RSS

Retete culinare de Paşte #68

10 Apr

Retete de Paste:

Friptura din muschi de vita cu sos asiatic

21 September 2011
Friptura din muschi de vita cu sos asiaticO reteta de friptura din muschi de vita cu sos de vita asiatic din: muschi de vita, condimente, zahar, ulei de floarea soarelui, coriandru, supa de pui, ghimbir, sos de stridii si ceapa verde. Ingrediente: 2 kg de muschi de vita 2 lingurite de “cinci condimente chinezesti 2 lingurite de zahar 2 linguri de ulei…

Read more »

Ghebe murate

21 September 2011
Ghebe murateO reteta delicioasa de ghebe murate din: ghebe, otet, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, boabe de enibahar si foi de dafin. Ingrediente: 5 kg ghebe 500 ml otet 2 linguri sare grunjoasă neiodâ 1 lingură boabe de piper 1 lingură boabe de muştar 1 lingură boabe de enibahar 4 foi de dafin…

Read more »

Supă picantă cu sepii si frunze de sfeclă

21 September 2011
Supă picantă cu sepii si frunze de sfeclăO reteta delicioasa de supa picanta cu sepii si frunze de sfecla din: sepii, pulpa de rosii, frunze de sfecla, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute rosu, vin rosu, concentrat de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g sepii mici 3 linguri pulpă de roşii 7 frunze de sfeclă 3 linguri ulei de…

Read more »

Doradă umplută

21 September 2011
Doradă umplutăSe încinge cupto­rul la 180 °C. Se spală şi se şterg 4 dorade (curăţate, a cca 300 g). Se toacă 3 cepe şi 10 căţei de usturoi. Se lasă să se scurgă 100 g roşii uscate conservate în ulei; se taie mărunt. Se rup acele de la 6 fire de rozma­rin. Se curăţă şi se…

Read more »

Borsuri si ciorbe delicioase

21 September 2011
Borsuri si ciorbe delicioaseRetete de borsuri si ciorbe delicioase Bors de curcan O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt.   Ciorba de oaie O reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce,…

Read more »

Frigărui cu sos de susan

20 September 2011
Frigărui cu sos de susanSe taie fâşii subţiri 500 g muşchi file de viţel. Se toacă 2 căţei de usturoi şi se amestecă împreună cu 2 linguri ulei, 200 g iaurt, sare şi pi­per. Se ung fâşiile de carne cu acest amestec şi se lasă să se marineze la frigider peste noapte. Pen­tru sos, se prăjesc 50 g susan…

Read more »

Roşii în saramură

20 September 2011
Roşii în saramurăO reteta de rosii in saramura din: rosii, apa, frunze de visin, de loboda, de menta, macris, busuioc, cimbru, vita de vie, sare frunjoasa, piper boabe si frunze de dafin. Ingrediente: 3 kg roşii 3 – 4 l apă frunze de vişin, de lobodă, de mentă măcriş busuioc cimbru viţă de vie sare grunjoasă piper…

Read more »

Cod pane cu susan pe salată de varză

20 September 2011
Cod pane cu susan pe salată de varzăO reteta de cod pane cu susan pe salata de varza din: file de cod, ansoa, usturoi, pesmet, seminte de susan, ou, ulei de floarea soarelui, piper, varza, otet rosu, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 350 g file de cod 20 g anşoa în ulei (conservă) 1/2 căţel de usturoi 70…

Read more »

Salata de avocado cu pepene galben

20 September 2011
Salata de avocado cu pepene galbenSe decojeşte 1/2 pepene galben, se curăţă de seminţe, iar pulpa se taie cuburi. Se taie jumătăţi 2 fructe de avocado, se golesc de sâmburi, iar pulpa se taie cuburi. Se lasă să se scurgă 1 conservă porumb (cca 340 g) şi se amestecă împreună cu pulpa de pepene şi de avocado. Se taie rondele…

Read more »

Castraveti taiati in otet

20 September 2011
Castraveti taiati in otetO reteta delicioasa de castraveti taiati in otet din: castraveti, hrean, marar verde, seminte de mustar, otet, sare grunjoasa, piper boabe si foi de dafin. Ingrediente: 3 kg castraveţi proaspăt culeşi 3 rădăcini de hrean 1 leg. mare de mărar verde sau uscat 1 lingură seminţe de muştar 200 ml otet sare grunjoasă piper boabe…

Read more »

Retete de sarbatoare: Cozonac

20 September 2011
Retete de sarbatoare: CozonacO reteta delicioasa de cozonac din: faina, galbenusuri, lapte dulce, sare, drojdie, zahar, grasime, zahar, nuca macinata, stafide, cacao, rom, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, coaja rasa de portocala si ou. Ingrediente: 1 kg faină 5 gălbenuşuri 3/4 lapte dulce 1  linguriţă sare 50 g drojdie (2 cuburi) proaspătă 2   linguri zahăr 300 g…

Read more »

Retete delicioase: Zacusca

20 September 2011
Retete delicioase: ZacuscaO reteta de zacusca din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, zahar, miere, sare si piper macinat. Ingediente: 4 kg rosii 1 kg gogosari 1 kg ardei kapia 500 g morocvi 500 g ceapa 2 capatani de usturoi 500 ml ulei 2 linguri zahar 2 linguri miere sare piper proaspat macinat   Mod…

Read more »

Salata Atlantic

20 September 2011
Salata AtlanticSe spală 500 g cartofi roşii şi se fierb în apă cu sare, cca 20 min. între timp se spală 250 g roşii cherry şi se taie căpăcelele. Se scoate mie­zul cu o linguriţă. Pentru umplutură, se amestecă 100 g brânză de vaci, 1 linguriţă suc de lămâie, 1 lingură mărar tocat, sare şi piper;…

Read more »

Ciuperci in otet

20 September 2011
Ciuperci in otetO reteta delicioasa de ciperci in otet din: ciuperci de padure, saramura cu otet, cimbru, sare, piper boabe si enibahar. Ingrediente: 3 kg ciuperci de pădure: hribi, oiţe, gălbiori 2 litri lichid de saramură cu oţet cimbru verde sau uscat frunze de ţelină sare piper boabe enibahar   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, lăsaţi-le…

Read more »

Tocăniţă turcească

20 September 2011
Tocăniţă turceascăO reteta de tocanita turceasca din: vinete, dovlecei, telina verde, castraveti, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, rosii, sare, piper de cayenne, sare, cimbru, maghiran si crema de iaurt. Ingrediente: 450 g vinete 500 g dovlecei 250 g ţelină verde 500 g castraveţi 100 g ceapă 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 750 g carne…

Read more »

Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ceapa

20 September 2011
Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ceapaO reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ceapa din: ficatei de pui, zahar, ceapa, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: ficatei de pui zahar ceapa un strop de piper, eventual si sare cateva frunze de patrunjel/busuioc/ leustean Mod de preparare: Spalati ficateii de pui in apa rece si cura ta. Se acopera fundul unei…

Read more »

Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

20 September 2011
Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţăO reteta delicioasa de sardele umplute cu ricotta si verdeata din: sardele, ricotta, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, busuioc, cimbru, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele proaspete 250 g ricotta 30 g caşcaval de oaie 150 g pesmet 1 lingură pătrunjel 1 linguriţă busuioc 1  linguriţă cimbru 2  ouă…

Read more »

Retete de post: Praz cu masline

20 September 2011
Retete de post: Praz cu maslineO reteta de praz cu masline din: praz, masline, ulei, bulion de rosii, rosii, zahar, lamaie, faina si sare. Ingrediente: 1 kg praz 200 g măsline 3 linguri ulei 1 lingură bulion de roşii sau 1 cană suc de roşii 2-3 roşii 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 1 linguriţă faină sare   Mod de preparare:…

Read more »

Ficăţei de pui cu carne tocată

20 September 2011
Ficăţei de pui cu carne tocatăO reteta delicioasa de ficatei de pui cu carne tocata din: ceapa rosie, usturoi, ficatei de pasare, ulei, carne tocata, bulion, sare, piper, vin rosu, verdeata tocata, supa, unt, otet aromat, zahar si ceapa verde. Ingrediente: 2 cepe roşii 2 căţei de usturoi 500 g ficăţei de pasăre 2 linguri ulei 500 g carne tocată…

Read more »

Chifteluţe din creveţi şi cartofi

20 September 2011
Chifteluţe din creveţi şi cartofiO reteta delicioasa de chiftelute din creveti si cartofi din: creveti decorticati, unt, cartofi, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, piper, ardei gras galbens si salata creata. Ingrediente: 450 g creveţi decorticaţi 120 g unt 3 cartofi medii 1 ceapă mică 1 lingură pătrunjel faină albă 150 ml lapte ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Rulada cu piureu de cartofi cu roşii

20 September 2011
Rulada cu piureu de cartofi cu roşiiO reteta delicioasa de rulada cu piureu de cartofi si rosii din: ardei capia, crema de branza cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, oua, sare, piper si amestec de verdeturi. Ingrediente: 3 ardei capia roşii 250 g cremă de brânză de vaci cu verdeaţă 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg carne tocată 2…

Read more »

Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii

20 September 2011
Concentrat de ardei, gogoşari şi roşiiO reteta simpal de concentrat de ardei, gogosari si rosii din: ardei gras rosu, gogosari, rosii si sare. Ingrediente: 3 kg ardei gras roşu 1 kg gogoşari 3 kg roşii sare   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi arde­ii. Puneţi-le la fiert,…

Read more »

Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci

20 September 2011
Ciorba de vita cu perisoare de ciuperciO reteta delicioasa de Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci din: rasol vita, morcov, ceapa, ardei gras, cartofi, rosii, oua, ciuperci, faina, gris, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol vita – 500 g 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2 cartofi 2 rosii 2 oua 300 g ciuperci albe de cultura…

Read more »

Chifteluţe în stil oriental

20 September 2011
Chifteluţe în stil orientalO reteta delicioasa de chiftelute in stil oriental din: chifla, lapte, stafide, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, zahar, boia, mustar, migdale, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 100 ml lapte 50 g stafide 1/2 ceapa 3 linguri ulei 500 g carne tocata 1 ou sare piper zahar boia…

Read more »

Cocktail Wolga Clipper

20 September 2011
Cocktail Wolga ClipperO reteta simpla de Cocktail Wolga Clipper din: votca, apricot brandy, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Apricot Brandy 3 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele cu gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bere. Decoram cu…

Read more »

Retete de post: Ghiveci calugaresc

20 September 2011
Retete de post: Ghiveci calugarescO reteta delicioasa de ghiveci calugaresc din: ceapa, varza, sfecla, morcovi, masline, pastai de fasole, mazare boabe, vanata, dovlecei, rosii, ulei, patrunjel, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: 2-3 cepe 1 varză (crudă sau murată) 2-3 sfecle 2-4 morcovi 10-15 măsline întregi 10-12 păstăi de fasole 1 cană mazăre boabe 1 vânătă 2…

Read more »

Caracatiţă prăjită cu sos verde

20 September 2011
Caracatiţă prăjită cu sos verdeO reteta delicioasa de caracatita prajita cu sos verde din: caracatita, ulei de masline extravirgin, foi de dafin, sare, piper, patrunjel, rosie, usturoi si ardei gras. Ingrediente: 1 caracatiţă (circa 500 g) 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 foi de dafin sare şi piper pentru sos: 3 legături de pătrunjel 1 roşie 2 căţei…

Read more »

Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi

20 September 2011
Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofiO reteta delicioasa de Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi din: ceapa, carne tocata, oua, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, rosii cherry, ceapa verde, smantana dulce, smantana fermentata, boia si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 600 g carne tocată 4 ouă 50 g pesmet sare piper 2 linguri ulei 500 g cartofi mici fierţi în…

Read more »

Ciorbă de ciuperci cu orez

20 September 2011
Ciorbă de ciuperci cu orezO reteta delicioasa de ciorba de ciuperci cu orez din: ciuperci, morcov, telina, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei si bors. Ingrediente: ciuperci de pădure sau champignoane albe de cultură 1 morcov 1/2 telină 2 linguri orez 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 leg. pătrunjel verde 100 ml smântână 1 lingură ulei borş …

Read more »

Cocktail Moscow Apple

20 September 2011
Cocktail Moscow AppleO reteta simpla de Cocktail Moscow Apple din: votca, limeta si suc de mere. Ingrediente: 4 cl votca 1 limeta suc de mere   Mod de preparare: Se pun cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Limeta se taie in patru bucati, zeama se preseaza in pahar, apoi se pun bucatile ramase. Se…

Read more »

Chiftelute umplute cu ou (Scotch Eggs)

20 September 2011
Chiftelute umplute cu ou (Scotch Eggs)O reteta delicioasa de chiftelute umplute cu ou din: oua, carne tocata, pesmet, patrunjel tocat, sare, piper si grasime. Ingrediente: 10 ouă 500 g carne tocată 100 g pesmet 1 lingură pătrunjel tocat sare piper grăsime pentru prăjit   Mod de preparare: Se pun la fiert 8 ouă în apă clo­cotită; se fierb tari, cca…

Read more »

Kapunata cu masline

20 September 2011
Kapunata cu maslineO reteta delicioasa de kapunata cu masline din: rosii, ardei grasi verzi, vinete, telina verde, usturoi, ceapa, cimbru, busuioc, ulei de masline, otet, zahar, sare, piper, capere si masline negre. Ingrediente: 3 rosii 2 ardei graşi verzi 2 vinete 2 fire ţelină verde 3 căţei de usturoi 2 cepe 1 fir cimbru 1 fir busuioc…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu ciuperci în sos gorgonzola

20 September 2011
Reteta zilei: Pui cu ciuperci în sos gorgonzolaO reteta delicioasa de pui cu ciuperci in sos gorgonzola din: piept de pui, ciuperci, gorgonzola, smantana, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 500 g ciuperci pleurotus 150 g gorgonzola 150 ml smantana de gatit 1 ceapa 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare…

Retete de post: Roşii umplute cu ciuperci

20 September 2011
Retete de post: Roşii umplute cu ciuperciO reteta delicioasa de rosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10-12 roşii mijlocii 6-8 ciuperci de cultură sau hribi 3 linguri ulei 1 ceapă 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile, taie-le capacul şi goleşte-le de miez. Inlătură seminţele…

Read more »

File de calcan aromat cu vanilie

20 September 2011
File de calcan aromat cu vanilieO reteta delicioasa de file de calcan aromat cu vanilie din: fileuri de calcan, oua, faina, pastati de vanilie, cartof, ceapa, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, sare, piper alb si maioneza. Ingrediente: 4 fileuri de calcan 4 ouă 100 g faină albă păstăi de vanilie 1 cartof fiert 1 ceapă linguri ulei…

Read more »

Fructele de pădure pregătesc imunitatea pentru vreme rece

20 September 2011
Fructele de pădure pregătesc imunitatea pentru vreme receSistemul imunitar slăbit, problemele digestive, dar şi cancerul pot fi ameliorate şi chiar tratate cu ajutorul fructelor de pădure. Încălzirea la 40 de grade C le scade însă din beneficii. Gustoase, colorate şi parfumate, fructele de pădure aduc un plus de savoare deserturilor, dar şi foarte multe beneficii pentru sănătate. Specialiştii oferă o listă cu…

Read more »

Supa crema de ardei gras

19 September 2011
Supa crema de ardei grasO reteta delicioasa de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 5 ardei graşi (portocalii sau roşii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250 g roşii decojite (conservă) 1 foaie…

Read more »

Retete de post: Hribi picanti

19 September 2011
Retete de post: Hribi picantiO reteta de hribi picanti din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde, zahar, otet, ulei, usturoi, sare si piper, frunze de busuioc verde si sare. Ingrediente: 10-12 hribi mari sau mici 2 rosii 1 ardei gras 1 salata verde 1 lingura zahar 2 linguri otet 2 linguri ulei 4-5 catei usturoi sare si piper macinat…

Read more »

Bulete mediteraneene cu ton

19 September 2011
Bulete mediteraneene cu tonO reteta delicioasa de bulete mediteraneene cu ton din: ton in ulei, masline, paine toast, lapte, fileuri de ansoa, capere, rosii cherry, oua, pesmet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 180 g ton în ulei (conservă) 1 lingură măsline fără sâmburi 3  felii de pâine toast 1/2 pahar lapte…

Read more »

Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat

19 September 2011
Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortatO reteta delicioasa de tocanita de vacuta cu ardei gras asortat din: file de vita, ardei grasi, usturoi, ardei iute, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 500 g file de vită 4 ardei graşi asortaţi (roşii şi galbeni) 250 g roşii cherry 4 căţei de usturoi 1 ardei iute 2…

Read more »

Sufleu de crab

19 September 2011
Sufleu de crabO reteta de sufleu de crab din: carne de cran, clesti de crab, oua, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 120 g carne de crab (din con­servă sau congelată) 150 g carne prăjită de crab (la borcan sau vrac) 2 cleşti de crab fierţi (proaspeţi sau decongelaţi) 6 ouă 50 g unt 50…

Read more »

Ardei umpluţi la cuptor

19 September 2011
Ardei umpluţi la cuptorO reteta delicioasa de ardei umpluti la cuptor din: cartofi, ulei de masline, sare, boabe de piper negru, ardei grasi rosii, busuioc, ceapa, carne tocata, pesmet, ou, mustar, piper, vin si foi de dafin. Ingrediente: 800 g cartofi mici 4 linguri ulei de măsline sare 1 lingură boabe de piper negru 4 ardei graşi roşii…

Read more »

Dressing cu muştar şi ou

18 September 2011
Dressing cu muştar şi ouSe decojesc 2 ouă fierte tari şi se toacă mărunt. Se amestecă împreună cu 4 linguri smântână, 4 linguri iaurt, 2 linguri muştar, sare, piper, 1 praf zahăr şi 1 lingură suc de lămâie. Ideal pentru salate.

Read more »

Dressing de hrean

17 September 2011
Dressing de hreanSe amestecă 6 linguri smântână cu 4 linguri suc de portocale, 4 linguri suc de lămâie, 2 linguri hrean (din borcan), sare, piper şi 1 praf de sare. Ideal pentru salate.

Read more »

Retete delicioase: Chiftelute de dovlecei

16 September 2011
Retete delicioase: Chiftelute de dovleceiO reteta de chiftelute de dovlecei din: cartofi rosii, morcovi, dovlecei, marar, ceapa verde, oua, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei si cascaval. Ingrediente: 250 g cartofi roşii 250 g morcovi 450 g dovlecei 3 fire mărar 1/2 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g făină 2 linguri amidon sare piper 1/2 linguriţă nucşoară 3…

Read more »

Cocktail Vodkatini

16 September 2011
Cocktail VodkatiniO reteta simpla de cocktail Vodkatini din: votca, vermut si masline. Ingrediente: 1 cl votca 6 cl vermut masline   Mod de preparare: Amestecam votca racita in gheata cu vermut si cu cuburi de gehata intr-un pahar de mixare. Apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail racit in prealabil si adaugam o masline.

Read more »

File de pangasius în manta de dovlecei

16 September 2011
File de pangasius în manta de dovleceiO reteta de file de pangasius in manta de dovlecei din: cartofi, unt, boia, vin alb sec, supa de legume, dovlecei, ulei de masline, pangasius, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 2 linguri unt 1 linguriţă boia 100 ml vin alb sec 150 ml supă de legume 4 dovlecei (cca 150 g fiecare) 3…

Read more »

Cum se prepara pieptul de rata (video)

16 September 2011
Cum se prepara pieptul de rata (video)Secretul consta in a sti cu exactitate cat timp trebuie preparat si gatit pieptul de rata. Avem nevoie de o tigaie, putin unt, sare, piper, un strop de ulei de masline si bineinteles pieptul de rata. Punem la incins tigaia, adaugam untul si uleiul de masline in acelasi timp, in acest fel untul nu se…

Read more »

Muşchi de vită cu cartofi şi gălbiori

16 September 2011
Muşchi de vită cu cartofi şi gălbioriO reteta de muschi de vita cu cartofi si galbiori din: muschid e vita, cartofi, galbiori, ulei, usturoi, patrunjel verde, vin alb, miere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 muschi de vita 500 g cartofi 500 g galbiori 4 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 100 ml vin alb aromat 1…

Read more »

Retete de post: Pilaf de orez cu legume

16 September 2011
Retete de post: Pilaf de orez cu legumeO reteta de pilaf de orez cu legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei graşi 1 ceapă mare 2 roşii 1 ceaşcă mare ulei 1 cană orez sare piper 2-3 linguri pătrunjel tocat fin   Mod de preparare: Curăţă ardeii graşi, ceapa şi dovleceii.…

Read more »

Sendvis de foie gras si mere

16 September 2011
Sendvis de foie gras si mereO reteta delicioasa de sendvis de foie gras si mere din: foie gras de rata, mere, ridichi negre, miere, faina, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 600 g foie gras de rata crud 4 mere 2 ridichi negre 3 linguri de miere 1 lingura de faina ulei pentru prajit 50 g unt 1…

Read more »

Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant

16 September 2011
Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picantO reteta delicioasa de Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant din: creveti, taitei de orez, ulei de floarea soarelui, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 cozi de creveţi mari, proaspeţi 150 g tăieţei de orez ulei de floarea-soarelui pentru prăjit sare pentru sos: 4…

Read more »

Retete de post: Sarmale de post în foi de viţă

16 September 2011
Retete de post: Sarmale de post în foi de viţăO reteta de sarmale de post in foi de vita din: frunze de vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi si sare. Ingrediente: 60 frunze de viţă 300 g orez 300 g hribi uscaţi (sau ciuperci) 4 cepe mijlocii 1 lingură mentă uscată, bine mărunţită 2  linguri bulion 2-3 roşii 1 cană ulei…

Read more »

Papardelle cu hribi si bacon

16 September 2011
Papardelle cu hribi si baconO reteta de papardelle cu hribi si bacon din: papardelle, hribi, bacon, usturoi, vin alb, ulei, smantana, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g papardelle 400 g hribi proaspeti 200 g bacon 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 2 linguri ulei 4 linguri smantana 1 lingura parmezan ras sare piper   Mod de…

Read more »

Retete delicioase: Dovlecei umpluţi

16 September 2011
Retete delicioase: Dovlecei umpluţiO reteta delicioasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, orez fiert, frunzulite de cimbru, sare, piper, cascaval, supa si smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 400 g roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 lingiri ulei de măsline 400 g carne tocată 125 g orez fiert (respectiv 50 g…

Read more »

Bulete de cod sărat şi cartofi

16 September 2011
Bulete de cod sărat şi cartofiO reteta de bulete de cod sarat din: cod sarat, cartofi, oua, lapte, ceapa, smantana, parmezan, pesmet, faina alba, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g cod sărat 3 cartofi medii (spre mari) 2 ouă 400 ml lapte 600 ml apă 2 cepe mici 2 linguri smântână 1 lingură parmezan ras…

Read more »

Ciuperci cu cartofi tărănesti

16 September 2011
Ciuperci cu cartofi tărănestiO reteta de ciuperci cu cartofi taranesti din: ciuperci, cartofi, ceapa, costita afumata, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete 500g cartofi 2 cepe mari 150g costiţă afumată 50ml ulei 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i în felii de circa 1 cm grosime şi puneţi-i la…

Read more »

Salata de ruccola cu branza de capra

16 September 2011
Salata de ruccola cu branza de capraSe spală 8 roşii cherry. Se curăţă 8 cepe franţuzeşti şi se taie jumătăţi. Se aşază pe grătarul încins al cuptorului, acoperit cu hârtie de copt, legumele şi 8 felii de brânză de capră (rulouri) şi se lasă cca 5 min. Se adaugă apoi 8 felii subţiri de pâine-baghetă şi se mai lasă pe grătar…

Read more »

Curry de pui cu dovlecel si ardei gras

16 September 2011
Curry de pui cu dovlecel si ardei grasO reteta delicioasa de curry de pui cu dovlecel si ardei gras din: dovlecel, ardei gras, ardei iute, file de piept de pui, lapte de cocos, ceapa, usturoi, orez, sare, ulei, piper, curcuma, coriandru, chimen si supa. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 600 g file de piept de pui 200…

Read more »

Retete delicioase: Supa crema de ciuperci

16 September 2011
Retete delicioase: Supa crema de ciuperciO reteta delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci, cartof, morcov, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci champignon proaspete 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă mare 50ml unt 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi treceţi-le prin maşina de tocat. Curăţaţi…

Read more »

Retete de post: Fasole bătută cu garnitură de ceapă călită

16 September 2011
Retete de post: Fasole bătută cu garnitură de ceapă călităO reteta delicioasa de fasole batuta cu garnitura de ceapa calita din: fasole boabe, pastarnac, ceapa, morcovi, ulei, usturoi, bulion de rosii si boabe de piper. Ingrediente: 1 kg fasole boabe (albă sau pestriţă) 1 păstârnac 1 ceapă 2 morcovi pentru garnitură: 2 cepe mari 1 ceaşcă mare ulei 1 căpăţână de usturoi 2 linguri…

Read more »

Gălbiori cu ouă jumări

15 September 2011
Gălbiori cu ouă jumăriO reteta delicioasa de galbiori cu oua jumari din: galbiori, oua, ulei de masline, usturoi, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250g gălbiori 4 ouă 3-4 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 50g caşcaval 3-4 fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălati bine gălbiorii, scurgeţi-i de apă şi…

Read more »

Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ardei iute

15 September 2011
Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ardei iuteO reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ardei iute din: ficatei de pui, zahar, ardei iute, piper, sare si frunze de patrunjel. Ingrediente: ficatei de pui zahar ardei iute un strop de piper, eventual si sare cateva frunze de patrunjel/busuioc/ leustean   Mod de preparare: Spalati ficateii de pui in apa rece si…

Read more »

Cartofi la cuptor cu praz si rosii

15 September 2011
Cartofi la cuptor cu praz si rosiiO reteta de cartofi la cuptor cu praz si rosii din: cartofi, praz, rosii, smantana, sare, ou, parmezan, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi 1 fir praz 5 rosii 300 ml smantana sare 1 ou 4 linguri parmezan ras piper nucsoara   Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb in apa cu…

Read more »

Retete de post: Chiftelute de legume

15 September 2011
Retete de post: Chiftelute de legumeO reteta de post de chiftelute de legume din: varza, cartofi, dovlecei, morcovi, frunze de sfecla, ceapa, faina, ulei, cimbru, bulion de rosii, pesmet, marar, piper si frunze de salata. Ingrediente: 1 varză mică 4 cartofi mijlocii 2 dovlecei 2 morcovi 3-4 frunze de sfeclă 2 cepe 2 linguri faină 1 cană ulei 1 linguriţă…

Read more »

Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocală

15 September 2011
Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocalăO reteta delicioasa de creveti in crusta crocanta cu andive si portocala din: creveti, faina, faina de grau integral, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui, apa minerala, andive, portocala, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 creveţi mari 100 g faină albă 20 g faină de grâu integral 2 linguri seminţe…

Tocinei moldoveneşti

15 September 2011
Tocinei moldoveneştiO reteta delicioasa de tocinei moldovenesti din: cartofi, oua, faina, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, ulei, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 1  kg cartofi 2  ouă 3-4 linguri făină 2 linguri zahăr 1 linguriţă sare 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 1 cană ulei pentru decor: 1 pahar smântână 4 linguri zahăr…

Read more »

Merluciu cu salata de cruditati

15 September 2011
Merluciu cu salata de cruditatiO reteta delicioasa de merluciu cu salata de cruditati din: merluciu, lapte, maioneza, apa, ou, faina, pesmet, ulei de floarea soarelui, rosii, ardei, telina, morcov, dovlecei, ceapa rosie, fenicul, ulei de masline extravirgin, otet si sare. Ingrediente: 300 g merluciu 500 ml lapte 500 ml apă 2 linguri maioneză 1 ou 2  linguri faină albă…

Read more »

Pui fript cu guacamole

15 September 2011
Pui fript cu guacamoleO reteta de pui fript cu guacamole din: rosii, avocado, piept de pui, lipii, ceapa, ulei de masline, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 3 rosii 2 fructe avocado 4 fileuri de piept de pui 4 lipii 1 ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper 2 linguri suc de lamaie   Mod de…

Read more »

Cum se prepara: Biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir (video)

15 September 2011
Cum se prepara: Biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir (video)O reteta video despre cum se prepara biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir. Ingrediente: Pentru biban: 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat si taiat in fasii lungi si subtiri 1 ceapa verde, taiata in fasii 1 biban de mare intreg (550g) curatat 1 lingura vin de orez Shaoxing Pentru sosul de ghimbir…

Read more »

Reteta zilei:Paste montignac

15 September 2011
Reteta zilei:Paste montignacO reteta de paste mantignac din: paste montignac, ciuperci, rosii, fasole rosie, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, busuioc, rozmarin, pasta de ardei iute, ulei de masline si bulion. Un preparat simplu care poate fi mancat atat in faza I, cat si in faza a II-a a Dietei Montignac. Ingrediente: 1 punga paste montignac 1 cutie…

Read more »

Ciuperci cu orez şi parmezan

15 September 2011
Ciuperci cu orez şi parmezanO reteta simpla si delicioasa de ciuperci cu orez si parmezan din: ciuperci, orez, sofran, parmezan, ceapa, morcov, pastarnac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete 300g orez cu bob lung un vârf de cuţit şofran 100g parmezan 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 50ml ulei de măsline sare piper…

Read more »

Cocktail Ice Land

15 September 2011
Cocktail Ice LandO reteta simpla de Cocktail Ice Land din: votca, suc de grepfrut, tonic, grepfrut si cirese. Ingrediente: 4 cl votca 10 cl suc de grepfrut tonic o felie de grepfrut cirese   Mod de preparare: Amestecam votca cu sucul de fructe si cu cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi luni si completam cu tonic.…

Read more »

Retete delicioase: Poale-n brâu

15 September 2011
Retete delicioase: Poale-n brâuO reteta delicioasa de poale-n brau din: faina, lapte, zahar, drojdie, sare, branza de burduf, coaja rasa de lamaie, oua, malai, zahar tos si ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 1 lingură zahăr 30-40 g drojdie 1/2 linguriţă sare pentru umplutură: 1/2 kg brânză de burduf 2 linguri coajă rasă de lămâie 4…

Read more »

Chifteluţe de ciuperci

15 September 2011
Chifteluţe de ciuperciO reteta de chiftelute de ciuperci din: ciuperci, piept de pui, ceapa, oua, pesmet, faina, sos worchester, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g piept de pui 1 ceapa 2 oua 2 linguri pesmet 3 linguri faina 1 lingurita sos Worchester 1 legatura patrunjel 200 ml ulei sare piper   Mod de…

Read more »

Lipie cu chili şi carne

15 September 2011
Lipie cu chili şi carneO reteta delicioasa de lipie cu chili si carne din: ceapa, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata, rosii, boabe de fasole, sare, piper, salata verde, lipii si ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă franţuzească 4 cepe verzi 3 linguri ulei de măsline 500 g carne tocată 100 g roşii decojite (conservă) 400 g boabe de…

Read more »

Supa crema de melci cu unt asezonat

15 September 2011
Supa crema de melci cu unt asezonatO reteta de supa crema de melci cu unt asezonat din: melci, usturoi, unt moale, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb, ceapa, morcov, hasme, cuisoare, verdeata asortata, sorici de porc, sare si piper. Ingrediente: 4 duzini de melci la cutie 30 de catei de usturoi 200 g unt moale 1 lingura ulei de masline…

Read more »

Retete delicioase: Alivenci

15 September 2011
Retete delicioase: AlivenciO reteta delicioasa de alivenci din: branza dulce de vaci, lapte, oua, faina, malai, smantana, unt, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g brânză dulce de vaci 1 cană lapte rece 4   ouă 5   linguri făină 4 linguri mălai 4 linguri smântână 1 lingură unt 1/2 linguriţă sare 1 plic zahăr vanilat (facultativ)   Mod…

Read more »

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

15 September 2011
Langustine prăjite cu sos dulce-acrişorO reteta de langustine prajite cu sos dulce acrisor din: langustine, faina alba, faina din grau integral, apa minerala, ulei de floarea soarelui, vermut alb, zahar, otet si portocala. Ingrediente: 30 langustine 150 g faină albă 1 lingură faină de grâu integral 1 pahar apă minerală ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru sos: 1  pahar…

Read more »

Chec cu banane, nuca si curmale

15 September 2011
Chec cu banane, nuca si curmaleO reteta delicioasa de chec cu banane, nuca si curmale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, scortisoara, zahar alba si zahar brun, oua, ulei, esenta de vanilie, esenta de rom, esenta de portocale, banane, nuca, smochine, curmale, stafide si coaja de portocala. Ingrediente: 400g faina o lingurita praf de copt o lingurita bicarbonat…

Read more »

Salata de pui cu taitei si piersici

15 September 2011
Salata de pui cu taitei si piersiciO reteta delicioasa de salata de pui cu taitei si piersici din: paste, sare, file de piept de pui, ulei de masline, piersici, telina, ardei gras verde, ceapa verde, patrunjel verde, maioneza, branza de vaci, piper si praf de curry. Ingrediente: 200 g paste (de ex. farfalle) sare 500 g file de piept de pui…

Read more »

Reteta zilei: Snitele din piept de pui

15 September 2011
Reteta zilei: Snitele din piept de puiO reteta simpla si delicioasa de snitele din piept de pui din: piept de pui dezosat, oua, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2.5 kg piept de pui dezosat 10 oua 100 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se spala si se portioneaza pieptul de pui. Oualele se bat ca pentru omleta si…

Read more »

Cornuleţe cu nucă şi magiun

15 September 2011
Cornuleţe cu nucă şi magiunO reteta delicioasa de cornulete cu nuca si magiun din: margarina, zeama de lamaie, apa calda, faina, coaja de lamaie, sare, nuci macinate, magiun si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina (sau unt) 3 linguri zeamă de lămâie 5 linguri apă caldă 400 g făină coajă rasă de lămâie (sau 1 pliculeţ zahăr vanilat) 1/2…

Read more »

Ciuperci umplute cu urdă

15 September 2011
Ciuperci umplute cu urdăO reteta delicioasa de ciuperci umplute cu urda din: ciuperci, urda, ceapa verde, chimen macinat, marar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 16 ciuperci champignon mari 300 g urda 1 leg. ceapa verde 1 lingurita rasa de chimen macinat 1 leg. marar 2-3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Scoateti…

Read more »

Los Angeles Cocktail

15 September 2011
Los Angeles CocktailO reteta simpla de Los Angeles Cocktail din:votca, grand marnier, suc de portocale, suc de ananas, sirop de grenadine, suc de maracuja, suc de grepfrut, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Grand Marnier 3 cl suc de portocale 3 cl suc de ananas 1 strop de sirop de grenadine…

Read more »

Ştrudel cu anghinare si cod sarat

15 September 2011
Ştrudel cu anghinare si cod saratO reteta delicioasa de strudel cu anghinare si cod sarat din: foitaj, anghinare, file de cod sarat, mozzarella, ou, rosii, supa concentrata de legume, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 200 g anghinare fiartă 250 g file de cod sărat 100 g mozzarella 1 ou pentru…

Read more »

Piept de pui cu topping de pizza

15 September 2011
Piept de pui cu topping de pizzaO reteta de piept de pui cu topping de pizza din: broccoli, boabe de porumb, ananas, usturoi, rosii, bulion, sare, piper, zahar, oregano, rosii cherry, sunca de praga, piept de pui si cascaval. Ingrediente: 80 g broccoli congelat 4 linguri boabe de porumb din conservă 2 felii ananas (conservă) 1 căţel de usturoi 150 g…

Read more »

Gravlax cu cartofi

15 September 2011
Gravlax cu cartofiO reteta delicioasa de gravlax cu cartofi din: gravlax, cartofi dulci, faina, oua, iaurt natur, lapte, smantana, unt, sare si piper. Gravlax (specialitate scandi­navă): somon marinat – în suc propriu – cu sare, zahăr, piper măcinat şi mărar proaspăt. Preparatul se ţine mai multe zile Ia rece, întorcând peştele o dată la 12 h şi…

Read more »

Totul despre ciuperci

15 September 2011
Totul despre ciuperciExistă aproape 200.000 de specii de ciuperci, din care doar câteva mii sunt co­mestibile. Unele dintre aceste specii, întâlnite în pădurile tropicale, au proprietatea de a fi fosforescente, luminând în mod straniu pădurile în timpul nopţilor de vară, ceea ce ie-a atras şi epitetul de diaboli­ce. Ciupercile sunt numite adesea şi carne vegetală făcând parte…

Read more »

Clătite cu dulceaţă de vişine

15 September 2011
Clătite cu dulceaţă de vişineO reteta delicioasa de clatite cu dulceata de visine din: faina, lapte, sare, coaja de lamaie sau de portocala, unt sau ulei, smantana si dulceata de visine. Ingrediente: 2 linguri cu vârf faină (albă, neagră, integrală) 750 ml de lapte (apă minerală, sifon sau bere) 1/2 linguriţă sare 1 lingură coajă rasă de lămâie sau…

Read more »

Dressing de iaurt si verdeaţă

15 September 2011
Dressing de iaurt si verdeaţăSe curăţă şi se toacă 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel şi 1 legătură busuioc. Se curăţă şi se toacă 2 cepe de apă şi 1 căţel de usturoi. Se amestecă ceapa şi usturoiul cu 3 linguri suc de lămâie, 300 g iaurt natur şi 3 linguri ulei de măsline. Se înglobează verdeaţa, iar dressingul…

Read more »

Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel

15 September 2011
Toast cu doua feluri de foaie gras si caramelO reteta de toast cu doua feluri de foaie gras si caramel din: foaie gras de rata, smochine uscate, paine de tara, sare, sare de mare, piper, zahar pudra si ulei. Ingrediente: 4 felii foie gras de raţă, proaspăt 4 felii foie gras de raţă, semipreparat 4 smochine uscate 4 felii pâine de ţară sare…

Read more »

Ciuperci pane cu mujdei

14 September 2011
Ciuperci pane cu mujdeiO reteta delicioasa de ciuperci pane cu mujdei din: ciuperci, faina, pesmet, oua, ulei, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete (champignon, hribi, bureti de padure) 100 g faina 150 g pesmet 2-3 oua 250 ml ulei 1 capatana de usturoi 250 g smantana 1 legatura patrunjel sare piper   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Tortellini Philadelphia

14 September 2011
Reteta zilei: Tortellini PhiladelphiaO reteta delicioasa de tortellini philadelphia din: paste tortellini, branza philadelphia, usturoi, sare, piper si verdeata. Este o reteta sigura pentru o cina rapida si delicioasa! Ingrediente: o cana de paste tortellini; o cutie 200 g branza Philadelphia; doi catei de usturoi; sare, piper si verdeata dupa gust.   Mod de preparare: Se fierb tortellini…

Read more »

Gogoşi din aluat de paine

14 September 2011
Gogoşi din aluat de paineO reteta de gogosi din aluat de paine din: faina, apa, sare, zahar tos, drojdie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faină 1  cană apă (sau lapte, iaurt, zer) 1/2 linguriţă sare 2  linguri zahăr tos 1 cub drojdie 1 cană ulei pentru decor: zahar pudra   Mod de preparare: Cerne faina, încălzeşte apa…

Read more »

Pui la grătar cu sos de castraveţi şi iaurt

14 September 2011
Pui la grătar cu sos de castraveţi şi iaurtAmestecă 230 g de felii de castraveţi cu 3/4 cană de iaurt natural cu 2% grăsimi, 2 linguri de mărar proaspăt tocat şi 1 linguriţă de usturoi pisat. Pune pe grill 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele, la tempe­ratură medie, aproxi­mativ 15-18 minute, întoarce-i o singură dată pe fiecare parte. Apoi rumeneşte 4…

Read more »

Terina de somon si anghila cu caviar

14 September 2011
Terina de somon si anghila cu caviarO reteta delicioasa de terina de somon si anghila cu caviar din: somon afumat, fileuri de anghila, caviar, lamaie, foi de gelatina, smantana, seminte germinate si piper. Ingrediente: 200 g somon afumat (felii subţiri) 200 g fileuri de anghilă afu­mată (fără piele) 50 g caviar 1 lămâie 6 foi de gelatină (6 x 2 g)…

Read more »

Papardelle cu ciuperci şi dovlecel

14 September 2011
Papardelle cu ciuperci şi dovlecelO reteta delicioasa de Papardelle cu ciuperci şi dovlecel din: papardelle, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper.   Ingrediente:   500 g papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50ml ulei de măsline 50 g parmezan 2-3 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pastele în…

Read more »

Salată cu ardei şi tortilla chips

14 September 2011
Salată cu ardei şi tortilla chipsO reteta de salata de ardei cu tortilla chips din: ceapa rosie, ulei de masline, carne tocata, pudra de chili, boia dulce, fulgi de ardei iute, maghiran, sare, piper, amidon, chimen, salsa de rosii, suc de rosii, boabe de porumb, salata, rosii, tortilla chips, smantana si cascaval. Ingrediente: 3 cepe roşii 1 lingură ulei de…

Ciuperci cu piept de rată si sfeclă roşie

14 September 2011
Ciuperci cu piept de rată si sfeclă roşieO reteta delicioasa de ciuperci cu piept de rata si sfecla rosie din: ciuperci, piept de rata, sfecla rosie, ulei de masline, coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 500 g piept de rata 300 g sfecla rosie 50 ml ulei de masline 1 lingurita coriandru macinat 1 legatura patrunjel sare piper…

Read more »

Retete delicioase: Scovergi

14 September 2011
Retete delicioase: ScovergiO reteta simpla de scovergi din: faina, sare, ulei, zahar tos si apa calda. Ingrediente: 1/2 kg faină drojdie cât o nucă 1/2linguriţă de sare 1  ceaşcă de ulei 2   linguri cu zahăr tos 1 cană cu apă caldă   Mod de preparare: Cerne faina, pune drojdia frecată cu o linguriţă de za­hăr şi sarea,…

Read more »

Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviar

14 September 2011
Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviarO reteta deosebita de stridii, tartar de alge si caviar din: stridii, caviar, avocado, alge, hasma, capere, vin alb sec, lamaie, smantana, foi de gelatina, ulei de alune de padure si piper. Ingrediente: 24 stridii 50 g caviar 1 avocado 100 g salată de mare (alge) 1 haşmă 1 lingură capere mici 100 ml vin…

Read more »

Cocktail Salty Dog

14 September 2011
Cocktail Salty DogO reteta simpla de Cocktail Slaty Dog din: votca, suc de grepfrut si sare. Ingrediente: 5 cl votca 5 cl suc de grepfrut putina sare   Mod de preparare: Mixam votca si sucul de fructe cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail, racit mai devreme. In final presaram cu…

Read more »

Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă

14 September 2011
Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentăO reteta delicioasa de Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă din: masline negre, rosii, ardei rgas verde, ardei gras galben, lamai, cuscus, ulei de masline, sare, piper, tabasco, patrunjel, ceapa si menta. Ingrediente: borcan măsline negre fără sâmburi 3 roşii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 2 lămâi 250 g cuşcuş (instant)…

Read more »

Retete delicioase: Ardei umpluţi cu ciuperci

14 September 2011
Retete delicioase: Ardei umpluţi cu ciuperciO reteta delicioasa de ardei umpluti cu ciuperci din: ardei grasi, ciuperci, ceapa, orez, rosii, ulei, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 12 ardei graşi 500g ciuperci proaspete 1 ceapă mare 250 g orez 6 roşii bine coapte 50 ml ulei 500ml supă de legume sare piper   Mod de preparare: Taiaţi-le ardeilor partea…

Read more »

Peşte în stil mediteranean

14 September 2011
Peşte în stil mediteraneanO reteta delicioasa de peste in stil mediteranean din: peste spada, usturoi, masline negre, muguri de pin, vin alb, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (150 g fiecare) 1 căţel de usturoi 12 măsline negre fară sâmburi 30 g muguri de pin 1/2pahar vin alb 80 g pesmet…

Read more »

Papanaşi braşoveni

14 September 2011
Papanaşi braşoveniO reteta delicioasa de papanasi brasoveni din: branza dulce de vaci, oua, praf de copt, faina, sare, zahar tos, ulei, dulceata de fructe, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce de vaci 2 ouă 1 pliculeţ praf de copt 4-5 linguri făină (sau griş) 1/2 linguriţă sare 2 linguri zahăr tos 1 cană…

Read more »

Salata de spaghete cu rosii cherry

14 September 2011
Salata de spaghete cu rosii cherryO reteta de salata de spaghete cu rosii cherry din: spaghete, sare, seminte de pin, rosii ucate in ulei, rosii cherry, ruccola, ulei de masline, piper, suc de lamaie si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghete sare 150 g seminte de pin 200 g rosii uscate in ulei 200 g rosii cherry 150 g ruccola ulei…

Read more »

Plăcintă cu brânză şi dulceaţă de căpşuni

14 September 2011
Plăcintă cu brânză şi dulceaţă de căpşuniO reteta delicioasa de placinta cu branza si dulceata de capsuni din: ou, bicarbonat, ulei, lapte, faina, branza de vaci, zahar, stafide, zahar vanilat, dulceata de capsuni si nuca de cocos. Ingrediente: 1 ou 1 lingură bicarbonat 3 linguri ulei 3 linguri lapte făină cât cuprinde pentru umplutură: 1/2 kg brânză de vaci scoaptă (acrită)…

Read more »

Reteta zilei: Cruşon de pepene galben

14 September 2011
Reteta zilei: Cruşon de pepene galbenO reteta simpla si delicioasa de cruson de pepene galben din: pepene galben, zahar, rom, vin alb si sifon. Ingrediente: 1 pepene galben de 2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin alb sifon   Mod de preparare: Tai pepenele galben, spălat şi curăţat, în cuburi mici, le pui într- un castron…

Read more »

Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin

14 September 2011
Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vinO reteta delicioasa de vrabioara de vitel cu ciuperci in sos de vin din: vrabioara de vitel, ciuperci, vin rosu, sos de soia, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 500g ciuperci proaspete 250ml vin roşu 2 linguri sos de soia 50ml ulei 50 g unt sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail George Collins

14 September 2011
Cocktail George CollinsO reteta simpla de Cocktail George Collins din: votca, cointreau, zeama de lamaie si bitter lemon. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Cointreau 2 cl zeama de lamaie Bitter Lemon   Mod de preparare: Amestecam votca, Cointreau si zeama de lamaie cu doua cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si completam cu Bitter…

Read more »

Biban cu sos pesto şi crutoane

14 September 2011
Biban cu sos pesto şi crutoaneO reteta de biban cu sos pesto si crutoane din: iaurt natural, sos pesto, file biban, crutoane si crengute de nasturel. Ingrediente: iaurt natural cu 2% grasime sos pesto file de biban crutoane proaspete (paine din faina integrala de grau) crengute de nasturel   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 220°C. Intinde o foaie de…

Read more »

Mini lasagna

14 September 2011
Mini lasagnaO reteta simpla si delicioasa de mini lasagna din: aluat pentru paste, sos salsa, branza ricotta si sos pesto. Ingrediente aluat pentru paste sos salsa branza ricotta semidegresata sos pesto   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 190°C şi pune tava pe nivelul din mijloc. Unge cu ulei 12 forme pentru brioşe. Pune în fiecare…

Read more »

Ruladă festivă din piept de pui

14 September 2011
Ruladă festivă din piept de puiO reteta de rulada festiva din piept de pui din: piept de pui, sunca de praga, ardei rosii, ardei galbeni, cascaval, oua, pesmet, susan, ulei, faina, boia dulce, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 20 bucăţi piept pui 20 felii şuncă de Praga 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 20 bucăţi caşcaval 3 ouă 5 linguri…

Read more »

Retete delicioase: Placinta cu mere

14 September 2011
Retete delicioase: Placinta cu mereO reteta de placinta cu mere din: ulei, lapte, faina, drojdie, sare, zahar tos, mere, nuca macinata, zahar tos si pulbere de scortisoara. Ingrediente: 1  pahar ulei 2  pahare lapte (sau sifon, apă minerală, zer, iaurt) 400-600 g faină 1  cub drojdie 1/2 linguriţă sare 2  linguri zahăr tos pentru umplutură: 1-1/2 kg mere 1…

Read more »

Salată de pui cu brânză

14 September 2011
Salată de pui cu brânzăO reteta delicioasa de salata de pui cu branza din: rucolla, rosii cherry, ardei rgas galben, masline negre, boabe de fasole alba, telemea, file de piept de pui, sare, piper, ulei, otet balsamic alb, ulei de masline si supa de legume. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g roşii cherry 1-1/2 ardei gras galben 100 g…

Read more »

Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc

14 September 2011
Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuiocO reteta delicioasa de rulouri de calcan si ciuperci, cu sos de rosii si busuioc din: fileuri de calcan, ciuperci, paine toast, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, vin alb, sare si piper, rosii, frunze de busuioc, usturoi si rucola. Ingrediente: 8 fileuri de calcan 200 g ciuperci champignon 50 g pâine toast 1 ceapă…

Read more »

Retete delicioase: Pui umplut

14 September 2011
Retete delicioase: Pui umplutO reteta delicioasa de pui umplut din: pui, ficat de vitel, paine, ceapa, lapte, unt, zeama de carne, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 150 g ficat viţel 1 felie pâine 1 ceapă mică 100 ml lapte 2 linguri unt 1/2 ceaşcă zeamă carne sare piper   Mod de preparare: Prepari umplutura din ficatul…

Read more »

Cocktail fresca de castraveti

14 September 2011
Cocktail fresca de castravetiPune într-un blender 450 g de castraveţi cu­răţaţi de coajă şi feliaţi cu 3/4 cană de frunze proaspete de busuioc, 1/2 cană de gheaţă şi 340 g de sirop de agave şi de grepfrut. Mixează ingredientele până se omogenizează şi ser­veşte băutura peste cuburile de gheaţă.

Read more »

Dressing picant de mere

14 September 2011
Dressing picant de mereSe fierbe 1 măr tăiat cuburi în 100 ml supă fierbinte timp de cca 5 min. Se pasează merele cu 3 linguri oţet de mere, 1 lingură zahăr, 2 linguri ulei de sâmburi de stru­guri, sare, piper şi 1 lingură ulei cu chili. Ideal pentru salate.

Read more »

Scortisoara aromata

14 September 2011
Scortisoara aromataOriginară din Asia, scorţişoara este mai mult decât un simplu condiment utilizat în bucătărie, fiind folo­sită de mii de ani ca medicament. Printre beneficiile aduse sănătăţii se numără: calmarea indigestiei, menţinerea unui nivel echilibrat de glucoză în sânge, prevenirea ulcerului gastric, a infecţiilor vaginale şi a afecţiunilor gingivale. în plus, este de ajuns să adaugi…

Read more »

Frigărui de vită cu salată de castraveţi

14 September 2011
Frigărui de vită cu salată de castraveţiTaie 120 g de muşchi de vită în 12 felii subţiri şi amestecă-le cu 2 linguri de sos de chili dulce, 2 linguri de zeamă de lămâie proaspătă şi 1 linguriţă de usturoi pisat. Infige carnea pe beţişoarele de lemn. Taie în fâşii un castra­vete fără seminţe şi unge-le cu 1 lingură de zeamă de…

Read more »

Salată de avocado cu bacon

13 September 2011
Salată de avocado cu baconO reteta delicioasa de salata de avocado cu bacon din: cartofi, fasole verde, sare, bacon, avocado, suc de lamaie, iaurt, smantana, piper, zahar si marar. Ingrediente: 600 g cartofi 500 g fasole verde subtire asortata sare 100 g bacon 1 lingura ulei 2 fructe de avocado sucul de la 1 lamaie 2 linguri iaurt 1…

Read more »

Retete delicioase:Găluşte cu prune

13 September 2011
Retete delicioase:Găluşte cu pruneO reteta delicioasa de galuste cu prune din: cartofi, faina, sare, lapte, prune, pesmet si zahar tos. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 cană faină 1 linguriţă sare 1 ceaşcă lapte fierbinte pentru umplutură: 30-40 prune fără sâmburi pentru decor: 1/2 kg pesmet 1 cană zahăr tos   Mod de preparare: Spală şi curăţă prunele de…

Read more »

Supa rece de mazare cu sos pesto

13 September 2011
Supa rece de mazare cu sos pestoO reteta de supa rece de mazare cu sos pesto din: mazare, ceapa rosie, smantana si sos pesto. Ingrediente: mazare dulce congelata ceapa rosie smantana redusa in grasimi sos pesto   Mod de preparare:   Combina intr-o tigaie 450 g de mazare congelata, 1 lingura de ceapa rosie tocata fin si 1/4 cana de apa.…

Read more »

Tacos cu biftec delicios

13 September 2011
Tacos cu biftec deliciosO reteta delicioasa de tacos cu biftec din: suc de lime, ulei de masline extravirgin, pudra de chili, usturoi, coriandru, muschid e vita, foi de tortilla, ananas, ceapa rosie, mango, coriandru, patrunjel, menta, suc de lime, otet din orez si ardei iute. Ingrediente: carnea de vita: 2 linguri de suc de lime proaspat 2 linguri…

Read more »

Ceviche de crab cu castraveţi

13 September 2011
Ceviche de crab cu castraveţiAmestecă 170 g de cas­traveţi (tăiaţi cubuleţe), 1  mango feliat, 1 avocado (tăiat cubuleţe) şi 2 linguriţe de zeamă proaspătă de lime. Toarnă mixul rezultat în 4 boluri şi adaugă 30 g de carne de crab.   Pofta buna!

Read more »

Cocktail Long and Strong

13 September 2011
Cocktail Long and StrongO reteta simpla de Cocktail Long and Strong din: drambuie, votca, sirop de rosii, suc de limeta, bitter lemon si limeta. Ingrediente: 1 cl Drambuie 2 cl votca 1 cl sirop de rodii 1 strop de suc de limeta sua lamaie Bitter Lemon o felie de limeta sau lamaie   Mod de preparare: Turnam Drambuie,…

Read more »

Cotlet de somon cu vinegretă de roşii

13 September 2011
Cotlet de somon cu vinegretă de roşiiO reteta de cotlet de somon cu vinegreta de rosii din: somon, spanac, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, parunjel, lamaie, rosii si otet de mere. Ingrediente: 4 cotlete de somon proaspăt (150 g fiecare) 400 g frunze mari de spanac 1 lămâie 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru ciuperci:…

Read more »

Reteta zilei: Ingheţată de pepene

13 September 2011
Reteta zilei: Ingheţată de pepeneO reteta delicioasa de inghetata de pepene din: pepene galben, zahar, apa, miere, rom, iaurt, lapte, pepene rosu, fursecuri si frunze de menta. Ingrediente: pentru îngheţată: 1/2 pepene galben 150 g zahăr 150 ml apă 2 linguri miere 2 linguri rom 250 g iaurt 150 ml lapte  pentru lichiorul de caramel: 100 g zahăr 50…

Read more »

Frigărui cu sos picant

13 September 2011
Frigărui cu sos picantO reteta de frigarui cu sos picant din: ulei de masline, suc de portocale, suc de lamaie, usturoi, pudra de chili, fulgi de ardie rosu, file de porc, lamaie, portocala, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet de vin Xeres, migdale, usturoi, faina si salata iceberg. Ingrediente: firgaruile: 1/3 cana de ulei de…

Sos de mere cu miere

13 September 2011
Sos de mere cu miereSe amestecă 50 ml suc de mere cu 1 lingură miere, 3 linguri oţet balsamic alb, sare, piper şi 2 linguri ulei de nuci. Se înglobează 1 măr tăiat cuburi şi 1 lingură pătrunjel tocat; se mai potriveşte o dată de sare şi piper.

Read more »

Salata de paste cu chorizo

13 September 2011
Salata de paste cu chorizoO reteta de salata de paste cu chorizo din: paste, ruccola, paine alba, chorizo, ulei de masline, bacon afumat, verdeata, otet balsamic alb, mustar, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste 1 mână de ruccola 200 g pâine albă 150 g chorizo (salam spaniol foarte picant) 3 linguri ulei de măsline 150 g bacon afumat…

Read more »

Retete delicioase: Prajitura cu visine

13 September 2011
Retete delicioase: Prajitura cu visineO reteta de prajitura cu visine din: oua, zahar, faina, ulei de floarea soarelui, sare, praf de copt, visine si zahar pudra. Ingrediente: 5 ouă 1 cană zahăr 1 1-1/2 cană cu faină 1 ceaşcă mică ulei de floarea-soarelui 1/4 linguriţă sare 1 cană apă rece 1 plic praf de copt pentru umplutură: 1/2 kg…

Read more »

Retete delicioase: Chiftelute marinate

13 September 2011
Retete delicioase: Chiftelute marinateO reteta de chiftelute marinate din: carne tocata, ceapa, morcovi, cartof, telina, rosie, cimbru, ulei, verdeata, faina, ou, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 2 cepe 2   morcovi 1 cartof 1 ţelină 1 roşie sau 1 lingură cu bulion de roşii cimbru mărunţit 1 cană ulei 2-3 legături verdeaţă 3  linguri faină…

Read more »

Cocktail Blue Boar

13 September 2011
Cocktail Blue BoarO reteta simpla de Cocktail Blue Boar din: votca, drambuie, curacao albastru, limonada si albus. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Drambuie 1 cl Curacao albastru 1 strop de limonada 1 albus   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker si turnam bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

13 September 2011
Limbă de mare cu morcovi şi portocaleO reteta delicioasa de limba de mare cu morcovi si portocale din: file de limba de mare, morcovi, telina, vin alb, portocale, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de limbă-de-mare 80 g morcovi 40 g ţelină 80 ml vin alb 100 ml apă 2 portocale 1 lingură de ulei…

Read more »

Reteta zilei: Pui in cinci culori

13 September 2011
Reteta zilei: Pui in cinci culoriO reteta delicioasa de pui in cinci culori din: piept de pui, ardei capia, morcov, varza, telina, broccoli, sos de soia, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 3 ardei capia 1 morcov 1/4 varză mică 1 ţelină mică 3-4 buchete de broccoli 2 linguri sos de soia 5 căţei de…

Read more »

Gustare din carne de miel

13 September 2011
Gustare din carne de mielO reteta delicioasa de gustare din carne de miel din: iaurt, avocado, castravete, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, carne tocata de miel sau de vita, pesmet, masline, ceapa alba, branza feta, praz, oregano, chifla, rosie si castravete. Ingrediente: sosul din iaurt: 1 cană de iaurt cu 0% grăsime 1/2 avocado fără coajă…

Read more »

Retete delicioase: Vinete umplute

13 September 2011
Retete delicioase: Vinete umpluteSe curăţă şi se taie pe lung 2 vinete (a cca 250 g); se go­lesc de conţinut, care se toacă. Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de us­turoi. Se taie cuburi pulpa de la 2 ardei graşi roşii. Se prăjesc 500 g carne tocată, în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă ceapă, ustu­roi,…

Read more »

Bulz ardelenesc

13 September 2011
Bulz ardelenescO reteta de bulz ardelenesc din: apa calduta, malai, sare, branza de oi, carnati de casa, slanina afumata, costita sau jambon, branza afumata si ulei. Ingrediente: 2 1 de apă călduţă (zer) 600 g mălai 1 lingură sare 1/2 kg brânză de oi frământată sau brânză de burduf 3-4 cârnaţi de casă 250 g slănină…

Read more »

Salata de ton cu crutoane si usturoi

13 September 2011
Salata de ton cu crutoane si usturoiO reteta delicioasa de salata de ton cu crutoane si usturoi din: fasole verde, sare, boabe de fasole, ton, salata, ceapa, rosii cherry, paine alba, usturoi, unt, otet balsamic alb, supa de legume, ulei de masline, mustar, piper si masline. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 250 g boabe de fasole 400 g ton in…

Read more »

Desert cu afine

13 September 2011
Desert cu afineSe curăţă 250 g afine şi se pun deoparte 2 linguri. Se pasează restul cu 1 lingură suc de lămâie şi 2 linguri zahăr pudră. Se separă 2 ouă. Gălbenuşurile se bat la bain-marie, cu 50 g zahăr. Se bat 50 ml frişcă. In compoziţia de ou se înglobea­ză pe rând fructele şi frişca. Se…

Read more »

Retete peste

13 September 2011
Retete peste10 retete delicioase: O reteta de sandvici de pastrav la cuptor din: pastravi, foi de dafin, pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, capere, paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si oregano. O reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime, ulei de masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi, rosii,…

Read more »

Dressing

13 September 2011
DressingSe bat 2 gălbenuşuri cu 1 lingură suc de lămâie, sare şi piper. Se adaugă 250 ml ulei de floarea-soare- lui, mai întâi picătură cu picătură, apoi turnând în fir subţire; se înglobează bătând cu telul. Se încorporează apoi 4 linguri ketchup de roşii, sare, piper, 1 linguriţă boia dulce şi 1 vârf de cuţit…

Read more »

Musaca de cartofi cu carne de vita

13 September 2011
Musaca de cartofi cu carne de vitaO reteta de musaca de cartofi cu carne de vita din: cartofi, carne de vita, ceapa, rosie, ou, ulei, sare, piper, suc de rosii, zahar si cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 carne de vita 2 cepe 1 rosie sau 2 linguri bulion de rosii 1 ou crud 1 cana ulei sare piper pentru sos:…

Read more »

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

12 September 2011
Iahnie de fasole cu ciolan afumatO reteta de iahnie de fasole cu ciolan afumat din: fasole, ciolan afumat de porc, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei, bulion de rosii, sare si piper boabe. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mic sau mijlociu 1 ciolan afumat de porc 2  morcovi 1 păstârnac 2-3 cepe 1 ceaşcă mică ulei 2  linguri bulion de roşii…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute cu cuscus

12 September 2011
Reteta zilei: Chiftelute cu cuscusO reteta de chiftelute cu cuscus din: cuscus, mazare, ardei rosii, ceapa verde, dovlecel, marar, seminte de dovleac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 150 gcuşcuş 1 ceaşcă mazăre 2 ardei roşii 2 legături ceapă verde 1 dovlecel 1 legătură mărar 2 linguri seminţe de dovleac sare piper 250 ml ulei   Mod de preparare: Fierbi…

Read more »

Sandvici de păstrăv la cuptor

12 September 2011
Sandvici de păstrăv la cuptorO reteta de sandvici de pastrav la cuptor din: pastravi, foi de dafin, pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, capere, paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si oregano. Ingrediente: 4 păstrăvi somonaţi medii 4 foi de dafin 30 g pesmet 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sare şi piper…

Read more »

Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar

12 September 2011
Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştarO reteta de friptura de porc cu carntofi natur si sos de mustar din: carne de porc, ulei, vin alb, usturoi, cimbru, supa concentrata de legume, piper, sare, cartofi, patrunjel, mustar si faina. Ingrediente: 2 kg carne de porc (partea de sus a pulpei sau cap de piept) 2-3 linguri ulei (facultativ) 1 pahar vin…

Read more »

Creveţi cu pastă de usturoi

12 September 2011
Creveţi cu pastă de usturoiO reteta delicioasa de creveti cu pasta de usturoi din: pudra de chili, coaja de portocala, creveti, usturoi, ardei iute, frunze de dafin, patrunjel, ulei de masline, otet de vin xeres, oregano si busuioc. Ingrediente: 2 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de coajă de portocală rasă şi uscată 1 kg de creveţi mari,…

Read more »

Coşuleţe cu somon

12 September 2011
Coşuleţe cu somonO reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime, ulei de masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi, rosii, masline, ceapa rosie, oregano, varza rosie, salata verde si praz. Ingrediente: 1   lingură de pudră de chili 2/3 cană de suc de lime 2  linguri de ulei de măsline 450 g de fileuri…

Read more »

Supă rece cu wasabi şi castraveţi

12 September 2011
Supă rece cu wasabi şi castraveţiIntrodu într-un blender 450 g de castraveţi fără seminţe, descojiţi şi fe­liaţi, 1/4 cană de iaurt na­tural cu puţine grăsimi, 3/4 linguriţă de pastă wasabi, 2 bucăţi de ceapă verde tocată şi 3/4 cană de cuburi de gheaţă. Mixează până se omogenizează. Toarnă compoziţia în 4 boluri şi adaugă puţin iaurt.   Pofta buna!

Read more »

Retete delicioase: Ardei umpluti

12 September 2011
Retete delicioase: Ardei umplutiO reteta delicioasa de ardei umpluti din: carne, ardei grasi, orez, ceapa, cartof, morcov, marar, patrunjel, rosii, ou, sare, piper, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne (în amestec: vită cu porc, vită cu pasăre etc.) 10-14 ardei graşi verzi 1 ceaşcă mijlocie cu orez 2  cepe 1 cartof 2   morcovi mărar şi pătrunjel 4-6…

Read more »

Reteta zilei: Snitele din fasole pastai

12 September 2011
Reteta zilei: Snitele din fasole pastaiO reteta de snitele din fasole pastai din: fasole, oua, faina, ulei, marar, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 500-600 g fasole fideluţă 2-3 ouă 2-3 linguri făină ulei mărar sare piper usturoi   Mod de preparare: Cureţi fasolea şi o rupi în bucăţi potrivite, apoi o pui la fiert în apă cu un praf de…

Read more »

Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură

12 September 2011
Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeurăO reteta de prajitura pravlova cu cafea si zmeura din: albusuri, sare, zahar, otet, esenta de vanilie, cafea instant, frisca, zahar vanilinat si zmeura. Ingrediente: 5 albuşuri sare 250g zahăr 1 linguriţă oţet esenţă de vanilie 1 lingură cafea instant 200 ml frişca 1 plic zahăr vanilinat 200 g zmeură   Mod de preparare: Se…

Read more »

Doradă cu rozmarin şi legume călite

12 September 2011
Doradă cu rozmarin şi legume căliteO reteta de dorada cu rozmarin si legume calite din: fileuri de dorada, morcov, vanata, dovlecei, ceapa alba, tije de telina, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de doradă (100 g fiecare) 1 morcov 1  vânătă 2  dovlecei (zucchini) 1/2 ceapă albă 2 tije de ţelină 6 linguri ulei de…

Read more »

Cocktail cu mentă, castraveţi şi miere

12 September 2011
Cocktail cu mentă, castraveţi şi miereCombină într-un blender 450 g de castraveţi fără seminţe (lungi, cu coaja netedă şi subţire), mărunţiţi, cu 1/2 cană de apă minerală, 1/3 cană de mentă proaspătă, mărunţită, 3 linguri de miere şi 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors. Mixează ingredientele până se omogenizează. Mută-le într-un bol de sticlă şi bagă-l la con­gelator,…

Read more »

Tartă cu zmeură si bezea

12 September 2011
Tartă cu zmeură si bezeaO reteta de tarta cu zmeura si bezea din: faina, zahar, sare, unt, galbenus, zmeura, zahar pudra si albusuri. Ingrediente: 150 g făină 2 linguri zahăr sare 90 g unt 1 gălbenuş boabe de fasole pentru îngreunat umplutură şi bezea: 500 g zmeură 200 g zahăr pudră 4 albuşuri   Mod de preparare: Se încinge…

Read more »

Reteta zilei: Pilaf de dovlecei

12 September 2011
Reteta zilei: Pilaf de dovleceiO reteta de pilaf de dovlecei din: dovlecei, ceapa, orez, rosii, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 5 dovlecei tineri 3 cepe 250 g orez 3 roşii decojite sare piper 200 ml ulei verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, apăsând cu lama unui cuţit, în aşa fel încât sâ se cureţe doar…

Read more »

Mancare de vinete cu branză

12 September 2011
Mancare de vinete cu branzăO reteta de mancare de vinete cu branza din: vinete, ceapa, rosii, branza de oaie, unt, ulei, usturoi, zahar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg vinete 150 g ceapă 1 kg roşii 250 g brânză de oaie 150 g unt 150 ml ulei 5 căţei de usturoi 30 g zahăr cimbru piper sare  …

Read more »

Retete delicioase: Saramură de peşte

12 September 2011
Retete delicioase: Saramură de peşteO reteta delicioasa de saramura de peste din: peste, ulei, usturoi, ardei iute, masline, marar si patrunjel, sare grunjoasa si apa calda. Ingrediente: 2 peşti de 1 -2 kg fiecare sau 5-6 caraşi mijlocii 1 lingură ulei 3-4 căţei de usturoi 1 ardei iute 6-8 măsline 2 linguri de mărar şi pătrunjel 3-4 linguri sare…

Read more »

Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure

12 September 2011
Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădureO reteta de prajitura cu coacaze, bezea si alune de padure din: unt, faina, zahar, galbenus, sare, coacaze rosii, zahar pudra, alune si albusuri. Ingrediente: 130g unt 250 g făină 50 g zahăr 1 gălbenuş sare umplutură şi bezea: 1 kg coacăze roşii 200 g zahăr pudră 140 g alune măcinate 4 albuşuri   Mod…

Read more »

Retete delicioase: Mititei

12 September 2011
Retete delicioase: MititeiO reteta delicioasa de mititei din: carne de vita, seu, sare, usturoi, chimen, seminte de ienibahar, supa concentrata de carne si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită de la ceafa 1/2 kg carne de vită de la pulpă 200 g seu 1 lingură sare 4-6 căţei de usturoi 1 lingură chimen 1 lingură seminţe…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 10, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: