RSS

Retete culinare de Paşte #77

11 Apr

Retete de Paste:

Lasagnetta de kiwi cu ricotta

26 July 2011
Lasagnetta de kiwi cu ricottaO reteta delicioasa de lasagneta de kiwi cu ricotta din: kiwi, ricotta, orez glasat cu ciocolata, zahar, zahar vanilat, lamaie, frunze de menta, alune prajite si lamaie. Ingrediente: 3 kiwi 250 g ricotta proaspătă 3 linguri orez glasat cu ciocolată 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 4-5 frunze de mentă pentru decor:…

Read more »

Mancare de ficăţei de pui cu broccoli

26 July 2011
Mancare de ficăţei de pui cu broccoliO reteta simpla de mancare de ficatei de pui cu broccoli din: ficatei de pui, broccoli, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosie, sare de mare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 500 g broccoli 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 roşie sare de mare piper ulei pătrunjel  …

Read more »

Calamari pane cu mujdei

26 July 2011
Calamari pane cu mujdeiO reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 ouă 150g făină 200g pesmet 1 căpăţână de usturoi 1 leg. pătrunjel 50 ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Supreme de pui

26 July 2011
Supreme de puiO reteta de supreme de pui din: piept de pui, apa, ceapa, tija de telina, usturoi, morcov, foi de dafin, cuisoare, sare, piper, maioneza, ketchup, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, supa si frunze de fetica. Ingrediente: 800 g piept de pui pentru supreme: 2 1 apă 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 căţel…

Read more »

Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc

26 July 2011
Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuiocO reteta delicioasa de biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc din: biban de mare, unt, smantana, vin alb, ceapa alba, busuioc, sare si piper. Ingrediente: biban de mare 1600 g unt 120 g smantana lichida 120 ml vin alb 60 ml ceapa alba 50 g busuioc, sare si piper…

Read more »

Conuri de îngheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolată

26 July 2011
Conuri de îngheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolatăO reteta de conuri de ingheatata alcoolizata cu struguri si ciocolata din: lapte, smantana, zahar, galbenusuri, grappa, pastaie de vanilie, ciorchine de struguri, smantana, miez de nuca si ciocolata menaj. Ingrediente: 100 ml lapte 200 ml smântână dulce 80 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 pahar grappa (sau rachiu de struguri) 1 păstaie de vanilie pentru…

Read more »

Mancare simpla de pui cu legume

26 July 2011
Mancare simpla de pui cu legumeO reteta delicioasa de mancare simpla de pui cu legume din: piept de pui, vin alb sec, morcov, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, foi de varza, felii de vanata, castravete, seminte de susan, castravete, ulei, sare, piper, busuioc si patrunjel verde. Ingrediente: 1 piept de pui 1 pahar cu vin alb sec 1 morcov 1…

Read more »

Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăze

26 July 2011
Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăzeO reteta delicioasa de carpaccio de foie gras marinat pe salata cu otet de coacaze din: foie gras, sare, zahar, vin alb de desert, boabe de piper, brandy, coacaze, zahar, otet, vin alb, ulei de masline extravirgin, fetica sau rucola si sare. Ingrediente: 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă 2 pumni…

Read more »

Cocktailuri

26 July 2011
CocktailuriCateva retete de cocktailuri: Cocktail Abbey, Cocktail Acapulco Gold Colada, Cocktail Adonis, Cocktail Affinity si Cocktail Alaska. Cocktail Abbey O reteta simpla de Cocktail Abbey din:gin, suc de portocale si cateva picaturi de Orange Bitter. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Decoratiune –  o visina Se serveste in…

Read more »

Pizza clasică Regina

26 July 2011
Pizza clasică ReginaO reteta de pizza clasica regina din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, rosii, zahar, sare, mozzarella, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 4…

Read more »

Prăjitură cu nuga şi ricotta

26 July 2011
Prăjitură cu nuga şi ricottaO reteta delicioasa de prajitura cu nuga si ricotta din: ricotta, mascarpone, galbenusuri, albusuri, zahar, ciocolata menaj, nuga cu migdale, piscoturi si cafea. Ingrediente: 420 g ricotta 80 g mascarpone 5 gălbenuşuri 2 albuşuri 200 g zahăr 100 g ciocolată menaj 125 g nuga cu migdale 2-3 pachete pişcoturi 3 cescute de cafea   Mod…

Read more »

Rulouri de viţel cu caşcaval afumat

26 July 2011
Rulouri de viţel cu caşcaval afumatO reteta de rulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel, sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare) 60 g şuncă presată 80 g caşcaval afumat 1 ceapă mică 1 căţel de…

Read more »

Sos de lamaie cu capere

26 July 2011
Sos de lamaie cu capereO reteta de sos de lamaie cu capere din: unt nesarat, capere, suc de lamaie, coaja de lamaie si piper.     Ingrediente: 50 g unt nesarat 1-1/2 linguri cu capere 1 lingura cu suc de lamaie 1/2 lingurita cu coaja de lamaie proaspata rasa piper proaspat macinat   Mod de preparare: Pune caperele într-un…

Read more »

Pizza quattro formaggi

26 July 2011
Pizza quattro formaggiO reteta delicioasa de Pizza quattro formaggi din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, cascaval afumat sau de oaie, branza cu mucegai, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 g apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…

Read more »

Cuiburi in spanac

26 July 2011
Cuiburi in spanacO reteta simpla si delicioasa de cuiburi in spanac din: taitei de casa, spanac, galbenus fiert, galbenus crud, smantana, praz, margarina, rosie, faina, ulei si sare de mare. Ingrediente: 200 g taitei de casa 200 g spanac 1 galbenus fiert 1 galbenus crud 100 g smantana 1/2 praz 1 lingura margarina 1 rosie 1 lingura…

Read more »

Cocktail Godfather

26 July 2011
Cocktail GodfatherO reteta simpla de Cocktail Godfather din: bourbon whiskey, amaretto si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Amaretto coaja de limeta   Mod de preparare: Turnam ingredientele in shaker, mixam bine cu gheata, apoi turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de cocktail. In final adauga coaja de limeta.

Read more »

Condimente si arome

26 July 2011
Condimente si aromeCondimentele nu numai că dau gust si aromă mâncării, dar contin si anumiti nutrienti foarte buni pentru sănătate. Condimente precum usturoiul, piperul, nucşoara, rozmarinul, scorţişoara, curry, ghimbirul contribuie la reducerea presiunii arteriale, lată cum să le foloseşti pentru a prepara mâncăruri delicate: Oregano – este ideal pentru supe, salate, legume şi carne. Patrunjelul – se…

Read more »

Deserturi delicioase

26 July 2011
Deserturi delicioase3 deserturi delicioase: parfe de cafea cu sos de ciocolata, bavareza cu pepene galben si Porto si sarlotă delicioasa cu ciocolată Parfe de cafea cu sos de ciocolată O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao. Ingrediente: 200 ml smântână…

Read more »

Pui cu mere şi curry

26 July 2011
Pui cu mere şi curryO reteta sima de pui cu mere si curry din: piept de pui, smantana, unt, supa concentrata de carne sau de legume, usturoi, ceapa, faina alba, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, mere, curry, patrunjel verde, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 50 ml smântână dulce 30 g unt…

Read more »

Carne de miel cu ciuperci si smantana

26 July 2011
Carne de miel cu ciuperci si smantanaO reteta de carne de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel, ciuperci, ceapa, unt, apa, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 400 g ciuperci 1 ceapa 1 lingura unt 1 ceasca apa 2 linguri smantana 1 lingurita faina sare piper Mod de preparare: Carnea se spala, se…

Read more »

Salata de cartofi frantuzeasca

26 July 2011
Salata de cartofi frantuzeascaO reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi frantuzeasca din: cartofi, sare, piper, ulei de masline, msutar de dijon, otet sherry, ceapa, patrunjel, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: un kilogram cartofi noi taiati in doua sare mare si piper ¼ cana ulei de masline 3 linguri mustar de Dijon doua linguri otet sherry o…

Read more »

Cupe de iaurt cu sos de afine

26 July 2011
Cupe de iaurt cu sos de afineO reteta delicioasa de cupe de iaurt cu sos de afine din: iaurt slab, zahar, smantana dulce, gelatina, afine, zahar, vin rosu, scortisoara si afine. Ingrediente: 200 g iaurt slab 2 linguri zahăr 180 ml smântână dulce 1 foaie de gelatină pentru sos: 250 g afine 1 lingură zahăr 1/2 pahar vin roşu scorţişoară (pulbere)…

Read more »

Pui cu rosii si mascarpone

26 July 2011
Pui cu rosii si mascarponeO reteta simpla de pui cu rosii si mascarpone din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, mascarpone, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g roşii 2 linguri cu mascarpone busuioc ulei   Modd e preparare: Spala pieptul de pui, taie-l in patru, unge-l cu putin ulei…

Read more »

Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir

26 July 2011
Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbirO reteta de medalioane de vitel cu avocado si ghimbir din: fileuri de vitel, faina alba, ghimbir, zeama de lamaie, vin alb sec, avocado, unt, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de viţel (a câte 120 g fiecare) 20 g faină albă  20 g ghimbir 1/2 lămâie (zeama) 1/2 pahar…

Read more »

Pulpa de miel cu menta

26 July 2011
Pulpa de miel cu mentaO reteta delicioasa de pulpa de miel cu menta din: ulei de masline, otet de malt, zahar brun, menta, pulpa de miel, sare, piper negru, sparanghel verde si sparanghel alb. Ingrediente 1⁄4 ceasca ulei de masline 1/3 cana de otet de malt 2 linguri de zahar brun 1 pumn de menta, frunze alese si tocate…

Read more »

Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom

26 July 2011
Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de romO reteta de parfe de ciocolata cu alune si pere gratinate cu crema de rom din: ciocolata menaj, alune de padure, oua, galbenus, cafea, brandy, smantana dulce, apa, crema englezeasca cu rom, para si zahar brun. Ingrediente: 100 g ciocolată menaj 50 g alune de pădure râşnite 2 ouă 1 gălbenuş 65 g zahăr cafea…

Read more »

Friptura de strut cu ceapa rosie

26 July 2011
Friptura de strut cu ceapa rosieO reteta de friptura de strut cu ceapa rosie din: carne de strut, sos de soia, sherry, usturoi, ghimbir, faina de grau, ulei de floarea soarelui si ceapa rosie. Inrgediente: 500 g carne de strut feliata subtire 25 ml sos de soia 25 ml sherry 4 capatani de usturoi pisate 10 g ghimbir ras 10…

Read more »

Pizza Marinara

26 July 2011
Pizza MarinaraO reteta de pizza marinara din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 200 g roşii decojite 3 căţei…

Read more »

Cum sa alegi peste proaspat

26 July 2011
Cum sa alegi peste proaspatCalitatea finală a unui preparat din peşte depin­de în mare parte de prospeţimea lui. Aşadar, este important să cunoaşteţi regulile alegerii lui în momentul în care îl cumpăraţi. Primul factor ce trebuie luat în consideraţie este aspectul gene­ral: corpul peştelui trebuie să fie rigid, rezistent la apăsare şi elastic, pe când pielea va trebui să…

Read more »

Spată de miel cu piure de usturoi

26 July 2011
Spată de miel cu piure de usturoiO reteta de spata de miel cu piure de usturoi din: spata de miel, usturoi, unt, spanac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline sare, piper Mod de preparare: Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l…

Read more »

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

25 July 2011
Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcavalO reteta delicioasa de rulouri din carne de vitel cu carnati, spanac si cascaval din: carne de vitel, faina alba, marsala, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, usturoi, sare, piper, carnati, cascava si spanac. Ingrediente: 350 g carne de viţel (felii) 2 linguri faină albă  1/2 pahar Marsala 3 linguri ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

25 July 2011
Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandruO reteta simpla de Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru din: usturoi, miez de nuca, coriandru, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau…

Read more »

Peşte (crap) umplut la grătar

25 July 2011
Peşte (crap) umplut la grătarO reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin, ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide. Ingrediente: 4 crapi 2 cepe mijlocii 1 cană cu orez 2 morcovi raşi 1 lingură cu vin 2 linguri cu ulei busuioc rucola sare de mare piper stafide   Mod de preparare: Curăţă…

Pui în stil oriental

25 July 2011
Pui în stil orientalO reteta de pui in stil oriental din: piept de pui, varza chinezeasca, morcovi, ceapa, ardei iute, avocado, ulei de masline extravirgin, rosie, ulei de susan, usturoi, vin alb, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 varză chinezească 3 morcovi 1 ceapă albă 1/2 ardei iute, foarte picant 1 avocado 1 roşie…

Read more »

Cocktail Bourbonnaise

25 July 2011
Cocktail BourbonnaiseO reteta simpla de Cocktail Bourbonnaise din: bourbon whiskey, vermut sec, lichior de vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut sec 1 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de lamaie 4 cl sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata,…

Read more »

Piept de pui umplut cu spanac

25 July 2011
Piept de pui umplut cu spanacO reteta de pipet de pui umplut cu spanac din: piept de pui, spanac, branza telemea, mazare, ou, zeama de lamaie, tarhon, ceapa, sare, ulei si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 500 g spanac 200 g brânză telemea 500 g mazăre 1 ou 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 1 legătură de tarhon 1…

Read more »

Pizza cu caşcaval şi busuioc

25 July 2011
Pizza cu caşcaval şi busuiocO reteta simpla si delicioasa cu cascaval si busuioc din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sos de rosii, cascaval de oaie si busuioc. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…

Read more »

Parfe de cafea cu sos de ciocolată

25 July 2011
Parfe de cafea cu sos de ciocolatăO reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao. Ingrediente: 200 ml smântână dulce 150 g zahăr 4 ceşcuţe de cafea espresso 4 ouă pentru sos: 50 g ciocolată menaj 1 linguriţă amidon 1 lingură rom alb 3 ceşcuţe de cafea…

Read more »

Copanele cu sos de mere si sote

25 July 2011
Copanele cu sos de mere si soteO reteta de Copanele cu sos de mere si sote din: copanele, cartofi, patrunjel verde, busuioc, seminte de fenicul, ulei, mere, smantana, faina, unt, zahar, zeama de lamaie, morcov, mazare, fasole verde, buchetele de broccoli, ardei gras si unt. Ingrediente: 4 copanele 4 cartofi pătrunjel verde busuioc seminţe de fenicul 1 lingură cu ulei pentru…

Read more »

Iepure umplut cu prune uscate

25 July 2011
Iepure umplut cu prune uscateO reteta delicioasa de iepure umplut cu prune uscate din: iepure de casa, sunca, vin alb, ulei de masline extravirgin, morcov, ceapa, tija de telina, amidon, ierburi aromatice, albus, smantana, praz, prune uscate, sare si piper. Ingrediente: iepure de casă 100 g şuncă felii (kaiser, bacon, prosciutto) 300 ml vin alb 3 linguri ulei de…

Read more »

Cocktail Bobby Burns

25 July 2011
Cocktail Bobby BurnsO reteta de Cocktail Bobby Burns din: whisky scoatian, vermut rosu, vermut alb si benedectine. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut rosu 2 cl vermut alb 3 stropi de Benedectine   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi de…

Read more »

Ratatouille delicios

25 July 2011
Ratatouille deliciosO reteta de ratatouille delicios din: vinete, ardei gras, dovlecei, usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, piper, rosii, ulei de masline si frunze proaspete de busuioc. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ardei graşi mari (sau 2 ardei graşi şi 2 gogoşari) 2 dovlecei mici 1 ceapă medie tăiata solzişori 2 căţei de usturoi tocaţi 1…

Read more »

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

25 July 2011
Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarinO reteta simpla si delicioasa de minipizze prajite, cu naut si rozmarin din: faina alba, naut, apa, drojdie de bere, ulei de masline xtravirgin, zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 400 g năut prefiert 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr 1…

Read more »

Pui oriental cu dovlecei şi fistic

25 July 2011
Pui oriental cu dovlecei şi fisticPui oriental cu dovlecei si fistic din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, ceapa verde, curry, lamaie, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de pui 4 dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel de usturoi 2 linguri fistic 2 fire de ceapă verde 1…

Read more »

Rulouri de peste cu sos de sfecla

25 July 2011
Rulouri de peste cu sos de sfeclaO reteta de rulouri de peste cu sos de sfecla din: fileuri de peste, portocala, sare, piper alb, sfecla rosie, mustar cu hrean, smantana, ulei de masline, suc de portocale si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 portocală sare piper alb pentru sos: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri cu smântână 1 lingură de…

Read more »

Bavareză cu pepene galben şi Porto

25 July 2011
Bavareză cu pepene galben şi PortoO reteta delcioasa de bavareza cu pepene galben si Porto din: pulpa de pepene galben, zahar, foi de gelatina, apa, smantana dulce, porto si frunze de menta. Ingrediente: 500 g pulpă de pepene galben 200 g zahăr 10 foi de gelatină 100 ml apă 500 ml smântână dulce 1/2 păhărel Porto pentru decor: frunze de…

Read more »

Rulouri din piept de curcan umplute cu roşii, mozzarella şi măsline

25 July 2011
Rulouri din piept de curcan umplute cu roşii, mozzarella şi măslineO reteta de rulouri din piept de curcan umplute cu rosii, mozzarella si masline din: piept de curcan, faina alba, vin rosu, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, mozzarella, masline negre si frunze de busuioc. Ingrediente: 8 felii din piept de curcan 2 linguri faină albă  1/2 pahar vin roşu, dulce şi aromat…

Read more »

Marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice

25 July 2011

O reteta de marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice din: suc de portocale, limonada, ceapa, ulei de masline, oregano si zeama de lamaie verde. Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a…

Read more »

Pizza cu fructe de mare

25 July 2011
Pizza cu fructe de mareO reteta de pizza cu fructe de mare din: faina alba, apa, drojdie de bere, sofran, midii, scoici, creveti, inele de calamar, caracatite, vin alb, sos de rosii, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, flori de dovleac, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 ml apă 30 g drojdie…

Read more »

Moussaka cu legume si feta

25 July 2011
Moussaka cu legume si fetaO reteta de moussaka cu legume si feta din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de malsine, feta, ou, iaurt grecesc, sos de tomate si oregano. Ingrediente: doi ardei grasi galbeni, taiati in bucati doua cepe rosii, taiate in bucati doi dovlecei medii, taiati in felii groase o vanata mare, taiata cuburi o lingura…

Read more »

Cocktail Egg Sour

25 July 2011
Cocktail Egg SourO reteta simpla de Cocktail Egg Sour din: bourbon whiskey, curacao triple sec, zeama de lamaie, zahar pudra, galbenus, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de zahar pudra 1 galbenus o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Ingredientele se…

Read more »

Şarlotă delicioasa cu ciocolată

25 July 2011
Şarlotă delicioasa cu ciocolatăO reteta de sarlota delicioasa cu ciocolata din: piscoturi, ciocolata menaj, oua, smantana dulce, cafea, foi de gelatina si sare. Ingrediente: 150 g pişcoturi 100 g ciocolată menaj 3 ouă 100 ml smântână dulce 1 ceşcuţă de cafea 2 foi de gelatină sare   Mod de preparare: Taie ciocolata bucăţi, pune-o într-un castron metalic împreună…

Read more »

Pulpe de pui umplute

25 July 2011
Pulpe de pui umpluteO reteta de pulpe d epui umplute din: pulpa de pui, vin alb, rozmarin, frunze de salvie, frunze de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi, sunca presata, kaiser, usturoi, patrunjel, lapte degresat, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml vin alb 1 crenguţă de rozmarin 2 frunze de salvie 1 frunză de…

Read more »

Marinata pentru pasare, cu mustar si curry

25 July 2011
Marinata pentru pasare, cu mustar si curryO reteta de marinata pentru pasare, cu mustar si curry din: ulei de masline, mustar, miere, curry si chimen. Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau de a da o aromă…

Read more »

Frigărui de pui marinat la gratar

25 July 2011
Frigărui de pui marinat la gratarO reteta de frigarui de pui marinat la gratar din: piept de pui, muschi de vita, dovlecel, ardei rgas rosu, ceapa rosie, salata verde, portocala, rosii cherry, cimbru, rozmarin, usturoi, iaurt, piper si boia. Ingrediente: 1 piept de pui 1 felie muschi de vita dovlecel ardei rgas rosu ceapa rosie frunze tinere de salata verde…

Read more »

Bavareză de ciocolată

25 July 2011
Bavareză de ciocolatăO reteta delicioasa de bavareza de ciocolata din: lapte, smantana, zahar, ciocolata menaj, portocala, foi de gelatina, galbenusuri si grand marnier. Ingrediente: 250 ml lapte 250 ml smântână dulce 100 g zahăr 80 g ciocolată menaj 1 portocală 4 foi de gelatină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar Grand Marnier   Mod de preparare: Încălzeşte laptele într-o…

Read more »

Friptura in piper cu broccoli si sos de vin rosu

25 July 2011
Friptura in piper cu broccoli si sos de vin rosuO reteta de friptura in piper cu brocoli si sos de vin rosu din: friptura de vita, boabe de piper negru si roz, sare de mare, ulei de masline, broccoli, unt, salota, usturoi, vin rosu, zeama de vita, mustar dijon, miere si cimbru. Ingrediente: 4x200g friptura de vita 2 linguri boabe de piper negru 2…

Read more »

Cocktail Horese’s Neck

25 July 2011
Cocktail Horese’s NeckO reteta simpla de Cocktail Horse’s Neck din: whisky scotian, angostura, ginger ale si spirala din coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl whisky scotian 2 stropi de Angostura Ginger Ale spirala din coaja de lamaie.   Mod de preparare: Asezam spirala din coaja de lamaie cu cuburi de ghata intr-un pahar mai mare. Adaugam whisky…

Read more »

Pizza delicioasa Capricciosa

25 July 2011
Pizza delicioasa CapricciosaO reteta de pizza capricciosa din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, pulpa de rosii, mozzarella, anghinare, ciuperci, fileuri de ansoa, capere si masline negre. Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…

Read more »

Frigărui de pui cu legume si ierburi aromatice

25 July 2011
Frigărui de pui cu legume si ierburi aromaticeO reteta de frigarui de pui cu legume si ierburi aromatice din: piept de pui, dovlecei, ceapa verde, vanata, sunc, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 2 dovlecei mari (zucchini) 4 fire de ceapă verde 1 vânătă 60 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g ierburi aromatice…

Read more »

Păstrăvi înecaţi în sos

25 July 2011
Păstrăvi înecaţi în sosO reteta de pastrabi inecati in sos din: pastravi, cuisoare, lamaie, sare, otet din vin, paine, praf de scortisoara, seminte de cardamon, cuisoare, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 păstrăvi de 200 g fiecare (sau alt peşte) cuişoare lămâie sare pentru sos: 1/2 cană (1,25 dl) de oţet de vin 5 felii de pâine (fără…

Read more »

Cupe cu cremă de iaurt şi pişcoturi

24 July 2011
Cupe cu cremă de iaurt şi pişcoturiO reteta de cupe cu crema de iaurt si piscoturi din: piscoturi, iaurt, smantana, zahar pudra, capsuni si zahar. Ingrediente: 10 pişcoturi 400 g iaurt slab 120 ml smântână dulce 2 linguri zahăr pudră vanilat 180 g căpşuni 1 lingură zahăr   pentru decor: căpşuni Mod de preparare: Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe; pune-le…

Read more »

Cocktail Highlander

24 July 2011
Cocktail HighlanderO reteta simpla de Cocktail Highlander din: whisky, drambuie, zeama de lamaie, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 3 cl whisky 1 cl Drambuie 1 strop de zeama de lamaie suc de maracuja fructe   Mod de preparare: Mixam bine cu cuburi de gheata whisky-ul, lichiorul si zeama de lamaie in shaker, apoi turnam bautura…

Read more »

Pulpa de miel umpluta cu verdeturi

24 July 2011
Pulpa de miel umpluta cu verdeturiO reteta de pulpa de miel umpluta cu verdeturi din: pulpa de miel dezosata, ulei de masline extravirgin, paine toasta, parmezan, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, supa concentrata de legume, sare, piper, carnati, sunca, spanac, lapte si ou. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel dezosată 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 felii de…

Read more »

Supa simpla de curcan cu taitei

24 July 2011
Supa simpla de curcan cu taiteiO reteta de supa simpla de curcan din: aripa de curcan, morcovi, telina, ceapa si faina. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 morcovi 2 tije de ţelină apio 1 ceapă 1 ou 1 cană cu făină   Mod de preparare: Pune carnea la fier în apă rece şi ia spuma de câteva ori, până când…

Read more »

Peste cu telina, usturoi si sos de rosii

24 July 2011
Peste cu telina, usturoi si sos de rosiiO reteta de peste cu telina si usturoi din: barbuni, rosii in suc, usturoi, patrunjel, telina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 barbuni mici 500 g roşii de suc 3 căţei de usturoi 1 mână de pătrunjel 1 tulpină de ţelină ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Tocaţi…

Conuri de vanilie cu sos de ciocolată neagră

24 July 2011
Conuri de vanilie cu sos de ciocolată neagrăO reteta delicioasa de conuri de vanilie cu sos de ciocolata din: lapte integral, pastaie de vanilie, smantana, galbenus, foi de gelatina, zahar, lime, ciocolata menaj cu cuisoare, flori si cacao amara. Ingrediente: 150 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 150 ml smântână dulce 1 gălbenuş 1,5 foi de gelatină 60 g zahăr 1…

Read more »

Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

24 July 2011
Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneascaO reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din: fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri mari de pui 3 linguri ulei de masline 100 ml suc de lamaie + cateva felii 4 felii groase de paine taraneasca 2…

Read more »

Pui delicios cu migdale

24 July 2011
Pui delicios cu migdaleO reteta simpla de pui cu migdale din: piept de pui, ulei de soia, migdale si sos de soia de amidon. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 ml ulei de soia 100 g migdale 50 ml sos de soia amidon   Mod de preparare: Taie piepţii de pui în bucăţi nu prea mari şi…

Read more »

Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat

24 July 2011
Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumatO reteta de pizza cu ardei, mozzarella si cascaval afumat din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ardei gras, cascaval afumat, suc de rosii si sare. Ingrediente:   pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr…

Read more »

Cocktail Dream Of Naples

24 July 2011
Cocktail Dream Of NaplesO reteta simpla de Cocktail Dream Of Naples din: bourbon whiskey, campari, curacao triple sec si angostura. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 2 cl Campari 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de Angostura   Mod de preparare: Amestecam ingredientele intr-un pahar de mixare, apoi servim bautura intr-un pahar mai mare tip balon, cu cuburi…

Read more »

Supa simpla de rosii cu busuioc

24 July 2011
Supa simpla de rosii cu busuiocO retete simpla si delicioasa de supa de rosii cu busuioc din: rosii, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi si busuioc. Ingrediente: 1 kg roşii ulei de măsline 2 dovlecei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc   Mod de preparare: Dă roşiile pe râzătoare sau prin separa­torul de roşii. Curăţă dovleceii…

Read more »

Dorada cu praz şi curmale

24 July 2011
Dorada cu praz şi curmaleO reteta delicioasa de dorada cu praz si curmale din: dorada, curmale, praz, stafide, usturoi, rozmarin, supa de legume, unt, ulei extravirgin de masline, otet de vin rosu, sare de mare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de doradă de 120 g fiecare 40 curmale proaspete 4 fire de praz gros 20 stafide 1 căţel de…

Read more »

Parfe cu ricotta şi cozonac

24 July 2011
Parfe cu ricotta şi cozonacO reteta de parfe cu ricotta si cozonac din: ricotta, galbenusuri, lapte, smantana, cozonac, zahar, foid e gelatina, esenta de vanilie, smantana si ciocolata de menaj. Ingrediente: 150 g ricotta 2 gălbenuşuri 100 ml lapte 60 ml smântână dulce 60 g cozonac 20 g zahăr 1,5 foi de gelatină 2 linguri brandy 1 esenţă vanilie…

Read more »

Coaste delicioase de miel cu sos de vin

24 July 2011
Coaste delicioase de miel cu sos de vinO reteta de coaste delicioase de miel cu sos de vin din: coaste de miel, plante aromatice, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, cimbru, amidon si unt. Ingrediente: 12 coaste de miel 2 linguri plante aromatice tocate 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru sos: 1 ceapă…

Read more »

Pizza calzone genoveză

24 July 2011
Pizza calzone genovezăO reteta de pizza calzone genoveza din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, anghinare, ricotta, sos pesto si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 300 g anghinare conservată…

Read more »

Supa rece de iaurt de bivolita

24 July 2011
Supa rece de iaurt de bivolitaO reteta simpal de supa de iaurt de bivolita din: iaurt de bivolita, galbenusuri, castraveti, usturoi, ceapa, menta si ulei de masline. Ingrediente: 21 iaurt de bivoliţă 2 gălbenuşuri 2 castraveţi 2 căţei de usturoi 1 legătură de ceapă 1 legătură de mentă ulei de măsline   Mod de preparare: Căleşte ceapa curăţată şi tăiată…

Read more »

Calcan cu haşmă caramelizată

24 July 2011
Calcan cu haşmă caramelizatăO reteta de calcan cu hasma caramelizata din: fileuri de calcan, hasme, zahar, must de struguri fiert, usturoi, faina, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan de 200 g fiecare 15 haşme vineţii 50 g zahăr 1 pahar desaba (must de struguri fiert) 1 rămurică de cimbrişor 1 rămurică…

Read more »

Cocktail Millionaire

24 July 2011
Cocktail MillionaireO reteta simpla de Cocktail Millionaire din: bourbon whiskey, zeama de lamaie, albus, curacao triple sec, sirop de grenadine si capsuni. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 albus 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine bucati de capsuni   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu…

Read more »

Fara sare

24 July 2011
Fara sareVara, e bine să eviţi consumul de sare pentru a preîntâmpina retenţia de apă. Deşi sunt recomandate 7 g de sare pe zi, acestea nu se socotesc ca provenind doar din solniţă, ca adaos în mâncare. Toate alimentele, chiar şi legumele, conţin sare în mod natural. Dacă suferi de afecţiuni cardiace, cu atât mai mult…

Read more »

Prăjitură cu cireşe şi cocos

24 July 2011
Prăjitură cu cireşe şi cocosO reteta delicioasa de prajitura cu cirese si cocos din: cirese, siropd e artar, faina alba, fulgi de nuca de cocos, unt, malt de grau si sare. Siropul de arţar este produs din seva concentrată a Acer Saccharum, copac ce creşte mai ales în Canada. Este un preţios supliment alimentar, adecvat pentru înlocuirea za­hărului şi,…

Read more »

Frigărui de pui cu dovleac şi cartofi

24 July 2011
Frigărui de pui cu dovleac şi cartofiO reteta de frigarui de pui cu dovleac si cartofi din: pulpa dezosata de pui, ulei de masline extravirgin, dovleac, lapte de cocos, cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, curry, ghimbir si supa de pui. Ingrediente: 600 g pulpă dezosată de pui 6 linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 500 g dovleac 100 ml apă…

Read more »

Miel cu ciuperci si ceapa

24 July 2011
Miel cu ciuperci si ceapaO reteta simpla de miel cu ciuperci si ceapa din: miel, ciuperci, unt, ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare. Ingrediente: 750 g miel 400 g ciuperci 1 lingura de unt 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau apa 2 linguri de smantana 1lingurita de faina sare Mod de preparare: Carnea, ceapa…

Read more »

Costite de miel la gratar

24 July 2011
Costite de miel la gratarO reteta de costite de miel la gratar din: coaste de miel, ulei de masline, cimbru, usturoi, boia dulce si sare dupa gust. Ingrediente: 1 kg de coaste de miel 150 ml ulei de masline 1 lingurita de cimbru 2 catei de usturoi 1 lingurita de boia dulce sare, dupa gust Mod de preparare: Costitele…

Read more »

Chiftelute de miel la cuptor

24 July 2011
Chiftelute de miel la cuptorO reteta simpla de chiftelute de miel la cuptor din: carne de miel, paine, ceapa verde, oua, faina, usturoi verde, patrunjel, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne de miel tocata 2 felii de paine 2 fire de ceapa verde 2 oua 2 linguri de faina 3 fire de usturoi verde 1 legatura…

Read more »

Pizza Napoli

23 July 2011
Pizza NapoliO reteta de pizza Napoli din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, zahar, rosii, mozzarella, ansoa in ulei, capere in saramura, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 200 g roşii…

Read more »

Căpşuni în aspic cu sos de kiwi

23 July 2011
Căpşuni în aspic cu sos de kiwiO reteta de capsuni in aspic cu sos de kiwi din: apa, foi de gelatina, zahar, zeama de lamaie, capsuni, vin alb, kiwi, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 350 ml apă 4 foi de gelatină (circa 15 g) 150 g zahăr 50 ml zeamă de lămâie 350 g căpşuni 100 ml vin alb pentru sosul…

Read more »

Piept de pui la plic

23 July 2011
Piept de pui la plicO reteta de piept de pui la plic din: piept de pui, unt, frunze de salvie, supa concentrata de legume, ciuperci deshidratate, sunca de pui, ficatei de pui, coniac, faina alba, rosii cherry, ou, sare si piper. Ingrediente: 4 jumătăţi de piept de pui (a câte 150 g fiecare) 100 g unt 2 frunze de…

Read more »

Pizza rusească

23 July 2011
Pizza ruseascăO reteta de pizza ruseasca din: faina alba, faina integrala de grau, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, sare, mascarpone, somon afumat, icre de manciuria si marar. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faină albă  100 g faină integrală de grâu 125 ml apă 8 g drojdie de bere 2 linguri ulei de măsline…

Read more »

Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale

23 July 2011
Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdaleO reteta de prajitura cu crema de ciocolata, cafea si migdale din: zahar pudra, unt, ciocolata menaj, migdale, pricomigdale, piscoturi, galbenusuri, marsala si cafea. Ingrediente: 275 g zahăr pudră 200 g unt 100 g ciocolată menaj 100 g migdale 200 g pricomigdale 400 g pişcoturi 6 gălbenuşuri 300 ml Marsala 1/2 ceaşcă de cafea pentru…

Read more »

Gaina cu rosii si orez

23 July 2011
Gaina cu rosii si orezO reteta de gaina cu rosii si orez din: gaina, ceapa, telina, morcov, usturoi, patrunjel, pulpa de rosii, pasta de tomate, supa de gaina, orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 găină de curte 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 morcov 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 100 g pulpă…

Read more »

Pulpa de miel marinata cu rozmarin

23 July 2011
Pulpa de miel marinata cu rozmarinO reteta simpla de pulpa de miel marinata cu rozmarin din: vin rosu, sos de soia, usturoi, menta, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 pahar vin rosu 150 g sos de soia 4 catei de usturoi zdrobit 1/2 ceasca menta proaspata 2 linguri de rozmarin proaspat 1 pulpa de miel (aproximativ 2 kg) Mod…

Read more »

Retete de pizza: pizza cu cartofi, pizza cu pastrama de oaie si pizza quattro stagioni

23 July 2011
Retete de pizza: pizza cu cartofi, pizza cu pastrama de oaie si pizza quattro stagioniPentru cei pasionati de pizza va prezentam o serie de 3 retete delicioase de pizza: Pizza cu cartofi şi bacon   O reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200…

Read more »

Risotto cu miel si anghinare

23 July 2011
Risotto cu miel si anghinareO reteta de risotto cu miel si anghinare din: ulei de masline, unt, ceapa, orez nefiert, vin rosu, supa de pui, usturoi si anghinare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 1 lingura unt 1 ceapa tocata 2 cesti de orez nefiert 1/2 pahar de vin rosu 6 cani supa de pui 150 g branza…

Read more »

Supa – Beneficiile supei

23 July 2011
Supa – Beneficiile supeiUn bol de supă rece te răcoreşte, te hidratează şi îţi aduce senzaţia de saţietate în doar câteva minute. Doar de tine depinde să o prepari cum trebuie, adica plina de vitamine si foarte gustoasa. Supa este felul de mâncare care aduce organismului cele mai multe elemente nu­tritive. Preparate prin fierbere, ingredientele devin moi, uşor…

Read more »

Salata de anghinare

23 July 2011
Salata de anghinareO reteta simpla si deliciaosa de anghinare din: anghinare, lamai, ulei de masline, parmezan, patrunjel, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 6 anghinare mici (sau 4 medii) doua lamai coapte 6 linguri ulei de masline 100 grame parmezan 1/2 legatura de patrunjel sare de mare piper negru   Mod de preparare: Pastrati doar 2-3…

Read more »

Miel fript cu gutui

23 July 2011
Miel fript cu gutuiO reteta delicioasa de miel fript cu gutui din: ulei de masline, carne de miel, ceapa, usturoi, chimion, ghimbir, boia dulce, scortisoara, gutui, apa si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 kg carne de miel dezosata 1 ceapa taiate in felii subtiri 2 catei de usturoi zdrobit 2 lingurita chimion 1…

Read more »

Rulouri de viţel cu parmezan în crustă de aluat

22 July 2011
Rulouri de viţel cu parmezan în crustă de aluatO reteta delicoasa de rulouri de vitel cu parmezan in crusta de aluat din: pulpa de vitel, foitaj, vin alb sec, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata, mozzarella, rosii, jambon, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 250 g foitaj 1 pahar de vin alb…

Read more »

Supa rece

22 July 2011
Supa receO reteta simpla si delicioasa perfecta pentru zilele calduroase de supa rece din: rosii, castraveti, ceapa verde, ardei gras rosu, ardei gras verde, usturoi, pesmet, otet din vin alb si ulei de masline. Ingrediente: 500 g roşii bine coapte 2 castraveţi 1 legătură de ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 2…

Crap la tava

22 July 2011
Crap la tava  O reteta delicioasa de crap cu cartofi, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg crap 800 g cartofi sare piper 1 ceapă roşie cimbru 3-4 linguri ulei de măsline 3 lămâi 1 legătură pătrunjel 100 ml vin alb   Mod de preparare: Se curăţă peştele de…

Read more »

Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele

22 July 2011
Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţeleO reteta de Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele din: spinari de iepure, rozmarin, unt, ulei de masline extravirgin, sare, sunca, foi de placinta, dovlecei, unt si ardei gras. Ingrediente: 2 spinări de iepure de casă 1 crenguţă de rozmarin 20 g unt 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru plăcinţele:…

Read more »

Tocana de ardei cu afumatura

22 July 2011
Tocana de ardei cu afumatura  O reteta gustoasa de tocana de ardei cu costita de porc afumata, ceapa, rosii, carnati afumati, sare, piper, boia dulce, boia iute, busuioc. Ingrediente: 1 kg ardei capia 3-4 ardei graşi 250 g costiţă de porc afumată 2 cepe 500 g roşii 400 g cârnat afumat sare piper cimbru boia dulce boia iute busuioc…

Read more »

Beneficiile borsului si o reteta de bors facut in casa

22 July 2011
Beneficiile borsului si o reteta de bors facut in casaObţinut din fermentarea tărâţelor, borşul aduce organismului multe beneficii. Conţine minerale şi un complex de vitamine B şi C, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi, substanţe conţinute atât de tărâţe, cât şi de drojdia de bere, care ajută fermentaţia. Borşul este bogat în enzime, facilitând digestia, şi ajută organis­mul să elimine toxinele, grăsimile, fiind recoman­dat inclusiv celor…

Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella şi roşii cherry

22 July 2011
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi roşii cherryO reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si rosii cherry din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, rosii cherry, ciuperci champignon si oregano. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr  pentru…

Read more »

File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin alb

22 July 2011
File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin albO reteta de file de vitel cu foie gras de rata in sos de vin alb din: file de vitel, foie gras, carne macra de vitel, paine, prapur de porc, rozmarin, cimbru, sare, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, supa concentrata de vitel, unt, piper alba, spanac si ridiche neagra. Ingrediente: 1 file de…

Read more »

Flan cu ceapă si chefal marinat

22 July 2011
Flan cu ceapă si chefal marinatO reteta de Flan cu ceapă si chefal marinat din: ceapa alba, chefal, creveti, frunze de mirt, busuioc, oua, usturoi, frunze de patrunjel, zahar de trestie, sare, paine uscata, smantana, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe albe de 150 g fiecare 4 fileuri de chefal de 80 g fiecare 200…

Read more »

Bavareză de căpşuni şi ciocolată

22 July 2011
Bavareză de căpşuni şi ciocolatăO reteta delicioasa de bavareza de capsuni si ciocolata din: capsuni, zahar, foi de gelatina, smantana si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 200 g căpşuni bine coapte 4 linguri zahăr 3 foi de gelatină 180 ml smântână dulce 150 g fulgi de ciocolată (sau granule)   Mod de preparare: Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe. Taie-le…

Read more »

Barcute aperitiv

22 July 2011
Barcute aperitiv  O reteta delicioasa de barcute aperitiv din: ardei capia, fasole rosie, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, praz, ulei de masline, ciuperci, pesmet, miere, spaghete, busuioc verde. Ingrediente: 8 ardei capia 300 g fasole boabe roşie şi albă 1 ceapă roşie 1 ardei capia sare piper un fir praz 2-3 linguri ulei de măsline…

Read more »

Supă simpla de morcovi

22 July 2011
Supă simpla de morcoviO reteta de supa simpla de morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, telina, smantana, galbenus si sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapă 2 cartofi 1 ţelină 200 g smântână 1 gălbenuş sare   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie- le cubuleţe, apoi pune-le pe foc în apă cu sare. Cand au fiert, scurge zeama…

Read more »

Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi

22 July 2011
Medalioane de miel cu sos cremos de cartofiO reteta de medalione de miel cu sos cremos de cartofi din: antricot de miel, sunca, ulei de masline, sare, piper, cartofi, ceapa, portocala, parmezan, supa de legume, foaie de dafin, frunze de rozmarin, morcov, vanata, dovlecel si frunze de menta. Ingrediente: 300 g antricot de miel 70 g şuncă felii (kaiser, prosciutto, bacon) 2…

Read more »

Cocktail Tutiosi

22 July 2011
Cocktail TutiosiO reteta simpla de Cocktail Tutiosi din: whisky, rachiu, vermut rosu, galliano, lichior de mandarina si suc de portocale. Ingrediente: 2,5 cl Whisky 1,5 rachiu (Weinbrand) 1,5 vermut rosu 1 cl Galliano 1 cl lichior de mandarina suc de portocale   Mod de preparare: Cu exceptia sucului de portocale, ingredientele se mixeaza bine cu gheata…

Read more »

Pizza cu mozzarella şi prosciutto

22 July 2011
Pizza cu mozzarella şi prosciuttoO reteta simpla de pizza cu mozzarella si prosciutto din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, rosii, mozzarella si prosciutto. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 180 g roşii decojite…

Read more »

Cartofi mexicani

22 July 2011
Cartofi mexicani  O reteta delicioasa de cartofi mexicani din: ceapa rosie, carne tocata, ulei de masline, chilii, bulion, fasole rosie, boia dulce, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 8 cartofi medii 3 cepe roşii 300 g carne tocată 3-4 linguri ulei de măsline o linguriţă chilii 2-3 linguri bulion 300 g fasole cu bob roşu o lingură…

Read more »

Spaghete cu sos aromat

22 July 2011
Spaghete cu sos aromatO reteta delicioasa de spaghete cu sos aromat din: spaghete, unt, sare, piper, busuioc, gogosari, rosii, masline, ceapa verde, usturoi, smnatana, zahra, cimbru. Ingrediente: 300 spaghete un cubuleţ unt sare piper busuioc 2 gogoşari 2-3 roşii 2-3 linguri măsline l egătură ceapă verde o căpăţână usturoi 4 linguri smântână o lingură zahăr cimbru Mod de…

Read more »

Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras

22 July 2011
Fileuri de viţel în sos de vin cu foie grasO reteta de fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras din: muschi file de vitel, vin alb aromat, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc de mere, mere, foie gras, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente: 1 muşchi file de viţel (700 g) 250 ml vin alb aromat 4 linguri ulei de măsline…

Read more »

Gustari dulci: trigoane cu fructe, tortelli umpluţi si palmieri din foitaj

22 July 2011
Gustari dulci: trigoane cu fructe, tortelli umpluţi si palmieri din foitaj  Trigoane cu fructe confiate şi proaspete O reteta de trigoane cu fructe confiate si proaspete din: foi subtiri de placinta, albus, ulei de arahide, gem de prune, caise confiate, miez de nuca, migdale, alune de padure, stafide, portocala, brandy si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 350 g foi subţiri de plăcintă 1 albuş 1 1…

Read more »

Pere coapte-n aluat

22 July 2011
Pere coapte-n aluat  O reteta gustoasa de pere coapte in aluat, ou, zahar vanilat, zahar pudra, dulceata de visine. Ingrediente: 8 pere mjlocii 500 g aluat franţuzesc din comerţ 1 ou zahăr vanilat zahăr pudră dulceaţă de vişine sau de cireşe Mod de preparare: Se curăţă perele şi se păs­trează codiţele. Se opăresc câteva minute doar cât…

Read more »

Pulpa de miel cu cartofi caramelizati

22 July 2011
Pulpa de miel cu cartofi caramelizatiO reteta delicioasa de Pulpa de miel cu cartofi caramelizati din: pulpa de miel, sare, smantana, faina, cartofi, unt si zahar. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare 1 ceasca smantana 2-3 linguri de faina pentru cartofi caramelizati: 500 g de cartofi 50 g unt 5 linguri de zahăr Mod de preparare: Pune pulpa de miel…

Read more »

Friptură de miel cu lămâie şi oregano

22 July 2011
Friptură de miel cu lămâie şi oreganoO reteta de friptură de miel cu lămâie şi oregano pulpa de miel, lamaie, usturoi, oregano, ulei de masline, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 jumătăţi de pulpă de miel (partea inferioară, de la genunchi în jos) 3 lămâi 5 căţei de usturoi 2 linguri de oregano uscat 4 linguri de ulei de măsline 1,2…

Read more »

Barcute cu crema de nuci

22 July 2011
Barcute cu crema de nuci  O reteta delicioasa de barcute cu crema de nuci din: pere, nuci, branza mascarpone, oua, zahar vanilat, frisca, piscoturi, capsui, menta. Ingrediente: 8 pere mari 200 g nuci 250 g brânză mascarpone 2 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră un pliculeţ zahăr vanilat 300 g frişcă naturală 4 pişcoturi 4 căpşunele confiate sau proaspete mentă…

Read more »

Dovlecei umpluti cu miel

22 July 2011
Dovlecei umpluti cu mielO reteta simpla de Dovlecei umpluti cu miel din: dovlecei, carne de miel, orez, usturoi, ceapa, sare, sos de rosii, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 6 dovlecei mici 225 g carne de miel 4 linguri de orez 2 catei de usturoi 1 ceapa tocata 1 lingurita de sare 400 ml sos de rosii 3…

Read more »

Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii

22 July 2011
Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşiiO reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din: muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry, zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze de cimbru si muguri de sparanghel. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 3 linguri ulei de măsline extravirgin sparanghel pentru roşii: 300…

Read more »

Pulpa de miel cu sos pesto

22 July 2011
Pulpa de miel cu sos pestoO reteta delicioasa de pulpa de miel cu sos pesto din: rozmarin, pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, sare, frunze de menta, patrunjel verde, suc de lime si zahar. Ingrediente: 1 lingurita frunze de rozmarin proaspat 1 picior de miel (fara oase) 2 căţei de usturoi, decojite si slivered în 8 bucăţi 2 linguri…

Read more »

Pulpă de miel împănată

22 July 2011
Pulpă de miel împănatăO retete delicioasa de pulpă de miel împănată din: pulpa de miel cu os, fileuri de ansoa, rozmarin, ulei de masline, lamaie, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel cu os 14 fileuri de anşoa 5 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4 linguri ulei de măsline 1 lămâie…

Read more »

Despre Soia

22 July 2011
Despre SoiaBogată în proteine ve­getate, dar şi în fibre, vitamine şi minerale, soia ajută inima să funcţioneze bine. O dietă cu multă soia scade nivelul trigliceridelor şi al colesterolului rău, îl creşte pe cel bun şi previne bolile cardiovascu­lare. Este ideală pentru o gustare rapidă în tim­pul zilei (tofu este făcut din boabe de soia), respectiv…

Read more »

Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi

21 July 2011
Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofiO reteta delicioasa de cotlet de iepure cu ierburi aromatice si cartofi din: cotlete de iepure, rosie, frunze de salvie, usturoi, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, ou si parmezan. Ingrediente: 4 cotlete dezosate de iepure de casă 1 roşie 4 frunze de salvie 1 crenguţă de rozmarin 2 căţei de usturoi…

Read more »

Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete

21 July 2011
Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspeteO reteta de pizza cu masline, mozzarella si rosii proaspete din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, masline verzi si negre, ulei, sare si piper . Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…

Read more »

Dovlecei caju

21 July 2011
Dovlecei cajuO reteta simpla si delicioasa de dovlecel caju din: dovlecel, alune caju, morcov, iaurt, pesmet, ulei si marar. Spre deosebire de alte tipuri de alune, caju conţin mai puţine grăsimi şi sunt foarte bogate în antioxidanţi şi acizi graşi. Ingrediente: 1 dovlecel 100 g alune caju 1/2 morcov 1 lingură cu iaurt 1 lingură cu…

Read more »

File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice

21 July 2011
File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromaticeO reteta delicioasa de File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice din: file de ton, rosii, fasole, paine de casa, nuci, migdale, seminte de pin, rozmarin, busuioc, patrunjel, ardei gras, miez de fenicul, telina,  ghimbir, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi…

Read more »

Cocktail Highland Dream

21 July 2011
Cocktail Highland DreamO reteta simpla de Cocktail Highland Dream din: whisky scotian, drambuie, nectar de maracuja si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 4 cl Drambuie 6 cl nectar de maracuja cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, si se toarna apoi bautura intr-un pahar de whisky. Asezam, deasupra…

Read more »

Cotlete de miel la grătar în stil thailandez

21 July 2011
Cotlete de miel la grătar în stil thailandezO reteta de cotlete de miel la gratar in stil thailandez din: cotlete de miel, ulei, usturoi, ardei iute, sos de peste, zeama de limeta, zahar, busuioc si piper. Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau alune) 3 căţei de usturoi 1 ardei iute, roşu 4 linguri sos…

Read more »

Clatite cu crema de linte

21 July 2011
Clatite cu crema de linteO reteta simpla si delicioasa de clatite cu crema de linte din: ou, lapte, faina, zahar, linte, smantana, ulei si sare de mare. Ingrediente: 1 ou 500 ml lapte 1 cană cu făină 1 linguriţă cu zahăr 200 g linte 120 g smântână slabă ulei sare de mare   Mod de preparare: Amestecă laptele cu…

Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat

21 July 2011
Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromatO reteta delicioasa de Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat din: apa, zahar, foie gras, ananas, zeama de portocale, sare, piper, ulei de floarea soarelui si 2 pastai de vanilie. Ingrediente: 1/2 l apă 250 g zahăr pentru escalop: 4 felii de foie gras (ficat) de gâscă (câte 100 g fiecare)…

Read more »

Pizza cu hribi şi mozzarella

21 July 2011
Pizza cu hribi şi mozzarellaO reteta simpla si delicioasa de pizza cu hribi si mozzarella din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, hribi, sare, parmezan si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru…

Read more »

Tarte din ciuperci cu branza desarata

21 July 2011
Tarte din ciuperci cu branza desarataO reteta de Tarte din ciuperci cu branza desarata din: ciuperci, branza desarata, iaurt degresat, ceapa, masline si cascaval. Ingrediente: 8 ciuperci 200 g brânză desărată 8 linguri cu iaurt degresat 1/2 ceapă 100 masline desarate 3 felii de cascaval   Mod de preparare: Spală bine ciupercile, îndepărtează-le codiţa, apoi aşază deasupra cubuleţe de brânză.…

Read more »

Sendvis cu crema de branza şi creveti

21 July 2011
Sendvis cu crema de branza şi crevetiO reteta simpla de Sendvis cu cremaa de branza şi creveti din: bagheta, oua, cascaval, branza de vaci, ceapa verde, marar, creveti, ulei de masline, zeama de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 1 baghetă 2 ouă 1 lingură de caşcaval 200 g brânză de vaci 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de mărar…

Read more »

Cotlet de miel cu ierburi aromatice

21 July 2011
Cotlet de miel cu ierburi aromaticeO reteta simpla de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de miel, maghiran, cimbru, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare, piper, praz, morcov, dovlecel, ardei capia, mozzarella, fileuri de ansoa, seminte de pin, pesmet si masline negre. Ingrediente: 800 g cotlet de miel maghiran cimbru rozmarin 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare…

Read more »

Miel traditional cu sos de lamaie si ou

21 July 2011
Miel traditional cu sos de lamaie si ouO reteta de miel traditional cu sos de lamaie si ou din: carne de miel, unt, marar, sare, ceapa verde, apa plata, oua, suc de lamaie si supa de pui. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 linguri de unt 1 lingurita de marar sare dupa gust 6 legături ceapa verde 350 ml apa plata…

Read more »

Salata de pui cu varza si ardei rosu

21 July 2011
Salata de pui cu varza si ardei rosuO reteta de salata de pui cu varza si ardei rosu din: piept de pui, varza, rosii, ardei rosu, castravete, foi de salata, iaurt dietetic, zeama de lamaie, ulei si sare de mare. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g varza 2 rosii 1 ardei rosu 1 castravete 3-4 foi de salata 1 iaurt dietetic…

Read more »

Budincă de ricotta cu citrice

21 July 2011
Budincă de ricotta cu citriceO reteta delicioasa de budinca de ricotta cu citrice din: ricotta, frisca lichida, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, citrice, coaja de portocala confiata, lapte, fructe de padure si crema de cassis. Ingrediente: 500 g ricotta foarte proaspătă 2 dl frişcă lichidă, proaspătă 160 g zahăr 3 gălbenuşuri 4 g foi de gelatină 3 linguri de…

Read more »

Placinta cu pui, lamaie si ciuperci

21 July 2011
Placinta cu pui, lamaie si ciuperciO reteta de placinta cu pui, lamaie si ciuperci din: unt, ceapa, ciuperci, coaja de lamaie, pui, smantana si foi de placinta. Ingrediente: unt, pentru prajit o ceapa, taiata fin 100 gr ciuperci feliate coaja unei lamai 300 gr pui gatit (aprox. doua bucati de piept de pui), taiat in fasii doua linguri de smantana…

Read more »

Aluat pentru tarte

21 July 2011
Aluat pentru tarteO reteta de aluat pentru tarte din: faina alba, unt, oua, galbenusuri, zahar, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faină albă 400 g unt 4 ouă 4 gălbenuşuri 1 lămâie 400 g zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei sau pune-1 câteva secunde în cuptorul…

Read more »

Frigarui de miel cu cartofi

21 July 2011
Frigarui de miel cu cartofiO reteta de Frigarui de miel cu cartofi din: carne de miel, ulei de masline, sare, oregano, cartofi, ceapa, rosii, castraveti, usturoi, patrunjel, ulei de masline, masline negre, paine si lamaie. Ingrediente: 450 g carne de miel ulei de măsline sare 2 linguri oregano 225 g cartofi 1 ceapa medie 225 g roşii 225 g…

Read more »

Pizza de toamna

21 July 2011
Pizza de toamnaO reteta delicioasa de pizza de toamna din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, hribi, emmentaler, mozzarella, unt, lapte si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 400…

Read more »

File de porc italienesc

21 July 2011
File de porc italienescO reteta de file de porc italienesc din: muschi file de porc, unt, sare, piper, salam, rosii, ardei rosii, salote, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi file de porc, aprox 500g 1 lingura de unt, margarina sau ulei 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 50g de salam 5 rosii deshidratate…

Read more »

Gyros cu miel si pui

21 July 2011
Gyros cu miel si puiO reteta delicioasa de Gyros cu miel si pui din: cotlet de miel, piept de pui, ulei de masline, paine, iaurt, castraveti, zeama de lamaie, salata verde, ceapa si rosie. Ingrediente: 450 g cotlet de miel 2 felii piept de pui 4 linguri ulei de masline 6 felii mari de paine 175 g iaurt 8…

Read more »

Cremă rece cu cranţ de migdale

21 July 2011
Cremă rece cu cranţ de migdaleO reteta delicioasa de crema rece cu crant de migdale din: lapte, galbenusuri, zahar, faina alba, amidon, zahar, apa si migdale. Ingrediente: pentru cremă: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 80 g zahăr 30 g faină albă  1 lingură amidon pentru cranţ: 120 g zahăr 4 linguri apă 120 g migdale   Mod de preparare: Pune…

Read more »

Totul despre carne – carnea rosie, alba si de vanat

20 July 2011
Totul despre carne – carnea rosie, alba si de vanatPutem distinge trei tipuri principale de car­ne: albă (viţel, ied, miel, păsări de curte), roşie (vită, berbec, cal) şi de vânat. Din punct de vedere nutritiv, nu există di­ferenţe substanţiale: preferinţa pentru carnea anumitor animale (în special pentru cea de viţel) şi pentru anumite bucăţi ale acestora este doar o chestiune de gust. Digerabilitatea acestui…

Read more »

Cocktail Scottish Heart

20 July 2011
Cocktail Scottish HeartO reteta simpla de Cocktail Scottish Heart din: drambuie, whisky scotian, suc de piersici si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 6 cl suc de piersici o felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se toarna apoi bautura prin strecuratoarea…

Read more »

Spumă de ricotta

20 July 2011
Spumă de ricottaO reteta de spuma de ricotta din: ricotta de oaie, frisca, zahar tos, galbenus, fructe confiate, foi de gelatina, capsune, zahar pudra, zeama de lamaie si fire de menta. Ingrediente: 350 g ricotta de oaie foarte proaspătă 3,5 dl frişcă lichidă, proaspătă 100 g zahăr tos 70 g gălbenuş 140 g fructe confiate, mixte 12…

Read more »

Pizza cu vinete, mozzarella şi capere

20 July 2011
Pizza cu vinete, mozzarella şi capereO reteta delicioasa de pizza cu vinete, mozzarella si capere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulel de masline extravirgin, zahar, vanata, capere, mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline…

Read more »

Briose cu iaurt si patrunjel

20 July 2011
Briose cu iaurt si patrunjelO reteta simpla de briose cu iaurt si patrunjel din: oua, faina, iaurt, branza de vaci, patrunjel, mazare si sare de mare. Ingrediente: 2 ouă 450 făină 1 cană cu iaurt 150 g brânză de vaci pătrunjel 1 mână de mazăre sare de mare   Mod de preparare: Amestecă brânza de vaci cu gălbenuşurile, adaugă…

Read more »

Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie

20 July 2011
Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşieO reteta delicioasa de fileuri de dorada cu salvie si ceapa rosie din: galbenusuri, ou, albus, zahar, faina, baton vanilie, maraschino, frisca, iaurt, foi de gelatina, capsune, physalis si afine. Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou mic 100 g albuş 385 gzahăr 135 g făină 1/2 baton de vanilie 5 linguri de maraschino 2,5 dl frişcă…

Read more »

Cocktail Bunny Hog

20 July 2011
Cocktail Bunny HogO reteta simpla de Cocktail Bunny Hog din: whisky, pernod si gin. Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl Pernod 2 cl gin   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu ghata in shaker, iar bautura se serveste in paharul de cocktail umplut cu gheata zdrobita.

Read more »

Desert delicios

20 July 2011
Desert deliciosO reteta simpla de desert delicios din: seminte de susan, stafide, malt de orez, ulei de susan si faina alba. Ingrediente: 2 căni seminţe de susan 1 cană stafide 2 linguri malţ de orez 2 linguri ulei de susan 1 lingură făină albă   Mod de preparare: Clăteşte seminţele de susan, folosind o sită deasă,…

Read more »

Pizza cu piure de dovleac

20 July 2011
Pizza cu piure de dovleacO reteta de pizza cu piure de dovleac din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, dovleac, mozzarella, smantana, parmezan si nucsoara. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 500 g dovleac (pulpă) 200…

Read more »

Turte delicioase din legume

20 July 2011
Turte delicioase din legumeO reteta de turte delicioase din legume din: branza dulce, lapte, ou, faina, praf de copt, ulei, mazare si sare de mare. Ingrediente: 125 g brânză dulce 4 linguri cu lapte 1 ou 250 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 4 linguri cu ulei 4 linguri cu mazăre sare de mare   Mod…

Read more »

Lapte de cocos cu fructe

20 July 2011
Lapte de cocos cu fructeO reteta delicioasa de lapte de cocos cu fructe din: lapte de cocos, pistile de sofran, baton de vanilie, fructe de padure, lime, caise, mango, kiwi, piersica si busuioc. Ingrediente: 4 dl lapte de cocos 1 linguriţă de pistile de şofran 1 baton de vanilie 400 g fructe de pădure, mixte 1 lime 4 caise…

Read more »

Pizza umplută cu vinete şi feta

20 July 2011
Pizza umplută cu vinete şi fetaO reteta de pizza umpluta cu vinete si feta din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, vanata, feta, ansoa in ulei, busuioc si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…

Read more »

Legume coapte

20 July 2011
Legume coapteo reteta simpla de legume coapte din: vanata, ardei gras, dovlecel, mozzarella, parmezan, ulei, rozmarin, salvie si sare de mare. Ingrediente: 1 vânătă 6 ardei graşi 1 dovlecel 200 g mozzarella 1 lingură cu parmezan ras 6 linguri cu ulei rozmarin salvie sare de mare   Mod de preparare: Amestecă uleiul cu ver- deţurile şi…

Read more »

Trigoane cu fructe confiate şi proaspete

20 July 2011
Trigoane cu fructe confiate şi proaspeteO reteta de trigoane cu fructe confiate si proaspete din: foi subtiri de placinta, albus, ulei de arahide, gem de prune, caise confiate, miez de nuca, migdale, alune de padure, stafide, portocala, brandy si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 350 g foi subţiri de plăcintă 1 albuş 1 1 ulei de arahide pentru prăjit pentru umplutură:…

Read more »

Mamaliga cu branză de vaci

20 July 2011
Mamaliga cu branză de vaciO reteta de mamaliga cu branza de vaci din: malai, branza de vaci, ceapa, patrunjel, rosii si sare de mare. Ingrediente: 200 g mălai 350 g brânză de vaci 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel 2 roşii sare de mare   Mod de preparare: Pune la fiert trei câni cu apă cu un praf…

Read more »

Tagliatelle cu hribi şi mentă

20 July 2011
Tagliatelle cu hribi şi mentăO reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou, hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1 căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de mentă …

Read more »

Costiţă de calcan

20 July 2011
Costiţă de calcanO reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin, ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg fiecare)…

Read more »

Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac

20 July 2011
Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleacO reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de portocale si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 g zahăr 100 g unt 4 ouă 1 plic drojdie 1 lămâie pentru dulceaţă: 1 kg dovleac 200 g coajă confiată de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 11, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: