RSS

Retete culinare de Paşte #25

03 Apr

Retete de Paste:

Frappe de zmeură şi cireşe

8 April 2012
Frappe de zmeură şi cireşeO reteta de frappe de zmeura si cirese din: inghetata de frisca, lapte integral, cirese si zmeura. Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 100 ml lapte integral 10 cirese 5-6 fructe de zmeura pentru decor: cateva cirese sau fructe de zmeura   Mod de preparare: Spala bine fructele, scoate sâmburii cireşelor şi pune-le în vasul…

Read more »

Friptură de vită condimentată

8 April 2012
Friptură de vită condimentatăO reteta de friptura de vita condimentata din: carne de vita, cimbru, seminte de chimen, oregano, usturoi, sare de mare, ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 bucăţi de carne de vită pentru friptură o lingură de cimbru proaspăt sau uscat un vârf de linguriţă cu seminţe de chimen o mână de…

Read more »

Cum se prepara prajitura tiramisu (video)

8 April 2012
Cum se prepara prajitura tiramisu (video)O reteta video despre cum se prepara prajitura tiramisu, un desert absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Cream Cheese – 8oz box at room temp Sugar – 6 Tbsp (divided) Whipped Cream – 3/4 cup Heavy Whipping Cream plus 1 Tbsp Sugar whipped to 1 1/2 cups (1 1/2 cups of Cool…

Read more »

Bucate alese pentru masa de Paşti

8 April 2012
Bucate alese pentru masa de PaştiSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pe langa traditionalele oua rosii si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paşte cat mai…

Read more »

Cocktail Jaques Lameloise

8 April 2012
Cocktail Jaques LameloiseO reteta de Cocktail Jaques Lameloise din: lichior de zmeura, lichior de prune si champagne. Ingrediente: 2 cl lichior de zmeura 1 cl lichior de prune champagne   Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un pahar de sampanie, apoi completam cu champagne rece.

Read more »

Retete de post: Salata de paste cu tofu

8 April 2012
Retete de post: Salata de paste cu tofuO reteta de salata de paste cu tofu din: ulei de masline, sos de soia, otet, zahar, paste, tofu, mazare, ardei, dovlecei, morcovi, salata verde, piper si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 50 ml sos de soia 50 ml otet 5 grame zahar 700 grame paste fierte 250 grame tofu 150 grame mazare…

Read more »

Pulpă de miel cu sos Bearnez

8 April 2012
Pulpă de miel cu sos BearnezO reteta de pulpa de miel cu sos bearnez din: pulpa de miel, rozmarin, ceapa, galbenusuri, unt, otet, vin alb, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de miel (fara os) 2-3 fire de rozmarin 1 ceapa 4 galbenusuri 250 g unt 1 lingurita otet 1-2 linguri vin alb sec-demisec 4-5 fire de tarhon…

Read more »

Pudding din pâine coaptă şi gem de portocale

8 April 2012
Pudding din pâine coaptă şi gem de portocaleO reteta de pudding din paine coapte cu gem de portocale din: produs tartinabil, fructe uscate, suc de mere, gem de portocale, amestec de mirodenii, paine integrala, ou, lapte degresat, zahar brun, nucsoara si smantana. Ingrediente: produs tartinabil pentru uns 90 g amestec de fructe uscate 150 ml suc de mere 3 linguri gem de…

Read more »

Medalioane de miel cu rosii

8 April 2012
Medalioane de miel cu rosiiO reteta de medalioane de miel cu rosii din: medalioane de miel, sunca, telemea de capra, usturoi, masline, rosii, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 8-10 medalioane de miel 8-10 felii sunca crud-uscata 150 g telemea de capra feliata 3 catei de usturoi 3 linguri de masline 2 rosii 8-10 fire de rozmarin 8-10 fire de cimbru…

Read more »

Cinci Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

8 April 2012
Cinci Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Cinci Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Stinger O reteta foarte simpla de Cocktail Stinger din: brandy si lichior menta alba. Ingrediente: 4 cl brandy 2 cl lichior de menta alba (Creme de Menthe)   Mod de preparare: Amestecam brandy-ul cu lichiorul de menta si cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam…

Read more »

Frappe din lapte de orez şi cereale

8 April 2012
Frappe din lapte de orez şi cerealeO reteta de frappe din lapte de orez si cereala din: lapte de orez, fulgi de porumb, banana, miere, laptisor de matca si gheata. Ingrediente: 200 ml lapte de orez 4 linguri fulgi de porumb 1 banana 1 lingurita miere 1 lingurita laptisor de matca 4 cuburi de gehata   Mod de preparare: Curăţă banana…

Read more »

Reteta zilei: Macrou cu legume la cuptor

8 April 2012
Reteta zilei: Macrou cu legume la cuptorO reteta de macrou cu legume la cuptor din: macrou, morcov, pastarnac, cartofi, ceapa, busuioc, bulion, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 bucati macrou 1 morcov 1 radacina pastarnac 3 cartofi 3 cepe busuioc uscat bulion sare piper 1/2 lamaie Mod de preparare: Pestele se curata si se spala bine. Morcovii si pastarnacul se taie…

Read more »

Muschiulet de miel cu sos de curry

8 April 2012
Muschiulet de miel cu sos de curryO reteta de muschiulet de miel cu sos de curry din: muschi de miel, morcovi, ardie gras, amidon, supa de legume, curry, unt, ulei de masline, porumb, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschiulet de miel 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 linguri amidon 400 ml supa de legume 1 lingurita rasa curry 50…

Read more »

Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

8 April 2012
Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşiiO reteta de mamaliguta cu pui si ciuperci in sos de rosii din: malai, ceapa, piept d epui, ardei gras, ciuperci, rosii, sare, marar si ulei. Ingrediente: 1/2 kg de mălai o ceapă un piept de pui un ardei gras roşu o cană de ciuperci 300 g de roşii decojite sare mărar ulei   Mod…

Read more »

Ficat cu ceapa

8 April 2012
Ficat cu ceapaO reteta de ficat cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 500 gr. ceapa 40 gr. unt 3 linguri de ulei extravirgin de masline 1 lingura patrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Curata ficatul, apoi taie-l felii foarte…

Read more »

Retete de post: Soia la gratar

8 April 2012
Retete de post: Soia la gratarO reteta de soia la gratar din: usturoi, ghimbir, ardei gras, ulei de susan, sos de soia si soia. Ingrediente: 2 catei de usturoi 10 grame ghimbir 30 grame ardei gras , taiat feliute 10 ml ulei de susan 20 ml sos de soia 700 grame soia feliata   Mod de preparare: Intr-o cratita acoperita,…

Read more »

Miel cu sos de smântână şi rucola

8 April 2012
Miel cu sos de smântână şi rucolaO reteta de miel cu sos de smantana si rucola din: carne de miel, unt, smantana, usturoi, rucola, ulei de masline, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de miel cu os 50 g unt 200 g smantana de gatit (nefermentata) 1 catel de usturoi 200 g rucola 50 ml ulei de masline…

Read more »

Cremă rece cu vanilie şi iaurt

7 April 2012
Cremă rece cu vanilie şi iaurtO reteta de crema rece cu vanilie si iaurt din: lapte de orez, faina de orez, iaurt cu vanilie, pastaie de vanilie si sirop de menta. Ingrediente: 400 ml lapte de orez 3 linguri faina de orez 200 g iaurt cu vanilie 1 pastaie de vanilie cateva picaturi de sirop de menta pentru decor: 4…

Read more »

Cotlete de miel cu naut

7 April 2012
Cotlete de miel cu nautO reteta de cotlete de miel cu naut din: cotlete de miel, unt, naut, ceapa, ulei, branza emmenthaler, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel 50 g unt 600 g naut fiert 1 ceapa 50 ml ulei 50 g branza Emmenthaler sare piper patrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi cotletele de pieliţe şi…

Read more »

Salata bacanilor

7 April 2012
Salata bacanilorO reteta delicioasa de salata cu: cartofi, morcovi, sfecla rosie, mazare, pufuleti, ulei, lamaie, ardei gras rosu, ardei gras, verde, ardei gras galben,  mustar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi 3 buc, sfeclă roşie (mijlocii) 1 borcan mare de mazăre 2 pungi pufuleţi 200 ml ulei 1 lămâie 1 lingura mustar 1 ardei…

Read more »

Pateu de ficatei de pui

7 April 2012
Pateu de ficatei de puiO reteta delicioasa de pateu din: ficat de pui, miere, ulei de masline, marar verde. Ingrediente: 250-300 g ficăţei de pui 1-2 linguriţe miere 1 lingură ulei de măsline mărar verde sau uscat Mod de preparare: Fierbi ficăţeii foarte bine în apă cu sare, apoi scurgi apa din oală. Pasezi, folosind blenderul sau altă ustensilă…

Read more »

Sarmale din carne de vitel

7 April 2012
Sarmale din carne de vitelO reteta gustoasa de sarmale din: carne de vitel, varza,  ceapa, sare, orez, pasta de rosii, cimbru marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 1 varză 100 g orez 1 ceapă mare tocată mărunt pastă de roşii cimbru mărar ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci car­nea tocată cu ceapa călită în ulei,…

Read more »

Cum se prepara risotto cu miel (video)

7 April 2012
Cum se prepara risotto cu miel (video)O reteta video despre cum se prepara  risotto cu miel, un preparat delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: 450 g lean boneless shoulder of lamb or mutton, cut into 2.5cm cubes 1 tbsp ground cumin 2 tsp ground turmeric 1 tbsp sunflower oil 1 large onion, peeled and finely…

Read more »

Drob de miel pentru masa de Paşte

7 April 2012
Drob de miel pentru masa de PaşteO reteta gustoasa de drob cu: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g măruntaie miel 3 ouă 2 legături ceapă verde 1 legătură pătrun­jel sare piper Mod de preparare: Cureţi mărun­taiele, le speli şi le pui la fiert. După ce au fiert şi s-au răcit, treci măruntaiele prin maşina de…

Read more »

Retete de post: Supa de telina si ciuperci

7 April 2012
Retete de post: Supa de telina si ciuperciO reteta de supa de telina si ciuperci din: ciuperci, telina, usturoi, vin alb, supa de legume, sos worcestershire, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 350 gr ciuperci taiate 4 teline taiate 3 catei de usturoi 45 ml vin alb 750 ml supa de legume 30 ml sos Worcestershire 5 ml nucsoara rasa sare si piper…

Read more »

Pepene galben cu sos de ghimbir şi lămâie

7 April 2012
Pepene galben cu sos de ghimbir şi lămâieO reteta de pepene galben cu sos de ghimbir si lamaie din: pepene galben, ghimbir, zahar brun, suc de lamaie si menta verde. Ingrediente: 1 pepene galben Pentru sos: 50 g radacina de ghimbir 200 g zahar brun 2 linguri suc de lamaie Pentru ornat: crengute de menta verde   Mod de preparare: Mai intai…

Read more »

Melcisiori pentru oua vopsite

7 April 2012
Melcisiori pentru oua vopsiteO reteta de melcisiori pentru oua vopsite din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, oua, ulei de masline si unt, zahar praf. Ingrediente: 250 g faina (plus 50g pentru planseta) 50 g zahar 1/4 lingurita sare 20 gdrojdie proaspata 100 ml lapte caldut 2 oua 1 lingura ulei de masline 100 g unt zahar praf pentru…

Read more »

Spaghete integrale cu sardine

7 April 2012
Spaghete integrale cu sardineO reteta de spaghete integrale cu sardine din: spaghete integrale, usturoi, ulei de masline, rosii, masline, capere si patrunjel. Ingrediente: 400 gr. spaghete integrale 2 catei usturoi 1 lingura ulei de masline 200 gr rosii tocate 100 gr masline fara samburi 1 lingura capere 1 mana patrunjel verde, tocat   Mod de preparare: Fiebe spaghetele…

Read more »

Bucate alese pentru masa de Paşte

7 April 2012
Bucate alese pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pe langa traditionalele oua rosii si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paşte cat mai…

Read more »

Salata picanta de fructe de sezon

7 April 2012
Salata picanta de fructe de sezonO reteta de salata picanta de fructe de sezon din: mango, boabe de struguri, piersici, capsuni, cocos, zahar pudra, praf de chilli, praf de mustar si sare. Ingrediente: 1 mango mare 125 g boabe de struguri negri fara samburi, taiate in jumatati 125 g boabe de struguri albi fara samburi, taiate in jumatati 125 g…

Read more »

Friptura de miel pentru masa de Paşte

7 April 2012
Friptura de miel pentru masa de PaşteO reteta delicioasa de friptura de miel cu: pulpa de miel, unt, sare, lamaie, piper boabe, boia dulce, usturoi, smantana. Ingrediente: 1 pulpă de miel 1 ceaşcă unt sare 1/2 lămâie piper boabe boia dulce usturoi smântână Mod de preparare: Speli pulpa de miel, o freci cu lămâie pe ambele părţi, apoi o ungi cu…

Read more »

Cocktail Pick The Best

7 April 2012
Cocktail Pick The BestO reteta simpla de Cocktail Pick The Best din: gin, apricot brandy, siropd e grenadine, ginger ale si sampanie. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de  grenadine 3 cl Ginger Ale sampanie   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu exceptia sampaniei, cu gheata in shaker si turnam bautura in…

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de legume

7 April 2012
Reteta zilei: Supa crema de legumeO reteta de supa crema de legume din: dovleac, morcovi, ardei, ceapa verde, praz, telina, varza rosie, carne de pui, patrunjel si sare. Ingrediente: 300g dovleac 2 morcovi 1 ardei 1 legatura ceapa verde 1 praz 1 telina 1 varza rosie 500g carne de pui patrunjel sare   Mod de preparare: Legumele se spala, se…

Omletă cu legume

7 April 2012
Omletă cu legumeO reteta delicioasa de omleta cu: dovlecel, vanata, rosii, ceapa, usturoi, rozmarin, oua, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură rozmarin tocat 6 ouă 5 linguri smântână 5 linguri ulei de măsline sare piper măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se taie…

Read more »

Felii de vinete cu roşii si mozzarella

7 April 2012
Felii de vinete cu roşii si mozzarellaO reteta delicioasa de felii de vinete cu: usturoi, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc, sare, piper, otet balsamic. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 căţel de usturoi 3 roşii mari 2 bucăţi mozzarella (125 g) 2 linguri ulei de măsline 1 crenguţă busu­ioc sare piper măcinat oţet balsamic Mod de preparare: O vânătă se taie…

Read more »

Retete internationale: Supă de linte

7 April 2012
Retete internationale: Supă de linteCând vine vorba de supe, lintea are un avantaj net faţă de toate celelalte leguminoase: ea nu trebuie înmuiată în prealabil. Modesta supă de linte are o aromă foarte plăcută şi reprezintă o sursă importantă de proteine. De altfel, lintea este unul dintre cele mai apreciate ingrediente pentru supă din întreaga lume. Supa este deosebit…

Read more »

Retete de post: Salata de naut

7 April 2012
Retete de post: Salata de nautO reteta de salata de naut din: naut, ceapa,c astravete, rosie, otet din vin rosu si otet balsamic. Ingrediente: 1 cana naut uscat ½ ceapa taiata ½ castravete, feliat 1 rosie mica, taiata ½ cana otet din vin rosu ½ cana otet balsamic   Mod de preparare: Pune intr -un castron nautul, ceapa, castravetele, rosia…

Read more »

Colacel pentru dimineata de Paşte

7 April 2012
Colacel pentru dimineata de PaşteO reteta de colacel pentru dimineata de Paşte din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, oua, ulei de masline, untura, zahar si ou. Ingrediente: 250 g faina (plus 50 g pentru planseta) 50 g zahar 1/4 lingurita sare 20 g drojdie proaspata 100 ml lapte caldut 2 oua 1 lingura ulei de masline 100 g untura…

Read more »

Smoothie de pere, pepene galben şi vin spumant

7 April 2012
Smoothie de pere, pepene galben şi vin spumantO reteta de smoothie de pere, pepene galben si vin spumant din: pepene galben, para, lichior, vin spumant, mar si cirese. Ingrediente: 2 felii de pepene galben 1 para Williams 30-40 ml lichior de fructul-pasiunii, ananas sau mango (Passoa) 1 paharel de vin spumant pentru decor: felii de mar 2 cirese   Mod de preparare:…

Read more »

Budinca de vinete

7 April 2012
Budinca de vineteO reteta de budinca de vinete din: cartofi, vanata, supa de legume, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi 1 vanata 100 ml supa clara de legume 5 linguri ulei de masline 1 ceapa 1 cutie mica rosii descojite din conserva 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare…

Read more »

Cincisprezece idei de retete pentru masa de Paşte

7 April 2012
Cincisprezece  idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun Cincisprezece  idei de retete pentru masa de Paşte:   Miel cu mirodenii si orez O reteta de miel cu mirodenii si orez din: pulpa de miel, pastrama de miel, condimente, orez,…

Read more »

Piept de raţă cu sos de mere

6 April 2012
Piept de raţă cu sos de mereO reteta de piept de rata cu sos de mere din: piept de rata, ulei de masline, sare, piper, mere, unt, scortisoara si suc de mere. Ingrediente: piept de raţă, 350 g 1 linguriţă ulei de măsline sare piper pentru sosul de mere: 3 mere 25 g de unt ¼ linguriţă praf de scorţişoară 150…

Read more »

Zece idei de retete pentru masa de Paşte

6 April 2012
Zece idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun zece idei de retete pentru masa de Paşte:   Frigarui cu sos tzatziki O reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de…

Read more »

Curcan in sos de piper

6 April 2012
Curcan in sos de piperO reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă mică 1 pahar de vin alb, dulce făină 2,3 linguri de smântână ulei de măsline sare şi…

Read more »

Cincisprezece retete cu carne de miel pentru Paşte

6 April 2012
Cincisprezece retete cu carne de miel pentru PaşteCincisprezece retete cu carne de miel pentru Paşte:   Cotlete de ied pane cu linte O reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 12 cotlete de ied 250 g linte rosie 2 oua 100 g faina 150 g pesmet…

Read more »

Pui aromat

6 April 2012
Pui aromatO reteta de pui aromat din: pui, unt, cimbru, oregano, maghiran, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 100 gr. unt cimbru rozmarin oregano maghiran usturoi pisat 6 cartofi medii 3 cepe 1 morcov 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spala bine puiul, apoi sterge-l cu…

Read more »

Patru Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

6 April 2012
Patru Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Patru Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte:   Cocktail Fair Weather O reteta simpla de Cocktail Fair Weather din: rachiu, sirop de grenadine, vermut sec, angostura si tonic. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl sirop de grenadine 2 cl vermut sec 2 picaturi de Angostura tonic   Mod de preparare: Agitam bine in…

Read more »

Tarta cu ciocolata si ananas

6 April 2012
Tarta cu ciocolata si ananasO reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua, faina, coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom, ananas, capsune si frunze de menta. Ingrediente: 250 g zahar 200 g unt 6 oua 2 linguri cu faina 100 g cacao coaja de portocala confiata 1 mana de nuci 1 mana de…

Read more »

Zece idei pentru post

6 April 2012
Zece idei pentru postZece idei pentru post:   Retete de post: Gogoşi cu dulceaţă O reteta de gogosi cu dulceata din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar praf, dulceata, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 40 g drojdie 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita…

Read more »

Spinare de miel cu sos de leurda si cartofi

6 April 2012
Spinare de miel cu sos de leurda si cartofiO reteta de spinare de miel cu sos de leurda si cartofi din: spinare de miel, usturoi, rozmarin, ulei, vin rosu, supa de carne, amidon, leurda, unt, cartofii, rosii, rozmarin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati spinare de miel (circa 800 g total) 4 catei de usturoi 4 fire rozmarin 4 linguri ulei 150…

Read more »

Mere coapte glasate cu vin

6 April 2012
Mere coapte glasate cu vinO reteta de mere coapte glasate cu vin din: mere, prune, zahar brun, vin de porto, coaja rasa de portocale, scortisoara, cuisoare, zahar tos si branza. Ingrediente: 4 mere mari curatate de cotoare 175 g prune fara samburi si taiate in bucati 20 g zahar brun 450 ml vin de Porto 1 lamaie, coaja rasa…

Read more »

Noua idei de retete pentru masa de Paşte

6 April 2012
Noua idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun noua idei de retete pentru masa de Paşte:   Pacheţele cu miel în jambon O reteta de pachetele cu miel in jambon din: muschi de miel, paine integrala, jambon, salata verde,…

Read more »

Retete de post: Gogoşi cu dulceaţă

6 April 2012
Retete de post: Gogoşi cu dulceaţăO reteta de gogosi cu dulceata din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar praf, dulceata, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 40 g drojdie 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom coaja rasa de la 1 lamaie 100 g…

Read more »

Desert cu crema de ou

6 April 2012
Desert cu crema de ouO reteta de desert cu crema de ou din: pricomigdale, compot de ananas, gelatina, zahar, crema de ou, amidon si frisca. Ingrediente: 200 g pricomigdale 2×400 ml compot de ananas, scurs de lichid 10 g gelatina 2 linguri zahar 500 ml crema de ou 2 lingurite amidon, dizolvat in 1 lingura apa rece 400 ml…

Read more »

Pacheţele cu miel în jambon

6 April 2012
Pacheţele cu miel în jambonO reteta de pachetele cu miel in jambon din: muschi de miel, paine integrala, jambon, salata verde, unt, vin alb, usturoi, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschiulet de miel 16 felii de paine integrala 16 felii subtiri jambon curd uscat 1 salata verde 100 g unt 100 ml vin alb 3 catei de…

Read more »

Cocktail James Bond

6 April 2012
Cocktail James BondO reteta simpla de Cocktail James Bond din: votca, angostur si champagne. Ingrediente: 4 cl votca 4 picaturi de Angostura champagne   Ingrediente: Mixam bine in shkaer votca si Angostura cu gheata, apoi turnam intr-un flute de sampanie si completam cu champagne.

Read more »

Salata de sparanghel crud

6 April 2012
Salata de sparanghel crudO reteta de salata de sparanghel alb din: sparanghel alb, ridichi, amzare, ceapa verde, otet balsamic, mustar, sare, piper, zahar, ulei si friptura de vita. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 1 legatura ridichi 150 g mazare mange tout 1 legatura ceapa verde 3 linguri otet balsamic 2 lingurite mustar iute 1 praf de sare, piper,…

Read more »

Smoothie de pepene galben

6 April 2012
Smoothie de pepene galbenO reteta de smoothie de pepene galben din: pepene galben, votca, zahar brun, lapte, gheata si lamaie. Ingrediente: 1 pepene galben (cu pulpa portocalie) 2 linguri votca aromata cu pepene galben 300 ml lapte proaspat 100 g zahar brun 100 g gheata 1/2 lamaie   Mod de preparare: Taie pepenele în jumătăţi şi curăţă-l de…

Read more »

Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide

6 April 2012
Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafideO reteta de Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide din: faina alba, zahar tos, oua, lapte, rachiu de fructe, mere, stafide si scortisoara. Ingrediente: 75 g faina alba, cernuta 75 g zahar tos marunt 3 oua 300 ml lapte degresat 1 lingura  rachiu de fructe, optional 450 g mere de desert, curatate de coaja,…

Read more »

Fantezie din ciocolată şi căpşuni

6 April 2012
Fantezie din ciocolată şi căpşuniO reteta delicioasa de desert fantezie din:faina, unt, sare, ou, ciocolata amaruie, espresso, zahar vanilat, frisca, zahar, capsuni. Ingrediente aluat: 125 g făină 60 g unt sare 1 ou Ingrediente spuma de ciocolată: 150 g cioco­lată amăruie 50 ml espresso 3 gălbenuşuri de ou 30 g zahăr vanilat 100 g frişcă 2 linguri zahăr Ingrediente…

Read more »

Spumă stracciatella cu căpşuni

6 April 2012
Spumă stracciatella cu căpşuniO reteta delicioasa de spuma stracciatella din:capsuni, zahar pudra, iaurt, ciocolata. Ingrediente: 500 g căpşuni 2 linguri zahăr pudră 600 g iaurt natural 1 lingură ciocolată rasă Mod de preparare: Căpşunile se curăţă de codiţe, se spală şi se taie în jumătăţi sau în sferturi (după preferinţă). Se presară cu zahăr pudră şi se lasă…

Read more »

Şarlota de căpşuni cu frisca

6 April 2012
Şarlota de căpşuni cu friscaO reteta delicioasa de sarlota din: piscoturi, gelatina, capsuni, oua, zahar, branza, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 18 pişcoturi 7 fâşii gelatină albă 500 g căpşuni 2 albuşuri de ou 50 g zahăr 400 g brânză slabă 125 g frişcă Ingrediente decor: 100 g căpşuni 125 g frişcă 1 pachet întăritor de frişcă zahăr pudră Mod…

Read more »

Jeleu de cireşe cu rozmarin

6 April 2012
Jeleu de cireşe cu rozmarinO reteta gustoasa de jeleu din: cirese, suc de cirese, zahar, vin rosu, rozmarin, suc de lamaie, gelatina, cirese glasate. Ingrediente: 250 g cireşe 200 ml suc de cireşe zahăr (după gust) 200 ml vin roşu 1 crenguţă roz­marin 3 linguri suc de lămâie 7 foi de gelatină albă frunzuliţe de rozmarin 4 cireşe glasate…

Read more »

Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperci

6 April 2012
Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperciO reteta de carne de vita cu ciuperci din: carne de vita, supa crema de mazare, vin alb, mustar si ciuperci. Ingrediente: 800g carne de vita 1 pachet de supa crema de mazare 300ml vin alb 3 linguri mustar 400g ciuperci fierte   Mod de preparare: Carnea de vita se unge cu mustar si se…

Read more »

Sufleu de castane cu cireşe

6 April 2012
Sufleu de castane cu cireşeO reteta delicioasa de sufleu din: castane, oua, branza de vaci, cocao, faina, praf de copt, cirese, piper alb, zahar. Ingrediente: 4 ouă 125 g brânză slabă de vaci 125 g piure de castane 1 lingură cacao 3 linguri făină amestecată praf de copt 100 g cireşe 1/2 piper alb, măcinat 150 g zahăr Mod…

Read more »

Salata de sfecla cu muschi tiganesc

6 April 2012
Salata de sfecla cu muschi tiganescO reteta de salata de sfecla cu muschi tiganesc din: sfecla rosie, otet, fructe de avocado, suc de lamaie, muschi tiganesc, smantana, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g radacina de sfecla rosie 200 ml otet 2 fructe de avocado sucul stors de la 1 lamaie 300 g muschi tiganesc (bucata intreaga) 400 g…

Retete de post: Mancare de telina si ciuperci

6 April 2012
Retete de post: Mancare de telina si ciuperciO reteta de mancare de telina si ciuperci din: telina, ulei, ciuperci, supa de ciuperci, paprika, piper si ardei rosu. Ingrediente: 8 tije de telina, feliate 10 ml ulei 150 grame ciuperci, feliate 400 ml supa de ciuperci paprika piper 1 ardei rosu, feliat   Mod de preparare: Intr-o tigaie caleste telina in putin ulei.…

Read more »

Cocktail Sparkling Gin

6 April 2012
Cocktail Sparkling GinO reteta simple de Cocktail Sparkling Gin din: gin, suc de coacaze rosii si sampanie. Ingrediente: 2 cl gin 5 cl suc de coacaze rosii sampanie   Mod de preparare: Turnam intr-un pahar de sampanie prima data ginul, apoi sucul de coacaze rosii, apoi completam cu sampanie rece.

Read more »

Sufleu de conopidă

6 April 2012
Sufleu de conopidăO reteta de sufleu de conopida din: morcovi, conopida, mazare, sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 700 g conopida curatata 120 g boabe de mazare verde congelate sare 4-5 oua nucsoara rasa piper 2 lingurite patrunjel tocat 3 linguri faina 150 g cascaval ras   Mod de preparare: Se despart…

Read more »

Opt idei de retete pentru masa de Paşte

6 April 2012
Opt idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun opt idei de retete pentru masa de Paşte: Miel la gratar O reteta de miel la gratar din: cotlete de miel, rozmarin, ulei, usturoi, sare, piper si soric afumat. Ingrediente: 4…

Read more »

Miel marocan pentru masa de Paşte

6 April 2012
Miel marocan pentru masa de PaşteO reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina, rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi aromate. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 linguri faina 400 g rosii 100 g stafide 350 – 400 ml supa de…

Read more »

Smoothie revigorant

6 April 2012
Smoothie revigorantO reteta de smoothie revigorant din: lamai, grepfruturi rosii, portocale, ananas, miere si fructe proaspate. Ingrediente: 4-5 lamai 3 grepfruturi rosii 3 portocale 1/2 ananas 2 lingurite miere pentru decor: fructe proaspete   Mod de preparare: Stoarce citricele. Taie pulpa ananasului şi mixeaz-o în blender împre­ună cu sucul citricelor. Adaugă mierea şi mixează din nou,…

Read more »

Desert cu mandarine

6 April 2012
Desert cu mandarineO reteta de desert cu mandarine din: oua, zahar, esenta de portocale, faina, sare, praf de copt, mandarine, crema de branza, frisca si esenta de portocale. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 2 linguri esenta de portocale 6 linguri faina 1 praf de sare 1 pliculet praf de copt pentru compot: 6 mandarine 150 g…

Read more »

Cum se prepara friptura de miel cu legume de vara si sos pesto (video)

6 April 2012
Cum se prepara friptura de miel cu legume de vara si sos pesto (video)O reteta video despre cum se prepara  friptura de miel cu legume de vara si sos pesto, un preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 680 g lean lamb neck fillet, or boneless shoulder steak, cubed 450 g new potatoes, peeled and quartered 3 medium garlic cloves, peeled and crushed 2 small…

Read more »

Şniţel de cod cu salată

6 April 2012
Şniţel de cod cu salatăO reteta delicioasa de snitel cu: cod, oua, pesment, alge, mar, smantana, morcov, telina, varza alba, ardei iute, otet, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 100 g pesmet două ouă 30 g alge uscate un măr 200 ml smântână un morcov o ţelină mică un sfert de varză albă un ardei iute…

Read more »

Tartă cu urzici

6 April 2012
Tartă cu urziciO reteta delicioasa de tarta cu: urzici, boabe de porumb, faina, unt, smantana, morcov, ceapa verde, usturoi, branza de vaci, oua, orez, sare, piper, marar, smantana, legume. Ingrediente: 400 g urzici 100 g boabe de porumb 300 g făină 200 g unt 50 ml smântână un morcov o legătură ceapă verde un fir de usturoi…

Read more »

Pui la gratar cu mozarella si pesto

6 April 2012
Pui la gratar cu mozarella si pestoO reteta de pui la gratar cu mozzarella si pesto din: piept de pui, otet balsamic, mozzarella si pesto. Ingrediente: 4 piepti de pui 400 ml otet balsamic 200 grame mozzarella 100 grame pesto   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca puiul cu 200 ml otet balsamic si lasa la marinat timp de o ora.…

Read more »

Cocktail Tinckerbel

6 April 2012
Cocktail TinckerbelO reteta simpla de Cocktail Tinckerberl din: tequilla gold, rom brun, bols gold strike si champagne. Ingrediente: 2 cl Tequilla gold 2 cl rom brun 2 cl Bols Gold Strike champagne   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele, cu exceptia sampaniei, cu gheata, in shaker si turnam bautura in cupa de sampanie. Completam cu champagne.…

Read more »

Tochitură dobrogeană de miel

6 April 2012
Tochitură dobrogeană de mielO reteta de tochitura dobrogeana de miel din: carne de miel, pastrama de oaie, oua, condimente, cas, mamaliga, ceapa, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de miel 250 g carnaciori de oaie 250 g pastrama de oaie 4 oua 1 lingurita condimente 200 g cas 600 g mamaliga 1 ceapa 2…

Read more »

Budincă de fidea cu fructe

6 April 2012
Budincă de fidea cu fructeO reteta delicioasa de budinca cu: fidea, lapte, branza de vaci, oua, zahar tos, ananas, pere, sare, zahar vanilat, lamaie, unt, pesmet, zahar. Ingrediente: 250 g fidea 500 ml lapte dulce 200 g brânză de vaci 3 ouă 100 g zahăr tos o conservă ananas două pere un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe…

Read more »

Pui cu orez şi portocale

6 April 2012
Pui cu orez şi portocaleO reteta gustoasa de pui cu: portocale, ceapa, ardei iute, ardei capia, orez, vin alb dulce, ulei de masline, gem de portocale, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 piepturi de pui 4 portocale două cepe un ardei iute un ardei capia 150 g orez 200 ml vin alb dulce 100 ml ulei de măsline 100 g…

Read more »

Sandvişuri cu salată de peşte

6 April 2012
Sandvişuri cu salată de peşteO reteta delicioasa de sandvis cu: aluat foitaj, file de peste, ansua, cartofi, oua, ceapa alba, castraveti murati, smantana, maioneza, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj două fileuri de peşte 125 g fileuri de anşoa doi cartofi 3 ouă o ceapă albă doi castraveţi muraţi 100 ml smântână două linguri cu…

Read more »

Cioppino

5 April 2012
CioppinoDacă vă plimbaţi pe cheiul pescarilor din San Francisco, veţi fi cu siguranţă atraşi de aroma crabilor fierţi, a pâinii proaspete şi a celei mai apreciate tocăniţe din fructe de mare din oraş. A fost creat de pescarii imigranţi italieni. Numele derivă din ciuppin, cuvântul din provincia Liguria care înseamnă supă din fructe de mare.…

Read more »

Hot dog de casa

5 April 2012
Hot dog de casaO reteta de hot dog de casa din: carnaciori, ceapa, ulei, chifle, salata verde, rosie si mustar. Ingrediente: 4 carnaciori sau crenvursti 1 ceapa 2 linguri de ulei 4 chifle pentru hot dog, cu susan 5 frunze salata verde 1 rosie 2 linguri de mustar cu hreau sau 2 linguri ketchup   Mod de preparare:…

Read more »

Shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacaze

5 April 2012
Shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacazeO reteta de shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacaze din: zmeura, votca aromata, crema de iaurt, lichior de coacaze negre si zahar. Ingrediente: 150 g zmeura 100 ml votca aromata cu lamaie 200 g crema de iaurt 4 picaturi lichior de coacaze negre (Creme de Cassis) 1 lingura zahar   Mod de preparare:…

Read more »

Plachie de peste

5 April 2012
Plachie de pesteO reteta de plachie de peste din: fileuri de peste, ceapa, rosii, bulion, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel verde, sare, piper, boia iute, cimbru, busuioc, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati de burta de peste (sau fileuri) 4-5 cepe uscate 2-3 rosii 4-5 linguri cu bulion 200 ml vin alb sec/demisec 3-4 felii de lamaie…

Read more »

Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan

5 April 2012
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezanSupa crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa, mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan. Ingrediente: 1 capatana salata verde 40 g unt 1 ceapa 500 g boabe de mazare congelate 3 linguri pesto de busuioc 1 l supa de legume fierbinte crutoane: 50 g parmezan   Mod de preparare:…

Read more »

Miel cu ciuperci

5 April 2012
Miel cu ciuperciO reteta de miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, ceapa, rozmarin, marar, sos de soia, amidon, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de miel 700 g ciuperci proaspete 2 cepe mari 2 fire mari rozmarin 1 legatura marar 1 lingurita sos de soia 1 lingura amidon 50…

Read more »

Pui cu 5 mirodenii

5 April 2012

O reteta de pui cu 5 mirodenii din: pui, sare, piper, amestec chinezesc, miere, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, supa de pui, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, cartofi, unt, ulei de masline, coriandru si fasole verde. Ingrediente: pentru pui: 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 1 lingurita amestec chinezesc de 5…

Read more »

Cocktail LBS

5 April 2012
Cocktail LBSO reteta simpla de Cocktail LBS din: whisky canadian, vermut alb, angostura si sampanie. Ingrediente: 2 cl whisky canadian 2 cl vermut alb 3 picaturi de Angostura champagne   Mod de preparare: Mixam bine whisky-ul si vermutul cu Angostura si cu cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura in paharul pentru bauturi…

Read more »

Pudding cu fructe si morcovi

5 April 2012
Pudding cu fructe si morcoviO reteta de pudding cu fructe si morcovi din: prune, morcov, curmale, stafide, unt, ananas, zahar brun, bicarbonat de sodiu, ulei, faina, mirodenii, ou, coniac si iaurt. Ingrediente: 50 g prune uscate fara samburi 150 g morcov, ras 100 g curmale, taiate in bucati 125 g stafide sau sultanine 40 g unt, taiat cubulete 75…

Read more »

Retete de post: Mancare de orez cu fasole

5 April 2012
Retete de post: Mancare de orez cu fasoleO reteta de mancare de orez cu fasole din: ulei, ceapa, orez, apa, lapte de cocos, boabe de fasole, cimbru, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei 1 ceapa tocata 300 grame orez 400 ml apa 400 ml lapte de cocos 400 grame boabe de fasole cimbru coriandru sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cotlete de ied pane cu linte

5 April 2012
Cotlete de ied pane cu linteO reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 12 cotlete de ied 250 g linte rosie 2 oua 100 g faina 150 g pesmet 1 ceapa 1 legatura patrunjel 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…

Read more »

Fursecuri cu crema si gem

5 April 2012
Fursecuri cu crema si gemO reteta de fursecuri cu crema si gem din: unt, zahar pudra, esenta de vanilie, faina, amidon si gem de capsuni. Ingrediente: 22 g unt, inmuiat la temperatura camerei 50 g zahar pudra, cernut 1/2 lingurita esenta de vanilie 225 g faina 50 g amidon pentru umplutura: 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei 150…

Read more »

Reteta zilei: Tarta de conopida cu sos bechamel

5 April 2012
Reteta zilei: Tarta de conopida cu sos bechamelO reteta de tarta de conopida cu sos bechamel din: conopida, oua, lapte, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Tarta de conopida arata foarte bine pe masa insotita de unul sau mai multe sosuri, se poate face de asemenea si cu alte legume. Ingrediente: 1 kg conopida 4 oua 600 ml lapte…

Read more »

Ciocanele de pui pane

5 April 2012
Ciocanele de pui paneO reteta de ciocanele de pui pane din: smantana, maioneza, sare, piper alb, suc de lamaie, zahar tos, ciocanele de pui, sare, oua, lapte, pesmet, ulei si parmezan. Ingrediente: pentru dressing: 100 ml smantana 100 g maioneza 1 praf de sare piper alb macinat 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita zahar tos pentru ciocanele:…

Read more »

Peste cu salsa de avocado

5 April 2012
Peste cu salsa de avocadoO reteta de peste cu salsa de avocado din: avocado, rosie, suc de limeta, ardei verde, ulei de masline, file de peste, patrunjel, orez si limeta. Ingrediente: 1 avocado tocat 1 rosie tocata 10 ml suc de limeta 1 ardei verde tocat 10 ml ulei de masline 600 grame file de peste 50 grame patrunjel…

Read more »

Miel cu mirodenii si orez

5 April 2012
Miel cu mirodenii si orezO reteta de miel cu mirodenii si orez din: pulpa de miel, pastrama de miel, condimente, orez, oua, morcov, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpa de miel (bucata intreaga) 200 g pastrama de miel (oaie) 1 lingura condimente 7 pipere 200 g orez 4 oua 1 morcov 50 ml ulei 2 legatura…

Read more »

Cum se prepara supa de pui cu smantana (video)

5 April 2012
Cum se prepara supa de pui cu smantana (video)Cum se prepara supa de pui cu smantana O reteta video despre cum se prepara supa de pui cu smantana, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 65 g butter 1 medium onion, chopped 3 celery sticks, chopped 3 medium carrots, chopped 3 tbsp flour 1 ½ ltr chicken stock 3 sprigs of…

Kimchi

5 April 2012
KimchiTermenul kimchi se referă la nişte legume murate, nelipsite la orice masă coreeană. Cel mai adesea, kimchi se face din varză chinezească, deşi se pot folosi şi ridichile daikon şi castraveţii. Istoria acestui fel de mâncare se pierde în negura vremurilor, dar culoarea şi gustul caracteristic s-au născut abia prin secolul XVII, când negustorii sosiţi…

Read more »

Galusti calde cu sos de fructe

5 April 2012
Galusti calde cu sos de fructeO reteta de galusti calde cu sos de fructe din: fructe, zahar pudra, faina, sare, unt, ou, lapte si inghetata. Galustile pufoase in sos cald de fructe, servite cu inghetata sunt un desert care pur si simplu ti se topeste in gura. Ingrediente: 1 kg fructe moi asortate, de exemplu mure, afine, zmeura si capsuni,…

Read more »

Retete de post: Ardei umpluti cu tofu

5 April 2012
Retete de post: Ardei umpluti cu tofuO reteta de ardei umpluti cu tofu din: ardei, tofu, morcov, ciuperci, sos de soia, ulei de susan, piper, malai si ulei de masline. Ingrediente: 6 ardei 400 grame tofu 1 morcov 3 ciuperci, tocate 10 ml sos de soia 10 ml ulei de susan piper 30 grame malai 20 ml ulei de masline  …

Read more »

Miel cu dovlecei

5 April 2012
Miel cu dovleceiO reteta de miel cu dovlecei din: pulpa de miel, dovlecei, morcovi, ceapa rosie, marar, ulei, sare si piper. Ca să fie mai gustoasă, carnea de miel crudă se unge cu muştar cu hrean şi se stropeşte cu rachiu sau zeamă de lămâie, înainte de a se condimenta cu sare, piper şi ierburi aromate. Apoi…

Read more »

Prajitura cu petale de trandafir

5 April 2012
Prajitura cu petale de trandafirO reteta de prajitura cu petale de trandafir din: unt, zahar tos, esenta de vanilie, apa de trandafiri, faina si petale cristalizate de trandafiri. Ingrediente: 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei 85 g zahar tos, plus pentru presarat 1 lingura esenta de vanilie 1/4 apa de trandafiri 225 g faina 1 linura petale cristalizare…

Read more »

Pui umplut cu usturoi si rozmarin

5 April 2012
Pui umplut cu usturoi si rozmarinO reteta de pui umplut cu usturoi si rozmarin din: cartofi, usturoi, rozmarin, lamaie, sare de mare, unt, pui, sare, piper, sunca uscata si vin alb sec. Ingrediente: 1 kg cartofi 8 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 1 lamaie 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa 2 linguri unt 1 pui (1,5 kg) sare…

Read more »

Miel la gratar

5 April 2012
Miel la gratarO reteta de miel la gratar din: cotlete de miel, rozmarin, ulei, usturoi, sare, piper si soric afumat. Ingrediente: 4 cotlete de miel 1 lingura rozmarin 1 lingura ulei 2i catei usturoi sare piper soric afumat   Mod de preparare: Curatati carnea de piele si frecati-o bine cu sare si usturoi zdrobit. Presarati rozmarinul tocat…

Read more »

Smoothie cu vin spumant

5 April 2012
Smoothie cu vin spumantO reteta de smoothie cu vin spumant din: caisa, capsuni, zeama de lamaie, vin spumant, sirop de zahar si gheata. Ingrediente: 1 caisa 4 capsuni zeama de la 1 lamaie 100 ml vin spumant sec 2 linguri sirop de zahar 4 cuburi de gheata     Mod de preparare: Taie caisa în jumătăţi, scoate-i sâmburele…

Read more »

Paste cu pui, branza si spanac

5 April 2012
Paste cu pui, branza si spanacO reteta de paste cu pui, branza si spanac din: paste, carne tocata de pui, spanac, usturoi, ulei de masline, branza ricotta, mozzarella, ou, maioneza, sos de tomate, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 grame paste in forma de melc 600 grame carne tocata de pui 200 grame spanac tocat 1 catel de usturoi tocat…

Read more »

Sapte idei de retete pentru masa de Paşte

5 April 2012
Sapte idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sapte idei de retete pentru masa de Paşte: Bors de miel O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare. Ingrediente:…

Read more »

Retete de post: Mancare de stevie

5 April 2012
Retete de post: Mancare de stevieO reteta de mancare de stevie din: stevie, ulei, orez, sos de tomate, ceapa, morcov si sare. Ingrediente: 4 legaturi de stevie, taiata 4 linguri de ulei 1 ½ cana de orez 1 lingura sos de tomate 1 ceapa, taiata 1 morcov , taiat sare dupa gust   Mod de preparare: Incinge uleiul intr-o tigaie.…

Read more »

Cocktail Bally Belt

5 April 2012
Cocktail Bally BeltO reteta simpla de Cocktail Bally Bet din: rom alb, curacao triple sec, sirop de grenadine, lime juice si sampanie. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Curacao Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 3 cl Lime Juice sampanie   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata…

Read more »

Chiftele din peste

5 April 2012
Chiftele din pesteO reteta de chiftele din peste din: file de peste, oua, ceapa, usturoi, franzela, lapte, patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare, piper, ulei, smantana si sare. Ingrediente: 500 g file de peste dezosat 2 oua 1 ceapa uscata (sau 3-4 fire de ceapa verde) 2 catei de usturoi 3 felii de franzela 50 ml lapte…

Read more »

Midii cu usturoi si vin

5 April 2012
Midii cu usturoi si vinO reteta de midii cu usturoi si vin din: unt, usturoi, vin alb, midi si patrunjel tocat. Ingrediente: 25 grame unt 3 catei de usturoi 300 ml vin alb 1 kg midi patrunjel tocat   Mod de preparare: Incinge untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa la foc mic cateva minute. Adauga apoi vinul…

Read more »

Bors de miel

5 April 2012
Bors de mielO reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 legaturi ceapa verde 1 cana medie orez 2 galbenusuri 200 g smantana bors leustean sare   Mod de preparare: Taiati carnea in bucati medii si puneti-o la fiert cu…

Read more »

Banana split cu cirese glasate

5 April 2012
Banana split cu cirese glasateO reteta de Banana split cu cirese glasate din: banana, inghetata de vanilie, sos de ciocolata, sos de zmeura, sos de maracuja, nuci, cirese si frisca. Ingrediente: 1 banana mare, potrivit de coapta 3 cupe de inghetata de vanilie sos de ciocolata, sos de zmeura si sos de maracuja sau de piersici (vezi mai jos)…

Read more »

Paste cu chiftelute

4 April 2012
Paste cu chifteluteO reteta de paste cu chiftelute din: carne de carnati, ceapa verde, patrunjel, ketchup, sos worcestershire, galbenusuri, pesmet, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosii, supa de legume, paste, parmezan si busuioc. Ingrediente: carnea de la 5 carnati 8 cepe verzi tocate patrunjel tocat 10 grame ketchup 10 ml sos Worcestershire 2 galbenusuri 100…

Read more »

Smoothie tropical de mango şi mentă

4 April 2012
Smoothie tropical de mango şi mentăO reteta de smoothie tropical de mango si menta din: piersica, pulpa de mango, lime, frunze de menta, zahar brun si gheata. Ingrediente: 1 piersica galbena 100 g pulpa de mango 1 lime 5-6 frunze de menta 2 linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata   Mod de preparare: Curăţă piersica, tai-o bucăţi şi pune-le…

Read more »

Cum se prepara frigarui din carne de miel (video)

4 April 2012
Cum se prepara frigarui din carne de miel (video)O reteta video despre cum se prepara frigarui din carne de miel, un preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 500 g lamb leg meat, boned and trimmed 1 tbsp mint 1 tbsp coriander 1 ½ cm of ginger, peeled and grated 2 cloves of garlic, chopped 1 lemon grass stalk, chopped…

Read more »

Grisine cu guacamole

4 April 2012
Grisine cu guacamoleO reteta de grisine cu guacamole din: fructe de avocado, iaurt, ardei iute, coriandru verde, grisine, piper si sare. Ingrediente: 2 fructe de avocado moi si coapte 200 g iaurt 1 ardei iute rosu coriandru verde 400 g grisine integrale piper sare   Mod de preparare: Se decojesc fructele de avocado şi se desprind felii…

Read more »

Tarta cu ton

4 April 2012
Tarta cu tonO reteta de tarta cu ton din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, rosii, smantana, lapte, unt, casacval, nucsoara, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1 ou pentru umplutura: 600…

Read more »

Spuma cu sunca

4 April 2012
Spuma cu suncaO reteta de spuma cu sunca din: sunca, branza de vaci, unt, pasta hrean, smantana, crackers, rosii cherry, ruccola, piper alb si sare. Ingrediente: 200 g sunca 100 g branza de vaci 100 g unt 2 linguri pasta hrean 100 g smantana dulce 200 g crackers rotunzi rosii cherry ruccola piper alb macinat sare  …

Read more »

Tarta de prune si mere cu bezea

4 April 2012
Tarta de prune si mere cu bezeaO reteta de tarta de prune si mere cu bezea din: faina, zahar, produs tarinabil, albus de ou, mere, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, prune si zahar pudra. Ingrediente: 100 g faina alba 1 lingurita zahar tos marunt 50 g produs tartinabil cu 70% grasime 1 albus de ou Pentru umplutura: 600 g…

Read more »

Tocanita de miel pentru masa de Paşte

4 April 2012
Tocanita de miel pentru masa de PaşteO reteta de tocanita de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel, ulei, ceapa, smantna, faina, lamaie, boia, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg de carne de miel 80 ml ulei 2 cepe 100 ml smantana 2 linguri faina lamaie boia patrunjel marar sare piper   Mod de preparare: Caliti ceapa…

Read more »

Cocktail Baltic

4 April 2012
Cocktail BalticO reteta simpla de Cocktail Baltic din: votca si sampanie. Ingrediente: 2 cl votca sampanie   Mod de preparare: Turnam votca rece intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Plăcintele moldoveneşti de miel

4 April 2012
Plăcintele moldoveneşti de mielO reteta de placintele moldovenesti de miel din: maruntaie de miel, prapore de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de miel (ficat rinichi, inima, plamani, splina) 1 prapore de miel (oaie) 3 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 1 legatura marar 1 legatura…

Read more »

Paste cu ardei gras şi brânză parmezan

4 April 2012
Paste cu ardei gras şi brânză parmezanO reteta de paste cu ardei gras si branza parmezan din: ardei, ulei de masline, sare de mare, ceapa rosie, piper, usturoi, patrunjel, otet balsamic, parmezan si paste. Ingrediente: 2 ardei roşii curăţaţi de seminţe şi feliaţi 2 ardei galbeni curăţaţi de seminţe şi feliaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt…

Read more »

Pere in aluat crocant

4 April 2012
Pere in aluat crocantO reteta de pere in aluat crocant din: aluat de foi, pere, suc de pere, sirop de artar, suc de lamaie, ou, faina si zaha pudra. Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 pere 200 ml suc de pere 100 ml sirop de arţar 1 lingură suc de lămâie 1 ou 2 linguri apă făină…

Read more »

Pui cu usturoi in stil chinezesc

4 April 2012
Pui cu usturoi in stil chinezescO reteta de pui cu usturoi in stil usturoi din: piept de pui, sos de soia, vin alb, usturoi, ulei de susan, fulgi de ardei iute, ceapa verde si ulei de alune. Ingrediente: 450 grame piept de pui taiat in cubulete 30 ml sos de soia 10 ml vin alb 4 catei de usturoi ulei…

Read more »

Retete de post: Anghinare cu sos de verdeata si masline

4 April 2012
Retete de post: Anghinare cu sos de verdeata si maslineO reteta de anghinare cu sos de verdeata si masline din: anghinare, masline, lamaie, ulei de masline, rosie, menta si patrunjel. Ingrediente: 4 anghinare 20 masline, taiate 2 ½ lamaie 5 linguri ulei de masline 1 rosie, taiata ½ legatura de menta, taiata ½ legatura de patrunjel, taiata   Mod de preparare: Taie o lamaie…

Read more »

Retete delicioase: Peste pane

4 April 2012
Retete delicioase: Peste paneO reteta de peste pane din: fileuri de peste dezosat, faina, sare, piper, ulei, oua, bere, frunze de salata si rosii. Ingrediente: 3 fileuri de peste dezosat2 linguri faina (malai sau pesmet) sare piper ulei pentru prajit pentru alautul pane: 2 oua 3 linguri faina 1 pahar bere (sau apa) sare piper pentru decor: frunze…

Read more »

Minitarte cu mere si scortisoara

4 April 2012
Minitarte cu mere si scortisoaraO reteta de minitarte cu mere si scortisoara din: aluat, unt, mere, zahar tos, scortisoara si iaurt. Ingrediente: 6 foi de aluat frantuzesc de cel putin 24×24 cm 25 g unt nesarat topit 2 mere taiate in jumatati, curatate de cotor si taiate felii subtiri 2 linguri zahar tos marunt 1/2 lingurite scortisoara, macinata Garnitura:…

Read more »

Piept de curcan umplut cu legume

4 April 2012
Piept de curcan umplut cu legumeO reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare, piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis, unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g kaizer afumat 250 g…

Smoothie de pepene galben

4 April 2012
Smoothie de pepene galbenO reteta de smoothie de pepene galben din: pepene galben, suc de afine, zeama de lamaie, port, menta si gheata. Ingrediente: 1/4 de pepene galben 50 ml suc de afine zeama de la 1 lamaie 2 linguri Porto alb 4 frunzulite de menta 5 cuburi de gheata pentru decor: frunze de menta   Mod de…

Read more »

Budinca de pastrav cu branza

4 April 2012
Budinca de pastrav cu branzaO reteta de budinca de pastrav cu branza din: fileuri de pastrav, branza feta, cartofi, rosii, praz, sare, piper, ulei, smantana, ou si nucsoara. Ingrediente: 600 g fileuri de pastrav 300 g branza feta 4 cartofi mari fierti 5 rosii 2 fire de praz sare piper 4 linguri ulei 200 ml smantana 1 ou nucsoara…

Read more »

Pulpa de miel la cuptor

4 April 2012
Pulpa de miel la cuptorO reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, vin alb sec, ulei, cimbru, piper boabe, boabe de coriandru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 2-3 fire de rozmarin 4-5 frunze de salvie 250…

Read more »

Rulada de cartofi

4 April 2012
Rulada de cartofiO reteta de rulada de cartofi din: cartofi, faina, spanac, sunca, ulei, ou, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg cartofi 280 g faina 1 kg spanac congelat 6 felii sunca 2 linguri ulei 1 ou sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se decojesc cartofii şi se taie bucăţi. Se aşază într-o oală…

Read more »

Rubarba, portocale si ghimbir in crusta

4 April 2012
Rubarba, portocale si ghimbir in crustaO reteta de rubarba, portocale si ghimbir in crusta din: portocala, rubarba, ghimbir, zahar pudra, faina, unt, zahar brun, fulgi de ovaz si crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 portocala mare 450 g rubarba taiata in felii de 2,5 cm 2 lingurite radacina de ghimbir, tocata 1-2 linguri zahar pudra Pentru crusta: 125 g…

Read more »

Retete de post: Chiftelute cu soia

4 April 2012
Retete de post: Chiftelute cu soiaO reteta de chiftelute cu soia din: soia granule, apa, morcovi, ceapa, usturoi, otet, faina, patrunjel, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g soia granule 400 ml apa 2 morcovi 2 cepe 4 catei cu usturoi 2 linguri cu otet 2 linguri cu faina legatura de patrunjel ulei cimbru sare piper   Mod de…

Read more »

Reteta zilei: Sos tartar

4 April 2012
Reteta zilei: Sos tartarTartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara “la rece”.  Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite. Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin presare sub saua calului. În prezent, Tartar este…

Read more »

Tarta cu gem de zmeura

4 April 2012
Tarta cu gem de zmeuraO reteta de tarta cu gem de zmeura din: aluat de tarta, gem de zmeura, zmeura si lapte. Ingrediente: 500 g aluat de tarta – gata preparat 200-250 g gem de zmeura 170 g zmeura proaspata sau decongelata lapte sau ou batut, pentru uns   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Imparte aluatul…

Read more »

Hochzeitssuppe

4 April 2012
HochzeitssuppeIn Germania, primul fel care se serveşte de obicei la nunţi este o farfurie de Hochzeitssuppe. Aceasta est e o supă consistentă de vită, în care plutesc garnituri complicate, simbolizând belşugul de care vor avea parte mirele şi mireasa. Supa se prepară din oase de vită, care se pun la fiert în apă la foc…

Read more »

Plăcinta picanta de cartofi

4 April 2012
Plăcinta picanta de cartofiPreincalzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-unn vas larg, încălzeşte 200 g fasole rosie şi adaugă 100 g frunze de spanac, până când se opăresc. Toarnă compoziţia intr-un vas rezistent la cuptor. Prepara 650 g piure de cartofi şi adaugă 1 ardei capia copt, curăţat de seminţe şi taiat faşii şi aşaza deasupra, între timp,…

Read more »

Supă de morcovi cu coriandru

4 April 2012
Supă de morcovi cu coriandruO reteta de supa de morcovi cu coriandru din: ceapa, ulei de floarea soarelui, coriandru, cartof, suc de portocala, coaja de portocala, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingurita coriandru macinat 1 catof 400 g morcovi sucul de la 1/2 portocala coaja de portocala rasa…

Read more »

Smoothie de piersici

4 April 2012
Smoothie de piersiciO reteta de smoothie de piersici din: piersici, capsuni, zeama de lamaie, apa minerala, glucoza, zahar si votca aromata. Ingrediente: 2 piersici albe mari 2 piersici galbene mici, bine coapte 200 g capsuni 1 lamaie (zeama) 100 ml apa minerala 1 lingurita glucoza 3 linguri zahar 4 linguri votca aromata cu piersici   Mod de…

Read more »

Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte

4 April 2012
Friptura de miel la cuptor pentru masa de PaşteO reteta de Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte din: pulpa de miel, usturoi verde, usturoi, piper, cimbru, busuioc, oregano, delikat, vin rosu, bulion de rosii si ienibahar boabe. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 legatura usturoi verde 1 capatana usturoi piper cimbru busuioc oregano delikat 150 ml vin rosu bulion de…

Read more »

Puding cu coacaze si capsuni

4 April 2012
Puding cu coacaze si capsuniO reteta de Puding cu coacaze si capsuni din: coacaze negre, coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cointreau, zmeura si paine. Ingrediente: 250 g coacaze negre 250 g coacaze rosii 250 g capsuni, taiate in jumatati daca sunt mari 123 g zahar pudra 4 linguri de kirsch sau Cointreau 250 g zmeura 1 paine mica alba,…

Read more »

Retete de post: Supa de linte

4 April 2012
Retete de post: Supa de linteO reteta de supa de linte din: ceapa, ulei de masline, morcovi, telina, usturoi, oregano, dafin, busuioc, rosii, linte, apa, spanac, otet, sare si piper. Ingrediente: o ceapa 60 ml ulei de masline 2 morcovi 2 tije de telina 2 catei de usturoi oregano o foaie de dafin busuioc 400 grame rosii 400 grame linte…

Read more »

Porc picant cu salsa de orez

4 April 2012
Porc picant cu salsa de orezIncinge 2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc; prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie; fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati, scurge de…

Read more »

Smoothie cu miere

3 April 2012
Smoothie cu miereO reteta de smoothie cu miere din: portocale, morcovi, zeama de lamaie, miere si gheata. Ingrediente: 2 portocale 2 morcovi zeama de la 1 lamaie 2 linguri miere poliflora 5 cuburi de gheata   Mod de preparare: Spală bine şi curăţă morcovii. Taie-i rondele şi pune-le în vasul blenderului împreună cu zeama de lămâie strecurată…

Read more »

Retete pentru masa de Paşti

3 April 2012
Retete pentru masa de PaştiSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete pentru masa de Paşte: Coaste de miel în sos de şofran   O reteta gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel,…

Read more »

Lipii cu carne de oaie

3 April 2012
Lipii cu carne de oaieO reteta de lipii cu carne de oaie din: lipii, carne de oaie sau miel, ceapa, pasta de tomate, vin, varza alba, rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 lipii 300 g carne tocata de oaie sau miel 4 cepe 100 g pasta de tomate 100 ml vin 1 varza alba…

Read more »

Sase idei de retete pentru masa de Paşte

3 April 2012
Sase idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete pentru masa de Paşte: File de miel pe pat de roşii picante O reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri de…

Read more »

Filet Mignon cu sos de vin rosu

3 April 2012
Filet Mignon cu sos de vin rosuO reteta de filet mignon cu sos de vin rosu din: file de vita, ulei de rapita, unt, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de vita ulei de rapita 40 grame unt 500 ml vin rosu sare piper   Mod de preparare: Daca fileurile tale contin urme de grasime este indicat sa o…

Read more »

Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

3 April 2012
Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de PaşteVa prezentam Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte:   Cocktail Brandy Cherry O reteta de Cocktail cu cirese din: rachiu de cirese, cherry brandy si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de cirese 1 cl Cherry Brandy sampanie   Mod de preparare: Turnam rachiu de cirese si Cherry Brandy intr-un flute de sampanie si completam cu…

Read more »

Tocana de curcan cu legume

3 April 2012
Tocana de curcan cu legumeO reteta de tocana de curcan cu legume din: ulei de masline, pulpe de curcan, ceapa, telina, supa de pui, morcovi, pastarnac, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 20 ml ulei de masline 1 kg pulpe de curcan 1 ceapa tocata 2 tije de telina tocate 500 ml supa de pui 2 morcovi tocati…

Read more »

Zece retete cu carne de miel pentru Paşte

3 April 2012
Zece retete cu carne de miel pentru PaşteZece retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel la protap pentru masa de Paşte O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano  …

Read more »

Ananas cu scortisoara si rom

3 April 2012
Ananas cu scortisoara si romO reteta de ananas cu scortisoara si rom din: cirese, rom, ananas, baton de scortisoara, anason, zahar brun, stafide si menta. Ingrediente: 25 g cirese glasate, taiate in jumatati, clatite cu apa si zvantate 75 ml rom sau orice alt lichior cu aroma de cocos 1,3 kg ananas 5 cm baton de scortisoara, rupt in…

Read more »

Zece retete cu pui pentru masa de Paşte

3 April 2012
Zece retete cu pui pentru masa de PaşteZece retete cu pui pentru masa de Paşte:   Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc O reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui, felii de jambon, unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 800 g piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g smântână 300…

Read more »

Tagliata de viţel cu parmezan

3 April 2012
Tagliata de viţel cu parmezanO reteta de tagliata de vitel cu parmezan din: file de vitel, ruccola, parmezan, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de vitel 1 legatura mare de ruccola 80 g parmezan 4 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri otet balsamic 60 ml ulei de masline…

Read more »

Desert cu fructe exotice

3 April 2012
Desert cu fructe exoticeO reteta de desert cu fructe exotice din: iaurt, sofran, lapte degresat, zahar pudra, cardamom, curmale, lychee, papaya si rodie. Ingrediente: 900 g iaurt 10-12 stigme de sofran, pisate 2 linguri lapte degresat 50 g zahar pudra sau dupa gust 1/2 lingurita cardamom, macinat 250 g curmale 250 g fructe de lychee proaspete sau 400…

Read more »

Retete de post: Mancarica de fasole cu porumb

3 April 2012
Retete de post: Mancarica de fasole cu porumbO reteta de mancarica de fasole cu porumb din: ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei verde, fasole, boabe de porumb, chimen, mustar, sare si piper. Ingrediente: 30 ml ulei de maline 4 catei de usturoi o ceapa rosie mica, tocata 1 ardei verde, tocat 450 grame fasole 450 grame boabe de porumb chimen mustar…

Read more »

Spuma de mango

3 April 2012
Spuma de mangoO reteta delicioasa de spuma de mango din: fructe de mango, vin alb, miere, coaja si suc de lamaie, suc de portocala, esenta flori de portocal, albusuri de ou si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg fructe foarte coapte de mango 100 ml vin alb dulce sau apa 1 lingura miere coaja rasa si sucul de…

Read more »

Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet

3 April 2012
Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosuletO reteta de crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet din: crevete, coaja de lamaie, avocado, cartofi, ou, amidon, pesmet, ulei de floarea soarelui, mazare si unt. Ingrediente: 300 g crevete prefierte 1 lamaie, coaja rasa si zeama 1 avocado 750 cartofi, taiati pentru copt 1 ou, batut 2 linguri amidon, diluat cu 1 lingura…

Read more »

Salată de banane şi fructe de pădure

3 April 2012
Salată de banane şi fructe de pădureO reteta de salata de banane si fructe de padure din: fructe de padure, banane, iaurt degresat, miere, suc de portocale, scortisoare, cuisoare si menta. Ingrediente: 250 g fructe de padure asortate, de exemplu afine, fragi, zmeura sau capsuni 2 banane 250 g iaurt degresat 3 linguri miere 4 linguri suc proaspat de portocale 1-2…

Read more »

Quiche cu năsturel şi ardei roşu

3 April 2012
Quiche cu năsturel şi ardei roşuO reteta quiche cu nasturel si ardei rosu din: faina, faina integrala, produs tartinabil, sare, piper, ou, ulei de masline, ceapa, zahar brun, oua, lapte degresat, nasturel, parmezan si ardei gras. Ingrediente: 100 g faina alba 75 g faina integrala 90 g produs tartinabil, 70% grasime (margarina), taiat cubulete sare si piper negru 1 ou…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 3, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: