RSS

Retete culinare de Paşte #26

03 Apr

Retete de Paste:

Cocktail Brandy Cherry

3 April 2012
Cocktail Brandy CherryO reteta de Cocktail cu cirese din: rachiu de cirese, cherry brandy si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de cirese 1 cl Cherry Brandy sampanie   Mod de preparare: Turnam rachiu de cirese si Cherry Brandy intr-un flute de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Kartoffelsalat

3 April 2012
KartoffelsalatSalata de cartofi nemţească diferă foarte mult de cea americană, care are maioneză. Dimpotrivă, în Germania, în salata de cartofi, care se serveşte caldă, se pune costiţă afumată. Cartofii trebuie să nu fie făinoşi, astfel încât să-şi păstreze forma. Ei se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă. Intre timp, într-o cratiţă se…

Read more »

Retete internationale: Supă cremă de praz

3 April 2012
Retete internationale: Supă cremă de prazO reteta delicioasa de supa crema de praz din: faina, unt, supa de legume, praz, piper alb, suc de lamaie, praf de macis, sos warcester, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură făină 2-1/2 lingură unt 1 l supă de legume 600 g praz piper alb măcinat 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 praf macis…

Read more »

Smoothie de ananas şi papaya

3 April 2012
Smoothie de ananas şi papayaO reteta de Smoothie de ananas şi papaya din: ananas, grepfrut rosu, pulpa de papaya, zeama de lamaie, sirop de zahar, gheata si capsuni. Ingrediente: 1/4 ananas 1 grepfrut rosu 100 g pulpa de papaya 1 lamaie (zeama) 2 linguri sirop de zahar 6 cuburi de gheata pentru decor: 4 capsuni   Mod de preparare:…

Read more »

Cartofi umpluti cu peste

3 April 2012
Cartofi umpluti cu pesteO reteta de cartofi umpluti cu peste din: peste afumat, crema de branza, patrunjel, cartofi, unt, coaja de lamaie, capere, oua, lapte si cascaval. Ingrediente: 300 g peste afumat, dezosat si sfaramat 200 g crema de branza cateva fire de patrunjel, tocate 4 cartofi, copti in coaja (dinainte) 20 g unt coaja rasa de la…

Read more »

Ghiveci cu ciuperci şi cartofi dulci

3 April 2012
Ghiveci cu ciuperci şi cartofi dulciO reteta de ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci din: ciuperci, rascovi, ciuperci de camp, ulei de susan, ceapa, cartofi, sos de soia, bulion de legume, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g ciuperci urechi de lemn proaspete sau 75 g ciuperci chinezesti uscate 150 g rascovi 150 g ciuperci de camp 1 lingura ulei…

Read more »

Noua retete cu pui pentru masa de Paşte

3 April 2012
Noua retete cu pui pentru masa de PaşteNoua retete cu pui pentru masa de Paşte:   Pui la cuptor cu verdeata si sare de mare Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală şi se şterg 2  pui (a cca 1,2 kg). Se rup frunzuliţele de la 1/2 legătură oregano; jumătate de cantitate se strecoară cu grijă sub pielea puiului. Se amestecă…

Read more »

Retete de post: Ardei umpluti cu linte

3 April 2012
Retete de post: Ardei umpluti cu linteO reteta de ardei umpluti cu linte din: linte, ulei vegetal, ardei grasi, seminte de chimion, ceapa, ghimbir, coriandru, apa, sare si piper. Ingrediente: 2/3 cana linte 4 linguri ulei vegetal 4 ardei grasi verzi 1 lingurita seminte de chimion 2 cepe taiate 2 ardei iuti verzi o bucatita de ghimbir 1 lingura coriandru praf…

Read more »

Cremă catalană cu portocale

3 April 2012
Cremă catalană cu portocaleO reteta delicioasa de crema catalana cu portocale din: lapte, zahar, coaja de lamaie, batond e scortisoara, frisca, galbenusuri, vin rosu, miere si portocala. Ingrediente: 400 ml lapte 150 g zahar coaja rasa de la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 400 ml frisca 8 galbenusuri 300 ml vin rosu 3 linguri miere 1 portocala…

Read more »

Pizza cu ceapă, brânză feta şi maghiran

3 April 2012
Pizza cu ceapă, brânză feta şi maghiranO reteta de pizza cu ceapa, branza feta si maghiran din: drojdie, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa, zahar, otet balsamic, maghiran si branza feta. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 3/4 lingurita zahar 250 g faina alba Sare si piper negru 2 linguri ulei de masline, plus ulei pentru uns pentru topping: 1…

Read more »

Supa de pui cu praz in foitaj

3 April 2012
Supa de pui cu praz in foitajO reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz, morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui, fidea si lapte. Ingrediente: 400 g pulpe de pui dezosate, taiate cuburi mici de 2 cm 2 fire de praz de marime potrivita, taiat felii 1 morcov, curatat si…

Read more »

Reteta zilei: Rulada verde cu ricotta si ton

3 April 2012
Reteta zilei: Rulada verde cu ricotta si tonO reteta de rulada verde cu ricotta si ton din: oua, miere, faina, spanac, crema de branza, ricotta, ardei copti, ou, ton, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 1 lingura miere 40g faina 1 cana spanac fiert pentru umplutura: 200g crema de branza 200g ricotta 2 ardei copti 1 ou fiert 1 cutie…

Read more »

Smoothie rosu

3 April 2012
Smoothie rosuO reteta de smoothie rosu din: pepene verde, cirese negre, fructe de zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 300 g pepene verde (pulpa) 10 cirese negre 10 fructe de zmeura pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Taie pepenele bucăţi, îndepărtează-i toate seminţele, aşază-le într-o tăviţă, apoi pune-le în congelator să îngheţe. Spală…

Read more »

Miel la protap pentru masa de Paşte

3 April 2012
Miel la protap pentru masa de PaşteO reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano   Mod de preparare: Aprindeti focul cu aproximativ doua ore inainte de a incepe gatirea…

Read more »

Shake de portocale si mango

3 April 2012
Shake de portocale si mangoO reteta de Cocktail Shake de portocale si mango din: rachiu, sirop de mango, suc de portocala si sampanie Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 1 cl sirop de mango suc de portocale sampanie   Mod de preparare: Mixam bine rachiul si siropul de mango cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar…

Read more »

Cum se prepara pulpa de miel la gratar cu marinata de curry (video)

3 April 2012
Cum se prepara pulpa de miel la gratar cu marinata de curry (video)O reteta video despre cum se prepara pulpa de miel la gratar cu maritata de curry, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 500 g butterflied leg of lamb for the red curry: ½ tbsp coriander powder ½ tbsp cumin powder ½ tsp black pepper, ground 1 tsp dried shrimp paste 4…

Read more »

Terină din ficat de pui

3 April 2012
Terină din ficat de puiO reteta delicioasa din: ficat de pui, lapte dulce, miez de paine,  slanina, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei capia, smantana, oua, ulei, sare, piper, marar, pesmet, bacon. Ingrediente: 600 g ficat de pui 500 ml lapte dulce 200 g miez de pâine 300 g slănină 2 cepe 4 căţei de usturoi doi ardei capia un…

Read more »

Salată de legume cu hering

3 April 2012
Salată de legume cu heringO reteta delicioasa de salata cu: rosii, ardei capia, castraveti, file de hering, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de dovleac, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii 5 ardei capia 4 castraveţi verzi mici 500 g fileuri de hering marinate 150g boabe de porumb din conservă 50g seminţe de floarea-soarelui…

Read more »

Pizza cu lobodă

3 April 2012
Pizza cu lobodăO reteta gustoasa de pizza cu: faina, drojdie, sare, zahar tos, ulei de masline, apa, loboda, barza telemea, rosii, masline, seminte susan, pasta de ardei dulce, piper. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie o linguriţă cu sare o linguriţă cu zahăr tos 75 ml ulei de măsline 250 ml apă două legături de lobodă…

Read more »

Capuccino cu scortisoara

3 April 2012
Capuccino cu scortisoaraO reteta de capuccino cu scortisoara din: lapte, cafea expresso, spuma de lapte, frisca, scortisoara si sirop de caramel. Ingrediente: 300 ml lapte 60 ml cafea expresso 20 ml spuma de lapte 4 linguri frisca 1 praf scortisoara 4 lingurite sirop de caramel   Mod de preparare: Se incalzesc putin 4 pahare mari cu picior,…

Read more »

Tortelini cu morcov şi dovleac

3 April 2012
Tortelini cu morcov şi dovleacO reteta delicioasa de tortelini cu:faina, oua, dovlecei, morcovi, cartofi, ceapa, usturoi verde, pesto de busuioc, ulei, sare, piper, patrunjel, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 3 ouă doi dovlecei doi morcovi un cartof o ceapă 4 fire de usturoi verde o lingură cu pesto de busuioc 100 ml ulei de floarea-soare­lui sare piper pătrunjel pudră…

Read more »

Salată caldă aromată

3 April 2012
Salată caldă aromatăO reteta delicioasa de salata cu: castraveti, naut, rosii, ardei capia, boabe de porumb, seminte susan, otet balsamic, ulei de masline, pudra de curry, ulei de porumb, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 200 g năut 4 roşii 3 ardei capia 150 g boabe de porumb din conservă o lingură cu seminţe de…

Read more »

Negresă cu pepene galben

3 April 2012
Negresă cu pepene galbenO reteta delicioasa de negresa cu: faina, cacao, praf de copt, oua, zahar tos, capsuni, zahar pudra, unt, smantana dulce, lapte, sare, seminte de floarea soarelui, pepene galben, lamaie. Ingrediente: 200 g făină 85 g cacao o linguriţă cu praf de copt 3 ouă 200 g zahăr tos 200 g căpşuni 100 g zahăr pudră…

Read more »

Tarta cu carnati

3 April 2012
Tarta cu carnatiO reteta gustoasa de tarta cu: carne de porc, carnati, oua, mazare, faina, morcov, ceapa verde, usturoi, boabe de porumb, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel, apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 300 g cârnaţi două ouă 200 g mazăre 300 g făină un morcov o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi boabe de…

Read more »

Smoothie de piersici si lime

3 April 2012
Smoothie de piersici si limeO reteta de smoothie de piersici si lime din: piersici, lime, smantana, zahar brun si gheata. Ingrediente: 2 piersici 1 lime 3 linguri smantana 2 linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata   Mod de preparare: Curăţă piersicile de coajă şi de sâmburi, taie-le bucăţi şi pune-le în blender. Rade jumătate din coaja de lime…

Read more »

Ciorba de miel pentru masa de Paşte

3 April 2012
Ciorba de miel pentru masa de PaşteO reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşte din: cap de miel, morcov, patrunjel, telina, tarhon, ceapa, bors, orez, smantana, galbenus de ou, ulei si sare. Ingrediente: 1 cap de miel sau oase de miel 100 g morcov 50 g patrunjel 1 telina tarhon leustean 1 ceapa 1/2 kg bors 1 lingura orez…

Read more »

Noua retete cu carne de miel pentru Paşte

2 April 2012
Noua retete cu carne de miel pentru PaşteNoua retete cu carne de miel pentru Paşte: Friptura de miel cu rozmarin O reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat sare Mod de preparare: Cotletele…

Read more »

Douazeci de Cocktailuri simple

2 April 2012
Douazeci de Cocktailuri simpleDouazeci  Cocktailuri simple:   Cocktail Fiesta   O reteta de Cocktail Fiesta din: bols triple sec, lichior de banane, sampanie, portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 1 cl lichior de banane 10 cl sampanie o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un pahar mare de sampanie, adaugam cuburi de gheata, apoi completam…

Read more »

Noua idei pentru post

2 April 2012
Noua idei pentru postNoua idei pentru post:   Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere O reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din: cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: un kg cartofi o jumatate de cana de capere mici…

Read more »

Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce

2 April 2012
Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulceO reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce din: morcovi, ceapa, cartof, supa de legume, ghimbir, unt, smantana, sare, piper, boia dulce si parmezan. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 cepe mici 1 cartof dulce 700 m supa de legume 1 radacina ghimbir 1 lingura unt 120 ml smantana dulce sare piper…

Read more »

Retete pentru masa de Paşte

2 April 2012
Retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete pentru masa de Paşte: Cotlete de miel marinate O reteta de cotlete de miel marinate din: cotlete de miel, usturoi, patrunjel, ardei iute, suc de lamaie, miere,…

Read more »

Supă iute-acrişoară

2 April 2012
Supă iute-acrişoarăSupa iute-acrişoară constituie mândria mai multor bucătării asiatice, însă dintre toate variantele cea chinezească este cea mai celebră. Ea îşi are originea în provincia Sichuan, celebră pentru utilizarea condimentelor iuţi. Supa iute-acrişoară se regăseşte în meniul restaurantelor chinezeşti din întreaga lume. Se placă de la o supă de pui sau de legume. Supa iute-acrişoară conţine…

Read more »

Cocktail Fiesta

2 April 2012
Cocktail FiestaO reteta de Cocktail Fiesta din: bols triple sec, lichior de banane, sampanie, portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 1 cl lichior de banane 10 cl sampanie o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un pahar mare de sampanie, adaugam cuburi de gheata, apoi completam cu sampanie sau champagne. Adaugam o…

Burgeri de pui în stil italian

2 April 2012
Burgeri de pui în stil italianO reteta de burgeri de pui in stil italian din: ulei de masline, piept de pui, pesmet, parmezan, pesto, chifle, frunze de salata si rosii uscate. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 piept de pui, fara os 25 g pesmet 25 de parmezan 125 g de mozzarella (daca este o singura bucata, se taie…

Read more »

Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai

2 April 2012
Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegaiO reteta de Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai din: foitaj, zacusca, banza cu mucegai, lapte, rosii, oua si salata verde. Ingrediente: 350 g foitaj 4 linguri zacusca 125 g branza cu mucegai, sfaramata 4 linguri lapte, plus pentru uns 125 g rosii sau rosii deshidratate 3 oua marime potrivita salata verde, pentru…

Read more »

Frittata cu cartofi noi şi spanac

2 April 2012
Frittata cu cartofi noi şi spanacO reteta de drittata cu cartofi noi si spanac din: ulei de masline, ceapa, ardei, spanac, usturoi, ceapa verde, oua, lapte degresat, busuioc, chives, piper, sare, parmezan si branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 150 g ceapa, tocata fin 1 ardei mare rosu, tocat 150 g frunze tinere de spanac 1 catel de…

Read more »

Cotlete de miel marinate

2 April 2012
Cotlete de miel marinateO reteta de cotlete de miel marinate din: cotlete de miel, usturoi, patrunjel, ardei iute, suc de lamaie, miere, ulei de masline, sare, piper, cartofi, fasole verde, unt, smantana si frunze de papadie. Ingrediente: 600 g cotlete de miel 2 catei de usturoi 1 fir de patrunjel 1 ardei iute sucul de la 1 lamaie…

Read more »

Prajitura cu cirese si migdale

2 April 2012
Prajitura cu cirese si migdaleO reteta delicioasa de prajitura cu cirese si migdale din: unt, zahar fin, oua, extract de migdale, faina, praf de copt, migdale, cirese confiate, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g unt, moale 200 g zahar fin 4 oua 1/2 linguita extract de migdale 175 g faina 1 lingurita praf de copt 85 g…

Read more »

Musaca de spanac

2 April 2012
Musaca de spanacO reteta de musaca de spanac din: ceapa, ulei, spanac, usturoi, piper alb, cartofi, bacon, oua, ceapa verde, smantana, lapte si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri ulei 450 g spanac 1 căţel usturoi piper alb măcinat 800 g cartofi fierţi 150 g bacon 4 ouă 2 legături ceapă verde 200 ml smântână 100 ml…

Read more »

Smoothie de afine, mere verzi şi kiwi

2 April 2012
Smoothie de afine, mere verzi şi kiwiO reteta de smoothie de afine, mere verzi si kiwi din: mar verde, kiwi, afine, zeama de lamaie, sirop de zahar, gheata si afine. Ingrediente: 1/2 mar verde 1 kiwi 15 afine 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri sirop de zahar 5 cuburi de gheata pentru decor: 6 afine   Mod de preparare: Curăţă kiwi de…

Read more »

Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde

2 April 2012
Cartofi noi cu telemea şi ceapă verdeO reteta de cartofi noi cu telemea si ceapa verde din: cartofi, telemea, ceapa verde, unt si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g telemea sau cas de oaie 1 legatura ceapa verde 100 g unt piper pisat   Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se curăţă şi se fierb în apă cu…

Read more »

Prăjitură de ciocolată

2 April 2012
Prăjitură de ciocolatăO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata din: ciocolata, unt, zaha brun, smantana, oua, faina, pudra de cacao, ciocolata, lapte, unt si bomboane de zahar. Ingrediente: 200 g ciocolata, rupta in bucati (cu continut scazut in cacao) 200 g unt 200 g zahar brun 100 ml smantana 2 oua batute 200 g faina, amestecata cu…

Read more »

Plăcintă mexicană din legume şi mălai

2 April 2012
Plăcintă mexicană din legume şi mălaiO reteta de placinta mexican din legume si malai din: ulei de floarea soarelui, telina, usturoi, ceapa, ardei gras, praf de chilli, boabe de fasole rosie, masline verzi, ardei, boabe de porumb, rosii, piure de rosii, sare, piper, malai, faina, praf de copt, ou, lapte degresat si branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Pastrav cu lamaie si capere

2 April 2012
Pastrav cu lamaie si capereO reteta de pastrav cu lamaie si capere din: pastrav, sare, piper, unt, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, capere si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de pastrav, cu piele 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita piper negru macinat 2 lingurite unt nesarat 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 2 lingurite patrunjel…

Read more »

Opt retete cu pui pentru masa de Paşte

2 April 2012
Opt retete cu pui pentru masa de PaşteOpt retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta O reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei copti, branza feta, seminte de pin si cuscus. Ingrediente: 2 linguri de…

Read more »

Smoothie de ananas, iaurt şi vanilie

2 April 2012
Smoothie de ananas, iaurt şi vanilieO reteta de Smoothie de ananas, iaurt şi vanilie din: ananas, iaurt integral, zahar, gheata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1/4 ananas 100 ml iaurt integral 1 lingura zahar 4 cuburi de gheata 1/2 pastaie de vanilie pentru decor: 2 pastai de vanilie felii de ananas   Mod de preparare: Curăţă ananasul, având grijă să…

Read more »

Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentă

2 April 2012
Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentăO reteta de turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu menta din: dovlecei, sare, piper, ou, pasca, nucsoara, coaja si suc de lamaie, menta si iaurt. Ingrediente: 750 g dovlecei sare si piper negru 1 ou batut 60 g pasca evreiasca un varf cutit nucsoara, proaspat macinata pentru sos: coaja rasa fin si…

Read more »

Ciolan de porc la gratar

2 April 2012
Ciolan de porc la gratarO reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 bucati ardei gras, rosu si galben 2 linguri mustar de Dijon 800 g ciolan presat, taiat in 4 felii groase 25…

Read more »

Cocktailuri: Cocktail Bellini

2 April 2012
Cocktailuri: Cocktail BelliniO reteta simpla de Cocktail Bellini din: sorbet de piersici, vin spumant, zahar si piersica. Ingrediente: 70 g sorbet de piersici 150 ml vin spumant sec 1 lingurita zahar 1 piersica bine coapta   Mod de preparare: Curăţă piersica şi tai-o cubuleţe. Presară-le cu zahăr şi amestecă. Aşază cubuleţele de piersici îndulcite pe fundul paha­relor.…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu carne de pui

2 April 2012

O reteta de placinta cu carne de pui din: faina, ulei, lapte, apa, sare, pui, dovleac, crema de branza, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 6 cesti faina cu autocrestere 1 ceasca ulei 1 ceasca lapte 1 ceasca apa 2 lingurite sare pentru umplutura: 1 piept pui fiert 200g dovleac 300g crema…

Read more »

Cum se prepara pizza din friptura de miel (video)

2 April 2012
Cum se prepara pizza din friptura de miel (video)O reteta video despre cum se prepara  pizza din friptura de miel, un preparat deosebit de delicios si gustos, sanatos si foarte rapid. Ingrediente: 4 medium boned lamb leg steaks 100 g mozzarella cheese, diced 50 g ham, chopped 6 black olives rosemary sprigs 25 g sun-dried tomatoes   Cum se prepara pizza din friptura…

Read more »

TOP 5 beneficii surprinzătoare ale cafelei

2 April 2012
TOP 5 beneficii surprinzătoare ale cafeleiCafeaua nu doar trezeşte simţurile, ci şi reduce riscul de diabet, Alzheimer şi cancer de colon. Important e şi modul de preparare, la filtr , nu la ibric. Ritualul zilnic al cafelei poate avea mai multe beneficii decât aţi crede. Medicii recomandă una-două ceşti pe zi, la filtru sau espressor. Cea la ibric creşte colestrolul.…

Read more »

Humus cu pastă picantă harissa

2 April 2012
Humus cu pastă picantă harissaO reteta delicioasa de humus din: naut, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, pasta harissa, pasta de tomate. Ingrediente: 2 conserve a câte 400g de năut, clătit şi scurs 5 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi zdrobit suc de lămâie, după gust 2 linguri pastă de harissa 1 lingură pastă de tomate…

Read more »

Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot

2 April 2012
Salată caldă de raţă servită cu sos MerlotO reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi, andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob verde (sau de fasole uscată) 1 andivă roşie, cu frunzele separate o mână bună de creson 2 sfecle roşii coaptei Ingrediente…

Read more »

Prăjitură cu brânză, fructe de pădure şi ciocolată albă

2 April 2012
Prăjitură cu brânză, fructe de pădure şi ciocolată albăO reteta delicioasa de prajitura cu: ciocolata alba, crema de branza, frisca lichida, zahar tos, zmeura, biscuiti, afine, capsuni. Ingrediente: 300g de ciocolată albă 2 cutii a câte 300g de cremă de brânză 284ml de frisca lichidă 50g de zahăr tos 170g de zmeură la caserolă 5 linguri dulceaţă de zmeură 85g de biscuiţi amaretti…

Read more »

Vinete coapte cu sos de coriandru

2 April 2012
Vinete coapte cu sos de coriandruO reteta gustoasa  de vinete cu: iaurt, ulei de masline, coriandru, usturoi, suc de lamaie. Ingrediente: 4 vinete mari 4 linguri de iaurt grecesc 2 linguri ulei de măsline o legătură mare de coriandru, doar frunzele, tocate fin 1 căţel de usturoi, zdrobit sucul de la o lămâie normală sau verde Mod de preparare: Se…

Read more »

Salată de cartofi noi cu capere si ceapa rosie

2 April 2012
Salată de cartofi noi cu capere si ceapa rosieO reteta delicioasa de salata din: cartofi, ceapa rosie, capere, otet sherry, miere, ulei de masline. Ingrediente: l,5kg de cartofi noi mici 1 ceapă roşie mică 2 linguri de capere în oţet Ingrediente sos: 2 linguri de oţet din sherry 2 linguriţe de miere 100ml ulei de măsline Mod de preparare: Dacă dimensiunea cartofilor este…

Read more »

Cocktail Red Orange Sparkling

2 April 2012
Cocktail Red Orange SparklingO reteta de Cocktail Red Orange Sparkling din: bord red orange, suc de portocale, sampanie si portocala. Ingrediente: 2 cl Bold Red Orange 4 cl suc de portocale 8 cl sampanie o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Bols Red Orange-ul si sucul de portocale impreuna cu cateva cuburi de gheata intr-un pahar…

Read more »

Pui cu carnati chorizo şi praz

2 April 2012
Pui cu carnati chorizo şi prazO reteta delicioasa de pui cu: ulei de masline, fenicul, carnati, praz, usturoi, boia de ardei afumata, sherry sec, rosii, coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 10 copane de pui (sau câte 10 pulpe superioare şi ciocănele) 4 căpăţâni de fenicul, curăţate şi tăiate felii 200g de câmaţi chorizo, tăiaţi bucăţi 5 fire de…

Read more »

Melcişori cu pastă de măsline

2 April 2012
Melcişori cu pastă de măslineO reteta delicioasa de melcisori din: faina, sare, drojdie uscata, ulei de masline, busuioc, masline negre, usturoi, ansoa, masline verzi. Ingrediente: 500g de făină pentru pâine, plus extra pentru tapetat 1 linguriţă de sare 7g de drojdie uscată 6 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru uns 1 legătură mică de busuioc 170g de…

Read more »

Tartă cu branză de capră şi dovlecei

2 April 2012
Tartă cu branză de capră şi dovleceiO reteta delicioasa de tarta cu:faina, sofran, aluat de tarta, dovlecei, unt, oua, frisca lichida, branza de capra, rucola. Ingrediente: 500g de aluat de tartă câteva fire de şofran 500g de dovlecei, raşi mărunt, un cub de unt 4 ouă făină simplă, pentru tapetat 284ml de frişcă lichidă la cutie 140g de brânză de capră,…

Read more »

Sos de branza pentru chipsuri

2 April 2012
Sos de branza pentru chipsuriO reteta de sos de branza pentru chipsuri din: branza, rosii si ardei iute. Ingrediente: 450 gr branza moale 1 cana amestec de rosii cu putin ardei iute   Mod de preparare: Pune branza si amestecul de sos si branza intr-o tigaie, la foc mediu. Tine pe foc compozitia si amesteca pana cand branza se…

Read more »

Afine aromate cu ingheţată de vanilie

2 April 2012

O reteta delicioasa de inghetata cu: afine, zahar tos, otet balsamic, inghetata de vanilie, biscuiti. Ingrediente: 125g de afine 1 lingură de zahăr tos 1 linguriţă de oţet balsamic 4 linguri de îngheţată de vanilie biscuiţi crocanţi, pentru servit Mod de preparare: Se deşartă afinele într-o tigaie împreună cu zahărul, oţetul şi o lingură de…

Read more »

Rulouri de carpaccio

2 April 2012
Rulouri de carpaccioO reteta delicioasa de rulouri de caroaccio cu: carapaccio de vita, rosii, ardei iute, ceapa, ardei capia, malai, apa, branza cu mucegai, usturoi, unt, ulei de masline, busuioc, sare, piper, salata rucola. Ingrediente: 300 g carpaccio de vită 4 roşii un sfert de ardei iute o ceapă un ardei capia 200 g mălai 725 ml…

Read more »

Sorbet de mere şi ceai verde

1 April 2012
Sorbet de mere şi ceai verdeO reteta de sorbet de mere si ceai verde din: mere verzi, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa si ceai verde. Ingrediente: 340 g mere verzi 120 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) 65 ml apa 3 pliculete de ceai verde   Mod de preparare: Fierbe apa şi toarn-o peste pliculeţele de ceai.…

Read more »

Drob de linte cu sos de dovleac

1 April 2012
Drob de linte cu sos de dovleacO reteta de drob de linte cu sos de dovleac din: linte rosie, linte galbena, ardei iute, coriandru, frunze de curry, ghimbir, praf de copt, ou, ulei de floarea soarelui, sare, ceapa, dovleac, zahar, iaurt, seminte de mustar, frunze de coriandru si frunze de curry. Ingrediente: Pentru drob: 125 g linte rosie 125 g linte…

Supa Harira

1 April 2012
Supa HariraAceastă săţioasa supă de carne cu fasole şi legume este mâncarea preferată a marocanilor. Puternic aromată cu şofran, ghimbir, curcumă şi scortişţoară. Harira utilizează condimentele specifice bucătăriei nord-africane. Deşi nnu există două reţete identice, ea se face intootdeauna pe baza unei structuri clasice, întâi se fierbe carnea, de regulă de miel sau de pui, la…

Read more »

Cincisprezece Cocktailuri simple

1 April 2012
Cincisprezece Cocktailuri simpleCincisprezece Cocktailuri simple:   Cocktail Gulf Stream O reteta simpla de Cocktail Gulf Stream din: sampanie, curacao albastru, votca, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 3 cl sampanie 1 cl Curacao albastru 1 cl votca 1 cl suc de limeta zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker cu gheata. Servim bautura intr-un pahar…

Read more »

Cum se prepara Profiterol (video)

1 April 2012
Cum se prepara Profiterol (video)O reteta video despre cum se prepara profiterol, un preparat al patiseriei franceze absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Profiterol

Read more »

Miel cu cartofi la cuptor în stil mediteraneean

1 April 2012
Miel cu cartofi la cuptor în stil mediteraneeanO reteta de miel cu cartofi la cuptor in stil mediteraneean din: pulpa de miel, ceapa, cartofi, lamaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, sos de menta si jeleu de menta. Ingrediente: 550 g pulpa de miel, macra 330 g ceapa, taiata in sferturi sau esalote, curatate, lasate intregi 500 g cartofi…

Read more »

Cinci idei de retete pentru masa de Paste

1 April 2012
Cinci idei de retete pentru masa de PasteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun cinci idei de retete pentru masa de Paşte:   Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi O reteta de pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din:…

Read more »

Cocktail Gulf Stream

1 April 2012
Cocktail Gulf StreamO reteta simpla de Cocktail Gulf Stream din: sampanie, curacao albastru, votca, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 3 cl sampanie 1 cl Curacao albastru 1 cl votca 1 cl suc de limeta zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker cu gheata. Servim bautura intr-un pahar de cocktail, garnisit cu crusta de…

Read more »

Opt idei pentru post

1 April 2012
Opt idei pentru postOpt idei pentru post: Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi   O reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi, zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie un catel de usturoi o lingura…

Read more »

Desert cald cu crema de ou

1 April 2012
Desert cald cu crema de ouO reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar, esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat 6 cornuri (din aluat de cozonac) taiate felii 1,5 cm 4 linguri gem de caise 50 g caise deshidratate, tocate…

Read more »

Chec de morcovi cu glazură de scorţişoară

1 April 2012
Chec de morcovi cu glazură de scorţişoarăO reteta de chec de morcovi cu glazura de scortisoara din: suc si coaja de portocala, stafide, ulei de floarea soarelui, oua, zahar brun, faina integrala, praf de copt, condimente, bicarbonat de sodiu, morcovi, nuci, crema de branza, unt, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: sucul si coaja rasa de la 1 portocala 50 g stafide…

Read more »

Şapte retete cu pui pentru masa de Paşte

1 April 2012
Şapte retete cu pui pentru masa de PaşteŞapte retete cu pui pentru masa de Paşte   Pui cu smântână şi legume O reteta de pui cu smantana si legume din: piept de pui, sare, piper, patrunjel, bacon, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, germeni de porumb, smantana, amidon, concentrat de legume si supa de ciuperci. Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper 4…

Read more »

Cartofi noi cu costita

1 April 2012
Cartofi noi cu costitaO reteta de cartofi noi cu costita din: cartofi, costita si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg cartofi noi, curatati de coaja 2 linguri ulei de masline 15-18 felii de costita   Mod de preparare: Fierbe cartofii in apâ cu sare 15 minute sau pâna când sunt aproape pătrunşi. Preincalzeşte cuptorul la semnul 7/220 C.…

Read more »

Reteta zilei: Piept de pui cu vin alb si lamaie

1 April 2012
Reteta zilei: Piept de pui cu vin alb si lamaieO reteta de piept de pui cu vin alb si lamaie din: piept de pui, faina, sare, piper, unt, ulei de masline extravirgin, vin alb si suc de lamaie. Inrgediente: 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele 1/2 cana faina 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper macinat 4 linguri unt 3 linguri ulei…

Read more »

Sorbet din fructe roşii

1 April 2012
Sorbet din fructe roşiiO reteta de sorbet din fructe rosii din: fructe de padure, sirop de zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 220 g fructe de padure (zmeura, mure, coacaze, afine) 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama)   Mod de preparare: Spală cu grijă fructele sub jet de apă rece şi lasă-le să se scurgă într-o…

Read more »

Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia

1 April 2012
Friptura de vita marinata cu miere si sos de soiaO reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 grame carne de vita 40 ml sos de soia 40 ml ulei de masline 20 ml miere 20 ml otet balsamic 2 catei…

Read more »

Clatite de hrisca umplute cu spanac si branza ricotta

1 April 2012
Clatite de hrisca umplute cu spanac si branza ricottaO reteta de clatite de hrisca cu spanac si branza ricotta din: faina, faina de hrisca, sare, piper, ou, albus, ulei de floarea soarelui, branza de vaci, urda, branza ricotta, spanac, suc de lamaie, nucsoara, boia, rosii si busuioc. Ingrediente: 150 g faina alba 100 g faina de hrisca sare si piper negru 1 ou…

Read more »

Retete pentru weekend #9

1 April 2012
Retete pentru weekend #9Retete pentru weekend   Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!   Cum se prepara salata de cuscus (video)   Cum se prepara salata de cuscus, un preparat indian foarte…

Read more »

Broccoli cu crusta de lamaie si usturoi

1 April 2012
Broccoli cu crusta de lamaie si usturoiO reteta de broccoli cu crusta de lamaie si usturoi din: broccoli, paine uscata, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g broccoli 75 g paine uscata 1 catel de usturoi, zdrobit 5 linguri ulei de masline coaja rasa de la 1/2 lamaie, plus 1 lingura zeama de lamaie…

Read more »

Deliciu cu mac

1 April 2012
Deliciu cu macO reteta de deliciu cu mac din: faina, cacao, zahar pudra, mac, lapte, oua, margarina, bicarbonat, ciocolata, frisca, unt si dlulceata. Ingrediente: 2 cani faina 1 lingura cu varf de cacao 2 cani zahar pudra 1 cana cu mac 1 cana lapte 4 oua 200 g margarina 1 lingurita bicarbonat pentru glazura: 200 g ciocolata…

Read more »

Lasagna apetisanta cu carne tocata

1 April 2012
Lasagna apetisanta cu carne tocataO reteta de lasagna apetisanta cu carne tocata din: carne tocata, foi de lasagna, sos de rosii, mozzarela, ceapa, ulei de masline, usturoi, supa de legume, vin alb sec, oregano, sare, piper, unt, faina, lapte, rozmarin si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne tocata (de pui, curcan sau amestec porc cu vita) 1 pachet foi de…

Read more »

Pătrăţele cu ciocolată şi caramel

1 April 2012
Pătrăţele cu ciocolată şi caramelO reteta de patratele cu ciocolata si caramel din: zahar brun, unt, miere, fulgi de ovaz, caramel, ciocolata si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g zahar brun 200 g unt, plus extra pentru uns 2 linguri miere 350 g fulgi de ovaz 400 g de caramel 200 g de ciocolata 1 lingura de ulei…

Read more »

Retete internationale: Salată grecească

1 April 2012
Retete internationale: Salată greceascăPentru cunoscători, amestecul de salată ofilită, brânză feta şi roşii necoapete, care se servesc uneori, nici nu merită să poarte numele de salată grecească. O salată grecească autentică – numită şi horiatiki, salată ţărănească – este cu totul altceva. Intâi de toate, se porneşte de la câteva bucăţi de roşii bine coapte, un castravete crud,…

Read more »

Fricassee de legume

1 April 2012
Fricassee de legumeO reteta de fricassee de legume din: amestec de legume, vermut sec, frunza de dafin, sare, piper, parmezan, pesmet, faina, lapte, smantana, si patrunjel. Ingrediente: 750 g amestec de legume. exemplu: broccoli, morcovi, conopida, fenicul, praz, ciuperci, ceapa, dovleac, ardei gras… 2 linguri vermut sec 1 frunza de dafin 1 crenguta de cimbru verde sare…

Read more »

Legume rumenite cu glazura de muştar

1 April 2012
Legume rumenite cu glazura de muştarO reteta de legume rumenite cu glazura de mustar din: morcovi, pastarnac, ulei de masline, unt si mustar. Ingrediente: 300 g morcovi noi 500 g pastarnac, curatat si taiat segmente si sferturi 2 linguri ulei de masline 25 g unt 1-1/2 linguri mustar cu boabe intregi   Mod de preparare: Preincâlzeşte cuptorul la semnul 7/220…

Read more »

Retetele saptamanii #8

1 April 2012
Retetele saptamanii #8Retetele saptamanii   Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi.   Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto O reteta de  Salata de rucola si…

Read more »

Cocktail Erotica

1 April 2012
Cocktail EroticaO reteta de Cocktail Erotica din: suc de maracuja, votca, suc de ananas, angostura, sampanie, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl suc de maracuja 2 cl votca 2 cl suc de ananas 2 picaturi de Angostura sampanie zahar o felie de limeta   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi…

Read more »

Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi

1 April 2012
Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoiO reteta de pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, faina, ulei de masline, ceapa, rozmarin, patrunjel, usturoi, vin alb, supa de pui si sirop de rodie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 3 linguri faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe, taiate julien 4 crengute de rozmarin…

Read more »

Prăjitură Victoria

1 April 2012
Prăjitură VictoriaO reteta de prajitura victoria din: unt, zahar pudra, extract de vanilie, oua, faina, praf de copt, gem de zmeura, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt nesarat, moale, plus extra pentru uns 200 g de zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie 4 oua medii 200 g faina, plus extra pentru blatul de…

Read more »

Reteta zilei: Mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci

1 April 2012
Reteta zilei: Mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperciO reteta de mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci din: inimi de pui, pipote de pui, ciuperci, sare, piper, suc de rosii si ceapa. Ingrediente: ½ kg inimi si pipote de pui 2 borcane ciuperci intregi/foliate Sare Piper Suc de rosii 2 cepe   Mod de preparare: Se spala bine pipotele si…

Read more »

Diete cu calorii negative

1 April 2012
Diete cu calorii negativeIn aceasta dieta sunt necesare cele 3 mese pe zi, chiar daca scopul este sa ingerezi cat mai putine calorii. Iata cateva pentru intocmirea celor 3 mese: Mesele trebuie luate la ore fixe, astfel organismului nu ii va mai fi foame haotic, ci se va invata sa primeasca nutrientii necesari la timpul potrivit. Bea o…

Read more »

Sorbet de căpşuni

1 April 2012
Sorbet de căpşuniO reteta de sorbet de capsuni din: capsuni, sirop de zahar, zeama de lamaie, albus de ou, sos de ciocolata, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 230 g capsuni 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) 1/2 albus de ou pentru decor: sos de ciocolata cateva capsuni frunze de menta   Mod de preparare:…

Read more »

Omletă cu tofu în stil chinezesc

1 April 2012
Omletă cu tofu în stil chinezescO reteta de omleta cu tofu in stil chinezesc din: tofu, oua, ceapa verde, sare, piper, ulei, bulion de legume, vin, usturoi si mazare. Ingrediente: 600 g tofu, tare sau moale 3 oua 3-4 cepe verzi, tocate sare si piper negru 2 linguri ulei pentru sos: 175 l bulion de legume 2 linguri sos hoisin…

Read more »

Prăjitură cu caise

31 March 2012
Prăjitură cu caiseO reteta de prajitura cu caise din: unt, zahar, faina, sare, zahar, oua, coaja de lamaie, suc de lamaie, praf de copt, compot de caise si dulceata de caise. Ingrediente: crusta crocanta: 200 g unt 200 g zahar 350 g faina 1 praf sare in plus: 200 g unt moale 150 g zahar sare 1…

Read more »

Sorbet de dovleac

31 March 2012
Sorbet de dovleacO reteta de sorbet de dovleac din: dovleac, zahar, pricomigdale, unt, apa si lichior amaretto. Acest sorbet deosebit şi gustos este foarte bun dacă îl serveşti alături de brânză nematurată şi cu puţin oţet balsamic. Ingrediente: 200 g dovleac (doar pulpa) 3 linguri zahar 4 pricomigdale 30 g unt 20 ml apa 30-40 ml lichior…

Penne cu sos ragu

31 March 2012
Penne cu sos raguO reteta de penne cu sos ragu din: paste penne, carne tocata, ulei de masline, pulpa de rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, morcovi, masline, usturoi, vin rosu, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste penne 500 g carne tocata (amestec vita cu porc) 3 linguri ulei de masline 300…

Read more »

Broccoli crocant

31 March 2012
Broccoli crocantSe fierb 500g bucheţele de broccoli în apă sărată, până se înmoaie, apoi se scurg bine. Se topesc 25 g de unt şi se prăjeşte 1 mână de pesmet proaspăt, până devine crocant. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se răstoarnă peste bucheţelele de broccoli fierbinţi. Se picură sucul de la 1/2 lămâie şi…

Read more »

Opt retete cu carne de miel pentru Paşte:

31 March 2012
Opt retete cu carne de miel pentru Paşte:Opt retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin şi miere   O reteta delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceala, ulei de masline, miere, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, tăiate rondele ulei de măsline 1 lingură de miere (alegeţi o miere cu parfum de flori pentru aromă)…

Read more »

Cum se prepara salata de cuscus (video)

31 March 2012
Cum se prepara salata de cuscus (video)Cum se prepara salata de cuscus, un preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Couscous – 1 cup Salt – 1/4 tsp or to taste Boiling Water – 1 1/2 cups Olive Oil – 1 Tbsp (optional) Green Onions – 2-3 stalks (chopped) Bell Pepper – 1/2 chopped, any color Cucumber…

Read more »

Cocktail Grand Marnier Champagne

31 March 2012
Cocktail Grand Marnier ChampagneO reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Champagne din: grand mariner, suc de portocale si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 5 cl suc de portocale champagne   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul si sucul de portocale cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura in paharul de sampanie si completam cu champagne.

Read more »

Frigărui cu tofu marinat şi mango

31 March 2012
Frigărui cu tofu marinat şi mangoO reteta de frugarui cu tofu marinat si mango din: tofu, mango, ardei iute, usturoi, ghimbir, miere, lamaie verde, sherry, sos de soia, crema de nuca de cocos, lamaie verde, mango, sare, lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 500 g tofu proaspat 1 mango mare copt, descojit si taiat cuburi Pentru marinata: 2 ardei iuti rosii,…

Read more »

Rulada cu piersici

31 March 2012
Rulada cu piersiciO reteta de rulada cu piersici din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, sare, compot de piersici, foi de gelatina, suc de protocale, suc de lamaie, marmelada, coaja de protocala si frisca. Ingrediente: 3 oua 140 g zahar 1 plic zahar vanilat 90 g faina 1/2 lingurita praf de copt 1 praf de…

Read more »

Sapte idei pentru post

31 March 2012
Sapte idei pentru postSapte idei pentru post:   Retete de post: Salata de verdeturi   O reteta deliciasa de salata de post din: spanac, salata verde, ceapa, ridichii rosii, otet, zeama de lamaie, sare, ulei, piper, chimen Ingrediente: 100 g spanac 1 căpăţână salata verde 1 ceapă mică sau 1 legătură de ceapa verde 4-5 ridichi roşii 2…

Read more »

Sorbet de lamaie

31 March 2012
Sorbet de lamaieO reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar pentru decor: coaja de lamaie   Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să dea în clocot, adaugă zahărul şi dizolvă-l. Toarnă zeama de lămâie, amestecă şi ia…

Read more »

Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădure

31 March 2012
Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădureO reteta de salata calda cu sparanghel, bacon, ou de rata si alune de padure din: bacon, oua de rata, sparanghel, alune de padure, ulei de masline, ulei de rapita, otet de mere si mustar. Ingrediente: 6 felii de bacon sau de costita afumata, fara os 3 oua de rata (sau 5 oua mari de…

Read more »

Drob de miel pentru Paşte

31 March 2012
Drob de miel pentru PaşteO reteta de drob de miel pentru Paşte din: maruntaie de miel, carne de porc, ceapa verde, marar, oua, sare si condimente. Ingrediente: 500 gr maruntaie de miel ( rinichi , ficat) 150 gr carne de porc 10 cepe verzi marar proaspat 4 oua sare si condimente   Mod de preparare: Maruntaiele se fierb dupa…

Read more »

Cocktail Spotlight

31 March 2012
Cocktail SpotlightO reteta simpla de Cocktail Spotlight din: lichior de visine, campari, vermut sec, gin si sampanie. Ingrediente: 3 cl lichior de visine 1 cl Campari 1 cl vermut sec 1 cl gin sampanie   Mod de preparare: Ingrediente, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna amestecul intr-un…

Read more »

Tartă de lămâie cu bezea şi zmeură

31 March 2012
Tartă de lămâie cu bezea şi zmeurăO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar brun, oua, crema de lamaie, zmeura, zahar pudra, otet din vin alb, amidon de porumb. Ingrediente aluat: 350g de făină simplă, plus extra 200g de unt, rece ţi tăiat cubuleţe 100g de zahăr tos brun 2 gălbenuşuri mari Ingrediente crema: 625g cremă de lămâie 2 ouă…

Read more »

Pătrăţele din aluat sfărâmicios cu agrişe şi migdale

31 March 2012
Pătrăţele din aluat sfărâmicios cu agrişe şi migdaleO reteta delicioasa de patratele din aluat sfaramicios cu: unt, faina, praf de copt, sare, migdale, zahar brun, agrise, zahar tos, fulgi de migdale. Ingrediente: 250g de unt rece, tăiat bucăţi 250g de făină 3 linguriţe praf de copt 1 linguriţă de sare 125g migdale măcinate 125g de zahăr brun 350g de agrişe, proaspete sau…

Read more »

Sorbet de ţelină şi suc de morcovi

31 March 2012
Sorbet de ţelină şi suc de morcoviO reteta de sorbet de telina si suc de morcovi din: apa minerala, zahar, tije de telina, mere, zeama de lamaie, albus de ou si morcovi. Ingrediente: 250 ml apa minerala 340 g zahar 350 g tije de telina (cu frunze) 100 g mere verzi 1/2 lamaie (zeama) 1/2 albus de ou 2 morcovi  …

Read more »

Prăjitură semifreddo cu cireşe

31 March 2012
Prăjitură semifreddo cu cireşeO reteta delicioasa de prajitura cu: cirese, frisca lichida, zahar pudra, oua, foi de napolitana. Ingrediente: l kg de cireşe fără sâmburi 400ml de frişcă lichidă 100g de zahăr pudră 4 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri foi de napolitană, pentru servit (opţonal) Mod de preparare: Se dă deoparte o mână de cireşe curăţate de…

Read more »

Humus din mazăre şi fasole boabe cu brânză de capră

31 March 2012
Humus din mazăre şi fasole boabe cu brânză de caprăO reteta delicioasa de humus din:humus, mazare, fasole boabe, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, paine taraneasca, branza de capra, macris. Ingrediente: 100g de mazăre proaspătă sau congelată 100g boabe de fasole verde 4 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi 8…

Read more »

Cartofi noi crocanţi la cuptor

31 March 2012
Cartofi noi crocanţi la cuptorO reteta gustoasa de cartofi cu:capere, masline negre, cimbru frunze, rozmarin, ulei de masline, otet din vin alb. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o mână de capere mici 2 mâini de măsline negre, curăţate de sâmburi 1 lingură de frunze de cimbru o legătură mică de rozmarin, ruptă în bucăţele 6 linguri ulei de…

Read more »

Desert cu sos de caramel

31 March 2012
Desert cu sos de caramelO reteta delicioasa de desert cu: frisca, bezele, banane, sos de caramel, nuci pecan. Ingrediente: 284ml frişcă lichidă 6 bezele 5-6 banane 5-6 linguri sos de caramel o mână de nuci pecan, tăiate în bucăţi mari Mod de preparare: Se bate uşor frişca într-un bol mare. Se fărâmiţează bezelele şi se presară în frişcă. Se…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu morcovi

30 March 2012
Reteta zilei: Tarta cu morcoviO reteta de tarta cu morcovi din: faina, oua, ulei, lapte, sare, morcovi, cascaval, crema de branza, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina cu autocrestere 1 oua 3 linguri ulei 4 linguri lapte 1 lingurita sare pentru umplutura: 600g morcovi 2 oua 100g cascaval ras 200g crema de branza 1 leagatura ceapa verde…

Read more »

Crostini cu anghinare şi chives

30 March 2012
Crostini cu anghinare şi chivesO reteta de crostini cu anghinare si chives din: anghinare, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, parmezan, chives, bagheta si parmezan. Ingrediente: 1 conserva (390 g) inima de anghinare sucul de la 1 lamaie 2 catei de usturoi – unul zdrobit, celalt taiat pe jumatate 3 linguri ulei de masline extravirgin 25 g…

Read more »

Spaghete carbonara

30 March 2012
Spaghete carbonaraO reteta de spaghete carbonara din: spaghete, kaizer, galbenusuri, smantana, cascaval, busuioc, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g kaizer sau sunca afumata 2 galbenusuri 200 ml smantana de gatit 2 linguri cascaval ras busuioc patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se taie kaizerul sau şunca afumată cubuleţe şi…

Read more »

Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă

30 March 2012
Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţăO reteta de clatite cu crema picanta de branza de vaci si verdeata din: lapte, oua, sare, ulei, faina, sunca, ceapa verde, branza de vaci, smantana, usturoi, sare, piper, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 400 ml lapte 3 oua sare 1 lingurita ulei 150-170 g faina 200 g sunca feliata pentru umplutura: 1 legatura ceapa verde…

Read more »

Supa Gumbo

30 March 2012
Supa GumboIn statul american Louisiana, la o petrecere este nelipsită o oală mare de gumbo. Este un fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume, aromat cu condimente creole. Gumbo este simbolul culinar al sărbătorii Mardi Gras. Există tot atâtea variante de gumbo câţi bucătari îl prepară. Singurul element comun al reţetelor pare a…

Read more »

Cocktail Campari Prosecco

30 March 2012
Cocktail Campari ProseccoO reteta de Cocktail Campari Prosecco din: campari si prosecco. Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl Prosecco   Mod de preparare: Turnam Campari-ul intr-un pahar de sampanie si completam cu Prosecco rece.

Read more »

Salata de mango cu ton

30 March 2012
Salata de mango cu tonO reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, castravete, ceapa verde, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole neagra. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 rosie 1 castravete 4 fire de ceapa verde sos vinegrette frunze de salata 50 g branza feta 1 cutie fasole neagra boabe  …

Read more »

Sorbet de afine şi zmeură

30 March 2012
Sorbet de afine şi zmeurăO reteta de sorbet de afina si zmeura din: zahar, afine, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 250 ml apă 300 g zahăr 300 g afine 300 g zmeură pentru decor: frunzuliţe de mentă proaspătă   Mod de preparare: Incălzeşte apa într-o cratiţă, fară să dea în clocot. Când apa este caldă, toarnă zahărul, dizolvă-l…

Read more »

Retete internationale: Panna cotta

30 March 2012
Retete internationale: Panna cottaO reteta de panna cotta din: gelatina, smantana, baton vanilie, esenta de vanilie, rom, zahar pudra, coaja de portocala si foi de dafin. Ingrediente un pachetel gelatina 600 ml smantana un baton vanilie o lingura esenta de vanilie o lingura rom de culoare inchisa (optional) 150 g zahar pudra coaja de la 2 portocale foi…

Read more »

Salată de primăvară cu păstrăv afumat

30 March 2012
Salată de primăvară cu păstrăv afumatO reteta de salata de primavara dcu pastrav afumat din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasurei, ceapa verde, suc de lamaie, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 320 g pastrav afumat fara piele 2 pachete amestec pentru salata (salata creata, andiva, fetica, radicchio) 2…

Read more »

Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte

30 March 2012
Sapte retete cu carne de miel pentru PaşteSapte retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel la cuptor O reteta delicioasa de cotlete de miel cu: sare, piper, ulei, usturoi, boia iute, boia dulce, cimbru, vin alb demisec. Ingrediente: 800 g costiţe de miel sare piper ulei 3-4 fire usturoi boia iute şi dulce cimbru 300 ml vin alb demisec…

Read more »

Tarte cu brânză şi vlăstare de năsturei

30 March 2012
Tarte cu brânză şi vlăstare de năstureiO reteta de tarte cu branza si vlastare de nasturei din: faina, sare, unt, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, ceapa verde, oua, smantana dulce, branza de vaci, usturoi, parmezan, nasturei, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 270 g faina 1/2 lingurita de sare 190 g unt rece 3 galbenusuri 60 g cascaval ras 3 linguri smantana…

Read more »

Supa de naut

30 March 2012
Supa de nautO reteta de supa de naut din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 160 g boabe de naut uscate 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 1 sfecla 300 g rosii 800 ml supa de legume 30 ml ulei de…

Read more »

Tort aperitiv cu paste si parmezan

30 March 2012
Tort aperitiv cu paste si parmezanO reteta de tort apertiv cu paste si parmezan din: paste, parmezan, faina, sare, galbenusuri, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcov, telina, rosii, sare, piper, buzuioc, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 400 g paste scurte 50 g parmezan pentru aluat: 300 g faina 1 varf de cutit de sare 2 galbenusuri 250 g unt…

Cocktail Air Mail

30 March 2012
Cocktail Air MailO reteta simpla de Cocktail Air Mail din: lime juice, miere, rom si champagne. Ingrediente: 2 cl Lime Juice 2 lingurite de miere 4 cl rom (auriu) champagne   Mod de preparare: Mixam bine Lime Juice-ul, mierea si romul cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail, si in final…

Read more »

Tort cu mere întregi

30 March 2012
Tort cu mere întregiO reteta delicioasa de tort cu mere intregi din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, rom, portocale si kiwi. Ingrediente: 10 mere intregi 6 linguri zahar 75 g unt pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa rece 2 pliculete de zahar vanilat coaja…

Read more »

Sase retete cu pui pentru masa de Paşte

30 March 2012
Sase retete cu pui pentru masa de PaşteSase retete cu pui pentru masa de Paşte Piept de pui cu sos de praz   O reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri, smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri smantana 1…

Read more »

Sorbet de lămâie şi busuioc

30 March 2012
Sorbet de lămâie şi busuiocO reteta de sorbet de lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, busuioc si albus de ou. Ingrediente: pentru sorbet: 200 g zahăr 300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 1 albuş de ou pentru decor: busuioc proaspăt   Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi coaja de…

Read more »

Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă

30 March 2012
Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albăO reteta de inghetata de ciocolata cu biscuiti si sos de ciocolata alba din: lapte, smantana, ciocolata cu lapte, ciocolata, lapte praf dulce si biscuiti. Ingrediente: 750 ml de lapte 250 ml smantana dulce pentru frisca 6 glabenusuri 140 g zahar 85 g de ciocolata cu lapte, tocata 25 g de ciocolata simpla, tocata 140…

Read more »

Cum se prepara cotlete de miel in varianta italiana (video)

30 March 2012
Cum se prepara cotlete de miel in varianta italiana (video)O reteta video despre cum se prepara  cotlete de miel in varianta italiana, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: 8 medium lamb loin chops 2 medium red onions, sliced 75 ml olive oil 4 medium garlic cloves 150 g pitted olives 400 g chopped tomatoes 200 ml…

Read more »

Salata cu carne de vitel

29 March 2012
Salata cu carne de vitelO reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…

Read more »

Spaghetti alforno

29 March 2012
Spaghetti alfornoO reteta de spaghetti alforno din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, mazare, unt, piper, rosii cherry, sunca de praga, ceapa verde, oua, lapte, smantana si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g mazare congelata 1 lingura unt piper 100 g rosii cherry 150 g sunca de Praga feliata 1…

Read more »

Rulada de carne cu ciuperci

29 March 2012
Rulada de carne cu ciuperciO reteta de rulada de carne cu ciuperci din: muschi de porc, ciuperci, ceapa, slanina, cascaval, sunca, kaiser, vin alb sec, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g slanina 150 g cascaval 200 g sunca 200 g kaisez feliat 100 ml vin alb sec 4 linguri…

Read more »

Cum se prepara rasol de miel (video)

29 March 2012
Cum se prepara rasol de miel (video)O reteta video despre cum se prepara rasol de miel, un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 4 lamb shanks 220 g flageolet beans 4 tbsp olive oil 2 onions, cut into quarters 6 sprigs of thyme and rosemary 1 ½ ltr chicken stock 250 ml white wine 4 bay leaves 1…

Read more »

Sase retete cu carne de miel pentru Paşte:

29 March 2012
Sase retete cu carne de miel pentru Paşte:Sase retete cu carne de miel pentru Paşte: File de miel   O reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper negru macinat 2…

Read more »

Reteta zilei: Snitele de pui

29 March 2012
Reteta zilei: Snitele de puiO reteta de snitele de pui din: piept de pui, sare, piper, canola, oua, maioneza, faina, lapte, condimente, sare si pesmet. Ingrediente: 2-2,5kg piept de pui sare piper ulei de canola 2 oua mari 1 lingura maioneza 4 lingura faina 3 linguri lapte 1/2 lingurita amestec condimente 1/8 lingurita sare 2 cani pesmet   Mod…

Read more »

Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac

29 March 2012
Sorbet de pepene galben cu seminţe de macO reteta de sorbet de pepene galben cu seminte de mac din: zahar, dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta. Ingrediente: Pentru sorbet: 160 g zahăr 50 g dextroză 300 g pepene galben (pulpă) 300 ml apă 10 ml vin Porto Pentru decor: 30 g seminţe de mac mentă proaspătă…

Read more »

Gem de portocale

29 March 2012
Gem de portocaleO reteta de gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa. Ingrediente: 2 kg portocale 1 lamaie 1 kg zahar 1,5 litri apa   Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o cratita mare se pun coaja, pulpa…

Read more »

Prajitura cu morcovi

29 March 2012
Prajitura cu morcoviO reteta de prajitura cu morcovi din: morcovi, zahar, oua, miez de nuca, unt, faina, bicarbonat, scortisoara, suc de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 250 g morcovi rasi 125 g zahar 2 oua 50 g miez de nuca macinat 125 g unt topit 200 g faina 1 pliculet bicarbonat 1/2 lingurita praf de scortisoara pentru…

Read more »

Cartofi Dauphinoise

29 March 2012
Cartofi DauphinoiseO reteta de Cartofi Dauphinoise din: smantana, lapte, usturoi, cartofi si branza gruyere. Ingrediente: 500 ml de smantana lichida pentru gatit 500 ml de lapte 3 catei de usturoi 8 cartofi mari pentru copt 100 g branza gruyere (optional)   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se toarnă smântână, laptele şi…

Read more »

Piept de pui cu sos de praz

29 March 2012
Piept de pui cu sos de prazO reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri, smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri smantana 1 lingura unt 2 linguri vin alb sare piper pentru umplutura: 2 morcovi mijlocii 150 g ciuperci…

Read more »

Lasagna alforno

29 March 2012
Lasagna alfornoO reteta de lasagna alforno din: ceapa, usturoi, ulei, carne de vita, pulpa de rosii, sare, piper, busuioc, faina, unt, lapte, nucsoara, foi de lasagna si cascaval. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 400 g carne de vita tocata 500 g pulpa de rosii taiata cuburi (100 ml vin rosu sec)…

Read more »

Salată de varză cu coriandru

29 March 2012
Salată de varză cu coriandruO reteta de salata de varza cu coriandru din: castravete, varza tocata, ceapa rosie, coriandru, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si iaurt. Ingrediente: 200 g castravete 50 g varza tocata 50 g ceapa rosie, taiata solzisori 2 linguri coriandru proaspat, tocat pentru sos: 2 catei de usturoi sare si piper negru 3 linguri suc…

Read more »

Salata de fructe

29 March 2012
Salata de fructeO reteta de salata de fructe din: pere, mere, caise, telina, smantana, suc de lamaie si nucsoara de cedru. Ingrediente: 2 pere 2 mere 200 g caise 200 g radacina de telina fiarta 4 linguri smantana 2 linguri suc de lamaie 50 g nucsoara de cedru   Mod de preparare: Perele si merele se curata…

Read more »

Lasaga cu carne de pui si ciuperci

29 March 2012
Lasaga cu carne de pui si ciuperciO reteta de lasagna cu carne de pui si ciuperci din: foi de lasagna, pui, vin alb, ceapa verde, telina, cascaval, piper negru, usturoi, unt, ciuperci, faina de grau, vin alb, smantana, zeama de pui si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3-5 foi de lasagna un pui 150 g vin alb un fir de ceapa verde…

Read more »

Ceapă coaptă

29 March 2012
Ceapă coaptăO reteta de ceapa coapta din: ceapa, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe mari, de aproximativ 300 g fiecare 100 ml otet balsamic 1 lingura zahar brun sare si piper negru   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se taie cepele în două pe lung, nu se descojesc şi…

Read more »

Tarta cu peste

29 March 2012
Tarta cu pesteO reteta delicioasa de tarta cu peste din: maioneza, smantana, faina, oua, praf de copt, peste file, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g maioneza 200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 praf de copt 500-700 g peste file 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Faci un aluat din ingredientele…

Read more »

Cocktail Ritz

29 March 2012
Cocktail RitzO reteta simpla de Cocktail Ritz din: rachiu, cointrau, suc de portocale si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Cointreau 2 cl suc de portocale sampanie   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu exceptia sampaniei intr-un shaker, cu cuburi de gheata, apoi completam cu sampanie.

Read more »

Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoi

29 March 2012
Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoiO reteta de miel la cuptor, impanat cu rozmarin si usturoi din: picior de miel, usturoi, rozmarin, ulei vegetal, morcovi, ceapa, vin rosu si supa de miel. Ingrediente: 1 picior de miel de 2,5 kg 1 capatana de usturoi 1 punga de rozmarin 1 lingura de ulei vegetal 2 morcovi, taiati in bucati mari 1…

Read more »

Pasta Carbonara cu fâşii de piept de curcan

29 March 2012
Pasta Carbonara cu fâşii de piept de curcanO reteta de paste carbanare cu fasii de piept de curcan din: paste, sare, smantana, supa, galbenusuri, parmezan, coaja de lamaie, cimbru, dovlecei, file de piept de curcan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 250 g paste scurte (penne) sare 100 g smântână 100 ml supă 4 gălbenuşuri 75 g parmezan ras coaja rasă de…

Read more »

Retete internationale: Supa Gazpacho

29 March 2012
Retete internationale: Supa GazpachoGazpacho este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii. Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei. Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline, oţet şi apă.…

Read more »

Spaghete cu lămâie

29 March 2012
Spaghete cu lămâieO reteta de spaghete cu lamaie din: spaghete, sare, lamaie, usturoi, mazare, unt, smantana si piper. Ingrediente: 500 g spaghete sare 2 lămâi 1 căţel de usturoi 200 g mazăre 1 lingură unt 250 g smântână grasă piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare, con­form indicaţiilor de pe ambalaj. Se…

Read more »

Legume prăjite

29 March 2012
Legume prăjiteO reteta de legume prajite din: ceapa, usturoi, dovlecei, ardei rosu, boabe de porumb, ulei, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 100 g ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 750 g dovlecei, taiati felii subtiri 1 ardei rosu, taiat cubulete 125 boabe dulci de porumb 2 linguri ulei sare si piper 2…

Read more »

Cartofi cu spanac

29 March 2012
Cartofi cu spanacO reteta de cartofi cu spanac din: smantana, usturoi, oua, spanac, unt, cartofi si branza. Ingrediente: 300 ml smantana 1 catel de usturoi 2 oua 400 g spanac unt pentru uns 850 g cartofi, decojiti si feliati subtire (felii de circa 3 mm grosime) 250 g branza telemea sau cascaval   Mod de preparare: Pui…

Read more »

Salsa cruda

29 March 2012
Salsa crudaO reteta de salsa cruda din: ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, coriandru, zahar, suc de lamaie verde si sare. Ingrediente: 85 g ceapa rosie 3 catei de usturoi 750 g rosii 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte si tocati 3 linguri coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita zahar sucul de la 3 lamai verzi un…

Read more »

Paste cu conopidă şi cârnaţi

29 March 2012
Paste cu conopidă şi cârnaţiO reteta de paste cu conopida si carnati din: conopida, paste, carnati, cascaval, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 200 g paste 2 bucati mari de carnati proaspat 100 g cascaval 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală, pui apă cu sare la fiert şi, când clocoteşte, adaugi…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde

29 March 2012
Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verdeO reteta de friptura de pui cu granitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde din: pulpe de pui, aripi de pui, piept de pui, condimente, cartofi, sare, piper, cascaval, unt, ulei de masline, salata verde, ridichii si zeama de lamaie. Ingrediente pt friptura de pui: 1 pulpa de pui 2 aripi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 3, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: