RSS

Retete culinare de Paşti #17

16 Apr

Retete de Paste:

Tort cu castane si ananas

19 December 2010
Tort cu castane si ananas  Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de za­har pudra 5 cl de rom 15 piscoturi de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate   Mod de preparare: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa rece.…

Read more »

Tort aperiv

19 December 2010

  Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr. margarina topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza dulce, 1 lingura margarina, o legatura ceapa verde, sare, piper Ingrediente crema 2: un piept de pui fiert, 2 linguri smantana, sare, piper Ingrediente crema 3: 3 oua fierte, 2 linguri mustar,…

Read more »

Supă italiană de fasole

19 December 2010
Supă italiană de fasoleIngrediente:  2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii pitice sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte fin…

Read more »

Acordeoane din cartofi

19 December 2010
Acordeoane din cartofi  Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza topita Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar fara a se desprinde feliile. Intre felii se pun, prin alternanta, o felie de unt, apoi o felie de salam. E bine ca untul sa fie de la congelator. Deasupra…

Read more »

Salau ascuns in cereale

18 December 2010
Salau ascuns in cerealeIngrediente: 2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4 linguri faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat poti de mult cu ajutorul unui sucitor. Bati oul cu faina, condimentezi amestecul si treci fiecare bucata de peste prin pane. Apoi, dai pestele prin fulgi si…

Read more »

Peste umplut

18 December 2010
Peste umplut  Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri ulei de masline 2 oua 1 lingura bulion patrunjel verde marar verde 7-8 boabe de piper negru 100 ml vin alb sec sare   Mod de preparare: Cureti pestele, il…

Read more »

Rata cu portocale

18 December 2010

O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200 g carne de porc slaba 2 ficatei de pui 1 ceapa 1 ou 1 felie…

Read more »

Fantezie cu bezea

18 December 2010
Fantezie cu bezea  Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea 25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar pudra portocale confiate   Mod de preparare: Topesti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua in bucati mari. Bati bine galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec aproape alb.…

Read more »

Pui cu alune caramelizate

18 December 2010
Pui cu alune caramelizate  Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2 linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin alb sare piper Ingrediente crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri de apa, 4 g unt Ingrediente garnitura: 300…

Read more »

Gaina umpluta

18 December 2010
Gaina umpluta  Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt 1ceapa 300 g ciuperci 1cartof mic 1ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 lin­guri ulei de masline sare piper Ingrediente garnitura:300 g cartofi Mod de preparare: Cured si speli gaina, o zvanti bine in interior si exterior cu…

Read more »

Piept de curcan umplut cu alune

18 December 2010
Piept de curcan umplut cu aluneO reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa   Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe   Mod de preparare:…

Read more »

Tort bradut

18 December 2010
Tort bradut  Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1 galbenus (facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu budinca de cacao 1 plic zahar vanilat Ingrediente blat: 5 oua, 120 g zahar tos, cate o lingura de faina pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf de copt, 100 g nuci,…

Read more »

Pui in scobitori

18 December 2010
Pui in scobitori  Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100 g rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori Mod de preparare: Tai carnea in fasii lungi pe care le fixezi in scobitori alternativ cu rosioare galbene si rosii. Presari sare si piper si le treci rapid…

Read more »

Cozonac glazurat umplut cu nuca

18 December 2010
Cozonac glazurat umplut cu nuca  Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete zahar vanilat 200 g coicolata cu 70% cacao 50 g alune nesarate   Ingrediente umplutura:250 g miez de nu­ca maruntit, 100 g cacao, 100 ml lap­te, 200 g…

Read more »

Salată de fructe cu seminţe de rodie

18 December 2010
Salată de fructe cu seminţe de rodie  Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de boabe de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt degresat jumătate linguriţă scorţişoară 2 linguriţe miere   Mod de preparare: Taie ananasul la cele două capete, apoi curăţă-1, pe lung, şi taie-l bucăţele. Curăţă rodia de…

Read more »

Salată de varză roşie cu măr şi capere

18 December 2010
Salată de varză roşie cu măr şi capere  Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1 ceapă 1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1 lingură capere 2 linguri oţet de vin roşu 1/8 1 vin roşu 1/8 oţet de vin roşu sare piper negru, proaspăt măcinat   Mod de preparare: Curăţă ceapa de…

Read more »

Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper

18 December 2010
Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piperIngrediente: 1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare grunjoasă 1 legătură rozmarin   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 7/200′ C. Unge cu gră­sime o tavă de friptură şi presară sa­re grunjoasă şi piper măcinat. Spală cartofii şi curăţă-i…

Read more »

Rulouri de vită cu costită

18 December 2010
Rulouri de vită cu costită  Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă, uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10 felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 ţepuşe-frigărui Ulei picant: 5 linguri ulei de măsline 1 lingură cimbru, tocat 1 lingură piper negru, zdrobit   Mod…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 31 (video)

18 December 2010

Cozonac cu migdale si rahat

18 December 2010
Cozonac cu migdale si rahat  Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri 70 g migdale cojile zaharisite ale unei lamai si ale unei portocale 100 g rahat divers colorat 1 fiola esenta de rom 1 lingura zahar vanilat zeama…

Read more »

Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi

18 December 2010

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2 codiţe de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condi­mentată, pentru cârnaţi 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat 4 fire cimbru 3 fire salvie 3 foi de dafin 200 ml concentrat de găină 300 g miez de pâine albă 3…

Read more »

Cocktail Bloody Mary imperial

18 December 2010
Cocktail Bloody Mary imperial  Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet balsamic 1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături sos Tabasco 50 ml vodcă 1 legătură frunze de ţelină   Mod de preparare: Combină toate ingredientele într-un btender, mai puţin vodca şi frunzele de ţelină. Toarnă amestecul…

Read more »

Supa de legume cu perisoare de pui

18 December 2010
Supa de legume cu perisoare de pui  Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1 ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust   Mod de preparare:   Cureti morcovii si radacina de patrunjel si le tai chinezeste, adica bastonase subtri. Speli si carnea si o pui la fiert cu morcovii si radacina de patrunjel, ca…

Read more »

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci

18 December 2010
Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci  Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ar­dei gras galben 1 praz 80 g ciu­perci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de măsline piper mărar proaspăt pentru decor   Poftă bună! Se fierb spaghetele „al dente” în apă sărată fiartă. Se scurg de apă şi se lasă să se…

Read more »

Plăcintă ungurească cu brânză

18 December 2010
Plăcintă ungurească cu brânză  Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1 gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5 linguri pes­met grăsime şi făină pentru uns tava Umplutură: 500 g brânză moale de vaci 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g stafide înmuiate…

Read more »

Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi

18 December 2010
Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi  Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov mare, fiert 600 g cartofi 1 lingură unt 100 ml lapte sare pătrunjel tocat   Mod de preparare: Intr-o oală se amestecă muştarul cu smântână, vinul şi cca…

Read more »

Portofele cu ciocolata

18 December 2010
Portofele cu ciocolata  Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere 500 ml lapte   Mod de preparare: lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi 2 linguri de apa cal-duta…

Read more »

Rulada exotica din pulpa de porc

18 December 2010
Rulada exotica din pulpa de porc  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g alune 200 ml vin alb dulce 150 ml coniac sare piper   Mod de preparare: Intinzi carnea pe o planseta, o bati usor cu ciocanul de…

Read more »

Supa fina cu ciuperci si kaizar

18 December 2010
Supa fina cu ciuperci si kaizar  Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe 20 g unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru decor   Mod de preparare: lntr-o oala pui untul sa se topeasca si adaugi ceapa marunt taiata si ciupercile (opresti cateva pen­tru decor) curatate si taiate.…

Read more »

Burta de porc uscata

18 December 2010
Burta de porc uscata  Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare   Mod de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din abundenta, astfel incat nici o parte sa nu fie neacoperita. O lasi asa timp de 3 zile, dupa care o scuturi bine de sare, o rulezi…

Read more »

Jambon in crusta aromata

18 December 2010
Jambon in crusta aromata  Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3 linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapa mare 4 pere 2 buchete broccoli   Mod de preparare: Jambonul intreg, bine spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui cupt,…

Read more »

Rasol de peste cu sos de migdale

18 December 2010
Rasol de peste cu sos de migdaleIngrediente: fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar verde 2 linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 lingura smantana, zeama de lamaie, 50 g migdale feliate, sare. Mod de preparare: Cured cartofii, morcovii si ceapa, lasi legumele intregi si pui la fiert in apa cu…

Read more »

Muşuroi de furnici (desert)

18 December 2010
Muşuroi de furnici (desert)  Ingrediente: 160 g zahăr 170 g făină 8 ouă 1 zahăr vanilat Umplutură: 120 g unt 250 g grăsime (100%) 50 g zahăr pudră 500 ml lapte 1 zahăr vanilat 200 g fructe proaspete (piersici, căpşune, kiwi)   Mod de preparare: Se prepară blatul de pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se separă albuşurile…

Pulpa de porc cu mango

18 December 2010
Pulpa de porc cu mango  Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1 lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g ciuperci 50 ml ulei de masline sare piper </   Mod de preparare: Cureti fructul de man­go de coaja, il imparti in doua si indepartezi samburele.…

Read more »

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză

18 December 2010
Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză  Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana de varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel   Mod de preparare: Tai ceapa pestisori si o pui sa se inmoaie in ulei. Adaugi carnatii taiati ronde-le, lasi sa se caleasca un pic impreuna si pui si varza ta­iata fideluta…

Read more »

Stea cu ciocolata si lichior

18 December 2010
Stea cu ciocolata si lichior  Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1 smantana 6 linguri lichior de oua 200 g zahar pudra 80 g fistic maruntit 50 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Bati untul spuma cu 150…

Read more »

Chec cu mac

18 December 2010
Chec cu mac  Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de lamaie 1 lingura praf de scorfisoara 1 lingura rom zahar pudra   Mod de preparare: Bati untul cu zaha­rul pana obti o crema spumoasa, adaugi…

Read more »

Stelute picante

18 December 2010
Stelute picante  Ingrediente: 250 g margarina 50 g cascaval 1 lingurita ulei de masline 250 g faina 1 linguri otet 5 linguri sifon lingurita sare 1 ou pentru uns Mod de preparare: </TR p <>   Pui faina intr-un carstron, adaugi margarina bucatele si amesteci cu ajutorul ulei furculite. Adaugi cascavalul ras, uleiul, otetul, sarea si…

Read more »

Salata cu orez

18 December 2010
Salata cu orez  Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2 morcovi 1/2 praz 150 g bacon 1 ceapa rosie patrunjel fin tocat   Mod de preparare: Pui la fiert in vase sepa­rate orezul si morcovii curapati. Tai cubulete de ba­con pe care le dai si pe ele intr-un clocot. Tai prazul in patru si apoi cat…

Read more »

Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval

17 December 2010
Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascavalIngrediente: 250 g tortellini cu prosciuto crudo cascaval ras ulei de masline patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert tortellini in 2 litri de apa cu sare. Se lasa sa fiarba 10 minute pana cand s-au fiert. Le scurgem de apa, dupa ce s-au scurs le punem in farfurie presaram cascaval ras si un…

Read more »

Carnati

17 December 2010
Carnati  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slanina 5 ardei iuti sare 1 capatana usturoi zeama de carne condimente pentru carnati   Mod de preparare: Dai carnea si ardeii  iuti prin marina de tocat si amesteci tocatura cu slanina taiata bucati cat mai mici. Faci mujdei de usturoi pe care il subtiezi un…

Read more »

Muschi de porc in aluat de ciuperci cu ceapa

17 December 2010
Muschi de porc in aluat de ciuperci cu ceapa  Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 conserva ciuperci 2 cepe 2 oua + 1 galbenus 100 g unt 1 pachet aluat congelat de patiserie condimente dupa gust   Mod de preparare: Cu cel putin 2 ore inainte de a pregati, lasi aluatul sa se dezghete si apoi il despaturesti ca sa obtii o…

Read more »

Tort cu ananas si migdale

17 December 2010
Tort cu ananas si migdale  Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pen­tru tavă 1/2 pachet de drojdie 50 g migdale fără coajă   Mod de preparare: Se pun într-o crăticioarâ cuburile de zahăr, cu 2 linguri de apă. Se…

Read more »

Cocktail Sidecar

17 December 2010
Cocktail Sidecar  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte seara şi noaptea   Ingrediente: 6/10 coniac 3/10 Cointreau 1/10 suc de lămâie   Din unele surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la Chaton Bar din Paris,…

Read more »

Cozonac cu mac si rahat

17 December 2010
Cozonac cu mac si rahat  Ingrediente: 1 kg faina 8 galbenusuri 4 albusuri 350 g zahar 250 g unt 2 linguri ulei 1/2 1 lapte 60 g drojdie 1 lingurita rasa de sare 250 g mac 200 g rahat 5 pliculete cu zahar vanilat   Mod de preparare: Faci intai maiaua pen­tru care sfarami drojdia, o amesteci cu o…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 30 (video)

17 December 2010

Fantezie cu fructe

17 December 2010
Fantezie cu fructe  Ingrediente: 1 pachet aluat de patiserie 1 cană frişcă (250 ml) fructe proaspete (căpşuni, zmeură, piersici, struguri) 1 întăritor de frişcă 3 linguri zahăr 2 ciocolate mici   Mod de preparare: Se întind trei felii de aluat, de circa 5 cm diametru. Se taie trei cercuri. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180° C…

Read more »

Sarmale in vas de lut

17 December 2010
Sarmale in vas de lut  Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru sare boia iute   Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5 mi­nute adaugi si orezul si le mai…

Read more »

Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu

17 December 2010
Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu  Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină sare piper Pentru umplutură:  200 g cremă de brânză jumătate ardei gras roşu tăiat cubuleţe 1 lingură ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Compoziţia se prepară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se mixează bine spanacul cu ouăle…

Read more »

Chec de carne si afumatura

17 December 2010
Chec de carne si afumatura  Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si boia picanta pentru vita 2 cepe 1 legatura de marar   Mod de preparare: Prin marina de tocat treci separat cele doua tipuri de carne, fiecare cu…

Read more »

Coroană de praline

17 December 2010
Coroană de praline  Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop frişcă o jumătate de portocală una-două linguri de Grand Marnier   Mod de preparare: Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos caramel,…

Read more »

Parfait cu blat de tort

17 December 2010
Parfait cu blat de tort  Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de cacao 400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe o lămâie o linguriţă de suc de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat praf de copt unt   Mod de preparare: într-un bol se pun…

Read more »

Supă condimentată din coadă de viţel

17 December 2010
Supă condimentată din coadă de viţel  Ingrediente: o ceapă o lin­gură de ulei un castravecior o lin­guriţă de miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de viţel vin roşu coniac smântână goasă   Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Incingeţi uleiul şi căliţi ceapa până se rumeneşte. Tăiaţi castrave­ciorul felii subţiri.…

Read more »

Plăcinţele cu pui

17 December 2010

  Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de măsline o ceapă un ou o linguriţă de cimbru sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune într-un…

Read more »

Cocktail Shirley Temple

17 December 2010
Cocktail Shirley Temple  Calitate – fără alcool  Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii, câteva paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 9/10 GingerAle 1/10 sirop de rodii   Dedicat neuitatului copil minune al cinematografiei americane, Shirley Temple este o băutură excelentă pentru a…

Read more »

Sarmale de vitel in foi de vita

17 December 2010

O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura   Mod de preparare: Toci carnea si o amesteci cu ceapa usor calita impreuna…

Read more »

Paine impletita

17 December 2010
Paine impletita  Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g drojdie sfaramata 100 ml lapte sare   Mod de preparare: Intr-un vas pui faina cernuta cu sarea si adaugi drojdia, zaharul, untul si laptele. Amesteci si framanti 10 minute cu mana. Acoperi si lasi sa creasca pana isi dubleaza volumul.…

Read more »

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

17 December 2010
Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt  Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două linguri de pesmet 2-3 linguri de ulei 300 ml vin alb 4 linguri de smântână maturată boabe de piper zdrobite sare piper   Mod de…

Read more »

Ruladă de porc cu sos de zmeură

17 December 2010
Ruladă de porc cu sos de zmeură  Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g bacon afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos 50 ml oţet de mere două cuişoare un fir de rozmarin o lămâie ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Fasolea verde şi morcovul curăţat se fierb,…

Read more »

Cockail Sunrise

17 December 2010
Cockail Sunrise  Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.

Read more »

File de porc umplut

17 December 2010
File de porc umplut  Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de unt 100 ml vin alb o frunză de dafin 3 linguri smântână maturată muştar sare   Mod de preparare: Tăiaţi un buzunar în carne, pe lung. Umpleţi-l cu muştar. Tăiaţi…

Read more »

Supă cu găluşte din ficăţei

17 December 2010
Supă cu găluşte din ficăţei  Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi  100 g rădăcină de ţelină 80 g ţelină verde sare pătrunjel Găluşti din ficăţei: 200 g ficat de pui 50 g pesmet 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă legumele. Se spală găina şi se pune într-o oală cu apă…

Read more »

Salată nordică

17 December 2010
Salată nordică  Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4 linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de verdeţuri proaspete tocate sare şi piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Separaţi frunzele de salată. Spălaţi-le cu grijă şi scurgeţi-le. Pentru sos: amestecaţi oţetul, uleiul şi smântână, apoi adăugaţi verdeţurile…

Read more »

Sparanghel imperial

17 December 2010

  Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o linguriţă de mălai 150 g smântână ma­turată o lingură de pătrunjel proaspăt tocat 8 felii şuncă de Parma (175 g) un cub de unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sparanghelul pe toată lungimea, având grijă să îndepărtaţi coaja şi părţile tari,…

Read more »

Somon cu năut si susan

17 December 2010
Somon cu năut si susan  Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin mărar doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos 4 linguri de ulei sare piper ghimbir curry   Mod de preparare: Năutul se pune la…

Read more »

Pere în vin roşu

17 December 2010
Pere în vin roşu  Ingrediente: 4 pere 500 ml vin roşu demisec 500 ml apă două beţişoare de scorţişoară 50 g zahăr tos 6 boabe de piper două cuişoare o steluţă de anason 400 g brânză cu mucegai 200 g miez de nucă 50 g unt amidon salată verde   Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă…

Ouă de prepeliţă cu icre negre

17 December 2010
Ouă de prepeliţă cu icre negre  Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă două ouă de găină 150 ml ulei două linguri de icre negre ţelină o lingură de castravete murat ras două linguriţe de muştar dulce hrean ras doi căţei de usturoi suc de lămâie sare piper salată verde   Mod de preparare: Intr-un castron se pune un gălbenuş crud şi…

Read more »

Tort cu afine si blat de pandişpan

17 December 2010
Tort cu afine si blat de pandişpan  Ingrediente: 2 căni de frişcă (2 x 250 ml) 30 g gelatină 150 ml lapte 400 ml iaurt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 blat de pandişpan 0,5 kg afine   Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în laptele rece şi se lasă să se dizolve. Se încălzeşte apoi pe baie de aburi,…

Read more »

Banane cu ghimbir si sos cointreau

17 December 2010
Banane cu ghimbir si sos cointreau  Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o lin­guriţă de gelatină pudră sau o foaie de gelatină 125 ml lapte o jumătate de baton de vanilie două gălbenuşuri o lingură de zahăr 250 g smântână grasă ciocolată rasă…

Read more »

Ciuperci in vin alb

17 December 2010
Ciuperci in vin alb  Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: lncingi uleiul si pui ceapa taiata pestisori. O lasi putin cat sa devina aurie si o stingi cu vin. Adaugi si ciupercile spalate si le…

Read more »

Carnat de porc afumat

17 December 2010
Carnat de porc afumat  Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amesteca­ta cu usturoi pisat si apoi strecurata intestine subtri de carnati   Mod de preparare: Dai carnea prin masina de tocat si o amesteci dupa gust cu sare si restul condimentelor.…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 29 (video)

17 December 2010

Chisca fina de ficat

17 December 2010
Chisca fina de ficat  Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina intestin gros de porc   Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare si o ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le treci prin masina de tocat impreuna cu slanina. Adaugi ceapa un pic rumenita cu orezul…

Read more »

Crabi in unt cu condimente şi usturoi

16 December 2010
Crabi in unt cu condimente şi usturoi  Ingrediente: 400 g crabi con­gelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Decongelaţi crabii la temperatura camerei. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul mărunt. Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi usturoiul, apoi crabii şi rumeniţi-i cinci minute, amestecând tot…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 28 (video)

16 December 2010

Salata de boeuf romaneasca

16 December 2010
Salata de boeuf romaneasca  Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva mica de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura Ingrediente  maioneza:2 galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250 ml ulei,  mustar, zeama de la o lamaie,  masline si gogosari pentru decor   Mod de preparare: Pui la fiert…

Read more »

Peste cu sos de mere

16 December 2010
Peste cu sos de mere  Ingrediente: 10 felii peste  2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1 pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte se pun…

Read more »

Rata pe varza calita

16 December 2010
Rata pe varza calita  Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar   Mod de preparare: Gusti varza si daca e prea acra o pui la desarat pentru cateva ore in apa rece. Apoi, o tai fideluta si o presezi foarte bine…

Read more »

Sarmalute cu carnati

16 December 2010
Sarmalute cu carnati  Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de tocat cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu prea iute daca folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3 centimetri.…

Read more »

Colaci

16 December 2010
Colaci  Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2 lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte   Mod de preparare: Intr-un vas mic faci maiaua pentru ca­re sfarami drojdia si o amesteci cu zaharul si 2 linguri de apa calda. Amesteci foarte bine pentru ca drojdia…

Read more »

Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau brânză de vacă

16 December 2010

  Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic  cu smântână 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate fi l00gr.   Mod de preparare: Se face un aluat şi se întinde cu sucitorul de mărimea unui deget. Se frământă bine împreună, apoi se întinde primul…

Read more »

Cocktail Sherry Cobbler

16 December 2010
Cocktail Sherry Cobbler  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o lingură de zahăr pudră sifon  …

Read more »

Musaca de cartofi, vinete si branza

16 December 2010
Musaca de cartofi, vinete si branza  Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4 rosii 150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet   Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se prajesc in ulei incins. Cartofii se prajesc pe rand, dupa…

Read more »

Bulgarasi crocanti

16 December 2010
Bulgarasi crocantiIngrediente: 150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de alune 150 g alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine 1 praf de scortisoara   Mod de preparare: Zdrobesti alunele, sfarami migdalele si tai fructele conflate cubulete. Torni mierea de albine intr-un vas si o…

Read more »

Orez cu anghinare

16 December 2010
Orez cu anghinare  Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb demisec o lămâie sare piper ulei de măsline pătrunjel   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun în două…

Read more »

Plăcintă cu brânză şi salată

16 December 2010
Plăcintă cu brânză şi salată  Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară 3 linguri de ulei de măsline sare piper unt smântână iaurt gras   Mod de preparare: Spanacul şi salata se curăţă, se…

Read more »

Pate de pui cu salvie şi rozmarin

16 December 2010
Pate de pui cu salvie şi rozmarin  Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat sare piper 4 frunze de capere 3 linguri de ulei roşii uscate în ulei suc de lămâie pâine prăjită unt   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se…

Read more »

Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana

16 December 2010
Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei 200 g smantana sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de tocat. Se adauga 150 g faina, ouale, sare si piper. Se…

Read more »

Porc cu sparanghel şi bulgur

16 December 2010
Porc cu sparanghel şi bulgur  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un morcov un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două linguriţe cu zahăr tos două linguri de sos de soia sare piper ulei mărar pastă de ardei iute   Mod de preparare: Carnea de porc se curăţă de…

Read more »

Bulete de carne

16 December 2010
Bulete de carneIngrediente: 500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri ulei 1 lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulele de marimea unei prune, care se dau prin faina si…

Read more »

Budinca de carne

16 December 2010
Budinca de carne  Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua 75-100 g paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri brinza rasa Mod de preparare: Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia se pune…

Read more »

Şuncă cu salvie si cartofi

16 December 2010
Şuncă cu salvie si cartofi  Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin 500 ml vin alb sec o lin­guriţă de pudră de curry sare piper ulei varză murată salată de sfeclă roşie   Mod de preparare: Carnea…

Read more »

Fursecuri

16 December 2010

  Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1 pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea…

Read more »

Supa dulce

16 December 2010
Supa dulce  Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l vin alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se dau prin sita si se…

Read more »

Cocktail Selva Line

16 December 2010

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom de culoare închisă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3 cl rom ambrat un pahar de iaurt cu aromă de ananas un cl de suc de…

Read more »

Ton cu anghinare

16 December 2010
Ton cu anghinare  Ingrediente: două conserve de ton în ulei o conservă de anghinare 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei suc de lămâie un ardei gras 50 g migdale 5 roşii o linguriţă de zahăr tos busuioc capere sare piper ton proaspăt vin alb ulei   Mod de preparare: Intr-o oală se pun roşiile date…

Read more »

Cocktail Caribbean night

16 December 2010
Cocktail Caribbean night    Amestecaţi câte 2 cl sirop de rodii şi vodcă, 1 linguriţă suc de lămâie, 100 ml suc de ananas şi cuburi de gheaţă. Turnaţi apă minerală.

Read more »

Tarte cu gem de mure

16 December 2010
Tarte cu gem de mure  Ingrediente: 500 g făină 170 g unt 250 g smântână 100 g zahăr tos două ouă praf de copt sare esenţă de migdale 50 g migdale 200 g gem de mure o lingură de pastă de măceşe o linguriţă de rozmarin tocat lapte bătut iaurt gras   Mod de preparare: Intr-un castron se pun…

Read more »

Creveţi cu sos de capere

16 December 2010
Creveţi cu sos de capere  Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 250 g orez 200 ml vin alb demisec 250 ml smântână 4 căţei de usturoi ghimbir ras 75 g unt o lingură de capere murate o ceapă pudră de curry sare piper pudră de nucşoară ulei de măsline pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa şi doi căţei de usturoi…

Orez cu miere

16 December 2010
Orez cu miere  Ingrediente: 250 g orez miere   80 g migdale sau nuci Mod de preparare: Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se moaie, se scurge orezul de apa si se pune intr-o…

Read more »

Chifteluţe cu ouă de prepeliţă

16 December 2010
Chifteluţe cu ouă de prepeliţă  Ingrediente: 500 ml apă 200 g mălai 12 ouă de prepeliţă 75 g pesmet un ou o cren­guţă de rozmarin o linguriţă de cimbru tocat un vârf de cuţit de boia iute sare piper ardei capia oţet balsamic ulei de măsline   Mod de preparare: Ouăle de prepeliţă se fierb cu puţină sare circa…

Read more »

Saratele cu smantana si cascaval

16 December 2010
Saratele cu smantana si cascaval  Ingrediente: 1 kg. faina de patiserie 250 g.margarina 300g untura 5 linguri de smantana 1 lingura sare fina 20g. drojdie 200g cascaval ras pe razatoarea mica 3 galbenusuri de ou 100 ml apa 50 ml lapte pt. drojdie Ingrediente aluatului gata intins:una sau doua galbenusuri de ou batute, una lingura cafea filtru, chimen, 100…

Read more »

Jumari dulci

16 December 2010

  Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1 ceasca lapte 2 linguri smantana 1/2 lingurita scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi.…

Read more »

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

16 December 2010
Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon  Ingrediente: două pachete foi de plăcintă 200 g unt 200 g migdale 100 g fistic 100 g miez de nucă 200 g zahăr tos 150 ml miere 170 ml apă scorţişoară zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de lămâie apă de trandafiri frişca fructe de sezon   Mod de preparare: Foile de plăcintă se…

Read more »

Cozonac cu nuca si mac

16 December 2010
Cozonac cu nuca si mac  Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar 40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa, 250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de mac:500grmac macinat, 250 gr.zahar,200gr.apa,1 lingurita coaja de lamaie rasa Mod de preparare: Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de…

Read more »

Pui cu sos picant

16 December 2010
Pui cu sos picant  Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa sare piper 1lingurita sofran  1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamaie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat.…

Read more »

Cocktail Screwdriver

15 December 2010
Cocktail Screwdriver  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de portocale   A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui mecanic american, care s-ar putea…

Read more »

Trufe de ciocolata

15 December 2010
Trufe de ciocolata  Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt 250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky)   Mod de preparare: Freci zaharul cu galbenusurile pa­na se albesc. Adaugi untul la temperatura camerei si freci in continuare. Adaugi ciocolata topita la bain-marie si cafeaua (sau whisky). Intinzi,…

Read more »

Potcoave (desert)

15 December 2010
Potcoave (desert)  Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri ca­cao 5 linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2 albusuri zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru ornament   Mod de preparare: Treci prin masina de tocat biscuiti si nucile. Intr-un ibric amesteci apa, zahar,…

Read more »

Friptură picantă de porc

15 December 2010
Friptură picantă de porc  Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4 lin­guri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă îndulcitor 2 cepe mici (sau ar­pagic) 4 cm ghimbir proaspăt 2 linguri margarină 400 ml supă 125 ml vin roşu sec 2 linguri amidon sare piper nucşoară rasă   Mod de preparare:…

Read more »

File de pui marinat

15 December 2010
File de pui marinat  Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml supă de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de vanilie 1/2 căţel de usturoi 1 bucăţică ghimbir 1 chili mic 1 vârf de cuţit de coajă de lămâie sucul de la o jumătate de lămâie…

Read more »

File de curcan cu legume

15 December 2010
File de curcan cu legume  Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de scorţişoară 4 fructe stea 100 ml lapte de cocos (cutie)   Mod de preparare: Spălaţi car­nea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o felii rotunde.…

Read more »

Friptura de miel glasata

15 December 2010
Friptura de miel glasata  Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1 pahar de vin 1 pahar de supa o telina mica   Mod de preparare: Alegeti carne macra spalati-o foarte bine, apoi impanati-o cu fisii de costita,…

Read more »

Piftie de gasca

15 December 2010

  Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust   Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cind carnea se desface de…

Read more »

Sufleu de mere cu gris

15 December 2010
Sufleu de mere cu gris  Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2 galbenusuri  1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar Mod de preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se…

Read more »

Portocale in aluat de clatite

15 December 2010
Portocale in aluat de clatite  Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat, ulei, sare Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin…

Read more »

Salata de varza

15 December 2010
Salata de varza  Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1 morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de marar verde 1 legatura de patrunjel verde zeama de la o lamiie 3 linguri de ulei de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Varza se…

Read more »

Supa de orez

15 December 2010
Supa de orez  Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4 linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa gust Mod de preparare: Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si se…

Read more »

Salata dulce de telina

15 December 2010
Salata dulce de telina  Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3 linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust, de ulei si zeama de lamaie.  …

Read more »

Sos rosu

15 December 2010
Sos rosu  Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt   Mod de preparare: lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se subtiaza cu 2…

Read more »

Salata de rosii umplute cu varza alba

15 December 2010
Salata de rosii umplute cu varza alba  Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se amesteca cu miezul…

Read more »

Salata de conopida

15 December 2010
Salata de conopida  Ingrediente: 1 conopida sare ulei  zeama de lamiie  100 g masline 1 ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se pun intr-un castron frecat cu usturoiul intreg. Se adauga ceapa tocata. Se toarna deasupra sosul vinegreta, preparat…

Read more »

Ciuperci umplute cu sunca si svaiter

15 December 2010
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter  Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g svaiter 50 g unt 1 lingura pesmet sare piper   Mod de preparare: Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se…

Read more »

Sos de ciuperci cu ceapa

15 December 2010
Sos de ciuperci cu ceapa  Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita faina 100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa   Mod de preparare: Se spala bine ciupercile  se fierb in apa intr-un vas acoperit. Ciupercile fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se toaca…

Read more »

Mancare de cartofi cu pui

15 December 2010
Mancare de cartofi cu pui  Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie un ardei gras bulion sau pasta de tomate   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in fasii si se caleste in doua linguri de ulei. (Daca mananca si copilul, carnea de pui poate fi fiarta separat si adaugata abia…

Read more »

Ciuperci pe friganele

15 December 2010
Ciuperci pe friganele  Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou   1 lingurita marar 1 lingura unt sare friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul si sarea. Cind ciupercile sint prajite, se ia cratita de…

Read more »

Vinete cu ceapa si oua

15 December 2010
Vinete cu ceapa si oua  Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba inmuiata intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare piper 4 linguri smantana 1 lingura faina ulei   Mod de preparare: Se taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina…

Read more »

Pasta de cartofi pentru sandvisuri

15 December 2010
Pasta de cartofi pentru sandvisuri  Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul si maslinele. Se amesteca toate cu maioneza sau numai cu…

Read more »

Bors de ciuperci

15 December 2010
Bors de ciuperci  Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata marunt. Cind…

Read more »

Crap cu ciuperci si ceapa

15 December 2010

  Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper 1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie   Mod de preparare: Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se aseaza in acestea crapul taiat bucatele…

Read more »

Bureti cu smantana

15 December 2010

  Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se taie…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 27 (video)

15 December 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 27 (video)

Ardei cu brinza de vaca si smantana

15 December 2010
Ardei cu brinza de vaca si smantana  Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte Mod de preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine, se…

Read more »

Conopida sote cu brinza si unt

15 December 2010
Conopida sote cu brinza si unt  Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se aseaza pe un platou. Se presara cu brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste conopida.…

Read more »

Taitei cu parmezan si sos de rosii

15 December 2010
Taitei cu parmezan si sos de rosii  Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3 rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de preparare: Se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri. Se fierbe totul…

Read more »

Ciuperci cu macaroane

15 December 2010
Ciuperci cu macaroane  Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa   Mod de preparare: Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate felii, se adauga bulion, sare, si…

Read more »

Telina pane cu sos picant

15 December 2010
Telina pane cu sos picant  Ingrediente: 2 teline sare  1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1 ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul picant se…

Read more »

Borş de fasole boabe cu leuştean

15 December 2010
Borş de fasole boabe cu leuştean  Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar leustean sare Mod de preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote…

Read more »

Crap cu morcov

15 December 2010
Crap cu morcov  Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru   Mod de preparare: Pestele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras si ardeiul iute,…

Read more »

Paste cu clatite

15 December 2010

  Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval 300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g smantana 2 castraveti murati Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa reteta clasica si se lasa la racit. Se fierb macaroanele 5 min, se scurg si…

Read more »

Salata de mere si portocale

15 December 2010
Salata de mere si portocale  Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4 lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala zaharata Mod de preparare: Merele se spala, se curata si se taie felioare subtiri. Portocalele se curata de coaja, se inlatura pielitele albe din interior, se taie transversal rotocoale…

Read more »

Cocktail Apri-Bowle

15 December 2010
Cocktail Apri-Bowle    Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.

Read more »

Spaghete milaneze

15 December 2010
Spaghete milaneze  Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6 linguri de cascaval sare piper Mod de preparare: Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert…

Read more »

Salau in sos de Riesling

15 December 2010

Ingrediente: 4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de lamiie 1 lingura de gelatina pentru alimente 1 legatura patrunjel 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele se curata si se acreste. Carnea…

Read more »

Fidea cu usturoi si ciuperci

15 December 2010
Fidea cu usturoi si ciuperci  Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Se infierbinta o lingura de ulei, in care se caleste putin usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa ce s-au calit…

Read more »

Oua umplute cu sos de lapte

15 December 2010

  Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2 lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat 1/2 ceapa sare piper 1lingurita faina Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile,…

Read more »

Sarlota de ciocolata

14 December 2010
Sarlota de ciocolata  Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata  2 pachetete zahar vanilat 100 g  migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn,…

Read more »

Salata cu orez si legume

14 December 2010
Salata cu orez si legumeIngrediente: 1 ceasca orez integral nefiert 3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare 1/2 ceapa rosie 1 ceasca telina, data prin razatoare  1/2 ceasca dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel Ingrediente dressing: 1/2 ceasca maioneza vegetariana, fara grasime,5 linguri zeama de lamaie ,1 1/2 linguri marar uscat sau…

Read more »

Galuste

14 December 2010
Galuste  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti cartofii cu coaja, bine spalati, cind sint gata, curatati-i. Separat fierbeti bine carnea si treceti-o apoi prin masina de tocat. In cartofii pasati puneti un ou, sare,…

Read more »

Peste cu varza si rosii

14 December 2010
Peste cu varza si rosii  Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei 300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare    Mod de preparare: Se curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca taiteii si se…

Read more »

Peste cu cartofi si ceapa

14 December 2010

  Ingrediente: 750 g de peste 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa curatata spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite din…

Read more »

Friptura inabusita de vaca

14 December 2010

  Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare Mod de preparare: Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara…

Read more »

Pirjoale din muschi de vita

14 December 2010

  Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar. Muschiul nu trebuie tinut prea mult ca sa nu…

Read more »

Salata mexicana cu creveti

14 December 2010

Ingrediente: 200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi 100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1 ardei rosu gras 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 150 gr. maioneza 1 lingura ketchup dulce 1 lingurita cu sos englezesc 1 leg. marar sare…

Read more »

Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara

14 December 2010
Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara  Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa sare piper  Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor la foc iute sa se friga.…

Read more »

Frigarui inabusite

14 December 2010
Frigarui inabusite  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1 lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper  Mod de preparare: Se spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind cu feliile de slanina. Se sareaza, se pipereaza, apoi…

Read more »

Supa cu cartofi si fasole alba

14 December 2010
Supa cu cartofi si fasole alba  Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune din nou fasolea la fiert cu alta apa. Se varsa si…

Read more »

Musaca de cartofi cu brinza si oua

14 December 2010
Musaca de cartofi cu brinza si oua  Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele, telemeaua se rade. Se…

Read more »

Snitel cu cascaval

14 December 2010
Snitel cu cascaval  Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g pesmet Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca…

Read more »

Biftec cu cartofi prajiti

14 December 2010
Biftec cu cartofi prajiti  Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se pipereaza. Apoi se pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte incins si se prajeste pe…

Read more »

Mazare cu friganele

14 December 2010
Mazare cu friganele  Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2 oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de preparare: Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce fierbe…

Read more »

Fasole verde cu rosii si usturoi

14 December 2010
Fasole verde cu rosii si usturoi  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi 4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se adauga…

Read more »

Saramura de platica cu ardei iute

14 December 2010

O reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici, usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti sare apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in…

Read more »

Perisoare de cartofi cu sunca

14 December 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu smintina, sarea, oul,…

Read more »

Salata de broccoli,cartofi si sunca

14 December 2010
Salata de broccoli,cartofi si suncaIngrediente: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de maioneza vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura suc de lamaie,1 catel de usturoi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 16, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: