele tocate de la o legatura mare…

Read more »

Mancare de rosii cu ciuperci

11 August 2012
Mancare de rosii cu ciuperciO reteta de mancare de rosii cu ciuperci din: rosii, ciuperci, patrunjel, fulgi de ovaz, cimbru, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g rosii 350 g ciuperci albe de cultura, mai tinere 1 legatura patrunjel verde 200 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita pulbere de cimbru uscat 2 linguri ulei zeama de la 1…

Read more »

Flip cu fragi

11 August 2012
Flip cu fragiFrecati un galbenus cu 1 lingura zahar si 1 lingura zahar vanilat. Cand ati obtinut o compozitie cremoasa, turnati peste ea 250 ml suc proaspat extras din fragi, amestecati si turnati amestecul in pahare tinute la frigider, in care ati pus si cateva bucati de gheata. Puteti orna cu cateva fructe proaspete.

Read more »

Salată grecească cu busuioc

11 August 2012
Salată grecească cu busuiocO reteta de salata greceasca cu busuioc din: castravete, rosii, ceapa, peperoni, branza feta, otet din vin alb, sare, piper, ulei de masline, masline si busuioc. Ingrediente: 1 castravete 4 rosii 2 cepe medii 4 peperoni nu foarte iuti 200 g branza feta 4 linguri otet din vin alb sare piper 6 linguri ulei de…

Read more »

Supă cremă de morcovi cu crutoane aromate

11 August 2012
Supă cremă de morcovi cu crutoane aromateO reteta de supa crema de morcovi cu crutoane aromate din: morcov, ceapa, telina, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, ardei iute, smantana, unt, ulei de masline si faina. Ingrediente: 10 bucati morcov 2 bucata ceapă 1 bucata ţelină mare 1 bucata rădăcină de ppătrunjel 2 bucati fire de ceapă verde 3 bucata ardei iuţi uscaţi…

Read more »

Rulouri cu cremă de brânză si sos de roşii

11 August 2012
Rulouri cu cremă de brânză si sos de roşiiO reteta de rulouri cu crema de branza si sos de rosii din: branza de vaci, busuioc, rozmarin, ardei, foi de tortilla, sare grunjoasa, rosii, otet balsamic, ardei iute, miere, piper, cimbru, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: 400 g branza de vaci busuioc verde rozmarin 2 ardei rosii foi de tortilla sare grunjoasa 10…

Read more »

Salată cu şuncă şi cartofi

11 August 2012
Salată cu şuncă şi cartofiO reteta de salata cu sunca si cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de masline, zahar brun, supa, otet balsamic, sare, piper, ceapa verde, maghiran, masline si sunca afumata. Ingrediente: 1 kg cartofi mici 2 cepe 4 linguri ulei de masline 1 lingura zahar brun 125 ml supa 125 ml otet balsamic alb sare piper 1…

Read more »

Aperitiv cu roşii şi ricotta

11 August 2012
Aperitiv cu roşii şi ricottaO reteta de aperitiv cu rosii si ricota din: rosii, parmezan, crema de branza ricotta, faina, oua, lapte, sare, frunze de rucola si ulei de masline. Ingrediente: 8 roşii mari 300 g parmezan 250 g cremă de brânză ricotta 4 linguri făină 2 ouă 150 ml lapte sare frunze de rucola ulei de măsline  …

Read more »

Pachetele cu mure si zmeură

11 August 2012
Pachetele cu mure si zmeurăO reteta de pachetele cu mure si zmeura din: mure, zmeura, zahar, unt, faina, ulei, sare si apa. Ingrediente: 300 g mure 200 g zmeura 100 g zahar 100 g unt 500 g faina 3 linguri cu ulei 1 lingurita cu sare 1 cescuta cu apa   Mod de preparare: Cerne făina şi în mijloc…

Read more »

Reteta zilei: Tacos de peşte cu sos de chilli

11 August 2012
Reteta zilei: Tacos de peşte cu  sos de chilliO reteta de Tacos de peşte cu sos de chilli din: ardei, galbenusuri de ou, coaja de limeta, suc de lamaie, usturoi, sare, zahar, ulei de masline, sare, chimen, piper, oregano, cod, ulei vegetal, faina, bere, tortilla de porumb, varza si felii de limeta. Ingrediente: 2 mari ardei chilli iuti 2 galbenusuri de ou 1…

Salată cu roşii si cremă de brânză

11 August 2012
Salată cu roşii si cremă de brânzăO reteta de salata cu rosii si crema de branza din: miere, mustar, otet de mere, sare, piper, ulei, busuioc, salata, ardei gras, rosii cherry, file de curcan afumat, crema de branza si hrean. Ingrediente: 1 lingurita miere 2 lingurite mustar 3 linguri otet de mere sare piper 4 linguri ulei 1 legatura busuioc 300…

Read more »

Minitarte cu zmeura

11 August 2012
Minitarte cu zmeuraO reteta de minitarte cu zmeura din: zmeura, budinca de vanilie, lapte, faina, unt, iaurt, apa, galbenus si sare. Ingrediente: 200 g zmeura 1 plic cu praf de budinca de vanilie 500 ml lapte pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 85% grasime 2 linguri cu iaurt gras 2 linguri cu apa calduta 1…

Read more »

Cruşonul si Flip-ul

11 August 2012
Cruşonul si Flip-ulCRUŞONUL este o băutură răcoritoare slab alcoolizată numai cu vinuri naturale. Vinurile albe sau roşii se aleg în funcţie de fructele alese. Se poate prepara cruşon din citrice: portocale, grepfrut, mandarine, clementine, lămâi; fructe de pădure: zmeură, mure, afine, frăguţe, coacăze de munte (strugurii ursului), caise, piersici, necatrine, pepeni galbeni şi roşii. FLIP-UL este o…

Read more »

Tăieţei japonezi cu dressing de susan

11 August 2012
Tăieţei japonezi cu dressing de susanO reteta de taitei japonezi cu dressing de susan din: taitei soba, mazare, ardei gras, castravete, seminte de susan, pasta de tahini, sos de soia, otet de orez si zahar. Ingrediente: 200 g taitei soba 100 g de mazare proaspata tanara, cu pastaile taiate pe jumatate 1 ardei gras rosu; curatat de cotor si feliat…

Read more »

Tartă cu roşii, parmezan si rozmarin

11 August 2012
Tartă cu roşii, parmezan si rozmarinO reteta de tarta cu rosii, parmezan si rozmarin din: rosii, unt, parmezan, faina, sare, galbenusuri, rozmarin, ulei de masline, usturoi si otet balsamic. Ingrediente: 8-10 roşii 150 g unt 100 g parmezan 300 g făină un praf de sare 2 gălbenuşuri rozmarin ulei de măsline 4 căţei usturoi 2-3 linguriţe oţet balsamic   Mod…

Read more »

Retete culinare: Briose cu afine

11 August 2012
Retete culinare: Briose cu afineO reteta de briose cu afine din: afine, faina, oua, unt, zahar, zahar vanilat, praf de copt, lapte si sare. Ingrediente:  150 g afine 300 g faina 4 oua 200 g unt la temperatura camerei 100 g zahar 1 pliculet cu zahar vanilat 2 pliculete cu praf de copt 3 linguri cu lapte sare  …

Read more »

Cruson cu capsune si sampanie

11 August 2012
Cruson cu capsune si sampaniePuneţi într-un vas căpşune curăţate de codi­ţe şi frunze, evntual tăiate în jumătăţi, dacă sunt prea mari. Presăraţi-le cu zahăr şi pudră de ghimbir. Amestecaţi şi turnaţi peste ele şampanie foarte rece. Pofta buna!

Read more »

Lipii cu crab şi avocado

11 August 2012
Lipii cu crab şi avocadoO reteta de lipii cu crab si avocado din: ceapa rosie, zeama de limes, zahar, carne de crab, ceapa verde, ardei iute, avocado, usturoi, lipii, salata, piper si sare. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, feliata inele subtiri zeama de la 2 limes, plus felii pentru servit 1 praf de zahar 170 g carne de crab…

Read more »

Salată cu mozzarella si roşii

11 August 2012
Salată cu mozzarella si roşiiO reteta de salata cu mozzarella si rosii din: rosii, mozzarella, busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si seminte de dovleac. Ingrediente: 8 roşii 3 mozarella (a 125 g) 1 legătură busuioc 4 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic alb sare piper 2 linguri seminţe de dovleac   Mod de preparare:…

Read more »

Supa de morcovi la pahar

11 August 2012
Supa de morcovi la paharO reteta de supa de morcovi la pahar din: morcovi, ceapa rosie, telina, rosii, smantana, ghimbir, sare si boabe de piper. Ingrediente: 500 g morcovi 1 ceapa rosie 1 telina 3 rosii 150 g smantana 1/2 lingurita cu ghimbir ras sare boabe de piper   Mod de preparare: Curăţă legumele, taie-le în cubuleţe şi pune-le…

Read more »

Peşte copt în pungă, cu roşii si otet balsamic

11 August 2012
Peşte copt în pungă, cu roşii si otet balsamicO reteta de peste copt in punga, cu rosii si otet balsamic din: rosii, usturoi, ardei iute, ceapa, otet balsamic, busuioc, ulei de masline, sare de mare, piper, peste si ou. Este o combinaţie de arome care se potriveşte cu foarte multe specii de peşte; puteţi s-o încercaţi cu cod, egrefin sau chiar limbă-de-mare. Mâncarea…

Read more »

Cotlete de porc la cuptor

11 August 2012
Cotlete de porc la cuptorO reteta de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite   Mod de preparare: Amestecati…

Read more »

Cocktail Santa Lucia

11 August 2012
Cocktail Santa LuciaO reteta de cocktail santa lucia din: apa, cafea, zahar, cuisoare, scortisoara, coaja de portocala, rom si frisca. Ingrediente: 1/2 l apa 5 linguri cafea macinata 4-10 bucati de zahar cubic 4 cuisoare 1 scortisoara 1/2 lingurita de coaja de portocala razuita 4 cl rom 2 linguri de frisca lichida   Mod de preparare: Preparam…

Read more »

Retete pentru weekend #21

11 August 2012
Retete pentru weekend #21Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Langos   O reteta delicioasa de langos cu: faina, drojdie, sare, galbenus, lapte, smantana, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie proaspătă…

Read more »

Salata de rucola cu file de pui

10 August 2012
Salata de rucola cu file de puiO reteta de salata de rucola cu file de pui din: file de pui, sare, piper, unt cu verdeata, rucola, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, otet, ulei de masline, zahar si parmezan. Ingrediente: 500 g file de pui sare piper 2 linguri unt cu verdeata 350 g rucola 2 cepe rosii 1 ardei gras rosu…

Read more »

Frigărui de porc cu ananas

10 August 2012
Frigărui de porc cu ananasO reteta de frigarui de porc cu ananas din: muschi de porc, mix de condimente, ienibahar, sos de chilli, coaja si zeama de lime, ananas, ulei, orez basmati si fasole neagra. Ingrediente: 400 g muschi de porc, taiati in bucati cu latura de 4 cm 2 linguri mix de condimente pentru gratar 1 lingurita ienibahar…

Read more »

Ratatouille cu ouă ochiuri

10 August 2012
Ratatouille cu ouă ochiuriO reteta de Ratatouille cu ouă ochiuri din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, rozmarin, vanata, dovlecei, rosii, otet balsamic, oua si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, tăiată 1 ardei roşu sau galben, fără seminţe şi tăiat în felii subţiri 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1 lingură…

Read more »

Lipii cu somon şi maioneză

10 August 2012
Lipii cu somon şi maionezăO reteta de lipii cu somon si maioneza din: somon afumat, oua, spanac, lipii, maioneza, mustar dijon si ceapa rosie. Ingrediente: 24 felii de somon afumat 6 ouă fierte tari, răcite, curăţate de coajă şi tăiate în felii 200g frunze de spanac tânăr 12 lipii mari pentru maioneza de mustar: 200g de maioneză light 6…

Read more »

Supa de avocado la pahar

10 August 2012
Supa de avocado la paharO reteta de supa de avocado la pahar din: avocado, ardei gras, castraveti, suc de lamaie, coriandru, apa, otet alb, menta si sare. Ingrediente: 2 avocado 2 ardei grasi verzi 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras rosu 4 castraveti 3 lingurite cu suc de lamaie 2 linguri cu coriandru 1 cana cu apa 1…

Read more »

Cafe Flambe

10 August 2012
Cafe FlambeO reteta de cafea flambe din: cafea, zahar si coniac. Ingrediente: 1 ceasca cafea tare si fierbinte 4 cuburi zahar 2 pahare de coniac   Mod de preparare: Umplem doua pahare pana la jumatate cu cafea fierbinte, adaugam zaharul si usor coniacul. O flambam si servim imediat ce s-au stins flacarile.

Read more »

Reteta zilei: Suc de portocale rosii

10 August 2012

O reteta de Suc de portocale rosii din: apa, zahar, suc de portocale, suc de lamaie, apa minerala si limeta. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa 1/4 ceasca zahăr Sucul de la 4 portocale rosii Sucul de la o portocala suc ​​de lămâie 140 ml apa minerala felii de limeta   Mod de preparare: Intr-o tigaie…

Read more »

Pui în stil franţuzesc cu mazăre şi bacon

10 August 2012
Pui în stil franţuzesc cu mazăre şi baconO reteta de pui in stil frantuzesc cu mazare si bacon din: bacon afumat, piept de pui, usturoi, ceapa verde, mazare, salata verde si smantana. Ingrediente: 6 felii de bacon afumat, tocate 8 piepţi de pui dezosaţi, fără piele 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin 1 legătură de ceapă verde, tăiată grosier 300ml apă fierbinte…

Read more »

Frigărui de hering

10 August 2012
Frigărui de heringO reteta de frigarui de hering din: hering, ulei de susan, ulei de masline, praf de usturoi, lamai, sare, piper si bete de frigarui. Ingrediente: 600 g hering mic (baby hering) 3 linguri ulei de susan 3-4 linguri ulei de masline 1 lingurita praf de usturoi 2 lamai sare piper bete de frigarui   Mod…

Read more »

Salata de fructe de mare

10 August 2012
Salata de fructe de mareO reteta de salata de fructe de mare din: scoici, calamari, caracatita, creveti, surimi, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 100 g scoici 100 g calamari 100 g caracatita mica 100 g creveti 100 g surimi 50 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie sare piper   Mod de…

Read more »

Burger britanic

10 August 2012
Burger britanicSe amestecă 500g carne tocată de vită sau de miel cu 2 linguri de muştar şi 1 ceapă mică, dată pe râzătoare. Se asezonează bine, se modelează 4 chiftele şi se lasă la rece 30 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se coc burgerii 15 minute, până când sunt pătrunşi după preferinţă,…

Read more »

Supa de rosii la pahar

10 August 2012
Supa de rosii la paharO reteta de supa de rosii la pahar din: rosii, ardei grasi, usturoi, castravete, paine uscata, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 2 ardei grasi 3 catei de usturoi 1 castravete 3 felii de paine uscata 3 linguri cu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile, decojeşte-le…

Read more »

Îngheţată cu cireşe şi migdale crocante

10 August 2012
Îngheţată cu cireşe şi migdale crocanteO reteta de inghetata cu cirese si migdale crocante din: cirese, zahar gin, smantana, zahar pudra, extract de vanilie, crema de vanilie, ulei vegetal, fulgi de migdale si biscotti cu migdale. Ingrediente: 400g de cireşe coapte (alege unele mai închise la culoare) 85g de zahăr fin, plus încă 2 linguri 300ml de smântână lichidă 2…

Read more »

Burger italian

10 August 2012
Burger italianSe amestecă 500g carne tocată de vită cu 2 linguri pastă de roşii uscate şi 1 lingură de busuioc uscat. Se asezonează bine, se modelează 4 chiftele şi se lasă la rece 30 de minute. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se coc burgerii 15 minute, până când sunt pătrunşi după preferinţă. Se întorc…

Read more »

Supa de dovlecei la pahar

10 August 2012
Supa de dovlecei la paharO reteta de supa de dovlecei din: dovlecei, cartofi, morcovi, ceapa verde, smantana, unt, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 3 dovlecei 2 cartofi dulci 1 morcov 1 ceapa 2 fire ceapa verde 150 g smantana 25 g unt 1 lingurita cu zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le în…

Read more »

Pui copt cu dovleac, chorizo şi ardei iuţi

10 August 2012
Pui copt cu dovleac, chorizo şi ardei iuţiO reteta de pui copt cu dovleac, chorio si ardei iuti din: pui, ceapa rosie, ulei de masline, salvie, dovleac, cartofi, ardei iute, carnati chorizo si usturoi. Ingrediente: 1 pui mare, de aproximativ 2,25kg 4 cepe roşii medii, una tăiată în jumătate, celelalte în felii groase 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru uns…

Read more »

Cruson cu fructe de padure

10 August 2012
Cruson cu fructe de padurePuneţi într-un castron mai mare 500g amestec de fructe: zmeură, afine, mure şi fragi sau numai unul din aceste fructe. Presăraţi fructele cu 200g zahăr praf, turnaţi peste ele 100ml lichior amaretto, amestecaţi şi lăsaţi vasul acoperit la tempera­tura camerei. După 2 ore, adăugaţi 2 litri de vin natural, aromat, foarte rece. Amestecaţi ingredi­entele şi…

Read more »

Sandvis cu cascaval si ceapa rosie

9 August 2012
Sandvis cu cascaval si ceapa rosieTaie fideluţă o ceapă roşie şi căleşte-o cinci minute în două linguriţe cu ulei de măsline. Prăjeşte două felii de pâine, pune ceapă pe fiecare, rade caşcaval ori brânză cheddar (sau orice brânză tare ai la îndemână), apoi bagă la cuptor şi lasă zece minute sau până ce se topeşte brânza. Serveşte cu sos de…

Read more »

Paste cu mozzarella, mentă şi sos de roşii

9 August 2012
Paste cu mozzarella, mentă şi sos de roşiiO reteta de paste cu mozzarella, menta si sos de rosii din: coaja si suc de lamaie, ceapa rosie, spaghetti, ulei de masline, capere, ardei iute, zahar, rosii cherry, menta, chives, mozzarella, sare si piper. Ingrediente: coaja si sucul de la 1 lamaie 1 ceapa rosie, tocata foarte fin 400 g spaghetti 6 linguri ulei…

Crap la gratar cu orez si ardei copti

9 August 2012
Crap la gratar cu orez si ardei coptiO reteta de crap la gratar cu orez si ardei copti din: file de crap, orez, ardei grasi, ulei, supa de pui, ceapa, boabe de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de crap (circa 300g/buc) 150 g orez 4 ardei grasi rosii sau capia 50 ml ulei 500 ml supa de pui 1…

Read more »

Supă de mazăre proaspătă

9 August 2012
Supă de mazăre proaspătăO reteta de supa de mazare proaspata din: mazare, bacon, rosii, morcov, ceapa, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g mazare 200 g bacon 2 rosii 1 morcov 1 ceapa 4 linguri ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi bacon-ul în cubuleţe şi căliţi-l într-o tigaie. Când începe să se…

Read more »

Salata de vara cu mozzarella si pepene galben

9 August 2012
Salata de vara cu mozzarella si pepene galbenO reteta de salata de vara cu mozzarella si pepene galben din: pepene, mozzarella, prosciutto crudo, frunze de rucola, boabe de mustar, ulei extravirgin de masline, otet de vin alb, miere, sare si piper. Ingrediente: 1 pepene galben mic mozzarella 2-4 felii de prosciutto crudo 1 mana frunze de rucola pentru dressing: 1 lingurita boabe…

Read more »

Jeleu de fragute

9 August 2012
Jeleu de fraguteO reteta de jeleu de fragute din: foi de pandispan, branza ricotta, frisca, lapte, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, zahar, fragute si lamaie. Ingrediente: 2 foi de pandispan 500 g branza ricotta 400 g frisca 150 ml lapte 200 g zahar 3 galbenusuri 8 foi gelatina pentru jeleu: 250 g zahar 500 g fragute 4…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu bacon

9 August 2012

O reteta delicioasa de paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete. Ingrediente: 250 g bacon 1 ceapa medie tocata 2 linguri de morcov ras fin 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 cana vin alb sec 750 g sos de rosii 30 g…

Read more »

Pui condimentat cu salată de mango

9 August 2012
Pui condimentat cu salată de mangoArome din bucataria mexicana. O reteta de pui condimentat cu salata de mango din: rosii cherry, ardei iute, coriandru, zeama de lime, ceapa rosie, ulei extravirgin de masline, piept de pui, salata, ardei gras, mango si chipsuri tortilla. Conţinut scăzut de calorii; sursă bună de acid folie şi vitamina C. Ingrediente: 250 g rosii cherry,…

Read more »

Minitort cu agrise

9 August 2012
Minitort cu agriseO reteta de minitort cu agrise din: agrise, suc de agrise, piscoturi, smantana, lapte, oua, zahar, gelatina si sare. Ingrediente: 300 g agrise 125 ml suc de agrise 250 g piscoturi 500 ml smantana dulce 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar (vreo 8 linguri) 25 g gelatina sare   Mod de preparare: Intr-o…

Read more »

Pangasius pane

9 August 2012
Pangasius paneO reteta delicioasa de peste cu: pangasius, lamaie, oua, faina, sare, piper, ulei de masline, ulei,orez, stafide, castraveti murati, gogosari murati. Ingrediente: 2 fileuri de peşte 1 lămâie 2 ouă 3-4 linguri făină sare piper 1 lingura ulei de măsline ulei pentru prăjit Ingrediente garnitură: 200 g orez 1 lingură cu stafide 1 lingură cu…

Read more »

Ochiuri in parjoale

9 August 2012
Ochiuri in parjoaleO reteta delicioasa de ochiuri cu: carne tocata, paine, galbenus, usturoi, sare, patrunjel, maghiran, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata 2 felii pâine înmuiată în lapte 1 gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi sare pătrunjel 1 vârf cuţit de măghiran pesmet 50 ml ulei Mod de preparare: Iei un castron si pui carnea, painea,…

Read more »

Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hrean

9 August 2012
Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hreanO reteta de lipii cu pastrav afumat, sfecla si hrean din: lipii, ulei de masline, pasta de hrean, marar, zeama si coaja de lamaie, fileuri de pastrav afumat si mix de salata. Ingrediente: 4 lipii ulei de masline, pentru uns 2 linguri pasta de hrean 1 legatura mica de marar, 1/2 tocat, 1/2 doar frunzele,…

Read more »

Rulouri de vinete cu spanac şi ricotta

9 August 2012
Rulouri de vinete cu spanac şi ricottaO reteta de rulouri de vinete cu spanac si ricotta din: vinete, ulei de masline, spanac, ricotta, nucsoara, suc de rosii, pesmet si parmezan. Ingrediente: 2 vinete, taiate in felii, pe lungime 2 linguri ulei de masline 500 g spanac 250 g de ricotta 1 praf de nucsoara 350 g suc de rosii cu pulpa…

Read more »

Briose indesate

9 August 2012
Briose indesateO reteta de briose din: cocaze rosii, faina, zahar, ou, unt, lapte, praf de copt, scortisoara si sare. Ingrediente: 150 g coacaze rosii 280 g faina 100 g zahar 1 ou 100 g unt 100 ml lapte 2 lingurite cu praf de copt 1 lingurita cu scortisoara sare   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă…

Read more »

Tocanita de peste cu sos rouille

9 August 2012
Tocanita de peste cu sos rouilleO reteta de tocanita de peste cu sos rouille din: creveti, ulei de masline, vin, supa de peste, fenicul, ceapa, usturoi, cartofi, portocala, anason, frunza de dafin, pasta harissa, pasta de tomate, rosii, midii, cimbru, maioneza si paine. Ingrediente: 6 creveţi mari, cruzi 3 linguri ulei de măsline 150ml de vin alb, sec 200ml supă…

Read more »

Chec cu rubarbă şi ghimbir

9 August 2012
Chec cu rubarbă şi ghimbirO reteta de chec cu rubarba din: faina, bicarbonat de sodiu, ghimbir, unt, miere, melasa, zahar brun, lapte, oua, ghimbir si rubarba. Ingrediente: 300g de făină 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 lingură de ghimbir măcinat 125g de unt 125g de miere 100g de melasă 125g de zahăr brun nerafinat 50ml de lapte 2…

Read more »

Cotlete de porc cu mustar si cartofi

9 August 2012
Cotlete de porc cu mustar si cartofiO reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc. Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu prosoape de hartie 2 linguri ulei de masline, plus…

Read more »

Sendvis fructat

9 August 2012
Sendvis fructatO reteta de sendvis fructat din: biscuiti, zmeura, smantana, zahar, lapte, galbenusuri, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet de biscuiti simpli sau cu migdale 500 g zmeura 600 ml smantana dulce 200 g zahar 100 ml lapte 2 galbenusuri 1 pliculet cu gelatina 1 lingura cu zeama de lamaie   Mod de preparare:…

Read more »

Dovlecei umpluti cu orez

9 August 2012
Dovlecei umpluti cu orezO reteta de dovlecei umpluti cu orez din: dovlecei, orez, ceapa, morcov, arde gras, supa de legume, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei potriviti 100 g orez 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 300 ml supa de legume 3-4 linguri ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi orezul…

Read more »

Retete culinare: Peste cu legume

9 August 2012
Retete culinare: Peste cu legumeO reteta delicioasa de peste cu: dovlecei, ardei gras rosu, morcovi, radacina de telina, ceapa, rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 ceapă 200 ml piure de roşii 200 ml supă de legume 200…

Read more »

Salată cu rubarbă, fasole verde şi migdale

9 August 2012
Salată cu rubarbă, fasole verde şi migdaleO reteta de salata cu rubarba, fasole verde si migdale din: fasole verde, rubarba, spanac, suc de portocale, ulei de masline, sare, piper, mozzarella si migdale. Ingrediente: 2 mâini de fasole verde, opărită 2 tulpini de rubarbă, tăiate foarte subţire 2 mâini de spanac sucul de la 1 portocală, amestecat cu ulei de măsline şi…

Read more »

Peşte întreg în crustă de sare

9 August 2012
Peşte întreg în crustă de sareO reteta de peste intreg in crusta de sare din: albusuri, sare, platici, ulei de masline, rozmarin si cimbru. Ideea este să îmbrăcaţi peştele într-un strat umed de sare înainte de a-l introduce în cuptor. în timpul coacerii, sarea se usucă, formând în jurul peştelui o crustă tare care menţine sucurile în interior. După coacere,…

Read more »

Chec cu mure si zmeura

9 August 2012
Chec cu mure si zmeuraO reteta de chec cu mure si zmeura din: mure, zmeura, unt, oua, zahar, faina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 100 g mure 100 g zmeura 100 g unt 2 oua 75 g zahar 100 g faina 2 pliculete cu zahar vanilat sare   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă energic untul cu o lingură…

Read more »

Supa de ardei

9 August 2012
Supa de ardeiO reteta de supa de ardei din: ardei grasi, ceapa, usturoi, faina, suc de rosii si sare. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ardei grasi galben 1 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura faina 750 ml suc de rosii sare   Mod de preparare: Tăiaţi ardeii în jumătăţi, curăţaţi-i de seminţe şi cotoare şi puneti-i…

Read more »

Cârnaţi la cuptor şi salată de cartofi cu porumb

9 August 2012
Cârnaţi la cuptor şi salată de cartofi cu porumbO reteta de carnati la cuptor si salata de cartofi cu porumb din: ceapa rosie, carnati de porc, ulei de masline, cartofi, maioneza, iaurt, ceapa verde, porumb si chutey de rosii. Ingrediente: 2 cepe rosii, taiate in sferturi 8 carnati de porc de calitate 1 lingura ulei de masline 750 g de cartofi noi, mici…

Read more »

Placinta cu rubarba

9 August 2012
Placinta cu rubarbaO reteta de placinta cu rubarba din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte si tulpini de rubarba. Ingrediente: Pentru aluat 300g de faina 150g de unt, rece, taiat cubulete 100g de zahar pudra 2 galbenusuri lapte, pentru uns Pentru umplutura: 4-5 tulpini de rubarba, curatate, taiate si fierte intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar…

Read more »

Chifteluţe de cartofi cu caşcaval şi susan

9 August 2012
Chifteluţe de cartofi cu caşcaval şi susanO reteta delicioasa de chiftelute cu: cartofi, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper, nucsoara, pesmet, susan, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g caşcaval 4 ouă 50 g unt 400 g făină sare piper nucşoară după gust 250 g făină 250 g pesmet 20 g susan ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi cartofii de…

Read more »

Retete culinare: Stiuca umpluta

9 August 2012
Retete culinare: Stiuca umplutaO reteta delicioasa de stiuca umpluta cu: ulei, ceapa, paine, patrunjel, ou, sare, coaja de lamaie, vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 ou sare piper puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă puţin vin   Mod de…

Read more »

Cafe Noisette

9 August 2012
Cafe NoisetteO reteta simpal de Cafe Noisette din: cafea, frisca, rachiu de cirese si zahar. Aceasta cafea este numita astfel datorita gustului ei de nuci. Putem servi prajituri cu nuca si alune langa ea sau putem pune pe o farfurioara alune. Ingrediente: 1/4 cafea tare si fierbinte 5 lingurite de frisca lichida pentru cafea 4 cl…

Read more »

Mancare cu ardei si omleta

9 August 2012
Mancare cu ardei si omletaO reteta de mancare cu ardei si omleta din: rosii, ardei gras, ceapa, oua, ulei, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii coapte 500 g ardei gras verde 2 cepe 6 oua 50 ml ulei 2-3 ramuri de cimbru uscat 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de…

Read more »

Diavoli

9 August 2012
DiavoliO reteta delicioasa de diavoli cu: cartofi, oua, lapte, boia iute, unt, sare, faina. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 4 ouă 4 linguri lapte 1 linguriţă boia iute 3-4 linguri unt sare făină cât cuprinde Mod de preparare: Fierbi cartofii, îi cureţi de coajă şi îi treci prin maşina de tocat. Apoi îi amesteci cu ouăle…

Read more »

Tocana haiduceasca cu mamaliga

9 August 2012
Tocana haiduceasca cu mamaligaO reteta delicioasa detocana haiduceasca cu: carne de vita, ceapa, ardei, suc de rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei 100 ml suc de roşii 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar cu…

Read more »

Pateuri cu sardele

9 August 2012
Pateuri cu sardeleO reteta delicioasa de pateuri cu : sardele, lapte, unt, faina, aluat de foitaj, galbenus. Ingrediente: 45 fileuri de sardel 4 linguri de lapte 50 g unt puţină făină 240 g aluat de foitaj (decongelat) 1 gălbenuş bătut Mod de preparare: Incingi bine cuptorul, scurgi sardelele şi le usuci, folosind hârtie absorban­tă. Apoi pui sardelele…

Read more »

12 cocktailuri de vara

8 August 2012
12 cocktailuri de vara12 cocktailuri de vara: Cocktail Tabu   O reteta simpla de Cocktail Tabu din: rom, zahar, zeama de lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 4,5 cl rom 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie felii de limeta   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in shaker, apoi servim bautura intr-un pahar decorativ. Pe marginea…

Read more »

Prajitura rapida cu afine

8 August 2012
Prajitura rapida cu afineO reteta de prajitura rapida cu afine din: afine, oua, faina, zahar, zahar vanilat, ulei, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 200 g afine 6 oua 250 g faina 250 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 6 linguri cu ulei 1 fiola cu esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Separă albuşurile de…

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor

8 August 2012

O reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina, ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare. Ingrediente: 1 lingura de ulei de susan 2 lingurite…

Read more »

Deliciu cremos cu afine

8 August 2012
Deliciu cremos cu afineDeliciu cremos cu afine din: afine, crema de branza, zahar pudra, unt, frisca, gelatina, suc de ananas, biscuiti, unt si zahar. Ingrediente: 200 g afine 500 g crema de branza 125 g zahar pudra 25 g unt 30 ml frisca 2 pliculete cu gelatina 250 ml suc de ananas pentru blat: 200 g biscuiti 120…

Read more »

Supa de agrise cu carne afumata

8 August 2012
Supa de agrise cu carne afumataO reteta de supa de agrise cu carne afumata din: agrise, carne afumata, ceapa, orez, galbenus, smantana, patrunjel, sare, piper si zahar. Ingrediente: 250 g agrise 500 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca 1 ceapa 2 linguri orez 1 galbenus 200 ml smantana 1 legatura patrunjel sare piper zahar   Mod de preparare: Tăiaţi…

Read more »

Gem de prune cu nuci

8 August 2012
Gem de prune cu nuciO reteta de gem de prune cu nuci din: prune, zahar, vanilie, cuisoare, scortisoara, rom si miez de nuca. Ingrediente: 5 kg prune 2,5 kg zahar 1 baton de vanilie 5 cuisoare pisate 1 lingura scortisoara macinata fin 50 ml rom 100 g miez de nuca, alune de padure sau migdale prajite   Mod de…

Read more »

Paste cu legume de vara si pancetta

8 August 2012
Paste cu legume de vara si pancettaO reteta de paste cu legume de vara si pancetta din: dovlecei, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, penne, pancetta, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati pe jumatate si feliati 1 vanata mare, taiata rondele, apoi feliata 400 g de rosii prunisoara mici, taiate pe jumatate 8 catei de usturoi, necuratati 2…

Read more »

Terina de ciocolata cu fructe

8 August 2012
Terina de ciocolata cu fructeO reteta de terina de ciocolata cu fructe din: galbenusuri, zahar pudra, ciocolata neagra, unt, cacao, frisca, esenta de vanilie, fructe de sezon si sos dulce. Ingrediente: 7 galbenusuri proaspete 165 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra 250 g unt nesarat 65 g cacao cernuta 600 ml frisca batuta din smantana proaspata 1 lingurita…

Read more »

Despre crap si … cateva retete

8 August 2012
Despre crap si … cateva retetePeşte de apă dulce, de râu sau de iaz, care nu a fost menponat de greci sau de latini. (…) Acest peşte trăieşte mai multe secole aşa cum ne-au dovedit-o crapii puşi de mâna lui Francois I în lacul Fontainbleau. (…) într-un crap femelă de 18 degete lungime, doctorul Petit a găsit 342.000 de ouă.…

Read more »

Spumă de ciocolată cu cireşe

8 August 2012
Spumă de ciocolată cu cireşeO reteta de spuma de ciocolata cu cirese din: ciocolata neagra, oua, cirese, frisca si lichior de cirese. Ingrediente: 150g de ciocolată neagră 70% 2 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri 6 cireşe 200ml de frişcă lichidă 1 lingură de kirsch (lichior de cireşe)   Mod de preparare: Se bat laolaltă gălbenuşurile şi kirsch-ul, apoi…

Read more »

Piept crocant de curcan

8 August 2012
Piept crocant de curcanO reteta de piept crocant de curcan din: piept de curcan, fulgi de porumb, miere, unt, oua, alune, ceapa, morcov, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g fulgi de porumb 2 linguri cu miere 2 linguri cu unt 2 ouă 100 g alune 1 ceapă 1 morcov sare piper   Mod de…

Read more »

Peste cu fasole verde

8 August 2012
Peste cu fasole verdeO reteta de peste cu fasole verde din: fileuri de peste, fasole verde, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara oase) 500 g fasole verde fiarta 4 linguri ulei 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Verificati fileurile, sa nu aiba oase, apoi condimentati-le bine cu piper, sare…

Read more »

Cafea elvetiana

8 August 2012
Cafea elvetianaCafea elvetiana din: galbenus, zahar, cafea instant, rachiu si frisca. Ingrediente: 1 galbenus 2 lingurite de zahar 4-6 lingurite de cafea instant 4 cl rachiu de cirese sau prune frisca lichida   Mod de preparare: Mixam galbenusul cu zahar, cu rachiu de cirese sau prune si cu cafea. Completam cu apa fierbinte si mixam din…

Read more »

Ardei graşi umpluţi cu dovlecei şi quinoa

8 August 2012
Ardei graşi umpluţi cu dovlecei şi quinoaO reteta de ardei grasi umpluti cu dovlecei si quinoa din: ardei grasi, dovlecel, quinoa, feta si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 1 dovlecel, taiat in 4 pe lungime apoi taiat in felii subtiri 500 g de quinoa gata pregatita 85 g feta, maruntita bine 1 mana de patrunjel, tocat grosier   Mod de…

Read more »

Cireşe cu glazură crocantă

8 August 2012
Cireşe cu glazură crocantăCirese cu glazura crocanta din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun, cirese, zahar fin, apa si fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g de făină integrală mixtă 75 g de unt rece, fără sare, tăiat în cubuleţe 4 linguri fulgi de ovăz 2 linguri de zahăr brun 500g de cireşe, curăţate de sâmburi 2 linguri…

Read more »

Drob de dovlecei

8 August 2012
Drob de dovleceiO reteta de drob de dovlecei din: dovlecei, ceapa, paine, oua, ulei, patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 3 cepe 3 felii de paine 6 oua 100 ml ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 5 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi…

Read more »

Supa de rosii cu busuioc

8 August 2012
Supa de rosii cu busuiocO reteta de supa de rosii cu busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii, supa de legume si busuioc. Busuiocul are o aroma deosebita, care se potriveste cu rosiile, pastele, fasolea alba, sparanghelul si carnea de pui. Ingrediente: 1 ceapa tocata 1 morcov dat pe razatoare 1 telina mijlocie 1 lingura ulei de…

Read more »

Budinca de urda

8 August 2012
Budinca de urdaO reteta de budinca de urda din: urda, faina, malai, grisat, oua, zahar, lamai, stafide, unt si faina. Ingrediente: 500 g urda 2 linguri faina 1 lingura malai grisat 3 oua 6 linguri zahar 2 lamai 100 g stafide 50 g unt si 2 linguri faina pentru uns si tapetat vasul   Mod de preparare:…

Read more »

Cheesecake cu piersici

8 August 2012
Cheesecake cu piersiciO reteta de cheesecake cu piersici din: unt, biscuiti, crema de branza, zahar fin, extract de vanilie, smantana, zmeura si piersici. Ingrediente: 100 g de unt, topit, plus extra pentru uns tava 200 g biscuiti crocanti 600 g crema de branza 100 g de zahar fin, plus extra dupa gust 2 lingurite extract de vanilie…

Read more »

Platou cu telemea, şuncă Serrano, măsline, rucola şi crostini

8 August 2012
Platou cu telemea, şuncă Serrano, măsline, rucola şi crostiniO reteta de platou cu telemea, sunca serrano, masline, rucola si crostini din: paine, ulei de masline, sunca serrano, telemea de vaca, rucola, masline si miere. Ingrediente: 1 pâine ulei de măsline 18 felii de şuncă Serrano 150g de telemea de vacă rucola 40 de măsline greceşti  Kalamata 1 lingură de miere de bună calitate…

Read more »

Biban de mare cu piure de fasole

8 August 2012
Biban de mare cu piure de fasoleIntr-un vas, încinge 2 lg ulei de măsline şi prăjeşte 2 min 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 1 ceapă verde, partea albă. Adaugă 2 x 400 g conserve de fasole albă şi 100 g porumb din conservă. Zdrobeşte, asezonează şi adaugă zeamă de lămâie. Asezonează 2 lg făină cu sare, piper şi nucşoară măcinată.…

Read more »

Ciorbă de cartofi cu praz

8 August 2012
Ciorbă de cartofi cu prazO reteta de ciorba de cartofi cu praz din: cartofi, praz, pastarnac, ceapa verde, morcovi, bors, ulei de masline, sare, piper si leustean. Ingrediente: 10 bucati cartofi 1 bucata praz 1 bucata păstârnac 1 legatura ceapă verde 2 bucati morcovi 1 litru borş 2 lingurite ulei de măsline sare piper negru leuştean   Mod de…

Read more »

Sote de legume la tavă

8 August 2012
Sote de legume la tavăO reteta delicioasa de sote de legume din:cartofi, morcovi, ardei gras rosu, ceapa, fasole verde, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 cepe 200 g fasole verde la  conservă 2-4 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert…

Read more »

Zacuscă de toamnă

8 August 2012
Zacuscă de toamnăO reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, hribi, ulei, bulion, sare, piper, conservant, ceapa. Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg hribi sau ghebe 1 l ulei 500 g bulion sare piper conservant 1 kg ceapă Mod de preparare: Cureţi gogoşarii, hribii, ceapa şi le dai pe maşina de tocat, lei o cratiţă şi pui uleiul…

Read more »

Sirop de zmeură

8 August 2012
Sirop de zmeurăO reteta gustoasa de sirop de zmeura cu: sirop, zmeura, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 5 kg zmeură 1,750 kg zahăr 1 I de zeamă puţină zeamă de lămâie 3/4 I de apă Mod de preparare: Cureţi zmeura, o pui într-o strecurătoare şi o treci printr-un jet de apă. Apoi pui zmeura într-un vas smălţuit sau…

Read more »

LISTA alimentelor care sunt ADEVĂRATE BOMBE pe caniculă. Chiar și unele legume trebuie evitate

8 August 2012
LISTA alimentelor care sunt ADEVĂRATE BOMBE pe caniculă. Chiar și unele legume trebuie evitateSarea, dulciurile, câteva fructe şi legume, sucurile şi alcoolul duc la încălzirea excesivă a corpului. Pe timpul verii, când se ating temperaturi caniculare, aparatul cardiovascular şi cel respirator sunt suprasolicitate. Pentru a se evita stările de leşin sau alte probleme de sănătate, este important să nu încărcăm și sistemul digestiv cu alimente grele. Sarea este…

Read more »

Prune umplute cu branză

8 August 2012
Prune umplute cu branzăO reteta delicioasa de prune cu: alune, branza, smantana, vin rosu. Ingrediente: 30 de prune 30 de alune 100 g brânză 2 linguri smântână 1 lin­gură vin roşu   Mod de preparare: Speli prunele, apoi le scoţi sâm­burii, după care le laşi să se scurgă bine de zeamă, între timp, pregăteşti umplutura: Amesteci brân­za cu…

Read more »

Desert de afine

8 August 2012
Desert de afineO reteta delicioasa de desert cu: afine, zahar, rom, frisca. Ingrediente: 500 g afine 1 lingură zahăr puţin rom 250 ml frişcă Mod de preparare: Cureţi afinele şi le pui într- un vas cu zahăr şi rom şi le laşi aşa 1 oră. Scurgi siropul, îl fierbi şi îl laşi să se răcească. După ce…

Read more »

Piept de pui cu morcovi si caşcaval ras

8 August 2012
Piept de pui cu morcovi si caşcaval rasO reteta delicioasa de pui cu: morcovi, usturoi, smantana, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 morcovi 1 căpăţână de usturoi 2-3 linguri de smântână sare piper 400 g caşcaval Mod de preparare: Pui pieptul de pui pe o folie de alumi­niu în tava de la cuptor, după care dai morcovii pe…

Read more »

Retete culinare: Supa de lapte

8 August 2012
Retete culinare: Supa de lapteO reteta delicioasa de supa cu: apa, lapte, unt, patrunjel, sare, cartofi. Ingrediente: 1/2 I apă 1 I lapte 2 linguri unt pătrunjel şi mărar tocat sare 3-4 cartofi mari   Mod de preparare: Cureţi carto­fii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, adaugi şi laptele şi laşi să fiarbă…

Read more »

Retete culinare: Uscăţele

8 August 2012
Retete culinare: UscăţeleO reteta delicioasa de uscatele cu: unt, apa minerala, oua, zahar, lamaie, praf de amoniu, zahar vanilat, sare, faina. Ingrediente: 250 g unt 1 cană apă minerală 2 ouă 250 g zahăr coajă rasă de la 1 lămâie 1 plic praf de amoniu pentru prăjituri 3 pliculeţe zahăr vanilat un pic de sare făină cât …

Read more »

Langos

8 August 2012
LangosO reteta delicioasa de langos cu: faina, drojdie, sare, galbenus, lapte, smantana, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie proaspătă sare 2 gălbenuşuri 1/2 I lapte călduţ 200 g smântână 1 lingură ulei Mod de preparare: Frămânţi din toate ingredientele un aluat pe care îl pui într-o pungă mare de plastic unsă cu ulei…

Read more »

Tort de vara

8 August 2012
Tort de varaO reteta delicioasa de tort de vara cu: zahar, lapte, cacao, margarina, faina, oua, praf de copt, zahar vanilat, caocaze, compot de visine, amidon, zmeurata, frisca, fulgi de cocos. Ingrediente blat: 120 g zahăr 150 ml lapte 50 g cacao 250 g margarină 250 g făină 3 ouă 1 linguriţă praf de copt 1 zahăr…

Read more »

11 cocktailuri de vara

7 August 2012
11 cocktailuri de vara11 cocktailuri de vara: Punci de Amaretto   O reteta de Punci de Amaretto din: galbenusuri, miere, cappuccino, apa, amaretto si praf de cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 2 linguri de miere 4 plicuri de cappuccino granule 1/4 l apa 4 paharele de lichior cu Amaretto praf de cacao   Mod de preparare: mixam galbenusul cu miere…

Read more »

Legume la cuptor cu mozzarella

7 August 2012
Legume la cuptor cu mozzarellaO reteta de legume la cuptor cu mozzarella din: rosii, dovlecei, cartofi, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mozzarella, ierburi aromate, sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii 500 g dovlecei 500 g cartofi noi 4 linguri ulei de masline 3 linguri ceapa verde taiata marunt 2 linguri usturoi verde tocat marunt 400 g mozzarella…

Muffins de ciocolata cu sos cald

7 August 2012
Muffins de ciocolata cu sos caldO reteta de Muffins de ciocolata cu sos cald din: pudra de cacao, faina, bicarbonat de sodiu, zahar brun, lapte degresat, ou, ulei de floarea soareui, crema de vanilie si ciocolata neagra. Ingrediente: 1 lingura pudra de cacao 100g faina cu agent de crestere ½ lingurita bicarbonat de sodiu 50 g de zahar brun fin…

Read more »

Tarta cu peşte afumat

7 August 2012
Tarta cu peşte afumatPreincălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt 6 forme de tarte de 10 cm. Decupează aluatul fraged, aşaza în forme şi dă 10 min la cuptor, orb; îndepărtează folia şi bobele şi dă la cuptor încă 10 min. Prăjeşte 2 fire de praz tăiat felii în 25 g unt, 5 min; apoi adaugă…

Read more »

Inghetata de vanilie

7 August 2012
Inghetata de vanilieO reteta de inghetata de vanilie din: pastaie de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar si smantana dulce. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 1 cana de lapte 2 galbenusuri 50 g zahar 1 cana de smantana dulce   Mod de preparare: Păstaia de vanilie se despică în două pe lung şi se scot seminţele. Se pun păstaia…

Read more »

Tarta cu rosii, porumb si masline

7 August 2012
Tarta cu rosii, porumb si maslineO reteta de tarta cu rosii, porumb si masline din: rosii, ceapa, masline, boabe de porumb, ulei de masline, faina, ou, lapte, zahar, oua, smantana, cascaval, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g rosii 500 g ceapa 100 g masline negre fara samburi 400 g boabe de porumb conservat 5 linguri ulei de…

Read more »

Somon cu rondele de cartofi

7 August 2012
Somon cu rondele de cartofiPresară 4 fileuri de somon de 150 g cu 1 linguriţă piper negru, zdrobit. Taie 750g cartofi felii rotunde şi rumeneşte 12-15 min în 3 Ig ulei de măsline, apoi adaugă 25 g unt. Tine pe foc încă 5min, până se rumenesc uniform. Combină zeama de la 1 lămâie, 2 linguri capere scurse de lichid,…

Read more »

Piure de mazare cu menta

7 August 2012
Piure de mazare cu mentaO reteta de piure de mazare cu menta din: mazare verde, unt, ceapa, usturoi, marar, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 linguri unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura marar 1 lingura frunze tocate de menta sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi mazărea în apă cu sare. Lăsaţi-o…

Read more »

Inghetata cu mascarpone si rozmarin

7 August 2012
Inghetata cu mascarpone si rozmarinO reteta de inghetata cu mascarpone si rozmarin din: galbenusuri, zahar, lapte, mascarpone, zahar vanilat si rozmarin. Ingrediente: 4 galbenusuri 150 g zahar 500 ml lapte 150 g mascarpone sau crema de branza 1 lingurita zahar vanilat sau 1/2 baton de vanilie 1 lingura rozmarin taiat in bucati foarte mici (eventual pisat intr-un mojar)  …

Read more »

Pui crocant

7 August 2012
Pui crocantO reteta delicioasa de pui cu: faina, carne de pui, cimbru, piper, lapte, ou, pesment, lamaie. Ingrediente: 1/2ceaşcă de făină 2 linguriţe de cimbru proaspăt sau 1 linguriţă din varianta uscată 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat 1/2 ceaşcă de lapte bătut sau zer 1 albuş de ou o ceaşcă…

Read more »

Macrou la gratar cu salata picanta de piersici

7 August 2012
Macrou la gratar cu salata picanta de piersiciO reteta de macrou la gratar cu salata picanta de piersici din: file de macrou, ulei de floarea soarelui, sos de soia, ghimbir, zeama de lamaie, usturoi, chilli, otet balsamic, salata chinezeasca, fasole verde, ceapa verde si piersici. Ingrediente: 450 g file de macrou 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 linguri sos de soia…

Read more »

Piept de pui cu smantana

7 August 2012
Piept de pui cu smantanaO reteta de piept de pui cu smantana din: piept de pui, smantana, telina, rosii, mar, marar verde, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 100 ml smantana 1 telina 2 rosii 1 mar 1 legatura marar verde 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pui…

Read more »

Ciorba de rata

7 August 2012
Ciorba de rataO reteta de ciorba de rata din: carne de rata, morcovi, ceapa, ardei grasi, patrunjel, telina, bors, cartofi, fidea, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de rata (tacam, aripi) 2 morcovi 3 cepe 2 ardei grasi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 litru bors 4-5 cartofi 100 g fidea 1 legatura…

Read more »

Chifteluţe din carne de miel

7 August 2012
Chifteluţe din carne de mielPreîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Combină 500 g carne tocată de miel, 1 ou bătut, 2 linguriţe oregano uscat, coaja rasă de la 1 lămâie, 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi modelează chifteluţe. Incinge 2 lg ulei de măsline şi prăjeşte 5 min întorcând o dată. Transferă pe o tavă de copt. Incinge 4…

Read more »

Dulceata de caise cu vin si ghimbir

7 August 2012
Dulceata de caise cu vin si ghimbirO reteta de dulceata de caise cu vin si ghimbir din: caise, vin alb, ghimbir, zahar si scortisoara. Ingrediente: 1 kg caise 400 ml vin alb 50 g ghimbir tocat marunt 1 kg zahar 1 lingurita scortisoara rasa   Mod de preparare: Fierbeţi vinul cu ghimbirul şi scorţişoara 10 minute, apoi adăugaţi caisele taiate felii…

Read more »

Paste Bolognese cu cârnăciori

7 August 2012
Paste Bolognese cu cârnăcioriO reteta de paste bolognese cu carnaciori din: carnaciori, seminte de fenicul, ciuperci, vin rosu, sos cu rosii si legume, paste si parmezan. Ingrediente: 6 cârnăciori de calitate, fără pieliţă 1 linguriţă seminţe de fenicul 250g de ciuperci, feliate 150ml de vin roşu (opţional) 2 borcane de sos cu roşii şi legume 300g de paste…

Read more »

Frigarui vegetariene

7 August 2012
Frigarui vegetarieneO reteta de frigarui vegetariene din: dovlecei, ciuperci, ardie gras, frunze de telina si patrunjel, ulei, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1 ardei gras rosu 2 cepe frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei 200 ml mujdei facut din 2 capatani de usturoi si…

Read more »

Plăcintă cu carne de porc şi mere

7 August 2012
Plăcintă cu carne de porc şi merePreîncălzeşte cuptorul la 6/200°C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 1 fir de praz, felii, până când se pătrunde. Adaugă 500 g carne tocată şi prăjeşte 5 min. Adaugă 150 ml vin alb, fierbe 5 min. Adaugă 400 ml sos de vită, preparat din cub concentrat fiert şi îngroşat cu făină, 1/2…

Read more »

Frittata la cuptor

7 August 2012
Frittata la cuptorO reteta de frittata la cuptor din: ulei de masline, paste, ceapa verde, porumb, mazare, ardei, oua, lapte, frunze de cimbru, cheddar si parmezan. Ingrediente: ½ linguriţă ulei de măsline 85 g de paste fusilli sau de macaroane 1 praz sau 1 legătură de ceapă verde, tăiată 85 g de porumb congelat sau din conservă…

Read more »

Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez

7 August 2012
Reteta zilei: Ardei umpluti cu orezO reteta de ardei umpluti cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, ulei, apa, sare, piper si bulion. Ingrediente: 14 ardei grasi potriviti 14 linguri orez 2 morcovi 1 ceapa 50 ml ulei 1 pahar apa Sare Piper Bulion Mod de preparare: Se scot cotoarele de la ardei, se spala bine si se aseazaintr-o…

Read more »

Inghetata cu urda si piersici

7 August 2012
Inghetata cu urda si piersiciO reteta de inghetata cu urda si piersici din: galbenusuri, scortisoara, urda, zahar, lapte, frisca, piersici si cognac. Ingrediente: 4 galbenusuri 1 lingurita scortisoara macinata 200 g urda 200 g zahar 500 ml lapte 250 g frisca batuta din smantana proaspata 500 g piersici 50 ml cognac   Mod de preparare: Curăţaţi piersicile de coajă…

Read more »

Mozzarella cu roşii, usturoi si sos de nuci

7 August 2012
Mozzarella cu roşii, usturoi si sos de nuciO reteta de mozzarella cu rosii, usturoi si sos de nuci din: rosii cherry, mozzarella, usturoi, frunze de marar, nuci, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii cherry 400 g mozzarella 1 capatana de usturoi 1 legatura frunze de marar 150 g nuci macinate 4-5 linguri ulei de masline sare piper  …

Read more »

Gratin de carne tocata

7 August 2012
Gratin de carne tocataPreîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 5min 2 buc. ardei gras tăiate cu 2 foi de dafin. Adaugă 500 g carne tocată de vită sau de porc sau granule de soia şi prăjeşte 5 min. Adaugă 700 ml suc gros de roşii cu 4 căţei de usturoi…

Read more »

Retete de post: Borş de păstăi verzi

7 August 2012
Retete de post: Borş de păstăi verziO reteta de bors de pastai verzi din: fasole, cartofi, ardei verde, morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1 legatura pătrunjel 3-4 fire leuștean…

Read more »

Spaghetti puttanesca

7 August 2012
Spaghetti puttanescaSpaghetti puttanesca din: ulei de masline usturoi, sos de rosii cu busuioc, capere, fileuri de ansoa, masline, fulgi de chilli si spaghete. Ingrediente: ulei de masline 2 catei de usturoi sos de rosii cu busuioc 1 lingura de capete, taiate daca sunt mari 2 fileuri de ansoa, scurse de ulei si taiate 1 mana de…

Read more »

Burgeri de porc cu naut

7 August 2012
Burgeri de porc cu nautCombină 300 g carne de porc tocată, 400 g năut fiert – scurs de lichid şi zdrobit, pătrunjel prospat, tocat, 2 linguri pastă de curry şi 1 ou, bătut. Modelează 4 burgeri şi dă la rece. Prăjeşte burgerii în 1 lingură ulei de floarea soarelui, 6-8 min. Combină 1 castravete curăţat de coajă şi tăiat…

Read more »

Cafea cu vin

7 August 2012
Cafea cu vinO reteta de cafea cu vin din: cafea, vin rosu, votca si zahar. Ingrediente: 1/8 l cafea tare 1/8 l vin rosu 8 cl votca 5 lingurite de zahar   Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas pana aproape de punctul de fierbere, dar sa nu fiarba. Servim fierbinte in cesti.

Read more »

Desert cu piersici coapte

7 August 2012
Desert cu piersici coapteDesert cu piersici coapte din: piersici, mascarpone, biscuiti, coacaze, unt, zahar pudra, miere si scortisoara. Ingrediente: 4 piersici 200 g mascarpone 30 g biscuiţi cu ovăz sau digestivi 125 g coacăze 15 g unt 1 lingură cu zahăr pudră 1 miere 1/2 scorţişoară   Mod de preparare: Incalzeste cuptorul. Spala piersicile si taie-le pe jumatate,…

Read more »

Salata cu branza si fructe de padure

7 August 2012
Salata cu branza si fructe de padureO reteta de salata cu branza si fructe de padure din: fructe, macris, spanac, rucola, pepene galben, tarhon, lamaie, ulei de masline, banza, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 200 g fructe: mure, zmeura, agrise, coacaze. 3-4 legaturi frunze de macris, spanac, rucola 400 g pepene galben 2 legaturi tarhon 1 lamaie 4 linguri…

Read more »

Supa de pastai galbene cu smantana

7 August 2012
Supa de pastai galbene cu smantanaO reteta delicioasa de supa cu:fasole galbena, ceapa, rosii, cartof, morcov, radacina de patrunjel, faina, unt, sare, patrunjel verde, smantana. Ingrediente: o mână de fasole galbenă 1 ceapă 2 roşii 1 cartof 2 morcovi 1 rădăci nă pătrunjel 1 lingură făină 2 linguri unt sare pătrunjel şi mărar verde 4 linguri smântână Mod de preparare:…

Read more »

Salată de legume cu usturoi

7 August 2012
Salată de legume cu usturoiO reteta delicioasa de salata cu: varza dulce, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, mara, mere, sare, ulei, otet. Ingrediente: 1/2 varză dulce 6 roşii 2 ardei graşi 2 morcovi 2 cepe 2-3 cătei de ustu­roi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 2 mere sare ulei oţet Mod de preparare: Cureţi şi…

Read more »

Clătite cu mălai

7 August 2012
Clătite cu mălaiO reteta de clatite cu malai din: malai, faina, oua, praf de copt, lapte, ulei si miere. Ingrediente: 50g mălai fin 50g făină 2 ouă mari, bătute 1 linguriţă praf de copt 200 ml lapte ulei sau unt, pentru prăjit miere, pentru servit   Mod de preparare: Se amestecă mălaiul cu făina şi praful de…

Read more »

Porc crocant în cupe de salată

7 August 2012
Porc crocant în cupe de salatăO reteta de porc crocant in cupe de salata din: lemongrass, ulei, zaha brun, ceapa rosie, coriandru, salata verde, usturoi, ardei iute, suc de limes si sos de peste. Ingrediente: 4 tije de lemongrass, curatate de frunzele exterioare tari ulei vegetal 400 g carne tocata de porc 1 lingura zaha brun sau zahar de palmier…

Read more »

Pachetele de vinete cu carne si mentă

7 August 2012
Pachetele de vinete cu carne si mentăO reteta delicioasa de pachetele cu: carne tocata, vinete, paine, usturoi, menta, ou, cascaval, rosii, busuioc, vin alb, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată 60 g pâine înmuiată în lapte 1 căţel de usturoi frunze de mentă 1 ou 40 g caşcaval ras 2 roşii 15 frunze de busuioc 2 vinete…

Read more »

Budincă de mălai cu brânză de vaci

6 August 2012
Budincă de mălai cu brânză de vaciO reteta de budinca de malai cu branza de vaci din: branza de vaci, smantana, oua, malai, faina, zahar brun, praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, smantana si dulceata de visine. Ingrediente: 300g brânză de vaci 300ml smântână grasă 3 ouă, albuşul separat de gălbenuş 200g mălai 200g făină 2 linguri de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Martie 30, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: