RSS

Retete culinare de Paşti #1

14 Apr

Retete de Paste:

Găluste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

3 March 2011
Găluste de cartofi umplute cu chiftelute fierte  O reteta de galuste de cartofi, carne, bulion, ou, faina, sare, piper, cascaval si unt. Ingrediente : 600 g carne 2 linguri bulion 1 ou 1 linguriţă făină sare piper ulei 50 g caşcaval 100 g smântână Ingrediente aluat : 1 kg cartofi 1 ou 200 g făină sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Prăjitură cu foi si spumă cu gem

3 March 2011
Prăjitură cu foi si spumă cu gem  O reteta de prajitura cu foi, gem, faina, galbenusuri, zahar, amoniac, otet si zahar pudra. Ingrediente foi: 650-700 g făină 3 gălbenuşuri 9 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă oţet Ingrediente spumă: 3 albuşuri 1 lămâie 400 g gem de zmeură 2 linguri zahar pudră   Mod de preparare: Amesteci…

Read more »

Salata eisberg cu crutoane

2 March 2011
Salata eisberg cu crutoaneO reteta gustoasa de salata eisberg cu crutoane din: salata eisber, ridichi, muguri de soia, amestec de verdeata, suc de portocale, ulei de germeni, oua, piept de curcan afumat si crutoane. Ingrediente: 1 salată eisberg 1 legătură de ridichi 100 g de muguri de soia 200 g de amestec de verdeaţă (leurdă şi arpagic) 6…

Read more »

Pulpe de pui cu condimente la gratar

2 March 2011
Pulpe de pui cu condimente la gratarO reteta simpla si foarte gustoasa de pulpe de pui la gratar din: pulpe de pui, sare, piper si condimente. Ingrediente: 6-8 pulpe de pui sare piper condimente Mod de preparare: Se spala pulpele de pui, se condimenteaza si se pun pe gratar. Cand se rumenesc pe o parte se intorc. Se servesc calde cu…

Read more »

Mămăligă cu ouă în suncă si cu ciuperci

2 March 2011
Mămăligă cu ouă în suncă si cu ciuperci  O reteta delicioasa de mamaliga, oua, sunca, ciuperci, ceapa, castraveti murati, cascaval, vin rosu, bulion, boia, foaie de dafin si ulei. Ingrediente: 8 ouă 8 felii şuncă 600 g ciuperci 1 ceapă 400 g mălai 2 castraveţi muraţi 150 g caşcaval 1 pahar vin roşu 2 linguri bulion 1 lingură zahăr 1 foaie dafin…

Read more »

Mâncare de castraveti muraţi cu cartofi si jumări

2 March 2011
Mâncare de castraveti muraţi cu cartofi si jumăriO reteta de mancare de castraveti murati cu cartofi si jumari din: cartofi, castraveti murati, jumari, morcovi, ceapa, bulion, sare, piper si foaie de dafin. Ingrediente: 1kg cartofi 200 g castraveţi muraţi 300 g jumări 2 morcovi 2 cepe 1 lingură bulion sare piper 1 foaie dafin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, le…

Read more »

Borş de fasole grasă

2 March 2011
Borş de fasole grasăO reteta gusoasa de bors de fasole grasa din: fasole galbena, zarzavat, bors, bulion de rosii, ceapa, ardei iute, sare si leustean verde. Ingrediente: 300 g fasole grasă, galbenă 5 linguri zarzavat tăiat cu­buleţe 1,5 l borş 4 linguri bulion de roşii o ceapă un ardei iute sare leuştean verde   Mod de preparare: Fasolea,…

Read more »

Cocktail Desert Storm

2 March 2011
Cocktail Desert StormO reteta simpla si gustoasa de Cocktail Desert Storm din: gin, sambuca, frisca lichida si sifon. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl Sambuca 4 cl frisca lichida sifon   Mod de preparare: Mixăm toate ingredientele, cu excepţia sifonului, cu gheaţă, într-un shaker, apoi turnăm în paharul de cocteil. Completăm cu sifon.

Read more »

Tocană picantă

2 March 2011
Tocană picantă  O reteta de tocana picanta cu carne de porc, ceapa, ciuperci, usturoi, boia, patrunjel, sare, piper, ulei si smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne macră de porc 4 cepe mari 100 g ciuperci 2-3 căţei de usturoi 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel sare piper boabe şi măcinat ulei smântână   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Paste cu legume si mozarella

2 March 2011
Paste cu legume si mozarellaO reteta de pasta cu legume si mozarella din: paste, sare, ceapa rosie, dovlecei, ulei, otet balsamic, piper, sos bolognese, mozarella si cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben 200 g dovlecei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsamic piper 1 borcan de sos Bolognese 250 g mozarella cimbru…

Read more »

Supa de dovleac si cartofi

2 March 2011
Supa de dovleac si cartofiO reteta simpla si gustoasa de supa de dovleac si cartofi din: ceapa, miez de dovleac, cartofi, ulei, supa de legume, smantana, sare, piper alb, nucsoara, curry si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă 500 g miez de dovleac 500 g cartofi 1 lingură ulei 1 l supă de legume (din concentrat) sau mai mult, dacă este…

Read more »

Ciorba de legume cu suc de rosii si paste

2 March 2011
Ciorba de legume cu suc de rosii si pasteO reteta de ciorba de legume cu suc de rosii si paste din: cartofi, dovlecel, ardei, ceapa alba, praz, usturoi, telina, morcovi, patrunjel, telina, paste si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi un dovlecel 2 ardei o ceapa alba un praz piper o capatana de usturoi o telina 3 morcovi patrunjel telina frunze un litru…

Read more »

Cocktail London Fever

2 March 2011
Cocktail London FeverO reteta simpla si gustoasa de cocktail London Fever din: gin, rom alb, sirop de limeta, sirop de grenadine, sifon si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl rom alb 3 cl sirop de limetă 2 cl sirop de grenadine sifon coajă de lămâie   Mod de preparare: Turnăm ingredientele într-un pahar de…

Read more »

Cornulete cu marmeladă

2 March 2011
Cornulete  cu marmeladă  O reteta de cornulete cu marmelada, faina, unt, galbenus, drojdie, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt sau mar­garină 2 gălbenuşuri + 1 ou 20 g drojdie 4 lin­guri lapte 4 linguriţe zahăr 6 linguri marmeladă sare   Mod de preparare: Faci în făină o adâncitură în care pui drojdia,…

Read more »

Supă de dovleac şi ciuperci

2 March 2011
Supă de dovleac şi ciuperciO reteta simpla si gustoasa de dovleac si ciuperci din: ciuperci, dovleac, unt, ceapa, usturoi, ulei, piept de pui, supa de legume, sare, piper, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci curăţate 500 g dovleac o ceapă 50 g unt un căţel de usturoi 3 linguri ulei 200 g piept de pui 1 l…

Read more »

Covoras cu mac si glazura de ciocolata

2 March 2011
Covoras cu mac si glazura de ciocolataO reteta de covoras cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, sare, mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, nuci, ciocolata alba de post, ciocolata amaruie de post si zahar vanilat. Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 150 zahar pudra un praf de sare linguri de mac o lingura de miere…

Read more »

Tocană de ceapă

2 March 2011
Tocană de ceapă  O reteta de tocana din ceapa, untura, smantana, boia si sare. Ingrediente:  4 cepe mari 1 lingură untură 2 linguri smântână 1 vârf de cuţit boia sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în untura topită. Potriveşti de sare, torni şi 1/2 ceaşcă de apă şi laşi să se…

Read more »

Ratatouille cu pui

2 March 2011
Ratatouille cu puiO reteta absolut delicioasa de ratatouille cu pui din: pui, ceapa alba, ardei gras, dovlecel, vanata, uleid e masline, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: un pui, împărţit în 10-12 bucăţi 1 ceapă albă şi 1 ceapă roşie mare 2 ardei graşi 400 g roşii 1 dovlecel 1 vânătă mică 6 linguri ulei de…

Read more »

Paste Pollo e Funghi

2 March 2011
Paste Pollo e FunghiO reteta absolut delicioasa de paste Pollo e funghi (pui si ciuperci) din: sos de rosii, ciuperci, piept de pui, ulei de masline extra virgin, rosii cherry, ceapa, usturoi, piper, parmezan si paste integrale. Ingrediente: 1 borcan de sos de roşii 1 conservă ciuperci feliate 1 piept de pui dezosat, tăiat în bucăţi 1 linguriţă…

Read more »

Orez cu costita si cârnaţi în straturi

2 March 2011
Orez cu costita si cârnaţi în straturi  O reteta simpla si gustoasa de orez, costita afumata, carnati, bulion, sare, piper si ulei. Ingrediente : 1/2 kg orez 3 linguri bulion 300 g cârnaţi 300 g costiţă afumată sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi orezul în 2 l de apă cu un praf de sare. In acest timp tai cârnaţii…

Read more »

Cartofi şi legume coapte, cu şuncă

2 March 2011
Cartofi şi legume coapte, cu şuncăO reteta simpla si gustoasa de cartofi si legume coapte, cu sunca din: cartofi, morcovi, praz, dovlecel, sare, ceapa, unt, faina, smantana, supa de legume, sunca, patrunjel, maghiran, piper, nucsoara, cascaval si galbenusuri. Ingrediente: 600 g cartofi cu coaja roşie 2 morcovi 1 praz mic 1 dovlecel sare 1 ceapă 1 lingură de unt 1…

Read more »

Ciupercuţe în vin alb

2 March 2011
Ciupercuţe în vin albO reteta simpla si gustoasa de ciupercute in vin alb din: ciuperci, sos de rosii, ceapa, sare, piper, oregano, marar, cascaval si vin alb. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 linguri sos de roşii o ceapă sare piper oregano mărar caşcaval ras 50 ml vin alb   Mod de preparare: Curăţă ciupercuţele de pieliţă, la fel…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Allen Special (video)

2 March 2011
Cum se prepara Cocktail Allen Special (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Allen Special. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Maraschino Liqueur

Read more »

Ruladă de cartofi cu ghebe

2 March 2011
Ruladă de cartofi cu ghebe  O reteta de rulada cu ghebe, cartofi, ulei,faina, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 250 g ghebe din conserve sau de la congelator 100 ml ulei 200 g făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Amesteci apoi cu uleiul, făina, sare şi piper. Scurgi ghebele din…

Read more »

Telină cu sos de vin

2 March 2011
Telină cu sos de vinIngrediente:  2-3 ţeline 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 pahar vin alb 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai cuburi şi o pui la fiert în apă cu sare. In alt vas pregăteşti sosul de vin.Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la…

Read more »

Crutoane pentru supă

2 March 2011
Crutoane pentru supăO reteta foarte simpla de crutoane pentru supa din: felii de paine si ulei. Ingrediente: două felii de pâine 50 ml ulei   Mod de preparare: Se taie coaja de la pâine, iar miezul se taie în cuburi de câte 1 cm. Se încinge uleiul în tigaie şi se pun cuburile de pâine sau de…

Read more »

Cum să slăbeşti combinând „inteligent” alimentele

2 March 2011
Cum să slăbeşti combinând „inteligent” alimentelePeştele cu o porţie de cartofi natur şi lămâie, brânza cu pâine, friptura cu legume sau cu o salată de varză sunt considerate de nutriţionişti asocieri potrivite pentru a scădea în greutate Pierderea în greutate nu presupune doar o restricţie calorică şi intensificarea programului de fitness, susţin medicii nutriţionişti. Potrivit experţilor, atunci când vrem să…

Read more »

Briose cu banane si cacao

2 March 2011
Briose cu banane si cacaoO reteta simpla de briose cu banane si cacao din: lapte degresat, oua, unt, faina, praf de copt, sare, zahar caca si banane pasate. Ingrediente: 6 linguri lapte degresat 2 ouă 10 linguri unt topit 2 căni făină 1 linguriţă praf de copt sare 3/4 cană zahăr 150 g cacao 2 banane pasate   Mod…

Read more »

Budincă de varză acră

2 March 2011
Budincă de varză acră  O reteta de budinca de varza acra, ceapa, pasta de tomate, carne de porc, smantana, cascaval si rozmarin. Ingrediente: 1 varză acră 3-4 cepe 3 linguri pastă de  tomate 4-5 felii pulpă de porc sau ceafă afumată 100 g smântână 50 g caşcaval 1 linguriţă rozmarin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, speli varza…

Read more »

Cocktail Blue Velvet

2 March 2011
Cocktail Blue VelvetO reteta simpla si gustoasa de Cocktail Blue Velvet din: gin, curacao, vermut sec, cirese si coaja de portocala. Ingrediente: 2,5 cl gin 2 cl Curacao albastru 1,5 cl vermut sec cireşe de cockteil coajă de portocală   Mod de preparare: Amestecăm ingredientele alcoolice în paharul de mixare, apoi turnăm continutul în cupa de cockteil.…

Read more »

Mucenici zemoşi

2 March 2011
Mucenici zemoşiO reteta de mucenici zemosi din: faina, sare, apa, nuca, scortisoara, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat si zahar dupa gust. Ingrediente: aluatul: 500 g făină un praf de sare apă cât cuprin­de zeama: 400 g de nucă, din care 1/2 măcinate, 1/2 tocate 10 g scorţişoară măcinată coaja rasă de la o…

Read more »

Delicatesa cu nuci

2 March 2011
Delicatesa cu nuciO reteta de delicatesa cu nuci din: foi de placinta, nuci, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocale, zahar vanilat, sare, margarina, portocale si vanilie. Ingrediente: un kilogram foi subtiri de placinta un kilogram nuci 500 g zahar coaja de la 2 lamai coaja de la o portocala un praf de sare 2 pliculete de…

Read more »

Mucenici umpluţi

2 March 2011
Mucenici umpluţiIngrediente: 700 g făină 50 g margarină 2 lin­guri ulei 100 g zahăr 50 g drojdie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente umplutură şi decor: 500 g miez de nucă 200 g miere 1 esenţă de portocale 50 g zahăr Ingrediente sirop: 400 ml apă 1 esenţă de portocale 1…

Ciorbă cu carne de porc si prune uscate

2 March 2011
Ciorbă cu carne de porc si prune uscate  O reteta de ciorba cu carne de porc, prune uscate, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, oua, faina, smantana, unt, otet, sare si patrunjel verde. Ingrediente : 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăci­nă pătrunjel 250 g prune uscate 2 ouă 230 g făină 200 g smân­tână 40 g unt 1…

Read more »

Plăcintă cu shirataki, crevete şi cîrnaţi

2 March 2011
Plăcintă cu shirataki, crevete şi cîrnaţiO reteta de placinta cu shirataki, crevete si carnti din: taitei shirataki, oua, dovlecel, morcov, ceapa, crevete curd, carnati, faina, sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de 200 g tăieţei shirataki 3 ouă 2 căni dovlecel ras 1/2 cană morcov ras 1/2 cană ceapă tocată 200 g crevete crud tocat 200…

Read more »

Tartă cu mere caramelizate

2 March 2011
Tartă cu mere caramelizateO reteta delicioasa de tarta cu mere caramelizate din: migdale macinate, ou, miere, coaja de lamaie, unt, mere, dulceata de caise si pesmet. Ingrediente: 50 g migdale, măcinate 1 ou 5-6 linguri de miere coaja rasă de la o jumătate de lămâie 150 g unt unt pentru uns tava 1 kg mere 2 linguri dulceaţă…

Read more »

Gratin de cartofi cu brânză şi ceapă verde

2 March 2011
Gratin de cartofi cu brânză şi ceapă verdeO reteta simpla de gratin de cartofi cu branza si ceapa verde din: cartofi albi, unt, sare, piper, smantana, branza rasa si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg de cartofi albi (făinoşi) 1 lingură unt sare  piper 1/2 – 1 smântână 40 g brânză rasă 1 lingură ceapă verde   Mod de preparare: Se taie cartofii…

Read more »

Ruladă cu foi de napolitane

2 March 2011
Ruladă cu foi de napolitane  O reteta delicioasa de rulada cu foi de napolitane, rahat, margarina, biscuiti, zahar, cacao si lamaie. Ingrediente: 2 foi de napolitane 200 g rahat 200 g margarină 200 g biscuiţi măcinaţi 200 g zahăr 2 linguri cacao 100 ml apă 1/2 lămâie   Mod de preparare: Treci rahatul împreună cu lămâia şi margarina prin…

Read more »

Ciorbă de porc cu tarhon

2 March 2011
Ciorbă de porc cu tarhon  O reteta de ciorba din carne de porc, tarhon, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, orez, bulion, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 75 g orez 2 linguri bulion 2 linguri tarhon uscat sau 1 legă­tură tarhon verde 1 lămâie 1…

Read more »

Cocktail Addison

1 March 2011
Cocktail AddisonO reteta simpla de cocktail Addison din gin, vermut alb si masline. Ingrediente: 3 cl gin 4,5 cl vermut alb măsline   Mod de preparare: Turnăm ginul şi vermutul dulce în paharul de bar şi amestecăm bine. Se serveşte într-un pahar de cockteil, împreună cu măsline.

Read more »

Tocanita de ciuperci cu aripi de pui

1 March 2011
Tocanita de ciuperci cu aripi de puiO reteta simpla si delicioasa de tocanita de ciurperci cu aripi de pui din: aripi de pui, ciuperci, rosii, sare, piper, unt si vin alb. Ingrediente: 8-10 aripi de pui 1 kg ciuperci proaspete 1 cutie rosii decojite sare piper unt 1/2 pahar vin alb Mod de preparare: Se spala si se curata aripile de…

Read more »

Cartofi umpluţi cu zacusca

1 March 2011
Cartofi umpluţi cu zacusca  O reteta de cartofi umpluti cu zacusca, masline, gogosari, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cartofi 1 borcan mic de zacuscă cu ciuperci (420 g) 5-6 măsline 2 gogoşari în oţet piper sare ulei   Mod de preparare: Speli cartofii, îi pui la fiert cu tot cu coajă şi îi cureţi. îi tai în…

Read more »

Musaca de morcovi cu orez

1 March 2011
Musaca de morcovi cu orez  O reteta de musaca de morcovi, orez, ciuperci, ceapa, ulei, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente : 1 kg morcovi 1 cutie ciuperci 100 ml ulei 2 cepe 300 g orez 50 g pesmet 1 legătură pătrunjel sau mărar sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în…

Read more »

Chifteluţe de peste cu garnitură de cartofi si sfeclă

1 March 2011
Chifteluţe de peste cu garnitură de cartofi si sfeclă  O reteta simpla si delicioasa de chiftele din peste, orez, cartofi, ou, unt, sfecla, patrunjel si sare. Ingrediente : 300 g peşte (şalău sau cod) 1 felie pâine 3 linguri orez fiert 4 cartofi 1 ou 30 g unt 2 sfeclă 1 legătură pătrunjel sau mărar sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i…

Read more »

Prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta

1 March 2011
Prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de mentaO reteta de prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta din: faina, margarina, zahar, praf de copt, apa minerala, zeama de lamaie, pesmet, si gem de fructe de padure Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 250 margarina 100 g zahar un pachet praf de copt 2-3 linguri apa minerala zeama de la o…

Read more »

Jamie Oliver in America 7 (video)

1 March 2011

Tocană de porc cu shirataki

1 March 2011
Tocană de porc cu shiratakiO reteta absolut delicioasa de tocana de porc cu shirataki din: ulei de canole, usturoi, ghimbir tocat, sare, piper negru, sos de soia, suc de lamaie, zahar brun, praz, salata chinezeasca, carne tocata de porc si shirtaki. Tăieţeii shirataki creează pentru tocana de porc o bază bogată în fibre. Ingrediente: ulei de canole 2 linguri…

Read more »

Supa crema de loboda verde

1 March 2011
Supa crema de loboda verdeO reteta de supa crema de loboda verde din: loboda verde, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper alb, faina si ulei. Ingrediente: un kilogram loboda verde 2 legaturi ceapa verde o legatura patrunjel 2 legaturi marar sare un praf piper alb 2 lingurite faina 2 lingurite ulei   Mod de preparare: Se alege loboda, se…

Read more »

Musaca de vinete cu telemea de oaie

1 March 2011
Musaca de vinete cu telemea de oaieO reteta de musaca de vintele cu telemea din: vinete, ulei de masline, ceapa, rosii, carne de vita, vin alb sec, scortisoara, sare, piper, oregano, patrunjel, pesmet, branza rasa, unt, faina, lapte, nucsoara, telemea de oaie si suc de lamaie Ingrediente: 800 g vinete 250 ml ulei de măsline 200 g ceapă 600 g roşii…

Read more »

Supă cremă de usturoi cu roşii

1 March 2011
Supă cremă de usturoi cu roşii  O reteta de supa crema cu usturoi, rosii in bulion, margarina, faina, ceapa, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi 250 g roşii din bulion 1 linguriţă margarină, sau untdelemn 1 linguriţă făină 2 cepe 1 legătură pătrunjel verde 3 felii de pâine de o zi piper 1 l apă   Mod…

Read more »

Paste Primavera

1 March 2011
Paste PrimaveraO reteta foarte simpla si delicioasa de paste primavera din: sos bologneze, unt, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, dovlecel, morcov, branza romano si paste. Ingrediente: un borcan de sos bolognese 125 g unt o ceapă de mărime medie, tocată un căţel de usturoi, tocat 150 g conopidă 150 g broccoli un dovlecel de mărime medie tăiat…

Read more »

Caracatita cu lamaie

1 March 2011
Caracatita cu lamaieO reteta simpla si foarte delicioasa de caracatita cu lamaie din: caracatica, ceapa, cartof, cimbru, ulei de masline, lamaie, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: una bucată caracatiță o ceapă mărișoară un cartof cimbru ulei de măsline lămâie (3-4 bucăți) 1 ardei iute pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăță și se pune…

Read more »

Supa crema de ficat

1 March 2011
Supa crema de ficat  O reteta de supa crema de ficat, costita afumata, cartofi, ceapa, pastarnac, morcov, faina, foai de dafin si unt. Ingrediente:  400 g ficat de porc 250 g costiţă afumată 3 cartofi 2 cepe 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură făină 1 foaie dafin 1 lingură unt sau ulei sare piper 2 felii pâine  …

Read more »

Saleuri de cartofii

1 March 2011
Saleuri de cartofiiO reteta de saleuri din cartofi, margarina, ou, cascaval, faina si sare. Ingrediente: 2 cartofi făinoşi 1/2 pachet margarină 1 ou 100 g caşcaval 250-300 g făină sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea fină. îi amesteci cu oul, făina, margarina şi…

Read more »

Orez cu prune si cartofi

1 March 2011
Orez cu prune si cartofiO reteta delicioasa de orez cu prune si cartofi din: orez, sare, margarina, sofran, prune uscate, cartofi si zeama de la o lamaie. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare margarina un praf de sofran 300 g prune uscate 3-4 cartofi zeama de la o lamaie   Mod de preparare: Orezul se spală în…

Read more »

Salată de telină fiartă

1 March 2011
Salată de telină fiartă  O reteta de salata de telina, morcov, gulii, ceapa, oua, ulei, otet, mustar, piper, masline, tarhon si patrunjel. Ingrediente:  2 ţeline 2 morcovi 2 gulii 2 cepe sare Ingrediente sos : 2 ouă 8 linguri ulei 3 linguri oţet 1 linguriţă muştar 1/2 linguriţă piper 7-8 măsline 1 lingură tarhon uscat 3-4 fire pătrunjel…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Ward 8 (video)

1 March 2011

O reteta video despre cum se prepara cocktail Ward 8 Ingrediente: 2 oz Rye Whiskey 1 oz Lemon Juice 1 oz Orange Juice 1/4 oz Pomagranite Juice

Read more »

Jeleuri de morcovi

1 March 2011
Jeleuri de morcovi  O reteta de jeleu din morcovi, zahar, lamai, zahar vanilat, fistic si nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 1/2 kg zahăr 2 lămâi 2-3 plicuri zahăr vanilat 100 ml apă rece 2 esenţe de fistic (fiole sau sticluţe) 3 linguri nucă de cocos   Mod de preparare: Cureţi şi speli morcovii, îi treci…

Read more »

Prajitura regina

1 March 2011
Prajitura reginaO reteta de prajitura regina din: faina, margarina, apa minerala, sare, mere, zahar, nuci, alune de padure, stafide, caise confiate, smochine, coaja de lamaie, coaja de portocala si zahar vanilat. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 200 g margarina 2-3 linguri apa minerala un praf de sare pentru umplutura: 500 g mere 250 g zahar…

Read more »

Parjoale din legume

1 March 2011
Parjoale din legumeO reteta de parjoale din legume din: ceapa verde, ceapa uscata, marar, patrunjel, usturoi, cartofi, dovlecei, pesmet, ulei, sare, mazare, piper, si ulei de masline. Ingrediente: o legatura ceapa verde o ceapa uscata 2 legtaturi marar o legatura patrunjel 2-3 catei usturoi 1-2 cartofi 2 dovlecei pesmet ulei pentru prajit sare piper 100 g mazare…

Read more »

Budincă din paste de porumb cu brânză si vişine

1 March 2011
Budincă din paste de porumb cu brânză si vişine  O reteta de budinca din paste de porumb cu visine, oua, zahar, branza dulce, zahar vanilat si lamaie. Ingrediente: 300 g paste de porumb 750 ml compot de vişine 170 g zahăr 3 ouă 500 g brânză dulce 250 g smântână 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 3 linguri amidon de porumb sare  …

Read more »

Taitei Shirataki cu fasole verde si sos de pesto

1 March 2011

O reteta de taitei shirataki cu pasta din: busuioc, patrunjel, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare, piper, fasole verde si taitei shirataki. Ingrediente: 2 cani de busuioc 1/2 cana patrunjel proaspat 1.4 cana parmezan ras 1 atel usturoi 1/4 cana muguri de pin sare si piper dupa gust 1 cana fasole verde 200 g taitei…

Read more »

Cannelloni cu carne tocata

28 February 2011
Cannelloni cu carne tocataO reteta foarte simpla si absolut delicioasa de cannelloni cu carne tocata din: tuburi cannelloni, carne de porc tocata, cascaval, unt, oua, usturoi, ceapa, bulion, busuioc, ulei de masline, rozmarin, vin alb, rosii, sare si piper. Ingrediente: 30 tuburi cannelloni (panzani-1 cutie contine 23 tuburi) 600 g carne de porc tocata 300 g cascaval unt…

Read more »

Varză dulce

28 February 2011
Varză dulce  O reteta simpla de varza dulce cu ulei, marar si sare. Ingrediente: 1 varză dulce 100 ml ulei 1 legătură mărar sare   Cureţi varza de foile veştede sau pătate, o speli şi o tai fideluţă. O freci cu 1 linguriţă de sare, apoi o căleşti în uleiul încins. Amesteci mereu ca să nu…

Read more »

Bob(fasole) batut

28 February 2011
Bob(fasole) batut  O reteta usoara de foasole boabe batuta cu ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g  fasole bob 1 ceapă mare 4 linguri ulei 1 căpăţână usturoi sare piper   Mod de preparare: Laşi bobul la înmuiat de seara până dimineaţa în apă caldă, iar a doua zi scurgi apa şi îl pui…

Read more »

Musaca de peste cu ciuperci

28 February 2011
Musaca de peste cu ciuperci  O reteta de musaca de peste cu ciuperci, ceapa, rosii, pasta de ardei, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 2 cutii ciuperci 1 ceapă 4 roşii din conservă 1 lingură pastă de ardei 250 g caşcaval de post 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele de…

Păstrăv ascuns

28 February 2011
Păstrăv ascuns  O reteta de pastrav cu cartofi, usturoi, ulei, zeama de lamaie, patrunjel si piper. Ingrediente :  1 păstrăv de 1 kg 1/2 kg cartofi 3 căţei de usturoi 1/2 ceaşcă ulei 2 linguri zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai rondele şi îi pui la…

Read more »

Salată bihoreana

28 February 2011
Salată bihoreana  O reteta de salata cu ton, orez, mazare, masline, castraveti acrii, lamaie, sare, piper si salata verde. Ingrediente :  1 conservă ton (în ulei, în suc propriu sau în apă) 150 g orez 150 g mazăre din conservă 150 g măsline 150 g castraveţi acri 1 lămâie sare piper ulei 2-3 frunze de salată…

Read more »

Cum se prepara Falooda (video)

28 February 2011
Cum se prepara Falooda (video)  O reteta video despre cum se prepara Falooda. Falooda este o bautura desert care se pregateste cu lapte, aroma de petale de trandafir si seminte de busuioc peste care se adauga o lingurita de inghetata. Ingrediente: 2 cups (500ml) Whole Milk ½ tsp Basil Seeds , Can be bought at any Asian grocery store…

Read more »

Cod cu mere pe pat de ciuperci

28 February 2011
Cod cu mere pe pat de ciuperci  O reteta delicioasa de file cod cu mere, ciuperci, ulei, masline negre si felii de lamaie. Ingrediente: 1/2 kg file de cod sau alt peşte cu puţine oase 2-3 mere 1/2 kg ciuperci 100 ml ulei 1/2 pahar apă 6 măsline negre 4-5 felii de lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le…

Read more »

Supa crema de fasole alba

28 February 2011
Supa crema de fasole albaO reteta de supa crema de fasole alba din: fasole, telina, morcovi, patrunjel verde, sare, piper, ulei, pastarnac, ardei gras si crutoane. Inrgediente: 300 g fasole alba, uscata o telina 1-2 cepe 2 morcovi o legatura patrunjel verde sare piper 3 lingurite ulei un pastarnac un ardei gras 200 g crutoane sau cereale   Mod…

Read more »

Retete delicioase: Plăcintă cu verdeţuri

28 February 2011
Retete delicioase: Plăcintă cu verdeţuriO reteta de placinta cu spanac, urzici, stevie, loboda, ulei, ceapa verde, praz, marar, patrunjel, orez, sare si piper. Ingrediente : 1/2 kg foi de plăcintă 1 kg verdeţuri (spanac, urzici, ştevie, lobo­dă) 1/2 cană ulei 10 fire ceapă verde 3 fire praz 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 3 linguri orez sare piper  …

Read more »

Crap cu legume si ciuperci la cuptor

28 February 2011
Crap cu legume si ciuperci la cuptorO reteta de crap cu legume, ciuperci, cartofi, morcovi, lamaie, vin alb si piper. Ingrediente: 1 crap de 2 kg 200 g ciuperci 5 car­tofi 2 morcovi 1 lămâie 1 cană vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi crapul, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi 1 oră. Cureţi cartofii, morcovii…

Read more »

Lasagna de legume

28 February 2011
Lasagna de legumeO reteta de lasagna de legume din: foi de lasagna, spanac, dovlecel, rosii cherry, busuioc verde, ceapa, ardei, sare, piper, marar si pesmet. Ingrediente: un pachet de foi de lasagna fara ou 300 g spanac 50 g margarina un dovlecel 500 g rosii cherry busuioc verde o ceapa 2 ardei sare piper o legatura marar…

Read more »

Clătite de spanac cu tofu

28 February 2011
Clătite de spanac cu tofu  O reteta simpla de clatite cu spanac, branza tofu, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente:  500 g spanac 300 ml apă minerală sau sifon 5 linguri făină 200 g brânză tofu sare piper ulei   Mod de preparare: Speli spanacul şi îl pui la fiert în apă clocotită cu sare. Când e…

Read more »

Tarte cu legume asortate

28 February 2011
Tarte cu legume asortateO reteta de tarte cu legume asortate din: faina, margarina, sare, boia de ardei, nucsoara, nuci macinate, dovlecei, ceapa verde, rosioare, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g margarina un praf de sare boia de ardei un praf de nucsoara 2 linguri apa minerala 100 g…

Read more »

Supa de ciuperci cu galuste de mamaliga

28 February 2011
Supa de ciuperci cu galuste de mamaligaO reteta de supa de ciuperci cu galuste de mamaliga din: ciuperci, cartofi, ceapa, sare, paturnjel, piper, ulei de masline si galuste de mamaliga. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi 2 cepe mari sare patrunjel piper macinat 3 linguri ulei de masline mamaliga   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în…

Read more »

Budincă de carne cu paste de casa

28 February 2011
Budincă de carne cu paste de casa  O reteta de budinca de carne de vita cu paste de casa, smantana, oua, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente :  300 g paste de casă 2 linguri smântână 200 g carne de vită 2 ouă 1 lingură ulei 1 legătură pătrunjel sau mărar verde sare   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită…

Read more »

Crochete de branza cu verdeata

28 February 2011
Crochete de branza cu verdeataO reteta de crochete de branza cu verdeata din: branza de vaci, telemea sarata de vaca, smantana, oua, pesmet, ceapa verde, marar, busuioc si ulei. Ingrediente: 250 g branza de vaci 250 g telemea sarata de vaca 100 g smantana 6 oua 250 g pesmet alb 2 legaturi de ceapa verde o legatura marar 1-2…

Read more »

Jamie in America 6 (video)

27 February 2011

Mucenici ca in Moldova

27 February 2011
Mucenici ca in MoldovaO reteta de mucenici ca in Moldova din: faina, lapte, drojdie de bere, zahar, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat, nuci si miere. Ingrediente: un kilogram faina 2 cesti lapte 30 g drojdie de bere 300 g zahar 100 g unt topit coaja de la 2 lamai coaja de portocala 2-3 pliculete…

Read more »

Tarta cu branza de oi si migdale la cuptor

26 February 2011
Tarta cu branza de oi si migdale la cuptorO reteta de tarta cu branza de oi si migdale la cuptor din: faina, unt, sare, nucosara, parmezan, cascaval, oua, telemea de oi, smantana, pesmet alb, mihdale si o legatura de marar. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt sare nucsoara 25 parmezan ras sau cascaval 4-5 oua pentru umplutura: 250 g telemea…

Read more »

Placinta cu spanac si iaurt

26 February 2011
Placinta cu spanac si iaurtO reteta de placinta cu spanac si iaurt din: faina, unt sau margarina, smantana, spanac, oua, branza de vaci, pesmet, si ou. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 150 g unt sau margarina 1-2 linguri de smantana pentru umplutura: 500 g spanac 3 oua sare 200 g branza de vaci 1-2 linguri de pesmet un…

Read more »

Ciorbita de legume cu porumb

26 February 2011
Ciorbita de legume cu porumbO reteta foarte simpla si gustoasa de ciorbita de legume cu porumb din: morcovi, ceapa, cartofi, piper, telina, frunze de telina, paturnjel, boabe de porumb, boabe de mazare, smantana, zeama de lamaie, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 morcovi o ceapa cartofi piper o telina mica frunze de telina patrunjel boabe de porumb boabe…

Read more »

Ciupercute umplute ornate cu verdeaţă şi cu caşcaval

26 February 2011
Ciupercute umplute ornate cu verdeaţă şi cu caşcavalO reteta de ciupercute umplute din: ceapa, ciuperci, patrunjel, marar, pesmet, cascaval, sare, piper, unt si nuci. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 legaturi ceapa o legatura patrunjel o legatura marar 2-3 linguri pesmet 200 g cascaval sare piper un cubulet unt 50 g nuci   Mod de preparare: Ciuperci se curăţă şi se spală în…

Read more »

Rulada cu branza si rosii

26 February 2011
Rulada cu branza si rosiiO reteta de rulada cu branza si rosii din: oua, faina, lapte, ulei, apa minerala, sare, branza de vaci, telemea de vaca, smantana, marar si pasta de rosii. Ingrediente: pentru aluatul de clatite: 2 oua 6 linguri faina o canita de lapte 3-4 linguri ulei o canita apa minerala sare pentru umplutura: 200 g branza…

Read more »

Omleta cu crema de branza

26 February 2011
Omleta cu crema de branzaO reteta de omleta cu crema de branza din: oua, sare, piper, telemea sarata de vaca, crema de branza, rosii, masline, castraveti, unt, ulei si foid e salata. Ingrediente: 4 oua sare piper 100 g telemea sarata de vaca 200 g crema de branza 2 rosii 5-6 masline 4-5 rondele castraveti putin ulei sau unt…

Read more »

Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)

26 February 2011
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)O reteta video despre cum se prepara cupa crema de ciuperci. Supa crema de ciuperci cu crutoane delicioasa se potriveste perfect pentru o zi de iarna. Ingrediente: 60 g butter 1 small onion, diced 4 stalks of celery, diced 1 leak, chopped 200 g mushrooms, chopped 3 tbsp flour 340 ml milk 460 ml chicken…

Read more »

Lansare vinuri – Lacerta Winery

26 February 2011
Lansare vinuri – Lacerta WineryUn nou tip de vinuri se pare ca a aparut pe piata, prinicpalul avantaj  il spun reprezentantii ar fi respectul  lor pentru bobul de strugure. In prezent sunt 9 sortimente de vinuri, dintre care 6 albe si 3 rosii, cel mai spectaculos spun reprezentantii Lacerta ar fi Rheinriesling. Podgoria deținută de Lacerta Winery se întinde…

Read more »

Clătite cu mere în aluat

26 February 2011
Clătite cu mere în aluatO reteta de clatite cu mere in aluat din: faina, lapte, oua, esenta de vanilie, praf de copt, mere, unt, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 220 g făină 350 ml lapte două ouă 50 g zahăr o esenţă de vanilie un vârf de linguriţă de praf de copt două mere mari un sfert de pachet…

Read more »

Tort de clătite cu brânză de vaci

26 February 2011
Tort de clătite cu brânză de vaciO reteta de tort de clatite cu branza de vaci din: faina, oua, lapte, sare, zahar, unt, ulei, branza de vaci, clatite, smantana, stafide, vanilie si sare. Ingrediente: aluat: o ceaşcă făină două ouă un pahar de lapte un praf de sare două linguriţe de zahăr două linguriţe de unt sau ulei şi o lingură…

Read more »

Anşoa cu pere şi salvie

26 February 2011
Anşoa cu pere şi salvieO reteta de ansoa cu pere si salvie din: pere, fileuri de ansoa, usturoi, lamaie, ulei de masline, vin alb demisec, ceapa, salvie, mozzarela, patrunjel, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4 pere 400 g fileuri de anşoa o ceapă albă un căţel de usturoi o lămâie 500 ml ulei de măsline 125 ml…

Read more »

Legume la grătar cu bulete de brânză

26 February 2011
Legume la grătar cu bulete de brânzăO reteta de legume la gratar cu bulete de branza din: ceapa rosie, ciuperci, sfecla rosie, fenicul, branza de vaci, spanac, ceapa verde, gelbenusuri fierte, sare, piper, ulei de floarea soarelui, sos de soia, oregano si usturoi. Ingrediente: două cepe roşii 300 g ciuperci o sfeclă roşie mai mare o bucată de fenicul 500 g…

Read more »

Plăcintă cu pere şi parmezan

26 February 2011
Plăcintă cu pere şi parmezanO reteta de placinta cu pere si permezan din: făină, unt, zahăr tos, ml smântână, două ouă, sare, praf de copt, miezuri de floarea-soarelui prăjite, zahăr vanilinat, compot de pere, parmezan, pesmet, scorţişoară si mere. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 150 g zahăr tos 50 ml smântână două ouă sare jumă­tate de pliculeţ…

Read more »

Retete de post: Clatite cu frisca vegetala

26 February 2011
Retete de post: Clatite cu frisca vegetalaO reteta de post de clatite cu frisca vegetala din: faina, apa minerala, ulei, zahar, sare, dulceata, frisca vegetala si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g făină 100 ml apă minerală 50 ml ulei 25 g zahăr un praf de sare dulceaţă frişcă vegetală zahăr vanilat   Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele până se omogenizează…

Read more »

Pui cu vin alb si usturoi

26 February 2011
Pui cu vin alb si usturoiO reteta delicioasa de pui cu vin alb si usturoi din: pui, usturoi, kaizer, sunca afumata, ulei de masline, lamaie, frunze de salvie, rozmarin, zahar brun, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: un pui două căpăţâni de usturoi 100 g kaiser 100 g şuncă afumată 100 ml ulei de măsline o…

Read more »

Colăcei cu usturoi

26 February 2011
Colăcei cu usturoiO reteta simpla de colacei cu usturoi din: faina, lapte, zahar tos, drojdie uscata, ardei gras, castravete, marar, sare, piper si smantana. Ingrediente: 450 g făină 275 ml lapte dulce o linguriţă cu zahăr tos 10 g drojdie uscată 3 căţei de usturoi un ardei gras un castravete verde mărar sare piper smântână   Mod…

Read more »

Retete de post: Peste imbracat

26 February 2011
Retete de post: Peste imbracatO reteta de post de peste imbracat din: peste, pasta de rosii, ardei gras rosu, ardei gras verde, ceapa, mar, sare, piper, ulei si faina. Ingrediente: 1 kg peşte 1 cutie pastă de roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ceapă mică 1 măr mic sare piper negru măcinat ulei făină Mod…

Read more »

Rulouri cu crevete şi legume

25 February 2011
Rulouri cu crevete şi legumeO reteta de rulouri cu crevete si legume din: foi de placinta, creveti decorticati, dovlecel, rosii cherry, morcov, porumb baby, ciuperci, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper si sos de rosii picant Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 300 g crevete decorticaţi un dovlecel 250 g roşii cherry un morcov 200 g porumb baby…

Melci cu nucă

25 February 2011
Melci cu nucăO reteta de melci cu nuca din: foi de placinta, zahar tos, miez de nuca, miere, apa, pesmet, unt, zahar vanilat, esenta de rom, pudra de scortisoara, lamaie si frisca. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 200 g zahăr tos 200 g miez de nucă 100 g miere 300 ml apă 100 g pesmet 100…

Read more »

Pui cu sos de zmeură

25 February 2011
Pui cu sos de zmeurăO reteta delicioasa de pui cu sos de zmeura din: piept de pui, rosii, vin alb demisec, faina, apa, malai, sos de zmeura, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, ardei capia si ardei gras. Ingrediente: două piepturi de pui 3 roşii 200 ml vin alb demisec două linguri cu făină 500 ml apă 125…

Read more »

Minipizza cu ton

25 February 2011
Minipizza cu tonO reteta de minipizza cu ton din: apa, faina, drojdie, zahar tos, ulei de masline, sare, ton in ulei, ardei iute, fileuri de ansoe, ou, aptrunjel, piper, lamaie si o conserva de fructe de mare. Ingrediente: 300 ml apă 500 g făină 25 g drojdie o linguriţă cu zahăr tos două linguri cu ulei de…

Read more »

Retete de post: Peste marinat

25 February 2011
Retete de post: Peste marinatO reteta de post de peste marinat din: peste, ceapa, ulei, apa, vin alb, foaie de dafin, rozmarin si piper negru boabe. Ingrediente: 1 kg de peşte (file sau întreg) de care-ţi place 4 cepe potrivite 1/2 cană cu ulei 1 cană cu apa 1 pahar mare cu vin alb 1 foaie de dafin rozmarin…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Missy Mule (video)

25 February 2011
Cum se prepara Cocktail Missy Mule (video)O reteta foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Missy Mule

Read more »

Retete de post: Salata de patrunjel

25 February 2011
Retete de post: Salata de patrunjelO reteta de post de salata de patrunjel din: rosii, patrunjel, lamaie, germeni de grau si sare. Ingrediente: 1/2 kg roşii mai puţin zemoase 2 legături de pătrunjel 1 lămâie 2 linguri cu germeni de grâu sare   Mod de preparare: Taie roşiile cubuleţe mici şi pune-le într-un castron. Toacă pătrunjelul foarte mărunt şi pune-l…

Read more »

Cocktail Whimsy

25 February 2011

O reteta de Ccoktail Whimsy din votca, suc proaspat de ananas, cardial campari, sirop de rodii si sifon. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Cordial drinks Decoraţiune – căpşune pe margine, paie şi bucăţele de ananas în pahar   Se serveste la orice oră   Ingrediente: 4/70 votcă…

Read more »

Retete de post: Fursecuri cu alune

25 February 2011
Retete de post: Fursecuri cu aluneO reteta de post foarte simpla de fursecuri cu alune din: margarina, miere, zahar, zahar pudra, faina alb, alune, zeama de lamaie, cacao si sare. Ingrediente: 150 g margarină 2 linguri cu miere 5 linguri cu zahăr 20 de linguri cu zahăr pudră 250 g făină albă 80 g alune prăjite (nesărate) 1 lingură cu…

Read more »

Retete de post: Ciulama de ciuperci

25 February 2011
Retete de post: Ciulama de ciuperciO reteta de post foarte simpla si foarte gustoasa de ciulama de ciuperci din: faina, ciuperci, ulei, piper, sare si marar verde. Ingrediente: 4 linguri cu făină 300 g ciuperci proaspete ulei piper negru măcinat piper boabe sare mărar verde   Mod de preparare: Pune 2-3 linguri de ulei într-o cratiţă şi adaugă făina. Lasă…

Read more »

Retete de post: Vinete umplute

25 February 2011
Retete de post: Vinete umpluteO reteta de post de vinete umplute din: vinete, soia granule, pasta de rosii, ceapa, pesmet, ulei, cimbru, sare, piper boabe, piper macinat si otet. Ingrediente: 5 vinete 500 g soia granule 1 cutie pastă de roşii 2 cepe 2 linguri cu pesmet ulei cimbru sare piper boabe şi piper măcinat oţet   Mod de…

Read more »

Cocktail The Best

25 February 2011
Cocktail The BestO reteta de Cocktail The Best din brandy, caffe sport borghetti si cointreau. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – old fashioned Categorie – Cofee liqueur drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină   Ingrediente: 5/10 Brandy 3/10 Caffe Sport Borghetti 2/10 Cointreau   Preparare: Se amestecă rapid în shaker cele…

Read more »

Retete de post: Pasta de legume

25 February 2011
Retete de post: Pasta de legumeO reteta de post de pasta de legume din: morcov, telina, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, masline negre, ulei, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 ţelină mare 2 rădăcini de pătrunjel 4 cartofi 1 ceapă 10-15 măsline negre, fără sâmburi ulei suc de lămâie sare   Mod de preparare: Curăţă şi pune…

Read more »

Drob de carne de pui cu orez

24 February 2011
Drob de carne de pui cu orezO reteta de drob de carne de pui cu orez din: carne de pui, ficatei de pui, ceapa verde, usturoi verde, morcovi, orez, oua, sare, piper, ulei de floarea soarelui, marar, faina si spanac. Ingrediente: 500 g carne de pui 250 g ficăţei de pui o legătură ceapă verde două fire usturoi verde doi morcovi…

Read more »

Fursecuri colorate

24 February 2011
Fursecuri colorateO retete delicioasa de fursecuri colorate din: faina, amidon, unt, zahar tos, praf de oua, zahar vanilinat, ciocolata neagra, esenta de lamaie, sare, mere si sos de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 50 g amidon 200 g unt 150 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt două ouă zahăr vanilinat 200 g ciocolată neagră…

Read more »

Turtite de mălai cu cimbru si fasole

24 February 2011
Turtite de mălai cu cimbru si fasoleO reteta de turtite de malai cu cimbru si fasole din: faina, malai, apa, drojdie, fasole verde, pudra de scortisoara, unt, ardei capia, ardei iute, cimbru, sare, piper, ulei de floarea soarelui si sos de rosii picant Ingrediente: 150 g făină 130 g mălai 300 ml apă 15 g drojdie 500 g fasole verde 100…

Read more »

Salată de peşte marinat şi cartofi

24 February 2011
Salată de peşte marinat şi cartofiO reteta delicioasa de salata de peste si cartofi din: peste marinat, cartofi, ceapa alba, ceapa verde, castraveciori murati, morcov, gogosar murat, mustar picant, curry, maioneza, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte marinat 4 cartofi o ceapă albă o legătură ceapă verde doi cas­traveţi muraţi un morcov un gogoşar murat muştar picant pudră…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi ghimbir

24 February 2011
Prăjitură cu ciocolată şi ghimbirO reteta de prajitura cu ciocolata si ghimbir din: oua, zahar tos, faina, ghimbir, zahar vanilat, lapte, amidon, frisca, ciocolata neagra, cafea granulata, nuca de cocos. Ingrediente: opt ouă 180 g zahăr tos 100 g făină două linguri cu ghimbir ras două pliculeţe zahăr vanilinat 250 ml lapte dulce amidon alimentar 200 ml frişcă 100…

Read more »

Cocktail Shadow

24 February 2011
Cocktail ShadowO reteta de Cocktail Shadows din calvados, suc de lamaie, ricard, sifon si 4-5 picaturi de sirop de rodii. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Calvados Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Anis drinks Decoraţiune – o cireşă roşie, frunzuliţe de mentă, o felioară de lămâie şi paie Se serveste la orice oră   Ingrediente:…

Read more »

Spaghete cu muşchi de porc

24 February 2011
Spaghete cu muşchi de porcO reteta de spaghete cu muschi de porc din: spaghete, dovlecel, ardei capia, ardei iute, muschi de porc, miere, lamaie, ulei de masline, busuioc, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghete un dovlecel un ardei capia un ardei iute un kilogram muşchi de porc două linguri cu miere o lămâie ulei de măsline o…

Read more »

Retete de post: Ardei umpluti cu piure

24 February 2011
Retete de post: Ardei umpluti cu piureO reteta de post de ardei umpluti cu piure din: ardei gras, cartofi, morcovi, ceapa, pasta de rosii, sare, piper, verdeata si ulei. Ingrediente: 8 ardei grasi 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 cutie pasta de rosii sare piper verdeata ulei   Mod de preparare: Fierbe cartofii si morcovii, nu foarte tare. Lasa-i sa…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Abbey

24 February 2011
Cum se prepara Cocktail AbbeyO reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Abbey.   Ingrediente: 1.5 oz of Gin 3/4 oz of Lillet Blanc 3/4 oz of Orange Juice 2 dashes of Bitters

Read more »

Retete de post: Peste umplut cu masline

24 February 2011
Retete de post: Peste umplut cu maslineO reteta de post de peste umplut cu masline din: peste, masline negre, miez de nuca, felii de franzela, usturoi, lamaie, sare, piper boabe si ulei. Ingrediente: 1 kg de peşte întreg 300 g măsline negre 50 g miez de nucă 2 felii de franzelă 5-6 căţei de usturoi 1 lămâie sare piper boabe ulei…

Read more »

Plăcintă cu carne de vita

24 February 2011
Plăcintă cu carne de vitaO reteta delicioasa de placinta cu carne de vita din: faina, galbenusuri, smantana, untura, lamaie, carne de vita, oua, ceapa verde, paine, patrunjel, marar, smantana, sare, piper, cimbru si bulion Ingrediente: pentru aluat: 450 g făină două gălbenuşuri două linguri cu smântână 280 g untură o lămâie pentru umplutură: 500 g carne de vită două…

Read more »

Salată de ţelină cu ananas

24 February 2011
Salată de ţelină cu ananasO reteta foarte simpla de salata de telina cu ananas din: telina, mere, ananas, miez de nuca si suc de lamaie. Ingrediente: o ţelină mare două-trei mere ananas din compot o cană cu miezuri de nucă tăiaţi mărunt suc de lămâie   Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se dă pe răzătoarea mare. La fel…

Read more »

Ciorbă de roşii cu bame

24 February 2011
Ciorbă de roşii cu bameO reteta foarte simpla si gustoasa de ciorba de rosii cu bame din: rosii, ceapa verde, orez, bame, sare, ulei si paturnjel verde tocat. Ingrediente: o jumătate de kg de roşii două legături de ceapă verde sau o ceapă mare 3 linguri de orez 300 g bame o lingură de sare două linguri de ulei…

Read more »

Piept de rata cu sos de portocale

24 February 2011
Piept de rata cu sos de portocaleO reteta delicioasa de piept de rata cu sos de portocale din: piept de rata, portocale, vin alb sec, lichior de portocale, zahar, supa de pasare, ulei, foi de dafin, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 piept de rata 300 g portocale 200 ml vin alb sec 1 ceapa 30 ml lichior de portocale 10 g…

Read more »

Retete de post: Cornulete cu mere

24 February 2011
Retete de post: Cornulete cu mereO reteta de post de cornulete cu mere din: ulei, bors, praf de copt, faina, mere, zahar, scortisoara, si zahar vanilat. Ingrediente: aluat: 1/2 l ulei 350 ml borş un praf de copt făină cât cuprinde Umplutură: 1 kg de mere dulci 1 cană cu zahăr scorţişoară ulei zahăr vanilat pentru pudrat   Mod de…

Read more »

Cocktail Lay-Off

24 February 2011
Cocktail Lay-OffO reteta de cocktail Lay – Off din gin, suc proaspat de portocala, vermut alb si bitter campari. Calitate – alcoolic Bază – gin Pahar – cupă duba de cocktail Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă roşie pe margine   Se serveste înainte de mese  …

Read more »

Retete post: Prajitura de post

24 February 2011
Retete post: Prajitura de postO reteta de post de prajitura din: mere, gris, zahar, faina si ulei. Ingrediente: două kg mere o cană mare şi jumătate de griş o cană şi jumătate de zahăr o cană de făină 5-6 linguri de ulei   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă merele de coajă, iar apoi se taie felii…

Read more »

Tocana de masline cu verdeata

24 February 2011
Tocana de masline cu verdeataO reteta delicioasa de tocana cu masline si verdeata din: masline, rosii, piper, telina, faina, frunze de patrunjel, ceapa, ulei, frunza de dafin, supa de zarzavat, sare si marar. Ingrediente: 300 g măsline 600 g roşii piper 100 g ţelină 20 g făină câteva frunze de pătrunjel 200 g ceapă ulei o frunză de dafin…

Read more »

Retete de post: Peşte la cuptor

24 February 2011
Retete de post: Peşte la cuptorO reteta de post de peste la cuptor din: peste, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii in bulion, lamaie, boabe de piper negru, ulei si vin alb sec. Ingrediente: 1 kg de peşte 3 cepe mari 3 morcovi 2 foi de dafin 1 ardei gras 1 cutie roşii în bulion 1 lămâie 10 boabe de piper…

Read more »

Muschi de porc cu cu sos si portocale

24 February 2011
Muschi de porc cu cu sos si portocaleO reteta de muschi de porc cu portocale din: carne de porc impanata, usturoi, portocale, zahar brun, ulei sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc putin impanata 4 catei de usturoi 350 g portocale 1 lingura cu zahar brun ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carnea felii mai groase, condimenteaz-o dupa…

Read more »

Tartine cu branza si fructe

24 February 2011
Tartine cu branza si fructeO reteta simpla de tartine cu branza si fructe din: paine  cu seminte, portocale, kiwi, branza de vaci, mozzarela, smantana, iaurt, lamaie, patrunjel si sare. Ingrediente: paine cu seminte 100 g portocale 1 kiwi 100 g branza de vaci 75 g mozzarela foarte slaba 2 linguri cu smantana 2 linguri cu iaurt 1 lamaie 1…

Retete de post: Crema de cartofi

24 February 2011
Retete de post: Crema de cartofiO reteta de post de crema de cartofi din: patrunjel cartofi, telina, marar, sare, piper, smantana vegetala. Ingrediente: 4-5 cartofi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper 2 linguri cu smântână vegetală   Mod de preparare: Curăţă, spală şi pune la fiert legumele în…

Read more »

Sarmale cu arpacas

24 February 2011
Sarmale cu arpacasO reteta de post de sarmale cu arpacas din: varza murata, ceapa, arpacas, miez de nuca, morcovi, suc de rosii, vin, piper, sare si ulei. Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 150 g arpacaş 250 g miez de nucă zdrobită 2 morcovi 500 ml suc de roşii 200 ml vin piper sare  ulei   Mod…

Read more »

Retete de post: Saratele cu mac

24 February 2011
Retete de post: Saratele cu macO reteta de post foarte usoara de saratele cu mac din: faina, cartofi, margarina, chimen, mac, sare si sare grunjoasa. Ingrediente: 250 g făină 250 g cartofi 250 g margarină 25 g chimen mac sare sare grunjoasă   Mod de preparare: Fierbe cartofii în apă cu sare. Zdrobeşte-i cu o furculiţă. Adaugă margarina, făina şi…

Read more »

Supă cremă de ciuperci cu smantana, patrunjel verde si crutoane

24 February 2011
Supă cremă de ciuperci cu smantana, patrunjel verde si crutoaneO reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci cu smantana, patrunjel verde si crutoane din: unt, faina, lapte, supa, ciuperci, ceapa, sare si usturoi, smantana si patrunjel verde Ingrediente: unt 100 g două linguri de făină lapte 500 ml supă 1,5 1 ciuperci proaspete sau conservate 200 g ceapă 30 g sare şi…

Read more »

Cocktail Gas-Bag

24 February 2011

O reteta de cocktail Gas-Bag din votca, suc proaspat de capsune, bitter campari si vin spumos. Acest Sparkling poate fi consumat ca aperitiv şi este o băutură excelentă de după-amiază contra setei. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine…

Read more »

Retete de post: Pizza cu spanac

24 February 2011
Retete de post: Pizza cu spanacO reteta de post de pizza cu spanac din: faina, drojdie uscata, zahar, sare, ulei, spanac, cascaval de post si sare. Ingrediente: aluat: 2 căni cu făină 1 plic de drojdie uscată 1 linguriţă cu zahăr sare ulei umplutura: 500 g spanac caşcaval de post dat pe râzătoare sare Mod de preparare: Frământă, din toate…

Read more »

Retete de post: Pilaf rosu

24 February 2011
Retete de post: Pilaf rosuO reteta de post de pilaf rosu din: fasole rosie, orez, ceapa, morcovi, ardei gras, suc de rosii, sare, ulei si foi de dafin. Ingrediente: 500 g fasole roşie 1 cană cu orez 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 150 ml suc de roşii sare ulei 2 foi de dafin   Mod de preparare:…

Read more »

Portocală in ţest

23 February 2011
Portocală in ţestO retete delicioasa de portocala in test din: portocale, lamaie, mandarine, zahar, zahar vanilat, faina, apa, unt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g portocale 1 lamaie 2 mandarine 2 linguri zahar 2 pliculete cu zahar vanilat pentru aluat: 300 g faina 150 ml apa 200 g unt 1 lingura cu ulei sare   Mod de…

Read more »

Cum se prepara Lasagna (video)

23 February 2011
Cum se prepara Lasagna (video)O reteta video foarte usoara si foarte delicioasa despre cum se prepara Lasagna. Lasagna de casa cu salata de gradina. Specific italienesc devenit faimos in toata lumea. Ingrediente: 200 g pre-cooked lasagne sheets 70 g grated parmesan 1 recipe for Bolognese sauce (from Videojug) 380 ml milk 45 g butter 3 tbsp flour 1 pinch…

Read more »

Cocktail Day Dream

23 February 2011
Cocktail Day DreamO reteta de cocktail Day Dream din bourbon whiskey, crema de menta verde si rabarbaro zucca Calitate – alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey Pahar – old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – frunzuliţe de mentă în pahar (facultativ)   Se serveste după cină   Ingrediente: 6/10bourbon whiskey 3/10 cremă de mentă…

Read more »

Retete de post: Pateuri cu gem

23 February 2011
Retete de post: Pateuri cu gemO reteta de post de pateuri cu gem din: gem de capsune, margarina, ulei, faina, apa si sare. Ingrediente: 1 borcan cu gem de căpşune pentru aluat: 200 g margarină  40 ml ulei 400 g făină  120 ml apă  sare   Mod de preparare: Frământă bine 350 g făină cu apa, uleiul şi un praf…

Read more »

Tort de cafea

23 February 2011
Tort de cafeaO reteta de tort de cafea din oua, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat, boabe de cafea, zahar, unt si lichior de cafea. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 10 linguri zahar 7 linguri faina coaja de lamaie 2 pliculete zahar vanilat pentru sirop: 10 boabe cafea o lingurita cafea 150 g zahar 75 ml apa…

Read more »

Retete de post: Supă de dovlecei

23 February 2011
Retete de post: Supă de dovleceiO reteta de post de supa de dovlecei din: dovlecei, mazare, patrunjel, cartofi, morcov, ceapa, ulei de masline, patrunjel si salvie. Ingrediente: 3 dovlecei  200 g mazăre congelată 1 rădăcină de pătrunjel 4 cartofi 1 morcov 1 ceapă 50 ml ulei de măsline sare pătrunjel salvie   Mod de preparare: Taie legumele cubuleţe. Pune la…

Read more »

Retete de post: Bruschete cu dovlecei si patrunjel

23 February 2011
Retete de post: Bruschete cu dovlecei si patrunjelO reteta de bruschete cu dovlecei din: paine, dovlecei, cascaval de post, margarina, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1 pâine 2 dovlecei 200 g caşcaval de post 100 g margarină 6 căţei de usturoi pătrunjel   Mod de preparare: Taie dovleceii felii subţiri. Trage-i în puţină margarină topită. Separat, freacă restul de margarină cu usturoiul zdrobit.…

Read more »

Retete de post: Mancare de prune uscate

23 February 2011
Retete de post: Mancare de prune uscateO reteta foarte simpla de mancare de prune uscate din: prune uscate, ceapa, zahar, faina, ulei si sare. Ingrediente: 500 g prune uscate 2 cepe 50-100 g zahăr 50 g făină 100 ml ulei sare Mod de preparare: Pune prunele la înmuiat în apă rece, câteva ore. Dacă te grăbeşti, lasă-le în apă călduţă 30…

Read more »

Retete de post: Guguluf cu ciocolata

23 February 2011
Retete de post: Guguluf cu ciocolataO reteta de gulguf cu ciocolata din: ulei, faina, zahar, apa, praf de copt, otet, zahar vanilat, scortisoara, zahar pudra si ciocolata neagra de post. Ingediente: 500 g făină 150 ml ulei 400 g zahăr 250 ml apă 1 pliculeţ cu praf de copt 20 ml oţet 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 15 g scorţişoară…

Read more »

Prajitura Cer înstelat

23 February 2011
Prajitura Cer înstelatO reteta de prajitura cer instelat din: oua, praf de copt, cacao, faina, zahar vanilat, sare, lapte, nuci, unt, stafide si fulgi de cocos. Ingrediente: 5 oua un praf de copt 100 g cacao 150 g faina 2 plicuri zahar vanilat un praf de sare o canita de lapte 50 nuci macinate un pachet de…

Read more »

Retete de post: Paste cu rosii

23 February 2011
Retete de post: Paste cu rosiiO reteta doarte simpla si delicioasa de paste cu rosii din: spaghete fara ou, rosii, ardei gras, ardei iute, praz, margarina, busuioc, oregano, ulei si sare. Ingrediente: 200 g spaghete fără ou 3 roşii 1 ardei gras 1 ardei iute 1 fir de praz 1 lingură cu margarină busuioc oregano ulei sare Mod de preparare:…

Read more »

Retete de post: Mancare de cartofi cu nucsoara

23 February 2011
Retete de post: Mancare de cartofi cu nucsoaraO reteta de mancare de cartofi cu nucsoara din: cartofi, dovlecel, ceapa, suc de rosii, ardei gras, marar, patrunjel, nucsoara, boabe piper, ulei si sare. Ingrediente: 700 g cartofi 1 dovlecel 2 cepe 100 ml suc de roşii 1 ardei gras mărar pătrunjel nucşoară boabe de piper ulei sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii,…

Read more »

Cocktail Za Za

23 February 2011
Cocktail Za ZaO reteta de cocktail Za Za din gin, dubonet si doua picaturi de angostura bitter. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – fără   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 7/2 gin 1/2 Dubonnet două picături de Angostura Bitter Citat în unele…

Read more »

Retete de post: Andive cu năut

23 February 2011
Retete de post: Andive cu năutO reteta delicioasa de andive cu naut din: naut, andive, ceapa, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, rozmarin si foi de dafin. Ingrediente: 1 andivă 150 g năut 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu ulei de măsline 1 linguriţă cu zeamă de lămâie rozmarin 2 foi de dafin   Mod de…

Read more »

Retete de post: Bruschete cu ciuperci si nucsoara

23 February 2011
Retete de post: Bruschete cu ciuperci si nucsoaraO reteta foarte simpla si delicioasa de bruschete cu ciuperci si nucsoara din: ciuperci, apa, unt, ulei de masline, nucsoara, lamaie, verdeata si 1 bagheta. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 50 ml apă 50 g unt 50 g ulei de măsline 1 usturoi mare 3 g nucşoară 1 lămâie mică 100 g verdeaţă 1 ba­ghetă…

Read more »

Rulada de curcan cu spanac

23 February 2011
Rulada de curcan cu spanacO reteta de rulada de curcan cu spanac din: piept de curcan, ficat de vita, rozmarin, piept ardelenesc, ou, spanac, ceapa, felii de paine, vin alb, apa, sare si piper. Ingrediente: un kilogram piept curcan 200 g ficat vita rozmarin 150 piept ardelenesc un ou 300 g spanac o ceapa 2 felii de paine 200…

Read more »

Retete de post: Prăjitură cu morcovi, tofu si cremă de cocos

23 February 2011
Retete de post: Prăjitură cu morcovi, tofu si cremă de cocosO reteta de post de prajitura cu morcovi, tofu si crema de cocos din: morcov ras fin, tofu, suc de mere, faina de grau, zahar brun, bicarbonat de sodiu, scortisoara, stafide, zahar, amidon de porumb, lapte de cocos light, esenta de vanilie, nuca de cocos, minicarote si frisca vegetala. Ingrediente: blat: 4 – 1/2 căni…

Read more »

Rulada de carne cu oua si rozmarin

23 February 2011
Rulada de carne cu oua si rozmarinO reteta de rulada de carne cu oua din: carne tocata, sunca presata, paine, lapte, oua, rozmarin, sare, piper, vin alb si oua. Ingrediente: 1 kg carne tocată amestec 200 g şuncă presată tăiată cubuleţe 4 felii pâine 1 cană cu lapte 2 ouă rozmarin (sau pătrunjel) sare piper 150 ml vin alb 6 ouă…

Read more »

Tartă din cartofi si carne

23 February 2011
Tartă din cartofi si carneO reteta de tarta din cartofi si carne din: ceapa, carne tocata, morcovi, ardei gras galben, ardei gras rosu, oua, sare, piper, ardei iute, ulei, faina, drojdie, ulei de masline, cartofi, sare, grasime si pesmet pentru uns tava. Ingrediente: 500 g carne tocată 1 ceapă 100 g morcovi 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras…

Read more »

Retete de post: Supa de ceapa cu tofu

23 February 2011
Retete de post: Supa de ceapa cu tofuO reteta de post de supa de ceapa cu tofu din: ceapa, ulei, faina, ceapa verde sau praz, vin alb, tofu, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe mijlocii 3 linguri de ulei 2 linguri de făină 1 legătură de ceapă verde sau 1 fir de praz 100 ml vin alb 100 g tofu sare piper…

Read more »

Caracatiţă a la Gallega

23 February 2011
Caracatiţă a la GallegaO reteta absolut delicioasa de caracatita a la Gallega din: caracatita, cartofi, sare grunjoasa, boia dulce, boie iute si ulei de masline Ingrediente: o caracatiţă de 500 gr 2 cartofi mari sare grunjoasă boia dulce boia iute ulei de măsline   Mod de preparare: Se curăţă caracatiţa şi se pune întro oală minune cu 1/4…

Read more »

Fondue din brânzeturi

23 February 2011
Fondue din brânzeturiO reteta de fondue din branzeturi cu branza tip svaiter, branza cu mucegai, branza gouda, branza edam, supa de legume, nucsoara, sherry, paine neagra si vin alb. Ingrediente: 150 g brânză tip şvaiţer 150 g brânză cu muce­gai 150 g brânză Gouda 100 g brânză Edam 120 ml supă de legume 1 vârf de cuţit…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Scofflaw (video)

23 February 2011
Cum se prepara Cocktail Scofflaw (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Scofflaw. Ingrediente: 2 oz Rye Whiskey 1 oz Dry Vermouth 1/2 oz Lemon Juice 1/4 oz Pom Dash of Orange Bitters

Read more »

Deliciu cu crema de ciocolata

23 February 2011
Deliciu cu crema de ciocolataO reteta absolut delicioasa din oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, galbenusuri, cacao, portocala din dulceata sau confiate, sirop de zahar ars si o lingura de coniac. Ingrediente: pentru foi: 6 oua 6 linguri zahar 2-3 pliculete zahar vanilat 4 linguri faina pentru crema: 300 g unt 4 galbenusuri o canita de lapte 300 h…

Read more »

Retete de post: Negresă cu nuci

23 February 2011
Retete de post: Negresă cu nuciO reteta de post de negresa cu nuci si zahar, apa, ulei, faina, bicarbonat, cacao, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala si nuci. Ingrediente: 1 cană şi jumătate de zahăr 1 cană şi jumătate de apă 1 cană de ulei 3 căni de făină 1 lingu­riţa de bicarbonat 3 linguri de…

Read more »

Rulouri cu varza si carnaciori cabanos

23 February 2011

O reteta de rulouri cu varza si carnaciori cabanos din: aluat de placinta, varza, cabanos, unt, galbenus, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: un pachet de aluat pentru plăcintă 300 g varză 500 g cabanos 20 g de unt un gălbenuş o lingură de ulei pătrunjel verde   Mod de preparare: Se crestează cârnăciorii şi se…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 14, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: