RSS

Retete culinare de Paşte #27

04 Apr

Retete de Paste:

Cartofi Dauphinoise

29 March 2012
Cartofi DauphinoiseO reteta de Cartofi Dauphinoise din: smantana, lapte, usturoi, cartofi si branza gruyere. Ingrediente: 500 ml de smantana lichida pentru gatit 500 ml de lapte 3 catei de usturoi 8 cartofi mari pentru copt 100 g branza gruyere (optional)   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se toarnă smântână, laptele şi…

Read more »

Piept de pui cu sos de praz

29 March 2012
Piept de pui cu sos de prazO reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri, smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri smantana 1 lingura unt 2 linguri vin alb sare piper pentru umplutura: 2 morcovi mijlocii 150 g ciuperci…

Read more »

Lasagna alforno

29 March 2012
Lasagna alfornoO reteta de lasagna alforno din: ceapa, usturoi, ulei, carne de vita, pulpa de rosii, sare, piper, busuioc, faina, unt, lapte, nucsoara, foi de lasagna si cascaval. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 400 g carne de vita tocata 500 g pulpa de rosii taiata cuburi (100 ml vin rosu sec)…

Read more »

Salată de varză cu coriandru

29 March 2012
Salată de varză cu coriandruO reteta de salata de varza cu coriandru din: castravete, varza tocata, ceapa rosie, coriandru, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si iaurt. Ingrediente: 200 g castravete 50 g varza tocata 50 g ceapa rosie, taiata solzisori 2 linguri coriandru proaspat, tocat pentru sos: 2 catei de usturoi sare si piper negru 3 linguri suc…

Read more »

Salata de fructe

29 March 2012
Salata de fructeO reteta de salata de fructe din: pere, mere, caise, telina, smantana, suc de lamaie si nucsoara de cedru. Ingrediente: 2 pere 2 mere 200 g caise 200 g radacina de telina fiarta 4 linguri smantana 2 linguri suc de lamaie 50 g nucsoara de cedru   Mod de preparare: Perele si merele se curata…

Read more »

Lasaga cu carne de pui si ciuperci

29 March 2012
Lasaga cu carne de pui si ciuperciO reteta de lasagna cu carne de pui si ciuperci din: foi de lasagna, pui, vin alb, ceapa verde, telina, cascaval, piper negru, usturoi, unt, ciuperci, faina de grau, vin alb, smantana, zeama de pui si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3-5 foi de lasagna un pui 150 g vin alb un fir de ceapa verde…

Read more »

Ceapă coaptă

29 March 2012
Ceapă coaptăO reteta de ceapa coapta din: ceapa, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe mari, de aproximativ 300 g fiecare 100 ml otet balsamic 1 lingura zahar brun sare si piper negru   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se taie cepele în două pe lung, nu se descojesc şi…

Read more »

Tarta cu peste

29 March 2012
Tarta cu pesteO reteta delicioasa de tarta cu peste din: maioneza, smantana, faina, oua, praf de copt, peste file, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g maioneza 200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 praf de copt 500-700 g peste file 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Faci un aluat din ingredientele…

Read more »

Cocktail Ritz

29 March 2012
Cocktail RitzO reteta simpla de Cocktail Ritz din: rachiu, cointrau, suc de portocale si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Cointreau 2 cl suc de portocale sampanie   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu exceptia sampaniei intr-un shaker, cu cuburi de gheata, apoi completam cu sampanie.

Read more »

Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoi

29 March 2012
Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoiO reteta de miel la cuptor, impanat cu rozmarin si usturoi din: picior de miel, usturoi, rozmarin, ulei vegetal, morcovi, ceapa, vin rosu si supa de miel. Ingrediente: 1 picior de miel de 2,5 kg 1 capatana de usturoi 1 punga de rozmarin 1 lingura de ulei vegetal 2 morcovi, taiati in bucati mari 1…

Read more »

Pasta Carbonara cu fâşii de piept de curcan

29 March 2012
Pasta Carbonara cu fâşii de piept de curcanO reteta de paste carbanare cu fasii de piept de curcan din: paste, sare, smantana, supa, galbenusuri, parmezan, coaja de lamaie, cimbru, dovlecei, file de piept de curcan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 250 g paste scurte (penne) sare 100 g smântână 100 ml supă 4 gălbenuşuri 75 g parmezan ras coaja rasă de…

Read more »

Retete internationale: Supa Gazpacho

29 March 2012
Retete internationale: Supa GazpachoGazpacho este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii. Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei. Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline, oţet şi apă.…

Read more »

Spaghete cu lămâie

29 March 2012
Spaghete cu lămâieO reteta de spaghete cu lamaie din: spaghete, sare, lamaie, usturoi, mazare, unt, smantana si piper. Ingrediente: 500 g spaghete sare 2 lămâi 1 căţel de usturoi 200 g mazăre 1 lingură unt 250 g smântână grasă piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare, con­form indicaţiilor de pe ambalaj. Se…

Read more »

Legume prăjite

29 March 2012
Legume prăjiteO reteta de legume prajite din: ceapa, usturoi, dovlecei, ardei rosu, boabe de porumb, ulei, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 100 g ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 750 g dovlecei, taiati felii subtiri 1 ardei rosu, taiat cubulete 125 boabe dulci de porumb 2 linguri ulei sare si piper 2…

Read more »

Cartofi cu spanac

29 March 2012
Cartofi cu spanacO reteta de cartofi cu spanac din: smantana, usturoi, oua, spanac, unt, cartofi si branza. Ingrediente: 300 ml smantana 1 catel de usturoi 2 oua 400 g spanac unt pentru uns 850 g cartofi, decojiti si feliati subtire (felii de circa 3 mm grosime) 250 g branza telemea sau cascaval   Mod de preparare: Pui…

Read more »

Salsa cruda

29 March 2012
Salsa crudaO reteta de salsa cruda din: ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, coriandru, zahar, suc de lamaie verde si sare. Ingrediente: 85 g ceapa rosie 3 catei de usturoi 750 g rosii 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte si tocati 3 linguri coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita zahar sucul de la 3 lamai verzi un…

Read more »

Paste cu conopidă şi cârnaţi

29 March 2012
Paste cu conopidă şi cârnaţiO reteta de paste cu conopida si carnati din: conopida, paste, carnati, cascaval, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 200 g paste 2 bucati mari de carnati proaspat 100 g cascaval 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală, pui apă cu sare la fiert şi, când clocoteşte, adaugi…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde

29 March 2012
Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verdeO reteta de friptura de pui cu granitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde din: pulpe de pui, aripi de pui, piept de pui, condimente, cartofi, sare, piper, cascaval, unt, ulei de masline, salata verde, ridichii si zeama de lamaie. Ingrediente pt friptura de pui: 1 pulpa de pui 2 aripi…

Read more »

Praz in unt

29 March 2012
Praz in untO reteta de praz in unt din: praz si unt. Ingrediente: 6 tulpini de praz, spalate si curatate 1 cub de unt   Mod de preparare: Se înlătură foile exterioare ale prazului, apoi se :aie în bucăţi lungi de 5cm. Se spală înapă rece, apoi se scurg rapid. Se încinge o tigaie largă timp de…

Read more »

Orez verde

29 March 2012
Orez verdeO reteta de orez verde din: spanac, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, usturoi, marar, orez, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 125 g spanac, decongelat 7-8 cepe verzi 1 lingurita ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi, taiati fin 2-3 linguri marar proaspat, maruntit sau 1 lingura de marar uscat 400 g…

Read more »

Pastă de măsline cu capere si fileuri de ansoa

29 March 2012
Pastă de măsline cu capere si fileuri de ansoaO reteta de pasta de masline cu capere si fileuri de ansoa din: masline, file de ansoa, capere, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 250 g masline negre fara samburi 6 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri de capere 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline   Mod de preparare: Măslinele fără…

Read more »

Cocktail Maximilian

29 March 2012
Cocktail MaximilianO reteta de Cocktail Maximilian din: campari, grand marnier, suc de limeta, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de limeta 6 cl suc de grepfrut champagne   Mod de preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna…

Read more »

Carne tocata de porc cu mere

29 March 2012
Carne tocata de porc cu mereO reteta de carne tocata de porc cu mere din: carne tocata de porc, cartofi, unt, supa de porc, branza, ulei de masline, ceapa, usturoi, salvie, cimbru, mar, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 450 g carne de porc tocata 700 g cartofi curatati si taiati felii 25 g unt 150 ml supa de porc 125…

Read more »

Retete internationale: Supă de usturoi

29 March 2012
Retete internationale: Supă de usturoiPrintre supele-medicament pentru cei slăbiţi, cea de usturoi ocupă locul doi, după supa de pui. Ea este uşoară, aromată şi consistentă. Cele mai cunoscute variante provin din vestul Mediterarei. In dialectul provensal aigo buido înseamnă apă fiartă. După cum sugerează şi numele, se prepară fierbând în apă câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, împreună cu o…

Read more »

Sase idei pentru post

28 March 2012
Sase idei pentru postSase idei pentru post:   Retete de post: Cartofi rustici   O reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de…

Read more »

Zece Cocktailuri simple

28 March 2012
Zece Cocktailuri simpleZece Cocktailuri simple: Cocktail Grape Adventure   O reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi se…

Read more »

Cinci retete cu pui pentru masa de Paşte

28 March 2012
Cinci retete cu pui pentru masa de PaşteCinci retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui cu cocos şi salată de castraveţi   O reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 jumătate de…

Read more »

Patru idei de retete pentru masa de Paşte

28 March 2012
Patru idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru masa de Paşte: Miel caramelizat cu usturoi marinat O reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei…

Read more »

Salata de avocado cu crutoane

28 March 2012
Salata de avocado cu crutoaneO reteta simpla de salata de avocado cu crutoane din: amestec de salata, avocado, crutoane, mustar de dijon, otet si ulei de masline. Ingrediente: 100 g amestec de salata 2 avocado, curatate si taiate cubulete 50 g crutoane pentru dressing: 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura otet 3 linguri ulei de masline   Mod…

Read more »

Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte:

28 March 2012
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte:Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi   O reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe de rozmarin 4 căţei…

Read more »

Soupe â l’oignon

28 March 2012
Soupe â l’oignonPuţine mâncăruri preparate în bucătăriile bistrourilor franţuzeşti sunt mai gustoase decât supa de ceapă. Arzi de nerăbdare până o vezi că soseşte, lăsând în urmă o dâră de aburi aromaţi, ce ies prin stratul de caşcaval topit de deasupra. Secretul unei supe de ceapă delicioase este chiar ceapa. Aceasta trebuie tăiată în felii foarte subţiri,…

Read more »

Creveţi cu tăiţei la tigaie

28 March 2012
Creveţi cu tăiţei la tigaieO reteta de creveti cu taitei la tigaie din: taitei, sare, rosii, ruccola, creveti, usturoi, margarina, smantana, ketchup de rosii si praf de chilli. Ingrediente: 300 g tăiţei subţiri (tagliatelle) sare 350 g roşii 50 g ruccola 350 g creveţi curăţaţi şi decorticaţi 4 căţei de usturoi 2 linguri margarină 200 ml smântână 50 ml…

Read more »

Pui cu cocos şi salată de castraveţi

28 March 2012
Pui cu cocos şi salată de castraveţiO reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 jumătate de castravete, feliat subţire pe diagonală o ceapă roşie mică, feliată subţire 1 linguriţe de zahăr tos…

Biscuiti la rece

28 March 2012
Biscuiti la receO reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, desert, zahar brun, oua, extract de vanilie, faina, parf de copt, ovaz, nuci, nuca de cocos, stafide. Ingrediente: 250g de unt moale 200g de zahăr tos brun 2 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină, la care adăugaţi 2 linguriţe de praf de copt 140g de…

Read more »

Retete gustoase: Vinete gratinate

28 March 2012
Retete gustoase: Vinete gratinateO reteta delicioasa de vinete gratinate cu: ulei de masline, usturoi, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan. Ingrediente: ulei de măsline 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire 2 conserve a câte 400g de roşii tocate un baton de scorţişoară un mănunchi mic de busuioc, tocat 3 vinete de mărime medie 2 bulgări de mozzarella, feliaţi o mână…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu ciuperci

28 March 2012
Reteta zilei: Pui cu ciuperciPuiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in cazul in care sunteti norocosi si mai ramane ceva dupa prima masa. Cu siguranta veti adauga puiul cu ciuperci la lista dumneavoastra cu retete favorite. Ingrediente: 4 bucati piept de pui…

Read more »

Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi

28 March 2012
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofiO reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250g de roşii cireaşă 1 lingură de oţet balsamic Mod de preparare: Se…

Read more »

Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate

28 March 2012
Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinateO reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri maioneza un ou fiert 30 g masline frunze de patrunjel sau de telina sare  …

Read more »

Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie

28 March 2012
Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvieO reteta de ravioli cu ricotta in sos de unt cu salvie din: faina, oua, ulei de masline, spanac, usturoi, ricotta, parmezan, piper si salvie. Ingrediente: 350 g făină 4 ouă 4 linguri ulei de măsline sare 450 g spanac congelat 1 căţel de usturoi 200 g brânză ricotta sau urdă 100 g parmezan ras…

Read more »

Cocktail Grape Adventure

28 March 2012
Cocktail Grape AdventureO reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi se toarna intr-un pahar de bar. Decoram…

Read more »

Papricaş de crap

28 March 2012
Papricaş de crapO reteta de papricas de crap din: crap, ceapa, boia, sare, ulei si bulion. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 2 cepe 1/2 lingurita boia sare ulei 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi crapul, îl tai bucăţi şi îl speli bine, apoi îl prăjeşti. Cureţi ceapa, o tai subţire şi o prăjeşti, iar…

Read more »

Saksuka

28 March 2012
SaksukaO reteta de saksuka din: rosii, ardei grasi, usturoi, ceapa, pasta de rosii, ulei de masline, vin alb, oua, sare, piper, sos tabasco si cascaval. Saksuka este un preparat tradi­ţional din Israel. Se serveşte cu lipie, e foarte gustoasă şi uşor picantă. La sfârşit, se pune, după gust, caşcaval ras sau brânză feta. Există şi…

Read more »

Ruladă cu fulgi de cocos

28 March 2012
Ruladă cu fulgi de cocosO reteta de rulada cu fulgi de cocos din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, colorant, galbenusuri, unt si fulgi de cocos. Ingrediente: pentru foaie: 100 g zahar 100 g faina 5 oua 1 plic zahar vanilat 1 sticluta colorant alimentar portocaliu pentru umplutura: 3 galbenusuri 100 g zahar 50 ml apa 1 pachet de unt…

Read more »

Paste scoici umplute cu carne

28 March 2012
Paste scoici umplute cu carneO reteta de paste scoici umplute cu carne din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, sare, piper, rosii decojite si paste. Ingrediente: 2 cepe mari 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 600 g carne tocata mixta sare piper 1-1/2 conserve ( a 400 g) rosii decojite 1 pachet (500 g) paste…

Read more »

Plăcintă de miel şi cartofi

28 March 2012
Plăcintă de miel şi cartofiO reteta simpla de placinta de miel si cartofi din: carne de miel, supa de miel, branza si pesmet amestecat cu verdeata. Ingrediente: 200-300 de carne de miel 100 g sos de sau un pic de supa de miel cartofi fierti (aprocimativ 250 g) 50 g branza, rasa 2 linguri de pesmet amestecat cu verdeata…

Read more »

Mămăligă la grătar cu sos de roşii

28 March 2012
Mămăligă la grătar cu sos de roşiiO reteta de mamaliga la gratar cu sos de rosii din: apa, sare, malai, ceapa, pasta de tomate, ulei si piper alb. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru sos: 1 ceapa alba 3 linguri pasta de tomate 1 lingura ulei piper alb   Mod de preparare: Pentru mămăligă se pune…

Read more »

Tocanita de vara

28 March 2012
Tocanita de varaO reteta delicioasa de tocanita de vara cu: dovlecei, vanata, usturoi, ardei gras, cartofi, ceapa, seminte de coriandru, rosii, naut. Ingrediente: 3 dovlecei, tăiaţi mare 1 vânătă, tăiată în beţişoare groase 3 căţei de usturoi, tocaţi 2 ardei graşi roşii, curăţaţi de seminţe ş tăiaţi bucăţi 2 cartofi mari pentru copt, curăţaţi de coajă şi…

Read more »

Patru retete cu pui pentru masa de Paşte

28 March 2012
Patru retete cu pui pentru masa de PaştePatru retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui Caraibe cu sos de ceapă verde O reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez basmati 200g…

Read more »

Pui Caraibe cu sos de ceapă verde

28 March 2012
Pui Caraibe cu sos de ceapă verdeO reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez basmati 200g fasole boabe Ingrediente sos: o lingura ulei de masline o lamaie verde 6 buc. de…

Read more »

Oua cu dovlecei si rosii

28 March 2012
Oua cu dovlecei si rosiiO reteta gustoasa de oua cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, usturoi, busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 400g de dovlecei, tocaţi în bucăţi mici 200g de roşii cireaşă, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 ouă câteva frunze de busuioc Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă dovleceii.…

Read more »

Budincă de pâine cu fasole şi bacon

28 March 2012
Budincă de pâine cu fasole şi baconO reteta de budinca de paine cu fasole si bacon din: fasole boabe, passata, boia dulce afumata, otet de vin rosu, zahar brun, sos warcestershire, bacon, oua, lapte si paine alba toast. Ingrediente: 3 conserve de 400 g fasole boabe, scursa si clatita 500 g de passata 1-2 linguri de boia dulce afumata 1 lingura…

Read more »

Prăjitură de zmeură cu aluat de chec

28 March 2012
Prăjitură de zmeură cu aluat de checO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, oua, extract de vanilie, faina, praf de copt, lapte, zmeura, bezele. Ingrediente: 200g de zahăr tos 200g de unt, moale 4 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină 3 lingurite praf de copt 3 linguri de lapte 200g de zmeură 140g de bezele gumate Mod…

Read more »

Fasole neagra iute

28 March 2012
Fasole neagra iuteO reteta de fasole neagra iute din: fasole neagra, frunza de dafin, seminte de cumin, oregano, chilli, ardei iute, boia, ulei de floarea soarelui, ciuperci, rosii, sos, sare, otet de vin rosu si coriandru. Ingrediente: 500 g fasole neagra boabe 1 frunza de dafin 2 lingurite seminte de cumin 2 linguri oregano uscat 1/2 lingurita…

Read more »

Cocktail Scotsman

28 March 2012
Cocktail ScotsmanO reteta simpla de Cocktail Scotsman din: drambuie, whisky scotian si sampanie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian sampanie   Mod de preparare: Turnam whisky-ul si lichiorul intr-un flute de sampanie peste cuburi de gheata si completam cu sampanie.

Read more »

Salată de cartofi si ton

28 March 2012
Salată de cartofi si tonO reteta deliciasa de salata de cartofi cu: fasole verde, boabe de soia, ton, rucola, pasta harissa, otet din vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 300g de cartofi noi, tăiaţi bucăţi 175g de fasole verde, curăţată ţi tăiată pe jumătate 175g boabe de soia, congelate 160g de ton bucăţi în apă, la conservă, scurs bine…

Read more »

Pizza cu avocado si busuioc

28 March 2012
Pizza cu avocado si busuiocO reteta delicioasa de pizza cu:faina, ulei de masline, busuioc, avocado, suc de lamaie, mozzarella, rosii. Ingrediente: 175g de făină pentru maşina de pâine 3 linguri ulei de măsline o mână bună frunze de busuioc 1 avocado, înjumătăţit şi feliat subţire un strop suc de lămâie 125g de mozzarella, cu conţinut scăzut 225g de roşii,…

Read more »

Stufat de miel

28 March 2012
Stufat de mielO reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, amidon, pasta de tomate, otet de mere, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 20 fire ceapa verde (de marime medie) 20 fire usturoi verde (de marime medie) 1 lingurita amidon alimentar 1-2 linguri pasta de tomate 2 linguri otet…

Read more »

Retete de post: Cartofi rustici

28 March 2012
Retete de post: Cartofi rusticiO reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de legume 1 lingura produs tartinabil (margarina), grasime 70%   Mod de…

Read more »

Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii

28 March 2012
Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosiiO reteta simpla si delicioasa de pulpe superiaore de curcan la cuptor cu suc de rosii din: pulpe superioare de curca, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe superioare de curcan dezosate Suc de rosii Sare si piper   Mod de preparare:   Se spala bine carnea de curcan, se sareaza si pipereaza…

Read more »

Salată de fenicul, creson şi portocale

28 March 2012
Salată de fenicul, creson şi portocaleAroma de lemn-dulce a feniculului şi dulceaţa portocalelor formează o combinaţie de vis. In Italia, acest duo dinamic este protagonistul unei apreciate salate de iarnă. Salata se face de obicei doar din fenicul crud ras şi felii de portocale curăţate de coajă. Tot ce mai trebuie să adăugaţi este puţin ulei de măsline extravirgin, nişte…

Read more »

Salată de castraveţi şi mazăre

28 March 2012
Salată de castraveţi şi mazăreSe pun 500 g mazare congelata intr-un bol, se toarna apa fierbinte si se lasa 10 minute. Se verifica daca s-a decongelat mazarea si apoi se scurge bine. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Chiar inainte  de a servi, se amesteca…

Read more »

Aperitive cu salata de peste

28 March 2012
Aperitive cu salata de pesteO reteta de aperitive cu salata de peste din: sare, malai, ton, maioneza, iaurt, avocado, rosie, ceapa rosie, patrunjel si masline. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru umplutura: 1 cutie de ton in apa 3 linguri maioneza 4 linguri iaurt bine scurs 1 avocado 1 rosie 1 ceapa rosie cateva…

Read more »

Piftie de curcan

28 March 2012
Piftie de curcanO reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie  …

Read more »

Patru retete cu carne de miel pentru Paşte

28 March 2012
Patru retete cu carne de miel pentru PaştePatru retete cu carne de miel pentru Paşte: Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video)   O reteta video despre cum se prepara  friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 Leg of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic, peeled…

Read more »

Sarmale cu 2 feluri de foi

27 March 2012
Sarmale cu 2 feluri de foiO reteta de sarmale cu 2 feluri de foi din: varza, foi de vita de vie, carne de porc, ceapa, orez, marar verde, sare, bulion, foi de dafin, piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 20 de foi de vita de vie 400 g carne de porc sau amestec 4 cepe potrivite tocate…

Read more »

Şase retete pentru masa de Paşte

27 March 2012
Şase retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Sase retete retete pentru masa de Paşte: Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1…

Trei retete cu pui pentru masa de Paşte

27 March 2012
Trei retete cu pui pentru masa de PaşteTrei retete cu pui pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Pui Kiev Puiul Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de mancare…

Read more »

Cinci idei pentru post

27 March 2012
Cinci idei pentru postCinci idei pentru post: Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde   O reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza acra (sau varza…

Read more »

Noua Cocktailuri simple

27 March 2012
Noua Cocktailuri simpleNoua Cocktailuri simple: Cocktail Sweet Almond   O reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante   Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece. Read more » Cocktail Blue Baltic   O reteta simpla de Cocktail Blue Baltic din:…

Read more »

Ciorbă tradiţională de cartofi

27 March 2012
Ciorbă tradiţională de cartofiO reteta de ciorba traditionala de cartofi din: cartofi, ardei, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de floarea soarelui, piper, sare si condimente. Ingrediente: 6 cartofi 2 ardei rosii 2 cepe 2-3 morcovi o telina mica 4 rosii 3 linguri ulei de floarea soarelui piper sare 2 linguri condimente   Mod de preparare: Se curăţă legumele…

Read more »

Cinci retete pentru masa de Paşte

27 March 2012
Cinci retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cinci retete retete pentru masa de Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de…

Read more »

Tartă cu cremă de iaurt si kiwi

27 March 2012
Tartă cu cremă de iaurt si kiwiO reteta de tarta cu crema de iaurt si kiwi din: galbenusuri, zahar, unt, faina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, iaurt, frisca, gelatina, zeama de lamaie si kiwi. Ingrediente: Pentru aluatul de tartă: 2 gălbenuşuri 50 g zahăr nerafinat 200 g unt 250 g făină un plic zahăr vanilat un praf de sare coaja…

Read more »

Salata de rosii si ceapa

27 March 2012
Salata de rosii si ceapaSe spală 1 kg de roşii de mai multe tipuri şi se taie în bucăţi de dimensiuni similare – roşiile cherry în jumătăţi, roşiile mari în sferturi. Se adaugă 1 ceapă roşie tăiată fin. Se amestecă 2 linguri de muştar cu boabe cu 2 linguri de oţet sherry şi 2 linguri de miere, sare şi…

Read more »

Rosti de cartofi si hrean

27 March 2012
Rosti de cartofi si hreanO reteta de rosti de cartofi si hrean din: cartofi, ou, pasta de hrean, ceapa verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi fainosi, descojiti si dati pe razatoare 1 ou batut 1 lingura pasta de hrean 6 cepe verzi tocate fin sare si piper negru 1 lingura ulei…

Read more »

Spetzofai

27 March 2012
SpetzofaiO reteta de Spetfzofai din: carnati afumati, ardei grasi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de piper, sare marina si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carnati afumati 2 ardei grasi diferiti colorati 1 ardei capia verde 1-2 ardei iuti 3 cepe 1 capatana de…

Read more »

Cum se prepara inghetata de mango (video)

27 March 2012
Cum se prepara inghetata de mango (video)O reteta video despre cum se prepara inghetata de mango, un desert absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Mango Pulp – 30 oz can Sweetened Condensed Milk – 14 oz can Whipped Topping – 8 oz container Fresh Mango – cubed, optional Cum se prepara inghetata de mango Pofta buna!

Read more »

Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi

27 March 2012
Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofiO reteta de paine umpluta cu sunca, branza si cartofi din: faina, drojdie, pudra de mustar, smantana, branza cheddar, patrunjel, faina intergala, ceapa verde, sunca, ulei de masline si un ou. Ingrediente: 500 g amestec de faina pentru paine 1 plic de drojdie 2 lingurite pudra de mustar 500 ml smantana pentru gatit 175 g…

Read more »

Patru idei pentru post

27 March 2012
Patru idei pentru postPatru idei pentru post: Retete de post: Fasole cu orez si telină   O reteta delicioasa de post de fasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, telina, ulei, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie de dafin, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g orez…

Read more »

Reteta zilei: Pui Kiev

27 March 2012
Reteta zilei: Pui KievPuiul Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de mancare avand nevoie de ceva pregatire si practica, insa reteta  noastra este accesibila…

Read more »

Cartofi iuti cajun

27 March 2012
Cartofi iuti cajunO reteta de cartofi iuti cajun din: cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, praf de chilli, cumin, sare cu aroma de usturoi, boia, bobe de piper negru si cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi mari 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui 2 linguri pesmet din paine integrala Un varf de praf de chilli 1/2 lingurita cumin,…

Read more »

Tortila cu pui picant şi fasole

27 March 2012
Tortila cu pui picant şi fasoleO reteta gustoasa de tortila cu: carne de pui, fasole uscata, sos picant, salsa picanta, rosii cherry, papadie. Ingrediente: 1 tortilla mare o mână de pui rămas prin frigider, tăiat mărunt 4 linguri de fasole uscată (din conservă), scursă 2 linguri de salsa picantă din borcan 1/2 linguriţă sos de ardei iute 3 roşii cherry,…

Read more »

Tortellini cu struguri

27 March 2012
Tortellini cu struguriO reteta de tortellini cu struguri din: faina de grau, oua, unt, bere, struguri albi, ulei vegetal, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina de grau 2 oua 50 g unt topit 250 g bere 2 ciorchini de struguri albi 1 l ulei vegetal 50 g zahar zahar pudra sare   Mod de…

Read more »

Cocktail Sweet Almond

27 March 2012
Cocktail Sweet AlmondO reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante   Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece.

Read more »

Legume pe pat de orez

27 March 2012
Legume pe pat de orezO reteta de legume pe pat de orez din: orez, praz, sare, piper alb, dovlecei, ceapa verde, ardei gras, telina, unt, ulei de masline si nucsoara. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 200 g praz sare piper alb măcinat 300 g dovlecei 200 g ceapă verde 200 g ardei gras roşu 200 g ardei…

Read more »

Supa Ajo Blanco

27 March 2012
Supa Ajo BlancoAjo blanco înseamnă în traducere usturoi alb şi este o supă rece din provincia spaniolă Malaga. Cunoscută şi sub denumirea de supă gazpacho albă, ajo blanco este cu sute de ani mai veche decât varianta cu roşii. Prima ajo blanco datează din perioada pre-romanâ, când se prepara zdrobind bine şi amestecând laolaltă într-un mojar pâine,…

Read more »

Trei retete cu carne de miel pentru Paşte

27 March 2012
Trei retete cu carne de miel pentru PaşteTrei retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare piper…

Read more »

Muşchi de vacă în cuib de spanac

27 March 2012
Muşchi de vacă în cuib de spanacO reteta de muschi de vaca in cuib de spanac din: muschi de vaca, ulei, ou, unt, sare, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 200 g muschi de vaca 1 lingurita de ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura de zeama de lamaie 400 g spanac   Mod de preparare: Fierbi muşchiul în…

Read more »

Risotto cu sunca

27 March 2012
Risotto cu suncaO reteta de risotto cu sunca din: zeama de pui, ulei de masline, ceapa verde, vin alb, orez, sunca, rosii, cascaval, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1,2 l zeama din carne de pui 2 linguri ulei de masline un fir de ceapa verde 150 g vin alb 400 g orez fiert 250 g sunca 4…

Read more »

Taitei cu pui

27 March 2012
Taitei cu puiO reteta delicioasa de taitei cu: carne de pui, amidon de porumb, sos de soia, zahar, ulei, ardei rosu, usturoi, ceapa verde, boia de ardei iute, mazare, busuioc. Ingrediente: 1 linguriţă amidon de porumb 1 lingură sos de soia 1 linguriţă de zahăr un pachet de tăiţei o linguriţă ulei de floarea-soarelui un ardei roşu…

Read more »

Salată de sfeclă cu ouă răscoapte

27 March 2012
Salată de sfeclă cu ouă răscoapteO reteta de salata de sfecla cu oua rascoapte din: sfecla, oua, smantana, lamaie, mustar, hrean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sfecla 2 oua 3 linguri smantana 1 lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita hrean ras sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi sfecla, apoi o pui la fiert în apă rece…

Read more »

Tarta de legume coapte

27 March 2012
Tarta de legume coapteO reteta de tarta de legume coapte din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa rosie, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, foi de foitaj si mozzarella. Ingrediente: 400 g vinete 400 g dovlecei 1 ardei rosu, taiat bucati mari 1 ardei galben, taiat bucati mari 150 g ceapa rosie, taiata bucati mari 1 catel de usturoi,…

Read more »

Miel cu rozmarin

27 March 2012
Miel cu rozmarinO reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare piper   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca usturoiul cu rozmarinul, sarea…

Read more »

Supă simpla de legume

27 March 2012
Supă simpla de legumeO reteta de supa simpla de legume din: morcovi, telina, ceapa, cartofi, patrunjel, pastarnac, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g morcovi 250 g ţelină 200 g ceapă uscată 200 g cartofi 150 g pătrunjel rădăcină 100 g păstârnac o legătură pătrunjel 500 ml suc de roşii o linguriţă ulei…

Read more »

Tartă cu citrice

27 March 2012
Tartă cu citriceO reteta de tarta cu citrice din: biscuiti, fulgi de porumb, unt, zahar fin, ou, lapte condensat, suc si coaja de lamaie, suc si coaja de portocale, mascarpone, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi 100 g fulgi de porumb 90 g de unt, topit 140 g de zahar fin pentru umplutura: 1…

Read more »

Cocktail Blue Baltic

27 March 2012
Cocktail Blue BalticO reteta simpla de Cocktail Blue Baltic din: votca, curacao albastru, vin spumant si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Curacao albastru 15 cl vin spumant sec 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata intr-un pahar de bar, apoi servim intr-un pahar tip balon, cu muta…

Read more »

Cremă de brânză cu pui

27 March 2012
Cremă de brânză cu puiO reteta de crema de branza cu pui din: piept de pui, branza de vaci, iaurt, unt, ceapa rosie, oua, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g branza de vaci degresata 2 linguri iaurt slab 25 g unt 1 ceapa rosie 2 oua sare piper 1 lingura smantana   Mod de…

Read more »

Aripioare de pui cu salată de roşii si rucola

27 March 2012
Aripioare de pui cu salată de roşii si rucolaO reteta de aripioare de pui cu salata de rosii si rucola din: aripioare de pui, rosii cherry, rucola, condimente, ulei de masline, chimen, lamaie, sare, piper, otet balsamic si miere. Ingrediente: 200 g aripioare de pui 100 g rosii cherry 100 g rucola condimente din frunze uscate ulei de masline o lingurita de chimen…

Read more »

Tăiţei prăjiţi

27 March 2012
Tăiţei prăjiţiO reteta delicioasa de taitei prajiti cu: creveti, alune, ridichi murate, branza tofu, esalota, oua, ulei, muguri fasole, zahar, sos de rosii, sos de chili, otet, tamarind, zahar de palmier. Ingrediente: un kg tăiţei din orez 300 g crevete 200 g alune prăjite 100 g ridichi murate o cană de brânză tofu un sfert de…

Read more »

Orez dulce cu mango

27 March 2012
Orez dulce cu mangoO reteta delicioasa de orez cu: crema de cocos, sare, zahar, mango, frunze de pandan. Ingrediente: un kg orez thailandez două căni şi jumătate de cremă de cocos două linguri de sare două căni de zahăr fructe de mango 3 frunze de pandan Mod de preparare: Orezul se lasă la înmuiat timp de două ore.…

Curry verde cu pui

27 March 2012
Curry verde cu puiO reteta delicioasa de curry verde cu:piept de pui, curry, sos de peste, vinete, frunze de lamai, kaffir, chili verzi, crema de cocos, lapte de cocos, zahar de palmier, frunze de busuioc, lemongrass, coriandru, esalota, usturoi, sare, galangal. Ingrediente: un kg piept de pui sos de peşte 200 g vinete 5 frunze de lămâi kaffir…

Read more »

Tortellini cu pesto şi broccoli

27 March 2012
Tortellini cu pesto şi broccoliO reteta delicioasa de tortellini cu: broccoli, pesto, samburi de pin, otet balsamic, rosii cherry. Ingrediente: 70g bucheţele de broccoli, tăiate pe lungime 125g paste tortellini proaspete (cele umplute cu şuncă şi brânză sunt perfecte) o lingură şi jumătate de pesto 1 lingură sâmburi de pin prăjiţi o linguriţă de oţet balsamic 4 roşii cherry,…

Read more »

Rulouri de primavara

27 March 2012
Rulouri de primavaraO reteta delicioasa de rulouri de primavara cu: foi, carne de porc, ou, varza, muguri de fasole, , piper, sos de soia, boabe de fasole, ulei, usturoi, otet, zahar, ardei chili, sare, tapioca. Ingrediente: 300 g foi pentru rulouri 100 g carne tocată de porc un ou 100 g varză 50 g muguri de fasole…

Read more »

Sos de mentă uşor

27 March 2012
Sos de mentă uşorSe mixează în robotul de bucătărie 50g de zahăr, 150ml de oţet şi frunzele de la 1 legătură mare de mentă. Se răstoarnă într-un castronel şi se lasă deoparte 10 minute pentru ca zahărul să se dizolve complet. Sos de mentă uşor Pofta buna!

Read more »

Trei idei pentru post

26 March 2012
Trei idei pentru postTrei idei pentru post Retete de post: Rulada cu gem si nuca   O reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze. Ingrediente: pentru blat: 125 g margarina 2…

Read more »

Opt Cocktailuri simple

26 March 2012
Opt Cocktailuri simpleOpt Cocktailuri simple: Cocktail B 52   O reteta simpla de Cocktail B 52 din: kahlua, bailey’s si grand marnier. Calitate – alcoolic Pahar – pousse cafe sau cupă mică Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveşste seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 Kahlua 1/3 Bailey’s 1/3 Grand Marnier Apărut în Statele Unite,…

Read more »

Patru retete pentru masa de Paşte

26 March 2012
Patru retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru masa de Paşte: Tocana de miel cu cartofi   O reteta de tocana de miel cu cartofi din: pulpa de miel, grasime de miel, vin rosu, faina, cimbru,…

Read more »

Somon cu broccoli şi roşii cherry

26 March 2012
Somon cu broccoli şi roşii cherryO reteta de somon cu broccoli si rosii cherry din: somon, rosii cherry, broccoli, ghimbir, lamaie, portocala, vin alb, suc alb, capere, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon 3-4 rosii cherry 250 g de broccoli ghimbir felii de lamaie si portocala un pahar de vin alb suc de lamaie capere verdeata sare piper…

Read more »

Pui la tava cu cartofi

26 March 2012
Pui la tava cu cartofiO reteta de pui la tava cu cartofi din: pui, cartofi, amestec, ulei de masline, lime si usturoi. Ingrediente: 1 pui intreg (cam 2 kg) 1 kg de cartofi noi, taiati pe jumatate 1-1/2 linguri de amestec de condimente pentru pui, fara sare 2 linguri de ulei de masline 2 lime, taiate in patru 1…

Read more »

Ciorba de perisoare si carne bucati

26 March 2012
Ciorba de perisoare si carne bucatiO reteta de ciorba de perisoare si carne bucati din: carne tocata, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, orez, galbenusuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocata 250 g carne de porc 3 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 gulie 1 ceapa 1 lingura pasta…

Read more »

Vinete cu mere la cuptor

26 March 2012
Vinete cu mere la cuptorO reteta de vinete cu mere la cuptor din: vinete, sare, piper, mere, usturoi, ulei de masline, patrunjel, cimbru, piure de rosii, rosii si verdeturi. Inrgediente: 500 g vinete, taiate rondele de 1 cm Sare si piper negru 300 g mere de masa sau de desert, curatate de samburi si taiate rondele de 5 mm…

Read more »

Tocăniţă de viţel ardelenească

26 March 2012
Tocăniţă de viţel ardeleneascăO reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2 rosii si 2 albe) 4 morcovi 1…

Read more »

Trei retete de deserturi pentru Paşte

26 March 2012
Trei retete de deserturi pentru PaşteDe la o masa copioasa de sarbatori nu pot lipsi prajiturile! Apreciate atat de micutii care sigur vor fi prezenti in casa ta, cat si de catre cei mari, dulciurile ne ajuta sa intram mai usor in atmosfera de vacanta si de relaxare. Trei retete de deserturi pentru Paşte Deliciu cu capsune si topping din…

Read more »

Tocana de miel cu cartofi

26 March 2012
Tocana de miel cu cartofiO reteta de tocana de miel cu cartofi din: pulpa de miel, grasime de miel, vin rosu, faina, cimbru, piper, supa de pui, cartofi, ceapa alba, morcovi, gulie, mazare, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata, taiata in cubulete mari, cu aproape toata grasimea indepartata 4 linguri de grasime de miel sau ulei…

Read more »

Pui piccata

26 March 2012
Pui piccataO reteta de pui piccata din: faina, piept de pui, ulei de masline, capere, ceapa, vin alb sec, supa de pui, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 1/2 cana cu faina 600 g de piept de pui dezosat, fara piele 3 linguri de ulei de masline 1/4 cana cu capere, clatite si scurse 2 cepe,…

Read more »

Ciorba de sira de porc

26 March 2012
Ciorba de sira de porcO reteta de ciorba de sira de porc din: sira de porc, ceapa, morcov, suc de rosii, ardei verde, varza acra si zeama de varza. Ingrediente: 8 bucati sira de porc proaspata 1 ceapa 1 morcov suc de rosii ardei verde 6 l apa 10 foi de varza acra zeama de varza   Mod de…

Read more »

Cartofi copţi cu lămâie

26 March 2012
Cartofi copţi cu lămâieO reteta de cartofi copti cu lamaie din: cartofi, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie si amestec de ierburi aromate uscate. Ingrediente: 3 kg de cartofi mici 5 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 2 linguri amestec de ierburi aromate uscate   Mod de preparare: Se încălzeşte…

Read more »

Gutui umplute

26 March 2012
Gutui umpluteO reteta de gutui umplute din: gutui, ceapa, unt, paine, carne de vita, patrunjel, piper, sare, zahar, faina si ulei. Ingrediente: 6 gutui 2 cepe 100 g unt 2 felii de paine 500 g carne tocata de vita 1/2 legatura patrunjel piper sare pentru sos: 100 g zahar 2 linguri faina 50 ml ulei  …

Read more »

Cocktail Grand Champagne

26 March 2012
Cocktail Grand ChampagneO reteta simpla de Cocktail Grand Champagne din: grand marnier, suc de portocale, zeama de lamaie, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de portocale o picaturi de zeama de lamaie o picatura de Angostura champagne   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul, sucurile de fructe si Angostura cu cuburi…

Read more »

Chiftele cu sfeclă roşie

26 March 2012
Chiftele cu sfeclă roşieO reteta de chiftele cu sfecla rosie din: carne tocata, sfecla rosie, hrean, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, pesmet, ulei, frisca, sare, piper si rosii. Ingrediente: 400 g carne tocata 200 g sfecla rosie 60 g hrean ras 2 oua 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 frunza de patrunjel tocat 3 linguri pesmet ulei pentru…

Read more »

Cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi (video)

26 March 2012
Cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi (video)O reteta video despre cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 300 g lamb leg or shoulder, without the bone 6 tbsp olive oil 1 tbsp thyme, chopped 1 crusty baguette 1 bunch of watercress 1 tomato, sliced ½ an…

Read more »

Supa de pui cu ardei iute

26 March 2012
Supa de pui cu ardei iuteO reteta de supa de pui cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei chili, usturoi, pudra de chili, chimion, pulpe de pui, supa de pui, boabe de fasole, malai si coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 cepe, tocate 2 ardei chili mai mari, proaspeti fara seminte si tocati 4 catei…

Read more »

Fasole cu telina, ceapa si ardei gras

26 March 2012
Fasole cu telina, ceapa si ardei grasO reteta de fasole cu telina, ceapa si ardei gras din: fasole boabe, ulei de masline, bulion de legume, ardei iute, usturoi, telina, ardei gras, praf de chilli, frunza de dafin, rosii, sare si piper. Ingrediente: 150 g fasole boabe pestrita sau alba 1 lingurita ulei de masline 200 ml bulion de legume 1 ardei…

Read more »

Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanac

26 March 2012
Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanacO reteta de ciorba din aripi de curcan cu zdrente si spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei gras…

Read more »

Pui picant la cuptor

26 March 2012
Pui picant la cuptorO reteta de pui picant la cuptor din: copane de pui, mustar dijon, pesmet, parpica afumata, chili si salata. Ingrediente: 8 copanele de pui/pulpele de pui ori un mix intre cele doua (cam 1-1/2 kg in total), fara piele 2-1/2 linguri de mustar Dijon 2 cani de pesmet din paine integrala 1 lingurita de paprica…

Read more »

Placinta moloveneasca

26 March 2012
Placinta moloveneascaO reteta de placinta moloveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza de vaci, telemea de oua si oua. Ingrediente: 1-1,5 kg faina 500 ml apa calduta 1 cub drojdie sare pentru umplutura: 500 g branza de vaci 400 g telemea de oaie 3 oua   Mod de preparare: Pui jumătate din cantitatea făinii într-un vas…

Read more »

Morcovi cu miere şi cimbru

26 March 2012
Morcovi cu miere şi cimbruO reteta de morcovi cu miere si cimbru din: morcovi, unt, miere si cimbru. Ingrediente: 1 kg morcovi 25 g de unt 2 linguri de miere 5 fire de cimbru   Mod de preparare: Se pun morcovii într-o cratiţă largă, cu pereţi nu foarte înalţi. Se adaugă untul, mierea şi aproximativ 500ml de apă, frunzele…

Read more »

Deliciu cu capsune si topping din iaurt

26 March 2012
Deliciu cu capsune si topping din iaurtDeliciu cu caspune si topping din iaurt din: capsune, zahar, iaurt, faina alba, faina integrala, praf de copt, icarbonat de sodiu, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g capsune feliate 1/4 ceasca+3 linguri de zahar 350 g iaurt degresat 1 ceasca+2 linguri de faina alba 1/4 ceasca+2 linguri de faina integrala 2-1/4 lingurite…

Read more »

Fasole verde cu sos de soia

26 March 2012
Fasole verde cu sos de soiaO reteta de fasole verde cu sos de soia din: fasole verde, sare, usturoi, ghimbir, sos de soia si zahar. Ingrediente: 500 g fasole verde Sare 2 catei de usturoi, tocati fin 1/2 lingurita de ghimbir, maruntit 2 linguri sos de soia 1/2 lingurita zahar   Mod de preparare: Se ia cate o mana de…

Read more »

Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto

26 March 2012

O reteta de  Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto, parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de sare, apoi cateva bucatele de parmezan si…

Read more »

Ciorbă ţărănească cu iaurt

26 March 2012
Ciorbă ţărănească cu iaurtO reteta de ciorba taraneasca cu iaurt din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, marar si sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa 1 mana de mazare 1 mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii 1…

Read more »

Fenicul înăbuşit

26 March 2012
Fenicul înăbuşitO reteta de fenicul inabusit din: fenicul, unt, vin alb sec, frunze de dafin, usturoi, cimbru, bulion de legume, sare, piper, marar si cimbru. Ingrediente: 900 g fenicul 1 lingura unt 150 ml vin alb sec 2 frunze de dafin, optional 1 catel de usturoi, zdrobit 4 crengute de cimbru proaspat 300 ml bulion de…

Read more »

Tort cu marmeladă si crema

26 March 2012
Tort cu marmeladă si cremaO reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5 linguri zahar 2 linguri otet din vin 2 linguri ulei 1 lingura untura 4 linguri lapte 1…

Friptura de miel cu sos de vin

26 March 2012
Friptura de miel cu sos de vinO reteta de friptura de miel cu sos de vin din: carne de miel, usturoi, rozmarin, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata carne de miel 4 catei de usturoi, taiati 5 crengute rozmarin 1 cana vin rosu sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Cresteaza carnea de miel si impaneaza-o cu…

Read more »

Cocktail cu lichior si sampanie

26 March 2012
Cocktail cu lichior si sampanieO reeta simpla de Cocktail cu lichior si sampanie din: rachiu de pere, lichior de portocale, sampanie, sirop de grenadine si cirese. Ingrediente: 2 cl rachiu de pere 1 cl lichior de portocale sampanie 1/2 cl sirop de grenadine cirese   Mod de preparare: Turnam in cupa de sampanie rachiul de pete si lichiorul, completam…

Read more »

Bogracs

26 March 2012
BogracsO reteta de bogracs din: ceapa, morcovi, ardei, boia, costita afumata, pulpa de porc, piept de pui, rosii, cartofi, oua, faina, sare, piper, patrunjel si ulei. Ingrediente: 2 cepe mari 3 morcovi 4 ardei mai rosii, verzi, galbeni boia dulce 8 bucati costita afumata 1 kg pulpa de porc 1/2 kg piept de pui 4…

Read more »

Verdeţuri de primăvară cu dressing de lămâie

26 March 2012
Verdeţuri de primăvară cu dressing de lămâieO reteta de verdeturi de primavara cu dressing de lamaie din: broccoli, verdeturi, usturoi, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 250 g broccoli, buchetele mai groase taiate pe jumatate 400 g verdeturi de primavara, tocate si cu tulpinile mai groase indepartate pentru dressing: 2 catei de usturoi, zdrobiti coaja rasa si…

Read more »

Ruladă pufoasă

26 March 2012
Ruladă pufoasăO reteta de rulada pufoasa din: sparanghel, branza de vaci, branza telemea, smantana, oua, cascaval, rozmarin si sare. Ingrediente: 10 fire de sparangel 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 linguri cu smântână pentru omleta: 6 ouă 200 ml smântână dulce 100 g caşcaval rozmarin sare   Mod de preparare: Bate ouăle…

Read more »

Cafea cu ciocolata si scortisoara

26 March 2012
Cafea cu ciocolata si scortisoaraO reteta simpla de cafea cu ciocolata si scortisoara din: ness, praf ciocolata, lapte, scortisoara si frisca. Ingrediente: 1 cana ness 2 cani praf ciocolata instant (cu lapte) 3 cani lapte praf 4 – 1/2 linguri scortisoara ( optional ) frisca (optional)   Mod de preparare: Amesteca scortisoara, laptele praf, cafeaua instant si ciocolata intr-un…

Read more »

Supă de chimen cu fidelută din omletă

26 March 2012
Supă de chimen cu fidelută din omletăO reteta de supa de chimen cu fideluta din omleta din: oua, ceapa, chimen, usturoi, faina, boia, sare, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 5 oua 1/2 ceapa 2 lingurite chimen 2 catei de usturoi 2 linguri faina boia sare putin ulei patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, o căleşti…

Read more »

Franzelă cu mălai

26 March 2012
Franzelă cu mălaiO reteta de franzela cu malai din: drojdie, zahar, lapte, sare, ulei, faina de porumb si faina alba. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspata (25 g) 1 lingura zahar 200-300 ml lapte sau apa 1 lingurita sare 2 linguri ulei 100 g faina de porumb (malai) 400 g faina alba   Mod de preparare: Frămânţi ingredientele…

Read more »

Cincisprezece Retete cu carne de miel

25 March 2012
Cincisprezece Retete cu carne de mielSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cincisprezece Retete cu carne de miel: Miel cu legume   Ingrediente: un kilogram came de miel 800 g fasole verde 8 ardei capia 250 g arpagic sare piper ulei de floarea-soarelui o linguriţă…

Read more »

Sos aromat cu fructe de padure

25 March 2012
Sos aromat cu fructe de padureO reteta de sos aromat cu fructe de padure din: suc de lamaie, zahar, fructe de padure, burbon si apa. Ingrediente: 1 lingurita de suc proaspat de lamaie 2 lingurite de zahar o cana cu fructe de padure o lingura de bourbon 5 linguri de apa   Mod de preparare: Zdrobeste fructele de padure cu…

Read more »

Trei idei de retete pentru masa de Paste

25 March 2012
Trei idei de retete pentru masa de PasteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun trei retete pentru masa de Paşte: Friptură de miel cu pesmet aromat O reteta de friptura de miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi, coaja de lamaie, frunze de dimbru,…

Read more »

Varza de Bruxelles cu mustar

25 March 2012
Varza de Bruxelles cu mustarO reteta de varza de bruxelles cu mustar din: varza de bruxelles, ulei de floarea soarelui, seminte de mustar nrgeu, seminte de cumin, usturoi, praf de chilli, sare, piper si faina de naut. Ingrediente: 500 g verzisoare de Bruxelles 1 lingura ulei de floarea-soarelui 1/2 lingurita seminte de mustar negru 1/2 lingurita seminte de cumin…

Read more »

Şapte Cocktailuri simple:

25 March 2012
Şapte Cocktailuri simple:Şapte Cocktailuri simple: Cocktail Red Moon   O reteta simpla de Cocktail Red Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e grenadine, champagne si capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin Bordeaux 0,5 cl sirop de grenadine champagne capsuni   Mod de preparare: Whysky-ul, vinul si siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in shaker,…

Read more »

Legume coapte cu sos de hrean

25 March 2012
Legume coapte cu sos de hreanO reteta delicioasa legume coapte cu sos de hrean din: sfecla, morcov, pastarnac, cartofi, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, paine, lapte degresat, pasta de hrean, sare, piper si cimbru verde. Ingrediente: 250 g sfecla cruda 250 g morcov 250 g pastarnac 400 g cartofi 1 capatana intreaga de usturoi 2 crengute de rozmarin proaspat…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu branza brie

25 March 2012

O reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie, rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci, sare si piper. Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, adaugam ciupercile…

Read more »

Friptură de miel cu pesmet aromat

25 March 2012
Friptură de miel cu pesmet aromatO reteta de friptura de miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi, coaja de lamaie, frunze de dimbru, patrunjel, fileuri de ansoa, morcovi, ceapa, frunze de dafin, rozmarin, ulei de masline, pulpa de miel, usturoi, faina, vin alb si supa de miel. Ingrediente: pentru pesmetul aromat: 100 g paine alba de calitate 2 catei…

Read more »

Retete de post: Rulada cu gem si nuca

25 March 2012
Retete de post: Rulada cu gem si nucaO reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze. Ingrediente: pentru blat: 125 g margarina 2 linguriţe oţet un praf sare 300 g făină 125 ml apă minerală pentru…

Read more »

Conopida cu carne

25 March 2012
Conopida cu carneO reteta de conopida cu carne din: conopida, carne de porc, ulei, suc de rosii, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg conopida 400 g carne de porc fara grasime 3 linguri ulei sau 50 g untura 200 ml suc de rosii 1 ceapa mica 20 g faina alba sare   Mod de preparare: Cureţi…

Read more »

Cocktail Red Moon

25 March 2012
Cocktail Red MoonO reteta simpla de Cocktail Red Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e grenadine, champagne si capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin Bordeaux 0,5 cl sirop de grenadine champagne capsuni   Mod de preparare: Whysky-ul, vinul si siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de…

Read more »

Ciorba de potroace

25 March 2012
Ciorba de potroaceO reteta de ciorba de potroace din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou si orez. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1-1/2 lingura orez   Mod de preparare: carnea ciu apă rece, o pui la fiert şi după câteva clocote iei oala de…

Read more »

Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel

25 March 2012
Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturelO reteta de Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel din: cartofi, macrou afumat, oua de prepelita, unt, lapte, faina, oua, pesmet, ulei de masline, nastarel, zeama de lamaie si maioneza. Ingrediente: 16 bucati de sparanghel, curatate pentru gustarile de oua: 400 g cartofi, taiati in bucati mari 400 g macrou…

Read more »

Mancare de linte cu carne afumata

25 March 2012
Mancare de linte cu carne afumataO reteta de mancare de linte cu carne afumata din: afumatura, linte, foi de dafin, smantana, usturoi si otet. Ingrediente: 400 g afumatura (ceafa, costita, kaiser) 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingura dafin 2-3 linguri smantana 3-4 catei de usturoi otet   Mod de preparare: Lintea, aleasă şi spălată, o laşi până…

Read more »

Salată de morcovi şi conopidă crocantă

25 March 2012
Salată de morcovi şi conopidă crocantăSe taie 1 conopidă în bucheţele. Se adaugă 2 morcovi raşi, 1 ceapă roşie tăiată fin, 2 linguriţe de capere şi 1 legătură mică de pătrunjel tocat. Se amestecă 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de muştar Dijon, 2 linguri ulei de măsline şi 1 lingură de maioneză. Se asezonează, se toarnă peste…

Read more »

Placinta cu dovleac si castane

25 March 2012
Placinta cu dovleac si castaneO reteta de placinta cu dovleac si castane din: dovleac, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, ceapa, ciuperci, castane, patrunjel, salvie, mascarpone, parmezan, nucsoara, aluat si ou. Ingrediente:  1 dovleac placintar, taiat in bucati 4 catei de usturoi, necuratati 1 crenguta de rozmarin cin care se folosesc doar frunzele, tocate frunzele de la cateva fire…

Read more »

Cum se prepara prajitura cu lapte (video)

25 March 2012
Cum se prepara prajitura cu lapte (video)O reteta video despre cum se prepara prajitura cu lapte, un desert absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Ricotta Cheese – 15oz / 425gm Semolina/Suji – 1/4 cup Sugar – 1/2 cup Golden Raisins – 1 tbsp Dried Cranberries – 1 tbsp Cashews – 1 tbsp, broken Cum se prepara prajitura cu…

Read more »

Raţă cu ciuperci

25 March 2012
Raţă cu ciuperciO reteta de rata cu ciuperci din: slanina afumata, ceapa, usturoi, ciuperci, rata, sare, piper alb, ulei, frunze de dafin, cimbrisor, vin rosu, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g slanina afumata 2 cepe mari rosii 2 catei mari usturoi 2 catei de usturoi 500 g ciuperci champignon 1,5 kg de rata sare piper…

Read more »

Risotto in vin

25 March 2012
Risotto in vinO reteta din risotto in vin din: orez, unt, ciuperci, ardei gras, stafide, nuci, alune, fileuri de ansoa, vin alb, sare, piper, smantana si salata. Ingrediente: 2 cani de orez bob cu bob 1 lingura cu unt 300 g ciuperci 1 ardei gras 1 lingura stafide 1 lingura de nuci pisate 1 lingura de alune…

Read more »

Mancare de pui sub capac de paine

25 March 2012
Mancare de pui sub capac de paineO reteta de mancarica de pui sub capac de paine din: pulpe de pui, rosii, masline, usturoi, vin alb, ciuperci, rosii deshidratate, ardei iute uscat, patrunjel verde, frunze de dafin, faina, drojdie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui 400 g rosii 100 g masline 1 catel de usturoi 1…

Read more »

Sote de legume de primăvară

25 March 2012
Sote de legume de primăvarăO reteta de sote de legume de primavara din: unt, usturoi, praz, fasole verde, mazare, bulion de legume, frunze de andive, chives, menta, hasmatuchi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 25 g unt (sau cateva linguri ulei de masline, pentru o reteta de post) 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g praz, tocat 225…

Read more »

Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte

25 March 2012
Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapteO reteta de paste cu pesto, ciuperci si castane coapte din: castane, patrunjel, parmezan, ulei de rapita, paste, ulei de masline si ciuperci. Ingrediente: 100 g castane coapte 1 mana de patrunjel, una de busuioc si una de menta, doar frunzele 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit 2 catei de usturoi 150 ml…

Read more »

Aspic fantezie cu sparanghel

25 March 2012
Aspic fantezie cu sparanghelO reteta de aspic fantezie cu sparanghel din: sparanghel, oua, supa de legume, gelatina si sare. Ingrediente: 10 fire sparanghel 5 oua fierte 500 ml supa de legume 20 g gelatina sare   Mod de preparare: Curăţă sparanghelul, taie-l, iar partea lem­noasă pune-o la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiert, adaugă vârfurile,…

Read more »

Supa cu figurine de ou

25 March 2012
Supa cu figurine de ouO reteta de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, frunze de salata, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, piper, supa de vita si paine. Ingredinete: 250 ml lapte 4 oua sare frunze de salata 150 g ficat de pui 1 ceapa 1 lingura unt 4 linguri cascaval ras piper 750 ml supa…

Read more »

Mini tarte cu fructe

25 March 2012
Mini tarte cu fructeO reteta de mini tarte cu fructe din: faina, unt, zahar, oua, sare, budinca de vanilie, lapte, kiwi, portocale si ananas. Ingrediente: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 2 oua un praf de sare pentru umplutura: 2 plicuri budinca de vanilie 400 ml lapte 3 kiwi 2 portocale 1 cutie compot ananas…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 4, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: