RSS

Retete culinare de Paşte #74

11 Apr

Retete de Paste:

Salată asortată cu măsline si feta

17 August 2011
Salată asortată cu măsline si fetaO reteta de salata asortata cu masline si feta din: branza feta, sare, cimbru, rozmarin, marar, salata verde, masline negre, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, otet balsamic, zahar si piper. Ingrediente: 300 g brânză feta sare 2 fire cimbru proaspăt 1 fir rozmarin proaspăt 1/2 legătură mărar proaspăt 1 căpăţână salată verde 500 g…

Read more »

Supa-crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt

17 August 2011
Supa-crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurtO reteta de supa crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt din: rosii cherry, sare, cimbru, ulei de masline, morcov, ceapa verde, morcov, ceapa, unt, zahar, bulion, supa de legume, smantana, boia si iaurt. Ingrediente: 500 g rosii cherry sare 1 fir de cimbru 2 linguri ulei de masline 1 morcov 1 ceapa verde…

Read more »

Roşii umplute cu măsline

17 August 2011
Roşii umplute cu măslineO reteta de rosii umplute cu masline din: rosii proaspete, rosii uscate, masline, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, orez, capere, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii proaspete 60 g roşii uscate conservate în ulei 50 g măsline fără sâmburi 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 fire busuioc 4 linguri ulei de măsline 200…

Read more »

Salată de paste in stil italian

17 August 2011
Salată de paste in stil italianO reteta salata de paste in stil italian din: rosii cherry, paste fundite, sunca,a rdei grasi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, masline verzi si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g roşii cherry 300 g paste fundiţe colorate asortate 300 g şuncă 4 ardei graşi roşii busuioc proaspăt 4 linguri ulei de măsline…

Read more »

Placinta cu peste (file de salau sau cod)

17 August 2011
Placinta cu peste (file de salau sau cod)O reteta de placinta cu peste din: aluat foietaj, file de salau sau cod, ciuperci, iaurt, spanac, ou, ceapa rosie, lamaie, boabe de mustar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 300 g file de şalău sau cod 200 g ciuperci 200 g iaurt 300 g spanac 1 ou 1 ceapă…

Read more »

Pui Vindaloo

17 August 2011
Pui VindalooO reteta delicioasa de pui Vindaloo din: ciocanele de pui, cartofi, supa de pui, ardei iuti, scortisoara, seminte de mustar, otet de vin alb, ulei de floarea soarelui, ceapa, radacina de ghimbir, piper negru, usturoi, sare, zahar brun, curcuma, seminte de cardamon, coriandru, seminte de chimion si frunze de menta. Ingrediente: 1 kg ciocănele de…

Read more »

Cartofi noi şi roşii uscate la soare

17 August 2011
Cartofi noi şi roşii uscate la soareO reteta simpla si delicioasa de cartofi noi si rosii uscate la soare din: cartofi, smantana, maioneza, ulei de masline, zahar, rosii uscate, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g de cartofi noi 4 linguri de smântână 4 linguri de maioneză 1 lingură ulei de măsline 1 vârf de cuţit de zahăr fin 8-10 roşii…

Read more »

Miel la grătar cu dressing dulce de mentă

17 August 2011
Miel la grătar cu dressing dulce de mentăO reteta simpla de miel la gratar cu dressing dulce de menta din: zahar brun, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, menta si pulpa de miel. Ingrediente: 2 linguri de zahăr brun sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie 125ml ulei de măsline 8 linguri de oţet balsamic 2…

Read more »

Fondant de ciocolata

17 August 2011
Fondant de ciocolataO reteta simpla de fondant de ciocolata din: oua, zahar, faina, unt si ciocolata neagra. Ingrediente: 2 ouă 50 g de zahăr 25 g de faină 100 g de unt 100 g de ciocolată neagră   Mod de preparare: Cuptorul seîncălzeşte la200°C. Se topesc untul şi ciocolata lafoc foarte mic (ideal, într-un vas de sticlă…

Read more »

Cocktail Bull Shot

17 August 2011
Cocktail Bull ShotO reteta simpla de Cocktail Bull Shot din: votca, bulion de rosii, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 cl votca 10 cl bulion de rosii sare piper zema de lamaie   Mod de preparare: Amestecam votca si bulionul cu gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam putina zeama de lamaie si eventual si…

Read more »

Lipie cu pui şi cuşcuş

17 August 2011
Lipie cu pui şi cuşcuşO reteta de lipie cu pui si cuscus din: cuscus, supa de pui, pui afumat, zeama de lamaie, faina, lapte, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă de cuşcuş 1 ceşcuţă cu supă de pui 1 piept de pui afumat zeamă de lămâie pentru aluat: 300 g făină 200 ml lapte 20 g drojdie…

Read more »

Salată de roşii cu pepene galben

17 August 2011
Salată de roşii cu pepene galbenO reteta de salata de rosii cu pepene galben din: pepene galben, castravete, rosii, menta, coriandru, ulei de masline, sos de menta si bagheta prajita. Ingrediente: 1/2 pepene galben, tăiat in bucăţi mari 1/2 castravete, curăţat de coajă şi tăiat în bucăţi 3 roşii, tocate 1/2 legătură de mentă, tocată mare 1/2 legătură de coriandru,…

Read more »

Musaca de vară cu telină si mere

17 August 2011
Musaca de vară cu telină si mereO reteta de musaca de vara cu telina si mere din: mere, radacina de telina, carne tocata, sare, gorgonzola, piper, suc de lamaie, hrean, cascaval, oua, pesmet, patrunjel si smantana. Ingrediente: 3 mere 300 g rădăcină de ţelină 600 g carne tocată sare 150 g gorgonzola piper 2 linguri suc de lămâie 2 linguri hrean…

Read more »

Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperci

17 August 2011
Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperciO reteta delicioasa de blancheta de pui cu ciuperci din: pulpe superioare, ciuperci, arpagic, ardei gras, ceapa verde, morcov, telina, smantana, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 8 ciuperci 100 g arpagic 1 ardei gras 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 200 g smântână pătrunjel ulei…

Read more »

Retete de vara: retete salate

17 August 2011
Retete de vara: retete salate5 retete delicioase de salate: Salată Caprese: O reteta simpla si delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta emblematica pentru traditia culinara italiana care reuseste sa cucereasca de fiecare data. Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4 roşii 2 linguri de ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Iaurt inghetat de capsuni

16 August 2011
Iaurt inghetat de capsuniO reteta simpla si delicioasa de iaurt inghetat de capsuni din: capsuni, lapte condensat si iaurt grecesc. Ingrediente: 140 g de căpşuni 200 g de lapte condensat  500g de iaurt grecesc   Mod de preparare: Se toacă jumătate din cantitatea de căpşuni în bucăţi mari şi se fac piure restul de căpşuni într-un robot de…

Read more »

Piept de pui cu susan

16 August 2011
Piept de pui cu susanO reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, seminte de susan, oregano, chili, boia dulce, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi fără piele 2 ouă pesmet 1 lingură cu seminţe de susan 1/2 linguriţă cu oregano 1 linguriţă cu chili 1…

Read more »

Sorbet de gin şi apă tonică

16 August 2011
Sorbet de gin şi apă tonicăO reteta de sorbet de gin cu apa tonica din: zahar, fin, apa tonica, gin, coaja si suc de lime si 1 albus. Ingrediente: 400 g de zahăr fin 400 ml de apă tonică 4 linguri de gin coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus câteva felii pentru pus la îngheţat coaja rasă…

Read more »

Pui cu taitei si sofran

16 August 2011
Pui cu taitei si sofranO reteta de pui cu taitei si sofran din: piept de pui, taitei, ulei de susan, telina, varza chinezeasca, ceapa verde, sos de soia, zahar granulat, ulei, sare, sofran, sos de soia, otet de orez si amidon. Ingrediente: 2 piepţi de pui fără piele 1 kg tăiţei chinezeşti 1 lingură cu ulei de susan 2…

Read more »

Prajiturele cu fistic si ingheatata de ciocolata

16 August 2011
Prajiturele cu fistic si ingheatata de ciocolataO reteta de prajiturele cu fitic si inghetata de ciocolata din: inghetata de ciocolata, unt, fistic, zahar pudra, migdale, faina si oua. Ingrediente: 500g îngheţată de ciocolată de calitate câteva bucăţi de ciocolată albă, tocate fin (opţional) pentru prăjiturele: 200 g de unt 100 g de fistic, plus extra pentru servit 200 g de zahăr…

Read more »

Cremă de agrişe şi jeleu de soc

16 August 2011
Cremă de agrişe şi jeleu de socO reteta de crema de agrise si jeleu de soc din: agrise, zahar fin, smantana, foi de gelatina, sirop de soc si fursecuri cu unt. Ingrediente: 300 g de agrişe, curăţate de vârfuri şi de codiţe l00 g de zahăr fin 600 ml de smântână pentru frişcă 2 foi de gelatină l00 ml sirop de…

Read more »

Aripioare cu sos de curry

16 August 2011
Aripioare cu sos de curryO reteta de Aripioare cu sos de curry din: aripioare, ulei, suc de lamaie, boia iute, piper, praf de curry, usturoi, ghimbir, stelute de anason, ceapa, apsta de rosii, sare si cuisoare. Ingrediente: 1 kg de aripioare 3 linguri cu ulei sucul de la o lamaie 1 lingura cu boia iute 1 lingura cu piper…

Read more »

Prajitura migdalata

16 August 2011
Prajitura migdalataO reteta de prajitura migdalata din: nuca si migdale, banana, stafide, crema de branza de vaci, iaurt cu cirese, mascarpone, miere, cirese, migdale, nuca, stafide si coniac. Ingrediente: 2 căni cu nucă şi migdale 1 banană 1 cană cu stafide pentru umplutura: 300 g cremă de brânză de vaci 300 g iaurt cu cireşe 1…

Read more »

Piept de pui cu salsa de avocado si rosii

16 August 2011
Piept de pui cu salsa de avocado si rosiiO reteta simpla de piept de pui cu salsa de avocado si rosii din: rosii, dovlecel, castravete, sare, fructe de avocado, piper, piept de pui, lamai, busuioc, ulei de masline si unt. Ingrediente: 5 roşii 1 dovlecel 1/2 castravete sare 2 fructe de avocado piper 4 fileuri de piept de pui 2 lămâi 3 fire…

Read more »

Salata delicioasa de fructe cu frisca

16 August 2011
Salata delicioasa de fructe cu friscaO reteta de Salata delicioasa de fructe cu frisca din: grepfurt roz, cocktail de fructe, frisca si ingehatata de vanilie. Ingrediente: 2-3 grepfrut roz cockteil de fructe: cireşe, căpşune, piersici, banane, afine, coacăze, kiwi, măr stelat (sau carambola) 2-3 linguri cu miere vin roşu sau alb frişcă îngheţată de vanilie   Mod de preparare: Spală…

Read more »

Sarmale de varză chinezească cu carne

16 August 2011
Sarmale de varză chinezească cu carneO reteta delicioasa de sarmale de varza chinezeasca cu carne din: chifla, varza chinezeasca, ardei grasi, sare, ceapa, carne tocata, ou, pesmet, piper, unt, supa de legume, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 varză chinezească sare 3 ardei graş roşii 1 ceapă 600 g carne tocată 1 ou  pesmet…

Read more »

Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi

16 August 2011
Prăjitură cu zmeură şi pişcoturiO reteta de prajitura cu zmeura si piscoturi din: fulgi de migdale, lapte condensat, smantana, sherry, extract de vanilie, colorant, foaie de gelatina, zmeura, zahar pudra si piscoturi. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale, prăjiţi 100 ml de lapte condensat 300 ml de smântână pentru frişcă 1-1/2 lingură de Sherry 1 linguriţă pastă sau extract…

Read more »

File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii

16 August 2011
File de peşte la grătar cu tabouleh de rosiiO reteta de file de peste la gratar cu tabouleh de rosii din: supa de legume, bulgur sau cuscus, migdale, rosii, ulei de masline, marar, suc de lamaie si fileuri de peste. Ingrediente: 250 ml supă de legume 125 g bulgur sau cuşcuş 50 g migdale tocate 2 roşii 5 linguri ulei de măsline 2…

Read more »

Mousse de frisca

16 August 2011
Mousse de friscaO reteta de mousse de frisca din: biscuiti, unt, miere, apa, iaurt, frisca, foaie de gelatina, zahar vanilat si sirop de capsune. Ingediente: 200 g biscuiţi simpli 50 g unt 2 linguriţe cu miere apă pentru mousse: 400 g iaurt 250 ml frişcă lichidă 1 foaie de gelatină 2  pliculeţe cu zahăr vanilat sirop de…

Read more »

Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

16 August 2011
Tagliatelle cu dovlecei şi mazăreO reteta de tagliatelle cu dovlecei si mazare din: dovlecei, busuioc, paste, sare, ulei de masline, smantana, lapte, supa de legume, unt, faina, mazare, parmezan si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g dovlecei 1 legătură busuioc 400 g paste (tagliatelle) sare 2 linguri ulei de măsline piper 100 ml smântână 200 ml lapte 200 ml…

Read more »

Reteta zilei: Sarlotă cu caise

16 August 2011
Reteta zilei: Sarlotă cu caiseO reteta delicioasa de sarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise. Ingrediente: 500 g ricotta 150 g zahar 40 g zahar vanilat 300 g gelatina granule 250 g frisca lichida 100 ml apa 160 g piscoturi felii de caise pentru decor   Mod de preparare: Puneti intr-un bol…

Read more »

Tiramisu la pahar

16 August 2011
Tiramisu la paharO reteta de tiramisu la pahar din: piscoturi, mascarpone, cafea instant, rom, frisca, zahar pudra si cacao. Ingrediente: 24 pişcoturi 250 g mascarpone 250 ml cafea instant rece 4 linguri cu rom/coniac/ whisky 1 cutie mică de frişcă 6 linguri cu zahăr pudră 4-5 linguri de cacao   Mod de preparare: Freaca mascarpone pana devine…

Read more »

Frigarui asortate cu salsa de legume

16 August 2011
Frigarui asortate cu salsa de legumeO reteta de frigarui asortate cu salsa de legume din: rosii, ardei gras galben, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, zahar, ciuperci, ceapa si bacon. Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras galben 2 cepe verzi 3 fire patrunjel 2 linguri suc de lamaie sare piper zahar ulei de masline 400…

Sorbet din fructe de padure

16 August 2011
Sorbet din fructe de padureO reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe asortate, miere, mascarpone, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 400 g fructe asortate 2-3 linguri cu miere 1 cutie cu mascarpone 200 ml frişcă lichidă 1-2 linguri cu suc de lămâie esenţă de vanilie sare   Mod de preparare: Bate cu…

Read more »

Chiftelute simple marinate

16 August 2011
Chiftelute simple marinateO reteta de chiftelute marinate din: usturoi, rosii, supa de legume, ulei de masline, smantana, carne tocata, patrunjel, sare, piper, busuioc si zahar. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 800 g roşii 4 linguri ulei de măsline 800 ml supă de legu­me 1 felie toast 3 linguri smântână 500 g carne tocată 1 ou 1 lingură…

Read more »

Tort cu fructe si mascarpone

16 August 2011
Tort cu fructe si mascarponeO reteta de tort cu fructe si mascarpone din: biscuiti cu cereale, ciocolata, unt, mascarpone, frisca, branza de vaci, zahar pudra, lapte, mac, foaie de gelatina, capsune si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g biscuiti cu cereale 50 g ciocolata 100 g unt pentru umplutura: 1 cutie mascarpone 200 ml frisca lichida 300 g branza…

Read more »

Gnocchi de malai la cuptor

16 August 2011
Gnocchi de malai la cuptorO reteta de gnocchi de malai la cuptor din: sare, malai, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan si unt. Ingrediente: sare 250 g mălai 500 g roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 4 lingură ulei de măsline 1 lingură busuioc tocat piper 150 g parmezan ras 50 g unt   Mod de…

Read more »

Cheesecake

16 August 2011
CheesecakeO reteta delicioasa de Cheesecake din: biscuiti cu cereala, crema de branza, mascarpone, unt, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 400 g biscuiţi cu cereale 500 g cremă de brânză 1 cutie cu mascarpone 100 g unt moale 2  pliculeţe cu zahăr vanilat fructe pentru decor   Mod de preparare: Dă biscuiţii prin maşina de tocat…

Read more »

Ardei capia cu umplutura

16 August 2011
Ardei capia cu umpluturaSe spală 3 pulpe de pui (a cca 250 g) şi se şterg. Se aşazi într-o oală şi se toarnă apă, astfel încât să le acopere. Se sărează, se adaugă 2 fire mentă şi se fierb 45 min., luând spuma care se formează deasupra. Se taie în două, pe lung, 4 ardei capia roşii, se…

Read more »

Prajitura arabeasca

16 August 2011
Prajitura arabeascaO reteta de prajitura arabeasca din: nuci si migdale, seminte de canepa, cacao, ulei de cocos, miere si smochine. Ingrediente: 1/2 căni cu nuci şi migdale hidratate 2 linguriţe cu seminţe de cânepă decorticate 1 lingură cu cacao 2  linguri cu ulei de cocos 2 linguri cu miere 100 g smochine uscate   Mod de…

Read more »

Salata de pui afumat cu telina

16 August 2011
Salata de pui afumat cu telinaSe curăţă 1 salată eisberg, se taie bucăţi şi se spală. Se curăţă 2 fire ţelină verde (apio), se spală, frunzele se toacă şi tulpinile se taie felii. Se lasă să se scurgă 200 g cuburi de ananas (conservă). Se taie cubuleţe 400 g piept de pui afumat. Se amestecă 1 linguriţă miere cu sucul…

Read more »

Trufe cu mascarpone

16 August 2011
Trufe cu mascarponeO reteta delicioasa de trufe cu mascarpone idn: ciocolata, mascarpone, galbenusuri, coniac si cacao. Ingrediente: 300 g ciocolată 250 g mascarpone 2 gălbenuşuri 2 linguri cu whisky/coniac cacao   Mod de preparare: Intr-un castron şi pune-l în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron. Datorită…

Read more »

Cocktail Screw Driver

15 August 2011
Cocktail Screw DriverO reteta simpla de Cocktail Screw Driver din: votca, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl votca 16 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Punem intr-un pahar de whisky gheata, apoi turnam deasupra votca si completam cu suc de portocale. Decoram cu o felie de…

Read more »

Cocktail Sandy Beach

15 August 2011
Cocktail Sandy BeachO reteta simpla de Cocktail Sandy Beach din: votca, crema de cacao si lapte. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao alb) 2 cl lapte   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura pe gheata intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Chi-Chi Cocktail

15 August 2011
Chi-Chi CocktailO reteta simpla de Chi-Chi Cocktail din: votca, crema de cocos, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 5 cl votca 2,5 crema de cocos 8 cl suc de ananas o felie de ananas cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail,…

Read more »

Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale

15 August 2011
Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdaleO reteta de rasol de macrou cu peste de patrunjel si migdale din: macrou, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, otet, piper rosu murat, sare, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare. Carnea macroului conţine omega 3, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu, vitamina A şi B şi este indicat în dietele…

Read more »

Cocktail Arosa

15 August 2011
Cocktail ArosaO reteta simpla de Cocktail Arosa din: campari, whisky scotian, tonic si cirese. Ingrediente: 4 cl Campari 2 cl whisky scotian tonic cirese   Mod de preparare: Punem tei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, apoi adaugam mai intai Campari-ul si apoi whisky-ul completam cu tonic. Decoram cu cirese.

Read more »

Cocktail Bishop

14 August 2011
Cocktail BishopO reteta simpla de Cocktail Bishop din: whisky canadian, vermut rosu, chartreuse verte, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 3 cl Whisky Canadian 1 cl vermut rosu 1 lingurita de Chartreuse Verte suc de portocale felii de portocale   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata cu ingredientele alcoolice in shaker, apoi turna…

Read more »

Plăcintă cu lămâie si afine

14 August 2011
Plăcintă cu lămâie si afine  O reteta delicioasa de placinta cu lamaie, afine, oua, zahar, ulei, praf de copt, faina, lamaie, galbenusuri, praf de budinca, lapte, suc de lamaie, suc de coacaze. Ingrediente :   4 ouă 7 linguri zahăr 200 ml ulei 1 plic praf de copt 350 g făină 3 lămâi 2 gălbenuşuri 1 plic praf budincă de…

Read more »

Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar

14 August 2011
Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibaharO reteta de pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar din: ficatei de pui, ceapa, vin alb, smantana, faina, ulei de masline, nucsoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 ceapă 1 ceşcuţă cu vin alb 3 linguri cu smântână 2 linguri cu făină ulei de măsline nucşoară ienibahar…

Read more »

Serbet de coacaze

14 August 2011
Serbet de coacaze  O reteta delicioasa de serbet de coacaze, portocala, zahar pudra, suc de coacaze. Ingrediente: 1 portocală 300 ml suc de coacăze 75 ml zahăr pudră 150 g coacăze   Mod de preparare: Se rade coaja şi se stoarce sucul de la por­tocală. Se dă în fiert sucul de coacăze cu zahăr ccva. 5 min.,…

Read more »

Cuburi albe cu pere

14 August 2011
Cuburi albe cu pere  O reteta delicioasa de cuburi albe cu pere, sare, oua, faina, praf de copt, coaja de lamaie, lapte, vin alb, suc de lamaie, miere, gelatina, nectar de pere, frisca, fistic. Ingrediente: sare  4 ouă 300 g făină 2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 100 ml lapte Ingrediente umplutura si…

Read more »

Cocktail Scotch Cherry

14 August 2011
Cocktail Scotch CherryO reteta simpla de Cocktail Scotch Cherry din: whisky scotian, cherry brandy si lime juice. Ingrediente: 5 cl whisky scotian 2 cl Cherry Brandy 2 cl Lime Juice   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi de gehata.

Read more »

Tort de pere cu ciocolată

14 August 2011
Tort de pere cu ciocolată  O reteta delicioasa de tort de pere cu ciocolata, unt, ciocolata amaruie, oua, zahar, faina, praf de copt, foi de gelatina, branza de vaci, frisca, cacao. Ingrediente blat: 100g unt 100 g ciocolată amăruie topită 6 ouă 100 g zahăr 175 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente crema: 4 foi de gelatină…

Read more »

Pasta all arrabbiata

14 August 2011
Pasta all arrabbiataO reteta gustoasa de pasta all arrabbiata din: rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, sunca, ulei de masline, bulion, sare, zahra, patrunjel. Ingrediente: 400 g roşii 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 1 ceapă 100 g şuncă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură bulion sare zahăr 500 g tuburi 1/2 legătură pătrunjel   Mod…

Read more »

Cocktail Caledonian Sunrise

13 August 2011
Cocktail Caledonian SunriseO reteta simpla de Cocktail Caledonian Sunrise din: whisky scotian, siropd e grenadine, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl sirop de grenadine 15 cl suc de portocale o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker whisky-ul si siropul de grenadine, apoi turnam bautura…

Read more »

Prăjitură cu brânză

13 August 2011
Prăjitură cu brânză  O reteta gustoasa de prajitura cu branza, gem de caise, zahar pudra, foi de napolitana.  Ingrediente: foaie de napolitană 400 g cu gem de caise 300 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Freci brânza de vaci cu zahărul. Ungi foaia de napolitană cu gem, deasupra lui aşezi brânza ajutându-te…

Read more »

Pâine cu struguri

13 August 2011
Pâine cu struguri  O reteta delicioasa de paine cu struguri, faina, drojdie, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină 20 g drojdie 1 pahar vin alb 2-3 ouă 100 g unt 200 g boabe de struguri roşii 100 g migdale neprăjite sare Mod de preparare: Inmoi drojdia într-o jumătate de linguriţă de apă, o răstorni…

Read more »

Cocktail Don Jose

13 August 2011
Cocktail Don JoseO reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu, lichir de banane si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Borbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl lichior de banane coaja de limeta   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele cu gehata, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail. Adaugam coaja de…

Read more »

Tartă delicioasa cu struguri

13 August 2011
Tartă delicioasa cu struguri  O reteta delicioasa de tarta cu struguri, faina, unt, zahar, ou, lapte, zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou întreg 1 gălbenuş Ingrediente cremă: 11 lapte 4 ouă 150 g zahăr 100 g făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru aluat, amesteci untul…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu grepfrut

13 August 2011
Reteta zilei: Pui cu grepfrutO reteta simpla de pui cu grepfrut din: piept de pui, grepfrut, vin alb, unt, ulei si alune caju. Ingrediente: 1 piept de pui 1 grepfrut 1 cană cu vin alb 1 lingură cu unt 1 lingură cu ulei 100 g alune caju   Mod de preparare: Spală pieptul de pui, taie-lîn două bucăţi, pune-l…

Read more »

Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi

13 August 2011
Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi  O reteta gustoasa de placinta cu carnati de plescoi, aluat congelat, ciuperci, chimen, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 1 kg ciuperci albe 4 cârnaţi de pleşcoi 150 g chimen ou Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze şi, între timp, cureţi ciupercile, le tai mărunt şi le tragi la tigaie fără ulei.…

Read more »

Jambon regal

13 August 2011
Jambon regal  O reteta gustoasa de jambon cu cuisoare, miere, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pulpă din faţă cu şorici 10 cuişoare 100 g miere sare piper ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi bine pulpa de porc. Tai şoriciul în pătrate şi în tăieturi înfigi cuişoare pe toată suprafaţa cărnii. Presari sare şi piper şi…

Read more »

Sărmăluţe în frunze de paltin

13 August 2011
Sărmăluţe în frunze de paltin  O reteta delicioasa de sarmalute in foi de paltin, carne de miel, orez, rosii, piper alb, sare, vin alb sec, bors. Ingrediente: frunze de paltin 500 g came de miel 100 g orez 2 cepe roşii piper alb sare 21 vin alb sec 11 borş Mod de preparare: Opăreşti cu borş fiert frunzele bine…

Read more »

Cocktail Barett

13 August 2011
Cocktail BarettO reteta simpla de Cocktail Barett din: bourbon, galliano si amaretto. Ingrediente: 2 cl Bourbon 1 cl Galliano 1 cl Amaretto   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata in shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky, peste cuburi de gheata.

Read more »

Aripioare picante cu struguri

13 August 2011
Aripioare picante cu struguri  O reteta delicioasa de aripioare de pui, struguri, vin alb sec, usturoi, bulion de ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 4 aripi de persoană 100 g bulion de ardei iuţi 1 căpăţînă de usturoi ulei sare 1/2 kg boabe de stru­guri roşii 1/21 vin alb sec Mod de preparare: Pe parcursul coacerii, din când în…

Muşchi de porc cu crustă de ierburi

13 August 2011
Muşchi de porc cu crustă de ierburi  O reteta delicioasa de muschi de porc cu ulei, cimbru, usturoi, marar, piper, sare, vin. Ingrediente: 1 bucată muşchi de porc 1 linguriţă ulei 1 linguriţă cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 1 linguriţă mărar 1 linguriţă piper 1/4 linguriţă sare Ingrediente sos: 2 linguri ulei 1 pahar vin Mod de preparare: Cureţi carnea…

Read more »

Fasole cu ciolan afumat

13 August 2011
Fasole cu ciolan afumatO reteta gustoasa de fasole cu ciolan afumat, rosii, ceapa rosie, morcovi, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 1 ciolan afumat 1/2 kg roşii 4 cepe roşii 1/2 kg morcovi 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat dacă e mai veche de un an. Dacă…

Read more »

Caracatita cu ardei gras

12 August 2011
Caracatita cu ardei grasO reteta de caracatita cu ardei gras din: caracatita, ardei grasi, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 caracatiţă (circa 1 kg) 3 ardei graşi galbeni 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă caracatiţa, taie-o bucăţi şi pune-o într-o tigaie să se călească, la foc mic. Intre timp, spală,…

Read more »

Meringue de lămâie

12 August 2011
Meringue de lămâieO reteta de meringue de lamaie din: biscuiti, fresh de lamaie, fresch de portocale, amidon, unt, zahar si oua. Ingrediente: 200 g de biscuiţi 150 ml de fresh de lămâie 50 ml de fresh de portocale 100 g de amidon 50 g de unt 200 g de zahăr 4 ouă   Mod de preparare: Biscuiţii…

Read more »

Focaccia cu roşii şi oregano

12 August 2011
Focaccia cu roşii şi oreganoO reteta de focaccia cu rosii si oregano din: faina, drojdie de bere, unt, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 2 roşii 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…

Read more »

File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac

12 August 2011
File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleacO reteta de file de chefal cu risotta, calamari si flori de dovleac din: chefali, calamari, orez, dovlecei, flori de dovleac, supa de peste, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, mirodenii, pulpa de rosii si sare. Ingrediente: 4 chefali 150 g calamari mici 280 g orez 2 dovlecei mici (zucchini) 8 flori de dovleac…

Read more »

Parfait de ciocolata cu zmeura

12 August 2011
Parfait de ciocolata cu zmeuraO reteta de parfait de ciocolata cu zmeura din: lapte, zmeura, zahar, ciocolata, smantana, oua si zahar. Ingrediente: 1 l de lapte 200 g de zmeură 100 g de zahăr 150 g de ciocolată (peste 70% conţinut cacao) 500 g de smântână dulce pentru frişcă 4 ouă 7 linguri de zahăr   Mod de preparare:…

Read more »

Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc

12 August 2011
Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuiocO reteta de lipie cu mozzarella, rosii coapte, sunca si busuioc din: faina alba, untura, sare, rosii, sunca, mozzarella, busuioc, oregano, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 500 g faină albă  3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 3 roşii 100 g şuncă (prosciutto) 300 g mozzarella 1 legătură busuioc 1 vârf de…

Read more »

Prajitura Negresa

12 August 2011
Prajitura NegresaO reteta delicioasa de prajitura negresa din: biscuiti, nuci, zahar pudra, unt, lapte, caca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi 250 g nuci 200 g zahăr pudră 100 g unt moale 200 ml lapte 50 g cacao+ 2 linguri 2 linguri cu esenţă de rom   Mod de preparare: Da prin masina de…

Read more »

Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

12 August 2011
Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noiO reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel. Carnea peştelui spadă nu este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte apreciată datorită gustului delicat. Ingrediente: 4 fileuri peşte…

Read more »

Tort de frisca

12 August 2011
Tort de friscaO reteta simpla de tort de frisca din: frisca, foi de gelatina, zahar pudra, lichior de migdale, ciocolata neagra si cirese. Ingrediente: 1 l frişcă lichidă 10 foi de gelatină 150 g zahăr pudră cu gust de vanilie 3-4 linguri cu lichior de migdale 100 g ciocolată neagră 1 foaie de pandişpan cireşe/vişine   Mod…

Read more »

Somon marinat cu fenicul

11 August 2011
Somon marinat cu feniculO reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu, ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul, sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 1 somon 2 linguri boabe de piper roşu 2 linguri ulei de măsline extravirgin câteva frunze de hasmaţuchi câteva frunze…

Read more »

Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal

11 August 2011
Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensalO reteta delicioasa de Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal din: cotlete de miel, supa de pui, cimbru, rozmarin, usturoi, ceapa, cartofi, paine veche, parmezan, patrunjel, cimbru, coriandru, rozmarin, mustar, dovlecei, rosii cherry, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 2 cotlete de miel taiate in jumatate, cu cate…

Read more »

Cocktail de vara

11 August 2011
Cocktail de varaO reteta simpla de Cocktail de vara din: ceai de menta, votca, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa plata, lamaie si zahar. Ingrediente: 2 cl ceai de menta 1 cl votca 1 cl sirop de zahar zeama unei jumatati de lamaie apa plata o felie de lamaie zahar   Mod de preparare: Se introduce…

Read more »

Panna cotta cu frunze de menta si capsune

11 August 2011
Panna cotta cu frunze de menta si capsuneO reteta de Panna cotta cu frunze de menta si capsune din: smantana, lapte, zahar, gelatina, zahar vanilat, unt, capsune, sirop de artar si frunze de menta. Ingrediente: 450 ml de smântână dulce 200 ml de lapte 3 linguri de zahăr 1 lingură de gelatină 2 plicuri de zahăr vanilat 1 lingură de unt 4-5…

Read more »

Ştrudel cu hribi şi cartofi

11 August 2011
Ştrudel cu hribi şi cartofiO reteta de studel  cu hribi si cartofi din: hribi, cartofi, praz, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g hribi 400 g cartofi 1 fir de praz 2 ouă 3 linguri parmezan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru sare şi…

Read more »

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

11 August 2011
Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)O reteta de Saltimbocca alla romana din: pulpa de vita, cascaval, prosciutto crudo, ulei, salvie, faina, unt, zahar, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 5oo g de pulpă de vită 300 g de caşcaval feliat 300 g de prosciutto crudo feliat 100 ml ulei 1 crenguţă de salvie proaspătă 2-3 linguri de făină 3…

Read more »

Prajitura Buturuga

11 August 2011
Prajitura ButurugaO reteta de prajitura buturuga din: biscuiti, unt, zahar pudra, cacao, esenta de vanilie, nuci, lapte si ciocolata. Ingrediente: 2 pachete cu biscuiţi rotunzi 1 pachet cu unt 200 g zahăr pudră 2   linguri cu cacao 1 lingură cu esenţă de vanilie 1 lingură cu esenţă de rom 50 g nuci/alune măcinate 200 ml lapte…

Read more »

Şalău aromat cu garnitură de legume

11 August 2011
Şalău aromat cu garnitură de legumeO reteta de salau aromat cu garnitura de legume din: fileuri de salau, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, dovlecel, morcov, telina, ceapa, rosie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de şalău (100 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri ierburi aromatice (cimbru, busuioc, pătrunjel) pentru garnitura de legume: 1 dovlecel 1…

Read more »

Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie

11 August 2011
Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilieO reteta simpla de fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata de menaj, unt, zahar, esenta de vanilie, faina alba, cacao amara, drojdie uscat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 100 g ciocolată de menaj 60 g unt 55 g zahăr 1 ou 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 120 g faină albă 15 g…

Read more »

Sepie picantă cu roşii

11 August 2011
Sepie picantă cu roşiiO reteta de sepie picanta cu rosii din: sepie, mazare, pulpa de rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei iute, sare si paine toast. Ingrediente: 1,2 kg sepie mare 1 kg bob proaspăt (sau mazăre) 400 g pulpă de roşii 1 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1…

Read more »

Prajitura Diplomat

11 August 2011
Prajitura DiplomatO reteta de prajitura diplomat din: piscoturi, unt, frisca, zahar pudra, zahar vanilat, cirese, coniac si migdale. Ingrediente: 24 pişcoturi 1 pachet cu unt 400 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră 3 plicuri cu zahăr vanilat 200 g cireşe/vişine 100 ml rom/coniac 50 g nucă/migdale   Mod de preparare: Curăţă fructele de sâm­buri şi…

Read more »

Prăjiturele moi cu castane

11 August 2011
Prăjiturele moi cu castaneO reteta de prajiturele moi cu castane din: lapte, unt, zahar, oua, faina, castane glasate, lamaie, drojdie si praf de sare. Ingrediente: 200 ml lapte 200 gunt 240 g zahăr 4 ouă 260 g faină albă  100 g castane glasate 1 lămâie 1/2 plic de drojdie un praf de sare   Mod de preparare: Bate…

Read more »

Pulpă de pui îmbrăcată în bacon

11 August 2011
Pulpă de pui îmbrăcată în baconO reteta de pulpa de pui imbracata in bacon din: pulpa de pui, felii de bacon, cartofi, morcov, ardei rosu, ciuperci, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1  pulpă mare de pui 2  felii bacon 4 cartofi potriviţi 1/2 morcov 1/2 ardei roşu 2 ciuperci 1 fir de ceapă verde sare piper ulei  …

Read more »

Tartă cu dovleac şi cicoare

11 August 2011
Tartă cu dovleac şi cicoareO reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa, sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper. Ingrediente: 100 g faină albă  125 g margarină 50 ml apă sare pentru aluatul de tartă: 200 g faină albă …

Read more »

Lasagna traditioanala

11 August 2011
Lasagna traditioanalaO reteta de lasagna traditionala din: foi de lasagna, sos de rosii, lapte, carne tocata de vita, spanac, mozzarella, parmezan, oua, ceapa rosie, ulei, usturoi, faina, unt, smantana, oregano si busuioc. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 400 g sos de roşii 400 ml de lapte 500 g de carne tocată de vită 500 g…

Read more »

Bulete de orz cu cremă cappuccino

11 August 2011
Bulete de orz cu cremă cappuccinoO reteta de bulete de orz cu crema cappucino din: orz decorticat, zahar, lapte, pastaie de vanilie, cozonac, ulei de floarea soarelui, smantana, cadea espresso si zahar. Ingrediente: 200 g orz decorticat 50 g zahăr 300 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 30 g cozonac ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru cremă: 40 ml…

Read more »

Tocăniţă de pui în aluat

11 August 2011
Tocăniţă de pui în aluatO reteta de tocanita de pui in aluat din: suc de rosii, ulei de masline, usturoi, galbenus, lapte, foaie de dafin, ienibahar boabe, piper boabe, coriandru boabe, sare, oregano, faina, apa, drojdie uscata, sare, zahar si ulei. Ingrediente: 1 cană cu suc de roşii 2  linguri cu ulei de măsline 1/2 căpăţână de usturoi 1…

Read more »

Creveţi cu şofran şi vin alb

11 August 2011
Creveţi cu şofran şi vin albO reteta de creveti cu sofran si vin alb din: cozi de creveti, unt, vin alb, sofran, frunze de civeta sau ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g cozi de creveţi 40 g unt 1 pahar vin alb 2 linguriţe şofran 1/2 legătură civetă sau frunze de ceapă verde sare şi piper   Mod…

Read more »

Cocktail Barbara

11 August 2011
Cocktail BarbaraO reteta simpla de Cocktail Barbara din: creme de cacao, votca si frisca. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 2 cl frisca lichida proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail.

Read more »

Pasta alla carbonara

11 August 2011
Pasta alla carbonaraO reteta de pasta alla carbonara din: bacon, unt, ulei, spaghetti, parmezan, galbenusuri, albus, sare si piper. Ingrediente: 250-300 gde bacon 100 g de unt 100 ml de ulei 500 g de spaghetti 1/2 cană de parmezan 2 gălbenuşuri 1 albuş sare piper   Mod de preparare: Baconul se prăjeşte în tigaie cu 4-5 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Pui picant

11 August 2011
Reteta zilei: Pui picantO reteta de pui picant din: pulpe dezosate, ciuperci, rosii, ardei gras, vin, orez, salam uscat, usturoi, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate 6 ciuperci, 500 g roşii 1 ardei gras roşu 1 cană cu vin 1 ceşcuţă cu orez 100 g salam uscat picant 2 fire de usturoi 1 legătură de…

Read more »

Risotto cu fructe de mare

11 August 2011
Risotto cu fructe de mareO reteta delicioasa de risotto cu fructe de mare din: supa de legume, creveti decorticati, scoici, inele de calamar, midii, orez alb, rosii, parmezan, usturoi, ulei de masline, telina, morcovi, bulion, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 300 g creveţi decorticaţi 250 g scoici 250 g inele de calmar 50…

Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată

11 August 2011
Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolatăO reteta de biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata din: faina, oua, galbenus, unt, zahar, zahar vanilat, portocala, ciocolata menaj, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă  2 ouă 1 gălbenuş 130 g unt 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 portocală pentru umplutură: 200 g ciocolată menaj 150 ml smântână dulce pentru…

Read more »

Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei

11 August 2011
Focaccia cu şofran şi crustă de dovleceiO reteta de focaccia cu sofran si cruste de dovlecei din: faina, drojdie de bere, sofran, unt sau ulei de masline extravirgin, dovlecei, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran sare pentru topping: 3 dovlecei (zucchini)…

Read more »

Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă

11 August 2011
Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentăO reteta de buseuri cu crema, capsuni si menta din: foitaj, ou, iaurt slab, zahar pudra vanilat, smantana, cacao, capsuni, menta, zahar si cacao. Ingrediente:  1 pachet de foitaj 1 ou pentru cremă: 200 g iaurt slab 1 lingură zahăr pudră vanilat 50 ml smântână dulce 1 linguriţă cacao pentru căpşuni: 250 g căpşuni 1…

Read more »

Reteta zilei: Dorada cu legume în folie de aluminiu

11 August 2011
Reteta zilei: Dorada cu legume în folie de aluminiuO reteta simpla si delicioasa de dorada cu legume in folie de aluminiu din: dorada, morcovi, dovlecei, ciuperci, usturoi, rosii cherry, telina, patrunjel, sare si ulei de masline. Timpul de coacere variază în funcţie de dimensiunea peştilor. Cu cât sunt mai mari peştii, cu atât creşte şi timpul de coacere. Dorada este un peşte slab…

Read more »

Caracatiţă friptă, cu ardei şi cartofi în sos dulce-acrişor

11 August 2011
Caracatiţă friptă, cu ardei şi cartofi în sos dulce-acrişorO reteta de caracatita fripta, cu ardei si cartofi in sos dulce acrisor din: caracatita, ghimbir, usturoi, lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, ardei grasi, zahar, otet din vin rosu, sare, cartofi si frunze de coriandru. Ingrediente: caracatiţă (circa 1 kg) 10 g ghimbir proaspăt 3 căţei de usturoi 1 lămâie 3 linguri ulei…

Read more »

Pita umpluta cu pui

11 August 2011
Pita umpluta cu puiO reteta de pita umpluta cu pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, vin, frunze de salata, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1  piept de pui 3-4 cepe 2  ardei graşi galbeni 1 ceşcuţă cu vin frunze de salată pentru aluat: 600 g făină 1 cub de drojdie 1 linguriţă…

Read more »

Tartă cu pere şi pricomigdale

11 August 2011
Tartă cu pere şi pricomigdaleO reteta de tarta cu pere si pricomigdale din: faina, zahar, zahar vanilat, unt, galbenusuri, sare, amidon, lapte, pricomigdale, amaretto, pere, unt, vin alb, cacao amara si scortisoara. Ingrediente: 250 g faină albă 100 g zahăr 120 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri un praf de sare pentru cremă: 150 g zahăr 80…

Read more »

Tartă cu fructe şi mascarpone

11 August 2011
Tartă cu fructe şi mascarponeO reteta de tarta cu fructe si mascarpone din: lapte, faina, unt, zahar, migdale, galbenusuri, lamaie, drojdie, portocala, scortisoara, zmeura, afine, fragi, mascarpone, zahar pudra, nectarine, albusuri, zahar pudra, unt si menta. Ingrediente: 100 ml lapte 180 g faină albă 150 g unt 150 g zahăr 50 g migdale 3 gălbenuşuri 1 lămâie 1 plic…

Read more »

Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere

10 August 2011
Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pereO reteta delicioasa de tartelete cu cacao umplute cu ricotta si pere din: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, cacao amara, pere, vin spumant, ricotta, zahar pudra si fulgi de porumb. Ingrediente: 200 g faină albă  100 g zahăr 80 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 3 linguri cacao amară pentru pere: 2…

Read more »

Şalău pe piure de ţelină şi năut, cu sos de orez

10 August 2011
Şalău pe piure de ţelină şi năut, cu sos de orezO reteta de salau pe piure de telina si naut, cu sos de orez din: file de salau, ulei de masline, unt, lamaie, sare, naut, telina, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, orez, ceapa, praz, vin alb, lapte, mascarpone, sofran si patrunjel. Ingrediente: 600 g file de şalău 3 linguri ulei de măsline…

Read more »

Tartă cu spanac şi ricotta

10 August 2011
Tartă cu spanac şi ricottaO reteta de tarta cu spana si ricotta din: spanac, frunze de sfecla, ricotta, ou, parmezan, ulei de masline extravirgin, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300 g spanac 300 g frunze de sfeclă  200 g ricotta 1 ou 3 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline extravirgin nucşoară sare şi piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Night Shadow

10 August 2011
Cocktail Night ShadowO reteta simpal de Cocktail Night Shadow din: bourbon whiskey, vermut rosu, suc de portocale, chartreuse verte si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut rosu 1 cl suc de portocale 1 cl Chartreuse Verte o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker,…

Read more »

Tarta cu ficatei de pui

10 August 2011
Tarta cu ficatei de puiO reteta de tarta cu ficatei de pui din: faina, ou, unt, lapte, sare, ficatei de pui, ciuperci, ceapa, paine, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g cascaval pentru aluat: 200 g făină 1 ou 75 g unt 1 lingură cu lapte sare pentru umplutura: 1 kg ficăţei de pui 200 g ciuperci 2…

Read more »

File de doradă cu ghimbir

10 August 2011
File de doradă cu ghimbirO reteta de file de dorada cu ghimbir din: dorada, ghimbir, lamaie, seminte de anason, ulei de masline extravirgin, sare, cartofi, praz, patrunjel, piper, adive si zahar. Ingrediente: 2 dorade (câte 400 g fiecare) 40 g ghimbir proaspăt 1 lămâie 1 linguriţă seminţe de anason 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru cartofi: 250…

Read more »

Minestrone (supa de legume)

10 August 2011
Minestrone (supa de legume)Pornind de ladenumirea iniţială de minestra (supă de legume), termenul minestrone a fost creat pentru a defini întocmai tradiţia poporului italian. Deşi este o adevărată simfonie de gusturi, minestrone reprezenta mâncarea omului de rând, simplu, chiar sărac. O reteta de minestrone din: parmezan, fasole alba, fasole verde, gnocchi, rosii, morcovi, cartofi, ceapa, telina, pastarnac, bulion,…

Read more »

Tartă cu migdale şi ciocolată

10 August 2011
Tartă cu migdale şi ciocolatăO reteta de tarta cu migdale si ciocolata din: faina alba, zahar, unt, oua, cacao amara, drojdie, lamaie, migdale, unt, vin marsala si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 2 ouă 1 lingură cacao amară 1 plic drojdie 1 lămâie pentru umplutură: 250 g migdale 150 g…

Read more »

Salată Caprese

10 August 2011
Salată CapreseO reteta simpla si delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta emblematica pentru traditia culinara italiana care reuseste sa cucereasca de fiecare data. Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4 roşii 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de busuioc verde piper proaspăt…

Read more »

Tartă de lămâie şi caise

10 August 2011
Tartă de lămâie şi caiseO reteta delicioasa de tarta de lamaie si caise din: unt, zahar, ou, lamaie, amoniu, faina, lapte, amidon, zahar, unt si galbenusuri. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lamaie 1 pliculet de amoniu 250 g faina crema: 300 ml lapte 50 g amidon 100 g zahar 50 g unt 2 galbenusuri…

Read more »

Focaccia de cartofi

10 August 2011
Focaccia de cartofiO reteta simpla de focaccioa de cartofi din: gris, faina alba, cartofi, drojdie de bere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, parmezan, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g griş foarte fin 200 g faină albă  150 g cartofi 400 ml apă 15 g drojdie de bere pentru topping: 500 g roşii cherry 4-5 1inguri…

Read more »

Clătite cu mere si ricotta

10 August 2011
Clătite cu mere si ricottaO reteta delicioasa de clatite cu mere si ricotta din: lapte, faina alba, unt, oua, ricotta, stafide, oua, mere, miere, scortisoara, zahar pudra si suc de mere. Ingrediente 450-500 ml lapte 180 g faină albă  50 g unt 2 ouă pentru umplutură: 300 g ricotta 160 g unt 120 g stafide 2 ouă 800 g…

Read more »

Pui rusesc

10 August 2011
Pui rusescO reteta simpla si delicioasa de pui rusesc din: pui, morcovi, telina, vin alb, patrunjel, ulei de masline, boia, sos de soia si sare. Ingrediente: 1  pui 2  morcovi 1 ţelină mică 400 ml vin alb 1/2 lămâie 1 legătură de pătrunjel 4 linguri cu ulei de măsline 1 linguriţă cu boia 1 linguriţă cu…

Read more »

Sepie cu mazăre şi pastramă de vită

10 August 2011
Sepie cu mazăre şi pastramă de vităO reteta de sepie cu mazare si pastrama de vita din: boabe de mazare, sepii, pastrama de vita, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de legume, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Sepia este una dintre moluştele care su­portă foarte bine congelarea. Pentru a prepara sepie este necesar, înainte de toate, să i se…

Read more »

10 Cocktailuri delicioase

10 August 2011
10 Cocktailuri delicioaseO selectie de 10 Cocktailuri delicioase perfecte pentru orice anotimp: O reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec si cirese. O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail Horizon din: bourbon whiskey, rom alb, siropd e grenadine si suc…

Read more »

Plăcintă cu pui şi anghinare

10 August 2011
Plăcintă cu pui şi anghinareO reteta de placinta cu pui si anghinare din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, piper, piept de pui, anghinare, ceapa, smantna, ou, zeama de lamaie, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 200 g faină albă 1/2 plic drojdie de bere 3 linguri de ulei de măsline extravirgin apă sare şi piper pentru umplutură:…

Read more »

Pulpe de pui impanate

10 August 2011
Pulpe de pui impanateO reteta de pulpa de pui impanate din: pulpe de pui, lamai, ceapa verde, patrunjel, usturoi, ceapa, rosii, vin alb, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4  cepe mici 5  roşii 125 ml vin alb ulei…

Read more »

Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale

10 August 2011
Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdaleO reteta de strudel de mere si pere cu pricomigdale din: faina alba, zahar, unt, lapte, pricomigdale, mere, pere, stafide, seminte de pin, dulceata de caise, scortisoara si albus. Ingrediente: 300 g faină albă 1 albuş 2 linguri zahăr 50 g unt 2 linguri lapte pentru umplutură: 6-7 pricomigdale (amaretti) 2 mere 72 pere 50…

Read more »

Scoici în sos de vin

10 August 2011
Scoici în sos de vinO reteta de scoici in sos de vin din: scoici, unt, ulei de masline, vin alb, ceapa rosie, frunze de dafin, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de scoici 50 g de unt 30 ml de ulei măsline 250 ml de vin alb 1 ceapă roşie 4-5 căţei de usturoi 1 frunză de…

Read more »

Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucola

10 August 2011
Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucolaO reteta delicioasa de hamburger cu salata de rucola din: fileuri de halibut, cascaval, pesmet, ou, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, rucola, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Peştele halibut este foarte sănătos, gustos şi bogat în proprietăţi nutritive. Este un peşte versatil care se pretează cu uşurinţă la diverse preparate. E…

Read more »

Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verde

10 August 2011
Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verdeO reteta simpla si delicioasa de pastravi la gratar cu rosii cherry si ceapa verde din: pastravi, lamai, ulei de masline, rosii cherry, patrunjel, ceapa verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi 3 lămâi 2 linguri de ulei de măsline 10 roşii cherry 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de ceapă verde 7-8 cartofi…

Read more »

Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară

10 August 2011
Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoarăO reteta de cozonac rustic cu pere aromat cu scortisoara din: faina, oua, drojdie de bere, zahar, apa, scortisoara, unt, pere si un ou. Ingrediente: 500 g faină albă  5 ouă 1/2 cub drojdie de bere 270 g zahăr 100 ml apă 2 linguri scorţişoară pulbere 150 g unt 2 pere mai tari pentru uns:…

Read more »

Focaccia de cartofi cu rozmarin

10 August 2011
Focaccia de cartofi cu rozmarinO reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu rozmarin din: faina, apa, cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 350 g faină albă 200 ml apă 100 g cartofi 1/2 cub drojdie de bere 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr 1 crenguţă rozmarin sare fină sare…

Read more »

Tartă cu migdale dulci şi amare

10 August 2011
Tartă cu migdale dulci şi amareO reteta de tarta cu migdale dulci si amare din: faina alba, unt, zahar, galbenusuri, migdale dulci, zahar, migdale amare, oua, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 400 g faină albă  200 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri pentru umplutură: 1 1 apă 250 g migdale dulci 250 g zahăr 4-5 migdale amare 2 ouă…

Read more »

Tarta simpla

10 August 2011
Tarta simplaO reteta de tarta din: faina alba, zahar, unt, ou, drojdie, sare, zahar, seminte de pin, zahar vanilat, lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 1 ou 1 plic drojdie un praf de sare pentru umplutură: 150 g zahăr 50 g făină albă 25

Cocktail Alice

10 August 2011
Cocktail AliceO reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Cassis 2 cl vermut sec cirese   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. Decoram cu cirese de cocktail.

Read more »

Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras

10 August 2011

O reteta de fileuri de chefal cu mac din: fileuri de chefal, faina, seminte de mac, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, galbenusuri, smantana dulce, morcovi, dovlecei, unt, coacaze si zahar. Ingrediente: 8 fileuri de chefal (circa 60 g fiecare) 3 linguri faină albă 4 linguriţe seminţe de mac 4 linguri ulei de…

Read more »

Ce mâncăm după ce trecem de 30 de ani

10 August 2011
Ce mâncăm după ce trecem de 30 de aniSimţul gustului şi nevoia de a bea apă scad o dată cu vârsta, iar aceasta duce la greşeli de alimentaţie. Bananele, broccoli, uleiul de soia şi de canola ar trebui să facă parte frecvent din dieta celor trecuţi de prima tinereţe. Pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, regulile de dietă se schimbă sau devin mai stricte.…

Read more »

Ştrudel uşor cu mere

10 August 2011
Ştrudel uşor cu mereO reteta simpla de strudel usor cu mere din: faina alba, lapte, miere, scortisoara, unt, sare, mere, miere, zahar, pesmet, scortisoara, stafide, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 200 ml lapte 1 lingură miere 3 linguri apă 1 linguriţă scorţişoară pulbere 20 g unt sare pentru umplutură: 2 mere 1 lingură…

Read more »

Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete

10 August 2011
Lipie crocantă cu salată de crab şi vineteO reteta de lipie crocanta cu salata de crab si vinete din: faina, untura, sare, salata verde, carne de crab, vinere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă  3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 1 salată verde 200 g carne de crab (conservă sau congelată)…

Read more »

Cum se curata pestele

10 August 2011
Cum se curata pesteleCu rare excepţii, aripioarele, solzii şi mărun­taiele peştelui trebuie îndepărtate. în con­secinţă, ai nevoie de o foarfecă ascuţită pentru tăierea aripioarelor şi pentru eviscerare, precum şi de un cuţitaş pentru îndepărtarea oaselor. Incepe cu aripioarele: cea dorsală s-ar putea să-ţi dea ceva bătaie de cap, aşa că taie de jur împrejur, până dai de oasele…

Read more »

DIETA cu lămâie

9 August 2011

Kilogramele în plus sunt o sursă de stres. Dieta cu lamaie vă ajută să slăbiţi rapid, dar şi să vă detoxifiaţi corpul. Suc de lamaie Bea un pahar de suc de lămâie cu apă călduţă imediat ce te trezeşti dimineaţa (3-4 linguri de suc la un pahar de apă) şi ia micul dejun peste o…

Read more »

Terrină delicioasa de somon

9 August 2011
Terrină delicioasa de somonO reteta simpla de terrina delicioasa de somon din: somon curd file, somon afumat, smantana, faina, unt, lamaie, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g de somon crud file 300 g de somon afumat 200 ml de smântână 100 g de făină 100 g de unt 1 lămâie 6 oua 1 legătură de mărar…

Read more »

Sufleu de ciocolată şi castane glasate

9 August 2011
Sufleu de ciocolată şi castane glasateO reteta de sufleu de ciocolata si castane glasate din: ciocolata de menaj, castane glasate, lapte, migdale, zahar, oua si zahar pudra. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 150 g castane glasate 150 ml lapte 20 migdale 2 linguri zahăr 4 ouă pentru decor: zahăr pudră   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 180° C.…

Read more »

Tartă de susan cu piure de vinete şi dovlecei

9 August 2011
Tartă de susan cu piure de vinete şi dovleceiO reteta de tarta de susan cu piure de vinete si dovlecei din: faina alba, ulei de susan, seminte de susan, drojdie, vanata, dovlecei, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, parmezan, albusuri, supa de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 220 g faină albă 1 lingură ulei de susan 2 linguri seminţe de susan 1/2…

Read more »

Cocktail Mr. Bear

9 August 2011
Cocktail Mr. BearO reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Whisky canadian 1 cl miere coaja de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu cuburi de gehata whisky-ul cu miere, apoi razuim coaja de lamaie si servim cu cuburi de gheata intr-un pahar pentru…

Read more »

Perişoare în sos de roşii

9 August 2011
Perişoare în sos de roşiiO reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de pui, felii de paine, oua, ceapa, orez, ardei gras, rosii, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 felii de pâine 2  ouă 3  cepe 1 lingură cu orez 1 ardei gras 500 g roşii 1 legătură de pătrunjel 1…

Read more »

Frigărui colorate

9 August 2011
Frigărui colorateO reteta de frigarui colorate din: muschi de vita, ardei grasi, ardei capia, dovlecel, ridichi, rosii cherry, cepe rosii, ulei, otet balsamic, sos worchesterhire, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muschi de vita 2 ardei grasi 2 ardei capia 1 dovlecel 4 ridichi 10 rosii cherry 2 cepe rosii pentru marinare: 2 linguri…

Read more »

Tartă cu miere, iaurt şi fructe

9 August 2011
Tartă cu miere, iaurt şi fructeO reteta delicioasa de tarta cu miere, iaurt si fructe din: faina alba, unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină albă  150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere 120 g stafide 200 g iaurt…

Read more »

Plăcintă cu dovlecei şi salată verde

9 August 2011
Plăcintă cu dovlecei şi salată verdeO reteta de placinta cu dovlecei si salata verde din: faina alba, unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină albă  150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere 120 g stafide 200 g iaurt 200…

Read more »

Drob cu carne de pui

9 August 2011
Drob cu carne de puiO reteta simpla de drob cu carne de pui din: carne de pui, morcov, ardei, ceapa verde, ciuperci, ou, bacon, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de pui 1 morcov 1/2 ardei 2 fire ceapă verde 3 ciuperci 1 ou 3 ouă fierte 4 felii de bacon sare piper   Mod de preparare: Taie…

Read more »

Vinete cu mozzarella gratinate

9 August 2011
Vinete cu mozzarella gratinateO reteta delicioasa de vinete cu mozzarella gratinate din: mozzarella, iaurt gras, parmezan, ulei de masline, vinete, dovlecel, rosii, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 250 g de mozzarella 200 g de iaurt gras 100 g de parmezan 3 linguri de ulei de măsline 3 vinete fără sâmburi 2 dovlecei 3 roşii 3 ouă 2…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sos

9 August 2011
Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sosO reteta de chiftelute la cuptor cu sos din: pulpa de porc slaba, marar, usturoi, oua, sare, piper si bulion. O reteta delicioasa. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc slaba 1 legatura marar 1 capatana usturoi 3 oua Sare Piper bulion Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se toaca marunt mararul si se…

Read more »

Focaccia cu mălai şi pancetta

9 August 2011
Focaccia cu mălai şi pancettaO reteta delicioasa de foccacia cu malai si pancetta din: faina alba, drojdie, unt sau ulei de masline, sare, malai, pancetta, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 100 g mălai 150 g pancetta (sau bacon) 3 linguri ulei…

Read more »

Tort de pere şi ciocolată

9 August 2011
Tort de pere şi ciocolatăO reteta de tort de pere si ciocolata din: pere, galbenusuri, albusuri, zahar, cacao amara, mascarpone, faina alba si drojdie. Ingrediente: 3 pere 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 110 g zahăr 35 g cacao amară 250 g mascarpone 100 g faină albă 1/2 plic drojdie   Mod de preparare: Curăţă perele de coajă, scoate-le cotoarele, taie-le…

Read more »

Ciorba de fasole cu sunca si tarhon

9 August 2011
Ciorba de fasole cu sunca si tarhonO reteta de ciorba de fasole cu sunca si tarhon din: fasole alba, apa, sunca afumata, ceapa, morcovi, telina, tarhon, pasta de tomate, sare, otet si ulei. Ingrediente: fasole alba 1 l de apa sunca afumata ceapa morcovi telina radacina tarhon pasta de tomate sare otet ulei   Mod de preparare: Se pune intr-o ala…

Read more »

Pastrama de pui

9 August 2011
Pastrama de puiO reteta de pastrama de pui din: piept de pui, sare, zahar, foi de dafin, apa, boabe de ienibahar, piper negru, miere, ulei de masline, sos de soia, boia de ardei si piper negru. Ingrediente: piept de pui 1 lingură cu sare 1 lingură cu zahăr 1 foaie de dafin 300 ml apă câteva boabe…

Read more »

Cannelloni cu spanac şi sos de roşii

9 August 2011
Cannelloni cu spanac şi sos de roşiiO reteta de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac verde, branza tofu, rosii, ulei de masline, bulion, otet balsamic, miere, usturoi, telina, sare si piper. Spanacul este important în prevenirea cancerului şi în îmbunătăţirea vederii datorită betacarotenului, luteinei şi zeaxantinei pe care le conţine, în plus, este benefic pentru femeile însărcinate…

Read more »

Plăcintă de cartofi cu ficăţei de pui

9 August 2011
Plăcintă de cartofi cu ficăţei de puiO reteta delicioasa de placinta de cartofi cu ficatei de pui din: cartofi, unt, lapte, sare, piper, nucsoara, cas, suc de rosii, masline, ficatei de pui, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 50 g unt 200 ml lapte sare piper nucşoară 100 g caş proaspăt 100 ml suc roşii câteva măsline…

Read more »

Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocos

9 August 2011
Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocosO reteta delicioasa de tort de morcovi, ciocolata si nuca de cocos din: faina, faina de cocos, zahar, morcovi, ciocolata umpluta cu crema de cocos, ulei de floarea soarelui, lapte, oua, zahar vanilat, zahar pudra si fulgi de cocos. Ingrediente: 200 g faină albă  100 g făină de cocos 150 g zahăr 150 g morcovi…

Read more »

Pizza lacto-vegetăriană

9 August 2011
Pizza lacto-vegetărianăO reteta delicioasa de pizza lacto-vegetariana din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, linte verde, sos de rosii, dovlecei, ceapa verde, mozzarella, cascaval afumat sau branza scamorza, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…

Read more »

Cocktail Horizon

9 August 2011
Cocktail HorizonO reteta simpla de Cocktail Horizon din: bourbon whiskey, rom alb, siropd e grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl bourbon Whiskey 2 cl rom alb 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de portocale   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata romul si siropul de grenadine in shaker, si turnam bautura…

Read more »

Despre carne de pui

9 August 2011
Despre carne de puiE carnea cu care înce­pem diversificarea în alimentarea micuţilor noştri – iar asta, pentru că nu conţime grăsine în interiorul sau între fibrele musculare şi are toţi nutrienţii esenţiali necesari alimentaţiei. Nu tot ce ne oferă puiul este însă sănătos. Deşi are un gust grozav, indiferent de procedeul gastronomic la care este supusă (prăjită, la…

Read more »

Piept de curcan cu sos Riesling

9 August 2011
Piept de curcan cu sos RieslingO reteta delicioasa de piept de curcan cu sos Riesling din: piept de curcan, vin alb sec, ulei, apa minerala, unt, usturoi, unt sau pasta de trufe, lamaie, tarhon, zahar, sos worchestershire, sos de soia, cimbru, sare si piper. Pieptul de curcan este recomandat pentru cresterea imunitatii. Ingrediente: 750 g de piept de curcan dezosat…

Read more »

Retete de post: Supă cremă de dovlecel

9 August 2011
Retete de post: Supă cremă de dovlecelO reteta de supa crema de dovlecel din: dovlecel, patrunjel, leustean, usturoi, ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie si apa. O variantă cremoasă şi răcoritoare pentru zilele de post ale săptămânii. Se poate savura atât rece, cât şi caldă, fiind la fel degustoasă. Ingrediente: 700 g de dovlecel 1 legatura de patrunjel 1 legatura de…

Read more »

Tartă cu piersici

9 August 2011
Tartă cu piersiciO reteta simpla de tarta cu piersici din: oua, zahar, lapte, faina, unt, piersici, praf de copt, zahar vanilat si lamaie. O singură piersică înseamnă necesarul de vitamina C pentru o zi. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 200 ml de lapte 250 g de faina 20 g unt 5 piersici mari 1 praf de…

Read more »

Chiftele de pui cu mentă

9 August 2011
Chiftele de pui cu mentăO reteta delicioasa de chiftele de pui cu menta din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usturoi, menta, ou, miez de paine, cimbru, busuioc, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 dovlecel 1 ceapă medie 2-3 căţei de usturoi 5-6 frunze de mentă proaspătă 1 ou miezul a 2 felii de pâine…

Read more »

Supa rece de ardei gras si sfecla

9 August 2011
Supa rece de ardei gras si sfeclaO reteta de supa rece de ardei gras si sfecla din: ardei gras, ceapa, apa, supa clara de pui sau de legume, zeama de lamaie, branza de capra, sare, piper si felii de lamaie. Ingrediente: trei ardei grasi rosii doua sfecle rosii medii doua cepe medii o lingura de ulei de masline o cana de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 11, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: