RSS

Retete culinare de Paşte #9

02 Apr

Retete de Paste:

Salata cu oua si ardei gras

2 July 2012
Salata cu oua si ardei grasO reteta de salata cu oua si ardei gras din: rosii, ridichi, oua, ceapa verde, salata verde, otet aromatizat, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si ardei gras. Ingrediente: 20 g rosii cherry 8 ridichi rosii 4 oua fierte tari 1 legatura ceapa verde 1 salata verde 2 linguri otet aromatizat 2 linguri zeama…

Read more »

Briose aperitiv cu caşcaval şi ciuperci

2 July 2012
Briose aperitiv cu caşcaval şi ciuperciO reteta de briose aperitiv cu cascaval si ciuperci din: faina, oua, praf de copt, lapte, unt, parmezan, cascaval, telemea, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 350 g faina 2 oua 1 praf de copt 200 ml lapte 50 g unt 2 linguri parmezan 2 linguri cascaval 2 linguri telemea 4 ciuperci champignon sare piper  …

Read more »

Salata cu crabi si telina

2 July 2012
Salata cu crabi si telinaO reteta de salata cu crabi si telina din: telina, zeama de carne, otet, zahar, cartofi, sare, ciuperci, zeama de lamaie, anghinare, sparanghel, maioneza, frisca, oua, crabi si patrunjel. Ingrediente: 400 g telina (radacini) 1 l zeama de carne (cuburi supa) 2 lingurite otet 2 lingurite zahar 500 g cartofi sare 250 g ciuperci 2…

Read more »

Rulou de oua cu spanac

2 July 2012
Rulou de oua cu spanacO reteta de rulou de oua cu spanac din: oua, branza de oi, unt, smantana, spanac, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 10 oua 150 g branza de oi 20 g unt 50 g smantana 500 g spanac 2 linguri ulei sare piper 2 linguri faina   Mod de preparare: Pui spanacul la fiert in…

Read more »

Placintele cu crema de vanilie

2 July 2012
Placintele cu crema de vanilieO reteta de placintele cu crema de vanilie din: faina, unt, zahar, miere, oua, lapte, esenta de vanilie, drojdie, lapte, zahar, amidon, caise si vanilie. Ingrediente: 500 g faina 100 g unt 80 g zahar 1 lingurita miere 2 oua 150 ml lapte 1 esenta de vanilie 1 pliculet drojdie uscata pentru crema: 500 ml…

Read more »

Somon copt în folie

2 July 2012
Somon copt în folieO reteta de somon copt in folie din: somon, ulei de masline, ceapa, frunze de dafin, marar, vin alb, avocado, maioneza, suc si coaja de lamaie, castravete, verdeata, castravete si marar. Ingrediente: 1 somon întreg de 3,5kg, curăţat ulei de măsline, pentru uns 1 ceapă mică, tăiată în felii foarte subţiri 4 frunze de dafin…

Read more »

Placinta cu ceapa si rozmarin

2 July 2012
Placinta cu ceapa si rozmarinO reteta de placinta galeza cu ceapa din: unt, ceapa, rozmarin si cartofi. Ingrediente: 100g de unt, topit şi cald 500g de ceapă, tăiată în felii 1 crenguţă de rozmarin 1kg de cartofi   Mod de preparare: Se încălzeşte un sfert din unt într-o tigaie mare, la foc mediu. Se înăbuşe ceapa cu puţină sare…

Read more »

Supă de peşte

2 July 2012
Supă de peşteO reteta de supa de peste din: peste, ceapa, morcovi, cartofi, ardei capia, telina, suc de rosii, leustean, patrunjel, foi de dafin, sare si piper boabe. Pentru a pregăti această supă, poţi să foloseşti crap, caras sau chiar păstrăv. Ingrediente: 2 kg peste 2 cepe 2 morcovi 3 cartofi 2 ardei capia 1 telina 1…

Read more »

Budinca cu peste

2 July 2012
Budinca cu pesteO reteta de budinca cu peste din: fileuri de peste alb, cartofi, broccoli, unt, oua, iaurt, cascaval, marar verde, nucsoara, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g fileuri de peste alb 4 cartofi 1 broccoli mic 50 g unt 4 oua 400 ml iaurt simplu 150 g cascaval marar verde nucsoara rasa 1/2 lamaie sare…

Read more »

Varză cu bacon, morcov şi telina

2 July 2012
Varză cu bacon, morcov şi telinaO reteta de varza cu bacon, morcov si telina din: unt, bacon afumat, usturoi, cimbru, telina, morcovi, varza si vin alb. Ingrediente: 1 cub de unt 100g de bacon afumat cu multă carne, tăiat în bucăţele 1 căţel de usturoi, tocat mărunt câteva crenguţe de cimbru 1 ţelină, tăiată în batonaşe subţiri 2 morcovi, tăiaţi…

Read more »

Ciorba de stevie

2 July 2012
Ciorba de stevieO reteta de ciorba de stevie din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, ulei, bulion, bors, sare si leustean. Ingrediente: 4-5 legaturi stevie 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 4 cartofi 1 mana de orez ulei bulion 300 ml bors sare leustean   Mod de preparare: Cureti zarzavatul (morcovul, ceapa, pastarnacul). Pui zarzavatul la fiert…

Read more »

Pachetele cu dovlecel la gratar

2 July 2012
Pachetele cu dovlecel la gratarO reteta de pachetele cu dovlecel la gratar din: fileuri de peste, dovlecei, frunze de busuioc, cuisoare, tarhon, usturoi, nucsoara, oregano, sare, piper, lamaie si salata. Ingredente: 700 g fileuri de peste 2 dovlecei fragezi frunze de busuioc 2-3 cuisoare parfumate tarhon 2 catei de usturoi 1 praf de nucsoara rasa oregano sare piper lamaie…

Read more »

Şalău cu sos de roşii

2 July 2012
Şalău cu sos de roşiiO reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc de rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg salau 1 lamaie 2 cepe 6 tosii 500 ml suc de rosii 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel verde 1 crenguta de rozmarin…

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de coacaze

2 July 2012
Reteta zilei: Sorbet de coacazeO reteta de Sorbet de coacaze din: coacaze, apa, zahar si suc de coacaze. Ingrediente: 1 1/2 cani coacaze, proaspete sau congelate 1 cană cu apă 3/4 ceasca de zahar 1 1/2 cesti de suc de coacaze   Mod de preparare: Puneti la fiert coacazele cu zaharul si apa la foc mediu. Se fierb timp…

Read more »

Cocktail Fantezie

2 July 2012
Cocktail FantezieO reteta de cocktail fantezie din: rodii, zahar, lamai, bitter, apa, gheata si zahar. Ingrediente: 5-6 rodii 50 g zahăr 2 lămâi 200 ml bitter 1 l apă rece 5 cuburi de gheaţă Pentru decor: 150 g zahăr   Mod de preparare: Sucul astfel obţinut, pune-l pe foc împreună cu zahărul. Amestecă uşor şi lasă-l…

Read more »

Prăjitură cu mac şi miere

2 July 2012
Prăjitură cu mac şi miereO reteta de prajitura cu mac si miere din: faina, zahar brun, unt, miere, oua, amidon, mac, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: 140g făină amestecată cu o linguriţă de praf de copt, plus extra pentru presărat 100g de zahăr brun, plus extra pentru presărat 175g de unt moale 85g de miere lichidă 3 ouă medii…

Read more »

Pui la grătar cu cartofi noi, sparanghel la cuptor si iaurt cu ierburi aromate

2 July 2012
Pui la grătar cu cartofi noi, sparanghel la cuptor si iaurt cu ierburi aromateO reteta de Pui la grătar cu cartofi noi, sparanghel la cuptor si iaurt cu ierburi aromate din: maghiran, zeama de lamaie, pui, sare de mare, piper negru, lamai, cartofi, unt, sparanghel, iaurt si ierburi aromate proaspete. Este o mâncare delicioasă de vară, în genul celor servite într-un local italienesc, şi uşor de preparat acasă.…

Read more »

Salată de frunze de stejar cu păstrăvi afumaţi

2 July 2012
Salată de frunze de stejar cu păstrăvi afumaţiO reteta de salata de frunze de stejar cu pastravi afumati din: salata cu frunze de stejar, verdeturi, pepene galben, zeama de lamaie, ulei, sare, patrunjel, chefir, smantana, piper alb macinat si pastrav afumat. Ingrediente: 1/2 capatana de salata cu frunze de stejar 4 legaturi verdeturi asortate 1 pepene galben 4 lingurite zeama de lamaie…

Read more »

Supa crema combinata

2 July 2012
Supa crema combinataO reteta de supa crema combinata din: mazare, spanac, ceapa, oase, salata verde, cartofi, lapte, unt, telina, patrunjel, morcovi, pastarnac, oua, orez si sare. Este o supă bogată în vitamine şi hrănitoare. Ingrediente: 500 g mazare 100 g spanac 100 g ceapa 800 g oase 100 g salata verde 100 g cartofi 200 ml lapte…

Read more »

Cod gratinat

2 July 2012
Cod gratinatO reteta de cod gratinat din: fileuri de cod, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline, unt, lamaie, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 cartofi 1 morcov 1 ardei galben 1 ceapa alba 2 catei de usturoi 4-5 rosii cherry 200 ml vin alb 2…

Read more »

Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze

2 July 2012
Inghetata cu ciocolata, struguri si coacazeO reteta de inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze din: lapte, galbenusuri, zahar vanilat, frisca, ciocolata alba, unt, albus, zahar, struguri si coacaze. Ingrediente: 475 ml lapte 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 2 plicuri cu zahăr vanilat 250 ml frişca lichida Pentru decor: 100 g ciocolată albă 50 g unt 1 albuş 100 g zahăr…

Read more »

Retete culinare de tot felul

2 July 2012
Retete culinare de tot felulRetete culinare de tot felul: Caise cu portocale   O reteta delicioasa de caise cu portocale din: caise uscate, suc de portocale, praf de vanilie, scortisoara, coaja de portocala, migdale, coniac, portocala si frunze de menta. Ingrediente: 200 g caise uscate 400 ml suc de portocala 1/4 lingurita praf de vanilie un varf de scortisoara…

Read more »

Supă salsa

2 July 2012
Supă salsaO reteta de supa salsa din: rosii, ceapa rosie, usturoi, zahar, suc de lime, coriandru si chipsuri. Ingrediente: 5 roşii coapte (aproximativ 300g), tăiate în bucăţi 1 ceapă mică roşie, tocată 1 căţel de usturoi, tocat ½ linguriţă de zahăr sucul de la 1 lime 1 mână de coriandru, tocat chipsuri tortilla, pentru servit  …

Read more »

Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

1 July 2012
Cheesecake cu ciocolată albă şi ricottaO reteta de Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta din: unt, biscuiti, amaretto, ulei de floarea soarelui, gelatina, ciocolata alba, lapte, ricotta, frisca, zahar pudra, oua, fulgi de ciocolata alba, seminte de rodie si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 50g de unt topit 150g de biscuiţi digestivi 50g de biscuiţi Amaretto ulei de floarea-soarelui, pentru…

Read more »

Bors cu gaina

1 July 2012
Bors cu gainaO reteta de bors cu gaina din: gaina, apa, bors, patrunjel, loboda, sare si fidea. Ingrediente: 1 gaina medie 1 l apa 1 l bors 1 mana de patrunjel 1 legatura loboda 1 varf de cutit de sare 200 g fidea   Mod de preparare: Cureti gaina, o speli si o pui la fiert cu…

Read more »

Paste cu verdeţuri şi usturoi

1 July 2012
Paste cu verdeţuri şi usturoiO reteta de paste cu verdeturi si usturoi din: ulei de masline, praz, usturoi, frunze de spanac, smantana, paste si branza cu mucegai. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 3 tulpini de praz, tăiate în felii subţiri 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 250g frunze de spanac, rupte în fâşii, dacă sunt mari 200ml de…

Read more »

Cocktail Amaretto Cup

1 July 2012
Cocktail Amaretto CupO reteta simpla de Cocktail Amaretto Cup din: amaretto, frisca si cafea. Ingrediente: 4 cl Amaretto 5 cl frisca lichida 10 cl cafea   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura in ceasca.

Read more »

Rata in sos aromat

1 July 2012
Rata in sos aromatO reteta de rata in sos aromat din: rata, vin rosu, caise confiate, bacon, scortisoara, cuisoare, coniac, unt, rozmarin, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 1 raţă 100 ml vin roşu 100 g caise confiate 150 g bacon 1 baton de scorţişoară 2 cuişoare 50 ml coniac 100 g unt 2 crenguţe cu rozmarin 1 crenguţă…

Read more »

Cartofi cu roşii şi mozzarella gratinată

1 July 2012
Cartofi cu roşii şi mozzarella gratinatăO reteta de cartofi cu rosii si mozzarella gratinata din: cartofi, rosii, mozzarela, supa de legume, sare, piper, unt si frunze de busuioc. Ingrediente: 600 g cartofi fierţi 400 g roşii întregi decojite 200 g mozzarella 400 ml supă de legume sare piper măcinat 1 lingură unt unt pentru uns forma frunze de busuioc pentru…

Read more »

Supă de linte si morcovi, cu smântână

1 July 2012
Supă de linte si morcovi, cu smântânăO reteta de supa de linte si morcovi cu smantana din: morcovi, ceapa verde, unt, linte rosie, supa de legume, usturoi, sare, piper, iaurt, smantana si verdeturi. Ingrediente: 250 g morcovi 3 cepe verzi 2 linguri unt 70 g linte rosie 500 ml supa de legume 1 catel de usturoi sare piper macinat 150 g…

Read more »

Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi

1 July 2012
Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofiO reteta de friptura de porc cu sos, morcovi si piure de cartofi din: carne de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, supa de carne, amidon, morcovi, cartofi, galbenusuri de ou, nucsoara si unt. Ingrediente: 800 g carne de porc (cotlet, fara os) sare piper macinat 2 linguri ulei de masline 20 g unt…

Read more »

Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarin

1 July 2012
Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarinO reteta de Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarin din: faina, drojdie, sare, zahar, apa, ulei de masline, ceapa rosie, rosii cherry, rozmarin si sare grunjoasa. Ingrediente: 500g de făină pentru pâine albă 7g de drojdie 2 linguriţe de sare 1 linguriţă de zahăr 350ml de apă fierbinte, cât să poţi ţine mâna…

Read more »

Crochete cu sunca

1 July 2012
Crochete cu suncaO reteta de crochete cu sunca din: orez, oua, cascaval, sunca de pui, parmezan, faina, smantana, nucsoara, pesmet picant, sare, piper si ulei. Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung 2 oua 50 g cascaval ras 100 g sunca de pui 100 g parmezan ras 3 linguri faina 1 lingura smantana 1 praf de nucsoara…

Antreu bicolor

1 July 2012
Antreu bicolorO reteta de antreu bicolor din: somon afumat, cartofi, patrunjel, unt, smantana, orez, lapte, rosii uscate si sare. Ingrediente: 100 g somon afumat 500 g cartofi 1 legătură de pătrunjel 200 g unt 100 g smântână 1 ceşcuţă cu orez cu bob lung 1 ceşcuţă cu lapte 1 ceapă, câteva roşii uscate sare   Mod…

Read more »

Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă

1 July 2012
Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscăO reteta de placinta cu stafide, sos de miere si frisca din: biscuiti cu unt, unt, stafide, rom, oua, zahar, zahar vnailat, branza, coaja si zeama de lamaie, praf de copt si amidon. Ingrediente: 200 g biscuiti cu unt 75 g unt 80 g stafide 10 ml rom 4 oua 200 g zahar 1 pachet…

Read more »

Supă de ceapă coaptă cu brânză de capră

1 July 2012
Supă de ceapă coaptă cu brânză de caprăO reteta de supa de ceapa coapte cu branza de capra din: ceapa, ulei de masline, supa de legume, mustar, marmite, patrunjel, paine si branza de capra. Ingrediente: 800 g de ceapa, taiata in felii 4 linguri ulei de masline 1 litru supa de legume gata facuta 1 lingura de mustar cu boabe 1 lingurita…

Read more »

Aperitive cu pasta de peste

1 July 2012
Aperitive cu pasta de pesteO reteta de aperitive cu pasta de peste din: file de cod, gelatina, file de somon, albusuri de ou, smantana, marar, sare, piper, paine neagra si marar. Ingrediente: 450 g file de cod 6 foi de gelatina alba 150 g file de somon 2 albusuri de ou 300 g smantana 2 linguri marar tocat sare…

Read more »

Terina cu ardei copt

1 July 2012
Terina cu ardei coptO reteta de terina cu ardei copt din: orez, oua, ardei grasi, ceapa , supa, unt, ulei de masline, nucsoara, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lunguiet 2 oua 4 ardei grasi rosii 1 ardei gras galben 1 ceapa alba 2 l supa strecurata de legume 50 g unt 3 linguri…

Read more »

Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoane

1 July 2012
Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoaneO reteta de supa de spanac cu smantana, parmezan si crutoane din: varza kake, spanac, gulie, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, bacon afumat, ulei, vin alb, supa de legume, zeama de lamaie, sare, piper, crutoane, unt, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g varza kake 100 g spanac 100 g gulie 80 g morcovi 200 g cartofi…

Read more »

Friptura de porc rulata

1 July 2012
Friptura de porc rulataO reteta de friptura de porc rulata din: carne de porc, mustar, legume, verdeata, ceapa, usturoi, unt, boia, vin rosu, supa, amidon, sare si piper. Ingrediente: 900 g carne de porc fara os, piesa intreaga gata rulada si legata o lingura mustar 100 g legume pentru supa 20 g verdeata de supa o ceapa 2…

Read more »

Ruladă de curcan umplută cu spanac

1 July 2012
Ruladă de curcan umplută cu spanacO reteta de rulada de curcan umpluta cu spanac din: piept de curcan, spanac, usturoi, ceapa, unt, sare, piper, mustar, ulei, ceapa rosie, frunza de dafin si supa de pui. Ingrediente: 800 g piept de curcan (o bucata intreaga, pentru rulada) 600 g spanac 2 catei de usturoi 1 ceapa 2 linguri unt sare piper…

Read more »

Carbonara cu bacon afumat

1 July 2012
Carbonara cu bacon afumatO reteta de carbonara cu bacon afumat din: paste, unt, bacon afumat, salata, smantana, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste 100 g unt 200 g bacon afumat o salata verde sau rosie 150 ml smantana sare piper 200 g cascaval   Mod de preparare Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare…

Read more »

Placinta cu foi din clatite si caise

1 July 2012
Placinta cu foi din clatite si caiseO reteta de placinta cu foi din clatite si caise din: faina, sare, ou, lapte, ulei de palmier, sirop, suc de portocale si caise. Ingrediente: pentru aluat: 50 g faina de cozonac putina sare 1 ou 150 ml de lapte ulei de palmier pentru decor: 60 de ml de sirop din orice compot la cutie…

Read more »

Somon in sos de vin

1 July 2012
Somon in sos de vinO reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare, lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel verde si sos de mustar cu hrean. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce piper boabe alb si rosu sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde 2…

Read more »

Cheesecake cu caise

1 July 2012
Cheesecake cu caiseO reteta de cheesecake cu caise din: caise, portocale, iaurt, gem de caise, alune, jeleu, biscuiti integrali si unt. Ingrediente: 1/2 kilogram jumatati de caise cu tot cu coaja 6 portocale 75 ml iaurt degresat gem de caise o lingura de alune injumatatite jeleu pentru blatul de biscuiti: 125 de grame de biscuiti integrali 50…

Read more »

Ceafa de porc cu morcovi

1 July 2012
Ceafa de porc cu morcoviO reteta de ceafa de porc cu morcovi din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin roze, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, orez si ulei de masline. Ingrediente: 800 g ceafa de porc sare piper cimbru verde si uscat 100 ml vin roze 4 linguri ulei de floarea soarelui 50 g unt…

Read more »

Crema de urzici

1 July 2012
Crema de urziciO reteta de crema de urzici din: urzici, sare, faina, unt, usturoi verde si smantana. Ingrediente: un kg urzici sare 2-3 lingurite faina 100 g unt 1-2 legaturi usturoi verde 200 g smantana   Mod de preparare: Se curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală bine…

Read more »

Mancare cu ciuperci si rozmarin

1 July 2012
Mancare cu ciuperci si rozmarinO reteta de mancare cu ciuperci si rozmarin din: ciuperci, jumari, pulpa de porc, unt, ulei de masline, ceapa, sare, piper, lapte, faina, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 800 g ciuperci 10 jumari 500 g pulpa de porc 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline o legatura ceapa sare piper 200 ml lapte 2 lingurite…

Read more »

Gogosele cu caise

1 July 2012
Gogosele cu caiseO reteta de gogosele cu caise din: branza dulce, faina, oua, sare, suc de lamaie, caise, zahar cubic si paine integrala. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g  de branza dulce 150 g de faina pentru aluaturi 2 oua putina sare suc de lamaie pentru umplutura: 1 kg de caise zahar cubic paine integrala uscata si prajita…

Read more »

Chiftelute cu humus

1 July 2012
Chiftelute cu humusO reteta de chiftelute cu humus din: carne tocata de curcan, ou, sare, piper, humus, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, grau incolitit, zeama de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 400 g carne tocata de curcan un ou sare piper 200 g humus 2 legaturi patrunjel o legatura ceapa pentru salata: 4 rosii 3…

Read more »

Salata de caise cu porc

1 July 2012
Salata de caise cu porcO reteta de salata de caise cu porc din: carne de porc, compot de caise, otet, mustar, salata verde, caise, cirese, ceapa si alune. Ingrediente: 1 kilogram de carne de porc slaba 1 cutie compot de caise 1/4 ceasca de otet 2 linguri de mustar natural o punga de mix de salata verde 1 kilogram…

Read more »

Tarta cu mere si scortisoara

1 July 2012
Tarta cu mere si scortisoaraO reteta de tarta cu mere si scortisoara din: unt, ulei, sare, faina, iaurt, mere, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 200 g unt 3 linguri ulei un praf de sare 500 g faina 100 g iaurt pentru umplutura: 12 mere mari 200 g zahar un plic vanilat 2 lingurite…

Read more »

Miel cu sofran, caise si cuscus

1 July 2012
Miel cu sofran, caise si cuscusO reteta de mile cu sofran, caise si cuscus din: ulei de masline, carne de miel, piper, ceapa, suc de portocale, usturoi, coriandru, sofran, morcovi, caise, menta si cuscus. Ingrediente: o lingurita de ulei de masline 1 kg carne de miel taiate in cubulete piper ceapa 1/4 ceasca de suc de portocale usturoi coriandru sofran…

Read more »

Tocanita cu sos picant

1 July 2012
Tocanita cu sos picantO reteta de tocanita cu sos picant din: muschi de porc, rosii, ardei, carnati de casa, sare, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, piper si patrunjel. Ingrediente: 800 g muschi de porc un kg rosii moi 4 ardei rosii 2 carnati de casa sare 2 ardei iuti 2-3 legaturi ceapa o legatura usturoi…

Read more »

Piept de curcan umplut cu caise

1 July 2012
Piept de curcan umplut cu caiseO reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4 caise o linguriţă de alune prăjite rozmarin…

Read more »

Ciorba de legume

1 July 2012
Ciorba de legumeO reteta de ciorba de legume din: cartofi, ceapa, ardei, morcovi, ulei de floarea soarelui, leustean, sare, piper, bors, oua si smantana. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 cepe (alba si rosie) 1-2 ardei 2 morcovi 2-3 linguri ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel 3-4 frunze de leustean sare piper 500 ml bors 2-3 oua…

Read more »

Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut

30 June 2012
Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermutO reteta de penne cu ardei copti, ceapa si vermut din: unt, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, ardei grasi, vermut, penne, branza feta, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de masline extravirgin 8 cepe verzi, taiate rondele (inclusiv frunzele) 6 ardei grasi taiati in fasii lungi si…

Read more »

Salata cu fileuri de peste

30 June 2012
Salata cu fileuri de pesteO reteta de salata cu fileuri de peste din: fileuri de peste, oua, faina, salata verde, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau sau pangasius 2 oua 3 linguri cu faina 1 salata verde 1 lamaie cateva rosioare ulei sare piper   Mod de preparare: Bate bine ouăle cu făina până se…

Read more »

Budinca de carne cu varza murata

30 June 2012
Budinca de carne cu varza murataO retete de budinca de carne cu varza murata din: varza murata, carne tocata, oua, lapte, cascaval afumat, ceapa, pesmet, sare, piper si maghiran. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g carne tocata 5 oua 500 ml lapte 100 g cascaval afumat 2 cepe 3 linguri pesmet sare piper maghiran   Mod de preparare: Varza…

Read more »

Salata de ridichi cu sos de iaurt

30 June 2012
Salata de ridichi cu sos de iaurtO reteta de salata de ridichi cu sos de iaurt din: ridichi, iaurt, smantna, marar, usturoi, lamaie si sare. Ingrediente: 3 legaturi de ridichi pentru sos: 400 g iaurt natural 200 g smantana 1 legatura de marar 3 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita cu sare   Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca…

Read more »

Briose de orez cu legume

30 June 2012
Briose de orez cu legumeO reteta de briose de orez cu legume din: orez, ulei de masline, morcov, mazare, cartof, dovlecel, sunca, smantana, oua, cascaval, faina, praf de copt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez cu bobul lung 1 lingura ulei de masline 1 morcov 2 linguri mazare 1 cartof 1 dovlecel 150 g sunca taiata…

Read more »

Paste mediteraneene cu busuioc

30 June 2012
Paste mediteraneene cu busuiocO reteta de Paste mediteraneene cu busuioc din: ardei, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, zahar brun, rosii, paste, busuioc si parmezan. Ingrediente: 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi 2 cepe roşii, tăiate în sferturi 2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi 3 căţei de usturoi, tocaţi grosier 1 linguriţă de zahăr…

Read more »

Salata de paste cu sos alb

30 June 2012
Salata de paste cu sos albO reteta de salata de paste cu sos alb din: paste, sunca de praga, ridichi, ceapa verde, galbenusuri, ulei, lamaie, smantana, marar si sare. Ingrediente: 200 g paste 200 g sunca de praga 4-5 ridichi 2 fire de ceapa verde pentru sos: 2 galbenusuri 200 g ulei 1 lamaie 2 linguri cu smantana marar sare…

Read more »

Cocktail Cafe Galliano

30 June 2012
Cocktail Cafe GallianoO reteta simpla de Cocktail Galliano din: brandy, galliano, cafea rece si frisca. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Galliano 2,5 cl cafea rece 2 cl frisca lichida   Mod de preparare: Mixam brandy-ul, lichiorul si cafea, apoi turnam bautura intr-un pahar mai mic si in final decoram cu frisca.

Read more »

Pui dulce acrisor la cuptor

30 June 2012
Pui dulce acrisor la cuptorO reteta de pui dulce acriosr la cuptor din: portocala, scortisoara, rozmarin, pui, ulei de masline, unt, ceapa rosie, telina, rosii uscate, vin, otet de vin rosu, stafide, seminte de pin si pancetta afumata. Ingrediente: o portocală tăiată în sferturi 2 batoane de scorţişoară, rupte în două 6 fire de rozmarin proaspăt 4 puişori ulei…

Read more »

Retete de post: Salată de grau bulgur cu stafide şi fistic

30 June 2012
Retete de post: Salată de grau bulgur cu stafide şi fisticO reteta de salata de grau bulgur cu stafide si fistic din: bulgur, stafide, morcovi, spanac, fistic, coaja de lamaie, otet din vin rosu si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 200g de bulgur 75g de stafide 3 morcovi, daţi pe răzătoare 150g de spanac, tocat grosier 100g de fistic prăjit, tocat grosier coaja rasă de…

Carne de miel cu legume

30 June 2012
Carne de miel cu legumeO reteta de carne de miel cu legume din: carne de miel, ulei, sare, fasole verde, dovlecel, ceapa, rosie, pasta de rosii, usturoi, boia de ardei iute, piper, cimbru, rozmarin, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 2 linguri ulei sare 300 g fasole verde 1 dovlecel 1 ceapa 1 rosie bine coapta…

Read more »

Salata vesela

30 June 2012
Salata veselaO reteta de salata din: rosii, oua, ceapa verde, cascaval, mazare, sparanghel, crutoane, branza de vaci, zeama de lamaie, ulei, smantana si miere. Ingrediente: 500 g rosioare 4 oua fierte 1 legatura de ceapa verde 300 g cascaval 2-3 linguri cu mazare fiarta 2-3 fire de sparanghel fiert cateva crutoane pentru sos: 4 linguri cu…

Read more »

Retete pentru weekend #17

30 June 2012
Retete pentru weekend #17Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Şniţel cu creson şi sos de mere picant   O reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt, coaja…

Read more »

Reteta zilei: Guacamole

30 June 2012
Reteta zilei: GuacamoleO reteta de gucamole din: avocado, rosie, ardei, ceapa, usturoi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 avocado, coapte 1 rosie curatata de seminte si tocata fin 1 ardei curatat de seminte si tocat fin 1 ceapa tocata fin 1 căţel de usturoi sucul de la 1 lamaie sare dupa gust piper   Mod…

Read more »

Kefta de pui

30 June 2012
Kefta de puiO reteta de kefta de pui din: carne de pui, ardei capia, ceapa, usturoi, patrunjel verde, chimen macinat, piper negru, ienibahar, cimbru, seminte de caramom, boia iute, sare, coriandru si cuisoare. Ingrediente: 800 g carne de pui 1 ardei capia 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita chimen macinat 1…

Read more »

Legume gratinate

30 June 2012
Legume gratinateO reteta de legume gratinate din: dovlecel, vanata, rosii, parmezan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 4 rosii tari, bine coapte 50 g parmezan sau cascaval ras ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Speli dovlecelul şi vânătă, le tai felii subţiri, le pudrezi cu sare şi le laşi…

Read more »

Pui cu sos de lamaie

30 June 2012
Pui cu sos de lamaieO reteta de pui cu sos de lamaie din: piept de pui, coriandru, suc de lamaie, iaurt natural, lamaie, frunze de coriandru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 lingurita coriandru macinat 2 linguri suc de lamaie 300 g iaurt natural degresat 1 lamaie 3 linguri frunze de coriandru tocate ulei…

Read more »

Retete de post: Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii

30 June 2012
Retete de post: Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşiiO reteta de fasole alba cu ceapa coapte din: ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, frunze de rozmarin, rosii cherry, fasole alba, otet balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 cepe roşii medii ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 15g frunze de rozmarin, tocate 300g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi 2 x 400g…

Read more »

Cod cu legume

29 June 2012
Cod cu legumeO reteta de cod cu legume din: fileuri de cod, telina, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, unt, lapte, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 6 tulpini de telina 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 lingurita ghimbir 2 linguri unt 1 lingura lapte 2 linguri suc de lamaie sare piper…

Read more »

Salată de pui la grătar cu maioneză

29 June 2012
Salată de pui la grătar cu maionezăO reteta de salata de pui la gratar cu maioneza din: ceapa rosie, otet de vin alb, paine, ulei de masline, aprmezan, pulpe d epui, maioneza, busuioc si salata. Ingrediente: ½ ceapă roşie, tăiată fin oţet din vin alb ½ pâine ţărănească ulei de măsline 30g de parmezan, ras 6 pulpe de pui, dezosate, fără…

Read more »

Galuste de peste cu orez

29 June 2012
Galuste de peste cu orezO reteta de galuste de peste cu orez din: file de peste, albusuri, coriandru, iaurt, ceapa, orez, sare, piper, tarhon, supa de pui, faina, iaurt si smantana. Ingrediente: 750 g file de peste – cod, merluciu, pangasius 2 albusuri 1/2 lingurita coriandru macinat 150 ml iaurt natural 1 ceapa tocata marunt 400 g orez sare…

Read more »

Lasagna simplă

29 June 2012
Lasagna simplăO reteta de lasagna simpla din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan, ulei de masline, ceapa, usturoi, ierburi, frunze de dafin, carne tocata de vita, rosii in bulion, vin rosu, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 250g de mozzarella, scursă de apă şi dată prin răzătoare 18-20 foi de lasagna 85g de parmezan, ras pentru sosul…

Read more »

Dovlecei conservati

29 June 2012
Dovlecei conservatiO reteta de dovlecei conservati din: dovlecei, frunze de telina, ceapa, otet, apa, sare grunjoasa, miere, boabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte tineri si fragezi frunze de telina 2 cepe albe pentru solutia de conservare: 1 pahar otet de 9 grade 3 pahare apa sare grunjoasa neiodata (cate 1…

Read more »

Aripioare picante cu sos de brânză cu mucegai

29 June 2012
Aripioare picante cu sos de brânză cu mucegaiO reteta de aripioare picante cu sos de branza cu mucegai din: unt, sos tabasco, otet alb, aripioare de pui, sare, piper, faina, ulei de floarea soarelui, telina, branza cu mucegai albastru, smantana, usturoi si boia de ardei dulce. Ingrediente: 4 linguri de unt 5 linguri de sos Tabasco, 1 lingură de oţet alb 900g…

Read more »

Pui cu salata de spanac si capsune

29 June 2012
Pui cu salata de spanac si capsuneO reteta de pui cu salata de spanac si capsune din: piept de pui, supa de pui, frunza de dafin, frunze de spanac, ceapa rosie, capsune, crutoane, sare, piper rosu, iaurt, otet si miere. Ingrediente: 600 g piept de pui 450 supa de pui sau legume 1 frunza de dafin 250 g frunze de spanac…

Read more »

Piure de broccoli sau conopida

29 June 2012
Piure de broccoli sau conopidaO reteta de piure de broccoli sau conopida din: broccoli sau conopida, smantana, oua, ceapa verde, nucsoara, sare, piper, pesmet, unt, faina, vin alb, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g broccoli sau conopida 3 linguri smantana 2 oua 3 cepe verzi 1/2 lingurita nucsoara sare piper pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura faina…

Read more »

Piept de pui la cuptor cu cartofi

29 June 2012
Piept de pui la cuptor cu cartofiIncingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Curăţaţi o mână de cartofi, tăiaţi-i în cubuleţe de 2,5 cm şi puneţi într-o cratiţă cu apă rece şi sărată. Aduceţi la fierbere, lăsaţi cartofii să fiarbă câteva minute la foc mic, apoi scurgeţi-i şi lăsaţi-i să stea puţin în sită. Puneţi într-un bol o linguriţă cu vârf de…

Read more »

Cocktail cu rachiu de visine

29 June 2012
Cocktail cu rachiu de visineO reteta simpla de Cocktail cu rachiu de visine din: suc de visine, rachiu de visine, zahar, zer si frisca. Ingrediente: 0,1 l suc de visine 2 cl rachiu de visine 1 lingura de zahar 15 cl zer rece 1 lingura de frisca lichida   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele la viteza mica cu…

Read more »

Budinca de broccoli cu brânză şi paste

29 June 2012
Budinca de broccoli cu brânză şi pasteO reteta de budinca de broccoli cu branza si paste din: penne, broccoli, unt, faina, lapte, mustar cu boabe si branza Cheddar. Ingrediente: 280g de penne 280g de broccoli, rupt în bucheţele 25g de unt 25g de făină obişnuită 300ml de lapte 1 lingură de muştar cu boabe 140g de brânză Cheddar maturată, dată prin…

Read more »

Omleta cu zucchini

29 June 2012
Omleta cu zucchiniO reteta de omleta cu zucchini din: zucchini, morcov, oua, smantana, cascaval, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 zucchini fraged 1 morcov mic 4 oua 4 linguri smantana 2 linguri cascaval ras 1 lingura unt patrunjel verde pentru decor sare piper   Mod de preparare: Speli dovlecelul bine, îl tai felii subţiri şi…

Read more »

Paste cu sos de branza si pere

29 June 2012
Paste cu sos de branza si pereO reteta de paste cu sos de branza si pere din: paste, pere, unt, faina, lapte, cognac, piper alb, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste scurte 4 pere mai mari 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 1 lingurita cognac 1/2 lingurita piper alb 100 g parmezan ras sare   Mod de…

Read more »

Pui cu lămâie şi cuşcuş cu dovlecei

29 June 2012
Pui cu lămâie şi cuşcuş cu dovleceiO reteta de pui cu lamaie si cuscus cu dovlecei din: cuscus, supa de pui, ulei de masline, dovlecei, lamai si piept de pui. Ingrediente: 200g de cuşcuş 400ml supă de pui gata făcută 2 linguri ulei de măsline 4 dovlecei, daţi prin răzătoare 2 lămâi, una tăiată în jumătate şi cealaltă tăiată în sferturi…

Read more »

Retete pentru tine

28 June 2012
Retete pentru tineRetete pentru tine: Mancare de cartofi cu mazăre   O reteta de mancare de cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 kg cartofi 300 g mazare 1 ceapa marar ulei sare   Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o în cubuleţe şi căleşte-o…

Read more »

Risotto con funghi

28 June 2012
Risotto con funghiOrezul a fost introdus in Italia de către invadatorii arabi. La începutul Renaşterii, ei dezvoltaseră un mod propriu de a-l prepara, combinându-l cu ingrediente specifice zonei. Lunca fertilă a râului Po din Lombardia, în partea de nord a Italiei, este perfectă pentru cultivarea tuturor soiurilor de orez. Arborio şi carnaroli, două soiuri foarte fine cu…

Read more »

Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi

28 June 2012
Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţiO reteta de placinta cu peste si cartofi gratinati din: cartofi, fileuri de cod, lapte, unt, praz, faina, patrunjel si mustar. Ingrediente: 300g de cartofi, tăiaţi în jumătăţi 250g fileuri de cod, fără piele (se pot folosi fileuri congelate) 300ml de lapte 50g de unt 1 praz, tăiat în felii subţiri 25g de făină 2…

Read more »

Cocktail Camel Juice

28 June 2012
Cocktail Camel JuiceO reteta simpla de Cocktail Camel Juice din: lichior de cafea, rom, zeama de lamaie, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl lichior de cafea 2 cl rom 1 cl zeama de lamaie 3 cl cafea rece 2 cl frisca lichida   Mod de preparare: Mixam ingredientele alcoolice cu zeama de lamaie si cafea, apoi turnam…

Read more »

Rulouri din dovlecei cu legume

28 June 2012
Rulouri din dovlecei cu legumeO reteta de rulouri din dovlecei cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, pastarnac, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 1 telina 3 legaturi ceapa verde 150 g cascaval 50 g telemea 100 ml smantana 2 radacini de pastarnac 1 legatura marar verde sare piper   Mod…

Read more »

Prajitura cu fructe si frisca

28 June 2012
Prajitura cu fructe si friscaO reteta de prajitura cu fructe si frisca din: faina, oua, zahar praf, esenta de vanilie, unt, capsune, smantana, esenta de vanilie si sirop de fructe. Ingrediente: 240 g faina 8 oua 240 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 100 g unt umplutura: 800 g capsune 125 g zahar praf 800 ml smantana…

Read more »

Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iute

28 June 2012
Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iuteIncingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii o jumătate de ardei iute roşu proaspăt, puneţi feliile în castron împreună cu frunzele de la câteva fire de maghiran sau oregano proaspăt, un praf de sare şi unul de piper negru…

Read more »

Gratin de macrou afumat şi cartofi

28 June 2012
Gratin de macrou afumat şi cartofiO reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt, macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente: 700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri 25g de unt 200g de macrou afumat 2 linguri de mărar tocat 150ml de smântână 100ml…

Read more »

Gogosele cu marar

28 June 2012
Gogosele cu mararO reteta de gogosele cu marar din: dovlecei, oua, faina, lapte dulce, amrar, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei fragezi 2 oua 4-5 linguri de faina 150 ml lapte dulce 1 lingura marar verde sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii mai groase, îi…

Read more »

Prajitura cu miere si fructe

28 June 2012
Prajitura cu miere si fructeO reteta de prajitura cu miere si fructe din: faina, miere, zahar, oua, bicarbonat, smantana, nuca, zahar praf vanilat, unt si cirese. Ingrediente: 300 g faina 120 g miere 120 g zahar 2 oua 1 lingurita bicabonat crema: 250 g smantana 300 g nuca macinata 200 g zahar praf vanilat 200 g unt ornare: 800…

Read more »

Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc

28 June 2012
Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuiocO reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi, tocat 500g de dovlecei, tăiaţi în felii 500g de orez pentru risotto 1,2 litri supă de legume, fierbinte…

Prăjitură cu mălai şi măr

28 June 2012
Prăjitură cu mălai şi mărO reteta de prajitura cu malai si mar din: unt, malai, faina, paine, lapte, oua, ulei de masline, smochine, stafide, mere, scortisoara, sare, portocale si lamai. Ingrediente: 1 cub de unt 100g de mălai 200g de făină 100g de pâine veche de 1-2 zile 500ml de lapte 3 ouă mari, bătute 50ml ulei de măsline…

Read more »

Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii

28 June 2012
Tagliatelle cu pui la grătar şi roşiiO reteta de tagliatelle cu pui la gratar si rosii din: piept de pui, coaja si suc de lamaie, tarhon, ulei de masline, rosii si tagliatelle. Ingrediente: 500g piept de pui fără piele coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 lingură de tarhon, proaspăt tocat, sau 1 linguriţă de tarhon uscat 2 linguriţe ulei…

Read more »

Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort

28 June 2012
Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval RoquefortO reteta de Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort din: oua, ardei, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, cimbru si cascaval. Ingrediente: 8 oua cate 2 ardei galbeni, rosii si verzi 1 ceapa de marime mijlocie zeama de la 2 lamai sare piper negru macinat 6 lingurite ulei de…

Read more »

Chec cu migdale şi mac

28 June 2012
Chec cu migdale şi macO reteta de chec cu migdale si mac din: zahar brun, unt, oua, mac, pudra de migdale, portocala si sare. Ingrediente: 100g de zahăr brun 120g de unt, moale 5 ouă, albuşul separat de gălbenuş 160g de mac 100g pudră de migdale sau migdale măcinate într-un robot 1 portocală 1 praf de sare   Mod…

Read more »

Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbru

28 June 2012
Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbruIncingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi şi spălaţi un fir mare de praz, înlăturaţi frunzele exterioare, apoi tăiaţi-l în felii de 0,5 cm. Puneţi-le în castronul cu pui, împreună cu frunzele de la câteva fire de cimbru proaspăt, 2-3 linguri de ulei de…

Read more »

Capsune in aluat de foitaj

28 June 2012
Capsune in aluat de foitajO reteta de capsune in aluat de foitaj din: aluat de foitaj, capsune, unt, migdale, galbenus, zahar si zahar praf. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 200 g capsune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 40 g zahar 50 g zahar praf   Mod de preparare: Topiţi untul şi amestecati-l…

Read more »

Chec din cartofi

28 June 2012
Chec din cartofiO reteta de chec de cartofi din: dovlecel, cartofi, oua, faina, parmezan, ulei, lapte, smantana, praf de copt, marar si sare. Ingrediente: 1 dovlecel potrivit ca marine 2 cartofi 3 oua 100 g faina 60 g parmezan ras 2-3 linguri de ulei 50 ml lapte 3 linguri smantana 1 praf de copt 1 lingura marar…

Read more »

Biscuiţi albi

28 June 2012
Biscuiţi albiO reteta de biscuiti albi din: nuca de cocos, zahar, albusuri si sare. Ingrediente: 100g nucă de cocos deshidratată 60g de zahăr 2 albuşuri 1 praf de sare   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180ºC şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile se bat uşor, cu un praf de sare.…

Read more »

Reteta zilei: Supa de linte cu crutoane

28 June 2012
Reteta zilei: Supa de linte cu crutoaneO reteta de Supa de linte cu crutoane din: ceapa, unt, linte, supa de vita, chimen, sare, piper, paine alba, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa, tocata fin 4 linguri de unt 1 cana de linte, înmuiata peste noapte 5 cesti supa de vita de casă 1 linguriţă de…

Read more »

Tarta din biscuiti

28 June 2012
Tarta din biscuitiO reteta de tarta din buscuiti din: biscuiti, migdale, unt, smantana, zahar, galbenusuri, gelatina, branza de vaci si lamai. Ingrediente: 250 g biscuiti 50 g migdale sau nuci macinate 150 g unt 200 g smantana 400 g zahar 3 galbenusuri 20 g gelatina 400 g branza de vaci dulce sau crema de branza 5 lamai…

Read more »

Terina taraneasca

28 June 2012
Terina taraneascaO reteta de terina taraneasca din: ceafa de porc, piept de porc, ficat de porc, prapure de porc, untura, ceapa, zahar, usturoi, rom, oua, smantana, sare de mare, piper, boia iute si frunze de dafin. Ingrediente: 400 g ceafa de porc, fara os 400 g piept de porc, fara piele si os 300 g ficat…

Read more »

Cocktail Mokka Flip

28 June 2012
Cocktail Mokka FlipO reteta simpla de Cocktail Mokka Flip din: galbenus, kahlua, creme de cacao, votca, cafea, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 1 galbenus 2 cl Kahlua 1 cl Creme de Cacao (brun) 2 cl votca 1 lingurita de cafea instanta 1 lingurita de zahar pudra 2 cl frisca lichida   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele…

Read more »

Risotto milanese

28 June 2012
Risotto milaneseAcesta este un risotto italian clasic. Se spune că primul risotto a fost preparat în oraşul Milano, pe vremea când Carol al V-lea l-a numit pe fiul său Duce de Milano, în anul 1535, cu acest act debutând cei 200 de ani de guvernare spaniolă a oraşului. De altfel, această mâncare seamănă uimitor cu paella…

Read more »

Pui la cuptor cu rosii cherry si sparanghel

28 June 2012
Pui la cuptor cu rosii cherry si sparanghelIncingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Adăugaţi 8 fire de sparanghel curăţate, 6 roşii cherry tăiate în două şi frunzele de la un fir de rozmarin proaspăt, plus un fir de rozmarin întreg. Amestecaţi totul cu un praf de sare, un praf de piper…

Read more »

Prajitura cu blat de biscuiti

28 June 2012
Prajitura cu blat de biscuitiO reteta de prajitura cu blat de biscuiti din: biscuiti, ciocolata neagra, unt, branza dulce de vaci, crema de branza, oua, zahar, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ghimbir si seminte de mac. Ingrediente: 250 g biscuiti 400 g ciocolata neagra de menaj 125 g unt 500 g branza dulce de vaci 250 g…

Read more »

Pui invelit

28 June 2012
Pui invelitO reteta de pui invelit din: bacon, piept de pui, ciuperci, castraveti murati, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 12 felii de bacon piept de pui mare 4-5 ciuperci 2 castraveti murati busuioc, cimbru, tarhon (uscate) sare piper   Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui în apă cu puţină sare, îl dezosezi şi…

Read more »

Salată cu somon, avocado şi castravete

28 June 2012
Salată cu somon, avocado şi castraveteO reteta de salata cu somon, avocado si castravete din: fileuri de somon, avocado, castravete, frunze de salata mixta, menta, coaja si suc de lime, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de somon, fără piele, de apoximativ 100g fiecare 3 avocado 1 castravete 1 pungă de 400g de frunze de salată mixtă pentru…

Read more »

Prăjitură cu miere şi topping de migdale

28 June 2012
Prăjitură cu miere şi topping de migdaleO reteta de prajitura cu miere si topping de migdale din: unt, miere, zahar, migdale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, iaurt, oua si fulgi de migdale. Ingrediente: 175g de unt uşor sărat, moale, plus extra pentru uns forma 85g de miere lichidă, plus 4 linguri pentru picurat deasupra şi extra pentru servit 85g…

Read more »

Cocktail cu lamaie

28 June 2012
Cocktail cu lamaieO reteta simpla de cocktail cu lamaie din: zahar, ghimbir, rozmarin, zeama de lamaie, lamaie si votca. Ingrediente: 100 g zahar 1 bucata ghimbir (2 cm) 6 frunzulite rozmarin zeama de la 5 lamai 1 lamaie 375 ml lemon votca   Mod de preparare: Amesteci zaharul cu ghimbirul taiat julien, rozmarinul si 350 ml apa…

Read more »

Costite de porc cu miere

28 June 2012
Costite de porc cu miereO reteta de costite de porc cu miere din: coaste de porc, sare grunjoasa, piper, coriandru, cimbru, rozmarin, chimion, usturoi, ceapa rasa, mustar iute si miere. Ingrediente: 1 bucata de coaste de porc (circa 800 g) pentru condimentare: 1 lingurita sare grunjoasa 1/2 lingurita piper macinat grosier 1 lingurita coriadru macinat 1 lingurita cimbru 1…

Read more »

Milkshake de fructe de padure si germeni de grau

28 June 2012
Milkshake de fructe de padure si germeni de grauO reteta de Milkshake de fructe de padure si germeni de graudin: fructe de padure, lapte, migdale, germeni de grau si miere. Ingrediente: 300 g fruncte de padure proaspete sau congelate dezghetate 200 ml lapte doua linguri de migdale pisate o lingura germeni de grau 1-2 lingurite miere   Mod de preparare: Intr-un blender, amesteca…

Read more »

Vinete umplute cu sos alb

28 June 2012
Vinete umplute cu sos albO reteta de vinete umplute cu sos alb din: vinete, unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 4 vinete mijlocii 50 g unt 75 g faina 300 ml lapte sau apa 2 oua 100 g branza rasa   Mod de preparare: Tai vinetele în două pe lungime, le opăreşti în apă cu sare timp de…

Read more »

Cosulete cu fructe

28 June 2012
Cosulete cu fructeO reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de vanilie, faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune. Ingrediente: 7 albusuri 300 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 200 g faina crema: 200 g unt 4 oua 300 g zahar 2 lamaie 300 ml frisca 500 g capsune   Mod…

Read more »

Flori de soc in aluat

27 June 2012
Flori de soc in aluatO reteta de flori de soc in aluat din: oua, lapte, zahar vanilat, zahar tos, sare, faina, flori de soc, ulei si zahar praf. Ingrediente: 2 oua 125 ml lapte 25 g zahar vanilat 1 lingurita zahar tos 2 linguri zahar praf un varf de cutit sare 3-4 linguri faina 6 flori de soc 100…

Read more »

Salată de brânză şi smochine cu sos de miere

27 June 2012
Salată de brânză şi smochine cu sos de miereO reteta de salata de branza si smochine cu sos de miere din: miere, frunze de cimbru, otet de mere, ulei de rapita, alune de padure, bulb de fenicul, rucola, smochine si branza cu mucegai. Ingrediente: 4 linguri de miere lichidă 1 linguriţă frunze proaspete de cimbru 1 lingură oţet de mere 2 linguri ulei…

Read more »

Rulouri din fleica de porc

27 June 2012
Rulouri din fleica de porcO reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar, ierburi, condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g mustar picant 1 mana de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de patrunjel, rozmarin) 2 linguri condimente pentru gratar sare   Mod de preparare: Speli bucata de fleică şi o usuci…

Read more »

Salată de pui şi avocado

27 June 2012
Salată de pui şi avocadoO reteta de salata de pui si avocado din: carne de pui, avocado, castravete, mar, iaurt gras, spanac, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: carnea de la 1 pui la rotisor, ruptă în fâşii, fără piele 1 avocado, cojit şi tăiat în bucăţi ½ castravete, curăţat de coajă şi de seminţe, tăiat…

Read more »

Caş proaspăt la tigaie

27 June 2012
Caş proaspăt la tigaieO reteta de cas proaspat la tigaie din: cas, cascaval afumat, unt, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 500 g cas proaspat 100 g cascaval afumat 2 linguri unt 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde sare piper boia dulce   Mod de preparare: Ungeţi cu unt o tigaie şi…

Read more »

Spumă îngheţată de lămâie

27 June 2012
Spumă îngheţată de lămâieO reteta de spuma inghetata de lamaie din: budinca de vanilie, coaja de lamaie, smantana si biscuiti cu lamaie. Ingrediente: 300g de lemon curd (sau budincă de vanilie) coaja rasă de la 1 lămâie 300ml de smântână lichidă (pentru frişcă) 25g de biscuiţi crocanţi cu lămâie, plus extra pentru servit   Mod de preparare: Se…

Read more »

Pui copt cu sos şi piure cu usturoi

27 June 2012
Pui copt cu sos şi piure cu usturoiO reteta de pui copt cu sos si piure cu usturoi din: pui, usturoi, ulei de masline, frunze de dafin, masline verzi, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala, suc de portocala, suc de lamaie si piure de cartofi. Ingrediente: 6 picioare de pui sau 12 pulpe sau un amestec din amândouă 8 căţei de usturoi…

Read more »

Frigarui cu rulouri de bacon

27 June 2012
Frigarui cu rulouri de baconO reteta de frigarui cu rulouri de bacon din: bacon, ceapa alba, rosii cherry, dovlecei, ardie gras, vanata, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g bacon feliat 3 cepe albe 8-10 rosii cherry 2 dovlecei (zucchini) foarte tineri 1 ardei gras 1 vanata mica, lunguiata busuioc uscat rozmarin uscat cimbru uscat sare piper…

Read more »

Reteta zilei: Salata de cartofi

27 June 2012
Reteta zilei: Salata de cartofiO reteta de Salata de cartofi din: cartofi, oua, ceapa verde, sunca de pui, maioneza, iaurt, otet, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 4 ouă, fierte, decojite şi tăiate ceapa verde, tocata sunca pui taiata cuburi 1-2 linguri de maioneza 1-2 linguri iaurt 1-2 lingurite de otet sare dupa gust piper dupa gust  …

Read more »

Cremă de brânză de capră cu chives şi rodie

27 June 2012
Cremă de brânză de capră cu chives şi rodieO reteta de crema de branza de capra cu chives si rodie din: branza de capra, ricotto, rodie, chives, miere, otet si paine. Ingrediente: 150g brânză de capră, moale, fără coajă 250g de ricotta seminţele de la ½ rodie ½ legătură mică de chives, mărunţită 1 lingură de miere lichidă 2 linguriţe oţet de vin…

Mamaliga cu urda si marar

27 June 2012
Mamaliga cu urda si mararO reteta de Mamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, ceapa verde, smantana, marar verde, unt si sare. Ingrediente: 300 g malai 1 litru apa 500 g urda proaspata 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 1 legatura mare marar verde 100 g unt sare   Mod de preparare: Frecati 50 g unt…

Read more »

Salată colorată de cartofi

27 June 2012
Salată colorată de cartofiO reteta de salata colorata de cartofi din: cartofi, ceapa, mere, zeama de lamaie, boabe de porumb, carnaciori, maioneza, otet, sare, piper negru, zahar, msutar dulce si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi (pentru salata) 6 cepe 4 mere 2 lingurita zeama de lamaie 2 cutii de conserva de bobe porumb (fiecare 425 ml continut)…

Read more »

Spumă de ciocolată cu cardamom

27 June 2012
Spumă de ciocolată cu cardamomO reteta de spuma de ciocolata cu cardamom din: ciocolata alba, ciocolata neagra, albus, zahar brun si cardamom. Ingrediente: 15g de ciocolată albă 25g de ciocolată neagră, tocată 1 albuş mare 1/2 lingură de zahăr brun un vârf de cardamom măcinat   Mod de preparare: Se fac fulgi de ciocolată albă trecând un curăţător de…

Read more »

Retete culinare: Mititei

27 June 2012
Retete culinare: MititeiO reteta de mititei din: carne de vaca, carne de miel, piper, bicarbonat, cimbru, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca din zona cefei (impanata cu grasime) 200 g carne de miel 1/2 lingurita piper macinat 1 praf de bicarbonat 1 lingurita cimbru uscat 1 capatana usturoi sare   Mod de preparare: Treci…

Read more »

Sarbusca

27 June 2012
SarbuscaO reteta de sarbusca din: zer, ceapa, morcov, cartofi, malai, usturoi si sare. Ingrediente: 2 litri zer (se poate inlocui cu lapte acru) 2 cepe 1 morcov 400 g cartofi 3 linguri malai sau pasat 1 catel de usturoi sare   Mod de preparare: Curatati zarzavaturile, taiati-le in cubulete si fierbeti-le in 1 litru de…

Read more »

Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbir

27 June 2012
Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbirO reteta de pastrav la aburi cu usturoi si ghimbir din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 bucată de 1cm de ghimbir…

Read more »

Antricot de vita cu vin

27 June 2012
Antricot de vita cu vinO reteta de anticot de vita cu vin din: antricot de vita, vin rosu, ulei de masline, usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin, rozmarin verde, sare si piper. Ingrediente: 2 antricoate de vita pentru marinata: 250 ml vin rosu 1 lingura ulei de masline 3-4 catei de usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin (uscate) 1 crenguta de rozmarin verde…

Read more »

Fromage fondue

27 June 2012
Fromage fondueO reteta de Fromage fondue din: usturoi, branza, vin alb, amidon, nucsoara, lichior, mere, pere, crutoane si piper alb. Ingrediente: 1 catel de usturoi 800 g branza de tip cascaval, parmezan, Chedar 500 ml vin alb 2 linguri amidon 1/2 lingurita nucsoara 50 ml kirschi (lichior de cirese sau visine) 2 mere 2 pere 200…

Read more »

Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic

27 June 2012
Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamicO reteta de Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic din: sparanghel, unt, otet balsamic, capere, paine si parmezan. Ingrediente: 1 legătură de sparanghel, aprox. 250g, cu tulpinile lemnoase înlăturate 1 linguriţă de unt 1 lingură de oţet balsamic 1 lingură de capere 4 felii de pâine ţărănească, prăjite parmezan ras   Mod de preparare:…

Read more »

MasterChef US – Episodul 7 – Sezonul 1 (video)

27 June 2012
MasterChef US – Episodul 7 – Sezonul 1 (video)MasterChef US – Episodul 7 – Sezonul 1 MasterChef US este un reality show american competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori, cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef. Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea…

Read more »

Praz cu pui si cascaval la cuptor

27 June 2012
Praz cu pui si cascaval la cuptorO reteta de praz cu pui si cascaval la cuptor din: piept de pui, praz, ulei, cascaval afumat, cascaval de oaie, oua, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 5 fire de praz 100 ml ulei 200 g cascaval afumat 100 g cascaval de oaie 3 oua 1 legatura ceapa…

Read more »

Cocktailuri gustoase

26 June 2012
Cocktailuri gustoaseCocktailuri gustoase: Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle (video)   Ingrediente: 150 ml lemonade 25 ml vodka 25 ml cherry brandy 2 tsp sugar (or a sprinkling of) 1 orange wedge ice cubes 1 collins glass 1 knife 1 chopping board 1 saucer Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle Read more » Cum se prepara…

Read more »

Mandarine aromate

26 June 2012
Mandarine aromateO reteta de mandarine aromate din: mandarine, scortisoara, cuisoare, cardamon, zahar brun, suc de portocale, praf de copt, faina, scortisoara, alune de padure, coaja de portocala, galbenus si lapte. Ingrediente: 12 mandarine mici 1 baton mare de scorţişoară 5 cuişoare 4 păstăi de cardamon, zdrobite 150g de zahăr brun 500ml suc de portocale 260g de…

Read more »

Frigarui de porc

26 June 2012
Frigarui de porcO reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper, ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si marar. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras mare 4 linguri ulei de masline 1 lingurita…

Read more »

Piept de curcan cu sos de branza si tarhon

26 June 2012
Piept de curcan cu sos de branza si tarhonO reteta de piept de curcan cu sos de branza si tarhon din: piept de curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza cu…

Read more »

Spaghete cu fructe de mare

26 June 2012
Spaghete cu fructe de mareO reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare, rosii, vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 500 g cocktail fructe de mare 6 rosii potrivite 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 1 ardei iute 1 lingura pasta…

Read more »

Granita de cocos, lime si menta

26 June 2012
Granita de cocos, lime si mentaO reteta de granita de cocos, lime si menta din: zahar brun, apa, limes, lapte de cocos si menta. Ingrediente: 200 g de zahar brun 500 ml de apa 4 limes, spalate bine 200 ml lapte de cocos 1 legatura de menta proaspata   Mod de preparare: Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă mare…

Read more »

Prăjitură pufoasă de lămâie

26 June 2012
Prăjitură pufoasă de lămâieO reteta de prajitura pufoasa de lamaie din: zahar brun, oua, suc si coaja de lamaie, amidon, unt, extract de vanilie, oua, zahar brun, faina si albusuri. Ingrediente: pentru crema de lamaie: 220g de zahăr brun 3 ouă sucul de la 4 lămâi, coaja rasă fin de la 1 lămâie 1 lingură de amidon 40g…

Read more »

Şniţel cu creson şi sos de mere picant

26 June 2012
Şniţel cu creson şi sos de mere picantO reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt, coaja si zeama de portocla, zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare, mere, escalop, sare de mare, piper, faina, ou, pesmet, castraveciori murati, creson, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru sosul de mere: un cubulet de unt coaja rasa si zeama de la…

Read more »

Risotto al tartufo bianco

26 June 2012
Risotto al tartufo biancoTrufele albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna octombrie, în oraşul Alba din Piemonte. întrucât toamna este anotimpul ciupercilor de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor şi a culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din plin talentul. Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul, multe mâncăruri…

Read more »

Toast cu salată şi maioneză de crab

26 June 2012
Toast cu salată şi maioneză de crabO reteta de toast cu salata si maioneza de crab din: galbenus, mustar de dijon, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, carne de crab, paine alba, patrunjel, tarhon, hasmatuchi, capere, ulei de masline si otet de vin rosu. Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura de mustar Dijon 200 ml ulei de masline coaja rasa…

Read more »

Escalop de viţel cu sos de brânză

26 June 2012
Escalop de viţel cu sos de brânzăO reteta de escalop de vitel cu sos de branza din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200 ml vin…

Read more »

Budinca de branzeturi cu fructe

26 June 2012
Budinca de branzeturi cu fructeO reteta de budinca de branzeturi cu fructe din: branza de vaci, cascaval, smantana, pesmet, nucsoara, oua, mere, semine de chimen, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g cascaval 150 ml smantana 2 linguri pesmet 1/2 lingurita nucsoara 4 oua 3 mere sau pere 1 lingurita seminte de chimen sare…

Read more »

Cocktail cu cirese

26 June 2012
Cocktail cu cireseO reteta de cocktail cu cirese din: cirese, frunze de menta, zahar, zeama de lime, rom si suc de cirese. Ingrediente: 1 cana cirese fara samburi 10 frunze de menta 8 linguri zahar 180 ml zeama lime 180 ml rom 700 ml suc cirese   Mod de preparare: Amesteci ciresele, frunzele de menta si zaharul…

Read more »

Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii

26 June 2012
Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiuniiO reteta de prajiturele cu lime, cocos si fructul pasiunii din: albusuri, coaja si suc de lime, zahar brun, faina, amidon, nuca de cocos si fructul pasiunii. Ingrediente 7 albuşuri coaja rasă de la 1 lime, plus 2 linguriţe de suc 120g de zahăr brun 60g de făină obişnuită 15g de amidon 50g nucă de…

Read more »

Rulouri cu bacon si branza

26 June 2012
Rulouri cu bacon si branzaO reteta de rulouri cu bacon si branza din: dovlecei, bacon, branza de burduf, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 16 felii de bacon, taiate subtire 100 g branza de burduf 50 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi fără a-i curăţa de coajă tăiaţi-i în…

Read more »

Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos

26 June 2012
Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocosO reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata, praf de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua, lapte, zmeura, sos de zmeura si fulgi de cocos. Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 140 g de zahar 50 g fulgi de cocos…

Read more »

Reteta zilei: Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone

26 June 2012
Reteta zilei: Linguine cu sos de ciuperci si mascarponeO reteta de Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone din: unt, ciuperci, branza mascarpone, parmezan, smantana, sare, piper si linguine. Ingrediente: 2 linguri unt 2 cesti ciuperci tăiate în felii subţiri 250 g branza mascarpone parmezan ras 1/4 ceasca de smantana sare si piper dupa gust 1 punga linguine   Mod de preparare: Gatiti…

Read more »

Rulouri de pui cu branzeturi

26 June 2012
Rulouri de pui cu branzeturiO reteta de rulouri de pui cu branzeturi din: piept de pui, telemea de oaie, cascaval afumat, ou, spanac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 150 g telemea de oaie 200 g cascaval afumat 1 ou 400 g spanac 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curata pieptul de…

Read more »

Cupe cu cremă de lămâie

26 June 2012
Cupe cu cremă de lămâieO reteta de cupe cu crema de lamaie din: branza mascarpone, limoncello, budinca de lamaie, iaurt, zahar pudra si fructe. Ingrediente: 250 g branza mascarpone 2 linguri lichior de lamaie sau limoncello 3 lingura budinca de lamaie (gata preparata) 300 g iaurt, amestecata cu 3 linguri de miere 2 linguri zahar pudra fructe proaspete pentru…

Read more »

Porc cu sos de migdale

26 June 2012
Porc cu sos de migdaleO reteta de porc cu sos de migdale din: ulei vegetal, spata de porc, pasta de tomate, supa de pui, coaja si suc de portocala, scortisoara, cimbru, ceapa, usturoi, rosii cherry, tortillas, fulgi de migdale, stafide, coridandru, chimion, pasta de ardei iute, ciocolata, ridichi, avocado, suc de lime si ardei iute. Ingrediente: 1 lingură de…

Read more »

Conopidă cu ficătei de pui

26 June 2012
Conopidă cu ficătei de puiO reteta de conopida cu ficatei de pui din: conopida, morcov, ficatei de pui, ulei, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g conopida 1 morcov mare 500 g ficatei de pui 50 ml ulei 200 g cascaval 2 oua 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bu­cheţele, spălaţi-o…

Read more »

Salam de biscuiti

26 June 2012
Salam de biscuitiO reteta de salam de biscuiti din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, miere, biscuiti, zahar vanilat si fructe de padure. Ingrediente: 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati 150 g unt, taiat cuburi 4 linguri miere 100 g biscuiti, rupti bucati mici 1 pliculet de zahar…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 2, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: