RSS

Retete culinare de Paşte #100

13 Apr

Retete de Paste:

Budincă din fulgi de ovăz şi mere

7 March 2011
Budincă din fulgi de ovăz şi mere  O reteta de budinca din fulgi de ovaz, mere, miere, nuca si ulei. Ingrediente: 200 g fulgi de ovăz 1 kg mere 1 pahar nucă măcinată 5 linguri miere 3 linguri ulei   Mod de preparare: Speli merele foarte bine şi le răzui cu tot cu coajă. Le amesteci cu fulgii, nuca şi mierea.…

Read more »

Grătar de crap cu sos de legume

7 March 2011
Grătar de crap cu sos de legume  O reteta de gratar de crap cu sos de legume, morcovi, dovleac, margarina, zahar, coriandru, lamaie, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de crap 3 morcovi 300 g dovleac 100 g margarină 1 lingură zahăr 1 linguriţă coriandru 1 lămâie 1 legătură mărar 4 linguri ulei sare piper   Mod de…

Read more »

Felii cu bezea si gem

7 March 2011
Felii cu bezea si gem  O reteta de bezea cu gem, faina, unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, sare, nuca si esenta de rom. Ingrediente: 200 g făină 200 g unt 2 ouă 200 g zahăr pudră 2 pliculeţe  zahăr vanilat sare Ingrediente bezea: 1 borcan gem de prune (sau altceva, după gust) 200 g nuci 250 g zahăr…

Read more »

Budincă de orez cu gutui

7 March 2011
Budincă de orez cu gutui  O reteta de budinca de orez, gutui, zahar, sare, margarina si coaja de portocala rasa. Ingrediente: 5 gutui potrivite 1 cană orez 15-16 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 50 g margarină (cât o nucă) răzătură de portocală sare   Mod de preparare: Speli gutuile, le cureţi de coajă şi le tai feliuţe potrivit…

Read more »

Prăjitură cu tăraţe

7 March 2011
Prăjitură cu tăraţe  O prajitura cu tarate de grau, zahar, ulei, praf de copt, faina, nuci si stafide. Ingrediente: 3 căni (de ceai) cu tărâţe de grâu 300 g zahăr 2 căni apă 10 linguri ulei 1 linguriţă praf de copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 cană făină 1 cană nuci amestecate cu stafide…

Read more »

Spaghete cu ciuperci şi soia

7 March 2011
Spaghete cu ciuperci şi soia  O reteta de spaghete cu ciuperci, soia, ceapa, suc de rosii, mujdei, piper si sare. Ingrediente: 1 pachet spaghete de 250 g 1 cutie ciuperci 1 pachet granule soia (de 100 g) 2 cepe potrivite 200 ml suc de roşii 150 ml mujdei sare piper   Mod de preparare: Pui spaghetele la fiert respectând…

Read more »

Păstrăv umplut cu orez

7 March 2011
Păstrăv umplut cu orez  O reteta de pastrav umplut cu orez, praz, telina, morcovi, fasole verde, foaie de dafin, otet, masline, sare, piper, vin alb si cimbru. Ingrediente:  1 păstrăv mare 1 fir de praz 1 fir verde de ţelină 2 morcovi o mână fasole verde congelată 1 foaie dafin 2 linguri oţet 50 g măsline 100 g…

Read more »

Cocktail Nicky

7 March 2011
Cocktail NickyO reteta simpla de Cocktail Nocky din: gin, brandy, rom brun, zeama de lamaie, sifon si o felie de limeta. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl brandy 2 stropi de rom brun 1 cl zeama de lamaie sifon o felie de limeta   Mod de preparare: Punem cuburi de gheaţă în pahar pentrru băuturi lungi,…

Read more »

Ciorba de dovlecei cu iaurt

7 March 2011
Ciorba de dovlecei cu iaurtO reteta absolut delicioasa de ciorba de dovlecei cu iaurt din: morcov, ceapa, telina, albitura, orez, dovlecei, iaurt, knorr, sare, sare de lamaie si marar sau patrunjel. Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g orez 75 g dovlecei 500 g iaurt 300 g knorr  sare şi sare de lămâie după…

Read more »

Spumă de portocale

7 March 2011
Spumă de portocale  O reteta de desert cu portocale, albusuri si zaharina. Ingrediente: 2 albuşuri 2 portocale 2-4 tablete de zaharină   Mod de preparare: Razi fin coaja de portocale şi dizolvi zaharina în 2 linguri zeamă de portocale. Baţi albuşurile spumă tare şi încorporezi coaja de portocale şi zaha­rina dizolvată. Pui spuma pregătită în cupe şi…

Read more »

Cum se prepara desert cu fructe de padure si mere (video)

7 March 2011
Cum se prepara desert cu fructe de padure si mere (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara desert cu fructe de padure si mere din: mar, nuci, stafide, fructe de padure, coniac, lamaie si zahar. Ingrediente: mar nuci stafide fructe de padure scortisoara coniac lamaie zahar   Mod de preparare: Se scoate miezul si samburii unui mar, apoi se curata de coaja. Se…

Read more »

Macrou cu legume la cuptor

7 March 2011
Macrou cu legume la cuptor  O reteta de macrou cu cartofi, ceapa, pasta de tomate, ardei gras, ciuperci, vin alb, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente:  1 kg macrou 6 cartofi 2 cepe 2 linguri pastă de tomate 1 ardei gras 200 g ciuperci proaspete 200 ml vin alb 2-3 fire pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare:…

Read more »

Iahnie de linte

7 March 2011
Iahnie de linte  O reteta de iahnie de linte cu ceapa, pasta de rosii, ardei gras, usturoi, foi de dafin, sare, ulei, piper si marar. Ingrediente: 350 g linte (roşie, verde, de care găseşti) 2 cepe 3 linguri pastă roşii 1 ardei gras 4-5 căţei usturoi 2 foi de dafin 100 ml ulei sare piper mărar sau…

Read more »

Muşchi de vita la tavă

7 March 2011
Muşchi de vita la tavă  O reteta de muschi de vita cu usturoi, ulei, vin alb, cimbru si piper. Ingrediente: 1 muşchi de vită 1 căpăţână usturoi 1 lingură ulei 1 pahar vin alb cimbru piper   Mod de preparare: Speli muşchiul, îl împănezi cu usturoi, îl ungi cu ulei, îl presari cu piper şi cimbru şi-l aşezi într-o…

Read more »

Prajitura cu 2 creme si foi cu bulion

7 March 2011
Prajitura cu 2 creme si foi cu bulion  O prajitura cu 2 creme , foi cu bulion, faina, margarina, ulei, zahar, zahar pudra, otet, gem de prune, cacao si amoniac. Ingrediente:  900 g făină 10 linguri apă 10 linguri suc de roşii 10 lin­guri ulei 10 linguri zahăr 1 şi 1/2 linguriţă amoniac 1 linguriţă oţet Ingrediente crema 1: 1/2 l apă…

Read more »

Cocktail Pink Lady II

7 March 2011
Cocktail Pink Lady IIO reteta foarte simpla de Cocktail Pink Lady II din: gin, cherry herring, zeama de lamaie, tonic, felie de lamaie si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl Cherry Heering 2 cl zeama de lamaie tonic o felie de lamaie cirese de cocktail   Mod de preparare: Se pun ginul, lichiorul, zeama de…

Read more »

Ciorbă de Teci (Fasole Verde)

7 March 2011
Ciorbă de Teci (Fasole Verde)O reteta simpla de ciorba de fasole verde din: ceapa, morcov, telina, albitura, fasole verde, rosii sau bulion, usturoi, otet, sare, knorr si marar sau patrunjel. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g fasole verde 500 g cartofi 200 g roşii proaspete sau în bulion 250 g usturoi 20 g…

Read more »

Ruladă cu şuncă

7 March 2011
Ruladă cu şuncăO reteta de rulada cu sunca, cascaval, oua, faina, unt, smantana si sare. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri făină 1 lingură unt 3 linguri smântână 100 g caşcaval sau brânză mai sărată 200 g şuncă presată sare Mod de preparare: Freci untul cu gălbenuşurile şi un praf de sare, apoi adaugi făina, albuşurile bătute spumă…

Read more »

Macrou umplut cu verdeaţă la grătar

7 March 2011
Macrou umplut cu verdeaţă la grătar  O reteta de macrou cu patrunjel verde, lamaie, cimbru uscat, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 macrouri 1 lămâie 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri cimbru uscat 100 ml ulei 4 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi macroul, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi să se…

Read more »

Ciorbă de fasole acrită cu gutui

7 March 2011
Ciorbă de fasole acrită cu gutui  O reteta de ciorba cu fasole alba, ceapa, morcov, pastranac, gogosari, rosii, gutui, cimbru, zahar, sare si leustean. Ingrediente: 172 kg fasole albă 4-5 cepe 1 morcov 1 păstârnac 2 gogoşari 5 roşii 2 gutui 1 linguriţă cimbru 2 linguriţe zahăr sare câteva fire de leuştean verde   Mod de preparare: Alegi şi speli…

Read more »

Pretul la cacao si cafea – la cel mai inalt nivel din ultimii 30 de ani

7 March 2011
Pretul la cacao si cafea – la cel mai inalt nivel din ultimii 30 de aniPretul la cacao a atins un nou maxim al ultimilor 32 de ani, de 3.729 dolari pe tona, din cauza violentelor care au loc pe Coasta de Fildes, care provoaca temeri legate de continuitatea livrarilor, transmite Reuters. Cotatia cafelei este la randul ei in crestere, dupa ce saptamana trecuta a inregistrat cel mai ridicat nivel…

Read more »

Friptură în foitaj

7 March 2011
Friptură în foitaj  O reteta de friptura in foitaj, faina, margarina, sare oua, carne de vita, untura, ceapa, piper si cascaval. Ingrediente foitaj: 350 g făină 250 g margarină 150 ml apă sare 1 ou Ingrediente umplutură: 600 g carne de vită 100 g untură 50 g caşcaval 2 ouă 3 cepe piper sare Mod de preparare:…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Breakfast (video)

7 March 2011
Cum se prepara Cocktail Breakfast (video)O reteta video foarte simpla despre Cum se prepara Cocktail Breakfast. Ingrediente: 1 Eggwhite 2 oz Gin 1 oz Pomegranate Juice

Read more »

Ciorbă de Linte cu Mărar

7 March 2011
Ciorbă de Linte cu MărarO reteta simpla si gustoasa de ciorba de linte cu marar din: linte, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, faina, morcov, telina si albitura, cimbru, usturoi, rosii sau bulion, sare, otet si marar. Ingrediente: linte 400 g ceapă 60 g ulei 50 ml o linguriţă de boia de ardei dulce o lingură de făină mor­cov…

Read more »

Causa de crevete

7 March 2011
Causa de creveteO reteta delicioasa de causa de crevete din: cartofi, crevete, sfecla, avocado, ou, maioneza, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g cartofi fierţi 150 g crevete o jumătate de sfeclă fiartă (mică) o jumătate de avocado tăiat felii un ou fiert 3 linguri de maioneză o jumătate de lămâie sare şi piper după gust  …

Read more »

Ruladă de vitel cu stafide

7 March 2011
Ruladă de vitel cu stafide  O reteta de rulada din carne de vitel cu stafide, orez, lamaie, cepa, usturoi, patrunjel, sare, ou, piper si coriandru. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de viţel 50 g orez 1 lămâie 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 100 g stafide 1 ou sare piper coriandru ulei 1 pahar vin roşu  …

Read more »

Cocktail White Rose

7 March 2011
Cocktail White RoseO reteta foarte simpla de Cocktail White Rose din: gin, zeama de limeta, maraschino si albus. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl zeama de limeta 1 cl Maraschino 1 albus   Mod de preparare: Mixăm bine ingredientele cu gheaţă în shaker şi turnăm băutura într-o cupă de cockteil.

Read more »

Ciorba de pasare cu legume si taitei de casa

7 March 2011

O reteta delicioasa de ciorba de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, telina, albitura, ceapa, praz, ardei gras, dovlecei, taitei de casa, rosii, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel si leustean. Ingrediente: carne de pasăre 500 g morcov 60 g ţelină şi albitură 150 g ceapă 60 g praz 100…

Read more »

Supă de legume cu cimbru

6 March 2011
Supă de legume cu cimbruO reteta delicioasa de supa de legume cu cimbru din: ceapa, ardei gras, dovlecei, patrunjel, telina, morcov, orez, rosie, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, piper, iaurt si patrunjel. Ingrediente: o ceapă un ardei gras doi dovlecei o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un morcov 3 linguri cu orez o roşie o lingură…

Read more »

Salată de păstrăv afumat cu oregano

6 March 2011
Salată de păstrăv afumat cu oreganoO reteta absolut delicioasa de salata de pastrav afumat cu oregano din: pastrav afumat, varza rosie, salata verde, varza alba, varza chinezeasca, ulei de masline, otet, fileuri de ansoa, galbenus de ou, limeta, oregano, sare si piper. Ingrediente: doi păstrăvi afumaţi un sfert de varză roşie un sfert de varză albă un morcov salată verde…

Read more »

Ruladă cu gem de morcovi

6 March 2011
Ruladă cu gem de morcoviO reteta delicioasa de rulada cu gem de morcovi din: unt, lapte, faina, drojdie, oua, zahar vanilinat, esenta de vanilie, gem de morcovi, sare, seminte de mac si menta. Ingrediente: 125 g unt 200 ml lapte dulce 550 g făină 20 g drojdie 3 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă cu esenţă de vanilie…

Read more »

Pui cu legume, usturoi si orez

6 March 2011
Pui cu legume, usturoi si orezO reteta absolut delicioasa de pui cu legume, usturoi si orez din: piept de pui, dovlecel, ardei capia, usturoi, sos de soia, sos worcesterhire, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, scortisoara si fulgi de ardei iute. Ingrediente: doi piepţi de pui un dovlecel doi ardei capia 200 g orez 8 căţei de usturoi o lingură…

Read more »

Salată cu legume şi caracatiţă

6 March 2011
Salată cu legume şi caracatiţăO reteta delicioasa de salata cu legume si caracatita din: caracatita, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, masline, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, vin alb demisec, rosii, salata verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: o carcatiţă de 800 g 50 g boabe de porumb un ardei capia un ardei iute 100 g măsline…

Ciorbă din măruntaie de miel

6 March 2011

O reteta gustoasa de ciorba din maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, morcov, telina, albitura, orez, ceapa verde, iaurt, sare de lamaie sau zeama de varza, sare si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: măruntaie de miel (organe, măţişoare, etc.) 500 g ceapă 60 g morcov 100 ţelină şi albitură 150 g orez…

Read more »

Minichecuri cu mălai si fasole

6 March 2011
Minichecuri cu mălai si fasoleO reteta simpla si gustoasa de minichecuri cu malai si fasole din: faina alba, faina de grau integrala, malai, zahar tos, praf de copt, sare, iaurt, unt, ulei de masline, oua, marar, seminte de floarea soarelui, fasole albe, piper si rosii. Ingrediente: 125 g făină albă 125 g făină de grâu integrală 250 g mălai…

Read more »

Cocktail Messicano

6 March 2011
Cocktail MessicanoO reteta de Cocktal Messicano din: gin, Galliano, Amaretto, sirop de grenadine, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Galliano 1 cl Amaretto 1 cl sirop de grenadine sifon o felie de lamaie   Mod de preparare: Toate ingredientele, cu excepţia sifonului, se mixează bine cu gheaţă în shaker, apoi…

Read more »

Melcişori cu gem de coacăze

6 March 2011
Melcişori cu gem de coacăzeO reteta gustoasa de melcisori cu gem de coacaza din: faina, praf de copt, zahar tos, unt, ou, esenta de migdale, zahar vanilat, sare, dulceata de coacaze, nuca de cocos, scortisoara, sos de vanilie si sos de ciocolata. Ingrediente: 275 g făină un pliculeţ praf de copt 150 g zahăr tos 75 g unt un…

Read more »

”Saramură” de pui cu roşii

6 March 2011
”Saramură” de pui cu roşiiO reteta de supa absolut deliciasa, saramura de pui cu rosii din: carne de pasare, ceapa, ardei gras, rosii sau bulion, sare, knorr, usturoi si patrunjel. Ingrediente: carne de pasăre 600 g ceapă 100 g ardei gras 400 g roşii proaspete sau în bulion 450 g sare şi o linguriţă de knorr 2 căţei de…

Read more »

Paste penne integrale cu pui şi ardei

6 March 2011
Paste penne integrale cu pui şi ardeiO reteta gustoasa de paste penne integrale cu pui si ardei din: paste penne integrale, piept de pui, ardei iute, ardei gras, ardei capia, rosii, faina, vin alb demisec, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, sos de soia si sos de ardei iute. Ingrediente: 300 g paste penne integrale doi piepţi de pui un ardei…

Read more »

Macrou cu salată de fasole

6 March 2011
Macrou cu salată de fasoleO reteta delicioasa de macrou cu salata de fasole din: fasole rosie, fasole fava, ardei capia, ceapa verde, macrou amrinat, rosii cherry, otet balsamic, sos de soia, ulei de masline, seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 100 g fasole roşie boabe 100 g fasole fava doi ardei capia o legătură…

Read more »

19 lucruri care nici nu banuiai ca te ingrasa

6 March 2011
19 lucruri care nici nu banuiai ca te ingrasaDesi tii dieta si faci sport, corpul tau se incapataneaza sa ramana la aceeasi greutate si tu nu intelegi care poate fi motivul? Este timpul sa faci cateva investigatii. Iata cateva posibile cauze, oferite de Handbag.com, care a stat de vorba cu mai multi specialisti in domeniu. Guturaiul Multi dintre cei care sufera de alergii…

Read more »

Salată de paste cu legume si branza de capra

6 March 2011
Salată de paste cu legume si branza de capraO reteta absolut delicioasa de salata de paste cu legume si branza de capra din: paste penne, rosii, boabe de porumb, ardei gras, ardei capia, branza de capra, marar, masline, miez de nuca, seminte de in, seminte de susan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste penne 3 roşii 100 g boabe…

Read more »

Cocktail Blue Top

6 March 2011
Cocktail Blue TopO reteta simpla de Cocktail Bleu Top din: gin, vermut si curacao albastru. Ingrediente: 2,5 cl gin 1,5 cl vermut sec 2 cl Curacao albastru   Mod de preparare: Amestecăm ginul şi vermutul cu gheaţă zdrobită în mixerul electric. Turnăm 2/3 din băutură în paharul pentru băuturi lungi. Adăugăm Curacao în mixer şi amestecăm rapid.…

Read more »

Supă de cartofi cu orez si albitura

6 March 2011
Supă de cartofi cu orez si albituraO reteta delicioasa de supa de cartofi cu morcov, ceapa, telina, albitura, ulei, ardei gras, cartofi, rosii, saer, knorr si marar sau patrunjel. Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 150 g ulei 50 ml ardei gras 50 g cartofi 500 g roşii proaspete sau în bulion 200 g sare şi knorr…

Read more »

Limbă umplută

6 March 2011
Limbă umplută  O reteta de limba de porc umpluta cu ou, paine, patrunjel verde, faina, unt, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente:  1 limbă de porc (cam de 1 kg) 1 ou 1 felie de pâine 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri făină 2 linguri unt 2 linguri smântână 2 linguri lapte sare piper   Mod…

Read more »

Ciorba de stevie cu orez si zeama de varza

6 March 2011

O reteta gustoasa de ciorba de stevie cu orez si zeama de varza din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, stevie, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 50 g ţelină 50 g albitură 50 g orez 75 g ştevie 500 g zeamă de varză 5-600 ml sau puţină sare…

Read more »

Spic de muşchi cu slănină afumată

6 March 2011
Spic de muşchi cu slănină afumată  O reteta de muschi de porc cu slanina afumata, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru si vin alb. Ingrediente:  2 bucăţi de muşchi de 20 cm lungime 1 bucată de slănină afumată de 20 cm 1 căpăţână de usturoi 100 ml ulei sare piper cimbru 1 pahar vin alb   Mod de preparare: Tai fiecare…

Read more »

Antricoate de vitel cu cartofi si morcovi nature

5 March 2011
Antricoate de vitel cu cartofi si morcovi natureO reteta absolut delicioasa de antricoate de vitel cu cartofi si morcovi nature din: antricoate de vitel, bulion, vin rosu, sare, piper, cimbru, maghiran, boia iute, cartofi si morcovi. Ingrediente: 4-5 antricoate vitel bulion vin rosu sare piper cimbru maghiran boia iute 4-5 cartofi 1-2 morcovi Mod de preparare: Se spala antricoatele si se dau…

Read more »

Salată de pui cu caşcaval si grepfrut

5 March 2011
Salată de pui cu caşcaval si grepfrut  O reteta de salata de pui cu cascaval, grepfrut, sfecla rosie, oua, smantana si sare. Ingrediente : 1 piept de pui 2 sfecle roşii mici 1 grepfrut 200 g caşcaval 2 ouă 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Fierbi sau frigi pieptul de pui şi dai sfeclele la cuptor pentru o oră.…

Read more »

Piftie de pasăre cu gâluscuţe de ficat

5 March 2011
Piftie de pasăre cu gâluscuţe de ficat  O reteta de piftie de pasare cu galusti de ficat de pasare, usturoi, morcovi, ceapa, unt, galbenusuri, lapte, sare, piper, patrunjel si ulei. Ingrediente: 1 pasăre de 1 kg (găină, curcan, cocoş, gâscă) 5-6 căţei de usturoi 2 morcovi 200 g ficăţei de pasăre 1 ceapă 100 g unt 3 gălbenuşuri 1 cană lapte…

Read more »

Buseuri cu pastă de creier

5 March 2011
Buseuri cu pastă de creier  O reteta de buseuri cu pasta de creier, margarina, zeama de lamaie, gogosari, castraveti murati, sare si piper. Ingrediente :  250 g creier 150 g margarină (cu unt iese mai fin) 1 lingură zeamă de lămâie 3-4 felii de pâine 1 gogoşar 1 castravete murat sare piper   Mod de preparare: Speli creierul şi-l…

Read more »

Medalion de porc

5 March 2011
Medalion de porc  O reteta de medalion de porc cu morcov, cartofi, vin alb, coniac, castraveti murati, mustar, bulion, sare, marar, piper si ulei. Ingrediente : 400 g muşchi de porc 1 morcov 2 cartofi 100 ml vin alb 50 ml coniac 2 castraveţi muraţi 1 lingură muştar 1-2 linguri bulion 1-2 linguri ulei mărar sare piper…

Read more »

Fleică fiartă în vin

5 March 2011

  O reteta de fleica de porc cu vin alb, piper boabe, foi de dafin, cimbru si sare. Ingrediente :  1 fleică de porc cu şorici 200 ml vin alb piper boabe foi de dafin cimbru sare   Mod de preparare: Speli carnea, o pre­sari cu sare, piper şi cimbru şi o rulezi cu şoriciul…

Read more »

Pui aromat cu legume la cuptor

5 March 2011
Pui aromat cu legume la cuptor  O reteta de pui aromat cu legume, cartofi, ceapa, morcov, usturoi, zeama de lamaie, ulei, bulion, rozmarin. Ingrediente :  1 pui 600 g cartofi 3 cepe mici 2 morcovi 2-3 căţei de usturoi 2 linguri zeamă de lămâie 3-4 linguri ulei 2 linguri bulion rozmarin sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi puiul,…

Read more »

Rulouri de carne si creier

5 March 2011
Rulouri de carne si creier  O reteta de rulouri cu creier, oua, pesmet, faina, ceapa, sare, piper si ulei. Ingrediente :  800 g pulpă de porc 400 g creier 4 ouă 100 g pesmet 4 linguri făină 2 cepe sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea felii potrivite pe care le baţi cu ciocanul de carne şi…

Read more »

Tort glazurat umplut cu cremă de mandarine

5 March 2011
Tort glazurat umplut cu cremă de mandarine  O reteta de tort cu crema de mandarine, faina, zahar, oua, unt, praf de copt, cacao, frisca lichida, piscoturi, branza de vaci, gelatina si scortisoara. Ingrediente:  75 g făină 75 g zahăr 2 ouă 25 g unt 1/2 linguriţă praf de copt 1 şi 1/2 lin­gură cacao Ingrediente crema: 1 cutie de com­pot de…

Read more »

Pulpă de curcan cu piure în cosulet

5 March 2011

  O reteta de pulpa de curcan cu caltabos, ficatei de pui, ceapa verde, masline verzi, ou, sare, piper, unt, cartofi si foi de placinta. Ingrediente:  1 pulpă de curcan 2 felii de caltaboş 2 ficăţei de pui (sau 1 ficat de curcan) 2 cepe verzi sau 1 ceapă uscată 6 măsline verzi 1 felie…

Read more »

Plăcintă cu mac

5 March 2011
Plăcintă cu mac  O reteta de placinta cu mac, cartofi, unt, zahar pudra, faina, oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, gem de prune si zahar vanilat. Ingrediente : 500 g cartofi fierţi 200 g  unt 200 g zahăr pudră 600 g făină 2 ouă 1 plic praf de copt sare coajă rasă de lămâie…

Read more »

Duet de peşte cu migdale prajite

5 March 2011
Duet de peşte cu migdale prajiteO reteta delicioasa de duet de peste cu migdale prajite din: sol, languste, masline negre, sparanghel, busuioc, ulei de masline si un sfert de rosie. Ingrediente: 150 g file de peşte pe care englezii îl numesc sol, două bucăţi de languste, patru măsline negre, cinci bucăţi de sparanghel proaspăt, cinci-şase bucăţi de migdale descojite, două…

Read more »

Ciorba de loboda cu orez si leustean

5 March 2011
Ciorba de loboda cu orez si leusteanO reteta aboslut delicioasa de ciorba de loboda cu orez si leustean din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, loboda, bors, sare, knorr si patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 50 g ţelină 50 g albitură 50 g ulei 30 ml orez 75 g lobodă 600 g borş 5-600 ml sare şi o linguriţă…

Read more »

Chec cu vin roşu

5 March 2011
Chec cu vin roşuO reteta delicioasa de chec cu vin rosu, oua, margarina, zahar, faina, scortisoara, cacao, praf de copt si coaja rasa de portocala. Ingrediente :  4 ouă 1 ceaşcă vin roşu 250 g margarină 250 g zahăr 250 g făină 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 linguriţă coajă rasă de…

Read more »

Ceafă de porc cu sos de caşcaval

5 March 2011
Ceafă de porc cu sos de caşcaval  O reteta de ceafa de porc cu sos de cascaval, smantna, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg ceafă de porc 250 ml smântână 100 g caşcaval sare piper ulei 2-3 fire de pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii, o presari cu sare şi piper, o laşi puţin deoparte,…

Read more »

Parfait de ficat pe pat de brioşă

5 March 2011
Parfait de ficat pe pat de brioşă  Ficatul de gâscă se marinează în arparetto, lapte, sare şi şampanie. Se lasă cinci-şase ore. Se strecoară, se aşază pe o tavă şi se introduce în cup­torul încins 55 de minute. Se scoate şi se lasă opt ore în frigider. Cu ajutorul unui blender, pateul se face mousse. Brioşa (aluat de cozonac) se introduce…

Read more »

Salata de cartofi cu file de pastrav

5 March 2011
Salata de cartofi cu file de pastravO reteta foarte gustoasa de salata de cartofi cu file de pastrav din: cartofi, ceapa, supa, mustar, nectarine sau caise, file de pastrav afumat si salata creson. Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 ceapa 150 ml de supa 1 lingura mustar 2 nectarine sau 6 jumatati de caise 400 g file de pastrav afumat 1/2…

Read more »

Varză roşie cu afumături si cartofi la cuptor

5 March 2011
Varză roşie cu afumături si cartofi la cuptor  O reteta de varza rosie cu carnati, kaizer, cartofi, unt, lapte, faina, cascaval, sare, piper, cimbru, nuci. Ingrediente:  500 g varză roşie 500 g cartofi 200 g kaizer 2 cârnaţi 1 ceapă 40 g unt 150 ml lapte 1 lingură făină 250 ml smântână 50 g nuci măcinate 100 g caşcaval sare piper cimbru…

Read more »

Ciorbă Ţărănească de Văcuţă

5 March 2011
Ciorbă Ţărănească de VăcuţăO reteta delicioasa de ciorba taraneasca de vacuta din: carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, dovlecei, mazare sau fasole verde, sare, knorr si leustean. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g varză…

Bors de vita

4 March 2011
Bors de vitaO reteta de bors de vita din: carne de vita, bors, ceapa, morcov, telina, patrunjel sau pastarnac, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: apa carne de vita- cam 500 g jumatate de litru de bors o ceapa un morcov o telina mica o radacina de patrunjel sau de pastarnac verdeata: patrunjel sare piper   Mod de…

Read more »

Cocktail Resolute

4 March 2011
Cocktail ResoluteO reteta simpla de Cocktail Resolute din: gin, apricot brandy, limonda si felii de piersici Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Apricot brandy limonda felii de piersici   Mod de preparare: Se mixează bine în shaker gheaţa, ginul şi brandy-ul, apoi se toarnă în paharul pentru băuturi lungi peste cuburi de gheaţă şi se complează…

Read more »

Salata de ciuperci cu cotlete de miel

4 March 2011
Salata de ciuperci cu cotlete de mielO reteta delicioasa de salata de ciuperci cu cotlete de miel din: ciuperci, usturoi, salate, morcovi, ulei de masline, sare, piper, coriandru, patrunjel, iaurt, smantana, suc de portocale si cotlete de miel. Ingrediente: 200 g de ciuperci (champignons) 3 fire de usturoi 3 salate 2 morcovi mari 3 linguri de ulei de măsline sare piper…

Read more »

Pachetele cu şuncă

4 March 2011
Pachetele cu şuncăO reteta simpla si gustoasa de pachetele cu sunca din: faina, ulei de masline, oua, lapte, sunca, drojdie, ceapa, ardei gras, frunze de spanac, unt, seminte de mac, piper si marar. Ingrediente: 250 g făină 75 ml ulei de măsline două ouă 200 ml lapte dulce 100 g şuncă 10 g drojdie o ceapă un…

Read more »

Ciorba de macrou cu rozmarin

4 March 2011
Ciorba de macrou cu rozmarinO reteta gustoasa de ciorba de macrou cu rozmarin din: macrou, dovlecel, ciuperci, ardei gras, rosii, orez, praz, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, ardei iute, rozmarin, sare, piper si bors. Ingrediente: un kilogram de macrou un dovlecel 500 g ciuperci un morcov un ardei gras 4 roşii două linguri cu orez un fir de…

Read more »

Salata de fasole rosie boabe cu porumb

4 March 2011
Salata de fasole rosie boabe cu porumbO reteta delicioasa de fasole rosie boabe cu porumb din: fasole rosie, ceapa verde, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, usturoi, ardei capia, sos de soia, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: 200 g fasole roşie boabe o legătură ceapă verde 100 g boabe de porumb din con­servă seminţe…

Read more »

Cocktail Great Britain

4 March 2011
Cocktail Great BritainO reteta simpla de cocktail Great Britain din: gin, drambuie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Drambuie 3 cl zeamă de lămâie sifon Mod de preparare: Se amestecă bine ginul cu Drambuie şi zeamă de lămâie în shaker, apoi se toarnă în paharul de whisky, în care s-au pus anterior…

Read more »

Dovlecei umpluţi cu carne de pui

4 March 2011
Dovlecei umpluţi cu carne de puiO reteta de dovlecei umplut cu carne de pui din: carne de pui, ciuperci, dovlecei, ceapa, paine, pasta de tomate, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de pui 200 g ciuperci 4 dovlecei o ceapă o felie de pâine 5 roşii o lingură cu pastă de tomate…

Read more »

Salata cu mozarella si piper cayenne

4 March 2011
Salata cu mozarella si piper cayenneO reteta delicioasa de salata cu mozarella si piper chayene din: samburi de pin, file de pui, ulei de masline, sare, piper, salata de camp, rosii cherry, otet balsamic, mozarella, paine integrala si piper chayenne. Ingrediente: 2 linguri de sâmburi de pin 2 buc. de file de pui (a 150 g) 3 linguri de ulei…

Read more »

Piept de raţă cu sos de smochine

4 March 2011
Piept de raţă cu sos de smochineO reteta delicioasa de piept de rata cu sos de smochine din: piept de rata, ficat de gasca, jumatate de smochina, sos de smochine, cimbru, piure de cartofi si ciuperci. Ingrediente: 100 g piept de raţă 30 g ficat de gâscă o jumătate de smochină proaspătă sos de smochine un fir de cimbru piure de…

Read more »

Salată de homar

4 March 2011

O reteta simpla si gustoasa de salata de homar din: salata creata, homar, piper, radacina de telina, sofran, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: trei feluri de salată creaţă 35 g homar sare piper negru zdrobit 10 g rădăcină de ţelină şofran ulei de măsline vin alb     Mod de preparare: Homarul se…

Read more »

Ciorbă de porc a la grec

4 March 2011
Ciorbă de porc a la grecO reteta de ciorba de porc a la grec din: carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, smantana, ou, sare, sare de lamaie, marar si patrunjel verde. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g orez 75 g smântână 150 g un ou sare…

Read more »

Medalion din ficat de gâscă pe pat de căpşune

4 March 2011

O reteta foarte simpla si gustoasa de medalion din ficat de gasca pe pat de capsune din: capsune si ficat de gasca. Ingrediente: o jumătate de căpşună 20 g ficat de gâscă   Mod de preparare: Se sotează ficatul în unt, sare şi piper. Se lasă la rece două-trei ore. Se taie medalion patru bucăţi…

Read more »

Mousse de ciocolată cu fructul pasiunii

4 March 2011
Mousse de ciocolată cu fructul pasiuniiO reteta delicioasa de mousse de ciocolata din: piure de fructul pasiunii, cacao neagra, foi de gelatina, brandy, ou si zahar sau indulcitor natural. Ingrediente: 60 ml piure de fructul pasiunii trei linguri cacao neagră două foi mari de gelatină (5 g) 300 g tofu silk o lingură de brandy două albuşuri de ou 60…

Read more »

Cum se prepara omleta cu branza (video)

4 March 2011
Cum se prepara omleta cu branza (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara omleta cu branza. Omleta este unul din preparatele cele mai uzuale pentru micul dejun. Prepararea unei omlete poate fi o adevarata provocare mai ales cand ai impresia ca nu mai are loc in tigaie.  Invata azi cum se prepara omleta cu branza perfecta! Ingrediente: 2 eggs…

Read more »

Cocktail Green Devil

4 March 2011
Cocktail Green DevilO reteta delicioasa de cocktail green devil din: gin, juice, lichior de menta, frisca lichida, sifon si felii de pepene. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl lime juice 1 cl creme de menthe (lichior de menta) 1 cl frisca lichida sifon felii de pepene   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele, cu exceptia sifonului, intr-un…

Read more »

Ciorbă de pui ţărănească cu albitură

4 March 2011

O reteta delicioasa de ciorba de pui taraneasca cu albistura din: carne de pasare, morcov, telina si albitura, ceapa, ulei, ardei gras, varza alba, cartofi, fidea, fasole verde, bors, sare si leustean. Ingrediente: carne de pasăre 500 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ceapă 60 g ulei 50 ml ardei gras 100…

Read more »

La o degustare, în căutarea vinului perfect

4 March 2011
La o degustare, în căutarea vinului perfectDacă sunteţi connaisseuri, aici puteţi gusta cele mai noi sortimente. Dacă sunteţi amatori, aici puteţi afla de ce şi mai ales cum se bea un vin bun. Din ce în ce mai multe localuri şi magazine de vinuri din Bucureşti organizează degustări, aşa că aveţi de unde alege. Roşu, alb sau rosé, cu tradiţie sau…

Read more »

Sibas marinat

4 March 2011
Sibas marinatO retete foarte gustoasa de sibas marinat din: sibas, coaja de portocala, boabe de coriandru, sare, marar, piper si ulei de masline. Ingrediente: 25 g sibas coajă de portocală două boabe de coriandru sare mărar piper negru zdrobit o lingură ulei de măsline   Mod de preparare: Se face o marinată din toate ingredientele şi…

Read more »

Carpaccio de vită cu parmezan si busuioc

4 March 2011

O reteta foarte simpla si delicioasa de carpaccio de vita cu parmezan si busuioc din: carpaccio de vita, parmezan, busuioc, piper si ulei de masline. Ingrediente: patru carpaccio de vită 20 g brânză parmezan o frunză de busuioc piper negru zdrobit ulei de măsline   Mod de preparare: Brânza se rade, frunza de busuioc se…

Read more »

Pui cu broccoli şi fructe exotice, la wok

4 March 2011
Pui cu broccoli şi fructe exotice, la wokO reteta absolut delicioasa de pui cu broccoli si fructe exotice la wok din: piept de pui, broccoli, ardei gras rosu, fructe de rambutan, ananas, morcov, sos de peste, sos de mango, ardei iute, lemongrass si o frunza de kaffir. Ingrediente: 100 g piept de pui tăiat fâşii 2-3 flo­rete broccoli 1/4 ardei gras roşu,…

Read more »

Prajitura Lamaita

4 March 2011
Prajitura LamaitaO reteta delicioasa de prajitura lamaita din: faina, zahar, zahar vanilat, galbenus, unt, amidon, frisca, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 250 g de făină 2 linguri de zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 1 gălbenuş 125 g de unt rece Pentru umplutură: 5 gălbenuşuri 1 lingură de amidon 5…

Read more »

File de porc haiducesc

4 March 2011

O reteta absolut delicioasa de file de porc haiducesc din: file de porc, miez de seminte, ardei iute, unt, pesmet, boia dulce, sare, piper si ceapa murata in vin rosu. Ingrediente: 220 g file de porc 70 g miezuri de seminţe o jumătate de ardei iute 70 g unt 10 g pesmet 3 g boia…

Read more »

Stridie

4 March 2011
StridieO reteta foarte simpla si delicioasa de stridie din: dtridie, fenel, branza brie, sare, piper, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: o stridie 30 g fenel 10 g brânză brie sare piper ulei de măsline lămâie   Mod de preparare: Fenelul se taie julien. Se amestecă bine cu brânza, sarea, piperul, uleiul şi puţină zeamă…

Read more »

File de somon cu sos de struguri

4 March 2011
File de somon cu sos de struguriO reteta absolut delicioasa de file de somon cu sos de struguri din: file de somon, supa de peste, faina, boabe de struguri, broccoli, ardei gras, telina, morcov, unt, sare si piper. Ingrediente: 230 g file de somon 200 ml supă de peşte 30 g făină 10 boabe struguri albi şi negri 30 g broccoli…

Read more »

Salată de camp

4 March 2011
Salată de campO reteta de salata de camp din: salata de camp, rosii cherry, bacon, file de pui, sare, piper, amestec de verdeata si ulei de germeni. Ingrediente: 200 g de salată de câmp 300 g de roşii cherry 100gde bacon 2 buc. de file de pui (a 150 g) sare piper amestec de verdeaţă 3 linguri…

Read more »

Vita cu morcovi si alte legume

4 March 2011
Vita cu morcovi si alte legumeO reteta absolut delicioasa de: vita cu morcovi si alte legume din: carne de vita, sare, piper, ulei, supa, morcovi, ceapa, maghiran, coacaze, foaie de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 1,5 kg de carne de vită (fără grăsime) sare piper 2 linguri ulei 1 l de supă 1 kg de morcovi mici 6 cepe…

Read more »

Ciorbă de legume ilfoveană

4 March 2011
Ciorbă de legume ilfoveanăO reteta de ciorba de legume ilfoveana din: morcov, ceapa, telina si albitura, ardei gras, ulei, cartofi, rosii, ou, faina, bors, corcoduse, knorr si leustean. Ingrediente: morcov 100 g; ceapă 100 g; ţelină şi albitură 150 g; ardei gras 100 g; ulei 50 ml; cartofi 200 g; roşii proaspete sau în bulion 200 g; un…

Read more »

Pui cu fructe de mare

4 March 2011
Pui cu fructe de mareO reteta foarte simpla si absolut delicioasa de pui cu fructe de mare din: piept de pui, fructe de mare, ceapa rosie, ardei gras, soia, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 150 g piept de pui 80 g fructe de mare 30 g ceapă roşie 30 g ardei gras 20 ml soia 40 ml vin…

Read more »

Salata targoveţilor

4 March 2011
Salata targoveţilorO reteta foarte simpla si gustoasa de salata din: cartofi, ceapa rosie, morcov, macrou, sare, piper, salata verde, patrunjel si tarhon. Ingrediente: 200 g cartofi o jumătate de ceapă roşie 30 g morcov 130 g macrou sare piper salată verde pătrunjel tarhon Mod de preparare: Salata verde se spală, se rupe şi se pune într-un…

Read more »

Piept de raţă pe pat de papaya

4 March 2011

O reteta delicioasa de piept de rata pe pat de papaya din: papaya, piept de rata, ulei de masline, vin rosu, cimbru si o portocala. Ingrediente: o felie de papaya 40 g piept de raţă o linguriţă de ulei de măsline vin roşu cimbru o portocală   Mod de preparare: Se face o marinată din…

Read more »

Spaghete cu morcovi si rosii

4 March 2011
Spaghete cu morcovi si rosiiO reteta simpla si absolut delicioasa de spaghete cu morcovi si rosii din: spaghete, sare, rosii, morcovi, usturoi, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g de spaghete sare 4 roşii 3 morcovi 1 arpagic 1 căţel de usturoi 5 linguri de ulei de măsline piper 75 g de parmezan ras   Mod de…

Read more »

Salată de ceapă cu cântaţi si conopidă murată

4 March 2011
Salată de ceapă cu cântaţi si conopidă murată  O reteta simpla si gustoasa de salata de ceapa cu carnati si conopdida din:  carnati, conopida murata, masline, muschi de porc afumat, oua, lamaie, gogosari si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg ceapă 1/2 kg măsline mari 1/2 kg cârnaţi afumaţi 5-6 bucheţele conopidă în oţet 200 g muşchiuleţ afu­mat de porc 4 ouă 1…

Supă de roşii cu orez

3 March 2011
Supă de roşii cu orezOreteta gustoasa de supa de rosii cu orez din: morcov, ceapa, ardei gras, ulei, orez, rosii, pasta de tomate, zahar, sare, knorr si patrunjel verde. Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g ţelină sau albitură 60 g ardei gras 50 g ulei 50 ml orez 50 g roşii proas­pete sau în bulion 500 g o…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Appetiser (video)

3 March 2011
Cum se prepara Cocktail Appetiser (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Appetiser Ingrediente: 1/2 oz Gin 1/2 oz Dubonnet 2 oz Orange Juice

Read more »

Aperitiv cu şuncă si măsline

3 March 2011
Aperitiv cu şuncă si măsline  O reteta de aperitiv cu sunca, masline, oua, faina, cascaval, busuioc si sare. Ingrediente : 7 ouă 7 linguri făină 100 g şunculiţă ţărănească 150 g caşcaval 100 g măsline 1 plic praf de copt 1 linguriţă busuioc sare Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi adaugi gălbenuşurile frecate…

Read more »

Rulouri de şuncă umplute cu sos de hrean

3 March 2011
Rulouri de şuncă umplute cu sos de hrean  O reteta de rulouri de sunca umplute cu sos de hrean, carne de porc, margarina, lapte, sare, piper, morcovi, telina, gulie, mustar, maioneza si iaurt. Ingrediente: 6 felii de şuncă presată 100 g carne porc 100 g margarină 2 linguri hrean ras 1 lingură unt 1 cană lapte sare piper Ingrediente garnitură: 2 morcovi…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute

3 March 2011
Reteta zilei: ChifteluteO retete foarte gustoasa de chiftelute din: carne de porc tocata, cartofi, oua, sare, piper, ulei si usturoi Ingrediente: 2 kg carne de porc tocata 3-4 cartofi 3 oua sare piper ulei 1 capatana usturoi Mod de preparare: Carnea tocata se amesteca cu cartofii tocati, sarea, piperul, usturoiul pisat si cu oualele pana devine o…

Read more »

Ciorba de perisoare cu albitura

3 March 2011
Ciorba de perisoare cu albituraO reteta foarte gustoasa de ciorba de perisoare din: carne de vita, ou, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, orez, rosii, pasta de tomate, bors, sare, piper si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de vită (sau amestec) 300 g un ou ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras…

Read more »

Cocktail Dog Cooler

3 March 2011
Cocktail Dog CoolerO reteta delicioasa de Cocktail Dog Cooler din: gin, suc de mere, curaco triple sec si ginger ale. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl suc de mere 1 cl Curacao Triple Sec Ginger Ale   Mod de preparare: Mixăm bine ginul cu sucul de mere, cu Curaşao şi cu gheaţă, în shaker. Turnăm băutura într-un…

Read more »

Salata de andive cu pere

3 March 2011
Salata de andive cu pereO reteta absolut delicioasa din salata de andive cu pere din: andive, rucola, pere, miez de nuca, bacon, otet de mere, suc de lamaie, ulei de seminte de struguri, ulei de rapita, miere, sare si piper. Ingrediente: 2 andive de 100 g  rucola  2 pere 4 linguri de miez de nucă tocat 4 felii de…

Read more »

Ciorbă de porc cu hrean

3 March 2011
Ciorbă de porc cu hrean  O ciorba din carne de porc, hrean, morcovi, ceapa, zeama de varza, untura, boia, faina, sare si piper. Ingrediente :  1/2 kg carne de porc 5 morcovi 5 bucăţi hrean 1 ceapă 1 l zeamă de varză 2 linguri untură 1 linguriţă boia 2 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Tai carnea…

Read more »

Peste cu morcovi si mustar

3 March 2011
Peste cu morcovi si mustarO retete simpla si delicioasa de peste cu morcovi si mustar din: morcovi, unt, supa, sare, piper, smantana, mustar, patrunjel si file de peste. Ingrediente: 250 g de morcovi 1 linguriţă de unt 75 ml de supă sare piper 2 linguri de smântână 1 linguriţă de muştar clasic 2 linguriţe de pătrunjel tocat 1 file…

Read more »

Chec cu jambon

3 March 2011
Chec cu jambon  O reteta de chec cu jambon, faina, oua, parf de copt, masline verzi, telemea, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 200 g jam­bon 1 plic praf de copt 100 ml ulei 200 g măsline verzi 150 g telemea 100 ml vin alb sare piper unt cât o nucă  …

Read more »

Prăjitură cu fructe deshidratate si brânză dulce

3 March 2011
Prăjitură cu fructe deshidratate si brânză dulce  O reteta de prajitura cu fructe deshidratate, branza dulce, oua, zahar, zahar vanilat, faina, gelatina si lamaie. Ingrediente:  750 g brânză de vaci 5 ouă 180 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 60 g făină 1 plic gelatină pentru decor 1 lămâie 500 g fruc­te deshidratate (căpşuni, cireşe, prune)   Mod de preparare: Laşi…

Read more »

Salată cu pesto şi caise

3 March 2011
Salată cu pesto şi caiseO reteta de salata cu pesto si caise din: ceapa, caise, otet, sirop de artar, suc de portocale, coaja de portocala, sos pesto, sare, piper, salata, varza rosie, andiva si miez de nuca. Ingrediente: 1 ceapă 3 caise 2 linguri oţet 1 linguriţă sirop de arţar (sau miere) sucul şi coaja de la o portocală…

Read more »

Prăjitură cu migdale si frisca

3 March 2011
Prăjitură cu migdale si friscaO reteta gustoasa de prajitura cu migdale si frisca din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, oua, amidon, galbenusuri, baton de vanilie, frisca, miere si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 cub de drojdie 200 ml de lapte călduţ 500 g de făină 100 g de zahăr 100 g de unt moale 1…

Read more »

Supa crema de pui cu smantana si crutoane

3 March 2011
Supa crema de pui cu smantana si crutoaneO retete simpla si foarte gustoasa de supa crema de pui cu smantana si crutoane din: piept de pui, bulion de pui, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, piper, smantana, patrunjel verde si crutoane. Ingrediente: carne (piept) de pui 350 g bulion de pui 2 1 unt 100 g 2-3 linguri de făină lapte 100 ml…

Read more »

Tarta picanta cu morcovi

3 March 2011
Tarta picanta cu morcoviO reteta gustoasa si simpla de tarta picanta cu morcovi din: faina, unt, ou, morcovi, sare, ghimbir, smantana, oua, parmezan, piper si miez de nuca tocat. Ingrediente: pentru aluat: 200 g făină 100 g de unt 1 ou Pentru topping: 750 g de morcovi sare 5 cm de ghimbir proaspăt 200 ml de smântână 3…

Read more »

Cocktail New Orleans Fizz

3 March 2011
Cocktail New Orleans FizzO reteta gustoasa de Cocktail new Orleans Fizz din: gin, zeama de lamaie, albus, zahar pudra, lichior de portocale, sifon si cirese. Ingrediente: 5 cl gin 3 cl zeama de lamaie 1 albus 1 lingurita zahar pudra 1 cl lichior de portocale sifon cirese de cocktail   Mod de preparare: Mixăm bine ginul cu sucul…

Read more »

Prăjitură cu vanilie, branza de vaci si stafide

3 March 2011
Prăjitură cu vanilie, branza de vaci si stafideO reteta delicioasa de prajitura cu vanlie, branza de vaci si stafide din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, oua, budinca de vanilie, lapte, branza de vaci, zahar vanilat, lamaie, stafide, fulgi de migdale, si unt. Ingrediente: 1 cub de drojdie 200 ml de lapte 400 g de făi­nă 100 g de zahăr 100 g…

Read more »

Fursecuri cu nucă

3 March 2011
Fursecuri cu nucă  O reteta de fursecuri cu nuca, faina, unt, zaharina si nuca. Ingrediente : 200 g făină 200 g unt 3 ouă 1 pahar nucă măcinată 4-5 pastile zaharină   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul şi gălbenuşurile şi întinzi o foaie din care tai fursecuri cu un pahar. Baţi apoi albuşurile spumă, adaugi…

Read more »

Ciorba de pui cu rosii si fidea

3 March 2011

O reteta absolut delicioasa de ciorba de pui cu rosii si fidea din: carne de pui, ceapa, morcov, telina, orez, ardei gras, rosii, knorr, fidea si o legatura de patrunjel. Ingrediente: carne de pui 500 g ceapa 60 g morcov 60 g telina 60 g orez 50 g ardei gras 100 g rosii proaspete sau…

Read more »

Gogonele murate umplute

3 March 2011
Gogonele murate umplute  O reteta de gogonele umplute cu carne de porc, ceapa, orez, oua, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gogonele murate 600 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 3 ouă 1 legătură mărar 3 linguri ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai câte un căpăcel…

Read more »

Mămăligă cu magiun de prune

3 March 2011
Mămăligă cu magiun de prune  O reteta de mamaliga cu magiun de prune, untura, zahar pudra si sare. Ingrediente:  300 g mălai 400 g magiun 1 lingură untură 2 linguri zahăr pudră sare   Mod de preparare: Faci o mămăligă mai moale , din apă, mălai şi un praf de sare. Ungi un vas cu untură, pui un strat…

Read more »

Salată cu pui si fulgi de migdale

3 March 2011
Salată cu pui si fulgi de migdaleO reteta absolut delicioasa de salata cu pui si fulgi de migdale din: fulgi de migdale, ulei de rapita, sare, piper, salata, varza rosie, usturoi verde, otet balsamic si ulei de nuci. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale 2 linguri ulei de rapiţă 3 buc. file de pui (a 150 g) sare piper 2 salate…

Read more »

Ciorbă de linte

3 March 2011
Ciorbă de linte  O reteta de ciorba de linte galbena, costita afumata, ceapa, usturoi, cimbru, otet si sare. Ingrediente:  350 g linte galbenă 150 g costiţă afumată 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 lingură cimbru oţet sare   Mod de preparare: Alegi lintea, o speli şi o laşi să se înmoaie în apă caldă, de seara…

Read more »

Cocktail Pink Panther

3 March 2011
Cocktail Pink PantherO reteta delicioasa de Cocktail pink Panther din: gin, vodca, sirop de grenadine, zeama de lamaie, albus si zahar pudra. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vodca 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie 1 albus 1 lingurita de zahar pudra   Mod de preparare: Amestecăm ingredientele cu gheaţă într-un mixer electric.…

Read more »

Paste cannelloni cu sos picant

3 March 2011
Paste cannelloni cu sos picantO reteta absolut delicioasa de paste cannelloni cu sos picant din: sos cu chili, rulouri cannelloni, unt, ceapa verde, spanac, pui, sunca, branzeturi, oua, piper si diferite condimente. Ingrediente: 1 borcan de sos cu chili 6 rulouri cannelloni 2 linguri de unt 1 legătură de ceapă verde, tocată 1 pachet de spanac congelat 200 g…

Read more »

Chec de morcovi cu costită afumată

3 March 2011
Chec de morcovi cu costită afumată  O reteta de chec cu morcovi, costita, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: 1200 g morcovi 20 felii subţiri de costiţă 4 ouă 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Tai morcovii bucăţi, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu ouăle. Potriveşti de sare şi…

Read more »

Salată de fasole si hering

3 March 2011
Salată de fasole si hering  O salata de fasole alba, hering, ceapa, ulei, otet, ou si marar. Ingrediente: 200 g fasole albă cu boabe mai mari 1 hering sărat 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingură oţet 1 ou fiert 1 legătură mărar   Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat de seara până dimineaţa, iar a doua zi…

Read more »

Chiftele de orez cu jumări

3 March 2011
Chiftele de orez cu jumări  O reteta de chiftele cu orez, jumari, ou, usturoi, ceapa, morcovi, faina, marar, sare si piper. Ingrediente : 1 cană orez 1 ou 300 g jumări 3 căţei usturoi 1 ceapă 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Pui orezul la fiert cu 4 căni de apă…

Read more »

Salată Caprese cu taitei shirataki

3 March 2011
Salată Caprese cu taitei shiratakiO reteta de salata caprese cu taitei shirataki din: asparagus, taitei shirataki, rosii, mazare, mozzarella, busuioc, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Este o nouă abordare a unei salate tipic italieneşti. Ingrediente: 500 g asparagus, tăiat în felii subţiri, pe lungime (cu un instrument special pentru curăţarea/decojirea legumelor) 200 g tăieţei…

Read more »

Găluste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

3 March 2011
Găluste de cartofi umplute cu chiftelute fierte  O reteta de galuste de cartofi, carne, bulion, ou, faina, sare, piper, cascaval si unt. Ingrediente : 600 g carne 2 linguri bulion 1 ou 1 linguriţă făină sare piper ulei 50 g caşcaval 100 g smântână Ingrediente aluat : 1 kg cartofi 1 ou 200 g făină sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Prăjitură cu foi si spumă cu gem

3 March 2011
Prăjitură cu foi si spumă cu gem  O reteta de prajitura cu foi, gem, faina, galbenusuri, zahar, amoniac, otet si zahar pudra. Ingrediente foi: 650-700 g făină 3 gălbenuşuri 9 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă oţet Ingrediente spumă: 3 albuşuri 1 lămâie 400 g gem de zmeură 2 linguri zahar pudră   Mod de preparare: Amesteci…

Read more »

Salata eisberg cu crutoane

2 March 2011
Salata eisberg cu crutoaneO reteta gustoasa de salata eisberg cu crutoane din: salata eisber, ridichi, muguri de soia, amestec de verdeata, suc de portocale, ulei de germeni, oua, piept de curcan afumat si crutoane. Ingrediente: 1 salată eisberg 1 legătură de ridichi 100 g de muguri de soia 200 g de amestec de verdeaţă (leurdă şi arpagic) 6…

Pulpe de pui cu condimente la gratar

2 March 2011
Pulpe de pui cu condimente la gratarO reteta simpla si foarte gustoasa de pulpe de pui la gratar din: pulpe de pui, sare, piper si condimente. Ingrediente: 6-8 pulpe de pui sare piper condimente Mod de preparare: Se spala pulpele de pui, se condimenteaza si se pun pe gratar. Cand se rumenesc pe o parte se intorc. Se servesc calde cu…

Read more »

Mămăligă cu ouă în suncă si cu ciuperci

2 March 2011
Mămăligă cu ouă în suncă si cu ciuperci  O reteta delicioasa de mamaliga, oua, sunca, ciuperci, ceapa, castraveti murati, cascaval, vin rosu, bulion, boia, foaie de dafin si ulei. Ingrediente: 8 ouă 8 felii şuncă 600 g ciuperci 1 ceapă 400 g mălai 2 castraveţi muraţi 150 g caşcaval 1 pahar vin roşu 2 linguri bulion 1 lingură zahăr 1 foaie dafin…

Read more »

Mâncare de castraveti muraţi cu cartofi si jumări

2 March 2011
Mâncare de castraveti muraţi cu cartofi si jumăriO reteta de mancare de castraveti murati cu cartofi si jumari din: cartofi, castraveti murati, jumari, morcovi, ceapa, bulion, sare, piper si foaie de dafin. Ingrediente: 1kg cartofi 200 g castraveţi muraţi 300 g jumări 2 morcovi 2 cepe 1 lingură bulion sare piper 1 foaie dafin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, le…

Read more »

Borş de fasole grasă

2 March 2011
Borş de fasole grasăO reteta gusoasa de bors de fasole grasa din: fasole galbena, zarzavat, bors, bulion de rosii, ceapa, ardei iute, sare si leustean verde. Ingrediente: 300 g fasole grasă, galbenă 5 linguri zarzavat tăiat cu­buleţe 1,5 l borş 4 linguri bulion de roşii o ceapă un ardei iute sare leuştean verde   Mod de preparare: Fasolea,…

Read more »

Cocktail Desert Storm

2 March 2011
Cocktail Desert StormO reteta simpla si gustoasa de Cocktail Desert Storm din: gin, sambuca, frisca lichida si sifon. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl Sambuca 4 cl frisca lichida sifon   Mod de preparare: Mixăm toate ingredientele, cu excepţia sifonului, cu gheaţă, într-un shaker, apoi turnăm în paharul de cocteil. Completăm cu sifon.

Read more »

Tocană picantă

2 March 2011
Tocană picantă  O reteta de tocana picanta cu carne de porc, ceapa, ciuperci, usturoi, boia, patrunjel, sare, piper, ulei si smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne macră de porc 4 cepe mari 100 g ciuperci 2-3 căţei de usturoi 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel sare piper boabe şi măcinat ulei smântână   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Paste cu legume si mozarella

2 March 2011
Paste cu legume si mozarellaO reteta de pasta cu legume si mozarella din: paste, sare, ceapa rosie, dovlecei, ulei, otet balsamic, piper, sos bolognese, mozarella si cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben 200 g dovlecei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsamic piper 1 borcan de sos Bolognese 250 g mozarella cimbru…

Read more »

Supa de dovleac si cartofi

2 March 2011
Supa de dovleac si cartofiO reteta simpla si gustoasa de supa de dovleac si cartofi din: ceapa, miez de dovleac, cartofi, ulei, supa de legume, smantana, sare, piper alb, nucsoara, curry si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă 500 g miez de dovleac 500 g cartofi 1 lingură ulei 1 l supă de legume (din concentrat) sau mai mult, dacă este…

Read more »

Ciorba de legume cu suc de rosii si paste

2 March 2011
Ciorba de legume cu suc de rosii si pasteO reteta de ciorba de legume cu suc de rosii si paste din: cartofi, dovlecel, ardei, ceapa alba, praz, usturoi, telina, morcovi, patrunjel, telina, paste si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi un dovlecel 2 ardei o ceapa alba un praz piper o capatana de usturoi o telina 3 morcovi patrunjel telina frunze un litru…

Read more »

Cocktail London Fever

2 March 2011
Cocktail London FeverO reteta simpla si gustoasa de cocktail London Fever din: gin, rom alb, sirop de limeta, sirop de grenadine, sifon si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl rom alb 3 cl sirop de limetă 2 cl sirop de grenadine sifon coajă de lămâie   Mod de preparare: Turnăm ingredientele într-un pahar de…

Read more »

Cornulete cu marmeladă

2 March 2011
Cornulete  cu marmeladă  O reteta de cornulete cu marmelada, faina, unt, galbenus, drojdie, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt sau mar­garină 2 gălbenuşuri + 1 ou 20 g drojdie 4 lin­guri lapte 4 linguriţe zahăr 6 linguri marmeladă sare   Mod de preparare: Faci în făină o adâncitură în care pui drojdia,…

Read more »

Supă de dovleac şi ciuperci

2 March 2011
Supă de dovleac şi ciuperciO reteta simpla si gustoasa de dovleac si ciuperci din: ciuperci, dovleac, unt, ceapa, usturoi, ulei, piept de pui, supa de legume, sare, piper, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci curăţate 500 g dovleac o ceapă 50 g unt un căţel de usturoi 3 linguri ulei 200 g piept de pui 1 l…

Read more »

Covoras cu mac si glazura de ciocolata

2 March 2011
Covoras cu mac si glazura de ciocolataO reteta de covoras cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, sare, mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, nuci, ciocolata alba de post, ciocolata amaruie de post si zahar vanilat. Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 150 zahar pudra un praf de sare linguri de mac o lingura de miere…

Read more »

Tocană de ceapă

2 March 2011
Tocană de ceapă  O reteta de tocana din ceapa, untura, smantana, boia si sare. Ingrediente:  4 cepe mari 1 lingură untură 2 linguri smântână 1 vârf de cuţit boia sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în untura topită. Potriveşti de sare, torni şi 1/2 ceaşcă de apă şi laşi să se…

Read more »

Ratatouille cu pui

2 March 2011
Ratatouille cu puiO reteta absolut delicioasa de ratatouille cu pui din: pui, ceapa alba, ardei gras, dovlecel, vanata, uleid e masline, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: un pui, împărţit în 10-12 bucăţi 1 ceapă albă şi 1 ceapă roşie mare 2 ardei graşi 400 g roşii 1 dovlecel 1 vânătă mică 6 linguri ulei de…

Read more »

Paste Pollo e Funghi

2 March 2011
Paste Pollo e FunghiO reteta absolut delicioasa de paste Pollo e funghi (pui si ciuperci) din: sos de rosii, ciuperci, piept de pui, ulei de masline extra virgin, rosii cherry, ceapa, usturoi, piper, parmezan si paste integrale. Ingrediente: 1 borcan de sos de roşii 1 conservă ciuperci feliate 1 piept de pui dezosat, tăiat în bucăţi 1 linguriţă…

Read more »

Orez cu costita si cârnaţi în straturi

2 March 2011
Orez cu costita si cârnaţi în straturi  O reteta simpla si gustoasa de orez, costita afumata, carnati, bulion, sare, piper si ulei. Ingrediente : 1/2 kg orez 3 linguri bulion 300 g cârnaţi 300 g costiţă afumată sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi orezul în 2 l de apă cu un praf de sare. In acest timp tai cârnaţii…

Read more »

Cartofi şi legume coapte, cu şuncă

2 March 2011
Cartofi şi legume coapte, cu şuncăO reteta simpla si gustoasa de cartofi si legume coapte, cu sunca din: cartofi, morcovi, praz, dovlecel, sare, ceapa, unt, faina, smantana, supa de legume, sunca, patrunjel, maghiran, piper, nucsoara, cascaval si galbenusuri. Ingrediente: 600 g cartofi cu coaja roşie 2 morcovi 1 praz mic 1 dovlecel sare 1 ceapă 1 lingură de unt 1…

Read more »

Ciupercuţe în vin alb

2 March 2011
Ciupercuţe în vin albO reteta simpla si gustoasa de ciupercute in vin alb din: ciuperci, sos de rosii, ceapa, sare, piper, oregano, marar, cascaval si vin alb. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 linguri sos de roşii o ceapă sare piper oregano mărar caşcaval ras 50 ml vin alb   Mod de preparare: Curăţă ciupercuţele de pieliţă, la fel…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Allen Special (video)

2 March 2011
Cum se prepara Cocktail Allen Special (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Allen Special. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Maraschino Liqueur

Read more »

Ruladă de cartofi cu ghebe

2 March 2011
Ruladă de cartofi cu ghebe  O reteta de rulada cu ghebe, cartofi, ulei,faina, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 250 g ghebe din conserve sau de la congelator 100 ml ulei 200 g făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Amesteci apoi cu uleiul, făina, sare şi piper. Scurgi ghebele din…

Read more »

Telină cu sos de vin

2 March 2011
Telină cu sos de vinIngrediente:  2-3 ţeline 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 pahar vin alb 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai cuburi şi o pui la fiert în apă cu sare. In alt vas pregăteşti sosul de vin.Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la…

Read more »

Crutoane pentru supă

2 March 2011
Crutoane pentru supăO reteta foarte simpla de crutoane pentru supa din: felii de paine si ulei. Ingrediente: două felii de pâine 50 ml ulei   Mod de preparare: Se taie coaja de la pâine, iar miezul se taie în cuburi de câte 1 cm. Se încinge uleiul în tigaie şi se pun cuburile de pâine sau de…

Read more »

Cum să slăbeşti combinând „inteligent” alimentele

2 March 2011
Cum să slăbeşti combinând „inteligent” alimentelePeştele cu o porţie de cartofi natur şi lămâie, brânza cu pâine, friptura cu legume sau cu o salată de varză sunt considerate de nutriţionişti asocieri potrivite pentru a scădea în greutate Pierderea în greutate nu presupune doar o restricţie calorică şi intensificarea programului de fitness, susţin medicii nutriţionişti. Potrivit experţilor, atunci când vrem să…

Read more »

Briose cu banane si cacao

2 March 2011
Briose cu banane si cacaoO reteta simpla de briose cu banane si cacao din: lapte degresat, oua, unt, faina, praf de copt, sare, zahar caca si banane pasate. Ingrediente: 6 linguri lapte degresat 2 ouă 10 linguri unt topit 2 căni făină 1 linguriţă praf de copt sare 3/4 cană zahăr 150 g cacao 2 banane pasate   Mod…

Read more »

Budincă de varză acră

2 March 2011
Budincă de varză acră  O reteta de budinca de varza acra, ceapa, pasta de tomate, carne de porc, smantana, cascaval si rozmarin. Ingrediente: 1 varză acră 3-4 cepe 3 linguri pastă de  tomate 4-5 felii pulpă de porc sau ceafă afumată 100 g smântână 50 g caşcaval 1 linguriţă rozmarin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, speli varza…

Read more »

Cocktail Blue Velvet

2 March 2011
Cocktail Blue VelvetO reteta simpla si gustoasa de Cocktail Blue Velvet din: gin, curacao, vermut sec, cirese si coaja de portocala. Ingrediente: 2,5 cl gin 2 cl Curacao albastru 1,5 cl vermut sec cireşe de cockteil coajă de portocală   Mod de preparare: Amestecăm ingredientele alcoolice în paharul de mixare, apoi turnăm continutul în cupa de cockteil.…

Read more »

Mucenici zemoşi

2 March 2011
Mucenici zemoşiO reteta de mucenici zemosi din: faina, sare, apa, nuca, scortisoara, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat si zahar dupa gust. Ingrediente: aluatul: 500 g făină un praf de sare apă cât cuprin­de zeama: 400 g de nucă, din care 1/2 măcinate, 1/2 tocate 10 g scorţişoară măcinată coaja rasă de la o…

Read more »

Delicatesa cu nuci

2 March 2011
Delicatesa cu nuciO reteta de delicatesa cu nuci din: foi de placinta, nuci, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocale, zahar vanilat, sare, margarina, portocale si vanilie. Ingrediente: un kilogram foi subtiri de placinta un kilogram nuci 500 g zahar coaja de la 2 lamai coaja de la o portocala un praf de sare 2 pliculete de…

Read more »

Mucenici umpluţi

2 March 2011
Mucenici umpluţiIngrediente: 700 g făină 50 g margarină 2 lin­guri ulei 100 g zahăr 50 g drojdie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente umplutură şi decor: 500 g miez de nucă 200 g miere 1 esenţă de portocale 50 g zahăr Ingrediente sirop: 400 ml apă 1 esenţă de portocale 1…

Read more »

Ciorbă cu carne de porc si prune uscate

2 March 2011
Ciorbă cu carne de porc si prune uscate  O reteta de ciorba cu carne de porc, prune uscate, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, oua, faina, smantana, unt, otet, sare si patrunjel verde. Ingrediente : 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăci­nă pătrunjel 250 g prune uscate 2 ouă 230 g făină 200 g smân­tână 40 g unt 1…

Read more »

Plăcintă cu shirataki, crevete şi cîrnaţi

2 March 2011
Plăcintă cu shirataki, crevete şi cîrnaţiO reteta de placinta cu shirataki, crevete si carnti din: taitei shirataki, oua, dovlecel, morcov, ceapa, crevete curd, carnati, faina, sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de 200 g tăieţei shirataki 3 ouă 2 căni dovlecel ras 1/2 cană morcov ras 1/2 cană ceapă tocată 200 g crevete crud tocat 200…

Read more »

Tartă cu mere caramelizate

2 March 2011
Tartă cu mere caramelizateO reteta delicioasa de tarta cu mere caramelizate din: migdale macinate, ou, miere, coaja de lamaie, unt, mere, dulceata de caise si pesmet. Ingrediente: 50 g migdale, măcinate 1 ou 5-6 linguri de miere coaja rasă de la o jumătate de lămâie 150 g unt unt pentru uns tava 1 kg mere 2 linguri dulceaţă…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 13, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: