RSS

Retete culinare de Paşte #55

08 Apr

Retete de Paste:

Supa de pui cu taietei de casa

24 November 2011
Supa de pui cu taietei de casaO reteta delicioasa de supa de pui cu taietei de casa, morcovi, telina, radacina de patrunjel, patrunjel, usturoi, ceapa, pastarnac, sare, piper boabe, piper macinat, mazare. Ingrediente: 1kg carne de pui 2 morcovi o ţelină mică o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 2 căţei usturoi 4 fire ceapă 1 păstârnac sare piper boabe şi măcinat…

Read more »

Rulada fantezie

24 November 2011
Rulada fantezieO reteta delicioasa de rulada fantezie cu: carne tocata, sare, piper, ceapa, paine, lapte, oua, sunca presata, ardei capia, cimbru uscat, cartofi,  ulei, otet, masline, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne tocată sare piper 2 legături ceapă 2 felii pâine 50 ml lapte 1 ou crud Ingrediente umplutură: 3-4 ouă fierte 8 felii şuncă presată 2…

Read more »

Cum se prepara pizza cu ciuperci, anghinare si branza de capra (video)

24 November 2011
Cum se prepara pizza cu ciuperci, anghinare si branza de capra (video)O reteta video despre cum se prepara pizza cu ciuperci, anghinare si branza de capra, o pizza vegetariana diferita care se coace intr-o tigaie adanca, deosebit de gustoasa, delicioasa si usor de preparat. Ingrediente: for the crust: 200 g flour 120 ml lukewarm water 1 tsp active dry yeast 25 g corn meal ½ tsp…

Read more »

Piept de pui cu ciuperci

24 November 2011
Piept de pui cu ciuperciO reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci, boia dulce, cimbru verde, patrunjel, sare, ulei, piper boabe, piper macinat, unt, lapte, faina. Ingrediente: 800 g piept de pui boia dulce 600 g ciuperci cimbru verde 1-2 legături ceapă verde o legătură pătrunjel sare 50 ml ulei piper boabe şi măcinat Ingrediente sos bechamel: 75…

Read more »

Salata cu spanac

24 November 2011
Salata cu spanacO reteta delicioasa de salata cu spanac, ceapa rosie, sare, piper, boia dulce, boia iute, zahar, migdale, ulei de masline, cuscus, branza feta, otet aromatic. Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt, cu frunze mici 3 cepe roşii sare piper boia dulce şi iute 2 linguriţe zahăr 300 g migdale 20 ml ulei de măsline 200 g…

Read more »

Retete pentru masa de Craciun

24 November 2011
Retete pentru masa de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru masa de Craciun. Ruladă din burtă fiartă O reteta de rulada…

Read more »

Supa-crema de spanac si salata verde

24 November 2011
Supa-crema de spanac si salata verdeO reteta delicioasa de supa-crema din: spanac, salata verde, ceapa, usturoi, marar, leustean, ulei de masline, piper, sare, faina, iaurt, smantana. Ingrediente: 2 kg spanac o salată verde mică o legătură de ceapă 2-3 fire usturoi o legătură mărar o legătură leuştean ulei de măsline piper măcinat sare o linguriţă făină 200 ml iaurt 100…

Read more »

Tocanita cu vita

24 November 2011
Tocanita cu vitaO reteta gustoasa de tocanita cu carne de manzat, morcovi, ceapa verde, usturoi, sare, piper boabe, piper macinat, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de mânzat 8 morcovi 2-3 legături ceapă verde 1-2 legături usturoi sare piper boabe şi măcinat 50 ml ulei de floarea soarelui 2-3 legături pătrunjel   Mod de preparare: Se trece…

Read more »

Mazăre cu unt şi praz

23 November 2011
Mazăre cu unt şi prazO reteta delicioasa de mazare cu unt si praz din: praz, unt, ulei de masline, supa de legume, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 4 fire de praz, taiat in felii subtiri 25 g unt 2 linguri ulei de masline 400 ml supa de legume sau de pui 500 g de mazare congelata 4 cepe verzi,…

Read more »

Prajitura cu migdale si ghimbir

23 November 2011
Prajitura cu migdale si ghimbirO reteta delicioasa de prajitura cu migdale si ghimbir din: faina, zahar, unt, ou, lapte, lamaie, migdale, ghimbir si praf de copt. Ingrediente: 1-1/2 pahare faina 1/2 pahar cu zahar 50 g unt 1 ou 1/2 pahar cu lapte 1 lamaie migdale 1-2 lingurite cu ghimbir ras 1 pliculet cu praf de copt   Mod…

Read more »

Conopidă cu brânză şi praz

23 November 2011
Conopidă cu brânză şi prazO reteta delicioasa de conopida cu branza si praz din: conopida, ulei de masline, praz, faina, pudra de mustar, lapte si parmezan. Ingrediente: 2 conopide mici, taiate in doua 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiat in felii subtiri 1 lingura de faina normala 1 lingurita pudra de mustar 300 ml lapte…

Read more »

Tort de visine si crema de branza

23 November 2011
Tort de visine si crema de branzaO reteta delicioasa de tort de visine si crema de branza din: piscoturi, unt, cacao, sivinata, compot de visine, glazura de gelatina rosie, zahar, branza de vaci, zahar pudra, iaurt, sare, foi de gelatina si ciocolata alba. Ingrediente: 150 g piscoturi 125 g unt 4 linguri cacao 3 linguri visinata 2 borcane compot de visine…

Read more »

Sote de pui, praz şi muştar

23 November 2011
Sote de pui, praz şi muştarO reteta delicioasa de sote de pui, praz si mustar din: ulei de masline, pulpe de pui, praz, mustar de dijon, smantana dulce, zeama de lamaie si pesmet. Ingrediente: ulei de masline 8 pulpe de pui 2 fire de praz, tocat 1 lingura de mustar de Dijon 60 ml de smantana dulce coaja rasa si…

Read more »

Salată de portocale cu mentă

23 November 2011
Salată de portocale cu mentăO reteta delicioasa de salata de portocale cu menta din: portocale, curmale, menta si sirop de trandafiri. Ingrediente: 4 portocale 12 curmale moi, curatate de samburi, taiate felii pe lungime frunzele de la 1 legatura mica de menta, tocate fin, plus cateva pastrate intregu 1 lingura sirop de trandafiri sau apa de trandafiri   Mod…

Read more »

Orez cu lămâie

23 November 2011
Orez cu lămâieSe călesc coaja rasă de la 1 lămâie, 1/2 linguriţă seminţe de muştar şi 3 păstăi de cardamom zdrobite într-un pic de ulei, până îşi eliberează aromele. Se adaugă 1 cană mare de orez basmati şi se amestecă, apoi 2 căni mari de apă şi 1 linguriţă de sare. Se fierbe până ce apa este…

Read more »

Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci

23 November 2011
Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulciSe încinge nişte ulei de măsline într-o cratiţă, apoi se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până devine aurie. Se adaugă 2 morcovi tocaţi fin şi 1 lingură de cimbru. Se toarnă 200ml de vin roşu, I50ml de apă şi 400g de roşii tocate de la conservă, apoi se presară 2 cuburi de concentrat de legume…

Read more »

Deliciu cu pere

23 November 2011
Deliciu cu pereO reteta delicioasa de deliciu cu pere din: faina, zahar pudra, ou, unt, faina, migdale, pere, lamaie, zahar pudra si gem de coacaze. Ingrediente: 200 g faina 80 g zahar pudra 1 ou 120 g unt pentru umplutura: 3 oua 75 g faina 20 g migdale rase 50 g stafide 2 linguri rom 5 pere…

Read more »

Cocktail de mere

23 November 2011
Cocktail de mereO reteta delicioasa de cocktail de mere din: calvados, zeama de lamaie, mar si sifon. Ingrediente: 3 cl Calvados 1 lingura de zeama de lamaie jumatate de felie de mar (cu coaja) sifon sau apa minerala   Mod de preparare: Stropim felia de mar cu zeama de lamaie si o punem impreuna cu Calvados-ul intr-un…

Read more »

Sarmale din legume

23 November 2011
Sarmale din legumeO reteta delicioasa de sarmale din legume din: frunze de varza murata, ceapa, morcovi, praz, telina, ulei, ardei gras, bulion, orez, vin, ulei si sare. Ingrediente: frunzele de la o varza murata 3 cepe 4 morcovi 1 fir de praz 1 tija de telina 1 ceasca de ulei 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu…

Read more »

Macaroane cu brânză

23 November 2011
Macaroane cu brânzăSe încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se stropesc 50g de baghetă tocată cu unt topit, sare şi piper. Se coace până devine crocantă. Se fierb 350g de paste scurte cu 2 minute mai puţin decât este indicat pe ambalaj. Se topesc 2 linguri de unt într-o tigaie. Se adaugă 1 căţel de usturoi…

Read more »

Cum se prepara salata de penne cu creveti, menta si rosii (video)

23 November 2011
Cum se prepara salata de penne cu creveti, menta si rosii (video)O reteta video despre cum se prepara salata de penne cu creveti, menta si rosii, un preparat usor de pregatit, delicios si gustos. Ingrediente: 500 g dried penne pasta 500 g medium sized fresh prawns 500 g ripe tomatoes 1 bunch of fresh mint 100 ml olive oil , to dress salt and pepper ,…

Read more »

Deserturi de Craciun

23 November 2011
Deserturi de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Deserturi de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Deserturi de Craciun. Prajitura cu sofran O reteta delicioasa de prajitura cu sofran din: gem,…

Read more »

Supă-cremă de linte

23 November 2011
Supă-cremă de linteO reteta delicioasa de supa crema de linte din: linte, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi, suc de rosii, zeama de lamaie, sare, piper, chimen, coriandru, menta, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 450 g linte (sau linte rosie)/ 1 conserva 1 ceapa mica 1 morcov 1 ardei gras 4-5 catei de usturoi 200 ml…

Read more »

Salata de peste cu tarhon

23 November 2011
Salata de peste cu tarhonO reteta delicioasa de salata de peste cu tarhon din: paine, file de cod, ceapa verde, spanac, marar, tarhon, sare, foi de dafin, galbenus, ulei si mustar. Ingrediente: 1 paine rotunda 500 g file de cod 1 legatura de ceapa verde 200 g spanac fiert 1 legatura marar tarhon sare 2 foi de dafin pentru…

Read more »

Reteta zilei: Musaca de naut

23 November 2011
Reteta zilei: Musaca de nautO reteta delicioasa de musaca de naut din: naut, cartofi, vinete, ceapa, pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  1 cutei de naut 3 cartofi 1-2 vinete 2 cepe 1 lingura cu pesmet ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i în felii mai groase şi rumeneşte-i în ulei. Separat,…

Read more »

Musaca de ciuperci

23 November 2011
Musaca de ciuperciO reteta delicioasa de musaca de ciuperci din: ciuperci, soia granule, ceapa, bulion, ulei de masline, faina, cascaval de post, cimbru si sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri cu soia granule 1 ceapa mare 1 lingurita cu bulion 4 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu faina 100 g cascaval de post cimbru…

Read more »

Retete delicioase: Plăcintă cu spanac

23 November 2011
Retete delicioase: Plăcintă cu spanacO reteta delicioasa de placinta cu spanac din: faina, ulei, apa calda, sare, spanac, ceapa, usturoi, ulei, zeama de lamaie si sare. Ingrediente:  250 g faina 80 ml ulei 80 ml apa calda sare pentru umplutura: 500 g spanac congelat 2 cepe 3 catei de usturoi ulei 2 linguri cu zeama de lamaie sare  …

Read more »

Ratatouille de legume

23 November 2011
Ratatouille de legumeO reteta delicioasa de ratatoiulle de legume din: ceapa, vanata, dovlecel, ardei capia, pulpa de rosii, usturoi, ulei de masline, cimbru si sare. Ingrediente: 1 ceapa 1 vanata 1 dovlecel 1 ardei capia 1 cana pulpa de rosii 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline cimbru uscat sare   Mod de preparare: Spala…

Read more »

Retete de post: Linte cu orez

23 November 2011
Retete de post: Linte cu orezO reteta delicioasa de linte cu orez din: orez, linte, ulei de masline, rosii, ceapa, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca orez 250 g linte 1 ceasca ulei masline 3 rosii 1 ceapa chimen sare piper   Mod de preparare: Lintea se spala si se fierbe in apa cu sare. Cand se inmoaie, se…

Read more »

Retete de post: Mancare de castraveti murati

23 November 2011
Retete de post: Mancare de castraveti muratiO reteta delicioasa de mancare de castraveti murati din: castraveti murati, ulei, rosii, usturoi, ceapa, faina, foi de dafin, patrunjel verde, marar si piper. Ingrediente: 1 kg de castraveti murati 100 ml ulei 1 cutie rosii in suc cativa catei de usturoi 3 cepe 1 lingura faina 2 foi de dafin o legatura de patrunjel…

Read more »

Prajitura cu sofran

23 November 2011
Prajitura cu sofranO reteta delicioasa de prajitura cu sofran din: gem, nuci, scrotisoara, anason, faina, margarina, zahar, zahar vanilat, praf de copt, sofran si sare. Ingrediente: 1 borcan cu gem acriosr 100 g nuci scortisoara anason pentru aluat: 400 g faina 2 cartofi fierti 250 g margarina 250 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 pliculet…

Read more »

Totul despre varza

23 November 2011
Totul despre varzaVarza este foarte hrănitoare şi se poate consu­ma în stare crudă, murată sau gătită (fiartă, călită, la aburi). în stare gătită, varza pierde o parte din calităţile ei vindecătoare, pentru că se pierd unele substanţe minerale sau vitamine. Din acest motiv, ca remediu tradiţional se recomandă mai ales folosirea verzei în stare crudă sau murată.…

Read more »

Vinete cu usturoi si ghimbir

22 November 2011
Vinete cu usturoi si ghimbirO reteta delicioasa de vinete cu usturoi si ghimbir din: vinete, usturoi, ulei de masline, ghimbir, sos de soia, ardei iute si sare. Ingrediente: 2 vinete 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita cu ghimbir macinat 2 linguri sos de soia 1 ardei iute sare   Mod de preparare: Spală vinetele…

Tochitura cu chiftelute de cartofi

22 November 2011
Tochitura cu chiftelute de cartofiO reteta delicioasa de Tochitura cu chiftelute de cartofi din: cartofi, lapte, faina, patrunjel, ou, sare, piper, nucsoara, ulei, carne de porc, ciuperci, ceala, cimbru, smantana si branza. Ingrediente: chiftelute de cartofi: 800 g cartofi 3 linguri lapte 100 g faina 2 linguri patrunjel tocat 1 ou sare piper nucsoara 30 linguri ulei tochitura: 400…

Read more »

Cocktail Calvados Sour

22 November 2011
Cocktail Calvados SourO reteta simpla de Cocktail Calvados Sour  din: calvados, zeama de lamaie, sirop de zahar, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Calvados 2 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam cu gheata Calvados-ul, zeama de lamaie si siropul in shaker, apoi turnam bautura…

Read more »

Tort de ciocolată albă, cu pară aromată şi cremă de brânză

22 November 2011
Tort de ciocolată albă, cu pară aromată şi cremă de brânzăO reteta delicioasa de tort de ciocolata alba, cu para aromate si crema de branza din: unt, biscuiti, cacao, ciocolata alba, intaritor pentru frisca, branza de vaci, lapte, zahar, para si vin rosu. Ingrediente: blat: 175 g unt 200 g biscuiti 2 linguri cacao crema si ornat: 250 g ciocolata alba 200 ml frisca 3…

Read more »

Pasta de curry cu roşii şi vinete

22 November 2011
Pasta de curry cu roşii şi vineteSe prăjeşte în ulei 1 ceapă tocată până se înmoaie. Se scoate ceapa din tigaie, se mai adaugă ulei şi se căleşte 1 vânătă tocată până se înmoaie. Se scoate. Se mai adaugă ulei şi se prăjesc 1 linguriţă de curcuma, 1/2 de chimion măcinat, 1 linguriţă de coriandru măcinat şi 1 linguriţă seminţe de…

Read more »

Salată de dovleac cu carne de miel

22 November 2011
Salată de dovleac cu carne de mielO reteta delicioasa de salata de dovleac cu carne de miel din: cuscus, sare, piper, pulpa de dovleac, caise uscate, ceapa, usturoi, muschi de miel, ulei de masline, seminte de fenicul, seminte de coriandru, chimen, ardie iute, mazare si otet de vin alb. Ingrediente: 300 g cuscus sare piper 400 g pulpa de dovleac 50…

Read more »

Barcute

22 November 2011
BarcuteO reteta delicioasa de barcute din: ardei grasi, telina, morcovi, maioneza, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 4 ardei grasi – rosu, verde, galben si portocaliu 2 teline 2 morcovi 2 gulioare 100 g maioneza sare piper busuioc uscat   Mod de preparare: Curăţaţi ardeii de cotoare şi tăiaţi-i în sferturi, spălaţi-i şi lăsaţi-i la scurs.…

Read more »

Gogosi aromate

22 November 2011
Gogosi aromateO reteta delicioasa de gogosi aromate din: faina, lapte acru, drojdie uscata, esenta de vanilie, zahar, oua, sare si ulei. Ingrediente: 600 g faina 250 ml lapte acru sau iaurt 5 linguri unt 2 pachetele drojdie uscata 1 esenta de vanilie 4 linguri zahar 2 oua 1 praf de sare ulei pentru prajit   Mod…

Read more »

Piure de linte cu gogonele

22 November 2011
Piure de linte cu gogoneleO reteta delicioasa de piure de linte cu gogonele din: linte rosie, gogonele, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 gogonele 4 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeţi lintea,…

Read more »

Gnocchi cu roşii, spanac şi mascarpone

22 November 2011
Gnocchi cu roşii, spanac şi mascarponeSe fierb 500g de gnocchi gata preparaţi conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scurg. între timp, se încing într-un vas termorezistent 350g sos de roşii de la borcan şi se adaugă 100g de spanac. Se amestecă până ce se înmoaie. Se adaugă gnocchi, sare şi piper şi se pun cu lingura pe deasupra 250g…

Read more »

Cocktail White Dream

22 November 2011
Cocktail White DreamO reteta simpla de Cocktail White Dream din: licor 43, rachiu mirabella si frisca. Ingrediente: 3 cl Licor 43 2 cl rachiu Mirabella 2 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Salată de paste cu praz şi nuci caramelizate

22 November 2011
Salată de paste cu praz şi nuci caramelizateO reteta delicioasa de salata de paste cu praz si nuci caramelizate din: nuci, zahar, praz, pere, paste de orez, sare, piper, unt si otet de orez. Ingrediente: 150 g nuci 75 g zahar 2 fire praz 4 pere 400 g paste de orez sare piper 2 linguri unt 3 linguri otet de orez  …

Read more »

Retete vegetariene: Pasta de masline

22 November 2011
Retete vegetariene: Pasta de maslineO reteta delicioasa de pasta de masline din: masline, ceapa, paine, ulei, margarina, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari negre 100 g ceapa 2 felii de paine 2 linguri ulei 2 linguri margarina – unt suc de lamaie condimente dupa gust   Mod de preparare: Inţepaţi măslinele în 3 – 4…

Read more »

Tort de struguri cu crema de vin

22 November 2011
Tort de struguri cu crema de vinO reteta delicioasa de tort de struguri cu crema de vin din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, zahar vanilinat, migdale, faina, praf de copt, sare, struguri negri, oua, foi de gelatina, zahar, vin rosu, frisca, jeleu de coacaze si zahar. Ingrediente: blat de pandispan: 100 g ciocolata amaruie 20 g unt 4 oua 150 g…

Read more »

Cartofi cu chimen

22 November 2011
Cartofi cu chimenO reteta simpla si delicioasa de cartofi cu chimen din: cartofi, seminte de chimen, ulei de masline, boia de ardei dulce, ceapa, zahar, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 2 linguri seminte de chimen 4 linguri ulei de masline 1 lingura boia de ardei dulce 4 cepe 1 lingura zahar sare piper   Mod…

Read more »

Omletă cu brânză cheddar şi ciuperci

22 November 2011
Omletă cu brânză cheddar şi ciuperciSe încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie mică de teflon. Se aruncă 1 mână de ciuperci champignon tăiate felii şi se prăjesc la foc intens, până devin aurii. Se răstoarnă conţinutul tigăii într-un bol şi se amestecă cu 25g de brânza cheddar şi 1 mână de pătrunjel tocat grosier. Se pune din…

Read more »

Cocktail Jack Rose

22 November 2011
Cocktail Jack RoseO reteta simpla de Cocktail Jack Rose din: calvados, sirop de grenadine si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 cl Calvados 1 cl sirop de grenadine 2 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de cocktail.

Read more »

Turnulete picante

22 November 2011
Turnulete picanteO reteta delicioasa de turnulete picante din: minipateuri cu susan, cartofi, telina, branza de burduf, smantana, patrunjel, dovlecel, morcov, chimion, ulei, sare si piper. Ingrediente: minipateuri cu susan 50 g cartofi 1 telina 1 galbenus 200 g branza de burduf 150 g smantana 1 legatura de patrunjel 1 dovlecel 1 morcov chimion ulei sare piper…

Read more »

Gogosi aromate bavareze

22 November 2011
Gogosi aromate bavarezeO reteta simpla de gogosi aromate bavareze din: faina, drojdie, lapte, coaja de lamaie, margarina, zahar, sare si ulei. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 250 ml lapte coaja de la o lamaie 2 linguri margarina 100 g zahar 100 g zahar pudra praf de sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Desfaci…

Read more »

Peste cu praz si orez

22 November 2011
Peste cu praz si orezO reteta delicioasa de peste cu praz si orez din: fileuri de pangasius, orez integral, praz, ou, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius, cod, calcan, salau etc. 300 g orez integral 2 fire de praz 1 ou 1 lamaie 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de…

Read more »

Cum se prepara Pizza Pepperoni (video)

22 November 2011
Cum se prepara Pizza Pepperoni (video)O reteta video despre cum se prepara pizza pepperoni, un preparat clasic delicios, cu blat picant pe margini si usor de pregatit. Ingrediente: 1 Videojug pizza dough Half a recipe of Videojug’s tomato sauce Half an onion, thinly sliced 150 g thinly sliced pepperoni 2 balls of mozzarella, sliced or 1 packet, grated flour for…

Read more »

Retete de post: Salata de paste

22 November 2011
Retete de post: Salata de pasteO reteta delicioasa de salata de paste cu:tagliatele, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, coaja de lamaie verde, castraveti, patrunjel, ardei rosu, sparanghel, alune, usturoi. Ingrediente: 500 g paste tagliatele sare piper 3-4 linguri ulei de măsline 2-3 linguriţe oţet balsamic zeama de la 2-3 lă­mâi coaja de la o lămâie…

Read more »

Retete de post: Orez cu rosii si busuioc

22 November 2011
Retete de post: Orez cu rosii si busuiocO reteta delicioasa de orez cu margarina, sofran, piper alb macinat, sare, ulei de masline, patrunjel verde, busuioc verde, mazare, rosii cherry. Ingrediente: 300 g orez 50 g margarină un praf şofran sare piper alb măcinat 2-3 linguri ulei de măsline o legătură pătrunjel 2-3 fire busuioc verde 200 g mazăre 300 g roşii cherry…

Read more »

Reteta zilei: Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si smantana

22 November 2011
Reteta zilei: Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si smantanaO reteta delicioasa de salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si smantana din: piept de pui, ciuperci,c astraveti murati, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati pipet de pui 2 borcane ciuperci intregi 7 castraveti murati 500 g smantana 20% grasime 2 legaturi patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se fierbe pieptul…

Read more »

Salata de linte cu dovleac si branza

22 November 2011
Salata de linte cu dovleac si branzaO reteta delicioasa de salata de linte cu dovleac si branza din: linte bruna, sare, piper, dovleac, usturoi, ulei de masline, ruccola, otet de mere, otet balsamic si feta de vaca sau capra. Ingrediente: 40 g linte bruna sare piper 800 g dovleac 2 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline 1 legatura ruccola…

Read more »

Rulouri de curcan cu sos

22 November 2011
Rulouri de curcan cu sosO reteta delicioasa de rulouru din carne de curcan, sare, cascaval, pesmet, ardei capia, ulei, salata verde, piper, mustar, oua, pasta de rosii, cimbru, busuioc, boia iute, miere. Ingrediente rulouri: 500 g piept de curcan sare 150 g caşcaval 150 g pesmet 2 ardei capia ulei pentru prăjit o salată verde piper 1-2 linguriţe muştar…

Read more »

Retete de post: Musaca de vinete cu busuioc

22 November 2011
Retete de post: Musaca de vinete cu busuiocO reteta delicioasa de musaca de vinete, cartofi, dovlecei, ardei, rosii, sare, piper, usturoi, ulei, patrunjel, busuioc, pesmet, margarina. Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi medii 2-3 dovlecei 4 ardei 6 roşii sare piper boabe şi măcinat o căpăţână usturoi 4-5 linguri ulei de floarea soarelui o legătură pătrunjel 2-3 frunze busuioc 1-2 lin­guri pesmet 30…

Read more »

Salată de pui cu roşii şi crostini

22 November 2011
Salată de pui cu roşii şi crostiniO reteta delicioasa de salata de pui cu rosii si crostini din: seminte de pin, piept de pui, ulei de masline, sare, piper, salata verde, rosii cherry, otet balsamic, mozzarella, paine de secara si piper cayenne. Ingrediente: 2 linguri seminte de pin 2 fileuri de piept de pui (a circa 150 g) 3 linguri ulei…

Read more »

Retete de post: Varza murata cu orez

22 November 2011
Retete de post: Varza murata cu orezO reteta simpla si delicioasa de post de varza murata cu orez din: varza murata, orez, ulei, morcov, ceapa, ardei gras, piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza murata 150g orez ulei 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras piper cimbru   Mod de preparare: Dupa ce varza a fost curatata de cotoare si au fost…

Read more »

Pulpa de porc cu sos de mustar

22 November 2011
Pulpa de porc cu sos de mustarO reteta delicioasa de pulpa de porc cu sos de mustar din: muschi de porc, ceapa verde, usturoi, boabe de mustar, vin alb, miere, ulei de masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 legatura de ceapa verde 6 catei de usturoi 3 lingurite cu boabe de mustar 1 cescuta cu vin…

Read more »

Retete de Craciun

22 November 2011
Retete de CraciunPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete de Craciun. Muşchi de porc în crustă de paine O reteta de muschi de…

Read more »

Salată de radicchio cu pere şi alune

22 November 2011
Salată de radicchio cu pere şi aluneO reteta delicioasa de salata de radicchio cu pere si alune din: radicchio, nasturel, pere, ulei de nuci, suc de lamaie, sare, piper si alune. Ingrediente: 2 capatani mici de radicchio 1 mana nasturel 2 pere 4 linguri ulei de nuci 2 linguri suc de lamaie sare piper 150 g alune   Mod de preparare:…

Read more »

Salată de grau bulgur picant cu năut şi dovleac de plăcintă

21 November 2011
Salată de grau bulgur picant cu năut şi dovleac de plăcintăIncinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se amestecă 1 dovleac curăţat de coajă şi tocat grosier şi 2 ardei graşi roşii cu 2 linguri pastă de ardei iute harissa şi un pic de ulei de măsline. Se întind legumele pe o tavă şi se coc 20 de minute până se înmoaie. Intre timp, se…

Read more »

Sufleu de ciocolata

21 November 2011
Sufleu de ciocolataO reteta delicioasa de sufleu de ciocolata din: cacao, unt, ciocolata amaruie, oua, zahar tos, faina si frisca. Ingrediente: cacao, pentru tapetat 75 g unt, taiat cuburi 100 g ciocolata amaruie 3 oua 85 g zahar tos 60 g faina frisca batuta, pentru servit   Mod de preparare: Preincâlzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge…

Cocktail Tipsy Apple

21 November 2011
Cocktail Tipsy AppleO reteta simpla de Cocktail Tipsy Apple din: calvados, suc de mere, mar si menta. Ingrediente: 5 cl Calvados suc de mere o felie de mar menta proaspata   Mod de preparare: Punem gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam deasupra Calvados, apoi completam cu suc de mere. Decoram cu o felie de mar…

Read more »

Macaroane cu branza, stafide si nuci

21 November 2011
Macaroane cu branza, stafide si nuciO reteta simpla si delicioasa de macaroane cu branza, stafide si nuci din: macaroane, branza dulce de vaci, stafide, nuci, zahar sau miere, unt si sare. Ingrediente: 500 g macaroane 500 g branza dulce de vaci 100 g stafide 200 g nuci macinate 2 linguri zahar sau miere 2 linguri unt sare   Mod de…

Read more »

Coasta de porc cu ghimbir

21 November 2011
Coasta de porc cu ghimbirO reteta delicioasa de coasta de porc cu ghimbir din: piept de porc, bors, usturoi, otet, ghimbir, vin rosu, sare, nucsoara, oregano si ulei. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc (coaste) 600 ml bors 1 capatana de usturoi 2 linguri cu otet 1 lingura cu ghimbir proaspat ras 200 ml vin rosu 1 lingurita cu…

Read more »

Negrese cu nuci şi ciocolată

21 November 2011
Negrese cu nuci şi ciocolatăO reteta delicioasa de negrese cu nuci si ciocolata din: unt, ciocolata, nuci, zahar, oua, zahar tos, faina, cacao, bicarbonat, prune deshidratate si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 200 ml unt, taiat cuburi 200 g ciocolata maruie, rupta bucati 75 g nuci, taiate bucati 1 lingura zahar 3 oua 200 g zahar tos 75 g faina…

Read more »

Cartofi si legume la cuptor

21 November 2011
Cartofi si legume la cuptorO reteta delicioasa de cartofi si legume la cuptor din: cartofi, morcovi, patrunjel, telina, ulei de masline, cas sau mozzarella, marar verde si sare.Sucul de cartofi cruzi calmează durerile de stomac şi cicatrizează rănile stomacului şi ale intestine­lor. Se bea în perioade de crize de ulcer suc de cartofi amestecat cu apă, dimineaţa, pe stomacul…

Read more »

Biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată

21 November 2011
Biscuiţi cu ciocolată şi îngheţatăO reteta delicioasa de biscuiti cu ciocolata si inghetata din: ciocolata amaurie, miere, unt, zahar tos, esenta de vanilie, ou, faina, bicarbonat, ciocolata cu lapte, inghetata si sirop de ciocolata. Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie, rupta bucati 1 lingura miere 100 g unt inmuiat la temperatura camerei 100 g zahar tos 1/2 lingurita esenta de…

Read more »

Tagliatelle cu sos de pătrunjel şi alune de pădure

21 November 2011
Tagliatelle cu sos de pătrunjel şi alune de pădureSe fierb 350g do tagliatelle conform instrucţiunilor de pe pachet. Se pun într-un robot de bucătărie 80g de pătrunjel, 100g alune de pădure prăjite, 50g de parmezan dat prin râzătoare şi coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie; se mixează până se obţine o pastă. Se toarnă treptat, în timp ce robotul funcţionează, 100g…

Read more »

Curcan cu sfecla

21 November 2011
Curcan cu sfeclaO reteta simpla si delicioasa de curcan cu sfecla din: carne de curcan, ulei de masline, sfecle, seminte de chimen, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de curcan – piept fara pielita 2 linguri ulei de masline 8 sfecle mici 1 lingura seminte de chimen 1 lingura otet de mere sare…

Read more »

Gaina cu aroma de scortisoara

21 November 2011
Gaina cu aroma de scortisoaraO reteta delicioasa de gaina cu aroma scortisoara din: gaina, ceapa, morcov, foi de dafin, praz, scortisoara, usturoi, cimbrisor, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 gaina 1 ceapa 1 morcov 2 foi de dafin 1 fir de praz (2-3 fire de ceapa verde scortisoara 5 capatani de usturoi cimbrisor rozmarin ulei sare   Mod de…

Read more »

Cocktail Danish Mary

21 November 2011
Cocktail Danish MaryO reteta delicioasa de Cocktail Danish Mary din: suc de rosii, zeama de lamaie, sare te telina, anquavit si limeta. Ingrediente: 9 cl suc de rosii zeama unei jumatati de lamaie putina sare de telina 4 cl Anquavit felie de limeta   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura…

Read more »

Mancare de linte cu carne de vita

21 November 2011
Mancare de linte cu carne de vitaO reteta gustoasa de mancare de linte cu carne de vita, suc de rosii, morcovi, cartofi, ceapa, sare, piper, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 500 g linte 500 g muşchi de vită 300 ml suc de roşii 3-4 morcovi 3-4 cartofi 2-3 cepe sare piper 2-3 foi de dafin 100 ml ulei de floarea soarelui…

Read more »

Amandine

21 November 2011

O reteta delicioasa de amandine  din: oua, zahar tos, apa, ulei, cacao, faina, galbenusuri, zahar, margarina, cacao, unt, esenta de cappucino. Ingrediente blat: 6 ouă 200 g zahăr tos 30 ml apă 30 ml ulei 20 g cacao 8 linguri făină Ingrediente cremă: 3 gălbenuşuri 150 g zahăr un pachet de margarină 3 linguri cacao…

Read more »

Cum se prepara Pizza Calzone (video)

21 November 2011
Cum se prepara Pizza Calzone (video)O reteta video despre cum se prepara pizza calzone sau “pizza umpluta”, un preparat delicios si gustos, foarte usor de preparat. Ingrediente: For the dough: 210 g flour 2 tbsp cornmeal 120 ml lukewarm water 1 tbsp olive oil 1 tsp instant dry yeast 6 g salt 1 tbsp honey some flour for dusting For…

Read more »

Retete de post: Chiftelute de dovlecei cu sos

21 November 2011
Retete de post: Chiftelute de dovlecei cu sosO reteta delicioasa de chiftelute din dovlecei, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval de post, ulei, pesmet, iaurt de soia, castraveti, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 legături ceapă verde o legătură usturoi o legătură mărar o legătură pătrunjel verde sare piper 100 g caşcaval de post ulei pentru prăjit 100…

Read more »

Retete de post: Tarta cu legume

21 November 2011
Retete de post: Tarta cu legumeO reteta de post delicioasa din: margarina, faina, apa minerala, sare, rosii, ardei, ceapa, mustar, pasta de masline verzi, masline, ciuperci, cimbru verde. Ingrediente aluat: 100 g margarină 400 g făină 100 ml apă minerală un praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g roşii 3-4 ardei 2-3 cepe 100 g muştar 100 g pastă de…

Read more »

6 cocktailuri delicioase

21 November 2011
6 cocktailuri delicioaseCocktail Whiskey Sling Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o lămâie sifon După Singapore… Citeste tot…

Read more »

Cruditati cu salau

21 November 2011
Cruditati cu salauO reteta gustoasa de salau cu: salata verde, ridichii, ceapa verde, castraveti, rosii, piper alb, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie. Ingrediente: 400 g file de şalău o salată verde 2 legături ridichi 3 fire ceapă verde 1-2 castraveţi 2 -3 roşii sare piper alb ulei de măsline oţet balsamic zeama de la…

Read more »

Leipziger Allerlei

21 November 2011
Leipziger AllerleiO reteta delicioasa de Leipziger Allerlei  din: ciuperci, sparangehl, morcovi, conopida, supa de carne, unt, sare, zahar, smantana, mazare, faina, unt de raci, piper alb, nucsoara si cozi de raci. Ingrediente: 30 g ciuperci uscate 250 g sparanghel 250 g morcovi baby o jumătate de conopidă mică 500 ml supă de carne 50 g unt…

Read more »

Musaca cu mozzarella

21 November 2011
Musaca cu mozzarellaO reteta delicioasa de musaca cu cartofi, dovlecei, rosii, vinete, unt, mozzarella, sare, piper alb, pesmet, busuioc, cimbrisor. Ingrediente: 1 kg de cartofi 2-3 dovlecei 500 g roşii 2 vinete 100 g unt 500 g mozzarella sare piper alb 100 g pesmet busuioc verde cimbrişor proaspăt Mod de preparare: Pentru început, se spală cartofii şi…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu fructe

21 November 2011
Reteta zilei: Tort cu fructeO reteta delicioasa de tort cu fructe din: aluat, unt, sare, faina, oua, amidon, praf de copt, zahar, baton de vanilie, suc de mere, coaja de lamaie, prune, praf de budinca de vanilie, lapte, gelatina, lichior de alune si frisca. Ingrediente: blat şi gogoşele: 1 pachet aluat de foi (congelat) 25 g unt sare 75…

Read more »

Lasagna cu sos de rosii

21 November 2011
Lasagna cu sos de rosiiO reteta delicioasa de lasagna cu sos de rosii, carne tocata de vita, carne tocata de porc, foi de lasagna, sare, piper, ceapa, cimbru, unt, lapte, faina, nucsoara, piper alb, suc de rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 300 g carne tocată de porc un pachet foi…

Read more »

Retete de post: Supa-crema de broccoli

21 November 2011

O reteta gustoasa de supa-crema de .broccoli, dovlecei, telina, ardei, pastarnac, ceapa verde, morcovi, patrunjel, ulei de masline, crutoane Ingrediente: 1 kg broccoli 2 dovlecei 1 ţelină 2 ardei 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 50 ml ulei de măsline crutoane cu sos de ceapă   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Pane la cuptor

21 November 2011
Pane la cuptorO reteta gustoasa de pane la cuptor din: carne de vita, mustar cu hrean, pesmet, sare, piper, oua, castraveciori acri, arpagic, morcovi, vinete, ulei, unt. Ingrediente: 500 g vrăbioară de vită 50 g muştar cu hrean 200 g pesmet sare piper 4ouă 300 g castraveciori acri 100 g arpagic 3-4 morcovi 2 vinete ulei pentru…

Read more »

Tagliatele cu rulouri de pui

21 November 2011
Tagliatele cu rulouri de puiO reteta delicioasa de tagliatele cu unt, faina, lapte, ciuperci, piept de pui, nuci, patrunjel, cascaval, sare, piper, ulei, ceapa verde, piper boabe, ulei. Ingrediente: 400 g paste tagliatele 50 g unt 2 linguriţe făină 300 ml lapte 100 g ciuperci Ingrediente umplutură: 4 piepţi de pui 500 g ciuperci 200 g nuci coapte şi…

Read more »

Rondele de rechin cu legume la cuptor

21 November 2011
Rondele de rechin cu legume la cuptorO reteta delicioasa de rondele de rechin cu legume la cuptor din: rondele de rechin, morcovi, telina, rosii, ardei gras, ceapa, ulei, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 700 g rondele de rechin 2 morcovi 1 telina mica 4 rosii 1 ardei gras 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat sare…

Read more »

Retete de post: Pastai cu portocala

21 November 2011
Retete de post: Pastai cu portocalaO reteta delicioasa de pastai cu portocala din: pastai, portocala, ceapa, usturoi, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr pastai o portocala o ceapa un catel usturoi sare ulei de masline   Mod de preparare: Pastaile se curata de codite si se spala. Ceapa taiata marunt si usturoiul se calesc intr-o cratita in ulei…

Read more »

Leipziger Lerchen

21 November 2011
Leipziger LerchenO reteta delicioasa de Leipziger Lerchen din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, brandy, unt, galbenus, migdale, esenta de migdale, faina, amidon si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 250 g făină 125 g unt mai moale 85 g zahăr pudră un ou un vârf de cuţit de sare o lingură de brandy (coniac) pentru umplutură: 125…

Read more »

Prune in sirop de rozmarin

21 November 2011
Prune in sirop de rozmarinSe crestează pe lung şi se go­lesc de sâmburi 12 prune. Se dau în clocot 200 ml vin roşu dulce, 200 ml vin roşu sec, 2 batoane de scorţişoară, 2 cuişoare, 1 linguriţă ace de rozmarin şi 2 linguri zahăr. Se lasă să fiarbă la foc moale 20 min. Se adaugă prunele şi se lasă…

Read more »

Retete de post: Fursecuri de post

21 November 2011
Retete de post: Fursecuri de postO reteta de post delicioasa de fursecuri de post din: fulgi ovaz, faina, ulei de masline, zahar, suc de lamaie, migdale, miere, suc de portocale si scortisoara. Ingrediente: 100 g fulgi ovaz 50 g faina 40 ml ulei masline 80 g zahar 2 linguri suc lamaie 90 g migdale 40 g miere 50 ml suc…

Read more »

Tăieţei Yakisoba cu legume

21 November 2011
Tăieţei Yakisoba cu legumeSe fierb al dente 200g de tăieţei japonezi soba în apă sărată. Se scurg şi se clătesc sub jet de apă rece. Se amestecă 2 linguri de sos de ardei iute, 2 linguri de vin dulce japonez şi 2 linguri de sos de soia cu 1 lingură de apă. Se încinge 1 linguriţă ulei de…

Read more »

Retete de post

20 November 2011
Retete de postRetete de post: Spaghete cu ciuperci O reteta simpla si delicioasa de post de spaghete cu ciuperci din: spaghete, ciuperci, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 250 g spaghete 250 g ciuperci 3 linguri ulei masline 8 frunze busuioc 3 catei usturoi sare piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb in… Citeste…

Read more »

Retete de post: Spaghete cu ciuperci

20 November 2011
Retete de post: Spaghete cu ciuperciO reteta simpla si delicioasa de post de spaghete cu ciuperci din: spaghete, ciuperci, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 250 g spaghete 250 g ciuperci 3 linguri ulei masline 8 frunze busuioc 3 catei usturoi sare piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb in apa cu sare. Se clatesc cu…

Read more »

Peşte picant cu mămăligă

20 November 2011
Peşte picant cu mămăligăO reteta delicioasa de peste picant cu mamaliga din: cotlete de peste, iaurt, malai, apa, boia iute, boia dulce, pasta de tomate, usturoi, pudra de chimen, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de peşte 175 g iaurt 400 g mălai 1.500 ml apă boia iute o linguriţă de boia dulce o lingură de pastă…

Salate delicioase: Salată de cartofi cu ridichi

20 November 2011
Salate delicioase: Salată de cartofi cu ridichiO reteta delicioasa de salata de cartofi cu ridichi din: cartofi, ridichi, amestec de salata, morcov, masline feliate, cascaval, otet de mere, mustar cu boabe, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi două legături de ridichi un pachet amestec de salată un morcov 100 g măsline feliate 200 g caşcaval 4 linguri…

Read more »

Legume cu brânză camembert şi cimbru

20 November 2011
Legume cu brânză camembert şi cimbruSe călesc 3 fire de praz tăiat felii într-un pic de ulei într-un vas întins, în cuptorul cu microunde, la treapta cea mai înaltă, 5 minute, până încep să se înmoaie. Se adaugă 1/2 varză mică, ruptă bucăţi, 8 ciuperci champignon, 4 linguri de smântână şi se amestecă. Se aşază 3 cartofi tăiaţi în felii…

Read more »

Pui cu cartofi si prune

20 November 2011
Pui cu cartofi si pruneO reteta simpla si delicioasa de pui cu cartofi si prune din: pulpe de pui, bacon, cartofi, mere, ciuperci, prune uscate, ceapa, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui 100 g bacon 4-5 cartofi 2 mere 200 g ciuperci 200 g prune uscate 3 cepe mici sare piper cimbru ulei   Mod…

Read more »

Biban de mare cu legume

20 November 2011
Biban de mare cu legumeO reteta delicioasa de biban de mare cu legume din: biban de mare, rosii, vanata, dovlecel, morcov, ceapa rosie, ulei, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati biban de mare 2 rosii 1 vanata 1 dovlecel 1 morcov mare 1 ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod…

Read more »

Biryani aromat cu legume

20 November 2011
Biryani aromat cu legumeSe încălzeşte cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se încing 2 linguri de ulei vegetal într-un vas termorezistent în cuptor. Se adaugă 1  conopidă tocată, 2 cartofi dulci curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe şi 1 ceapă tăiată felii, amestecând pentru a se unge pe toate părţile cu ulei încins. Se condimentează cu sare şi…

Read more »

Tort pricomigdală cu ciocolată

20 November 2011
Tort pricomigdală cu ciocolatăO reteta delicioasa de tort pricomigdale cu ciocolata din: ciocolata amaruie, albusuri, zahar tos, esenta de migdale, zahar pudra, migdale, alune, ciocolata alba, lichior de migdale, sirop de ciocolata si alune. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie, rupta bucati 3 albusuri 40 g zahar tos cateva picaturi esenta de migdale 75 g zahar pudra, cernut 50…

Read more »

Cocktail Mexican’s

20 November 2011
Cocktail Mexican’sO reteta simpla de Cocktail Mexican’s din: tequilla, curacao, sirop de migdale, angostura si cirese. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Curacao 1 cl sirop de migdale 2 cl Angostura cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna amestecul intr-un pahar de cocktail si se…

Read more »

Chec cu broccoli

20 November 2011
Chec cu broccoliO reteta delicioasa de chec cu broccoli din: morcovi, broccoli, ardei capia, oua, smantana, telemea, faina, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 3 morcovi 300 g broccoli 2 ardei capia 5 ouă 300 g smântână 200 g telemea 300 g făină 1 praf de copt sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovii de…

Read more »

Prăjitură cu pere şi şofran

20 November 2011
Prăjitură cu pere şi şofranO reteta delicioasa de prajitura cu pere si sofran din: unt, zahar tos, oua, lapte dulce, praf de copt, sofran, gem de pere, scortisoara, sare, esenta de migdale si glazura. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr tos două ouă 250 ml lapte dulce 500 g făină un pliculeţ praf de copt câteva fire de…

Read more »

Mâncare picantă de rădăcinoase şi linte

20 November 2011
Mâncare picantă de rădăcinoase şi linteSe încing 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie mare şi se călesc 1 ceapă tocată şi 1  căţei de usturoi până se înmoaie. Se aruncă în tigaie 700g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi grosier, 4 morcovi tăiaţi în felii groase şi 2 rădăcini de păstârnac tăiate în felii groase, se măreşte focul…

Read more »

Plum trifle

20 November 2011
Plum trifleO reteta delicioasa de plum trifle din: prune, zahar, scortisoara, cuisoare, suc de coacaze rosii, praf de budinca de ciocolata, branza de vaci, zahar vanilat, frisca si pandispan cu cacao. Ingrediente: 500 g prune 150 g zahar 1 baton de scortisoara 2 cuisoare 250 ml suc de coacaze rosii 1 lingura praf de budinca de…

Read more »

Pacheţele cu ananas şi şuncă

20 November 2011
Pacheţele cu ananas şi şuncăO reteta delicioasa de pachetele cu ananas si sunca din: foi de placinta, dovlecel, rosii cherry, fenicul, ananas, sunca de porc, morcov, ou, ulei de masline, seminte de mac, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă doi dovlecei 200 g roşii cherry jumătate de fenicul o conservă ananas, 400 g şuncă de…

Read more »

File de peşte cu dovlecei

20 November 2011
File de peşte cu dovleceiO reteta delicioasa de file de peste cu dovlecei din: fileuri de cod, dovlecei, praz, vanata, ulei de floarea soarelui, unt, ou, seminte de mac, lamaie, sare, piper si marar. Ingrediente: 4 fileuri de cod congelate doi dovlecei un fir de praz o vânătă 300 g făină 100 ml apă 100 ml ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Papanasi cu prune

20 November 2011
Papanasi cu pruneO reteta delicioasa de papanasi cu prune din: branza de vaci, unt, oua, pesmet, faina, miere, amidon, zahar, frisca, zahar vanilinat si unt. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g unt moale 4 oua 180 g pesmet 200 g faina 2-3 linguri miere 1 lingurita amidon 12 cuburi de zahar 100 ml frisca 1…

Read more »

Clatite cu carne tocata

20 November 2011
Clatite cu carne tocataO reteta delicioasa de clatite cu carne tocata din: oua, lapte, sare, faina, ceapa, carne tocata, ulei, sare, piper, rosii, ardei gras, faina, oua, pesmet si ulei. Ingrediente: pentru clatite: 2 ouă 400 ml lapte 1 vârf de cuţit sare 210 g făină pentru umplutura: 1 ceapă mare 300 g carne tocată amestec 1 linguriţă…

Read more »

Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi

20 November 2011
Paste cu ragu de cârnaţi afumaţiSe încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Se pune carnea de la 4 cârnaţi de porc fărâmiţată şi se prăjeşte până se rumeneşte. Se adaugă 1 căţel de usturoi feliat şi se mai prăjeşte 1 minut, apoi 1 linguriţă boia afumată, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, 1 vârf de linguriţă fulgi de…

Read more »

Placinta cu dovleac si stafide

20 November 2011
Placinta cu dovleac si stafideO reteta delicioasa de placinta cu dovleac si stafide din: dovleac, pesmet, ulei, apa, faina, stafide, coaja de lamaie, scortisoara, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg dovleac bine copt 2 linguri pesmet 100 ml ulei 200 ml apa 400-500 g faina 200 g stafide 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingura scortisoara 2-3 linguri…

Read more »

Mâncare de roşii şi năut

20 November 2011
Mâncare de roşii şi năutSe încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Intr-o tigaie mare, se prăjesc în ulei de măsline 1 vânătă tăiată cubuleţe şi 1 ceapă tocată, până ce s-au pătruns. Se adaugă 1 căţel de usturoi strivit, 1 conservă de 400g de roşii ţocate,1/? conservă cu apă şi 1 linguriţă de oregano. Se fierbe încet 10…

Read more »

Reteta zilei: Stiuca umpluta

20 November 2011
Reteta zilei: Stiuca umplutaO reteta delicioasa de stiuca umpluta din: stiuca, oua, ceapa, miez de rosii, sare, piper, miez de paine, scrumbie afumata, patrunjel, usutroi, marar, untdelemn, morcov, vin alb, ceapa, bulion de rosii, zeama rosii si supa de peste. Ingrediente: 1 stiuca de vreo 2 kile 3 oua 1 ceapa 150 g miez de rosii sare, piper…

Read more »

Cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel (video)

20 November 2011
Cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel (video)O reteta video despre cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si usor de pregatit din friptura de pulpa de miel,mozzarella, sunca si rozmarin. Ingrediente: 4 medium boned lamb leg steaks 100 g mozzarella cheese, diced 50 g ham, chopped 6 black olives rosemary sprigs 25 g sun-dried tomatoes…

Read more »

Flori din mere

20 November 2011
Flori din mereO reteta delicioasa de flori din mere din: aluat de foitaj, stafide, mere, zahar, unt, suc de lamaie, scortisoara, zahar si ou. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 50 g stafide 40 g mere 200 g zahar 100 g unt 2 linguri suc de lamaie 1 lingura scortisoara ornare: zahar 1 ou   Mod de…

Read more »

Somon in crusta

20 November 2011
Somon in crustaSe încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se pun 150g de brânză mascarpone într-un robot de bucătărie împreună cu 1 pungă de salată (năsturel, spanac şi rucola). Se mixează până se obţine un piure cremos şi verde. Se condimentează bine cu sare şi piper. Se întind 500g aluat de tartă şi se aşază pe…

Read more »

Cocktail Normandie Crust

20 November 2011
Cocktail Normandie CrustO reteta simpla de Cocktail Normandie Crust din: calvados, sirop de zahar, suc de portocale, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 5 cl Calvados 1 cl sirop de zahar 2 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie spirala din coaja de lamaie pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar  …

Read more »

Salată cu spanac, portocale si mere

20 November 2011
Salată cu spanac, portocale si mereO reteta delicioasa de salata cu spanac, portocale si mere din: spanac, portocale, mere, morcovi, miez de nuca, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, lamaie, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 200 g spanac proaspăt două portocale două mere doi morcovi 100 g miezuri de nucă o ceapă roşie 125 ml ulei de măsline…

Read more »

Strudel cu dovleac, nuci si mere

20 November 2011
Strudel cu dovleac, nuci si mereO reteta delicioasa de strudel de dovleac, nuci si mere din: foi de plainte, ulei, scortisoara, miez de dovleac, nuci, zahar si zahar praf. Ingrediente: 1 pachet foi de placinte 200 ml ulei 1 lingura scortisoara macinata fin 2 mere 500 g miez de dovleac 100 g nuci zdrobite 150 g zahar 4 linguri zahar…

Read more »

Millefeuille cu banane

20 November 2011
Millefeuille cu bananeO reteta delicioasa de Millefeuille cu banane din: banane, unt, ciocolata neagra, foi de placinta, lamaie, lapte, crema de vanilie, amestec de seminte, mere si zahar pudra. Ingrediente: 8 banane 100 g unt 100 g ciocolată neagră 8 foi de plăcintă o lămâie 500 ml lapte dulce un pachet cremă de vanilie instant 100 g…

Read more »

Retete de post: Orez cu legume

20 November 2011
Retete de post: Orez cu legumeO reteta delicioasa de orez cu legume, ulei de masline, sare, piper alb, broccoli, conopida, fasole rosie uscata, morcov, dovlecei, ardei galben, ardei rosu, sos de soia, otet balsamic, zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 50 ml ulei de măsline sare piper alb 300 g broccoli 200 g conopidă 200 g…

Read more »

Paste scoică cu carne şi sos

20 November 2011
Paste scoică cu carne şi sosO reteta delicioasa de paste scoica cu carne de porc si sos din: paste scoica, muschi de porc afumat, costita afumata, bacon, rosii, ardei capia, ceapa, ardei iute, pasta de tomate, boia dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cimbru. Ingrediente: 500 g paste scoică 500 g muşchi de porc afumat 200 g costiţă…

Read more »

Prăjitură cu brânză, nuci şi struguri

20 November 2011
Prăjitură cu brânză, nuci şi struguriO reteta delicioasa de prajitura cu branza, nuci si struguri din: biscuiti din ovaz, unt, lamaie, zahar vanilat, branza mascarpone, branza de vaci, foi de gelatina, zahar tos, struguri, miere, rom si nuci macinate. Ingrediente: 500 g biscuiti din ovaz sau amaretto 300 g unt 1 lamaie 2 linguri zahar vanilat 800 g branza mascarpone…

Read more »

Salate delicioase: Salată cu surimi

20 November 2011
Salate delicioase: Salată cu surimiO reteta gustoasa de salata cu surimi, oua, praz, iaurt, mustar, ulei, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 1 pacheţel cu surimi 2-3 ouă fierte 1 praz 2 linguri cu iaurt Ingrediente maioneză: 1 gălbenuş fiert 1 gălbenuş crud 1 lingură cu muştar 100 ml ulei 1 lingură cu suc de lămâie sare Mod de preparare:…

Read more »

Baghete cu pizza

20 November 2011
Baghete cu pizzaO reteta gustoasa de baghete cu pizza din:carnaciori picanti, ceapa, ou, rosii, cascavl, ardei gras, smantana, oregano, cimbru, piper. Ingrediente: 2 baghete 3 cârnăciori picanţi 2 fire de ceapă 1 ou 2 roşii 200 g caşcaval 1 ardei gras 100 g smântână oregano cimbru piper   Mod de preparare: Frige feliuţe de cârnăciori într-o tigaie,…

Read more »

Chiftelute cu peste

19 November 2011
Chiftelute cu pesteO reteta delicioasa de chiftelute cu peste din: fileuri de peste, morcov, cartof, patrunjel, ardei iute, ceapa, usturoi, capere, fileuri de ansoa, oua, bicarbonat de sodiu, marar, sare, piper, faina, ulei si salata verde. Ingrediente: 500 g fileuri de peste un morcov un cartof o raddacina de patrunjel un ardei iute mic o ceapa usturoi…

Read more »

Terina dulce

19 November 2011
Terina dulceO reteta delicioasa de terina dulce din: smochine, gutui, zahar, stafide, miez de nuca si gelatina granule. Ingrediente: 1 kg smochine proaspete sau usacte 3 gutui 250 g zahar 200 g stafide 150 g miez de nuca 40 g gelatina granule   Mod de preparare: Puneţi 750ml apă într-un vas şi adăugaţi zahărul şi gutuile…

Mazăre cu dovlecei

19 November 2011
Mazăre cu dovleceiO reteta simpla de mazare cu dovlecei din: mazare, dovlecei, morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei capia, pasta de tomate, sare, piper, ulei de floarea soarelui si marar. Ingrediente: 500 g mazăre doi dovlecei un morcov o rădăcină de pătrunjel două cepe doi căţei de usturoi 4 roşii un ardei gras un ardei…

Read more »

Cremşnit cu kiwi

19 November 2011
Cremşnit cu kiwiO reteta delicioasa de cremsnit cu kiwi din: foitaj, lapte, zahar, faina, oua, frisca, sare, kiwi, miere si pudra de scortisoara. Ingrediente: un pachet foitaj cu două foi un litru lapte dulce 400 g zahăr tos 200 g făina 4 ouă 250 ml frişcă un vârf de linguriţă de sare 6 kiwi 4 linguri de…

Read more »

Cocktail Elisa

19 November 2011
Cocktail ElisaO reteta simpla de Cocktail Elisa din:licor 43, votca si tonic. Ingrediente: 2 cl Licor 43 2 cl votca tonic   Mod de preparare: Turnam lichiorul si vodca intr-un pahar de whisky si se completeaza cu tonic.

Read more »

Brânză tofu dulce cu ghimbir şi varză chinezească

19 November 2011
Brânză tofu dulce cu ghimbir şi varză chinezeascăCu o scobitoare, se fac câteva găuri într-o bucată de 500g de tofu, apoi se taie în cubuleţe cât o înghiţitură. Se amestecă 2 linguri de ghimbir ras, 4 linguriţe sos de soia şi 2 linguri de zahăr brun într-un bol; se toarnă peste cubuleţele de tofu şi se amestecă. Se încinge 1 lingură ulei…

Read more »

Tarta de toamna

19 November 2011
Tarta de toamnaO reteta delicioasa de tarta de toamna din: faina, zahar tos, praf de copt, unt, galbenus, frisca, sare, prune, foi de gelatina, miez de nuci, zahar si lamai. Ingrediente: 200 g faina 1 lingura zahar tos 1 lingurita praf de copt 100 g unt 1 galbenus 4 linguri de frisca un varf cutit sare 800…

Read more »

Retete simple: Ciuperci umplute

19 November 2011
Retete simple: Ciuperci umpluteO reteta gustoasa de ciuperci umplute cu: telemea de oaie, telemea de vaca, unt, ou, lapte. Ingrediente: 1 kg ciuperci 100 g telemea de oaie 200 g telemea de vacă 50 g unt 1 ou 2-3 linguri cu lapte   Mod de preparare: Curăţă ciupercile. Taie-le picioruşele mărunt şi căleşte-le uşor în 25 g unt…

Read more »

Crema rapida de branza

19 November 2011
Crema rapida de branzaO reteta gustoasa de crema rapida de branza din: chifle, branza de vaci, barnza telemea, smantana, unt, ceapa verde, sare. Ingrediente: 4 chifle 400 g brânză de vaci 150 g brânză telemea 150 g smântână 50 g unt 1 legătură de ceapa verde sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul spumă. Adaugă smântână, brânza…

Read more »

Retete delicioase: Budinca de legume

19 November 2011
Retete delicioase: Budinca de legumeO reteta gustoasa de budinca de legume din: ardei gras, ciuperci, masline verzi, sunca, faina, unt, lapte, oua, branza rasa, smnatana, sare, pesmet. Ingrediente: 2 ardei grasi 500 g ciuperci 100 g masline verzi fara samburi 200 g sunca 1 lingura faina 1 lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte 2 ouă 2 linguri cu…

Read more »

Spirale cu sos de branza

19 November 2011
Spirale cu sos de branzaO reteta delicioasa de spirale colorate cu sos de branza, paste, sos de branza, ardei rosu, masline negre, branza telemea, smantana, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet de spirale colorate 1 ardei gras roşu 50 g măsline negre 200 g brânză telemea 100 g smântână 1 lingură cu unt sare piper nucşoara Mod de…

Read more »

Retete delicioase: Lasagna cu legume

19 November 2011
Retete delicioase: Lasagna cu legumeO reteta delicioasa de lasagna cu legume, foi lasagna, morcovi, ceapa, telina, ardei gras, dovlecei, rosii in sos tomat, vin rosu, ulei, sare, boia, parmezan. Ingrediente: foi lasagna 2-3 morcovi 2-3 cepe 1 ţelină potrivită 1-2 ardei graşi 1-2 dovlecei 250 g roşii în sos tomat 1 păhărel cu vin roşu ulei sare boia 50…

Read more »

Cum se prepara pizza cu salam (video)

19 November 2011
Cum se prepara pizza cu salam (video)O reteta video despre cum se prepara pizza cu salam, un preparat perfect pentru pranz, usor de preparat, delicios si gustos. Ingrediente: for the dough: 1 tsp instant dry yeast 120 ml lukewarm water 210 g flour ½ tsp salt 1 tbsp olive oil 1 tbsp honey for the filling: 6 tbsp tomato sauce 150…

Read more »

Salate delicioase: Salata multicolora

19 November 2011
Salate delicioase: Salata multicoloraO reteta gustoasa de salata multicolora din: piept de pui, ardei gras, salata verde, porumb boabe, porumb intreg, stafide, rom, sare, smantana, mustar, usturoi, ulei de masline, otet balsamic alb. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ardei gras câteva frunze de salată ver­de 2 linguri cu porumb boabe 1 conservă cu porumb întreg 1 lingură…

Read more »

Cremă caramel în cupe crocante

19 November 2011
Cremă caramel în cupe crocanteO reteta delicioasa de crema caramel in cuper crocante din: zahar, lapte, pulbere de migdale, galbenusuri, piersici, faina, zahar vanilat si cognac. Ingrediente: 450 g zahar 700 ml lapte 200 g pulbere de migdale macinate fin 4 galbenusuri 6 piersici din compot 1 lingura faina 1 lingura zahar vanilat 1 paharel cognac   Mod de…

Read more »

Reteta zilei: Paste si conopida cu branza

19 November 2011
Reteta zilei: Paste si conopida cu branzaO reteta delicioasa si gustoasa de Paste si conopida cu branza din conopida, branza cheddar, parmezan, paste diferite, iaurt degresat, lapte degresat, praf de usturoi, cimbru uscat, sare si piper negru. Ingrediente: 1/2 conopida branza cheddar parmezan diferite paste 1 cana iaurt degresat 2 linguri lapte degresat 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita cimbru…

Read more »

Retete simple: Salata calda

19 November 2011
Retete simple: Salata caldaO reteta delicioasa de salata calda din:muschi de vitel, ceapa, ardei gras, ulei, sos de soia, apa, lamaie, usturoi, chili, zahar, ghimbir. Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de viţel 1 ceapă 3 ardei graşi de diferite culori ulei Ingrediente marinată: 50 ml sos de soia 50 ml apă 2 lămâi 5 căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă…

Read more »

Cocktail Golfer’s No. 1

19 November 2011
Cocktail Golfer’s No. 1O reteta simpla de Cocktail Golfer’s No. 1 din: rom brun, licor 43, suc de portocale, zeama de lamaie, ingheata si frunze de menta. Ingrediente: 1 cl rom brun 2 cl Licor 43 2 cl suc de portocale 3 cl zeama de lamaie ingheatata de vanilie si lamaie frunze de menta   Mod de preparare:…

Read more »

Tartă cu sfeclă, ceapă şi brânză Gruyere

19 November 2011
Tartă cu sfeclă, ceapă şi brânză GruyereSe încinge cuptorul la 190° 0/ gaz 5. Se întinde o bucată de 500g de aluat pentru tartă într-o formă cu diametrul de 23cm şi fundul detaşabil, tapetată cu hârtie de copt. Se umple tava cu bile de copt. Se coace 10 minute, apoi se scot bilele şi hârtia şi se mai coace 10 minute,…

Read more »

Retete delicioase: Paste cu piept de curcan

19 November 2011
Retete delicioase: Paste cu piept de curcanO reteta delicioasa de paste cu piept de curcan, rucola, dovlecei, rosii, unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 150 g paste tip fundiţe 100 g rucola 2 dovlecei 2 roşii 1 lingură cu unt ulei de măsline sare Mod de preparare: Taie pieptul de curcan în felii, condimentează-l şi rumeneşte-l într-o…

Read more »

Plăcintă cu mere, pere şi ghimbir

19 November 2011
Plăcintă cu mere, pere şi ghimbirO reteta delicioasa de placinta cu mere, pere si ghimbir din: faina, mere, pere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 300 g faina 400 g mere 300 g pere 200 g unt 4 galbenusuri 500 ml lapte 200 g zahar 100 g ghimbir proaspat 1 lingura…

Read more »

Retete delicioase: Chiftele condimentate

19 November 2011
Retete delicioase: Chiftele condimentateO reteta gustoasa de chiftele condimentate cu:carne de porc, usturoi, ou, ceapa, paine, chimen, faina, pesmet, patrunjel, ulei, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 4 căţei de usturoi 1 ou 1 ceapă 2 felii de pâine 1 linguriţă cu seminţe de chimen măcinate 2 linguri cu făină 1 lingură cu pesmet pătrunjel…

Read more »

Tartă tatin cu ceapă, ciuperci şi nuci

19 November 2011
Tartă tatin cu ceapă, ciuperci şi nuciSe încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se taie 4 cepe în 6 felii fiecare. Se încinge nişte ulei într-o tigaie mare, se adaugă cepele, apoi se călesc uşor 20 de minute până se înmoaie. Se adaugă 200g de ciuperci champignon, 2 linguriţe de zahăr muscovado, sare şi piper, apoi se amestecă. Se căleşte…

Read more »

Ciorbă cu porc şi carnaţi

18 November 2011
Ciorbă cu porc şi carnaţiO reteta delicioasa de ciorba de porc cu carnati din: carne de porc, carnati afumati, fasole alba, morcov, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, zeama de varza, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne de porc 3 carnaţi afumaţi 200 g costiţă afumată 200 g fasole boabe albă un morcov…

Read more »

Tartă cu fructe de mare

18 November 2011
Tartă cu fructe de mareO reteta delicioasa de tarta cu fructe de mare din: faina, unt, fructe de mare, morcov, mazare, boabe de porumb, smantana, branza de vaci, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si sos de rosii. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 100 ml apă 500g amestec fructe de mare un morcov 100 g mazăre un…

Read more »

Prăjitură cu fructe de pădure

18 November 2011
Prăjitură cu fructe de pădureO reteta delicioasa de prajitura cu fructe de padure din: oua, zahar pudra, faina, admion, ciocolata alba, praf de copt, zahar vanilinat, sare, fructe de padure, ciocolata neagra si unt. Ingrediente: 7 ouă 30 g zahăr pudră 100 g făină 100 g amidon 100 g ciocolată albă un pliculeţ praf de copt două pliculeţe zahăr…

Read more »

Ravioli cu spanac şi ricotta

18 November 2011
Ravioli cu spanac şi ricottaSe încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie şi se prăjesc 2 cepe tocate mărunt şi 4 căţei de usturoi striviţi, până se înmoaie. Se adaugă 200g de spanac şi se amestecă până se înmoaie. Se adaugă 300g de ricotta, se amestecă şi se condimentează bine cu sare şi piper. Se păstrează caldă.…

Read more »

Tarta de ciocolata cu zmeura

18 November 2011
Tarta de ciocolata cu zmeuraO reteta delicioasa de tarta de ciocolata cu zmeura din: tarta, gem de zmeura, ciocolata amaruie, unt, zahar tos, migdale, cacao, galbenusuri, esenta de vanilie, zmeura si lichior de zmeura. Ingrediente: 1 pachet de tarta 3 linguri gem de zmeura 100 g ciocolata amaruie 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei 100 g zahar tos…

Read more »

Lipii umplute cu falafel

18 November 2011
Lipii umplute cu falafelSe scurge năutul din 2 conserve a 400g şi apoi se răstoarnă într-un robot de bucătărie, împreună cu 2 cepe roşii tocate, 2 căţei de usturoi, 1 mână mare de pătrunjel, 2 linguriţe de chimion şi 2 de coriandru măcinat, 1 linguriţă pastă de ardei iute (harissa), 4 linguri de făină şi 1 vârf mare…

Read more »

Tartă cu dovleac si măsline

18 November 2011
Tartă cu dovleac si măslineO reteta delicioasa de tarta cu dovleac si masline din: faina, unt, apa, dovlecei, branza de vaci, oua, usturoi, ceapa, smantana, ulei de masline, masline, praf de copt, sare, piper, marar si patrunjel. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 125 ml apă doi dovlecei 250 g brânză de vaci două ouă doi căţei de…

Read more »

Sufleu de prune

18 November 2011
Sufleu de pruneO reteta delicioasa de sufleu de prune din: prune, unt, zahar, vin rosu, scortisoara, sare, oua, faina, praf de copt, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: 600 g prune 180 g unt 180 g zahar 150 ml vin rosu 1 baton de scortisoara sare 3 oua 150 g faina 1 lingurita praf de copt 50…

Read more »

Scăriţă de porc cu cartofi

18 November 2011
Scăriţă de porc cu cartofiO reteta delicioasa de scarita de porc cu cartofi din: scarita de porc, ceapa, usturoi, boia iute, zahar tos, pasta de tomate, mustar dulce, vin rosu sec, cartofi, ulei de masline, sare, piper si salata de sfecla rosie. Ingrediente: 4 bucăţi scăriţă de porc crude două cepe 8 căţei de usturoi boia iute două linguriţe…

Read more »

Tartă cu ceapă roşie, brânză feta şi măsline

18 November 2011
Tartă cu ceapă roşie, brânză feta şi măslineSe incinge cuptorul la 220 C/gaz7. Se adauga cateva linguri de ulei de masline intr-o tigaie, apoi se prajesc 2 cepe rosii taiate pe jumatate si se inmoaie. Se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de otet balsamic, apoi se fierbe pana ce zeama scade si prinde o consistenta de sirop. Se lasa…

Read more »

Placinta cu dovleac

18 November 2011
Placinta cu dovleacO reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, apa, sare, dovleac, zahar vanilinat, zahar tos, pesmet si scortisoara. Ingrediente: 500 g făină un cubuleţ de drojdie 250 ml apă un vârf de cuţit de sare câteva felii de dovleac (în total un kilogram) două pliculeţe cu zahăr vanilinat 200 g zahăr tos pesmet…

Read more »

Rulouri la cuptor

18 November 2011
Rulouri la cuptorO reteta de rulouri de cuptor din: oua, lapte, faina, sare, ulei, varza alba, seminte de dovleac, sunca afumata, gorgonzola, piper, smantana si boia dulce de ardei. Ingrediente: 2 ouă 400 ml de lapte 175 g de făină sare 2 linguri de ulei 400 g de varză albă 20 g de seminţe de dovleac 100…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 8, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: