RSS

Retete culinare de Paşte #72

11 Apr

Retete de Paste:

Fructe de vara gratinate

24 August 2011
Fructe de vara gratinateSe încinge cuptorul la 200 °C. Se golesc de sâmburi şi se taie cuburi 3 piersici şi 8 prune. Se amestecă împreună cu 200 g mure şi 125 g zmeură; se aşază într-o formă de sufleu. Se prepară o glazură din 400 g mascarpone, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă şi 3…

Read more »

Dovleac umplut cu arpacaş

24 August 2011
Dovleac umplut cu arpacaşO reteta de dovleac umplut cu arpacas din: dovleac, carne tocata de curcan, cascaval afumat, marar, cub concentrat de supa de pui, oua, arpacas, boia, piper alb, unt, faina si smantana. Ingrediente: 1 dovleac de 800-900 g 350 g carne tocată de curcan (pui) 100 g caşcaval ras afumat 1/2 legătură mărar tocat fin 1…

Read more »

Jeleu de fructe de pădure

24 August 2011
Jeleu de fructe de pădureO reteta de jeleu de fructe de padure din: fructe de padure, zahar, gelatina, baton de vanilie, amidon, lapte, galbenus si sare. Ingrediente: 750 g fructe de padure asortate 300 g zahar 1 plic gelatina granulata 1/2 baton de vanilie 20 g amidon 500 ml lapte 1 galbenus 1 praf sare   Mod de preparare:…

Read more »

Plachie de crap cu cimbru pasta de tomate

24 August 2011
Plachie de crap cu cimbru pasta de tomateO reteta de plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate din: crap, ceapa, ardei grasi, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap mare, fără cap şi eviscerat 1,5 kg ceapă 3 ardei graşi 300mi ulei 500 g roşii bine…

Read more »

Plăcintă cu brânză si verdeturi

24 August 2011
Plăcintă cu brânză si verdeturiO reteta de placinta cu branza si verdeturi din: aluat de paine, branza de burduf, telemea desarata, urda, marar verde, patrunjel verde, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de paine 200 g branza de burduf 100 g telemea desarata 100 g urda 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura…

Read more »

Pangalău

24 August 2011
PangalăuO reteta de pangalau din: aluat de paine, ileu de dovleac sau de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 500g aluat de pâine 4 linguri ulei de dovleac sau de floarea soarelui presat la rece sare grunjoasă   Mod de preparare: Impărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale. întindeţi din fiecare câte o turtită rotundă cu grosimea…

Read more »

Cupă-desert cu fructe

24 August 2011
Cupă-desert cu fructeO reteta delicioasa de cupa desert cu fructe din: biscuiti, capsuni, zmeura, struguri, zmeura, zahar, crema mascarpone, iaurt natur, lapte batut, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti sau cuburi de napolitane 200 g capsuni 100 g zmeura 100 g struguri fara samburi 55 g zahar 100 g zmeura 100 g struguri…

Read more »

Crochete cu fenicul şi brânză de capră

24 August 2011
Crochete cu fenicul şi brânză de caprăSe dizolvă 1/2 cub droj­die în cca 125 ml apă. Se frământă cu 200 g făină, 50 g griş, 3 linguri ulei, puţin zahăr şi sare. Aluatul se acoperă şi se lasă să crească cca 30 min. Se încinge cuptorul la 160 °C. Se mai frământă apoi o dată, încor­porând 1 linguriţă seminţe de feni­cul.…

Read more »

Somon la cuptor cu legume

24 August 2011
Somon la cuptor cu legumeO reteta de somon la cuptor cu legume din: file de somon, vin alb, unt, sare, piper, dovlecei, ardei gras rosu, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pahar vin alb 60 g unt sare şi piper pentru legume: 250 g dovlecei (zucchini) 1…

Read more »

Rites

24 August 2011
RitesO reteta de rites din: aluat de paine, ulei de dovleac si sare grunjoasa sau zahar. Ingrediente: 500 g aluat de paine 4 linguri de ulei de dovleac sare grunjoasa sau zahar   Mod de preparare: Impartiti aluatul in 4 bucati egale si din fiecare intindeti cate o foaie cat mai subtire. Ungeti foaie cu…

Read more »

Sorbet din struguri si grappa

24 August 2011
Sorbet din struguri si grappaO reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar, grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică de origine italiană pe bază de struguri Ingrediente: 300 g struguri albi dulci 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură grappa albă din struguri muscat 1/2 albuş de ou…

Read more »

Tiramisu cu fructe de pădure

24 August 2011
Tiramisu cu fructe de pădureO reteta delicioasa de tiramisu cu fructe de padure din: afine, capsuni, piscoturi, espresso, crema mascarpone, lichior de cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g afine 200 g căpşuni 150 g pişcoturi 100 ml espresso tare, rece 500 g cremă mascarpone 50 ml lichior de cafea tare 100 g zahăr 200 g friscă dulce  …

Read more »

Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

24 August 2011
Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşiiO reteta de tortellini umplute cu scoici si salsa calduta de rosii din: sofran, faina, ou, galbenus de ou, ulei de masline, scoici, frisca, ardei iute, coaja de lamaie, ceapa, rosii cherry, otet de vin alb si frunze de busuioc.. Ingrediente: pentru aluatul de paste cu sofran: 1 vârf de cuţit de firişoare de şofran…

Read more »

Curecheare

24 August 2011
CurecheareO reteta de curecheare din: aluat de paine, varza acra sau dulce, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de paine 500 g varza acra sau dulce 1 legatura marar verde ulei sare piper   Mod de preparare: Tocati varza cat mai marunt. Caliti-o in ulei, pana se inmoaie bine, apoi lasati-o…

Read more »

Tarte cu mere si levantica

24 August 2011
Tarte cu mere si levanticaSe încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază într-un bol 100 g stafide şi se acoperă cu suc de mere sau calvados. Se întinde o foaie din 500 g aluat fraged (refrigeraţi) şi se îmbracă 8 forme mici (a cca  10 cm) unse. Se înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se coc…

Read more »

Aluat de paine de casă

24 August 2011
Aluat de paine de casăO reteta de aluat de paine de casa din: faina de grau, drojdie, zahar, sare, ulei si apa calda. Ingrediente: 1 kg făină de grâu 40g drojdie 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe sare 2 linguri ulei  apă caldă   Mod de preparare: Cerneţi făina într-un castron mai mare, faceţi în mijlocul ei o adâncitură în…

Read more »

Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcaval

23 August 2011
Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcavalO reteta delicioasa de rulouri picante de vitel cu cascaval din: vinete, cascaval, ulei, muschi de vitel, jambon, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete  100 g caşcaval 2 linguri ulei 4 felii muşchi de viţel 4 felii jambon crud uscat sare piper   Mod de preparare: Bateti carnea carnea de vitel (invelita intr-o folie) cu…

Read more »

Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume

23 August 2011
Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legumeO reteta delicioasa de lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume din: faina, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, file de vita, sare, piper, crema de branza de vaci cu verdeata, branza de vaci, lapte, usturoi, verdeata, rucola, salata si rosii cherry. Ingrediente: aluat: 250 g faina 20 g drojdie 1 lingurita…

Read more »

Supa simpla de rosii

23 August 2011
Supa simpla de rosiiO reteta de supa simpla de rosii din: rosii, ulei, ceapa, morcovi, orez, telina, cub concentrat, zahar, ardei grasi, frunze de busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii bine coapte 2 linguri ulei 3 cepe 2 morcovi 50g orez 1 ţelină mică cub concentrat 1 lingură zahăr 2 ardei graşi 4-5 frunze de…

Read more »

Peşte cu ghimbir la gratar

23 August 2011
Peşte cu ghimbir la gratarO reteta simpla si delicioasa de peste cu ghimbir la gratar din: peste, ghimbir, sos de soia, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 peşti de cca 500 g 4cm rădăcină de ghimbir 2 lin­guri sos de soia 3 căţei de usturoi 2 ardei…

Read more »

Piept de raţă cu piersici în oţet balsamic

23 August 2011
Piept de raţă cu piersici în oţet balsamicO reteta de piept de rata cu piersici in otet balsamic din: piept de rata, bacon, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ienibahar, sare, piersici, unt, zahar otet balsamic, fire de civeta si frunze de salata verde. Ingrediente: 1 piept de raţă (circa 170 g) 50 g bacon (prosciutto) 1 căţel de usturoi 2 crenguţe…

Read more »

Spirale de bacon în aluat

23 August 2011
Spirale de bacon în aluatO reteta delicioasa de spirale de bacon in aluat din: faina, drojdie, lapte, sare, zahar, bacon si chimen. Ingrediente: 700 g făină 1 cub drojdie cca 425 ml lapte 2 linguriţe sare 2 linguriţe zahăr 350 g bacon 2 linguri chimen   Mod de preparare: Se cerne făina. Se face o gropiţă, se sparge cubul…

Read more »

Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi

23 August 2011
Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoiO reteta simpla si delicioasa de pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 600 ml apa Sare Piper Rozmarin 1 capatana usturoi 1 lingurita…

Read more »

Creme-brulee cu levănţică

23 August 2011
Creme-brulee cu levănţicăcrăticioară se toarnă ml frişcă. Se crestea- pe lung 1 baton de vanilie, se scoate miezul cu vârful cuţitului şi se aşază în crăti­cioară cu 2 linguriţe flori de levănţică us­cate şi 1 bucată coajă de portocală; se dau în clocot; se ia vasul de pe foc, se aco­peră şi se lasă să se marineze…

Read more »

Costite de miel cu sos picant

23 August 2011
Costite de miel cu sos picantO reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper si sare. Ingrediente: 1kg costiţe de miel sare piper sos: 4 roşii mari 1 lingură miere 2 căţei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare   Mod de preparare: Tăiaţi costiţele în bucăţi…

Read more »

Bibilică la cuptor cu sos de citrice

23 August 2011
Bibilică la cuptor cu sos de citriceO reteta delicioasa de bibilica la cuptor cu sos de citrice din: bibilica, grepfrut, portocale, vin alb, ulei de masline extravirgin, rozmarin, frunze de salvie, amidon, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1 kg; sau 1 pui) 2 grepfruturi 2 portocale 1 pahar vin alb 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 crenguţe…

Read more »

Creveti la gratar cu lamaie

23 August 2011
Creveti la gratar cu lamaieO reteta de creveti la gratar din: creveti, ulei vegetal, ceapa verde, zeama de lamaie, patrunjel, busuioc, mustar uscat si sare. Ingrediente: 1 kg – creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei vegetal un sfert de cana de ceapa verde tocata marunt 3 linguri de zeama de lamaie 2 linguri de patrunjel…

Read more »

Cocktail Zanzibar

23 August 2011
Cocktail ZanzibarO reteta simpla de Cocktail Zanzibar din: votca, sirop de zahar, kiwi, zeama de lamaie, kiwi si migdale maruntite. Ingrediente: 1 cl votca 2 cl sirop de zahar 1 piure de kiwi zeama unui sfert de lamaie o felie de kiwi pentru crusta de migdale: zeama de lamaie si migdale maruntite   Mod de preparare:…

Read more »

Costiţe marinate la gratar

23 August 2011
Costiţe marinate la gratarO reteta de costite marinate la gratar din: costite, ceapa, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare, otet de vin alb, mustar cu boabe si pasta de ardei. Ingrediente: 1,6 kg costiţe 2 cepe 4 căţei de usturoi 100 ml sirop de arţar 100 ml sos de soia 50 ml ketchup 2 linguriţe sare…

Read more »

Mixed grill

23 August 2011
Mixed grillO reteta de mixed grill din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecei, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii muşchi de porc 1 dovlecei 2 cepe 2 ciorchini roşii cherry sau 4 roşii obişnuite 4 felii de pâine…

Read more »

Porc în stil mediteraneean

23 August 2011
Porc în stil mediteraneeanO reteta de porc in stil mediteraneean din: vanata, dovlecel, file de porc, ulei de masline, sare, piper si bacon. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 400 g file de porc 2 ardei iuţi uscaţi 4 linguri ulei de măsline sare piper 100 g bacon feliat   Mod de preparare: Se pregătesc legumele. Se taie vinetele…

Read more »

Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărar

23 August 2011
Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărarO reteta de rulouri de calcan cu hribi, in sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan fară piele 4 linguri ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Friptură de vită cu unt

23 August 2011
Friptură de vită cu untO reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi, rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si file de muschi de vita. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 g rucola 80 g unt moale 1 lingură suc de lămâie sare piper 5 linguri ulei de măsline…

Ceafa de porc cu ananas

23 August 2011
Ceafa de porc cu ananasO reteta de ceafa de porc cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei rgasi, lamaie, ulei, sos worchester, piper, cimbru si sare. Ingrediente: 800g ceafă de porc 1 ananas mare 2 ardei graşi 1 lămâie 50ml ulei 2 linguri sos Worchester 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat 1 linguriţă rasă cimbru uscat sare Mod…

Read more »

Ciuperci umplute la gratar

23 August 2011
Ciuperci umplute la gratarO reteta de ciuperci umplute la gratar din: ciuperci, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel 6-7 frunze de busuioc sare piper…

Read more »

Friptură de gâscă

23 August 2011
Friptură de gâscăO reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 ceşti untură de gâscă 4 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 lingură piper negru râşnit   Mod de preparare: Tranşează gâscă, păstrând pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele şi…

Read more »

Pere cu Roquefort

23 August 2011
Pere cu RoquefortSe decojesc 2 pere, se taie jumătăţi şi se curăţă de căsuţele sâmburilor. Se încălzesc 125 ml suc de struguri albi cu 125 ml apă şi 1 fir levănţică. Se fierb perele înăuntru cca 3 min. Se lasă să se răcească în zeamă. Se pasează 75 g brânză Roquefort cu 100 g mascarpone, sare şi…

Read more »

Chifteluţe picante la gratar

23 August 2011
Chifteluţe picante la gratarO reteta simpla si delicioasa de chiftelute picante la gratar din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata mixta, ou, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 ceapă 3 linguri de ulei 600 g carne tocată mixtă 1 ou 1 linguriţă muştar nu prea iute sare piper   Mod de preparare: Se înmoaie…

Read more »

Creveti la gratar cu usturoi

23 August 2011
Creveti la gratar cu usturoiO reteta simpla si delicioasa de creveti la gratar cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei de masline 6 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt jumatate de lingurita de sare jumatete…

Read more »

Care sunt secretele unei alimentaţii echilibrate

23 August 2011
Care sunt secretele unei alimentaţii echilibrateUn stil de viaţă sănătos include înainte de orice o alimentaţie echilibrată şi diversificată, alături de activitatea fizică regulată, un program de somn de aproximativ 7-8 ore la adult, precum şi de limitarea factorilor de stres. Alimentaţia echilibrată presupune un aport optim între nutrienţi, explică dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice…

Read more »

Bruschete de vara cu telemea

23 August 2011
Bruschete de vara cu telemeaO reteta simpla de bruschete de vara cu telemea din: paine, rosii, telemea, salata rucola, usturoi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 felii pâine  2 roşii 100 g telemea grasă 100 g salată ruccola 1 căţel de usturoi mare 2 linguri ulei de măsline piper   Mod de preparare: Roşiile se curăţă de seminţe…

Read more »

Stiati ca …

23 August 2011

Carnea de vită, de oaie, berbecuţ şi chiar cea de porc primesc un gust mai bun dacă stau câteva ore în marinate alcătuite din oţeturi aromate, boabe de piper, de muştar, ceapă tocată, morcovi, frunze de ţelină. Pentru un plus de savoare se poate adăuga în marinate vin sau alcool – cognac sau rachiu…

Read more »

Aluat pentru Focaccia

23 August 2011

O reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare Modde preparare: Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o ime­diat peste celelalte ingrediente şi frământă până când obţii…

Read more »

Creveţi la grătar

23 August 2011
Creveţi la grătarO reteta de creveti la gratar din: maioneza, mustar, capere, ceapa verde, sare, piper, usturoi, creveti si ulei de masline. Ingrediente: 100 g maioneză 2 linguri muştar 1 lingură capere 1 lingură rondele de ceapă verde sare piper 1 căţel de usturoi 16 crevete cu tot cu carapace 2 linguri ulei de măsline   Mod…

Read more »

Sorbet de căpşuni cu tofu

23 August 2011
Sorbet de căpşuni cu tofuO reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez, gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni. Ingrediente: 250 g căpşuni 200 g tofu 500 ml lapte de orez 2   linguriţe agar agar (2 linguri granule de gelatină) 3   linguriţe malţ 3 linguri sirop de arţar 1 păstaie…

Read more »

Ardei umpluţi la gratar

23 August 2011
Ardei umpluţi la gratarO reteta de ardei umpluti la gratar din: orez, sare, arde grasi, ceapa, verdeata, telemea, parmezan, ou, piper si ulei. Ingrediente: 200 g orez sare 8 ardei graşi 1 ceapă 2 linguri verdeaţă tocată 150 g telemea 2 linguri parmezan ras 1 ou piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierbe orezul în…

Read more »

Avocado picant cu tortillas

22 August 2011
Avocado picant cu tortillasO reteta de avocado picant cu tortillas din: piept de pui, avocado, ceapa, rosii, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, boia iute si tortillas. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 avocado coapte 1/2 ceapă 2 roşii 1 lămâie (zeama) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare piper boia iute pentru decor: tortillas  …

Read more »

Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere

22 August 2011
Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capereO reteta delicioasa de Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere din: paste, muschi de vitel, capere, pasta de sardel, sunca, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle sau spirelli) 8 felii subţiri de muşchi de viţel (de 80 g fiecare) 1 lingură capere mici 2 linguriţe…

Read more »

Platou picant

22 August 2011
Platou picantO reteta de platou picant din: pulpe de pui, piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, usturoi, cimbru, piper, ulei de masline, dovlecel, fenicul, ardei capia, ceapa rosie, sare si rosii cherry. Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 fileuri de piept de pui 2 felii de muşchi de vită pentru steak 2 felii…

Read more »

Piept de curcan in stil italian

22 August 2011
Piept de curcan in stil italianO reteta de piept de curcan in stil italian din: piept de curcan, mustar cu hrean, usturoi, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de porumb, parmezan, mascarpone, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 2 linguri muştar cu hrean (tip Dijon) 2 căţei de usturoi 1 lingură zeamă de…

Read more »

Bruschete de vara

22 August 2011
Bruschete de varaO reteta de bruschete de vara din: chifle, rosii, masline, ulei de masline, telemea, sare, piper, busuioc si oregano. Ingrediente: 2 chifle graham 2 roşii 50 g măsline fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 50 g telemea proaspătă sare piper busuioc oregano   Mod de preparare: Se curăţă roşiile de seminţe şi se taie…

Read more »

Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita

22 August 2011
Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vitaO reteta de bulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci, sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline, oua, galbenusuri, ulei de floarea soarelui, faina, pesmet si sare. Ingrediente: 2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne de vită tocată 2…

Read more »

Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

22 August 2011
Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşiiO reteta de rulada rece cu salsa de ardei si rosii din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, ceapa, oua, pesmet, oregano, cimbru, usturoi, rozmarin, ulei de masline, frunze de rucola, ardei rosii, ardei gralbeni, ardei iute, rosii, otet balsamic, zahar fin si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită…

Read more »

Ceafă de porc cu curry şi sos de mere

22 August 2011
Ceafă de porc cu curry şi sos de mereO reteta de ceafa de porc cu curry si sos de mere din: ceafa de porc, curry, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, mere si unt. Ingrediente: 1,2 kg ceafa de porc 2 linguriţe curry 2 linguri ulei de măsline extravirgin pesmet sare şi piper pentru sosul de mere: 6 mere 50 g unt…

Read more »

Pui â la Provence

22 August 2011
Pui â la ProvenceSe încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă 1 pui (cca 1,2 kg) cu sare şi piper. Se umple cu 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru, şi se leagă cu aţă. Se toacă 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru şi se amestecă împreună cu 2 lin­guri ulei de măsline. Se unge puiul cu…

Read more »

Frigărui de pui cu ardei gras

22 August 2011
Frigărui de pui cu ardei grasO reteta de frigaruid e pui cu ardei gras din: piept de pui, ardei grasi, ceapa, boia de ardei dulce, maghiran, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500g piept de pui 2 ardei graşi (roşu, verde) 1 ceapă mare 1 linguriţă rasă boia de ardei dulce 1 linguriţă rasă pudră de maghiran 2-3…

Read more »

Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte

22 August 2011
Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapteO reteta delicioasa de Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte din: pulpa de pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, castraveti, ulei, cimbru uscat, miere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura de ceapa verde 2 castraveti…

Read more »

Desert racoros cu lamaie

22 August 2011
Desert racoros cu lamaieO reteta simpla de desert racoros cu lamaie din: lamai, oua, zahar pudra, gelatina si frisca. Ingrediente: 6 lămâi 3 ouă 150 g zahăr pudră 1 plic gelatină 150 g frişcă   Mod de preparare: Se rade coaja de la două lămâi, se stoarce zeama lor, apoi se strecoară. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi…

Read more »

Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt

22 August 2011
Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurtO reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si iaurt din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 1 kk pulpa de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina mica 1 lingurita…

Read more »

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

22 August 2011
Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuiocO reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si sare. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 4  cartofi albi 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru sosul de busuioc: 10 frunze de busuioc 1 căţel de usturoi 5 …

Read more »

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

22 August 2011
Cotlete de porc cu ceapă şi piersiciO reteta delicioasa de cotlete de porc cu ceapa si piersici din: cotlete de porc, ceapa, piersici, ulei, zahar, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cepe mari 4 piersici 2-3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă pudră de chimen 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Sorbet de piersici

22 August 2011
Sorbet de piersiciO reteta delicioasa de Sorbet de piersici din: piersici, malt, apa, zeama de lamaie si albus de ou. Ingrediente: 3 piersici 2 linguri malţ 300 ml apă 1/2 lămâie (zeama) 1/2 albuş de ou   Mod de preparare: Incălzeşte apa în care ai turnat malţul, apoi adaugă piersicile şi zeama de lămâie. Fierbe totul 2…

Read more »

Salata cu piept de curcan si porumb

22 August 2011
Salata cu piept de curcan si porumbO reteta delicioasa de salata cu piept de curcan si porumb din: piept de curcan, salata verde, ardei rgas, ceapa, poumb baby murat, stafide hidratate, mustar dulce, otet de mere, ulei de masline, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de curcan fiert 4-5 frunze de salata verde 1 ardei gras rosu…

Read more »

Despre aroma carnurilor care se frig pe gratar

22 August 2011
Despre aroma carnurilor care se frig pe gratarPentru a aroma cărnurile care se frig pe grătar, puteţi arunca peste cărbunii încinşi condi­mente diverse, la alegere: piper, enibahar, coriandru, seminţe de ardei iute, frun­ze de rozmarin, cimbru etc. Rezultate mai bune se obţin dacă în timpul acestei operaţiuni acoperiţi carnea de pe grătar cu un capac sub care se va aduna mirosul aromat.…

Read more »

Cocktail Seventy Seven

22 August 2011
Cocktail Seventy SevenO reteta simpla de Cocktail Seventy Seven din: votca, gin, zeama de lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl gin 1 cl zeama de lamaie limonada o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam cu cuburi de gheata votca, ginul si zeama de lamaie, intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu…

Read more »

Ciuperci cu sos de smantana

22 August 2011
Ciuperci cu sos de smantanaO reteta simpla de ciuperci cu sos de smantana din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, smantana, cascaval, unt, sare si piper. Ingrediente: 7-8 ciuperci 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri smântână 50 g caşcaval 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt,…

Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnac

22 August 2011
Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnacO reteta de vrabioara de vitel cu morcov si pastarnac din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru, patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac 50ml ulei de măsline 1 ceapă mică 1 lămâie 4-5 fire de cimbru verde 5-6…

Read more »

Frigărui de miel cu pesto de mentă

22 August 2011
Frigărui de miel cu pesto de mentăO reteta de frigarui de miel cu pesto de menta din: pulpa de miel, seminte de coriandru, ceapa, ulei de masline, parmezan, rozmarin, patrunjel, menta, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500g pulpă de miel 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 ceapă mare 50ml ulei de măsline 50g parmezan 4-5 fire de rozmarin…

Read more »

Salată de cepe fripte

22 August 2011
Salată de cepe fripteSe taie felii 4 cepe roşii, 3 cepe albe şi 12 cepe franţuzeşti. Toate se ung cu 3 linguri ulei de măsline, cu pensula şi se frig în tigaia-grill pe ambele feţe. Se sărea­ză, se piperează şi se aşază într-un castron, unde se stropesc cu 2 linguri oţet balsamic. Se presară 1 lingură pătrunjel tocat…

Read more »

Galuşte cu caise

22 August 2011
Galuşte cu caiseO reteta delicioasa de galuste cu caise din: caise, zahar brun scortisoara, branza de vaci, unt, zahar, faina, gris, galbenus, esenta de vanilie si miere. Ingrediente: 12 caise mici 6 linguri zahăr brun 1 lingură scorţişoară măcinată pentru aluat: 250 g brânză de vaci bine scursă 50 g unt 2 linguri zahăr 50 g griş…

Read more »

Pui în sos picant cu seminte de coriandru

22 August 2011
Pui în sos picant cu seminte de coriandruO reteta  de pui in sos picant cu seminte de coriandru din: pui, pasta de rosii, ardei iuti, ceapa alba, usturoi, ulei de masline extravirgin, hasmatuchi, seminte de coriandru si sare. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 250 g pastă de roşii 6 ardei iuţi mici 1/2 ceapă albă 1 căţel de usturoi 6 linguri…

Read more »

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo

22 August 2011
Paste cu creveţi, roşii şi chorizoO reteta de paste cu creveti, rosii si chorizo din: ulei de masline, salote, carnati chorizo, rosii, paste, creveti si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 şalote, tăiate cubuleţe 120g de cârnaţi chorizo cruzi, feliaţi subţire (sau alţii cârnaţi iuţi) 6 roşii mari, tăiate 350 de paste elicoidali 200g de creveţi mari,…

Read more »

Ghiveci simplu de legume

22 August 2011
Ghiveci simplu de legumeSe taie bucăţi 2 dovlecei; 1 fir de praz se taie ron­dele. Se opăresc 8 roşii, se decojesc, se curăţă de cotoare şi seminţe şi putpase taie cuburi. Se curăţă 300 g fasole verde; 3 morcovi se taie felii. Se decojesc, se spală şi se taie cu­buri 3 cartofi. Legumele se aşază în- tr-o cratiţă…

Read more »

Rulouri de curcan cu sparanghel

22 August 2011
Rulouri de curcan cu sparanghelO reteta de rulouri de curcan cu sparanghel din: piept de curcan, sparanghel, cascaval afumat, oua, parmezan, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 550 g piept de curcan 230 g sparanghel 160 g caşcaval afumat 2 ouă 120 g parmezan ras 20 g unt pesmet 100 ml ulei de măsline extravirgin 3-4…

Read more »

Prăjitură pufoasă cu piersici

22 August 2011
Prăjitură pufoasă cu piersiciO reteta de prajitura pufoasa cu piersici din: caise, oua, zahar pudra, faina, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 500 g caise 6 ouă 6 linguri zahăr pudră  6 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie  coaja rasă de la o lămâie 1 praf de sare…

Read more »

Friptură de porc cu conopida

22 August 2011
Friptură de porc cu conopidaO reteta de friptura de porc cu conopida din: carne tocata, carne de porc, conopida, untura, ceapa, chimion, vin alb, jambon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocat ă 250 g carne de porc 500 g conopidă (sau varză albă) 2 linguri untură 2 cepe 1 lingură chimion 1 pahar vin alb 8…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu coacaze

22 August 2011
Reteta zilei: Placinta cu coacazeO reteta simpla si delicioasa de placinta cu coacaze din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, banae, suc de lamaie, migdale, coacaze, scortisoara si oua. Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr pudră 120 g unt 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit sare 2 banane sucul de la 1 lămâie 100 g migdale  300 g coacăze…

Read more »

Rulouri aromate

21 August 2011
Rulouri aromateO reteta de rulouri aromate din: muschi de vitel, carnati proaspeti, piept de porc, supa concetratata de legume, emmentaler, faina, ulei de masline extravirgin si frunze de salvie. Ingrediente: 4 felii muşchi de viţel (500 g) 200 g cârnaţi proaspeţi 4 felii piept de porc (prosciutto) 250 ml supă concentrată de legume 4 felii Emmentaler…

Read more »

Doradă cu fructe de mare

21 August 2011
Doradă cu fructe de mareO reteta simpla de dorada cu fructe de mare din: dorada, fructe de mare, rosie, masline, patrunjel, busuioc, maghiran, cimbru, civeta, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă (circa 1 kg) 300 g fructe de mare mixte (midii, creveţi, scoici albe) 1 roşie 2 linguri măsline negre 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4-5 fire de…

Read more »

Sorbet de struguri albi şi smochine

21 August 2011
Sorbet de struguri albi şi smochineO reteta de sorbet de struguri albi si smochine din: struguri albi dulci, zahar, apa, smochine si glucoza. Ingrediente: 1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 g) 3 linguri zahăr 100 ml apă 3 smochine proaspete mici coapte 1 linguriţă glucoză   Mod de preparare: Fierbe apa cu zahărul timp de…

Read more »

Moristi cu branza

21 August 2011
Moristi cu branzaO reteta de moritsti cu branza din: faina, unt, ou, otet, sare, apa, nuca macinata, gem de caise si caise. Ingrediente: 300 g făină 250 g unt 1 ou 1 lingură oţet 3 linguri apă rece  1 praf de sare pentru umplutură: 100 g nucă măcinată gem de caise 4-5 caise proaspete   Mod de…

Read more »

Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda

21 August 2011
Pui cu ciuperci champignon şi bere blondaO reteta de pui cu ciuperci si bere din: pui, ciuperci, bere, usturoi, patrunjel, ceapa, ulei de masline, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 300 g ciuperci champignon 1/2 pahar bere blondă 1 căţel de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 1 ceapă mică 8 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri…

Read more »

Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi

21 August 2011
Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţiO reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati din: faina, cartofi, apa, untura, drojdie de bere, ulei de masline, sare, carnati, cascaval afumat, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 150 g cartofi 180 ml apă 30 g untură 25 g drojdie de bere 1 lingură ulei de măsline…

Read more »

Quiche cu dovlecei si branza

21 August 2011
Quiche cu dovlecei si branzaO reteta delicioasa de quiche cu dovlecei si branza din: faina, margarina, apa, sare, branza de vaci, dovlecei, ceapa, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, cub concentrat de carne, sare si piper. Ingrediente: 100 g faina 125 margarina 20 ml apa sare pentru umplutura: 200 g branza de vaci 5 dovlecei 2 cepe 3 oua…

Read more »

Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri

21 August 2011
Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguriO reteta de ficatei cu sos de struguri din: ficatei de pui, lapte, malai, faina, strugure, vin rosu si zahar. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 cană cu lapte 4 linguri cu mălai 1 lingură cu făină 1 ciorchine de strugure 1 cană cu vin roşu 1 lingură cu zahăr   Mod de preparare:…

Read more »

Limonada cu levantica

20 August 2011
Limonada cu levanticaSe amestecă 150 ml suc de lămâie cu 300 ml apă, 3 linguri coajă de lămâie rasă, 2 linguriţe flori de levănţică usca­te. Se lasă să se marineze peste noapte. Se fierbe un sirop din 120 g zahăr şi 300 ml apă; se lasă să se răcească. Se strecoară amestecul de lămâie şi se amestecă…

Read more »

Ciorba de legume cu bors de casa

20 August 2011
Ciorba de legume cu bors de casaO reteta de ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors de casa si sare. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 fire de praz 1 cartof potrivit 2 linguri ulei 150 ml smântână 2 tije…

Read more »

Cremă cu ness

20 August 2011
Cremă cu nessO reteta delicioasa de crema cu ness din: mascarpone, biscuiti, zahar pudra, ness, miere, cafes si sare. Ingrediente: 250 g mascarpone 250 g biscuiţi simpli 4 ouă 50 g zahăr pudră 3 linguriţe ness 2 linguri miere 150 ml cafea 1 praf de sare   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până…

Read more »

Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarata

20 August 2011
Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarataO reteta de post de cartofi dulci cu umplutura sarata din: cartofi dulci, ulei de masline, ceapa alba, usturoi, rozmarin, sare grunjoasa, ardei iute si branza tofu. Ingrediente: patru cartofi mari dulci o lingura de ulei de masline o ceapa alba, tocata marunt un catel usturoi, tocat fin o lingurita de rozmarin tocat marunt o…

Read more »

Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţă

20 August 2011
Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţăO reteta delicioasa de rulouri cu carne de vitel in frunze de vita din: carne tocata de vitel, vita de vie, ceapa, pesmet, ulei de masline extravirgin, patrunjel, menta, ou, supa concentrata de carne, vin rosu, concentrat de rosii, marsala, castravete, iaurt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocată de viţel 40 frunze…

Read more »

Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat

20 August 2011
Ştrudel cu legume şi caşcaval afumatO reteta de strudel cu legume si cascaval din: faina, unt, ou, sare, apa, dovlecei, ardei gras, cascaval afumat, parmezan, unt, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 250 g faină albă  50 g unt 1 ou 50 ml apă sare pentru umplutură: 3 dovlecei 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 150 g caşcaval afumat…

Read more »

Rulouri aperitiv

20 August 2011
Rulouri aperitivO reteta de rulouri aperitiv din: dovlecei, ulei de masline, branza sau cas de capra, frunze de menta si seminte de pin. Ingrediente: 3 dovlecei mari (tineri) 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză proaspătă (sau caş de capră) frunze de mentă proaspătă 1 lingură seminţe de pin   Mod de preparare: Se taie…

Read more »

Mămăligă cu zacuscă de vară

20 August 2011
Mămăligă cu zacuscă de vară: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se amestecă 175 g mălai, 200 g făină, 1 linguriţă praf de copt şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 250 ml lapte, 1 ou, 50 g unt şi 1 lingură zahăr brun. Se aşază într-o formă mică de chec (15-20 cm) tapetată cu făină şi se coace 45…

Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde

20 August 2011
Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verdeO reteta simpla de aripioare de pui cu sos verde din: aripioare de pui, vin alb, ceapa verde, boabe de coriandru, piper negru, mustar iute, sherry, frunze de menta verde, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 8 aripioare de pui 2 căni cu vin alb 2 legături de ceapă verde 2 linguriţe cu boabe de coriandru…

Read more »

Tarta aromata cu caise

20 August 2011
Tarta aromata cu caiseO reteta delicioasa de tarta aromata cu caise din: faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, caise, unt, zahar brun, 100 g faina si migdale. Ingrediente: 300 g faina 1 pachet drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri zahar 700 g caise pentru aluatul sfaramicios: 70 g unt 70 g zahar…

Read more »

Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata

20 August 2011
Sorbet de fragi şi mere cu votca aromataO reteta de sorbet de fragi si mere din: fragi, apa, zahar, lamaie, votca aromata cu capsuni, gelatina, mar verde si sorbet de lamaie. Ingrediente: 250 g fragi 200 ml apă 30 g zahăr 1 lămâie 3 linguri votcă aromată cu căpşuni 3 g agar agar (sau 1/2 linguriţă granule de gelatină) pentru decor: 1…

Read more »

Totul despre pizza: Ingrediente si tehnici

20 August 2011
Totul despre pizza: Ingrediente si tehniciFăina. Pentru aluatul de pizza se foloseşte faina de grâu tip „000″, deoarece din ea se rea­lizează cu uşurinţă un aluat moale şi elastic. De asemenea, se poate folosi faină specială pentru pizza, care este realizată prin amestecarea mai multor tipuri de faină. Apa. Temperatura apei este importantă deoarece aceasta influenţează durata dospirii aluatului. O…

Read more »

Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci

20 August 2011
Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperciO reteta de Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci din: faina, margarina, apa, hribi, lapte, smantana, cartofi, oua, mozzarella, parmezan, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 140 g faină albă 175 g margarină 70 ml apă pentru umplutura: 300 g hribi 150 ml lapte 100 ml smântână 2 cartofi 2  ouă 100…

Read more »

Tarte cu anghinare şi anşoa

19 August 2011
Tarte cu anghinare şi anşoaO reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare, anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina alba 100 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 500 g anghinare 100 g cascaval 50 ml smantana 1 ou…

Briose cu kaizer

19 August 2011
Briose cu kaizerO reteta delicioasa de Briose cu kaizer din: faina, lapte, ulei, oua, rosie, drojdie, cascaval, kaizer, masline negre, spanac, ou si sare. Ingrediente: 350 g făină 250 ml lapte 50 ml ulei 2 ouă 1 roşie 40 g drojdie 50 g caşcaval ras 100 g kaizer (sau costiţă afumată) 100 g măsline negre 100 g…

Read more »

Desert racoros

19 August 2011
Desert racorosO reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti, ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina. Ingrediente: 400 g frişca lichidă 250 g brânză dulce 100 g zahăr 100 g biscuiţi 150 g ciocolată 150 g fructe confiate 1 esenţă de vanilie 2 pliculeţe gelatină pentru decor: 50 g ciocolată 50 g…

Read more »

Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie

19 August 2011
Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaieO reteta simpla si delicioasa de Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie din: faina, apa, oua, ulei, drojdie, sare, cimbru, dovlecei, ardei gras verde, branza de oaie, smantana, usturoi, oua, rosie, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 3 linguri apă călduţă 2 ouă 2 linguri ulei 15 g drojdie uscată 1…

Read more »

Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci

19 August 2011
Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperciO reteta de placinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare, piper si bureti. Ingrediente: 250 g foi de plăcintă 500 g sparanghel 3 morcovi 2 hribi medii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru sare şi…

Read more »

Cotlete de miel in crusta de verdeata

19 August 2011
Cotlete de miel in crusta de verdeataSe taie cuburi  2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3 cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1 linguriţă…

Read more »

Clatite din dovlecei cu branza

19 August 2011
Clatite din dovlecei cu branzaO reteta de clatite din: dovlecei cu branza din: dovlecei, miez de nuca, branza de vaci, oua, faina, usturoi, ceapa verde, sare, piper, rosii si ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 50 g miez de nucă 200 g brânză de vaci proaspătă 2 ouă 100-120 g făină 1 catel de usturoi 2 legături ceapă verde…

Read more »

Blue Moon Cocktail

19 August 2011
Blue Moon CocktailO reteta simpla de Blue Moon Cocktail din: votca, curacao albastru, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Curacao albastru 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam cu gehata vitca, Curacao si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam…

Read more »

Focaccia cu ceapă şi măsline

19 August 2011
Focaccia cu ceapă şi măslineO reteta de foccacia cu ceapa si masline din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, ceapa, masline negre, maghiran si oregano. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 3 cepe medii 3 linguri măsline negre fară sâmburi 4…

Read more »

Piept de pui la grătar

19 August 2011
Piept de pui la grătarO reteta simpla de piept de pui la gratar din: piept de pui, rosii cherry, morcovi, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g de piept de pui 100 g de roşii cherry 2 morcovi 1 lămâie 1 lingură de  ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se marinează pieptul de…

Read more »

Dovlecei verzi umpluti

19 August 2011
Dovlecei verzi umplutiO reteta de dovlecei verzi umpluti din: dovlecei, ulei, carne de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, oregano, branza de oi, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari sau 8 dovlecei mici şi rotunzi 4 linguri ulei 300 g carne de porc 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ardei iute 1 lingură oregano…

Read more »

Fripturică de pui

19 August 2011
Fripturică de puiO reteta de fripturica de pui din: pui, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, coniac, cimbru, rozmarin, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: un pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţat 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi 3  piersici spălate şi curăţate de sâmburi…

Read more »

Pizza din paine cu ceapă, mozzarella şi carnaţi

19 August 2011
Pizza din paine cu ceapă, mozzarella şi carnaţiO reteta de pizza din paine cu ceapa, mozzarella si carnati din: paine, rosii, mozzarella, carnati, lapte, cepe, ou, ulei de masline extravirgin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g pâine veche 300 g roşii decojite 200 g mozzarella 200 g cârnaţi 100 ml lapte 2 cepe 1 ou 5 linguri ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagră

19 August 2011
Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagrăO reteta de mousse de ciocolata cu chili si ciocolata neagra din: cuvertura de ciocolata amara, cuvertura, lapte, chili, galbenus, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g cuvertură de ciocolată amară 120 g cuvertură 72% 2 linguri lapte 1 linguriţă chili tocat 70 g gălbenuş 2 linguri zahăr 400 ml frişcă   Mod de preparare: Se…

Read more »

Fileuri de pui cu sos de ciocolată

19 August 2011
Fileuri de pui cu sos de ciocolatăO reteta de fileuri de pui cu sos de ciocolata din: piept de pui, fasole verde, zahar brun, ghimbir, ulei, frunze de menta, piper alb, sare, unt, zahar si cacao. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1 kg de fasole verde 2  linguri cu zahăr brun 1 lingură cu ghimbir măcinat ulei frunze proaspete de…

Read more »

Cum alegi vinul

19 August 2011
Cum alegi vinulAlegând corect vinul, aromele lui vor intensifica gustul mâncării – altfel, asocierea îl va diminua. De obicei, la carnea roşie se aleg vinurile roşii, iar la cea albă, vinurile albe. Vinurile seci şi demiseci se consumă la felurile principale, iar cele dulci, la desert. Tot regula spune că, atunci când avem un fel principal cu…

Read more »

Salată de grapefruit cu fasole

19 August 2011
Salată de grapefruit cu fasoleO reteta de salata de grapefruit cu fasole din: ciuperci, fasole alba, branza de capra, salata verde, ulei de masline, lamaie, grapefruit, sare si piper. Ingrediente: 200 g de ciuperci 200 g de fasole albă fiartă 200 g de brânză de capră 1 salată verde 2 linguri de ulei măsline 1 lămâie 1 grapefruit sare…

Read more »

Frigarui cu caramel

19 August 2011
Frigarui cu caramelO reteta de frigarui cu caramel din: piept de pui, zahar brun, sos de soia, apa, zeama de lamaie, usturoi, otet balsamic si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1/2 ceaşcă de zahăr brun 1 lingură cu sos de soia 1  lingură cu unt 1/2 ceaşcă de apă zeamă de lămâie 2  căţei cu…

Read more »

Thai-Curry verde cu garnitură de orez

19 August 2011
Thai-Curry verde cu garnitură de orezO reteta delicioasa de thai curry verde cu garnitura de orez din: vanata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, lemongrass, pasta thar curry, lime, curcuma, sare de mare, zahar brun, supa de legume, faina, apa, baby corn, fasole verde, tofu, piper si coriandru. Ingrediente: 1 vânătă 7 linguri ulei de floarea-soarelui 1/2 ceapă tocată 1…

Read more »

Rulouri de cartofi în sos de ciuperci

19 August 2011
Rulouri de cartofi în sos de ciuperciO reteta de rulouri de cartofi in sos de ciuperci din: piept de pui, ceapa, ciuperci, faina, unt, smantana, vin alb sau sampanie, busuioc, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 2 cartofi mari 1  ceapă 200 g ciuperci 2  linguri cu făină 3  linguri cu unt 2 linguri cu smântână 250…

Read more »

Salată mare de fasole cu costiţă şi ou

19 August 2011
Salată mare de fasole cu costiţă şi ouO reteta delicioasa de salata mare de fasole cu costita si ou din: cartofi, oua, fasile verde, kaizer afumat, masline, frunze de spanac, usturoi, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, capere, fileuri de ansoa si crutoane Ingrediente: 750 g de cartofi pentru fiert 3 ouă 200 g de fasole verde, curăţată 6…

Read more »

Reteta zilei: Tocanita mexicana

19 August 2011
Reteta zilei: Tocanita mexicanaO reteta simpal de tocanita mexicana din: pulpe superioare, rosii, ceapa verde, morcov, ardei rgas, porumb, fasole, mazare, vin, ulei de masline, chili, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 5 roşii 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ardei gras 2 linguri cu porumb 300 g fasole fideluţă 2 linguri cu mazăre…

Read more »

Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla

19 August 2011
Crispy tofu cu chutney de mango si rucollaO reteta delicioasa de Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla din: tofu, ketchup, sos de soia, boia, curry, sare de mare, zahar brun, faina, fulgi de porumb si oua. Ingrediente: 360 g tofu marinată: 80 g ketchup 20 g muştar Dijon 20 g sos de soia 1 praf de boia 1/2 linguriţă curry…

Read more »

Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legume

19 August 2011
Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legumeO reteta de rulada de pui cu spanac si legume din: piept de pui, broccoli, morcov, spanac, ardei gras rosu, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g broccoli 300 g morcov 100 g spanac 1 ardei gras roşu 2 linguri cu unt sare piper   Mod de preparare: Dezosează pieptul de…

Read more »

Limonada de busuioc si menta

19 August 2011
Limonada de busuioc si mentaO reteta simpla de limonada de busuioc si menta din: lamai, portocala, frunze de busuioc, frunze de menta, miere si apa plata. Ingrediente: 2 lamai o portocala o lingura de frunze de busuioc o lingura de frunze de menta miere dupa gust 1 litru de apa plata   Mod de preparare: Se stoarce zeama de…

Read more »

Salata thailandeza de pui si taitei

19 August 2011
Salata thailandeza de pui si taiteiO reteta de salata thailandeza de pui si taitei din: piept de pui, taitei, ulei vegetal, morcovi, castravete, busuioc, alune, menta, ceapa verde si sos iute. Ingrediente: 600 grame piept de pui fara os 100 grame taitei asiatici o lingurita ulei vegetal doi morcovi un castravete o legatura de busuioc alune, menta, ceapa verde sare…

Read more »

Rulouri de spanac cu brânză şi somon afumat

19 August 2011
Rulouri de spanac cu brânză şi somon afumatO reteta de rulouri de spanac cu branza si somon afumat din: spanac, oua, crema de branza, somon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac congelat 5 oua 100 g de crema de branza sau de ricotta 200 g somon afumat sare piper   Mod de preparare: Spanacul se decongelează la temperatura camerei, se…

Read more »

Tartar de somon

19 August 2011
Tartar de somonO reteta de tartar de somon din: somon, somon afumat, smantana dulce, ceapa rosie, marar, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g de somon proaspăt 200 g de somon afumat 100 ml de smântână dulce 1 ceapă roşie 1 legătură de mărar 1 lămâie 2 linguri de ulei de măsline sare piper…

Read more »

Sosul Pesto

19 August 2011
Sosul PestoO reteta de sos pesto din: parmezau sau branza peccorino, seminnte de pin, caju, lamaie, busuioc si ulei de masline. Unul dintre cele mai cunoscute sosuri pe baza de busuioc, inventate de arta culinara italiana si raspandite la nivel mondial. Ingrediente: 100 g parmezan sau de branza de peccorino 20 g seminte de pin 20…

Read more »

Rulada cu verdeturi

19 August 2011
Rulada cu verdeturiO reteta delicioasa de rulada cu verdeturi din: piept de pui, sunca de praga, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 100 g şuncă de Praga 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 2 ouă 50 g caşcaval ulei sare   Mod de preparare: Prepară o omletă cu…

Read more »

Reteta zilei: Pulpe lemongrass

18 August 2011
Reteta zilei: Pulpe lemongrassO reteta de pulpe lemongrass din: pulpe superioare de pui, vin alb, ceapa rosie, piper negru boabe, ciuperci, faina, coaja de lamaie, frunze de lamaita, piper rosu boabe, sare, unt si ulei. Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui 2 căni cu vin alb 2 cepe roşii 1 linguriţă cu piper negru boabe 500 g ciuperci…

Read more »

Pui cu fasole verde în sos de migdale

18 August 2011
Pui cu fasole verde în sos de migdaleO reteta delicioasa de pui cu fasole verde in sos de migdale din: fasole verde, sare, fileuri de piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, migdale, ulei, amestec de condimente, piper, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 ceapă 1 căţel…

Read more »

Buzunare cu brânză si roşii

18 August 2011
Buzunare cu brânză si roşiiO reteta simpla si delicioasa de buzunare cu branza si rosii din: lapte degresat, unt, amestec pentru paine, drojdie uscata, ulei, mustar boabe, branza cheddar si rosii cherry. Ingrediente: 300 ml de lapte degresat 25 g de unt 500 g de amestec pentru pâine 1 pacheţel de drojdie uscată un pic de ulei 2 linguri…

Read more »

Pui cu umplutura crocanta

18 August 2011
Pui cu umplutura crocantaO reteta de pui cu umplutura crocanta din: pui, orez, ceapa, pesmet, smochine, organe de pui, nuci, oua, sparanghel, varza de Bruxelles, zeama de lamaie, morcovi, ulei, amestec de condimente si sare. Ingrediente: 1  pui întreg 3  linguri cu orez 2  cepe 4  linguri cu pesmet 6 smochine 100 organe de pui (combinate sau un…

Bucăţi de pui satay

18 August 2011
Bucăţi de pui satayO reteta delicioasa de bucati de pui satay din: cioconele de pui si pulpe, coaja si suc de lime, lemongrass, ghimbir, unt de arahide, curcuma, chimin, lapte de cocos, coriandru, ulei si sos dulce de cilii. Ingrediente: 6 ciocănele de pui şi 6 pulpe, fără piele coaja rasă şi sucul de la 1 lime 2…

Read more »

Fasole asortată cu bacon şi crutoane

18 August 2011
Fasole asortată cu bacon şi crutoaneO reteta delicioasa de fasole asortata cu bacon si crutoane din: fasole verde, sare, fasole galbena, bacon, usturoi, paine, ulei de masline si piper. Ingrediente: 500 g fasole fideluţă verde sare 500 g faso­le fideluţă galbenă 100 g fâşii de bacon sau kaizer afumat 2 căţei de usturoi 4 felii pâine veche de-o zi 4…

Read more »

Cocktail Punci Aztec

18 August 2011
Cocktail Punci AztecO reteta de Cocktail Punci Aztec din: crema de cacao, votca, suc de ananas, suc de portocale si ananas. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 4 cl suc de ananas suc de portocale o felie de ananas   Mod de preparare: Turnam ingredientele intr-un pahar pentru bauturi lungi…

Read more »

Reteta zilei: Pui impachetat

18 August 2011
Reteta zilei: Pui impachetatO reteta de pui impachetat din: pulpe superioare, foi de placinta, ciuperci, cascaval, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 1 pachet cu foi de placinta 8-10 ciuperci 8-10 felii de cascaval 50 g unt ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spală bine pulpele de pui, şterge-le…

Read more »

Salată de fasole verde cu cartofi noi

18 August 2011
Salată de fasole verde cu cartofi noiO reteta de salata de fasole verde cu cartofi noi din: cartofi, sare, fasole verde, portocala, ceapa verde, ulei de masline, otet, cimbru, piper si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 200 g fasole verde 2 cepe verzi 1 portocală 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 1 lingură cimbru…

Read more »

Supa Minestrone cu fasole si paste scoici

18 August 2011
Supa Minestrone cu fasole si paste scoiciO reteta de Supa Minestrone cu fasole si paste scoici din: morcov, conopida, telina verde, fenicul, praz, ulei de masline, sare, piper, bulion, sare, piper, supa de legume, fasole verde, paste scoici, rosii, boabe de fasole si pesto. Ingrediente: 1 morcov 200 g conopidă 2 fire ţelină verde 1/2 bulb de fenicul 80 g praz…

Read more »

Pulpe umplute

18 August 2011
Pulpe umpluteO reteta simpla si delicioasa de pulpe umplute din: pulpe, ficatei, ciuperci, pastai de mazare, unt, ou, castane, piper, sare, unt, zahar brun, vin rosu sec si sos de soia. Ingrediente: 4 pulpe 250 g ficăţei 50 g ciuperci 5 păstăi de mazăre 1 morcov mic 1 lingură cu unt 1 ou 10 castane piper…

Read more »

Chiftelute cu fasole verde si feta

18 August 2011
Chiftelute cu fasole verde si fetaO reteta de chiftelute cu fasole verde si feta din: fasole verde, ceapa, carne tocata, oregano, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, supa, mustar, rosii cherry, feta si capere. Ingrediente: 600 g fasole verde 1 ceapă 500 g carne tocată 1 ou 1 linguriţă oregano uscat 3 lin­guri pesmet 2 linguri…

Read more »

Busuiocul verde

18 August 2011
Busuiocul verdeProvenind din Asia tropica­lă, busuiocul este o plantă sensibilă la frig şi umezeală, pre­ferând temperaturile crescute şi clima uscată. Se încadreazăîn seria plantelor complexe, utiliza­bile atât în gastronomie, cât şi în medicină sau aromaterapie, datorită uleiurilor esenţiale pe care le contine. De regulă, busuiocul se consumă în stare proaspătă. Atunci când se prepară termic, în…

Read more »

Placinta cu smochine

18 August 2011
Placinta cu smochineSe taie felii 300 g pere şi 300 g smochine. Se înăbuşă în 4 linguri zahăr topit cca 4 min. Se tapetează o formă de tartă (0 25 cm) cu 300 g aluat fraged (se cumpără refrigerat); se înţeapă în mai mul­te locuri. Se lasă să atârne marginile foii afară din formă; deasupra se repartizează…

Read more »

Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc

18 August 2011
Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porcO reteta de Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc din: file de porc, usturoi, miere, sos de soia, boia, fasole verde, soia, sare si ulei de susan. Ingrediente: 600 g file de porc cca 3 cm ghimbir 2 căţei de usturoi 1 lingură miere 6 linguri sos de soia boia 250…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane

18 August 2011
Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de bananeO reteta de prajitura de ciocolata si chipsuri de banane din: ulei de floarea soarelui, zahar fin, faina, bicarbonat, cacao, ciocolata, banane, oua, lapte, ciocolata cu lapte, smantana si chipsuri de banane. Ingrediente: l00 ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns 175 g de zahăr fin 175g de făină 1/2 linguriţă de bicarbonat 4…

Read more »

Salata de cartofi dulci cu suc de portocale

18 August 2011
Salata de cartofi dulci cu suc de portocaleO reteta de salata de cartofi dulci cu suc de portocale din: cartofi dulci, ulei de masline, sare, piper, suc de portocale, ulei, ghimbir, mustar de dijon si ceapa. Ingrediente: Un kilogram si jumatate de cartofi dulci, taiati cubulete O lingura ulei de masline O lingurita de sare mare 1/4 lingurita piper macinat Doua linguri…

Read more »

Supa picanta de morcovi cu linte

18 August 2011
Supa picanta de morcovi cu linteO reteta de supa picanta de morcovi cu linte din: seminte de chimen, suc de lamaie, fulgi de chilli uscat, morcovi, ulei de masline, linte rosie, supa de legume, lapte, iaurt natural si paine naan. Ingrediente: doua lingurite de seminte de chimen sucul de la o lamaie un praf de fulgi de chilli uscat doua…

Read more »

Smochine

18 August 2011
SmochineSmochinele conţin vitamine din grupa B şi po­tasiu şi se pot consuma proaspete sau uscate. Se pot servi ca atare sau în salate de fructe cu brânză, şuncă, carne de pui sau miel. Coaja este perfect comestibilă şi foarte bună. Smochinele se bucură de cea mai bună climă în Grecia, Turcia şi Spania; ele cresc,…

Read more »

4 condimente speciale: Sofran, Tumeric, Curry si Nucsoara

18 August 2011
4 condimente speciale: Sofran, Tumeric, Curry si NucsoaraSofran – se adauga in cantitati mici, pentru a nu amari mancarea. Are un gust fin si coloreaza preparatele in galben. Se foloseste la gatirea sosurilor, orezului, si puiului. Este considerat un afrodiziac, dar are şi efect tonic pentru organism şi contribuie la reducerea durerilor men­struale. Tumeric – are gust uşor amărui şi, asemenea şofra-…

Read more »

Smochine murate

17 August 2011
Smochine murateîncălzesc 600 ml oţet cu 2 linguri za­hăr şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 600 g smo­chine tăiate jumătăţi. Se aşază în borcane, cu 2 fâşii de coajă de portocală, 2 fire roz­marin şi 2 fire cimbru. Se lasă să se marineze 2 săptămâni. Se ser­vesc cu branzeturi, pasare sau vanat. Smochine murate Pofta buna!…

Read more »

Plăcinţele cu pui şi şuncă

17 August 2011
Plăcinţele cu pui şi şuncăO reteta de placintele cu pui si sunca din: piept de pui, sunca, ceapa verde, branza cheddar, crema de branza, mustar, amestec pentru paine, faina si ou. Ingrediente: 2 piepţi de pui, fierţi şi tocaţi l00 g de şuncă, tocată 6 cepe verzi tocate fin 100 g de brânză cheddar puternic aromată, dată prin râzătoare…

Read more »

Supă de pui madras cu orez

17 August 2011
Supă de pui madras cu orezO reteta de supa de pui madras cu orez din: cartof, ceapa rosie, pulpe de pui, orez, praf de curry, chimion, supa de pui, ceapa verde. Ingrediente: 1 cartof mediu 1 ceapă roşie mică 4 pulpe de pui dezosate 1/2 cană de orez cu bob lung 1/2 linguriţe cu praf de curry 1 lingură cu…

Read more »

Crostini cu smochine

17 August 2011
Crostini cu smochineSe taie 1 baghetă în felii groase de cca 1,5 cm; se dau cca 5 min. la cuptorul încins la 200 °C. Se taie felii subţiri 6 smochine. Se rad 70 g caşcaval. Se aşază pe feliile de pâine şi se stropesc cu 3 linguri ulei de măsline; se presară hasmaţuchi. Crostini cu smochine Pofta…

Read more »

Pui indian

17 August 2011
Pui indianO reteta de pui indian din: piept de pui, usturoi, ghimbir, ceapa, sos tomat, seminte de cardamon, coriandru, boia iute, zeama de lamaie, iaurt gras si sare. Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir fin ras 1 ceapă mică 2  linguri cu sos tomat 1/2 linguriţă cu…

Read more »

Salata caprese speciale

17 August 2011
Salata caprese specialeO reteta de salata caprese speciale din: rosii, mozzarella, sare, piper, rosii uscate, capere, frunze de busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 8 roşii pe vrej 250 g mozzarella (preferabil de bivoliţă) sare piper 3-4 roşii uscate conservate în ulei (de la borcan) 2-3 linguri capere (de la borcan) 1 mână frunze de busuioc ulei…

Read more »

Pui copt şi cartofi

17 August 2011
Pui copt şi cartofiO reteta de pui copt si cartofi din: pui, lamai, rozmarin, ceapa, usturoi, frunze de cimbru, ulei de masline, cartofi si cimbrisor. Ingrediente: 1 pui cam de l.5 kg 6 lămâi tăiate pe jumătate 4 fire de rozmarin 2 cepe tăiate sferturi 9 căţei de usturoi 1 lingură frunze de cimbru, tocate 2 linguri ulei…

Read more »

Piept de pui cu sos de soia şi legume

17 August 2011
Piept de pui cu sos de soia şi legumeO reteta de piept de pui cu sos de soia si legume din: piept de pui, ardei, ceapa, ghimbir, sos de soia, lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat şi fără piele 3 ardei (roşu, verde şi galben) 1 ceapă mare 30 g ghimbir proaspăt 50 ml sos de…

Read more »

Miel la grătar şi salată de dovlecei

17 August 2011
Miel la grătar şi salată de dovleceiO reteta de miel la gratar si salata de dovlecei din: cotlete de miel, lamai, ulei de masline, dovlecei, frunze de menta, fasole alba, ardei iute, ceapa verde si branza feta. Ingrediente: 9 cotlete de miel curăţate de grăsime 3 lămâi, una cu coaja dată prin râzătoare şi stoarsă de suc, celelalte tăiate fiecare în…

Read more »

Lasagna cu roşii şi carne de pui

17 August 2011
Lasagna cu roşii şi carne de puiO reteta delicioasa de lasagna cu rosii si carne de pui din: ceapa, morcovi, file de piept de pui, ulei de masline, vin alb sec, supa, bulion, sare, piper, nucsoara, scortisoara, unt, faina, lapte, rosii cherry si foi de lasagna. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 2 morcovi 500 g file de piept de pui 4 linguri…

Read more »

Rulouri de pui cu sos de capsune

17 August 2011
Rulouri de pui cu sos de capsuneO reteta de rulouri de pui cu sos de capsune din: piept de pui file, capsune, cascaval, miere, unt, lamaie, sare, piper, busuioc, oregano, boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui file 250 g capsune 150 g cascaval 1 lingura miere 1 lingura unt 1/2 lamaie sare piper busuioc oregano boia…

Read more »

Limonada de lime cu votca sau rom

17 August 2011
Limonada de lime cu votca sau romO reteta simpla si racoritoare de limonada de lime din: lime, zahar fin, apa carbogazoasa si votca sau rom. Ingrediente: 12 lime, 10 tocate grosier, 2 taiate felii 200 g de zahar fin 1 litru de apa carbogazoasa votca sau rom, optional   Mod de preparare: Se aşază feliile de lime pe o tavă şi…

Read more »

Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vin

17 August 2011
Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vinO reteta simpla de pui inabusit cu tumernic si vin din: pui, cartofi, morcovi, telina, tumernic, vin alb duce, sare si ulei. Ingrediente: 1 pui 2-3 cartofi mari 2-3 morcovi 2-3 fire de ţelină apio 2 linguriţe cu turmeric 1 cană cu vin alb dulce sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Taie cartofii,…

Read more »

Farfalle în sos de roşii

17 August 2011
Farfalle în sos de roşiiO reteta de farfalle in sos de rosii din: paste farfalle, sare, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, piper, busuioc, piper, nucsoara si zahar. Ingrediente: 400 g paste farfalle sare 1 kg roşii 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 2 linguriţe piper busuioc piper nucşoară zahăr   Mod de preparare:…

Read more »

Cotlete de porc chinezeşti

17 August 2011
Cotlete de porc chinezeştiO reteta de cotlete de porc chinezesti din: cotlete de porc, amestec chinezesc, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sherry, ghimbir, usturoi, sos de peste, suc de lime, zahar brun, salota, ardei iute, castravete, menta si alune prajite. Ingrediente: 4 cotlete de porc penru marinata: 1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente 1/2 linguriţă de…

Read more »

Sufleu de brânză şi ceapă

17 August 2011
Sufleu de brânză şi ceapăO reteta delicioasa de sufleu de branza si ceapa din: aluat pentru tarta, parmezan, chutnery, unt, faina, lapte, oua, branza de capra si frunze de cimbru. Ingrediente: 375g de aluat pentru tartă 75g de parmezan, dat prin râzătoare 4 linguri de chutney sau dulceaţă de ceapă 50 g de unt 50 g făină normală 300…

Read more »

Salată asortată cu măsline si feta

17 August 2011
Salată asortată cu măsline si fetaO reteta de salata asortata cu masline si feta din: branza feta, sare, cimbru, rozmarin, marar, salata verde, masline negre, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, otet balsamic, zahar si piper. Ingrediente: 300 g brânză feta sare 2 fire cimbru proaspăt 1 fir rozmarin proaspăt 1/2 legătură mărar proaspăt 1 căpăţână salată verde 500 g…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 11, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: