RSS

Retete culinare de Paşte #93

13 Apr

Retete de Paste:

Retete de post: Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta

16 April 2011
Retete de post: Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de mentaO reteta simpla si delicioasa de post de supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta din: ulei, ceapa alba, cartofi, supa de legume, mazare si menta. Ingrediente: doua lingurite ulei o ceapa alba tocata 800 grame cartofi, curatati si taiati cubulete un litru supa de legume 350 grame mazare congelata menta proaspata  …

Read more »

Salată simplă de fructe

16 April 2011

O reteta de salata simpla de fructe din: fructe de sezon, ananas, rom, maraschino, struguri negri si migdale. Ingrediente: orice fructe de sezon 1 conservă mai mică de ananas rom şi maraschino struguri negri câteva felioare de migdale   Mod de preparare: Fructele le spălăm bine şi, dacă este necesar, le curăţăm şi le scoatem…

Read more »

Ciorbă rece de măcriş cu jambon afumat

16 April 2011

O reteta delicioasa de ciorba rece de macris cu jambon afumat din: macris, oua, smantana, jambon afumat, ceapa verde, castraveti verzi, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 kg măcriş 3 ouă 4 linguri smântână 150 g jambon afumat ceapă verde castraveţi verzi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt   Mod de preparare: Frunzele de măcriş se spală bine…

Read more »

Budinca de ananas

16 April 2011
Budinca de ananasO reteta simpla si delicioasa de budinca de ananas din: ananas, banane, orez, zahar si lapte. Ingrediente: ananas 3-4 banane 1 /8 kg orez zahăr 3/4 l lapte   Mod de preparare: Pentru această budincă se foloseşte ananas proaspăt sau din conserve. Fierbem laptele, orezul şi zahărul, adăugăm coaja de lămâie rasă, Tăiem bananele, le…

Read more »

Sos olandez cu smantana

16 April 2011

O reteta de sos olandez cu smantana din: galbenusuri, smantana, unt, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 200 ml smântână 169 gr unt suc de lămâie sare   Mod de preparare: Batem vartos smantana si galbenusurile intr-o cratita pe care am asezat-o pe aburi. Pe focul cat mai mic in care am topit…

Read more »

Cocktail Bronx

15 April 2011
Cocktail BronxO reteta de Cocktail Bronx din: gin, vermut alb, vermut rosu, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl vermut alb 2 cl vermut rosu 2 cl suc de portocale o felie de portocale   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele intr-un shaker umplut cu gheata, turnam in paharul…

Read more »

Pui delicios cu mazare

15 April 2011
Pui delicios cu mazareO reteta simpla si gustoasa de pui delicios cu mazare din: piept de pui, mazare, ceapa, morcov, telina, patrunjel, verdeata si bulion sau pasta de rosii. Ingrediente: piept de pui- 500 g mazare o ceapa un morcov o telina mica o radacina de patrunjel verdeata (marar) bulion sau pasta de rosii Mod de preparare: Se…

Read more »

Reţete de Paşti

15 April 2011
Reţete de PaştiPentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Pasţi: Miel la cuptor cu sos de iaurt Miel cu fenicul Mancare cu carne de miel Miel împănat cu ierburi, morcovi, mazăre si fasole Carne de…

Read more »

Cum se prepara Paste cu creveti si usturoi (video)

15 April 2011
Cum se prepara Paste cu creveti si usturoi (video)O reteta video simpla despre cum se prepara paste cu creveti si usturoi din: spaghetti, usturoi, rosii in bulion, vin rosu, ardei iute, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: spaghetti usturoi rosii in bulion creveti vin rosu ardei iute ulei de masline oregano sare piper   Mod de preparare: Intr-o oala in care…

Read more »

Pere in vin negru (Flambate)

15 April 2011
Pere in vin negru (Flambate)O retete de pere in vin negru (flambate) din: pere, vin negru, mirodenii pentru vinul negru, william si ciocolata topita. Ingrediente: 4 pere coapte 1 lingură de vin negru 1 pacheţel de mirodenii pentru vinul negru 1/8 băutură Willam ciocolată topită   Mod de preparare: Curăţăm perele dar nu le tăiem cozi­le. Vinul negru cu…

Read more »

Cotlete marinate de miel la grătar, cu ciupercute

15 April 2011
Cotlete marinate de miel la grătar, cu ciupercuteO reteta absolut delicioasa de cotlete marinate de miel la gratar, cu ciupercute din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, vin rosu, usturoi, cimbru, sare, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, cimbru, piper, peperoncino, spanac, unt, nucsoara, cartofi si usturoi. Ingrediente: 4 cotlete de miel 2 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de…

Read more »

Cubuleţe de curcan în lapte

15 April 2011
Cubuleţe de curcan în lapteO reteta absolut delicioasa de cubulete de curcan in lapte din: pulpa de curcan, unt, brandy, lamai, lapte, faina, menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru Ingrediente: 700 g pulpă de curcan 30 g unt 3 linguri de brandy 2 lămâi 4 pahare de lapte gras 1 lingură de făină 2 fire de…

Read more »

Cupă de ingheţată Chevalier

15 April 2011
Cupă de ingheţată ChevalierO reteta de cupa de inghetata chevalier din: zahar, unt, gem de zmeura, suc de smeura, smeura, suc de lamaie, vanilie, cimet, frisca si ciocolata rasa. Ingrediente: 4 linguri de zahăr 2 linguri de unt 1 ceaşcă de gem de zmeură 1 pahar de suc de zmeură 400 gr zmeură proaspătă suc de lămâie vanilie…

Read more »

Pui prăjit

15 April 2011
Pui prăjitO reteta simpla si delicioasa de pui prajit din: pui, lapte, faina lab, oregano, cimbrisor, boia dulce, oua, lamaie, suc de lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 1/2 l lapte 250 g făină albă 1 linguriţă de oregano uscat 10 rămurele de cimbrişor proaspăt 1 linguriţă de boia…

Read more »

Korma de oaie

15 April 2011
Korma de oaieO reteta gustoasa de Korma de oaie din: carne de oaie, ceapa, ghimbir, usturoi, scortisoara, piper negru, zahar, sare, unt, cartofi si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne oaie 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 1 lingură ghimbir 2 linguriţe usturoi pisat 3 bucăţele scorţişoară pisate piper negru proaspăt măcinat 1 ceşcuţă iaurt 1 linguriţă zahăr…

Read more »

Cocktail Gin Salty Dog

15 April 2011
Cocktail Gin Salty DogO reteta de Cocktail Gin Salty Dog din: gin, zeama de grapefruit si putina sare. Ingrediente: 3 cl gin 6 cl zeama de grapefruit putina sare   Mod de preparare: Se pun 3-4 cuburi de gehata intr-un pahar de cocktail, iar apoi se toarna deasupra ginul. Se completeaza cu zeama de grapefruit si putin sare.

Read more »

Retete de post: Salata cu rucola si nuci

15 April 2011
Retete de post: Salata cu rucola si nuciO reteta de post simpla si delicioasa de salata cu rucola si nuci din: ceapa, nuci, otet light, rucola, usturoi, patrunjel tocat, zema de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: o jumatate de ceapa, taiata rondele jumatate de cana de nuci taiate bucati o cana apa fierbinte doua linguri otet light o legatura…

Read more »

Varză cu specialitaţi de carne

15 April 2011
Varză cu specialitaţi de carneO reteta delicioasa de varza cu specialitati de carne din: varza acra, cotlet de porc, costita afumata, crenvursti, piper, vin alb, untura si sare. Ingrediente: 2   kg varză acră 1 kg cotlet de porc 500 g costiţă afumată 500 g crenvurşti 200 g slănină 15 boabe piper negru 1 l vin alb 100 g untură…

Read more »

Sniţel delicios

15 April 2011
Sniţel deliciosO reteta simpla de snitel delicioas din: carne, faina, oua, pesemet si sare. Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură faină 2 ouă 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Se taie carnea felii, în curmezişul fibrelor, cu grosimea de un centimetru, şi se bate cu ciocanul dc lemn, până se subţiază cam la jumătate dc…

Read more »

Pui cu scorţişoară şi piure de mere

15 April 2011
Pui cu scorţişoară şi piure de mereO reteta delicioasa de pui cu scortisoara si piure de mere din: pui, ceapa, scortisoara, praf de ghimbir, miere, rom, supa de legume, lamaie, mere golden, unt, ulei de arahide, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 ceapă mare, albă 1 lingură de praf de scorţişoară 1 lingură de praf de ghimbir 1 lingură de…

Read more »

Sos de măceşe

15 April 2011

O reteta simpla de sos de macese din: unt, faina, marmelada de macese, vin alb, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 40 gr unt 30 gr făină 2 linguri marmeladă de măceşe 250 ml apă 100 ml vin alb suc de lămâie sare   Mod de preparare: Frigem făina în unt. Adăugăm apa şi…

Read more »

Retete de post: Supa condimentata de ceapa

15 April 2011
Retete de post: Supa condimentata de ceapaO reteta de post delicioasa de supa condimentata de ceapa din: ceapa, supa de legume, cuisoare, ghimbir, scortisoara, seminte de fenicul, ciuperci, sos de soia si usturoi. Ingrediente: o ceapa alba medie, taiata marunt inca doua cepe medii sase cani de supa clara de legume o bucata de 2-3 cm de ghimbir proaspat, taiat feliute…

Read more »

Iepure cu măsline negre, rozmarin şi pătrunjel

15 April 2011
Iepure cu măsline negre, rozmarin şi pătrunjelO reteta delicioasa de iepure cu masline negre, rozmarin si patrunjel din: iepure, masline negre, rozmarin, patrunjel, usturoi, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper negru. Ingrediente: 1 iepure de 1,5 kg, tăiat bucăţi 20 măsline negre fără sâmburi 1 rămurică de rozmarin 2 linguri de pătrunjel…

Read more »

Cocktail Rickey

15 April 2011
Cocktail RickeyO reteta simpla de Cocktail Rickey din: dry gin, zeama de lamaie, sirop de zahar, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl dry gin 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita sirop de zahar sifon o felie de lamaie   Mod de preparare: Se toarna in paharul de cocktail cu gheata ginul, sucul…

Read more »

Tocana de miel

15 April 2011
Tocana de mielO reteta delicioasa de tocana de miel din: pulpa de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoare, lamaie si fileuri de ansoa. Ingrediente: 1    kg pulpă de miel 3 fire praz 5 morcovi 1 ţelină 6 cartofi 1 lingură faină 6 cuişoare 1 lămâie 6 fileuri anşoa   Mod de preparare: Legumele, bine spălate şi…

Read more »

Ştrudel cu vişine

15 April 2011
Ştrudel cu vişineO reteta simpla si gustoasa de strudel cu visine din: faina, unt, ulei, sare, visine, zahar, pesmet, vanilina, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: aluatul: 250 g făină 100 g unt ulei sare umplutura: 1 kg vişine 100 g zahăr 100 g pesmet vanilină scorţişoară zahăr pudră   Mod de preparare: Se frământă un aluat din…

Read more »

Supă vieneză

15 April 2011

O reteta simpla si delicioasa de supa vieneza din: oase cu maduva, carne, untura, ceapa, boia dulce, cartofi, usturoi, faina alba, sare si piper. Ingrediente: 4 oase cu măduvă 500 g carne 100 g untură 6 cepe 1 lingură boia dulce 500 g cartofi 3 căţei usturoi 1 lingură faină albă sare şi piper, după…

Read more »

Piept de pui cu smochine si arpagic

15 April 2011
Piept de pui cu smochine si arpagicO reteta de piept de pui cu smochine si arpagic din: piept de pui, smochine, telina, unt, faina, vin alb sec, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 250 g piept de pui, bucată întreagă 8 smochine 2 tulpini de ţelină 40 g unt 80 g făină 1 legătură de arpagic 1 pahar de vin…

Read more »

Plăcintă delicioasă cu carne

15 April 2011

O reteta de placinta delicioasa cu carne din: faina, oua, apa rece, sare, ardei grasi, ceapa, ulei, carne tocata, sare, piper, unt si lapte. Ingrediente: coca: 375 g faină 4 ouă 3 linguri apă rece puţină sare umplutura: 2 ardei graşi 3 cepe mari 4 linguri ulei 500 g carne tocată sare şi piper pentru…

Read more »

Pulpă de curcan cu cartofi şi gulii

15 April 2011
Pulpă de curcan cu cartofi şi guliiO reteta delicioasa de pulpa de curcan cu budincute de cartofi si gulii din: pulpa de curcan, pancetta, rozmarin, cimbrisor, ienupar, foaie de dafin, vin alb sec, coniac, gulii, cartofi, ou, parmezan, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pulpă de curcan 6 felii de pancetta 2 rămurele de rozmarin 4…

Read more »

Escalop

15 April 2011

O reteta delicioasa de escalop din: carne de vaca, oua, faina, pesmet, lamaie, unt, pasta de peste, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 6 felii carne vacă 4 ouă 5 linguri faină 150 g pesmet 3 lămâi 150 g unt 2 tuburi pastă de peşte pătrunjel verde sare şi piper, după gust   Mod de…

Read more »

Conopidă umplută

15 April 2011
Conopidă umplutăO reteta gustoasa de conopida umpluta din: conopida, carne de porc tocata, orez, ceapa, ulei, smantana, faina, paprika, piper si sare. Ingrediente: 2 kg conopidă 700 g carne de porc tocată 100 g orez 300 g ceapă 250 ml ulei 250 g smântână 100 g faină paprika piper şi sare, după gust   Mod de…

Read more »

Salată de nuci

15 April 2011
Salată de nuciO reteta simpla si gustoasa de salata de nuci din: nuci, paine alba, usturoi, otet si sare. Ingrediente: 300 g nuci 1 felie pâine albă, fară coajă 3 căţei usturoi 1 lingură oţet sare   Mod de preparare: Se curăţă nucile şi se pisează mărunt. Pâinea se înmoaie în apă, se stoarce bine şi sc…

Pilaf de miel cu ceapă si roşii

15 April 2011
Pilaf de miel cu ceapă si roşiiO reteta delicioasa de pilaf de miel cu ceapa si roşii din: carne de miel, unt, ceapa, pasta de rosii, orez, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 150 g unt 1 ceapă 1 lingură pastă de roşii 200 g orez sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Carnea de miel,…

Read more »

Iepure cu costiţă afumată şi cartofi noi

15 April 2011
Iepure cu costiţă afumată şi cartofi noiO reteta delicioasa de iepure cu costita afumata si cartofi noi din: carne de iepure, costita afumata, ienupar, usturoi, vin alb sec, cartofi noi, cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 4 bucăţi de carne de iepure dezosată de pe spate, tăiate felii 100 g costiţă afumată feliată (sau bacon) 4 boabe…

Read more »

Cocktail Martini Dry

15 April 2011
Cocktail Martini DryO reteta simpla de Cocktail Martini Dry din: gin, vermut sec si masline. Ingrediente: 5 cl gin 1 cl vermut sec 1 masline   Mod de preparare: Punem bucati de gheata in paharul de mixare, adaugam ginul si vermutul, amestecam si turnam in paharul de cocktail, In final adaugam si o masline.

Read more »

Iepure înăbuşit cu măsline negre şi ierburi aromatice

15 April 2011
Iepure înăbuşit cu măsline negre şi ierburi aromaticeO reteta delicioasa de iepure inabusit cu masline negre si ierburi aromatice din: iepure, hasme, vin alb sec, suc de rosii, ierburi aromatice, supa de legume, orz fiert, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1 iepure de 1 kg, tăiat bucăţi 4 haşme 1 pahar de vin alb sec 300 g suc…

Read more »

Clătite de cartofi cu smantana

15 April 2011

O reteta simpla de clatite de cartofi cu smantana din: cartofi, oua, smantana, faina, praf de copt si ulei. Ingrediente: 250 g cartofi 2 ouă 2 linguri smântână 4 linguri faină 1/4 linguriţă praf de copt ulei   Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi de coajă, se dau prin răzătoarea mică şi se storc puţin. Se…

Read more »

Sos de verdeţuri

15 April 2011

O reteta simpla de sos de verdeturi din: unt, patrunjel, spanac, estragon, marar, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 200 gr unt 1 legătură de pătrunjel 5-6 frunze de spanac 2-3 frunze de estragon 10 boabe de mărar sare piper puţin suc de lămâie   Mod de preparare: Topim untul în cratiţa, spălăm pătrunjelul,…

Read more »

Cremă de lamaie cu friscă

15 April 2011
Cremă de lamaie cu friscăO reteta simpla si delicioasa de crema de lamaie cu frisca din: oua, zahar, suc de lamaie, frisca, gelatina alba, ciocolata si cirese. Ingrediente: 6 ouă, separat albuşurile de gălbenuşuri 300 gr zahăr 4 lămâi (sucul) 1/2 l de frişcă 6 foi de gelatină albă ciocolată rasă cireşe scurse   Mod de preparare: Batem spumă…

Read more »

Ştudel delicios cu branză

15 April 2011

O reteta simpla de strudel delicios cu branza din: faina, unt, ulei, sare, branza de vaci, zahar, oua, zahar pudra, vanilina si coaja de lamaie. Ingrediente: aluatul: 250 g faină 75 g unt ulei sare umplutura: 400 g brânză de vaci 75 g zahăr 50 g faină 2 ouă 30 g zahăr pudră vanilină coaja…

Read more »

Reteta zilei: Spaghete Bolognese delicioase

14 April 2011
Reteta zilei: Spaghete Bolognese delicioaseO reteta simpla si gustoasa de spaghete bolognese delicioase din: carne tocata de porc, spaghete, sos, bulion, ceapa, usturoi, vin alb, busuioc, sare, piper, ulei de masline si cascaval sau parmesan. O reteta internationala, usor de preparat, delicioasa si potrivita pentru o duminica in familie, mai ales daca se serveste si un pahar de vin…

Read more »

Tocana delicioasa de miel cu legume

14 April 2011
Tocana delicioasa de miel cu legumeO reteta delicioasa de tocana de miel cu legume din: carne macra de miel, morcov, ceapa, telina, rosii, usturoi, cimbrisor, lamaie, vin alb sec, supa de carne, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 600 g carne macră de miel de lapte (pulpă), tăiată bucăţi 1 morcov 1 ceapă 1 tulpină ţelină 4 roşii curăţate…

Read more »

Cocktail Gimlet

14 April 2011
Cocktail GimletO reteta simpla de Cocktail Gimlet din: dry gin, lime juice si sirop de zahar. Ingrediente: 4 cl dry gin 2 cl Lime Juice 1 lingurita sirop de zahar   Mod de preparare: Se pun ingredientele in paharul de mixare, umplut cu gheata pe jumatate, se amesteca si se toarna bautura intr-un pahar de whisky.…

Read more »

Tufahii (Mere umplute)

14 April 2011
Tufahii (Mere umplute)O reteta delicioasa de tufahii (mere umplute) din: mere, zahar, nuci, alune, migdale, cirese, lamaie si banane. Ingrediente: 6 mere mai mari 200 gr zahăr 20 gr nuci măcinate 20 gr alune măcinate 20 gr migdale măcinate şi prăjite 30 gr cireşe (din compot) 1 zahăr vanilat 1  lămâie banane   Mod de preparare: Spălăm…

Read more »

Sos de gutui

14 April 2011
Sos de gutuiO reteta simpla de sos de gutui din: gutui, lapte, smantana si supa sau apa. Ingrediente: 2 gutui mai mari 1/2 lingură de lapte 1 smântână 250 gr supă sau apă   Mod de preparare: Intr-o cratiţă mică fierbem înăbuşit gutuile şi facem piure. Făina şi smântână le amestecăm bine cu supa şi cu gutuile,…

Read more »

Retete de post: Salata cu avocado

14 April 2011
Retete de post: Salata cu avocadoO reteta simpla de post de salata de avocado din: amestec de salata, avocado, crustoane, mustar dijon, otet si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 100g amestec de salata 2 avocado, curatate si taiate cubulete 50g crutoane Pentru dressing: 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura de otet 3 linguri ulei de masline extravirgin   Mod…

Read more »

Cum se prepara Terina cu trufe si sos de ceapa (video)

14 April 2011

O reteta video delicioasa depsre cum se prepara terina cu trufe si sos de ceapa din: ficat de pui, ceapa rosie, trufe, mar, foi de gelatina, vin rosu, unt, sampanie, coniac, esenta de trufe, zahar, sare si piper. Ingrediente: ficat de pui ceapa rosie trufe mar foi de gelatina vin rosu unt sampanie coniac esenta…

Read more »

Gutui

14 April 2011
GutuiO retete simpla de gutui din: gutui, zahar, suc de lamaie si apa fiarta. Ingrediente: 1 kg gutui 500 gr zahăr sucul de la o lămâie apă fiartă   Mod de preparare: Curăţăm gutuile de coajă, le tăiem felii subţiri şi le fierbem înăbuşit în va­s. Din gutuile fierte facem piure, adăugăm zahărul şi sucul…

Read more »

Sos de roşii delicios

14 April 2011
Sos de roşii deliciosO reteta simpla de sos de rosii delicios din: rosii, ceapa, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 gr roşii coapte sau o conservă de roşii fără coajă 1/2 ceapă puţin pătrunjel busuioc sare piper   Mod de preparare: Tăiem mărunt ceapa şi o frigem în cratiţa, până când ceapa se ru­meneşte. Adăugăm roşiile fără…

Read more »

Cocktail Frozen Caruso

14 April 2011
Cocktail Frozen CarusoO reteta simpla de Cocktail Frozen Caruso din: creme de menthe si gin. Ingrediente: 2 cl Creme de Menthe (lichior de menta verde) 2 cl gin   Mod de preparare: Bautura se serveste in pahar de cocktail cu gheata zdobita.

Read more »

Tocană de miel cu mazăre

14 April 2011
Tocană de miel cu mazăreO reteta simpla si delicioasa de tocana de miel cu mazare din: carne macra de miel, mazare, faina, srumbii, usturoi, otet de vin alb, rozmarin, salvie, cimbrisor, sare, piper si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 700 g carne macră de miel de lapte (piept sau pulpă), tăiată bucăţi mici 400 g mazăre tânără, curăţată 3…

Read more »

Panada

14 April 2011
PanadaO reteta delicioasa de panada din: carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, malai, boia dulce, fileuri de peste, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 6 linguri ulei 8 cepe 5 căţei usturoi 2 linguri mălai 1 lingură boia dulce 250 g fileuri peşte sare şi piper, după gust   Mod de preparare:…

Read more »

Retete de post: Cartof dulce cu spanac si linte

14 April 2011
Retete de post: Cartof dulce cu spanac si linteO reteta de post simpla de cartof dulce cu spanac si linte din: supa de legume, ceapa, rosii, turmenic, garam masala, chili rosu, cartof dulce si spanac verde. Ingrediente: 450 ml supa de legume o ceapa mica, data pe razatoare sau taiata fin doua rosii taiate cubulete 1/2 lingurita turmenic o lingurita garam masala un…

Read more »

Pere fierte

14 April 2011
Pere fierteO reteta simpla de pere fierte din: pere, cognac, batoane de ciocolata si zahar. Ingrediente: 4 pere 2 linguri de cognac 4 batoane de ciocolată 4 linguri de zahăr   Mod de preparare: Spălăm perele şi le tăiem jumătăţi, se scobim şi le presărăm cu zahăr. Le fierbem înăbuşit 20-25 minute în vas. Peste perele…

Read more »

Dieta de primăvară. Ce nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie

14 April 2011
Dieta de primăvară. Ce nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţiePrimăvara organismul este slăbit, iar majoritatea dintre noi acuză o stare de oboseală generală, însoţită de slăbiciune fizică şi incapacitate de concentrare. Potrivit medicilor nutriţionişti, aceste efecte negative apar din cauza deficitului de vitamine şi de minerale din corp. Pentru ca organismul să îşi recapete energia, specialiştii în nutriţie, citaţi de site-ul shine.yahoo.com au realizat…

Read more »

Pilau

14 April 2011
PilauO reteta simpla de pilau din: spata de ied de lapte, slanina, vin alb sec, ou, suc de lamaie, rozmarin, foi de dafin, usturoi, orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingediente: circa 800 g spată de ied de lapte 20 g slănină 2 pahare de vin alb sec 1 ou sucul de la…

Read more »

Retete de post: Salata mediteraneeana de rosii

14 April 2011
Retete de post: Salata mediteraneeana de rosiiO reteta simpla de post de salata mediteraneeana de rosii din: rosii, ceapa rosie, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, busuioc, masline, capere, sare si piper. Ingrediente: doua rosii coapte, taiate fiecare in 8 o ceapa rosie taiata felii doi catei de usturoi, tocati o lingura zeama de lamaie (sau otet) trei linguri ulei…

Read more »

Cocktail Gin Fizz

14 April 2011
Cocktail Gin FizzO reteta simpla de Cocktail Gin Fizz din: dry gin, zeama de lamaie, sirop de zahar si sifon. Ingrediente: 5 cl dry gin 3 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar sifon   Mod de preparare: Se umple shakerul pe jumatate cu gheata zdrobita, se adauga ginul, sucurile de fructe si siropu; se…

Read more »

Dolma

14 April 2011

O reteta simpla de dolma din: ceapa, ulei, zahar, sare, orez, scortisoara, piper, lamaie, foi de vita si ienibahar. Ingrediente: 1 kg ceapă 1 cană ulei 3 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare 1 cană orez 4 linguriţe scorţişoară pisată 1 linguriţă rasă piper negru pisat 1 lămâie foi de viţă 1 linguriţă rasă ienibahar  …

Read more »

Clătite cu prune

14 April 2011
Clătite cu pruneO reteta simpla de clatite cu prune din: faina, oua, lapte, sare, albusuri, zahar vanilat, prune, cimet si untdelemn. Ingrediente: 130 gr făină 2 ouă puţin lapte, sare Umplutură: 2 albuşuri 1 zahăr vanilat 1 kg prune puţin cimet untdelemn   Mod de preparare: Prunele le spălăm şi le curăţăm de sâmburi. Le fierbem înăbuşit…

Read more »

Sos de carne – bolognese

14 April 2011

O reteta simpla de sos de carne – bolognese din: rosii, ciuperci, telina, morcov, patrunjel, ceapa, carne tocata, slanina, carnati uscati, sare, piper, zahar magheran, unt si busuioc. Ingrediente: 1/2 kg roşii 200 gr ciuperci 1 rădăcină de ţelină 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 2 cepe 400 gr carne tocată 50 gr slănină 100…

Read more »

Ciakciuca

14 April 2011

O reteta cu specificalgerian din: cartofi, ulei, ceapa, ardei gras, carnati de oaie, rosii, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 9 linguri ulei 7 cepe tăiate mărunt 7 ardei graşi, diferit coloraţi 8 cârnaţi din carne de oaie 500 g roşii 5 ouă cimbru sare şi piper, după gust   Mod de…

Read more »

Miel la cuptor cu sos de iaurt

14 April 2011
Miel la cuptor cu sos de iaurtO reteta de miel la cuptor cu sos de iaurt din: miel de lapte, oua, unt, iaurt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g miel de lapte, tăiat bucăţi 2 ouă 90 g unt 500 g iaurt natur dens 2 fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 190°C; săraţi mielul…

Read more »

Retete de post: Supa iute de varza

14 April 2011
Retete de post: Supa iute de varzaO reteta simpla de post de supa iute de varza din: ceapa, varza, usturoi, ardei iute, coriandru, mustar, supa de legume, zeama de lamaie, cartosi si rosii. Ingrediente: o ceapa medie, taiata in 4 si apoi tocata 3 cani de varza tocata marunt 3 catei de usturoi, tocati o lingurita de ardei iute uscat doua…

Read more »

Cocktail Tropical Red

14 April 2011
Cocktail Tropical RedO reteta simpla de Cocktail tropical Red din: lichior de portocale, gin, zeama de grapefruit si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl lichior de portocale 2 cl gin 4 cl zeama de grapefruit 6 cl suc de portocale   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker si turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi…

Ciulama de ciuperci

14 April 2011
Ciulama de ciuperciO reteta simpla de ciulama de ciuperci din: ciuperci, ulei, unt, lapte, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 150 ml ulei 150 g unt 1 l lapte zeama de la o jumătate de lămâie sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai multe…

Read more »

Sufleu de banane

14 April 2011
Sufleu de bananeO reteta simpla si delicioasa de sufleu de banane din: banane, unt, faina alba, oua, scortisoara, zahar pudra, ciocolata, apa, lapte, stafide si esenta de cafea. Ingrediente: 12 banane 80 g unt 3 linguri faină albă 6 ouă 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri zahăr pudră; (separat) pentru sos: 250 g ciocolată 1 cană apă 1…

Read more »

Fasole cu carne afumată de porc

14 April 2011
Fasole cu carne afumată de porcO reteta simpla de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, fasole boabe, ceapa, usturoi, untura, ardei gras, supa, rosii, varza alba si sare. Ingrediente: 1 kg carne afumată de porc 300 g fasole boabe 3 cepe 3 căţei usturoi 3 linguri untură 5 ardei graşi 2 l supă 500 g…

Read more »

Piept de pui cu dovlecei

14 April 2011
Piept de pui cu dovleceiO reteta simpla si gustoasa de piept de pui cu dovlecei din: piept de pui, curry, hasma, dovlecei cu floare, supa de legume si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 linguriţă de curry 1 haşmă (şalotă) 10 dovlecei cu floare 1 pahar de supă de legume caldă 4 linguri de…

Read more »

Ciulama cu nuci

14 April 2011
Ciulama cu nuciO reteta simpla si gustoasa de ciulama cu nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri faină sare şi piper, după gust unt ulei   Mod de preparare: Se fîerbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucile…

Read more »

Sos de soia

14 April 2011

O reteta simpla de sos de soia din: faina de soia, ulei de soia, lapte de soia, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 50 gr făină de soia 50 gr ulei de soia 1/2 l lapte de soia sare suc de lămâie   Mod de preparare: Incălzim uleiul la foc moderat, adăugăm făina şi o…

Read more »

Chifetele delicioase de peşte

14 April 2011

O reteta simpla de chiftele delicioasa de peste din: peste, ulei, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte, ou, frunza de dafin, faina, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peşte mare, sărat sau congelat 2 pahare ulei 5 cepe 4 căţei usturoi 1 ardei iute 1pahar lapte 1 ou 1 frunză dafin 250 g faină 1…

Read more »

Şerbet de prune

14 April 2011
Şerbet de pruneO reteta gustoasa de serbet de prune din: sirop de prune, portocala, apa, zahar si cuisoare. Ingrediente: 1/2 l sirop de prune 1 portocală 1/2 l apă 220 gr zahăr 3 cuişoare   Mod de preparare: Apa, zahărul şi cuişoarele le fierbem în vas, le lăsăm apoi să se odihnească puţin, după aceea scoatem cuişoarele…

Read more »

Miel cu fenicul

13 April 2011
Miel cu feniculO reteta delicioasa de miel cu fenicul din: miel de lapte, fenicul, ceapa, rosii uscate, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 800 g miel de lapte, tăiat bucăţi 1 legătură de fenicul 1 ceapă 10 roşii uscate ulei extravirgin de măsline sare   Mod de preparare: Incălziţi într-o cratiţă patru linguri de ulei extravirgin…

Read more »

Chec cu nuca, pere si brânză

13 April 2011
Chec cu nuca, pere si brânzăO reteta delicioasa de chec cu nuca, pere, branza, oua, faina, praf de copt, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  200 g brânză de vaci 2 pere mari 150 g nuci 4 ouă 220 g făină 1 plic praf de copt 50 g unt 4 linguri ulei de măsline sare piper Mod de…

Read more »

Tarta cu dovlecel

13 April 2011
Tarta cu dovlecel  O reteta cu dovlecel, oua, foi de placinta, smantana, brnaza dulce, margarina, ceapa, sunculita afumata, patrunjel verde, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg dovle­cei 3 ouă 4 foi de plă­cintă 200 g smântână 200 g brânză dulce 50 g margarină 1 ceapă 10 felii şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri pes­met…

Read more »

Orez Mexican cu legume si carnati

13 April 2011
Orez Mexican cu legume si carnatiO reteta simpla de orez mexican cu legume din: orez mexican, carnati, ciuperci, fasole boabe, rosii, bulion, sare, piper, pasta de ardei, sos de soia usturoi Ingrediente: 1 punga orez Mexican Uncle Statis 3-4 carnati 1 cutie ciuperci taiate 1 cutie boabe fasole rosie 1 cutie porumb 1 cutie rosii decojite 1-2 linguri bulion sare…

Read more »

Mălaies cu fructe

13 April 2011
Mălaies cu fructe  O reteta gustoasa de malaies cu fructe, oua, malai, mere, zaharina, ulei si bicarbonat. Ingrediente:  2 ouă 80 g mălai 100 g smântână 2 mere 4 tablete zaharină 10 ml ulei bicarbonat Mod de preparare: Amesteci 50 g smântână cu zaharina pisată, ouăle, uleiul şi un praf de bicarbonat. Cureţi merele de coajă, le…

Read more »

Cocktail Angel Face

13 April 2011
Cocktail Angel FaceO reteta simpla de Cocktail Angel Face din: gin, apricot brandy si calvados. Ingrediente: 1/3 gin 1.3 Apricot Brandy 1/3 Calvados   Mod de preparare: Se pun in shaker 3-4 cuburi de gheata si se mixeaza bine ingredientele, apoi totul se toarna in pahar de cocktail.

Read more »

Cum se prepara Vitel cu sos de vin (video)

13 April 2011
Cum se prepara Vitel cu sos de vin (video)O reteta video despre cum se prepara vitel cu sos de vin din: muschi de vitel, vin rosu, telina, morcovi, lamaie, unt, cimbru, rucola, parmezan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi vitel vin rosu telina morcovi lamaie unt cimbru rucola parmezan ulei masline sare piper   Mod de preparare: Se pune telina la…

Read more »

Sos de iaurt cu verdeturi

13 April 2011
Sos de iaurt cu verdeturiO reteta simpla de sos de iaurt cu verdeturi din: iaurt, suc de lamaie si verdeturi. Ingrediente: 200 gr iaurt 1-2 linguri de suc de lămâie 2 linguri de verdeţuri proaspete tăiate mărunt   Mod de preparare: Turnăm iaurtul în vas şi-l amestecăm vârtos până când se transformă într-o pastă omogenă. Condimentăm cu sare şi…

Read more »

Blue Dream Cocktail

13 April 2011
Blue Dream CocktailO reteta simpla de Blue Dream Cocktail din: dry gin, curacao albastru si zeama de lamaie Ingrediente: 2 cl dry gin 2 cl Curacao albastru 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele in shaker, apoi servim bautura in pahar de cocktail.

Read more »

Vită cu piure de conopidă si cartofi

13 April 2011
Vită cu piure de conopidă si cartofi  O reteta delicioasa de vita cu piure de conopida, cartofi, morcov, unt, lapte, pastarnac si sare. Ingrediente:  500 g carne de vită 1 păstârnac 1 morcov 1 conopidă 75 g unt 3 cartofi 100 ml lapte sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii şi o pui la fiert cu păstârnacul şi morcovul…

Read more »

Tartă cu ciuperci

13 April 2011
Tartă cu ciuperci  O reteta gustoasa de tarta cu ciuperci, aluat congelat, ceapa, unt, usturoi, smantana, lapte, oua, cascaval, boia, sare si piper. Ingrediente:  1/4 kg ciuperci 1 pachet aluat congelat de pateuri 1/2 ceapă 1 linguriţă unt 2 căţei de usturoi 1/2 cană smântână 1 cană lapte 4 ouă 1 felie caşcaval (sau brânză foarte uscată…

Read more »

Carne de căprioară cu struguri

13 April 2011

O reteta de carne de caprioara cu struguri din: carne de caprioara, untdelemn, zeama de carne, struguri, compot de afine si creme fraiche. Ingrediente: 500 gr carne de căprioară 3 linguri untdelemn 1 pacheţel de Maggi-fix pentru zeama de carne cate 150 gr struguri albi şi negri 1 lingură de compot de afine 2 linguri…

Read more »

Iofca sotata cu legume

13 April 2011
Iofca sotata cu legume  O reteta gustoasa de iofca sotata cu legume: faina, oua, sare, broccoli, morcovi si ulei. Ingrediente iofca:  300 g făină 2 ouă 2 linguri apă sare Ingrediente garnitura: 1 broccoli 2 morcovi sare ulei Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle, apa şi un praf de sare şi frămânţi un aluat elastic, pe  care-l…

Read more »

Retete de post: Paste cu legume si unt de arahide

13 April 2011
Retete de post: Paste cu legume si unt de arahideO reteta gustoasa de post de paste cu legume si unt de arahide din: sare, spaghetti, broccoli, ardei rosii, ceapa, unt de arahide, zahar brun, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, usturoi si fulgi de ardei uscati. Ingrediente: sare mare spaghetti din cereale integrale un broccoli curatat si taiat 2 ardei rosii,…

Read more »

Cocktail Pink Baby

13 April 2011
Cocktail Pink BabyO reteta simpla de Cocktail Pink Baby din: dry gin, albus, zeama de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl dry gin 1 lingurita de albus 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita sirop de grenadine   Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele in shaker si turnam in pahar tip balon.

Read more »

Cremă cu piersici si brânză de vaci

13 April 2011
Cremă cu piersici si brânză de vaci  O reteta gustoasa de crema de piersici, branza de vaci, stafide, miere si smantana. Ingrediente: 250 g piersici foarte coapte 7 linguri stafide 3 linguri miere 150 g brânză de vaci 100 ml smântână Mod de preparare: Inmoi stafidele în apă caldă. Cureţi piersicile de coajă şi sâmburi, le pasezi şi amesteci piureul obţinut…

Read more »

Prăjitură cu lămâie, pere si migdale

13 April 2011
Prăjitură cu lămâie, pere si migdale  O reteta delicioasa de prajitura cu lamaie, pere, migdale, faina, oua, unt, praf de copt, zahar, miere si nuc ade cocos. Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 150 g migdale pisate 250 g unt 1 plic praf de copt 250 g zahăr obişnuit Ingrediente ornat: 200 g miere 2 linguri nucă de cocos Mod…

Read more »

Iepure vanătoresc

13 April 2011

O reteta simpla si gustoasa de iepure vanatoresc din: iepure, vin alb, usturoi, supa, salvie, rozmarin, sare, piper, otet si sardele. Ingrediente: 1  iepure 1 /2 pahar vin alb de masă 2 căţei de usturoi supă salvie rozmarin sare piper oţet 2   sardele   Mod de preparare: Tăiem iepurele în bucăţi şi-l frigem în vasul.…

Read more »

Prăjitură cu iaurt

13 April 2011
Prăjitură cu iaurt  O reteta delicioasa de prajitura cu iaurt, zahar, biscuiti, compot de caise, nes, zahar vanilat si gelatina. Ingrediente:  1 kg iaurt 12 linguri zahăr 1 pachet biscuiţi pătraţi 1 cutie compot de caise 1 linguriţă nes 1 plic zahăr vanilat 2 plicuri gelatină Mod de preparare: Amesteci iaurtul cu zahărul şi vanilia, împărţi compoziţia…

Read more »

Potarniche cu rizoto

13 April 2011

O reteta delicioasa de potarniche cu rizoto din: potarniche, ceapa, orez, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 potarniche 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Incălzim vasul şi frigem în el,  potârnichea cu măruntaiele, până când se rumeneşte pe toate părţile. Măruntaiele le scoatem mai devre­me decât potârnichea.…

Read more »

Mancare cu carne de miel

13 April 2011
Mancare cu carne de mielO reteta delicioasa de mancare cu carne de miel din: carne de miel, cartofi, varza, rosii, ardei verzi, morcovi, ceapa, untdelemn, sare, piper si chimion. Ingrediente: 750 gr carne de miel 1/2 kg cartofi 1 kg varză 1 /2 kg roşii 200 gr ardei verzi 200 gr morcovi 2 cepe mari untdelemn sare piper chimion…

Read more »

Tocăniţă de hribi cu smântână

13 April 2011
Tocăniţă de hribi cu smântână  O reteta gustoasa de tocanita de hribi, smantana, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 500 g smântână 2-3 linguri făină sare Mod de preparare: Speli hribii, îi tai cuburi mari şi îi fierbi în apă cu sare aproximativ 10-15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o înăbuşi în ulei…

Read more »

Fazan cu stuguri

13 April 2011
Fazan cu stuguriO reteta simpla de fazan cu struguri din: fazan, sare, piper, struguri, coniac, madera si putin vin. Ingrediente: 1 fazan sare piper struguri 1 pahar de coniac puţină Madera puţin vin   Mod de preparare: Fazanul îl spălăm, îl tăiem bucăţi şi-l frigem bine pe toate părţile. Il condimentăm cu sare, piper, punem capacul, facem…

Read more »

Ghiveci delicios

13 April 2011
Ghiveci delicios  O reteta delicioasa de ghiveci din: carne de porc, ardei gras, rosii, ulei, ceapa, orez, ardei iute, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 ml ulei 4-5 cepe 100 g orez 2-3 ardei graşi 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel şi mărar 5 căţei de usturoi 50…

Read more »

Cocktail Joker III

13 April 2011
Cocktail Joker IIIO reteta simpla de Cocktail Joker III din: dry gin, zeama de lamaie si apricot brandy Ingrediente: 6 cl dry gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl Apricot Brandy   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata in shaker, apoi se toarna in paharul pentru bauturi lungi. Se serveste cu cirese de cocktail.

Mâncare de conopidă cu carne

13 April 2011
Mâncare de conopidă cu carne  O reteta gustoasa de mancare de conopida cu carne de vita, faina, bulion, rosii si verdeata. Ingrediente: 250 g carne de vită sau de pasăre 400 g conopidă 10 g făină 100 g bulion 100 g roşii 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit în…

Read more »

Mancare cu carne de viţel si ciuperci

13 April 2011

O reteta delicioasa de mancare cu carne de vitel si cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, slanina, rosii, ardei verzi, vinete, gulie, ceapa, usturoi, vin negru, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 850 gr carne de viţel 250 gr ciuperci 200 gr slănină uscată 4 roşii 4 ardei verzi 4 cartofi 2 vinete 1  gulie…

Read more »

Retete de post: Tofu iute sotat

13 April 2011
Retete de post: Tofu iute sotatO reteta delicioasa de post de tofu iute sotat din: alge marine, tofu, ceapa verde, ghimbir, ciuperci, sos de soia, vind e orez, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: o lingura de alge marine uscate 350 grame tofu taiat in cubulete de 1 cm trei sferturi de cana de ceapa verde tocata marunt o lingura…

Read more »

Mancare cu carne uscata si cu varza acra

13 April 2011

O reteta simpla si delicioasa de mancare cu carne uscata si cu varza acra din: varza acra, carne uscata, carnati afumati, ceapa, vin alb, foi de dafin, ardei si piper. Ingrediente: 1 /2 kg varză acră 750 gr carne uscată 300 gr cârnaţi afumaţi 3 cepe 40 ml vin alb 2 foi de dafin 2…

Read more »

Mancarică cu gulii si carnati

13 April 2011
Mancarică cu gulii si carnatiO reteta simpla de mancarica cu gulii si carnati din: gulii, carnati, cartofi, rosii, ardei, ceapa, smantana, untdelemn, sare, piper si boia. Ingrediente: 1/2 kg gulii 2 perechi de cărnaţi 500 gr cartofi 500 gr roşii 3-4 ardei 2 cepe 70 gr smântână acră untdelemn sare piper boia   Mod de preparare: Guliile le tăiem…

Read more »

Turnedo de curcan cu zarzavat

13 April 2011

O reteta de turnedo de curcan cu zarzavat din: piept de curcan, sare, unt sau margarina, sparanghel, spanac, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 gr din piept de curcan sare 40 gr unt sau margarină 4 roşii mai mici 500 gr sparanghel 500 gr spanac proaspăt sau din congelator piper pătrunjel tăiat mărunt   Mod de…

Read more »

Mancare cu carne si orez

13 April 2011
Mancare cu carne si orezO reteta simpla de mancare cu carne si orez din: carne de vita, carne de miel, carne de porc, cognac, ceapa, usturoi, ciuperci, masline, piure de rosii, sare, piper, foi de dafin, chimion, salvie, orez si apa. Ingrediente: 200 gr carne de vită 200 gr carne de miel 200 gr carne de porc 1 păhărel…

Read more »

Miel împănat cu ierburi, morcovi, mazăre si fasole

12 April 2011
Miel împănat cu ierburi, morcovi, mazăre si fasoleO reteta delicioasa de miel impanat cu ierburi, morcovi, mazare si fasole din: vrabioare de miel, ansoa, rozmarin, usturoi, otet balsamic, mustar, lamaie, morcovi, miere, unt, mazare, fasole boabe, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente pentru carnea de miel: 4 bucăţi de vrăbioare posterioare de miel 1 cutie anşoa 4 crenguţe de rozmarin 3-4…

Read more »

Sos de roşii făcut în casă

12 April 2011
Sos de roşii făcut în casăO reteta simpla de sos de rosii facut in casa din: ulei de masline extravirgin, usturoi, piure de tomate, rosii, busuioc, zahar, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline extra virgin 3 căţei de usturoi, tocați fin 1 linguriţă piure de tomate 2 x 400g cutii roşii zdrobite frunze proaspete de busuioc zahăr…

Read more »

Retete de post: Supa aurie de dovleac

12 April 2011
Retete de post: Supa aurie de dovleacO reteta simpla si delicioasa de post de supa aurie de dovleac din: dovleac, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de curcuma, pudra de curry, lapte de cocos, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un dovleac mediu o ceapa mare alba, tocata marunt trei catei de usturoi, tocati marunt o lingura de ghimbir proaspat, tocat o lingurita de…

Read more »

Cocktail King Of The Party

12 April 2011
Cocktail King Of The PartyO reteta simpla de Cocktail King of the party din: gin, casis si cuburi de gheata facute din suc de coacaze. Ingrediente: 1/3 gin 1/3 Casis cuburi de gheata facute din suc de coacaze   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu cuburi de gheata, apoi turnam bautura intr-o cupa de sampanie racita anterior

Read more »

Castron bosniac cu trei feluri de carne

12 April 2011

O reteta simpla si delicioasa de castron bosniac cu trei feluri de carne din: carne de porc, carne de vita, carne de miel, morcovi, ardei verzi, cartofi, fasole verde, gulie, ceapa, patrunjel, telina, sare, piper, cuisoare, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 1/2 kg came de porc 1/2 kg carne de vită 1/2 kg…

Read more »

Ghiveci de Teleorman

12 April 2011
Ghiveci de Teleorman  O reteta de ghiveci din: carne de porc, ulei, ceapa, orez, ardei gras, rosii, ardei iute, rosii, ardei iute, patrunjel, usturoi, piper, unt si sare. Ingrediente:  750 g carne de porc 100 ml ulei 4-5 cepe 100 g orez 2-3 ardei graşi 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel şi mărar 5 căţei…

Read more »

Ciorba ca la lipoveni

12 April 2011
Ciorba ca la lipoveni  O reteta gustoasa de ciorba de peste, ceapa, rosii, ardei, leustean, cartofi, sare, piper, otet. Ingrediente: 3 kg peşte (de mai multe feluri: ştiucă, somn, biban, crap) 6-7 cepe 6-7 roşii 2-3 ardei 2-3 legături leuştean 8 cartofi sare piper oţet Mod de preparare: Cureţi ceapa, cartofii, roşiile şi ardeii, apoi tai mărunt ceapa,…

Read more »

Salata de ananas

12 April 2011
Salata de ananasO reteta simpla si delicioasa de salata de ananas din: ananas, fructoza, apa, esenta de vanilie si lamaie. O reteta exotica, usor de preparat, foarte delicioasa si potrivita pentru cina sau de ce nu pentru un weekend de rasfat. Ingrediente: 1 ananas de aproximativ 1 kg 250-300 g fructoza 250 ml apa esenta de vanilie…

Read more »

Ochiuri româneşti în gogoşari

12 April 2011
Ochiuri româneşti în gogoşari  O reteta delicioasa de ochiuri romanesti in gogosari, orez, ceapa, oua, bulion, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 600 g gogoşari 100 g orez 1-2 cepe 6 ouă 1 lingură bulion 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli gogoşarii, îi prăjeşti în ulei, îi scoţi şi îi cureţi de coajă, cotoare…

Read more »

Cocktail Green Morning

12 April 2011
Cocktail Green MorningO reteta simpla de Cocktail Green Morning din: dry gin, curacao albastru, zeama de grapefruit, suc de portocale si suc de ananas. Ingrediente: 4 cl dry gin 2 cl Curacao albastru 2 cl zeama de grapefruit 2 cl suc de portocale 2 cl suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in…

Read more »

Mâncare de vinete cu carne de vită

12 April 2011
Mâncare de vinete cu carne de vită  O reteta delicioasa de mancare de vinete cu carne de vita, rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare, piper si verdeata. Ingrediente:  2 vinete 2 roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 200 g carne de vită 100 g caşcaval sare piper verdeaţă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa şi usturoiul, carnea bucăţi şi le căleşti…

Read more »

Cum se prepara Calcan cu sos acrisor (video)

12 April 2011
Cum se prepara Calcan cu sos acrisor (video)O reteta video despre cum se prepara calcan cu sos acrisor din: calcan, ulei de masline, lamaie, sare, piper, cartofi, unt, praz, usturoi si vin alb. Ingrediente: calcan ulei de masline lamaie sare piper cartofi unt praz usturoi vin alb   Mod de preparare: Daca exista posibilitatea de a avea calcan proaspat, cu atat mai…

Read more »

White Lady Cocktail

12 April 2011
White Lady CocktailO reteta simpla de White Lady Cocktail din: gin, cointreau, zeama de lamaie si o lingurita de albus. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Cointreau 3 cl zeama de lamaie o lingurita de albus   Mod de preparare: Umplem shakerul pe jumatate de gheata zdrobita, mixam bine ingredientele, apoi turnam toata bautura intr-un pahar de…

Read more »

Vinete prăjite si marinate, cu roşii

12 April 2011
Vinete prăjite si marinate, cu roşii  O reteta de vinete prajite si marinate cu rosii, usturoi, masline negre, patrunjel, boia, oregano, sare si piper. Ingrediente:  2 vinete mari 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g măsline negre 1/2 legătură pătrunjel sare piper oregano boia ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele de 1 cm grosime, le presari…

Read more »

Cocktail Peach Paloma

12 April 2011
Cocktail Peach PalomaO reteta simpla de Cocktail Peach Paloma din: lichior de piersici, gin tonic si menta. Ingrediente: 4 cl lichior de piersici 2 cl gin tonic 1 fir de menta   Mod de preparare: Lichiorul de piersici si ginul se amesteca intr-un pahar. Se completeaza cu tonic rece si se decoreaza cu un fir de menta.

Read more »

Branza cu smantana si ardei copti

12 April 2011
Branza cu smantana si ardei copti  O reteta delicioasa de branza cu smantana, ardei copti, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente:  2 ardei roşii 2 ardei verzi 300 g telemea de capră sau de vacă 200 ml smântână 1 lingură ulei de măsline busuioc sare piper Mod de preparare: Coci ardeii în cuptor, îi laşi să se răcească,…

Read more »

Cocktail Gin Manhattan

12 April 2011
Cocktail Gin ManhattanO reteta simple de Cocktail Gin Manhattan din: dry gin, vermut rosu, angostura si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl dry gin 2 cl vermut rosu 1 strop de Angostura cirese de cocktail   Mod de preparare: Amestecam bine cu gheata ginul, Angostura si vermutul intr-un pahar de amestecare, apoi turnam bautura intr-un pahar de…

Read more »

Aperitiv cu dovlecei si vinete

12 April 2011
Aperitiv cu dovlecei si vinete  O reteta gustoasa de aperitiv cu dovlecei, vinete, oua, faina, praf de copt,  lapte, cascaval, rosie, ceapa, frunze de telina, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 oua 150 g făină 1 plic praf de copt 200 ml lapte 100 g caşcaval ras 1 roşie 1 ceapă mică 1 dovlecel mic 1/2 vânătă…

Read more »

Porumbei a la Franciscana

12 April 2011

O reteta delicioasa de porumbei a la Franciscana din: porumbei, ficatei, inimi, pipota, oua, jales, patrunjel, paine, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei ficăţeii, inimile şi pipota porumbeilor 4 ouă 2 linguri de jaleş tăiat mărunt 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt 4 felii de pâine albă sare piper   Mod de preparare: Dăm jos…

Read more »

Cocktail Casino

12 April 2011
Cocktail CasinoO reteta simpla de Cocktail Casino din: dry gin, cointreau, zeama de lamaie, angostura amaruie si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl dry Gin 2 cl Cointreau 1 cl zeama de lamaie 1 strop Angostura amaruie cirese de cocktail   Mod de preparare: Ingrediente se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna in…

Read more »

Scrumbii fripte

12 April 2011

O reteta simpla de scrumbii fripte din: scrumbii, lamaie si sare. Ingredinete: 4 scrumbii mici lămâie sare   Mod de preparare: Scrumbiile le curăţăm bine şi le spălăm şi pe dinafară şi pe dinăun­tru, le stropim cu suc de lămâie şi le sărăm puţin. Le lăsăm să se odihnea­scă puţin. Incălzim vasul pentru frigere. Punem…

Read more »

Ruladă Padurarului

12 April 2011
Ruladă PaduraruluiO reteta delicioase de Rulada Padurarului din: snitele de caprioare, chifla, ciuperci, unt, untdelemn, ou, sare, piper, patrunjel, pesmet si compot de afine. Ingrediente: 4 şniţele de căprioară sau de cerb 1 chiflă lapte 5o gr ciuperci (champignons) 100 gr ciuperci 1 lingură de unt 3 linguri de untdelemn 1 ou sare piper 1 /2…

Read more »

Gulaş de mistreţ

12 April 2011

O reteta simpla si delicioasa de gulas de mistret din: carne de mistret, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci si vin negru Ingrediete: 500 gr carne de mistreţ, pentru gulaş 3 cepe 3 căţei de usturoi 3 roşii 50 gr ciuperci (champignons) 200 ml vin negru   Mod de preparare: Carnea o frigem în vasul, cca 5…

Read more »

Salata de paste cu ardei copti

12 April 2011
Salata de paste cu ardei copti  O reteta de salata de paste cu ardei copti, branza telemea, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, sare piper si patrunjel. Ingrediente: 300 g paste 300 g telemea 4 ardei graşi 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie 3 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel Mod de preparare: Pe flacăra aragazului, pe o…

Read more »

Pui cu cascaval

12 April 2011
Pui cu cascaval  O reteta delicioasa de pui cu cascaval de oaie, patrunjel, otet, ulei, boia, piper, busuioc si sare. Ingrediente:  2 bucăţi de piept de pui 100 g caşcaval de oaie 1 legătură pătrunjel 2 linguri oţet 2 linguri ulei 1/2 linguriţă de boia sare piper busuioc Mod de preparare: Tai caşcavalul cubuleţe, îl amesteci cu…

Read more »

Lasagna cu pui si praz

12 April 2011
Lasagna cu pui si praz  O reteta deliciasa de lasagna cu pui, praz, foi de lasagna, unt, faina, ou, lapte, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 pachet mic de foi de lasagna 2 bucăţi mai mari de piept de pui tocat 3 bucăţi mai mari de praz 1 pachet de unt 2 linguri făină 1 ou 1/2 l lapte…

Rizoti cu calamari

12 April 2011

O reteta simpla de rizoto cu calamari din: calamari, ceapa, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 kg de calamari 1 ceapă orez pătrunjel   Mod de preparare: Vasul îl încălzim la secţiunea 2 şi prăjim ceapa să se rumenească. Adăugăm pătrunjelul şi calamarii tăiaţi în două. Calamarii îi frigem pe ambele părţi şi adăugăm orezul. Adăugăm…

Read more »

Vinete delicioase împănate

12 April 2011
Vinete delicioase împănate  O reteta gustoasa de vinete impanate din: vinete, ceapa, ulei, morcov, ardei gras, telina, marar, patrunjel, frunze de telina, sare, usturoi si piper. Ingrediente: 2 vinete mai lunguieţe 1 ceapă 2 linguri de ulei pentru călit + 2-3 linguri ulei pentru tavă 1 ardei gras 1 morcov 1 ţelină mărar şi pătrunjel 2 căţei…

Read more »

Prajitura cu visine si coaja de portocala

11 April 2011
Prajitura cu visine si coaja de portocalaO reteta simpla si delicioasa de prajitura cu visine si coaja de portocala din: oua, faina, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, visine, unt, esenta de rom si coaja de portocala. Ingrediente: 6 oua 6 linguri de faina 6 linguri de zahar un plic zahar vanilinat un plic praf de copt visine din compot unt…

Read more »

Perisoare cu castraveti acri

11 April 2011
Perisoare cu castraveti acri  O reteta delicioasa de perisoare cu castraveti acri din: carne de pasare, orez, oua, ceapa, faina, piper, marar, patrunjel, sare, smantana si usturoi. Ingrediente:  250-300 g carne de pasăre 50 g orez 1 ou 1 ceapă 1/2 ceşcuţă ulei 2 linguri apă rece 1 lingură făină piper mărar pătrunjel sare Ingrediente sos: 50 ml…

Read more »

Pui umplut cu piure de vinete

11 April 2011
Pui umplut cu piure de vinete  O reteta delicioasa de pui cu piurede vinete, ou, paine, cas, cascaval, sare, piper, verdeata, usturoi, dovlecel, ceapa, vinete si vin. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ou 2 felii de pâine 200 g caş 100 g caşcaval sare piper 1/2 lingură de verdeaţă tocată 2 căţei usturoi 1 dovlecel mic 1 cartof 1…

Read more »

Scrob banatean de ficat

11 April 2011
Scrob banatean de ficat  O reteta gustoasa de scrob banatean de ficat din: ficat de pui, ceapa, oua, smnatana, ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 cepe mari 100 ml apă rece 4-5 ouă 2 linguri smântână grasă 50 ml ulei sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei.…

Read more »

Piept de pui cu vin de Porto

11 April 2011

O reteta simpla de piept de pui cu vin de Porto din: piept de pui, sunca cruda afumata, parmezan, patrunjel, sare, piper si 1 pahar de vin de Porto. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui 100 gr de şuncă crudă afumată 2 linguri de parmezan pătrunjel sare piper 1 pahar de vin de Porto…

Read more »

Cocktail Claridge

11 April 2011
Cocktail ClaridgeO reteta simpla de Cocktail Claridge din: vermut sec, gin, apricot brandy si bitter orange. Ingrediente: 2 cl vermut sec 2 cl gin 1 cl Apricot Brandy 1 strop de Bitter Orange   Mod de preparare: Se amesteca cu gheata ingredientele intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail, racit anterior

Read more »

File din piept de pui cu sos de portocale

11 April 2011

O reteta simpal de file din piept de pui cu sos de portocale din: piept de pui, morcovi, mazare, orez, portocale, smantana, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 300 gr piept de pui 500 gr morcovi 300 gr mazăre 80 gr orez 4 portocale 2 linguri de smântână acră sare piper lămâie   Mod de preparare:…

Read more »

Cum se prepara Macrou cu susan si stafide (video)

11 April 2011
Cum se prepara Macrou cu susan si stafide (video)O reteta video delicioasa despre cum se prepra macrou cu susan si stafide din: macrou, susan, pesmet, coaja de lamaie, ceapa, marar, stafide, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: macrou susan pesmet coaja de lamaie ceapa marar stafide ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se curata bine doua bucati de macrou,…

Read more »

Pui cu smantană si muştar

11 April 2011

O reteta simpla de pui cu smantana si mustar din: pui, untdelemn, mustar, smantana, sare si suc de la o jumatate de lamaie. Ingrediente: 1 pui (cca 1 kg) 6 linguri de untdelemn 2 linguri de muştar smântână sare suc de la o jumătate de lămâie   Mod de preparare: Puiul curăţat şi spălat îl…

Read more »

Friptură de gască

11 April 2011
Friptură de gascăO reteta simpla de friptura de gasca din: gasca, varza, mere, cartofi, ceapa, chimion, otet si sare. Ingrediente: 1 gâscă (cca 1,25 kg) 600 gr varză 80 gr mere 80 gr cartofi 1 ceapă chimion otet sare   Mod de preparare: Gasca afumată şi spălată o tăiem bucăţi (porţii), presărăm chimion, o punem în vas…

Read more »

Raţă pe mazăre

11 April 2011
Raţă pe mazăreO reteta simpla de rata pe mazare din: rata, ceapa, slanina, faina, mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 1 rata tanara 2 cepe 250 g slanina 1 lingura faina 1 kg mazare patrunjel sare piper untdelemn   Mod de preparare: Slanina si ceapa le grigem in vas. Punem si rata si o rumenim pe…

Read more »

Şniţele de curcan cu roşii şi sos de ciuperci

11 April 2011

O reteta delicioasa de snitele de curcan cu rosii si sos de ciuperci din: snitele de curcan, ceapa, untdelemn, praz, ciuperci, sos de soia, rosii, patrunjel si smantana. Ingrediente: 500 gr şniţele de curcan 2 cepe 2   linguri de untdelemn 2 bucăţi de praz 500 gr ciuperci 1/8 l supă 3   linguri de sos de…

Read more »

Salau cu ciuperci si cascaval

11 April 2011
Salau cu ciuperci si cascaval  O reteta delicioasa de salau cu ciuperci, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 şalău 200 g ciuperci 200 g caşcaval 1 ouă sare piper mirodenii după gust Mod de preparare: Pui peştele la fiert în apă cu sare şi mirodenii. După ce s-a fiert, îl tai în două pe spinare şi îi scoţi…

Read more »

Coq au vin (Cocoş cu vin)

11 April 2011

O reteta delicioasa de Coq au vin (cocos cu vin) din: pui, vin alb, branza de oaie, smantana, sare, piper si mirodenii. Ingrediente: 1 pui 100 mi vin alb 100 gr brânză de oaie 150 gr smântână sare piper mirodenii   Mod de preparare: Puiul îl tăiem bucăţi şi-l frigem în vas să se rumenească.…

Read more »

Cocktail Fireball

11 April 2011
Cocktail FireballO reteta simpla de Cocktail Fireball din: lichior d eportocale si gin tonic. Ingrediente: 3 cl lichior de portocale 2 cl gin tonic   Mod de preparare: Turnam ingredientele in paharul pentru bauturi lungi, plin cu gheata, si completam cu gin tonic.

Read more »

Curcan gatit englezeste

11 April 2011
Curcan gatit englezesteO reteta simpla de curcan gatit englezeste din: curcan, faina, unt, smantana, sparanghel, patrunjel, piper, sare, telina, morcovi, suc de lamaie, galbenus si mazare verde. Ingrediente: 1 curcan 60 gr făină 60 gr unt 1/4 l smântână 1/2 cutie de sparanghel pătrunjel, piper, sare 500 gr ţelină 800 gr morcovi suc de lămâie 1 gălbenuş…

Read more »

Raţă chinezească

11 April 2011

O reteta simpla de rata chinezeasca din: rata, miere, sos de soia si verdeturi. Ingrediente: 1 raţă tânără 2 linguri de miere 3 linguri de sos de soia 1 linguriţă de verdeţuri tocate mărunt   Mod de preparare: Raţa o scurgem bine. Ingredientele le punem în vas şi le ame­stecăm bine. Incălzim vasul ame­stecând într-una,…

Read more »

Crap polonez

11 April 2011
Crap polonezO reteta de crap polonez din: crap, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, boabe de piper, mustar, cuisoare, fruze de dafin, coaja de lamaie, bere, otet de vin, stafide si migdale. Ingrediente: 1 – 1/2 kg crap 2 cepe 2 morcovi 1/2 de felină 1 legătură de pătrunjel 4 boabe de piper puţin muştar 2 cuişoare 1…

Read more »

Salău umplut cu migdale şi nuci

11 April 2011
Salău umplut cu migdale şi nuci  O reteta delicioasa de salau umplut cu migdale si nuci din: salau, ceapa, telina, piper alb, chifla, migdale, nuci, ceapa verde, suc de lamaie, sare, nuca si zeama de peste. Ingrediente: 1 şalău de 1500 – 200 gr curăţat 1 ceapă 1 ţelină sărată piper alb 1/2 păinişoară (chiflă) 1  ceaşcă de lapte călduţ…

Read more »

Gască umplută

11 April 2011

O reteta delicioasa de gasca umpluta din: gasca, ciuperci, oua, smantana, vin negru, untdelemn si magheran Ingrediente: 1 gâscă 200 gr ciupreci (champignons) 6 ouă 200 ml smântână acră 1/2 l vin negru untdelemn magheran   Mod de preparare: Gâscă o sărăm pe dinafară şi pe dinăuntru şi, după aceea, pregătim ingredientele cu care o…

Read more »

Tarta cu mere si branza

11 April 2011
Tarta cu mere si branza  O reteta delicioasa de tarta cu mere si branza, faina, cascaval, unt, sare, zahar si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 3 pahare făină 1/2 pahar caşcaval trecut pe răzătoarea cu ochiuri mici 200 g unt 1/2 linguriţă rasă sare 10 linguri apă rece Ingrediente umplutură: 6 pahare mere acrişoare tăiate felii subţiri 1 pahar zahăr…

Read more »

Lipan fiert cu pastă de sardele

11 April 2011
Lipan fiert cu pastă de sardeleO reteta gustoasa de lipan fiert cu pasta de sardele din: lipani, unt, sardele, sare, patrunjel si piper. Ingrediente: 4 lipani 3 linguri de unt 3 sardele tăiate mărunt 2 linguri pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Punem lipanii uzi în tigaia. Se pune capacul şi se încălzeşte până se fac aburi. Se…

Read more »

Cocktail Surfer

11 April 2011
Cocktail SurferO reteta simpla de Cocktail Surfer din: curacao albastru, gin, zeama de lamaie si bitter orange Ingrediente: 3 cl Curacao albastru 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie 3 stropi de Bitter Orange   Mod de preparare: Se toarna ingredientele intr-un pahar pentru bauturi lungi si se completeaza cu gin tonic.

Read more »

Păstrăvi in sos de vin alb

11 April 2011

O reteta delicioasa de pastravi in sos de vin alb din: pastravi, vin, apa, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare si felii de lamaie. Ingrediente: 1 kg de păstrăvi 1  l de vin 1/4 l apă 2   morcovi 2 cepe pătrunjel 1 frunză de telină 10 boabe de piper sare 2 – 3…

Read more »

Prajitura cu nuca, miere si lapte

11 April 2011
Prajitura cu nuca, miere si lapte  O reteta de prajitura cu nuca, miere si lapte din:  oua, zahar, faina, miere, lapte, praf de copt, sare, cacao, nuca de cocos si unt. Ingrediente: 3 ouă 375 g zahăr 375 g făină 1 şi 1/2 linguri de miere 10 linguri lapte 1 praf de copt sare Ingrediente sirop: 375 g zahăr 50…

Read more »

Prajitura cu dovleac si coaja de lamaie

11 April 2011
Prajitura cu dovleac si coaja de lamaie  O reteta gustoasa de parajitura cu dovleac si coaja de lamaie din: zahar, ulei, amoniac, faina, esente, coaja de lamaie, scortisoara si amoniac. Ingrediente: 6 linguri + 1 cană zahăr 6 linguri apă mine­rală sau sifon 6 linguri ulei 1 linguriţă amoniac 300 g făină 600 g dovleac esenţe coajă de lămâie scorţişoară 1/2…

Read more »

Păstrăv la cuptor

11 April 2011
Păstrăv la cuptorO reteta simpla de pastrav la cuptor din: pastrav, marar, patrunjel, usturoi, vin alb, lamaie, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi (cca 500 gr) 2 frunze de mărar pătrunjel 1 căţel de usturoi 1/2 pahar de vin alb de masă 1 lămâie 4 linguri de untdelemn sare piper   Mod de preparare: Curăţăm peştele,…

Read more »

Tort de ciocolata frisca

11 April 2011
Tort de ciocolata frisca  O reteta delicioasa de tort de ciocolata si frisca din: frisca lichida, biscuiti, unt si ciocolata menaj. Ingrediente: 250 g biscuiţi digestivi 100 g unt +1 lingură de unt pentru uns forma de tort 800 ml frişcă lichidă 700 g ciocolată de menaj Mod de preparare: Ungi cu unt şi tapetezi cu hârtie de…

Read more »

Pui cu mere si cascaval

11 April 2011
Pui cu mere si cascaval  O reteta delicioasa de pui cu mere, cacaval, unt, lapte, galbenusuri, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 600 g piept de pui dezosat 80 g unt + 20 g pentru uns tava 80 g + 2 linguri făină 3-4 mere 1 cană de lapte 2 gălbenuşuri 120 g caşcaval ras nucşoară piper sare   Mod…

Read more »

Galuste de varza alba

11 April 2011
Galuste de varza alba  O reteta gustoasa de galuste de varza alba din: varza alba, cascaval, oua, gris, smantana, sare si piper. Ingrediente:  500 g varză albă 3 linguri caşcaval ras 1 lin­gură griş 2 ouă 1 lingură smântână sare piper Mod de preparare: Cureţi varza, o tai bucăţi mari şi le pui la fiert în apă cu…

Read more »

Rulouri cu file de pastrav

11 April 2011
Rulouri cu file de pastrav  O reteta delicioasa de rulouri cu file de pastrav din: oua, faina, apa minerala, lapte, sare, piper, marar, unt, file de pastrav, branza de vaci, radacina de hrean, smantana, ceapa verde si lamaie. Ingrediente clatite:  4 ouă 200 g făină + 2 linguriţe pentru peşte 200 ml apă minerală 100 ml lapte sare piper…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 13, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: