RSS

Retete culinare de Paşte #59

09 Apr

Retete de Paste:

Cocktail Strawberry

31 October 2011
Cocktail StrawberryO reteta simpla de Cocktail Strawberry din: rachiu, sirop de capsuni, suc de portocale cu pulpa, suc de grepfrut, carambola si cirese. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl sirop de capsuni 6 cl suc de portocale cu pulpa 6 cl suc de grepfrut o felie de carambola 2 cirese   Mod de preparare: Mixam…

Read more »

Cum se prepara Peste cu seminte de mustar (video)

31 October 2011
Cum se prepara Peste cu seminte de mustar (video)O retea video despre cum se prepara peste cu mustar, un preparat indian, foarte aromat, rapid care poate fi servit cu garnitura de orez sau Chapati.   Ingrediente: Fish (firm variety) – 1/2 lb (approx 500 g) – cleaned Turmeric Powder – 1/4 tsp Salt – 1/4 tsp Mustard Oil – 3 Tbsp Onion –…

Read more »

Reteta zilei: Dovlecei umpluti

31 October 2011
Reteta zilei: Dovlecei umplutiO reteta delicioasa de dovlecei umpluti din: pulpa de porc, ceapa, sare, piper, dovlecei, bulion si smantana. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara grasime 1 ceapa sare piper 5 dovlecei bulion smantana     Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se amesteca cu ceapa toccata,sare si piper. Dovlecei se curate de coaja,se…

Read more »

Desert cu ananas

30 October 2011
Desert cu ananasO reteta delicioasa de desert cu ananas din: zahar, amidon de porumb, faina, oua, drojdie, lapte, unt, ananas si prune uscate. Ingrediente: 350 g zahăr 300 g amidon de porumb 300 g faină albă 4 ouă 1 plic drojdie uscată 250 ml lapte 50 g unt 1 ananas prune uscate, fără sâmburi   Mod de…

Read more »

Retete delicioase: Paella

30 October 2011
Retete delicioase: PaellaO reteta delicioasa de paella din: orez, midii, scoici, creveti, langustine, calamari, ceapa, usturoi, mazare, ardei gras rosu, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sofran, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul scurt (pentru risotto) 300 g midii 300 g scoici 12 creveţi 4 langustine 4 calamari mici 1 ceapă 1 căţel de usturoi…

Read more »

Cum se prepara creveti cu menta (video)

30 October 2011
Cum se prepara creveti cu menta (video)O reteta video despre cum se prepara creveti cu menta. Un preparat indian, usor de preparat si delicios cu care puteti impresiona usor familia sau prietenii. Ingrediente: Shrimp (Prawns) – approx 10 ounces (about 15 20/25 grade shrimp) Mint Leaves – handful Garlic – 5 large cloves Ginger – 2 inch piece Green Chilies –…

Read more »

Indicatii terapeutice ale mustarului

30 October 2011
Indicatii terapeutice ale mustaruluiConstipatie cronica – se iau zilnic 1-2 linguri de seminte intregi de mustar alb, pe stomacul gol, inghitindu-se cu apa. Este un tratament eficient, dar contraindicat persoanelor care sufera de colon iritabil. Intoxicatii – se amesteca 1 lingura de faina de mustar negru intr-un pahar de apa si se ia pe stomacul gol. Provoaca aproape…

Read more »

Indicatii terapeutice ale hreanului

30 October 2011
Indicatii terapeutice ale hreanuluiGuturaiul, tusea de diverse etiologii – se iau 5-6 lingurite pe zi de sirop de hrean, care se inghite incet, lasandu-l sa actioneze la nivelul gatului. Suplimentar se face gargara cu tinctura de hrean: trei lingurite de tinctura la un sfert de pahar de apa. Bronsita cronica si acuta, astmul – se consuma zilnic 3-4…

Read more »

Piept de curcan cu conopida verde

29 October 2011
Piept de curcan cu conopida verdeO reteta delicioasa de pipet de curcan cu conopida verde din: file de piept de curcan, curcan, sare, piper, prune uscate, ulei, portocale, boabe de piper verde, ceapa, zahar, supa de pasare, marmelada de portocale, conopida verde, nuci si unt. Ingrediente: 800 g file de piept de curcan fasonat pentru umplut sare piper 150 g…

Read more »

Friptură de porc cu farofa

29 October 2011
Friptură de porc cu farofaO reteta simpla de friptura de porc cu farofa din: muschi de porc, usturoi, otet, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, rosii, salam picant si manioc. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 catei de usturoi 3 linguri otet 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 pahar cu apa 1 foaie de dafin piper negru…

Read more »

Supă de broccoli

29 October 2011
Supă de broccoliO reteta simpla si delicioasa de supa de broccoli din: broccoli, cartofi, ceapa, unt, supa de legume, sare, piper, smantana, cascaval si fulgi de ardei. Ingrediente: 600 g broccoli 400 g cartofi albi 1 ceapă 2 linguri unt 1 l supă de legume sare piper 2 linguri smântână 40 g caşcaval ras fulgi de ardei…

Read more »

Curry cu linte si conopida

29 October 2011
Curry cu linte si conopidaO reteta delicioasa de curry cu linte si conopida din: praz, ardei iute, telina verde, conopida, ulei, curry, linte rosie, supa, sare, piper, curcuma si otet balsamic alb. Ingrediente: 1 fir praz 1 ardei iute 4 fire telina verde 300 g buchetele de conopida 4 linguri ulei 3 linguri de curry 200 g linte rosie…

Read more »

Plăcintă cu carne si legume

29 October 2011
Plăcintă cu carne si legumeO reteta delicioasa de placinta cu carne, legume si inimi din: ou, apa, margarina, faina, piept de pui, porumb, linte, rosii, inima, rosii, ceapa, amidon de porumb Ingrediente: 1 ou 1 pahar de apă 80 g margarina 350 g faină albă pentru umplutură: 2 jumătăţi de piept de pui 1 50 g porumb boabe 100…

Read more »

Crochete marine

29 October 2011
Crochete marineO reteta de crochete marine din: calamari, usturoi, ulei de masline extravirgin, cartofi, oua, pesmet, ardei iute, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g calamari curăţaţi 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 4 cartofi albi 2 ouă 150 g pesmet 1/2 ardei iute ulei de floarea-soarelui (pentru…

Read more »

Cum se prepara Pui cu condimente intregi/ Pui Sabut Masala (video)

29 October 2011
Cum se prepara Pui cu condimente intregi/ Pui Sabut Masala (video)O reteta video despre cum se prepara pui sabut masala. Un preparat indian foarte sanatos si usor de preparat, cu un aspect deosebit si atragator datorita condimentelor pe care le folosim intregi.   Ingrediente: Boneless Chicken Thighs – 2 1/2 lbs (1 kg) Oil – 3 Tbsp Mustard Seeds – 1 tsp Sauf (Fennel Seeds)…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu gris

29 October 2011
Reteta zilei: Tort cu grisO reteta delicioasa de tort cu gris din: lapte, oua, bicarbonat, nuca, smantana, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 1 cană lapte fierbinte 2 ouă 1 linguriţă bicarbonat cremă: 1 cană nucă măcinată 1 cană smântână 2-3 linguri zahăr pudră frişcă   Mod de preparare: Pui într-un castron ingredientele: zahăr, griş, nucă, lapte; le amesteci şi…

Read more »

Otetul de hrean

29 October 2011
Otetul de hreanSe rade o radacina de hrean si se introduce intr-o sticla. Se toarna deasupra otet de mere cu miere, pana ce lichidul acopera hreanul. Se lasa sa se macereze intr-un loc cald, timp de zece zile, dupa care se scoate din sticla cate putin lichid, care se utilizeaza pentru aplicatii externe. Este folosit cu succes…

Read more »

Faina de hrean

29 October 2011
Faina de hreanRadacinile de hrean se taie cubulete si se pun pe calorifer sau in apropierea unei surse de caldura ca sa se usuce. Atunci cand se elimina complet apa si devin uscate ca iasca, aceste cubulete se macina cu rasnita electrica de cafea, obtinandu-se un praf alb, cu efecte puternic iritative: faina de hrean, care se…

Read more »

Faina de mustar

29 October 2011
Faina de mustarSe obtine prin macinarea cu rasnita electrica de cafea sau prin zdrobire in piua. Se pastreaza in recipiente inchise la culoare si in locuri racoroase. De regula, este de preferat ca faina de mustar sa fie folosita in primele 2-3 saptamani de la preparare, dupa aceea proprietatile sale curative diminuandu-se progresiv.  Se administreaza intern in…

Read more »

Kefta libaneză

28 October 2011
Kefta libanezăO reteta delicioasa de kefta libaneza din: carne de miel, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, menta, oregano, paine, scortisoara, piper, cuscus, supa de pui sau legime, ulei de masline, castravete iaurt, sare si usturoi. Ingrediente: 1/2 carne de miel tocată, 2 ouă 1 ceapă mică 2-3 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel 2 linguriţe mentă proaspătă…

Read more »

Gazpacho clasic

28 October 2011
Gazpacho clasicO reteta de gazpacho clasic din: rosii, ardei gras, ceapa, telina, castravete, ulei de masline, frunze de busuioc, sos tabasco, sos worcester, otet alb, sare si piper. Ingrediente: 3 roşii bine coapte 1/2 ardei gras roşu 1/2 ceapă albă 1  tijă de ţelină 1/2 castravete 50 g pâine mai veche 3  linguri ulei de măsline…

Read more »

Cocktail Royal

28 October 2011
Cocktail RoyalO reteta delicioasa de Cocktail Royal din: lichior de banane, curacao albastru, distilat de grau, zeama de lamaie, lamaie si cirese. Ingrediente: 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl Curacao albastru 2 cl distilat de grau 2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine…

Read more »

Tocană de peşte

28 October 2011
Tocană de peşteO reteta delicioasa de tocana de peste din: peste, lamaie, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, faina de manioc, coriandru, patrunjel, sare, piper negru boabe si coaja de lamaie. Ingrediente: 6 bucăţi de peşte 1  lămâie (zeama) 2  cepe mari 2 căţei de usturoi 2 roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură faină…

Read more »

Madlene cu lămâie

28 October 2011
Madlene cu lămâieO reteta delicioasa de madlene cu lamaie din: unt, oua, zahar, faina, drojdie si lamaie. Ingrediente: 225 g unt 4 ouă 230 g zahăr 275 g faină albă 1 pliculeţ cu drojdie 1 lămâie   Mod de preparare: Taie untul bucăţi şi topeşte-1 în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, apoi răceşte-l complet. Intre timp,…

Read more »

Cartofi cu miere

28 October 2011
Cartofi cu miereO reteta simpla si delicioasa de cartofi cu miere din: cartofi, miere si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g cartofi noi, mici cât o alună sau cartofi mai măricei, dar tăiaţi sferturi 400 g miere 1 zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi, cât sunt uzi, îi freci cu o cârpă sau torni peste…

Read more »

Piure de ghimbir şi rubarbă

28 October 2011
Piure de ghimbir şi rubarbăSe pune 1 kg de rubarbă tăiată în felii fine într-o tigaie, se toarnă 200g de zahăr fin şi se încinge uşor tigaia, până s-a dizolvat tot zahărul. Se fierbe înăbuşit până ce rubarba se înmoaie. Se toarnă într-un blender, apoi se adaugă 2 linguri de sirop de ghimbir (obţinut prin fierberea în apă cu…

Read more »

Fasole verde cu sos de busuioc

28 October 2011
Fasole verde cu sos de busuiocO reteta delicioasa de fasole verde cu sos de busuioc din: fasole verde, ceapa rosie, busuioc, rosii, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde proaspătă 1 ceapă roşie de mărime medie câteva frunze de busuioc 4 roşii potrivite 1 lingură pastă de tomate sare piper ulei de măsline…

Read more »

Deserturi delicioase: Creme brulee

28 October 2011
Deserturi delicioase: Creme bruleeO reteta delicioasa de creme brulee din: galbenusuri, baton de vanilie, smantana dulce, lapte integral, zahar brun si sare. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 1 baton de vanilie 60 g zahăr 250 ml smântână dulce 200 ml lapte integral 2 linguri zahăr brun sare   Mod de preparare: Pune batonul de vanilie despicat pe lung în lapte…

Read more »

Minifocacce din cartofi şi trei tipuri de făină

28 October 2011
Minifocacce din cartofi şi trei tipuri de făinăO reteta delicioasa de minifoccace din cartofi si trei tipuri de faina din: faina alba, faina de porumb, faina de naut, cartofi, apa, drojdie, untura, sare si piper. Ingrediente: 200 g faină albă 70 g faină de porumb 50 g făină de năut 2 cartofi albi, fainoşi 160 ml apă 1/2 plic de drojdie uscată…

Read more »

Cocktail Apri Top

28 October 2011
Cocktail Apri TopO reteta delicioasa de Cocktail Apri Top din: Apricot brandy, whisky, ginger ale si limeta. Ingrediente: 2 cl Apricot Brandy 2 cl whisky Ginger Ale o felie de limeta   Mod de preparare: Amestecam intr-un pahar pentru bauturi lungi lichiorul si whisky-ul cu cuburi de gheata si completam cu Ginger Ale. Decoram cu o felie…

Read more »

Tartă cu conopidă

28 October 2011
Tartă cu conopidăO reteta simpla si delicioasa de tarta de conopida din: aluat de tarta, conopida, sare, oua, smantana, chimen, coriandru, piper si ceara. Ingrediente: 375 g aluat de tartă (congelat) 1 conopidă sare 3 ouă 150 ml smântână 1 linguriţă chimen măcinat 1  linguriţă coriandru măcinat piper 2 cepe franţuzeşti 2 linguri unt 3 linguri gem…

Read more »

Specialitate cu salau

28 October 2011
Specialitate cu salauO reteta gustoasa de salau,  coaja de lamaie, cartofi, ciuperci, morcovi, praz, cimbru, sare, piper, maioneza, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g file de şalău coaja rasă de la o lămâie verde 500 g cartofi 200 g ciuperci 2-3 morcovi un fir de praz cimbru sare piper maioneză zeama de la 2-3 lămâi Mod de…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu mere

28 October 2011

O reteta delicioasa de chec cu mere din: mere, faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, oua, ulei, iaurt, suc si coaja de portocala, esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: 4 mere mari 3 cani faina 1 cana zahar 2 lingurite praf de copt 1 lingurita bicarbonat 3 oua 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt sucul…

Vinete dietetice la cuptor

28 October 2011
Vinete dietetice la cuptorO reteta delicioasa de vinete dietetice la cuptor din: vinete, ceapa, ardei, usturoi, sare, piper, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete medii 2 cepe mari 2 ardei usturoi sare piper 4 roşii mari ulei de măsline   Mod de preparare: Speli vinetele şi le cureţi, după care le tai felii, groase şi le…

Read more »

Boboc de raţă pe varză

28 October 2011
Boboc de raţă pe varzăO reteta simpla si delicioasa de boboc de rata pe varza din: boboc de rata, varza, ulei, boia sau bulion, boabe piper si sare. Ingrediente: 1 boboc mare de raţă 1 varză ulei 1 linguriţă boia sau 1 lingură bulion 10 boabe de piper sare   Mod de preparare: Cureţi bobocul de raţă, îl speli,…

Read more »

Clafoutis cu fragi sau mure

28 October 2011
Clafoutis cu fragi sau mureO reteta delicioasa de clafoutis cu fragi sau mure din: lapte, smantana dulce, faina, zahar, oua, unt, zahar brun, fragi sau mure si sare. Ingrediente: 300 ml lapte 100 ml smântână dulce 120 g faină albă 150 g zahăr 6 ouă 100 g unt 4 linguri zahăr brun 250 g fragi sau mure sare  …

Read more »

Conopida umpluta cu carne

28 October 2011
Conopida umpluta cu carneO reteta de conopida umpluta cu carne din: conopida, otet de vin alb, sare, zahar, mar, telina verde, carne tocata, piper, boia, scortisoara si cascaval. Ingrediente: 1 conopida 150 ml otet de vin alb sare 2 linguri zahar 1 mar 2 fire telina verde 500 g carne tocata piper boia scortisoara 3 felii de cascaval…

Read more »

Cum se prepara Okra (video)

28 October 2011
Cum se prepara Okra (video)O reteta video despre cum se prepara Okra. Un preparat indian, aromat,gustos si usor de preparat. Se serveste cu dressing din iaurt,ardei verde si coriandru. Ingrediente: Bhindi /Okra – 1 lb Oil – 1 tbsp Mustard Seeds – 1/2 tsp Asafoetida – 1/8 tsp Chaat Masala – 1 tsp or to taste Salt – to…

Read more »

Bulete de homar

28 October 2011
Bulete de homarO reteta delicioasa de bulete de homar din: cartofi, carne de homar, ulei de masline, usturoi, ceapa, pemset, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi 500 g carne de homar 6 linguri ulei de măsline extravirgin 3 căţei de usturoi 1  ceapă albă 2  ouă pesmet ulei de floarea-soarelui (pentru…

Read more »

Fursecuri cu caramel

28 October 2011
Fursecuri cu caramelO reteta delicioasa de fursecuri cu caramel din: faina, amidon de porumb, ou, unt, zahar pudra si lapte. Ingrediente: 400 g faină albă 200 g amidon de porumb 1 ou 100 g unt sărat 100 g zahăr pudră pentru caramel: 1 cutie mare cu lapte condensat   Mod de preparare: Lasă-l să se odihnească 15…

Read more »

Snitel bavarez

28 October 2011
Snitel bavarezO reteta delicioasa de snitel bavarez cu:carne de curcan, oua, mustar, piper alb, usturoi, pesmet alb, ulei, porumb, salata verde, maioneza, rosii. Ingrediente: 500 g piept de curcan 4 ouă o lingură muştar cu hrean sare piper alb măcinat un căţel usturoi 200 g pesmet alb ulei pentru prăjit Ingrediente garnitură: 200 g porumb dulce…

Read more »

Dovleac aromat

28 October 2011
Dovleac aromatSe taie cuburi pulpa de la 1 dovleac mic. Se aşază într-o cratiţă mare şi se adauga 500 ml suc de lă­mâie, 1 linguriţă chimen, 400 g zahăr, 5 frunze de salvie şi 1 l apă. Se lasă să fiarbă în clocot, apoi se re­duce focul. Când capătă consistenţă de dulceaţă, se toarnă în borcane…

Read more »

Ciorba taraneasca

28 October 2011
Ciorba taraneascaO reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: ardei, ceapa, morcov, porumb, telina, cartofi, mazare, dovlecel, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, patrunjel, bors. Ingrediente: 2 ardei 2 cepe 2 morcovi 100 g porumb 50 g ţelină 3-4 cartofi 50 g mazăre fiartă un dovlecel sare piper o lingură ulei 300 ml suc de roşii…

Read more »

Supe si ciorbe: Borş de sfeclă

28 October 2011
Supe si ciorbe: Borş de sfeclăO reteta gustoasa de bors de sfecla, ceapa rosie, morcov, telina, rosii, ardei gras, ceapa verde, leustean, sare, piper, smantana, bors, ulei de masline. Ingrediente: 400 g sfeclă 2 cepe roşii 1-2 morcovi o ţelină 6 roşii 1 ardei gras 2 fire ceapă verde o legătură leuştean sare piper 100 g smântână 1 l bors…

Read more »

Ciorba de cartofi cu smantana

28 October 2011
Ciorba de cartofi cu smantanaO reteta gustoasa de ciorba de cartofi, smantana, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, leustean, piper, bors, oua, sare, ulei, boia dulce. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 ardei 2 morcovi o legătură pătrunjel o legătură leuştean piper boabe şi măcinat 1 l bors 200 g smântână 2 ouă sare o linguriţă ulei boia dulce Mod de…

Read more »

Rulada cu carne de curcan

28 October 2011
Rulada cu carne de curcanO reteta delicioasa de rulada din carne de curcan, ceapa, oua, piper, ulei de masline, cartofi, morcovi, boia dulce, usturoi, rosii, cimbru uscat, patrunjel. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 cepe mari 2 ouă sare piper boabe şi măcinat 2 linguri ulei de măsline Ingrediente garnitură:  6 cartofi 3-4 morcovi boia dulce şi iute…

Read more »

Cum se prepara Curry verde thailandez – Jamie Oliver (video)

27 October 2011
Cum se prepara Curry verde thailandez – Jamie Oliver (video)Jamie Oliver pregateste in mai putin de 30 de minute un sos curry verde si aromat cu pulpe de pui picante si presarate cu susan si o salata cu de toate.

Read more »

Quinoa cu roşii şi castraveţi

27 October 2011
Quinoa cu roşii şi castraveţiO reteta delicioasa de Quinoa cu roşii şi castraveţi  din: quinoa, apa, castravete, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei jalapeno, patrunjel, menta, sare si piper alb. Ingrediente: 200 g quinoa 600 ml apă 1  castravete 2   roşii 2 cepe mici 60 ml zeamă de lime 180 ml ulei de măsline extravirgin 1 ardei jalapeno…

Read more »

Pui cu orez si mazare

27 October 2011
Pui cu orez si mazareO reteta delicioasa de pui cu orez si mazare din: orez, piept de pui, usturoi, ceapa, ulei de masline extravirgin, usturoi, supa de pui, mazare, ardei jalapeno, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 380 g orez 8 jumătăţi de piept de pui 2 căţei de usturoi 1 ceapă 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 l…

Read more »

Cocktail Apricot Cooler

27 October 2011
Cocktail Apricot CoolerO reteta simpla de Cocktail Apricot brandy din: apricot brandy, zeama de lamaie, siropd e grenadine si ginger ale. Ingrediente: 4 cl Apricot Brandy 2 cl zeama de lamaie 3 stropi de sirop de grenadine Ginger Ale sau sifon   Mod de preparare: Mixam lichiorul, zeama de lamaie si siropul de grenadine cu gheata intr-un…

Read more »

Ciuperci murate

27 October 2011
Ciuperci murateSe curăţă 3 kg ciuperci Champignon albe şi mici; se spală, se taie codiţele, iar cele mai mici ciuperci se lasă întregi. Se pun la fiert în apă clocoti­tă, cu sare de bucătărie şi sare de lămâie. Se fierb sub supraveghere până îşi pierd gustul de crud, apoi se scot din zeamă, se scurg şi…

Read more »

Crepes Suzette

27 October 2011
Crepes SuzetteO reteta delicioasa de crepes suzette (clatite) din: lapte, faina, unt, oua, zahar, sare, portocale, lamaie, lichior grand marnier si zahar brun. Ingrediente: 500 ml lapte 200 g faină albă 30 g unt 2 ouă 1   lingură zahăr sare pentru sos: 2   portocale 1/2lămâie 30 g unt 4 linguri lichior Grand Marnier 2 linguri rase…

Read more »

Creveţi cu porumb

27 October 2011
Creveţi cu porumbO reteta de creveti cu porumb din: creveti, dovleac, varza, cartofi, porumb, apa, ceapa, smantana, boia dulce, chimen, tabasco, boia si sare. Ingrediente: 450 g creveţi cu carapace 675 g dovleac 450 g varză 450 g cartofi 4 ştiuleţi de porumb 1 l apă 1 ceapă 240 ml smântână foarte grasă (60% grăsime) 3 linguri…

Read more »

Desert vanilat cu soc şi agrişe

27 October 2011
Desert vanilat cu soc şi agrişeSe pun 300g de agrişe curăţate de vârfuri şi codiţe într-o tigaie cu 2 linguri de zahăr fin şi 2 linguri de apă. Se fierb uşor, până ce agrişele se înmoaie. Se adaugă 3 linguri sirop de soc şi se lasă la răcit. Se bat 300ml de smântână pentru frişcă cu 1/2 linguriţă extract de…

Read more »

Fasole cu cârnati

27 October 2011
Fasole cu cârnatiO reteta simpla si gustoasa de fasole cu carnati din: fasole boabe, carnati, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, busuioc, rosii, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 350 g fasole boabe 200 g cârnaţi 2 linguri ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 1 crenguţă busuioc 3 roşii 2 foi dafin sare piper   Mod…

Read more »

Supă cremă de zer

27 October 2011
Supă cremă de zerO reteta delicioasa de supa crema de zer din: zer, unt, faina, ceapa, bulion, galbenusuri, marar si branza telemea. Ingrediente: 2-1/2 l zer 50 g unt 50 g făină 1 legătu­ră ceapă 1 lingură bulion 2 gălbenuşuri 1 legătură mărar 100 g brânză telemea   Mod de preparare: Presari în unt făina, adaugi ceapa tocată…

Read more »

Confit de gâscă

27 October 2011
Confit de gâscăO reteta delicioasa de confit de gasca din: gasca, untura de gasca, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 căni untură de gâscă 6 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper negru râşnit   Mod de preparare: Decupează pieptul şi pulpele gâştei şi păstrează carcasa cu…

Read more »

Cheviche

27 October 2011
ChevicheO reteta delicioasa de cheviche din: file de peste alb, ceapa rosie, ardei iute, lime, sare, frunze de salata verde si coriandru. Ingrediente: 500 g file de peşte alb 1 ceapă roşie mare 1 ardei iute 2 lime sare pentru decor: frunze de salată verde 2 linguri coriandru proaspăt   Mod de preparare: Spală peştele…

Read more »

Cum se prepara Salata cu Mango (video)

27 October 2011
Cum se prepara Salata cu Mango (video)O reteta video despre cum se prepara Salata cu mango. Desi nu este un preparat specific indian este foarte aromat, foarte gustos si usor de preparat. Ingrediente: Ripe Mango – 1 cup, cubed Red Bell Pepper – 1/2 cup, diced Onion – 1/4 cup, finely chopped Jalapenos – to taste, chopped fine Cilantro – to…

Read more »

Dulceaţă de tomate

27 October 2011
Dulceaţă de tomateSe opă­resc în apă clocotită 2 kg roşii mici. Se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se cres­tează pe lung 1 baton de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Intr-o cratiţă mare se amestecă 1 kg zahăr cu 300 ml apă rece şi se fierbe siropul; când zahărul s-a dizol­vat…

Read more »

Cocktail Cherry Brandy Flip

27 October 2011
Cocktail Cherry Brandy FlipO reteta simpla de Cocktail Cherry Brandy Flip  din: cherry brandy, frisca, galbenus, vanilie macinata si cirese. Ingrediente: 4 cl Cherry Brandy 2 cl frisca lichida 1 galbenus vanilie macinata cirese   Mod de preparare: Mixam lichiorul cu frisca lichida si galbenus in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. In final presaram putina…

Read more »

Pâine împletită în trei

27 October 2011
Pâine împletită în treiO reteta simpla de paine impletita in trei din: faina, margarina, drojdie, oua, zahar, ulei, apa si sare. Ingrediente: 1 kg făină 100 g margarină 25 g drojdie 4 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 500 ml apă sare   Mod de preparare: într-un vas, pui drojdia, zahărul, ouăle, sarea, uleiul pe jumătate şi…

Read more »

Reteta zilei: Clatite cu dulceata de prune si gutui

27 October 2011
Reteta zilei: Clatite cu dulceata de prune si gutuiO reteta simpla si delicioasa de clatite cu dulceata de prune si gutui din: faina, lapte, apa minerala, oua, sare, dulceata de prune, dulceata de gutui si ulei. Ingrediente:  ½ kg faina 1 kg lapte 1 pahar apa minerala 2 oua sare dulceata de prune dulceata de gutui ulei   Mod de preparare:   Se…

Read more »

Risotto de legume cu pui picant

27 October 2011
Risotto de legume cu pui picantO reteta delicioasa de risotto de legume cu pui picant din: pui pane, sare, piper, roez, rosii uscate, legume, ulei de masline, supa de legume, parmezan si rosii cherry. Ingrediente: 2 cutii pui pane (semipreparat congelat) sare piper 250 g orez cu bob rotund 50 g roşii uscate conservate în ulei 1 pachet legu­me asortate…

Read more »

Focaccia cu vinete şi brânză de capră

27 October 2011
Focaccia cu vinete şi brânză de caprăO reteta delicioasa de focaccia cu vinete si branza de capra din: faina, faina de porumb, faina de quina, apa, ulei de porumb, drojdie uscata, zahar, sare, vinete, branza de capra, coriandru, nucsoara, ulei de masline extravirgin, ceapa, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g faină de porumb fină 100…

Read more »

Tort cu blat din pâine graham

27 October 2011
Tort cu blat din pâine grahamO reteta de tort cu blat din paine graham din: paine graham, coaja rasa de lamaie, unt, sare, branza dulce, zahar vanilat, miere de albine, ou si fructe. Ingrediente: 1 pâine graham coaja rasă de la 1 lămâie 1 pachet unt sare pentru umplutură: 1 kg brânză dulce 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură miere…

Sarmale din carne de gaina

27 October 2011
Sarmale din carne de gainaO reteta delicioasa de sarmale din carne de gaina din: varza murata sau foi de vita, piept si pulpe de la o gaine, orez, ceapa, ulei, boia de ardei, piper, sare, chimen si nucsoara. Ingrediente: 1 varza murata sau dulce sau foi de vita piept si pulpe de la o gaina orez 1 ceapa ulei…

Read more »

Chiftelute cu ruccola si spaghete

27 October 2011
Chiftelute cu ruccola si spagheteO reteta delicioasa de chiftelute cu ruccola si spaghete din: rucola, sare, piper, carne tocata, oua, pesto de ruccola, mustar, ceapa, usutroi, ulei de masline, rosii si spaghete. Ingrediente: 1/2 legatura ruccola sare piper 600 g carne tocata 2 oua pesto de rucolla mustar 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline…

Read more »

Tartă elveţiană

27 October 2011
Tartă elveţianăO reteta delicioasa de tarta elvetiana din: faina, unt, sare, emmentaler, rosii, ceapa, paine, arpagic, smantana dulce, oua, seminte de susan si piper negru. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g unt sare pentru umplutură: 200 g Emmentaler 400 g roşii 1 ceapă 7 felii de pâine 1 legătură de cozi de arpagic (sau câteva…

Read more »

Ceşti cu ciocolată

27 October 2011
Ceşti cu ciocolatăSe topesc 150g de ciocolată cu lapte, apoi se adaugă 2 batoane (a câte 40g) de ciocolată cu umplutură crocantă, tocate. Se amestecă uşor 300g de smântână pentru frişcă cu 250ml de mascarpone, apoi se încorporează în compoziţia de ciocolată, dar nu se omogenizează complet. Se pun cu lingura în pahare mici sau ceşcuţe şi…

Read more »

Salată de cartofi, gâscă afumată şi portocale

27 October 2011
Salată de cartofi, gâscă afumată şi portocaleO reteta delicioasa de salata de cartofi, gasca afumata si portocale din: cartofi, piept de gasca afumata, zahar, portocale, boabe de ienupar, foaie de dafin, amidon, unt, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi albi 1 piept de gâscă afumat 3 portocale 1 lingură zahăr 3-4 boabe de ienupăr 1 foaie…

Read more »

Blinele din cremă de Emmentaler

27 October 2011
Blinele din cremă de EmmentalerO reteta delicioasa de blinele din crema de emmentaler din: lapte, emmentaler, faina de grau, faina de orez, unt, oua, galbenusuri, pesmet, nucsoara, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 750 ml lapte 200 g Emmentaler 150 g faină de grâu 50 g faină de orez 30 g unt 4 ouă 4 gălbenuşuri pesmet…

Read more »

Romanoff cu căpşuni

27 October 2011
Romanoff cu căpşuniSe pun 250g de căpşuni tăiate jumătăţi într-un castron, împreună cu zeama de la 1/2 portocală şi un pic de Cointreau. Se macerează 15 minute. Se bat 150 g de smântână pentru frişca cu 1 lingură de zahăr pudră. Se pune amestecul cu lingura în boluri, se presară coaja rasă de la 1 portocală şi…

Read more »

Desert crocant cu nectarine şi fistic

27 October 2011
Desert crocant cu nectarine şi fisticSe încinge cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se amestecă 50g de pesmet din pâine integrală, 25g de fulgi de ovăz, 50g de zahăr Demerara şi 25g de fistic tocat fin şi se întinde amestecul într-un strat egal pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 8 minute, amestecând la jumătatea timpului de…

Read more »

Cornuri columbiene cu brânză (Pandeyuca)

27 October 2011
Cornuri columbiene cu brânză (Pandeyuca)O reteta delicioasa de cornuri columbiene cu branza din: faina de manioc, branza de vaci, drojdie, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 200 g faină de manioc 250 g brânză de vaci sau cremă de brânză 1 linguriţă drojdie (pulbere) ulei de măsline extravirgin sare   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 200° C.…

Read more »

Mantecada

27 October 2011
MantecadaO reteta delicioasa de prajitura mantecada din: unt, zahar, faina de porumb, faina de grau dur, oua, drojdie si lichior de anason. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 200 g faină de porumb 50 g faină de grâu dur 5 ouă 2 linguriţe rase de drojdie (pulbere) 50 ml lichior de anason   Mod…

Read more »

Pate din carne de gâscă si de porc

27 October 2011
Pate din carne de gâscă si de porcO reteta delicioasa de pate din carne de gasca si de porc din: carne tocata de porc, carne de gasca, ceapa, morcovi, telina, unt, foi de dafin, vin rosu, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 200 g carne tocată de porc 300 g carne de gâscă (pulpă) 1 ceapă 2 morcovi 1 tijă de…

Read more »

Supă de ceapă gratinată

27 October 2011
Supă de ceapă gratinatăO reteta delicioasa de supa de ceapa gratinata din: ceapa, unt, faina, supa concentrata, paine toast, emmentaler, roquefort, sare si piper. Ingrediente: 350 g ceapă 80 g unt 35 g faină albă 1 l supă concentrată de legume sau de pui 8 felii de pâine toast 250 g Emmentaler 100 g Roquefort sare piper  …

Read more »

File de somon cu pesto

26 October 2011
File de somon cu pestoO reteta delicioasa de file de somon cu pesto din: bulbi de fenicul, sare, piper, rosii, file de somon, fulgi de ovaz, pesto, ceapa, unt, supa de legume, rozmarin, suc de lamaie si parmezan. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul sare piper 200 g roşii cherry 600 g file de somon 70 g fulgi de ovăz…

Read more »

Budincă de pâine cu banane

26 October 2011
Budincă de pâine cu bananeSe prăjesc 4 felii groase de pâine albă, se ung cu unt, apoi se taie fiecare felie în 6 bucăţi egale. Se aşază, cu partea unsă în sus, într-un vas rezistent la microunde (cu diametrul de aproximativ 23 cm şi adânc de 5cm), împreună cu 1 banană tăiată felii. Se bat într-o cană mare 2…

Read more »

Mancare de pui cu marar

26 October 2011
Mancare de pui cu mararO reteta delicioasa de mancare de pui cu marar din: pui, ulei, ceapa, marar, patrunjel verde, faina si sare. Ingrediente: 1 pui 50 ml ulei 3 cepe 500 g marar (circa 12-14 legaturi) 2-3 legaturi de patrunjel verde 1 lingurita rasa faina sare   Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli, îl tai în bucăţi,…

Read more »

Retete delicioase: Quiche Lorraine

26 October 2011
Retete delicioase: Quiche LorraineO reteta delicioasa de quiche lorraine din: faina, unt, ou, sare, bacon, unt, smantana, rosii, oua, nucsoara, sare si piper. Este o tartă umplută cu bacon, smântână şi ouă. Reţeta a apărut pentru prima dată în regiunea Lorena şi a devenit cu timpul foarte apreciată. Acest aperitiv se serveşte întotdeauna cald. Ingrediente: 250g de făină…

Read more »

Salată de ton cu cartofi

26 October 2011
Salată de ton cu cartofiO reteta delicioasa de salata de ton cu cartofi din: cartofi, sare, piper, rosii, ton, busuioc, fasole verde, ceapa, ruccola, ulei de masline, pesto, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g cartofi roşiii sare piper 4 roşii 1 conservă ton în suc propriu (bucată întreagă) 5 fire busuioc 500 g fasole verde 1 ceapă…

Read more »

Cotlete de porc

26 October 2011
Cotlete de porcO reteta simpla si delicioasa de cotlete de porc din: cotlete de porc, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1  kg cotlete de porc 2 cepe 4 roşii 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare piper   Mod de preparare: Curăţă carnea de surplusul de grăsime…

Read more »

Bezea cu fructe

26 October 2011
Bezea cu fructeO reteta delicioasa de bezea cu fructe din: smantana, zahar, albusuri, zahar vanilat, amidon de porumb, unt, fructe proaspete si zahar pudra. Ingrediente: 150 ml smântână dulce 200 g zahăr pudră 2 albuşuri 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă amidon de porumb 30 g unt pentru decor: fructe proaspete (afine, căpşuni, kiwi) 1 lingură zahăr…

Read more »

Paste la tigaie cu broccoli si carnaciori

26 October 2011
Paste la tigaie cu broccoli si carnacioriO reteta delicioasa de paste la tigaie cu broccoli si carnaciori din: broccoli, sare, rosii, paste, busuioc, carnati, ceapa, usturoi, ulei de masline, seminte de pin si piper. Ingrediente: 400 g broccoli sare 4 roşii 500 g paste scurte (de ex. penne rigate) 5 fire busuioc 250 g cârnaţi 1 ceapă franţuzească 2 căţei de…

Read more »

Supă columbiană de pui şi cartofi (Ajiaco)

26 October 2011
Supă columbiană de pui şi cartofi (Ajiaco)O reteta delicioasa de supa columbiana de pui si cartofi din: piept de pui, supa concentrata de pui, cartofi, stiuleti de porumb, ceapa, coriandru, smantana, dulce, capere, usturoi, ceapa, avocado, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1,5 1 supă concentrată de pui 12 cartofi albi mici 2 ştiuleţi de porumb 8 cartofi medii…

Read more »

Retete vegetariene: Roşii umplute cu salată grecească

26 October 2011
Retete vegetariene: Roşii umplute cu salată greceascăSe taie partea de sus de la roşii, ca un căpăcel. Se scoate conţinutul cu o lingură, apoi se amestecă cu castravete şi măsline negre Kalamata tocate, feta fărâmiţată, frunze rupte de mentă şi ceapă verde. Se adaugă ulei de măsline din belşug şi câteva picături de oţet din vin alb, se asezonează şi se…

Read more »

Ardei copţi umpluţi cu pui şi legume

26 October 2011
Ardei copţi umpluţi cu pui şi legumeO reteta delicioasa de ardei copti umpluti cu pui si legume din: ardei grasi, carne de pui, morcov, patrunjel, telina, rosie, zeama de lamaie, ulei de masline, marar, sare si iaurt. Ingrediente: 2 ardei graşi 200 g carne de pui (pulpe sau piept) 1 morcov 1/2 pătrunjel rădăcină 1/4 ţelină 1 roşie zeama de la…

Read more »

Muşchi de vită cu sos de hrean

26 October 2011
Muşchi de vită cu sos de hreanO reteta delicioasa de muschi de vita cu sos de hrean din: hrean, faina, zahar, untura, otet, smantana, supa concentrata de legume sau vita si sare. Ingrediente: 70 g hrean 80 g făină albă 20 g zahăr 50 g untură 200 ml oţet 200 ml smântână fermentată 300 ml supă concentrată de legume sau de…

Read more »

Cocktail Margarita

26 October 2011
Cocktail MargaritaO reteta simpla de Cocktail Margarita din: cointreau, tequilla, lime, gheata si sare. Pentru a păstra cocktailul rece un timp mai îndelungat, ţine paharele în congelator circa 20 de minute înainte de a prepara băutura. Ingrediente: 400 ml Cointreau 200 ml tequila 3 lime 10 linguri de gheaţă sfărâmată sare   Mod de preparare: Pune…

Read more »

Retete delicioase: Cartofi gratinati

26 October 2011
Retete delicioase: Cartofi gratinatiO reteta gustoasa de cartofi gratinati cu unt, sare, piper, cimbru, patrunjel verde, barnza mascarpone, iaurt, usturoi. Ingrediente: 6 cartofi mari 70 g unt sare piper cimbru o legătură pătrunjel verde 250 g brânză mascarpone 50 ml iaurt 5-6 căţei usturoi Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în…

Read more »

Rulade cu ananas si piure de cartofi

26 October 2011
Rulade cu ananas si piure de cartofiO reteta delicioasa de rulade cu ananas si piure de cartofi din: cartofi, sare, ananas, patrunjel, sunca de praga, bacon, muschi de porc, piper, cascaval, ulei, supa de legume, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi sare 1 conservă rondele de ananas 5 fire pătrunjel 4 felii şuncă de Praga 50 g bacon feliat…

Read more »

Melcisori cu afine si mascarpone

26 October 2011
Melcisori cu afine si mascarponeO reteta de melcisori cu afine si mascarpone din: faina, lapte, miere, unt, drojdie, apa, zahar, sare, mascarpone, zahar pudra, migdale, afine, ou, smantana, afine. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte caldut 6 linguri pline cu miere 25 g unt 50 g drojdie proaspata 2 linguri apa calduta pentru drojdie 1 lingurita zahar 1…

Read more »

Cum se prepara salata Mung Bhel (video)

26 October 2011
Cum se prepara salata Mung Bhel (video)O reteta video despre cum se prepara salata mung bhel, un preparat indian bogat in protein, usor de preparat si foarte gustos. Ingrediente: Whole Green Mung – 1 cup, washed, soaked and sprouted Onions – 1/4 medium, chopped fine Tomatoes – 1 medium, chopped fine Cilantro – 10 sprigs, chopped fine Green Chillies – to…

Read more »

Tocana picanta cu carne

26 October 2011
Tocana picanta cu carneO reteta delicioasa de tocana picanta cu carne de porc, carnati, ardei gras, ardei iute, ceapa, carofi, rosii, morcovi, ciuperci, castraveti murati, sare, piper, boia dulce, chili, usturoi. Ingrediente: 500 g fleică de porc 3 cârnaţi de casă 2 ardei gras 2 ardei iuţi 2-3 cepe 4 cartofi 400 g pulpă de roşii 2-3 morcovi…

Read more »

Supe si ciorbe: Supa crema de morcovi

26 October 2011
Supe si ciorbe: Supa crema de morcoviO reteta gustoasa de supa-crema de morcovi, dovlecel, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, telina, ceapa, cartofi, patrunjel, oregano, sare, unt, piper alb, crutoane. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 dovlecel 1-2 rădăcini pătrunjel 2 rădăcini păstârnac o ţelină 2 cepe 1-2 cartofi o legătură pătrunjel 2-3 fire oregano sare 50 g unt un praf piper…

Read more »

Bere cu aditivi şi arome chimice

26 October 2011
Bere cu aditivi şi arome chimiceBerile nesănătoase au în compoziţie E-uri care îmbolnăvesc sau ceea ce medicii numesc “cărăuşi ascunşi” de zahăr sau sare. Îndulcitorii sunt suspectaţi că pot cauza inclusiv cancer. Piaţa românească a început să fie asaltată de beri care în mod normal nu ar avea voie să poarte acest nume. Este vorba de berile aromate cu portocale…

Read more »

Retete delicioase: Salata italieneasca

26 October 2011
Retete delicioase: Salata italieneascaO reteta delicioasa de salata italieneasca din: paste, rosii cherry, masline, ansoa, cascaval, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper macinat. Ingrediente: 400 g paste casareccia 6 roşii cherry 100 g măsline o cutie anşoa 100 g caşcaval o legătură busuioc verde 2 linguri ulei de măsline zeama de la o lămâie sare…

Pere cu branza Rocquefort

26 October 2011
Pere cu branza RocquefortO reteta delicioasa de Pere cu branza Rocquefort din: cartofi, branza rocquefort, zahar, unt, rozmarin, pere, suc de lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi 250 g brânză Rocquefort 50 g zahăr 70 g unt 4 rămurele rozmarin 4 pere două linguri suc de lămâie 100 ml ulei sare piper   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Ficat de porc cu fasole galbena si telina

26 October 2011

O reteta delicioasa de ficat de porc cu fasole galbena si telina din: ficat de porc, fasole galbena, telina, ardei, ceapa, vin rosu, marar, sare si piper. Ingrediente: 700 g ficat de porc 500 g fasole galbena 2 teline mici 2 ardei 2 cepe 1 pahar vin rosu marar sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Bulete de ciuperci

26 October 2011
Bulete de ciuperciO reteta gustoasa de bulete de ciuperci, cascaval, ceapa, marar, patrunjel, sare, piper, pesmet, ou, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci 150 g caşcaval 2 cepe o legătură mărar o legătură pătrunjel sare piper 100 g pesmet 1ou ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape, apoi se lasă…

Read more »

Retete delicioase: Gulas

26 October 2011
Retete delicioase: GulasO reteta de gulas din: taitei cu oua, carne de vita, cartof, ceapa, piept de porc, ardei iute, boia iute, boia dulce, chimen, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 300 g tăieţei cu ouă 600 g carne de vită 1 cartof 1 ceapă 50 g piept de porc afumat 1/2…

Read more »

Tarta proaspata cu pepene

26 October 2011
Tarta proaspata cu pepeneO reteta simpla si delicioasa de tarta proaspata cu pepene din: piscoturi, unt, gelatina, pulpa de pepene, zahar, frisca, zahar vanilat, biscuiti si menta. Ingrediente: 150 g pişcoturi 125 g unt 6 foi gelatină + 1 plic 600 g pulpă de pepene 100 g zahăr 250 ml frişcă 1 plic zahăr vanilat biscuiţi şi mentă…

Read more »

Supa crema de patrunjel cu galuste de peste

26 October 2011
Supa crema de patrunjel cu galuste de pesteO reteta delicioasa de supa crema de patrunjel cu galuste de peste din: zeama de peste, sare, smantana, ceapa, patrunjel, unt, file de peste, albus, smantana, sare si piper. Ingrediente: 300 ml zeamă de peşte sare 250 ml smântână 2 cepe 1 legătură frunze de pătrunjel 2 linguri unt pentru găluşte:  100 g file de…

Read more »

Gulii cu crema de branza albastra

26 October 2011
Gulii cu crema de branza albastraO reteta simpla de gulii cu crema de branza albastra din: gulii, supa de legume, branza cu mucegai albastra, smantana, nucsoara, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 gulii un cubulet supa de legume 60 g branza cu mucegai albastra 60 g smantana un praf de nucsoara sare piper patrunjel tocat   Mod de preparare: Taie…

Read more »

Rulada de curcan

26 October 2011
Rulada de curcanO reteta delicioasa de rulada de curcan din: carne de curcan, ulei, sare, piper macinat, cimbru, boia dulce, boia iute, oua, marar, ceapa, cascaval, bacon, pesmet, parmezan. Ingrediente: 600 g piept de curcan 2-3 linguri ulei sare piper măcinat cimbru boia dulce şi iute Ingrediente umplutură:  4 ouă o legătură mărar o legătură ceapă 100…

Read more »

Turnulete umplute cu mozzarella

26 October 2011
Turnulete umplute cu mozzarellaO reteta simpla si delicioasa de turnulete umplute cu mozzarella din: dovlecel, mozzarella, rosii, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic si busuioc. Ingrediente: un dovlecel mare 2 bucati mozzarella 4 rosii sare piper ulei de masline putin otet balsamic busuioc proaspat   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Curăţă dovlecelul de coajă…

Read more »

Rulouri de primăvară

26 October 2011
Rulouri de primăvarăO reteta delicioasa de rulouri de primavara din: ciuperci, taitei de orez, morcovi, crabi, ceapa verde, patrunjel, coriandru, jambon, creveti, ou, zahar, sos de soia, piper, orez expandat si ulei. Ingrediente: 30 g ciuperci negre uscate 75 g tâiţei de orez 2 morcovi 1 conservă de crabi 3 cepe verzi 6 fire de pătrunjel 6…

Read more »

Supa de orz

25 October 2011
Supa de orzO reteta simpla si delicioasa de supa de orz din: morcovi, ceapa, telina, orz, pancetta, castelmagno, supa vegetala si valeriana. Ingrediente: 50 g morcovi 40 g ceapa 40 g telina 100 g orz 160 g pancetta un tub castelmagno supa vegetala valeriana   Mod de preparare: Se laie legumele eubulete şi se pun la fiert…

Read more »

Spaghete â la grec

25 October 2011
Spaghete â la grecO reteta delicioasa de spaghete a la grec din: ardei grasi, usturoi, castraveti, vanata, sare, ulei de masline, spaghete, branza feta, frunze de salata verde, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 căţei de usturoi 3 castraveţi 1 vânătă sare 5 linguri ulei de măsline 600 g spaghete 250 g brânză feta câteva…

Read more »

Retete vegetariene: Mancare de grau şi legume

25 October 2011
Retete vegetariene: Mancare de grau şi legumeSe încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie. Se fierbe uşor 1/2 legătură de ceapă verde tăiată în felii groase, câteva minute. Se adaugă 2 tije de celery tocate fin, 150g de morcovi mici tăiaţi jumătăţi şi  100  g de grâu spelta, apoi se toarnă 700ml de supă de legume. Se aduce la fierbere…

Read more »

Tort de îngheţată cu fructe

25 October 2011
Tort de îngheţată cu fructeO reteta delicioasa de tort de ingheatata cu fructe din: capsuni, foi de gelatina, branza de vaci, zahar pudra, sarlota de vanilie, suc de fructe, zmeura si frisca. Ingrediente: 300 g căpşuni 8 foi de gelatină 600 g brânzică de vaci 150 g zahăr pudră 1 pachet de şarlotă de vanilie 350 ml suc de…

Read more »

Retete delicioase: Tartine

25 October 2011
Retete delicioase: TartineO reteta delicioasa de tartine din: unt, capere, ceapa, chimen, mustar, castravecior murat, bia dulce, ricotta, arpagic sau ceapa verde, paine de secare, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt 1 lingură capere 1 ceapă mică 1/2linguriţă chimen 1/2 linguriţă muştar 1 castravecior murat (în oţet) 1/2 linguriţă boia dulce 200 g ricotta câteva fire…

Read more »

Supă-cremă de mazăre cu langustine

25 October 2011
Supă-cremă de mazăre cu langustineO reteta delicioasa de supa crema de mazare cu langustine din: mazare, langustine, salata verde, smantana, ceapa, unt, ulei, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de mazăre congelată 12 langustine 1 salată verde 300 ml smântână 1 ceapă 30 g unt 1 lin­gură ulei mentă sare piper   Mod de preparare: Se spală şi…

Read more »

Mozzarella cu spaghete si sos de rosii

25 October 2011
Mozzarella cu spaghete si sos de rosiiO reteta simpla de mozzarella cu spaghete si sos de rosii din: ceapa, usturoi, busuioc, telina verde, ulei de masline, rosii, spaghete, sare, mozzarella, oua, parmezan, faina, unt si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 legatura busuioc 2 fire telina verde 8 linguri ulei de masline 800 g rosii decojite 500 g…

Read more »

Pina Colada

25 October 2011
Pina ColadaO reteta simpla de cocktail Pina Colada din: ananas, lapte de cocos, rom, gheata, frisca si cirese. Ingrediente: 1/2 ananas 100 ml lapte de cocos 400 ml rom 16 cuburi de gheaţă pentru decor: frişcă cireşe conservate în alcool   Mod de preparare: Curăţă ananasul de coajă, păstrându-i frunzuliţele din vârf pentru decor, îndepărtează-i miezul…

Read more »

Supa-Crema de dovleac cu ardei iute

25 October 2011
Supa-Crema de dovleac cu ardei iuteO reteta delicioasa de supa-crema de dovleac din dovleac, ceapa, telina, usturoi, ardei iute, ardei gras, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 800 g dovleac turcesc 2 cepe albe 1 ţelină 2-3 căţei usturoi 1 ardei iute 1 ardei gras 2 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se curăţă dovleacul, se taie…

Read more »

Chiftelute in sos de ceapa

25 October 2011
Chiftelute in sos de ceapaO reteta gustoasa de chiftelute cu sos de ceapa, carne tocata, patrunjel, sare, piper negru, piper rosu, unt, ou, ceapa, ardei rosu, suc de rosii, ulei de masline, fasole verde. Ingrediente: 600 g carne tocată 2 legături pătrunjel sare piper negru roşu boabe şi măcinat 50 g unt 1 ou 6 cepe 1ardei roşu 500…

Read more »

Reteta zilei: Ouă în sos de rosii

25 October 2011
Reteta zilei: Ouă în sos de rosiiO reteta simpla si delicioasa perfecta pentru un mic dejun gustos de oua in sos de rosii din: ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, apa, boia dulce, piper, sare, oua si ulei. Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ardei gras mare 4 catei de usturoi 2 conserve rosii sau 600 rosii proaspete 1/2 cana apa 1 lingura…

Read more »

File de somon in saramura

25 October 2011
File de somon in saramuraO reteta gustoasa de file de somon in saramura cu unt, piper verde, piper rosu, praz, usturoi, hrean, sare, boia dulce, ulei de masline, salvie, foi de dafin, zeama de lamaie. Ingrediente: un kg file somon 100 g unt piper verde boabe si macinat piper roşu,boabe şi măcinat 1 fir de praz 4 căţei uţsturoi…

Read more »

Coşuleţe de parizer cu ouă

25 October 2011
Coşuleţe de parizer cu ouăO reteta simpla si delicioasa de cosulete de parize cu oua din: parizer, oua, ulei de masline, sare, piper si unt. Ingrediente: 4 felii de parizer 4 oua ulei de masline sare piper 40 g unt   Mod de preparare: In grăsime puţin încinsă, pui feliile de parizer (fără să le scoţi pielita de pe…

Read more »

Mozzarella la grătar

25 October 2011
Mozzarella la grătarO reteta simpla si delicioasa de mozzarella la gratar din: mozzarella, ulei de masline, cimbru, ardei iute, sare, piper si vita de vie. Ingrediente: 400 g mozzarella (sau caş proaspăt) 2 linguri ulei de măsline 1 lingură cimbru uscat sau proaspăt 1 arde iute roşu uscat sare piper 12 foi de viţă de vie  …

Read more »

Retete vegetariene: Tortilla spaniolă cu ardei gras

25 October 2011
Retete vegetariene: Tortilla spaniolă cu ardei grasSe fierb 200 g de cartofi tăiaţi felii până devin fragezi, cam 4-5 minute. Se călesc într-o tigaie adâncă 1 ceapă roşie, tăiată în felii groase şi 1/2 ardei gras tăiat felii într-o lingură de ulei de măsline, până se înmoaie. Se adaugă cartofii şi se călesc 1 minut. Se condimentează bine cu sare şi…

Read more »

Pizza cu carne tocata si legume

25 October 2011
Pizza cu carne tocata si legumeO reteta delicioasa de pizza cu carne tocata  si legume din: paine toast, ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, carne tocata, oua, sare, piper, boia, ceapa, ardeii grasi, rosii, ciuperci, ulei, sos, ketchup picant, smantana si cascaval. Ingrediente: 3 felii de paine toast 2 cepe 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc 1,5 kg…

Read more »

Cum se prepara Salata rece de fasole (video)

25 October 2011
Cum se prepara Salata rece de fasole (video)O reteta video despre cum se prepara salata rece de fasole, un preparat Indian,aromat,delicios si usor de preparat.   Ingrediente: Kidney Beans (Rajma): 1 can (approx 1.5 cups) Black Beans – 1 can (approx 1.5 cups) Garbanzo Beans (Channas) – 1 can (approx 1.5 cups) Bell Pepper- 1/2 cup, chopped Radish – 1/2 cup, chopped…

Read more »

Prăjiturele cu nucă de cocos şi ciocolată

25 October 2011
Prăjiturele cu nucă de cocos şi ciocolatăO reteta de prajiturele cu nuca de cocos si ciocolata din: zahar, faina, amidon de porumb, oua, unt, zahar pudra vanilat, cacao neagra, lapte si fulgi de cocos. Ingrediente: 125 g zahăr 125 g faină 60 g amidon de porumb 3 ouă 15 g unt 3 linguri apă pentru stratul exterior: 500 g zahăr pudră…

Read more »

Retete delicioase: Rulouri aperitiv

25 October 2011
Retete delicioase: Rulouri aperitivO reteta delicioasa de rulouri aperitiv din sunca de Praga, morcovi, rucola, zeama de lamaie, susan, sare, piper alb macinat, branza mascarpone. Ingrediente: 12 felii şuncă de Praga 4 morcovi 5-6 frunze rucola zeama de la o lămâie 50 g susan prăjit sare piper alb măcinat 200 g brânză mascarpone Mod de preparare: Morcovii se…

Read more »

Supă de peşte cu fenicul

25 October 2011
Supă de peşte cu feniculO reteta delicioasa de supa de peste cu fenicul din: supa de legume, file de peste, lamaie, bulbi de fenicul dulce, morcov, usturoi, ulei de masline, orez cu bob lung, frunze de dafin, rosii, sare si piper verde. Ingrediente: 1 litru de supă de legume (sau de peşte) 500 g file de peşte 1 lămâie…

Read more »

Cocktail Mary Stuart

25 October 2011
Cocktail Mary StuartO reteta de Cocktail Mary Stuart  din: coniac, drambuie si lamaie. Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl Drambuie o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam intr-un pahar de mixare cu gheata zdrobita coniacul cu Drambuie, apoi turnam intr-o cupa mai mica. Decoram cu o felie de lamaie.

Read more »

Reteta zilei: Mancare de mazare cu carne de porc si praz

25 October 2011
Reteta zilei: Mancare de mazare cu carne de porc si prazO reteta delicioasa de mancare de mazare cu carne de porc si praz din: carne de porc, mazare, ardei, morcov, praz, suc de rosii, vin alb, apa, sare si piper. Inrgediente: 700g carne de porc 500g mazare 3 ardei 1 morcov 2 fire praz 1 pahar suc de rosii 1 pahar vin alb 1-2 pahare…

Read more »

Penne cu sos carbonara

25 October 2011
Penne cu sos carbonaraO reteta delicioasa de penne cu sos carbonara, branza, smantana, unt, sunca presata, sare, piper, nucsoara, parmezan, rozmarin. Ingrediente: 500 g penne 150 g brânză 500 g smântână 70 g unt 200 g şuncă presată sare piper nucşoară 100 g parmezan 1-2 crenguţe rozmarin   Mod de preparare: Intr-o oală de 3-41, se pune apă,…

Penne cu sos carbonara

25 October 2011
Penne cu sos carbonaraO reteta delicioasa de penne cu sos carbonara, branza, smantana, unt, sunca presata, sare, piper, nucsoara, parmezan, rozmarin. Ingrediente: 500 g penne 150 g brânză 500 g smântână 70 g unt 200 g şuncă presată sare piper nucşoară 100 g parmezan 1-2 crenguţe rozmarin   Mod de preparare: Intr-o oală de 3-41, se pune apă,…

Read more »

Pulpa de porc cu alune de padure

25 October 2011
Pulpa de porc cu alune de padureO reteta delicioasa de pulpa de porc cu alune de padure sare, piper boabe, piper macinat, coacaze negre, vin alb demidulce, ulei. Ingrediente: 2 kg pulpă de porc sare piper boabe şi măcinat 3-4 foi de dafin 400 g alune de pădure 100 g coacăze negre din dulceaţă 200 ml vin alb demidulce ulei pentru…

Read more »

Chec festiv

25 October 2011
Chec festivO reteta delicioasa de chec din oua, zahar, faina, unt, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, rom, rahat, caise confiate, migdale, arahide, nuca, cirese confiate. Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr farin 250g unt coaja de la 2 lămâi un praf de sare 250 g făină 2 plicuri zahăr vanilat 150 g stafide 2-3 linguri…

Read more »

Cocktail Orient Express

25 October 2011
Cocktail Orient ExpressO reteta simpla de Cocktail Orient Express  din: whisky, drambuie, vermut sec si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Drambuie 2 cl vermut sec coaja de portocla   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul cu lichiorul, vermutu si cuburi de gehata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura in paharul de cocktail,…

Read more »

Bors de legume cu tofu si orez

25 October 2011
Bors de legume cu tofu si orezO reteta delicioasa de bors de legume cu tofu si orez din: tofu, orez, morcov, patrunjel, telina, ardei gras, bors, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 100 g tofu (branza de soia) bucati 1 cana de orez 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei gras rosu bors sare piper verdeata   Mod de…

Read more »

Retete delicoase: Pui la cuptor

25 October 2011
Retete delicoase: Pui la cuptorO reteta delicioasa de pui la cuptor cu sare, piper, boia iute, unt, varza de Bruxelles, dovleac, struguri negri, coacaze rosii, patrunjel, salata verde, vin rosu, usturoi. Ingrediente: 1pui mare sare piper boia iute 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 300 g dovleac turcesc 300 g struguri negri 100 g coacăze roşii pătrunjel…

Read more »

Energizant cu hrean

25 October 2011
Energizant cu hreanSe spala foarte bine 12 oua, apoi se pun intr-un vas, cu coaja cu tot, si se tin timp de 12 ore in suc natural de lamaie (trebuie sa le acopere). Se scot ouale din sucul de lamaie, se sparg si se bat bine, dupa care se pun din nou in vasul cu suc de…

Read more »

Beneficiile ciocolatei

25 October 2011
Beneficiile ciocolateiChiar daca urmati o dieta puteti consuma ciocolata Dietele pot pastra ciocolata pe lista lor avind grija sa ia in calcul numarul total de calorii. O bucata de ciocolata contine in medie 250 de calorii. Proasta reputatie a ciocolatei se datoreaza de fapt continutului mare de grasimi saturate si cafeina pe care aceasta le contine.…

Read more »

Legume de primăvară

25 October 2011
Legume de primăvarăO reteta delicioasa de legume de primavara din: sparanghel verde, morcovi, fenicul, mazare, ulei de masline, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 fire de sparanghel verde 2 morcovi noi 2 feniculi mi­ci 100 g de mazăre verde o lingură de ulei de măsline 80 ml smântână pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţă…

Read more »

Cocktail Drambuie Swizzle

24 October 2011
Cocktail Drambuie SwizzleO reteta simpla de Cocktail Drambuie Swizzle  din: drambuie, lichior de lamaie, bitter lemon, lamaie si menta. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 cl lichior de lamaie sau limeta 1 strop de Bitter Lemon o felie de lamaie sau limeta menta proaspata   Mod de preparare: Turnam lichiorurile si Bitter Lemon-ul intr-un pahar, umplut pana la…

Read more »

Ciorbă de mazăre cu seminţe de susan

24 October 2011
Ciorbă de mazăre cu seminţe de susanO reteta simpla de ciorba de mazare cu seminte de susan din: salata verde, mazare, ceapa, ulei, sare, piper, supa de legume, bors, seminte de susan, marar si patrunjel. Ingrediente: 8 foi de salată verde 300 g mazăre congelată 1 ceapă 1 lingură ulei sare piper 400 ml supă de legume bors 2 linguri seminţe…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Shirly Temple (video)

24 October 2011
Cum se prepara Cocktail Shirly Temple (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Shirly Temple, un cocktail non-alcoolic din ghimbir,suc, grenadine, multa gheata si bineinteles un pahar inalt. Cum se prepara Cocktail Shirly Temple

Read more »

Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalis

24 October 2011
Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalisO reteta delicioasa de Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalis din: orez, lapte, baton vanilie, oua, nuca de cocos, lamaie, unt, zahar si fructe physalis. Ingrediente: 250 g orez sau un pahar 1 litru lapte 1 baton vanilie 4 ouă 50 g nucă de cocos rasă 1 lămâie 100 g unt 200…

Read more »

Sangrita

24 October 2011
SangritaO reteta de sangrita din: suc de rosii, zeama de lamaie, portocale, ceapa verde, tabasco si cuburi de gheata. Ingrediente: 200 ml suc de roşii 2 lămâi (zeama) 6 portocale (zeama) 4 fire de ceapă verde 8 picături de tabasco cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pune într-o carafa zeama de la citrice, sucul…

Read more »

Strudel cu ciuperci

24 October 2011
Strudel cu ciuperciO reteta delicioasa de strudel cu ciuperci, aluat foietaj, cascaval, marar, patrunjel, pesmet, oua, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 500 g ciuperci proaspete 100 g caşcaval 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguri pesmet 1 ou pentru compoziţie 1-2 cepe sare piper 3-4 linguri ulei pentru călit 1 ou pentru…

Read more »

Crap la tava in sos de vin

24 October 2011
Crap la tava in sos de vinO reteta delicioasa de crap la tava in sos de vin, usturoi, cartofi, patrunjel, sare, piper, foi de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg crap sare piper măcinat şi boabe 1-2 foi dafin 50 ml ulei de măsline 400 ml vin alb demidulce 4 căţei usturoi 2 lămâi cartofi natur pentru garnitură pătrunjel  …

Read more »

Piept pane cu bulete de cascaval

24 October 2011
Piept pane cu bulete de cascaval  O reteta gustoasa de piept de pui pane cu bulete de cascaval, cartofi, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, legume, parmezan, mustar, susan, salata verde. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g caşcaval 3-4 cartofi 5 ouă 3 linguri făină 150 g pesmet ulei de floarea soarelui pentru prăjit sare piper 300 g…

Read more »

Mere pane

24 October 2011
Mere paneO reteta delicioasa de mere pane din: faina, oua, lapte, bere, mere, unt, zahar, scortisoara si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 160 g faină albă 4 ouă 100 ml lapte 80 ml bere 3 mere 50 g unt 100 g zahăr 1/2 linguriţă praf de scorţişoară ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)   Mod de preparare:…

Read more »

Retete vegetariene: Risotto cu nuci şi andive

24 October 2011
Retete vegetariene: Risotto cu nuci şi andiveSe topeşte 1 cub de unt într-o tigaie adâncă, se adaugă 1 ceapă tocată fin şi 1 căţel de usturoi strivit şi se prăjesc la foc iute. Se adaugă 400g de orez arborio, apoi se toarnă 1,5 litri supă de legume. Se amestecă bine şi apoi se aduce la fierbere. Se dă focul mic şi…

Read more »

Cozonac coroană (Gugelhupf)

24 October 2011
Cozonac coroană (Gugelhupf)O reteta delicioasa de cozonac coroana din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, lamaie, stafide, migdale, sare si zahar pudra. Ingrediente: 600 g faină albă 1 plic drojdie uscată 200 ml lapte 200 g zahăr 300 g unt 5 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 lămâie 100 g stafide 120 g…

Read more »

Salată de mango cu tequila şi scorţişoară

24 October 2011
Salată de mango cu tequila şi scorţişoarăO reteta delicioasa de salata de mango cu tequila si scortisoara din: mango, miere, tequila, lime, scortisoara si menta. Ingrediente: 2 mango 2 linguri miere 200 ml tequila 1 lime 3 batoane de scorţişoară 1 crenguţă de mentă proaspătă pentru decor: frunze de mentă 1 baton de scortisoară   Mod de preparare: Curăţă fructele de…

Read more »

Medalion de vită cu legume

24 October 2011
Medalion de vită cu legumeO reteta gustoasa de medalion de vita cu: telina, morcov, pastarnac, cartofi, broccoli, ciuperci, piper macinat, piper boabe, vin rosu, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 1 ţelină mare 2 bucăţi păstârnac 3 cartofi 4 morcovi broccoli 200 g ciuperci sare piper măcinat şi boabe 200 ml vin roşu 50 ml…

Read more »

Orez marocan cu sultanas

24 October 2011
Orez marocan cu sultanasO reteta delicioasa de orez marocan cu sultanas din: orez basmati, unt, curcuma, cuisoare, cardamom, scortisoara, stafide sultanas, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 250 g orez basmati 3 lingurite de unt 1/2 lingurita de curcuma 3 cuisoare 3 pastai de cardamom 1 caton scortisoara 100 g stafide sultanas sare piper patrunjel verde   Mod…

Read more »

Vin tonic cu hrean

24 October 2011
Vin tonic cu hreanIntr-un litru de vin rosu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin razatoarea fina. Se astupa sticla si se lasa sa se macereze continutul vreme de 8-9 zile, dupa care se filtreaza. Se administreaza 3-4 linguri din acest vin tonic pentru imbunatatirea digestiei, pentru stimularea si reglarea activitatii cardiace, contra anemiei si pentru…

Read more »

Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi rom

24 October 2011
Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi romO reteta delicioasa de prajiturele picante de cocos, ciocolata si rom din: ricotta, ciocolata menaj, boia iute, zahar, fulgi de cocos, zahar vanilat si rom. Ingrediente: 250 g ricotta 100 g ciocolată menaj 1 vârf de cuţit boia iute 40 g zahăr 50 g fulgi de cocos 1 plic zahăr vanilat 1 lingură rom pentru…

Read more »

Supa de ciuperci cu orez, costita si parmezan

24 October 2011
Supa de ciuperci cu orez, costita si parmezanO reteta delicioasa de supa de ciuperci cu orez, costita si parmezan din: orez, ulei de masline, sunca, ciuperci, unt, morcovi, ceapa, telina, faina, supa de carne, rozmarin, parmezan, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung 1 lingura ulei de masline 80 g sunca 400 g ciuperci proaspete 60 g…

Read more »

Clatite cu branza si ceapa verde

24 October 2011
Clatite cu branza si ceapa verdeO reteta delicioasa de clatite cu branza si ceapa verde din: oua, ulei, apa minerala, lapte, branza de vaci, branza de oaie, sare, piper, ceapa, unt, marar si patrunjel. Ingrediente: 3 oua mari o ceasca de ulei o caita de apa minerala o cana lapte 200 g faina 300 g branza de vaci 150 g…

Read more »

Sirop de hrean

24 October 2011
Sirop de hreanSe da prin razatoare o radacina de hrean, se adauga 4 linguri de miere, se amesteca bine si se lasa cateva minute la macerat. Se strecoara, presand continutul cu un tifon. Se obtine siropul crud. Resturile care raman in tifon se pun la fiert cu putina apa (cat sa le acopere). Dupa fierbere, se strecoara…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de fasole

24 October 2011
Reteta zilei: Ciorba de fasoleO reteta simpla si delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata, ardei gras, ceapa, telina, miez de dovlecel, bulion si patrunjel. Ingrediente: ½ kg fasole uscata 1 ardei gras rosu 1 ceapa ½ telina miez de dovlecel bulion patrunjel   Mod de preparare: Se spala fasolea si se pune la fiert. Se curate si…

Read more »

Salata de fasole cu bacon

24 October 2011
Salata de fasole cu bacon  O reteta delicioasa de salata cu fasole, bacon, otet balsamic, sfecla rosie, ului de masline, praz, gogosari, sare, piper macinat, miere, patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole cu bobul mare 2-3 linguriţe oţet balsamic 200 g bacon 1 sfeclă roşie 2 linguriţe ulei de măsline 1 praz 2 gogoşari sare piper măcinat 1 linguriţă miere…

Read more »

Rulouri cu branza

24 October 2011
Rulouri cu branzaO reteta delicioasa de rulouri cu branza din: oua, telemea de vaca, marar, ceapa, pesmet, sare, smantana sau iaurt, castraveti, marar si usturoi. Ingrediente: 4 oua 350 g telemea de vaca o legatura de marar o legatura de ceapa 6-8 linguri pesmet sare (daca este nevoie) o cutie smantana sau iaurt gras 2 castraveti o…

Read more »

Crema de vanilie

24 October 2011
Crema de vanilieO reteta delicioasa de crema de vanilie din: zahar, lapte, zahar vanilat, galbenusuri, amidon de porumb, pastaie de vanilie, scortisoara si portocala. Ingrediente: 200 g zahăr 500 ml lapte 1  pliculeţ de zahăr vanilat 2   gălbenuşuri 1 lămâie 1 portocală amidon de porumb 1/2 păstaie de vanilie pentru decor: 4 păstăi de vanilie 4 batoane…

Read more »

Cum se prepara sos de rosii cu busuioc (video)

24 October 2011
Cum se prepara sos de rosii cu busuioc (video)O reteta video despre cum se prepara sos de rosii cu busuioc, un preparat authentic Italian usor si gustos. Cum se prepara sos de rosii cu busuioc

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 9, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: