RSS

Retete culinare de Paşte #71

11 Apr

Retete de Paste:

Paella marinera

5 September 2011
Paella marineraO reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole, creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau calamar si mazare congelata. Ingrediente: 8 midii 8 scoici vongole 8 creveţi uriaşi 2 roşii 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1 căţel…

Read more »

Dulceata de catina

5 September 2011
Dulceata de catinaO reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vita­litate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente: 2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă   Mod de preparare: Fierbe un sirop din apă şi zahăr,…

Read more »

Ravioli de sepie şi fructe de mare

2 September 2011
Ravioli de sepie şi fructe de mareO reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume, frunze de busuioc si foaie de dafin. Ingrediente: 1 andivă creaţă 30 g seminţe de pin 20 g stafide 4…

Read more »

Orez cu legume si condimente

2 September 2011
Orez cu legume si condimenteO reteta delicioasa de orez cu legume si condimente din: patrunjel, ardei, dovlecel, ananas, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ulei de masline, telina, ceapa, condimente, orez, concentrat vegetal si rosii cherry. Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel, tocat 1 ardei rosu, 1 ardei galben si 1 verde, taiati cuburi 1 dovlecel mare 300 g felii…

Read more »

Tartar de vitel

2 September 2011
Tartar de vitelO reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper, vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie gelatina 1 ou   Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce volumul la 30%.…

Read more »

Chiftele de curcan in lipie

2 September 2011
Chiftele de curcan in lipieO reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii, humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de lamaie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 g carne de curcan, tocata 4-8 lipii 200 g humus o capatana de salata condimente asortate 3 linguri seminte susan 1 ceapa mica rosie,…

Read more »

Ardei umpluti cu file de peste

2 September 2011
Ardei umpluti cu file de pesteO reteta delicioasa de ardei umpluti cu file de peste din:. Ingrediente: 250 g file de peste sare piper 8 ardei grasi rosii 1 ceapa 3 catei de usturoi 50 g pesmet 150 ml ulei de masline 150 ml smantana 1 ou 1/2 legatura patrunjel zahar faina   Mod de preparare: Se coc ardeii pe…

Read more »

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

2 September 2011
Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vineteO reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada, rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare, piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă (sau ceapă verde) sare şi piper alb…

Read more »

Salată Ratatouille

2 September 2011
Salată RatatouilleO reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 4 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 1 dovlecel 4 fire rozmarin 4 linguri ulei de măsline sare piper 6 roşii 4 fire…

Read more »

Salată de cartofi cu fasole

1 September 2011
Salată de cartofi cu fasoleO reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde, cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar, supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g fasole verde 1 legătură cimbrişor 1 conservă mică boabe de fasole albă 1…

Read more »

Friptura cu glazura de muştar şi miere

1 September 2011
Friptura cu glazura de muştar şi miereO reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk pulpa de porc, portionata in…

Read more »

Doradă la grătar

1 September 2011
Doradă la grătarO reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1 lingură oţet 4 linguri ulei de…

Read more »

Salata cu creveti

1 September 2011
Salata cu crevetiO reteta de salata cu creveti din: creveti fierti, marar, avocado, mango, suc de lamaie, salata ruccola, castraete, rosii cherry, smantana si frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g creveţi fierţi, congelaţi sau proaspeţi 1 lingură mărar proaspăt 1 avocado mare 1 mango, tăiat cuburi mici 80 g salată ruccola sucul de la 1 lămâie, din…

Read more »

Halloumi cu piersici şi ruccola

1 September 2011
Halloumi cu piersici şi ruccolaO reteta simpla si delicioasa de halloumi cu piersici cu ruccola din: ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza halloumi. Halloumi este o spe­cialitate de brânză din Cipru; se prepară din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi frământat. Adesea este condi­mentat cu mentă. Se poate…

Read more »

Spaghete cu peste

1 September 2011
Spaghete cu pesteO reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel, spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja rasa…

Read more »

Frigarui de pui cu dovlecel si vinete

1 September 2011
Frigarui de pui cu dovlecel si vineteO reteta de frigaruid e pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei, vinete si sare. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei de măsline piper 1 linguriţă muştar 1  linguriţă ierburi de Provence 2  dovlecei mici subţiri 2…

Read more »

Chiftelute de peste alb cu legume

1 September 2011
Chiftelute de peste alb cu legumeO reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb, fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou) 250 g fructe de mare 1 legătură pătrunjel, proaspăt…

Read more »

Bruschetta cu cremă de mazăre

1 September 2011
Bruschetta cu cremă de mazăreSe toacă 1 ceapă şi se căleşte în 1 lingură unt. Se toarnă 250 ml supă de le­gume şi se lasă să dea în clocot. Se decojeşte 1 cartof mare şi se taie cuburi; se adaugă la ceapă, împreună cu 2 linguriţe frunze de cimbru proaspăt şi se lasă să fiarbă 8 min. Se adaugă…

Read more »

Creveţi în crustă de tăieţei de orez

31 August 2011
Creveţi în crustă de tăieţei de orezO reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel, morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei de…

Read more »

Cartofi cu şuncă si castraveti

31 August 2011
Cartofi cu şuncă si castravetiCartofi cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt, smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt 100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume zeamă de lămâie 1 legătură…

Read more »

Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc

31 August 2011
Reteta zilei: Piept de pui moldovenescO reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui, felii de jambon, unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 800 g piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g smântână 300 g fasole verde 200 g mazăre 1 legătură ceapă verde   Mod de preparare: Cureţi…

Read more »

Anghilă în sos cu varză călită

31 August 2011
Anghilă în sos cu varză călităO reteta delicioasa de anghila in sos cu varza calita din: anghile, ceapa, pasta de rosii, otet de vin alb, ulei de arahide sau masline, sare, piper alb, varza alba, ceapa, unt si malai. Ingrediente: 4 anghile (150 g fiecare) 50 g ceapă 30 g pastă de roşii concentrată 2 linguri oţet de vin alb…

Read more »

Frittata cu tofu, mazăre şi cartof

31 August 2011
Frittata cu tofu, mazăre şi cartofSe încing 2 linguri de pastă de curry într-o tigaie, se adaugă 1 ceapă feliată şi se călesc 4 minute, până se înmoaie. Se adaugă 200g de cartof fiert, tăiat cubuleţe, şi 100 g de mazăre congelată. Se călesc 4 minute. Se zdrobesc 350g de tofu şi se amestecă cu 2 ouă bătute, se toarnă…

Read more »

Falafel cu cartofi

31 August 2011
Falafel cu cartofiIntr-un robot, mărunţeste 2 lipii, rupte bucăţi, 1 linguriţă seminţe de chimen, 60 g seminţe de susan, 2 linguriţe coriandru măcinat si o linguriţă paprika afumată. Coace la cuptorul cu microunde 600 g cartofi în coajă, până se înmoaie, apoi scoate miezul copt cu o lingură, pune-l în robot, adaugă 400 g mazăre din conservă,…

Read more »

Sos de iaurt gras

31 August 2011
Sos de iaurt grasPune o bucată de tifon într-o sită ne­metalică ţi umple-o cu 450 g iaurt gras. Lasă la frigider peste noapte. Varsă zerul ţi toarnă iaurtul într-un castron. Presară 100 g ridichi rase, 1 castravete, curăţat de seminţe si tocat, 2 linguri seminţe de floarea soarelui, câteva fire de pătrunjel sau mentă, tocate grosier, si stropeste…

Read more »

Cannelloni cu tofu şi spanac

31 August 2011
Cannelloni cu tofu şi spanacO reteta delicioasa de cannelloni cu tofu si spanac din: ceapa, usturoi, rosii, seminte de pin, spanac, nucsoara, tofu, lasagna si pesmet. Ingrediente: 1 ceapă, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 conserve de 400g de roşii tocate 50g seminţe de pin, tocate grosier 400g de spanac proaspăt 1 vârf de cuţit de nucşoară…

Read more »

Tocană dulce sau picantă

31 August 2011
Tocană dulce sau picantăO reteta de tocana dulce sau picanta din: ceapa, ardei, carne de porc, carne de vita, carnati, untura de porc, smantana si boia dulce sau iute. Ingrediente: 3 cepe 2 ardei 400 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g cârnaţi 200 g untură de porc 300 g smântână 1 plic de…

Read more »

Vinete şi humus la cuptor

31 August 2011
Vinete şi humus la cuptorIncinge grillul la medium-high. înţeapă cu un cuţit 2 vinete medii, apoi coace-le pe grill 15-20 min, întorcându-le până când se înmoaie. Lasă să se răcească. Desfă vinetele ţi scoate miezul cu o lin­gură. Pune-l într-un robot, împreună cu 2 x 400 g conserve de mazăre, clătită ţi scursă, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi, 4…

Read more »

File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli

31 August 2011
File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoliO reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba, vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g supă de peşte 3 linguri…

Read more »

Trufe in crusta de migdale

31 August 2011
Trufe in crusta de migdaleO reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom. Ingrediente: 200 g  cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g migdale 3 linguri rom   Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe. Topeşte…

Read more »

Fasole cu branza la cuptor

31 August 2011
Fasole cu branza la cuptorincinge cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă 400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă să se încălzească…

Read more »

Reteta zilei: Bobotie

30 August 2011
Reteta zilei: BobotieO reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2 felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti 1 kg…

Read more »

Punguţe din aluat umplute cu mere

30 August 2011
Punguţe din aluat umplute cu mereO reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1  pahar Marsala 2   linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură: 500…

File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli

31 August 2011
File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoliO reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba, vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g supă de peşte 3 linguri…

Read more »

Trufe in crusta de migdale

31 August 2011
Trufe in crusta de migdaleO reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom. Ingrediente: 200 g  cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g migdale 3 linguri rom   Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe. Topeşte…

Read more »

Fasole cu branza la cuptor

31 August 2011
Fasole cu branza la cuptorincinge cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă 400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă să se încălzească…

Read more »

Reteta zilei: Bobotie

30 August 2011
Reteta zilei: BobotieO reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2 felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti 1 kg…

Read more »

Punguţe din aluat umplute cu mere

30 August 2011
Punguţe din aluat umplute cu mereO reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1  pahar Marsala 2   linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură: 500…

Read more »

Plăcinta cu spanac şi ceapa

30 August 2011
Plăcinta cu spanac şi ceapaIncinge cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2 linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine. Unge cu unt o tavă de copt pătrată, cu latura de…

Read more »

Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie

30 August 2011
Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâieO reteta delicioasa de Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie din: lapte, unt, oua, faina, sare, fragi, ingheatata de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 250 ml lapte 100 gunt 4 ouă 150 g faină albă un praf de sare pentru umplutură: 250 g fragi 1 lingură zahăr 350 g îngheţată de lămâie Pentru decor: zahăr…

Read more »

Pui caramelizat cu pasta dukkah

30 August 2011
Pui caramelizat cu pasta dukkahPentru dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale, toca­te mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g se­minţe de dovleac, 3 seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă la răcit câteva minute. Pune…

Read more »

New York cheesecake

30 August 2011
New York cheesecakeO reteta delicioasa de New York cheesecake din: unt, biscuiti, zahar tos, branza, zahar fin, esctract de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 85 ml de unt topit, plus extra pentru uns forma 40g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi 1 lingură de zahăr tos pentru umplutura: 900g de…

Read more »

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

30 August 2011
Rulouri de calamar cu sparanghel şi baconO reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon (felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g roşii 1 pahar vin alb sare şi…

Read more »

Frigarui cu peste si carnaciori chorizo

30 August 2011
Frigarui cu peste si carnaciori chorizoIntr-un castron, amestecă 450 g fileuri de peşte (macrou, cod, somon), tăiate în cca 20 cuburi, 2 linguri ulei de măsline, linguriţă rozmarin tocat şi coaja rasă de la 1 lămâie. Lasă la marinat timp de minimum 30 min până la câteva ore. Inmoaie 10 frigărui de lemn în apă călduţă, apoi înfige alternativ bucăţi…

Read more »

Ceai de mere usor alcoolizat

30 August 2011
Ceai de mere usor alcoolizatRacoritor si aromatizat, rezulta circa 12 pahare. Prepara o infuzie din 2 pliculete de ceai, 2 batoane de scortisoara si 500 ml apa clocotita, lasa la infuzat 5 minute. Scoate pliculetele de ceai, adauga 1 lingura zahar si lasa la racit. Torna intr-o carafa, adauga 1 l suc de mere, cateva frunze de menta, zdrobite,…

Read more »

Perle de mere în sos

30 August 2011
Perle de mere în sosO reteta delicioasa de perle de mere in sos din: oua, faina, mere, zahar, pesemt, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, ou, zahar pudra, vin rosu si menta. Ingrediente: 2 ouă 2   linguri faină albă 3   mere 50 g zahăr 1 castron cu pesmet 1 pahar lapte ulei de floarea-soarelui pentru prăjit un praf de…

Read more »

Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei

30 August 2011
Reteta zilei: Rulade mici cu ficateiO reteta delicioasa de rulade mici cu ficatei din: piept de pui, paine, slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije de telina, marar verde si supa de carne. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1 felie de paine 50 g slanina proaspata 50 g ficatei 1 ou sare piper 2 cepe…

Read more »

Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde

30 August 2011
Reteta zilei: Cotlet cu fasole verdeO reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde, faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi, smantana, sare si boia. Ingrediente: 5 felii de cotlet lung 500 g fasole verde 50 g făină 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 ceapă 50 g slănină afumată 2 roşii 2…

Read more »

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

29 August 2011
Peşte cu legume în sos dulce-acrişorO reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec, zahar si faina alba. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare) 2   linguri ulei de măsline extravirgin sare…

Read more »

Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere

29 August 2011
Branza la gratar cu dressing de lamaie si capereTaie 500 g branza halloumi in felii groase de circa 1 cm, apoi lasa-le sa se scurga pe un servetel de hartie. Incinge o tigaie, grill-ul sau gratarul si frige feliile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-le pe un platou. Amesteca zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura capere scurse, 2…

Read more »

Cocktail de fructe cu votca

29 August 2011
Cocktail de fructe cu votcaZdrobeste cateva frunze de busuioc într-un vas, impreună cu 1-2 linguriţe de zahăr brun şi câteva sferturi de lămâie. Amestecă-le şi zdrobeşte-le cu o lingură, apoi adaugă putină votcă. Umple vasul cu gheată zdrobită şi acoperă cu suc de rodie sau fructe de pădure (cca 1 litru). Cocktail de fructe cu votca

Read more »

Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere

29 August 2011
Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miereTaie un ananas pe jumătate, apoi fiecare jumătate în 4 felii, cu tot cu codiţă. Amestecă 2 linguri zahăr tos, câte 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată şi ghimbir măcinat şi presară peste feliile de ananas. Frige pe grătar cca 2-3 min pe fiecare parte. Pentru sos, amestecă la mixer sucul şi coaja rasă de la 1…

Read more »

Inghetată de mango

29 August 2011
Inghetată de mangoIntr-un robot, mărunţeşte felii de mango în sirop (cca 400 g). Toarnă piureul de fructe în forme de lollypop. Dă-le la congelator 1 oră, apoi înfige beţe de lollypop. Amestecă 200 ml lapte de cocos cu 100 ml suc de mere şi toarnă în forme. Tine la cuptor peste noapte. Inghetată de mango Pofta buna!…

Read more »

Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras

29 August 2011
Bruschete cu boabe de soia si cascaval rasFierbe 5 minute 250 g boabe de soia, scurge-le si pune-le intr-un castron. Zdrobeste-le usor cu un zdrobitor de cartofi si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ceapa mica tocata, 3 linguri ulei de masline si 1 lingura otet balsamic. Asezoneaza. Unge cu ulei de masline o bagheta de paine, taiata in 12 felii,…

Read more »

Spumă de somon şi andivă

29 August 2011
Spumă de somon şi andivăO reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre, capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec, sare si piper si frunze de salata creata. Ingrediente: 400 g carne de somon 60 g măsline negre fără sâmburi 30 g capere desărate (din conservă) 40 g unt 1…

Read more »

Reteta zilei: Snitel ardelenesc

29 August 2011
Reteta zilei: Snitel ardelenescO reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel, faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare. Ingrediente: 900 g carne de viţel 80 g făină 25 g zahăr 2 cepe 100 g untură 2 roşii 1 ţelină 25 g sare   Mod de preparare: Cureţi carnea de vine şi de pieliţe,…

Read more »

Supă Laksa de creveţi

29 August 2011
Supă Laksa de creveţiO reteta delicioasa de Supă Laksa de creveţi din: taitei de orez, pasta laska, lapte de cocos, supa de pui, creveti, germeni de fasole, castravete si coriandru. Ingrediente: 50g tăiţei de orez medii 2-3 linguri de pastă laksa 1 conservă de 400ml lapte de cocos 500ml supă de pui 150g de creveţi mari, fierţi 1…

Read more »

Crumble cu rubarbă şi cireşe

29 August 2011
Crumble cu rubarbă şi cireşeO reteta delicioasa de crumble cu rubarba si cirese din: rubarba, cirese, faina, unt, zahar, biscuiti si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 tije de rubarbă 250g de cireşe 50g de făină 75 g de unt 50 g de zahăr 50 g de biscuiţi condimentaţi (sau turtă dulce) 1 linguriţă cu esenţă de vanilie   Mod…

Read more »

Paine prajita cu crema de branza si peste

29 August 2011
Paine prajita cu crema de branza si pesteAmesteca 350 g macrou afumat, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, 4 linguri smantana degresata, 2 linguri capere tocate, 1 lingura marar tocat. Asezoneaza bine si mai adauga zeama de lamaie daca e cazul. Da la frigider pana servesti. Unge cu ulei de masline o bagheta, taiata in 12 felii, pe fiecare parte.…

Read more »

Sardine cu felii de portocală

29 August 2011
Sardine cu felii de portocalăO reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde, usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata. Ingrediente: 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare 3 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 ardei roşu iute 1 mână mică de pătrunjel frunzele de la 1 rămurică de rozmarin 2…

Read more »

Iepure cu sos de smantana

29 August 2011
Iepure cu sos de smantanaO reteta de iepure cu sos de smantana din: muschiulet de iepure, smantana, untura sau unt, vin alb sau rosu si sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de iepure 150 ml smantana 50 g untura sau unt 150 ml vin alb sau rosu sare   Mod de preparare: Se lasă muşchiuleţii de iepure o zi la marinat…

Read more »

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

29 August 2011
Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măslineO reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din: salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin alb. Ingrediente: 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă pentru mămăligă: 400…

Read more »

Terina de praz cu branza

29 August 2011
Terina de praz cu branzaO reteta de terina de praz cu branza din: praz, rosii, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, foi de gelatina, telemea de capra, ulei de masline, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 1,3 g praz 200 g rosii 3 linguri ulei de masline 2 cepe verzi 1 legatura patrunjel 500 ml apa 50 g…

Read more »

Coaste afumate

29 August 2011
Coaste afumatePune 1 kg de coaste de porc intr-o punga. Presara inauntru 3 linguri zahar brun, 3/4 lingurita de paprika afumata, un varf de cutit de fulgi de chilli, 3 catei de usturoi zdrobiti, 3 linguri rom si 3 linguri sos de soia. Lasa la marinat in frigider ce putin 6 ore sau cel mult 2…

Read more »

Pateu din ficăţei de pui cu mere

29 August 2011
Pateu din ficăţei de pui cu mereO reteta delicioasa de Pateu din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar, ceapa, ficatei de pui, rachiu de mere, cimbru, smantana, sare si piper. Ingrediente: 200g unt 1 măr galben aromat 50 g ceapă 450 g ficăţei de pui 50 ml rachiu de mere (Calvados), coniac sau whisky 1 linguriţă cimbru uscat 50…

Read more »

Stridii in sos tartar

29 August 2011
Stridii in sos tartarO reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare…

Pulpe de pui umplute la gratar

29 August 2011
Pulpe de pui umplute la gratarAsezoneaza 8 pulpe mici de pui, dezosate. Intr-un castron, amesteca 100 g crema de branza cu 2 catei de usturoi, zdrobiti, busuioc si rozmarin tocat, 75 g masline feliate si 1 ardei, tocat marunt. Cresteaza pulpele de pui, pune cate putina umplutura si infasoara carnea ca sa se formeze un rulou. Fixeaza cu scobitori si…

Read more »

Lipii cu pastă de avocado şi fasole albă

29 August 2011
Lipii cu pastă de avocado şi fasole albăIncalzeste 6 lipii intr-un toast. Taie-le jumatati, apoi fasii, asezoneaza si pune-le pe o tava de copt. Coace-le la cuptor, la cea mai mica temperatura pana devin crocante. Pentru pasta amesteca intr-un robot zeama si sucul de la 1 lamaie, 1 avocado mare, tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, cateva picaturi de sos Tabasco, 400…

Read more »

Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie

29 August 2011
Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşieO reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, vin negru, otet balsamic, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o speli. Apoi o…

Read more »

Vinegretă

29 August 2011
VinegretăO reteta de vinegreta din: mustar, lamai, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 14 linguri mustar 2 lămâi 12 căţei de us­turoi 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l mărunt şi săraţi-l, apoi frecaţi-l cu uleiul adăugat treptat. Când aţi obţinut o pastă omogenă, adăugaţi muştarul şi diluaţi…

Read more »

Cartofi cu hrean

29 August 2011
Cartofi cu hreanPrăjeşte 1,2 kg cartofi noi, puţin unt, in care ai pus 2 cătei de usturoi zdrobiţi. Scoate-i  într-un castron şi zdrobeşte- cu o furculiţă. Pune peste ei 2 linguri de sos de hrean, amestecă bine şi serveşte-i calzi sau reci. Cartofi cu hrean Pofta buna!

Read more »

Reteta zilei: Tort lapte de pasare

29 August 2011
Reteta zilei: Tort lapte de pasareO reteta delicioasa de tort lapte de pasare din: faina, zahar vanilat, zahar, margarina, unt, lapte condensat, zahar vanilat, gelatina si lamaie. Ingrediente: 140 g făină 20 g zahăr vanilat 110 g zahăr 110 g margarină pentru cremă: 200 g unt 100 ml lapte condensat 20 g zahăr vanilat pentru sirop: 130 ml apă 300…

Read more »

Terină de viţel, porc şi pui

28 August 2011
Terină de viţel, porc şi puiO reteta de Terină de viţel, porc şi pui din: carne de vitel, carne de porc, ficatei de pui, portocala, lamaie, usturoi, cimbru, otet, ulei de masline, vin rosu, pudra de gelatina, sare si piper. Ingrediente: 500g carne de viţel 200 g carne grasă de porc 250g ficăţei de pui 1 portocală 1 lămâie 2…

Read more »

Rulouri cu branza feta si menta

28 August 2011
Rulouri cu branza feta si mentaIncinge o tigaie sau gratarul. Taie 2 vinete pe lungime si unge-le pe ambele parti cu ulei de masline. Frige feliile de vinete circa 3 minute pe fiecare parte. Amesteca 200 g branza feta, maruntita, cateva legaturi de menta, tocata grosier, 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt si 2 linguri ulei;…

Read more »

Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi

28 August 2011
Reteta zilei: Dulceaţă de prune verziO reteta delicioasa de dulceata de prune verzi din: prune verzi, zahar, lamaie, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g prune verzi 1 kg zahăr 1/2 lămâie 2 pahare apă 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Alegi prune verzi şi le tai puţin la am­bele capete, le speli, le pui într-un tifon şi…

Read more »

Frigarui de cartofi noi cu usturoi

28 August 2011
Frigarui de cartofi noi cu usturoi  Amesteca 2 catei de usturoi, zdrobiti, cateva fire de rozmarin, tocate, 3 linguri ulei de masline, si asezoneaza. Infinge cate 3 cartofi noi, fierti in prealabil, pe cate o frigarui, inmuiata in apa, apoi unge cu uleiul si usturoiul. Frige la grill sau pe gratar circa 5 minute, ungand cu ulei pe masura ce…

Read more »

Creveti crocanti cu nuca de cocos

28 August 2011
Creveti crocanti cu nuca de cocosIncinge cuptorul la 6/200C. Amesteca 200 g creveti cruzi, curatati, cu 1 lingura sos de chilli. Amesteca 50 g fulgi de cocos si 25 g pesmet alb cu zeama de la 1 lamaie; asezoneaza. Infige cate 2 creveti pe fiecare frigaruie, trece prin pesmet si pune apoi frigaruile pe o tava unsa cu ulei. Coace…

Read more »

Sos Satay

28 August 2011
Sos SatayIntr-o tigaie amesteca 100 g unt de arahide, zeama de la 1 lamaie, 2 linguri sos de chilli dulce, 1 lingura sos de soia si 3-4 linguri de apa; se fierbe la foc micc pana se ingroasa. Daca servesti rece, adauga putin apa – sosul se va ingrosa pe masura ce se raceste. Sos Satay…

Read more »

Carnaciori cu susan

28 August 2011
Carnaciori cu susanIncinge cuptorul la 6/200′ C. Amestecă 600 g cârnăciori cu 1 lingură miere lichidă şi 1 lingură sos de soia până sunt complet acoperite. Pune pe o tavă de copt unsă şi coace 15-20 min, întorcând o dată sau de două ori.Presară fiecare cârnăcior cu 3 linguri seminţe de susan şi serveşte cu sos de…

Read more »

Ciuperci umplute cu bacon

28 August 2011
Ciuperci umplute cu baconO reteta simpla si delicioasa de ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci, oua, ulei, marar verde, slanina, sare si piper. Ingrediente: ciuperci de cultura mari 4 oua ulei 1 legatura marar verde 4 felii slaninuta, bacon sau sunca sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi spălaţi-le. Opăriţi-le apoi timp de 3…

Read more »

Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale

28 August 2011
Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdaleO reteta delicioasa de Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale din: aluat de tarte, galbenus, esenta de vanilie, fulgi de migdale, zahar, crema de vanilie, lichior limoncello, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 375 g aluat de tarte, gata preparat 1 gălbenus câteva picături de esenţă de vanilie 25 g fulgi de migdale 2…

Read more »

Placinta delicioasa de vinete

28 August 2011
Placinta delicioasa de vineteO reteta de placinta delicioasa vinete din: vinete, ceapa, usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 2 cepe 4 catei de usturoi 100 g parmezan 50 g pesmet 4 oua 50 g unt 50 ml ulei 1 lingura faina sare piper   Mod de preparare: Coaceţi vinetele şi…

Read more »

Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazare

28 August 2011
Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazareîncinge o tigaie cu puţin ulei, pune 2 dovlecei, tăiaţi rondele subţiri, şi căleşte-i puţin până se înmoaie. Căleşte apoi în tigaie 1 legătură de ceapă verde, curăţată şi tăiată pe lung. Amestecă dovleceii cu ceapa şi 250 g mazăre congelată, decongelată şi opărită 1 min. Lasă la temperatura camerei. Toacă mărunt câteva fire de…

Read more »

Ardei Piedmont

28 August 2011
Ardei Piedmontîncinge cuptorul la semnul 5/190′ C, Pune pe o tavă de copt 3 ardei graşi, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi de seminţe. Amestecă 3 linguri de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi zdrobit, 10 roşii cherry, tăiate jumătăţi, şi 6 fileuri de anşoa, tocate, apoi împarte amestecul în cele 9 jumătăţi de ardei. Coace…

Read more »

Dovlecei cu sos de usturoi

28 August 2011
Dovlecei cu sos de usturoiO reteta delicioasa de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina, ulei, usturoi, lamaie si marar verde. Ingrediente: 8 dovlecei 4 linguri faina 4 linguri ulei 1 capatana de usturoi 1 lamaie 1 legatura marar verde   Mod de preparare: Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le…

Read more »

Porc Kiev cu usturoi

28 August 2011
Porc Kiev cu usturoiO reteta delicioasa de porc Kiev cu usturoi din: muschiulet de porc, unt cu usturoi, verdeturi, oua, pesmet cu usturoi si rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 buc x 50 g muşchiuleţ de porc 75 g unt cu usturoi 1 lingură verdeţuri congelate (pătrunjel, cimbru, mărar) 2 ouă, bătute 12 5 g pesmet…

Read more »

Salată de paste cu varză

28 August 2011
Salată de paste cu varzăO reteta de salata de paste cu varza din: paste, ardei varza dulce, ceapa, ulei, sare, rosie si verdeata. Ingrediente: 300 g paste 1 ardei 700 g varză dulce 1 ceapă ulei sare piper 1/2 roşie verdeaţă pentru decor   Mod de preparare: Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi, le treci prin…

Read more »

Spuma de ness

28 August 2011
Spuma de nessO reteta delicioasa de spuma de ness din: frisca, lapte rece, ness, albusuri, zahar, portocala si putin ciocolata. Ingrediente: 200 g frişcă lichidă 2 linguri lapte rece 2 linguri ness, gata preparat 4 albuşuri 150 g zahăr pentru decor: 1 portocală dulce-acrişoară puţină ciocolată   Mod de preparare: Baţi frişca împreună cu laptele într-un vas…

Read more »

Mini tarte cu peste si creveti

28 August 2011
Mini tarte cu peste si crevetiO reteta de mini tarte cu peste si creveti din: forma de tarta, peste afumat, creveti, oua, smantana, seminte de fenicul, frunze de salata, dressing si sferturi de lamaie. Ingrediente: 6 forme de tartă, gata pregătite 100 g peşte afumat (somon, macrou) 100 gcreveţi 2 cepe verzi, tăiate rondele 2 ouă, bătute 5 linguri smântână…

Read more »

Baba Ghanooj

28 August 2011
Baba GhanoojO reteta de baba ghanoj din: vinete, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 3-4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de susan (tahini) 1 lămâie 110 ml ulei de măsline 1 linguriţă rasă chimen măcinat sare piper   Mod de preparare: Frigeţi vinetele pe o tablă…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de pepene rosu

28 August 2011
Reteta zilei: Dulceata de pepene rosuO reteta de dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene roşu 1,5 kg zahăr tos 1 lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Speli pepenele, îl tai în opt, cureţi seminţele şi coaja şi porţionezi apoi pepenele…

Read more »

Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure

28 August 2011
Crema de zahăr ars, cu fructe de pădureO reteta de crema de zahar ars, cu fructe de padure din: ciocolata alba, smantana, lapte integral, esenta de vanilie, oua, malai, fructe de padure si zahar tos. Ingrediente: 150 g ciocolata alba, rupta bucati mici 200 ml smantana cu continut redus de grasime 200 ml lapte integral 1 lingura esenta de vanilie 2 oua…

Read more »

Maklouba

28 August 2011
MakloubaO reteta de maklouba din: vinete, ulei, ceapa, pulpa de miel, orez, usturoi, condiment 7 pipere, cardamon, scortisoara, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 150 ml ulei 3 cepe mari 500g pulpă de miel 500g orez 5 căţei de usturoi 2 linguriţe condiment 7 pipere 10 boabe de cardamon 1 baton…

Read more »

Prăjitură cu piersici la gheaţă

28 August 2011
Prăjitură cu piersici la gheaţăO reteta de prajitura cu piersici la gheata din: piersici, zahar, apa, biscuiti, frisca, unt si pesmet. Ingrediente: 20 piersici 20 g zahar 4 linguri apa 40-50 biscuiti pisati 30 g frisca putin unt pesmet   Mod de preparare: Tai piersicile sferturi, le amesteci cu zahar, apoi le fierbi timp de 10 minute, pana se…

Read more »

3 cocktailuri delicioase

28 August 2011
3 cocktailuri delicioase  O reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun, ananas, lamaie si sirop de ananas. O reteta simpla de Cocktail Yokohama Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver, fresh honey melon. O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru.

Read more »

Budincă de pere

28 August 2011
Budincă de pereO reteta de budinca de pere din: pere, oua, zahar, unt, lapte, faina si praf de copt. Ingrediente: 4 pere mari 2 ouă 175 g zahăr 50 g unt 125 ml lapte 200 g făină 1 linguriţă praf de copt   Mod de preparare: Tai perele în jumătate, le cureţi de coajă şi sâmburi şi…

Read more »

Paella cu pui, carnati chorizo si creveti

28 August 2011
Paella cu pui, carnati chorizo si crevetiO reteta delicioasa de paella cu pui, carnati chorizo si creveti din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, pulpe de pui, ardei, orez, sofran, supa concentrata de pui, rosii si creveti. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 225 g cârnaţi chorizo, tăiaţi rondele groase 4 căţei de usturoi, tocaţi…

Read more »

Muhammara

28 August 2011
MuhammaraO reteta de Muhammara din: miez de nuca, ardei grasi, crutoane de paine, ardei iute, chimen, usturoi, lamaie, ulei de masline, suc de rodii, ulei de masline, menta, sare si piper. Siria Ingrediente: 200 g miez de nuca 3 ardei grasi 100 g crutoane de paine prajita 1 ardei iute 1 lingurita rasa chimen macinat…

Read more »

Sparanghel calit cu ceapa rosie

28 August 2011
Sparanghel calit cu ceapa rosieO reteta de sparanghel calit cu ceapa rosie din: ceapa, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sparanghel, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă mare, tăiată rondele groase 2 cepe roşii, tăiate rondele groase 2 linguri ulei de măsline 1 lingura oţet balsamic 2 50 g sparanghel cateva fire de busuioc, tocate marunt câteva fire…

Mansaf

28 August 2011
MansafO rereta delicioasa de Mansaf din: lapte de capra, carne de miel cu os, ceapa, orez basmati, migdale, seminte de pin, chimen, condiment si lipii arabesti. Iordania Ingrediente: 1,5kg lapte de capră 1,5kg carne de miel cu os 1 ceapă mare 250g orez Basmati fiert 150g migdale 100 g seminţe de pin 100 g unt…

Read more »

Spanac cu usturoi şi lamaie

28 August 2011
Spanac cu usturoi şi lamaieO reteta simpla de spanac cu usturoi din: seminte de floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, spanac si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 linguri seminte de floarea soarelui 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingura otet balsamic 250 g spanac, bine spalat coaja rasa de la 1 lamaie  …

Read more »

Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata

28 August 2011
Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetataO reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine, fructe de padure, coacaze   Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în două jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură miezul,…

Read more »

Paine cu usturoi

28 August 2011
Paine cu usturoiO reteta simpla de paine cu usturoi din: patrunjel, busuioc, unt sau margarina, usturoi si paine. Ingrediente: 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de busuioc 40 g unt sau margarina 4 catei usturoi, zdrobiti 2 bagete de paine   Mod de preparare: Incinge cuptoru la semnul 6/200C/ Intr-un robot, amesteca verdeturile, untul si usturoiul si…

Read more »

Prajitura cu branza si fructe de padure

28 August 2011
Prajitura cu branza si fructe de padureO reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, zahar, unt, galbenus, sare, oua, lamaie, zahar, branza de vaci, esenta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 100 g faina 80 g zahar 80 g unt 1 galbenus un cutit varf de sare crema: 7 oua 1 lamaie (coaja si sucul) 8…

Read more »

Sorbeto de lamaie si menta

27 August 2011
Sorbeto de lamaie si mentaO reteta de sorbeto de lamaie si menta din: suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze verzi de menta, apa si zahar. Ingrediente: 2 cani suc de lamaie obtinut din 7-8 lamai 2 linguri coaja rasa de lamaie 12-15 frunze verzi de menta 500 ml apa 200 g zahar   Mod de preparare: Fierbeţi un…

Read more »

Frigărui cu salsa de mango şi roşii

27 August 2011
Frigărui cu salsa de mango şi roşiiO reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii, mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline. Ingrediente: pentru salsa 300 g roşii 1/2 mango 3 cepe verzi 1/2 legătură coriandru 3 fire mentă 1 linguriţă ghimbir ras 1…

Read more »

Prăjitura cu mac şi piersici

27 August 2011
Prăjitura cu mac şi piersiciO reteta de prajitura cu mac si piersici din: unt, zahar, oua, faina, seminte de mac, lapte, bicarbonat, foaie de gelatina, suc de fructe, piersici, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 175g unt 175g zahăr 3 ouă 175g făină 3 linguri seminţe de mac 1 lingură lapte 1 linguriţă bicarbonat 1/2 foaie de gelatină 50ml…

Read more »

Sorbet delicios din fructe de pădure

27 August 2011
Sorbet delicios din fructe de pădureO reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, zahar, apa, zeama de lamaie, frunze de menta si fructe de padure. Ingrediente: 160 g fructe de pădure 65 g zahăr 140 ml apă 1 lămâie (zeama) pentru decor: frunzuliţe de mentă fructe de pădure   Mod de preparare: Spală fructele de pădure…

Read more »

Porumb copt cu unt aromat

27 August 2011
Porumb copt cu unt aromatO reteta simpla si delicioasa de porumb copt cu unt aromat din: porumb, sare, menta, unt, condimente tandoori, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb sare 4 fire de menta 120 g unt moale 2 lingurite de pasta de condimente Tandoori piper sucul de la jumatate de lamaie   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr ars

26 August 2011
Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr arsO reteta de tort cu mere si zahar ars din: zahar, mere, oua, zahar, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca si cacao. Ingrediente: 10 linguri de zahăr 1 kg mere 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf de copt puţin bicarbonat stins cu oţet circa 10 linguri de făină câteva bucăţele de nucă 1…

Read more »

Ardei umplut cu ton şi feta

26 August 2011
Ardei umplut cu ton şi fetaO reteta de ardei umplut cu ton si feta din: ardei, ulei de masline, branza feta si ton in sos propriu. Ingrediente: 1 ardei 10 ml ulei de măsline 50 g brânză feta 50 g ton  în sos propriu   Mod de preparare: Tai ardeiul în patru şi îl pui la copt pe grila din…

Read more »

Budincă delicioasă de dovleac

26 August 2011
Budincă delicioasă de dovleacO reteta de budinca delicioasa de dovleac din: dovleac, cartofi, carnati, branza camembert, branza emmentaler, parmezan, ou, miez de nuca, unt, nuci caju, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente 1 dovleac mic (circa 800 g) 4   cartofi 200 g cârnaţi proaspeţi 100 g brânză Camembert 150 g brânză Cheddar 100 g brânză Emmentaler 5  linguri…

Read more »

Prăjitură delicioasa cu piersici

26 August 2011
Prăjitură delicioasa cu piersiciO reteta de prajitura delicioasa cu piersici din: oua, zahar tos, faina, nuci, rom, lamaie, lapte, unr si piersici. Ingrediente: 6 oua mari 120 g zahar tos 80 g faina 50 g nuci macinate fin 1 lingura rom 1 lamaie crema: 4 oua 300 g zahar 500 ml lapte 200 g unt ornare: 1 kg…

Read more »

Legume cu oregano

26 August 2011
Legume cu oreganoO reteta de legume cu oregano din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 150 g ceapă 150 g ardei gras roşu 300 g roşii mai mari 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oregano sare şi piper   Mod de preparare: Spală…

Read more »

Orez cu lapte si pere

26 August 2011
Orez cu lapte si pereO reteta de orez cu pere din: orez, lapte, batond e vanilie, scortisoara, zahar, pere, si sare. Ingrediente: 1 cană de orez (250 g) 3 căni de lapte jumătate de baton de vanilie scorţişoară zahăr 2 pere 5 linguri zahăr un praf de sare   Mod de preparare: Alegi orezul, îi speli în mai multe…

Read more »

Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafide

26 August 2011
Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafideO reteta delicioasa de inghetata de mascarpone cu sirop si stafide din: vin de desert, stafide, zahar burn, pastaie de vanilie, lapte integral, glucoza, galbenusuri si mascarpone. Ingrediente: 120ml de vin de desert 120g de stafide 90g de zahăr brun 1/2 păstaie de vanilie pentru ingheatata: 300ml de lapte integral 5 linguri de glucoză lichidă…

Read more »

Chec cu zmeură

26 August 2011
Chec cu zmeurăO reteta simpla de chec cu zmeura din: zmeura, oua, zahar, margarina, faina, lapte, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, sare si fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g zmeură 3 ouă 200 g zahăr 150 g margarină 400 g făină 100 ml lapte 1 lămâie 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 linguriţă cu praf de…

Read more »

Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pin

26 August 2011
Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pinO reteta de pachetele de laptuca gratinate cu rosii si seminte de pin din: laptuca, cartofi, praz, ou, parmezan, amidon, ulei de masline, usturoi, patrunjel, rosii, semint de pin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 lăptucă mare 2 cartofi mari 1 fir de praz 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 lingură amidon 1 lingură…

Read more »

Cotlete în sos

26 August 2011
Cotlete în sosO reteta de cotlete in sos din: ghimbir, piper, vin de orez, sos de soia, sos de stridii, amidon, boabe de piper negru, coriandru, boabe de piper verde, rozmarin, cotlet cu os, ulei si sare de mare. Ingrediente: pentru sos: 1 bucata ghimbir 1-1/2 linguri piper 5 linguri vin de orez 100 ml supa 2…

Read more »

Tortine de vara

26 August 2011
Tortine de varaO reteta delicioasa de tortine de vara din: faina, unt, zahar, bicarbonat, oua, lapte, galbenusuri, zahar, lapte, nuci macinate, rom, ciocolata alba ci neagra de menaj, fructe de sezon si frunze de menta. Ingrediente: aluat: 400 g faina 100 g unt 150 zahar 1 lingurita bicarbonat 2 oua 50 ml lapte crema: 3 galbenusuri 300…

Read more »

Dovlecei şi roşii umplute

26 August 2011
Dovlecei şi roşii umpluteO reteta de dovlecei si rosii umplute din: dovlecei, rosii, ceapa, branza roquefort, carne tocata de vita, unt, telina, parmezan, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, oua, boia dulce, sare si piper, ardei gras verde, ceapa verde, masline negre, ardei iute si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 dovlecei sau zucchini (circa 250…

Read more »

Frigarui cu salsa picanta de mango

26 August 2011
Frigarui cu salsa picanta de mangoO reteta de frigarui cu salsa picanta de mango din: carne de curcan sau de porc, ulei, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper, boia, mango, ceapa rosii, ardei iute rosu, rosii, castravete, coriandru, sare si piper. Ingrediente: pentru frigarui: 650 g carne de curcan sau de porc 4 linguri ulei 2 linguri suc de lamaie…

Read more »

Desert cu pepene roşu

26 August 2011
Desert cu pepene roşuO reteta de desert cu pepene rosu din: ulei, lapte, zahar, ou, sare, amoniac, esenta de vanilie, faina, pepene rosu, vin alb dulce, esenta de vanilie, zahar, frisca si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 4 linguri ulei 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 praf sare 1/6 linguriţă amoniac stins 1 esenţă de vanilie…

Read more »

Prăjitură răcoritoare cu lămâie si nuci

26 August 2011
Prăjitură răcoritoare cu lămâie si nuciO reteta de prajitura racoritoare cu lamaie si nuci din: faina, margarina, zahar, amoniac, ou, galbenus, smanata cu iaurt, nuci migdalata, lamaie, zahar, vanilie, esenta de rom, zahar pudra, cacao, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 500 g faina 150 g margarina 200 g zahar 1 lingura cu varf amoniac 1 ou intreg 1 galbenus…

Read more »

Pacheţele de andive la cuptor

26 August 2011
Pacheţele de andive la cuptorO reteta de pachetele de andive la cuptor din: andive, sunca, branza emmentaler, unt, parmezan, lapte, unt, faina si nucsoara. Ingrediente: pentru pacheţele: 4 andive (circa 500 g) 200 g şuncă (bacon, kaiser, prosciutto) 100 g brânză Emmentaler 30 g unt 4 linguri parmezan ras pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 50 g unt 40…

Read more »

Prăjitură din pandişpan cu mure

26 August 2011

O reteta de prajitura din pandispan cu mure din: oua, zahar tos, rom, mure, unt si zahar. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr tos 15 ml rom 1 kg mure 200 g unt 200 g zahăr   Mod de preparare: Ungi o tavă mare emailată cu unt şi presari 150 g zahăr. Aşezi murele uniform,…

Read more »

Sirop delicios de zmeura

26 August 2011
Sirop delicios de zmeuraO reteta de sirop delicios de zmeura din: zahar si zmeura. Ingrediente: 1 kg zahar 1 kg zmeura   Mod de preparare: Pui zmeura o zi la macerat, la temperatura camerei, împreună cu un pahar de apă sau pui vasul pe foc până începe să fiarbă, apoi treci amestecul prin tifon şi pui sucul din…

Read more »

Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor

26 August 2011
Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptorO reteta de pastai de fasole la cuptor din: pastai de fasole galbena, ceapa, morcovi, usturoi, marar, cas, oua, ulei, sare, smantana si aluat. Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbenă 3 cepe 2 morcovi 1 căpăţână usturoi mărar 500 g caş 6 ouă 150 ml ulei sare 200 g smântână groasă 3 foi de…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei

26 August 2011
Prăjitură cu ciocolată şi dovleceiO reteta de prajitura cu ciocolata di dovlecei din: faina, cacao, amestec condimente, zahar fin, oua, esenta de vanilie, dovlecei, alune de padure, ciocolata neagra si smantana. Ingrediente: 350g făină cu agent de creştere 50 g de cacao pudră 1 linguriţă amestec de condimente pentru prăjitură 175 ml ulei de măsline extravirgin 375g de zahăr…

Read more »

Salată de vară cu năut

26 August 2011
Salată de vară cu năutO reteta simpla de salata de vara cu naut din: naut, ceapa rosie, ardei iute, lamai, ulei de masline, rosii, menta, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă de 400 g năut înmuiat î 1 ceapă mică roşie 1 ardei iute proas­păt 2 lămâi ulei de măsline 200 g roşii mici bine coapte 1 mână…

Read more »

Tarta cu trei fructe

26 August 2011
Tarta cu trei fructeO reteta delicioasa de tarta cu trei fructe din: faina, unt, sare, caise, nectarine, piersici, lamai, oua si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 80 g unt 150 g faina sare garnitura: 2 caise 2 nectarine 2 piersici 2 lamai 50 g unt 3 oua 100 g zahar pudra   Mod de preparare: Scoateti 50 g unt…

Read more »

Spanac cu carne de miel

25 August 2011
Spanac cu carne de miel  O reteta gustoasa de spanac cu carne de miel, ulei, ceapa, pasta de tomate, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g ulei 200 g ceapă 100 g pastă de tomate 2,5 kg spanac lămâie Mod de preparare: Spanacul se spală sub jet de apă, se toacă şi se opăreşte în apă cu…

Vinete pane cu garnitură de morcovi

25 August 2011
Vinete pane cu garnitură de morcoviO reteta de vinete pane cu garnitura de morcovi din: ceapa, morcov, ulei, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, vinete, oua, pesmet, boia iute, rosie si cascaval. Ingrediente: ceapă albă 1 morcov mare 3-4 lin­guri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură făină 2-3 linguri pastă de tomate sare piper pătrunjel verde…

Read more »

Mancare de roşii cu carne

25 August 2011
Mancare de roşii cu carneO reteta simpla si delicioasa de mancare de rosii cu carne din: carne, ceapa, ulei, faina, suc de rosii, rosii, patrunjel, sare, usturoi si frunze de telina. Ingrediente: 300-400 g carne 100 g ceapă 100 ml ulei 25 g făină 250 ml suc de roşii 7-8 roşii mici 1/2 legătură pătrunjel 15 g sare 3…

Read more »

Pachete de vinete cu piept de pui

25 August 2011
Pachete de vinete cu piept de puiO reteta de pachete de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui, rosii, cascaval, sare, piper verdeata si ulei. Ingrediente: 1 vânătă lungă 300-400 g piept de pui câteva roşii 100 g caşcaval sare piper verdeaţă ulei   Mod de preparare: Tai vânătă în fâşii subţiri pe ver­ticală, le sărezi şi le…

Read more »

Pilaf de berbec cu migdale

25 August 2011
Pilaf de berbec cu migdaleO reteta simpla si gustoasa de pilaf de berbec din: orez, ulei, pasta de rosii, ceapa, usturoi, stafide, migdale, zahar, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de berbec 300 g orez 125 ml ulei 20 g pastă de roşii 3 cepe usturoi dupa gust 3 linguri stafide 3 linguri migdale decojite 1 linguriţă de…

Read more »

Pui cu mujdei de usturoi

25 August 2011
Pui cu mujdei de usturoiO reteta simpla si delicioasa de pui cu mujdei de usturoi din: pui, ceapa, morcov, usturoi, untura, piper si sare. Ingrediente: 1 pui mai mare 1 ceapă 1 morcov 8-10 căţei de usturoi 3 linguri untură sau 100 ml ulei piper sare   Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli, îl scurgi de apă şi…

Read more »

Salată simpla de pui

25 August 2011
Salată simpla de puiO reteta delicioasa de salata din: carne de pui, praf de chili, miere, otet din vin rosu, salata rosie, salata verde creata, pepene verde, sare, piper, jeleu de portocale, ketchup, ulei de susan, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 linguri ketchup praf de chili 2 linguri miere 5…

Read more »

Cocktail The Waikiki

25 August 2011
Cocktail The WaikikiO reteta simpla de Cocktail The Waikiki din: votca, suc de ananas si ananas. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl suc de ananas o felie de ananas   Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, si completam cu suc de ananas. Decoram cu o felie…

Read more »

Iepure în saramură

25 August 2011
Iepure în saramurăO reteta delicioasa de iepure in saramura din: iepure, usturoi, patrunjel, boia iute, chimion, oregano, cimbru, ulei de masline extravirgin, otet, sare, ardei iute rosu si sare. Ingrediente: 1 iepure 2  căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 vârf de cuţit de boia iute 1/2 linguriţă chimion 4 frunzuliţe de oregano 1 lingură cimbru…

Read more »

Merlucius cu rosii caramelizate

25 August 2011
Merlucius cu rosii caramelizateO reteta de merlucius cu rosii caramelizate din: file de merlucius, pulpa de rosii, rosii cherry, faina, ulei de masline, sare, de mare, cartof, capere, masline si oregano. Ingrediente: 300 g file de merlucius 400 g pulpă de roşii 4 roşii cherry 1 ceapă albă mare 1 lingură făină ulei de măsline sare de mare…

Read more »

Bocconcini de pui

25 August 2011
Bocconcini de puiO reteta delicioasa de bocconcini de pui din: piept de pui, mazare, morcovi, dovlecei, faina, ulei de masline extravirgin, unt, supa concentrata de legume, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g mazăre congelată 200 g morcovi 200 g dovlecei (zucchini) 2 linguri de faină 3 linguri ulei de…

Read more »

Salată de fasole verde cu ardei

25 August 2011
Salată de fasole verde cu ardei. O reteta delicioasa de salata din: fasole verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, sare, dovlecel, salata creata, paine, ulei, usturoi, bacon afumat, supa, otet, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben sare 1 dovlecel mic 1 salată creaţă 2 felii pâine toast 4 linguri ulei 1…

Read more »

Sorbet de kiwi

25 August 2011
Sorbet de kiwiO reteta delicioasa de sorbet de kiwi din: kiwi, suc de mere, apa si smantana. Ingrediente: 4 kiwi coapte 2   linguri suc de mere concentrat 100 ml apă 3   linguri smântână vegetală pentru decor: 1 kiwi   Mod de preparare: Incălzeşte într-o crăticioară apa împreună cu sucul de mere. Adaugă fructele, fierbe-le 2 minute, apoi…

Read more »

Reteta zilei: Supă delicioasă cu pipote de pui

25 August 2011
Reteta zilei: Supă delicioasă cu pipote de puiO reteta de supa delicioasa cu pipote de pui din: cartofi, pipote de pui, morcovi, patrunjel, ceapa verde, marar verde, sare, piper, buchetele de conopida, bors, smantana si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi noi 200 g pipote de pui 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1/2 legătură mărar verde sare piper 2-3…

Read more »

Salată verde cu nectarine si curcan

25 August 2011
Salată verde cu nectarine si curcan  O reteta gustoasa de salata din:  nectarine, samburi de pin, ceapa verde, patrunjel, cascaval, carne de curcan, salata verde, branza roquefort, piper, otet, ulei. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 8 felii subţiri file de piept de curcan 3 inimi de salata verde 2 nectarine…

Read more »

Peltea de struguri

25 August 2011

Se iau boabe de stru­guri bine coapte şi dulci şi se zdrobesc. Se obţine un suc concentrat prin stoarcerea în sac sau tifon sau prin presare cu presa manuală. Din 10 kg de struguri se obţin 7 l de must. Se strecoară şi se dă la fiert într-un cazan, apoi se răstoarnă într-un vas de…

Read more »

Costite de miel cu vinete

25 August 2011
Costite de miel cu vineteO reteta de costite de miel cu vinete din: vinete, rosii, ceapa rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, sare, piper, otet de vin rosu, ulei de masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, boia, cotlete de miel si masline negre. Ingrediente: 2 vinete (cca 700 g) 8 roşii 1 ceapă roşie 4 fire mentă 4 fire…

Read more »

Reteta zilei: Lichior de zmeură

25 August 2011
Reteta zilei: Lichior de zmeurăO reteta simpla de lichior de zmeura din: zmeura, alcool, rom si zahar. Ingrediente: 1 kg zmeură 1 l alcool 100 ml rom 500 g zahăr   Mod de preparare: Alegi zmeură proaspătă, o pui într-o damigeană (sau borcan în­chis ermetic) împreună cu zahărul şi o ţii la soare timp de 5-6 zile, agitând damigeana…

Read more »

Salată de somon cu avocado

24 August 2011
Salată de somon cu avocadoO reteta delicioasa de salata de somon cu avocado din: portocale,otet, sare, piper, zahar, ulei, marar, file de somon, salata creata, salata rosiatica si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri oţet sare piper  1 praf zahăr 4 linguri ulei 2 fire mărar 200 g file de somon 1/2 căpăţână salată creaţă verde 1/2 căpăţână salată…

Read more »

Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere

24 August 2011
Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pereO reteta de marmelada de mere, gutui si pere din: gutui, pere, zahar, apa si mere cretesti. Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg pere tari 4 kg zahăr (sau doar 2 kg, dacă doriţi o marmeladă acrişoară) 6 linguri apă 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari   Mod de preparare: Tai fructele felii…

Read more »

Şalău cu dovlecei la cuptor

24 August 2011
Şalău cu dovlecei la cuptorO reteta de salau cu dovlecei la cuptor din: file de salau, dovlecei, rosii si masline, lamaie, vin alb, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 800g file de şalău 6 dovlecei 500g roşii 100 g măsline fără sâmburi 1 lamaie 250 ml vin alb 100 ml ulei 100 g faina sare piper   Mod de…

Read more »

Ananas cu pui şi mere

24 August 2011
Ananas cu pui şi mereO reteta de anas cu pui si mere din: ananas, mar verde, fidea, ardei gras rosu, pulpe de pui, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 ananas 1 măr verde 4 rondele de fidea 1 ardei gras roşu 3-4 pulpe de pui dezosate ulei piper sare   Mod de preparare: Despici ananasul, scobeşti mijlocul şi îl…

Read more »

Cocktail cu pepene rosu si galben

24 August 2011
Cocktail cu pepene rosu si galbenO reteta de cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene galben, zmeura, iaurt si cuburi de gehata. Ingrediente: 1 kg miez de pepene roşu 1/2 pepene galben 1 cană zmeură 1 iaurt mare 1 cană cuburi gheaţă   Mod de preparare: Cureţi miezul de pepeni de sâmburi, îl tai în…

Read more »

Cod sărat

24 August 2011
Cod săratO reteta de cod sarat din: cod sarat, cartofi, ceapa, lamaie, galbenus, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, faina, masline negre, ou, ardei capia, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 300 g cod sărat 400 g cartofi albi 1 ceapă 1 lămâie 1 gălbenuş 1 pahar cu apă 1 căţel de usturoi 3 linguri…

Read more »

Frigărui de legume cu lipie

24 August 2011
Frigărui de legume cu lipieO reteta de frigarui de legume cu lipier din: dovlecel, vanata, sare, piper, ardei gras, castravete, ceapa, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, ardei iute si lipii. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă sare piper 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardeii gras verde 1/2 castravete 8 cepe mici albe şi roşii 8…

Read more »

Dulceaţă de caise cu levănţică

24 August 2011
Dulceaţă de caise cu levănţicăSe golesc de sâmburi 1,25 kg caise; se taie felii şi se aşa­ză într-un vas de lut. Se pune într-un tifon 1 mână flori de levănţică proaspete; tifonul se strânge boc­celuţă şi se leagă cu aţă. Se presară peste caise 1 kg zahăr. Se adaugă săculeţul cu levănţică şi sucul de la 2 lămâi. Se…

Read more »

Cocktail Moscow Mule

24 August 2011
Cocktail Moscow MuleO reteta simpla de Cocktail Moscow Mule din: votca, zeama de lamaie, ginger ale si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 1 strop de zeama de lamaie Ginger Ale o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar de whisky sau in paharul pentru bauturi lungi, peste…

Read more »

Raci umpluti

24 August 2011
Raci umplutiO reteta delicioasa de raci umpluti din: raci, ceapa, orez, pasta de tomate, supa de legume, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 18 raci mari 2 cepe 200 g orez 2 linguri pasta de tomate 50 ulei 500 ml supa de legume 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert într-o…

Read more »

Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptor

24 August 2011
Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptorO reteta de crap pe varza cu pasta de tomate la cuptor din: file de crap, varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de crap 1 varză mare (circa 2kg) 100 g făină 150g ulei 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă cimbru uscat ceapă 1…

Read more »

Gem de clementine, portocale si levantica

24 August 2011
Gem de clementine, portocale si levanticaSe fierbe un sirop din 250 g zahăr, 375 ml apă şi 1 linguriţă flori de levănţică. Se lasă să se răcească peste noapte, iar dimineaţa se strecoa­ră. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri 3 portocale. Se rade coaja de la 5 clementine. Se încălzeşte siropul şi se adaugă feliile de portocale…

Read more »

Scrumbie la grătar

24 August 2011
Scrumbie la grătarO reteta delicioasa de scrumbie de gratar din: scrumbii, lamai, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 scrumbii 2 lămâi 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine de…

Read more »

Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval

24 August 2011
Antricot de vită cu anghinare şi caşcavalO reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper. Inrgediente: 4 antricoate de vită (circa 900 g) 500 g anghinare 1 50 g caşcaval (sau mozzarella) 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel…

Read more »

Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde

24 August 2011
Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verdeO reteta de supa de carne cu fasole verde din: piept de vaca, fasole verde, patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana si verdeata. Inrgediente: 750 g piept gras de vaca 500 g fasole verde tânără 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 lingură făină 100 ml smântână verdeaţă (pătrunjel, mărar)   Mod de preparare: Fierbi…

Read more »

Fructe de vara gratinate

24 August 2011
Fructe de vara gratinateSe încinge cuptorul la 200 °C. Se golesc de sâmburi şi se taie cuburi 3 piersici şi 8 prune. Se amestecă împreună cu 200 g mure şi 125 g zmeură; se aşază într-o formă de sufleu. Se prepară o glazură din 400 g mascarpone, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă şi 3…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 11, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: