RSS

Retete culinare de Paşte #88

13 Apr

Retete de Paste:

Cum se prepara Supa de fructe de mare (video)

13 May 2011
Cum se prepara Supa de fructe de mare (video)O reteta video simpla despre cum se prepara supa de fructe de mare din: fructe de mare, praz, broccoli, ciuperci, ardei gras, ardei iute, rosii, usturoi, cimbru, sofran, lamaie, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: fructe de mare praz broccoli ciuperci ardei gras ardei iute rosii usturoi cimbru sofran lamaie vin alb patrunjel…

Read more »

Cuiburi de muşchi

13 May 2011
Cuiburi de muşchiO reteta de cuiburi de muschi din: muschi de vita, iaurt natur, mustar, branza de vaci, galbenus, lamaie, morcovi, fire de praz, foi de dafin, otet de vin, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 bucăţi mici, rotunde, de la capătul muşchiului de vită, de circa 150 g fiecare 125 g iaurt natur 50…

Read more »

Vinuri: Soiuri de struguri 2

13 May 2011
Vinuri: Soiuri de struguri 2Soiuri de struguri roşii pentru vin – 2 Industria vinului, aşa cum o ştim astăzi, există datorită proprietăţilor unice ale bobului de strugure. Strugurii copţi conţin o cantitate mare de zahăr natural, care se :ransformă, prin fermentaţie, în alcoo. Conţin, de asemenea, acizi esenţiali, care neutralizează gustul dulce, menţinând prospeţimea şi echilibrul vinului. Viticultorul stabileşte…

Read more »

Găină cu untură si gutui

13 May 2011

O reteta simpla de gaina cu untura si gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare si apa. Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 200 g untură 2 linguri faină 1 linguriţă zahăr sare, după gust 2 pahare apă Mod de preparare: Găina se spală, se curăţă, se tranşează în bucăţi, se sărează şi se…

Read more »

Chifteluţe indiene

13 May 2011
Chifteluţe indieneO reteta de chiftelute indiene din: linte galbena, baton de scortisoara, cuisoare, seminte de coriandru, seminte de cumin, boabe de piper begru, piure de usturoi, piure de ghimbir, spanac, coriandru proaspat, menta, ardei iute, ou, sare, ceapa si uleid e floarea soarelui. Ingrediente: 225 g linte galbenă, despicată 5 cm dintr-un baton de scorţişoară, rupt…

Read more »

Supă simpla de ceapă cu parmezan

13 May 2011
Supă simpla de ceapă cu parmezanO reteta de supa simpla de ceapa din: ceapa, unt, supa de carne, usturoi, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g ceapă 5 linguri unt 2 l supă de carne 1 foaie dafin 1 căţel usturoi sare şi piper, după gust parmezan ras Mod de preparare: Ceapa, curăţată, spălată, se taie în rondele fine şi…

Read more »

Muşchi de vară

13 May 2011
Muşchi de varăO reteta de muschi de vara din: muschi de vita, tulpini de telina, ceapa, morcov, capere, ardei iute verde, sos warcestershire, foi de dafin, patrunjel, ulei extravirgin de masline, otet de vin si sare. Ingrediente: 700 g girello (muşchi de la încheieturi) de vită 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 ceşcuţă cu…

Read more »

Cocktail Captain’s Strawberry

13 May 2011
Cocktail Captain’s StrawberryO reteta simpla de Cocktail Captain’s Strawberry din: rom brun, zahar, zeama de lamaie, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 4,5 cl rom brun 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie 2 linguri de piure de capsuni capsuni   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in mixer. Apoi se toarna in…

Read more »

Ghiveci gustos

13 May 2011

O reteta de ghiveci gustos din: carne, ceapa, rosii, vanata, cartofi, ardei, telina, fasole verde, morcovi, telina, fasole verde, boia de ardei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne (de orice fel) 500 g ceapă 1 kg roşii 1 vânătă 3 cartofi 4 ardei 4 morcovi 1 ţelină o mână de fasole verde boia…

Read more »

Vită cu aromă de ghimbir

13 May 2011
Vită cu aromă de ghimbirO reteta de vita cu aroma de ghimbir din: muschi, orez, ardei gras, supa de pui, ulei de arahide, ulei de susan, ghimbir, sos de soia, amidon de porumb, sherry, usturoi, zahar, sare si piper alb. Ingrediente: 250 g felii de muschi 250 g orez fiert in aburi 350 ardei gras rosii si galbeni 1…

Read more »

Fileuri de păstrăv picant la grătar

13 May 2011
Fileuri de păstrăv picant la grătarO reteta delicioasa de fileuri de pastrav picant la gratar din: fileuri de pastrav, concentrat de tamarin, praf de chilli, coriandru, cumin, pasta de usturoi, sare, ulei, lamaie, frunze de salata si rosii. Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv, 125 g fiecare pentru marinată: 1 linguriţă concentrat de tamarin, 1/2 linguriţă praf de chilii 1 lingură…

Read more »

Viţel cu dovlecei si mentă

13 May 2011

O reteta de vitel cu dovlecei si menta din: carne de vitel, dovlecei, vin alb sec, unt, menta, sare, piper, faina si supa de carne. Ingrediente: 12 feliuţe carne de viţel (cca 50 g fiecare) 8 dovlecei mici 1 pahar vin alb sec 80 g unt 1 lingură mentă tocată fin sare şi piper, după…

Read more »

Şniţel de limbă

13 May 2011

O reteta simpla de snitel de limba din: limba, oua, cascaval, faina, ulei, sare si sare. Ingrediente: 1,5 kg limbă 2 ouă 200 g caşcaval faină ulei piper şi sare, după gust Mod de preparare: Limba, fiartă şi curăţată de pieliţă, se taie în felii în curmeziş. Fiecare felie se dă prin ou bătut. Pe…

Read more »

Magatello in sos cremos de rosii

13 May 2011
Magatello in sos cremos de rosiiO reteta simpla de magatello in sos cremos de rosii din: magatello, usturoi, ceapa rosie, morcov, tulpina de telina, suc de rosii, vin rosu, supa de carne, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Magatello este partea posterioară a pulpei de vită, carne slabă, însă fibroasă şi uscată. Ingrediente: 600 g magatello 2 căţei…

Read more »

Cocktail Eye Opener

13 May 2011
Cocktail Eye OpenerO reteta simpla de Cocktail Eye Opener din: rom brun, creme de cacao, anisette, galbenus, zahar pudra, suc de piersici si felii de piersici. Ingrediente: 3 cl rom brun, 12 cl Creme de Cacao 1 cl Anisette 1 galbenus 1 lingurita zahar pudra 6 cl suc de piersici felii de piersici   Mod de preparare:…

Read more »

Spaghete cu sparanghel

13 May 2011
Spaghete cu sparanghelO reteta simpla de spaghete cu sparanghel din: spaghete, rosii, sparanghel verde, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g roşii 1 kg sparanghel verde ulei de măsline parmezan sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul de coajă, se taie cozile şi se spală bine. Spaghetele…

Read more »

Pacheţele won ton cu creveţi

13 May 2011
Pacheţele won ton cu creveţiO reteta delicioasa de pachetele won ton cu creveti din: creveti, muguri de bambus, usturoi, ghimbir, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ceapa verde, pachetele won ton, ulei, sos de soia si sos de ardei iute. Ingrediente: 200 g creveţi cruzi, fără cap 1/2 lingură muguri de bambus tocaţi mărunt 1 căţel…

Read more »

Florentină

13 May 2011
FlorentinăO reteta simpla de florentina din: florentine, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Florentină =   o bucată de carne de grătar tăiată din muş­chiul de pe coapsă al animalului adult sau al viţelului mai mare, ce conţine bucata de file pe osul cu formă caracteristică de T.   Ingrediente: 4 florentine de cel…

Read more »

Spagheta cu ouă, branza si sos de rosii

13 May 2011

O reteta de Spagheta cu ouă, branza si sos de rosii din: spaghete, ou, unt, branza sarata, rosii, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g spaghete 4 ouă 2 linguri unt 2 linguri brânză sărată rasă 500 g roşii 1 linguriţă zahăr sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb spaghetele în apă…

Read more »

Cum se prepara Mix tempura (video)

13 May 2011
Cum se prepara Mix tempura (video)O reteta video despre cum se prepara mix tempura din: creveti, surimi, ceapa, dovlecel, vanata, ardei, faina, sos tempura, ulei si sos hondasi. Este o reteta japoneza. Ingrediente: creveti surimi ceapa dovlecel vanata ardei faina sos tempura ulei sos hondashi   Mod de preparare: Crevetii se dau prin faina, apoi ceapa, dovlecelul, vanata si o…

Read more »

Cocktail Zombie

13 May 2011
Cocktail ZombieO reteta simpla de Cocktail Zombie din: rom alb, rom brun, apricot brandy, sirop de grenadine, zeama de lamaie sau limeta, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl rom alb 4 cl rom brun 1 cl Apricot Brandy 1 cl sirop de grenadine 2 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie sau limeta cirese…

Read more »

Placinta in straturi

13 May 2011
Placinta in straturi  O reteta delicioasa de placinta in straturi din: foi de placinta, oua, spanac, branza telemea, sunca, unt, margarina si faina. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 4 ouă fierte 300 g spanac 300 g brânză telemea 250 g şuncă presată 1 lingură cu unt 100 g margarină 1 lingură cu făină Mod de…

Read more »

Salată de ţelină cu mere si piept de pasăre

13 May 2011

O reteta de salata de telina cu mere si piept de pasare din: telina, mere, ulei, oua, piept de pasare, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ţelină 5-6 mere 5 linguri ulei 2 ouă 250 g piept fiert de pasăre 1 lămâie sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ţelina se spală, se…

Read more »

Cornulete cu bors

13 May 2011
Cornulete cu bors  O reteta delicioasa de cornulete cu bors, faina, ulei, drojdie, zahar, zahar vanilat, magiun, zahar pudra si sare. Ingrediente: 250 g făină 150 ml ulei 100 ml borş 25 g drojdie 25 g zahăr 1 plic cu zahăr vanilat magiun sau gem de fructe zahăr pudră sare Mod de preparare: Freacă drojdia cu zahărul.…

Read more »

Ciorbă de dovlecei, cartofi si parmezan

13 May 2011

O reteta de ciorba cu dovlecei, cartofi si parmezan din: paste fainoase, dovlecei, cartofi, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste făinoase 8 dovlecei mici 6 cartofi medii ulei de măsline parmezan ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pune pe foc o oală cu 1,5 l apă…

Read more »

Vinete cu branză rasă la cuptor

13 May 2011
Vinete cu branză rasă la cuptorO reteta de vinete cu branza rasa la cuptor din: vinete, faina alba, branza rasa, oua, unt, lapte si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 lingură faină albă 5 linguri brânză rasă 2 ouă 5 linguri unt 1 ceaşcă lapte sare Mod de preparare: Se taie capetele vinetelor şi apoi fiecare se despică în două, pe…

Read more »

Salată delicioasă de ouă

13 May 2011
Salată delicioasă de ouă  O reteta delicioasa de salata de oua din: oua, iaurt, smantana, castraveti murati, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5-6 oua 100 g iaurt 150 g smnatana 2 castraveţi muraţi 100 g caşcaval pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pune ouăle la fiert în apă rece. Pentru a nu se crăpa, adaugă o lingură…

Read more »

Peşte in vin cu smantană

13 May 2011

O reteta simpla de peste in vin cu smantana din: peste, ceapa, unt, vin alb, smantana, galbenusuri, patrunjel, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg peşte mare 3 cepe 50 g unt 1 pahar vin alb 150 g smântână 3 gălbenuşuri pătrunjel şi mărar verde sare şi piper alb, după gust Mod de preparare:…

Read more »

Tocană de vită cu mere si gutui

13 May 2011
Tocană de vită cu mere si gutuiO reteta simpla de tocana de vita cu mere si gutui din: carne grasa de vita, unt, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, vin, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne grasă de vită 5 linguri unt 3 cepe 3 gutui 1 felie dovleac 1 cutie ananas 4 mere 3 linguri zahăr pudră…

Read more »

Cum se prepara Piept de rata cu sos de visine (video)

12 May 2011
Cum se prepara Piept de rata cu sos de visine (video)O reteta video simpla de piept de rata cu sos de visine din: piept de rata, ulei de masline, broccoli, gem de visine, unt, faina, vin rosu, coniac, condimente, susan, sare si piper. Ingrediente: piept de rata ulei de masline broccoli gem de visine unt faina vin rosu coniac condimente susan sare piper   Mod…

Read more »

Muşchi file rafinat în crustă

12 May 2011
Muşchi file rafinat în crustăO reteta de muschi file rafinat in crusta din: muschi file de vita, aluat, piept de pui, fire de creson, smantana, ou, unt, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g muşchi file de vită 250 g aluat franţuzesc 150 g piept de pui 150 g fire de creson 1 ou 1 dl smântână proaspătă 30…

Read more »

Vinuri: Soiuri de struguri 1

12 May 2011
Vinuri: Soiuri de struguri 1Soiuri de struguri roşii pentru vin – 1 Deşi specificul regional şi tehnicile de vinificare joacă un rol important, soiul în sine sau amestecul de soiuri sunt elementele care au cea mai mare influenţă în determinarea gustului unui vin. Familiarizarea cu unele dintre cele mai apreciate soiuri de struguri este cea mai bună modalitate de…

Read more »

Ruladă din piept de pui cu marmeladă

12 May 2011
Ruladă din piept de pui cu marmeladăO reteta de rulada din piept de pui cu marmelada din: mar, prune uscate, piept de pui, nucsoara macinata, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, bulion de pui si otet balsamic Ingrediente: 1 măr de desert, descojit, ras mare 75 g prune uscate fără sâmburi, tăiate 2 piepţi de pui, fără piele, dezosaţi, cam…

Omletă cu ficăţei de pui

12 May 2011

O reteta simpla si delicioasa de omleta cu ficaţei de pui din: ficat de pui, unt, ceapa, ardei verde, usturoi, vin alb, oua, sare, piper si suc de rosii. Ingrediente: 200 g fîcăţei de pui 4 linguriţe unt 1 ceapă 1 ardei verde 1 căţel usturoi 5 linguri vin alb 5 ouă sare şi piper,…

Read more »

Cocktail Sombrero Cooler

12 May 2011
Cocktail Sombrero CoolerO reteta simpla de Cocktail Sombrero Cooler din: rom alb sau brun, suc de ananas, suc de grapefruit si delii de portocale sau lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun 6 cl suc de ananas (fara zahar) 6 cl suc de grapefruit felii de portocale sau lamaie   Mod de preparare: Turnam ingredientele in…

Read more »

Bruschete caracatiţă

12 May 2011
Bruschete caracatiţăO reteta simpla de bruschete caracatita din: caracatita afumata, busuioc, menta, suc de lamaie, ulei de masline, paine neagra si sare. Ingrediente: 200g caracatita afumata din conserva busuioc proaspat menta proaspata suc de lamaie ulei de masline paine neagra sare Cum se prepara: Taiem caracatita rondele de 2-3 cm. Incingem 3-4 linguri ulei de masline,…

Read more »

Chifteluţe de linte

12 May 2011
Chifteluţe de linteO reteta de chiftelute de linte din: linte, paine alba, ceapa, oua, unt, usturoi, faina alba, lapte, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g linte 2 felii pâine albă 1 ceapă 2 ouă 2 linguri unt 2 căţei usturoi 1 lingură faină albă lapte sare şi piper alb, după gust Mod de preparare: Lintea, curăţată…

Read more »

Muşchi în crustă bicoloră

12 May 2011
Muşchi în crustă bicolorăMuschi in crusta bicolora din: muschi de vita, cartofi, bob proaspat, unt, ou, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 750 g muşchi de vită 600 g cartofi galbeni 400 g bob proaspăt, decojit 20 g unt 1 ou 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel ulei extravirgin de măsline…

Read more »

Retete de post: Supa de cartofi rosii si salata creata

12 May 2011
Retete de post: Supa de cartofi rosii si salata creataO reteta de post de supa de cartofi rosii si salata creata din: cartofi rosii, salata, ceapa, usturoi, supa de legume, morcov, radacina de telina, cimbru, salvie, sare si piper. Ingrediente: doi cartofi rosii medii, taiati cubulete de un cm; o salata mare creata, cu frunzele curatate de pe tulpini; o ceapa medie, tocata; 4…

Read more »

Chifteluţe de vinete cu ceapa

12 May 2011

O reteta de chiftelute de vinete cu ceapa din: vinete, oua, faina alba, ulei de masline, piper alb, sare, rosii, ceapa si zahar. Ingrediente: 3 vinete mari 3 ouă 3 linguri faină albă 3 linguri ulei de măsline piper alb şi sare pentru sos 500 g roşii 1 ceapă 1 linguriţă zahăr sare şi piper…

Read more »

Cum se prepara Muschi de vita cu foie gras in foietaj (video)

12 May 2011
Cum se prepara Muschi de vita cu foie gras in foietaj (video)O reteta simpla despre cum se prepara muschid  de vita cu foie gras in foietaj din: muschi de vita, foietaj, telina, ficat de gasca, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita foietaj telina ardei gras ficat de gasca mazare unt ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se taie…

Read more »

Salată de conopidă cu nucă

12 May 2011

O reteta de salata de conopida cu nuca din: conopida, morcovi, telina, miez de nuca, maioneza, suc de lamaie, smantana, capere, sare, piper alb, rosii si salata verde. Ingrediente: 1 kg conopidă 400 g morcovi 300 g ţelină 200 g miez nucă 200 g maioneză 175 g smântână 10 g suc lămâie 50 g muştar…

Read more »

Terină de ciuperci şi castane în coniac

12 May 2011
Terină de ciuperci şi castane în coniacO reteta usoare de terina de ciuperci si castane in coniac din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, ceapa rosie, coniac, castane, ou, pesmet, piure de castane, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel, cimbru, sare, piper, coriandru si frunze de salata. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus un pic pentru uns 2-4 căţei de…

Read more »

Cocktail Pineapple Daiquiri

12 May 2011
Cocktail Pineapple DaiquiriO reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun, ananas, lamaie si sirop de ananas. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun o felie de ananas zeama unei jumatati de lamaie 1 lingurita sirop de ananas 1 felie de ananas   Mod de preparare: Amestecam felia de ananas, romul, zeama de lamaie…

Read more »

Pui cu branză rasă

12 May 2011

O reteta simpla de pui cu branza rasa din: piept de pui, suc de rosii, ceapa, cimbru, ienibahar, sare, piper si branza rasa. Ingrediente: 5    piepţi pui 2 pahare suc de roşii 2 cepe mari 1 linguriţă cimbru 2 linguri unt ienibahar sare şi piper, după gust 3 pahare brânză sărată Mod de preparare: Sc…

Read more »

Mere in pijama

12 May 2011
Mere in pijama  O reteta delicioasa de mere in pijama din: oua, mere, faina, lapte, zahar, scortisoara, esenta de vanilie, zahar pudra, ulei si sare. Ingrediente: 2 ouă 4 mere 300 g făină 200 ml lapte sau apă minerală 75 g zahăr 1 lămâie scorţişoară esenţă de vanilie zahăr pudră ulei sare   Mod de preparare: Curăţă…

Read more »

Tarta cu banane

12 May 2011
Tarta cu banane  O reteta delicioasa de tarta cu banana, smantana, zahar, zahar vanilat, biscuiti cu ovaz si unt. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 1 banană 200 ml smântână dulce 2 linguri cu zahăr 5 pliculeţe cu zahăr vanilat Ingrediente blat: 400 g biscuiţi cu ovăz zdrobiţi 100 g unt Mod de preparare: Topeşte untul şi…

Read more »

Muşchi file cu aromă

12 May 2011
Muşchi file cu aromăO reteta simpla de muschi file cu aroma din: muschi file, manatarci, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g muşchi file 2 mânătărci 70 g unt 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi sare piper negru   Mod de preparare: Curăţaţi bine de pământ mânătărcile cu un şervet umed şi înlăturaţi…

Read more »

Omletă gustoasă cu roşii

12 May 2011
Omletă gustoasă cu roşiiO reteta de omleta gustoasa cu rosii din: oua, rosii, ceapa, patrunjel, ulei, piper si sare. Ingrediente: 4   ouă 2 roşii mari 1 ceapă mare 1 legătură pătrunjel ulei piper şi sare, după gust Mod de preparare: Roşiile, bine spălate şi curăţate dc coji, se opăresc cu apă fierbinte. Se trec prin răzătoare, apoi printr-o…

Read more »

Chiftele gigant

12 May 2011
Chiftele gigantO reteta simpla si gustoasa de chiftele din: piept de curcan, oua, paine, lapte, pesmet, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de curcan sau pui 6-8 ouă fierte 2 ouă 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte 3 linguri cu pesmet 1 ceapă ulei pătrunjel maghiran sare piper Mod…

Read more »

Ciulama in ţest

12 May 2011
Ciulama in ţest  O reteta gustoasa de ciulama in test: painici, ciuperci, oua, ceapa, lapte, faina, smnatana, usturoi, patrujel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pâinici rotunde 1 kg ciuperci 5 ouă fierte 4 cepe 500 ml lapte 2 linguri cu făină 2 linguri cu smântână 3 căţei de usturoi pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare:…

Read more »

Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate

12 May 2011
Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizateO reteta de sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate din: sparanghel, ulei de masline, usturoi, esalote, otet balsamic, sare, piper, cimbru, salvie si rozmarin. Sparanghelul făcut la cuptor este o variantă mai sănătoasă decât cel prăjit în unt. Ingrediente: 500 g sparanghel curăţat 4 linguriţe ulei de măsline 6 căţei de usturoi 4 eşalote…

Read more »

Frigărui delicioase de pui

12 May 2011

O reteta de frigarui delicioase de pui din: piept de pui, usturoi, suc de lamaie, suc de portocala, sofran, sare si piper. Ingrediente: 10 piepţi pui 1 căpăţână mare usturoi sucul de la 5 lămâi sucul dc la 1 portocală şofran uscat sare şi piper, după gust Mod de preparare: Sc pregăteşte într-un vas mujdei…

Read more »

Coietas

12 May 2011
CoietasO reteta de coietas din: carne de vita, slanina, patrunjel, usturoi, supa de legume, frunze de salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Coietas este un fel de mâncare tipic din Sardinia. Coietas sunt rulouri făcute cu carne şi varză. In dialect sard, termenul coieta înseamnă „prepeliţă” şi se referă la mărimea ruloului,…

Read more »

Oua umplute cu somon

12 May 2011
Oua umplute cu somon  O reteta simpla si gustoasa de oua umplute cu somon, crema de branza, mustar si sare. Ingrediente: 6 ouă fierte 100 g somon afumat 2 linguri cu cremă de brânză 2 linguriţe cu muştar uşor picant sare Mod de preparare: Curăţă ouăle, după care taie-le pe lungime în jumătăţi. Scoate cu grija gălbenuşurile şi…

Read more »

Cocktail Carmencita

12 May 2011
Cocktail CarmencitaO reteta simpla de Cocktail Carmencita din: rom brun, zeama de limeta, lichior de visine, ginger ale si menta. Ingrediente: 3 cl rom brun 2 lingurite de zeama de limeta 4 cl lichior de visine Ginger Ale menta proaspata   Mod de preparare: Se amesteca romul, zeama de lamaie si lichiorul si se toarna intr-un…

Read more »

Chiftele cu umplutură

12 May 2011
Chiftele cu umpluturăO reteta simpla de chiftele cu umplutra din: carne tocata, arpacas, ceapa, chimen, piper, ceapa, seminte de brad, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 pahare arpacaş fin 1 ceapă chimen piper pentru umplutură: 500 g carne tocată 1 ceapă, tăiată mărunt 2 linguri seminţe de brad prăjite 1lingură miez…

Read more »

Bors delicios de legume

12 May 2011
Bors delicios de legume  O reteta gustoasa de bors cu legume: ciuperci, orez, ulei, ceapa verde, morcovi, ardei gras, telina si radacina de patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci (congelate) 1 ceaşcă de orez ulei 2 legături de ceapă verde 3 morcovi 2 ardei graşi mici 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel bors Mod de preparare: Tai ceapa…

Read more »

Ghiveci taranesc

12 May 2011
Ghiveci taranesc  O reteta simpla si gustoasa de ghiveci taranesc din: carne de vita, rosii, ceapa, ardei gras, usturoi, pasta de tomate, patrunjel si unt. Ingrediente: 800 g carne de vită 4 roşii 3 cepe 2 ardei graşi 3 căţei de usturoi 2 linguri cu pastă de tomate 1 legătură de pătrunjel o linguri cu unt…

Read more »

Sendvis dulce

12 May 2011
Sendvis dulce  O reteta delicioasa de sendvis  dulce din: inghetata de piersici, margarina, zahar, oua, esenta de rom, faina, amidon, praf de copt si lapte. Ingrediente: 300 g îngheţată de piersici 2-3 piersici din compot 200 g margarină 150 g zahăr 4 ouă esenţă de rom 300 g făină 50 g amidon 1 plic cu praf…

Read more »

Vinul: Importanţa solului

11 May 2011
Vinul: Importanţa soluluiIn orice podgorie, combinaţia unică dintre climă, topografie şi tipul de sol dă naştere unui specific al strugurilor. Alegerile pe care le face omul în privinţa cultivării viţei-de-vie, iar ulterior în legătură cu transformarea strugurilor în vin se reflectă în produsul final. Vecinătatea mărilor şi oceanelor defineşte climatul maritim. Imaginea de mai jos prezintă factorii…

Read more »

Cum se prepara Muschi de vita cu sos de ardei iuti si ciocolata (video)

11 May 2011
Cum se prepara Muschi de vita cu sos de ardei iuti si ciocolata (video)O reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu sos de ardei iuti si ciocolata din: muschi de vita, ulei de masline, dulceata de ardei iute, sos de ciocolata, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ulei de masline dulceata de ardei iute sos de ciocolata sare piper   Mod de preparare: Se…

Read more »

Carpaccio de vară

11 May 2011
Carpaccio de varăO reteta simpla si delicioasa de carpaccio de vara din: carpaccio de vita, maioneza, rucola, untisor, salata, cimbrisor, lamaie, otet balsamic si boabe de piper negru. Ingrediente: 400 g carpaccio de vită 250 g maioneză 200 g rucola, untişor şi salată 2 haşme mici cimbrişor 1 lămâie oţet balsamic 4-5 boabe de piper negru  …

Read more »

Cocktail Daiquiri

11 May 2011
Cocktail DaiquiriO reteta de Cocktail Daiquiri din: rom, zeama de lamaie, sirop de zahar, felii de lamaie si balsam Ingrediente: 5 cl rom 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar felii de lamaie lamaita   Mod de preparare: Mixam bine cu multa gheata romul, zeama de lamaie si siropul in shaker, apoi turnam…

Read more »

Ciuperci cu afine pe pat de tăiţei din orez

11 May 2011
Ciuperci cu afine pe pat de tăiţei din orezO reteta delicioasa de ciuperci cu afine pe pat de taitei din orez din: ciuperci, ghebe, rascovi, ulei de masline, usturoi, ghimbir, ceapa verde, bulion de pui sau de legume, sos de soia, faina de orez si afine. Ingrediente: 10 g ciuperci porcini, deshidratate 150 g ghebe tinere 150 g râşcovi 150 g ciuperci urechi…

Read more »

Pui cu ciuperci uscate

11 May 2011

O reteta simpla de pui cu ciuperci uscate din: pui, lamai, usturoi, morcovi, ciuperci uscate, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1 pui sucul de la 3 lămâi mari 1 căpăţână usturoi 3 morcovi 3 căni ciuperci uscate suc de roşii sare şi piper, după gust Mod de preparare: Puiul se spală, se curăţă,…

Carpaccio cu roquefort

11 May 2011
Carpaccio cu roquefortO reteta delicioasa de carpaccio cu roquefort din: carpaccio de vita, fasole verde, morcovi, dovlecel, hasme, vin, smantana, branza roquefort, branza gorgonzola, ulei extravirgin de masline, sare si piper alb. Ingrediente: 350 g carpaccio de vită 120 g fasolică verde 2 morcovi 1 dovlecel 4 haşme 1 pahar de vin prosecco 1 dl smântână 100…

Read more »

Păpădie cu ceapă

11 May 2011
Păpădie cu ceapăO reteta simpla de papadie cu ceapa din: frunze papadie, ceapa, usturoi, ulei de masline, bicarbonat si sare. Ingrediente: 2   kg frunze păpădie 200 g ceapă 6 căţei usturoi 1 pahar ulei de măsline bicarbonat sare Mod de preparare: Păpădia, spălată şi curăţată bine, se lasă la fiert într-un vas cu apă rece în care…

Read more »

Crap cu orez si seminte de brad

11 May 2011

O reteta usoare de crap cu orez si seminte de brad din: crap, coriandru, suc de lamaie, usturoi, seminte de brad, sofran, sare, piper si orez. Ingrediente: 1   kg crap 2 linguri coriandru 1 pahar suc de lămâie 5 căţei usturoi 2 linguri seminţe de brad şofran sare piper 2 pahare orez cu bobul lunguieţ…

Read more »

Borş delicios de dovlecei

11 May 2011
Borş delicios de dovleceiO reteta usoare de bors delicioas de dovlecei din: ceapa, morcov, patrunjel, orez, bors, ou, smantana, leustean verde si dovlecei. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceaşcă orez 1 l borş 1 ou 2 linguri smântână leuştean verde 1 kg dovlecei în floare Mod de preparare: Ceapa, morcovul şi pătrunjelul se spală,…

Read more »

Salată de sfeclă condimentată

11 May 2011
Salată de sfeclă condimentatăO reteta simpla de salata de sfecla condimentata din: sfecla rosie, suc de lamaie, suc de portocale, ulei de masline si sare. Ingrediente: 3 sfecle roşii mari 1 pahar suc lămâie 1/2 pahar suc portocale 8 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Sfecla, curăţată de coajă, se pune la fiert în apă. Când…

Read more »

Muşchi file în cremă de legume

11 May 2011
Muşchi file în cremă de legumeO reteta simpla de muschi file in crema de legume din: muschi file fara os, cartofi, morcovi, ceapa, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, vin alb sec, rozmarin, ulei extravirgin de masline, busuioc si piepr negru. Ingrediente: 800 g muşchi file fără os 200 g cartofi noi 4 morcovi 4 cepe mici 3 tulpini de…

Read more »

Vinete turceşti cu sos de roşii şi iaurt

11 May 2011
Vinete turceşti cu sos de roşii şi iaurtO reteta simpla de vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt din: vinete, ulei de masline, seminte de cumin, rosii, iaurt degresat, sare, piper negru si coriandru proaspat. Ingrediente: 600 g vinete 2 linguri ulei de măsline 2 linguri seminţe de cumin 100 g roşii cubuleţe din conservă 100 g iaurt degresat sare şi…

Read more »

Cocktail Wild Kiwi

11 May 2011
Cocktail Wild KiwiO reteta simpla de Cocktail Wild Kiwi din: lichior de kiwi, rom alb, tonic, felii de lamaie, felii de portocala si felii de limeta. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 1 cl rom alb tonic felii de lamaie felii de portocala felii de limeta   Mod de preparare: Turnam ingredientele intr-un pahar de cocktail sau…

Read more »

Varză cu smantană si seminţe de chimen

11 May 2011
Varză cu smantană si seminţe de chimenO reteta simpla de varza cu smantana si seminte de chimen din: varza, unt, zahar, seminte de chimen, otet alb, coriandru, smantana, ou, piper si sare. Ingrediente: 1 varză mică 2 linguriţe unt 2 linguriţe zahăr 2 linguri seminţe de chimen 1 lingură oţet alb coriandru verde 1 cană smântână 1 ou piper măcinat sare…

Read more »

Muşchi file în vin

11 May 2011
Muşchi file în vinO reteta simpla de muschi file in vin din: carne de manzat, vin rosu, hasma, slanina, supa de carne, usturoi, ulei extravirgin de masline si piper negru. Ingrediente: 800 g carne de mânzat 3 dl vin roşu, gros 400 g haşmă 70 g slănină 1,5 1 supă de carne rozmarin cimbrişor 4 lipii 1 căţel…

Read more »

Punch

11 May 2011

O reteta simpla de punch din: zahar, esenta de ananas, esenta de banane, colorant de zmeura, acid citric, esenta de portocale si esenta de capsuni. Ingrediente: 2 ceşti zahăr 4 picături esenţă ananas 4 picături esenţă banane puţin colorant de zmeură 1 linguriţă acid citric 4 picături esenţă portocale 4 picături esenţă căpşuni Mod de…

Read more »

Morcovi dulci

11 May 2011
Morcovi dulciO reteta simpla de morcovi dulci din: morcovi, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg zahăr sucul de la 2 lămâi Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală bine, se înţeapă cu furculiţa şi se lasă în apă cu suc de lămâie minimum două ore. Se pun la fiert în…

Read more »

Lămai murate

11 May 2011
Lămai murateO reteta simpla de lamai murate din: lamai, nucsoara neagra, sare, zahar, cuisoare, seminte de anason si chilli rosu Ingrediente: 1 kg lămâi 10 bucăţi nucşoară neagră 75 g sare 500 g zahăr 10 cuişoare 1 linguriţă seminţe de anason chilli roşu, după gust Mod de preparare: Lămâile se ţin douăzeci şi patru de ore…

Read more »

Friptură înăbuşită de vită cu sos de roşii

11 May 2011
Friptură înăbuşită de vită cu sos de roşiiO reteta simpla de friptura inabusita de vita cu sos de rosii din: carne de vita, morcov, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, vin rosu, rosii, supa de carne, foi de dafin, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g carne de vită 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă roşie 1…

Read more »

Lapte de portocale

11 May 2011
Lapte de portocaleO reteta simpla de lapte de portocale din: lapte, suc de portocale, apa de trandafiri, miere si coaja de portocala. Ingrediente: 100 ml lapte 100 ml suc de portocale o lingură apă de trandafiri o lingură miere o coajă de portocală tăiată spiralat Mod de preparare: Se fierbe laptele, se lasă să se răcească şi…

Read more »

Pastă de roşii şi năsturel

11 May 2011
Pastă de roşii şi năsturelO reteta simpla de pasta de rosii si nastural din: rosii, castravete, otet de sherry, ceapa verde, ardei gras rosu, gelatina, ulei de masline, cateva fire de nasturel si paine neagra de secara Ingrediente: 400 g roşii cubuleţe din conservă 75 g castravete, tăiat mare 1 ardei gras roşu, tocat mare 2 pliculeţe de gelatină…

Read more »

Cocktail Presidente

11 May 2011
Cocktail PresidenteO reteta simpla de Cocktail Presidente din: rom alb, vermut rosu, curacao triple sec si portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 4 cl vermut rosu 2 cl Curacao Triple Sec o jumatate de felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, se toarna bautura intr-un pahar de cocktail…

Read more »

Cremă delicioasă de morcovi

11 May 2011
Cremă delicioasă de morcoviO reteta simpa de crema delicioasa de morcovi din: rosii, morcovi, ceapa, cartofi, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 100 g roşii 500 g morcovi 200 g ceapă 100 g cartofi 1 ceaşcă smântână 1 cană lapte sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele, după care se taie…

Read more »

Cum se prepara Stavrid cu unt picant si legume (video)

11 May 2011
Cum se prepara Stavrid cu unt picant si legume (video)O reteta video despre Cum se prepara Stavrid cu unt picant si legume din: file de stavrid, lamaie, sare, piper, ardei gras, dovlecel, ciuperci, rosii, usturoi, unt, boia de ardei si marar. Ingrediente: file de stavrid lamaie sare piper ardei gras dovlecel ciuperci rosii usturoi unt boia de ardei marar   Mod de preparare: Se…

Read more »

Mix de carne fiartă

11 May 2011
Mix de carne fiartăO reteta usoare de mix de carne fiarte din: spata de manzat, gaina, toba, copita de porc, ceapa alba, morcovi, telina, coaja de parmezan si sare. Ingrediente: 500 g spată de mânzat 300 g piept de viţel 1/2 găină 1 bucată de tobă (sau de caltaboş, după gust) 1 copită de porc 2 cepe mici…

Read more »

Criticii de vin

11 May 2011
Criticii de vinCritica de vin este o profesie modernă. Criticii ajută publicul să înţeleagă un produs complex şi schimbător, iar opiniile celor mai buni pot avea o influenţă enormă asupra preţurilor vinurilor. Cei care nu sunt de acord cu critici spun că vinul este o chestiune de gust, deoarece percepţia fiecăruia asupra aromei şi buchetului este diferită.…

Read more »

Ciorbă de dovlecei cu carne de vită

11 May 2011

O reteta simpla de ciorba de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, morcovi, telina, ceapa, orez, lamaie, zeama de carne, patrunjel, marar, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlccei 500 g carne de vită 250 g morcovi şi ţelină 150 g ceapă 50 g orez 2 lămâi mari 1,5  l…

Read more »

Vinete ateniene

11 May 2011
Vinete atenieneO reteta de vinete ateniene din: vinete, faina de grau, rosii, usturoi, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 4 vinete mici 1 lingură faină de grâu 500 g roşii bine coapte 2 căpăţâni usturoi 3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Vinetele se taie felii potrivite şi se opăresc câteva minute în apă…

Read more »

Salată de cartofi cu anşoa

11 May 2011
Salată de cartofi cu anşoaO reteta simpla de salata de cartofi cu ansoa din: cartofi, arpagic, usturoi, ansoa, masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 15 fire arpagic 7 căţei usturoi 20 fileuri anşoa 200 g măsline negre şi verzi 25 ml oţet sare şi piper, după gust Mod de preparare: Cartofii se fierb în apă clocotită…

Read more »

Salata englezeasca de gradina

10 May 2011
Salata englezeasca de gradinaO reteta usoara de salata englezeasca de gradina din: castravete, frunze de salata, ridichi, frunze de menta, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper negru proaspat macinat. Ingrediente: 1 castravete 2 frunze de salata 8 ridichi frunze de menta ulei de masline zeama de lamaie sare si piper negru proaspat macinat Mod de…

Read more »

Totul despre vinuri 5

10 May 2011
Totul despre vinuri 5Perioada dintre 1500 şi 1800 a fost o etapă de dezvoltare şi de aventură în istoria vinului. în America de Nord, Africa de Sud şi Australia a început să se cultive viţa-de-vie, în timp ce europenii îşi perfecţionau măiestria în a face vinuri dulci, spumante şi vinuri fortificate. Descoperirea sticlei mai rezistente şi a dopului…

Read more »

Reteta zilei: Supa picanta cu carne de porc si tofu

10 May 2011
Reteta zilei: Supa picanta cu carne de porc si tofuO reteta simpla si delicioasa de supa picanta cu carne de porc si tofu din: ceafa de porc, tofu, usturoi, condiment de peste, boia, ceapa verde, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc tofu ou usturoi condiment de peste boia apa ceapa verde ulei de susan sare si piper   Mod de…

Read more »

Cocktail Rumba

10 May 2011
Cocktail RumbaO reteta simpla de Cocktail Rumba din: rom brun, zeama de lamaie, sirop de maracuja, nectar de ananas si curacao albastru. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de maracuja nectar de ananas 1 cl curacao albastru   Mod de preparare: Se pun doua cuburi de gheata intr-un pahar…

Read more »

Supă de curcan si nucă de cocos

10 May 2011
Supă de curcan si nucă de cocosO reteta simpla de supa de curcan si nuca de cocos din: piept de curcan, lapte praf de nuca de cocos, sare, amidon de porumb, coriandru, carcasa de curcan, seminte de coriandru, morcov, telina, scortisoara, cuisoare, seminte de cumin, usturoi, ghimbir, citronella, ceapa si ardei iute. Ingrediente: 125 g piept de curcan, preparat, fără piele…

Read more »

Cum se prepara Penne gratinate (video)

10 May 2011
Cum se prepara Penne gratinate (video)O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara penne gratinate din: penne, unt, smantana, lapte, faina, cascaval, parmezan, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: penne unt smantana lapte faina cascaval parmezan busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: e pun pastele la fiert, in apa clocotita, cu sare, iar dupa ce s-au…

Read more »

Cocktail Sour Rom

10 May 2011
Cocktail Sour RomO reteta simpla de Cocktail Sour Rom din: rom brun, zeama de lamaie, sirop de zahar, suc de portocale, angostura amaruie, felii de portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl zeama de lamaie 1 lingurita sirop de zahar 1 lingurita suc de portocale 1 strop Angostura amaruie felii de portocale cirese  …

Read more »

Ravioli cu iepure, spanac şi sfeclă

10 May 2011
Ravioli cu iepure, spanac şi sfeclăO reteta ravioli cu iepur,  spanac si sfecla din: faina, oua, sare, iepure, jambon alb, spanac, frunze de sfecla rosie, ceapa albe, parmezan, ulei de masline, piper macinat, oase si resturi de iepure, supa, vin alb, rosii, busuioc, usturoi, cimbrisor, rozmarin, masline si ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat: 500 g făină 4 ouă +…

Read more »

Supă deasă de pui, praz şi porumb

10 May 2011
Supă deasă de pui, praz şi porumbO reteta simpla de supa deasa de pui, praz si porumb din: piept de pui, frunza de dafin, boabe de piper negru, porumb, praz, sare, piper si paine integrala crocanta. Ingrediente: 350 g piept de pui 1 frunză de dafin 6 boabe de piper negru 350 g porumb, din conservă sau decongelat dacă era congelat…

Bucăţele de muşchi file in crusta de pâine

10 May 2011
Bucăţele de muşchi file in crusta de pâineO reteta delicioasa de bucatele de muschi file in crusta de paine din: muschi file, faina, vin alb sec, lapte, drojdie de bere, menta, usturoi, ulei extravirgin de masline, zahar, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g muşchi file 500 g făină tip 1/2 pahar de vin alb sec 1/2 pahar de lapte călduţ 1…

Read more »

Ravioli cu manătărci in supa dulce de usturoi

10 May 2011
Ravioli cu manătărci in supa dulce de usturoiO reteta simpla de ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi din: manatarci, galbenusuri, supa de pasare, hasme, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline, sare, piper, faina si oua. Ingrediente: 450 g mânătărci (curăţate) 2 gălbenuşuri 300 ml supă de pasăre 50 g haşme 6 căţei de usturoi 6 fire de pă­trunjel 80 g…

Read more »

Paste umplute

10 May 2011
Paste umpluteO reteta simpla de paste umplut din: lumachoni, ricotta, spanac, spata de vitel, jambon, seminte de pin, hasme, parmezan, sare, piper si ulei. Ingrediente: 20 lumachoni (paste groase, arcuite) 250 g Ricotta 300 g spanac (frunze) 200 g spată de viţel, tocată 100 g jam­bon tocat 50 g seminţe de pin 2 haşme 60 g…

Read more »

Fava

10 May 2011
FavaO reteta delicioasa de fava din: mazare galbena, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper negru si boia. Acest preparat tradiţional grecesc este foarte săţios. Ingrediente: 225 g mazăre galbenă despicată 75 g ceapă, tocată 1 căţel mic de usturoi, zdrobit sucul de la 1/2 lămâie sau după gust 1 linguriţă ulei…

Read more »

Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori (video)

10 May 2011
Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori (video)O reteta video despre cum se prepara Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori din: pulpa de porc, carnaciori afumati, muschiulet dew porc, sos rosii, vin rosu, rozmarin, cimbru, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: pulpa de porc carnaciori afumati muschiulet de porc sos rosii vin rosu rozmarin, cimbru, salvie usturoi…

Read more »

Ravioli cu langustine

10 May 2011
Ravioli cu langustineO reteta simpla de ravioli cu langustine din: faina, vin alb sec, ou, praf de sare, langustine, briose, smantana, galbenus, hasmatuchi, sare, piper, creveti gri, verdeturi asortate, smantana, unt, sofran si maghiran. Ingrediente: pentru aluat: 250 g făină 50 ml vin alb sec 1 ou 1 praf de sare pentru umplutură: 16 langustine fierte 30…

Read more »

Friptura de manzat in sare cu curry

10 May 2011
Friptura de manzat in sare cu curryO reteta de friptura de manzat in sare cu curry din: file de manzat, rozmarin, curry si sare grunjoasa de mare. Ingrediente: 800 g file de mânzat 1 rămurică de rozmarin 1 lingură de curry 2 kg sare grunjoasă de mare   Mod de preparare: Imprăştiaţi uniform pe fundul unei tăvi o parte din sare…

Read more »

Paste cochilie cu melci

10 May 2011
Paste cochilie cu melciO reteta delicioasa de paste chochilie cu melci din: paste cochilie, melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 24 paste-cochilie 2 duzini de melci la conservă, în suc propriu 150 g unt 4 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treap­ta 8). Fierbeţi…

Read more »

Cocktail Nevada

10 May 2011
Cocktail NevadaO reteta simpla de Cocktail Nevada din: rom alb, lichior de piersici, lichior de zmeura, suc de ananas, suc de porocale, sirop de grenadine, kiwi si capsuni. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl lichior de piersici 2 cl lichior de zmeura 3 cl suc de ananas 2 cl suc de portocale 1 cl sirop…

Read more »

Curry

10 May 2011
Curry  Curry e un amestec de mirodenii care, după tradiţia indiană, ar trebui călite puţin în tigaie înainte de a fi folosite, pentru a le intensifica parfumul. In comerţ există trei feluri de curry ce se găsesc de obicei cu indicaţia mild (dulce), hot (picant), very hot (foarte picant), în funcţie de cantitatea de ardei…

Read more »

Musaca de vinete cu sos tomat

10 May 2011

O reteta simpla si delicioasa de musaca de vinete cu sos tomat din: carne de vita, vinete, rosii, patrunjel, ardei grasi, usturoi, ceapa, sos tomat, ulei, oua, smantana, faina, branza, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de vită 8 vinete potrivite 1 kg roşii 2 legături pătrunjel 4 ardei graşi 12 căţei usturoi 3…

Read more »

Sos delicios de vinete

10 May 2011
Sos delicios de vineteO reteta simpla de Sos delicios de vinete din: vinete, coriandru, usturoi, suc de lamaie, iaurt degresat, sare si piper. Ingrediente: 500 g vinete 1 lingură coriandru, proaspăt tocat 1-2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură suc de lămâie 4-6 linguri de iaurt degresat sare şi piper negru   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul…

Read more »

Dovlecei in floare cu arpagic

10 May 2011
Dovlecei in floare cu arpagicO reteta de dovlecei in floare cu arpagic din: dovlecei, ulei, arpagic, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg dovlecei în floare 2 linguri ulei 100 g arpagic 1 linguriţă mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat fin Mod de preparare: Dovleceii, foarte tineri, se spală bine şi se pun la rumenit într-o cratiţă cu puţin ulei bine…

Read more »

Aperitiv cu peşte

10 May 2011

O reteta de aperitiv cu peste din: sardele, unt, masline, castraveciori, franzela, sfecla fiarta si mustar. Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g unt 25 măsline 4 castraveciori muraţi 1 franzelă subţire şi lungă sfeclă fiartă, tăiată mărunt muştar Mod de preparare: Se freacă sardelele cu untul, se adaugă castraveciorii mărunţiţi, sfecla şi muştarul, continuându-se omogenizarea…

Read more »

Sos marocan de morcovi

10 May 2011
Sos marocan de morcoviO reteta simpla si delicioasa de sos marocan de morcovi din: morcovi, scortisoara, cumin, usturoi, ghimbir, miere, ulei de masline, boia, otet sau suc de lamaie, sare si piper negru Ingrediente: 500 g morcovi, tăiaţi felii groase 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 linguriţă cumin măcinat 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 1…

Read more »

Musaca de dovlecei cu carne de vită si parmezan

10 May 2011

O retete delicioasa de musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan din: dovlecei, carne de vita, unt, rosii, oua, ceapa, patrunjel, sare, piper, faina, lapte, parmezan si oua. Ingrediente: 6 dovlecei 1 kg carne de vită 100 g unt 1 kg roşii 2 ouă 3 cepe 1 legătură pătrunjel sare şi piper, după…

Read more »

Bame pireene

10 May 2011
Bame pireeneO reteta simpla de bame pireene din: bame, rosii, otet din vin, faina, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg bame 500 g roşii 1 ceaşcă oţet din vin 2 linguriţe faină 1 linguriţă zahăr 3 linguri ulei sare Mod de preparare: După ce li se rup codiţele (foarte tinere şi proaspete), bamele se opăresc…

Read more »

Supă de bere cu smantană

10 May 2011

O reteta simpla de supa de bere cu smantana din: bere, unt, smantana, zahar, paine prajita, scortisoara, piper negru, sare si putin faina. Ingrediente: 3 sticle bere 50 g unt 1 pahar smântână 1 linguriţă zahăr pâine prăjită scorţişoară pisată piper negru măcinat şi sare, după gust puţină faină Mod de preparare: Se prepară un…

Read more »

Ravioli cu Ricotta si salvie

9 May 2011
Ravioli cu Ricotta si salvieO reteta delicioasa de ravilo cu ricotta si salvie din: ricotta, oua, ulei de masline, salvie, nucsoara, sare, piper, parmezan, faina si oua. Ingrediente: pentru umplutură: 400 g Ricotta 2 ouă 4 linguri ulei de măsline 15 frunze de salvie proaspătă 1 praf de nucşoară sare piper 4 linguri parmezan ras pentru aluat: 400 g…

Read more »

Supă orientală cu perişoare condimentate

9 May 2011
Supă orientală cu perişoare condimentateO reteta delicioasa de supa orientala cu perisoare condimentate din: carne de curcan, albus de ou, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos de soia, piper negru, bulion de pui, vermut sec, varza creata si ardei iute. Ingrediente: pentru perişoare: 250 g carne de curcan, tocată 1 albuş de la un ou mic 1 căţel de usturoi…

Read more »

Ştrudel cu varză

9 May 2011
Ştrudel cu varzăO reteta simpla de strudel cu varza din: faina, untura, ulei, sare, varza dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: aluatul: 250 g faină 50 g untură ulei sare umplutura: 1,250 kg varză dulce 50 g untură ulei sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Din faină, untură, sare şi apă se face un…

Read more »

Paste cu parmezan si branză Ricotta

9 May 2011
Paste cu parmezan si branză RicottaO reteta delicioasa de paste cu parmezan si branza Ricotta din: paste cochilie, ricotta, mazare, unt, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste-cochilie 250 g Ricotta (sau brânză de capră, proaspătă) 150 g ma­zăre congelată 70 g unt 80 g parme­zan proaspăt, ras 1 lingură pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Black Sunset

9 May 2011
Cocktail Black SunsetO reteta simpla de Cocktail Black Sunset din: 4 cl rom brun, zeama de lamaie, limonada, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun zeama unei jumatati de lamaie limonada felii de lamaie cirese   Mod de preparare: Turnam romul si zeama de lamaie peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi…

Read more »

Salată bavareză

9 May 2011

O reteta simpla de salata bavareza din: varza alba, ceapa, costita, ulei, otet, seminte de chimen, sare, piper, rosii si salata verde. Ingrediente: 1 kg varză albă 100 g ceapă 150 g costiţă (bacon) 15 ml ulei 20 ml oţet seminţe de chimen sare piper roşii salată verde Mod de preparare: Varza spălată bine se…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de ciocolata Montignac

9 May 2011
Reteta zilei: Inghetata de ciocolata MontignacO reteta simpla si delicioasa de ingheatata de ciocolata Montignac din: ciocolata neagra, fructoza, apa, oua si smantana. Ingrediente: 1 ciocolata neagra 85% cacao 12 lg fructoza 8 lg apa 5 oua 500 g smantana (pentru frisca) Mod de preparare: Se topeste ciocolata cu 5 linguri fructoza si apa. Cand da in clocot se opreste…

Read more »

Cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli (video)

9 May 2011
Cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli (video)O reteta video despre cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli din: creveti decorticati, coniac, broccoli, mere, usturoi, ardei iute si lamaie. Ingrediente: 350 gr creveti decorticati 50 ml coniac broccoli mere usturoi ardei iute lamaie   Mod de preparare: Se pune la incins ulei de masline, se adauga un…

Read more »

Supă de porumbel

9 May 2011
Supă de porumbelO reteta delicioasa de supa de porumbel din: unt fara sare, porumbei, usturoi, telina, praz, cartofi, seminte de cumin, sare, chilii, lapte degresat, branza si patrunjel sau coriandru. Această supă consistentă de vânat poate fi servită ca antreu sau ca fel principal Ingrediente: 1 linguriţă unt fără sare 2 porumbei tineri, cam 225 g fiecare,…

Read more »

Chiftelute cu branza

9 May 2011
Chiftelute cu branza  O reteta delicioasa de chiftelute cu branza, carne de pui, ceapa, paine, patrunjel, marar, usturoi, unt, branza de vaci, branza de oaie, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 ceapă 2 felii de pâine 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 5 căţei de usturoi 100 g unt 100…

Read more »

Gogosi inelus

9 May 2011
Gogosi inelus  O reteta delicioasa de gogosi din:faina, drojdie, apa, zahar, zahar vanilat, margarina, oua, zahar pudra, ulei si sare. Ingrediente: 440 g făină 1 plic cu drojdie uscată 50 ml apă 120 g zahăr 1 plic cu zahăr vanilat 80 g margarină 2 ouă 2 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră ulei sare   Mod de…

Read more »

Peste umplut cu macrou afumat

9 May 2011
Peste umplut cu macrou afumat  O reteta gustoasa de peste umplut din: peste, macrou, bacon, lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 peşte potrivit de mare 200 g macrou afumat 100 g bacon 1 lămâie sare piper ulei Mod de preparare: Aleg un peşte nu foarte mare şi cu mai puţine oase. Il spăli bine, îl cureţi, după care…

Read more »

Clatite cu ciuperci

9 May 2011
Clatite cu ciuperci  O reteta delicioasa de clatite cu ciuperci, ceapa, bulion, smnatana, marar, unt,faina, oua, apa minerala, zahar, sare si ulei. Ingrediente umplutura: 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 25 g bulion 100 g smântână mărar 25 g unt Ingrediente clătite: 500 g făină 2 ouă 500 ml apă minerală 50 g zahăr sare ulei Mod…

Read more »

Coaste de vitel in coniac

9 May 2011
Coaste de vitel in coniacO reteta gustoasa de coaste de vitel in coniac din: coasta de vitel, coniac, ceapa, morcovi, foi de dafin, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 600 g coastă de viţel 3 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin 1 ceşcuţă cu coniac 100 ml suc de roşii ulei sare Mod de preparare: Taie coasta…

Read more »

Bulion delicios de legume

9 May 2011
Bulion delicios de legumeO reteta simpla de bulion delicios de legume din: morcovi, telina, usturoi, praz, ciuperci, ceapa, rosii, frunza de dafin, patrunjel verde, cimbru, vin alb sec si boabe de piper negru. Ingrediente: 425 g morcovi, tocaţi 700 g ţelină, tocată 2 tije de ţelină, tocate 1 căpăţână de usturoi, nedescojit,tăiat în două 400 g praz, doar…

Cannelloni cu branză Bruccio

9 May 2011
Cannelloni cu branză BruccioO reteta simpla de Cannelloni cu bruccio din: foi de lasagna, buccio, suc de rosii, parmezan, menta, cimbrisor, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12 foi de lasagna (gata de fiert) 500 g Bruccio (brânză corsicană) 500 ml suc de roşii 50 g parmezan 1 legătură de mentă proaspătă 4 fire de cimbrişor proaspăt…

Read more »

Omletă delicioasă

9 May 2011
Omletă delicioasăO reteta simpla si gustoasa de omleta delicioasa din: oua, faina, lapte si branza. Ingrediente: 4 ouă 50 g faină 1 pahar lapte 100 g brânză Mod de preparare: Se dizolvă faina în lapte rece şi se adaugă albuşurile şi gălbenuşurile bătute spumă, separat. Se adaugă brânza rasă, se sărează şi se piperează după gust.…

Read more »

Pesmeţi

9 May 2011

O reteta simpla de pesmeti din: zahar, miere, faina, oua, nuci, cuisoare, scortisoara si bicarbonat. Ingrediente: 300 g zahăr 250 g miere 500 g făină 2 oua 150 g nuci 1 linguriţă rasă de cuişoare 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe bicarbonat Mod de preparare: Se pisează zahărul cât mai mărunt şi se opăreşte cu miere…

Read more »

Cartofi Harz

9 May 2011
Cartofi HarzO reteta simpla de cartofi harz din: lebar, cartofi, untura, ceapa, oua, rosii, patrunjel, boia dulce si sare. Ingrediente: 350 g lebăr 750 g cartofi 4 linguri untură 1 ceapă 6 ouă 4 roşii pătrunjel boia dulce şi sare, după gust Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă rece cu puţină sare, se curăţă…

Read more »

Cocktail Banana Dream

9 May 2011
Cocktail Banana DreamO reteta simpla de Cocktail Banana Dream din: rom alb, suc de banana, nectar de maracuja, frisca si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 6 cl suc de banana 6 cl nectar de maracuja 3 cl frisca lichida coaja de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu gheata in shaker, apoi…

Read more »

Bavareză de vanilie

9 May 2011

O reteta delicioasa de bavareza de vanilie din: lapte dulce, oua, zahar, gelatina, faina, vanilie si frisca. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 6 ouă 250 g zahăr 6 foi gelatină 1 linguriţă faină vanilie 400 g frişcă Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă laptele, ouăle, zahărul, gelatina spălată înainte în apă rece şi o…

Read more »

Bulion delicios de peşte

9 May 2011
Bulion delicios de peşteO reteta simpla si gustoasa de bulion delicios de peste din: oase si bacatele de peste alb, morcovi, telina, praz, frunza de dafin, patrunjel verde, vin alb sec si piper negru. Ingrediente: 2 kg oase şi bucăţele de peşte alb 175 g morcovi, tocaţi 3 tije de ţelină, tocată 600 g praz, doar partea albă,…

Read more »

Budinca din dovlecei

9 May 2011
Budinca din dovlecei  O reteta delicioasa de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, faina, gris, pesmet, lapte, praf de copt, margarina si sare. Ingrediente: 3 ouă 4 linguri cu făină 4 linguri cu griş 1 lingură cu pesmet 2 linguri cu lapte 1 plic praf de copt 1 lingură cu margarină sare Mod de preparare: Taie dovleceii…

Read more »

Ravioli cu homar si trufe

9 May 2011
Ravioli cu homar si trufeO reteta delicioasa de Ravioli cu homar si trufe din: foi de lasagna, monari, trufa, unt, ceapa alba, concentrat de supa de peste, smantana, tarhon, sare si piper macinat. Ingrediente: 12 foi proaspete de lasagna 3 homari mici 1 trufă mică 30 g unt 2 cepe albe mici 1 plic concentrat de supă de peşte…

Read more »

Bavareză de portocale

9 May 2011
Bavareză de portocaleO reteta simpla de bavareza de portocale din: gem de portocale, lichior de portocale, zeama de portocale, frisca, zahar pudra, portocala si putin gelatina. Ingrediente: 3 linguri gem de portocale 4 linguri lichior de portocale zeama de la o portocală 1 pahar frişcă 2 linguri zahăr pudră 1 portocală felii puţină gelatină Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Grasshopper

9 May 2011
Cocktail GrasshopperO reteta simpla de Cocktail Grasshopper din: rom alb, lichior de menta verde si frisca. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl lichior de menta verde 3 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.

Read more »

Supa-crema cu crenvusti

9 May 2011
Supa-crema cu crenvusti  O reteta gustoasa de supa-crema cu crenvusti, cartofi, morcovi, telina, radacina pastarnac, ceapa, smantana, oua, lapte si ulei. Ingrediente: 5-6 crenvurşti 600 g cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 100 g smântână 2 ouă 1 ceşcuţă cu lapte ulei Mod de preparare: Curăţă legumele şi pune-le la fiert întregi,…

Read more »

Cum se prepara Salata de cruditati cu tzatziki (video)

9 May 2011
Cum se prepara Salata de cruditati cu tzatziki (video)O reteta video despre cum se prepara salata de cruditati de tzatziki din: salata creata, morcov, telina, mar, ardei gras, usturoi, castravete, iaurt, marar, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: salata creata morcov telina mar ardei gras usturoi castravete iaurt marar lamaie ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: Morcovul,…

Read more »

Fantezie cu bezea

9 May 2011
Fantezie cu bezea  O reteta gustoasa de fantezie cu bezea din: ciocolata menaj, desert, lapte, bezea, smantana lichida, galbenusuri, zahar pudra si portocale confiate. Ingrediente: 200 g ciocolată menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea 25 cl smântână lichidă foarte rece 6 gălbenuşuri 120 g de zahăr pudră portocale confiate   Mod de preparare: Topeşti…

Read more »

Stea cu ciocolata si lichior

9 May 2011
Stea cu ciocolata si lichior  O reteta delicioasa de stea cu ciocolata,faina, praf de copt, migdale, zahar vanilat, gelatina, smantana, lichior de oua, zahar pudra si fistic. Ingrediente: 300g făină 2 linguriţe praf de copt 100 g migdale 3 linguri zahăr vanilat 1/2 pachet gelatină 3/4 l smântână 6 linguri lichior de ouă 200 g zahăr pudră 80 g…

Read more »

Cum se prepara Dorada cu broccoli (video)

8 May 2011
Cum se prepara Dorada cu broccoli (video)O reteta video despre cum se prepara dorada cu brocoli din: dorada, broccoli, ceapa, lamaie, vin alb, coriandru, marar, usturoi, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: dorada broccoli ceapa lamaie vin alb coriandru marar usturoi ulei foi dafin sare piper   Mod de preparare: se folosesc doua dorada, care se curata de solzi…

Read more »

Bulion delicios de carne

8 May 2011
Bulion delicios de carneO reteta simpla de bulion delicios de carne din: oase de pulpa de miel, ceapa, morcovi, telina, usturoi, praz, ciuperci, rosii, patrunjel verde, vin rosu si piper negru boabe. Ingrediente: 4 oase de pulpă de miel, tăiate 500 g ceapă 250 g morcovi, tocaţi 450 g ţelină, tocată 1 căpăţână de usturoi, nedescojită, tăiată pe…

Read more »

Cannelloni cu sos Roquefort

8 May 2011
Cannelloni cu sos RoquefortO retete de Cannelloni cu sos Rooquefort din: cannelloni, spanac, jambon afumat, branza Roquefort, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 12 cannelloni 500 g spanac (frunze) con­gelat 200 g jambon afumat 100 g nuci verzi 200 g brânză Roquefort 300 ml smântână lichidă 30 g unt 1 praf de nucşoară sare piper   Mod…

Read more »

Cocktail Rum Crust

8 May 2011
Cocktail Rum CrustO reteta simpla de Cocktail Rum Crust din: rom alb, curacao triple sec, zeama de lamaie, suc de ananas, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 lingurita Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de anans spirala din coaja de lamaie pentru crusta: lamaie si zahar  …

Read more »

Supă cu zarzavat

8 May 2011

O reteta simpla si delicioasa de supa cu zarzavat din: morcov, patrunjel, telina, praz, ceapa, varza alba, mazare boabe, salata, verde, unt, zahar si supa de carne. Ingrediente: 1 morcov mare 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 praz 1 ceapă 1/4 varză albă o mână de mazăre boabe 1 salată verde 1 lingură unt 1…

Read more »

Lasagna bologneză

8 May 2011
Lasagna bolognezăO reteta delicioasa de lasagna bologneza din: foi de lasagna, pulpa de porc, carne tocata de vita, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, vin alb, ulei de masline, parmezan, sare, piper, faina, unt, lapte si un praf de nucsoara. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 350 g pulpa de porc, tocata 350 carne tocata de…

Read more »

Omletă cu macriş

8 May 2011

O retetă simpla de omleta cu macris din: oua si macris. Ingrediente: 4 ouă 500 g măcriş Mod de preparare: Se spală bine măcrişul şi se scurge de apă. Se sparge un ou crud şi se bate bine într-un vas cu măcrişul, după care se pune la prăjit. Se bat într-un alt vas cele trei…

Read more »

Carribean Night Cocktail

8 May 2011
Carribean Night CocktailO reteta simple de Carribean Night Cocktail din: rom brun, zeama de lamaie, suc de ananas, sirop de zahar, cirese si felii de portocale. Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc de ananas 1 cl sirop de zahar cirese felii de portocale   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele…

Read more »

Momiţe de viţel prăjite

8 May 2011

O reteta de momite de vitel prajite din: momite de vitel, faina, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg momiţe de viţel 100 g făină 150 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se spală bine momiţele de viţel, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe de aproximativ trei-patru centimetri. Se…

Read more »

Bulion delicios de pui

8 May 2011
Bulion delicios de puiO reteta simpla de bulion delicios de pui din: ceapa, 1 pui, morcovi, catei de usturoi, rosii, frunza de dafin, patrunjel, cimbru verde, si boabe de piper negru. Acest bulion este delicios, nu conţine multe grăsimi este indicat pentru supe şi sosuri delicate. Ingrediente: 225 g ceapă 1 pui, cam de 2 kg, tranşat sau…

Read more »

Merlan prăjit

8 May 2011

O reteta simpla si gustoasa de merlan prajit din: merlan, faina, ulei, piper, sare, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: merlan (câte o felie pentru fiecare porţie) faină ulei piper sare şi piper, după gust lămâie pătrunjel verde Mod de preparare: Se taie peştele în felii groase de un centimetru, după ce a fost dezosat şi…

Read more »

Lasagna cu branză de capră şi spanac

8 May 2011
Lasagna cu branză de capră şi spanacO reteta delicioasa de lasagna cu branza de capra si spanac din: spanac, stafide, branza de capra, foi de lasagna, unt, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac (frunze) 50 g stafide aurii 300 g branza de capra 1 pachet foi de lasagna (gata de fiert) 50 g unt 20 g faina 400…

Read more »

Cocktail Black Coco

8 May 2011
Cocktail Black CocoO reteta simpla de Cocktail Black Coco din: rom alb sau brun, zeama de lamaie, sirop de cocos si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun 2 cl zeama de lamaie 4 cl sirop de cocos menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata romul, sucul de fructe, apoi turnam in…

Read more »

Supă de roşii cu pâine

8 May 2011
Supă de roşii cu pâineO reteta simpla de supa de rosii cu paine din: ulei de masline, ceapa, ardei iute rosu, usturoi, cimbru, rosii, bulion de legume, zahar, paine veche, zahar, otet balsamic, busuioc, sare si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 150 g ceapă tocată 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat 2 căţei de…

Read more »

Lasagna cu ficat si trufe

8 May 2011
Lasagna cu ficat si trufeO reteta simpla de lasagna cu ficat si trufe din: lasagna, ficat de rata, trufe, seminte de piper verde, boabe de piper rosu, sare, piper macinat, supa de vita, vin de porto, smantana si unt. Ingrediente: 400 g lasagna 1 ficat de rata, crud fara vine (circa 350 g) 50 g trufe sau coji de…

Read more »

Cum se prepara Salata de fructe cu inghetata (video)

8 May 2011
Cum se prepara Salata de fructe cu inghetata (video)O reteta video despre cum se prepara salata de fructe cu inghetata din: pepene rosu, piersica, mar, grapefruit, portocala, ingheatata, lichior de portocale si zahar vanilat. Ingrediente: pepene rosu piersica mar grapefruit portocala inghetata lichior de portocale zahar vanilat   Mod de preparare: Se scobesc bilute dintr-o jumatate de pepene rosu, iar cealalata jumatate se…

Read more »

Ciorba Saint Germain

8 May 2011

O reteta simpla de ciorba saint germain din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 1 apă 3 lăptuci 500 g unt Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră. Sc…

Read more »

Chec cu mac

7 May 2011
Chec cu mac  O reteta delicioasa de chec cu mac, unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, scortisoara, rom si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahăr 200 g seminţe de mac măcinate 100 g faină 5 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie coaja rasă de la jumătate de lămâie 1…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 13, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: