RSS

Retete culinare de Paşte #87

13 Apr

Retete de Paste:

Cocktail Cherry Rum

23 May 2011
Cocktail Cherry RumO reteta simpla de Cocktail Cherry Rum din: rom alb, frisca, cherry herryng, suc de visine si cirese. Ingrediente: 3 cl rom alb 5 cl frisca lichida 4 cl Cherry Herring 6 cl suc de visine cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, si se toarna impreuna…

Read more »

Supă de carne de oaie, porc si pui

23 May 2011

O reteta de supa de carne de oaie, porc si pui din: antricoate, carne de oaie, carne de porc, slanina, urechi de porc, picior de porc, coada de porc, carne de pui, morcovi, praz, ceapa, varza alba, salata verde, mazare boabe, cimbru, leustean, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g antricoate 250 g carne de…

Read more »

Salată vietnameză de peşte

23 May 2011
Salată vietnameză de peşteO reteta de salata vietnameza de peste din: fileuri de merlan, otet de orez, ceapa, zahar, sare, alune crude, menta, ardei iute si menta proaspata. Ingrediente: 500 g fileuri de merlan, fără piele 450 ml oţet de orez 250 g ceapă, tocată fin 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 2 linguri alune crude, curăţate 2…

Read more »

Supă andaluză

23 May 2011

O reteta de supa andaluza din: rosii, ceapa, ardei gras, otet din vin, masline, apa rece, ulei de masline, usturoi, paine, castraveciori murati, rosii, crutoane de paine prajita, chimen, sare si piper. Ingrediente: 500 g roşii 3 cepe mijlocii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 3 linguri oţet din vin măsline 2 litri apă rece 3…

Read more »

File de porc cu verdeaţă in sos de cireşe şi vin

23 May 2011
File de porc cu verdeaţă in sos de cireşe şi vinO reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos de cirese si vin din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1/2 legătură cimbru 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguriţe muştar 5 linguri pesmet 500 g file de…

Read more »

Sos pentru supe

23 May 2011

O reteta simpla de sos pentru supe din: usturoi, sare, piper negru, ulei, tomate, ceapa, ardei grasi, suc de lamaie si suc de portocale. Ingrediente: 5 căţei usturoi 1 lingură sare 1 linguriţă rasă piper negru măcinat 6 linguri ulei 1 ceaşcă tomate 1 ceapă mare 2 ardei graşi sucul de la o jumătate de…

Read more »

Piure de varza de Bruxelles

23 May 2011
Piure de varza de BruxellesO reteta de piure de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, branza de vaci, unt, lapte si sare. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles 1 kg cartofi 200 g branza de vaci 50 g unt 1/2 cana cu lapte sare Mod de preparare Curata varza, opareste-o in apa cu sare aproximativ 20 de…

Read more »

Sos de usturoi cu cimbru si chimion

23 May 2011
Sos de usturoi cu cimbru si chimionO reteta de sos de usturoi cu cimbru si chimion din: usturoi, ceapa, cimbru, chimion, nucsoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 căpăţâni usturoi 1 ceapă mare 2 fire cimbru, chimion 1/2 nucşoară rasă zeama de la 2 lămâi mari Mod de preparare: Toate ingredientele se zdrobesc într-un mojar din porţelan sau din lemn şi…

Read more »

Cocktail Nacional

23 May 2011
Cocktail NacionalO reteta simpla de Cocktail Nacional din: rom brun, apricot brandy, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Apricot Bandy 2 cl suc de limeta 1 cl zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi de gehata intr-un shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky, peste cuburi proaspete…

Read more »

Budincă delicioasa de peşte

23 May 2011

O reteta simpla de budinca delicioasa de peste din: peste, foaie de dafin, uleid e masline, ceapa, rosii, ardei grasi, patrunjel verde, marar verde, usturoi, sare, zahar si piper. Ingrediente: 500 g peşte 1 foaie dafin 1 pahar ulei de măsline 4 cepe 750 g roşii 2 ardei graşi 2 linguriţe pătrunjel verde tocat fin…

Read more »

Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)

23 May 2011
Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)O reteta video despre cum se prepara sardine prajite cu midii din: sardine, carne midii, usturoi, ceapa, ulei de masline, unt, vin, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: sardine carne midii usturoi ceapa ulei de masline unt vin patrunjel lamaie sare piper   Mod de preparare: Se stoarce zeama de lamaie peste mai multe sardine…

Read more »

Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor

23 May 2011
Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisorO reteta de Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor din: creveti fierti, chives, carne de crab, smantana, foid e aluat, ulei de masline, ghimbir, ananas, zahar brun, praf de chilli, otet de orez, amidon de arorut, frunze de nasturel si fire de chives. Pacheţelele crocante ce conţin o umplutură cremoasă de fructe de…

Read more »

Tartine cu maioneză

23 May 2011

O reteta simpla de tartine cu maioneza din: franzela, maioneza, oua firte, marar, patrunjel si unt. Ingrediente: franzelă maioneză ouă fierte mărar pătrunjel unt Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se ung cu unt şi apoi cu maioneza bine legată, amestecată în prealabil cu mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin. Se…

Read more »

Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei

23 May 2011
Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardeiO reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei din: roastbeef, busuioc, rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras rosu, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g roastbeef 4 fire busuioc 2 roşii 1 ardei graşi galbeni 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 căţel…

Read more »

Tartine cu caşcaval

23 May 2011

O reteta simpla de tartine cu cascaval din: batoane de franzela, unt, cascava si rosii. Ingrediente: batoane de franzelă unt caşcaval ras roşii Mod de preparare: Se taie batoanele de franzelă la jumătate, întâi pe lungime, apoi pe lăţime, şi se ung cu unt. Se acoperă cu un strat gros de caşcaval ras şi deasupra…

Read more »

Tartine cu branză şi costiţă

23 May 2011

O reteta simpla de tartine cu branza si costita din: franzela, unt, branza topita, costita, ceapa, rosie, marar sau catravecior murat. Ingrediente: franzelă unt brânză topită costiţă ceapă roşie (mărar sau castravecior murat) Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se ung cu unt. Se aşează deasupra o felie de brânză topită, una…

Read more »

Cocktail Amber Glow Frappe

23 May 2011
Cocktail Amber Glow FrappeO reteta simpla de Cocktail Amber Glow Frappe din: rom alb, gin, zeama de limeta, sirop de grenadine si sifon. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl gin 3 cl zeama de limeta 1 lingurita de sirop de grenadine sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza intr-un mixer electric cu…

Read more »

Pulpă de ied cu cartofi şi maghiran

23 May 2011
Pulpă de ied cu cartofi şi maghiranO reteta de pulpa de ied cu cartofi si maghiran din: pulpe de ied, sare, piper, usturoi, cimbru, mustar, ulei de masline, supa de cartofi, cartofi rosii si maghiran. Ingreediente: 2 pulpe de ied (cca 1,2 kg) sare piper 2 căţei de usturoi 1/2 legătură cimbru 2 linguriţe muştar 3 linguri ulei de măsline 600…

Read more »

Tartine cu afumatură

23 May 2011

O reteta simpla de tartine cu afumatura din: paine intermediara, unt, afumatura si cascaval. Ingrediente: pâine intermediară unt afumătură (ceafă sau muşchi file, eventual salam bine uscat) caşcaval Mod de preparare: Sc taie pâinea în felii, groase de un deget, şi se ung cu unt. Se pun deasupra o felie de afumătură şi o felie…

Read more »

Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mere

23 May 2011
Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mereO reteta de creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu, ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie, suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1 lingură ulei de măsline sare şi…

Read more »

Ochiuri in fulgi de cartofi

23 May 2011

O reteta simpla de ochiuri in fulgi de cartofi din: fulgi de cartofi, lapte, unt, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: fulgi de cartofi 0,250 ml lapte 50 g unt 4 ouă 150 g caşcaval ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pregăteşte un piure din lapte şi fulgi de cartofi şi…

Read more »

Piept de curcan în manta afumată

23 May 2011
Piept de curcan în manta afumatăO reteta de piept de curcan in manta afumata din: rosii, ceapa, boia, piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare. Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de curcan 2 linguri miere 2 linguriţe…

Read more »

Gustare ţărănească

23 May 2011

O reteta de gustare taraneasca din: cartofi, ceapa, oua, lapte, carnaciori picanti, marar, untura si sare. Ingrediente: 2 kg cartofi 1 ceapă 4 ouă 1 ceaşcă lapte 5 cârnăciori picanţi 1/2 legătură mărar proaspăt untură sare Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se taie în rondele ce se pun la…

Read more »

Midii inăbuşite cu fenicul si vermut

22 May 2011
Midii inăbuşite cu fenicul si vermutO reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt 150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat…

Read more »

Budincă din chifle cu branză

22 May 2011

O reteta de budinca din chifle cu branza din: chifle, lapte, oua, zahar pudra, branza de vaci, pesmet, zahar vanilat, stafide si 1 ou. Ingrediente: 6 chifle 0,750 ml lapte proaspăt 2 ouă 50 g unt 25 g zahăr pudră 500 g brânză de vaci pesmet umplutura: 250 g brânză vaci 100 g zahăr pudră…

Read more »

Vinete cu migdale si boabe de rodie

22 May 2011
Vinete cu migdale si boabe de rodieO reteta simpla de vinete cu migdale si boabe de rodie din: vinete, rosii, migdale, lamai, usturoi, ceapa, boabe de rodie, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg vinete 3 roşii mari 1 pahar migdale 2 lămâi 5 căţei usturoi 2 cepe 1/2 pahar ulei de măsline 2 linguri pătrunjel verde tocat boabe de…

Read more »

Cocktail Pusser’s Painkiller

22 May 2011
Cocktail Pusser’s PainkillerO reteta simpla de Cocktail Pusser’s Painkiller din: pusser’s rom, sirop de cocos, suc de ananas, suc de portocale, lamaie, menta si cirese. Ingrediente: 4 cl Pusser’s Rom sirop de cocos suc de ananas suc de portocale o felie de portocale o felie de lamaie un fir de menta cirese   Mod de preparare: Ingredientele…

Read more »

Ştevie cu ceapă călită

22 May 2011
Ştevie cu ceapă călităO reteta de stevie cu ceapa calita din: stevie, ulei, patrunjel, ceapa, usturoi, boia dulce, menta si sare. Ingrediente: 2 kg ştevie 200 g ulei 2 linguri pătrunjel 1 ceapă 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă boia dulce 1 lingură mentă uscată sare Mod de preparare: Frunzele de ştevie, bine spălate şi fără codiţe, se…

Read more »

Muhmmara

22 May 2011
MuhmmaraO reteta de muhmmara din: ardei iute, pesmet, miez de nuca, zahar, chimen, ceapa, ulei de masline, sirop de rodii, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 16 ardei iuţi, uscaţi 5 linguriţe cu vârf pesmet 2 pahare miez de nucă 1 lingură rasă zahăr 1 linguriţă chimen 2 cepe mici 1 pahar ulei de măsline…

Read more »

Scoici scallop cu sos de roşii şi portocale

22 May 2011
Scoici scallop cu sos de roşii şi portocaleO reteta usoara de scoici scallop cu sos de rosii si portocale din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g roşii 50 ml…

Read more »

Limbă de vacă

22 May 2011

O reteta de limba de vaca din: limba de vaca, otet, usturoi, coaja de lamaie, coaja de portocala,  zahar, hel, morcovi, patrunjel verde, telina, sare, piper, scortisoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 limbă de vacă 4 pahare oţet 5 căţei usturoi 1 coajă de lămâie 1 coajă de portocală 1   linguriţă rasă zahăr 1…

Read more »

Creveţi

20 May 2011
CreveţiO reteta de creveti din: creveti, ardei iute, lamai, suc de lamaie, zeama de portocala, usturoi, ceapa, otet, frunze de dafin, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg creveţi proaspeţi 6 ardei iuţi 2 lămâi mari 1 pahar suc de lămâie zeama de la 0   portocală 7 căţei usturoi 1 ceapă mare 4 linguri oţet 2…

Read more »

Chiftele crude cu migdale

20 May 2011

O reteta de chiftele crude cu migdale din: carne macra, arpacas, ceapa, chimen, sare, piper, rosii, ardei iute, migdale amare si unt. Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 4 pahare arpacaş 1 ceapă mare 1 linguriţă chimen 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper 4 roşii mici 1 ardei iute 300 g migdale amare 100 g…

Cocktail Beau Rivage

20 May 2011
Cocktail Beau RivageO reteta simpla de Cocktail Beau Rivage din: rom alb, gin, vermut sec, vermut rosu, sirop de grenadine, suc de portocale, felii de portocale si felii de limeta. Ingrediente: 2 l rom alb 2 cl gin 1 cl vermut sec 1 cl vermut rosu 1 cl sirop de grenadine suc de portocale felii de portocale…

Read more »

Ouă cu ciuperci

20 May 2011
Ouă cu ciuperciO reteta simpla de oua cu ciuperci din: oua, unt, ciuperci, ceapa, sos alb cu zeama de carne, smantana, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 ouă 100 g unt proaspăt 500 g ciuperci proaspete 1 ceapă 250 ml sos alb cu zeamă de carne 100 g smântâna 1 linguriţă pătrunjel 1 linguriţă mărar proaspăt…

Read more »

Borş

20 May 2011

O reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 ţeline 3 fire praz 4 morcovi 2 legături pătrunjel proaspăt 1 varză albă 2 linguri faină 6 linguri bulion 1 foaie dafin 5…

Read more »

Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâie

20 May 2011
Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâieO reteta delicioasa de salata de bulgur si peste cu sos de lamaie din: bulgur, file de peste oceanic, lamaie, castravete, ceapa verde, rosii cherry, coriandru, patrunjel, coaja de lamaie, suc de lamaie, otet de vin rosu, ulei de masline, mustar de dijon, usturoi, sare, piper negru si frunze de menta. Ingrediente: 200 g bulgur…

Read more »

Vinete cu ardei si roşii

20 May 2011
Vinete cu ardei si roşiiO reteta simpla de vinete cu ardei si rosii din: vinete, rosii, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mijlocii 1 kg roşii 1 ceapă mare 6 ardei graşi, diferit coloraţi 3 căţei usturoi 3 linguri ulei mărar pătrunjel sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se taie…

Read more »

Gulaş din muşchi de bou

20 May 2011
Gulaş din muşchi de bouO reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei extragirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de bou din zona scapulei 1 ceapă roşie 1/2 I suc de roşii 500 g cartofi 1/2 linguriţă boia…

Read more »

Ouă răscoapte

20 May 2011

O reteta simpla de oua rascoapte din: oua, rosii, unt, branza sarata, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 2 linguri unt 2 linguri brânză sărată rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb ouăle în apă, cât mai tari, şi după ce se decojesc se taie în rondele. Roşiile,…

Read more »

Omletă cu peşte

20 May 2011

O reteta de omleta cu peste din: peste, ulei de masline, usturoi, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte 8 linguri ulei de măsline 4 căţei usturoi pisat 5 ouă mărar proaspăt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Peştele se spală, se dezosează, se curăţă de pieliţă, se taie în cubuleţe…

Read more »

Costite de miel cu cartofi la cuptor

20 May 2011
Costite de miel cu cartofi la cuptor  O reteta delicioasa de costite de miel cu ceapa, lamaie, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin alb dulce. Ingrediente: 800 g costiţe de miel o ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri de ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi o cănită vin alb dulce   Mod de preparare: Costiţele de miel…

Read more »

Cocktail Habana Moon

19 May 2011
Cocktail Habana MoonO reteta simpla de Cocktail Habana Moon din: rom alb, cointreau, gin si suc de limeta. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl Cointreau 1 cl gin 2 stropi de suc de limeta   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker, se pun doua cuburi de gheata intr-un pahar de whisky,…

Read more »

Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)

19 May 2011
Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)O reteta video despre cum se prepara supa de patrunjel cu crutoane din: patrunjel, apa, ulei de masline, smantana, oregano, lamaie, usturoi, unt, paine, sare si piper. Ingrediente: patrunjel apa ulei de masline smantana lichida oregano lamaie usturoi unt paine sare piper   Mod de preparare: Se folosesc doua legaturi mari de patrunjel, aproximativ 150…

Read more »

Antricoate cu fructe

19 May 2011
Antricoate cu fructeO reteta pur si simplu delicioasa de antricoate cu fructe din: antricoate de vita, miez de ananas, papaia, zahar din trestie, avocado, mustar, usturoi si sare. Ingrediente: 6 antricoate de vită 300 g miez de ananas 300 g papaia proaspătă sau din conservă 100 g zahăr din trestie de zahăr 1 avocado 2 linguri de…

Read more »

Supă de lapte

19 May 2011

O reteta simpla de supa de lapte din: lapte dulce, unt, branza sarata, orez, piper negru, sare si oua. Ingrediente: 300 ml lapte dulce 60 g unt 160 g brânză sărată rasă 50 g orez piper negru şi sare, după gust 2 ouă Mod de prepadare: Laptele se fierbe şi se diluează cu trei pahare…

Read more »

Tortillas garnisite

19 May 2011
Tortillas garnisiteO reteta de tortillas garnisite din: roast beef, tortillas, ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, porumb fiert, sos picant, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g roast beef feliat subţire 4 tortillas 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie 2 dovlecei 150 g porumb fiert sos picant mexican ulei extravirgin de măsline sare  …

Read more »

Salată de portocale şi curcan fript

19 May 2011
Salată de portocale şi curcan friptO reteta simpla de Salată de portocale şi curcan fript din: carne de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sare, piper negru, frunze de nasturel, portocale, miere, mustar cu boabe si esalota. Ingrediente: 500 g carne de curcan, fără piele, dezosată 1 lingură ulei de floarea-soarelui 4 cepe verzi, tocate sare şi piper negru…

Read more »

Sărmăluţe in frunze de spanac

19 May 2011

O reteta simpla de sarmalute in frunze de spanac din: carne de vita, frunze de spanac, orez, ceapa verde, marar, unt, faina, smantana, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg carne de vită 50 frunze mari de spanac 100 g orez 25 fire ceapă verde 1 ceapă 1 legătură mărar proaspăt 100 g…

Read more »

Caesar salad cu pui afumat

19 May 2011
Caesar salad cu pui afumatO reteta simpla de Caesar salad cu pui afumat din: paine veche, salata, piept de pui afumat, parmezan, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, mustar de dijon, sos tabasco, iaurt degresat, sare si piper negru. Ingrediente: 125 g pâine veche de o zi, tăiată cubuleţe 300 g salată, ruptă şuviţe cât o înghiţitură 200 g…

Read more »

Tocană de berbec cu legume

19 May 2011

O reteta de tocana de berbec cu legume din: carna macra de berbec, coaste de berbec, morcovi, praz, ceapa, telina, unt, roez, pasta de rosii, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne macră de berbec 500 g coaste de berbec 3 morcovi 3 fire praz 3 cepe 1 ţelină 200 g unt 100…

Read more »

Aluat cu ceafă afumată

19 May 2011

O reteta simpla de aluat cu ceafa afumata din: ceafa afumat, faina alba, lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 10 felii ceafă afumată 8 linguri faină albă 2 căni lapte proaspăt 4 ouă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb în apă, la foc mic, feliile de carne, câteva minute. Se scot,…

Read more »

Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)

19 May 2011
Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu ciuperci si mamaliga din: piept de pui, prosciutto, ciuperci, telina, usturoi, praz, mamaliga, smantana, parmezan, vin alb, busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: piept de pui prosciutto ciuperci telina usturoi praz mamaliga smantana parmezan vin alb busuioc oregano sare piper   Mod de preparare: Se ia…

Read more »

Cocktail Finndinghi

19 May 2011
Cocktail FinndinghiO reteta simpla de Cocktail Finndinghi din: rom brun, lichior de cocos, suc de maracuja, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl rom brun 2 cl lichior Malibu Coconut (lichior de cocos) 1 cl suc de maracuja 1 strop de zeama de lamaie suc de ananas   Mod de preparare: Mixam bine…

Read more »

Budincă cu migdale

19 May 2011

O reteta simpla de budinca cu migdale din: unt, zahar farin, migdale dulci, suc de portocale, oua, galbenusuri, smantana si sare. Ingrediente: 125 g unt 150 g zahăr farin 250 g migdale dulci 1 lingură suc de portocale 2 ouă 2 gălbenuşuri 5 linguri smântână sare Mod de preparare: Se amestecă, până se obţine o…

Read more »

Piept de raţă cu rodie

19 May 2011
Piept de raţă cu rodieO reteta simpla si delicioasa de piept de rata cu rodie din: piept de rata, hasme, vin rosu, supa de pui, boabe de rodie, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g piept de raţă 5 haşme 1 pahar de vin roşu 1 cană de supă de pui 1 cană de…

Read more »

Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci

19 May 2011
Raţă cu muguri de bambus şi ciuperciO reteta delicioasa de Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci din: rata, muguri de bambus, ciuperci, sos de soia, faina de porumb, ulei de arahide si sare. Ingrediente: 1 raţă 1 cutie cu muguri de bambus 200 g ciuperci pleurotus sos de soia 1 lingură de făină de porumb ulei de arahide sare  …

Read more »

Spată de miel

19 May 2011

O reteta de spata de miel din: spata de miel, suc de lamaie, suc de portocale, unt, rosii, foaie dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spată de miel sucul de la 2 lămâi sucul de la 1 portocală 1 ceşcuţă unt proaspăt 1 kg roşii bine coapte 1 foaie dafin sare şi piper, după…

Read more »

Carne cu platanos

19 May 2011
Carne cu platanosO reteta de carne cu platanos din: carne de bou, pulpa de rosii, lime, vin alb sec, usturoi, ceapa, oregano, foi de dafin, seminte de chimen, platanos, sare si piper. Platanos (banane verzi) sunt folosite foarte mult în toată zona Caraibilor; prăjite rondele ca în acest caz, înlocuiesc excelent cartofii prăjiţi pai. Ingrediente: 600 g…

Read more »

Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel

19 May 2011
Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturelO reteta delicioasa de Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel din: frunze de nasturel, kiwi, ciuperci, rosii, otet de vin rosu, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 125 g frunze de năsturel 2 fructe de kiwi, curăţate de coajă şi tăiate felii cât mai subţiri 125 g ciuperci, de exemplu ghebe,…

Read more »

Tortillas

19 May 2011
Tortillas      Tortillas sunt clătite subţiri preparate din făină de porumb, foarte folosite în bucătăria mexicană şi în general în toată America Centrală. Consumate în loc de pâine, se pot păstra şi o săptămână într-o cutie închisă ermetic: va fi de ajuns să le încălziţi puţin în cuptor înainte de a le aduce la…

Read more »

Cocktail Jo’s Finest

19 May 2011
Cocktail Jo’s FinestO reteta simpla de Cocktail Jo’s Finest din: bols triple sec, sirop de grenadine, rom jamaica, suc de portocale, zeama de lamaie, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Bols Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 6 cl rom jamaica 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4 cl…

Read more »

Salată de andive, pere şi Roquefort

19 May 2011
Salată de andive, pere şi RoquefortO reteta de salata de andive, pere si branza Roquefort din: miez de nuca, pere, andive, branza roquefort, miere, mustar de dijon si otet de vin alb sau de cidru. Ingrediente: 24 g jumătăţi de miez de nucă 2 pere 3 andive 80 g brânză Roquefort pentru sos: 1 linguriţă miere limpede 1 linguriţă muştar…

Read more »

Sărmăluţe din carne de miel

19 May 2011

O reteta de sarmalute din carne de miel din: carne de miel fara os, foi de vita de vie, orez, ceapa verde, marar, zeama de lamaie, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 40 foi de viţă-de-vie 100 g orez 30 fire ceapă verde 1 legătură mărar proaspăt zeama…

Read more »

Salată de fructe de mare şi paste

19 May 2011
Salată de fructe de mare şi pasteO reteta simpla de salata de fructe de mare si paste din: midii proaspete, vin alb, suc de lamaie, sare, piper negru, paste, creveti, usturoi, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g midii proaspete 75 ml vin alb sucul de la 1 -2 lămâi sare şi piper negru 250 g paste, cum ar fi fusilli…

Read more »

Pui cu sos picant, sofran şi coriandru

19 May 2011

O reteta de Pui cu sos picant, sofran şi coriandru dinŞ pui, unt, ceapa, usturoi, supa, sofran, faina, lamaie, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 150 g unt 2 cepe 3 căţei usturoi 1  l supă 1 linguriţă rasă şofran 2 linguri faină 1 lămâie mare coriandru sare şi piper, după gust Mod de…

Pui cu nucă de cocos

18 May 2011

O reteta de pui cu nuca de cocos din: nuci de cocos, pui, scortisoara, ceapa, unt, ienibahar, cuisoare, sare si piper. Ingrediente: 2 nuci de cocos 2 pui 5 linguriţe scorţişoară 4 cepe 4 linguri unt ienibahar cuişoare sare şi piper, după gust Mod de preparare: Nuca de cocos se dă prin râzătoare, se amestecă…

Read more »

Friptură în două culori

18 May 2011
Friptură în două culoriO reteta simpla de friptura in doua culori din: friptura de vita, orez, fasole verde, rosii, ardei iute, ceapa alba, vin alb sec, supa de legume, unt, usturoi, chimen si sare. Ingrediente: 250 g friptură de vită pregătită în prealabil 300 g orez fiert la aburi 300 g fasolică verde 4 roşii bine coapte 1…

Read more »

Miel cu prune uscate

18 May 2011
Miel cu prune uscateO reteta de miel cu prune uscate din: carne de miel, prune uscate, ulei, piper alb, sofra, ceapa si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g prune uscate, fară sâmburi 1 pahar ulei 1 linguriţă piper alb pisat 1 vârf de cuţit cu şofran 3 cepe tăiate mărunt sare Mod de preparare: Carnea…

Read more »

Cocktail Davis

18 May 2011
Cocktail DavisO reteta simpla de Cocktail Davis din: rom brun, suc de limeta, sirop de zmeura, vermut rosu, sifon si zahar. Ingrediente: 3 cl rom brun 6 cl suc de limeta 1 cl sirop de zmeura 3 cl vermut rosu sifon zahar   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ingredientele alcoolice si sucurile de…

Read more »

Tartine

18 May 2011

O reteta de tartine din: paine intermediara, branza de oaie, mustar, unt, patrunjel, bere si piper alb macinat. Ingrediente: 6 felii pâine intermediară 500 g brânză de oaie 1 lingură muştar 100 g unt topit 1 legătură pătrunjel proaspăt 1/2 pahar cu bere piper alb măcinat Mod de preparare: Se rade brânza, se topeşte într-o…

Read more »

Iepure aromat

18 May 2011
Iepure aromatO reteta delicioasa de iepure aromat din: iepure, morcovi, telina, ceapa, faina, ulei extravirgin de masline, unt, vin rosu, vin alb sec, otet din vin alb, vin alb sec, foi de dafin, usturoi, salvie, rozmarin, oregano, felii de mamaliga si sare. Ingrediente: 1 iepure sălbatic 2 morcovi 1 tulpină de ţelină 2 cepe albe 80…

Read more »

Salată de castraveţi şi pepene roşu

18 May 2011
Salată de castraveţi şi pepene roşuO reteta simpla de salata de castraveti si pepene rosu din: pepene rosu, castravete, masline, branza feta, iaurt degresat, marar, sare, piper negru, marar si paine integrala. Ingrediente: 700 g pepene roşu 1/2 castravete 40 g măsline păstrate în saramură, scurse pentru sos: 25 g brânză feta, clătită şi scursă 3 linguri iaurt degresat 1…

Read more »

Tacos cu carne şi pecorino

18 May 2011
Tacos cu carne şi pecorinoO reteta simpla de tacos cu carne si pecorino din: tortillas, frunze de salata, pecorino, carnati, pulpa de vita, rosii, fasole rosie, ceapa alba, usturoi, ardei gras verde, praf de ardei iute, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 8 tortillas 8 frunze de salată 150 g pecorino (brânză veche de oaie) 150…

Read more »

Pulpe de pui cu sos de ceapa si usturoi verde

17 May 2011
Pulpe de pui cu sos de ceapa si usturoi verdeO reteta de pulpe de pui cu sos de ceapa cu usturoi verde din: pulpe superioare de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 7 pulpe superioare de pui 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 1/2 cutie rosii decojite 3-4 linguri bulion sare piper Mod de preparare: Se spala…

Read more »

Cocktail Bolero

17 May 2011
Cocktail BoleroO reteta simpla de Cocktail Bolero din: rom alb, vermut rosu si calvados Ingrediente: 2,5 rom alb 2 cl vermut rosu 2,5 cl Calvados   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata intr-un shaker, apoi se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar intr-o cupa de cocktail racita anterior.

Read more »

Salată de tăiţei cu legume în stil chinezesc

17 May 2011
Salată de tăiţei cu legume în stil chinezescO reteta de salata de taitei cu legume in stil chinezesc din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, ardei iute, usturoi, ghimbir, citronella, morcovi, ardei gras, porumb, mazare, salata chinezeasca, sos de soia, ulei de susan, frunze de coriandru si alune sarate. Ingrediente: 100 g tăiţei cu ou subţiri 2 linguri ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Cum se prepara Tarta dulce cu ricotta si ciocolata (video)

17 May 2011
Cum se prepara Tarta dulce cu ricotta si ciocolata (video)O reteta video despre cum se prepara tarta dulce cu ricotta si ciocolata din: faina, unt, ciocolata, lamaie, oua, mascarpone, ricotta si esenta de rom. Ingrediente: faina unt ciocolata lamaie oua mascarpone ricotta esenta rom, vanilie Mod de preparare: Prima oara se face aluatul: se pune intr-un bol faina (cam 450 de grame), apoi se…

Read more »

Cocktail Adios Amigos

17 May 2011
Cocktail Adios AmigosO reteta simpla de Cocktail Adios Amigos din: rom alb, lime juice, vermut sec, brandy si gin. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Lime Juice 1 cl vermut sec 1 cl brandy 1 cl gin   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata intr-un shaker. Apoi se toarna bautura intr-o cupa de…

Read more »

Tocăniţă în sos de iaurt

17 May 2011
Tocăniţă în sos de iaurtO reteta simpla de tocanita in sos de iaurt din: pulpa de vita, iaurt, supa de legume, galbenus, ceapa rosii, lamaie, patrunjel, salata, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g pulpă de vită 250 g iaurt 1 l supă de legume 1 gălbenuş 2 cepe roşii 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel salată sare piper…

Read more »

Salată de cartofi copţi cu sos de iaurt şi cumin

17 May 2011
Salată de cartofi copţi cu sos de iaurt şi cuminO reteta simpla de salata de cartofi copti cu sos de iaurt si cumin din: ulei de masline, sare, piper negru, cartofi, frunze de salata, cumin, suc de lamaie si iaurt semidegresat. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline sare şi piper negru 4 cartofi mici pentru copt, bine spălaţi 125 g frunze de diferite soiuri…

Read more »

Roast beef aromatizat cu manatarci

17 May 2011
Roast beef aromatizat cu manatarciO reteta de Roast beef aromatizat cu manatarci din: roast beef, manatarci, vin alb sec, supa de carne, usturoi, rozmarin, salvie, catusnica, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g roast beef 400 g mânătărci proaspete 1/2 pahar de vin alb sec 1/2 cană de supă de carne 2 căţei de…

Read more »

Cum se prepara Muschi de porc cu sos de soia (video)

17 May 2011
Cum se prepara Muschi de porc cu sos de soia (video)O reteta video despre cum se prepara muschi de porc cu sos de soia din: muschi de porc, sos de soia, ghimbir, sake, dashi, mustar si ceapa verde. Ingrediente: muschi de porc sos soia ghimbir mustar sake dashi ceapa verde   Mod de preparare: Se ia un piept de porc de 200 de grame si…

Read more »

Chifteluţe în vas de lut

17 May 2011
Chifteluţe în vas de lutO reteta de chiftelute in vas de lut din: pulpa de vitel tocata, naut, pulpa de rosii, dovlecei, ceapa, chifla, lapte, patrunjel, ou, usturoi, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g pulpă de vitei, tocată 400 g năut fiert 1/2 l pulpă de roşii 2 dovlecei verzi 1 ceapă albă…

Read more »

Pui inăbuşit cu ghimbir

17 May 2011

O reteta simpla de pui inabusit cu ghimbir din: pui, ghimbir, piper, sare, bicarbonat, coniac si ulei de susan. Ingrediente: 3 pui mici 2 linguri rădăcină ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguriţe sare 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri coniac 2 linguri ulei de susan Mod de preparare: Se curăţă puii, se spală şi se freacă…

Read more »

Clătite cu cartofi si mere

17 May 2011

O reteta simpla de clatite cu cartofi si mere din: cartofi, mere, slanina, margarina, ceapa si salam. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg mere 200 g slănină 5 linguri margarină 3 cepe 500 g salam Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în cuburi şi se fierb în apă clocotită cu puţină sare. După…

Read more »

Cocktail Rose Hall

17 May 2011
Cocktail Rose HallO reteta simpla de Cocktail Rose Hall din: rom brun, lichior de banane, zeama de lamaie, suc de portocale, felii de portocale si cirese. Ingrediente: 3 cl rom brun 1,5 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 3 lingurite de zeama de lamaie suc de portocalae felii de portocale cirese   Mod de preparare: Ingredientele…

Read more »

Creveti înabuşiţi

17 May 2011
Creveti înabuşiţiO reteta simpla de creveti inabusiti din: creveti, carne grasa de porc, castane, ulei de arahide, oua, sare, bicarbonat, faina, vin, ghimbir si piper. Ingrediente: 500 g creveţi 100 g carne grasă de porc 200 g castane comestibile 9 linguri ulei de arahide 2 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă rasă bicarbonat 2 linguri faină…

Read more »

Salată de quinoa cu fructe uscate

17 May 2011
Salată de quinoa cu fructe uscateO reteta de Salată de quinoa cu fructe uscate din: boabe de quinoa, sare, piper negru, seminte de pin, telina, ceapa rosie, ardei gras, fructe de merisor, stafide, coriandru, cumin, suc de lamaie, boia si patrunjel. Ingrediente: 180 g boabe de quinoa sare şi piper negru 2 linguri seminţe de pin 1 tijă de ţelină,…

Read more »

Praz marinat

17 May 2011
Praz marinatO reteta de praz marinat din: praz, sare, piper negru, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, mustar cu boabe, chives, patrunjel si tarhon. O salată simplă, preparată cu un sos de verdeţuri aromate şi muştar, care poate fi servită fie ca aperitiv, fie ca garnitură la o friptură. Ingrediente: 8 fire de praz…

Read more »

Porc cu castraveţi

17 May 2011
Porc cu castraveţiO reteta simpla de porc cu castraveti din: file de porc, vin, castravete, ulei, zahar pudra, sare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 250 g file porc 1 lingură vin 1 castravete mic 4 linguri ulei zahăr pudră sare sos soia ulei de susan Mod de preparare: Se taie carnea în felii cât…

Read more »

Ruladă învelită în pâine

17 May 2011
Ruladă învelită în pâineO reteta simpla de rulada invelita in paine din: pulpa de vita, oua, chifla, parmezan, faina, ulei extravirgin de masline, suc de lamaie, telina, usturoi, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g pulpă de vită, tocată 2 ouă 1 chiflă 1 baghetă 80 g parmezan ras 60 g făină 10 linguri de ulei extravirgin de…

Read more »

Friptură de porc crocantă

17 May 2011

O reteta simpla de friptura de porc crocanta din: carne de porc, untura de porc, ceapa, bureti, ulei de arahide, sos de soia, otet din vin, faina, ghimbir, usturoi si bicarbonat. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1 ceapă mică 1 lingură bureţi uscaţi 2 – 1/2 ceşti ulei de…

Read more »

Paste cu spanac, feta si bacon

17 May 2011
Paste cu spanac, feta si baconO reteta de paste cu spanac, feta si bacon din: paste, ulei de masline, bacon, ceapa, spanac, sos de ardei iute si branza de feta. Ingrediente: 400g de paste 60 ml ulei de masline 250 g bacon, taiat marunt doua cepe medii, taiate felii 400 g de spanac 30-60 ml de sos de ardei iute…

Read more »

Ouă cu ceapa verde

17 May 2011

O reteta simpla de oua cu ceapa verde din: oua, branza, ceapa, unt, patrunjel si sare. Ingrediente: 5 ouă 300 g brânză 3 legături ceapă 50 g unt 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa şi se amestecă bine cu branza făramiţată şi pătrunjelul tocat fin. Se împarte pasta obţinută în…

Read more »

Cuburi de carne cu mazare verde

17 May 2011

O reteta delicioasa de cuburi de carne cu mazare verde din: carne de porc cu slanina, mazare, untura de porc, sare, vegeta, piper, praz, albus, ghimbir, malai, vin si ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne de porc cu slănină 1 kg mazăre păstăi 1 cană untură de porc 25 g morcovi 1 linguriţă rasă…

Read more »

Frigarui din hamburgeri

16 May 2011
Frigarui din hamburgeriO reteta simpla de frigarui din hamburgeri din: pulpa de vita, carnati, pancetta, branza gruyere, miez de salata, castravete, telina, patrunjel, hasma, cartofi prajiti si ketchup. Ingrediente: 400 g pulpă de vită, tocată 150 g cârnaţi 20 g pancetta 4 felioare de brânză gruyere miezul a 4 salate 6 roşii cherry 4 felioare de castravete…

Read more »

Salată de spanac şi mere

16 May 2011
Salată de spanac şi mereO reteta simpla de salata de spanac cu mere din: usturoi, paine integrala, frunze de spanac, mere rosii, amestec de chives, menta si patrunjel, suc de mere, mustar, otet de cidru, sare si piper negru. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, cu coajă 2 felii de pâine integrală, fără coajă 100 g frunze de spanac tânăr…

Read more »

Cocktail Centenario

16 May 2011
Cocktail CentenarioO reteta simpla de Cocktail Centenario din: rom brun, rom alb, tia maria, curacao triple sec, sirop de grenadine, suc de limeta, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl rom alb 1 cl Tia Maria 1 cl Curacao Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 3 picaturi de suc de limeta o…

Castraveţi umpluţi cu carne de porc

16 May 2011
Castraveţi umpluţi cu carne de porcO reteta simpla de castraveti umpluti cu carne de porc din: castraveti, carne de porc, sos de soia, sare, ou, ulei de arahide, ghimbir si un praf de bicarbonat. Ingrediente: 450 g castraveţi fragezi 200 g carne de porc tocată 3 linguriţe sos de soia 1 linguriţă rasă sare 1 ou 3 linguri ulei de…

Read more »

Fasole verde si ţelină cu sos

16 May 2011
Fasole verde si ţelină cu sosO reteta de fasole verde si telina cu sos din: telina, fasole verde, ulei de masline sau nuca, ulei de susan, ardei iute, usturoi, ghimbir, miere, sos de soia, otet de cidru sau vin si frunze proaspete de coriandru. Ingrediente: 250 g ţelină, tăiată beţişoare 300 g fasole verde pentru sos: 1 lingură ulei de…

Read more »

Vinete cu iaurt

16 May 2011
Vinete cu iaurtO reteta simpla de vinete cu iaurt din: vinete, tahin, suc de lamaie, suc de portocala, iaurt, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg vinete 6 linguriţe tahi sucul de la 2 lămâi sucul de la o jumătate de portocală 2 pahare iaurt (sau smântână) 6 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare:…

Read more »

Chifteluţe delicate

16 May 2011
Chifteluţe delicateO reteta simpla de chiftelute delicate din: pulpa de vita, cartofi, ou, chifla, lapte, ceapa alba, unt, ulei de arahide, rozmarin, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 500 g cartofi noi 1 ou 1 chiflă 1/2 pahar de lapte 2 cepe albe 50 g unt ulei de arahide pentru prăjit…

Read more »

Dovlecei cu iaurt

16 May 2011

O reteta simpla de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, iaurt, usturoi, menta si sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 pahar iaurt 3 căţei usturoi 1 linguriţă mentă proaspătă sare Mod de preparare: Dovlecei se curăţă, se taie felii şi se prăjesc în ulei. Se lasă la scurs. Se amestecă usturoiul pisat, menta tocată fin, iaurtul…

Read more »

Salată de varză si morcovi cu sos picant de iaurt

16 May 2011
Salată de varză si morcovi cu sos picant de iaurtO reteta de salata de varza si morcovi cu sos picant de iaurt din: varza alba, morcovi, iaurt degresat, ceapa rosie, ardei iute verde, coriandru, sos de menta, sare, zahar, cumin si boia. Ingrediente: 125 g varză albă tăiată fideluţă 125 g morcovi raşi pentru sos: 125 g iaurt degresat 1 lingură ceapă roşie, tocată…

Read more »

Bulete din carne cu ouă

16 May 2011

O reteta simpla de bulete din carne cu oua din: carne de vita, arpacas, ceapa, oua, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg carne de vită 6 pahare arpacaş fin 2 cepe mijlocii 14 ouă fierte, tăiate în patru sare şi piper, după gust chimen Mod de preparare: Carnea se trece de două ori prin…

Read more »

Chiftele în sos cremos

16 May 2011
Chiftele în sos cremosO reteta simpla de chiftele in sos cremos din: carne tocata, iaurt, ceapa rosie, chifla, lapte, vin alb sec, ou, frunze de menta, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g carne mixtă, tocată 300 g iaurt gros 2 cepe roşii 1 chiflă mică 1/2 pahar de lapte 1/2 pahar de…

Read more »

Bame cu roşii

16 May 2011
Bame cu roşiiO reteta de bame cu rosii din: rosii, bame, lamaie, coriandru uscat si verde, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 500 g bame verzi 3 lămâi 1 legătură coriandru uscat 1 legătură coriandru verde 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 ceaşcă ulei de măsline sare şi piper, după gust…

Read more »

Salată de legume cu usturoi şi ghimbir

16 May 2011
Salată de legume cu usturoi şi ghimbirO reteta simpla de salata de legume cu usturoi si ghimbir din: broccoli, varza, ceapa verde, mazare, usturoi, ghimbir, zahar brun si sos de peste. Ingrediente: 150 g broccoli 150 g varză pak choi 50 g ceapă verde 100 g mazăre dulce 1 căţel de usturoi mic, zdrobit 1 linguriţă ghimbir, ras fin 1 linguriţă…

Read more »

Cocktail Chocolate Coco

16 May 2011
Cocktail Chocolate CocoO reteta simpla de Cocktail Chocolate Coco din: rom brun, lichior de cocos, zeama de lamaie, suc de ananas, sirop de ciocolata si lamaie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl lichior de Malibu Cononut (lichior de cocos) 2 cl zeama de lamaie 6 cl suc de ananas 2 cl sirop de ciocolata o felie…

Read more »

Vinete bătute

16 May 2011
Vinete bătuteO reteta simpla de vinete batute din: vinete, ulei de masline, usc de lamaie, usturoi si sare. Ingrediente: 1 kg vinete 2 pahare de ulei măsline 1 pahar suc de lămâie 2 căţei usturoi pisat sare Mod de preparare: Se spală vinetele şi se curăţă dc coajă şi cotor. Se taie în felii subţiri, se…

Read more »

Delicioase chifteluţe cu legume

16 May 2011
Delicioase chifteluţe cu legumeO reteta simpla de delicioase chiftelute cu legume din: pulpa de vita, morcovi, dovlecei, iaurt, supa de legume, ou, lamai, chifla, lapte, parmezan, patrunjel, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 200 g morcovi 200 g dovlecei verzi 200 g iaurt natur 1,5 1 supă de legume 1 ou 2 lămâi…

Read more »

Sos pentru salate, fără grăsimi

16 May 2011

Intr-un blender se pun 175 g brânză proaspătă degresată, 1 linguriţă otet de tarhon, o ceapă verde, 1/2 lingură chives tocate şi 2   linguri frunze de pătrunjel, busuioc sau coriandru şi se amestecă. Se sărează după gust. Se poate ţine în frigider 3   zile, iar în cazul în care se îngroaşă între timp, se va…

Read more »

Cum se prepara Tortellini cu sos pesto (video)

16 May 2011
Cum se prepara Tortellini cu sos pesto (video)O reteta video simpla despre cum se prepara trotellini cu sos pesto din: tortellini, parmezan, patrunjel si sos pesto. Ingrediente: tortellini parmezan patrunjel sos pesto   Mod de preparare: Se pun tortellini la fiert, in apa clocotita, iar intre timp se rade parmezan, pentru a fi pregatit la final. Pastele trebuie fierte mai mult daca…

Read more »

Cocktail Colt Cruiser

16 May 2011
Cocktail Colt CruiserO reteta simpla de Cocktail Colt Cruiser din: rom alb, lichior de banane, amaretto, zeama de lamaie, limonada si limeta. Ingrediente: 2 cl rom alb 1 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 1 cl Amaretto 2 cl zeama de lamaie limonada o felie de limeta   Mod de preparare: Cu exceptia limonadei, ingredientele se…

Read more »

Salată de lăptuci cu muştar

16 May 2011

O reteta simpla de salata de laptuci cu mustar din: laptuci, ulei, lamaie, mustar, marar si sare. Ingrediente: 5   lăptuci 4 linguri ulei 1 lămâie mică 2 linguri muştar 1 legătură mărar proaspăt sare, după gust Mod de preparare: Lăptucile se spală bine cu apă rece şi se lasă la scurs. Intr-o salatieră se amestecă…

Read more »

Chiftele din pulpă tocată de vită

16 May 2011
Chiftele din pulpă tocată de vităO reteta simpla de chiftele din pulpa tocata de vita din: pulpa tocata de vita, carnati, mortadella, oua, parmezan, usturoi, chifla, patrunjel, nucsoara, ulei de floarea soarelui, lapte, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g pulpă tocată de vită 100 g cârnaţi 100 g mortadella 2 ouă 60 g parmezan ras 1 căţel de usturoi…

Read more »

Salată verde cu castraveţi si smantană

16 May 2011
Salată verde cu castraveţi si smantanăO reteta simpla de salata verde cu castraveti si smantana din: salata verde, castraveti, lamaie, smantana, ceapa verde, marar, zahar si sare. Ingrediente: 4 salate verzi 4 castraveţi 1 lămâie 8 linguri smântană 12 fire ceapă verde 1 legătură mărar proaspat un vârf de cuţit de zahăr sare Mod de preparare: Se spală frunzele de…

Read more »

Ratatouille în stil chinezesc

16 May 2011
Ratatouille în stil chinezescO reteta delicioasa de Ratatouille în stil chinezesc din: dovlecei, vinete, ciuperci, rosii, castane de apa, sos de fasole neagra, sos hoisin, sos tabasco si otet alb sau rosu. Ingrediente: 125 g dovlecei 125 g vinete 125 g ciuperci cum ar fi ghebe, urechi de lemn sau râşcove 125 g roşii, descojite, fără seminţe şi…

Read more »

Pilaf de dovlecei cu smantana

16 May 2011

O reteta simpla de pilaf de dovlecei cu smantana din: dovlecei, orez, unt, smantana, faina, zeama de carne, lapte, marar, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 6 dovlecei 100 g orez 200 g unt 250 g smântână 1 linguriţă făină 1 l zeamă de carne 1/2 pahar lapte 1 legătură mărar proaspăt 1 legătură pătrunjel…

Read more »

Salata de pui

16 May 2011
Salata de pui  O reteta gustoasa de salata de pui din: taitei de casa, rosii, ardei gras, ceapa, susan, pipet de pui, morcov, ulei de masline, otet aromatic, busuioc, sare, vin, piper si patrunjel. Ingrediente: 300 g tăiţei de casa 3-4 roşioare 1 ardei gras o ceapă albă 50 g susan 400 g piept de pui sau…

Read more »

Cocktail Caribi Cassis

16 May 2011
Cocktail Caribi CassisO reteta simpla de Cocktail Caribi Cassis din: rom alb, creme de cassis, zeama de lamaie, suc de portocale si fructe de padure. Ingrediente: 2 cl rom alb 4 cl Creme de Cassis 2 cl zeama de lamaie 12 cl suc de portocale fructe de padure   Mod de preparare: Turnam Creme de Cassis intr-un…

Read more »

Mix grill de pui

16 May 2011
Mix grill de pui  O reteta simpla si delicioasa de mix grill de pui din: piept de pui, ciocanele de pui, ceapa, piper, rozmarin, cimbru si usturoi. Ingrediente: 800 g piept depui un kilogram pulpite de pui dezosate 800 g ciocănele de pui 1-2 cepe piper rozmarin cimbru usturoi grăsime pentri uns grătarul   Mod de preparare: Se…

Read more »

Rulada de pui umpluta cu dovlecei

16 May 2011
Rulada de pui umpluta cu dovlecei  O reteta gustoasa de rulada de pui umpluta cu dovlecei, ceapa, oua, paine, sare, piper, smantana, pesmet, unt si verdeata. Ingrediente: 800 g carne tocată de pui 2-3 cepe 2-3 ouă miezul de la 1-2 felii de pâine 4 dovlecei cu coaja verde sare piper o cutie smântână 4 linguri pesmet unt verdeaţă pentru…

Read more »

Choux cu frisca si dulceata

16 May 2011
Choux cu frisca si dulceata  O reteta delicioasa de choux cu frisca, faina, oua, apa, ulei, frisca, zahar vanilat, dulceata si menta. Ingrediente aluat: 125 g făină 3 ouă 200 ml apă 75 ml ulei Ingrediente umplutură: 400 g frişcă 1-2 plicuri zahăr vanilat dul­ceaţă de fructe de pădure 3 frunzuliţe de mentă   Mod de preparare: Se pune…

Read more »

Ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino

15 May 2011
Ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino  O reteta delicioasa de ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino din: ulei, faina, oua, praf de copt, mess, lapte, zahar vanilat, unt, cappucino si ciocolata alba. Ingrediente aluat: 75 ml ulei 200 ml apă 125 g făină 3 ouă un praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă o lingură ness 4…

Read more »

Pulpa umpluta cu ficat

15 May 2011
Pulpa umpluta cu ficat  O reteta gustoasa de pulpa umpluta cu ficat de pasare, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin alb dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel 1-2 legături ceapă 1-2 legături usturoi o legătură mărar 2 ouă…

Read more »

Costite de miel

15 May 2011
Costite de miel  O reteta gustoasa de costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, boia iute, rozmarin, usturoi, vin alb si leustean. Ingrediente: 1,500 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei sare cimbru rozmain boia iute piper roşu şi alb zdrobit o căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt un pahar vin alb demisec frunze leuştean  …

Read more »

Oua umplute

15 May 2011
Oua umplute  O reteta delicioasa de oua umplute cu pate de ficat, sare, piper, mustar cu hrean, smantana, maioneza, marar, crema de branza, zeama de lamaie, rosii, patrunjel, ceapa verde si masline. Ingrediente: 6 ouă o cutie pate de ficat sare piper 1-2 linguriţe muştar cu hrean 2 linguriţe smântână 2-3 linguriţe maioneză o legătură mărar…

Read more »

Muschiulet de porc cu sos de ananas

15 May 2011
Muschiulet de porc cu sos de ananas  O reteta gustoasa de muschiulet de porc cu sos de ananas, vin rose, ulei de masline, masline verzi, sare, piper, unt, rozmarin, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ porc 1 ananas sau o cutie compot de ananas 1 pahar vin rose 3-4 linguri ulei de măsline 300 g măsline verzi sare piper un…

Read more »

Cosulete cu ciuperci si maioneza

15 May 2011
Cosulete cu ciuperci si maioneza  O reteta delicioasa de cosulete cu ciuperci , sare, piper, oua, piept de pui si patrunjel. Ingrediente: foaie aluat franţuzesc 300 g ciuperci din conservă sare piper 2 ouă un piept de pui 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi, cu un pahar, potrivit,…

Read more »

Salau la cuptor cu sos de rosii

15 May 2011
Salau la cuptor cu sos de rosii  O reteta delicioasa de salau la cuptor cu sos de rosii, ulei de masline, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, piper boabe, bulion si sare. Ingrediente: un şalău de 1,5 kg 3 linguri ulei de măsline un pahar vin alb 3 cepe 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 5 boabe de…

Ruladă de porc cu garnitură de cartofi

15 May 2011
Ruladă de porc cu garnitură de cartofi  O reteta gustoasa de rulada de porc din: muschi de porc, cartofi, usturoi, praz, piper, rozmarin, unt, telina, pesmet, anason si marar. Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 4- 3-4 căţei de usturoi 2 fire praz piper rozmarin 50 g unt o ţelină 2-3 linguri pesmet sare Ingrediente garnitură: cartofi frunze anason o legătură…

Read more »

Cum se prepara Saltimboca alla romana (video)

15 May 2011
Cum se prepara Saltimboca alla romana (video)O reteta video despre cum se prepara Saltimboca alla romana din: muschi de vita, ciuperci, salvie, prosciutto crudo, rosii chetty, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ciuperci salvie prosciutto crudo rosii cherry unt vin alb sare piper   Mod de preparare: Muschiul de vita se bate, apoi se sareaza si se…

Read more »

Chifteluţe de praz

15 May 2011
Chifteluţe de praz  O reteta simpla si delicioasa de chiftele de praz, faina, margarina, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg de praz nu prea gros 2 linguri de făină 1 lingură de margarină 1 cană de ulei pentru prăjit sare Mod de preparare: Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie bastonaşe şi se fierbe în…

Read more »

Scrumbie pe pat de fenicul

15 May 2011
Scrumbie pe pat de fenicul  O reteta delicioasa de scrumbie pe pat de fenicul, ulei, otet, sare, piper,ceapa, usturoi, vin, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 1,5 kg scrumbie 3 linguri ulei 2 linguri oţet sare piper un fenicul 1-2 cepe o căpăţână usturoi un pahar vin pătrunjel o lămâie   Mod de preparare:  Se curăţă peştele, se spală şi se…

Read more »

Parjoale din cartofi cu verdeata

15 May 2011
Parjoale din cartofi cu verdeata  O reteta delicioasa de parjoale din cartofi, verdeata, ceapa verde, marar, sare, pesmet, ulei si  margarina. Ingrediente: 800 g cartofi 2-3 legături ceapă verde 2 legături mărar sare 150 g pesmet ulei pentru prăjit 50 g margarină   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cu…

Read more »

Cocktail Bushranger

14 May 2011
Cocktail BushrangerO reteta simpla de Cocktail Bushranger din: rom brun, dubonnet, angostura amaruie, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl Dubonnet 3 stropi de Angostura amaruie sifon o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam romul cu Dubonne si Angostura in paharul pentru bauturi lungi cu gheata si completam…

Read more »

Salată cu varză de Bruxelles

14 May 2011
Salată cu varză de BruxellesO reteta simpla de salata cu varza de Bruxelles din: varza de bruxelles, mar, morcov, tije de telina, coriandru, curmale, smantana, ulei de masline, coaja si suc de portocale, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 225 g varză de Bruxelles măr pentru desert 125 g morcov, ras 3 tije de ţelină, tocate linguri coriandru, proaspăt…

Read more »

Sufleu de vinete cu pangasius

14 May 2011
Sufleu de vinete cu pangasius  O reteta delicioasa de sufleu de vinete cu pangasius, rosii decojite, ceapa, ulei, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 cutie de roşii decojite 1 ceapă 5 lin­guri de ulei 200 g caşcaval câteva fire de pătrunjel 6 bucăţi de file de pangasius sare piper Mod de preparare: Se spală vinetele, apoi…

Read more »

Muşchi de vită cu slănină şi legume

14 May 2011
Muşchi de vită cu slănină şi legumeO reteta de muschid e vita cu slanina si legume din: muschi de vita, slanina, unt, tulpina de telina, morcov, patrunjel, salvie, rozmarin, ulei extravirgin de masline, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 30 g slănină 20 g unt 1 tulpină de telină 1 morcov 1 legătură de…

Read more »

Cocktail Bahia I

14 May 2011
Cocktail Bahia IO reteta simpla de Cocktail Bahia I din: rom alb, suc de ananas, crema de cocos si felii de portocale. Ingrediente: 6 cl rom alb 12 cl de suc de ananas 2 lingurite de crema de cocos felii de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza rapid cu gheata zdrobita in mixer, si se…

Read more »

Piepţi de porumbel prăjiţi cu afine

14 May 2011
Piepţi de porumbel prăjiţi cu afineO reteta delicioasa de piepti de porumbel prajiti cu afine din: ulei de masline, piept de porumbel, afine, frunze de salata, verdeturi, otet de zmeura, suc de lamaie, mustar cu boabe, sare si piper negru. Ingrediente: 1-1/2 lingură ulei de măsline 8 piepţi de porumbel, fără piele 175 g afine, decongelate, dacă erau congelate 150…

Read more »

Ossobuco milanez

14 May 2011
Ossobuco milanezO reteta simpla de ossobuco milanez din: rasoul cu oas, unt, faina, vin alb sec, supa de carne, patrunjel, lamaie, usturoi si piper negru. Ingrediente: 4 bucăţi de ossobuco (rasol cu os) groase de 2 cm 30 g unt făină 1/2 pahar de vin alb sec 1 dl supă de carne 1 legătură de pătrunjel…

Read more »

Lasagna quatro formaggi

14 May 2011
Lasagna quatro formaggiO reteta delicioasa de lasagna din: foi de lasagna, mozzarella, cascaval, gorgonzola, camembert, smantana, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de foi de lasagna 200 g de mozzarella 200 g caşcaval 150 g de gorgonzola 150 g camembert (brânză cu muce­gai) 250 g de smântână o legătură de pătrunjel (opţional) 4 linguri de…

Read more »

File de crap cu garnitura de legume

14 May 2011
File de crap cu garnitura de legume  O reteta delicioasa de file de crap cu legume: ardei gras rosu, castraveti, praz, morcovi, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi de file de crap de 7-8 cm 2 ardei graşi roşii 3 castraveţi 3 fire de praz 3 morcovi 5 linguri de ulei de măsline 1 lămâie sare piper…

Read more »

Orez cu legume si fructe de mare

14 May 2011
Orez cu legume si fructe de mare  O reteta delicioasa de orez cu legume si fructe de mare: mazare, ceapa verde, morcov, gamberi, calamar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  2 căni de orez cu bobul lung 50 g de mazăre 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 100 g gamberi 100 g calamari 3 linguri de ulei de măsline…

Read more »

Cum se prepara Ratatoui in foietaj (video)

14 May 2011
Cum se prepara Ratatoui in foietaj (video)O reteta video despre cum se prepara ratatoui in foietaj din: ceapa, vinete, ardei, sos de rosii, usturoi, cimbru, dovlecel verde, foietaj, ou, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 30 grame ceapa 50 grame vinete 80 grame ardei 2 linguri sos de rosii proaspete usturoi cimbru 50 grame dovlecel verde 100 grame foietaj un galbenus…

Read more »

Budincă deliciosă de vanilie

14 May 2011
Budincă deliciosă de vanilie  O reteta simpla si delicioasa de budinca de vanilie din: zahar, amidon, lapte, baton de vanilie si oua. Ingrediente: 100 g de zahăr 100 g de amidon 1 litru de lapte 1 baton de vanilie 2 ouă Mod de preparare: Amestecaţi zahărul şi amidonul, apoi bateţi-le cu 13 linguri de lapte. Puneţi la fiert…

Read more »

Muschi de vită cu rozmarin

14 May 2011
Muschi de vită cu rozmarinO reteta usoara de muschi de vită cu rozmarin din: muschid e vita, usturoi, rosii cherry, ceapa alve, telina, ulei estravirgin de masline, rozmarin, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 2 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 2 cepe albe 2 tulpini de ţelină ulei extravirgin de măsline rozmarin sare…

Read more »

Cocktail Tabu

14 May 2011
Cocktail TabuO reteta simpla de Cocktail Tabu din: rom, zahar, zeama de lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 4,5 cl rom 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie felii de limeta   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in shaker, apoi servim bautura intr-un pahar decorativ. Pe marginea paharului asezam o felie de limeta.

Read more »

Minipateuri cu carne

14 May 2011
Minipateuri cu carne  O reteta simpla si delicioasa de minipateuri cu carne tocata de pui, paine, ceapa, oua, margarina, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj 500 carne tocată de pui l felie de pâine 2 cepe 2 ouă 2 linguri cu magarină cimbru sare piper Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă carnea şi…

Read more »

Sos alb pentru paste

14 May 2011

O reteta simpla de sos alb pentru paste din: unt, faina alba, oua, sare, lapte, nucsoara si piper. Ingrediente: 8 linguri unt 8 linguri faină albă 3 ouă 1 linguriţă sare 2 căni lapte nucşoară piper Mod de preparare: Se căleşte câteva minute faina în unt şi se stinge cu laptele rece, amestecând mereu pentru…

Read more »

Ciuperci umplute cu carne de pui

14 May 2011
Ciuperci umplute cu carne de pui  O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu carne tocata de pui, ceapa, marar, piper, sare, cascaval, ulei si orez. Ingrediente: 600 g ciuperci mai mari 300 g carne tocată de pui 2 legături ceapă mărar sare piper 200 g caşcaval 2-3 linguri ulei 50 g orez cu bobul lung   Mod de preparare: Se…

Read more »

Galuste de gris cu spanac

14 May 2011
Galuste de gris cu spanac  O reteta delicioasa de galuste de gris cu spanac, ceapa, cascaval, lapte, oua, smnatana, faina, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente aluat:  1 kg spanac 1 ceapă 200 ml lapte 200 ml smântână 100 g caşcaval 2 linguriţe cu făină 1 legătură de ceapă verde ulei sare Ingrediente găluşte: 2 ouă 3 linguri cu…

Read more »

Cum se prepara Supa crema de legume (video)

14 May 2011
Cum se prepara Supa crema de legume (video)O reteta video simpla despre cum se prepara supa crema de legume din: dovlecei, telina, morcovi, conopida, broccoli, ardei capia, patrunjel, ulei de masline, smantana, sare si piper. Ingrediente: dovlecei telina ceapa morcovi conopida broccoli ardei capia patrunjel ulei de masline smantana sare piper   Mod de preparare: intr-o oala de ciorba metalica speciala, pe…

Read more »

Mancare de cartofi cu muschiulet de porc

14 May 2011
Mancare de cartofi cu muschiulet de porc  O reteta gustoasa de mancare de cartofi cu muschi de porc, ceapa verde, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline, morcovi, rosii in bulion, sare, piper, boia dulce si cimbru. Ingrediente: 800 g cartofi 3 morcovi 1 cutie roşii în bullion sare piper 1 linguriţă boia dulce cimbru 800 g muşchi de porc 1 legătură…

Read more »

Paste faionase cu legume

14 May 2011

O reteta de paste fainoase cu legume din: paste fainoase, lamaie, rosii, ardei grasi, masline, ulei de masline, patrunjel si frunze de salata verde. Ingrediente: 500 g paste făinoase mari 1 lămâie 3 roşii mari, bine copate 3 ardei graşi 150 g măsline 4 linguri ulei de măsline 1legătură frunze pătrunjel câteva frunze de salată…

Read more »

Deliciu cu visine

14 May 2011
Deliciu cu visine  O reteta gustoasa cu visine, oua, unt, zahar, rom, gris, praf de copt, budinca de vanilie, branza de vaci, smantana, gelatina si sare. Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr 4 linguri cu rom 75 g griş 1 linguriţă cu praf de copt 1 plic cu budincă de vanilie 750 g brânză…

Read more »

Roşii cu şuncă

14 May 2011
Roşii cu şuncăO reteta simpla de rosii cu sunca din: rosii, sunca, ceapa, ulei, patrunjel, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 200 g şuncă 200 g ccapă 2 ceşti ulei pătrunjel sare cimbru piper Mod de preparare: Şunca se fierbe şi se taie în cubuleţe. Acestea se pun la prăjit în ulei bine încins împreună…

Read more »

Macaroane cu ciuperci, şuncă si sos de roşii

14 May 2011

O reteta de macaroane cu ciuperci, sunca si sos de rosii din: macaroane, ciuperci, sunca, sos de rosii, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 250 g macaroane 150 g ciuperci proaspete 150 g şuncă 400 ml sos de roşii 100 g unt 100 g caşcaval sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ciupercile se…

Read more »

Supă de roşii cu scorţişoară

14 May 2011
Supă de roşii cu scorţişoarăO reteta usoara de supa de rosii cu scortisoara din: rosii, ceapa, scortisoara, oua, vin alb, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg roşii 4 cepe 1 linguriţă rasă scorţişoară pisată 3 ouă 1 pahar vin alb 3 linguriţe zahăr sare Mod de preparare: Roşiile fără pieliţe se taie în cubuleţe şi se pun la fiert…

Read more »

Supa deasa de cartofi

14 May 2011
Supa deasa de cartofi  O reteta gustoasa de supa deasa de cartofi din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecei, ceapa, smantana, galbenus, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 dovlecel 2 cepe 1 ceşcuţă cu smântână 1 gălbenuş pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Curăţă ceapa,…

Read more »

Fasole verde cu măsline negre

14 May 2011
Fasole verde cu măsline negreO reteta de fasole verde cu masline negre din: fasole verde, ceapa, rosii, ardei grasi, masline negre, ulei, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă mare 4 roşii 2 ardei graşi 250 g măsline negre 3 linguri ulei pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Fasolea se…

Read more »

Lăptuci umplute

14 May 2011

O reteta usoara de laptuci umplute din: frunze laptuca, piept de pui, paine alba, lapte, ulei de masline, ou, patrunjel, frunze de menta, nucsoara, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze lăptucă 300 g piept de pui (sau 16 feliuţe subţiri de pulpă de miel ori viţel) 1 felie pâine albă 1 l…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 13, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: