RSS

Retete culinare de Paşti #16

16 Apr

Retete de Paste:

Ciorba de fasole cu costita si smantana

23 December 2010
Ciorba de fasole cu costita si smantana  Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afu­mată 1 lingură făină 100 g ceapă 150 ml smân­tână sare 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe foc…

Read more »

Sufleu de şuncă

23 December 2010
Sufleu de şuncăIngrediente sufleu:  250 g şuncă presată 4 ouă 125 g smântână 1 lingură brânză rasă 2 lin­guri margarină sau unt sare piper Ingrediente sos: 4 ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină Mod de preparare: Freci margarina cu gălbe­nuşurile, smântână şi brânza rasă şi adaugi şunca tocată. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare,…

Read more »

Papiote de carne cu brânză şi sos alb

23 December 2010

  Ingrediente: 8 felii de carne de porc 100 g brânză proaspătă de vaci 1 căţel de usturoi 1 legătură mărar 1 cană lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 500 g legume congelate sare piper boia   Mod de preparare: Speli carnea, o baţi ca pentru şniţele, piperezi, sărezi şi presari boia. Amesteci brânza…

Read more »

Cocktail Le-Mon Amour

23 December 2010
Cocktail Le-Mon Amour  Pahar – Martini Garnitura: Stafide si o frunza de lemon gras   Ingrediente: 40 ml vodcă 30 ml De Kuyper Sour Apple 10 ml De Kuyper Parfait Amour 20 ml fresh lemon juice 2 linguriţe de stafide 10 g frunze de lemongrass   Mod de preparare: Zdrobiţi stafidele şi frunzele de lemongrass tăiate mărunt…

Read more »

Bisteeya

23 December 2010
BisteeyaPreparat specific marocan Ingrediente: 5 linguri de unt 100 g ceapă sare piper o jumătate de cană de migdale o lingură de zahăr două linguri de făină o jumătate de cană de suc de lămâie o legătură de pătrunjel verde o cană şi jumătate de supă de pui două gălbenuşuri doi pui un vârf de…

Read more »

Om de zăpadă (desert)

23 December 2010
Om de zăpadă (desert)  Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr 70 g margarină 2 ouă 2 linguri cu miere 200 ml lapte 1 pliculeţ cu praf de copt 400 g făină Pentru glazură: 200 g zahar pudră 200 g margarină 100 ml lapte • 100 ml rom 2 linguri cu cacao Pentru decor: 200 g cocos câteva bomboane…

Read more »

Bors cu sfecla si slanina

23 December 2010
Bors cu sfecla si slaninaIngrediente: 500 g carne 400 g varză 4 cartofi 1 sfeclă roşie 172 pahar bulion de roşii 1/2 pahar smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 felie slănină 1 cană borş 1 lingură unt 1 lingură făină 3 roşii din conservă sare piper 2 foi de dafin ienibahar 1 legătură pătrunjel   Mod…

Read more »

Plăcintă cu carne de porc şi mere

23 December 2010
Plăcintă cu carne de porc şi mere  Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 felii şuncă afu­mată 2 mere 5 linguri ulei 1 ceapă 2 morcovi 1 ou 1 pachet foi de plăcintă sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o fierbi in apa cu sare timp de 10-15 minute, după care o scurgi şi o treci de două ori…

Read more »

Mancare de varza cu gogosele de cartofi

23 December 2010
Mancare de varza cu gogosele de cartofiIngrediente: 1 varză murată mică 250 g şunculiţă afu­mată 3 linguri ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură mărar uscat piper boabe Ingrediente gogoşi de cartofi : 750 g cartofi 150 g făină 2 ouă pătrunjel verde piper boabe   Mod de preparare: Tai varza mărunt, o amesteci cu şunculiţă tăiată cubuleţe, adaugi ulei,…

Read more »

Crap cu sos de ţelină şi piper roşu

23 December 2010
Crap cu sos de ţelină şi piper roşu  Ingrediente: 1 bucată file de crap 1 ţelină mare 1 ceapă 3 linguri unt 200 g smântână 5 linguri ulei 1 lămâie sare piper roşu boabe   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti într-o lingură de unt şi adaugi ţelina curăţată şi tăiată felii. Pui sare, piper, o cană de…

Read more »

Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi

23 December 2010
Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi  Ingrediente: 600 g limba de porc 2 castraveti murati 2 oua 1lingura muştar 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 pahar de ulei oţet sare   Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare şi puţin oţet pentru 1 oră. Pui la fiert şi un ou…

Read more »

Tort crocant

23 December 2010
Tort crocant  Ingrediente: Pentru blat: 100 g ciocolată 100 g unt 120 g fulgi de porumb 100 g alune Pentru cremă: 10 foi de gelatină câteva piersici din compot 500 ml iaurt de piersici 75 g zahăr 400 ml frişcă Pentru decor: 1 portocală 1 kiwi 200 g frişcă 50 g fulgi de porumb struguri  …

Read more »

Pljeskavica

23 December 2010
Pljeskavica  Ingrediente: carne de vită tocată 350 grame sare 7 grame   Mod de preparare: Carnea se întinde pe farfurie pentru a căpăta forma rotundă apoi se pune pe grătar pe jarul foarte încins.   Poftă bună!

Read more »

Aspic cu legume si tacamuri de curcan

23 December 2010
Aspic cu legume si tacamuri de curcan  Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt  20 ml coniac 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte ori este nevoie. Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la jumătate, strecoar-o uşor, pentru a se…

Read more »

Rulou din carne de vitel cu branza

23 December 2010
Rulou din carne de vitel cu branzaIngrediente: 1 şi 1/2 kg carne de viţel 300 g telemea 100 g unt 1 ceaşcă de vin 1 legătură pătrunjel sare cim­bru piper   Mod de preparare: Desfaci carnea cu cuţitul, astfel încât să-ţi iasă o foaie pe care o sărezi şi o piperezi. Tai telemeaua bucăţi mai mari, le aşezi în mijlocul foii…

Read more »

Frigărui transilvănene

22 December 2010
Frigărui transilvănene  Ingrediente: 2 rinichi 150 g slănină 100 ml lapte 1 legă­tură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi rinichii de pieliţe şi de grăsime, îi speli, îi opăreşti şi-i laşi în lapte fierbinte pentru 1/2 de oră. îi scoţi apoi, îi tai bucăţele pe care le înfigi pe beţe de frigărui, alternând cu…

Read more »

Supă ardelenească cu pâine şi brânză

22 December 2010

Ingrediente:  5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa, tai…

Read more »

Schnitzel Karadjordjev

22 December 2010
Schnitzel Karadjordjev  Ingrediente: muşchiuleţ de porc 250 grame caimac de lapte 50 grame făină 20 grame pesmet 20 grame 2 ouă sos Tartar sare   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate, se bate împreună cu caimacul de lapte, se rulează, iar apoi se dă prin ou, făină şi pesmet. Se prăjeşte în ulei după…

Read more »

Aripioare de pui cu sos de muştar

22 December 2010
Aripioare de pui cu sos de muştarIngrediente:  500 g aripioare de pui 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 3 linguri muştar 1 pahar vin alb ulei sare piper ienibahar 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli aripioarele de pui, le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti în ulei încins 10 minute. Cât timp se rumenesc, pregăteşti…

Read more »

Prăjitură cu mălai

22 December 2010
Prăjitură cu mălaiIngrediente: 2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100 g brânză de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Amesteci laptele cald cu mălaiul şi-l laşi deoparte o oră. Adaugi apoi un praf de sare, bicarbonatul, uleiul şi zahărul. Torni compoziţia într-o tavă tapetată…

Read more »

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

22 December 2010
Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 kg cartofi 3 bu­căţi hrean 1 linguriţă oţet 5-6 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine ciola­nul, îl opăreşti şi îl pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi cartofii, îi tai sferturi şi-i pui la fiert în altă oală. Dai hreanul…

Read more »

Cocktail El Calvador

22 December 2010
Cocktail El Calvador  Pahar: Martini Garnitură: Frunză de mentă   Ingrediente: 50 ml Busnel Calvados 20 ml Blue Earl Grey tea 25 ml Granny Smith Apple juice 5 ml gomme syrup (sirop de zahăr) 10. ml fresh lime juice 8 frunze de mentă proaspătă   Mod de preparare: Amestecaţi puternic cele şase ingrediente în shaker şi strecuraţi…

Read more »

Rulouri de aluat cu şuncă afumată

22 December 2010
Rulouri de aluat cu şuncă afumatăIngrediente aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri apă caldă Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură margarină, 1 lin­gură făină, 2 linguri lapte, sare, piper, măghiran.   Mod de preparare: Amesteci făina cu uleiul, drojdia desfăcută în apă caldă şi frămânţi un aluat elastic pe…

Read more »

Gogosele umplute

22 December 2010
Gogosele umpluteIngrediente aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3 linguri lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză.   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, îi cureti de coaja, ii zdrobesti cat sunt calzi, dar nu fierbinti, ca sa nu…

Read more »

Ciorbă cu ciolan de porc afumat

22 December 2010
Ciorbă cu ciolan de porc afumat  Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi ardei capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel ouă smântână   Mod de preparare: Ciolanul de porc se spală, se pune într-o oală cu…

Read more »

Djej Emshmel

22 December 2010
Djej EmshmelPreparat specific marocan  Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o ceapă tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe de ghimbir ras o linguriţă de chimion măcinat 3-4 căni de supă sau apă o jumătate de lingură de pătrunjel sare piper un vârf de cuţit de şofran coajă…

Read more »

Ruladă Na Zaru

22 December 2010
Ruladă Na Zaru  Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe afumătură de porc 60 grame   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate apoi se rulează împreună cu brânza topită şi afumătura după care se pune pe grătar. Se serveşte ca atare.   Poftă bună!

Read more »

Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară

22 December 2010
Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară  Ingrediente: 300 g ciuperci două cepe roşii 4 roşii o vânătă 24 frunze de dafin o căpăţână de usturoi un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 300 ml ulei 50 ml apă pu­dră de scorţişoară jumătate de lămâie sare piper boia iute ardei iute uscat   Mod de preparare: Vânătă se spală, se taie cuburi…

Read more »

Bărcuţe cu gem

22 December 2010
Bărcuţe cu gem  Ingrediente: gem de vinsine pentru aluat: 2 oua 59 g drojdie proaspata 100 g unt 100 g zahar sare 200 ml lapte 2 pahare cu faina   Mod de preparare: Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. Bate ouăle cu sare. Adaugă drojdia şi amestecă până se dizolvă. Toarnă treptat untul topit şi…

Read more »

Tartă cu ananas si mentă

22 December 2010
Tartă cu ananas si mentă  Ingrediente: 600 g făină 370 g unt praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă 500 g brânză de vaci o conservă ananas două linguri de seminţe de mac sare o lingură de mentă tocată zahăr pidră   Mod de preparare: Intr-un vas mai mare se pun făina, un pliculeţ cu praf de…

Read more »

Macaroane cu legume si carne de porc

22 December 2010
Macaroane cu legume si carne de porc  Ingrediente: 500 g carne 500 g macaroane 2 mor­covi 1 ţelină 2 ră­dăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă mare 5-6 foi de dafin piper boabe sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele şi le pui la fiert într-o oală mare cu carnea, frunzele de dafin şi câteva boabe de piper.…

Read more »

Supă de hrean cu smântână

22 December 2010

  Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lin­gură unt 2 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă afu­mată 1/2 pâine 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca să…

Read more »

File de macrou cu sos de roşii

22 December 2010
File de macrou cu sos de roşii  Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii doi ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie două cepe 5 căţei de usturoi o lingură de pastă de tomate sare piper pătrunjel orez   Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi…

Briose cu mac şi gem de coacăze roşii

22 December 2010
Briose cu mac şi gem de coacăze roşii  Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o lingură de mentă tocată sare o linguriţă de praf de copt gem de coacăze roşii   Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună cu…

Read more »

Savarina din gris cu frisca

22 December 2010

  Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie 1 pachet praf de frişcă 150 ml lapte   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi baţi în continuare…

Read more »

Tortilla cu legume si busuioc

22 December 2010
Tortilla cu legume si busuioc  Ingrediente: lipii arăbeşti 200 g mazăre 200 g fasole verde un sfert de ţelină 200 g fasole albă păstăi un morcov doi ardei capia busuioc praz 200 g ciuperci sare piper ulei de măsline ardei iute fasole roşie boabe   Mod de preparare: Fasolea verde, fasolea albă şi mazărea se pun la fiert cu…

Read more »

Negresă cu grapefruit

22 December 2010
Negresă cu grapefruit  Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao 25 g amidon ali­mentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă un pliculeţ praf de copt sare zahăr vanilinat 100 g alune o lingură de esenţă de rom sos de ciocolată   Mod de preparare: Gălbenuşurile…

Read more »

Supă-cremă de pui

22 December 2010
Supă-cremă de pui  Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml lapte 1 ceapa patrunjel sare   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă ceapa întreagă, cartofii, ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe. Lasă-le să fiarbă…

Read more »

Tarte cu ton si rozmarin

22 December 2010
Tarte cu ton si rozmarin  Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde două fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3 ouă 50 g parmezan o legătură ceapă verde ulei de măsline pesmet sare piper unt   Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu…

Read more »

Budincă de cartofi

22 December 2010
Budincă de cartofi  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g bacon 40 g unt patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în bucăţi mari. Intr-un castron, bate bine ouăle cu un praf de sare…

Read more »

Alaviscă

22 December 2010
Alaviscă  Ingrediente: 3 foi de napolitane 3 albuşuri 150 g zahăr 2 linguri miere 150 g nucă prăjită şi măcinată 50 g stafide   Mod de preparare: Laşi stafidele la înmuiat pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă pe baie de aburi, adaugi zahărul treptat şi baţi în continuare până se topeşte. Pui şi mierea…

Read more »

Coaste de porc inabusite

22 December 2010
Coaste de porc inabusite  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de porc 2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare marar verde Mod de preparare: Tai cartofii în cuburi, apoi îi pui la fiert. Separat, căleşti ceapa ş morcovul tocate şi scăricica. Stingi cu două căni cu apă…

Read more »

Supă Harira

22 December 2010
Supă HariraPreparat specific marocan  Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de pastă de tomate 450 g roşii prunişoare o ceapă medie o legătură de coriandru proaspăt o legătură mică de pătrunjel două tije de ţelină 4…

Read more »

Omletă cu cârnati si miez de nucă

22 December 2010
Omletă cu cârnati si miez de nucă  Ingrediente: 4 cârnaţi 4 ouă doi căţei de usturoi o ceapă 50 g miezuri de nucă 100 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de boia dulce două roşii o linguriţă de oregano uscat ulei sare piper murături de sezon pâine neagră   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se…

Read more »

Taci şi-nghite(galuste)

22 December 2010
Taci şi-nghite(galuste)Ingrediente: 400 g mălai 1 l lapte 100 g unt 300 g brânză de burduf sau caşcaval ras 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert ouăle în apă cu puţin oţet. Fierbi laptele şi când dă în clocot adaugi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu făcăleţul şi laşi să mai fiarbă…

Read more »

Tartă cu şuncă si castraveti muraţi

22 December 2010
Tartă cu şuncă si castraveti muraţi  Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 ou 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură :150 g şuncă afu­mată, 50 g făină, 250 ml lapte, 2 linguri smântână, 3 ouă, 2 castraveciori muraţi, 170 g caşcaval.   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, oul, apa caldă şi un praf de sare până obţii…

Read more »

Carnaţi in sos de vin

22 December 2010
Carnaţi in sos de vin  Ingrediente: 4-6 carnaţi de casa 1 kg cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 1 pahar vin 1 ceşcuţă cu sos de roşii patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Pune cartofii întregi la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, taie ceapă mărunt şi căleşte-o în ulei, după care adaugă ardeii graşi…

Read more »

Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac

22 December 2010
Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de macIngrediente blat 1: 300 g făină 200 g unt 80 g zahăr 2 ouă 1 lingură gem de căpşuni 1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 300 g mac, 100 g pesmet, 125 g zahăr, 200 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie. Ingrediente blat 2:165 g făină, 3 ouă, 100…

Read more »

Tocană de carne cu găluşte de brânză

21 December 2010
Tocană de carne cu găluşte de brânzăIngrediente tocană:       1 şi 1/2 kg carne de porc 2 linguri untură 10 cepe boia sare 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente găluşte: 100 g brânză de vaci 1 lingură griş 1 lingură rasă de făină 1 ou sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o căleşti în untură. Cureţi ceapa, o…

Read more »

Pui cu sos de soia şi legume

21 December 2010
Pui cu sos de soia şi legume  Ingrediente: 8 ciocanele de pui 3 linguri de sos de soia 500 g dovleac de plăcintă cartofi o salată verde o linguriţă de ghimbir ras 100 g unt două linguri de suc de lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper oregano   Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se spală, se…

Read more »

Cocktail Margarita on the rocks

21 December 2010
Cocktail Margarita on the rocks  Pahar-  Tumbler or small Collins  Garnitura – O felie de lime si sare pe jumatate din buza paharului   Ingrediente: 60 ml Tequila silver 25 ml fresh lime juice 20 ml Cointreau Top-up lager beer   Mod de preparare: Amestecaţi puternic primele trei ingrediente în shaker, strecuraţi peste gheaţa cuburi în paha­rul tumbler, după…

Read more »

Cartofi taranesti cu afumatura

21 December 2010
Cartofi taranesti cu afumatura  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 200 g şuncă afu­mată 1 legătură mărar sare piper boia   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa curăţată şi şunca şi le căleşti împre­ună câlteva minute. După ce au fiert cartofii, îi scurg de…

Read more »

Capia asortat la borcan

21 December 2010
Capia asortat la borcan  Ingrediente: 250 g ardei roşu şi verde 250 ml oţet 250 ml apă 25 g zahăr 1 linguriţă boabe muştar 8 căţei usturoi sare după gust piper boabe   Mod de preparare: Se curăţă ardeii de se­minţe şi nervuri, se opă­resc în apă cu sare 3-4 mi­nute, apoi se lasă la scurs, după care…

Read more »

Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor

21 December 2010
Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4-5 ciuperci 2 linguri pastă de tomate 1 cutie hering în ulei 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 lingură făină 5-6 măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi, apoi îi pui la fiert. Când sunt gata, îi pasezi şi adaugi în ei…

Read more »

Antricot de vitel cu sos de usturoi

21 December 2010
Antricot de vitel cu sos de usturoi  Ingrediente: 1 kg antricot de viţel 100 g unt 1 lin­gură pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie sare piper cimbru 1 cană vin alb ulei   Mod de preparare: Presari carnea cu sare, piper şi cimbru după gust, aşezi bucăţile într-o tavă cu ulei, torni vinul şi…

Read more »

Tort rapid cu vanilie şi cacao

21 December 2010
Tort rapid cu vanilie şi cacao  Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao 1esenţă de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină   Mod de preparare: Baţi smântână cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi împărţi frişca obţinută în jumă­tate. într-o parte de compoziţie pui cacaua şi un plic de gela­tină dizolvată după…

Read more »

Spumă de lămaie

21 December 2010
Spumă de lămaie  Ingrediente: 3 oua 3 linguri zahar 3 foi gelatina 1 lamaie 200 g frişcă sare   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi sucul de la o lămâ­ie întreagă. Pune gelatina la înmuiat în apă rece cam 10 minute, după care…

Read more »

Supă cu cube

21 December 2010
Supă cu cubeO retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 ou 2 lin­guri ulei 3 linguri lapte 3 linguri griş 100 g carne de porc 100 g brânză de oaie 4-5 linguri făină…

Read more »

Prajitura glazurată cu cafea

21 December 2010
Prajitura glazurată cu cafea  Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măci­nată 125 ml cafea preparată 250 ml frişcă lichidă Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 125 ml cafea preparată. Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 100 g zahăr…

Read more »

Cepe îmbrăcate în şuncă afumată

21 December 2010
Cepe îmbrăcate în şuncă afumată   Ingrediente: 6 cepe 6 felii şuncă afumată 150 g caşcaval 5 linguri smântână 1 căţel de usturoi sare piper rozmarin   Mod de preparare: Cureţi cepele de foi şi le pui la fiert întregi în apă cu sare pentru 10 minute. Apoi le scoţi miezul, îl toci şi-l căleşti împreună cu usturoiul pisat şi…

Read more »

Chiftele umplute cu ciuperci si oregano

21 December 2010
Chiftele umplute cu ciuperci si oregano  Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4-5 ciuperci 2 ouă 1 ceapă 1 lingură făină 1 legătură sare piper oregano   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu şi făina, pui sare, piper, oregano după gust omogenizezi compoziţia. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi ciupercile tocate, pătrunjelul tocat şi…

Read more »

Slanina fiarta cu boia

21 December 2010

Ingrediente: slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici sare boia dulce usturoi pisat   Mod de preparare: Alegi slănina de pe burtă cu şoriciul bine curăţat sau guşa fasonată (tăiată) în bucăţi triunghiulare sau dreptunghiulare de 300-500 g fiecare. Freci fiecare bucată de slănină cu sare grunjoasă şi le…

Read more »

Castraveti cu rozmarin

21 December 2010
Castraveti cu rozmarin  Ingrediente: 5 kg castraveţi 8 cepe mici (sau verzi) 2 bucăţi hrean 4 crenguţe de rozmarin 6 foi de dafin boabe de muştar piper boabe sare grunjoasă   Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi proas­peţi, se spală bine şi se pun la scurs. Se curăţă ceapa şi hreanul. Ceapa se lasă întreagă,…

Read more »

Prajitura glazurata

21 December 2010

Ingrediente foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr, 1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată Ingrediente glazură: 400 g zahăr pudră, 2 albuşuri, zeama de la 2 lămâi Mod de preparare:…

Read more »

Chec cu mere si nuci

21 December 2010
Chec cu mere si nuci  Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lin­gură zahăr pudră sare   Mod de preparare: Pui stafidele să se înmoaie într-o ceaşcă de apă caldă. Cureţi merele de coajă şi se­minţe, le tai felii…

Read more »

Foi umplute cu spumă de căpşuni

21 December 2010
Foi umplute cu spumă de căpşuni  Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1 linguriţă de lămâie.   Mod de preparare: Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul în fir (ca…

Tocanita ciobaneasca

21 December 2010
Tocanita ciobaneasca  Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de porc 6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti în untură. Adaugi cârnaţii tăiaţi felii subţiri, îi rumeneşti, apoi adaugi brânza sfărâmată şi ouăle bătute cu un praf de…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 34 (video)

21 December 2010

Semiluni aromate cu nuci

21 December 2010
Semiluni aromate cu nuci  Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1 lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf de copt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul până ce acesta din urmă se topeşte, apoi adaugi pe rând şi…

Read more »

Budincă de cozonac

21 December 2010
Budincă de cozonac  Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară   Mod de preparare: Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai cozonacul cubuleţe şi-l aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în prealabil…

Read more »

Stea cu urdă şi căpşuni

21 December 2010
Stea cu urdă şi căpşuni  Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400 g căpşuni   Mod de preparare: Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale, apoi întinzi compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt, o tasezi…

Read more »

Cum se fabrică berea

21 December 2010
Cum se fabrică bereaDe la malţul adus cu TIR-ul din Germania, până la recipientele cât blocurile în care fierbe berea în România În 2008, românii intrau în topul 10 al băutorilor de bere, cu peste 20 milioane de hectolitri într-un an, adică 93 de litri pe cap de locuitor. Anul trecut, consumul a scăzut, cu 13%, la 17,…

Read more »

Ardei cu usturoi

21 December 2010
Ardei cu usturoi  Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1 linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert   Mod de preparare: Se coc ardeii la cuptor, se curăţă de pieliţă şi se taie pe jumătate, iar cotoarele se aruncă. Curăţă şi se taie usturoiuil ju­mătăţi. Se pun în borcan juimătăţile de…

Read more »

Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete

21 December 2010
Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete  Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2 linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip cherry 1 legătură frunze de ţelină   Mod de preparare: Curăţă de coajă roşiile galbene şi scoate-le sîmburii, apoi pasează-le fin. (Obţii cam 200 ml de suc.) Răceşte-l, apoi combină-l cu vodca,…

Read more »

Aperitiv cu creveţi

21 December 2010
Aperitiv cu creveţi  Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel gelatină boabe de piper sare   Mod de preparare: Fierbe creveţii congelaţi nu mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de sare şi câteva boabe…

Read more »

Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat

21 December 2010
Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat  Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smân­tână sare piper tarhon   Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală întregi…

Read more »

Pui cu lamaie

21 December 2010
Pui cu lamaie  Ingrediente: 1 pui 4 lămai 1 ceaşcă ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli puiul, îl umpli cu 3 lămâi înţepate pe toate părţile, îl ungi cu ulei şi-l aşezi într-o tavă. Torni uleiul rămas, îl stropeşti cu zeama de lămâie, pui sare şi piper după gust şi dai totul la…

Read more »

Jumări ca la Oltenita

21 December 2010
Jumări ca la Oltenita  Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă afumată 1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le prăjeşti în ulei încins. Cureţi apoi cartofii, îi  cubuleţe, îi presari cu sare şi îi prăjeşti…

Read more »

Ruladă in foitaj

21 December 2010
Ruladă in foitaj  Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1 broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare piper boabe Mod de preparare: Pune muşchiuleţul la fiert în apă cu sare, boabe de piper şi foi de dafin, între timp, desfă broccoli bucheţele şi pune-l la…

Read more »

Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina

21 December 2010
Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina  Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză sare piper Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură (sau 2 de ulei pentru cine nu consumă untură). Mod de preparare: Tai bucăţi şirul de porc…

Read more »

Hribi murati

21 December 2010
Hribi murati  Ingrediente: 5 kg de hribi 500 ml apă 500 ml oţet 30 g sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pământ şi de resturi de frunze cu un cuţit bi­ne ascuţit. Se taie ciupercile mai mari în două şi apoi se spală toate în mai multe ape…

Read more »

Cozonac umplut

21 December 2010
Cozonac umplut  Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100 ml lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom   Mod de preparare: Laşi stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Tai baza cozonacului şi-i scoţi miezul astfel încât să rămână un strat de cozonac de 1 cm grosime. Tapetezi…

Read more »

Zacusca dietetica de vinete

21 December 2010
Zacusca dietetica de vinete  Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3 linguri bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs,apoi se toaca. Se coc ardeii, se curata de pielite, cotoare…

Read more »

Clatite cu ciuperci si smantana

21 December 2010
Clatite cu ciuperci si smantana  Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei Ingrediente umplutură: 1 kg carne de vită, 1 bor­can ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g smântână sau iaurt, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare, adaug laptele, apoi făina în ploaie, pui şi puţin ulei şi…

Read more »

Pachete surpriza cu sos picant

21 December 2010
Pachete surpriza cu sos picant  Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaş­că apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură (slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper. Ingrediente sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la borcan), 1 linguriţă zahăr, sare, piper.   Mod…

Read more »

Ouă scoţiene

21 December 2010
Ouă scoţiene  Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua   Mod de preparare: Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi  subţire de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul rămas bătut, apoi prin pesmet şi le prăjeşti pe toate în baie…

Read more »

Rulada cu frisca si cacao

21 December 2010
Rulada cu frisca si cacaoIngrediente blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de faină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie Ingrediente sos de vanilie:250 g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie Ingrediente decor:100…

Read more »

Somon in aspic

21 December 2010
Somon in aspic  Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de enibahar sare   Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina şi morcovii tăiaţi după cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe. Adaugă un praf de sare şi câteva boabe de…

Read more »

Plăcintă cu praz si cascaval

21 December 2010
Plăcintă cu praz si cascaval  Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval (telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o lingură făină sare piper   Mod de preparare: Prazul, curăţat, spălat şi tăiat bucăţi (partea albă) se fierbe câteva clocote în apă cu sare; se scurge şi se…

Read more »

Prăjitură cu nucă de cocos

21 December 2010
Prăjitură cu nucă de cocos  Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de copt 1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte   Ingrediente crema 1: 6 albuşuri, 200 g zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml lapte. Ingrediente crema 2 : 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 6 linguri făină, 300…

Read more »

Pui cu sos de ouă

21 December 2010
Pui cu sos de ouă  Ingrediente: 1 piept de pui 5 ouă 2 linguri muştar 50 ml ulei 2 cutii iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, presari sare şi piper după gust, o aşezi într-un vas, tomi puţin ulei şi o ceaşcă de apă şi o dai la cup­tor.…

Read more »

Andive umplute cu branza si boia dulce

21 December 2010
Andive umplute cu branza si boia dulce  Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 linguriţă boia dulce sare piper   Mod de preparare: Speli andivele şi le desfaci frunzele. Freci brânza de vaci cu untul, sare şi piper după gust. împărţi crema obţinută în două şi o parte o amesteci cu chimenul, iar…

Read more »

Prăjitura Nicoleta

20 December 2010
Prăjitura NicoletaIngrediente aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt.   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul şi amesteci uşor cu nuca de cocos şi făina. Din…

Read more »

Ciuperci umplute cu pui

20 December 2010
Ciuperci umplute cu pui  Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare piper ulei frunze de salată pentru decor   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai picioruşele şi opăreşti pălăriile în apă cu sare. Tai mărunt picioruşele, toci ceapa şi dai pe râzătoare morcovul curăţat, apoi le căleşti pe toate în…

Read more »

Stufat de vitel

20 December 2010
Stufat de vitel  Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2 fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă pentru o oră. în acest timp, cureţi usturoiul şi ceapa verde, le tai mărunt şi le fierbi înăbuşit. Adaugi…

Read more »

Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă

20 December 2010
Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă  Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet mar­garină 1 linguriţă chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1 linguriţă griş   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu o  lingură de făină. După ce a crescut maiaua o torni peste făină. Adaugi…

Read more »

Muşchi de viţel pe pat de spanac

20 December 2010
Muşchi de viţel pe pat de spanac  Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de lămâie 300 g spanac sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi pe baie de aburi sau în apă cu foarte puţină sare. Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape reci şi-l fierbi în apă cu…

Read more »

Budinca de cozonac

20 December 2010

  Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină scorţişoară sirop de fructe   Mod de preparare: Fărâmiţezi cozo­nacul până ajunge ca pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu gălbe­nuşurile, vanilia şi…

Read more »

Frigarui de porc

20 December 2010
Frigarui de porc  Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afu­mata 1 ardei gras 2 cepe sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele împreună cu slănina afumată. Cureţi ardeiul şi ceapa, tai ardeiul bucăţi şi ceapa felii, apoi înfigi pe beţe de frigărui alternativ o bucată de came, una de…

Merluciu pane

20 December 2010

O reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala, sare, piper si merluciu.   Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5 linguri făină 1 ceşcuţă apă minerală sare piper   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi, îl presari cu sare şi-l laşi puţin deoparte. Baţi ouăle cu apa minerală şi…

Read more »

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

20 December 2010
Tarte cu ciuperci si oua de prepelita  Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă 400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă rasă de cimbru uscat 100 g maioneză 1 salată verde 1 legătură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Din făină, margarină topită şi gălbenuş faci…

Read more »

Salata de radacinoase cu maioneza

20 December 2010
Salata de radacinoase cu maioneza  Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie 2-3 măsline 1 gogoşar de la oţet sare   Mod de preparare: Cureţi ţelina şi ridi­chea, le dai pe râzătoare şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Fierbi apoi un ou şi când e gata îl cureţi, îi scoţi gălbenuşul şi…

Read more »

Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi

20 December 2010
Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi  Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pipotele şi le ru­meneşti în ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt ceapa, morcovul rondele şi cartofii cuburi. Adaugi ceapa şi morcovul împreună cu o cană de apă în cratiţa…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 33 (video)

20 December 2010

Prăjitură cu pesmet şi căpşuni

20 December 2010
Prăjitură cu pesmet şi căpşuni  Ingrediente:  4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi  adaugi untul frecat spumă. Dai 150 g ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mari, le adaugi…

Read more »

Chec cu caşcaval şi ceapă verde

20 December 2010
Chec cu caşcaval şi ceapă verde  Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte 60 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi ouăle bătute, untul moale şi caşca­valul ras pe răzătoarea mare. încorporezi apoi laptele şi ceapa…

Read more »

Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac

20 December 2010
Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac  Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3 felii pâine 1 cană lapte 1 legătură pătrun­jel tocat sare piper   Mod de preparare: Fierbi spanacul în apă clocotită cu sare şi-l laşi să…

Read more »

Vită in crustă

20 December 2010
Vită in crustă  Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi 100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu ulei   Mod de preparare: Taie carnea felii mai goase. Tăvăleşte- le prin făină şi apoi prin boabele de piper zdrobite. Rumeneşte-le pe ambele părţi în…

Read more »

Mâncare de mazăre, morcov si muştar

20 December 2010
Mâncare de mazăre, morcov si muştar  Ingrediente:    800 g mazăre verde 5 roşii 2 mor­covi 200 ml ulei 1 legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină  2 linguri muştar iute sare piper zahăr   Mod de preparare: Speli mazărea şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi morcovul, tai mărunt ceapa şi morcovul cubuleţe şi…

Read more »

Paste cu legume şi carne de vită

20 December 2010
Paste cu legume şi carne de vită  Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g caş­caval 2 linguri ulei sare piper oregano   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti în ulei. Cureţi şi tai bucăţi ceapa şi…

Read more »

Pulpe impănate

20 December 2010
Pulpe impănate  Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin alb ulei busuioc sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă pătrunjelul şi o legătură de ceapă, tăiate mărunt. Adaugă usturoiul zdrobit, 2 linguri cu…

Read more »

Supa-crema de salata verde

20 December 2010
Supa-crema de salata verde  Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se înmoaie. Stre­cori apoi zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele clo­cotit si…

Read more »

Ardei umpluţi cu urdă şi orez

20 December 2010
Ardei umpluţi cu urdă şi orez  Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru   Mod de preparare: Cureti ardeii,ii speli, ii oparesti in apa cu sare si-i lasi sa se scurga.Tai apoi marunt ceapa curatata si o calesti in ulei, iar…

Read more »

Cocktail Homar Bloody Mary

20 December 2010
Cocktail Homar Bloody Mary  Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri sos din fructe de mare la conservă (calamari) pasate 2 linguri suc proaspăt de lămîie 2 linguri de ridichi proaspete, date pe partea cea mai fină a râzătorii 1 linguriţă sos Worcestershire (anşoa, oţet, zahăr, sare, arome) 1 linguriţă…

Read more »

Plăcinta cu cartofi si ţelină

20 December 2010
Plăcinta cu cartofi si ţelină  Ingrediente: 650 g cartofi făinoşi 350 g rădăcină de ţelină un măr copt 3 gălbenuşuri 50 g caşcaval ras o ceapă o lingură de unt un praf de sare piper măcinat unt topit pentru prăjit 4 fire de ceapă verde tocată   Mod de preparare: Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă se dau pe…

Read more »

Legume in ţest

20 December 2010
Legume in ţest  Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe merisoare salbatice 1 morcov 30 ml sos de soia ulei patrunjel sare 500 g faină 150 ml lapte 50 g smantană sare Mod de preparare: Amestecă făina cu lapte­le, smântână şi sare. Adaugă untul şi frământă bine. Lasă să se odihnească la rece 30 de minute. Căleşte ceapa…

Read more »

Salată de fructe de mare si somon afumat

20 December 2010
Salată de fructe de mare si somon afumat  Ingrediente: 150 gr calamar 150 gr caracatiţă 150 gr creveţi 125 gr somon afumat 175 gr stridii fierte în cochilie felii de lămâie ulei de măsline usturoi pătrunjel   Mod de preparare: Fierbe toate fructele de mare (caracatiţa se fierbe în 50 min., în timp ce calamarulîn maxim 10 min.) Ai grijă ca toate…

Read more »

Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde

20 December 2010
Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde  Ingrediente:  12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 lin­guri de iaurt ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o laşi să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Baţi apoi ouăle cu făină şi pui sare şi piper după gust. Treci fiecare…

Read more »

Costiţă cu roşii la cuptor

20 December 2010
Costiţă cu roşii la cuptor  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg roşii 500 g costiţă afumată 100 g margarină 50 unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai rondele mai groase şi le laşi să se scurgă. Tai felii costiţa şi aşezi într-un vas uns cu unt un strat de roşii, unul de costiţă…

Read more »

Ruladă cu afumătură

20 December 2010
Ruladă cu afumătură  Ingrediente: 400 g carne de porc împănată  1 morcov 3 cepe 300 g ciuperci 150 g slănină 200 ml vin Pentru umplutură: 150 g ciuperci 150 g cârnăciori 100 g costiţă afumată 100 g caşcaval 100 g ceapă 1 ou 1 legătură de mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carnea de…

Read more »

Prajitura cu mac si nuca de cocos

20 December 2010
Prajitura cu mac si nuca de cocos  Ingrediente blat : 8 albuşuri 300 g zahăr 200 g nucă de cocos 150 g mac 3 linguri de făină   Ingrediente cremă: 8 gălbe­nuşuri, 16 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vani­lat, 2 linguri de lapte, 1 pachet margarină, 3 pachete de biscuiţi.   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi pe rând nuca…

Read more »

Chec sasesc

20 December 2010
Chec sasesc  Ingrediente: 1/2 kg mere 300 g zahăr 13 linguriţe ulei 100 g nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scor­ţişoară măcinată 1 plic zahăr vanilat 1 lingură cacao un vârf de cuţit nucşoară măcinată    coajă rasă de la o jumătate de lămâie făină cât cuprinde o ciocolată de 100 g 3 cuburi ciocolată menaj…

Read more »

Tort la rece

20 December 2010
Tort la recePentru blat: 250 g biscuiţi populari 100 g nuci 150 g unt Pentru cremă: 400 ml frişca 75 g zahăr 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca 200 g brânză mascarpone 1 cutie cu ananas   Mod de preparare: Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte untul la bain-marie. După…

Read more »

Budincă fiartă de spanac

20 December 2010
Budincă fiartă de spanac  Ingrediente: 1 kg spanac 100 g telemea 3-4 ouă 100 g pesmet 1 legătură  ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 linguri bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul şi îl pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt…

Read more »

Plăcintă valahă cu umplutură de cartofi si brânză

20 December 2010

  Ingrediente aluat:  800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie), 3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei.   Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi tai cuburi, îi fierbi şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci…

Read more »

Piept de pui acoperit

20 December 2010
Piept de pui acoperit  Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 150 g brânză dulce de vacă 150 g margarină 2 linguri pesmet 5 linguri smântână 1 căpăţână usturoi 1 legă­tură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pentru şniţele, le sărezi, le piperezi, le treci prin margarină topită şi…

Read more »

Aperitiv in foi de napolitana

20 December 2010
Aperitiv in foi de napolitana  Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ciuper­cile, tai ceapa fideluţă, ciupercile feliuţe şi parizerul bucăţele. Căleşti ceapa şi după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile şi parizerul. Când s-au călit toate, le…

Read more »

Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie

20 December 2010
Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie  Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ drojdie 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri nuci pisate   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi. Dizolvi drojdia în puţin lapte…

Read more »

Macaroane cu 3 feluri de brânză

20 December 2010
Macaroane cu 3 feluri de brânză  Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g brânză de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei de usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită cu sare şi o lingură de ulei pentru 10 minute şi când sunt gata…

Read more »

Aspic cu portocale

20 December 2010

  Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1 pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare   Mod de preparare: Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul şi…

Read more »

Tartă cu ardei copţi şi carne tocată

20 December 2010
Tartă cu ardei copţi şi carne tocată  Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare pătrunjel Mod de preparare: Amestecă făina cu oul bătut cu un praf de sare şi untul topit şi răcit puţin. Frământă bine, după care adaugă pătrunjelul…

Read more »

Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă

20 December 2010
Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă  Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100 g făină sare 1 lingură unt   Mod de preparare: Speli ştevia şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cand este gata, o tai marunt si o amesteci cu cascaval ras, unt, 3 galbenusuri si la sfarsit…

Pui cu legume şi ciuperci

20 December 2010
Pui cu legume şi ciuperci  Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400 ml smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai ron­dele şi îi fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi mazărea. Tai pieptul bucăţi şi le rumeneşti în 2…

Read more »

Prajitura cu lapte batut si capsuni

20 December 2010
Prajitura cu lapte batut si capsuni  Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât cuprinde 1 kg căp­şuni   Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul, adaugi uleiul şi laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi apoi bicarbonatul stins,…

Read more »

Tocăniţă de carne cu măghiran

20 December 2010
Tocăniţă de carne cu măghiran  Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afu­mată 3 cepe 250 g smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o condi­mentezi cu sare, piper şi măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei,…

Read more »

Supă de scoici

19 December 2010
Supă de scoici  Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică, tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1 lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g scoici sare piper negru   Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu usturoiul timp de 10 minute în…

Read more »

Cocktail cu anans

19 December 2010
Cocktail cu anans  Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce zahăr du­pă gust   Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne într-un vas (cu tot cu fructe), se toarnă apoi vinul şi coniacul. Se îndulceşte cu zahăr, după gust. Băutura se serveste rece.

Read more »

Stridii la cuptor

19 December 2010
Stridii la cuptor  Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper   Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele, pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul din smântână şi cognac, peste care pui câteva fire de busuioc,…

Read more »

Fusilli cu somon

19 December 2010
Fusilli cu somon  Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb   Mod de preparare: Punem în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10 minute, le scurgem bine de apă şi le ţinem la cald. Fierbem broc­coli…

Read more »

Pui cu măsline şi mere

19 December 2010

  Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de pui bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei şi un pahar de vin alb. După 20 de minute, adăugăm alături de carne două mere Ionatan tăiate felii şi 250 g măsline verzi sau negre. Putem să punem jumătate verzi,…

Read more »

Salată de andive cu mere

19 December 2010
Salată de andive cu mere  Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper o legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Spălăm şi punem cartofii la fiert în apă cu sare, apoi îi…

Read more »

Plăcintă cu carne de manzat

19 December 2010
Plăcintă cu carne de manzat  Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare piper câteva felii subţiri de şuncă şi câteva felioare de slănină afumată   Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 250 g carne de pasăre, curăţată de…

Read more »

Cremă de mere cu nuga

19 December 2010
Cremă de mere cu nuga  Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură 100 ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de circa 150 g Cremă: 3 mere de circa 450 g 2 linguri zahăr 1 linguriţă suc de lămâie 100 ml apă 250 g brânză de vaci,…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 32 (video)

19 December 2010

Somon pe pat de fenicul

19 December 2010
Somon pe pat de fenicul  Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3 linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g smântână creme fraîche o lingură muştar dulce sare piper (din râşniţâ) Mod de preparare: Peştele se usucă cu un şervet şi se stropeşte cu suc de lămâie.…

Read more »

Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie

19 December 2010
Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie  Ingrediente: 3-4 cl Campari suc de cireşe 4 cireşe, din compot 2 – 3 feliuţe de lămâie cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pune feliile de lămâie într-un pahar de cockteil, apoi adaugă cuburile de gheată, Campari, sucul de cireşe şi amestecă bine. Serveşte 2 imediat, cu cireşe din compot.

Read more »

Nuga cu alune si nuci

19 December 2010
Nuga cu alune si nuciIngrediente: 5 albusuri 250 g miere de albine 250 g zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 pliculef cu zahar vanilinat 100 g alune (de padure sau arahide) 250 g nuci   Mod de preparare: Mixezi bine albusurile cu mierea si zaharul pana cand compozida devine spumoasa si se dubleaza. Adaugi treptat zeama de lamaie…

Read more »

Festin mediteranean

19 December 2010
Festin mediteraneanIngrediente: o salată iceberg 225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi 4 ouă 1 ardei gras 1 ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton în suc propriu 50 gr caşcaval nu foarte gras, tăiat în cuburi 8 roşii pitice bine coapte,tăiate în sferturi 50 gr măsline negre, fără sâmburi…

Read more »

Prajitura cu frisca si capsuni

19 December 2010
Prajitura cu frisca si capsuni  Ingrediente blat: 4 ouă 4 lin­guri zahăr 4 linguri făină 1 esenţă de rom   Ingrediente cremă: 750 ml smân­tână, 3 linguri zahăr pudră, 2 plicuri întăritor de frişcă, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură amidon alimentar, 9 linguri zahăr, 200 ml lapte, 1 plic gelatină, 1 esenţă de rom, 100 g căpşuni.…

Read more »

Tort dobos

19 December 2010
Tort dobosIngrediente blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat 40 g unt Ingrediente  crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt Ingrediente glazura: 75 g zahar   Mod de preparare: Treci zaharul si zaharul va­nilat cu galbenusurile pa­na devin o crema spumoasa. Adaugi treptat faina si…

Read more »

Cartofi cu branza si carnati la cuptor

19 December 2010
Cartofi cu branza si carnati la cuptor  Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g smântână 100 g tele­mea 100 g caşcaval 2-3 cârnaţi 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi când sunt gata îi cureţi şi îi tai rondele de 1 cm grosime. Dai prin răzătoarea mare brânza şi caşcavalul. Tai cârnaţii felii de 1-2 cm şi…

Read more »

Cartofi noi cu usturoi si rosii

19 December 2010
Cartofi noi cu usturoi si rosii  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2-3 roşii 3-4 căţei de ustu­roi 1 legătură mărar 1 ceaşcă ulei sare   Mod de preparare: Cureţi car­tofii de coajă, îi speli în mai multe ape reci, după care  sărezi puţin şi îi pră­jeşti în ulei încins Când s-au rume­nit, tai peste ei două roşii decojite şi aco­peri…

Read more »

Pui aromat cu garnitura de orez

19 December 2010
Pui aromat cu garnitura de orez  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 50 g făină 300-400 ml lapte 50-100 ml ulei 2 linguri vegeta orez   Mod de preparare: Cum procedezi: Speli car­nea şi o tai bucăţi mai mari. O aşezi într-un vas mai adânc, torni laptele şi o laşi să se odihnească circa 1 oră. Apoi o scoţi…

Read more »

Gulas rapid cu carne de porc

19 December 2010
Gulas rapid cu carne de porc  Ingrediente: 600 g carne pulpă de porc 50 ml ulei 100 g ceapă 1 linguriţă boia 300 g cartofi foi de dafin 50-100 ml vin 1 lingură oţet de vin 2 linguriţe făină 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe pe care le prăjeşti în ulei. Adaugi ceapa tăiată solzişori, Vegeta…

Read more »

Friptură mediteraneană de peşte

19 December 2010
Friptură mediteraneană de peşteIngrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja şi sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de peşte 3…

Read more »

Ratatouille cu ciuperci

19 December 2010
Ratatouille cu ciuperciIngrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat (opţional) sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi ardeiul şi tocaţi-l în cuburi…

Read more »

Projitura mimoza

19 December 2010
Projitura mimozaIngrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra Ingrediente glazura: 200 g ciocolata menaj   Mod de preparare: lnmoi intr-o cratita untul, adaugi laptele, zaharul,…

Read more »

Caltabosi moldovenesti

19 December 2010

  Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2 linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se toacă cât…

Read more »

Panettone

19 December 2010
Panettone  Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanili­nat 4 oua 1 paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt 125 ml lapte 200 g stafide 150 g fructe confiate   Mod de preparare: Freci untul spuma, adaugand treptat za­harul, zaharul vanilinat, ouale, pe rand,…

Read more »

Cocktail Bloody Mary asiatic

19 December 2010
Cocktail Bloody Mary asiatic  Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4 linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4 linguri suc de lămîi verzi Alte ingrediente: 1 părţi amestec asiatic pentru Bloody Mary 1,5 părţi vodcă cu aromă de lămîie  1 parte sake (băutură obţinută din orez prin…

Read more »

Musaca de cartofi cu carne de miel

19 December 2010
Musaca de cartofi cu carne de miel  Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă de tomate o lingură pătrunjel verde tocat sare piper negru măcinat 2 vinete de dimensiuni medii, tăiate felii 4 roşii tăiate felii 2 ouă 300 ml…

Read more »

Choux a la creme

19 December 2010
Choux a la cremeIngrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1 lingurita unt.   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si zaharul. Cand ince-pe…

Read more »

Chec cu fructe confiate

19 December 2010
Chec cu fructe confiate  Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Alegi stafidele, le cureti de codite si le pui sa se inmoaie in rom.Tai bucatele fructele…

Read more »

Ciupercute cu caise

19 December 2010
Ciupercute cu caise   Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie 150 g zahar pudra Ingrediente  crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt,  caise din compot, 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate   Mod de preparare: ln faina cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si zeama de…

Read more »

Tort cu castane si ananas

19 December 2010
Tort cu castane si ananas  Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de za­har pudra 5 cl de rom 15 piscoturi de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate   Mod de preparare: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa rece.…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 16, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: