RSS

Retete culinare de Paşte #30

04 Apr

Retete de Paste:

Tăitei cu linte, spanac şi morcovi

15 March 2012
Tăitei cu linte, spanac şi morcoviO retete de taitei cu linte, spanac si morcovi din: linte puy, frunza de dafin, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, telina, morcov, musta de dijon, sherry, spanac, taitei si patrunjel. Ingrediente: 125 g linte Puy (linte verde) 1 frunza de dafin 2 lingurite ulei de masline 3 catei de usturoi, tocati 100 g ceapa…

Read more »

Pui cu telina in aluat

15 March 2012
Pui cu telina in aluatO reteta de pui cu telina in aluat din: piept de pui, faina, unt, ulei, ceapa, telina, vin alb, smantana, patrunjel verde, lamaie, ou, aluat de foitaj, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 lingura faina 2 linguri unt 1 lingura ulei 2 cepe 250 g telina 50 ml vin alb 100…

Read more »

Plăcintă scoţiană cu ou

15 March 2012
Plăcintă scoţiană cu ouO reteta de placinta scotiana cu ou din: oua, carnaciori de porc, coaja de nucsoara, frunze de cimbru, pesmet, aluat, faina si seminte de susan. Ingrediente: 8 ouă medii 14 cârnăciori de porc 1 linguriţă coajă de nucşoară măcinată (măciş) 1 lingură frunze de cimbru 100 g de pesmet proaspăt 500g de aluat pentru tartă…

Read more »

Cartofi copţi cu migdale si busuioc

15 March 2012
Cartofi copţi cu migdale si busuiocO reteta de cartofi copti cu migdale si busuioc din: cartofi, sare, chimen, ulei, fulgi de migdale, frunze de busuioc, smantana, sare, piper alb si busuioc. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri ulei 60 g fulgi de migdale cateva frunze de busuioc sosul cu verdeturi: 2 cutii de smantana (150 ml fiecare) sare…

Read more »

Trei supe de post

15 March 2012
Trei supe de postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Va prezentam trei supe de post: Supă delicioasa de cartofi cu praz O reteta delicioasa de supa de cartofi cu praz, suc de rosii, ceapa, telina, morcov, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare, piper. Retete de post: Supa-crema de dovlecei O reteta delicioasa de…

Read more »

Trei Retete cu carne de miel

14 March 2012
Trei Retete cu carne de mielMielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte…

Read more »

Placinta cu coacaze

14 March 2012
Placinta cu coacazeO reteta de placinta cu coacaze din: unt, zahar brun, extract de vanilie, oua, faina, lapte batut, mere, scortisoara, condimente, cuisoare, coaja de lamaie, coacaze, stafide, coji confiate si zahar pudra. Ingrediente: 250 g unt moale, plus extra pentru uns 250 g de zahar brun 2 lingurite extract de vanilie 4 oua mari 100 g…

Read more »

Miel la cuptor cu legume si pesto de menta

14 March 2012
Miel la cuptor cu legume si pesto de mentaO reteta de miel la cuptor cu legume si pesto de menta din: cartofi, muchi de miel, dovlecei, rosii, usturoi, avocado, ulei de masline, vin alb, sare, piper, migdale, menta, mustar dijon si suc de lamaie. Ingrediente: 500 grame cartofi mici 700 grame muschi de miel taiat in bucati 2 dovlecei taiati in cuburi 4…

Read more »

Pui la cuptor cu lamaie

14 March 2012
Pui la cuptor cu lamaieO reteta de Pui la cuptor cu lamaie din: pui, lamaie, usturoi, cimbru, faina, ulei, sare, piper si hartie de copt. Ingrediente: 1 pui intreg 1 lamaie, feliata 6 catei de usturoi, taiati 6 crengute cimbru 1 lingura faina 1 lingura ulei sare si piper dupa gust hartie de copt   Mod de preparare: Incalzeste…

Read more »

Salata cu spanac, rucola si branza de capra

14 March 2012
Salata cu spanac, rucola si branza de capraO reteta de salata cu spanac, rucola si branza de capra din: nuca, unt, zahar, mustar, usturoi, fulgi de ardei iute, otet balsamic, ulei de masline, spanac, rucola, branza de capra, ardei rosu, sare si piper. Ingrediente: 100 grame nuci 10 grame unt topit 10 grame zahar 20 grame mustar 1 catel de usturoi fulgi…

Read more »

Cocktail Black Forrest Spring

14 March 2012
Cocktail Black Forrest SpringO reteta simpla de Cocktail Black Forrest Spring din: rachiu de zmeura, lichior de zmeura si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl lichior de zmeura sampanie sau champagne   Mod de preparare: Turnam rachiul si lichiorul de zmeura intr-o cupa de sampanie si completam cu sampanie sau champagne.

Read more »

Clatite cu branza si ceapa rosie

14 March 2012
Clatite cu branza si ceapa rosieO reteta de clatite cu branza si ceapa rosie din: faina, oua, lapte, ulei, sare, ceapa rosie, mozzarella, marar, miere, vin rosu, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: aluatul de clatite: 250 g faina 4 oua 400 ml lapte 2 linguri ulei un praf de sare umplutura: 3 cepe rosii 200…

Read more »

Pappardelle cu sos de vinete

14 March 2012
Pappardelle cu sos de vineteO reteta de pappardelle cu sos de vinte din: ulei de masline, ardei iute, usturoi, ceapa, ardei rosu, vinete, zeama de lamaie, sos de soia, bulion de legume, piure de rosii, sare, pappardelle, coriandru si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline sau de arahide 1-2 ardei iuti rosii, fara seminte si taiati bucati mari…

Read more »

Cartofi noi cu pătrunjel si sos de ton

14 March 2012
Cartofi noi cu pătrunjel si sos de tonO reteta de cartofi noi cu patrunjel si sos de ton din: cartofi, ton, suc de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, sos de maioneza, sare, piper, capere, patrunjel, ulei de masline si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi noi 3 conserve de ton (150 g fiecare) 3-4 linguri de suc de lămâie 2 linguriţe coajă rasă…

Read more »

Legume in aluat

14 March 2012
Legume in aluatO reteta de legume in aluat din: telina, pastarnac, morcovi, conopida, ceapa, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper, galbenus, mustar, ulei de masline, zeama de lamaie si marar verde. Ingrediente: 1 telina 1 pastarnac 3 morcovi 1 conopida 1 ceapa 150 g faina 25 g drojdie 1 ou 1/2 pahar apa 100 ml ulei…

Read more »

Mini pizza cu boabe de struguri

14 March 2012
Mini pizza cu boabe de struguriO reteta de mini pizza cu boabe de struguri din: struguri, rosii uscate, ricotta, sare, piper, aluat, branza de capra si ruccola. Ingrediente: 200 g struguri 40 g rosii uscate 120 g ricotta sare piper 1/2 portie aluat de branza de vaci si ulei 75 g branza de capra 50 g ruccola   Mod de…

Read more »

Sarmale cu hrisca si nuci

14 March 2012
Sarmale cu hrisca si nuciO reteta de sarmale cu hrisca si nuci din: frunze de varza murata, hrisca, ceapa, morcov, unt, ulei, marar verde, sare, piper si samantana. Ingrediente: 8 frunze de varza murata 15 nuci 100 g hrisca inmuiata 12 ore in zeama de varza acra sau bors 1 ceapa 1 morcov 2 linguri unt 1 lingura ulei…

Read more »

Supa de rosii cu nuci sau migdale

14 March 2012
Supa de rosii cu nuci sau migdaleO reteta de supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine coapte 2 catei de usturoi 1 lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200 ml suc de morcovi proaspat stros sare piper   Mod de preparare: Maruntit rosiile cu ajutorul unui…

Read more »

Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza Cheddar

14 March 2012
Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza CheddarO reteta de placinta taraneasca cu carne de vita si branza Cheddar din: carne de vita, ulei de floarea, bacon, salote, telina, faina, concentrat de vita, cimbru, dafin, morcovi, cartofi, unt, branza Cheddar, lapte si praf de mustar. Ingrediente: 1 kg carne de vita, taiata in bucati mari 2-4 linguri ulei de floarea soarelui 200…

Read more »

Prăjitură cu mere la tavă

14 March 2012
Prăjitură cu mere la tavăO reteta de prajitura cu mere la tava din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, ulei, lapte, zahar, orez, lamaie, mere, albusuri si miez de nuca. Ingrediente: aluat:  500 g făină 1 cub drojdie (42 g) 250 ml lapte 2 linguri zahăr 2 gălbenu­şuri 3-4 linguri ulei topping:  1 l lapte 100 g zahăr 1 praf…

Read more »

Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)

14 March 2012
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)O reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa crema de ciuperci   Pofta buna!

Read more »

Calzone cu spanac si ciuperci

14 March 2012
Calzone cu spanac si ciuperciO reteta de calzone cu spanc si ciuperci din: spanac, ciuperci, usturoi, sare, piper, sos sugo, cimbru, mozzarella si aluat dospit. Ingrediente: 200 g spanac 400 g ciuperci 3 catei de usturoi 2 linguri unt sare piper 1 portie sos sugo 1 lingurita cimbru uscat 125 mozzarella 1/4 portie aluat dospit   Mod de preparare:…

Read more »

Strudel cu mere

14 March 2012
Strudel cu mereO reteta de strudel cu mere din: faina, sare, galbenus, ulei, mere, suc de lamaie, zahar vanilinat, stafide, migdale, branza dulce, ou, albus, gris si scortisoara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 praf de sare 1 galbenus 2 linguri ulei umplutura: 1,5 kg mere 3 linguri suc de lamaie 2 pliculete zahar vanilinat 75 g…

Read more »

Tortilla picantă cu conopida si broccoli

14 March 2012
Tortilla picantă cu conopida si broccoliO reteta de tortilla picanta cu conopida si broccoli din: cartofi, sare, conopida, broccoli, sunca afumata, arahide, smantana, lapte, oua, branza, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi sare 400 g conopidă 400 g broccoli 100 g şuncă afumată 50 g arahide 200 ml smântână 400 ml lapte 6 ouă 150 g brânză rasă piper…

Read more »

Prajitura cu mere, miere si nuci

14 March 2012
Prajitura cu mere, miere si nuciO reteta de prajitura cu mere, miere si nuci din: faina, praf de copt, coaja de lamaie, zahar, miere, ou, galbenus, unt, mere, suc de lamaie, miere, praf de scortisoara, zahar vanilat, budinca de vanilie, nuca si stafide. Ingrediente: aluat: 300 g faina 2 lingurite praf de copt 1 lingurita coaja de lamaie 50 g…

Read more »

Sos Sugo

14 March 2012
Sos SugoO reteta de sos sugo din: ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, rosii, sare, piper si ierburi italienesti. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 2 linguri bulion 1 conserva (425 ml) rosii sare piper ierburi italienesti uscate   Mod de preparare: Se toaca usturoiul si ceapa; se prajesc in…

Read more »

Broccoli la tigaie cu nucă de cocos

14 March 2012
Broccoli la tigaie cu nucă de cocosO reteta de broccoli la tigaie cu nuca de cocos din: ulei vegetal, seminte de mustar, frunze de curry, ceapa rosie, ghimbir, broccoli, miez de nuca de cocos si zeama de lamaie verde. Ingrediente: 6 linguri ulei vegetal 3-1/2 lingurite seminte de mustar 3 linguri frunze de curry proaspete sau uscate 1 varf de cutit…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu morcovi

14 March 2012
Reteta zilei: Fursecuri cu morcoviO reteta de fursecuri cu morcovi din: zahar pudra, migdale, morcovi, zahar tos, albusuri de ou, unt, crema de branza si zahar pudra. Ingrediente: pentru fursecuri: 200 g zahar pudra 110 g migdale 2-3 morcovi mici 25 g zahar tos 90 g albusuri de ou pentru crema: 120 g unt nesarat 230 g crema de…

Read more »

Lasagna cu varză si bacon

14 March 2012
Lasagna cu varză si baconO reteta de lasagna cu varza si bacon din: chifla, varza de china, sare, ceapa, usturoi, crengute de cimbru, amestec de carne tocata, ou, piper si bacon. Ingrediente: 1 chiflă veche de o zi 1 kg varză de China sare 1 ceapă de mărime medie 1 căţel de usturoi 4 crenguţe de cimbru 500 g…

Read more »

Cocktail Kiwi Kir Royal

14 March 2012
Cocktail Kiwi Kir RoyalO reteta simpla de Cocktail kiwi Kir Royal din: lichior de kiwi, vin spumant si kiwi. Ingrediente: 2 cl lichior de kiwi vin spumant sec sau champagne o felie de kiwi   Mod de preparare: Turnam lichiorul  de kiwi in cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec sau champagne. Adaugam o felie de…

Read more »

Paste catalane in supa de rosii

14 March 2012
Paste catalane in supa de rosiiO reteta de paste catalane in supa de rosii din: rosii, usturoi, ceapa, coaja de portocala, frunze de dafin, cimbru, sofran, bulion de legume, zahar tos, ulei de masline, fidea, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 500 g rosii, tocate 1 capatana de usturoi, desfacuta in catei, curatati de coaja 150 g ceapa, tocata o…

Read more »

Sufleu cu file de porc şi conopidă

14 March 2012
Sufleu cu file de porc şi conopidăO reteta de sufleu cu file de porc si conopida din: paste cu ou, sare, file de porc, conopida, amestec condimente, smantana, rosii cherry si branza. Ingrediente: 250 g paste mici cu ou sare 200 g file de porc 250 g conopidă 1 plic amestec condimente 200 ml smântâ­nă 100 g roşii cherry 50 g…

Read more »

Supa de andive cu iaurt

14 March 2012
Supa de andive cu iaurtO reteta de supa de andive cu iaurt din: suc de morcovi, iaurt, andive, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 ml suc de morcovi 300 ml iaurt natual sau chefir 2 andive mai mari 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron sucul proaspăt stors de…

Salata de varza acra cu ciuperci

14 March 2012
Salata de varza acra cu ciuperciO reteta de salata de varza acra cu ciuperci din: varza acra, ciuperci, usturoi, marar, ulei de masline, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varza acra 300 g ciuperci albe de cultura, mai mici 1 catel de usturoi 1 legatura marar 3 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie sare piper   Mod de…

Read more »

Cafea cu ciocolata si menta

14 March 2012
Cafea cu ciocolata si mentaO reteta de cafea cu ciocolata si menta din: sirop de ciocolata sirop de menta, cafea, frisca si ciocolata. Ingrediente: 1 lingura sirop de ciocolata 2 linguri sirop de menta 1/2 cana cafea proaspat facuta frisca ciocolata rasa   Mod de preparare: Pune intr-o cratita siropul de ciocolata, cel de menta si cafeaua fierbinte, proaspat…

Read more »

Opt retete pentru post

14 March 2012
Opt retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Opt retete pentru post: Retete de post: Supa de linte rosie O reteta delicioasa de supa de linte rosie, morcov, telina, ceapa, foi de dafin, patrunjel verde, ulei de masline, boabe de coriandru, sare, piper. Retete de post: Cartofi cu sos acrişor O…

Read more »

Sardine cu legume

14 March 2012
Sardine cu legumeO reteta de sardine cu legume din: file de sardine, morcovi, telina, mazare, fasole verde, pasta de tomate, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 file de sardine 2 morcovi 1 telina mica 150 g mazare 200 g fasole verde 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare…

Read more »

Tagliatelle cu legume

14 March 2012
Tagliatelle cu legumeO reteta de Tagliatelle cu legume din: sparanghel, fasole verde, praz, dovlecei, sare, piper, tagliatelle cu ou, ulei de masline, suc de lamaie, tarhon si patrunjel. Ingrediente: 250 g sparanghel subtire 150 g fasole verde 200 g dovlecei mici 150 g praz tanar Sare si piper negru 500 g tagliatelle cu ou sau alte paste…

Read more »

Sos vinegreta de portocale rosii

14 March 2012
Sos vinegreta de portocale rosiiO reteta de Sos vinegreta de portocale rosii din: suc de portocale rosii, ceapa, miere, ulei de masline, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1/3 cana suc de portocale rosii 1 lingura ceapa salota maruntita 2 linguri miere 1 lingura ulei de masline 1 lingurita mustar de Dijon 1/8 lingurita sare 1/8 lingurita piper…

Read more »

Supă Cock-a-Leekie

13 March 2012
Supă Cock-a-LeekieSpre deosebire de alte feluri de mâncare scoţiene, care poartă denumiri complicate, precum rumbledethumps (piure de cartofi cu varză) sau clootie (budincă in baie de aburi), numele acestei supe (numită si cocky-leeky) nu lasă nici o urmă de îndoială în privinţa ingredientelor ei. Este o supă simplă, care se face numai cu carne de pasăre…

Read more »

Sufleu cu spanac si somon

13 March 2012
Sufleu cu spanac si somonO reteta de sufleu cu spanac si somon din: cartofi, sare, file de somon, suc de lamaie, piper, ceapa, usturoi, unt, spanac, smantana, legume si mustar boabe. Ingrediente: 800 g cartofi sare 600 g file de somon 1 linguriţă suc de lămâ­ie piper 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 2 linguri unt 400 g…

Read more »

Clatite cu spanac si ricotta

13 March 2012
Clatite cu spanac si ricottaO reteta de clatite cu spanac si ricotta din: ricotta, spanac, clatite, sos de tomate si mozzarella. Ingrediente: 400 grame ricotta 250 grame spanac fiert 10 clatite 310 grame sos de tomate 250 grame mozzarella   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca ricotta cu spanacul. Asezoneaza cu sare si…

Read more »

Frigarui cu branza picanta

13 March 2012
Frigarui cu branza picantaO reteta de frigarui cu branza picanta din: branza paneer, zeama de lamaie, chimion, faina de naut, garam amasala, boia, smantana, usturoi, ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt si lamai. Ingrediente: 600 g branza paneer zeama de la 2 lamai 2 lingurite cu chimion macinat, plus extra pentru presarat 75 g faina de naut 1…

Read more »

Sufleu cu legume şi carne tocată

13 March 2012
Sufleu cu legume şi carne tocatăO reteta de sufleu cu legume si carne tocata din: chifla, cartofi, morcovi, sare, ceapa, amestec de carne tocata, ou, capere, mustar, piper, ulei, amestec de condimente, smantana, pesmet si branza gouda. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 500 g cartofi 400 g morcovi sare 1 ceapa 400 g amestec de carne tocata 1…

Read more »

Crap cu ciuperci la cuptor

13 March 2012
Crap cu ciuperci la cuptorO reteta de crap cu ciuperci la cuptor din: crap, ciuperci, ardei capia, rosii in bulion, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 1 kg 400 g ciuperci proaspete, mai mici 1 ardei capia rosu 400 g rosii in bulion 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Pasta e fagioli

13 March 2012
Pasta e fagioliO reteta de Pasta e fagioli din: ulei de masline, morcov, telina, usturoi, ceapa, rozmarin, fasole borlotti, piure de rosii, bulion de legume, zahar tos, paste, patrunjel, sare, piper, rozmarin si parmezan. Aceasta tocanita italieneasca combina pastele marunte de diferite forme cu boabele de fasole intr-un fel care reprezinta o cina consistenta. Ingrediente: 2 linguri…

Read more »

Tata cu orez si portocale

13 March 2012
Tata cu orez si portocaleO reteta de tarta cu orez si portocale din: orez, lapte, zahar, oua, unt, portocale, zahar vanilat, cuisoare si sare. Ingrediente: 150 g orez 700 ml lapte 275 g zahar 2 oua 200 g unt 5 portocale 1 lingurita zahar vanilat 2 cuisoare sare   Mod de preparare: Spălaţi portocalele, ştergeţi-le şi radeti coaja portocalie,…

Read more »

Orez in dovleac

13 March 2012
Orez in dovleacO reteta de orez in dovleac din: sofran, ceapa, unt, usturoi, ghimbir, praf de ardei iute, cardamom, nucsoara, scortisoara, cuisoare, frunze de dafin, coaja de nucsoara, garam masala, ardei iute, zeama de lamaie verde, dovleac, iaurt, orez basmati si frunze de menta. Ingrediente: 1 varf mare de cutit de sofran 500 g ceapa, taiata felii…

Read more »

Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert

13 March 2012
Sufleu de paste cu şuncă si branza CamembertO reteta de Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert din: penne, sare, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, sunca, ulei, piper, boia de ardei, patrunjel, banza camembert, oua, smantana si lapte. Ingrediente: 350 g penne sare 2 cepe verzi 1 dovlecel 1 ardei gras mic 200 g sunca fiarta 2 linguri ulei piper boia de…

Read more »

Cocktail Number One

13 March 2012
Cocktail Number OneO reteta simpla de Cocktail Number One din: vermut rosu, brandy, sampanie si carambola. Ingrediente: 3 cl vermut rosu 1 cl brandy sampanie carambola   Mod de preparare: Turnam vermutul si brandy-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie rece. Decoram cu carmbola.

Read more »

Papanasi umpluti cu stafide

13 March 2012
Papanasi umpluti cu stafideO reteta de papanasi umpluti cu stafide din: branza dulce de vaci, gris, ou, stafide, faina, coaja de lamaie, unt, pesemt, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 1 linguri gris 1 ou 100 g stafide inmuiate in rom 1 lingura faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie 100 g unt…

Read more »

Pizza turcească cu carne tocată

13 March 2012
Pizza turcească cu carne tocatăO reteta de pizza turceasca cu carne tocata din: ardei iute, ceapa rosie, patrunjel, carne de vita, pasta de ardei, ou, sare, piper, chimen, aluat dospit si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 legaturi patrunjel 200 g carne de vita tocata 1 lingura pasta de ardei 1 ou sare piper…

Read more »

Prăjitură marmorată cu struguri

13 March 2012
Prăjitură marmorată cu struguriO reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina, lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao, faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 250 g margarină 200 ml lapte 1 lingu­riţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1…

Read more »

Paste cu broccoli şi salvie

13 March 2012
Paste cu broccoli şi salvieO reteta de paste cu broccoli si salvie din: spaghete, broccoli, ulei de masline extravirgin, hasme, usturoi, fulgi de chilli, salvie si parmezan. Ingrediente: 140 g de spaghete 140 g broccoli, taiat in buchetele subtiri 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 hasme (sau cepe mici), taiate in felii 1 catel de usturoi, tocat marunt…

Read more »

Fursecuri umplute cu gem de caise

13 March 2012
Fursecuri umplute cu gem de caiseO reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina un varf de cutit bicarbonat un vard de cutit sare umplutura: 200 g gem de caise 4 linguri…

Read more »

Curcan cu prune

13 March 2012
Curcan cu pruneO reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare cca. 15 foi de dafin 1 kg pulpe superioare de curcan fără os piper 200 g prune uscate 2 linguri unt 2 linguri ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza

13 March 2012
Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branzaO reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella, branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5 morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3 catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt topit   Mod de preparare: Intr-o oala cu apa…

Read more »

Curry de pui, cocos şi tamarind

13 March 2012
Curry de pui, cocos şi tamarindO reteta de curry de pui, cocos si tamarind din: pulpe de pui, zeama de lamaie verde, piper, curcuma, ulei vegetal, smantana de cocos, pasta de tamarind, lapte de cocos, coriandru, seminte de mustar, frunze de curry, ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, supa de pui si zahar. Ingrediente: 29 pulpe de pui dezosate, fara piele zeama…

Read more »

Cocktail de ou

13 March 2012
Cocktail de ouO reteta simpla de Cocktail de ou din: oua, zahar, sare, lapte, zahar vanilat si frisca sau ciocolata. Ingrediente: 6 oua 1/4 pahar zahar 1/4 lingurita sare 4 pahare lapte zahar vanilat frisca sau ciocolata rasa   Mod de preparare: Ouale se amesteca cu 2 pahare de lapte, zahar si sare. Totul se bate pana…

Read more »

Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi

13 March 2012
Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcoviO reteta de Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi din: cartofi, sare, rucola, crema de branza, piper, snitel de curcan, paine toast, faina, oua, kaizer si cuisoare. Ingrediente: 600 g cartofi mici sare 1 legătură rucola 150 g cremă de brânză piper 4 buc. şniţel de curcan (a 180 g) 120…

Read more »

Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)

13 March 2012
Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)O reteta video despre cum se prepara prajitura cu capsuni, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara prajitura cu capsuni

Read more »

Lasagna cu vinete

13 March 2012
Lasagna cu vineteO reteta de lasagna cu vinete din: vinete, sare, piper, foi de lasagna cu spanac, ulei de masline, parmezan, lapte degresat, morcov, esalota, frunza de dafin, patrunjel, boia de piper, produs tartanabil, faina, nucsoara, usturoi, rosii, oregano si busuioc. Feliile de vinete reprezintă umplutura perfectă pentru această lasagna vegetariană foarte gustoasă, care se poate pregăti…

Read more »

Supa de cocos cu coriandru

13 March 2012
Supa de cocos cu coriandruLa orice mâncare ce conţine lapte din nucă de cocos se adaugă si coriandru proaspăt, cu o aromă asemănătoare citricelor. Cocosul si coriandrul sunt protagonistele multor reţete din gastronomia Asiei de sud-est. Laptele de cocos temperează mâncărurile foarte iuţi, în timp ce coriandrul le conferă o aromă proaspătă. Cea mai cunoscută supă de cocos cu…

Read more »

Terina cu mere

13 March 2012
Terina cu mereO reteta de terina cu mere din: mere, zahar, unt, frisca si sare. Ingrediente: 1 kg mere 250 g zahar 2 linguri unt sosul caramel: 80 g unt 200 g zahar (de preferat, brun) 200 ml frisca un varf cutit sare   Mod de preparare: Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi se­minţele şi tăiaţi-leîn cubuleţe. Căliţi…

Read more »

Budinca de cartofi si peste

13 March 2012
Budinca de cartofi si pesteO reteta de Budinca de cartofi si peste din: cartofi, file de somon, file de batog, zeama de peste, vermut sec, unt, hasme, faina de grau, smantana, crevete, capere, verdeata cu marar, galbenusuri, piper si sare. Ingrediente: 1,25 kg cartofi 600 g file de somon 350 g file de batog 425 ml zeama de peste…

Read more »

File de pui în otet balsamic

13 March 2012
File de pui în otet balsamicO reteta de file de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare, piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii. Ingrediente: 3 buc. file de pui (cu oase, fără piele) 1 lingură unt topit sare piper 1 lingură zahăr 5 linguri oţet bal­samic 250 ml supă 150 g smântână 400 g roşii…

Placinta cu crema de lamaie

13 March 2012
Placinta cu crema de lamaieO reteta de placinta cu crema de lamaie din: foi de placinta, ulei, faina, zahar, lamai, oua si unt. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 ml ulei 4 linguri faina 200 g zahar 4 lamai 4 oua 120 g unt   Mod de preparare: Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetati-o cu făină. Puneţi…

Read more »

Reteta de Ras El Hanout

13 March 2012
Reteta de Ras El HanoutSe macină şi se amestecă, într-un mojar sau într-o râşniţţa de cafea, câte 1 linguriţă de chimion, ghimbir, turmeric (curcuma), sare, 3/4 linguriţă de scorţişoară, 3/4 linguriţă de piper negru, 1/4 lingiuriţă de cuişoare şi câte 1/2 linguriţă de piper alb, seminţe de coriandru, piper cayenne, ienibahar, nucşoară. Se peăstrează într-un recipient bine închis.

Read more »

Shake de capsuni cu frisca

13 March 2012
Shake de capsuni cu friscaO reteta de shake de capsuni cu frisca din: capsuni, inghetata de vanilie si frisca. Ingrediente: 225 g de capsuni, curatate 300 inghetata de vanilie, moale frisca   Mod de preparare: Se pun două căpşuni deoparte, pentru decor. Din cele rămase, jumătate se lasă întregi, iar cealaltă jumătate se taie bucăţi. Intr-un blender, se mixează…

Read more »

Tagliatelle carbonara

13 March 2012
Tagliatelle carbonaraO reteta de tagliatelle carbonara din: usturoi, esalota, vin alb sec, tagliatelle, sare, piper, bacon, smantana, oua, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 catel de usturoi, zdrobit 1 esalota, tocata marunt 2 linguri vin alb sec 200 g tagliatelle sau fettuccine Sare si piper negru 50 g bacon, afumat, fara sorici 2 linguri smantana 2 oua…

Read more »

Red Royal Cocktail

13 March 2012
Red Royal CocktailO reteta simpla de Red Royal Cocktail din: red orange liquer, vin spumant sec si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala.

Read more »

Şapte retete pentru post

13 March 2012
Şapte retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Şapte retete pentru post: Retete de post: Cartofi mozaic O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci…

Read more »

Curcan cu legume la tigaie

12 March 2012
Curcan cu legume la tigaieO reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel, sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1 foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase, fara piele) 150 ml smantana sare 1 lamaie…

Read more »

Inimi crocante cu frisca si capsuni

12 March 2012
Inimi crocante cu frisca si capsuniO reteta de inimi crocante cu frisca si capsuni din: aluat, faina, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foiaj un pic de faina, pentru presarat 200 ml frisca 150 g caspuni, curatate si taiate subtiri cristale de zahar sau zahar pudra pentru decor   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la…

Read more »

Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi

12 March 2012
Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofiO reteta de Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi din: pui, crengute de rozmarin, cartofi, usturoi, sare, piper, ulei de masline si supa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 4 crengute de rozmarin 1 kg cartofi 2 capatani de usturoi sare piper 2 linguri ulei de masline 250 ml supa   Mod…

Read more »

Prăjitură cu prune si brânză

12 March 2012
Prăjitură cu prune si brânzăO reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte, faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si unt. Ingrediente: aluat: 1 cub de drojdie 80 g zahar 250 ml lapte 500 g faina 75 g unt 1 praf de sare topping: 2 oua 500 g branza dulce 100 g…

Read more »

Varza calita cu afumatura

12 March 2012
Varza calita cu afumaturaO reteta de varza calita cu afumatura din: varza murata, costita afumata, carnati afumati, ceapa, ardei capia, ulei, foaie de dafin, seminte de chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare murata 300 g costita afumata 400 g carnati afumati 1 ceapa 1 ardei capia rosu 50 ml ulei 1 foaie de dafin 1…

Read more »

Sandwich cu salata de pui si marar

12 March 2012
Sandwich cu salata de pui si mararO reteta de Sandwich cu salata de pui si marar din: lapte, maioneza, suc de lamaie, marar, usturoi, piept de pui prajit, boabe de strugure, parmezan, ceapa verde, salata verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 20 ml lapte batut 20 grame maioneza suc de lamaie 1 legatura de marar pudra de usturoi 100 grame piept…

Read more »

Plăcintă cu vită şi bere

12 March 2012
Plăcintă cu vită şi bereO reteta de placinta cu vita si bere din: ceapa, telina, unt, faina, pulpa de vita, sos worcestershire, bere neagra, ou, seminte de mac, faina si unt. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de telina Apio, tocata 2 linguri de unt 2 linguri de faina 700 g pulpa de vita, taiata in bucati mari 1…

Read more »

Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla

12 March 2012
Cocktail cu sirop de mandarina si tequillaO reteta simpla de Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie   Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)

12 March 2012
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)O reteta video despre cum se prepara biscuiti cu unt de arahide, un preparat foarte de delicios si gustos, deosebit de rapid si delicios. Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide Pofta buna!

Read more »

Pui umplut în stil marocan

12 March 2012
Pui umplut în stil marocanO reteta de pui umplut in stil marocan din: cuscus, amestec ras el hanout, caise uscate, seminte de pin, patrunjel, piept de pui si ulei de masline. Ingrediente: 50g de cuşcuş 1 linguriţă amestec de Ras el Hanout 8 caise uscate, tocate 2 linguri seminţe de pin o legătură mică de pătrunjel, tocată 4 piepţi…

Read more »

Papricaş de pui

12 March 2012
Papricaş de puiO reteta de papricas de pui din: carne de pui, ceapa, faina, smantana, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel, foiae de dafin, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de pui 600 g ceapa 2 linguri faina 100 ml smantana 70 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce 1 foaie de dafin 1 legatura…

Read more »

Gustare cu brânză

12 March 2012
Gustare cu brânzăO reteta de gustare cu branza din: ceapa verde, unt, faina, bere, ou, pesmet, branza cheddar si paine. Ingrediente: 2 cepe verzi, partile verzi si cele albe separate, tocate fin ambele 25 g unt de unt 2 linguri de faina 100 ml de bere 1 ou mare, batut 50 g pesmet proaspat 250 g de…

Read more »

Plăcintă cu prune si cu nuci

12 March 2012
Plăcintă cu prune si cu nuciO reteta de placinta cu prune si nuci din: faina, drojdie, lapte, zahar, coaja de lamaie, sare, unt, prune, nuci, oua, scortisoara, tuica de pune si fulgi de migdale. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1/2 cub drojdie 125 ml lapte 30 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie 1 praf de sare 70 g unt…

Read more »

Tăiţei picanţi cu miel crocant

12 March 2012
Tăiţei picanţi cu miel crocantO reteta de taitei picanti cu miel crocant din: ulei de masline, file de miel, ulei de susan, tagliolini, coriandru, patrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lamaie verde, sare, piper si sos tabasco. Tăiţei fini aromatizaţi cu mirodenii thailandeze – un partener grozav pentru feliile de friptură de miel fraged. Ingrediente: 1/2 lingura ulei de…

Read more »

Prajitura cu glazura de martipan

12 March 2012
Prajitura cu glazura de martipanO reteta de prajitura cu glazura de martipan din: faina, drojdie, zahar, zahar vanilat, lapte, unt, sare, prune, martipan, suc de lamaie, galbenus si frisca. Ingrediente: aluat: 400 g faina 1 pachet drojdie uscata 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 200 ml lapte 60 g unt sare topping: 1,2 kg prune 50 g zahar…

Read more »

Lipii umplute cu carne de porc în stil mexican

12 March 2012
Lipii umplute cu carne de porc în stil mexicanO reteta de lipii umplute cu carne de porc in stil mexican din: ardei, porumb, friptura de porc, ulei de floarea soarelui, chimion, tortillas, avocado, ardei iute, frunze de coriandru si lime. Ingrediente: 2 ardei, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii (noi am folosit unul verde şi unul galben) 100g de porumb congelat sau din…

Read more »

Gulas de vita

12 March 2012
Gulas de vitaO reteta de gulas de vita din: piept sau pulpa de vita, ceapa, ardei grasi, ulei, seminte de chimen, pasta de ardei, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, cartofi, faina, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept sau pulpa de vita 4 cepe 4-5 ardei grasi 70 ml ulei 2 linguri seminte…

Read more »

Mucenici copţi

12 March 2012
Mucenici copţiO reteta de mucenici copti din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, oua, sare, rom si nuci. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 g zahar 200 g unt 500 ml lapte 4 oua sare sirop: 200 g zahar 300 ml apa 1 lingura rom ornare: 200 g nuci macinate 100 g zahar   Mod…

Read more »

Cocktail cu rom alb

12 March 2012
Cocktail cu rom albO reteta simpla de cocktail cu rom alb din: rom alb, lichio de portocale, suc de visine, vin spumant sec, portocala si cirese. Ingrediente: 1 cl rom alb 1 cl lichior de portocale 2 cl suc de visine vin spumant sec jumatate de felie de portocala cirese   Mod de preparare: Turnam romul, lichiorul si…

Read more »

Reteta zilei: Carne de porc cu cartofi

11 March 2012
Reteta zilei: Carne de porc cu cartofiO reteta de carne de porc cu cartofi din: cartofi, frunza de dafin, sare, ulei de masline, carne de porc, sos de soia, ceapa, usturoi, smantana, marar, condimente si mozzarella. Ingrediente: 1,5kg cartofi 1 frunza dafin 1/2 lingura sare 3-5 linguri ulei de masline pt carnea de porc, ceapa si usturoi 1kg carne de porc…

Read more »

Snitel vanatoresc

11 March 2012
Snitel vanatorescO reteta de snitel vanatoresc din: ceapa, bacon, ciuperci, unt cu verdeata, sare, piper, supa, smantana, amidon, snitele de porc, ulei si condimente. Ingrediente: 1 ceapa 50 g bacon 500 g ciuperci Champignons 1 lingura unt cu verdeata sare piper 150 ml supa 150 ml smantana fermentata 1 lingura amidon 4 snitele de porc (a…

Read more »

Creveţi iuţi cu unt

11 March 2012
Creveţi iuţi cu untO reteta de creveti iuti cu unt din: unt, ulei de masline, usturoi, ardei iute, boia dulce, creveti, zeama de lamaie, patrunjel si franzela. Ingrediente: 25 g de unt 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocati fin 1 ardei iute rosu, cu seminte, tocat fin 1/2 lingurita boia dulce 12-20 creveti mari…

Read more »

Cocktail Carribean Star

11 March 2012
Cocktail Carribean StarO reteta simpla de Cocktail Carribean Star din: rachiu, zeama de limeta, sirop de maracuja, cirese, sampanie si carambola. Ingrediente: 4 cl rachiu Weindrand 4 cl zeama de limeta 2 cl sirop de maracuja 2 cirese de cocktail sampanie carambola   Mod de preparare: Se mixeaza bine in shaker rachiul, zeama de limeta si siropul…

Read more »

Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat

11 March 2012
Păhărele cu ciocolată şi caramel săratO reteta de paharele cu ciocolata si caramel sarat din: dulceata de lapte, sare de mare, ciocolata neagra, grisine, zahar, smantana si lapte. Ingrediente: 4 linguri dulceata de lapte 1/2 sare de mare, plus extra pentru servit 85 g ciocolata neagra, rupta in patratele 1-2 de grisine lungi, fara aromae 2 linguri de zahar 100…

Read more »

Supă de fasole uscată (Bableveş )

11 March 2012
Supă de fasole uscată (Bableveş )O reteta de supa de fasole uscata din: fasole rosie, ceapa, morcov, ardei gras, telina, usturoi, ulei, suc de rosii, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g fasole rosie fiarta 2 cepe 1 morcov mare 1 ardei gras rosu 1 telina mica 2 catei de usturoi 50 ml ulei 200 ml suc de rosii sare…

Read more »

Placintele picante cu peste afumat, oua si salata

11 March 2012
Placintele picante cu peste afumat, oua si salataO reteta de placintele picante cu peste afumat, oua si salata din: macrou, piure de cartofi, ceapa verde, pasta de curry, faina, ulei de masline extravirgin, oua, frunze de salata, coriandru si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g macrou 300 g piure de cartofi 2 cepe verzi, tocate marunt 1 lingura pasta de curry 1…

Read more »

Şniţel cu mozarella

11 March 2012
Şniţel cu mozarellaO reteta de snitel cu mozzarella din: cartofi, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, snitele de porc, ulei, rozmarin, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căţel de usturoi 1 lingură suc de lămâie sare piper 4 şniţele de porc (a 160 g) 4 linguri ulei 1/2 lingu­riţă ace de rozmarin 4 roşii 125…

Cum se prepara creveti cu usturoi (video)

11 March 2012
Cum se prepara creveti cu usturoi (video)O reteta video despre cum se prepara creveti cu usturoi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1 1/2 tbsp olive oil 1 pound shrimp salt to taste 6 cloves garlic, minced fine 1/4 tsp red pepper flakes 2 tbsp cold butter, cut in 4 pieces 3 tbsp lemon juice 1…

Read more »

Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)

10 March 2012
Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)O reteta de Tort Catifea Rosie din: inimioare de jeleu, unt, ciocolata neagra, faina, zahar fin, cacao, bicarbonat de sodiu, iaurt, sare, sfecla, colorant, crema de branza, zahar pudra si extract de vanilie. Ingrediente: cateva inimioare de jeleu (optional) pentru blaturi: 250 g de unt, cu ceva in plus pentru uns 200 g de ciocolata…

Read more »

Şniţel caramelizat

10 March 2012
Şniţel caramelizatO reteta de snitel caramelizat din: cartofi fainosi, galbenusuri, smantana, sare, piper, faina, ulei, snitele de porc, unt si miere. Ingrediente: 800 g cartofi făinoşi 2 gălbenuşuri 2 linguri smântână fermentaţă sare piper cca 3 linguri făină 6 linguri ulei 4 şniţele de porc (a 160 g) 4 felii subţiri de şuncă 1 lingură unt…

Read more »

Tartă crocantă de spanac cu felii de dovleac

10 March 2012
Tartă crocantă de spanac cu felii de dovleacO reteta de tarta crocanta de spanac cu felii de dovleac din: oua, ricotta, frunze de spanac, ceapa verde, pesto genovese, rosii uscate, dovleac, foi de placinta si unt. Ingrediente: 3 ouă, bătute 250 g de ricotta 200 g frunze de spanac congelat, dezgheţate, stoarse de apă şi tocate 1 ceapă verde, tăiată felii subţiri…

Read more »

Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane

10 March 2012
Fondant de ciocolata cu alune de padure si castaneO reteta de fondant de ciocolata cu alune de padure si castane din: ciocolata neagra, crema de castane, rom, alune de padure, migdale, smantana, unt si ulei. Ingrediente: 400 g ciocolată neagră 1 borcănel cu cremă de castane (vanilată) 50 ml rom auriu 200 g alune de pădure, cojite 100 g migdale şi alune pralinate,…

Read more »

Şniţel cu ciuperci

10 March 2012
Şniţel cu ciuperciO reteta de snitel cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, unt, faina, supa, mustar, sare, piper, smantana, snitele de curcan si ulei. Ingrediente: 400 g bureţi (sau champignons) 1 ceapă mi­că (sau arpagic) 2 linguri unt 1 lingură făină 300 ml supă 1 lingură muştar sare piper 100 g smântână grasă 4 şniţele de curcan sau…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune

10 March 2012
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si aluneO reteta de prajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra, alune si nuca de cocos. Ingrediente: 1 – 1/4 cani faina 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita praf de copt 1/2 cana unt nesarat 1 cana zahar…

Read more »

Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

10 March 2012
Chiftele de porc cu cidru si scortisoaraO reteta de chiftele de porc cu cidru si scortisoara din: paine alba, lapte degresat, carne de porc, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare, ulei de floarea soarelui, scortisoara, usturoi, ghimbir, ceapa, boia, curcuma, cidru, seminte de coriandru, piper negru boabe, smantana si coriandru. Ingrediente: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 100 ml lapte…

Read more »

Şniţel cu ouă ochiuri

10 March 2012
Şniţel cu ouă ochiuriO reteta snitel cu oua ochiuri din: cartofi, sare, ulei, piper, chimen, snitele de porc, faina, oua, pesmet si unt. Ingrediente: 800 g cartofi sare 4 linguri ulei piper eventual chimen măcinat 4 şniţele de porc (a 160 g) 2 linguri făi­nă 6 ouă 75 g pesmet 1 lingură unt Mod de preparare: Curăţaţi cartofii…

Read more »

Budinca din cornuri cu stafide

10 March 2012
Budinca din cornuri cu stafideO reteta budinca din cornuri din: stafide, coniac, cornuri, mere, portocale, zahar, lapte, smantana, sirop de compot si unt. Ingrediente: 75 g stafide galbene sultanine 3 linguri coniac 4 cornuri albe mari sau 2 baghete frantuzesti 2 mere 1 portocale 50 g nuci zdrobite 3 oua 100 g zahar 300 ml lapte 150 ml smantana…

Read more »

Şniţel în sos alb

10 March 2012
Şniţel în sos albO reteta de snitel in sos alb din: snitele de porc, piper, faina, unt, sare, ceapa, ardei gras, vin alb, smantana si boia de ardei. Ingrediente: 8 şniţele de porc (a 80 g) piper circa 2 lin­guri făină 2 linguri unt sare 1 ceapă 1 ardei gras roşu 75 ml vin alb 200 ml smântână…

Read more »

Pungute cu ciocolata si fructe uscate

10 March 2012
Pungute cu ciocolata si fructe uscateO reteta de pungute cu ciocolata si fructe uscate din: foi de placinta, caise uscate, smochine, migdale, seminte de pin, fistic, ciocolata neagra, unt, zahar, ou, praf de piper negru, sare, zahar, scortisoara si smantana. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 100 g caise uscate 100 g smochine uscate 50 de migdale, fără pieliţă 25 g…

Read more »

Ton cu cartofi dulci

10 March 2012
Ton cu cartofi dulciO reteta de ton cu cartofi dulci din: cartofi, ton in suc propriu, ceapa rosie, ardei rosu, suc de lime, iuart gras si frunze de coriandru. Ingrediente: 4 cartofi dulci mici (aproximativ 200g fiecare) 185 g de ton în suc propriu din conservă, scurs de apă 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 1 ardei iute roşu,…

Read more »

Crocant cu lapte de cocos

10 March 2012
Crocant cu lapte de cocosO reteta de crocant cu lapte de cocos din: foi de placinta, ananas, scortisoara, zahar, zahar pudra, ulei, unt, lapte integral, galbenusuri si nuca de cocos. Ingrediente: 10 foi de plăcintă 1 ananas 1 lingură scorţişoară pudră 1 lingură zahăr pentru glasat 50 g zahăr pudră 150 ml ulei 20 g unt pentru crema englezească:…

Read more »

Supă de mazăre cu creveţi şi pesto

10 March 2012
Supă de mazăre cu creveţi şi pestoSe călesc 4 cepe verzi tocate într-o lingură ulei de măsline 2 minute, până se înmoaie. Se adaugă 1 cartof mic, curăţat şi tăiat cubuieţe, 100g de pesto şi 1 l de supă de legume fierbinte şi se aduce la punctul de fierbere. Se acoperă şi se lasă pe foc 1 o minute. Se adaugă…

Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post)

10 March 2012
Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post)O reteta delicioasa de mancare de fasole rosie din: fasole rosie, sare, piper si suc de rosii. Ingrediente: ½  kg fasole rosie Sare piper Suc de rosii   Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea aproximativ 1-2 ore. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga suc de rosii si se mai lasa…

Read more »

Quick breakfast

10 March 2012
Quick breakfastO reteta de Quick breakfast din: croissant cu unt, capsuni, ananas, mar verde, pepene galben, smochine, stafide, iaurt, sos de fructe de padure si menta proaspata. Ingrediente: croissant cu unt capsuni ananas mar verde pepene galben smochine stafide iaurt sos de fructe de padure menta proaspata   Mod de preparare: Taie capsunile, ananasul, marul si…

Read more »

Şniţel aromat

10 March 2012
Şniţel aromatO reteta de snitel aromat din: file de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, pesmet, oua, fauna, unt, rosii cherry si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi file de pui (a 160 g) sare piper boia de ardei, dulce 1/2 legătură oregano 100 g pesmet 2 ouă 3 linguri făină 2 linguri unt topit 500…

Read more »

Pricomigdale cu cafea si sos expresso

10 March 2012
Pricomigdale cu cafea si sos expressoO reteta de pricomigdale cu cafea si sos expresso din: pricomigdale, inghetata cu turta, espresso si miere. Ingrediente: 4 pricomigdale mari, cu cafea 4 bulgări de îngheţată cu turtă dulce sau de nuci 4 ceşti cu espresso fierbinte 4 linguriţe miere lichidă   Mod de preparare: Dizolvaţi mierea în ceştile de espresso, cu multă spumă.…

Read more »

Frigarui de porc glasate

10 March 2012
Frigarui de porc glasateO reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise, dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g cepe mici albe sau rosii, taiate in…

Read more »

Salată Cobb

10 March 2012
Salată CobbOriginile multora dintre cele mai populare feluri de mâncare sunt învăluite în mister. Din fericire nu este şi cazul salatei Cobb. Ea a fost creată în anul 1937, de către Robert H. Cobb şi rămâne şi azi o reţetă clasica americană. Cobb era patronul restaurantului Brown Derby din Los Angeles, unul dintre restaurantele frecventate de…

Read more »

Cocktail Blue Tango

10 March 2012
Cocktail Blue TangoO reteta simpla de Cocktail Blue Tango din: curacao albastru, vin spumant si struguri. Ingrediente: 2 cl Curacao albastru vin spumant struguri   Mod de preparare: Turnam Curacao-ul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece, iar la final adaugam in bautura struguri.

Read more »

Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegai

10 March 2012
Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegaiSe pun 1 cartof mare, curăţat şi tăiat cubuleţe, şi 1 l de supă fierbinte într-o cratiţă. Se acoperă, se aduce totul la punctul de fierbere şi se ţine pe foc 10 minute, până ce cartoful se frăgezeşte. Se adaugă 200g de spanac congelat şi 1oo g de brânză cu mucegai sfărâmată, se acoperă şi…

Read more »

Mix de salata verde cu brie si capsuni

10 March 2012
Mix de salata verde cu brie si capsuniO reteta de mix de salata verde cu brie si capsuni din: salata verde, salata loloroso, lolobianca, capsuni, brie si dressing de lamaie. Ingrediente: salata verde salata loloroso lolobianca capsuni brise dressing de lamaie   Mod de preparare: Aseaza salata in farfurie si adauga peste ea dressingul de lamaie, capsunile taiate cuburi si branza brie.…

Read more »

Mille – Feuilles cu fructe exotice

10 March 2012
Mille – Feuilles cu fructe exoticeO reteta de mille feuilles cu fructe exotice din: blaturi, branza mascarpone, zahar pudra, praf de ghimbir, mango, kiwi, litchi si rondele de ananas. Ingrediente: 18 blaturi pentru mille-feuilles 250 g brânză mascarpone 50 g zahăr pudră pentru glasat 1 praf de ghimbir 1 mango 2 kiwi 6 litchi 4 rondele de ananas (la cutie,…

Read more »

Snitel cu salvie şi curry

10 March 2012
Snitel cu salvie şi curryO reteta de snitel cu salvie si curry din: rondele de ananas, sunca, snitele de curcan, sare, piper, curry, unt, salvie si branza gouda. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas (234 g) 4 felii şuncă 8 şniţele de curcan (a 80 g) sare piper curry 1 lingură unt topit 1 lingură salvie tocată 100 g…

Read more »

Retete de post: Turta de verdeturi

10 March 2012
Retete de post: Turta de verdeturiO reteta de turta de verdeturi din: ierburi, cascaval vegetal, ceapa, ulei, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g ierburi de primavara: leurda, macris, untisor, papadie, loboda etc. 150 cascaval vegetal 1 ceapa 3 linguri ulei un varf de lingurita seminte de coriandru macinate sare piper   Mod de preparare: Curatati, spalati si…

Read more »

Supa de pui

10 March 2012
Supa de puiO reteta de supa de pui din: pui, telina cu frunze, ceapa, foaie de dafin, smantana, patrunjel verde, rozmarin, praz, apa, unt, cartofi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1 foaie de dafin 250 ml smantana 1 leg patrunjel verde 2 ramurele de rozmarin 3 fire de…

Read more »

Crespelli cu porc si ciuperci

10 March 2012
Crespelli cu porc si ciuperciO reteta de crespelli cu porc si ciuperci din: carne macra de porc, praz, ciuperci, praf de chilli, salvie uscata, ulei vegetal, amidon de porumb, praf de mustar, lapte degresat, sare, piper, ou, rosii, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 350 g carne macra de porc, tocata 125 g praz, taiat fin 125 g ciuperci, tocate un…

Read more »

Cocktail Dizzy Lizzie

10 March 2012
Cocktail Dizzy LizzieO reteta simpla de Cocktail Dizzy Lizzie din: jambosala, rachiu de pere, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin spumant, portocla, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl Jambosala 1 cl rachiu de pere 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine vin spumant jumatate de felie de portocala cirese menta proaspata  …

Read more »

Cum se prepara supa de porumb si crab (video)

10 March 2012
Cum se prepara supa de porumb si crab (video)O reteta video despre cum se prepara supa de porumb si crab, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2 tablespoon melted butter 1/2 cup diced onion 1/2 cup diced bell pepper, or jalapeno, or combination of any sweet/hot peppers 1/2 cup diced celery salt and pepper to taste 1/4 teaspoon…

Read more »

Orez cu ciuperci si ceapa

10 March 2012
Orez cu ciuperci si ceapaO reteta de orez cu ciuperci si ceapa din: orez, ciuperci, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spalati orezul in 2-3 ape si puneti-l la fiert impreuna cu jumatate de ceapa si 1 lingurita rasa de sare.…

Read more »

Retetele saptamanii #5

10 March 2012
Retetele saptamanii #5Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc   O reteta de friptura de…

Retete pentru weekend #6

10 March 2012
Retete pentru weekend #6Retete pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai   O reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă…

Read more »

Saşe retete pentru post

9 March 2012
Saşe retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Saşe retete pentru post: Retete de post: Rosii umplute cu orez O reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Retete de post: Orez cu fasole verde si caju O reteta de orez…

Read more »

Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai

9 March 2012
Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă	şi brânză cu mucegaiO reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu, snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata. Ingediente: 500 g fasole verde sare 1 ceapa 1 lingura unt 200 ml vin rosu 1 lingura miere 2 linguri otet…

Read more »

Tort de alune si coacăze roşii

9 March 2012
Tort de alune si coacăze roşiiO reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua, iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide crema: 8 foite de gelatina 3…

Read more »

Supă cu fidea

9 March 2012
Supă cu fideaO reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana, fidea. Ingrediente: 450 g fasole verde 1 morcov 2 cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 rotocoale de fidea 75 ml ulei de floarea-soarelui 2 căţei de usturoi mărar sare piper smântână…

Read more »

Tarta cu porumb si morcovi

9 March 2012
Tarta cu porumb si morcoviO reteta gustoasa de tarta cu :aluat, morcovi, porumb, branza de vaci, branza telemea, oua, faina, seminte de in, sare, piper, patrunjel, legume de sezon. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj doi morcovi 100 g boabe de porumb 100 g porumb baby 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 ouă o lingură…

Read more »

Peste cu legume si usturoi

9 March 2012
Peste cu legume si usturoiO reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei, ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi 500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei   Mod de preparare: Spală bine peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i cu sare şi frea- că-i bine cu usturoi,…

Read more »

Porc cu mirodenii in aluat

9 March 2012
Porc cu mirodenii in aluatO reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar, cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…

Read more »

Cocktail Red Royal

9 March 2012
Cocktail Red RoyalO reteta simpla de Cocktail Red Royal din: red orange liquer, vin spumat si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala.

Read more »

Salată clasică de verdeţuri

9 March 2012
Salată clasică de verdeţuriAceastă salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri culinare ale vieţii. Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură. Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi cresonul dau savoare, în…

Read more »

Supa crema de legume cu lapte de soia

9 March 2012
Supa crema de legume cu lapte de soiaO reteta de supa crema de legume cu lapte de soia din: cartofi, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, lapte de soia, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 1 ceapa 250 ml lapte de soia sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi radeţi-le pe răzătoarea cu ochiuri…

Read more »

Clatite cu praz si cartofi

9 March 2012
Clatite cu praz si cartofiO reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt, cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 100 g unt 5 fire de praz 2 cartofi mari 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

9 March 2012

O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi  de dafin, boia dulce, maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin 2-3…

Read more »

Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin

9 March 2012
Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pinO reteta de Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin din: varza de bruxelles, paine neagra, rozmarin, muguri de pin, unt, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 4 felii de paine neagra 3 ramurele de rozmarin 100 g muguri de pin 60 g unt 1 lingurita boia…

Read more »

Grapefruit confiat si sorbet

9 March 2012
Grapefruit confiat si sorbetO reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari 100 g zahar   Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut (cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o cratiţă…

Read more »

Tarta cu broccoli si ciuperci

9 March 2012
Tarta cu broccoli si ciuperciO reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte, cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz, patrunjel si marar. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt.margarina.untura 2-3 linguri apa rece sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1 lingurita sofran/boia umplutura: conopida broccoli ciuperci…

Read more »

Orez cu fructe de mare

9 March 2012
Orez cu fructe de mareO reteta de orez cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, morcov, porumb, mazare, vin alb sec, rosie, lamaie, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana orez 150 g fructe de mare 1 morcov 2 linguri cu porumb 2 linguri cu mazare 1 pahar vin alb sec 1 rosie 1 lamaie…

Read more »

Retete de post: Pasta de urzici cu hrean

9 March 2012
Retete de post: Pasta de urzici cu hreanO reteta de paste de urzici cu hrean din: urzici, lapte de soia, usturoi, gris, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 300 ml lapte de soia 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 3 linguri gris 1 lingura hrean ras sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu sare…

Read more »

Capucino cu ciocolata, cafea si whisky

9 March 2012
Capucino cu ciocolata, cafea si whiskyO reteta de Capucino cu ciocolata, cafea si whisky din: cafea espresso, ciocolata neagra, whisky, coaja de portocala, oua, zahar pudra, smantana si unt. Ingrediente: 250 ml cafea espresso calda 200 g ciocolata neagra 6 linguri whisky (pur malt, de preferinta) 1 lingurita coaja de portocala, rasa marunt 2 oua 70 g zahar pudra 100…

Read more »

Ficatei cu verdeturi in foitaj

9 March 2012
Ficatei cu verdeturi in foitajO reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui, verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g lerda, urzici, macris, papadie, alte verdeturi de sezon 500 g aluat de foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1 morcov 2 oua 2 linguri smantana…

Read more »

Cocktail cu sampanie si tequilla

9 March 2012
Cocktail cu sampanie si tequillaO reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie   Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.

Read more »

Mucenici

9 March 2012
Mucenici9 martie: Sfintii 40 mucenici Mucenici moldoveneşti O reteta delicioasa de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere, nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2 lingură sare pentru sirop: 1 cană zahăr…

Read more »

Reteta zilei: Tort din napolitane

9 March 2012
Reteta zilei: Tort din napolitaneO reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel, unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane de facut decat sa le …

Read more »

Aperitiv cu gulie si fasole boabe

9 March 2012
Aperitiv cu gulie si fasole boabeO reteta de aperitiv cu gulie si fasole boabe din: ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper, fasole boabe alba, usturoi, sunca, boia iute, vin alb sec, gulie si bagheta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri otet balsamic 1/4 lingurita de sare si piper 1 cutie de fasole boabe, alba, scursa…

Read more »

Ciorba taraneasca cu carne de porc

9 March 2012
Ciorba taraneasca cu carne de porcO reteta gustoasa de ciorba taraneasca cu: bors, carne de porc, ceapa, telina, radacina de patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei iute, pasta de tomate, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc mai împănată 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 1 ardei…

Read more »

Tagine de miel picant cu cuscus

9 March 2012
Tagine de miel picant cu cuscusO reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran, caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel, cuscus si coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de miel, macra 125 g ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 0.5 lingurita praf de chilli…

Read more »

Mancare de ciuperci cu carne de pui

9 March 2012
Mancare de ciuperci cu carne de puiO reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu: ciuperci, carne de pui, ceapa, morcovi, suc de rosii, ardei iute, vin, faina, boia iute, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente:  400 g carne de pui 1 ceapă 1 morcov 500 g ciuperci 250 ml suc de roşii 1 ardei iute 3-4 linguri cu vin 1 linguriţă cu făină…

Read more »

Cum se prepara mere crocante (video)

9 March 2012
Cum se prepara mere crocante (video)O reteta video despre cum se prepara mere crocante, un desert absolut delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: For the topping: 1/2 cup melted butter 1/2 cup all-purpose flour 1/2 cup oatmeal (rolled oats) 1/2 cup Grape Nuts 1/4 cup brown sugar 1/4 cup white sugar For the filling:…

Read more »

Buturugi cu vanilie

9 March 2012
Buturugi cu vanilieO reteta delicioasa de buturugi din: biscuiti, nuci, lapte, zahar, faina, oua, batom de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g biscuiţi rotunzi 200 g nuci măcinate Ingrediente cremă: 11 lapte 100 g făină 100 g zahăr 2 ouă 1 baton de vanilie sare Mod de preparare: Fierbe 750 ml de lapte cu sare şi batonul de…

Read more »

Rulada cu somon si peste alb

9 March 2012
Rulada cu somon si peste alb  O reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel,  ulei de masline. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă un fileu peşte alb 400 g somon proaspăt 175 g somon afumat 1 fenicul 1 dovlecel 2 ardei graşi…

Read more »

Rizoto cu pui si legume

9 March 2012
Rizoto cu pui si legumeO retete de rizoto cu pui si legume din: orez, piept de pui, dovlecel, morcov, ciuperci, ardei grasi, unt si sare. Ingrediente: 1 cana orez 1 piept de pui 1 dovlecel 1 morcov 4 ciuperci 3 ardei grasi in trei culori 30 g unt sare   Mod de preparare: Frige pe plită puiul şi apoi…

Read more »

Rulouri de porc cu ardei iute si raita

9 March 2012
Rulouri de porc cu ardei iute si raitaO reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc, ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light, castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…

Read more »

Rulada de curcan cu verdeturi

9 March 2012
Rulada de curcan cu verdeturiO reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda, patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 4, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: