RSS

Retete culinare de Paşte #86

13 Apr

Retete de Paste:

Salată de andive cu nuci

31 May 2011
Salată de andive cu nuciSe curăţă 4 andive şi frunzele se taie transversal în fâşii. Se curăţă 2 portocale şi se scot feliile, aruncând toate pieliţele albe. Se păstrează sucul rezultat şi se amestecă împreună cu 1 lingură miere, 3 linguriţe oţet balsamic alb, sare şi 4 linguri ulei (de exemplu, ulei de nuci). Intr-o salatieră se amestecă andivele…

Read more »

Salată de piersici cu sorbet de vin

31 May 2011
Salată de piersici cu sorbet de vinIntr-un castron mare şi plat, se toarnă 300 ml vin dulce şi se dă la congelator cca 3 ore; la interval de 15 min., se scoate castronul din frigider şi se amestecă, pentru a nu se forma cristale de gheaţă. Se aşază într-un strecurătoare 1 conservă de piersici (850 ml), iar piersicile se taie cuburi.…

Read more »

Terrină de somon

31 May 2011
Terrină de somonSe curăţă şi se taie felii 150 g castravete; se presară sare şi se lasă să se pătrundă 10 min. Se înmoaie 4 foi gelatină. Se tapetază cu folie o formă de chec şi se plachează fundul şi marginile cu felii de somon afumat (cca 150 g). Se taie cuburi 50 g somon afumat şi…

Read more »

Rulade de pui cu spanac si branza

31 May 2011
Rulade de pui cu spanac si branzaSe curăţă, se spală şi se opăreşte 1 kg spanac; se lasă apoi să se scurgă şi se stoarce. Se toacă spanacul şi se amestecă împreună cu 150 g brânză feta sau telemea zdrobită, 50 g brânză ricotta sau urdă, 3 linguri pesmet, 1 gălbenuş, sare şi piper. Se încinge cuptorul la 180 °C. Carnea…

Read more »

Supă deasă de varză şi ardei gras

31 May 2011
Supă deasă de varză şi ardei grasO reteta de supa deasa de varza si ardei gras din: paste, varza, ardei gras, ardei iute, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 120 g paste (macaroane) 1 varză mică 1 ardei gras gaiben, mic 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume ulei extravirgin…

Read more »

Cum se prepara Salau cu sos alb si castraveti acri (video)

31 May 2011
Cum se prepara Salau cu sos alb si castraveti acri (video)O reteta video despre cum se prepara salau cu sos alb si castraveti acri din: file de salau, ceapa verde, rosii cherry, creveti, smantana, piper verde, castraveti, ulei, sare si piper. Ingrediente: file de salau ceapa verde rosii cherry creveti smantana lichida piper verde catraveti ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie o…

Read more »

Omletă pufoasă cu roşii şi busuioc

31 May 2011

Se separă albuşurile şi se bat gălbenuşurile cu 1 linguriţă de apă, 2 linguri de frunze de busuioc verde mă­runţii 4 roşii prunişoară cură­ţate de seminţe şi tocate şi se presară piper după gust. Se bat albuşurile spumă. Se în­corporează 1 lingură de spu­mă în compoziţia de gălbe­nuşuri cu verdeaţă, apoi se încorporează cu grijă…

Read more »

Brânză de capră marinată

31 May 2011
Brânză de capră marinatăSe încălzesc 6 linguri suc de struguri albi cu 4 linguri oţet balsamic alb, sucul de la 1/2 lămâie, 4 linguri ulei. Se adaugă 2 linguri stafide şi 4 linguri capere şi se toarnă peste 4 porţii rotunde de brânză de capră proaspătă (a 40 g). Se acoperă şi se dă la frigider 60 min.…

Read more »

Ingheţată cu foi de napolitană

31 May 2011
Ingheţată cu foi de napolitanăO reteta de ingheatata cu foi de napolitana din: foi de napolitana, oua, zahar, faina, nuca macinata, lapte, frisca, zahar vanilat, nes, cacao si ciocolata de menaj. Ingrediente: 3 foi de napolitană 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat…

Read more »

Tartă cu spanac si telemea

31 May 2011
Tartă cu spanac si telemeaSe topesc 50 g unt. Se lasă să se decongeleze 4 foi de plăcintă congelate. Se ung cu unt 3 foi şi se suprapun, nu foarte exact. Se acoperă cu cea de-a pa­tra foaie. Se tapetează cu ele o for­mă de tartă unsă (0, 26 cm) şi se dă la frigider. Se încinge cuptorul la…

Read more »

Salată de sparanghel crud

31 May 2011
Salată de sparanghel crudSe decojesc 500 g sparanghel alb şi se taie ca­petele lemnoase. Se taie felii, ca şi 1 legătură ridichi şi 150 g mazăre mange-tout. Se taie rondele 1 legătură ceapă verde. Se amestecă 3 linguri oţet balsamic alb, 2 linguriţe muştar dulce şi 2 linguriţe muştar iute, un praf de sare, piper, zahăr; se înglobează…

Read more »

Cocktail Bahia II

31 May 2011
Cocktail Bahia IIO reteta simpla de Cocktail Bahia II din: rom alb, rom brun, crema de cocos si suc de mango. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl rom brun 2 cl crema de cocos 4 cl suc de mango   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu gheata in shaker pana cand amestecul devine spumos. Apor,…

Read more »

Omletă cu ardei si cartofi si piept de pui

31 May 2011

Se adăugă la retetă asta 115 g piept de pui fără piele tăiat cubulete. Se prăjeşte cu ceapa şi ardeiul la pasul 2. Se prepară o omletă sufleu: se bat albuşurile până când se întăresc şi se adaugă peste ouăle întregi bătute si peste sosul Tabasco la pasul 3. Omleta va părea mai mare, dar…

Read more »

Limbă de mare la pachet

31 May 2011
Limbă de mare la pachetO reteta de limba de mare la pachet din: limba de mare, nuca de cocos, ardei iute, coriandru, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, sare, si frunze proaspete de coriandru. Ingrediente: 2 limbi-de-mare întregi, cam 250 g fiecare pentru marinată: 25 g nucă de cocos, uscată, fără adaos de zahăr 1-2 ardei iuţi verzi, fără seminţe,…

Read more »

Cuşcuş dulce cu fructe uscate

31 May 2011

Am plecat de la reteta asta. In loc de stafide şi prune se pot folosi alte fructe uscate, de exemplu pere sau piersici. In loc de coajă de portocală, se ia coaja rasă de la un grepfrut mic sau de la o lămâie. Prunele sunt o sursă importantă de fibre, vitamine, minerale şi fitochimice. De…

Read more »

Cremă de ciocolată amăruie

31 May 2011

Se încălzesc 60 ml lapte, miezul de la 1/2 păstaie de vanilie şi 25 g ciocolată amăruie. Se înmoaie în apă rece 1 foaie gelatină. Se bat la bain-marie 1 gălbenuş, 1 lingură lichior de cioco­lată, 1 lingură zahăr. Se înglobează laptele cu ciocolată, 1 lingură cacao şi 1 praf de scorţişoa­ră. Se amestecă până…

Read more »

Supă-cremă de mazăre cu cascaval

31 May 2011
Supă-cremă de mazăre cu cascaval  Se framanta un aluat din 50 g faina, 1 varf cutot praf de copt, 25 g parmezan ras si 2 linguri de smantana. Se infasoara aluatul in folie si se da la frigider circa 30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 C. Pe planseta tapetata cu faina, se intinde o foaie de aluat…

Read more »

Sos fin acrisor pentru carne de miel

31 May 2011

O reteta de sos fin acrisor pentru carnea de miel din: lamaie, peltea de portocale, coaja de portocale, mustar, otet de mere si vin alb. Ingrediente: 1 lamaie 200gr peltea de portocale coaja rasa de la o portocala 2 lingurite de mustar 2 lingurite otet de mere 50 ml vin alb Mod de preparare: Fierbeti…

Read more »

Totul despre carnea de miel

31 May 2011
Totul despre carnea de mielCarnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm.  In plus este foarte frageda, iar100 de grame contin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grasime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol. Beneficii pentru sanatate: este o sursa bogata de proteine: 100 grame…

Read more »

Cocktail Don Frederico II

30 May 2011
Cocktail Don Frederico IIO reteta simpla de Cocktail Don Frederico II din: rom alb, galliano, apricot brandy, sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 2 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine suc de portocale   Mod de preparare: Cu exceptia sucului de portocale, ingredientele se mixeaza cu cuburi…

Read more »

Căpşune marinate spicy

30 May 2011
Căpşune marinate spicyO reteta delicioasa de capsune marinate spicy din: capsune, zahar vanilat, suc de portocale sau visine, pipet roz sau rosu, ingheata si frunze de menta. Ingrediente: 500 g căpşune 1 plic zahăr vanilat 100 ml de suc (de portocale sau de vişine) 1 vârf de cuţit de piper roz sau roşu 1 cutie de îngheţată…

Read more »

Supă deasă de orz

30 May 2011
Supă deasă de orzO reteta delicioasa de supa deasa de orz din: orz, foi de dafin, usturoi, varza, anghinare, cartofi, dovlecei, gulii, morcovi, fenicul, rosii, pancetta, parmezan, hasma, supa de carne, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 120 g orz perlat 2 foi de dafin 3 căţei de usturoi 1 varză mică 2 anghinare 150 g cartofi…

Read more »

Omletă cu ciuperci şi verdeţuri

30 May 2011
Omletă cu ciuperci şi verdeţuriO reteta delicioasa si simple de omleta cu ciuperci si verdeturi din: oua, hasmatuchi, tarhon, cibuleta, apa, sare, piper, ciuperci, usturoi si unt fara sare. Omleta este un fel de mâncare preparat rapid şi cu uşurinţă din câteva ingrediente simple. Această variantă umplută cu ciuperci poate fi servită şi la prânz sau la cină, cu…

Read more »

File de porc cu legume

30 May 2011
File de porc cu legumeCuptorul se încinge la 200 °C. Se spală şi se curăţă 300 g roşii cherry, 1 dovlecel, 1 fir praz, 1 bulb de fenicul. Roşiile se taie jumătăţi, feniculul şi dovleceii felii, prazul în rondele. Se toacă 1/2 legătură rozmarin, 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă. Se taie în trei o bucată de 600…

Read more »

Omletă cu ardei si cartofi

30 May 2011
Omletă cu ardei si cartofiO reteta simpla si gustoasa de omelta cu ardei si cartofi din: cartof rosu, ceapa, ardei verde, oua, albusuri, sos Tabasco, sare si paine integrala prajita. Ingrediente: 1 cartof mijlociu rosu taiat cubulete (aproximativ 115 g) 1 ceapa mijlocie tocata 75 g ardei verde tocat 2 oua mijlocii 3 albusuri 1/2 lingita sos tabasco sare…

Read more »

Compot de mango

30 May 2011
Compot de mangoSe decojesc 2 fructe de mango; pulpa se desprinde în felii de pe sâm­burele lemnos. Cu un instru­ment special, se taie steluţe din feliile de mango. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 fire de busuioc. Se pun la fiert 100 ml apă împreună cu sucul stors de la o lămâie şi 50 g…

Read more »

Supă deasă de grau dur

30 May 2011
Supă deasă de grau durO reteta simpla de supa deasa de grau dur din: grau dur, andive, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, praf de ardei rosu, pecorino, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 150 g grâu dur 600 g andive 2 cartofi 2-3 roşii 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi praf de ardei roşu, iute pecorino…

Read more »

Cocktail Dunlop

30 May 2011
Cocktail DunlopO reteta simpla de Cocktail Dunlop din: rom alb, sherry dry si angostura. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sherry dry 1 strop de Angostura   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu Angostura si cu cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna in paharul de sherry.

Read more »

Somon pe pat de orez salbatic

30 May 2011
Somon pe pat de orez salbatic400 g amestec de orez sălbatic se pun la fiert în apă clocotită cu sare, potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se cu­răţă de sâmburi şi se taie rondele 1 ardei iute. Se decojeşte 1 căţel de usturoi şi se toacă. Se decojeşte 1 bucăţică de ghimbir (cca 2 cm) şi se dă pe răzătoarea mică.…

Read more »

Cuşcuş dulce

30 May 2011
Cuşcuş dulceO reteta gustoasa de cuscus dulce din: cuscus, stafide, prune uscate, coaja si zeama de portocala, lapte degresat, nectarine si crema de branza. Cuşcuşul nu se serveşte doar ca garnitură. Se poate servi cu mâncăruri picante sau dulci, de exemplu în amestec cu cereale delicioase, fructe uscate şi proaspete. Ingrediente: 225 g cuscuş 85 g…

Read more »

Cambulă la cuptor cu varză pak choi

30 May 2011
Cambulă la cuptor cu varză pak choiO reteta gustoasa de cambula la cuptor cu varza pak choi din: cambula, coaja si suc de portocala, ardei iute, miere, sos de soia, otet de orez, anason, varza pak choi, ulei de susan, suc de lamaie, sare, piper, usturoi, ghimbir si ulei de masline. Ingrediente: 4 felii cambula, cam 125 g fiecare coaja rasa…

Read more »

Musli cu mango

30 May 2011

Am plecat de la reteta asta. Se înmoaie fulgii de ovăz în lapte bătut în loc de lapte. Chiar înainte de servire, se amestecă 25 g de migdale si 20 g seminţe de floarea-soarelui, ambele toca­te, apoi se adaugă 1 banană zdrobită şi 1 mango tăiat bucăţi. Se serveşte cu iaurt biodegresat Alunele sunt o…

Read more »

Pui în stil turcesc cu arome rafinate

30 May 2011
Pui în stil turcesc cu arome rafinateO reteta gustoasa de pui in stil turcesc cu arome rafinate din: fileurid e piept de pui, ulei de masline, chimen, fenugrec sau hulba, sare, piper, frunze de salvie, branza de capra, sunca si rosii pasate. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 lingură ulei de măsline chimen fenugrec sau…

Supă cu tăiţei de casă şi bob

30 May 2011
Supă cu tăiţei de casă şi bobO reteta de supa cu taitei de casa si bob din: taitei cu ou, bob, morcovi, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, pancetta, andive, pecorino, foaie de dafin, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 200 g tăieţei cu ou făcuţi în casă şi tăiaţi fâşii late 200g bob 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină…

Read more »

File de miel pe pat de roşii picante

30 May 2011
File de miel pe pat de roşii picanteO reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri de miel, cimbru, ulei de masline, ceapa, sare, piper, pulpa de rosii, scortisoara, cardamom, cuisoare, boia, coriandru si miere. Ingrediente: 4 fileuri de miel (a cca 120 g) 1/2 legătură cimbru 4 linguri ulei de măsline 4 cepe sare, piper 1…

Read more »

Musli cu fructe

30 May 2011
Musli cu fructeO reteta simpla de musli cu fructe din: fulgi de ovaz, stafide, mar, zeama de lamaie, alune, seminte de dovleac, seminte de susan, capsuni, iaurt degresat si miere. Ingrediente: 115 g fulgi de ovăz 115 g sultanine (stafide mari) 250 ml lapte degresat 1 măr 2 linguriţe zeamă de lămâie 25 g alune tocate 15…

Read more »

Cocktail Botnia 84

30 May 2011
Cocktail Botnia 84O reteta simpla de Cocktail Botnia 84 din: rom alb, apricot brandy, grand marnier, suc de portocale si ginger ale. Ingrediente: 1,5 cl rom alb 1,5 cl Apricot Brandy 1,5 Grand Marnier 4 cl suc de portocale Ginger Ale   Mod de preparare: Amestecam romul cu brandy si Grand Marnier intr-un pahar de bar, apoi…

Read more »

Smoothie cu caise si iaurt

30 May 2011

Am plecat de la reteta asta. Folositi caise uscate pentru un smoothie mai bogat in betacarotene si fibre. Se fierb la foc mic 200 g de caise uscate in 900 ml de ceai Earl grey, timp de 30 de minute sau pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna intr-un blender.…

Read more »

Sparanghel cu cuşcuş

29 May 2011
Sparanghel cu cuşcuşO reteta simpla si delicioasa din: sparanghel, sare, zahar, supa de legume, cuscus, pesmet, menta, patrunjel, suc de lamaie, portocale, lichior de portocale, unt si piper. Ingrediente: 1 kg sparanghel sare 3 linguriţe zahăr 500 ml supă de legume 250 g cuscus (instant) 50 g pesmet 4 linguri ulei de măsline 1 lingură mentă tocată…

Read more »

Peşte la cuptor cu tahini si lămaie

29 May 2011
Peşte la cuptor cu tahini si lămaieO reteta de peste la cuptor cu tahini si lamaie din: fileuri de peste, sare, piper, ulei de masline, pasta tahini, suc de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, usturoi, patrunje, felii de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peşte, cum ar fi cod, eglefin sau cambulă, cam 125 g fiecare sau 4 peşti mici,…

Read more »

Spumă de sparanghel cu salsa de somon afumat si mărar

29 May 2011
Spumă de sparanghel cu salsa de somon afumat si mărarO reteta de spume de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar din: sparanghel alb, sparanghel verde, zahar, nucsoara, suc de lamaie, gelatine, frisca lichida, ceapa verde, marar, somon afumat, hrean, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 500 g sparanghel verde 1 linguriţă zahăr nucşoară 5 linguri suc…

Read more »

Smoothie cu căpşuni şi iaurt

29 May 2011
Smoothie cu căpşuni şi iaurtO reteta delicioasa de smoothie cu capsuni si iaurt din: capsuni, zeama si coaja de portocale, iaurt degresat, zahar pudra, capsuni si portocala. Ingrediente: 450 g capsuni coapte curatate zeama si coaja rasa de la 1 portocala mare 225 iaurt degresat 1 lingura zahar pudra, sau dupa gust (optional) pentru ornat: 4 capsuni mici 4…

Read more »

Plăcintă uşoară de eglefin cu pesto

29 May 2011
Plăcintă uşoară de eglefin cu pestoO reteta delicioasa de placinta usoara de eglefin cu pesto din: fileuri de eglefin, frunza de dafin, lapte, sare, piper, cartofi albi, pesto, praz, cidru, faina, creveti, smantana, peste si rosii. Ingrediente: 300 g fileuri de eglefin 300 g fileuri de eglefin afumat 1 frunză mare de dafin 500 ml lapte degresat sare şi piper…

Read more »

Cocktail Arawak

29 May 2011
Cocktail ArawakO reteta simpla de Cocktail Arawak din: rom brun, cream cherry si angostura. Ingrediente: 4,5 cl rom brun 3 cl Cream Cherry 3 stropi de Angostura   Mod de preparare: Turnam romul si sherry-ul in paharul de whisky peste doua cuburi de gheata. Adaugam Angostura si amestecam.

Read more »

Ingheţată cu alune, căpşune si ciocolată

29 May 2011
Ingheţată cu alune, căpşune si ciocolatăO reteta de ingheata cu alune, capsune si ciocolata din: capsune, zahar, frisca, ciocolata amaruie, alune nesarate, lamaie, albus si un praf de sare. Ingrediente: 500 g căpşune 300 g zahăr 500 ml frişcă lichidă 100 g ciocolată amăruie 100 g alune nesărate 1/2 lămâie 1 albuş 1 praf de sare   Mod de preparare:…

Read more »

Supa de ciuperci cu smantana

29 May 2011
Supa de ciuperci cu smantanaO reteta delicioasa de supa de ciuperci cu smantana din: ciuperci, smantana, ceapa, usturoi, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 400 g smantana 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2 linguri cu unt 1 legatura de marar sare Mod de preparare Taie ceapa marunt si caleste-o usor in untul topit. Adauga ciupercile taiate…

Read more »

Salată de sparanghel cu frigarui de pui

29 May 2011
Salată de sparanghel cu frigarui de puiO reteta de salata de sparanghel cu frigarui de pui din: pulpe superiaore de pui, praz, supa, sos de soia, zahar brun, sparanghel, pastai de mazare, ulei, sare, zahar, suc de lamaie, wasabi si otet de vin alb. Ingrediente: 1,2 kg pulpe superioare de pui sau piepti de pui (fara oase si piele) 2 fire…

Read more »

Retete de post: Naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel

29 May 2011
Retete de post: Naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjelO reteta simpla de post de naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel din: naut, patrunjel, cartof, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si ardei iute. Ingrediente: 350 grame naut inmuiat peste noapte o mana de patrunjel proaspat un cartof doi catei de usturoi ulei de masline zeama de lamaie doi ardei iuti…

Read more »

Shake cu banane si mango

29 May 2011
Shake cu banane si mangoO reteta delicioasa de smoothie cu banane si mango din: mango, banana, lapte degresat, suc de portocale, zeama de lamaie, zahar pudra, inghetata de iaurt cu vanilie si frunze de menta verde. Ingrediente: 1/2 mango copt 1 banana mica coapta taiata 125 lapte degresat 125 ml suc de portocale 2 lingurite zeama de lamaie 1…

Read more »

Pacheţele de sparanghel cu unt si limette

28 May 2011
Pacheţele de sparanghel cu unt si limetteO reteta delicioasa de pachetele de sparanghel cu unt si limette din: sparanghel alb, sare, piper, suc de limette, unt, cimbru, coaja de limette si sunca afumata. Ingrediente: 1 kg sparanghel alb sare piper suc de limette 1 linguriţă zahăr 50 g unt 2 fire cimbru 1 lingură coajă de limette rasă 8 felii şuncă…

Read more »

Cum se prepara Strudel cu carne si ciuperci (video)

28 May 2011
Cum se prepara Strudel cu carne si ciuperci (video)O reteta video despre cum se prepara strudel cu carne si ciuperci din: ciuperci, sotita, praz, ceapa, oua, pesmet, unt, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: ciuperci costita praz ceapa oua pesmet unt smantana foietaj patrunjel sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun 50 grame de unt la topit, apoi se adauga costita afumata taiata…

Read more »

Ingheţată de căpşune cu ananas

28 May 2011
Ingheţată de căpşune cu ananasO reteta gustoasa de ingheatata de capsune cu ananas din: zahar, compot de ananas, frisca, capsune, sos de capsuni si lamaie. Ingrediente: 300 g zahăr 1 cutie compot (600 g) de ananas 300 ml frişcă lichidă 150 g căpşune sos de căpşuni 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cu trei ore înainte de preparare, introduci…

Read more »

Sparanghel cu trei sosuri

28 May 2011
Sparanghel cu trei sosuriO reteta delicioasa de sparanghel cu trei sosuri din: sparanghel alb, unt, zahar, mazare, ceapa, supa, menta, smantana, mango, ghimbir, ulei, coaja de limeta, hribi, galbenusuri, suc de lamaie, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg sparanghel alb 170 g unt 2-1/2 zahăr 300 g mazăre congelată 2 cepe  200 ml supă 1 lingură…

Read more »

Cocktail Melon Daiquri

28 May 2011
Cocktail Melon DaiquriO reteta simpla de Cocktail Melon Daiquri din: rom alb, zeama de lamaie, sirop de zahar, lichior de kiwi si pepene galben. Ingrediente: 6 cl rom alb 3 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 cl lichior de kiwi bilute de pepene galben   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata zdrobita…

Read more »

Shake cu fructe de pădure

28 May 2011

Am plecat de la reteta asta. Se pot folosi 175 g de căpşuni în locul bananei. Banana se poate înlocui cu zmeură sau cu 1 mango tăiat bucăţi. Se înlocuiesc germenii de grâu cu 1 lingură de seminţe de floarea-soarelui (măcinate într-o râşnită de cafea sau zdrobite într-o piuliţă). In loc de iaurt simplu, se…

Read more »

Milkshake revitalizant

28 May 2011
Milkshake revitalizantO reteta simpla de milkshake revitalizat din: lapte degresat, iaurt degresat, zeama de portocala, banana, miere si germeni de grau.  Acest mic dejun la pahar gustos este un început revigorant pentru o zi. Este ideal pentru cei care iau micul dejun pe fugă sau pentru cei care nu obişnuiesc să mănânce deloc dimineaţa. Ingrediente: 350…

Read more »

Ingheţată asortată cu pişcoturi

28 May 2011
Ingheţată asortată cu pişcoturiO reteta delicioasa de ingheata asortata cu piscoturi din: fructe de padure, pepene rosu, pepene galben, rom, zahar pudra, frisca si piscoturi Ingrediente: 400 g fructe de pădure 1 pepene roşu mic 1 pepene galben 2 linguri rom 300 g zahăr pudră 600 ml frişcă lichidă câteva pişcoturi pentru ornat   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Sparanghel cu tortellini

28 May 2011
Sparanghel cu tortelliniO reteta delicioasa de sparanghel cu tortellini din: faina, gris de grau, ou, galbenusuri, sare, kaizer, ceapa, ulei, mustar cu miere, parmezan, coaja rasa, piper, albus, sparanghel alb, suc de lamaie, zahar, unt, hasmatuchi si smantana. Ingrediente: 75 g făină 75 g griş de grâu dur 1 ou 2 gălbenuşuri sare 200 g kaizer 3…

Read more »

Mix de căpşune şi afine cu îngheţată

27 May 2011
Mix de căpşune şi afine cu îngheţatăO reteta de mix cu capsune si afine cu ingheata din: capsune, afine, zeama de lamaie, zahar, zahar vanilat si inghetata. Ingrediente: 500 g căpşune 250 g afine zeama de la 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, apoi le tai…

Read more »

Pesto de leurdă

27 May 2011
Pesto de leurdăSe pasează cu mixerul 30 g sâmburi de pin, 1 praf sare şi 50 g leurdă tocată şi se adaugă 60-80 ml ulei de măsline, în final se înglobează 5 linguri parmezan ras. Se aşază acest pesto pes­te pizza sau se serveşte amestecat cu paste. Poftă bună!

Read more »

Somon cu crusta de miere si coriandru

27 May 2011
Somon cu crusta de miere si coriandruO reteta de somon cu crusta de miere si corinadru din: seminte de coriandru, miere, sos de soia, suc de lamaie, somon si ulei vegetal. Ingrediente: o lingura seminte de coriandru 1/4 cana de miere cinci linguri sos soia doua linguri suc proaspat de lamaie 4 fileuri de somon, curatate de piele doua linguri ulei…

Read more »

Cum se prepara Tocanita de vita (video)

27 May 2011
Cum se prepara Tocanita de vita (video)O reteta video despre cum se prepara tocanita de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, usturoi, vin rosu, foi de dafin, cimbru, ardei iute, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: carne de vita morcovi ceapa usturoi vin rosu foi de dafin cimbru ardei iute ulei de masline sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan

27 May 2011
Tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezanO reteta de tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan din: ardei grasi, ceapa verde, leurda, oua, lapte, aprmezan, sare, piper, cartofi, unt si ulei. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 legături ceapă verde 2 legături leurdă 6 ouă 6 linguri lapte 4 linguri parmezan ras sare piper 600 g cartofi fierţi în…

Read more »

Vinete cu iaurt si ulei de susan

27 May 2011
Vinete cu iaurt si ulei de susanO reteta simpal de vinete cu iaurt si ulei de susan din: vinete, ulei de susan, suc de lamaie, usturoi, iaurt, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg vinete 6 linguriţe ulei de susa sucul de la 2 lămaie 2 căţei usturoi 2 pahare iaurt 5 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Bossa Nova

27 May 2011
Cocktail Bossa NovaO reteta simpla de Cocktail Bossa Nova din: rom brun, galliono, campari, suc de ananas si carambola Ingrediente: 3 cl rom brun 2 cl Galliano 1 cl Campari 6 cl suc de ananas o felie de carambola   Mod de preparare: Turnam Campari-ul cu trei cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Amestecam in…

Read more »

Supă de linte cu legume

27 May 2011
Supă de linte cu legumeO reteta delicioasa de supa de linte cu legume din: boabe de linte, cartofi, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, suc de lamaie, ienibahar, sare si chimen. Ingrediente: 3 pahare boabe linte 4 cartofi 4 morcovi 2 cepe 1 ceşcuţă ulei 1 legătură pătrunjel suc de lămâie ienibahar sare şi chimen, după gust Mod de preparare: Lintea…

Salată de cartofi cu leurdă şi cuburi de pui

27 May 2011
Salată de cartofi cu leurdă şi cuburi de puiO reteta simpal si gustoasa din: cartofi rosii, sare, leurda, ceapa verde, supa, otet, piper, mustar, ulei, piept de pui, faina, oua, pesmet si grasime. Ingrediente: 600 g cartofi roşii sare 50 g leurdă 2 cepe verzi 2 roşii 100 ml supă 4 linguri oţet piper 1 linguriţă muştar 4 linguri ulei 600 g file…

Read more »

Vinete cu carnaciori

27 May 2011
Vinete cu carnacioriO reteta delicioasa de vinete cu carnaciori din: vinete, ardei grasi, ceapa, ulei, rosii, piper negru, sare, carnaciori si sos picant. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei graşi 1/2 cană ceapă dată prin râzătoare 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă roşii date prin râzătoare 2 linguriţe piper negru, măcinat proaspăt 3 linguriţe sare 8 cârnăciori picanţi 10…

Read more »

Somon umplut cu migdale

27 May 2011
Somon umplut cu migdaleO reteta delicioasa de somon umplut cu migdale din: ulei de masline, file de somon, vin alb, seminte de fenicul, esalote, fileuri de ansoa, capere, esenta de migdale, marar, patrunjel, coaja si suc de lamaie, albus, si fire de marar si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline pentru uns 750 g bucăţi mai groase de file…

Read more »

Torta real

27 May 2011

O reteta de torta real din: piscoturi, prune uscate, apa, zahar, esenta de portocale, coniac, galbenusuri, lapte, zeamil, zahar, sare si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g pişcoturi 250 g prune uscate, fără sâmburi, neafumate 3 ceşti apă rece 250 g zahăr câteva picături esenţă portocale 1 lingură coniac 4 gălbenuşuri 4 ceşti lapte 2…

Read more »

Unt cu leurdă

27 May 2011
Unt cu leurdăSe toacă 1 le­gătură leurdă şi se pa­sează cu mixerul împreu­nă cu 1-2 linguri muştar, 2 linguri miez de nucă şi 3-4 linguri ulei de rapiţă. Se înglobează 150 g unt moale, sare şi piper. Se serveşte cu pâine inte­grală. Poftă bună!

Read more »

Cremă delicioasă de dovleac

27 May 2011
Cremă delicioasă de dovleacO reteta de crema delicioasa de dovleac din: dovleac, apa, sare, unt, ceapa, praz, sonsome de carne, piper alb, smantana si cubulete de paine prajite in unt. Ingrediente: 1 kg dovleac 8 linguri apă 2 linguriţe sare 3 linguri unt 1 ceaşcă ceapă tăiată mărunt 1/2 ceaşcă cu partea albă a prazului tăiat mărunt 4…

Read more »

Cocktail Arawak Cream

27 May 2011
Cocktail Arawak CreamO reteta simpla de Cocktail Arawak Cream din: rom brun, cream sherry, frisca lichida si angostura amaruie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl Cream Sherry 3 cl frisca lichida 1 strop de Angostura amaruie   Mod de preparare: Amestecam ingredientele in mixer cu o lingura de gheata zdrobita, la viteza redusa. Se serveste intr-o…

Read more »

Salată de porumb cu maioneză

27 May 2011

O reteta de salata de porumb cu maioneza din: porumb de lapte, rosii, ulei, lamaie, oua, mustar, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb de lapte 6 roşii 5 linguriţe ulei 1 lămâie mică 2 ouă 2 linguriţe muştar 2 inimi de salată verde sare şi piper, după gust Mod de preparare:…

Read more »

Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt

27 May 2011
Ceapa rosie coapta, cu cimbru si untO reteta simpla de ceapa rosie coapta, cu cimbru si vin din: ceapa rosie, cimbru, unt si sare de mare. Ingrediente: 8 cepe rosii medii cimbru proaspat unt sare de mare Mod de preparare: Se curata primul strat de foi al cepelor, apoi se taie putin din fund, pentru ca acestea sa stea drept in…

Read more »

Muşchi de porc in vin roşu

27 May 2011
Muşchi de porc in vin roşuO reteta de muschi de porc in vin rosu din: muschid e porc, lamaie, suc de ceapa, usturoi, otet, unt, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, piper, vin rosu, apa, zahar, foaie de dafin si leustean. Ingrediente: 1/2 muşchi de porc 1 lămâie 1 ceşcuţă suc de ccapă 2 căţei usturoi 1 lingură oţet 2 linguriţe unt…

Read more »

Pui la cuptor cu tăiţei si leurdă

27 May 2011
Pui la cuptor cu tăiţei si leurdăO reteta de pui la cuptor cu taitei si leurda din: fileuri de pui, sare, piper, ulei, ceapa verde, smantana, vin alb, spaghettini si leurda. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 5 linguri ulei 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smântână 400 g spaghettini 1…

Read more »

Mere in sirop

27 May 2011
Mere in siropO reteta delicioasa de mere in sirop din mere rosii, lamaie si zahar. Ingrediente: 1 kg mere roşii 1 lămâie 1 kg zahăr Mod. de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă, se taie în şase şi se curăţă de sâmburi şi partea tare. Se pun într-un vas şi se acoperă cu apă, turnându-se…

Read more »

Chefal roşu cu sos provensal

27 May 2011
Chefal roşu cu sos provensalO reteta de chefal rosu cu sos provensal din: fileuri de chefal rosu, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel Ingrediente: 4 fileuri de chefal roşu, cu piele, aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline pentru sos: 2…

Read more »

Cremă delicioasa de portocale

27 May 2011
Cremă delicioasa de portocaleO reteta de crema de portocale din: portocale, zahar, galbenusuri, vanilina, frisca, zeama si suc de lamaie. Ingrediente: 3 portocale 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 5 ouă 25 g vanilină 250 g frişcă 100 g zeamil sucul de la o lămâie Mod de preparare: Se rade coaja de la portocale şi se amestecă într-un vas…

Read more »

Coadă de viţel marinată în bere

27 May 2011
Coadă de viţel marinată în bereO reteta de coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa, morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice, ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 400 g carne de la coada de viţel tânăr 500 g…

Read more »

Chipolata

27 May 2011

O reteta gustoasa de chipolata din: fructe glasate, cirese glasate, stafide, piscoturi, unt, ou, zahar, esenta de portocale si crema englezeasca. Ingrediente: 60 g diverse fructe glasate, tăiate mărunt 60 g cireşe glasate tăiate fin 25 g stafide 150 g pişcoturi 4 ouă unt 1 ceaşcă zahăr câteva picături esenţă portocale 10 cireşe glasate pentru…

Read more »

Zeamă de peşte

27 May 2011

O reteta simpla de zeama de peste din: peste, cazi si capete de peste, fileuri de crap, ceapa, ardei gras, paprika, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2,5 kg peşte mărunt (proaspăt, chiar viu) cozi şi capete de peşte mare 1,5 kg fileuri de crap ceapă ardei gras paprika dulce şi iute usturoi sare şi piper,…

Read more »

Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardei

27 May 2011
Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardeiO reteta gustoasa de gnocchi cu leurda si salsa de ardei din: usturoi, ardei copti, rosii uscate, sare, piper, zahar, smantana, ceapa, unt, gnocchi, salata verde si leurda. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 175 g ardei copţi (de la borcan) 50 g roşii uscate conservate în ulei sare piper zahăr 2 linguri smântână 2 cepe…

Read more »

Tocană de carne

27 May 2011
Tocană de carne  O reteta simpla de tocana de carne din: carne de vita, costita afumata, ceapa, untura, rosii, ardei grasi, vin alb, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne vită 250 g costiţă afumată 250 g ceapă 150 g untură 3 roşii mari 3 ardei graşi 1 pahar vin alb 1 cană smântână sare şi…

Read more »

Cocktail Batista

27 May 2011
Cocktail BatistaO reteta simpla de Cocktail Batista din: rum brun, grand marnier si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Grand Marnier coaja de portocala   Mod de preparare: Amestecam bine cu gheata romul si Grand Marnier-ul in shaker, apoi presaram in bautura coaja de portocala si printr-o strecuratoare de bar, turnam totul…

Read more »

Bagheta simpla umpluta

26 May 2011
Bagheta simpla umplutaO reteta simpla si delicioasa de bagheta umpluta cu cepa, branza de vaci, carne de vita, vin, salata verde si ulei. Ingrediente: 1 baghetă 4 cepe 100 g brânză de vaci 500 g carne de vită 1 ceşcuţă cu vin câteva frunze de salată ulei Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în fâşii. Condimenteaz-o…

Read more »

Crema de branza cu salvie

26 May 2011
Crema de branza cu salvie  O reteta simpla si gustoasa de crema de branza cu branza de vaci, urda, unt, salvie, busuioc, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 150g urdă 1 linguriţă cu unt 3 frunze de salvie 2 frunze de busuioc pătrunjel 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Spală bine frunzele de…

Read more »

Salată de conopidă cu smantana

26 May 2011
Salată de conopidă cu smantanaO reteta simpla de salata de conopida cu smantana din: conopida, morcov, marar, ulei de floarea soarelui, smantana, zeama de lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 1 conopidă 3 morcov 1 legătură mărar proaspăt 7 linguri ulei de floarea-soarelui 1 cană smântână zeama de la o lămâie zahăr şi sare, după gust Mod de preparare: Se…

Read more »

Paste simple cu legume

26 May 2011
Paste simple cu legume  O reteta simpla si gustoasa de paste cu sare, cepa rosie, ardei gras galben, dovlecei, ulei, otet, piper, sos bolognese, mozzarella si cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben 200 g dovle­cei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsa­mic piper 1 borcan sos bolognese 250 g mozarella cimbru…

Read more »

Tarta delicioasa cu spanac

26 May 2011
Tarta delicioasa cu spanac  O reteta delicioasa de tarta cu spanac, oua, faina, unt, iaurt, sare, praf de copt, ulei, smantana, cepa verde, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente aluat: 1 ou 1 gălbenuş 500 g de făină 200 g de unt 50 ml de iaurt 1 lin­guriţă de sare 2 linguriţe de praf de copt Ingrediente…

Read more »

Cotlet delicios de porc cu visine

26 May 2011
Cotlet delicios de porc cu visine  O reteta gustoasa de cotlet de porc cu visine, scortisoara, visinata, amidon, unt, zahra, vin rosu, supa de cartne, sare si piper. Ingrediente: 350 g vişine 1 vârf de cuţit scorţişoară 1 lingură vişinată 1 lingură amidon 2 linguri unt topit 1 lingură zahăr 2 cotlete de porc 4 linguri vin roşu 5 linguri…

Read more »

Mistret la gratar cu visine confiate

26 May 2011
Mistret la gratar cu visine confiate  O reteta delicioasa de mistret cu visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin roşu…

Read more »

Budinca de vanilie cu visine

26 May 2011
Budinca de vanilie cu visine  O reteta delicioasa de budinca de vanilie cu visine, unt, faina, oua, baton de vanilie, lapte, zahar si scortisoara. Ingrediente:  50 g unt 60 g făină 3 ouă 1/2 baton de vanilie 3/4 pahar de lapte 800 g vişine 100 g zahăr puţină scorţişoară 1/2 lingură făină 2 ouă unt pentru uns forma Mod…

Read more »

Peşte cu mentă

26 May 2011
Peşte cu mentăO reteta gustoasa de peste cu menta din: peste calugar, ulei de floarea soarelui, iaurt, suc de lamaie, chilli, garam masala, usturoi, ghimbir, boia, sare, piper, ardei iute verde, suc de lamaie, menta si zahar. Ingrediente: 500 g peşte-călugăr 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui pentru marinată: 2 linguri iaurt 2 linguri suc de lămâie un…

Read more »

Tocana de vita cu prune uscate

26 May 2011
Tocana de vita cu prune uscate  O reteta gustoasa de tocana de vita cu prune uscate, ceapa, usturoi, faina, vin rosu, telina, caise uscate,cimbru, sare si piper. Ingrediente:  1 kg de carne de vită sau mânzat 3 cepe potrivi­te 3 căţei de usturoi 4 linguri de făină o jumătate de litru de vin roşu sec două cuburi de supă concentrată…

Read more »

Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)

26 May 2011
Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)O reteta video despre cum se prepara salata cu somon si creveti din: file de somon, creveti, miere, ceapa rosie, portocale, mustar, boabe de mustar, vin, ulei de masline, salata verde, sare si piper. Ingrediente: file somon creveti miere ceapa rosie portocale mustar boabe de mustar vin ulei de masline salata verde sare piper  …

Read more »

Tocana gustoasă

26 May 2011

O reteta de tocana gustoasa din: carne de porc, carne de vita, urechi si coada de porc, ceapa, smantana, boia, faina, vin rosu, frunza de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc, fară os 300 g carne vită, fără os 300 g urechi şi coadă de porc 300 g ceapă 100…

Read more »

Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti

26 May 2011
Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluştiO reteta delicioasa de Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti din: falca de bivolita, gnocchi, legume, coaja de portocala confiata, vin rosu, nuci, rosii, ierburi aromatice, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: circa 1kg falcă de bivoliţă, curăţată 400 g gnocchi de cartofi pregătiţi după reţeta clasică 100 g legume tăiate bucăţele…

Porkolt

26 May 2011

O reteta de porkolt din: carne de porc, ceapa, untura, boia dulce, boia iute, cartofi, lapte, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 5 cepe 4 linguri untură 1 lingură boia dulce 1 linguriţă rasă boia iute 1 kg cartofi 1 ceşcuţă lapte unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se…

Read more »

Budinca de piure cu rosii

26 May 2011
Budinca de piure cu rosiiO reteta simpla si gustoasa de budinca de piure cu rosii, cartofi, oua, unt, nucsoara, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 15 roşii mici (cherry) 4 ouă 150 g unt nucşoară rozmarin sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă…

Read more »

Ciorbă de porc cu albitura

26 May 2011

O reteta de ciorba de porc cu albitura din: piept de porc, morcovi, albitura, ceapa, orez, tarhon, patrunjel, sare, otet, smantana, oua si faina. Ingrediente: 500 g piept de porc 100 g morcovi albitură 1 ceapă 1 lingură orez 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel sare şi oţet, după gust 250 g smântână 3 ouă…

Read more »

Biriyani de peşte

26 May 2011
Biriyani de peşteO reteta de biriyani de peste din: fileuri de cod, ulei, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, ceapa verde, chilli, cumin, pasta de usturoi, ghimbir, curcuma, sare, piper, orez basmati, frunze de dafin, baton de scortisoara, unt si coriandru. Acest fel de mâncare specific Indiei este făcut prin coacerea împreună, la cuptor, a codului…

Read more »

Dressing de leurdă

26 May 2011
Dressing de leurdăSe taie cuburi 1 roşie, se toacă 1 ceapă şi se taie fâşii 1 legătură leurdă. Se amestecă 3-4 linguri oţet balsamic alb cu sare, piper, 4 linguri apă călduţă, 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă leurda, ceapa şi roşiile şi se amestecă. Se serveşte cu salată verde. Dressing de leurdă Poftă bună!

Read more »

Vareniche cu cartofi

26 May 2011
Vareniche cu cartofiO reteta de vareniche cu cartofi din: faina alba, ceapa, bicarbonat, cartofi, oua, zer cald, piper negru, ulei, sare, carne, ciuperci si smantana. Ingrediente: 500 g făină albă 3 cepe 1 linguriţă rasă bicarbonat 500 g cartofi 2 ouă 1 pahar zer cald piper negru pisat ulei şi sare umplutura: carne (sau brânză, vişine) 300…

Read more »

Miel cu rozmarin si legume

26 May 2011
Miel cu rozmarin si legume  O reteta delicioasa de miel cu rozmarin, ulei de masline, piper, sare, usturoi, cartofi, morcovi, dovlecei, unt, faina, supa de pui, capere, menta si otet. Ingrediente: rozmarin proaspăt 2 kg spată de miel ulei de măsline piper sare o căpăţână de usturoi 750g cartofi tăiaţi mare 3 morcovi tăiaţi mic 1dovlecel unt Ingrediente sos:…

Read more »

Sos solomaha

26 May 2011
Sos solomahaO reteta simpla de sos solomaha din: rosii, ardei iute, ardei gras, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g roşii nu foarte coapte 300 g ardei iute 300 g ardei graşi, diferit coloraţi 100 g usturoi ulei sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se coc pe o tavă deasupra flăcării de aragaz…

Read more »

Ciorbă de crap cu pastarnac

26 May 2011

O reteta de ciorba de crap cu pastarnac din: crap, morcovi, pastarnac, frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, orez, bors, ceapa si sare. Ingrediente: 1   kg crap 50 g morcovi păstârnac 2 frunze ţelină 1 rădăcină pătrunjel pătrunjel mărar şi leuştean 1 lingură orez 1 1 borş 2 cepe sare, după gust Mod de preparare:…

Read more »

Ficat de viţel cu ceapă

25 May 2011
Ficat de viţel cu ceapăO reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de viţel 500g ceapă 40 g unt 3 linguri de ulei extravirgin de măsline 1 lingură de pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ficatul şi…

Read more »

Cremă de brânză cu leurdă

25 May 2011
Cremă de brânză cu leurdăSe amestecă 200 g brânză de vaci cu 1 linguriţă boia dulce, sare şi piper. Se adaugă 3 linguri măsline tocate, 1 legătură leurdă tocată, 100 g tele­mea rasă şi 3 linguri ulei de măsline. Se serveşte cu pâine albă baghetă. Poftă bună!

Read more »

Pulpă de bou cu radicchio

25 May 2011
Pulpă de bou cu radicchioO reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou, radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei extravirgin de masline si piper. Ingrediente: 600 g inimă de pulpă de bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată 2 mănunchiuri de radicchio (salată roşie) 12 cireşe 200 g ciuperci…

Read more »

Vareniche

25 May 2011

O reteta de vareniche din: faina, oua, branza telemea, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 500 g brânză telemea 2 ceşti smântână 250 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se face o cocă din făină şi apă cu puţină sare. După ce se lasă puţin să…

Read more »

Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate

25 May 2011
Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscateO reteta de Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate din: cartofi, ceapa, ulei, supa, praz, leurda, kaizer, paine, unt, prune uscate, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei 80 ml supa 1/2 fir de praz 1 legatura leurda 60 g kaizer taiat fasii 1 felie…

Read more »

Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie

25 May 2011
Carpaccio de porumbel cu ceapa rosieO reteta delicioasa de carpaccio de porumbel cu ceapa rosie din: porumbei, ficat de gasca, ceapa rosie, marsala, vin rosu, morcov, telina, supa de legume, supa de carne, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei cam de 500 g fiecare, curăţaţi şi cu ficăţeii lor alături 120 g ficat de gâscă…

Read more »

Şiş-Kebab de miel

25 May 2011

O reteta de sis-kebab de miel din: pulpa de miel, ardei verzi, rosii, ceapa, dovlecei, ciuperci, usturoi, supa, ulei de masline, ceapa, maghiran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 5 ardei verzi 6 roşii 6 cepe mici 3 dovlecei mici 6 ciuperci pentru sosul marinat: 2 căţei usturoi 4 linguri supă…

Read more »

Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli

25 May 2011
Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoliO reteta de paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli din: broccoli, varza chinezeasca, sare, taitei, usturoi, file de piept de pui, ghimbir, supa, sos de soia, amidon si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 1 varză chinezească sare 300 g tăiţei laţi 2 căţei de usturoi 300 g file de piept de…

Read more »

Pulpa de berbec cu cartofi

25 May 2011

O reteta simpla de pulpa de berbec cuc artofi din: pulpa de berbec, cartofi, ulei, piper alb, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpă de berbec 2 kg cartofi 1 cană ulei 3 linguriţe piper alb măcinat proaspăt sare şi suc de lămâie, după gust Mod de preparare: Pulpa se spală bine, se curăţă…

Read more »

Cocktail Bombay Punch

25 May 2011
Cocktail Bombay PunchO reteta simpla de Cocktail Bombay Punch din: rom alb, lichior de portocale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl lichior de portocale 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie 1…

Read more »

Măruntaie de miel

25 May 2011

O reteta de maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, unt, faina, vin alb, usturoi, rosii, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: măruntaie de miel 3 cepe 6 linguri unt 1 lingură făină 1 pahar vin alb 4 căţei usturoi 500 g roşii decojite 1 foaie dafin sare şi piper, după gust Mod…

Read more »

Peşte cu cartofi prăjiţi

25 May 2011
Peşte cu cartofi prăjiţiO reteta simpla si gustoasa de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, albus, fileuri de cod sau eglefin, maioneza, pesmet alb, parmezan, chives, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi pentru copt, fără coajă 1 lingură ulei 1 albuş pentru peşte: 4 fileuri de cod sau eglefin, cam 125 g fiecare 4 linguri…

Read more »

Kebab Majestic

25 May 2011

O reteta de kebab majestic din: pulpa de vita, usturoi, piper alb, sare, bulion, ceapa, frunze de dafin, unt, supa de oase, vinete, usturoi, cascaval, sare, zahar, faina, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 640 g pulpă de vită, tăiată cubuleţe 2 căţei usturoi, tăiaţi mărunt 4 g piper alb, pisat 10 g sare 40…

Read more »

Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii

25 May 2011
Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşiiO reteta gustoasa de omleta cu ciuperci, branza telemea si rosii din: rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, telemea, sare, piper, oua si smantana. Ingrediente: 4 rosii 100 g ciuperci 1 catel de usturoi 1 legatura de patrunjel 2 linguri unt 150 g telemea sare piper 8 oua 2 linguri de smantana   Mod de preparare:…

Read more »

Bragă

25 May 2011

O reteta simpla de bragă din: mei, faina de grau si apa. Ingrediente: 500 g mei sfarâmat 2 pumni făină de grâu apă Mod de preparare: Intr-un vas cu şase litri de apă se pun meiul şi făina de grâu, amestecându-se bine. Se lasă la fiert circa trei ore. Se ia vasul de pe foc…

Read more »

Zeghini

25 May 2011
ZeghiniO reteta de zeghini din: carne de vita, rosii, ceapa, berbere, ingera si ulei. Este vorba despre o tocăniţă de vită, picantă datorită unui amestec de ierburi aromatice şi ardei iute numit berbere. Intotdeauna se serveşte pe ingera, asemănătoare cu o clătită. Este pregătită cu o cereală numită teff, care este lăsată să dospească mai…

Read more »

Tajin Maluska

25 May 2011

O reteta gustoasa de tajin maluska din: carne de oaie, cascaval, parmezan, fasole uscata, unt, foi de aluat, oua, ulei, ceapa, sare, piper si sofran. Ingrediente: 350 g carne dezosată de oaie 100 g caşcaval 50 g parmezan 50 g fasole uscată 30 g unt 12 foi rotunde de aluat 8 ouă 100 ml ulei…

Read more »

Tartă de legume cu brânză de capră

25 May 2011
Tartă de legume cu brânză de caprăO reteta delicioasa de tarta de legume cu branza de capra din: aluat de foi, ardei grasi, praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline, oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foi 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi verzi 2 fire de praz 2 căţei de…

Read more »

Peşte in sos roşu

25 May 2011

O reteta de peste in sos rosu din: peste, faina, radacina de ginger, ardei iute, usturoi, sos picant, vin rosu, ulei vegetal, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 peşte 1 lingură faină 1 lingură rădăcină rasă ginger 2 linguriţe ardei iute pisat 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă sos picant 2 linguriţe vin roşu 2…

Read more »

Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjel

25 May 2011
Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjelO reteta delicioasa de chiftelute de somon cu sos de patrunjel din: cartofi, file de somon, lapte, ketchup, esenta de ansoa, chives, sare, piper, ou, pemset, faina si patrunjel. Ingrediente: 750 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi 350 g file de somon 300 ml lapte degresat 2 linguri ketchup 1 lingură esenţă de anşoa, opţional…

Read more »

Pastă de curry

25 May 2011

O reteta de pasta de curry din: ardei iute, coriandru, seminte de chimen, suc de lamaie, usturoi, sare si pasta de creveti. Ingrediente: 11  ardei iuţi roşii, fără seminţe 9 ardei foarte iuţi roşii, mici 1/8 linguriţă coriandru (seminţe) prăjit 1 linguriţă seminţe chimen sucul de la o lămâie 25 căţei de usturoi pisat 1…

Read more »

Frigarui cu ravioli si chiftelute

25 May 2011
Frigarui cu ravioli si chifteluteO reteta simpla de frigarui cu ravioli si chiftelute din: ravioli umplute cu ricotta, ardei gras, ardei iute, carne tocata, sare, patrunjel, unt si supa de legume. Ingrediente: 250 g ravioli umplute cu ricotta  1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 400 g carne tocată mixtă (sau amestec pentru mititei) sare…

Read more »

Cocktail Don Frederico

25 May 2011
Cocktail Don FredericoO reteta simpla de Cocktail Don Frederico din: rom alb, galliano, apricot brandy, sirop de grenadine, suc de portocale si fructe de padure. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 1 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine suc de portocale fructe de padure proaspete   Mod de preparare: se mixeaza bine cu…

Read more »

Friptură in sos tomat

25 May 2011

O reteta simpla si gustoasa de friptura in sos tomat din: carne, castravete, unt, ketchup, zahar, sare, bicarbonat, hagina, usturoi, ou si faina. Ingrediente: 150 g carne 1 castravete verde mic 3 linguri unt 3 linguri ketchup 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă sare 1 linguriţă rasă bicarbonat 2 linguriţe hagina tocată 1 linguriţă usturoi…

Cuburi de carne

25 May 2011

O reteta simpla si gustoasa de cuburi de carne din: carne fara grasime, morcovi, ceapa, ananas, ardei grasi, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 1   kg carne fară grăsime 500 g morcovi 500 g ceapă ananasul (fără suc) dintr-o cutie 3 ardei graşi, diferit coloraţi ulei oţet din vin sare şi piper, după gust faină…

Read more »

Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)

25 May 2011
Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)O reteta video despre cum se prepara coronita de purcel cu cartofi aurii din: coasta de porc afumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare si piper. Ingrediente: coasta de porc afumata cartofi morcovi ceapa telina oregano cascaval sos picant sare piper   Mod de preparare: Se taie rondele un morcov mare, apoi…

Read more »

Cubuleţe din muşchi de vită

25 May 2011
Cubuleţe din muşchi de vităO reteta gustoasa de cubulete de muschi de vita din: muchi de vita, ardei gras, busuioc, ardei rosu, suc de lamaie, supa, sos de peste, ulei vegetal, pasta de curry si zahar. Ingrediente: 1 cană muşchi de vită tăiat cubuleţe 1 lingură ardei gras tăiat mărunt 10 frunze busuioc dulce 1 ardei roşu, tăiat fideluţă…

Read more »

Ton prăjit cu salsa de fasole neagră

25 May 2011
Ton prăjit cu salsa de fasole neagrăO reteta simpla si gustoasa de ton prajit cu salsa de fasole neagra din: fileuri de ton, boabe de fasole neagra, rosii, ardei iute, coriandru, usturoi, suc de lamaie verde, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru si lamaie verde. Ingrediente: 4 fileuri de ton, cam 100 g fiecare pentru salsa: 100 g boabe de…

Read more »

Carne de porc cu usturoi verde

25 May 2011
Carne de porc cu usturoi verdeO reteta de carne de porc cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi verde, ulei de arahide, sos de soia, vin rosu, faina, bicarbonat, ou si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde 2 linguri ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 lingură vin roşu 2 linguriţe faină…

Read more »

Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă

24 May 2011
Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţăO reteta delicioasa de aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bulion…

Read more »

Peşte cu salsa caldă de ananas

24 May 2011
Peşte cu salsa caldă de ananasO reteta de paste cu salsa calda de ananas din: praf de chilli, usturoi granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, piper negru, cimbru, piper alb, ulei de floarea soarelui, peste spada, sake sau sherry sec, otet de orez, zahar muscovado, sofran si ananas. Ingrediente: 1 linguriţă praf de chilii 1 lingură usturoi granulat 1 lingură…

Read more »

Ton inabuşit

24 May 2011

O reteta simpla de ton inabusit din: ton, rosii, vin rosu, foaie de dafin, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg ton 4 roşii 1 pahar vin roşu 1 foaie de dafin sare piper şi usturoi, după gust Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se pune la prăjit în ulei de măsline. După ce…

Read more »

Stufat de mânzat

24 May 2011
Stufat de mânzatO reteta gustoasa de stufat de manzat din: pulpa de manzat, slanina, untura sau ulei, usturoi, ceapa, rosii, morcov, cartof, vin rosu, ciocolata, faina de porumb, scortisoara, telina, patrunjel, foi de dafin, cimbrisor, maghiran si sare. Ingrediente: 600 g pulpă de mânzat, tăiată bucăţi 100 g slănină 50 g untură sau ulei 2 cătei de…

Read more »

Şalău cu legume si sos

24 May 2011

O reteta simpla de salau cu legume si sos din: salau, cartofi, morcovi, boabe de mazare verde, fasole verde pastai, ardei grasi, rosii, patrunjel verde, ulei, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg şalău 250 g cartofi 250 g morcovi 100 g boabe de mazăre verde 150 g fasole verde păstăi 4 dovlecei…

Read more »

Frigărui de vită cu sos

24 May 2011
Frigărui de vită cu sosO reteta de frigarui de vita cu sos din: pulpa de vita, iaurt, ceapa, suc de lamaie, rosii, salata verde, rosii, ulei extravirgin de masline, patrunjel, maghiran, coriandru, ardei iute, menta, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 150 g iaurt grecesc 1 ceapă sucul de la 1 lămâie 2 roşii…

Read more »

Cocktail Beach

24 May 2011
Cocktail BeachO reteta simpla de Cocktail Beach din: rom, lichio de menta, zeama de lamaie si o filie de limeta. Ingrediente: 4 cl rom 2 cl Creme de menthe (lichior de menta) 1 cl zeama de lamaie o felie de limeta   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu cuburi de gheata romul, lichiorul de menta…

Read more »

Chifteluţe din peşte si carne

24 May 2011

O reteta simpla de chiftelute din peste si carne din: carne tocata, cartofi, peste, ceapa, unt, zahar, otet din vin, bulion, faina si stafide. Ingrediente: 500 g carne tocată 150 g cartofi noi 4 peşti proaspeţi 2 cepe 50 g unt 250 g zahăr 1 lingură oţet din vin 4 linguri bulion 1 lingură faină…

Read more »

Cartofi caramel

24 May 2011

O reteta simpla de cartofi caramel din: cartofi, zahar, unt si apa. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g zahăr 50 g unt 5 linguri apă Mod de preparare: Cartofii, cât mai mici, se curăţă de coajă sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. La flacără mică, într-o cratiţă, se prepară sosul…

Read more »

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

24 May 2011
Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciuttoO reteta simpal de Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb. Ingrediente: 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de pui 100…

Read more »

Cum se prepara Pui iute si gustos cu praz (video)

24 May 2011
Cum se prepara Pui iute si gustos cu praz (video)O reteta video despre cum se prepara pui iute si gustos din: piept de pui, ardei, rosii decojite, rosii cherry, praz, busuioc, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui ardei rosii decojite rosii cherry praz busuioc patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie un piept de pui in bucati mai…

Read more »

Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin

24 May 2011
Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafinO reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600 g pulpă de oaie 4 cepe 1 vânătă 1 ardei gras ulei extravirgin de măsline câteva fire de pătrunjel 1 lingură de cimbrişor…

Read more »

Budincă de varză albă cu carne de miel

24 May 2011
Budincă de varză albă cu carne de mielO reteta de budinca de varza alba cu carne de miel din: carne de miel, varza alba, faina, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 varză albă mare 1 lingura faina 50 g unt 1 legătură pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Varza tăiată mărunt…

Read more »

Cocktail Frozen Brum

24 May 2011
Cocktail Frozen BrumO reteta simpla de Cocktail Frozen Brum din: rom brun, brandy, cassis, suc de portocale si zahar. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl brandy 1,5 cl Cassis 4 cl suc de portocale 1 cl zahar   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in mixer, apoi se toarna bautura intr-un pahar decorativ.…

Read more »

Budincă de peşte afumat

24 May 2011

O reteta gustoasa de budinca de peste afumat din: peste afumat, cartofi, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10 peşti afumaţi 2 kg cartofi noi 2 pahare lapte 1 legătură pătrunjel proaspăt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Peştele se dezosează, se curăţă de pieliţe, cozi, capete şi aripioare şi se lasă o…

Read more »

Cotlete de miel cu bame

24 May 2011
Cotlete de miel cu bameO reteta simpla de cotlete de miel cu bame din: cotlete de miel, bame, ceapa, rosii, sare, ulei, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 500 g bame 4 cepe mari 5 roşii ulei sare piper şi usturoi, după gust Mod de preparare: Se căleşte în ulei bine încins înainte ceapa tăiată fideluţă.…

Read more »

Calamar umplut

24 May 2011
Calamar umplutO reteta delicioasa de calamar umplut din: rosii uscate, calamar, capere, pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, salata verde si rosii cherry. Ingrediente: 8 roşii uscate la soare tub de calamar mare sau 8 mai mici, având 300 g în total, tentaculele…

Read more »

Salată de ţelină cu nuci

24 May 2011
Salată de ţelină cu nuciO reteta simpla de salata de telina cu nuci din: miez de nuca, telina, branza sarata, pasta de rosii, vin, sare, piper, mustar, ulei si salata verde. Ingrediente: 250 g miez de nucă pisat 200 g ţelină 100 g brânză sărată uscată 5 linguri maioneză 1 lingură pastă de roşii 1 lingură vin sare piper…

Read more »

Retete de post: Spaghetti cu rosii, rucola si masline

24 May 2011
Retete de post: Spaghetti cu rosii, rucola si maslineO reteta de post delicioasa de spaghetti cu rosii, rucola si masline din: spaghetti fara ou, rosii, busuioc, masline verzi, rucola, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 4×80 grame de spaghetti fara ou 5 rosii mici, decojite o mana de busuioc proaspat o mana de masline verzi, fara samburi…

Read more »

Porc cu mămăliguţă

24 May 2011

O reteta de porc cu mamaliguta din: malai, apa, carne afumata de porc, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g mălai 2,5 1 apă 500 g carne afumată de porc 2 cepe 50 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se prepară din mălai o mămăliguţă subţire, în care se înglobează…

Read more »

Creier de viţel pane

24 May 2011

O reteta de creier de vitel pane din: creier de vitel, oua, ceapa, telina, pesmet, otet, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: creier de viţel 4 ouă 1 ceapă mare 1 ţelină pesmet oţet sare şi piper, după gust suc de lămâie Mod de preparare: Creierul se ţine câteva ore în apă rece cu…

Read more »

Hamburger cu ananas

23 May 2011
Hamburger cu ananasO reteta gustoasa de hamburger cu anans din: carne tocata, ceapa, ananas, cirese, ulei, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe 6 fetii de ananas din conservă 18 cireşe ulei pentru prăjit salată verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cepele, tocaţi-le, amestecaţi-le cu carnea şi faceţi hamburgeri. Turnaţi…

Read more »

Carne de vită cu fasole

23 May 2011

O reteta de carne de vita cu fasole din: carne tocata de vita, unt, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, fasole baobe, faina, chimen, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 100 g unt 3 cepe 3 căţei usturoi 7 roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 1 ardei iute 500…

Read more »

Cum se prepara Salata cu muschi de vita (video)

23 May 2011
Cum se prepara Salata cu muschi de vita (video)O reteta video despre cum se prepara salata cu muschi de vita din: muschi de vita, spanac, telina, salata verde, rosii cherry, ardei, rucola, susan, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir, zeama lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita spanac telina salta verde rosii cherry ardei rucola susan miere sos soia…

Read more »

Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii

23 May 2011
Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşiiO reteta de Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii din: coada de peste calugar, creveti, usturoi, piure de ghimbir, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, rosii, seminte de coriandru, usturoi, citronella, suc de lamaie verde si felii de lamaie verde. Ingrediente: 1 bucată dinspre coadă de peşte-călu­găr, cam 700…

Read more »

Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii

23 May 2011
Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşiiO reteta de Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii din: ceapa, usturoi, muschi de vita, ulei de masline, supa de carne, vin alb, busuioc, cimbru, salvie, rosii, masline verzi, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 800 g muşchi de vită 2 linguri ulei de măsline…

Read more »

Viţel in sos

23 May 2011

O reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi, foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2 lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură vin…

Read more »

Cocktail Cherry Rum

23 May 2011
Cocktail Cherry RumO reteta simpla de Cocktail Cherry Rum din: rom alb, frisca, cherry herryng, suc de visine si cirese. Ingrediente: 3 cl rom alb 5 cl frisca lichida 4 cl Cherry Herring 6 cl suc de visine cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, si se toarna impreuna…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 13, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: