RSS

Retete culinare de Paşte #78

12 Apr

Retete de Paste:

Tagliatelle cu hribi şi mentă

20 July 2011
Tagliatelle cu hribi şi mentăO reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou, hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1 căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de mentă …

Read more »

Costiţă de calcan

20 July 2011
Costiţă de calcanO reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin, ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg fiecare)…

Read more »

Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac

20 July 2011
Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleacO reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de portocale si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 g zahăr 100 g unt 4 ouă 1 plic drojdie 1 lămâie pentru dulceaţă: 1 kg dovleac 200 g coajă confiată de…

Read more »

Peşte înăbuşit

20 July 2011
Peşte înăbuşitO reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa, rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier. Ingrediente: 900 g fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare) 1 lămâie 1 ceapă 3 roşii 1 linguriţă de chili 150 g creveţi pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de ulei de palmier (se…

Read more »

Salată de ouă cu ceapă verde

20 July 2011
Salată de ouă cu ceapă verdeO reteta simpla si delicioasa de salata de oua cu ceapa verde din: ceapa verde, oua, otet din vin alb, sare, piper negru, zahar, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 5 leg. ceapă verde 10 ouă fierte tari 5 lingurite oţet din vin alb sare piper negru măcinat 1 priză zahăr 4 lingurite ulei de…

Read more »

Palmieri din foitaj cu lămâie

20 July 2011
Palmieri din foitaj cu lămâieO reteta de palmieri din foitaj cu lamaie din: faina alba, zahar, lamaie, ou, unt, lapte, bicarbonat, ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: pentru palmieri: 300 g faină albă 200 g zahăr 1 lămâie 1 ou 20 g unt 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 1 l ulei de arahide pentru prăjit pentru decor:…

Read more »

Pizza calzone umplută în stil bolognez

20 July 2011
Pizza calzone umplută în stil bolognezO reteta delicioasa de pizza calzone umpluta in stil bolognez din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, mortadella si sos de rosii. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…

Read more »

Friptura de miel cu rozmarin

20 July 2011
Friptura de miel cu rozmarinO reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat sare Mod de preparare: Cotletele se curata de grasime si se pun intr-o tava. Se pun la cuptor…

Read more »

Peste (cambulă) la gratar

20 July 2011
Peste (cambulă) la gratarO reteta de peste la gratar din: cambula, conopida, ardei gras, sos de soia, mirin, lamaie, otet, granule de supa, ulei de arahide, arpagic verde si sare. Ingrediente: 500 g cambulă 1/2 conopidă 1 ardei gras galben 4 linguri de sos de soia 4 linguri de mirin (sake dulce) 1 lămâie netratată 1/2 ceaşcă de…

Read more »

Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate

20 July 2011
Raviolotti cu ricotta şi fructe confiateO reteta delicioasa de Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate din: faina alba, zahar, unt, oua, galbenus, ulei de arahide, lamaie, ricotta, portocala confiata, lamaie confiata, stafide, rom, galbenus, scortisoara si gem de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă  70 g zahăr 50 g unt 2 ouă, 1 gălbenuş 1 l ulei de…

Read more »

Somon umplut cu branza

20 July 2011
Somon umplut cu branzaO reteta de somon umplut cu branza din: fileuri de somon, suc de lamaie, branza, marar, arpagic verde, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de somon fără piele sucul de la 1 lămâie 6 bucăţi de brânză tip Emmentaler câteva fire de mărar câteva fire de arpagic verde 1 rămurică de cimbrişor sare piper…

Read more »

Rasol de miel

20 July 2011
Rasol de mielO reteta de rasol de miel din: carne de miel, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, frunze de leustean, sare, zeama de lamaie si frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 3 cartofi 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac frunze de leustean sare zeama de la o lamaie frunze de patrunjel Mod de preparare: Carnea…

Read more »

Frigarui grecesti cu sos de feta

20 July 2011
Frigarui grecesti cu sos de fetaO reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui, zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare de mare, piper, feta, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame de pulpe de pui fara oase, taiate in bucatele mai mici un zucchini, taiat in bastonase o jumatate…

Read more »

Tarta cu miere si seminte de pin

20 July 2011
Tarta cu miere si seminte de pinO reteta de tarta cu miere si seminte de pin din: faina, unt, zahar pudra, ou, apa, unt nesarat, miere, suc si coaja de lamaie, sare, seminte de pin si zahar pudra. Ingrediente: Ingrediente foietaj: 225 grame faina 115 grame unt doua lingurite zahar pudra un ou o lingurita apa Ingrediente umplutura: 115 grame unt…

Read more »

Fileuri de merluciu cu mirodenii

20 July 2011
Fileuri de merluciu cu mirodeniiO reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de merluciu 1 ceapă feliată subţire 2 căţei de usturoi 1 lingură de praf de chimen 2 linguri de pastă de…

Read more »

Miel simplu pane

20 July 2011
Miel simplu paneO reteta de miel simplu pane din: carne de miel, oua, faina, pesmet, ulei de porumb si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 oua 1 lingura de faina 2 linguri de pesmet ulei de porumb nehidrogenat sare Mod de preparare: Carnea de miel se spala si se taie in bucati late de 3…

Read more »

Gogoşi cu mere

20 July 2011
Gogoşi cu mereO reteta simpla si delicioasa de gogosi cu mere din: mere, faina alba, unt, vin marsala, stafide, oua, ulei de arahide si sare. Ingrediente: pentru gogoşi: 200 g mere 110 g faină albă  100 g unt 100 ml vin Marsala 150 g stafide 3 ouă 1 1 ulei de arahide pentru prăjit sare   Mod…

Read more »

Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, printre tendinţele verii în România şi în lume – studiu

19 July 2011
Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, printre tendinţele verii în România şi în lume – studiuMâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât mai multe informaţii cerute înainte, sunt tendinţele acestei veri în consumul alimentar, potrivit unor studii realizate la nivel global şi în România de Unilever Food Solutions, informează un comunicat. Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât mai multe…

Read more »

Cotlete de porc la cuptor

19 July 2011
Cotlete de porc la cuptorO reteta simpla de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite Mod de preparare: Amestecati…

Read more »

Papanaşi de cartofi cu zahar

19 July 2011
Papanaşi de cartofi cu zaharO reteta simpla si delicioasa de papanasi de cartofi din: faina alba, cartofi, lapte, unt, zahar, oua, drojdie, ulei de arahide, lamaie si zahar. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g faină albă 280 g cartofi 250 ml lapte 50 g unt 40 g zahăr 2 ouă 25 g drojdie proaspătă 1 l ulei de arahide 1…

Read more »

Farfalle cu rucola şi creveţi

19 July 2011
Farfalle cu rucola şi creveţiO reteta simpla si delicioasa de farfalle cu rucola si creveti din: farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle pentru asezonare: 150 g rucola 200 g cozi de creveţi 50 g seminţe de pin 3 linguri parmezan ras 6 linguri ulei…

Read more »

Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat

19 July 2011
Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumatO reteta de pizza calzone cu cicoare si cascaval afumat din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, ricotta, cicoare si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250…

Read more »

Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiunii

19 July 2011
Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiuniiO reteta delicioasa de Cilindru cu frăguţe şi fructul pasiunii din: unt, faina, albusuri, zahar tos, zahar pudra, mascarpone, frisca, fructul pasiunii, fragute si lapte integral. Ingrediente: 90 g unt 110 g făină 110 g albuşuri 100 g zahăr tos 20 g zahăr pudră 100 g mascarpone 1 dl frişcă lichidă 4 fructul pasiunii, coapte…

Read more »

Fileuri de cernie tandoori

19 July 2011
Fileuri de cernie tandooriO reteta de cernia tandoori din: fileuri de cernie, chimen, curcuma, cuisoare, boia iute, mustar galben, ceapa, usturoi, iaurt natural, patrunjel, ulei de soia si piper negru. Metoda de pregătire tandoori (tandoore un cuptor de argilă foarte folosit în India pentru frigerea cărnurilor) frăgezeşte alimentele şi accentuează aromele mirodeniilor care stau la baza pregătirii marinatelor…

Read more »

Cannoli sicilieni umpluţi

19 July 2011
Cannoli sicilieni umpluţiO reteta delicioasa de cannoli sicilieni umpluti din: faina alba, ou, galbenus, unt, alune, zahar, ulei de arahide, scortisoara, samantana, galbenusuri, lamaie, ciocolata, ricotta, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 1 ou 1 gălbenuş 30 g unt 50 g alune 30 g zahăr 1 l ulei de arahide 1/2…

Read more »

Pizza simpla cu şuncă

19 July 2011
Pizza simpla cu şuncăO reteta delicioasa de pizza simpla cu sunca din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, mozzarella, zahar, rosii, sunca, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180 g roşii…

Read more »

Salată din macrou cu varză creaţă

19 July 2011
Salată din macrou cu varză creaţăO reteta simpla si delicioasa de salata din macrou cu varza creata din: ceapa verde, varza creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 leg. ceapă verde 400 g varză creaţă 1 leg. ceapă verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa 400 g fiecare) 1 căţel de usturoi…

Read more »

Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei

19 July 2011
Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovleceiO reteta de Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei din: tagliatelle din faina, cozi de creveti, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 300 g cozi de creveţi 2 dovlecei micuţi în floare 7-8 roşii cherry 3 linguri ulei de…

Read more »

Fursecuri de sărbătoare

19 July 2011
Fursecuri de sărbătoareO reteta simpla si delicioasa de fursecuri de sarbatoare din: orez, faina alba, lapte, unt, migdale, zahar, oua, stafide, rom, drojdie, lamaie, ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: 150 g orez cu bobul rotund 600 g făină albă  700 ml lapte 100 g unt 100 g migdale 150 g zahăr 6 ouă 200 g…

Read more »

Cod sarat cu cartofi

19 July 2011
Cod sarat cu cartofiO reteta de cod sarat cu cartofi din: cod sarat, cartofi, oua, ceapa, masline negre, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g cod sărat, înmuiat in apă pentru a-l desăra 500 g cartofi 3 ouă 100 g ceapă 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel…

Read more »

Fursecuri delicioase cu migdale

19 July 2011
Fursecuri delicioase cu migdaleO reteta de fursecuri delicioase cu migdale din: migdale, zahar, albusuri, faina alba, rom, lamaie, scortisoara si fructe confiate. Ingrediente 330 g migdale 320 g zahăr 3 albuşuri 1 lingură faină albă 2 linguriţe rom 1/2 lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară pentru decor: 100 g fructe confiate mixte   Mod de preparare: Râşneşte migdalele curăţate de…

Read more »

Cocktail Scottie

19 July 2011
Cocktail ScottieO reteta simpla de Cocktail Scottie din: whisky, lichior de piersici, maracuja si sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl lichior de piersici 4 cl suc de maracuja 1 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Cu exceptia siropului de grenadina, toate ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker.…

Read more »

Miel cu fructe si miere

19 July 2011
Miel cu fructe si miereO reteta delicioasa de Miel cu fructe si miere din: ulei, carne de miel, ceapa, coriandru, scortisoara, ghimbir, apa, caise uscate, miere, lamaie si seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 kg carne de miel dezosata taiate felii 1 ceapa 1 lingurita coriandru 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita ghimbir 2 cani cu…

Tagliatelle cu hribi şi mentă

20 July 2011
Tagliatelle cu hribi şi mentăO reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou, hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1 căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de mentă …

Read more »

Costiţă de calcan

20 July 2011
Costiţă de calcanO reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin, ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg fiecare)…

Read more »

Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac

20 July 2011
Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleacO reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de portocale si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 g zahăr 100 g unt 4 ouă 1 plic drojdie 1 lămâie pentru dulceaţă: 1 kg dovleac 200 g coajă confiată de…

Read more »

Peşte înăbuşit

20 July 2011
Peşte înăbuşitO reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa, rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier. Ingrediente: 900 g fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare) 1 lămâie 1 ceapă 3 roşii 1 linguriţă de chili 150 g creveţi pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de ulei de palmier (se…

Read more »

Salată de ouă cu ceapă verde

20 July 2011
Salată de ouă cu ceapă verdeO reteta simpla si delicioasa de salata de oua cu ceapa verde din: ceapa verde, oua, otet din vin alb, sare, piper negru, zahar, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 5 leg. ceapă verde 10 ouă fierte tari 5 lingurite oţet din vin alb sare piper negru măcinat 1 priză zahăr 4 lingurite ulei de…

Read more »

Palmieri din foitaj cu lămâie

20 July 2011
Palmieri din foitaj cu lămâieO reteta de palmieri din foitaj cu lamaie din: faina alba, zahar, lamaie, ou, unt, lapte, bicarbonat, ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: pentru palmieri: 300 g faină albă 200 g zahăr 1 lămâie 1 ou 20 g unt 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 1 l ulei de arahide pentru prăjit pentru decor:…

Read more »

Pizza calzone umplută în stil bolognez

20 July 2011
Pizza calzone umplută în stil bolognezO reteta delicioasa de pizza calzone umpluta in stil bolognez din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, mortadella si sos de rosii. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…

Read more »

Friptura de miel cu rozmarin

20 July 2011
Friptura de miel cu rozmarinO reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat sare Mod de preparare: Cotletele se curata de grasime si se pun intr-o tava. Se pun la cuptor…

Read more »

Peste (cambulă) la gratar

20 July 2011
Peste (cambulă) la gratarO reteta de peste la gratar din: cambula, conopida, ardei gras, sos de soia, mirin, lamaie, otet, granule de supa, ulei de arahide, arpagic verde si sare. Ingrediente: 500 g cambulă 1/2 conopidă 1 ardei gras galben 4 linguri de sos de soia 4 linguri de mirin (sake dulce) 1 lămâie netratată 1/2 ceaşcă de…

Read more »

Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate

20 July 2011
Raviolotti cu ricotta şi fructe confiateO reteta delicioasa de Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate din: faina alba, zahar, unt, oua, galbenus, ulei de arahide, lamaie, ricotta, portocala confiata, lamaie confiata, stafide, rom, galbenus, scortisoara si gem de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă  70 g zahăr 50 g unt 2 ouă, 1 gălbenuş 1 l ulei de…

Read more »

Somon umplut cu branza

20 July 2011
Somon umplut cu branzaO reteta de somon umplut cu branza din: fileuri de somon, suc de lamaie, branza, marar, arpagic verde, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de somon fără piele sucul de la 1 lămâie 6 bucăţi de brânză tip Emmentaler câteva fire de mărar câteva fire de arpagic verde 1 rămurică de cimbrişor sare piper…

Read more »

Rasol de miel

20 July 2011
Rasol de mielO reteta de rasol de miel din: carne de miel, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, frunze de leustean, sare, zeama de lamaie si frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 3 cartofi 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac frunze de leustean sare zeama de la o lamaie frunze de patrunjel Mod de preparare: Carnea…

Read more »

Frigarui grecesti cu sos de feta

20 July 2011
Frigarui grecesti cu sos de fetaO reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui, zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare de mare, piper, feta, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame de pulpe de pui fara oase, taiate in bucatele mai mici un zucchini, taiat in bastonase o jumatate…

Read more »

Tarta cu miere si seminte de pin

20 July 2011
Tarta cu miere si seminte de pinO reteta de tarta cu miere si seminte de pin din: faina, unt, zahar pudra, ou, apa, unt nesarat, miere, suc si coaja de lamaie, sare, seminte de pin si zahar pudra. Ingrediente: Ingrediente foietaj: 225 grame faina 115 grame unt doua lingurite zahar pudra un ou o lingurita apa Ingrediente umplutura: 115 grame unt…

Read more »

Fileuri de merluciu cu mirodenii

20 July 2011
Fileuri de merluciu cu mirodeniiO reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de merluciu 1 ceapă feliată subţire 2 căţei de usturoi 1 lingură de praf de chimen 2 linguri de pastă de…

Read more »

Miel simplu pane

20 July 2011
Miel simplu paneO reteta de miel simplu pane din: carne de miel, oua, faina, pesmet, ulei de porumb si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 oua 1 lingura de faina 2 linguri de pesmet ulei de porumb nehidrogenat sare Mod de preparare: Carnea de miel se spala si se taie in bucati late de 3…

Read more »

Gogoşi cu mere

20 July 2011
Gogoşi cu mereO reteta simpla si delicioasa de gogosi cu mere din: mere, faina alba, unt, vin marsala, stafide, oua, ulei de arahide si sare. Ingrediente: pentru gogoşi: 200 g mere 110 g faină albă  100 g unt 100 ml vin Marsala 150 g stafide 3 ouă 1 1 ulei de arahide pentru prăjit sare   Mod…

Read more »

Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, printre tendinţele verii în România şi în lume – studiu

19 July 2011
Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, printre tendinţele verii în România şi în lume – studiuMâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât mai multe informaţii cerute înainte, sunt tendinţele acestei veri în consumul alimentar, potrivit unor studii realizate la nivel global şi în România de Unilever Food Solutions, informează un comunicat. Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât mai multe…

Read more »

Cotlete de porc la cuptor

19 July 2011
Cotlete de porc la cuptorO reteta simpla de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite Mod de preparare: Amestecati…

Read more »

Papanaşi de cartofi cu zahar

19 July 2011
Papanaşi de cartofi cu zaharO reteta simpla si delicioasa de papanasi de cartofi din: faina alba, cartofi, lapte, unt, zahar, oua, drojdie, ulei de arahide, lamaie si zahar. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g faină albă 280 g cartofi 250 ml lapte 50 g unt 40 g zahăr 2 ouă 25 g drojdie proaspătă 1 l ulei de arahide 1…

Read more »

Farfalle cu rucola şi creveţi

19 July 2011
Farfalle cu rucola şi creveţiO reteta simpla si delicioasa de farfalle cu rucola si creveti din: farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle pentru asezonare: 150 g rucola 200 g cozi de creveţi 50 g seminţe de pin 3 linguri parmezan ras 6 linguri ulei…

Read more »

Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat

19 July 2011
Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumatO reteta de pizza calzone cu cicoare si cascaval afumat din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, ricotta, cicoare si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250…

Read more »

Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiunii

19 July 2011
Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiuniiO reteta delicioasa de Cilindru cu frăguţe şi fructul pasiunii din: unt, faina, albusuri, zahar tos, zahar pudra, mascarpone, frisca, fructul pasiunii, fragute si lapte integral. Ingrediente: 90 g unt 110 g făină 110 g albuşuri 100 g zahăr tos 20 g zahăr pudră 100 g mascarpone 1 dl frişcă lichidă 4 fructul pasiunii, coapte…

Read more »

Fileuri de cernie tandoori

19 July 2011
Fileuri de cernie tandooriO reteta de cernia tandoori din: fileuri de cernie, chimen, curcuma, cuisoare, boia iute, mustar galben, ceapa, usturoi, iaurt natural, patrunjel, ulei de soia si piper negru. Metoda de pregătire tandoori (tandoore un cuptor de argilă foarte folosit în India pentru frigerea cărnurilor) frăgezeşte alimentele şi accentuează aromele mirodeniilor care stau la baza pregătirii marinatelor…

Read more »

Cannoli sicilieni umpluţi

19 July 2011
Cannoli sicilieni umpluţiO reteta delicioasa de cannoli sicilieni umpluti din: faina alba, ou, galbenus, unt, alune, zahar, ulei de arahide, scortisoara, samantana, galbenusuri, lamaie, ciocolata, ricotta, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 1 ou 1 gălbenuş 30 g unt 50 g alune 30 g zahăr 1 l ulei de arahide 1/2…

Read more »

Pizza simpla cu şuncă

19 July 2011
Pizza simpla cu şuncăO reteta delicioasa de pizza simpla cu sunca din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, mozzarella, zahar, rosii, sunca, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180 g roşii…

Read more »

Salată din macrou cu varză creaţă

19 July 2011
Salată din macrou cu varză creaţăO reteta simpla si delicioasa de salata din macrou cu varza creata din: ceapa verde, varza creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 leg. ceapă verde 400 g varză creaţă 1 leg. ceapă verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa 400 g fiecare) 1 căţel de usturoi…

Read more »

Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei

19 July 2011
Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovleceiO reteta de Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei din: tagliatelle din faina, cozi de creveti, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 300 g cozi de creveţi 2 dovlecei micuţi în floare 7-8 roşii cherry 3 linguri ulei de…

Read more »

Fursecuri de sărbătoare

19 July 2011
Fursecuri de sărbătoareO reteta simpla si delicioasa de fursecuri de sarbatoare din: orez, faina alba, lapte, unt, migdale, zahar, oua, stafide, rom, drojdie, lamaie, ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: 150 g orez cu bobul rotund 600 g făină albă  700 ml lapte 100 g unt 100 g migdale 150 g zahăr 6 ouă 200 g…

Read more »

Cod sarat cu cartofi

19 July 2011
Cod sarat cu cartofiO reteta de cod sarat cu cartofi din: cod sarat, cartofi, oua, ceapa, masline negre, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g cod sărat, înmuiat in apă pentru a-l desăra 500 g cartofi 3 ouă 100 g ceapă 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel…

Read more »

Fursecuri delicioase cu migdale

19 July 2011
Fursecuri delicioase cu migdaleO reteta de fursecuri delicioase cu migdale din: migdale, zahar, albusuri, faina alba, rom, lamaie, scortisoara si fructe confiate. Ingrediente 330 g migdale 320 g zahăr 3 albuşuri 1 lingură faină albă 2 linguriţe rom 1/2 lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară pentru decor: 100 g fructe confiate mixte   Mod de preparare: Râşneşte migdalele curăţate de…

Read more »

Cocktail Scottie

19 July 2011
Cocktail ScottieO reteta simpla de Cocktail Scottie din: whisky, lichior de piersici, maracuja si sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl lichior de piersici 4 cl suc de maracuja 1 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Cu exceptia siropului de grenadina, toate ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker.…

Read more »

Miel cu fructe si miere

19 July 2011
Miel cu fructe si miereO reteta delicioasa de Miel cu fructe si miere din: ulei, carne de miel, ceapa, coriandru, scortisoara, ghimbir, apa, caise uscate, miere, lamaie si seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 kg carne de miel dezosata taiate felii 1 ceapa 1 lingurita coriandru 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita ghimbir 2 cani cu…

Salată de ton cu orez

19 July 2011
Salată de ton cu orezO reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton,ardei verzi, ceapa verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, piper alb, ulei, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 300 g orez sare 800 g ton (din conservă) 2 ardei verzi 1 leg. ceapă verde 500 g roşii 2 leg. pătrunjel cu frunză creaţă 10…

Read more »

Pizza quattro stagioni

19 July 2011
Pizza quattro stagioniO reteta delicioasa de pizza quattro stagioni din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, anghinare, masline negre, porsciutto, ciuperci chmpignon, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…

Read more »

Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta

19 July 2011
Portofele cu pere, făină de migdale şi ricottaO reteta de portofele cu pere, faina de migdale si ricotta din: foitaj, ricotta, pere, zahar, faina de migdale, galbenus, unt, zahar vanilat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 g foitaj pentru umplutură: 200 g ricotta 2 pere tari 120 g zahăr 50 g faină de migdale 1 gălbenuş 20 g unt 1/2…

Read more »

Tartar de peşte cu portocală

19 July 2011
Tartar de peşte cu portocalăO reteta delicioasa de tartar de peste cu portocala din: peste spada, portocale, feniculi, lamaie, piper rosu, marar, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte-spadă 2 portocale 2 feniculi 1 lămâie 1 linguriţă de piper roşu 1 fir de mărar 1/2 pahar de ulei extravirgin de măsline sare piper negru…

Read more »

Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii

19 July 2011
Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşiiO reteta simpla de Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii din: spaghete, creveti, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, ardei iute, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 350 g creveţi mici (Black Tiger) 1 vânătă 2 roşii 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei…

Read more »

Pavlova cu frişca şi fructe proaspete

19 July 2011
Pavlova cu frişca şi fructe proaspeteO reteta delicioasa de pavlova cu frisca si fructe proaspete din: zahar pudra, albusuri, unt, zahar vanilat, amidon, fructe proaspete, smantana si zahar pudra. Ingrediente: pentru bezea: 200 g zahăr pudră 2 albuşuri 20 g unt 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă amidon pentru decor: fructe proaspete (afine, căpşuni, kiwi) 150 ml smântână pentru frişca…

Read more »

Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin

19 July 2011
Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarinO reteta de minipizze cu cartofi, slanina si rozmarin din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, cartofi, slanina, rozmarin si sare grunjoasa. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…

Read more »

Castagnole dulci

19 July 2011
Castagnole dulciO reteta de castagnole dulci din: faina alba, zahar, unt, oua, migdale, lapte, lichior marachino, drojdie, lamaie, ulei de arahide, sare si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg faină albă 300 g zahăr 150 g unt 5 ouă 150 g migdale 100 ml lapte 100 ml lichior Maraschino 10 g drojdie (pulbere) 1 lămâie 1 1…

Read more »

Miel marinat

19 July 2011
Miel marinatO reteta de miel marinat din: carne de miel, untura, vin, otet, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunza de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura de untura pentru marinata 500 ml vin 1 ceasca de otet 1 morcov 1 ceapa 1/4 telina cimbru 1 frunza de dafin piper sare Mod…

Read more »

Miel cu sos de miere si vin

19 July 2011
Miel cu sos de miere si vinO reteta de miel cu sos de miere si vin din: coaste de miel, ras eh hanout, vin si miere. Ingrediente: 7 coaste de miel taiate 2 linguri de ras el hanout galben 1 ceasca de vin 5 linguri de miere Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se condimenteaza carnea de…

Read more »

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

19 July 2011
Scrumbii cu ghimbir şi sos de soiaO reteta de scrumbii cu ghimbir si sos de soia din: scrumbii, gulie, praz, morcov, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 4 scrumbii de circa 200 g fiecare 1 gulie 2 fire de praz tânăr 1 morcov 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe foarte subţiri 8 linguri de sos de soia   Mod de…

Read more »

Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată

19 July 2011
Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiatăO reteta delicioasa de Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenusuri, drojdie, lamaie, lamaie confiata, gem de portocala, pricomigdale si seminte de pin. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă  100 g zahăr 100 g unt 1 ou 2 gălbenuşuri 1/2 linguriţă drojdie (pulbere) 1/2 lămâie pentru…

Read more »

Tartelete cu mere şi sos de Calvados

19 July 2011
Tartelete cu mere şi sos de CalvadosO reteta delicioasa de tartelete cu mere si sos de calvados din: faina alba, unt, ou, galbenus, zahar, lamaie, zahar vanilat, mere, smantana, stafide, migdale, scortisoara, zahar vanilat, lapte, pastaie de vanilie si calvados. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă  100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 80 g zahăr 1 lămâie 1 plic…

Read more »

Cocktail Drambuie Sour

19 July 2011
Cocktail Drambuie SourO reteta simpla de Cocktail Drambuie Sour din: drambuie, zeama de lamaie, suc de portocala, felie de portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 cl zeama de lamaie 4 cl suc de portocala o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si sucul de fructe cu cuburid e gheata in…

Read more »

Somon şi ton cu lapte de cocos

19 July 2011
Somon şi ton cu lapte de cocosO reteta de somon si ton cu lapte de cocos din: nuca de cocos, fileuri de somon, fileuri de ton, lime, usturoi, salata verde, rosii cherry, sare si piper negru. Ingrediente: 1 nucă de cocos 200 g fileuri de somon 200 g fileuri de ton 3 lime (lămâi verzi) 2 căţei de usturoi 8 frunze…

Read more »

Miel cu vin rosu si linte

19 July 2011
Miel cu vin rosu si linteO reteta de miel cu vin rosu si linte din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, cotlete de miel, linte, vin rosu, supa de pui, patrunjel si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 lingura ulei floarea-soarelui 1 ceapa medie 1 catel usturoi 8 cotlete de miel 500 g linte fiarta 50 ml vin rosu 300…

Read more »

Pizza cu pastramă de vită şi salată verde

18 July 2011
Pizza cu pastramă de vită şi salată verdeO reteta de pizza cu pastrama de vita si salata verde din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, salata verde, pastrama de vita, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1…

Read more »

Carpaccio de peşte cu roşii cherry

18 July 2011
Carpaccio de peşte cu roşii cherryO reteta de carpaccio de peste cu rosii cherry din: carpaccio de peste spada, rosii cherry, lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g carpaccio de peşte-spadă 12 roşii cherry 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură de oregano uscat câteva frunze de pătrunjel 1/z pahar de…

Read more »

Brioşe cu dovlecei şi migdale

18 July 2011
Brioşe cu dovlecei şi migdaleO reteta delicioasa de briose cu dovlecei si migdale din: faina alba, zahar, dovlecei, migdale, oua, ulei de masline extravirgin, stafide, unt, drojdie, scortisoara, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 200 g faină albă  200 g zahăr 180 g dovlecei (zucchini) 50 g migdale 2 ouă 8 linguri ulei de măsline extravirgin 40 g stafide 30g…

Read more »

Pizza cu cartofi şi bacon

18 July 2011
Pizza cu cartofi şi baconO reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 500 g cartofi…

Read more »

Fursecuri dulci din cartofi

18 July 2011
Fursecuri dulci din cartofiO reteta de fursecuri dulci din cartofi din: faina alba, cartofi dulci, unt, ou, zahar, miere, drojdie si lamaie. Ingrediente: 250 g faină albă 100 g cartofi dulci 75 g unt 1 ou 50 g zahăr 2 linguri miere 1/2 plic drojdie 1/2 lămâie   Mod de preparare: Freacă untul spumă împreună cu zahărul şi…

Read more »

Biban de mare şi creveţi cu legume

18 July 2011
Biban de mare şi creveţi cu legumeO reteta de biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde, cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasolică verde 200 g cartofi 8 creveţi mari decojiţi 500 g fileuri de biban de mare 1 lămâie…

Read more »

Salată de sparanghel cu ouă

18 July 2011
Salată de sparanghel cu ouăO reteta de salata de sparanghel cu oua din: oua, sparanghel verde, piept de curcan, rosii, ceapa verde, otet din vin rosu, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 700 sparanghel verde sare 250 g piept de curcan din saramură, tăiat felii groase 400 g roşii mici 2 leg. ceapă verde (partea verde)…

Read more »

Rechin cu ardei gras şi coriandru

18 July 2011
Rechin cu ardei gras şi coriandruO reteta de rechin cu ardei gras si coriandru din: rechin, ardei gras, ceapa, usturoi, vin alb sec, coriandru, patrunjel, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin de 150 g fiecare 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 1 ceapă medie 1 căţel de usturoi 2 dl vin alb…

Read more »

Strosciata

18 July 2011
StrosciataO reteta delicioasa de strociata din: faina alba, ulei de masline extravirgin, zahar, vin marsala, drojdie si zahar. Ingrediente: 500 g faină albă 300 ml ulei de măsline extravirgin  175 g zahăr 120 ml vin Marsala 1 plic drojdie 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Amestecă pe planşetă făina cu zahărul şi cu drojdia.…

Read more »

Cocktail Bourbon Sour

18 July 2011
Cocktail Bourbon SourO reteta simpla de Cocktail Bourbon Sour din: bourbon, coniac, curacao, zeama de lamaie, angostura amaruie si lamaita. Ingrediente: 6 cl Bourbon 1 cl coniac 1 cl Curacao 2 cl zeama de lamaie 1 strop de Angostura amaruie lamaita   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura…

Read more »

Somon cu sos de unt si lamaie

18 July 2011
Somon cu sos de unt si lamaieO reteta delicioasa de somon cu sos de unt si lamaie din: unt, suc de lamaie, cimbru, sare, piper, spanac, somon, rosie, ulei si lamaie. Ingrediente: 20 grame unt, la temperatura camerei o lingura suc proaspat de lamaie putin cimbru uscat sare si piper dupa gust 60 grame spanac tanar un file de somon de…

Read more »

Cannelloni cu vita si miel

18 July 2011

O reteta simpla de cannelloni cu vita si miel din: ulei de floarea soarelui, carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, morcov, boia dulce, nucsoara, rosii in conserva, fasole boabe, unt, faina, lapte, spanac, lasagna si branza feta. Ingrediente: 1 lingura ulei floarea soarelui 400 g carne tocata miel 400 g carne tocata…

Read more »

Pateuri calde cu pere

18 July 2011
Pateuri calde cu pereO reteta de pateuri calde cu pere din: pere, galbenusuri, zahar brun, scortisoara, stafide, zahar si zahar pudra. Ingrediente: pentru umplutură: 2 pere 2 gălbenuşuri 3 linguri zahăr brun 1 linguriţă scorţişoară 1 lingură stafide 1 lingură zahăr pentru decor: zahar pudra   Mod de preparare: Spală perele şi taie-le sferturi , scoate-le cotorul şi…

Read more »

Pizza cu ciuperci şi rucola

18 July 2011
Pizza cu ciuperci şi rucolaO reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci champignon, telemea, suc de rosii, rucola, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extra­virgin 1…

Read more »

Salată delicioasa de carnaţi

18 July 2011
Salată delicioasa de carnaţiO reteta simpla de salata delicioasa de carnati din: carnati polonezi, ceapa rosie, ridiche, ardei rosu, ceapa verde, zeama de carne, otet din vin, ulei de masline, sare, piper negru si zahar. Ingrediente: 450 g cârnaţi polonezi 1 ceapă roşie 1 ridiche albă (sau neagră) 1 ardei roşu câteva ridichi (roşii) 1 leg. ceapă verde…

Read more »

Brioşe cu migdale şi magiun de caise

18 July 2011
Brioşe cu migdale şi magiun de caiseO reteta delicioasa de Brioşe cu migdale şi magiun de caise din: faina alba, migdale, magiun de casa, lapte, fulgi de porumb, malt de porumb, ulei de masline extravirgin si drojdie. Ingrediente 200 g faină albă 100 g migdale 100 g magiun de caise (fară zahăr) 100 ml lapte 1 lingură fulgi de migdale 3…

Read more »

Tarta cu sardele si mazare

18 July 2011
Tarta cu sardele si mazareO reteta simpla de tarta cu sardele si mazare din: foi de placinta, sardele, ceapa, smantana, oua, mazare, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 5 foi de plăcintă subţiri, decongelate 500 g sardele 1 ceapă medie 1 dl smântână 2 ouă 200 g mazăre boabe 1 căţel de usturoi 5 linguri de…

Cocktail Whisky Flip

18 July 2011
Cocktail Whisky FlipO reteta simpla de Cocktail Whisky Flip din: whisky, sirop de zahar, frisca lichida, albus si nucsoara. Ingrediente: 5 cl whisky 1 cl sirop de zahar 2 cl frisca lichida 1 albus nucsoara macinata   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata scurt si bine in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi.…

Read more »

Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar

18 July 2011
Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustarO reteta delicioasa de Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar din: mix de legume, cotlete de miel, fasole verde, cimbru, mustar dijon, crutoane cu usturoi, ulei de masline, masline, cimbru si oregano. Ingrediente: 600 g mix de legume 3 cotlete de miel 700 g pastai fasole verde cimbru proaspat 3 linguri mustar…

Read more »

Pizza picantă cu ceapă şi măsline

18 July 2011
Pizza picantă cu ceapă şi măslineO reteta de pizza picanta cu ceapa si masline din: faina alba, apa, drojdie de bere, uleid e masline extravirgin, zahar, mozzarella, suc de rosii, ceapa, masline negre, ardei iute, oregano si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1…

Read more »

Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

18 July 2011
Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcoviO reteta simpla de ton aromat cu lamaie, cu garnitura de morcovi din: ton, lamai, morcovi, patrunjel, vin alb sec, frunzed e salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de ton de 150 g fiecare 2 lămâi netratate 2 morcovi medii 1 lingură de pătrunjel tocat 2 dl vin alb sec…

Read more »

Linguine cu nuci şi rucola

18 July 2011
Linguine cu nuci şi rucolaO reteta de linguine cu nuci si rucola din: linguine, nuci, rucola, supa de legume si ulei de masline extravirgin. Acest fel de mâncare este foarte simplu şi uşor, îmbinând dulceaţa nucilor cu gustul amar al rucolei. Dacă vrei să-i dai un plus de aromă, poţi adăuga feliuţe subţiri de pecorino sau de parmezan. Ingrediente…

Read more »

Fursecuri gustoase

18 July 2011
Fursecuri gustoaseO reteta de fursecuri gustoase din: faina, untura, zahar, miere, gris, migdale, seminte de susan, mandarine, scortisoara, cuisoare, lichior de anason si vin alb. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faină albă  120 g untură 120 g zahăr pentru umplutură: 1 kg miere 800 g griş 100 g migdale 80 g zahăr 75 g seminţe de…

Read more »

Cocktail Amor

18 July 2011
Cocktail AmorO reteta simpla de Cocktail Amor din: blackberry brandy, whisky scotian, rachiu, sampanie, portocala si lamaie. Ingrediente: 1 cl Blackberry Brandy 1 cl whisky scotian 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie jumatate de o felie de portocala jumatate o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine brandy-ul, whisky-ul si rachiul in shaker, turnam intr-o…

Read more »

Tartar de somon cu votcă

18 July 2011
Tartar de somon cu votcăO reteta de tartar de somon cu votca din: somon, votca, rucola, galbenusuri, ulei de mustar extravirgin, mustar, lamaie, ulei de floarea soarelui, civeta, sare, piper, ridichi si salata verde. Ingrediente: 400 g somon proaspăt 1 pahar votcă 250 g rucola 2 gălbenuşuri 3 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 linguriţă muştar 1 lămâie 150…

Read more »

Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

18 July 2011
Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumataO reteta de friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata din: carne de miel, untura, usturoi, slanina afumata, rozmarin, vin alb, sare si piper. Ingrediente: carne miel taiat in bucati 6-7 linguri de untura(se poate folosi si ulei) 10 catei de usturoi slanina afumata rozmarin (proaspat sau uscat) 500 ml vin alb sare,…

Read more »

Tarte cu creveţi

18 July 2011
Tarte cu creveţiO reteta simpla de tarte cu creveti din: faina alba, ulei de masline extravirgin, vin alb, unt, ou, galbenus, sare, cozi de creveti, cicoare, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluatul nisipos: 300 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2 linguri vin alb 150 g unt 1 ou 1 gălbenuş sare…

Read more »

Friptura simplă de miel

18 July 2011
Friptura simplă de mielO reteta simpla si delicioasa de friptura de miel din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper boabe si ulei. Ingrediente: 2 kg. pulpa de miel 200 gr. slanina afumata 1 pahar cu vin alb usturoi 1/2 lamiie cimbru sare piper boabe 1 ceasca de ulei Mod de preparare: Se…

Read more »

Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi

18 July 2011
Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofiO reteta de Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi din: file de dorada, ulei de masline extravirgin, chimion, lamaie, sare, piper, cartofi si spanac. Ingrediente: pentru carpaccio: 200 g file de dorada pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură de chimion 1 lămâie sare şi piper pentru clătite: 350…

Read more »

Miel delicios cu spanac

18 July 2011
Miel delicios cu spanacO reteta de miel delicios cu spanac din: carne de miel, spanac, faina, untura, ceapa, bulion si sare. Ingrediente: 750 g. carne de miel 2 kg. spanac 1 lingurita faina 2 linguri untura 1 ceapa 1 lingura bulion sare Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit. Se adauga bucatile de…

Read more »

Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin

17 July 2011
Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pinO reteta de frigarui de peste si sparanghel cu stafide din: peste spada, sparanghel, stafide, seminte de pin, usturoi, brandy, ulei extravirgin de masline, sare, piper, portocale, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g peşte-spadă tăiat felii subtiri 350 g sparanghel 50 g stafide 40 g seminţe de…

Read more »

Tartelete cu dovleac

17 July 2011
Tartelete cu dovleacO reteta delicioasa de tartelete cu dovleac din: faina alba, zahar, unt, galbenusuri, dovleac, lapte, lamaie, himbir si vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 100 g zahăr 150 g unt 2 gălbenuşuri pentru cremă: 300 g dovleac 180 g zahăr 4 gălbenuşuri 500 ml lapte 30 g faină albă 1 lămâie 1 bucăţică…

Read more »

Pate de ton cu Marsala

17 July 2011
Pate de ton cu MarsalaO reteta de pate de ton cu marsala din: ton in ulei, unt, galbenus, pasta de ansoa, foaie de gelatina, otet balsamic, castraveciori in otet, paine toast, marsala sec si paine. Ingrediente: 160 g ton în ulei 100 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă pastă de anşoa 1 foaie de gelatină instant 1 lingură oţet…

Read more »

Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bere

17 July 2011
Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bereVa prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supă cu legume şi varietăţi de fasole O reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei extravirgin de…

Read more »

Calamari umpluţi cu garnitură de roşii

17 July 2011
Calamari umpluţi cu garnitură de roşiiO reteta de calamari umpluti cu garnitura de rosii din: calamari, ceapa, ulei de masline extravirgin, vin alb, mazare, ceapa, ricotta, pesmet, parmezan, sare, piper si civeta. Ingrediente: 3 calamari mari (circa 600 g fiecare) 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 1/2 pahar vin alb pentru umplutură: 300 g mazăre boabe 1/2 ceapă…

Read more »

Miel cu ciuperci si smantana

17 July 2011
Miel cu ciuperci si smantanaO reteta de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel, ciuperci, unt sau untura, ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare. Ingrediente: 750g. carne de miel 400g. ciuperci 1 lingura de unt sau untura 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau apa 2 linguri de smantana 1 lingurita de faina…

Read more »

Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbir

17 July 2011
Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbirO reteta de calamari si creveti cu portocale si ghimbir din: calamari, cozi de creveti, foaie de dafin, telina, ceapa, chimion, portocale, ghimbir, ulei de masline extravirgin, portocala, civeta, sare si piper. Ingrediente: 320 g calamari 130 g cozi de creveţi 1 foaie de dafin 30 g ţelină 20 g ceapă 1/2 linguriţă chimion pentru…

Read more »

TOP 10 cele mai scumpe bomboane de ciocolată din lume

17 July 2011
TOP 10 cele mai scumpe bomboane de ciocolată din lumeBomboanele de ciocolată sunt delicatese care bucură pe toată lumea. Iar dacă banii nu sunt o piedică în calea fericirii, atunci nu cred că a-ţi ezita să-i cumpăraţi persoanei iubite una dintre cele mai scumpe cutii de bomboane din lume. Iată un top al celor mai scumpe bomboane de ciocolată făcut de infobarrel.com. 10. Vosges…

Read more »

Turtă sărată cu sardele şi roşii

17 July 2011
Turtă sărată cu sardele şi roşiiO reteta de turta sarata cu sardele si rosii din: aluat pentru paine, ulei de masline extravirgin, rosii, ceapa, sardele, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru pâine 4 linguri ulei de măsline extravirgin pentru asezonare: 500 g roşii bine coapte 1 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 300 g sardele sărate…

Read more »

Gogosi cu orez brun

17 July 2011
Gogosi cu orez brunO reteta simpla si delicioasa de gogosi cu orez brun din: orez brun, lapte, oua, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, malt de porumb si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g orez brun 250 ml lapte 2 ouă 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1 lămâie 5 linguri malţ de porumb ulei de floarea-soarelui pentru…

Read more »

Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză

16 July 2011
Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varzăO reteta simpla de Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză din: frunze de varza, somon afumat, biban de mare, creveti, unt, supa de peste, vin alb sec, smantana, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 6 frunze mari de varză 200 g somon afumat, tăiat fâşiuţe subţiri 2 fileuri de biban de mare…

Read more »

Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi

16 July 2011
Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburiO reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi, zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie un catel de usturoi o lingura de oregano o lingura de patrunjel o lingurita de rozmarin doua linguri ulei de…

Read more »

Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir

16 July 2011
Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbirO reteta de briose cu mere, iaurt si ghimbir din: mere, iaurt, zahar, faina alba, ulei de floarea soarelui, oua, drojdie, unt si ghimbir. Iaurtul, aliment de origine bulgară obţinut prin fermenta­rea laptelui cu ajutorul unor microorganisme, conţine calciu, fosfor, magneziu şi proteine, precum şi vitamine din grupa B. Prezenţa lactobacililor favorizează menţinerea echilibrului florei…

Read more »

Cocktail Temptation

16 July 2011
Cocktail TemptationO reteta simpla de Cocktail Temptation din: lichior de oua, whisky scotian, rachiu de pere ci ciocolata. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 2 cl whisky scotian 1 rachiu de pere ciocolata rasa   Mod de preparare: Mixam lichiorul, whisky-ul si rachiul de pere in shaker, apoi turnam intr-o cupa de cocktail si in final…

Read more »

Paste cu ragu de miel

16 July 2011
Paste cu ragu de mielO reteta simpla de paste cu ragu de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, pulpa de miel, faina, salvie, rozmarin, supa de pui, pasta de tomate, sare si paste. Ingrediente: 3 linguri ulei masline 1 ceapa 2 morcovi 4 catei usturoi 500 g carne pulpa de miel 1 lingura faina 2 linguri salvie…

Read more »

Rechin împachetat

16 July 2011
Rechin împachetatO reteta delicioasa de rechin impachetat din: rechin, cartofi, ceapa alba, hamsii in ulei, tarhon, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin 2 cartofi de mărime medie 2 cepe albe 4 fileuri de hamsii în ulei 2 fire de tarhon 4 linguri de ulei extravirgin de măsline sare piper  …

Read more »

Spaghete cu midii şi sos de sepie

16 July 2011
Spaghete cu midii şi sos de sepieO reteta de Spaghete cu midii şi sos de sepie din: spaghete, midii, sepie, praz, vin alb, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 1 kg midii 200 g sepie 1 fir de praz 1/2 pahar vin alb 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel 4 linguri…

Read more »

Minitarte cu cireşe

16 July 2011
Minitarte cu cireşeO reteta de minitarte cu cirese din: cirese, lapte integral, smantana, zahar, oua, galbenus, unt, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: pentru minitarte: 30 cireşe 250 ml lapte integral 250 ml smântână pentru frişca 135 g zahăr 3 ouă 1 gălbenuş 20 g unt 1 plic zahăr vanilat pentru decor: zahăr pudră   Mod de…

Read more »

Salată de paste făinoase cu şuncă

16 July 2011
Salată de paste făinoase cu şuncăO reteta de salata de paste fainoase cu sunca din: paste, sare, ulei, otet, ceapa verde, rosii, sunca, usturoi, piper si boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g paste (melcişori, scoici, tăiţei) sare 10 linguri ulei 6 linguri oţet (din vin roşu) 1 leg. ceapă verde 4 roşii cărnoase 400 g şuncă fiartă 2 căţei…

Read more »

Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry

16 July 2011
Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherryO reteta delicioasa de dorada la cuptor, cu cartofi si rosii cherry din: dorada, cartofi, rosii cherry, pecorino, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă cam de 1 kg 6 cartofi de mărime medie 6 roşii cherry 80 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi de capră) 10 linguri de…

Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negre

16 July 2011
Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negreO reteta simpla si delicioasa de spaghete cu icre uscate, alune si masline negre din: spaghete, icre uscate, alune de padure, ulei de masline extravirgin, rosii, masline negre, unt, usturoi, smantana, vin alb, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala si sare. Ingrediente: 350 g spaghete pentru asezonare: 40 g icre uscate 40 g alune de…

Read more »

Supa gazpacho cu fructe de mare

16 July 2011
Supa gazpacho cu fructe de mareO reteta simpla si delicioasa de supa gaspacho cu fructe de mare din: creveti, midii, castraveti, ardei gras, rosie, suc de lamaie, ceapa, patrunjel, ulei de masline, sos tomat, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 100 grame de creveti gatiti 100 grame midii gatite 100 grame de castraveti fara coaja un ardei gras o…

Read more »

Biscuiţi scoţieni

16 July 2011
Biscuiţi scoţieniO reteta de biscuiti scotieni din: faina alba, faina de orez, zahar, unt si unt sarat. Ingrediente: 125 g faină albă 75 g faină de orez 50 g zahăr 65 g unt 60 g unt sărat   Mod de preparare: Pune aluatul pe o suprafaţă presărată cu faină şi întinde cu sucitorul o foaie cu…

Read more »

Cocktail Highland Special

16 July 2011
Cocktail Highland SpecialO reteta simpla de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut sec, suc de portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale nucsoara o jumatate de felie de portocala   Mod de preparare: Mixam cu cuburi de gheata whisky-ul, vermutul si…

Read more »

Miel copt in cuptor

16 July 2011
Miel copt in cuptorO reteta simpla de miel copt in cuptor din: miel, sare, piper negru, paprika si unt. Ingrediente: un miel sare piper negru paprika unt (se poate inlocui cu smantana sau maioneza) Mod de preparare: Mielul (de aproximativ 7-10 kg) se curata, se spala si apoi se freaca bine cu sare, piper negru si paprica. Se…

Read more »

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

16 July 2011
Cuiburi de somon aromate cu arpagic verdeO reteta delicioasa de cuiburi de somon aromate cu arpagic verde din: file de somon, praz, vin alb sec, arpagic verde, smantana, unt, lamai, sare si piper. Ingrediente: 300 g file de somon 1 fir mare de praz 1 dl vin alb sec 7 fire de arpagic verde 1 dl smântână 15 g unt 2…

Read more »

Paste cu măsline şi conopidă

16 July 2011
Paste cu măsline şi conopidăO reteta simpla de paste cu masline si conopida din: spaghete din faina sau grau dur, conopida, capere, masline verzi, ceapa, ulei extravirgin de masline, civeta, busuioc, seminte de floarea soarelui si sare. Pastele din faină de alac conţin mai multe fibre decât cele clasice, fiind foarte indicate pentru cei care ţin un regim alimentar…

Read more »

Salată de fasole boabe maro

16 July 2011
Salată de fasole boabe maroO reteta simpla si delicioasa de salata de fasole boabe maro din: fasole boabe, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei din samburi de struguri, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g fasole (boabe) maro din conservă 4 cepe mari 1 leg. pătrunjel (frunze) zeama de la o lămâie 4 lingurite oţet balsamic 8…

Read more »

Tartelete cu aspic de caise

16 July 2011
Tartelete cu aspic de caiseO reteta delicioasa de tartelete cu aspic de caise din: biscuiti uscati, miere, caise, suc de mere, gelatina, lamaie si capsuni. Ingrediente: 1 50 g biscuiţi uscaţi 1 lingură miere pentru aspic: 4 caise 1 pahar suc de mere strecurat 1 lingură gelatină granule 1/2 lămâie pentru decor: căpşuni   Mod de preparare: Spală caisele,…

Read more »

Costite de miel in sos de vin

16 July 2011
Costite de miel in sos de vinO reteta delicioasa de costite de miel in sos de vin din: broccoli, sare, ceapa, usturoi, costite de miel, boabe piper verde si vin rosu sec. Ingrediente: 500 gr. broccoli sare 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde o cana de vin rosu sec Mod…

Read more »

Gnocchi cu carne

15 July 2011
Gnocchi cu carne  O reteta gustoasa de gnocchi cu carne, sare, piper alb, ulei de masline, ceapa rosie, zahar, usturoi, patrunjel, cimbru, busuioc verde, rosii. Ingrediente: 300 g gnocchi sare piper alb 3-4 linguri ulei de măsline 1-2 ceapă roşie 2 linguriţe zahăr 400 g carne tocată o căpăţână usturoi o legătură pătrunjel cimbru proaspăt busuioc verde…

Read more »

File de peşte cu mirodenii şi struguri

15 July 2011
File de peşte cu mirodenii şi struguriO reteta delicioasa file de peste cu mirodenii si struguri din: file de peste calugar, unt, ceapa rosie, struguri albi, cuisoare, nucsoara, praf de ghimbir, anason stelat, scortisoara, sare, piper alb si piper rosu. Ingrediente: 4 fileuri de peşte-călugăr de 150 g fiecare 80 g unt 4 cepe roşii 1 ciorchine mic de struguri albi…

Read more »

Budinca de ciocolata cu piscoturi

15 July 2011
Budinca de ciocolata cu piscoturiO reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu piscoturi din: lapte, esenta de vanilie, oua, zahar, ciocolata si piscoturi. Ingrediente: 8 dl lapte câteva picături de esenţă de vanilie 3 ouă 130 g zahăr 60 g ciocolată 60 g pişcoturi   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, puneţi laptele şi radeţi în el ciocolata. Amestecaţi bine…

Read more »

Supa-crema de porumb

15 July 2011
Supa-crema de porumb  O reteta delicioasa de supa-crema de porumb, telina, morcov, radacina de patrunjel, ceapa rosie, ceapa, verde, ardei capia, piper, marar, costita afumata, crutoane. Ingrediente: 4 ştiuleţi porumb proaspăt 1 ţelină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă roşie 1 legătură ceapă verde 1-2 ardei capia piper 1 legătură mărar crutoane aromate cu sos de…

Read more »

Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb

15 July 2011
Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumbO reteta de Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb din: lipii, ardei gras, porumb, smantana, ulei de masline extravirgin, unt, usturoi, foid e gelatina, amidon, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 200 g porumb 220 ml smântână dulce 200 ml lapte…

Read more »

Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir

15 July 2011
Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbirO reteta delicioasa de triunghiuri de paine prajita cu inele de calamar si ghimbir din: paine toast, inele de calamar, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ghimbir, frunze de busuioc, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă (nefeliată) 600 g inele de calamar 350 g roşii 4 linguri ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Supa delicioasa de rosii cu orez

15 July 2011
Supa delicioasa de rosii cu orez  O reteta simpla si gustoasa de supa de rosii cu orez, sare, piper, boia dulce, prez, tarhon, morcov, cartofi, leustean. Ingrediente: 5 linguri de bulion sare piper boia dulce orez tarhon 1 morcov 1 cartof leuştean Mod de preparare: Se fierb împreună ore­zul, morcovul şi cartoful dat prin râzătoare, în doi litri de apă.…

Read more »

Spumă de ciocolată cu ardei iute

15 July 2011
Spumă de ciocolată cu ardei iuteO reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu ardei iute din: ciocolata amaruie, zahar, frisca lichida, oua, lapte, migdale, frunze de menta si praf de ardei iute. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 150 g zahăr 150 g frişca lichidă 3 ouă 1 dl lapte 1 lingură de migdale, curăţate de pielită câteva frunze de mentă…

Read more »

Biban de mare în crustă de sare

15 July 2011
Biban de mare în crustă de sareO reteta de biban de mare in crusta de sare din: bibani de mare, cimbrisor, patrunjel, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 2 bibani de mare de 600 g fiecare, curăţaţi de maţe, dar nu şi de solzi câteva rămurele de cimbrişor 4 fire de pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei…

Read more »

Compot de rubarba

15 July 2011
Compot de rubarba  O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune!  Rubarba este saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o face potrivita…

Read more »

Cocktail Mountain Skier

15 July 2011
Cocktail Mountain SkierO reteta simpla de Cocktail Mountain Skier din: drambuie, whisky scotian, angostura, albus, menta si lamaie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1 stropd e Angostura 1 albus 1 fir de menta o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare, apoi se toarna bautura…

Read more »

Cotlete de miel cu menta

15 July 2011
Cotlete de miel cu mentaO retea simpla de cotlete de miel cu menta din: cotlete de miel, apa, miere, otet, menta, sare si piper. Ingrediente 4 cotlete mari de miel jumatate de ceasca de apa calduta jumatate de ceasca de miere 1 lingura de otet 2 linguri de menta proaspata tocata sau 1 lingura de frunze de menta uscata…

Read more »

Ghiveci cu pulpa de porc

15 July 2011
Ghiveci cu pulpa de porc  O reteta delicioasa de ghiveci cu pulpa de porc, cartofi, vanata, dovleceil, morcov, mazare, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei gras, patrunjel, sare, piper, bulion, ulei. Ingrediente:  1 kg pulpă de porc 1 kg cartofi 1  vânătă 1 dovlecel 1 morcov o mână de mazăre o mână de fa­sole verde o ceapă 3-4 căţei de…

Read more »

Linguine cu creveţi şi roşii

15 July 2011
Linguine cu creveţi şi roşiiO reteta simpla de linguine cu creveti si rosii din: linguine, creveti, rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g linguine pentru asezonare: 8 creveţi 20 roşii micuţe 2 căţei de usturoi 1/2 ardei iute 3 linguri ulei de măsline extravirgin câteva frunze de busuioc sare…

Read more »

Vitel picant

15 July 2011
Vitel picant  O reteta simpla si gustoasa de vitel picant din: carne de vitel, cartofi, busuioc, ardei iute, bulion, sare, piper, ulei, ceapa. Ingrediente:  1 kg carne de viţel 6 cartofi busuioc 1 ardei iute bulion sare pi­per ulei ceapă   Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi şi se pune la prăjit într-un ceaun…

Read more »

Salată de cuşcuş cu pătrunjel

15 July 2011
Salată de cuşcuş cu pătrunjelO reteta simpla de salata de cuscus cu patrunjel din: zeama de carne de pasare, cuscus, patrunjel, otet, sare, piper negru, chimen, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 600 ml zeama de carne de pasare 300 g cuscus 4 legaturi de patrunjel 8 lingurite de otet sare piper negru macinat 1 lingurita chimen macinat 8…

Read more »

Colac umplut cu salam şi caşcaval

15 July 2011
Colac umplut cu salam şi caşcavalO reteta simpla de colac umplut cu salam si cascaval din: faina alba, drojdie, apa calduta, ulei de masline extravirgin, piper negru, cascaval si salam. Ingrediente pentru aluat: 500 g faină albă 25 g drojdie proaspătă 150 ml apă călduţă 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 linguriţă piper negru   pentru umplutura: 150 g…

Read more »

Păstrăv cu miez de nuci

15 July 2011
Păstrăv cu miez de nuciO reteta simpla si delicioasa de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, miez de nuca, rom, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi de 250 g fiecare 20 g miez de nucă făină 1/2 pahar de rom 10 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub un jet de apă…

Read more »

Cocktail Miami Sunset

15 July 2011
Cocktail Miami SunsetO reteta simpla de Cocktail Miami Sunset din: whisky scotian, suc de mango, suc de portocale, cointreau, siropd e grenadine, cirese si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl suc de mango 4 cl suc de portocale 1 cl Cointreau 1 cl sirop de grenadine 1 cireasa coaja de portocala   Mod…

Read more »

Costite de miel cu broccoli in sos de vin

15 July 2011
Costite de miel cu broccoli in sos de vinO reteta delicioasa de costite de miel cu broccoli in sos de vin din: broccoli, ceapa, usturoi, costite de miel, ulei, boabe de piper verde, vin rosu sec si sare. Ingrediente jumatate de kg. broccoli 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde 250 ml vin…

Read more »

Somon cu flori de dovlecel

15 July 2011
Somon cu flori de dovlecelO reteta delicioasa de somon cu flori de dovlecel din: somon, flori de dovlecel, ceapa, dovlecel, morcov, telina, smantana, unt, supa de legume, nucsoara, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucăţi de somon de 150 g fiecare 12 flori de dovlecel 1 ceapă albă mică 1 dovlecel 1 morcov…

Read more »

Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi

15 July 2011
Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi  O reteta gustoasa de creier cu cartofi, morcovi, oua, faina, pesmet, piper, ulei, unt, zahar, sare Ingrediente:  500g de creier congelat 4 ouă 5 linguri de făină 5 linguri de pesmet 1 praf de piper ulei pentru prăjit 3 morcovi potriviţi 1 lingură de unt 1 praf de sare 2 linguri de zahăr câteva…

Read more »

Tarta delicioasa cu mere

15 July 2011
Tarta delicioasa cu mere  O reteta simpla si delicioasa de tarta cu mere, faina, praf de copt, unt, zahar pudra, galbenus, smantana, lamaie, scortisoara, nuca. Ingrediente aluat: 500 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 gălbenuş 100 ml smântână Ingrediente umplutură: 1,5 kg mere 2 linguri cu zahăr pudră…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 12, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: