RSS

Retete culinare de Paşte #29

04 Apr

Retete de Paste:

Cannelloni cu umplutură de pui

20 March 2012
Cannelloni cu umplutură de puiO reteta de cannelloni cu umplutura de pui din: carne tocata de pui, arahide, ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta tomate, lapte, unt, faina, parmezan, sare, piper alb, nucsoara, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 100 g arahide 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 1…

Read more »

Cuscus cu legume la gratar si sos de rosii

20 March 2012
Cuscus cu legume la gratar si sos de rosiiO reteta de cuscus cu legume la gratar si sos de rosii din: cuscus, ardei grasi, dovlecei, fenicul, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper, otet de sherry, zahar tos, piure de rosii, busuioc, iaurt si frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g cuscus 3 ardei grasi rosii 200 g praz 200 g dovlecei…

Read more »

Cum se prepara pui cu unt si rosii (video)

20 March 2012
Cum se prepara pui cu unt si rosii (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu unt si rosii, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Ingrediente: 2 chicken breasts, cut into chunks 2 tbsp vegetable oil 2 tbsp butter 1 onion, chopped ¼ tsp cinnamon 1 tsp garlic, crushed 1 tsp ginger, crushed ½ tsp ground…

Read more »

Cafea mocha cu ciocolata

20 March 2012
Cafea mocha cu ciocolataO reteta de cafea mocha cu ciocolata din: cafea, ciocolata si frisca. Ingrediente: 1 cana cafea pregatita 60 gr ciocolata fina frisca   Mod de preparare: Cafeaua expresso trebuie sa fie proaspat facuta, fierbinte. Toarna aceasta cafea intr-o cratita la foc mic si adauga ciocolata. Amesteca si fierbe 4 minute, pana cand ciocolata s-a topit,…

Read more »

Vinete umplute cu rosii si orez

20 March 2012
Vinete umplute cu rosii si orezO reteta de vinete umplute cu rosii si orez din: vinete, orez, ceapa, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, pasta de tomate, rosii, oregano, sare, piper si branza. Ingrediente: 2 vinete mici 50 g orez fiert 1 ceapa tocata marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 2 cepe verzi ulei de masline 1 lingura pasta…

Read more »

Salata calda de sfecla

20 March 2012
Salata calda de sfeclaO reteta de salata calda de sfecla din: sfecla, suc de lamaie, miere si mustar cu boabe. Ingrediente: 3 sfecle crude, curatate si taiate bastonase sucul de la 1 lamaie 1 lingura de miere 1 lingura cu mustar cu boabe   Mod de preparare: intr-o tigaie mare nonaderenta, se prajeste sfecla doua minute. Se adauga…

Read more »

Mămăliguţă cu sos de ciuperci

20 March 2012
Mămăliguţă cu sos de ciuperciO reteta de mamaliguta cu sos de ciuperci din: malai, sare, ciuperci salbatice uscate, usturoi, ciuperci albe, piure de rosii, cimbru, vin rosu, coniac, sare, piper, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 300 g malai instant 2 lingurite sare Pentru sosul de ciuperci: 20 g ciuperci salbatice uscate 2 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi,…

Read more »

Bruschete cu ansoa

20 March 2012
Bruschete cu ansoaO reteta de bruschete cu ansoa din: paine ciabatta, usturoi, rosii, ansoa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc verde, ceapa verde si zeama de lamaie. Ingrediente: o paine ciabatta 5 catei de usturoi 4 rosii mari o cutie de ansoa 3 linguri ulei de masline sare piper 4 fire patrunjel 4-5 fire busuioc verde…

Read more »

Şase Retete cu carne de miel

20 March 2012
Şase Retete cu carne de mielSase retete cu carne de miel. Miel la cuptor cu usturoi si oregano O reteta de miel la cuptor cu usturoi si oregano din: usturoi, ulei de masline, oregano, pulpa de miel, iaurt, patrunjel, scortisoara, sare si piper. Salata de miel cu cartofi si menta O reteta de salata de miel cu cartofi si menta…

Read more »

Orez cu legume si carnaciori

20 March 2012
Orez cu legume si carnacioriO reteta de orez cu legume si carnaciori din: orez, carnaciori, ardei grasi, morcovi, apa, ulei, piper si condimente. Ingrediente: 500 g orez 3 ardei grasi 3 morcovi mai mari 3 cepe mari 3-4 carnaciori apa ulei piper macinat condimente, dupa gust   Mod de preparare: Pui uleiul la încins într-o cratiţă şi, când s-a…

Read more »

Retete de post: Nudli de post

20 March 2012
Retete de post: Nudli de postO reteta de nudli de post din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cat cuprinde 500 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi cu coajă cu tot, în apă cu sare.…

Read more »

Cocktail de Campari cu portocale roşii

20 March 2012
Cocktail de Campari cu portocale roşiiO reteta simpla de Cocktail de Campari cu portocale rosii din: gheata, campari, suc de portocala rosie, apa minerala si portocala. Ingrediente: gheaţă 180ml de Campari 750ml suc de portocală roşie sau obişnuită 750ml de apă minerală 1 portocală feliată, pentru decor   Mod de preparare: Umpleţi 6 pahare înalte, fără picior, cu gheaţă. Turnaţi…

Read more »

Arpacas cu mazare si parmezan

20 March 2012
Arpacas cu mazare si parmezanO reteta de arpacas cu mazare si parmezan din: bulion de legume, ulei de masline, ceapa, arpacas, vin alb, mazare, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 850 ml bulion de legume 2 lingurite ulei de masline 50 g ceapa, taiata fin 125 g arpacas 50 ml vin alb sau sherry 150 g mazare decongelata 2 linguri…

Read more »

Miel cu menta si capere

20 March 2012
Miel cu menta si capereO reteta de miel cu menta si capere din: usturoi, menta, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, costite de miel, ulei de floarea soarelui, sare, piper, capere, suc de lamaie, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 grame menta proaspata tocata fin 20 grame coaja rasa de…

Read more »

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan

20 March 2012

O reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan din: dovlecei, carne tocata de curcan, ceapa, sare, piper, suc de rosii si iaurt. Ingrediente: 12 jumatati dovlecei 1 kg carne tocata de curcan 2 cepe Sare si piper Suc de rosii Iaurt natural       Mod de preparare: Se scobesc dovleceii de miez.…

Read more »

Retete de post: Spanac cu marar si menta

20 March 2012
Retete de post: Spanac cu marar si mentaO reteta de spanac cu marar si menta din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, frunze de menta, ulei, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1-1/2 kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 ceapa 1 legatura marar 1 legatura frunze de menta 1 ceasca de ulei sare piper zeama…

Read more »

Porc cu condimente

20 March 2012
Porc cu condimenteO reteta de porc cu condimente din: condiment cajun, zahar, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei iute, ardei gras, usturoi, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb si lipie. Ingrediente: 3 linguri condiment Cajun 2 linguri zahar zeama si coaja razuita de la 3 lamai 2 kg spata de porc, acoperita…

Read more »

Supă-cremă de ţelina

20 March 2012
Supă-cremă de ţelinaŢelina, ceapa şi morcovii constituie aromele de bază ale multor supe; francezii au un termen special pentru acest trio: mirepoix. Totuşi ele sunt rareori protagonistele unui fel de mâncare. O excepţie fericită o constituie această supa-crema de ţelina. Ea se prepară foarte simplu. Intâi se călesc în unt ceapa şi ţelina (cu frunze cu tot),…

Read more »

Sos marinara pentru paste

20 March 2012
Sos marinara pentru pasteO reteta de sos marinara pentru paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper negru, busuioc si branza pecorino. Ingrediente: 90 grame rosii la conserva 12 catei usturoi ulei de masline 1 lingura sare de mare 1/2 lingurita piper negru macinat 1 legatura busuioc tocat branza Pecorino Romano   Mod de preparare:…

Read more »

Pere cu sos de ciocolată

20 March 2012
Pere cu sos de ciocolatăO reteta de pere cu sos de ciocolata din: pere, ciocolata, inghetata de vanilie si alune de padure. Ingrediente: 2 conserve de pere a cate aproximativ 400 g fiecare 100 g ciocolata, rupta in bucati mici 8 cupe inghetata de vanilie 2 linguri alune de padure, tocate   Mod de preparare: Se scurg perele deasupra…

Read more »

Salata cu somon si marar

20 March 2012
Salata cu somon si mararO reteta de salata cu somon si marar din: somon, iaurt, suc de lamaie, marar, ceapa, mazare si paine. Ingrediente: 450 grame somon 50 grame iaurt sucul de la o lamaie 1 legatura de marar 1 ceapa mica tocata 300 grame mazare congelata 4 felii de paine   Mod de preparare: Faramiteaza carnea de peste…

Read more »

Taitei cu legume si ardei iuti

19 March 2012
Taitei cu legume si ardei iutiO reteta de taitei cu legume si ardei iuti din: taitei, ulei, ceapa verde, ardei iute, usturoi, ghimbir, castane de apa, legume si sos de soia. Ingrediente: 100 g taitei transparenti (celofan) sau taitei de orez 2 linguri ulei vegetal 2 cepe verzi, taiate solzisori 2 oua batute 1 ardei iute rosu, curatat de seminte,…

Read more »

Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperci

19 March 2012
Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperciO reteta de musaca de macaroane cu ciuperci din: macaroane, mazare, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, busuioc, cimbru, margarina, faina, masline, marar si patrunjel. Ingrediente: 500 g macaroane 200 g mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca ulei si 1 lingura ulei 500 g…

Read more »

Salata de miel cu cartofi si menta

19 March 2012
Salata de miel cu cartofi si mentaO reteta de salata de miel cu cartofi si menta din: cartofi, ulei de masline, rosii cherry, menta, otet balsamic, carne de miel, mazare si rucola. Ingrediente: 12 cartofi fierti 125 ml ulei de masline 12 rosii cherry 50 grame menta 20 ml otet balsamic 500 grame carne de miel 200 grame mazare fiarta rucola…

Read more »

Aripioare de pui cu salata de varza

19 March 2012
Aripioare de pui cu salata de varzaO reteta de aripioare de pui cu salata de varza din: ketchup, usturoi, zahar brun, sos dulce de chilii, sos de soia, aripioare de pui, varza alba, morcovi, ceapa si maioneza. Ingrediente: 4 linguri de ketchup 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri de zahăr brun 4 linguri sos dulce de chilii 4 linguri sos…

Read more »

Retete de post: Mucenici de post

19 March 2012
Retete de post: Mucenici de postO reteta de mucenici de post din: faina, apa calduta, zahar, margarina, drojdie, coaja de lamaie, esenta de rom, zahar vanilat, miere si nuca. Ingrediente: 600 g faina 200 ml apa calduta 150 g zahar 50 g margarina 50 g drojdie proaspata coaja rasa de lamaie, portocala 1 esenta de rom 2 plicuri zahar vanilat…

Read more »

Tartă cu brânză şi caise

19 March 2012
Tartă cu brânză şi caiseO reteta de tarta cu branza si caise din: faina, unt, zahar, ou, sare, compot de caise, branza de vaci, sare, oua, budinca de migdale, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat:  250 g făină 125 g unt 90 g zahăr 1 ou 1 praf sare în plus:  1 conservă compot de caise (720 ml)…

Read more »

Miel la cuptor cu usturoi si oregano

19 March 2012
Miel la cuptor cu usturoi si oreganoO reteta de miel la cuptor cu usturoi si oregano din: usturoi, ulei de masline, oregano, pulpa de miel, iaurt, patrunjel, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 12 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 10 grame oregano 1 pulpa de miel de 3 kilograme 300 ml iaurt patrunjel tocat scortisoara sare piper   Mod…

Read more »

Tarta cu ananas

19 March 2012
Tarta cu ananasO reteta de tarta cu ananas din: ananas, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, branza dulce, ulei de floarea soarelui, frisca, ou, migdale si zahar. Ingrediente: 1 ananas mare, copt 125 g făină 2 linguriţe praf de copt 75 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 ou 125 g brânză dulce 75 ml…

Read more »

Cartofi copţi cu vinete

19 March 2012
Cartofi copţi cu vineteO reteta de cartofi copti cu vinete din: cartofi, vanata, ceapa, rozmarin, parmezan, ulei de masline, ardei iute si sare. Ingrediente: 600 g cartofi 1 vânătă 1 ceapă 2 crenguţe de rozmarin 3 linguri de parmezan ras ulei de măsline 1 ardei iute mic sare   Mod de preparare: Cartofii, spălaţi şi curăţaţi în prealabil,…

Read more »

Cocktail Daiquirí cu fructe de pădure

19 March 2012
Cocktail Daiquirí cu fructe de pădureO reteta simpla de Cocktail Daiquiri cu fructe de padure din: capsuni, gheata, lamaie verde, suc de lamaie si rom alb. Ingrediente: 175g de căpşuni coapte sau 200g de zmeură (sau folosiţi un amestec de câte 100g din fiecare) aprox. 6 cuburi de gheaţă sucul de la o jumătate de lămâie verde 1 lingură suc…

Read more »

Supa vietnameza de pui cu taitei

19 March 2012
Supa vietnameza de pui cu taiteiO reteta de supa vietnameza de pui cu taitei din: carne de pui, bulion de pui, sos de peste, ghimbir, taitei de orez, muguri de soia, ceapa, busuioc, coriandru, menta, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne de pui fara piele si dezosata, taiata cubulete 1 litru bulion de pui 4 linguri sos…

Read more »

Cârnaţi cu piure de mere

19 March 2012
Cârnaţi cu piure de mereO reteta de carnati cu piure de mere din: cartofi, carnati de porc, unt, ceapa, faina, mere si lapte. Ingrediente: 700g de cartofi făinoşi, tăiaţi în bucăţi mari 8 cârnaţi de porc 25 g de unt 1 ceapă, feliată fin 2  linguri de făină 250ml supă de vită 2  mere (în jur de 280 g),…

Curry de orez cu vită şi cimbru

19 March 2012
Curry de orez cu vită şi cimbruO reteta delicioasa de orez cu: curry, carne de vita, ardei gras, ardei iute, porumb, fasole verde, mazare, ceapa, ghimbir, usturoi, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 400 g carne de vită 200 g orez doi ardei graşi doi ardei iuţi mici 100 g boabe de porumb 200 g fasole verde 100 g mazăre o ceapă…

Read more »

Orez cu varză creată si creveti

19 March 2012
Orez cu varză creată si crevetiO reteta delicioasa de orez cu: creveti, ceapa alba, ceapa rosie, ciuperci, morcov, usturoi, sos de soia, varza creata, ulei de masline, ulei de susan, sare, piper. Ingrediente: 350 g creveţi o ceapă albă o ceapă roşie 200 g ciuperci un morcov un căţel de usturoi 3 linguri cu sos de soia 350 g orez…

Read more »

Cartofi noi cu ceapă roşie

19 March 2012
Cartofi noi cu ceapă roşieO reteta delicioasa de cartofi cu:ceapa rosie, fenicul, boia dulce, usturoi, busuioc uscat, ulei de masline, seminte de chimen, branza cu mucegai, seminte de fenicul, sare, piper. Ingrediente: 1 kilogram cartofi noi 4 cepe roşii un fenicul boia dulce 5 căţei de usturoi o lingură rasă cu busuioc uscat 75 ml ulei de măsline o…

Read more »

Gogoşi cu sos de fructe

19 March 2012
Gogoşi cu sos de fructeO reteta delicioasa de gogosi cu: faina, zahar tos, unt, oua, drojdie, lapte, sare, portocale, lamaie, kiwi, banana, mar, zahar pudra, sos de ciocolata, ulei. Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr tos 50 g unt două ouă 25 g drojdie 250 ml lapte dulce un sfert de linguriţă cu sare două portocale o lămâie…

Read more »

Coroniţă cu mac şi gem

19 March 2012
Coroniţă cu mac şi gemO reteta delicioasa de coronita cu: lapte, zahar tos, faina, unt, oua, zahar vanilat, drojdie, sare, gem de mure, seminte de mac, alune de padure, zahar pudra. Ingrediente: 225 ml lapte dulce 60 g zahăr tos 420 g făină 70 g unt două ouă două pliculeţe zahăr vanilat 7 g drojdie uscată un sfert de…

Read more »

Piept de pui cu legume si ridichi

19 March 2012
Piept de pui cu legume si ridichiO reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, sos de soia, usturoi verde, ridichi, ardei gras, ardei capia, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 buc. piept de pui 500 g ciuperci 3 linguri cu sos de soia o legătură ustur­oi verde o legătură de ridichi un ardei gras un…

Read more »

Ciorbă cu legume şi carne

19 March 2012
Ciorbă cu legume şi carneO reteta delicioasa de ciorba din:carne de vita, mazare, morcov, orez, fasole rosie, ardei gras, praz, usturoi, rosii, ulei, seminte de susan, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 200 g mazăre 75 g orez un morcov 100 g fasole roşie boabe un ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi…

Read more »

Paste cu legume şi ton

19 March 2012
Paste cu legume şi tonO reteta delicioasa de paste cu: dovlecel, praz, mazare, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, usturoi, foi de dafin, capere, ton, marar, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 400 g tagliatele un dovlecel un fir de praz 200 g mazăre o ceapă roşie un ardei iute o lămâie 3 căţei de usturoi o frunză de dafin o lingură…

Read more »

Supă de peşte cu usturoi

19 March 2012
Supă de peşte cu usturoiO reteta delicioasa de supa din: cod, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa rosie, cartofi, usturoi verde, rosii, ulei, seminte de susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g trunchiuri de cod un morcov un sfert ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă albă o ceapă roşie 3 cartofi o legătură usturoi verde două roşii…

Read more »

Paste cu legume

19 March 2012
Paste cu legumeO reteta delicioasa de paste cu: foi de lasagna, masline, ardei gras, ardei capia, rosii uscate, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, ceapa alba, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 8 foi de lasagna 100 g măsline feliate doi ardei graşi un ardei capia 5 roşii uscate în ulei 200 g roşii cherry 4 căţei…

Read more »

Salată caldă cu praz şi năut

19 March 2012
Salată caldă cu praz şi năutO reteta delicioasa de salata calda cu: praz, naut, fasole alba, ciuperci, porumb, seminte de in, seminte de dovleac, sos de soia, otet balsamic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un fir de praz 100 g năut 100 g fasole albă boabe 200 g ciuperci 100 g boabe de porumb din conservă seminţe de…

Read more »

Coşuleţe cu smochine

19 March 2012
Coşuleţe cu smochineO reteta delicioasa de cosulete cu: smochine, cosulete, oua, zahar tos, faina, unt, sare, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, vin alb dulce, cacao, scortisoara. Ingrediente: 2 ouă 160 g zahăr tos 500 g făină 250 g unt un vârf de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu praf de copt o…

Read more »

Cum se prepara supa de fasole alba cu sos de rosii (video)

19 March 2012
Cum se prepara supa de fasole alba cu sos de rosii (video)O reteta video despre cum se prepara supa de fasole alba cu sos de rosii, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: for the salsa: 2 ripe tomatoes ½ red onion 8 basil leaves 1 tbsp olive oil salt and pepper for the soup: 1 600g/ 21oz can of cooked Cannellini beans,…

Read more »

Prăjitură cu căpşune şi cacao

19 March 2012
Prăjitură cu căpşune şi cacaoO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, lapte, ciocolata neagra, faina, unt, oua, praf de copt, cacao, sare, capsuni, gem de zmeura. Ingrediente: 320 g zahăr tos 180 ml lapte dulce 300 g ciocolată neagră 235 g unt 200  făină 5 ouă un pliculeţ praf de copt o lingură cu cacao un sfert de…

Read more »

Chiftele de curcan în sos de roşii şi fenicul

19 March 2012
Chiftele de curcan în sos de roşii şi feniculO reteta de chiftele de curcan in sos de rosii si fenicul din: carne tocata de curcan, pesmet, usturoi, ulei de masline, ceapa, morcov, seminte de fenicul, rosii, pasta de tomate si spaghete. Ingrediente: 400 g cane tocata de curcan 25 g pesmet proaspat 2 catei de usturoi zdrobiti 2 linguri ulei de masline 1…

Read more »

Brioşe cu brânză

19 March 2012
Brioşe cu brânzăO reteta delicioasa de briose din: oua, branza, gris, lamaie, zahar, zahar vanilat, sare, smantana, stafide, seminte de floarea soarelui, unt, pesmet, zahar pudra, compot caise. Ingrediente: 4 ouă 450 g brânză de vaci 3 linguri de griş o lămâie 175 g zahăr tos zahar vanilat sare 150 ml smântână 50 g stafide o lingură…

Read more »

Salată cu piept de pui

19 March 2012
Salată cu piept de puiO reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, masline verzi, fasole rosie, ceapa rosie, eosii uscate, salata verde, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde, barnza telemea, parmezan. Ingrediente: 2 buc. piept de pui 100 g măsline verzi feliate 100 g fasole roşie o ceapă roşie 5 felii roşii uscate în ulei…

Read more »

Frigărui de pui marinate

19 March 2012
Frigărui de pui marinateO reteta delicioasa de frigarui cu: carne de pui, iaurt, ceapa, ardei capia, boia iute, sare, piper, ulei, salata verde, dovlecei, morcovi. Ingrediente: 3 buc. piept de pui 375 ml iaurt două cepe albe o ceapă roşie doi ardei capia roşii doi ardei graşi verzi o linguriţă de boia dulce sare piper ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Tarte cu brânză şi seminţe

19 March 2012
Tarte cu brânză şi seminţeO reteta delicioasa de tarte cu: barnza telemea, faina, unt, apa, sare, branza de vaci, smantana, seminte de floarea-soarelui, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 60 ml apă un vârf de linguriţă de sare 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 200 ml smântână 100 g seminţe de floarea-soarelui piper…

Read more »

Ruladă cu brânză şi morcovi

19 March 2012
Ruladă cu brânză şi morcoviO reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, branza, morcovi, oua, smantana, marar, ulei. Ingrediente: un pachet de foi de plăcintă 700 g brânză mai sărată doi morcovi 7 ouă smântână o legătură de mărar proaspăt ulei Mod de preparare: Mai întâi se rade brânza şi se amestecă bine cu ouăle bătute şi feliile…

Read more »

Jeleu de limetă cu mentă

19 March 2012
Jeleu de limetă cu mentăO reteta gustoasa de jeleu din: lime, mere, menta, zahar tos, apa, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 6-8 limete un kilogram şi jumătate de mere albe două lin­guri de mentă tocată un kilogram zahăr tos un litru de apă un baton de scorţişoară două cuişoare Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de căsuţa cu seminţe…

Read more »

Mini-torturi cu lămâie

18 March 2012
Mini-torturi cu lămâieO reteta de mini torturi cu lamaie din: suc si coaja de lamaie, zahar, oua, sare, unt, ciocolata amaruie, biscuiti cu unt, oua, barnza de vaci, zahar, zahar vanilat si amidon. Ingrediente: bremă de lămâie:  sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi 160 g zahăr 2 ouă 1 praf sare 40 g unt blat: …

Read more »

Pulpe de pui la ceaun

18 March 2012
Pulpe de pui la ceaunO reteta de pulpe de pui la ceaun din: pulpe de pui, ardei, alune, miere, ulei de masline, unt, patrunjel, usturoi, condimente si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei galbeni 200 g alune o lingurita miere 4 linguri ulei de masline 75 g unt o legatura de patrunjel usturoi 2-3 linguri condimente piper…

Read more »

Vinete umplute cu măsline şi anşoa

18 March 2012
Vinete umplute cu măsline şi anşoaO reteta de vinete umplute cu masline si ansoa din: vinete, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, ansoa, vin alb, pesmet, patrunjel si verdeturi. Ingrediente: 4 vinete de marime medie 200 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 300 g rosii cherry 2 linguri pasta de masline 4 bucati de ansoa 100 ml vin…

Read more »

Cartofi şi ouă la cuptor

18 March 2012
Cartofi şi ouă la cuptorO reteta de cartofi cu oua la cuptor din: cartofi, ulei de masline, boia afumata, rosii si oua. Ingrediente: 2 cartofi medii, tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de boia afumată 2 roşii, tăiate pe jumătate 2 ouă   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se pun…

Read more »

Miniprajituri cu ciocolata

18 March 2012
Miniprajituri cu ciocolataO reteta de miniprajituri cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, sare, zahar, faina, praf de copt, mascarpone, zahar vanilat, albusuri, physalis, miere, suc de portocala si gem de caise. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 300 g unt 5 oua 1 praf de sare 150 g zahar 150 g faina 1 lingurita praf de copt…

Read more »

Orez basmati cu broccoli şi migdale

18 March 2012
Orez basmati cu broccoli şi migdaleO reteta de orez basmati cu broccoli si migdale din: orez basmati, lapte de cocos, sare, broccoli, fulgi de migdale, otet de vin alb, sare si piper alb. Ingrediente: 100 g orez basmati 100 ml lapte de cocos, neindulcit 1/2 lingurita sare 1 broccoli 50 g fulgi de migdale 3 linguri otet de vin alb…

Read more »

Cinci Retete cu carne de miel

18 March 2012
Cinci Retete cu carne de mielMielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte…

Read more »

Punci de piersici

18 March 2012
Punci de piersiciO reteta de punci de piersici din: zahar tos, coaja si suc de lamaie, vin rosu, lichior de piersici, piersica, lamaie, cuburi de gheta si apa minerala. Ingrediente: 4 linguri de zahăr tos coaja şi sucul de la o lămâie şi jumătate 75 cl de vin rosé 150 ml lichior de piersici 1 piersică şi…

Read more »

Noua retete pentru post

18 March 2012
Noua retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Noua retete pentru post: Retete de post: Drob de ciuperci cu busuioc O reteta de post de drob de ciuperci cu busuioc din: ciuperci, ceapa verde, usturoi verde, branza tofu, faina, busuioc verde, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Retete de post: Ciuperci…

Read more »

Fidea de orez cu mustar si ardei iute

18 March 2012
Fidea de orez cu mustar si ardei iuteO reteta de fidea de orez cu mustar si ardei iute din: fidea de orez, fulgi de nuca de cocos, sare, ulei de floarea soarelui, ardei iute, cumin, frunze de dafin, ceapa verde si poppadom. Ingrediente: 225 g fidea de orez 25 g fulgi de nuca de cocos neindulciti sare 2 linguri ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Retetele saptamanii #6

18 March 2012
Retetele saptamanii #6Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Placinta cu branza si ardei O reteta de placinta cu branza si ardei din:…

Read more »

Salata de miel prajit la gratar

18 March 2012
Salata de miel prajit la gratarO reteta de salata de miel prajit din: bostan, ceapa rosie, dovlecei, ulei de masline, sare, piper, file de miel, condiment, spanac, dressing de soia si miere si branza de capra. Ingrediente: 750 de grame de bostanei, curatati de coaja si taiati in feliute de 3-5 centimetri 1 ceapa rosie, curatata de coaja si taiata…

Retete pentru weekend #7

18 March 2012
Retete pentru weekend #7Retete pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Supa de crab cu porumb   Există câteva feluri de mâncare chinezeşti care au apărut iniţial în Occident. Supa de…

Read more »

Supa de crab cu porumb

18 March 2012
Supa de crab cu porumbExistă câteva feluri de mâncare chinezeşti care au apărut iniţial în Occident. Supa de crab cu porumb se numără cu siguranţă printre acestea, întrucât America este împânzită de lanuri de porumb şi de capcane pentru crabi, această supă este una dintre mâncărurile preferate ale americanilor. Supa de crab chinezească, care se găseşte la conservă, se…

Read more »

Cum se prepara pui cu curry in 10 minute (video)

18 March 2012
Cum se prepara pui cu curry in 10 minute (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu curry in 10 minute, un preparat deosebit de rapid foarte delicios si gustos pentru care ai nevoie de foarte putine ingrediente. Ingrediente: 45 ml olive oil 1 medium onion 400 g chicken fillet 2 cloves of garlic 1 green chilli ¼ tsp salt ¼ tsp turmeric…

Read more »

Risotto cu mazăre şi tarhon

17 March 2012
Risotto cu mazăre şi tarhonO reteta de risotto cu mazare si tarhon din: unt, ceapa, usturoi, orez, supa de legume, mazare, tarhon si parmezan. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa, tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 140 g orez pentru risotto 600 ml supa de legume fierbinte 85 g mazare congelata 2 linguri tarhon tocat (merge si busuioc…

Read more »

Pui in vas de lut

17 March 2012
Pui in vas de lutO reteta de pui in vas de lut din: pui, cartofi, ceapa, usturoi, piper, unt, condimente, cimbru verde, foi de dafin, zahar brun si vin alb dulce. Ingrediente: un pui 8 cartofi 3 cepe albe o capatana de usturoi piper 200 g unt 2-3 linguri condimente cimbru verde 2-3 foi de dafin 2 lingurite zahar…

Read more »

Retete de post: Drob de ciuperci cu busuioc

17 March 2012
Retete de post: Drob de ciuperci cu busuiocO reteta de post de drob de ciuperci cu busuioc din: ciuperci, ceapa verde, usturoi verde, branza tofu, faina, busuioc verde, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci 5 fire ceapa verde 2 fire usturoi verde 100 g branza tofu (sau 6 oua pentru perioada dulce) 4-5 linguri faina 2 fire busuioc…

Read more »

Cocktail cu votca şi cardamom

17 March 2012
Cocktail cu votca şi cardamomO reteta simpla de Cocktail cu votca şi cardamom din: cardamom, marmelada de portocale, votca, cointreau, suc de lamaie si gheata. Ingrediente: 12 păstăi de cardamom 6 linguri de marmeladă de portocale, plus extra pentru servit 400 ml de votcă 125 ml de Cointreau 4 linguri suc de lămâie gheaţă, pentru servit   Mod de…

Read more »

Conopidă cu paste şi broccoli

17 March 2012
Conopidă cu paste şi broccoliO reteta de conopida cu paste si broccoli din: conopida, broccoli, sare, paste, piper, nucsoara, iaurt, smantana, oua, emmentaler, boia, seminte de dovleac, unt si orez. Ingrediente: 500 g conopidă 500 g broccoli sare 200 g paste integrale piper nucşoară 200 g iaurt 100 g smântână 2 ouă 100 g emmentaler ras boia 20 g…

Read more »

Pilaf cu năut şi conopidă

17 March 2012
Pilaf cu năut şi conopidăO reteta de pilaf cu naut si conopida din: ulei de floarea soarelui, ceapa, pasta de curry, orez basmat, buchetele de conopida, naut, supa de legume, fulgi de migdale si coarindru. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 2 cepe mari, feliate 1 lingură pastă de curry 200 g de orez basmati 350 g bucheţele de…

Read more »

Tagliatelle cu creveţi, roşii şi busuioc

17 March 2012
Tagliatelle cu creveţi, roşii şi busuiocO reteta tagliatelle cu creveti, rosii si busuioc din: rosii, busuioc, otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, creveti tiger, tagliatelle, usturoi si frunze de busuioc. Ingrediente 750 g rosii 1 lingura busuioc proaspat, maruntit 2 linguri otet din sampanie sau orice alt otet din vin alb 2 linguri ulei de masline sare…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu branza si ardei

17 March 2012
Reteta zilei: Placinta cu branza si ardeiO reteta de placinta cu branza si ardei din: faina, oua, ulei, lapte, sare, crema de branza, cascaval, oua, ardei, ceapa verde si piper. Ingrediente: pentru aluat: 500g faina cu autocrestere 2 oua 6 linguri ulei 8 linguri lapte 2 lingurite sare pentru umplutura: 350g crema de branza 150g cascaval ras 3 oua 1 ardei…

Read more »

Retete de post: Ciuperci aperitiv

17 March 2012
Retete de post: Ciuperci aperitivO reteta de post de ciuperci aperitiv din: faina, pate vegetal, ridichi negre, drojdie, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 1 cutie pate vegetal 2 ridichi negre 25 g drojdie sare piper   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din făină, drojdie, apă, sare şi îl laşi la dospit. Formezi din aluat biluţe pe…

Read more »

Prajitura cu branza si mango

17 March 2012
Prajitura cu branza si mangoO reteta de prajitura cu branza si mango din: biscuiti cu unt, unt, foite de gelatina, branza dulce, crema de branza, zahar, zahar vanilat, suc de mango, frisca si gelatina. Ingrediente: blat: 200 g biscuiţi cu unt 120 g unt cremă: 8 foiţe de gelatină 500 g brânză dulce 200 g cremă de brânză 5…

Read more »

Cum se prepara porumb copt (video)

17 March 2012
Cum se prepara porumb copt (video)O reteta video despre cum se prepara porumb copt, un preparat vegetarian foarte gustos si sanatos, rapid si nu in ultimul rand delicios. Cum se prepara porumb copt

Read more »

Fructe de mare cu broccoli

17 March 2012
Fructe de mare cu broccoliO reteta de fructe de mare cu broccoli din: scoici, creveti, midii, file de tilapia, broccoli, fasole verde, supa de peste, pasta e crab, ulei, sos de peste, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 scoici, curăţate 200 g creveţi curăţaţi 500 g midii, curăţate 6 bucăţi file de tilapia 1 broccoli mare 1 /2…

Read more »

Ardei umpluţi cu carne de porc şi grâu bulgur

17 March 2012
Ardei umpluţi cu carne de porc şi grâu bulgurO retetea de ardei umpluri cu carne de porc si grau bulgur din: ardei grasi, carne tocata de porc, usturoi, chimion, boia, bulgur, supa de legume, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 4 ardei grasi, taiati pe jumatate si curatati de seminte 200 g carne tocata de porc 1 catel de usturoi, zdrobit 2 lingurite de chimion…

Read more »

Friptura de vita picanta

17 March 2012
Friptura de vita picantaO reteta de friptura de vita picanta din: file de vita, boabe de piper, sos de soia, usturoi, zahar, sare si unt. Ingrediente: 300 gr file de vita 1 lingura boabe de piper 2 linguri sos de soia 1 catel usturoi 1 varf de cutit de zahar 1 varf de cutit de sare 2 linguri…

Read more »

Tarta cu branza dulce si smantana

17 March 2012
Tarta cu branza dulce si smantanaO reteta de tarta cu branza dulce si smantana din: faina, sare, zahar, unt, ou, branza de vaci, zahar, amidon, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 250 g faina sare 50 g zahar 125 g unt rece 1 ou umplutura: 50 g unt 500 g branza de vaci grasa 125 g zahar 40 g…

Read more »

Budincă de roşii cherry, şuncă şi pâine

17 March 2012
Budincă de roşii cherry, şuncă şi pâineO reteta de budinca de rosii cherry, sunca si paine din: unt, usturoi, paine alba, rosii cherry, sunca, lapte, oua si cheddar. Ingrediente: 25 g de unt moale 1 căţel de usturoi, zdrobit 4 felii de pâine albă, mai veche 12 roşii cherry 50 g de şuncă, tocată grosier 500 ml de lapte 3 ouă…

Read more »

Ciorbiţă cu legume şi fidea

17 March 2012
Ciorbiţă cu legume şi fideaO reteta de ciorbita cu legume si fidea din: morcovi, pastarnac, telina, ardei grasi, conopida, fasole verde, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, fidea, bors, marar, leustean, sarei si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 2 ardei grasi (galben si rosu) 1 conopida mica 100 g fasole verde 2 dovlecei 5 rosii 2 cepe…

Read more »

Budincă din cartofi si carne tocată

17 March 2012
Budincă din cartofi si carne tocatăO reteta de budinca din cartofi si carne tocata din: praz, salvie, usturoi, dovlecel, ulei, rosii , carne tocata, sare, piper, vin alb, cartofi si lapte. Ingrediente: 1 praz cateva frunze de salvie 2 catei de usturoi 1 dovlecel 3 rosii ulei de masline 500 g carne tocata sare piper 100 ml vin alb 400…

Read more »

Spaghete cu ton si fructe de mare

17 March 2012
Spaghete cu ton si fructe de mareO reteta de spaghete cu ton si fructe de mare: ulei de masline, usturoi, ceapa, praf de chilli, rosii, piure de rosii, patrunjel, spaghete, cocktail de fructe de mare, ton, sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 100 g ceapa, tocata un varf de praf de chilli 400…

Read more »

Tartă cu miere

17 March 2012
Tartă cu miereO reteta delicioasa de tarta cu miere, oua, lamaie, ulei de masline, faina, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt. Ingrediente: 4 ouă 75 ml miere o lămâie 45 ml ulei de măsline 85 g făină 50 g zahăr tos o lin­guriţă de praf de copt un sfert de linguriţă de sare două pliculeţe…

Read more »

Prăjitură cu sos de căpşuni

17 March 2012
Prăjitură cu sos de căpşuniO reteta de prajitura cu sos de capsuni din: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, suc de lamaie, unt, pesmet, capsuni, gem de capsuni, zahar si amidon. Ingrediente: aluat: 500 ml lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1…

Read more »

Cocktailuri de weekend #6

17 March 2012
Cocktailuri de weekend #6Cocktailuri de weekend Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Mojito cu mere   O reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom alb, suc…

Read more »

Ciorbă limpede de crap

17 March 2012
Ciorbă limpede de crapO reteta delicioasa de ciorba cu:peste, crap, ardei capia, ardei iute, ardei gras, ceapa, morcov, radacina patrunjel, telina, ulei, hrean, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: ardei iute 1 kg crap 2 cepe 1 ardei gras 1 ardei capia 1 morcov o telina o radacina de patrunjel o lamaie 100 ml ulei de floarea- soarelui hrean sare…

Read more »

Fileuri de şalău cu cartofi

17 March 2012
Fileuri de şalău cu cartofiO reteta delicioasa de salau cu: ciuperci, cartofi, foi de dafin, unt, arpagic, vin alb, limeta, sare, piper. Ingrediente: un şalău de un kilogram 300 g ciuperci 4 cartofi o foaie de dafin 150 g unt 100 g arpagic 200 ml de vin alb o limetă sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă,…

Read more »

Cocktail Mojito cu mere

17 March 2012
Cocktail Mojito cu mereO reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom alb, suc de mere, apa minerala si mar verde. Ingrediente: 10 g de mentă proaspătă 6 lămâi verzi 5 linguri de zahăr brun 300 ml de rom alb 600 ml de suc de mere cu pulpă 300 ml de apă minerală 1…

Read more »

Sardine cu fenicul

17 March 2012
Sardine cu feniculO reteta delicioasa de sardine cu:fenicul, ardei capia, limete, vin alb, busuioc uscat, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de sardine 2 bucăţi de fenicul 2 ardei capia 2 limete 250 ml vin alb demisec o linguriţă de busuioc uscat o linguriţă de seminţe de chimen 50 ml ulei de…

Read more »

Peste cu orez si leurdă

17 March 2012
Peste cu orez si leurdăO reteta delicioasa de: peste, orez, cod, leurda, seminte susan, stafide, sos de soia, ulei de masline, vin alb, nucsoara, piper. Ingrediente: 150 g orez cu bob lung 4 fileuri de cod alb două legături de leurdă seminţe de susan şi de floarea-soarelui o lingură de stafide două linguri de sos de soia 75 ml…

Read more »

Tartă cu legume şi surimi

17 March 2012
Tartă cu legume şi surimiO reteta delicioasa de tarta cu: surimi, faina, cascaval, smantana, mazare, ceapa verde, usturoi, branza de vaci, oua, sare, piper. Ingrediente: 200 g făină 75 g caşcaval 100 ml smântână un pachet batoane de surimi 100 g mazăre fiartă o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi 200 g brânză de vaci 3 ouă sare…

Read more »

Tarte cu ananas, mac şi caise

17 March 2012
Tarte cu ananas, mac şi caiseO reteta delicioasa de tarta cu: ananas, caise, faina, unt, zahar, praf de copt, oua, smantana, lapte dulce, crema de vanilie, compot de caise, mac, sare. Ingrediente: 250 g făină 160 g unt 100 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt două ouă 50 ml smântână 250 ml lapte dulce un plic cremă de…

Read more »

Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez

17 March 2012
Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orezO reteta de Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez din: sfecla rosie, ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon si unt. Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4 linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt   Mod de…

Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez

17 March 2012
Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orezO reteta de Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez din: sfecla rosie, ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon si unt. Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4 linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt   Mod de…

Read more »

Cocktail Martini cu vanilie

17 March 2012
Cocktail Martini cu vanilieO reteta de Cocktail Martini cu vanilie din: gheata, votca, extract de vanilie, grand marnier, sirop de zahar si batoane de vanilie. Ingrediente: 3 mâini de gheaţă 350 ml de votcă 1 linguriţă extract de vanilie 100 ml de Grand Marnier 100 ml sirop de zahăr 3 batoane de vanilie, tăiate pe lungime (opţional)  …

Read more »

Suc marocan de kiwi si ananas

16 March 2012
Suc marocan de kiwi si ananasO reteta de suc marocan de kiwi si ananas din: kiwi, ananas, lapte, iaurt si zahar. Ingrediente:  kiwi ananas lapte iaurt zahar Mod de preparare: Curati kiwi de pielita. Curatati si desfaceti ananasul. Taiati bucati de kiwi si ananas. Mixati bucatile de kiwi si ananas, laptele si iartul. Adaugati zahar dupa gust, dati amestecul la…

Read more »

Pui Shanghai cu sos de ananas

16 March 2012
Pui Shanghai cu sos de ananasO reteta de pui Shanghai cu sos de ananas din: ardei iute, file de piept de pui, miere, sos de soia, supa, taitei de orez, sare, suc de ananas, amidon si ananas. Ingrediente: 2 ardei iuţi roşii 600 g file de piept de pui 1/2 linguriţă miere fluidă 3 linguri sos de soia 250 ml…

Read more »

Somon cu legume şi lemongrass

16 March 2012
Somon cu legume şi lemongrassO reteta de somon cu legume si lemongrass din: lamaie verde, ardei iute, ghimbir, usturoi, lemongrass, ulei, sare, file de somon, varza, praz, unt, supa si piper. Ingrediente: 1 lămâie verde 1 ardei iute roşu 1,5 cm ghimbir 1 căţel de usturoi 1 fir lemongrass 3 linguri ulei sare 600 g file de somon fără…

Read more »

Cotlete de porc cu sos de vin roşu

16 March 2012
Cotlete de porc cu sos de vin roşuO reteta de cotlete de porc cu sos de vin rosu din: cotlete de porc, ulei de masline, sare, piper, seminte de fenicul, ceapa si vin rosu. Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 250 g) 1 lingura ulei de masline sare piper 1 lingurita seminte de fenicul 1 ceapa medie 300 ml vin rosu  …

Read more »

Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi

16 March 2012
Pacheţele cu praz, brânză şi cartofiO reteta de pachetele cu praz, branza si cartofi din: cartofi, unt, praz, cimbru, mustar de dijon, smantana, aluat de tarta, branza cheddar si ou. Ingrediente: 2 cartofi mici (aproximativ 300g), tăiaţi în cuburi de 1 cm 1 cub de unt 2 fire mici de praz, cu frunzele îndepărtate, tăiate în jumătate pe lung şi…

Read more »

Supă de castraveţi cu iaurt

16 March 2012
Supă de castraveţi cu iaurtDin Balcani în Orientul Mijlociu şi mai departe, în întreaga Indie, supa de castraveţi cu iaurt, servită rece, este apreciată de toată lumea. Această supă candidează, alături de supa spaniolă numită gazpacho, la titlul de cea mai bună supă pe timp de vară. Cea mai cunoscută variantă este supa bulgărească numită târâtor. Cele două ingrediente-cheie…

Read more »

Muschi de vitel cu sos picant de ardei gras

16 March 2012
Muschi de vitel cu sos picant de ardei grasO reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras, usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura bulion 250 ml supa sare…

Read more »

Gnocchi cu omletă la tigaie

16 March 2012
Gnocchi cu omletă la tigaieO reteta de gnocchi cu omleta la tigaie din: gnocchi, ceapa, bacon, arpagic, rosie, ulei, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de gnocchi 1 ceapă 50 g bacon 1 legătură arpagic 1 roşie 2 linguri ulei 5 ouă sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi gnocchi în apă cu sare cca 7 minute con­form…

Read more »

Ruladă cu gem şi ciocolată albă

16 March 2012
Ruladă cu gem şi ciocolată albăO reteta de rulada cu gem si ciocolata alba din: unt, faina, zahar, untura, lapte, gem de zmeura, ciocolata alba si crema de vanilie. Ingrediente: unt, pentru uns 300 g de făină cu agent de creştere 85 g de zahăr 140 g de untură 150ml de lapte, plus încă puţin lapte dacă mai trebuie 8…

Read more »

Spaghete cu scoici si ardei copti

16 March 2012
Spaghete cu scoici si ardei coptiO reteta ed spaghete cu scoici si ardei copti din: ardei gras, fulgi de ardei iute, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, spaghete, scoici, usturoi, lamaie si parmezan. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1/2 lingurita praf sau fulgi de ardei iute, sau dupa gust Coaja rasa…

Read more »

Supă picantă cu sos de soia

16 March 2012
Supă picantă cu sos de soiaO reteta de supa picanta cu sos de soia din: supa de porc, praz, ou, ardei gras, pasta de chilli, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia, condimente si sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz tocat 1 ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură…

Read more »

Miel inabusit cu gutui

16 March 2012
Miel inabusit cu gutuiO reteta de miel inabusit de gutui din: ulei de masline, muschi de miel, unt, ceapa, apa, scortisoara, zahar, gutui, sare si piper. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 1 kilogram muschi de miel 30 grame unt 1 ceapa 250 ml apa scortisoara 25 grame zahar 4 gutui sare piper   Mod de preparare: Incalzeste…

Read more »

Cocktail Gala Rose

16 March 2012
Cocktail Gala RoseO reteta simpla de Cocktail Gala Rose din: lichior de piersici bitter orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de piersici 2 picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie sau limeta   Mod de preparare: Turnam lichiorul de piersici si bitter Orange-ul in doua cupa de sampanie si completam cu…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu ciuperci

16 March 2012
Reteta zilei: Pui cu ciuperciO reteta de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei, unt, piper, sare, faina, suc de lamaie, smantana, ceapa, usturoi, ciuperci, lapte si smantana. Puiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in cazul in care sunteti norocosi si…

Read more »

Cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iute

16 March 2012
Cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iuteO reteta de cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iute din: cafea, ardei iute, cuisoare, scortisoara, lapte de cocos si miere. Ingrediente: 2 linguri cafea macinata 1/2 lingurita ardei iute tocat 2 cuisoare intregi 1/2 baton scortisoara 2 cani apa 1/2 cana lapte de cocos 2 linguri miere   Mod de preparare: Amesteca…

Read more »

Paste de casă cu emmentaler

16 March 2012
Paste de casă cu emmentalerO reteta de paste de casa cu emmentaler din: faina, oua, apa minerala, sare cu ierburi aromate, ceapa, unt, piper, boia de ardei si banza emmentaler. Ingrediente: 400 g făină 4 ouă cca 150 ml apă minerală sare cu ierburi aromate 250 g ceapă 3 linguri unt piper boia de ardei dulce 200 g brânză…

Read more »

Gulas de porc cu prune si miere

16 March 2012
Gulas de porc cu prune si miereO reteta de gulas de porc cu prune si miere din: prune, ceapa, ulei, carne de porc, faina, sare, piper, foaie de dafin, vin rosu, supa, apste lapte, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 1 borcan prune (720 ml) 1 ceapă medie 3 linguri ulei 600 g carne de porc pentru gulaş 2 linguri făină…

Read more »

Salată de ton cu ceapa rosie si masline

16 March 2012
Salată de ton cu ceapa rosie si maslineO reteta de salata de ton cu ceapa rosie si masline din: oua, salata verde, ceapa rosie, rosii, masline, ton, ulei de masline, otet balsamic alb, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 300 g salată verde 1 ceapă roşie 4 roşii 50 g măsline negre fără sâmburi 1 conservă ton în suc propriu (185 g)…

Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu nuci

16 March 2012
Retete de post: Ardei umpluţi cu nuciO reteta de ardei umpluti cu nuci din: ardei, orez, ceapa, morcovi, rosii, nuci, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10 ardei cruzi sau conservati, potriviti ca marime 100 g orez 2 cepe 2 morcovi 2 rosii sau 100 g de rosii in bulion 250 g nuci zdrobite (nu macinate) 500 ml…

Read more »

Galuste cu peste

16 March 2012
Galuste cu pesteO reteta deliciaosa de galuste cu: oua, faina, varza, peste, ton, morcov, ceapa, telina, sare, piper, patrunjel, smantana, nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi două ouă 250 g făină 200 g varză creaţă două conserve cu ton în ulei picant un morcov o ceapă un sfert de ţelină sare piper pătrunjel smântână nucşoară Mod de preparare:…

Read more »

Pui cu smântână şi legume

16 March 2012
Pui cu smântână şi legumeO reteta de pui cu smantana si legume din: piept de pui, sare, piper, patrunjel, bacon, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, germeni de porumb, smantana, amidon, concentrat de legume si supa de ciuperci. Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper 4 fire pătrunjel 4 felii bacon 250 g ceapă roşie 400 g morcovi 1 rădăcină…

Read more »

Negrese cu dulceaţă de caise

16 March 2012
Negrese cu dulceaţă de caiseO reteta delicioasa de negresa cu: unt, cacao, faina, lapte, oua, zahar, dulceata de caise, sare, esenta de rom, zahar vanilat, praf de copt, nuca de cocos, frisca, sos de vanilie. Ingrediente: 250 g unt 200 g cacao 150 g făină 100 ml lapte dulce 5 ouă 200 g zahăr 400 g dulceaţă de caise…

Read more »

Coleslaw

16 March 2012
ColeslawVă întrebaţi ce au în comun peştele cu cartofi prăjiţi, carnea la grătar şi puiul fript? Ei bine, toate sunt mai gustoase dacă se servesc cu coleslaw, adică salată de varză. Şi nici nu este de mirare, întrucât varza, atât de crocantă şi de fragedă, constituie o garnitură perfectă pentru mâncărurile grele şi grase. Numele…

Read more »

Clătite cu verdeaţă şi măsline

16 March 2012
Clătite cu verdeaţă şi măslineO reteta delicioasa de clatite cu: faina, unt, drojdie, lapte, oua, masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, salvie, piper, smantana, legume de sezon. Ingrediente: 425 g făină 150 g unt 15 drojdie 500 ml lapte dulce două ouă 200 g măsline feliate o linguriţă de zahăr tos sare o lingură de pătrunjel tocat o lingură…

Read more »

Patru Retete cu carne de miel

16 March 2012
Patru Retete cu carne de mielMielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte…

Read more »

Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde

16 March 2012
Retete de post: Supa de varza acra cu linte verdeO reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza acra (sau varza dulce sau rosie) 2 morcovi 1 pastarnac 2 linguri orez chimen ienibahar suc de lamaie…

Read more »

Ciorbă cu carne de vită

16 March 2012
Ciorbă cu carne de vităO reteta delicioasa de ciorba cu:carne de vita, telina, rosii, ceapa verde, ardei gras, bors, ulei, fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana, morcov. Ingrediente: 500 g carne de vită un morcov o ţelină mică 5 roşii două legături ceapă verde doi ardei graşi 300 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui 100 g fidea o…

Read more »

Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti

16 March 2012
Rulada de curcan cu salata de ridichi si castravetiO reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din: castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie, piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1 castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei iute roşu 5 linguri iaurt 1 lingură mărar tocat 1…

Read more »

Peste cu garnitura de orez si legume

16 March 2012
Peste cu garnitura de orez si legumeO reteta de peste cu garnitura de orez si legume din: legume, ceapa, orez, sare, piper, verdeata, ulei, peste, faina de porumb si condimente. Ingrediente: 1/4 legume congelate 1 ceapa 1 cana orez sare piper verdeata (patrunjel) ulei 500 peste (file) faina de porumb condimente pentru peste   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt…

Read more »

Piept de pui cu paste

16 March 2012
Piept de pui cu pasteO reteta delicioasa de piept de pui cu: piept de pui, paste, rosii uscate, leurda, rosii, ardei gras, capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 2 piepţi de pui 400 g paste penne colorate 200 g roşii uscate în ulei două legături leurdă 4 roşii un ardei gras un ardei capia o ceapă…

Read more »

Cupe cu ciocolată şi zmeură

16 March 2012
Cupe cu ciocolată şi zmeurăO reteta de cupe cu ciocolata si zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt si miere. Ingrediente: 200 g ciocolata (nu prea amara, cu maximum 50% cacao) 100 g zmeura congelata (dezghetata) sau zmeura proaspata 500 g de iaurt grecesc sau natural 3 linguri de miere ciocolata rasa, pentru servit   Mod de preparare: Se rupe ciocolata…

Tocăniţă de văcuţă cu legume

16 March 2012
Tocăniţă de văcuţă cu legumeO reteta de tocanita de vacuta cu legume din: zarzavat, ceapa, rosii, carne de vita, foaie de dafin, boabe de piper, sare, cartofi, morcovi, telina, varza alba, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa 1 ceapa 3 rosii 500 g carne de vita 1 foaie de dafin 1 lingurita boabe de piper…

Read more »

Tagliatelle cu midii in sos de marar

16 March 2012
Tagliatelle cu midii in sos de mararO reteta de tagliatelle cu midii in sos de marar din: midii, vin alb sec, frunze de dafin, patrunjel verde, lamaie, sare, piper, tagliatelle, amidon de porumb, sofran, marar si branza. Ingrediente: 2 kg midii vii 300 ml vin alb sec 2 frunze de dafin 2 crengute de patrunjel verde 2 felii de lamaie Sare…

Read more »

Salată caldă de fasole si năut

16 March 2012
Salată caldă de fasole si năutO reteta delicioasa de salata cu: fasole alba, naut, dovlecel, ardei capia,  porumb boabe, ceapa verde, usturoi verde, curry, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 100 g fasole albă boabe 100 g boabe de năut un dovlecel doi ardei capia 100 g porumb boabe din conservă o legătură ceapă verde usturoi verde de curry…

Read more »

Retete de post: Supă de mazăre cu cartofi

15 March 2012
Retete de post: Supă de mazăre cu cartofiO reteta de supa de mazare cu cartofi din: cartofi, mazare, supa de legume, seminte de floarea soarelui, patrunjel si ulei. Ingrediente: 1/2 cartofi 1 conserva mazare sau o punga de mazare congelata 1 l de supa de legume 4 linguri seminte de floarea soarelui (sau dovleac) decojite si prajite usor 1 legatura de patrunjel…

Read more »

Macrou la grătar cu glazură de soia

15 March 2012
Macrou la grătar cu glazură de soiaO reteta de macrou la gratar cu glazura de soia din: file de macrou, coaja si suc de lime, ulei de masline extravirgin, unt, bok choi, sos de soia, ardei iute, ghimbir si zahar brun. Ingrediente: 4 fileuri de macrou coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus extra felii, pentru servit 1 lingură…

Read more »

Şnitel cu garnitura de cartofi

15 March 2012
Şnitel cu garnitura de cartofiO reteta de snitel cu garnitura de cartofi din: cartofi, sare, ceapa, supa, otet, snitele de porc, piper, faina, ou, pesmet, unt, arpagic si frunze de salata. Ingrediente: 750 g cartofi sare 1 ceapa 200 ml supa 3 linguri otet 4 snitele de porc (a 150 g) piper 2 linguri faina 1 ou 60 g…

Read more »

Tarta cu pere si migdale

15 March 2012
Tarta cu pere si migdaleO reteta de tarta cu pere si migdale din: aluat dulce, pere, zahar fin, condimente, fulgi de migdale, crema de vanilie, fulgi de ovaz, faina, migdale si miere. Ingrediente: 500 g aluat dulce pentru tarta 5 pere, cojite, curatate de cotor si feliate 25 g zahar fin, plus extra pentru presarat 1 praf de condimente…

Read more »

Cocktail Gipsy

15 March 2012
Cocktail GipsyO reteta simpla de Cocktail Gipsy din: aperol, suc de portocale, angostura si sampanie. Ingrediente: 4-5 cl Aperol 2 cl suc de portocale o picatura de Angostura amaruie sampanie   Mod de preparare: Mixam bine Aperol-ul, sucul de portocale si Angostura impreuna cu multa gheata in shaker, dupa care turnam bautura intr-un pahar de sampanie…

Read more »

Salata de cartofi cu leurda

15 March 2012
Salata de cartofi cu leurdaO reteta de salata de cartofi cu leurda din: cartofi, leurda, ulei, naut, ceapa rosie, ardei gras, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 legaturi leurda 4 linguri ulei 100 g naut 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, lăsaţi-i să…

Read more »

Chec de banane cu nuca de cocos

15 March 2012
Chec de banane cu nuca de cocosO reteta de chec de banane cu nuca de cocos din: unt, zahar brun, zahar vanilat, oua, banane, rom, migdale, faina, fulgi de cocos, praf de copt, ciocolata alba si cocos. Ingrediente: 150 g unt moale 160 g zahăr brun 1 plic de zahăr vanilat 4 ouă 500 g banane 2 linguri rom 100 g…

Read more »

Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir

15 March 2012
Ravioli cu crab, busuioc si ghimbirO reteta de ravioli cu crab, busuioc si ghimbir din: faina, faina alba, sare, piper, carne de crab, albusuri, busuioc, coriandru, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de susan, busuioc si legume inabusite. Ingrediente: pentru paste: 180 g faina tip 00 125 g faina alba, plus un pic pentru presarat sare si piper negru pentru umplutura:…

Read more »

Oua si cartofi, cu sos din verdeturi

15 March 2012
Oua si cartofi, cu sos din verdeturiO reteta de Oua si cartofi, cu sos din verdeturi din: oua, cartofi, verdeata, smantana, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 600 g cartofi noi 2 legaturi de verdeata 1 cana smantana groasa 1 cana smantana subtire 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi fierb cca…

Read more »

Varza cu morcovi inabusiti

15 March 2012
Varza cu morcovi inabusitiO reteta de Varza cu morcovi inabusiti din: unt, morcovi, varza creata si supa de pui. Ingrediente: 1 cub de unt 2 morcovi, taiati bastonase 1 varza creata, taiata prin cotor in 8 felii 100 ml supa de pui   Mod de preparare: Se încinge untul într-o tigaie, apoi se adaugă morcovul şi se prăjeşte…

Read more »

Paste cu leurdă

15 March 2012
Paste cu leurdăO reteta de paste cu leurda din: paste, frunze de leurda, bacon, ulei de masline, seminte de chimen, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 300 g frunze de leurda (3-4 legaturi) 250 g bacon 4 linguri ulei de masline 1 lingura seminte de chimen 1 lamaie sare piper proaspat macinat   Mod de…

Read more »

Tort cu crema de cocos si blat de pandispan

15 March 2012
Tort cu crema de cocos si blat de pandispanO reteta de Tort cu crema de cocos si blat de pandispan din: oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, foi de gelatina, budinca de vanilie, lapte de cocos, zahar, cocos, lichior de cocos, frisca, ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte. Ingrediente: aluat: blat de pandispan: 5 oua 125 g zahar sare 80…

Read more »

Reteta zilei: Frigarui marinate

15 March 2012
Reteta zilei: Frigarui marinateO reteta de frigarui marinate din: piept de pui, ardei, dovlecei, ceapa, ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, otet, piper cayenne, zahar, sare, piper, usturoi, marar si patrunjel. Inrgediente: pentru 15 frigarui: 2,5-3 kg piept de pui taiat in cuburi 2-3 ardei galbeni taiati in patrate 3 dovlecei taiati in felii groase 2 cepe…

Read more »

Cafea rece Mocha

15 March 2012
Cafea rece MochaO reteta de cafea rece Mocha din: cafea rece, lapte, sirop de ciocolata si zahar. Ingrediente: 1  – 1/2 cani cafea rece 2 cani lapte 1/4 cana sirop de ciocolata 1/4 cana zahar   Mod de preparare: Toarna cafeaua in tavite pentru cuburi de gheata si pune-o la congelator peste noapte. A doua zi, scoate…

Read more »

Praz cu bacon şi ciuperci

15 March 2012
Praz cu bacon şi ciuperciO reteta de praz cu bacon si ciuperci din: unt, bacon, cimbru, ciuperci si praz. Ingrediente: 50 g unt 4 felii de bacon sau de costita afumata (fara os), tocate cateva fire de cimbru 200 g ciuperci champignon, taiate in doua sau in patru 2 fire de praz, taiat in felii groase   Mod de…

Read more »

Friptura de miel cu piper

15 March 2012
Friptura de miel cu piperO reteta de friptura de miel cu piper din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, boabe de piper rosu, ardei iute, otet balsamic, ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel sare piper negru 2 catei de usturoi pisati 2 linguri boabe de piper rosu (sau verde) 2 ardei iuti…

Read more »

Spaghete cu sos de ardei gras

15 March 2012
Spaghete cu sos de ardei grasO reteta de spaghete cu sos de ardei gras din: ardei gras, spaghete, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni, aproximativ 650 g 400 g spaghete sau orice alte paste lungi, subtiri si uscate 2 lingurite otet balsamic sau sherry 1 lingura ulei de masline extravirgin 1…

Read more »

Ouă în cremă de leurdă

15 March 2012
Ouă în cremă de leurdăO reteta de oua in crema de leurda din: oua, leurda, ceapa verde, usturoi verde, ulei de masline, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 4 legaturi mari de leurda (500 g) 2 cepe verzi 2 fire de usturoi verde 4 linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cartofi, păstarnac şi usturoi la cuptor

15 March 2012
Cartofi, păstarnac şi usturoi la cuptorO reteta de cartofi, pastarnac si usturoi la cuptor din: cartofi, pastarnac, ulei de floarea soarelui si usturoi. Ingrediente: 800 g cartofi mici (cei mici lasati intregi, ceilalti taiati in patru) 3 pastarnaci, taiati bucati mari 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 capatani de usturoi, desfacute in catei   Mod de preparare: Se încinge…

Read more »

Retete dietetice: Pastravi umpluti

15 March 2012
Retete dietetice: Pastravi umplutiO reteta de pastravi umpluti din: pastravi, ciuperci, ceapa verde, ulei, patrunjel verde, marar verde, tarhon verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 200 g ciuperci albe de cultura 1 legatura ceapa verde 4 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 1 legatura tarhon verde 1 lamaie sare piper   Mod…

Read more »

Pui la cuptor cu lămâie şi cimbru

15 March 2012
Pui la cuptor cu lămâie şi cimbruO reteta de pui la cuptor cu lamaie si cimbru din: unt, cimbru, usturoi, lamai, pui, morcovi, ceapa, frunze de dafin, faina, supa de pui si sos de soia. Ingrediente: 50 g de unt, moale 1 legătură de cimbru proaspăt, frunzele rupte de pe tulpini (care se pun deoparte), plus extra pentru sevit 4 căţei…

Read more »

Salata de ciuperci cu paste

15 March 2012
Salata de ciuperci cu pasteO reteta de salata de ciuperci cu pasta din: ciuperci, paste, ceapa verde, oua fierte, castravete, smantana, verdeata, piper si sare. Ingrediente: 300 g ciuperci sarate sau marinate 150 g paste un fir de ceapa verde 2 oua fierte un castravete murat 1/2 pahar de smantana sau amestec de smantana cu maioneza verdeata piper macinat…

Read more »

Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru (video)

15 March 2012

O reteta video despre cum se prepara supa de morcovi cu coriandru, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru Pofta buna!

Read more »

Plăcintă cu brânză si frisca

15 March 2012
Plăcintă cu brânză si friscaO reteta de placinta cu branza si frisca din: biscuiti cu migdale, fulgi de migdale, esenta de migdale, unt, crema de branza, zahar fin, faina, extract de vanilie, oua, smantana, gem de cirese, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 200 g de biscuiţi cu migdale 100 g fulgi de migdale, prăjiţi 1/2 linguriţă esenţă de migdale…

Read more »

Consomme

15 March 2012
ConsommeUn consomme perfect trebuie să fie limpede, aromat şi să nu aibă nici un strop de grăsime. Nu este de mirare că această supă clasică franţuzească este considerată o piatră de încercare pentru orice bucătar. Consomme se prepară astfel: într-o oală plină cu supă de vită făcută în casă se adaugă carne de vită tocată,…

Read more »

Pizza cu ton, porumb si ceapa rosie

15 March 2012
Pizza cu ton, porumb si ceapa rosieO reteta de pizza cu ton, porumb si ceapa rosie din: ton, boabe de porumb, ceapa rosie, aluat, sos sugo si emmentaler. Ingrediente: 2 conserve ton in suc propriu 200 g boabe de porumb (conserva) 2 cepe rosii 1 portie aluat dospit 1 portie sos sugo 150 g emmentaler ras   Mod de preparare: Se…

Read more »

Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale

15 March 2012
Miel la gratar cu sos de tarhon si portocaleO reteta de miel la gratar cu sos de tarhon si portocale din: cotlete de miel, ulei de masline, portocala, sare, piper, ceapa, maioneza, tarhon, suc de lamaie, usturoi, mustar, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 20 ml ulei de masline 1 portocala sare piper pentru sosul de…

Read more »

Cocktail Southern Dream

15 March 2012
Cocktail Southern DreamO reteta simpla de Cocktail Southern Dream din: southern comfort, suc de visine, sirop de grenadine, vin spumant sec, cirese, lamaie si zahar. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 4 cl suc de visine 1 cl sirop de grenadine vin spumant sec cirese pentru crusta de zahar: lamaie si zahar   Mod de preparare: Cufundam gura…

Read more »

Strudel cu ciuperci si branza

15 March 2012
Strudel cu ciuperci si branzaO reteta de strudel cu ciuperci si branza din: foi de placinta, unt, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb sec, telemea, patrunjel, marar, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 2 linguri unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g ciuperci de cultura 75 ml vin alb sec 100 g telemea…

Read more »

Tăitei cu linte, spanac şi morcovi

15 March 2012
Tăitei cu linte, spanac şi morcoviO retete de taitei cu linte, spanac si morcovi din: linte puy, frunza de dafin, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, telina, morcov, musta de dijon, sherry, spanac, taitei si patrunjel. Ingrediente: 125 g linte Puy (linte verde) 1 frunza de dafin 2 lingurite ulei de masline 3 catei de usturoi, tocati 100 g ceapa…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 4, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: