RSS

Retete culinare de Paşte #91

13 Apr

Retete de Paste:

Tocană ardelenească

26 April 2011
Tocană ardelenească  O reteta simpla si gustoasa de tocana ardeleneasca din: carne de porc, untura, ceapa, ardei gras, faina, oua, pasta de tomate, boia de ardei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  1 kg carne porc 150 g untură 500 g ceapă 200 g ar­dei gras 400 g făină 3 ouă 2 linguri pastă de tomate 1…

Read more »

Risotto cu piept de pui

26 April 2011
Risotto cu piept de puiO reteta delicioasa de risotto cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, risotto, mazare, cascaval, ardei gras rosu, supa de pui, ulei de masline, usturoi, sare, piper si pasta de rosii. Ingrediente: 2 piepti de pui potriviti 2 cepe 500 g risotto 100 g mazare cascaval ras 1 ardei gras rosu 1 l…

Read more »

Biscuiti cu vanilie

26 April 2011
Biscuiti cu vanilie  O reteta simpla si gustoasa de biscuiti cu vanilie, faina, unt, alune, esenta de vanilie, zahar vanilat. Ingrediente: 300 g făină 200 g + 50 g unt 100 g alune 2 linguriţe esenţă de vanilie 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie. Adaugi făina…

Read more »

Cocktail Annabella

26 April 2011
Cocktail AnnabellaO reteta simpla de Cocktail Annabella din: gin, vermut sec, curacao triple sec, sirop de grenadine si masline. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vermut sec 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de sirop d e grenadine masline   Mod de preparare: Ingedientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Se serveste in pahar…

Read more »

Friptura lioneza

26 April 2011
Friptura lioneza  O reteta gustoasa de friptura lioneza din: carne de porc, margarina, faina, bulion, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi carne de porc 40 g margarină 20 g făină 2 linguri bulion 250 g ceapă 4 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai felii subţiri, iar pătrun­jelul îl…

Read more »

Salsa de peste

26 April 2011
Salsa de peste  O reteta simpla si gustoasa de salsa de peste din:cod, ceapa, faina, marar, cimbru, foi de dafin, suc de lamaie, oua, sare, piper, ulei, vin alb Ingrediente: 2 bucăţi cod fără cap 3 cepe 1 lingură făină 3 linguri verdeaţă tocată din: mărar, pătrunjel, busuioc, măghiran 1 linguriţă cimbru 3 foi dafin sucul de…

Read more »

Cum se prepara File de salau cu sos de mustar (video)

26 April 2011
Cum se prepara File de salau cu sos de mustar (video)O reteta video despre cum se prepara file de salau cu sos de mustar din: file de salau, lamaie, mustar, boia dulce, coaja de portocala, usturoi, pesmet, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: file de salau lamaie mustar boia dulce coaja de portocala usturoi oparit cartofi pesmet patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se…

Read more »

Cocktail Cosmo

26 April 2011
Cocktail CosmoO reteta simpla de Cocktail Cosmo din: gin, grand marnier, suc de afine si lime juice. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de afine 1 cl Lime Juice   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se toarna bautura in paharul de cocktail.

Read more »

Friptura de porc marinata

26 April 2011
Friptura de porc marinata  O reteta delicioasa de friptura de porc marinata, smantana, faina, sare, vin alb, otet, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, foi de dafin, telina si boabe de piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc smântână făină sare Ingrediente marinată : 1/4 l vin alb 1/4 l oţet 2 cepe 1 morcov pătrunjel 1 căţel de usturoi…

Read more »

Supa de ciuperci cu galuste de paine

26 April 2011
Supa de ciuperci cu galuste de paine  O reteta gustoasa de supa de ciuperci cu galuste de paine, ceapa rosie, unt, faina, frisca, zeama de lamaie, patrunjel, chifle, lapte si ou. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 ceapă roşie 2 linguri unt 1 lingură făină 200 ml frişcă 1 lingură zeamă lămâie 1/2 legătură pătrunjel Ingrediente găluşte: 2 chifle 100 ml lapte…

Read more »

Legume picante cu suc de lamaie

26 April 2011
Legume picante cu suc de lamaie  O reteta delicioasa de legume picante din: ulei, ceapa, usturoi, chimen, sofran, boia dulce, rosii in bulion, cartofi, conopida, bame si suc de lamaie. Ingrediente: linguri ulei 2 cepe 1 căţel usturoi 2 linguriţe chimen 1/2 linguriţă şofran 1 linguriţă boia dulce 1 conservă roşii în bulion 1 cartof mare 1/2 conopidă 1 mână…

Read more »

File de curcan cu mere

26 April 2011
File de curcan cu mereO reteta gustoasa de file de curcan cu mere din: file de curcan, mere acre, prune uscate, praf de ardei iute, unt, zahar, faina, lapte, oua si sare. Ingrediente: 600 g fileuri de curcan, tăiate subţire 2 mere acre 150 g prune uscate 1 linguriţă de praf de ardei iute 20 g unt 1 linguriţă…

Read more »

Cocktail Monte Carlo Imperial

26 April 2011
Cocktail Monte Carlo ImperialO reteta simple de Coktail Monte Carlo Imperial din: gin, creme de menthe, zeama de lamaie, champagne si fructe. Ingrediente: 2 cl gin 1 cl Creme de Menthe (lichior de menta) 2 cl zeama de lamaie champagne fructe   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ginul, lichiorul si zeama de lamaie in shaker, apoi…

Read more »

Salata italiana

26 April 2011
Salata italiana  O reteta delicioasa de salata italina din: ardei gras rosu, ardei verde, ceapa, ciuperci, ardei iute rosu, dovlecel, otet, foi de dafin, usturoi,busuioc, sare marina, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde 1 ceapă tăiată cubuleţe 50 g ciuperci de cultură 1/2 ardei iute roşu 1/2 dovlecel…

Read more »

Creveţi prăjiţi

26 April 2011
Creveţi prăjiţiO reteta simpla de creveti prajiti din: creveti, faina, lapte, ou, ulei de masline, sare, piper, curry si ulei. Ingrediente: 500 g creveţi 1 cană faină 1 cană lapte 1 ou 1 lingură ulei de măsline sare, piper şi curry, după gust ulei Mod de preparare: Creveţii se curăţă şi se spală bine. Intr-o salatieră…

Read more »

Tort diplomat cu coaja de lamaie

26 April 2011
Tort diplomat cu coaja de lamaie  O reteta delicioasa de tort diplomat din: gelatina, piscoturi, frisca, galbenusuri, zahar, lapte, faina si coaja de lamaie Ingrediente: 3 pacheţetele de gelatină albă 200 g pişcoturi 1 şi 1/2 kg frişcă 4 pacheţele întăritor de friscă 8 gălbenuşuri 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană lapte 2 linguri făină + 1/2…

Read more »

Viţel cu ton

26 April 2011
Viţel cu tonO reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie, vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4 scrumbii în ulei 2…

Read more »

Regina de ciocolata

26 April 2011
Regina de ciocolata  O reteta gustoasa de regina de ciocolata din: albusuri, zahar, unt, galbenusuri si cacao. Ingrediente blat: 6 albuşuri bătute 250 g zahăr 250 g nuci tăiate 2 linguri rase cacao Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 250 g zahăr 2 linguri cacao 100 g unt Mod de preparare: Amesteci in­gredientele pentru blat şi coci la foc…

Read more »

Chifteluţe aromate

26 April 2011
Chifteluţe aromateO reteta delicioasa de chiftelute aromate din: carne de porc, praf de ghimbir, coriandru, patrunjel, nucsoara, cepsoare, morcovi, foi de dafin, salvie, rozmarin, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g carne de porc, tocată mărunt 1 ou 1/2  linguriţă de praf de ghimbir praf de scorţişoară praf…

Read more »

Cum se prepara salau cu alune si banane (video)

26 April 2011
Cum se prepara salau cu alune si banane (video)  O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara salau cu alune si banane.

Read more »

Pui inăbuşit cu sos

26 April 2011

O reteta de pui inabusit cu sos din: pui, radacina de ghimbir, piper, sare, bicarbonat, rachiu si ulei de susan Ingrediente: 3 pui mici 2 linguri rădăcină de ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguri sare 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri rachiu (coniac) 2 linguri ulei de susan Mod de preparare: Puii se curăţă, se spală…

Read more »

Rulada de porc cu omleta

26 April 2011
Rulada de porc cu omleta  O reteta delicioasa de rulada de porc cu omleta, muschi de porc, sunca afumata, ciuperci, oua, cascaval, usturoi, rozmarin, vin alb sec, ulei, sare si  piper. Ingrediente: 800 g muşchi porc 100 g şuncă afumată 200 g ciuperci 2 ouă 1 lingură caşcaval ras 1 căţel usturoi rozmarin măcinat vin alb sec ulei sare…

Read more »

Cocktail Batida Fizz

26 April 2011
Cocktail Batida FizzO reteta simpla de Cocktail batida Fizz din: gin, zeama de lamaie, batida de coco, zahar, frisca lichida, sifon si o felie de kiwi. Ingrediente: 4 cl gin 3 cl zeama de lamaie 4 cl Batida de Coco zahar frisca lichida sifon o felie de kiwi   Mod de preparare: Mixam ingredientele, cu exceptia sifonului,…

Read more »

Tort umplut cu gem de corcoduse

26 April 2011
Tort umplut cu gem de corcoduse  O reteta delicioasa de tort umplut cu gem de corcoduse, oua, zahar, faina, praf de copt si  frisca. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 praf copt 1 borcan gem corcoduşe 250 g frişcă fructe pentru decor 200 g frişcă pentru sirop gem de corcoduse Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă,…

Read more »

Omletă cu ficat de gască

26 April 2011

O reteta simpla si delicioasa de omleta cu ficat de gască din: oua, lapte, ficat de gască, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 50 ml lapte 200 g ficat de gâscă 50 g unt făină sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ficatul, spălat, curăţat şi scurs de apă, se prăjeşte în…

Read more »

Rata cu miere si sos de soia

26 April 2011

O reteta delicioasa de rata cu miere si sos de soia din: rata, vin alb sec, miere, sos de soia, busuioc si sare. Ingrediente: 1 boboc de raţă 1 l vin alb sec 6 linguri miere 6 linguri sos de soia 1 crenguţă busuioc sare Mod de preparare: Se fierbe bobocul şi se unge în…

Read more »

Langustă

26 April 2011
LangustăO reteta simpla de langusta din: langusta, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si ote. Ingrediente: 500 g langustă 1 ceşcuţă ulei de măsline zeama de la 2 lămâi mari sare şi piper, după gust 2 linguri oţet   Mod de preparare: Langustele se spală bine şi se pun în apă fiartă cu…

Read more »

Friptură de pulpă de viţel

25 April 2011
Friptură de pulpă de viţelO reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov, ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara, salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 1 morcov 1 ceapă 1/2 praz 1 tulpină de ţelină 1 lingură de făină 1/2 l…

Read more »

Supă de costiţă

25 April 2011

O reteta simpla si delicioasa de supa de costita din: costita, ceapa verde, coriandru, cartofi, patrunjel, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg costiţă 1 fir ceapă verde 1 rămurică coriandru 4 cartofi mijlocii 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură coriandru proaspăt 8 ceşti apă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Intr-o oală…

Read more »

Creveţi in sos tomat

25 April 2011
Creveţi in sos tomatO reteta delicioasa de creveti in sos tomat din: creveti, feta, ulei de masline, tomate, ceapa, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveţi 300 g feta 2 ceşti ulei de măsline 1 cutie mare tomate decojite 1 ceapă tocată fin 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt măghiran sare şi piper, după gust   Mod…

Read more »

Coaste picante de porc

25 April 2011
Coaste picante de porcO reteta delicioasa de coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare. Această reţetă prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut aspră a lămâii verzi Ingrediente: 600 g coaste de porc 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 2-3…

Read more »

Spanac cu susan

25 April 2011
Spanac cu susanO reteta simpla si delicioasa de spanac cu susan din: spanac, seminte de susan, bicarbonat, ulei de susan si sare. Ingrediente: 450 g spanac 2 linguriţe seminţe de susan 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură ulei de susan 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se înlătură părţile tari, se spală bine şi sc…

Read more »

Orez cu fructe confiate

25 April 2011
Orez cu fructe confiateO reteta delicioasa si simpla de orez cu fructe confiate din: orez, fructe confiate, zahar si untura. Ingrediente: 450 g orez cleios 250 g fructe confiate asortate 1 ceaşcă zahăr 4 linguri untură curată Mod de preparare: Fructele confiate se taie cubulcţe de aceeaşi mărime. (în loc dc fructe confiate, se pot folosi: miez de…

Fasii de carne de vita cu legume

25 April 2011
Fasii de carne de vita cu legumeO reteta simpla si delicioasa de fasii de carne de vita cu legume din: muschid e vita, ardei gras verde, morcovi, suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 400g muschi de vita 1 ardei gras verde 2 morcovi suc de lamaie ulei de masline 2 linguri seminte de susan…

Read more »

Iepure cu măsline şi fenicul

25 April 2011
Iepure cu măsline şi feniculO reteta delicioasa de iepure cu masline si fenicul din: iepure, lamai,masline, fenicul, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 500 g iepure portionat (preferabil muşchiul de pe spate) 3 lămâi 100 g măsline câteva fire de fenicul 1 lingură de ulei extravirgin de măsline 1 linguriţă de sare   Mod de preparare: Spălaţi bine…

Read more »

Cocktail Bijou

25 April 2011
Cocktail BijouO reteta simpla de Cocktail Bijou din: gin, vermut sec, chartreuse verte si arpagic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut sec 1 cl Chartreuse Verte arpagic de cocktail   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare. Se toarna bautura prin strecuratoarea de bar intr-o cupa de cocktail, iar in…

Read more »

Chiftele cu susan

25 April 2011

O reteta delicioasa de chiftele cu susan din: carne de porc, seminte de susan, faina, ou, sos de soia, bicarbonat, vin rosu, ghimbir, ulei de arahide, hagina si praf de piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc 3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină dizolvată într-o lingură cu apă 1 ou 2 linguriţe…

Read more »

Frigărui crocante aromate

25 April 2011
Frigărui crocante aromateO reteta delicioasa de frigarui crocante aromate din: piept de pui, pulpa de vitel, seminte de susan, patrunjel, menta, ceapa alba, ghimbir, curry, boia de ardei iute, pesmet, suc de morcovi, lime, marar, maghiran, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui, tocat 150 g pulpă de viţel, tocată 40…

Read more »

Rulouri delicioase de varză

25 April 2011
Rulouri delicioase de varzăO reteta simpla de rulouri delicioase de varza din: varza dulce, branza, parmezan, lapte, unt, patrunjel, sare, pasta de tomate si apa. Ingrediente: 10 foi varză dulce 1 cană brânză uscată 1 cană parmezan 1 ceşcuţă lapte 2 linguri unt 1 lingură pătrunjel 2 linguri rase sare 1 cană pastă de tomate 1 cană apă…

Read more »

Chifteluţe cu spanac şi năut

25 April 2011
Chifteluţe cu spanac şi năutO reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita, pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g pulpă de vită, tocată 100 g pulpă de miel de lapte tocată 100 g pulpă de…

Read more »

Cocktail African

25 April 2011
Cocktail AfricanO reteta simpla de Cocktail African din: dry gin, creme de curacao, karawankeperle si angostura. Ingrediente: 3 cl dry gin 3 cl Creme de Curacao 2 stropi de Karawankenperle 5 strop de Angostura   Mod de preparare: Lichiorul si ginul se pune in shaker si se adauga Karawankenperla, Angostura si gheata; se mixeaza bine pana…

Read more »

Cartofi copti cu sos de branza

25 April 2011
Cartofi copti cu sos de branzaO reteta simpla si delicioasa de cartofi cu sos de branza din: cartofi, telemea, smantana, unt, rosii si frunze de salata. Ingrediente: 6 cartofi mari 200g telemea 100g smantana 20g unt 2 rosii frunze de salata   Mod de preparare: Spalam cartofii si ii coacem in coaja 40 minute. Amestecam smantana cu branza rasa si…

Read more »

Friptură cu varză si găluşti din aluat

25 April 2011
Friptură cu varză si găluşti din aluatO reteta simpla de friptura cu varza si galusti din alut din: carne de porc, chimen, sare, varza, ceapa, otet, sare, faina, zahar, gris, faina alba, praf de copt, paine uscata, apa si sare. Ingrediente friptură: 1,250 kg carne de porc (ceafa) chimen sare Mod de preparare: Se spală carnea, se sărează şi se presară…

Read more »

Chiftele albe cu roşii cherry

25 April 2011
Chiftele albe cu roşii cherryO reteta delicioasa de chiftele albe cu rosii cherry din: pulap de vitel, piept de pui, miez de paine, rosii cherry, ou, busuioc, nucsoara, smantana, faina, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g pulpă de viţel, tocată 150 g piept de pui tocat 80 g cârnaţi 50 g miez de pâine 10…

Read more »

Cotlet surpriză

25 April 2011

O reteta simpla si gustoasa de cotlet surpriza din: cotlete, branza rasa, pesmet, untura, boia, sare, piper si unt. Ingrediente: 6 cotlete 5 linguri brânză sărată rasă 4 linguri pesmet untură boia sare si piper după gust unt Mod de preparare: Se freacă cotletele cu sare, piper şi boia şi se prăjesc, pe ambele feţe,…

Read more »

Viţel rece cu mirodenii

25 April 2011
Viţel rece cu mirodeniiO reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 500 g capac de viţel, tăiat feliuţe 150 g morcov Vz linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă de praf de ghimbir nucşoară 3 cuişoare 3 lămâi verzi…

Read more »

Frigărui de porc şi legume

25 April 2011
Frigărui de porc şi legumeO reteta de frigarui de porc si legume din: muschi de porc,c arnati, ardei gras galben, vanata, rosii cherry, salvie, rozmarin, patrunjel, lamaie, salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g muşchi de porc, bucată întreagă 250 g cârnaţi 1 dovlecel 1 ardei gras galben 1 vânătă mică 12 roşii cherry 1…

Read more »

Cocktail Jamaican Ginger

25 April 2011
Cocktail Jamaican GingerO reteta simpla de Cocktail Jamaican Ginger din: gin, campari, esenta de ghimbir, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Campari 3 lingurite de esenta de ghimbir suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine ginul, cu campari, cu esenta de ghimbir si cu 3 lingurite…

Read more »

Tocana de porc cu anghinare

25 April 2011
Tocana de porc cu anghinareO reteta delicioasa de tocana de porc cu anghinare din: pulpa de porc, anghinare, lamaie, unt, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, vin alb sec, supa de carne, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de porc tăiată cuburi 6 anghinare 1 lămâie 30 g unt 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 1 morcov…

Read more »

Saltimbocca alla romana

25 April 2011
Saltimbocca alla romanaO reteta delicioasa de Saltimbocca alla romana din: carne de vitel, proscuitto crudo, unt, salvie, vin alb sec si sare. Ingrediente: 4 felii nu prea subţiri de carne de viţel 4 felii de prosciutto crudo 30 g unt 8 frunze de salvie 1 pahar de vin alb sec sare   Mod de preparare: Bateţi puţin…

Read more »

Cocktail Blue Gin Kinley

25 April 2011
Cocktail Blue Gin KinleyO reteta simpla de Cocktail Blue Gin Kinley din: gin, curacao albastru, tonic, ananas, cirese si o bucata de ananas. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl Curacao albastru 4 cl ananas tonic o bucata de ananas cirese   Mod de preparare: Toate ingredientele cu exceptia apei tonice, se amesteca intr-un pahar de mixare. Apoi se…

Read more »

Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrişor

25 April 2011
Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrişorO reteta delicioasa de muschi cu legume in sos dulce-acrisor din: muschi de porc, ardei gras verde, ardei gras galben, salata, ceapa, zahar, pesmet, parmezan, seminte de fenicul, supa de legume, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 1 ardei gras verde 1 ardei gras…

Read more »

Cum se prepară Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin (video)

25 April 2011
Cum se prepară Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin (video)O reteta video despre cum se prepara rulouri de vita cu ansoa si sos de vin din: muschi de vita, ansoa, radichio, nuci, zahar, vin rosu, unt, lamaie, otet balsamic, salvie, ulei, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ansoa radichio nuci zahar vin rosu unt lamaie otet balsamic salvie ulei sare si piper  …

Read more »

Cum se prepara Steak John (video)

24 April 2011
Cum se prepara Steak John (video)O reteta video despre cum se prepara Steak John din: bacon, ciuperci, muschi vita, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si mustar. Ingrediente: bacon ciuperci broccoli muschi vita ceapa usturoi sare piper unt mustar Mod de preparare: Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu piper. Soteul se face din unt, ciuperci,…

Read more »

Cartofi gratinati a la Dauphine

24 April 2011
Cartofi gratinati a la Dauphine  O reteta  gustoasa de cartofi gratinati, lapte, svaiter, smnatna, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi (preferabil albi) 150 ml lapte 150 g şvaiţer gras 200 ml smântână groasă 70 g unt nucşoară rasă sare piper Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul (180 grade Celsius). Cureţi şi speli cartofii. Ii ştergi şi îi…

Read more »

Pui cu sos de nuci

24 April 2011
Pui cu sos de nuci  O reteta delicioasa de pui cu sos de nuci, ulei de masline, sare, piper, mustar, miere, unt si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 3 linguri ulei măsline sare piper Ingrediente sos: 3 linguri muştar 3 linguri miere 80 g nuci 1 lingură unt 50 g smântână Mod de preparare: Condimentezi pulpele de…

Read more »

Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin

24 April 2011
Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarinO reteta delicioasa de muschi de porc cu crema de naut cu rozmarin din: muschi de porc, carnati, usturoi, rozmarin, vin alb sec, suc de rosii, ceapa, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 150 g cârnaţi 2 căţei de usturoi 3 rămurele de rozmarin 1 pahar de vin…

Read more »

Cum se prepară Momiţe crocante cu creveţi (video)

24 April 2011
Cum se prepară Momiţe crocante cu creveţi (video)O reteta video despre cum se prepara momite crocante cu creveti din: amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei, cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, supa de vitel, toast, sare si piper. Ingrediente: amigdale de vitel creveti mazare ulei unt ceapa telina dovlecei cimbru rozmarin cuisoare nucsoara toast supa de vitel sare piper  …

Read more »

Ciocanele de pui cu ciuperci

24 April 2011
Ciocanele de pui cu ciuperci  O reteta delicioasa de ciocanele de pui cu ciuperci, ceapa, morcov, ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei si vin alb. Ingrediente: 3, 4 bucăţi ciocănele de pui 1 ceapă mijlocie 1 morcov 300 g ciuperci proaspete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben ulei vin alb   Mod de preparare: Ciocănelele spălate…

Read more »

Varză de Bruxelles in unt

24 April 2011

O reteta simpla de varza de Bruxelles in unt din: varza de bruxelles, unt si sare. Ingrediente: 1 kg varză 3 linguri unt sare Mod de preparare: Varza, de preferat cât mai mică, se spală bine în mai multe ape şi se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă să fiarbă…

Read more »

Ficat de viţel cu sos

24 April 2011

O reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel cu sos din: ficat de vitel, ulei, faina, rosii, foi de dafin, otet din vin, sare, piper si lapte. Ingrediente: 1 kg ficat de viţel 1 ceşcuţă ulei 2 linguri faină 6 roşii 2 foi dafin 3 linguriţe oţet din vin sare şi piper, după gust…

Read more »

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

23 April 2011
Ouă Roşii Tradiţionale de PaştiInrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune ca este bine ca oualele…

Read more »

Cocktail Trinity

23 April 2011
Cocktail TrinityO reteta simpla de Cocktail Trinity din: gin, vermut alb, vermut sec si limeta. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vermut alb 2 cl vermut sec 1 limeta   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky racit anterior, peste cuburi de gheata.…

Read more »

Ciocănele de miel cu sos din roşii şi ardei iuţi

23 April 2011
Ciocănele de miel cu sos din roşii şi ardei iuţiO reteta delicioasa de ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti din: ulei de masline sau de floarea soarelui, ciocanele de miel, ceapa, ardei iuti, rosii in suc, supa de vita, usturoi, cimbru, cartofi rosii si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui 1-1/2 ciocanele de miel 1…

Read more »

Miel cu praf de curry

23 April 2011
Miel cu praf de curryO reteta simpla si delicioasa de miel cu praf de curry din: carne tocata de miel, pudra de curry, sos picant de rosii si spanac. Ingredientul cheie din acest meniu, inspirat din bucătăria indiană, este sosul picant de roşii. Nici aromele speciale ale pudrei de curry nu pot fi trecute cu vederea. Ingrediente: carne tocata…

Read more »

Cotlet de miel italienesc

23 April 2011
Cotlet de miel italienescO reteta simpla de cotlet de miel italienesc din: cotlet de miel, slanina afumata, ulei de masline, ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 8 felii cotlet de miel 100 g slăninuţă afumată 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de ceapă rasă 1 lingură de pastă de roşii…

Despre carnea de miel si ied

23 April 2011
Despre carnea de miel si iedMielul şi iedul dau o carne albă delicată, uşor digerabilă, însă cu gust bine individualizat. Mielul se defineşte drept miel de lapte dacă a fost hrănit numai cu lapte; în acest caz are carnea albă cu miros de lapte. Este comercializat şi mielul înţărcat, mai mare, cu carne de culoare roz intens, care, pe măsură…

Read more »

Ciorba de pepene

23 April 2011
Ciorba de pepene  O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar, sare, ulei si smantana. Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Ceapa şi mor­covul le tai mărunt şi pui la fiert…

Read more »

Cocktail Holland House

23 April 2011
Cocktail Holland HouseO reteta simpla de cocktail Holland House din: gin, vermut sec, maraschino, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 vermut sec 1 strop de Maraschino 1 strop de zeama de lamaie 2 masline   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ginul, vermutul, maraschino si zeama de lamaie intr-un shaker. Se…

Read more »

Cum se prepara Chiftelute moldovenesti in sos (video)

23 April 2011
Cum se prepara Chiftelute moldovenesti in sos (video)O reteta video despre cum se prepara chiftelute moldovenesti in sos din: carne tocata de vita, usturoi, carne de porc, oua, cartofi, ceapa, pasta de ardei, suc de rosii, cimbru, dafin, bulion, sare si piper. Ingrediente: carne tocata de vita usturoi carne de porc oua cartofi ceapa pasta de ardei suc de rosii cimbru dafin…

Read more »

Drob clasic de miel

23 April 2011
Drob clasic de mielO reteta de drob clasic de miel din: organe si prapure de miel, ceapa, ceapa verde, marar, patrunjel, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg organe şi prapure de miel 4 cepe medii 6 legături ceapă verde (circa 300 g) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3 ouă 8 linguri ulei piper sare  …

Read more »

Ciorbă de miel cu verdeţuri

23 April 2011
Ciorbă de miel cu verdeţuriO reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina, leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de  tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă de…

Read more »

Pulpă de miel umplută cu ficat

23 April 2011
Pulpă de miel umplută cu ficatO reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel, ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi de miel 1-2 legături…

Read more »

Musaca de cartofi cu peste

23 April 2011
Musaca de cartofi cu peste  O reteta delicioasa de musaca de cartofi, peste, ceapa, morcovi, telina, rosii, usturoi, marar, pesmet, faina, unt, oua, pasta de rosii, zahar si cimbru. Ingrediente: 1 kg file peşte (macrou, stavrid) 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 600 g roşii puţin usturoi mărar 50 g pesmet 50 g făină 50…

Read more »

Cocktail Blue Eyes

23 April 2011
Cocktail Blue EyesO reteta simpla de Cocktail Blue Eyes din: fin, vermut alb, curacao albastru si tonic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut alb 1 cl Curacao albastru tonic   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele alcoolice cu gheata in shaker, apoi turnam bautura obtinuta intr-un pahar decorativ, pe gheata zfrobita. Completam cu tonic si decoram…

Read more »

Ciorbă clasică de miel

23 April 2011
Ciorbă clasică de mielO reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura 1/3…

Read more »

Curry de miel şi dovleac

23 April 2011
Curry de miel şi dovleacO reteta delicioasa de curry de miel si dovleac din: pulpa de miel, pudra de curry, usturoi, ghimbir, ulei de masline, supa de legume, dovleac, mazare, lipier si chutney de mango Ingrediente: 400 g pulpă de miel, dezosată, curăţată de grăsime, tăiată cubuleţe 2 linguriţe pudră de curry 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată…

Read more »

Piept de pasare cu ardei umpluti

23 April 2011
Piept de pasare cu ardei umpluti  O reteta delicioasa de piept de pasare cu ardei umpluti, ceapa, dovlecei, castravete, rosii, ulei de masline, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 4 ardei 1 ceapă 1 dovlecel 1 vânătă 1 castravete 4 roşii 4 linguri ulei măsline sare piper 4 crenguţe rozmarin 2 bucăţi piept de pasăre Mod de preparare: Pieptul de pa­săre…

Read more »

Strudel cu legume

23 April 2011
Strudel cu legume  O reteta delicioasa de strudel cu legume, aluat de foi, morcovi, broccoli, unt, lapte, mazare, crema de branza, ou, sare, piper, mustar, suc de lamaie si tarhon. Ingrediente: 225 g aluat de foi 1/2 gulie 2 morcovi 175 g broccoli 1 lingură unt 200 ml lapte 100 g mazăre 200 g cremă de brânză…

Read more »

Friptură de miel cu slanina afumata la tavă

23 April 2011
Friptură de miel cu slanina afumata la tavăO reteta delicioasa de friptura de miel cu slanina afumata la tava din: carne de miel, slanina afumata, vin alb, supa de legume, lamaie, usturoi, ulei, delikat si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg carne de miel 200 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb 1 ceaşcă supă din concen­trat de legume 1/2 lămâii…

Read more »

Pulpă de miel la tavă

23 April 2011
Pulpă de miel la tavăO reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin aromata. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata…

Read more »

Friptura cu legume

23 April 2011
Friptura cu legume  O reteta delicioasa de friptura cu legume, piept de pui, vinete, rosii, ceapa, morcovi, telina, usturoi, ardei gras si vin. Ingrediente: 1/2 kg piept de pui 2 vinete 4 roşii 2 cepe potrivit de mari 2-3 morcovi 1 ţelină 2-3 căţei usturoi 2 ardei graşi vin   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi…

Read more »

Coroană umplută cu miel

23 April 2011
Coroană umplută cu mielO reteta gustoasa de coroana umpluta cu miel din: margarina, oua, apa, faina, carne de miel fara os, usturoi, ceapa, sare, piper, mazare, morcovi si rosii. Ingrediente: aluat: 400 g margarina 2 oua 10 linguri apa 1 kg faina umplutura: 1 kg carne de miel fara os 2 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…

Read more »

Cum se prepara File din biban de mare cu orez si dovlecel (video)

23 April 2011
Cum se prepara File din biban de mare cu orez si dovlecel (video)O reteta video despre cum se prepara file din biban de mare cu orez si dovlecel din: biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana si busuioc. Ingrediente: biban orez rosii dovleac unt vin smantana busuioc   Mod de preparare: Orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza…

Read more »

Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki

23 April 2011
Frigarui delicioase de miel cu sos tzatzikiO reteta gustoasa de frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki din: carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, delikat, ardei rosu, ardei galben, ardei verde, ceapa rosie, chilli, castravete, iaurt, usturoi, si sare. Ingrediente: 300 g carne de miel 1/2 lamaie 4 linguri de ulei de masline 3 fire de patrunjel verde 1…

Read more »

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

23 April 2011
Stufat de miel cu ceapa si usturoi verdeO reteta declioasa de stufat de miel cu ceapa si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, patrunjel, pasta de rosii, supa de vita, faina, ulei, vin alb, sare si piper. Secretul unui stufat de miel reusit sta in fierberea ingredientelor la foc mic. Ingrediente: 1 kg carne de miel…

Read more »

Pui picant

23 April 2011

O reteta cu specific bolivian de pui picant din: pui, cartofi, orez, morcov, nap, patrunjel, paine, ceapa, sofran, ulei, boia rosie, chimen, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de mărime mijlocie 8 cartofi albi 2 ceşti orez 1 morcov 1 nap pătrunjel 1 lingură pâine mărunţită 1 ceapă 1 linguriţă şofran 3 linguri ulei 125…

Read more »

Friptură de viţel în sos de alune

23 April 2011
Friptură de viţel în sos de aluneO reteta delicioasa de friptura de vitel in sos de alune din: pulpa de vitel, paine uscata, vin alb sec, marsala, busuioc, patrunjel, rozmarin, salvie, unt, albus, smantana, morcovi, dovlecei, fasole, ceapa verde, fasole verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de pulpă de viţel cam de 1 kg 40 g…

Read more »

Pateuri cu ciuperci

23 April 2011
Pateuri cu ciuperci  O reteta simpla si gustoasa de pateuri cu ciuperci, ceapa, patrunjel si aluat. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 cepe pătrunjel aluat pentru pateuri Mod de preparare: Ceapa toca­tă o căleşti cu ciupercile mărunţite. Adaugi sare, piper şi pătrunjel. Formezi pateuri şi le coci la foc iute, timp de 10-15 minute.   Pofta buna!

Read more »

Sos de usturoi cu dovlecei

23 April 2011
Sos de usturoi cu dovlecei  O reteta simpla si gustoasa de sos de usturoi cu dovlecei, ulei, rosie, ardei gras, sare, patrunjel si otet. Ingrediente: 1 căpăţână usturoi dovlecei ulei 1 roşie (mai mare şi cărnoasă) 1 ardei gras sare pătrunjel verde puţin oţet Mod de preparare: Zdrobeşti foarte bine usturoiul, îl ames­teci cu puţină sare, apoi torni uleiul…

Read more »

Cocktail Imperial

23 April 2011
Cocktail ImperialO reteta simpla de Cocktail Imperial din: gin, vermut sec, maraschi si cirese. Ingrediente: 2,5 cl gin 2,5 cl vermut sec 3 stropi  de Maraschino cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu cuburile de gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar pentru Martini racit anterior. Se serveste cu cirese.

Read more »

Carne de porc cu mămăliguţă

23 April 2011

O reteta simpla de carne de porc cu mamaliguta din: malai, carne afumata de porc, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g mălai 2,5 1 apă 500 g carne afumată de porc 2 cepe tăiate mărunt 50 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Din mălai şi apă se face o…

Read more »

Miel cu cartofi zdobiţi

23 April 2011
Miel cu cartofi zdobiţiO reteta delicioasa de miel cu cartofi zdrobiti din: mustar cu boabe, otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei de masline, cartofi si broccoli. Ingrediente: 2 linguri de muştar cu boabe 1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe de miere 2 bucăţi dintr-o pulpă de miel, tăiate…

Read more »

Pască delicioasă cu branză

23 April 2011
Pască delicioasă cu branzăO reteta de pasca delicioasa cu branza din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, oua, faina, sare, stafide, smantana dulce,esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie sau de portocala. Pasca, desertul traditional al acestei sarbatori, ar trebui consumata cu un vin alb, dulce sau cu un vin spumant demidulce. Ingrediente:…

Read more »

Drob de miel în aluat

23 April 2011

O reteta de drob de miel in aluat din: maruntaie de miel, faina, oua, ulei, ceapa verde, verdeata, miez de franzela, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg măruntaie de miel 400 g făină 5 ouă 250 ml ulei 2 legături de ceapă verde 2 legături verdeaţă miezul de la o franzelă 100 ml lapte…

Read more »

Galuste delicioase cu prune

23 April 2011
Galuste delicioase cu prune  O reteta delicioasa de galuste cu prune, cartofi, faina, zahar, zahar pudra, ulei, ou, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 150 g făină (6 linguri) 750 g prune 2 linguri zahăr tos 300 g pesmet 6 linguri zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri ulei 1 ou sare   Mod de…

Read more »

Varza calita cu paste si carne

23 April 2011
Varza calita cu paste si carne  O reteta gustoasa de varza calita cu paste, carne de vita, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg melcişori 2 verze potrivite 1/2 kg carne tocată de vită sare piper ulei   Mod de preparare: Tai mărunt varza, o presari cu sare şi după 10 minute o presezi de apă şi o pui cu…

Read more »

Budinca de legume cu carne

23 April 2011

  O reteta gustoasa de budinca de legume, carne de vita, morcovi, telina, cartofi, ceapa, dovlecel, rosii, ardei gras, oua, smantana si cascaval. Ingrediente: 300 g carne vită 3-4 morcovi 1/2 ţelină potrivită 250 g cartofi 2 cepe 1 dovlecel 3-4 roşii 2-3 ardei graşi 3 ouă 1 lingură smântână 100 g caşcaval ras sau…

Read more »

Bors cu carne de oaie

23 April 2011

O reteta delicioasa de bors cu carne de oaie din: carne de oaie, bors, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei iute, verdeata, otet de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg carne de oaie 1/2 l borş 3 linguri de orez 2-3 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei iute…

Pui cu orez si legume

23 April 2011
Pui cu orez si legumeO reteta simpla si delicioasa de pui cu orez si legume din: pui, delikat, boia dulce, unt, ulei, miere, rozmarin, orez, ceapa verde si dovlecei. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguriţe Delikat Legume 1 linguriţă boia dulce 50 gunt 4linguri ulei 3 linguri miere rozmarin 150 g orez 1 legătură ceapă verde 2 dovlecei  …

Read more »

Cartofi cu carne tocată si chimen

23 April 2011
Cartofi cu carne tocată si chimen  O reteta gustoasa de cartofi cu carne tocata, ceapa, castraveti, oua, lapte, ulei si chimen. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg carne tocată 2 cepe 2 castraveţi mari 2 ouă lapte ulei chimen Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai felii, în ulei puţină ceapă, adaugi carnea tocată, chimen,…

Read more »

Varză de Bruxelles cu branză

23 April 2011

O reteta simpla de varza de bruxelles cu branza din: varza, unt, branza si sare. Ingrediente: 1 kg varză 2 linguri unt 5 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se fierbe varza în multă apă şi se lasă la scurs. Se unge cu unt un vas de Jena şi se presară cu brânză rasă…

Read more »

Retete delicioase de Paşte

23 April 2011
Retete delicioase de PaşteVa prezentam o serie de retete delicioase de Paşte, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paşte! Drob delicios de miel Tocăniţă de miel cu tarhon verde Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin Pască delicioasă cu smantană Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin Miel…

Read more »

Drob delicios de miel

22 April 2011
Drob delicios de mielO reteta gustoasa de drob delicios de miel din: prapur de miel, ceapa uscata, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 prapur de miel spălat şi curăţat 1 kg de organe de miel 1 ceapă uscată 2 legături de ceapă verde 1 legătură de usturoi verde…

Read more »

Tocăniţă de miel cu tarhon verde

22 April 2011
Tocăniţă de miel cu tarhon verdeO reteta de tocanita de miel cu tarhon verde din: carne de miel, tarhon, ceapa, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper, ulei, apa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de miel, proaspata fara os un pumn tarhon verde 2 cepe mari albe 1 legatura de patrunjel verde sare boia dulce piper ulei apa faina…

Read more »

Retete de post: Vinete pe grill marinate in cimbru si chilli

22 April 2011
Retete de post: Vinete pe grill marinate in cimbru si chilliO reteta de post simpla si delicioasa de vinete pe grill marinate in cimbru si chilli din: vanata, cimbru, ulei de masline, fulgi de chilli, sare si piper. Ingrediente: o vanata mare patru fire de cimbru ulei de masline 1/2 lingurita de fulgi de chilli sare piper   Mod de preparare: Taie vanata in felii…

Read more »

Pulpă de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

22 April 2011
Pulpă de porc cu legume, tarhon si usturoi verdeO reteta simpla de pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde din: pulpa de porc, conopida, morcovi, ceapa, ardei gras, vin alb, patrunjel, verde, tarhon, usturoi verde si ulei. Ingrediente: 1 kg de pulpă de porc 1 conopidă mică 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legătură pătrunjel…

Read more »

Retete de post: Dovlecei, ardei si rosii la cuptor

22 April 2011
Retete de post: Dovlecei, ardei si rosii la cuptorO reteta de post de dovlecei, ardei si rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei gras, ceapa, sare, piper, busuioc si uleid e masline. Ingrediente: trei dovlecei medii doua rosii medii un ardei gras verde, taiat fasii 1/2 ceapa alba tocata marunt 1/2 lingurita sare un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat 1/2…

Read more »

Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin

22 April 2011
Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pinO reteta de frigarui de miel si cuscus cu caise si seminte de pin din: pulpa sau spata de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa verde, seminte de pin, supa de legume, menta, suc de lamaie si iaurt grecesc. Ingrediente: 750g de pulpă sau spată de miel, dezosată, tăiată în cubuleţe 1 lingură…

Read more »

Pască delicioasă cu smantană

22 April 2011
Pască delicioasă cu smantanăO reteta simpla de pasca cu smantana din: oua, zahar, faina, sare, smantana, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare si albusuri. Ingrediente: blat: 8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri faina sare umplutura: 1 kg smantana 6 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilat coaja de la o lamaie 3 linguri faina un praf de…

Read more »

Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin

22 April 2011
Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarinO reteta de coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin din: rozmarin, usturoi, mustar de dijon, ulei de masline ci cotlete de miel. Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4 linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a câte 6 cotlete fiecare)  …

Read more »

Cima alla genovese

22 April 2011
Cima alla genoveseO reteta absolut delicioasa de cima alla genovese din: burta de vitel, pulpa de vitel, momite, unt, cascava, oua, mazare, usturoi, seminte de brad, frunze de maghiran, mirodenii, ciuperci, supa, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg burtă de viţel 100 g pulpă de viţel, tocată 100 g momiţe (glanda timus) de viţel 300 g…

Read more »

Friptura clasica de miel

22 April 2011
Friptura clasica de mielO reteta delicioasa de friptura clasica de miel din: carne de miel, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia, mustar, vin rosu, apa, ulei si rozmarin. Ingrediente: 1 kg carne de miel 3-4 catei de usturoi 3-4 cepe rosii sare piper boia mustar 1 pahar vin rosu 1 pahar apa ulei rozmarin   Mod de preparare:…

Read more »

Miel delicios la cuptor

22 April 2011
Miel delicios la cuptorO reteta simpla de miel delicios la cuptor din: carne de miel, cartofi, ceapa, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg carne miel 400 g cartofi 200 g ceapă 2 linguriţe oregano sare piper 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un vas mai înalt ce poate fi pus ta…

Read more »

Cum se prepara Somon cu flori de salcam (video)

22 April 2011
Cum se prepara Somon cu flori de salcam (video)O reteta video despre cum se prepara somon cu flori de salcam din: somon, cartofi noi, morcovi, mazare, lime, lamaie, unt, flori de salcam, vin alb, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: somon cartofi noi morcovi mazare lime lamaie unt flori salcam miere ulei de masline vin alb sare piper Mod de preparare:…

Read more »

Barbusa cu fructe de padure

22 April 2011
Barbusa cu fructe de padure  O reteta deliciasa  de barbusa cu fructe de padure, faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 ml smântână 1 kg prune coajă de lămâie scorţişoară Mod de preparare: Amesteci făina + untul cu 3 gălbenuşuri şi…

Read more »

Tocăniţă de pastrav

22 April 2011
Tocăniţă de pastrav  O reteta delicioasa de tocanita de pastrav, ceapa, ardei, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 2 kg peşte fără cap 1 kg ceapă 1 kg ardei gras 1 kg roşii ulei sare piper rozmarin pătrunjel Mod de preparare: Căleşti ceapa cu ardeiul, adaugi roşiile. Peş­tele porţionat îl dai prin făina de grâu…

Read more »

Cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitură

22 April 2011
Cotlete delicioase de miel la cuptor cu garniturăO reteta simpla de cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitura din: cotlete de miel, ulei, vin rosu, sare, piper, condimente, caise, castravete, piure de cartofi, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 6 cotlete de miel 5 linguri ulei 1/2 pahar de vin roşu sare piper condimente pentru garnitură: 3-4 caise din compot 1 castravete…

Read more »

Sabusca de cartofi si pastai

22 April 2011
Sabusca de cartofi si pastai  O reteta delicioasa de sabusca de cartofi, pastai, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, iaurt, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 5 cartofi 1 pumn păstăi 1 cană iaurt pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi legu­mele şi le speli. Ceapa şi rădăcinoasele tocate le căleşti în puţin ulei, adaugi cartofii…

Read more »

Tocană uşoară

22 April 2011
Tocană uşoarăO reteta simpla de tocana usoara din: carnati, carnaciori, usturoi, carne de porc, varza, telina, morcov, ceapa, vin alb sec, supa de carne, unt, sare si piper. Ingrediente: 150 g cârnaţi 150 g cârnăciori 2 căţei de usturoi 600 g carne de porc 1 varză 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1/2pahar de…

Read more »

Cocktail Aga Khan

22 April 2011
Cocktail Aga KhanO reteta simpla de Cocktail Aga Khan din: gin, apricot brandy, suc de portocale, suc de anans si ananas. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 Apricot Brandy 5 cl suc de portocale 1,5 cl suc de ananas ananas   Mod de preparare: Turnam sucul de portocale racit intr-un pahar mare de doua cuburi de gheata. Celelalte…

Read more »

Stufat clasic de miel

22 April 2011
Stufat clasic de mielO reteta simpla si delicioasa de stufat clasic de miel din: carne de miel, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, piper, faina, ulei si apa calduta. Stufatul de miel este unul dintre felurile de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 100 g ceapă uscată 1,1 kg ceapă…

Read more »

Lista grăsimilor sănătoase pentru organism. Nutriţioniştii explică importanţa lor

22 April 2011

Grăsimile fac parte dintr-o dietă echilibrată, afirmă medicii nutriţionişti. Potrivit specialiştilor, acestea sunt o sursă importantă de energie şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a diabetului sau a obezităţii. În plus, grăsimile furnizează organismului acizi graşi esenţiali – Omega 3 şi Omega 6, pe care organismul nu îi poate sintetiza, dar îi sunt necesari pentru…

Read more »

Antricot de vita cu bere si legume

22 April 2011
Antricot de vita cu bere si legume  O reteta delicioasa de antricot de vita cu bere si legume din: antricot de vita,  morcovi, ceapa, foi de dafin, cartofi, verdeata, coaja de lamaie, grasime, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g antricot de vită 2-3 morcovi 1 ceapă foi de dafin 2-3 cartofi verdeaţă 250 ml bere coajă de lămâie 25…

Read more »

Tagine de miel cu cartofi dulci şi curmale

22 April 2011
Tagine de miel cu cartofi dulci şi curmaleO reteta delicioasa de tagine de miel cu cartofi dulci si curmale din: uleid e masline, ceapa, radacina de ghimbir, spata de miel dezosata, chimion, coriandru, scortisoara, pulpa de rosii, cartofi dulci si curmale. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 4 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri rădăcină de ghimbir, tocată 2 kg spată…

Read more »

Tagine de miel

22 April 2011
Tagine de mielO reteta delicioasa de tagine de miel din: ulei de masline, carne macra de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ras el hanout, rosii, naut, caise uscate, supa, seminte de rosie si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 500 g de carne macră de miel, tăiată în cuburi 1 ceapă mare, tăiată grosier 2 morcovi mari,…

Read more »

Ruladă delicioasă din pulpă de miel

22 April 2011
Ruladă delicioasă din pulpă de mielO reteta gustoasa de rulada delicioasa din pulpa de miel din: pulpa de miel, oua, ceapa, sare, piper, verdeata, morcov, frunze de spanac, marar verde si ulei. Ingediente: pulpa din spate şi 1 kg carne de miel 6 ouă 2 cepe mari sare piper verdeaţă 1 morcov mare fiert, frunze de spanac opă­rite mărar verde…

Read more »

Musaca de fasole galbena

22 April 2011
Musaca de fasole galbena  O reteta delicioasa de musaca de fasole galbena, carne tocata, ceapa, ulei, oua, pasta de tomate, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe ulei 4 ouă 3 linguri pastă tomate diluată cu o cană jumătate de apă o linguriţă cu vârf zahăr tos sare piper Mod…

Read more »

Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţel

22 April 2011
Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţelO reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac…

Read more »

Cocktail Concorde

22 April 2011
Cocktail ConcordeO reteta simpla de Cocktail Concorde din: gin, arpicot brandy, campari, sirop de grenadine, sifon, cirese si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl gin 1 cl Apricot Brandy 1 cl Campari 1 cl sirop de grenadine sifon cirese o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingrediente in shaker, apoi…

Read more »

Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi

22 April 2011
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofiO reteta delicioasa de cotlete de miel cu rozmarin si cartofi din: ulei de masline, cotlete de miel, cartofi, rozmarin, usturoi, rosii si otet balsamic. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 4 crenguţe de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250 g de roşii cireaşă…

Read more »

Budinca de gris

22 April 2011
Budinca de gris  O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, zahar, unt, oua, zahar vanilat si gem. Ingrediente:  200 g lapte 40 g griş 60 g zahăr 20 g unt 2 ouă 1/4 pachet zahăr vanilat 50 gem mai acrişor Mod de preparare: Pui laptele la fiert şi când clocoteşte, t

Mancarica de vinete

22 April 2011
Mancarica de vinete  O reteta simpla si gustoasa de mancarica de vinete, ceapa si rosii. Ingrediente: 1 kg vinete 4 cepe uscate, mijlocii 3-4 roşii Mod de preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le dai prin maşina de tocat carne sau robotul de bucătărie. Şi ceapa se dă prin maşină. Amesteci toată compoziţia. Cine doreşte poate…

Read more »

Pui delicios cu vinete

22 April 2011
Pui delicios cu vinete  O reteta simpla si delicioasa de pui cu vinete, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, marar si patrunjel verde. Ingrediente: 1 pui potrivit de mare 2 vinete 2 cepe 3-4 roşii ulei sare piper mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Porţionezi pieptul, îl speli şi îl laşi să se scurgă. Tai vinetele în cuburi, sărezi…

Read more »

Cum se prepara gratar de miel cu chifle (video)

22 April 2011
Cum se prepara gratar de miel cu chifle (video)O reteta despre cum se prepara gratar de miel cu chifle. Este o reteta alternativa pentru traditionalul hamburger.         Ingrediente: 400 g minced lamb 2 medium slices white bread , crusts removed 1 medium onion, finely chopped 1 medium garlic clove, finely chopped 4 tbsp parsley, chopped 1 tbsp cumin salt and…

Read more »

Mancare de dovlecei

22 April 2011
Mancare de dovlecei  O reteta simpla si gustoasa de mancare de dovlecei, ulei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, marar si tarhon. Ingrediente: 1 kg dovlecei 50 ml ulei 300 g roşii 100 g ceapă 10 g usturoi pătrunjel cimbru mărar tarhon Mod de preparare: Adaugi dovle­ceii peste ceapa înăbuşită şi îi fierbi cu 1 l de apă.…

Read more »

Dovlecei umpluti cu telina si rosii

22 April 2011
Dovlecei umpluti cu telina si rosii  O reteta gustoasa de dovlecei umpluti cu telina, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei frumoşi 200 g ţelină rasă 500 g roşii 5-6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovle­ceii de coajă, îi tai în felii pe lungime şi îi prăjeşti în ulei. Separat, ţelina rasă o căleşti în…

Read more »

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

22 April 2011
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentăO reteta delicioasa de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras   Mod…

Read more »

Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet

22 April 2011
Borş de miel cu tarhon ţinut in oţetO reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet. Ingrediente: 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului) 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 1 ceapa…

Read more »

Rosii cu oua

22 April 2011
Rosii cu oua  O reteta simpla si delicioasa de rosii, oua, otet, ulei, sare, piper, masline si salata. Ingrediente: 6 roşii rotunde 5 ouă tari 2 linguri oţet 5 linguri ulei sare fină o jumătate linguriţă piper Ingrediente garnitura: salată sau pătrunjel tocat 50 g măsline Mod de preparare: Speli şi ştergi roşiile, apoi cu un cuţit…

Read more »

Pulpă rumenită de miel cu ienupăr şi rozmarin

21 April 2011
Pulpă rumenită de miel cu ienupăr şi rozmarinO reteta delicioasa de pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin din: usturoi, rozmarin, boabe de piper, boabe de ienupar, ulei de masline, pulpa de miel si vin alb. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin, tocate 1 linguriţă boabe de piper negru, zdrobite 3 boabe de ienupăr…

Read more »

Reţete culinare pentru masa de Paşte

21 April 2011
Reţete culinare pentru masa de PaşteVa prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paste! File de miel Frigarui de miel cu tzatziki Coaste de miel in sos de vin Miel în stil mediteraneean Supa de miel cu tarhon Cotlete de miel cu legume Tocanita de miel Drob de…

Read more »

Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar

21 April 2011
Souvlaki de miel cu lămâie şi mărarO reteta delicioasa de souvlaki de miel cu lamaie si marar din: usturoi, sare de mare, ulei de masline, lamaie, carne macra de miel si pita sau lipie pentru servit. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o lămâie…

Read more »

Spaghete integrale cu carne de pui

21 April 2011
Spaghete integrale cu carne de puiO reteta simpla si delicioasa de spaghete cu carne de pui din: spaghete integrale, piept dezosat de pui, ceapa, usturoi, praf de curry, pasta de rosii si salvie. Ingrediente: spaghete integrale piept dezosat de pui o ceapa 2-3 catei de usturoi praf de curry 2-3 linguri pasta de rosii verdeata: salvie   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Los Angeles

21 April 2011
Cocktail Los AngelesO reteta simpla de Cocktail Los Angeles din: grand marnier, gin, zeama de lamaie, suc de portocala si un strop de sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl Grand Mernier 2 cl gin 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc de portocala 1 strop de sirop de grenadine   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele…

Read more »

Arpagic cu pulpa de miel

21 April 2011
Arpagic cu pulpa de mielO reteta gustoasa de arpagic cu pulpa de miel din: pulpa de miel, lamaie, arpagic, rosii decojite, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lamaie mare 200 g arpagic 1 cutie de rosii decojite 1 lingurita boia dulce cateva frunze de tarhon, busuioc, 4 catei…

Read more »

Cum se prepara Frigarui Caprese (video)

21 April 2011
Cum se prepara Frigarui Caprese (video)O reteta video despre cum se prepara frigarui caprese din: rosii, mozzarella, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: rosii busuioc mozzarella ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un mojar se bate busuiocul, alaturi de ulei de masline. Apoi se pun pe frigarui bucatile de mozzarella si de rosii date prin sosul de busuioc. Poftă…

Read more »

Carne tocata cu crusta de cascaval

21 April 2011
Carne tocata cu crusta de cascaval  O reteta delicioasa de carne tocata cu crusta de cascaval, ceapa, paine, mustar, oua, pesmet, boia dulce, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită şi porc 1 ceapă mare 1 legă­tură ceapă verde 3 felii pâine 2 linguriţe muştar 2 ouă + 1 albuş ou 2 linguri pesmet boia…

Read more »

Frigărui asortate de miel

21 April 2011
Frigărui asortate de miel  Pulpă de miel afumată, coastă de miel, cârnăcior de oaie afumat şi picant, roşii, ceapă, măsline. Tai cubuleţe totul, condimentezi cu ienibahar, busuioc şi cimbru, le pui pe crenguţe de brad, câte o bucăţică din fiecare. Le pui pe grătarul încins cu jar de lemn, de preferinţă, de tei (dă o culoare deosebită cărnii)…

Read more »

Orez cu legume delicioase

21 April 2011
Orez cu legume delicioase  O reteta simpla de orez cu legume delicioase din: dovlecel, ardei gras si ceapa. Ingrediente: 1 ceaşcă orez 3 ceşti apă 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 2-3 ardei grasi divers colorati Mod de preparare: Căleşti cea­pa tăiată mărunt împreu­nă cu ardeiul tăiat feliuţe. Speli orezul, dovleceii îi tai cubuleţe, şi îi adaugi peste ceapă.…

Read more »

Pască cu glazură si stafide

21 April 2011
Pască cu glazură si stafideO reteta de pasca cu glazura si stafide din: faina, zahar pudra, ou, margarina, cacao, zahar vanilat, lapte, praf de copt, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, stafide, cacao, unt si cocos. Ingrediente: pentru aluat: 1 pahar faina 1/2 pahar zahar pudra 1 ou 100 g margarina 2 linguri cacao 1 plic zahar vanilat…

Read more »

Papricaş de miel

21 April 2011
Papricaş de mielO reteta simpla si delicioasa de papricas de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, bulion de tomate, boia dulce, cartofi, cimbru, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 150 g ulei 400 g ceapa 50 g bulion de tomate putina boia dulce cartofi fire de cimbru 1 legatura verdeata piper sare…

Read more »

Salata delicioasa de cruditati

21 April 2011
Salata delicioasa de cruditati  O reteta simpla si gustoasa de salata de cruditati: mere, morcovi, varza alba, zahar, ulei, otet, ardei si rosie. Ingrediente: 300 g mere 500 g morcovi 500 g varză albă zahăr ulei oţet 1 măr 1 ardei 1 roşie   Mod de preparare: 300 g mere bi­ne spălate, le dai pe răzătoarea mare, 500…

Read more »

Tarta cu prune

21 April 2011
Tarta cu prune  O reteta delicioasa de tarta cu prune, faina, unt, zahar, oua, rom, praf de copt si  vanilie. Ingrediente: 160 g făină 150 g unt (margarină) 160 g zahăr + 2 linguri pentru deasupra 3 ouă 1 lingură rom sau coniac 20 prune 1 praf de copt vanilie sau coajă de lămâie rasă Mod de…

Read more »

Roşii umplute cu carne tocată de miel, mărar şi orez

21 April 2011
Roşii umplute cu carne tocată de miel, mărar şi orezO reteta delicioasa de rosii umplute cu carne tocata de miel, marar si orez din: rosii, zahar, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui, marar, patrunjel si menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4 linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra…

Read more »

Castraveti umpluti cu peste

21 April 2011
Castraveti umpluti cu peste  O reteta delicioasa de castraveti umpluti cu peste, smantana, albusuri, unt, masline verzi, vin alb sec, boia, marar si ceapa. Ingrediente:  3 castraveţi potriviţi ca mărime 200 g fileuri dezosate de peşte (peşte alb, cum ar fi şalăul sau ştiuca) 200 g smântână 2 albuşuri unt 100 g măsline verzi fără sâmburi Ingrediente sos:…

Read more »

Friptură de miel cu cimbru sălbatic

21 April 2011
Friptură de miel cu cimbru sălbaticO reteta simple si delicioasa de friptura de miel cu cimbru salbatic din: pulpa de miel, ulei de masline, piper boabe, prad de ardei iute, sare, cimbru, vin alb si usturoi. Ingrediente: un jigou (pulpa din spate de la miel) 2-3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de piper boabe, proaspăt măcinat 1 linguriţă…

Read more »

Miel marocan in cuşcus

21 April 2011
Miel marocan in cuşcusO reteta delicioasa de miel marocan in cuscus din: boia iute, chimion, coriandru, nucsoara, file slab de miel, ulei de masline, vinete, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 linguri boia iute 1/4 lingură praf chimion 1/4 lingură praf coriandru 1 vârf cuţit nucşoară 120 g file slab de miel – partea de la gât – tăiat…

Read more »

Gulii umplute cu maioneza si sunca

21 April 2011
Gulii umplute cu maioneza si sunca  O reteta gustoasa de gulii umplute cu maioneza, sunca, smantana, patrunjel, ciuperci, cartofi, oua, mustar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 gulii albe 200 g şuncă 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel 200 g ciuperci 2 cartofi potriviţi 2 ouă pentru maioneză 2 linguri muştar ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi guli­ile, nu…

Read more »

Friptură din pulpă de porc cu cremă de gutui

21 April 2011
Friptură din pulpă de porc cu cremă de gutuiO reteta delicioasa de friptura de porc cu crema de gutui din: pulpa slaba de porc, vin alb sec, miere, salvie, rozmarin, cimbrisor, foi de dafin, mustar picant, lamaie, unt si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă slabă de porc 3 gutui 2 pahare de vin alb sec 3 linguri de miere 1 rămurică de salvie…

Read more »

File de porc cu cartofi noi la cuptor

21 April 2011
File de porc cu cartofi noi la cuptorO reteta delicioasa de file de porc cu cartofi noi la cuptor din: carne de porc cu os, rozmarin, patrunjel, usturoi, cartofi noi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 2 rămurele de rozmarin 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi 400 g cartofi noi 2…

Read more »

Cocktail Normandy Golden Dawn

21 April 2011
Cocktail Normandy Golden DawnO reteta simpla de Cocktail Normandy Golden Dawn din: calsvados, gin, sirop de grenadine, suc de piersici, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Calvados 3 cl gin 1 cl sirop de grenadine 3 cl suc de piersici 3 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare:…

Read more »

Crema de afine

21 April 2011
Crema de afine  O reteta delicioasa de crema de afine, apa, amidon si zahar. Ingrediente: 800 g afine 200 ml apă 60 g amidon 80 g zahăr Mod de preparare: Cu o mănuşă pe mână alegi afinele, le speli, le scurgi şi le treci prin sită. Pentru a păstra vita­minele din afine, laşi de-o parte 50 ml…

Read more »

Reţete culinare pentru masa de Paşti

21 April 2011
Reţete culinare pentru masa de PaştiVa prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de pasti! Drob de miel cu ficat de pui Ciorba de linte cu miel Frigărui de miel cu tarhon Miel caramelizat cu usturoi marinat Tocana cu carne de miel Miel marocan Arpagic cu miel Tarta cu…

Read more »

Salată de cartofi cu roşii si ardei gras

21 April 2011

O reteta simpla de salata de cartofi cu rosii si ardei gras din: cartofi, rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, ulei, otet si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 300 g roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 2 castraveţi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă rece…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 13, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: