RSS

Retete culinare de Paşte #39

07 Apr

Retete de Paste:

Tort cu crema caramel si bezea

21 February 2012
Tort cu crema caramel si bezeaO reteta de tort cu crema caramel si bezea din: frisca, cafea, albusuri, zahar tos, nuci, faina, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g frisca 100 ml cafea pentru blat: 6 albusuri 150 g zahar tos 250 g nuci macinate fin 4 linguri cu faina sare pentru crema caramel: 2 oua + 6…

Read more »

Salată mediteraneană cu paste, legume şi ton

21 February 2012
Salată mediteraneană cu paste, legume şi tonO reteta de salata mediteraneana cu paste, legume si ton din: paste, sare, ton, ulei de masline, rosii cherry, busuioc, capere, suc de lamaie, ulei de masline, piper, branza feta, coaja de lamaie si fenicul verde. Ingrediente:  300 g paste (penne)  sare  400 g ton proaspat (1 felie groasa)  1 lingura ulei de masline  300…

Read more »

Sushi de somon afumat cu avocado

21 February 2012
Sushi de somon afumat cu avocadoO reteta de sushi de somon afumat cu avocado din: orez, otet de orez, zahar, avocado, zeama de lamaie, alge nori, somon afumat, chives si sos de soia dulce. Ingrediente: 300 g orez pentru sushi 2 linguri otet de orez sau de vin alb 1 lingurita de zahar fin 1 avocado mare zeama de la…

Read more »

Sandvis cu salata, avocado si mozzarella

21 February 2012
Sandvis cu salata, avocado si mozzarellaO reteta de sandvis cu salata, avocado si mozzarella din: paine ciabatta, avocado, rosii, foid e salata, sare, piper, mozzarella, rosii uscate, usturoi, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 1 paine Ciabatta (bagheta) 1 avocado copt, matur 3 rosii 6-8 foi de salata sare piper proaspat macinat 125 g mozzarella 2-3 rosii uscate 2 catei…

Read more »

Supa de vita cu perisoare de kaizer

21 February 2012
Supa de vita cu perisoare de kaizerO reteta de supa de vita cu perisoare de kaizer din: paine, kaizer, ceapa, unt, patrunjel, rondele de ceapa verde, ou, lapte, sare, piper, faina si supa de vita concentrata. Ingrediente: 150 g paine alba 100 g kaizer 1/2 ceapa 1/2 lingura unt 1 lingura patrunjel tocat 2 linguri rondele de ceapa verde 1 ou…

Read more »

Pui cu ciuperci la cuptor

21 February 2012
Pui cu ciuperci la cuptorO reteta de pui cu ciuperci la cuptor din: pui, busuioc, cimbru, piper, sare, ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 pui busuioc cimbru piper sare 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi ulei 1 lamaie patrunjel verde sau marar   Mod de preparare: Tranşezi puiul în bucăţi şi îl condimentezi cu busuioc,…

Read more »

Cocktail Luna Rossa

21 February 2012
Cocktail Luna RossaO reteta simpla de Cocktail Luna Rossa din: lichior de mure, zeama de lamaie, zeama de portocala, sampanie, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl lichior de mure 2 picaturi de zeama de lamaie zeama unei jumatati de portocala sampanie o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker lichiorul si sucurile…

Read more »

Mâncărică de ardei cu ficat de pui

21 February 2012
Mâncărică de ardei cu ficat de puiO reteta de mancarica de ardei cu ficat de pui din: ardei capia, ficat de pui, usturoi, suc de rosii, sare, piper, cimbru, oregano, ulei si verdeata. Ingrediente: 1 ardei capia 500 g ficat de pui 2-3 catei de usturoi 1 l suc de rosii sare piper cimbru oregano ulei verdeata   Mod de preparare:…

Read more »

Cum se prepara Masala (video)

21 February 2012
Cum se prepara Masala (video)O reteta video despre cum se prepara Masala, un preparat indian absolut delicios si gustos, rapid si sanatos, un preparat in care ingredientul de baza il constituie curry-ul. Cum se prepara Masala

Read more »

Supă de roşii cu orez roşu

21 February 2012
Supă de roşii cu orez roşuO reteta de supa de rosii cu orez rosu din: ulei de masline extravirgin, salote, orez rosu, vin alb, bulion de legume, rosii, oregano, sare, piper, smantana si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 6 salote tocate marunt 85-100 g orez rosu 150 ml vin alb 400 ml bulion de legume…

Read more »

Manchego

21 February 2012
ManchegoCea mai putin elaborata dintre mancarurile servite in tavernele sppaniole este branza manchego, care se taie pur si simplu in triunghiuri si se serveste. Manchego este o branza de oaie tare si cremoasa, originara din La Mancha, o zona aririda din centrul Spaniei. Ea este pretuita in funnctie de vechime, ca parmezanul, cea mai veche…

Read more »

Reteta zilei: Stelute glazurate

21 February 2012

O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g smantana   Mod de preparare: Untul se…

Read more »

Budincă orientală de orez

21 February 2012
Budincă orientală de orezO reteta de budinca orientala de orez din: orez, vin rosu, apa, lapte, zahar, apa de trandafiri, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 350 g orez 50 ml vin roşu 300 ml apă 700 ml lapte 50 g zahăr 1 linguriţă apă de trandafiri 2-3 linguri scorţişoară măcinată 1 linguriţă zahăr pudră   Mod de preparare:…

Read more »

Cremă de caramel cu vin rosu

21 February 2012
Cremă de caramel cu vin rosuO reteta de crema de caramel cu vin rosu din: galbenusuri, albusuri, vin rosu dulce, zahar, smantana si scortisoara. Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 6 linguri vin roşu dulce 3 linguri zahăr 225 ml smântână dulce scortisoară   Mod de preparare: Pune gălbenuşurile, vinul şi zahărul într-o cratiţă la bain- marie, având grijă ca apa…

Read more »

Mancare de paste cu carnati la cuptor

21 February 2012
Mancare de paste cu carnati la cuptorO reteta de mancare de paste cu carnati la cuptor din: carne de carnati, pesmet, frunze de cimbru, ulei de masline, passata, pasta de rosii, paste, varza creata, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 450 carne de carnati 50 g de pesmet alb proaspat 1 lingura frunze de cimbru sau de rozmarin, tocate 1 lingura ulei de…

Read more »

Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci

21 February 2012
Retete de post: Mancare de orez cu ciuperciO reteta de mancare de orez cu ciuperci din: orez, morcovi, zeama de lamaie, masline negre, ciuperci, ulei de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 50 g orez 2 morcovi mari zeama de la 1 lamaie 100 g masline negre fara samburi 1 cutie ciuperci sau 100 g ciuperci fierte ulei de masline sare piper…

Read more »

Mâncare dietetica cu pui şi ciuperci

21 February 2012
Mâncare dietetica cu pui şi ciuperciO reteta de mancare dietetica cu pui si ciuperci din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, sare, piper, ciuperci si rosii. Ingrediente: 840 g piept de pui 3 linguri ulei de masline 3 cepe sare piper 200 g ciuperci champignon 500 g rosii intregi decojite   Mod de preparare: Intr-o tigaie, pui 2 linguri…

Read more »

Sarmale de porc fierte in vin

21 February 2012
Sarmale de porc fierte in vinO reteta de sarmale de porc fierte in vin din: carne de porc, carnati de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata, vin alb sec si condimente. Ingrediente: 1 kg carne de porc 400 g carnati de porc proaspeti 100 g orez 2 cepe 2 linguri pasta de tomate 1 varza murata mare 1…

Read more »

Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana

21 February 2012
Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantanaO reteta de Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana din: file de crap, sare, piper, suc de lamaie, zarzavat de supa, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, smantana si vin alb. Ingrediente: circa 1,5 kg file de crap sare piper 2-3 linguri suc de lamaie 2 legaturi zarzavat de supa 2…

Read more »

Rulouri cu frisca

21 February 2012
Rulouri cu friscaO reteta de rulouri cu frisca din: faina, unt, galbenusuri, vin alb, smantana, zahar vanilat, ou si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g unt 2 galbenusuri 3 linguri cu vin alb 500 g smantana dulce 2-3 pliculete cu zahar vanilat 1 ou sare   Mod de preparare: Amestecă bine cu furcu¬liţa jumătate din cantitatea…

Read more »

Supă de roşii cu crutoane si brânză

21 February 2012
Supă de roşii cu crutoane si brânzăO reteta de supa de rosii cu crutoane si branza din: rosii, zahar, supa de legume, sos tabasco, sos worchestershire, mascarpone, frunze de busuioc, paine, usturoi si mozzarella. Ingrediente: 400g de roşii de la conservă 1 lingură de zahăr fin 100ml supă de legume câte puţin sos Tabasco şi Worchestershire 2 linguri de mascarpone câteva…

Read more »

Pimientos

20 February 2012
PimientosAceste fasii de ardei rosu fara pielita se prepara foarte simplu: se prajesc in ulei de masline, cu usturoi, patrunjel si eventual ardei iuti rosii tocati marunt. Ulterior se lasa la marinat in borcane, in ulei si otet de vin. Pimientos pot fi vazuti adesea pe rafturile tavernelor spaniole, unde prezenta lor ii asigura pe…

Read more »

Crap pane in aluat de bere

20 February 2012
Crap pane in aluat de bereO reteta de crap pane in aluat de bere din: file de crap, faina, bere, oua, ulei, castravete, ceapa verde, marar, smantana, iaurt, zahar, suc de lamaie, piper, ulei si sare. Ingrediente: 650 g file de crap fara piele 140 g faina 125 ml bere 2 oua 2 linguri ulei 1 castravete 1 ceapa verde…

Read more »

Minitarte vanilate

20 February 2012
Minitarte vanilateO reteta de minitarte vanilate din: capsune, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, galbenusuri, zahar fin, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 200-300 g capsune pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat coaja de lamaie sare pentru crema: 3…

Read more »

Gambas al ajillo

20 February 2012
Gambas al ajilloCreveti cu usturoi sunt printre cele mai rafinate gustari din meniul tapas. Sunt creveti mari care se calesc in ulei de masline cu mult usturoi ras si de obicei cu putin ardei iute rosu tocat. Ca si alte feluri de mancare, gambas al ajillo se servesc la masa in vasul in care au fost prajiti,…

Read more »

Carnati de porc in vin

20 February 2012
Carnati de porc in vinO reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper, unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml vin…

Read more »

Rasol de crap cu hrean

20 February 2012
Rasol de crap cu hreanO reteta de rasold e crap cu hrean din: hrean, suc de lamaie, galbenusuri, smantana, crap, zarzavat, sare, foaie de dafin, boabe de piper negru, boabe de mustar si cuisoare. Ingrediente: 100 g hrean proaspat 5 linguri suc de lamaie 2 galbenusuri 75 ml smantana 1 crap curatat (circa 1,5 kg) 1 legatura zarzavat de…

Read more »

Mancare coreeana de orez

20 February 2012
Mancare coreeana de orezO reteta de mancare coreeana de orez din: supa de pui, orez, carne de curcan, spanac, morcovi, ulei de susan, seminte de susan, ulei vegetal, oua si sos de ardei iute. Ingrediente: 500 ml supa de pui fierbinte 250 g orez cu bobul lung 300 g carne de curcan fiarta, taiata cubulete 250 g spanac…

Read more »

Supa de fasole alba cu bacon

20 February 2012
Supa de fasole alba cu baconO reteta de supa de fasole alba cu bacon din: ceapa, unt, cimbru, fasole alba, supa de pui, bacon si ceapa. Ingrediente: 2 cepe taiate mare un cub de unt 4 ramurele de cimbru (frunzele) 2 conserve de 400 g fasole alba mare, scursa si clatita 750 ml supa de pui (proaspata sau din cub)…

Read more »

Cocktail Vampire Vin

20 February 2012
Cocktail Vampire VinO reteta simpla de Cocktail Vampire Vin din: campari si vin sec. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl vin sec   Mod d epreparare: Turnam Campari intr-un pahar de vin alb, pe care-l completam cu vin alb sec, rece.

Read more »

Friptura de vita cu portocale

20 February 2012
Friptura de vita cu portocaleO reteta de friptura de vita cu portocale din: muschi de vita, portocale, sare, piper, cartofi si unt. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de vita 2-3 portocale sare piper 1 kg cartofi 100 g unt   Mod de preparare: Cureţi portocalele de coajă şi le feliezi. Apoi cureţi şi cartofii. Cu jumătate din cantitatea…

Read more »

Clătite cu stafide şi cocos

20 February 2012
Clătite cu stafide şi cocosO reteta de clatite cu stafide si cocos din: faina, zahar, lapte, stafide, oua, fulgi de cocos, zahar vanilat si ulei de arahide. Ingrediente: 400 g faina alba 350 g zahar 400 ml lapte 85 g stafide 225 g fulgi de cocos 2 oua 30 g zahar vanilat ulei de arahide sau ulei de floarea…

Read more »

Reteta zilei: Focaccia cu bacon

20 February 2012

Focaccia este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat: 25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de masline…

Retete delicioase: Gaina umpluta

20 February 2012
Retete delicioase: Gaina umplutaO reteta delicioasa de gaina umpluta din: gaina, carne tocata, ou, sare, piper, maruntaie de gaina, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare de circa 3 kg 250 g carne tocata 1 ou sare piper maruntaiele de la gaina (pipota, ficat, inima) 1 felie de paine faramitata 2 linguri cu unt patrunjel tocat fin…

Read more »

Prajitura cu nuca

20 February 2012
Prajitura cu nucaO reteta de prajitura cu nuca din: albusuri, zahar, nuca, praf de copt, amidon, unt, zahar vanilat, nuca si zahar. Ingrediente: 9 albusuri 300 g zahar 300 g nuca 1 pliculet praf de copt 3 linguri cu amidon pentru crema: 9 galbenusuri 200 g unt 3 pliculete cu zahar vanilat pentru decor: 100 g nuca…

Read more »

Merluciu picant cu cartofi

20 February 2012
Merluciu picant cu cartofiO reteta de merluciu picant cu cartofi din: fileuri de merluciu, fileuri de ansoa, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de arahide, sare, piper si ceapa rosie. Ingrediente: 6 fileuri de merluciu 12 fileuri de ansoa 6 cartofi 2 cepe 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de arahide sau de floarea soarelui sare piper pentru decor:…

Read more »

Rulouri cu ceapă verde şi curcan

20 February 2012
Rulouri cu ceapă verde şi curcanSe amestecă 2 linguri de maioneză light si 2 linguri de pesto. Se impart pe 4 lipii urmatoarele ingrediente: 4 frunze de salata creata, 250 g carne de curcan fiarta sau coapte, 6 cepe verzi taiate felii si 1 bucata de castravete lunga de 12 cm, taiata in bucati. Se stropeste cu amestecul de maioneza…

Read more »

Supa de ceapa englezeasca

20 February 2012
Supa de ceapa englezeascaO reteta de supa de ceapa englezeasca din: unt, ceapa, cimbru, frunze de dafin, cidru, supa, paine taraneasca, cascaval si patrunjel. Ingrediente: 50 g unt sau 2 linguri untura 1 kg ceapa taiata fin 1 lingura zahar brun cateva fire de cimbru proaspat 3 frunze de dafin 150 ml cidru 1 litru supa din cub…

Read more »

Rulouri din muschi de porc

20 February 2012
Rulouri din muschi de porcO reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc, ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1 morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa gust   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Tort de gutui si nuci

20 February 2012
Reteta zilei: Tort de gutui si nuciO reteta de tort cu gutui si nuci din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, nuci, migdale, oua, ulei de nuci, coaja de portocala, sare, alune, foi de gelatina, suc de guti, piureu de gutui, frisca, rom, suc de portocale, pectina, gutui, sare de lamaie, coaja de portocala, frisca, driop de glazura si praf de…

Read more »

Prepelita umpluta cu fructe uscate

20 February 2012
Prepelita umpluta cu fructe uscateO reteta de prepelita umpluta cu fructe uscate din: prepelite, stafide, caise uscate, curmale uscate, nuci, paine, cimbru, rozmarin, scortisoara, miere, vin alb, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, scortisoara, cartofi, trufe, sparanghel, creme fraiche, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite curatate cate 1 mana de stafide, caise uscate, curmale uscate alune, nuci,…

Read more »

Supa Yayla Corbasi

20 February 2012
Supa Yayla CorbasiO reteta de supa yayla corbasi din: orez, ceapa, unt, supa de pui, iaurt, faina, galbenus, sare, zeama de lamaie, piper si menta. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung 1 ceapa 50 g unt 1,5 l supa de pui 200 g iaurt 1 lingura faina 1 galbenus sare zeama de lamaie piper 1 lingurita…

Read more »

Napolitană cu trei creme

20 February 2012
Napolitană cu trei cremeO reteta de napolitana cu trei creme din: foi de napolitane, unt, zahar pudra, rom, ciocolata de menaj, frisca, faina, galbenusuri, oua, pastaie de vanilie, lapte si fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane pentru crema de rom:  250 g unt moale 500 g zahăr pudră 1 fiolă subţire de rom…

Read more »

Muschi de porc cu cartofi la cuptor

20 February 2012
Muschi de porc cu cartofi la cuptorO reteta de muschid e porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc, cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente:  1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1 lamaie 250 ml vin alb sau rose cateva fire de cimbru verde sau uscat 400…

Read more »

Cum se prepara sos de ciocolata alba (video)

20 February 2012

O reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata alba, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos de ciocolata alba

Read more »

Prăjitură cu ghimbir şi morcovi

20 February 2012
Prăjitură cu ghimbir şi morcoviO reteta de prajitura cu ghimbir si morcovi din: morcovi, faina, amidon de porumb, oua, unt, praf de copt, ghimbir si sare. Ingrediente: 150 g morcovi raşi 100 g făină 50 g amidon de porumb 2 ouă mici 40 g unt topit, 100 g miere, 1/2 pliculeţ cu praf de copt 1 bucată de ghimbir…

Read more »

Cocktail verde

20 February 2012
Cocktail verdeO reteta simpla de cocktail verde din: kiwi, sirop de zahar, vodca, suc de lamaie, coaja de lamaie, apa minerala, gheata si portocala. Ingrediente: 2 fructe de kiwi 20 ml sirop de zahar 100 ml vodca 50 ml suc de lamaie coaja de la o lamaie 50 ml apa minerala 8 cuburi de gheata 2…

Read more »

Perişoare de viţel în sos alb

20 February 2012
Perişoare de viţel în sos albO reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel, oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper pentru sos: 200 ml vin alb 150 g margarina 5 linguri faină albă 200 ml supă concentrată…

Read more »

Tort de ciocolata cu portocale

20 February 2012
Tort de ciocolata cu portocaleO reteta de tort de ciocolata cu portocale din: ciocolata neaga, unt, suc de portocala, coaja de portocala, oua, zahar, esenta de vanilie, faina si smantana. Ingrediente: 400 g ciocolata neagra amaruie 250 g unt 120 ml suc de portocala coaja de la 1 portocala 6 oua 120 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie…

Read more »

Pui umplut cu spanac şi curmale

20 February 2012
Pui umplut cu spanac şi curmaleO reteta de pui umplut cu spanac si curmale din: ceapa, usturoi, ulei de masline, spanac, curmale, chimion, piept de pui, firop de rodie si fasole verde. Ingrediente: 1 ceapa mare, feliata fin 2 catei de usturoi, feliati ulei de masline 8 curmale, tocate marunt 200 g spanac, tocat 2 lingurite de chimion macinat 4…

Read more »

Ochiuri cu sos de legume

20 February 2012
Ochiuri cu sos de legumeO reteta de ochiuri cu sos de legume din: oua, ardei capia, rosii, morcov, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 2 oua 2 ardei capia 3 rosii 1 morcov 1 lingurita zahar ulei 1 lingurita sare   Mod de preparare: Curatam si spalam  legumele. Ardeii ii taiem fâsii, rosiile decojite le tocam cubulete, iar morcovul il…

Read more »

Peste in suc de portocale

20 February 2012
Peste in suc de portocaleO reteta de peste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina alba, amidon, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare si portocala. Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper negru boabe 2…

Read more »

Retete traditionale: Vinete umplute

20 February 2012
Retete traditionale: Vinete umpluteO reteta de vinete umplute din: vinete, crema de branza, cascaval, margarina, oua, ulei de masline extravirgin, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 350 g cremă de brânză 300 g caşcaval ras 120 g margarină 2 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri seminţe de susan sare piper  …

Read more »

Tort de ciocolată cu fluturi albi

20 February 2012
Tort de ciocolată cu fluturi albiO reteta de tort de ciocolata cu fluturi albi din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, nuca, faina, praf de copt, sare, frisca, coniac si ciocolata alba. Ingrediente: 150 g ciocolată amăruie 100 g unt 100 g zahăr 5 ouă 100 g nucă măcinată fin 100 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 praf de…

Read more »

Dolmades

19 February 2012
DolmadesDolmades este un binecunoscut fel de mancare grecesc pentru meze. Preparate similare cu dolmades se pot intalni in Turcia si in intreaga parte rasariteana a bazinului mediteraneean, ba chiar si in bucataria suedeza. Exista mai multe variante, cele mai cunoscute fiind cele facute din frunze de vita-de-vie care se umplu cu un amestec de orez,…

Read more »

Varza de Bruxelles crocanta

19 February 2012
Varza de Bruxelles crocantaO reteta de varza de bruxelles crocanta din: varza de bruxelles, pesmet, costita afumata, fulgi de chilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g varză-de-Bruxelles 100 g pesmet 100 g costiţă afumată, 1/2 linguriţă cu fulgi de chili sare piper     Mod de preparare: Punem la fiert într-o oală aproximativ 1 litru de apă amestecată…

Read more »

Graten de ciuperci şi spanac

19 February 2012
Graten de ciuperci şi spanacO reteta de graten de ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, usturoi, faina, lapte, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 500 g ciuperci champignon 1 căţel de usturoi 100 g făină 50 ml lapte 4 ouă 100 g unt topit 200 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Opărim spanacul…

Read more »

Supa de telina

19 February 2012
Supa de telinaO reteta de telina din: telina, supa de legume, samntana, lapte, ulei de masline, sare, piper alb, suc de lamaie, crutoane si marar. Ingrediente: 600 g telină 500 ml supă de legume 250 ml smântână lichidă 250 ml lapte 2-3 linguri cu ulei de măsline sare piper alb suc de lămâie crutoane mărar   Mod…

Read more »

Salată de crudităţi la pahar

19 February 2012
Salată de crudităţi la paharO reteta de salata de cruditati la pahar din: morcovi, ulei, suc de lamaie, telina, sare, piper, ardei iute, suc de mere, otet de mere, varza chinezeasca, smantana, iaurt, patrunjel, rondele de ceapa verde si nuci. Ingrediente: 4 morcovi 6 linguri ulei 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita zahar 300 g radacina de telina…

Read more »

Ficăţei cu ciuperci si vin

19 February 2012
Ficăţei cu ciuperci si vinO reteta de ficatei cu ciuperci si vin din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, vin rosu, supa concentrata de pui, ulei de floarea soarelui, foid e dafin, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 12 ficăţei de pui 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 2 căţei de usturoi 40 g margarină 100 ml vin roşu…

Read more »

Reteta zilei: Briose de ciocolata

19 February 2012
Reteta zilei: Briose de ciocolataO reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de vanilie, faina, smantana si ciocolata alba. Ingrediente: 200g zahar 100g unt 2 oua 2 linguri cacao 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina cu autocrestere pentru glazura: 100g smantana 100g ciocolata alba   Mod de preparare: Untul se freaca bine cu…

Read more »

Cocktail Icebreaker

19 February 2012
Cocktail IcebreakerO reteta de Cocktail Icebreaker din: tequilla, curacao triple sec, sirop de grenadine, suc de grepfrut, cirese si portocala. Ingrediente: 6 cl tequilla 2 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine 6 cl suc de grepfrut cirese o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker, apoi turnam in…

Read more »

Prăjitură cu iaurt şi prune

19 February 2012
Prăjitură cu iaurt şi pruneO reteta de prajitura cu iaurt si prune din: oua, esenta de vanilie, praf de copt, iaurt, ulei, zahar tos, faina si prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3–3 – 1/2 căni de făină 1/2 kg prune   Mod…

Read more »

Cocktail Volcano

19 February 2012
Cocktail VolcanoO reteta simpla de Cocktail Volcano din: tequilla, curacao triple sec, galiano, frisca, zeama de limeta si suc de ananas. Ingrediente: 1,5 cl tequilla 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl Galiano 5 cl frisca lichida 1 cl zeama de limeta 8 cl suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu…

Read more »

Prăjitură cu brânză şi prune

19 February 2012
Prăjitură cu brânză şi pruneO reteta de prajitura cu branza si prune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, biscuiti, prune, branza de vaci, smantana, oua si scortisoara. Ingrediente: 400 g făină 1 cub drojdie 185 g zahăr 150 ml lapte călduţ 80 g unt pentru umplutură: 6 biscuiţi sfărâmaţi 1,5 kg prune 750 g brânză de vaci 60 g…

Read more »

Pulpa de porc picanta

19 February 2012
Pulpa de porc picantaO reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei sare   Mod de preparare: Sareaza pulpa de porc si da-o la rece pentru o jumatate…

Porc delicios cu cabanos si mozzarella

19 February 2012
Porc delicios cu cabanos si mozzarellaO reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc, cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos 200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g dovlecei 100 ml vin alb…

Read more »

Pui cu susan şi legume

19 February 2012
Pui cu susan şi legumeO reteta de pui cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei fasole verde pastai, telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii si ulei de susan. Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2 ardei 300 g fasole verde pastai o telina 50 g seminte de susan 2 linguri…

Read more »

Salata cu urda si scortisoara

19 February 2012
Salata cu urda si scortisoaraO reteta de salata cu urda si scortisoara din: salata verde, morcov, rosii, urda, scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet balsamic si sare. Ingrediente: o salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1 linguriţă scorţişoară 150 g parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic sare   Mod de preparare: Mod de preparare: se…

Read more »

File de şalău cu cartofi natur

19 February 2012
File de şalău cu cartofi naturO reteta de file de salau cu cartofi natur din: file de salau, cartofi, sos worchester, ulei, cimbru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 500 g cartofi 1 lingura sos Worchester 50 ml ulei 3-4 crengute de cimbru 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curatati fileul de salau de…

Read more »

Medalion din fructe de mare

19 February 2012
Medalion din fructe de mareO reteta de medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, rosie, sparanghel, parmezan, ou, spanac, unt, branza topita, coaja de lamaie, zeama de lamaie, nucsoara si sare. Ingrediente: 250 g cocktail de fructe de mare 1 rosie 50 g sparanghel 1 lingura cu parmezan 1 ou 100 g spanac 20 g…

Read more »

Pui cu morcovi si sofran

19 February 2012
Pui cu morcovi si sofranO reteta de pui cu morcovi si sofran din: pui, patrunjel verde, usturoi, sare, piper, boia, chimen, condimente, suc de lamaie, ulei de masline, sofran, vin alb, morcovi si ceapa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,4 kg) 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi sare piper 1 lingura de boia 1 lingura chimen macinat 1…

Read more »

Reteta zilei: Salata de boeuf

19 February 2012
Reteta zilei: Salata de boeufO reteta de salata de boeuf din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 4-5 morcovi 2-3 radacini pastarnac/patrunjel 1 telina 2 pulpe de pui Maioneza Sare Piper Mustar Gososari murati Castraveti murati 5-6 cartofi  pentru maioneza: 1…

Read more »

Varză de Bruxelles cu bacon

19 February 2012
Varză de Bruxelles cu baconO reteta de varza de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, ceapa, usturoi, bacon, ulei, boabe de mustar, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 600 g varză de Bruxelles 1 ceapă 3 căţei de usturoi 150 g bacon slab 3 linguri ulei 1 linguriţă boabe muştar 150 g seminţe de pin sare piper…

Read more »

Rulouri cu sunca si rosii

19 February 2012
Rulouri cu sunca si rosiiO reteta de rulouri cu sunca si rosii din: lipii, sunca, rosie, ceapa rosie, frunze de salata si unt. Ingrediente: 2 lipii 2 felii de sunca 1 rosie 1 ceapa rosie 2 frunze de salata unt   Mod de preparare: Intindem unt pe fiecare lipie. Asezam o frunza de salata, punem o felie de sunca …

Read more »

Prăjitură cu afine

19 February 2012
Prăjitură cu afineO reteta de prajitura cu afine din: oua, zahar, unt, iaurt, gris, faina, praf de copt, gem, afine si frisca. Ingrediente: 2 ouă 100 g zahăr 60 g unt 200 g iaurt 125 g griş 125 g făină ½ plic praf de copt 3 linguri gem 300 g afine 250 g frişcă 15 g unt…

Read more »

Retetele saptamanii #2

19 February 2012
Retetele saptamanii #2Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Mousse cu capsune O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente:…

Read more »

Tartă crocantă cu brânză

19 February 2012
Tartă crocantă cu brânzăO reteta de tarta crocanta cu branza din: zahar, nuca, cereale, unt, branza de vaci, galbenusuri, frisca, zahar, gelatina, esenta vanilie, zahar, unt si nuci. Ingrediente: pentru blat: 150 g zahar 100 g nuca 50 g cereale 100 g unt pentru crema: 400 g branza de vaci (dulce) 3 galbenusuri 200 ml frisca 100 g…

Read more »

Jambon in crusta

19 February 2012
Jambon in crustaO reteta de jambon in crusta din: jambon, zeama de varza, foaie de dafin, ulei, miere, otet balsamic si mustar. Ingrediente: 1 jambon 2 litri zeama de varza 1 foaie de dafin 4 linguri cu ulei 1 lingura cu miere 2 linguri cu otet balsamic 1 lingura cu mustar   Mod de preparare: Pune jambonul…

Read more »

Cum se prepara Baba ganoush (video)

19 February 2012
Cum se prepara Baba ganoush (video)O reteta video despre cum se prepara baba ganoush, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Baba ganoush

Read more »

Cocktail Jagerinha

19 February 2012
Cocktail JagerinhaO reteta simpla de Cocktail Jagerinha din: jagermaister, limeta si zahar brun. Ingrediente: 6 cl Jagermaister limeta 2 lingurite de zahar brun   Mod de preparare: Taiem in 8 bucati o jumatate de limeta, asezand, apoi, bucatile intr-un pahar pentru bauturi lungi. Adaugam zaharul brun, presam bucatile de limeta cu un mojar si adaugam apoi…

Read more »

Prajitura cu corcoduse

19 February 2012
Prajitura cu corcoduseO reteta de prajitura cu corcoduse din: faina, zahar, oua, corcoduse si praf de copt. Ingrediente: 400 g făină 400 g zahăr 4 ouă 500 g corcoduşe (sau fructe combinate-caise, cireşe) 1 praf de copt   Mod de preparare: Frecaţi untul spumă cu zahărul şi adăugaţi treptat câte 1 ou, apoi făina şi praful de…

Read more »

Vegetarian Biryani

19 February 2012
Vegetarian BiryaniVegetarian Biryani din: orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, cartof, morcov, mazare, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana de orez 1 lingura unt 1 lingura ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura ghimbir proaspat razuit 1/2 lingura curry 1 cartofi mare copt 1 morcov mare 1 cana mazare congelata 2-3…

Read more »

Gogoşele

19 February 2012
GogoşeleO reteta de gogosele din: faina alba, zahar, drojdie, galbenusuri, lapte, nucsoara si ulei de arahide. Ingrediente: 1 kg faină albă 250 g zahăr 1 cub drojdie proaspătă 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 1 l apă nucşoară ulei de arahide sau de floarea-soarelui (pentru prăjit)   Mod de preparare: Toarnă apa într-un castron şi adaugă…

Read more »

Salata cu pere şi nuci

19 February 2012
Salata cu pere şi nuciO reteta de salata cu pere si nuci din: salata verde, pere, otet de mere, ulei de masline, mustar, nuci, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 salată verde 2 pere 2 linguri oţet de mere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură de muştar 2 linguri nuci prăjite şi tăiate 1 vârf linguriţă maghiran sare…

Read more »

Nectar racoritor

19 February 2012
Nectar racoritorO reteta simpla de nectar racoritor din: pepene rosu, piersici si portocala. Ingrediente: 1 jumatate pepene rosu 2 piersici 1 portocala   Mod de preparare: Stoarcem portocala. Curatam pepenele si piersicile de coaja si le taiem cuburi. Mixam in blender sucul de portocala si fructele. Turnam in cupe si ornam cu bucatele de pepene rosu.…

Read more »

Pişcoturi cu struguri

19 February 2012
Pişcoturi cu struguriO reteta de piscoturi cu struguri din: piscoturi, vin alb sec, boabe de struguri, oua, zahar, lamaie si nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare 50 g nuci tăiate felii   Mod de preparare: Rupeti pişcoturile în bucăţele, iar…

Read more »

Reteta zilei: Mousse cu capsune

18 February 2012
Reteta zilei: Mousse cu capsuneO reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa   Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul se…

Read more »

Piept de curcan umplut

18 February 2012
Piept de curcan umplutO reteta delicioasa de piept de curcan umplut din: piept de curcan, para, gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu si sare. Ingrediente: 500 g piept de curcan 1 para mare 2 linguri gris 2 linguri cu coniac 4 linguri cu dulceata de visine 50 g unt 200 ml vin rosu sare   Mod…

Read more »

Cocktailuri de weekend #3

18 February 2012
Cocktailuri de weekend #3Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Pierrot   O reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier…

Read more »

Plăcintă cu peşte afumat

18 February 2012
Plăcintă cu peşte afumatO reteta de placinta cu peste afumat din: faina, unt, oua, sare, margarina, peste afumat dezosat, ardei grasi, piper, oua si migdale. Ingediente: 250 g faina 125 g unt 2 oua sare 1 lingura cu margarina pentru umplutura: 350 g peste afumat dezosat 2 ardei grasi (unul verde, altul rosu) piper pentru decor: 1 oua…

Read more »

Pulpe de pui cu smantana

18 February 2012
Pulpe de pui cu smantanaO reteta de pulpe de pui cu smantana din: pulpe de pui, sare, piper, praz, bacon, supa de pasare si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 1 fir de praz 8 felii de bacon 200 ml supa de pasare 150 ml smantana   Mod de preparare: Se taie pulpele de pui în două,…

Read more »

Prăjitură cu caise şi ciocolată

18 February 2012
Prăjitură cu caise şi ciocolatăO reteta de prajitura cu caise si ciocolata din: oua, zahar, apte, faina, ulei, praf de copt, sate, caise, frisca si ciocolata. Ingrediente: 3 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri lapte o cană cu faină 5 linguri ulei un pliculeţ de praf de copt un vârf de cuţit de sare caise – aprox. jumătate de…

Read more »

Piersici cu orez

18 February 2012
Piersici cu orezO reteta de piersici cu orez din: orez, zahar, lapte, galbenusuri, unt, piersici, albusuri si sare. Ingrediente: 1 ceaşcă de orez 3 linguri zahăr 4 ceşti lapte 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 6 piersici frumoase 4 linguri zahăr pentru sirop 4 albuşuri 200 g zahăr sare   Mod de preparare: Fierbeţi orezul cu laptele, adăugaţi…

Read more »

Legume gratinate cu orez

18 February 2012
Legume gratinate cu orezO reteta de legume gratinate cu orez din: orez brun, morcovi, patrunjel, broccoli, cascaval, ou, lapte, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez brun integral 4 morcovi 4 radacini de patrunjel 1 broccoli 50 g cascaval ras 1 ou 3 linguri lapte 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungeţi cu ulei…

Read more »

Friptura in sange

18 February 2012

O reteta de friptura in sange din: antricot de vita, vin rosu, sparanghel, rosii cherry, marar, ulei, sare, faina, unt, branza de vaci si sare. Ingrediente: 500 g antricot de vita 100 ml vin rosu 100 g sparanghel 4 rosii cherry 1 legatura de marar ulei sare pentru saratele: 250 g faina 250 g unt…

Read more »

Cocktail de creveti

18 February 2012
Cocktail de crevetiO reteta de cocktail de creveti din: creveti, suc de portocale, suc de lamaie, suc de rosii, lamaie verde, pasta de hrean, avocado, castravete, sos tabasco, patrunjel si sare. Ingrediente: 300 g creveti 3/4 ceasca de suc de portocale 1/2 ceasca de suc de lamaie 1/2 ceasca de suc de rosii 1 lamaie verde 2…

Read more »

Bruschete in trei culori

18 February 2012
Bruschete in trei culoriO reteta de bruschete in trei culori din: avocado, rosii cherry, ardei copti, usturoi, ciuperci, ceapa, spanac, parmezan, smantana, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado 4 rosii cherry 4 ardei copti 5 catei de usturoi 250 g ciuperci 2 cepe 6 frunze de spanac 1 lingura cu parmezan 1 lingura cu smantana…

Read more »

Pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi

18 February 2012
Pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoiO reteta de pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi din: pui, ulei, sare, piper, boia,c artofi, ulei, smantana, usturoi, sare si mustar. Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns sare piper boia 1 kg cartofi 500 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana (sau cu sos de rosii) cativa…

Plăcintă de cartofi cu brânză

18 February 2012
Plăcintă de cartofi cu brânzăO reteta delicioasa de placinta de cartofi cu branza din: foi de aluat, cartofi, ceapa, usturoi, unt, patrunjel, smantana, branza de vaci, oua, branza roueqfort, sare, piper, nucsoara, cimbrisor si unt. Ingrediente: 450 g foi de aluat cu unt 750 g cartofi 2 cepe 2 catei de usturoi 40 g unt 1 legatura patrunjel 250…

Read more »

Cotlete de berbecut aromate

18 February 2012
Cotlete de berbecut aromateO reteta de cotlete de berbecut aromate din: cotlete de berbecut, usturoi, frunze de salvie, rozmarin, otet balsamic, miere, vin rosu, orez, carne de vita, alune, ceapa, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 cotlete de berbecut 2 catei de usturoi 3 frunze de salvie 1 lingurita cu rozmarin 3 lingurite cu otet balsamic…

Read more »

Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie

18 February 2012
Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilieO reteta de samosas cu smochine si curmale cu sos de vanilie din: foi de placinta, smochine, curmale, lapte, ulei de floarea soarelui, lapte, galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 4 foi subţiri de plăcintă 200 g smochine uscate 130 g curmale 1 pahar lapte integral ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)…

Read more »

Reteta zilei: Hamburgeri de pui

18 February 2012
Reteta zilei: Hamburgeri de puiO reteta de hamburgeri de pui din: hamburgeri de pui, chifle, cascaval, castraveti murati, ketchup si maioneza. Ingrediente: 4 hamburgeri de pui 4 chifle 4 felii cascaval feliat 4 castraveti murati Ketchup Maioneza   Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita se pune la incins un strop de ulei de masline. Se adauga hamburgerii si se…

Read more »

Suppli di riso

18 February 2012
Suppli di risoGalustele de orez italienesti sunt un aperitiv foarte consistent. Principalul ingredient este orezul pentru risotto, indiferent de ce tip: arborio, vialone nano sau carnaroli. Acesta se fierbe si se asezoneaza cu parmezan, apoi se modeleaza din el mici bile, care se umplu cu un amestec de sunca taiata cubulete, branza provolone sau mozzarella si pesmet.…

Read more »

Parfait de vişine

18 February 2012
Parfait de vişineO reteta de parfait de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie, gelatina si cafea. Ingrediente: 175 g vişine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahăr 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură suc de portocale 2 linguri suc de lămâie 5 g gelatină 4 ceşti de…

Read more »

Retete pentru weekend #4

18 February 2012
Retete pentru weekend #4Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Supa crema de morcovi cu portocale   O reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei, supa…

Read more »

Supa crema de morcovi cu portocale

18 February 2012
Supa crema de morcovi cu portocaleO reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei, supa de legume, sare, piper si patrunje verde. Ingrediente: 2 cepe 600 g morcovi 1-1/2 cm ghimbir 2 portocale 2 linguri ulei 850 ml supa de legume sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Se toaca ceapa. Se rad…

Read more »

Prajitura cu mac si curmale

18 February 2012
Prajitura cu mac si curmaleO reteta de prajitura cu mac si curmale din: curmale, caise, nuci, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g curmale uscate 200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2 banane 160 g mac 100 g unt 50 g miere   Mod de preparare: Treceţi prin maşina de…

Read more »

Crap cu sos caju

18 February 2012
Crap cu sos cajuO reteta de crap cu sos caju din: crap, rosii decojite, usturoi, caju, ardei gras, vin alb, praz, coriandru, zeama de lamaie, boie iute, ulei si sare. Ingrediente: 1 crap 1 ceasca de rosii decojite 3 catei de usturoi 100 g caju 1 ardei gras 1 fir de praz 100 ml vin alb coariandru zeama…

Read more »

Cocktail Pierrot

18 February 2012
Cocktail PierrotO reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Campari si Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, completam cu suc de portocale…

Read more »

Cum se prepara sos pentru friptura (video)

18 February 2012
Cum se prepara sos pentru friptura (video)O reteta video despre cum se prepara sos pentru friptura, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos pentru friptura

Read more »

Peste cu spanac, gratinat

18 February 2012
Peste cu spanac, gratinatO reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie, sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler. Ingrediente: 1 l supa clara 4 bucati file de peste a 150 g o lamaie sare piper o lingura unt sau margarina 500 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon o…

Read more »

Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

18 February 2012
Pacheţele dulci, cu urdă şi fructeO reteta de pachetele dulci, cu urda si fructe din: faina, zahar, oua, apa minerala, lapte, unt, urda, smantana, zahar, esenta de vanilie, nucsoara, fructe si zahar pudra. Ingrediente: pentru clătite: 150 g făină 2 linguri zahăr 4 ouă 125 ml apă minerală 300 ml lapte 50 g unt sau 50 ml ulei pentru umplutură…

Read more »

Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper

18 February 2012
Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piperO reteta de cotlet de vita, cu crusta de ierburi si piper din: sare, boabe de piper, usturoi, patrunjel, ulei de masline, cotlete de vita cu os, ceapa, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: 1 lingura de sare 2 linguri boabe de piper negru strivite 3 catei de usturoi, pisati 1 legatura mica de…

Read more »

Matoke

18 February 2012
MatokeO reteta de matoke din: banane, zeama de lamaie, unt, ceapa, rosii, usturoi, boabe de piper verde, ardei iute, coriandru, sare si piper. Matoke este o mâncare de origine ugandeză, care a fost adoptată şi în alte regiuni ale Africii de Est (Kenya, Tanzania, inclusiv insula Zanzibar). Preparatul poate fi pre­gătit cu sau fară carne.…

Read more »

Bulgarasi de migdale

18 February 2012
Bulgarasi de migdaleO reteta de bulgarasi de migdale din: ciocolata de menaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahăr 150 g migdale 4 linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitură: 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare: Rumeniţi uşor migdalele în cuptor,…

Read more »

Îngheţată de piersici cu iaurt

18 February 2012
Îngheţată de piersici cu iaurtO reteta de ingheatata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si ducleata. Ingrediente: 800 g compot de piersici 200 g zahăr 1/4 l iaurt 1 lămâie 100 ml frişcă dulceaţă   Mod de preparare: Puneţi să fiarbă zahărul cu sucul de la compot până obţineţi un sirop gros. Daţi…

Read more »

Zamă de razalăi

18 February 2012
Zamă de razalăiO reteta de zama de razalai din: oua, faina, boia dulce, morcov, ceapa, unt si patrunjel. Ingrediente: pentru razalăi: 2 ouă 300 g făină 1 cană apă pentru zamă: 2 linguriţe boia dulce 1 morcov 1 ceapă 2 linguri unt pătrunjel   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu ouăle şi 1 cană de apă (aşa…

Read more »

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

18 February 2012
Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoiO reteta de placinte cu cartofi si mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, ulei, piper, usturoi, boia si marar. Ingrediente: 300 ml apa calduta 1 cub de drojdie 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 kg cartofi 6-7 linguri ulei piper usturoi 4 lingurite ulei sare piper 1 lingurita boia ulei pentru prajit…

Read more »

Lasagna cu fructe de mare

18 February 2012
Lasagna cu fructe de mareO reteta de lasagna cu fructe de mare din: foi de lasagna, fructe de mare, rosii, vin alb, busuioc, lapte, unt, faina, parmezan, sos de soia si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 500 g amestec de fructe de mare 3 catei de usturoi 200 g rosii decojite 100 ml vin alb busuioc 800…

Read more »

Carote glasate

18 February 2012
Carote glasateO reteta de carote glasate din: carote, supa de legume, unt, miere, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 800 g carote (morcovi tineri) 200 g supa de legume 2 linguri unt 3 lingurite miere sare piper 1 lingura frunze de patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă caratele, lăsând puţin din codiţele verzi. Se…

Read more »

Clatite cu ceapa verde

17 February 2012
Clatite cu ceapa verdePentru prepararea acestor clatite simple se foloseste un aluat destul de subtire, facut din faina si apa, in care se pune ceapa verde taiata marunt. Acest fel de mancare provine din China, unde se consuma de obicei cu sos dulce de chilli sau cu sos de soia cu otet de orez. Secretul este ca, inainte…

Read more »

Somon in foi

17 February 2012
Somon in foiO reteta de sarmale in foi din: busuioc, coriandru, ghimbir, ulei, fileuri de somon, sare, boabe de piper roz, ridichi, castravete, ardei iute, suc de limette, sos de peste si zahar. Ingrediente: 1 legatura busuioc 1 legatura coriandru verde sau patrunjel 30 g ghimbir 8 foi de placinta (200 g) 2 linguri ulei 4 fileuri…

Read more »

Parfait de portocale cu fructe confiate

17 February 2012
Parfait de portocale cu fructe confiateO reteta de parfait de portocale cu fructe confiate din: portocale, colorant, zahar pudra, lichior de fructe, portocale, smantana dulce, frisca si oua. Ingediente: 300 g portocale confiate 10 ml colorant alimentar 120 g zahăr pudră 100 g lichior de fructe 130 g portocale proaspete tăiate bucăţele 330 g smântână dulce 700 g frişca lichidă…

Read more »

Salată cu piept de raţă

17 February 2012
Salată cu piept de raţăO reteta de salata de piept de rata din: piept de rata, frunze de salata verde, ulei de masline, suc de lamaie, verdeturi, sare, piper, portocale, zahar si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 4 portii frunze de salata verde asortate 5 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie 2 linguri verdeturi asortate…

Read more »

Cotlete de miel cu legume asortate

17 February 2012
Cotlete de miel cu legume asortateO reteta de cotlete de miel cu legume asortata din: cotlete de miel, ulei, pulpa de dovleac, merisoare, portocala, lamaie, ceapa, sare, piper, unt, suc de merisoare si zahar. Ingrediente: 800 g cotlete de miel 2 linguri ulei 600 g pulpa de dovleac 200 g merisoare proaspete 1 portocala 1 lamaie 1 ceapa sare piper…

Read more »

Cocktail Guadeloupe

17 February 2012
Cocktail GuadeloupeO reteta simpla de Cocktail Guadeloupe din: grand marnier, rom alb, sirop de cocos, suc de ananas, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 5 cl Grand Marnier 5 cl rom alb 1 cl sirop de cocos 6 cl suc de ananas 6 cl suc de maracuja fructe   Mod de preparare: Se mixeaza bine in…

Read more »

Retete delicioase: Paella Marinera

17 February 2012
Retete delicioase: Paella MarineraO reteta delicioasa de paella marinera din: langustine, calamar, supa de peste, sofran, orez, carne din scoici, vin alb demisec, scoizi verzi, creveti, peperoncino, ulei de masline, usturoi si sare. Ingrediente: 800 g langustine 700 g calamar proaspăt 200 ml supă de peşte 1 g şofran 1,5 kg orez prefiert 200 g carne din scoici…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu lapte si lamaie

17 February 2012
Reteta zilei: Chec cu lapte si lamaieO reteta de chec cu lapte si lamaie din: oua, zahar, lapte, faina, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50ml lapte 300g faina cu autocrestere 100g unt coaja rasa de la o lamaie   Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca bine laptele cu untul dat pe razatoare,  zaharul si coaja…

Read more »

Somon tartar cu brânză

17 February 2012
Somon tartar cu brânzăO reteta de somon tarta cu branza din: file de somon, ceapa, coaj si suc de limette, sare, piper, paine toast, crema de branza cu verdeata, creson si sos de merisoare. Ingrediente: 200 g file de somon 1 ceapa coaja rasa si sucul de la 1/2 limetta 2 linguri ulei sare piper 4 felii paine…

Read more »

Cartofi copţi cu varză acră

17 February 2012
Cartofi copţi cu varză acrăO reteta de cartofi copti cu varza acra din: cartofi, ulei de masline, varza acra, ceapa rosie, unt, zeama de varza acra, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mari 4 linguri ulei de masline 1 varza acra 2 cepe rosii 2 linguri unt 800 ml zeama de varza acra, moare sare piper   Mod de…

Read more »

Cum se prepara Nachos de casa cu sos de branza (video)

17 February 2012
Cum se prepara Nachos de casa cu sos de branza (video)O reteta video despre cum se prepara  Nachos de casa cu sos de branza, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos, fara conservanti. Ingrediente: 1/4 cup melted butter 3 tbsp plus 1 tsp all-purpose flour 3 cups cold milk salt and pepper to taste 1/4 tsp chipotle pepper 1/4 tsp ancho chili powder…

Midii cu cartofi prajiti

17 February 2012
Midii cu cartofi prajitiO reteta de midii cu cartofi prajiti din: salote, usturoi, unt, midii, patrunjel, boabe de piper negru, vin alb sec si cartofi prajiti. Ingrediente: 2 salote sau cepe mici, tocate marunt 2 catei de usturoi, tocati 50 g unt 2 kg de midii proaspete 1 legatura de patrunjel, tocata cateva boabe de piper negru 250…

Read more »

Jeleu de citrice

17 February 2012
Jeleu de citriceO reteta de jeleu de citrice din: portocale, lamai, foi de gelatina, vin alb, lichior de portocale, pasta de vanilie, lapte de cocos, frisca, galbenusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 2 portocale 4 lamai 5 foi gelatina 150 g zahar 150 ml vin alb 3 linguri lichior de portocale 1/2 pastaie de vanilie 1 conserva…

Read more »

Cocktail Havard

17 February 2012
Cocktail HavardO reteta simpla de Cocktail Havard din: vermut rosu, brandy si angostura. Ingrediente: 2,5 cl vermut rosu 2,5 brandy 2 picaturi de Angostura   Mod de preparare: Mixam ingredientele intr-un pahar de mixare cu cuburi de gehata, apoi turnam bautura intr-un pahar de vermut.

Read more »

Chiftelute in ciuperci

17 February 2012
Chiftelute in ciuperciO reteta de chiftelute in ciuperci din: ciuperci, piept de pui, oua, usturoi, marar verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura 500 g piept de pui 2 oua 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 felie de paine sare piper   Mod de preparare: Treceţi carnea prin maşina…

Read more »

Wali wa nazi

17 February 2012
Wali wa naziO reteta de Wali wa nazi din: orez, lapte de cocos, apa, curry si sare. Ingrediente: 300 g orez 750 ml lapte de cocos integral 250 ml apă 1 vârf de cuţit curry 1 linguriţă rasă sare   Mod de preparare: Amestecă 250 ml lapte de cocos cu apa şi pune-le la fiert într-o cratiţă.…

Read more »

Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină

17 February 2012
Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelinăO reteta de Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină din: fasole verde, varza alba, ceapa, morcovi, ulei de masline, otet de cidru, zahar, seminte de telina si mustar boabe. Ingrediente: 200 g fasole verde, taiata in doua 1 capatana mica de varza alba, taiata fasii 1 ceapa mica alba, taiata cubulete…

Read more »

Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati

17 February 2012
Focaccia de cartofi cu cascaval si carnatiO reteta de Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati din: faina, cartofi, apa, drojdie, ulei de masline, sare, carnati, cascaval, rozmarin si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 150 g cartofi 180 ml apa calduta 25 g drojdie 1 lingura ulei de masline sare pentru topping: 250 g carnati proaspeti 150 g cascaval afumat…

Read more »

Cartofi rosii cu hrean si smantana

17 February 2012
Cartofi rosii cu hrean si smantanaO reteta de cartofi rosii cu hrean si smantana din: cartofi rosii, otet din vin alb, ceapa verde, pasta de hrean, smantana, zeama de lamaie si chives. Ingrediente: 1,8 kg cartofi rosii mici 4 linguri otet din vin alb 1 legatura cu ceapa verde, taiata in felii fine 5 linguri pasta de hrean 500 g…

Read more »

Cupcakes

17 February 2012
CupcakesO reteta de cupcakes din: cacao, extract de vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu, zahar fin, unt si crema de branza. Ingrediente: 50 g cacao 1 lingurita extract de vanilie 175 g faina 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 225 g de zahar fin 175 g unt fara sare, moale pentru glazura:…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de vacuta

17 February 2012

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute (optional)…

Read more »

Smorgasbord

17 February 2012
SmorgasbordIn multe tari exista un termen care denumeste o gama larga de diferite gustari, care pot fi consumate ca aperitive, precum thali in India, dim sum in sudul Chinei sau smorgasbord in Suedia. Smorgasbord se face din diverse aperitive, care odinioara se serveau probabil pe un singur platou. In zilele noastre, smorgasbord denumeste un platou…

Read more »

Supa de sfecla rosie

17 February 2012
Supa de sfecla rosieO reteta de supa de sfecla rosie din: ceapa rosie, sfecla rosie, cartofi, unt, supa de legume, sare, piper, smantana, hrean si chimen. Ingrediente: 2 cepe rosii 500 g sfecla rosie fiarta (ambalata la vid) 100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume sare piper 50 g smantana 2 lingurite hrean 1…

Read more »

Jambon la cuptor cu glazură de zahăr brun şi muştar

17 February 2012
Jambon la cuptor cu glazură de zahăr brun şi muştarO reteta de jambon la cuptor cu glazura de zahar brun si mustar din: jambon, zahar brun, mustar cu boabe, frunze de dafin, paine de secara si muraturi. Ingrediente: 4-5 k de jambon cu os, crud 90 g de zahar brun 6 linguri de mustar cu boabe pentru servit: frunze de dafin paine de secara…

Read more »

Tartă cu orez si dovlecei

17 February 2012
Tartă cu orez si dovleceiO reteta de tarta cu orez si dovlecei din: faina, orez, dovlecei, ceapa, usturoi, busuioc, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 250 g orez 250 g dovlecei 4 cepe 2 catei de usturoi 1 crenguta de busuioc 2 oua 50 g cascaval ulei de masline sare piper   Mod…

Read more »

Tort cu fructe şi alune

17 February 2012
Tort cu fructe şi aluneO reteta de tort cu fructe si alune din: oua, zahar, alune, praf de copt, scortisoara, gelatina, gem acrisor, frisca, fructe de sezon, alune, cacao, margarina, faina si sare. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 200 g alune măcinate 1 linguriţă praf de copt 10 g scorţişoară 2 pliculeţe gelatină 3 linguri gem acrişor 60…

Read more »

Piept de curcan cu sos acrisor

17 February 2012
Piept de curcan cu sos acrisorO reteta de piept de curcan cu sos acrisor din: piept de curcan, ulei, unt, lamai, faina, capere, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 3 linguri ulei 2 linguri unt 2 lamai 1 lingura faina 2 linguri capere sare piper   Mod de preparare: Ungeţi pieptul de curcan cu ulei şi puneţi-l…

Read more »

Paste cu praz şi sos de lămâie

17 February 2012
Paste cu praz şi sos de lămâieO reteta de paste cu praz si sos de lamaie din: paste, ulei de masline, praz, cascaval, lamai, masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 4 linguri ulei de masline 6 fire de praz 50 g cascaval ras 4 lamai 4 catei de usturoi 100 g masline 1 ardei iute sare piper…

Read more »

Friptură de porc cu sos de portocale

17 February 2012
Friptură de porc cu sos de portocaleO reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute, sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350 ml vin rose sec 150 ml suc de portocale 4 linguri ulei de masline 1 kg…

Read more »

Samosas kenyene

17 February 2012
Samosas kenyeneO reteta de Samosas kenyene din: aluat, carne de miel, ghimbir, usturoi, ceapa, garam masala, praf de curry, curcuma, ou, faina alba, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 1 kg aluat pentru pâine 1 kg carne slabă de miel (sau de vită) 2,5 cm rădăcină de ghimbir 4 căţei de usturoi 3 cepe mari…

Read more »

Supă de conopida cu smântână

17 February 2012
Supă de conopida cu smântânăO reteta de supa de conopida cu smantana din: conopida, ceapa, patrunjel, telina, marar, usturoi, smantana, telemea, ulei, sare si piper. Conopida = este bogată în vitaminele A, C, B, E, în calciu, magneziu, fier şi fosfor, în fibre, substanţe antioxidante şi anticancerigene. Recomandată în afecţiuni.digestive, constipaţie, obezitate. Are puţine calorii. Ingrediente: 1 conopida mai…

Read more »

Campari Colada

17 February 2012
Campari ColadaO reteta simpla de Campari Colada din: campari, suc de ananas si sirop de cocos. Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl suc de ananas o picatura de sirop de cocos   Mod de preparare: Mixam bine Campari-ul, sucul de ananas si siropul de cocos cu gheata, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail.

Read more »

Tort cu vişine şi coacăze

17 February 2012
Tort cu vişine şi coacăzeO reteta de tort cu visine si coacaze din: oua, zahar, faina, ulei, mascarpone, frisca, zahar pudra, gelatina, visine, coacaze si frunze de menta. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 lingură ulei pentru tavă 500 g mascarpone 250 g frişcă 200 g zahăr pudră 20 g gelatină 100 g vişine 100…

Read more »

Salata verde cu andive, mar si dressing de mac

16 February 2012
Salata verde cu andive, mar si dressing de macO reteta de Salata verde cu andive, mar si dressing de mac din: amestec de frunze de salata, andive, mere, nuci, rosii cherry, ulei vegetal, miere, zeama de lamaie, salota, mustar dijon si seminte de mac. Ingrediente: 200 g amestec de frunze de salata 2 andive, rosii sau albe, curatate si desfacute in frunze 2…

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de pui cu legume

16 February 2012
Reteta zilei: Supa crema de pui cu legumeO reteta de supa crema de pui cu legume din: piept de pui, rosii, morcovi, dovleac, dovlecei, ardei, ceapa verde, praz si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rosii 2 morcovi 200g dovleac 2 dovlecei 1 ardei 1 ceapa verde 1 fir de praz sare   Mod de preparare: Legumele se curata si se…

Read more »

Salsa

16 February 2012
SalsaSalsa este denumirea generica pentru orice sos facut din legume proaspete, tocate sau zdrobite impreuna, in special cele cu rosii. Desi acest termen inseamna pur si simplu sos, in acceptia generala cuvantul salsa a ajuns sa se foloseasca pentru a denumi un anumit fel de sos, de obicei unul iute de rosii in care se…

Read more »

Aripioare picante la cuptor

16 February 2012
Aripioare picante la cuptorO reteta de aripioare picante la cuptor din: usturoi, ulei de masline, otet de cidru, boia, sos worcestershire, sare, sos iute, miere si aripi de pui. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, striviţi 2 linguri ulei de măsline 3 linguri oţet de cidru 1 lingură de boia 1 lingură de sos worcestershire 2 linguriţe de sare…

Read more »

Cheesecake cu coajă confiată de portocale

16 February 2012
Cheesecake cu coajă confiată de portocaleO reteta delicioasa de Cheesecake cu coajă confiată de portocale din: portocale, zahar, biscuiti, unt, crema de branza, smantana, zahar fin si baileys. Ingrediente: 3 portocale mari 200 g de zahar 200 g apa pentru cheesecake: 5 biscuiti, faramitati 25 g unt nesarat, topit 250 g crema de branza 4 linguri smantana dulce 4 linguri…

Read more »

Cum se prepara tort cu banane (video)

16 February 2012
Cum se prepara tort cu banane (video)O  reteta video despre cum se prepara tort cu banane, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara tort cu banane

Read more »

Turtite de porumb

16 February 2012
Turtite de porumbO reteta de turtite de porumb din: boabe de porumb, oua, faina de grau, malai, cascaval, ulei, sare si piper. Porumbul fiert păstrează până la 65% din vitamine şi minerale în urma gătirii. Unii derivaţi foliei şi xantinici îşi sporesc efectul benefic tocmai datorită fierberii. Porumbul fiert, copt sau sub formă de pop corn este…

Read more »

Tort cu cremă de zahăr ars

16 February 2012
Tort cu cremă de zahăr arsO reteta de tort cu crema de zahar ars din: zahar, lapte, oua, coaja de lamaie sau portocala, oua, zahar, faina, lapte, budinca de vanilie si margarine. Ingrediente: 10–12 linguri zahăr 1/2 l lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală pentru blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină pentru…

Read more »

Cocktail Blue Bay

16 February 2012
Cocktail Blue BayO reteta simpla de Cocktail Blue Bay din: curacao albastru, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru Bitter Lemon o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam Curacao-ul albastru in paharul pentru bauturi lungi, peste cuburi de gehata. Completam cu Bitter Lemon si mixam cu o lingura de bat. Decoram marginea paharului…

Read more »

Fazan cu dovleac şi piper

16 February 2012
Fazan cu dovleac şi piperO reteta de fazan cu dovleac si piper din: pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, fond de vanat, sare, piper, fazan, bacon, frunzulite de cimbru, vin alb, nucsoara si boabe de piper verde. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 500 ml fond de vanat sare piper…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mandarine

16 February 2012
Reteta zilei: Prajitura cu mandarineO reteta delicioasa de prajitura cu mandarine din: mandarine, unt, zahar, faina si oua. Ingrediente: 2 mandarine 100g unt 250g zahar 340g faina cu autocrestere 2 oua   Mod de preparare: Se taie coaja de la mandarine, se scot semintele, iar continutul se pune intr-un blender. Intr-un castron se freaca untul cu zaharul pana devine…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 7, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: