RSS

Retete culinare de Paşti #18

16 Apr

Retete de Paste:

15 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_8Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel marocan pentru masa de Paşte O reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina, rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi aromate. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 linguri…

Read more »

10 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_7Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel la protap pentru masa de Paşte O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie…

Read more »

9 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_6Retete cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel O reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi…

Read more »

8 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_5Retete cu carne de miel pentru Paste: Drob de miel pentru masa de Paşti O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de…

Read more »

7 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_4Retete cu carne de miel pentru Paste: Ruladă de miel cu verdeţuri O reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne…

Read more »

6 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_3Retete cu carne de miel pentru Paste: Muschiulet de miel in unt O reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1…

Read more »

5 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_2Retete cu carne de miel pentru Paste: Clătite umplute cu friptură de miel O reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb, masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă…

Read more »

4 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_1Retete cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel cu miere O reteta de coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere. Ingrediente: 1 kg coaste de miel…

Read more »

3 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel  Retete cu carne de miel pentru Paste:   Drob de miel pentru masa de Paşti O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3…

Read more »

15 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
CocktailuriRetete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Asian Tea Cocktail Asian Tea din: vodca, aged cachaca, spicy mango syrup, infuzie de manga, fresh de lamaie si giner ale. Ingrediente: 40 ml vodca 10 ml aged cachaca 25 ml spicy mango syrup 1 pliculet cu infuzie de…

Read more »

10 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_8Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Red Rose Cocktail Red Rose din: suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie, tonic, lamaie si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl…

Read more »

9 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_7Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu lichior de banane si ardei Cocktail cu lichior de banane si ardei din: ardei, vodca infuzata cu ciocolata, lichior de banane, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 4 bucati ardei chilli 50 ml vodca infuzata cu ciocolata…

Read more »

8 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_6Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Spy Ced Cocktail Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10 g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters…

Read more »

7 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_5Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu absint, gin si vermut Cocktail cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de portocale 15 ml absint vermut sec coaja…

Read more »

6 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_4Retete de cocktailuri pentru paste: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker (video) O reteta video despre cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker   Incoming search terms:cocktail adios mothercum se fac brucheteleRead more » Cidru de portocale…

Read more »

5 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_3Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu brandy si lichior de afine Cocktail cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana, lichiro de afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl frisca 1 jumatate banana 3 cl lichior de afine 1…

Read more »

4 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
CocktailuriRetete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta.   Ingrediente: ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de…

Read more »

3 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013

Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de suc…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu fructe

16 April 2013
Tarta_cu_fructe_10Tarta cu fructe din: mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, mure, faina, unt, galbenusuri de ou si apa.   Ingrediente pentru umplutura: 700g mere sucul de la ½ lamaie ¼ lingurita de scortisoara 20g de zahar 300g mure Ingrediente pentru aluat: 360g faina 180g unt…

Read more »

Chec cu scorţişoară

16 April 2013
Chec_cu_scortisoaraChec cu scorţişoară din: faina, oua, praf de copt, sare, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte dulce, pudra de scortisoara, gem de caise si frisca. Ingrediente: 160 g faina 3 oua jumatate de pliculet praf de copt sare 70 g unt 150 g zahar tos…

Read more »

Salată cu peşte afumat si naut

16 April 2013
Salata_cu_peste_afumat_si_nautSalată cu peşte afumat si naut din: peste afumata, naut, fasole fava, morcov, ceapa, salata verde, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, seminte de in, migdale, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g peste afumat 100 g naut 100 g fasole fava un morcov…

Read more »

Pate vegetal cu verdeaţă

16 April 2013
Pate_vegetal_cu_verdeataPate vegetal cu verdeaţă din: conopida, spanac, broccoli, telina, ceapa, morcov, usturoi, faina, lapte dulce, gelatina, parmezan, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o conopida mica 500 g spanac 300 g broccoli o telina mica o ceapa un morcov doi catei de usturoi…

Read more »

Spuma de cafea

16 April 2013
DesertSpuma de cafea din: cafea solubila, foi de gelatina, lapte degresat, fructoza, albusuri, cacao pudra si sare. Ingrediente: 1 lingura cu cafea solubila 3 foi de gelatina 40 g lapte degresat 2 linguri cu fructoza (sau 4 linguri cu zahar pudra) 2 albusuri 1 lingura…

Read more »

Tocanita de vita cu bere

16 April 2013
Tocanita_de_vita_cu_bereTocanita de vita cu bere din: carne de vita, ulei, faina, ceapa, usturoi, sos de tomate, bere neagra, morcovi, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 30 ml ulei 20 g faina 2 cepe tocate 1 catel de usturoi 20 g…

Read more »

Piept de pui cu sos de şofran

16 April 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_sofranPiept de pui cu sos de şofran din: piept de pui, broccoli, morcovi, galbenusuri de ou, unt, suc de lamaie, smantana, sofran, faina, sare, piper, ardei iute si boia iute. Ingrediente: doi piepti de pui 500 g broccoli doi morcovi doua galbenusuri de ou 150…

Read more »

Rulouri de peşte cu legume

16 April 2013
Rulouri_de_peste_cu_legumeRulouri de peşte cu legume din: file de hering, alge uscate, dovlecei, tije de telina, boabe de porumb, ceapa verde, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, salata verde si sfecla rosie murata. Ingrediente: 500 g file de hering 30 g alge uscate doi…

Read more »

Orez cu legume aromate

16 April 2013
Orez_cu_legume_aromateOrez cu legume aromate din: orez, varza de bruxelles, morcovi baby, miere, pudra de scortisoara, cimbru, ulei de masline, sare, piper si rozmarin. Inrgediente: 150 g orez cu bob lung 500 g varza de bruxelles 100 g morcovi baby o lingura cu miere jumatate de…

Read more »

Tort cu nuca, frisca si ciocolata

16 April 2013
Tort_cu_nuca_frisca_si_ciocolataTort cu nuca, frisca si ciocolata din: nuca, zahar, albusuri, praf de copt, oua, faina, galbenusuri, lapte, unt, esenta de rom, frisca, cacao si ciocolata. Ingrediente: Pentru primul blat: 250 g nucă măcinată 250 g zahăr 8 albuşuri 1/2 pachet praf de copt îţi trebuie…

Read more »

Supa cu galuste verzi

16 April 2013
SupeSupa cu galuste verzi din: spanac, supa de zarzavat, ou, albus, faina, boia de ardei dulce, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 3 l supa de zarzavat 1 ou 1 albus 1 lingura faina 1 lingura boia de ardei dulce 1 legatura…

Read more »

Reteta zilei: Pui la tigaie cu salsa si porumb

16 April 2013
Pui_la_tigaie_cu_salsa_si_porumb_8Pui la tigaie cu salsa si porumb din: piept de pui, praf de ceapa, piper negru, sare, porumb, sos verde, iaurt, supa de pui, orez, branza si avocado.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat ½ lingurita praf de ceapa ½ lingurita piper negru…

Read more »

Friptura de miel cu cimbru si rozmarin

16 April 2013
MielFriptura de miel cu cimbru si rozmarin din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 pulpa de miel (preferabil cea din spate) 5-6 catei de usturoi rozmairn cimbru sare piper condiment vegetal   Mod de preparare: Speli pulpa şi…

Read more »

Placinta de peste cu crusta de cartofi

16 April 2013
Placinta_de_peste_cu_crusta_de_cartofiPlacinta de peste cu crusta de cartofi din: cartofi, nucsoara, smantana, unt, galbenusuri, ceapa, seminte de fenicul, anason, vermut, supa de peste, smantana, file de pastrav afumat, file de cod, file de somon, mazare, oua, patrunjel, marar si zeama de lamaie. Ingredinete: 1 kg de…

Read more »

Salată de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde

16 April 2013
SalateSalată de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde din: ridichi rosii, morcov, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 ridichi rosii 1 morcov 1 ceapa verde 2 linguri ulei sare     Mod de preparare: Speli bine legumele, iar morcovul il cureti. Tai legumele cat…

Desert cu coacaze negre

16 April 2013
Desert_cu_coacaze_negreDesert cu coacaze negre din: cocaze negre, fructoza, albusuri si sare. Ingrediente: 400 g coacaze negre 4 linguri cu fructoza (sau 8 linguri cu zahar pudra) 4 albusuri sare   Mod de preparare: Curăţaţi coacăzele cu apă rece, apoi alegeţi boabele cu ajutorul unei furculiţe. Pasaţi-le cu mixerul sau printr-o sită fină, adăugind eventual puţină…

Read more »

Chiftele de naut cu salata de dovlecei

16 April 2013
Chiftele_de_naut_cu_salata_de_dovleceiChiftele de naut cu salata de dovlecei din: naut, oua, lapte, faina, praf de copt, ceapa verde, harissa, ulei de floarea soarelui, dovlecel branza feta, frunze de menta si iaurt. Ingrediente: 400 g de naut din conserva, clatit si scurs bine 2 oua mari 3 linguri de lapte integral 4 linguri de faina 1 lingurita…

Read more »

Biscuiţi cu susan si fistic

16 April 2013
Biscuiti_cu_susan_si_fisticBiscuiţi cu susan si fistic din: unt, zahar pudra, ou, lapte, faina, praf de copt, seminte de susan, fistic, zahar vanilinat si sare. Ingrediente: 225 g unt 225 g zahar pudra un ou 170 ml lapte dulce 450 g faina jumatate de pliculet praf de copt 50 g seminte de susan 100 g fistic prajit…

Read more »

Cartofi cu spanac

16 April 2013
Cartofi_cu_spanacCartofi cu spanac din: spanac, cartofi, ceapa, rosii, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 6 cartofi medii 1 ceapa mare 2 rosii ulei sare   Mod de preparare: Curăţă spanacul de codiţe şi spală-lîn mai multe ape. Opăreşte-l în apă clocotită cu puţine sare. După 5 minute, scoate-l din apă şi lasă-l la…

Read more »

Penne carbonara cu bacon si chiftele

16 April 2013
Penne_carbonara_cu_bacon_si_chiftelePenne carbonara cu bacon si chiftele din: penne, carnati, bacon, ceapa, galbenusuri, smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 400 g penne 4 carnati proaspeti 8 felii de bacon sau pancetta 1 ceapa, tocata fin 3 galbenusuri mari 4 linguri de smantana 85 g de parmezan, ras fin 1 legatura mica de patrunjel, tocat fin   Mod…

Read more »

Mancarica de bame

16 April 2013
Mancarica_de_bameMancarica de bame din: bame, cartofi, morcov, dovlecel, ceapa, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg bame 2 cartofi 1 morcov 1 dovlecel 2 cepe otet ulei sare piper   Mod de preparare: Curata bamele de codite, spala-le in mai multe ape si opareste-le 5-6 minute in apa cu putin otet. trece bamele printr-un…

Read more »

Pâine prăjită cu salată de năsturel

16 April 2013
Retete_1Pâine prăjită cu salată de năsturel din: salata de nasturel, patrunjel, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper alb, pomelo. Ingrediente: 100 g salata nasturel 2 fire patrunjel 1 catel de usturoi 4 bucati frunze busuioc 2 linguri ulei de masline sare si piper alb macinat 200 g pomelo (doar pulpa)   Mod de preparare:…

Read more »

Tartă cu mălai si şuncă

16 April 2013
Tarta_cu_malai_si_suncaTartă cu mălai si şuncă din: faina, malai, lapte, drojdie, rosii cherry, praz, branza de vaci, masline, sunca, usturoi, oua, parmezan, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 150 g malai 250 ml lapte dulce 20 g drojdie 200 g rosii cherry un fir praz 300 g branza de vaci 100 g masline feliate…

Read more »

Pui cu pasta de curry si orez

16 April 2013
Pui_cu_pasta_de_curry_si_orezPui cu pasta de curry si orez din: ulei de floarea soarelui, ceapa, oua, sos de soia, pasta de curry, piept de pui, orez basmati, mazare si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 3 cepe mici, taiate in rondele subtiri 2 oua mari, batute 2 linguri sos de soia 1 lingura…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu nuca de cocos, migdale si nuci

16 April 2013
Pui_cu_nuca_de_cocos_migdale_si_nuci_19Pui cu nuca de cocos, migdale si nuci din: lapte de cocos, piept de pui, nuca, migdale, nuca de cocos, piper, usturoi, sare si ulei de rapita.   Ingrediente: 1 cana lapte de cocos 2 bucati piept de pui dezosat ¾ cana nuca ¾ cana migdale crude intregi ½ ceasca nuca de cocos 1 lingurita…

Read more »

Chilli vegetarian cu ouă coapte si coriandru

16 April 2013
Chilli_vegetarian_cu_oua_coapte_si_coriandruChilli vegetarian cu ouă coapte si coriandru din: ulei de floarea soarelui, ceapa, pasta de ardei iute, fasole neagra, rosii, zahar brun, oua, coriandru, smantana si tortillas. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 1-2 linguri de pasta de ardei iute 1 conserve x400 g de fasole neagra, clatita si scursa bine…

Read more »

Reteta de post: Conopida picanta

16 April 2013
Conopida_picantaConopida picanta din: conopida, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras 1 varf de cutit de curry ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le – ceapa solzişori, morcovul în bucăţi mai mari, ardeiulgras cubuleţe, iar…

Read more »

Paine dietetica pentru slabit

16 April 2013
Retete_2din: faina premix, drojdie, sare, fructoza, apa, otet, seminte de in, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de chimen si seminte de anason. Ingrediente: 500 g faina premix 1 cub drojdie (25 g) 1 lingurita sare 1 lingurita fructoza 350 ml apa calduta 1 lingurita de otet ameste de seminte,…

Read more »

Gustare de primavara

16 April 2013
Retete_1Gustare de primavara din: frunze de papadie, ou, cartofi, ciuperci, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 300 g frunze de papadie 1 ou 2-3 cartofi noi 1/2 cana cu ciuperci sare zeama de lamaie ulei de masline   Mod de preparare: Fierbi cartofii in apa cu sare, ii scurgi de apa si ii…

Read more »

Toasturi cu spanac, smantana si ou

16 April 2013
Toasturi_cu_spanac_smantana_si_ouToasturi cu spanac, smantana si ou din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper, smantana, unt, paine si oua. Ingrediente: 200 g spanac frunze congelat 1 ceapă 2 lingurițe ulei sare piper 2 linguri smântână unt 12 felii pâine toast 12 ouă   Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze pu­țin spanacul. Se taie ceapa fe­lii.…

Read more »

Curcan in crustă de susan si morcovi

16 April 2013
Curcan_n-_crusta_-de_-susan_si_-morcovi.pngO reteta delicioasa de curcan cu:susan, dulceata portocale, ghimbir, sos de soia, lamaie, morcov, unt, supa de legume, patrunjel, miere, sare, piper. Ingrediente: 6 kg piept de curcan 80 g susan 2 linguri dulceaţă de portocale 1 lingură ghimbir ras 6 linguri sos de soia sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie 800 g…

Read more »

Rulouri din curcan cu sos gazpacho

16 April 2013
Rulouri_-din_curcan_-cu_-sos_-gazpacho.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:arne de curcan, ceapa, verdeturi, usturoi, paine, seminte de pin, ricotta, ulei de masline, rosii, boia, castravete, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan 1 ceapă 1 legătură verdeţuri 2 căţei de usturoi 2 felii de pâine prăjită 2 linguri seminţe de pin, prăjite 250 g ricotta 5 linguri…

Read more »

Alternative vegetariene pentru surse bogate de Omega 3

16 April 2013
Omega 3Beneficiile acizilor graşi Omega 3 nu se opresc doar asupra sănătăţii cardiovasculare, ci au şi rol de protecţie şi de întărire a sistemului imunitar, făcându-ne astfel mult mai puţin predispuşi la virozele specifice primăverii. Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peştele, însă există şi surse vegetale de unde pot fi asimilaţi, dieta mediteraneeană…

Read more »

Supă cremă de praz cu busuioc

16 April 2013
Supa_crema_de_praz_cu_busuioc.pngO reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecel, morcov, unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc, paine. Ingrediente: 3 fire de praz doi cartofi un dovlecel un morcov 50 g unt două linguri cu ulei de măsline sare piper busuioc 4 felii de pâine   Mod de preparare: Untul se topeşte într-o cratiţă, se…

Read more »

Reţete de Paşti (2013)

15 April 2013
Miel_9Retete de Pasti:   Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură…

Read more »

Reteta zilei: Sos Salsa verde

15 April 2013
Sos_Salsa_verde_14Sos Salsa verde din: gogonele, usturoi, ardei iute, ceapa, supa de pui, coriandru, piper negru, sare si oregano.   Ingrediente: 13 gogonele 4 catei de usturoi 2 ardei iuti jalapeno ½ ceapa 3 cesti supa de pui coriandru ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare oregano uscat   Mod de preparare: Se incalzeste o…

Read more »

15 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_8Retete cu carne de miel pentru Paste: Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi, cro­chete de spanac şi sote de fasole fidea   Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac nucşoară…

Read more »

10 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_7Retete cu carne de miel pentru Paste: Stufat delicios de miel O reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură…

Read more »

9 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_6Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel cu spanac   Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă,…

Read more »

8 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_5Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel cu linte O reteta delicioasa de miel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte, ceapa verde, ardei capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, boia iute, ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi Ingrediente: 800 g carne de miel 3 catei de usturoi 600…

Read more »

7 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013

Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel cu migdale si caise uscate Miel cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate. Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de…

Read more »

6 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_3Retete cu carne de miel pentru Paste: Friptura de miel cu rozmarin verde Friptura de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun. Ingrediente: 1 pulpa de miel cu…

Read more »

5 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
5 retete cu carne de miel pentru PaşteRetete cu carne de miel pentru Paste: Miel la cuptor cu lamaie Miel la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de usturoi 1 legatura de cimbru…

Read more »

4 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_1  Retete cu carne de miel pentru Paste:     Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet,…

Read more »

3 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
MielRetete cu carne de miel pentru Paste: Sarmale de miel cu frunze de stevie Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2 cesti cu smantana grasa…

Read more »

15 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_7Retete de cocktailuri pentru paste: Punci de vin rosu si fructe Punci de vin rosu si fructe din: vin rosu, rom jamaica, miere, mere si portocale. Ingrediente: 3/4 l vin rosu demisec 1/4 rom Jamaica 3 linguri de miere 2 mere mai mici 2 portocale   Mod de preparare: Curatam merele, le taiem in patru,…

Read more »

10 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_6Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Sangria cu piersici O reteta de sangria de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici, vin si ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de zahar 3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir     Mod de preparare: Puneti feliile de piersici…

Read more »

9 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_5Retete de cocktailuri pentru paste: Bentley cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Calvados Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/2 Calvados 1/2 Dubonnet   Acest aperitiv clasic franţuzesc a apărut la începutul anilor ‘20 în Normandia, din iniţiativa care a vrut…

8 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
8 cocktailuri pentru PaşteRetete de cocktailuri pentru paste:     Cocktail B&B Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 5/70 Benedictine 5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin…

Read more »

7 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_3Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Amaretto Colada O reteta simpla de Cocktail Amaretto Colada din: suc de ananas, creama de cocos, amaretto di saronno originale si rom alb. Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi câteva paie Se serveste…

Read more »

6 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri  Retete de cocktailuri pentru paste:   Cocktail Banana Bliss O reteta simpla de Cocktail Banana Blis din: cognac si crema de banane Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – old fashioned Decoraţiune – fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente 5/10 cognac 5/10 cremă de banane   Apărut în Florida,…

Read more »

5 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_1Retete de cocktailuri pentru paste:   Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de suc ​​proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7…

Read more »

4 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013

  Retete de cocktailuri pentru paste:   Cocktail cu Amaretto si lichior Cocktail cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos, frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50 ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino   Mod de preparare: In…

Read more »

Reteta zilei: Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice

15 April 2013
Salata_de_spanac_cu_nectarine_si_vinegreta_de_citrice _18Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice din: nuci, zahar, sare, spanac, branza feta, afine, ceapa verde, nectarine, nuci confiate, suc de grapefruit, suc de portocala, zahar, otet de vin, ulei de masline si sare.   Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nuci ¼ ceasca de zahar 2 lingurite de sare frunze de spanac…

Read more »

Retete de post: Legume la wok

15 April 2013
Legume_la_wokLegume la wok din: ceapa, cartofi, morcov, castraveti, gogosar, ardei gras, fasole verde, dovlecel, patrunjel, ulei, zahar, sos de soia si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi fierti 1 morcov 1 castravete (de sera) 1 gogosar 1 ardei gras galben 100 g fasole verde 1 dovlecel 1 legatura de patrunjel ulei 2 lingurite cu zahar…

Read more »

Paella cu fructe de mare

15 April 2013
Paella_cu_fructe_de_marePaella cu fructe de mare din: orez, creveti decorticati, scoici, carne de caracatita, ceapa, usturoi, ardei grasi, mazare, sofran, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 300 g orez 300 g creveti decorticati 300 g scoici cu cochilie 300 g carne de caracatita doua cepe 3 catei de usturoi doi ardei grasi…

Read more »

Legume cu sos de ciuperci

15 April 2013
Legume_cu_sos_de_ciuperciLegume cu sos de ciuperci din: morcovi, mazare, masline, porumb, fasole verde, telina, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, lapte, porumb baby, ardei gras, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: doi morcovi 200 g mazare 100 g masline feliate 100 g porumb boabe 400 g fasole verde o telina ceapa usturoi 300 g ciuperci 50…

Read more »

Salată cu broccoli şi pui

15 April 2013
Salata_cu_broccoli_si_puiSalată cu broccoli şi pui din: broccoli, piept de pui, morcovi, ceapa, usturoi, smantana, mustar dulce, castraveti murati, fasole rosie, ulei de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g broccoli doi piepti de pui doi morcovi o ceapa doi catei de usturoi 300 ml smantana o lingura cu mustar dulce 3 castraveti murati 200…

Read more »

Macrou cu fasole verde

15 April 2013
Macrou_cu_fasole_verde.pngO reteta delicioasa de macrou cu:ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa, fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline,  piper, rosii, sare, ulei, usturoi. Ingrediente: un kilogram macrou un kilogram fasole verde 5 roşii un ardei iute o ceapă o lingură cu pastă de măsline 4 fileuri de anşoa doi căţei de usturoi o lămâie 100 ml…

Read more »

Tort roşu de căpşuni

15 April 2013
Tort_rosu_de_capsuniTort roşu de căpşuni din: fursecuri cu unt, pudra de cacao, unt, blat, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, tort gelee si suc de capsuni. Ingrediente: 100 g fursecuri cu unt 1 lingura pudra de cacao 40 g unt topit 1 blat subtire (24 cm) crema: 10…

Read more »

Legume sote cu sos si busuioc tocat

15 April 2013
Legume_sote.pngO reteta delicioasa de legume sote din: vanata, ciuperci, rosii, porumb, ardei gras, ceapa, usturoi, naut, ulei de masline, vin alb, sare, piper, busuioc, smantana. Ingrediente: o vânătă 200 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de năut 100 ml ulei de măsline…

Read more »

Salata calda de vinete

15 April 2013
Salata_calda_de_vineteSalata calda de vinete din: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, patrunjel verde, maioneza vegetala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gras 1 ceapa mica 4 catei de usturoi patrunjel verde maioneza vegetala ulei sare piper   Mod de preparare: Spala bine vinetele si taie-le felii, presara putina sare pe fiecare si lasa-le…

Read more »

Orez cu şuncă de porc

15 April 2013
Orez_cu_sunca_de_porc.pngO reteta delicioasa de orez cu:sunca de porc, fasole verde, fasole rosie boabe, ceapa, usturoi, ardei capia, boia dulce, boia iute, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi şuncă de porc 100 g orez 100 g fasole verde o conservă fasole roşie boabe o ceapă 4 căţei de usturoi un ardei capia o linguriţă cu…

Read more »

Spirale mediteraneene

15 April 2013
Spirale_mediteraneeneSpirale mediteraneene din: conopida, broccoli, morcov, boabe de porumb, paste, ulei, faina, sifon, fulgi de porumb, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 amestec de legume: broccoli, morcov, boabe de porumb 50 g paste spirale ulei 50 g faina putin sifon 1 ceasca de fulgi de porumb boia de ardei sare piper…

Read more »

Gogoşi cu sos de vanilie

15 April 2013
Gogosi_cu_sos_de_vanilie.pngO reteta delicioasa de gogosi cu:faina, lapte, oua, zahar tos, unt, drojdie, esenta de rom, budinca de vanilie, sare, menta, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 600 ml lapte două ouă 100 g zahăr tos 70 g unt 7 g drojdie linguriţă cu esenţă de rom jumătate de plic budincă de vanilie din comerţ sare o…

Read more »

Reteta zilei: Tacos cu creveti si sos

15 April 2013
Tacos_cu_creveti_si_sos_28Tacos cu creveti si sos din: tortilla de porumb, creveti, praf chilli, usturoi, piper, chimen, sare de mare, ulei de masline, coriandru, ceapa rosie, varza alba, varza rosie, limeta, sos adobo, smantana, limeta si sare.   Ingrediente pentru tacos: 4 tortilla de porumb 12 creveți decorticati ½ lingurita praf chili ¼ lingurita praf de usturoi…

Read more »

Carnati cu linte si ceapa rosie

15 April 2013
Retete_3Incinge cuptorul la 200°C. Aranjează într-un singur strat 2 cepe roşii, tăiată fiecare în 6 bucăţi, şi 8 cârnaţi. Dă tava la cuptor 25 de minute, întorcând ingredientele pe cealaltă parte la jumătatea timpului de coacere. Dă la o parte cârnaţii şi adaugă 500 g de linte verde din conservă, amestecând cu ceapa. Reaşază cârnaţii…

Read more »

Desert cu mango

15 April 2013
Desert_4Desert cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune. Ingrediente: 1 mango mare 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra) 4 oua 20 cl lapte semidegresat cateva capsune sau seminte de rodie   Mod de preparare: Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi. Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu…

Read more »

Ciorbă cu macrou

15 April 2013
Ciorba_cu_macrou.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei, fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste. Ingrediente: un kilogram macrou doi dovlecei un morcov două cepe doi ardei graşi 200 g fasole albă păstăi 500 ml borş 600 g roşii 200 ml ulei de floarea- soarelui sare piper pătrunjel orez…

Read more »

Tort aperitiv cu somon

15 April 2013
Tort_aperitiv_cu_somonTort aperitiv cu somon din: paine toast, somon, crema de branza, maioneza, oua, castravete, ardei, salata, seminte de dovleac, ulei, unt si sare. Ingrediente: 1 paine toast 100 g somon proaspat 300 g crema de branza 1 ceasca de maioneza 2 oua fierte 1 castravete 1 ardei rosu 1 salata seminte de dovleac ulei unt…

Read more »

Cozonac banatean

15 April 2013
Deserturi_delicioaseCozonac banatean din: faina, zahar, margarina, lapte, galbenusuri, ulei, sare, coaja de lamaie si drojdie. Ingrediente: 1 kg faina alba 100 g zahar 100 g margarina 800 ml -1l lapte 8 galbenusuri 30 ml ulei sare coaja rasa de lamaie drojdie   Mod de preparare: Pui într-o cană o lingură de zahăr, drojdia şi le…

Read more »

Cremă de branză cu dovleac

15 April 2013
Crema_de_branza_cu_dovleac.pngO reteta delicioasa de crema de branza cu: castraveti, brnza de vaci, branza telemea, ciuperci, morcov, usturoi, dovleac, scortisoara, gelatina, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 100 g ciuperci un morcov 4 căţei de usturoi 4 felii dovleac pentru plăcintă pudră de scorţişoară 10 g…

Read more »

Reteta zilei: Sos de arahide

15 April 2013
Sos_de_arahide_14Sos de arahide din: unt de arahide, radacina de ghimbir, otet de orez, zahar, sos hoisin, sos de soia, ulei de susan, fulgi de ardei rosu si apa.   Ingrediente: 4 linguri de unt de arahide 1 lingurita de radacina de ghimbir proaspat, tocata 3 linguri de otet de orez 3 ½ lingurite de zahar…

Read more »

Ciulama de pui si şuncă

15 April 2013
Ciulama_de_pui_si_sunca.pngO reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata, ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper, cimbru, malai, castraveti murati. Ingrediente: 600 g carne de pui 300 g şuncă de porc afumată 200 g ciuperci un mor­cov o ceapă 120 g făină 150 ml ulei de floarea-soarelui o frunză…

Read more »

Sărmăluţe de pui în oală de lut

15 April 2013
Retete_1Sărmăluţe de pui în oală de lut din: piept de pui, morcovi, ceapa, frunze de dafin, bulion, pastarnac, orez, foi de varza, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui tocat 3 morcovi 3 cepe 2 frunze de dafin 2 linguri de bulion 1 pastarnac 1 ceasca de orez foi de varza patrunjel…

Read more »

Pacinta cu varza

15 April 2013
Retete_7Pacinta cu varza din: varza, lapte acru, faina, malai, kaizer, ceapa, ulei, pasta de tomate, praf de copt, boia, piper si sare. Ingrediente: 2 verze potrivite 2 l lapte acru 350 g faina 350 g malai 500 g kaizer 2 cepe potrivite 150 ml ulei 200 ml zarzavat sau pasta de tomate 1 lingura praf…

Read more »

Budincă cu sparanghel şi sos

15 April 2013
Budinca_cu_sparanghel_si_sos.pngO reteta delicioasa de budinca cu:sparanghel, oua, branza telemea, spaghete, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 4 ouă 400 g brânză telemea 300 g sparanghel o căpăţână de usturoi 5 roşii o ceapă sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Sparanghelul se fierbe în apă cu sare,…

Read more »

Salată de ton cu ţelină

15 April 2013
Salata_de_ton_cu_telinaSalată de ton cu ţelină din: ton in ulei, telina, cimbru, dovlecel, ceapa, capere, ciuperci, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, iaurt, castraveti murati si miez de nuca. Ingrediente: doua conserve ton in ulei doua tije de telina o lingurita cu cimbru un dovlecel o ceapa o lingura cu capere 100 g ciuperci doua…

Read more »

Reteta zilei: Foccacia cu avocado si oua de prepelita

15 April 2013
Foccacia_cu_avocado_si_oua_de_prepelita_04Foccacia cu avocado si oua de prepelita din: avocado, oua de prepelita, focacia, lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: avocado oua de prepelita Focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2 minute și 30 de secunde.…

Read more »

Macrou cu branza si masline

15 April 2013
Retete_1Incinge cuptorul la 200°C. Amestecă 3 bulbi de fenicul, feliaţi subţire, cu 2 linguriţe de harissa (pastă de ardei iute) şi 2 linguriţe ulei de măsline. Aranjează feliile într-o tavă, asezonează-le şi dă tava la cuptor 20 de minute, până când feniculul începe să se caramelizeze. Pune deasupra 4 fileuri de macrou, cu pielea în…

Read more »

Drob de miel cu ardei capia

15 April 2013
Drob_de_miel_cu_ardei_capiaDrob de miel cu ardei capia din: ardei capia, crema de branza de vaci, pesmet, smantana, organe de miel, oua, sare, piper si verdeturi. Ingrediente: 3 ardei capia roșii 250 g cremă de brânză de vaci cu verdeață 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg organe de miel 2 ouă sare piper 2 pachete…

Bezele cu ciocolată

15 April 2013
Bezele_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de bezele cu:oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, lamie, smochine, ciocolata neagra, cafea macinata, rom, miere, scortisoara, menta. Ingrediente: 4 albuşuri un sfert de linguriţă cu sare 200 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie 500 g smochine 100 g ciocolată neagră o lingură cu cafea măcinată 100 ml rom…

Read more »

Briose multicolore

15 April 2013
Briose_multicolore.pngO reteta delicioasa de briose cu:faina, zahar tos, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt, lapte batut, ciocolata neagra, nuca, piure de castane, zahar colorat, oua. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr tos o jumătate de pliculeţ praf de copt un vârf de lin­guriţă cu sare zahăr vanilinat 50 g unt 250 ml lapte…

Read more »

Pui de caracatiţă cu budincă de paste

15 April 2013
Caracatita_cu_budinca_de_paste.pngO reteta delicioasa de caracatita cu: usturoi, foil de dafin, vin alb, ardei gras, paste, oua, branza de vaci, morcovi, otet, sare, piper, ulei, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 500 g pui de caracatiţă doi căţei de usturoi o frunză de dafin 250 ml vin alb sec doi ardei graşi 300 g paste 3 ouă 300 g…

Read more »

Drob de miel cu ou

15 April 2013
Drob_de_miel_cu_ouDrob de miel cu ou din: morcovi, unt, zahar, chifla, ceapa verde, patrunjel verde, organe de miel, oua si condimente. Ingrediente: 4 morcovi 1 lingurita unt 1 lingurita zahar 1 chifla veche de-o zi 1 legatura ceapa verde 2 legaturi patrunjel verde 800 g organe de miel (ficat, plamani, splina) 2 oua crude 2 oua…

Read more »

Chiftelute de carne cu sos

15 April 2013
Chiftelute_de_carne_cu_sos.pngO reteta delicioasa de chiftelute cu:piept de pui, ceapa, usturoi, paine, oua, praz, rosii, broccoli, orez, susan, faina, sare, piper, ulei, oregano. Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi jumătate de pâine 3 ouă un fir de praz 800 g roşii 500 g broccoli 150 g orez 50 g susan 100…

Read more »

3 cocktailuri pentru Paşte

14 April 2013

Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de portocale rosii Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata.   Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata     Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si…

Read more »

Reteta zilei: Crema de oua si lapte

14 April 2013
Crema_de_oua_si_lapte_4Crema de oua si lapte din: galbenusuri de ou, lapte, faina de porumb, zahar pudra, esenta de vanilie si smantana.   Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 290ml lapte 2 lingurite faina de porumb 125g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 100ml smantana   Mod de preparare: Intr-un castron se pun galbenusurile de ou, zaharul…

Read more »

Cartofi şi gulii la cuptor

14 April 2013
Cartofi_si_gulii_la_cuptorCartofi şi gulii la cuptor din: cartofi, gulii, lapte, faina, cascaval, oua, nucsoara, marar, unt, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide si miez de nuca. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii 400 ml lapte dulce 50 g faina 150 g cascaval 3 oua un varf de lingurita cu nucsoara o legatura marar 25 g unt o…

Read more »

Gogoşi cu cremă şi căpşune

14 April 2013
Gogosi_cu_crema_si_capsuneGogoşi cu cremă şi căpşune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, crema de vanilie, capsuni, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 550 ml lapte doua oua 25 g drojdie 100 g zahar tos esenta de rom doua pliculete zaha vanilinat un sfert de…

Read more »

Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi

14 April 2013
Muschi_de_miel_cu_fasole_verde_si_gratin_de_cartofiMuschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 1 legătură  hasmațuchi 1 legătură ceapa ciorii 1 legătură cimbru 1 legătură rozmarin…

Read more »

Ciorba de urzici cu usturoi

14 April 2013
Supe_5Ciorba de urzici cu usturoi din: urzici, patrunjel, ceapa, usturoi, oua, bors, ulei si sare. Ingrediente: 600 g urzici 1 radacina patrunjel 1 ceapa 4 catei de usturoi 3 oua 500 ml bors 3 linguri cu ulei sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile, apoi le fierbi 3 minute în apă clocotită. Le…

Read more »

Sufleu de ciuperci cu şuncă

14 April 2013
Sufleu_de_ciuperci_cu_suncaSufleu de ciuperci cu şuncă din: sunca, ciuperci, cascaval, faina, lapte, oua, conopida, praz, unt, sare, piper, patrunjel, paine cu malai si salata de cruditati. Ingrediente: 200 g sunca 150 g ciuperci 100 g cascaval mai tare 80 g faina 550 ml lapte dulce 5 oua o conopida mica un fir de praz 100 g…

Read more »

Cartofi la cuptor cu rosii

14 April 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_rosiiCartofi la cuptor cu rosii din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci, miez de nuca, ulei de floarea soarelui, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi o ceapă 4 căţei de usturoi 500 g roşii 300 g ciuperci 100 g miez de nucă 100 ml ulei de floarea-soarelui o jumătate de linguriţă cu cimbru…

Read more »

Desert de lamaie verde cu menta

14 April 2013
Desert_2Desert de lamaie verde cu menta din: gelatina, apa, frunze de menta, lamaie verde, branza de vaci si aspartam. Ingrediente: 5 foi de gelatina 15 cl apa 3 linguri cu frunze de menta tocate 3 lamai verzi 400 g branza de vaci 100 g aspartam   Mod de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol…

Read more »

Pulpa de miel cu mamaliguta

14 April 2013
Pulpa_de_miel_cu_mamaligutaPulpa de miel cu mamaliguta din: pulpa de miel, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, sare, piper, malai, unt si branza de oaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 cepe tocata marunt 1 morcov 1 patrunjel 2 linguri unt sau ulei sare piper pentru garnitura: 400 g malai 1 lingurita sare 25 g unt 200 g branza…

Read more »

Cozonac cu mac si nuca

14 April 2013
Cozonac_cu_mac_si_nucaCozonac cu mac si nuca din: oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, faina, coaja de lamaie, mac, nuca si zahar. Ingrediente: 3 oua intregi 1 cana zahar 100 ml ulei 1/2 l lapte drojdie cat o nuca 1 kg faina coaja de la o lamaie pentru umplutura: 200 g mac macinat 200 g nuca macinata 300…

Read more »

Zacusca de ardei

14 April 2013
Zacusca_de_ardeiZacusca de ardei din: ardei capia, morcovi, bulion, rosii in bulion, ceapa, patrunjel verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg ardei capia sau gogosari 2 morcoi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii in bulion 4 cepe 1 legatura patrunjel verde piper sare ulei   Mod de preparare: Pune ardeii la copt…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu carne de vita

14 April 2013
Cartofi_copti_umpluti_cu_carne_de_vita_24Cartofi copti umpluti cu carne de vita din: cartofi, sare, ulei de masline, carne tocata de vita, praf de ceapa, usturoi, piper, sare, frunze de cimbru, supa de vita, unt, faina si apa.   Ingrediente: 3 cartofi 3 linguri de sare 3 linguri de ulei de masline 500g carne tocata de vita 2 lingurite praf…

Read more »

Frigarui de kiwi cu sos de fructe

14 April 2013
Frigarui_de_kiwi_cu_sos_de_fructeFrigarui de kiwi cu sos de fructe din: kiwi, fructul pasiunii, ananas, mango, suc de portocala, suc de lamaie, fructoza si baton de vanilie. Ingrediente: 6 kiwi mari pentru sos: 2 buati fructul pasiunii 100 g ananas proaspat 100 g mango sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lamaie 1 lingura cu fructoza…

Read more »

Reteta de post: Ghiveci calugaresc

14 April 2013
Ghiveci_calugarescGhiveci calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si ulei. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana cu linte 1 legatura de patrunjel verde 1 legatura de marar…

Read more »

Ouă aperitiv

14 April 2013
Oua_aperitivOuă aperitiv din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, rom, unt, sare, piper, ulei, oua, suc de sfecla, suc de morcovi, suc de spanac, suc de merisor, gelatina, apa si maioneza. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa 4 catei de usturoi 40 ml rom 50 g unt sare piper ulei 6 oua 2 linguri…

Read more »

Chec din albuşuri

14 April 2013
Deserturi_delicioaseChec din albuşuri din: albusuri, zahar, faina, bicarbonat, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta, nuca si rahat. Ingrediente: 5 albusuri 1 cana de zahar 1 cana faina o lingurita bicarbonat sucul de la 1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 2 pliculete zahar vanilat esente nuca rahat   Mod de preparare:…

Read more »

Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin

14 April 2013
Pulpe_de_curcan_împanate_cu_costita_usturoi_si_rozmarinPulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper negru si sare. Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate, dar cu piele (aproxi­mativ 1,2 kg) 6-8 fire de rozmarin 3-4 felii de costiţă, fără os şi şoric 2-3 căţei de usturoi două…

Read more »

Ficăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu

14 April 2013
Ficatei_la_tigaie_stropiti_cu_vin_rosuFicăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu din: ficat de pui, ceapa, usturoi, rosii, morcov, sare, piper si vin. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 3 cepe 4 catei de usturoi 1 cutie rosii cuburi (450 g) 1 morcov sare piper si vin dupa gust   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar morcovul îl…

Read more »

Muşchi de vită umplut cu cârnat picant

14 April 2013
Muschi_de_vita_umplut_cu_cârnat_picantMuşchi de vită umplut cu cârnat picant din: muschi de vita, carnat de porc,  untura de porc, cartofi rosii, maghiran, sare si piper. Ingrediente: un muschi micut de vita de aproximativ 1,2 kg un carnat de porc usor picant, de lungime egala cu muschiul doualinguri cu untura de porc 3 cartofi rosii spalati si curatati…

Read more »

Fasole verde cu tarhon si rosii

14 April 2013
Retete_1Fasole verde cu tarhon si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde congelata 6 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 4 linguri cu vin alb sec cateva fire de tarhon sare si piper macinat  …

Read more »

Chiftele de vita cu mozzarella la cuptor

14 April 2013
Chiftele_de_vita_cu_mozzarella_la_cuptorIncinge cuptorul la 200°C. Amestecă 350g de carne tocată de vită cu 1 ceapă, 1/2 legătură de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi tocate. Formează 15 chiftele şi aşază-le într-o tavă mare. Amestecă-le cu 2 conserve de 400g roşii. Asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Adaugă 1 focaccia cu rozmarin, tăiată în cuburi…

Read more »

Salată de piept de pui cu ciuperci

14 April 2013
Salata_de_piept_de_pui_cu_ciuperciSalată de piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci, castraveti acrii, masline, usturoi, maioneza si smantana. Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cutii ciuperci taiate de 400 g 1 borcan castraveti acrii 150 g masline usturoi dupa gust maioneza smantana (optional)   Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui cu sare…

Read more »

Reteta zilei: Nuggets de pui gatite in ulei de rapita

14 April 2013
Nuggets_de_pui_gatite_in_ulei_de_rapita_13Nuggets de pui gatite in ulei de rapita din: piept d epui, sare, piper, faina si ulei de rapita.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat, fara piele ½ lingurita de sare 1 lingurita piper negru 1 cana de faina 1/3 ceasca ulei de rapita     Mod de preparare: Se taie carnea de…

Read more »

Papanaşi cu smântână şi gem

14 April 2013
Papanasi_cu_smântâna_si_gemPapanaşi cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar pudra, bicarbonat de sodiu si sare. Ingrediente: 250 g brânză grasă de vaci 100 g făină, un ou două linguri griş o cană ulei de floarea-soarelui două linguri zahăr tos…

Read more »

Cremă de brânză cu ardei gras

14 April 2013
Crema_de_brânza_cu_ardei_grasCremă de brânză cu ardei gras din: branza framantata, unt, marar si ardei grasi. Ingrediente: 1 kg branza framantata 1/2 pachet unt 3 legaturi marar 5 ardei grasi rosii potriviti   Mod de preparare: Freci brânza cu untul foarte bine şi adaugi mărarul tocat. Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi îi umpli cu pasta…

Read more »

Kimchi din varză chinezească (Baechu-kimchi)

14 April 2013
Baechu_kimchi_4Kimchi din varză chinezească din: varza, sare grunjoasa, apa, pudra de ardei iute, zeama de carne, ridichi, pere, creveti, zahar, ceapa verde, leustean, frunze de mustar, usturoi, ghimbir, tipar, faina de orez. Ingrediente: o varză Pentru murarea verzei: o cană cu sare grunjoasă 4 căni cu apă o cană cu pudră de ardei iute un…

Read more »

Legume in sos de soia

14 April 2013
Legume_in_sos_de_soiaLegume in sos de soia din: dovlecel, rosie, ardei gras, ceapa, tije de telina, soia, ulei de masline, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 dovlecel 1 rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ceapa 2 tije de telina 2 linguri cu soia 2 linguri cu ulei de masli

Rulada cu carne tocata

14 April 2013
Rulada_cu_carne_tocataRulada cu carne tocata din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, ceapa, oua, marar, patrunjel, paine, usturoi, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita 2-3 cepe 3 oua crude marar patrunjel 2 felii de paine inmuiata 3-4 catei de usturoi sare piper condimente…

Read more »

Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată

14 April 2013
Frigarui_de_creveti_tandoori_cu_orez_si_salataFrigărui de creveţi tandoori cu orez si salată din: iaurt, zeama de lime, pudra de curry, ghimbir, coriandru, creveti, orez basmati, castravete, rosii cherry, ceapa rosie si ulei. Ingrediente: 200 ml iaurt zeama de la 1/2 lime, cealata 1/2 taiata in 2 bucati cate 1/2 lingurita pudra de curry si boia iute 1 lingurita de…

Read more »

Prajitura de praz cu faina de hrisca

14 April 2013
Desert_4Prajitura de praz cu faina de hrisca din: praz, ceapa, fenicul, lapte, faina de hrisca, oua, ulei de masline, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g praz 1 ceapa mica 100 g bulb de fenicul 25 cl lapte degresat 80 g faina de hrisca 2 oua 1 lingura cu ulei de masline sau de arahide…

Read more »

Pasca in 3 straturi, fara aluat

14 April 2013
Pasca_in_straturi_fara_aluatPasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet. Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e suficient de bine scursă) 1 linguriţă rasă bicarbonat…

Read more »

Supă de găină cu profiterol

14 April 2013
SupeSupă de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper, sare, oua, ulei, faina si sare. Ingrediente: 1 kg carne de gaina (fara cap si picioare) 250 g morcovi 100 g radacina de patrunjel 100 g pastarnac 100 g telina radacina 150 g ceapa…

Read more »

Carne de iepure cu mazare si vin

14 April 2013
Carne_de_iepure_cu_mazare_si_vinCarne de iepure cu mazare si vin din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, sare, piper, mustar de dijon, cimbru, ulei de masline, supa de pui, vin si mazare. Ingrediente: 8 pulpe superioare de iepure sau 4 pulpe inferioare 3 cepe 4 căței de usturoi sare piper 2 linguri muștar de Dijon 5 fire cimbru 80…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu prune si mere

13 April 2013
Prajitura_cu_prune_si_mere_4Prajitura cu prune si mere din: prune, mere, zahar pudra, scortisoara, vin, zmeura, afine, unt, zahar pudra, unt nesarat si inghetata.   Ingrediente pentru umplutura: 250g prune 250g mere 150g zahar pudra ½ lingurita de scortisoara 100ml vin dulce sau apa 100g zmeura 100g afine 20g unt nesarat Ingrediente pentru aluat: 200g faina 100g zahar…

Read more »

Retete de post: Spaghete cu legume

13 April 2013
Spaghete_cu_legumeSpaghete cu legume din: spaghete, dovlecei, mazare, ciuperci, ardei gras, usturoi, ulei de masline, margarina, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 2 dovlecei 200 g mazare congelata 200 g ciuperci 1 ardei gras rosu 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu margarina sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Briose cu mere

13 April 2013
Briose_cu_mereBriose cu mere din: mar, faina, praf de copt, zahar, unt, oua si lapte. Ingrediente: un mar 200 g faina un plic praf de copt 100 g zahar 100 g unt moale 2 oua 100 ml lapte   Mod de preparare: Mărul se curăţă de coajă si de seminţe şi taie cuburi foarte mici. Intr-un…

Read more »

Tarta cu praz, bacon si cascaval afumat

13 April 2013
Tarta_cu_praz_bacon_si_cascaval_afumatTarta cu praz, bacon si cascaval afumat din: praz, oua, faina, lapte, bacon, unt si cascaval afumat. Ingrediente: 2 bucati praz 2 oua 50 g faina 250 ml lapte 60 g bacon 50 g unt 100 g cascaval afumat   Mod de preparare: Se curăţă prazul, se spală, se usucă apoi pe un prosop absorbant…

Read more »

Orez cu sofran

13 April 2013
Orez_cu_sofranOrez cu sofran din: orez, ulei, ceapa, vin alb, supa de legume, sofran, sparanghel si sare. Ingrediente: 350 g orez cu bob rotund 40 ml ulei 100 g ceapa 30 ml vin alb 1,5 supa din concentrat de legume un varf de ac de sofran 16 bucati sparanghel sare   Mod de preparare: Se leagă…

Read more »

Supa de vita cu telina si taitei

13 April 2013
Supa_de_vita_cu_telina_si_taiteiSupa de vita cu telina si taitei din: rasoale de vita, morcovi, telina, radacina de telina, ceapa, taitei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rasoale de vita 2 morcovi 2 tije de telina o radacina telina 2 cepe 50 g taitei patrunjel pentru servit sare   Mod de preparare: Carnea se fierbe la foc mic, în’apă…

Read more »

Foi cu miere si cremă

13 April 2013
Foi_cu_miere_si_cremaFoi cu miere si cremă din: faina, zahar, oua, praf de copt, miere, unt, gris, lapte, unt, zahar, suc de lamaie si alune. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 50 g zahar 2 oua o lingurita praf de copt 170 g miere 100 g unt pentru crema: 40 g gris 250 ml lapte 100 g…

Read more »

Retete de post: Legume sotate

13 April 2013
Legume_sotateLegume sotate din: ardei grasi, fasole pastai, cartofi, morcovi, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 300 g fasole pastai congelata 8 cartofi 2 morcovi o legatura ceapa verde 100 ml ulei sare   Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în coajă. Se­parat, se pun…

Read more »

Cotlete de porc cu salata

13 April 2013
Cotlete_de_porc_cu_salataCotlete de porc cu salata din: ulei de masline, seminte de fenicul, oregano, fulgi de ardei iute, cotlete de porc, maioneza dietetica, otet de vin alb, sos worcershire, zahar, telina, morcov si ceapa rosie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline cate 1 lingurita seminte de fenicul si oregano uscat un varf de cutit fulgi de…

Read more »

Retete simple: Rosii umplute

13 April 2013
Rosii_umpluteRosii umplute din: rosii, mazare, morcov, boabe de porumb, cartofi, maioneza, smantana, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii 200 g mazare congelata 150 g morcov congelat 200 g boabe de porumb 4 cartofi 3 linguri maioneza 2 linguri smantana sare piper   Mod de preparare: Roşiilor li se taie câte un căpăcel, li se goleşte…

Read more »

Pui cu morcovi si ceapa la tigaie

13 April 2013
Pui_cu_morcovi_si_ceapa_la_tigaiePui cu morcovi si ceapa la tigaie din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, faina, supa de pui, rozmarin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 morcovi 2 cepe o lingurita faina 500 ml supa falsa de pui 2 lingurite rozmarin uscat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea se…

Read more »

Reteta zilei: Hot dog cu chilli

13 April 2013
Hot_dog_cu_chilli_24Hot dog cu chilli din: chilli, crenvursti, chifle, rosie, ardei iute, ceapa rosie, branza cheddar, avocado, smantana si sos de rosii.   Ingrediente: 2 cesti Chilli 2 crenvursti 2 Chifle hot dog 1 rosie 2 ardei iuti, taiati 3 linguri ceapa rosie, tocata 1 cana branza Cheddar, tocata 1 avocado, taiat bucati 2 linguri de…

Read more »

File de peşte cu fenicul

13 April 2013
File_de_peste_cu_feniculFile de peşte cu fenicul din: fileuri de peste, lamai, fenicul, paste, amidon, lapte, masline, cascaval, ardei copti, sare, piper, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste mai mari doua lamai 3 bucati de fenicul 400 g paste o lingura cu amidon alimentar 500 ml lapte dulce 100 g masline feliate 100…

Read more »

Ruladă cu măsline şi praz

13 April 2013
Rulada_cu_masline_si_prazRuladă cu măsline şi praz din: faina, malai, apa, lapte dulce, ulei de masline, drojdie, sare, masline, branza de vaci, ardei gras, praz, oua si oregano. Ingrediente: 500 g faina 100 g malai 300 ml apa 50 ml lapte dulce doua linguri cu ulei de masline 20 g drojdie o jumatate de lingurita cu sare…

Read more »

Prăjitură cu cremă şi cafea

13 April 2013
Prajitura_cu_crema_si_cafeaPrăjitură cu cremă şi cafea din: faina, zahar tos, oua, unt, lapte, amoniac, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao, esenta de rom, sare, cafea, portocala, miere si physalis. Ingrediente: 500 g faina 200 g zahar tos doua oua 350 g unt 150 ml lapte dulce amoniac 100 g zahar pudra 100 g ciocolata neagra o lingura…

Read more »

Pui crocant cu sos

13 April 2013
Pui_crocant_cu_sosPui crocant cu sos din: covrigei, pulpe superioare de pui, faina, oua, ulei de masline, mustar cu boabe, miere, otet si legume. Ingrediente: 100 g covrigei 12 plpe superioare de pui, dezosate si fara piele faina, pentru tapetarea pulpelor 2 oua, batute cu furculita 1 lingura ulei de masline 100 ml de mustar cu boabe…

Read more »

Chifle umplute cu piept de pui si morcovi

13 April 2013
Chifle_umplute_cu_piept_de_pui_si_morcoviChifle umplute cu piept de pui si morcovi din: piept de pui, morcovi, parmezan, ceapa, chifle, ulei, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un piept de pui 500 g morcovi o lingura parmezan ras o ceapa 4 chifle 2 linguri ulei 4 linguri lapte cateva fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: In…

Read more »

Cuiburi cu ouă de Paşti

13 April 2013
Cuiburi_cu_oua_de_PastiCuiburi cu ouă de Paşti din: fidea, unt, lapte, zahar, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra cu aroma de vanilie si bomboane. Ingrediente: 400 g fidea 150 g unt 400 ml lapte 400 g zahar 2 lingurite scortisoara macinata 2 plicuri zahar vanilat bourbon 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie bomboabe in forma de…

Read more »

Reteta zilei: Vermicelli cu legume

13 April 2013
Vermicelli_cu_legume_14Vermicelli cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii, parmezan, oregano, coriandru si limeta.   Ingrediente: ½ ceapa 1 ardei gras rosu (sau verde) 1 Zucchini 1 ardei iute 1-2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline 250g vermicelli (fidea…

Read more »

Pască rapidă şi economică

13 April 2013
Deserturi_delicioasePască rapidă şi economică din: branza dulce de vaci, faina, zahar, oua, coaja de lamaie, drojdie, unt, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g branza dulce de vaci sau 300 g urda dulce proaspata 300 g faina 300 g zahar 3 oua coaja rasa de la o lamaie 10 g drojdie o lingurita unt…

Read more »

Supa de morcovi cu branza

13 April 2013
Supa_de_morcovi_cu_branzaSupa de morcovi cu branza din: morcovi, ceapa, ulei, crutoane si branza. Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 4 linguri ulei crutoane 200 g branza faramitata   Mod de preparare: Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt se pune la călit în uleiul încins. După ce a devenit transparentă, se pun şi morcovii trecuţi prin râzătoare…

Read more »

Rissotto primavera cu parmezan

13 April 2013
Rissotto_primavera_cu_parmezanRissotto primavera cu parmezan din: supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcovi, dovlecei, orez, ceapa verde, mazare si parmezan. Ingrediente: 3 l supa de legume 4 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 morcovi mari, taiati in cubulete 4 dovlecei medii, taiati in cubulete 500 g orez pentru risotto 1 legatura de ceapa…

Read more »

Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză

13 April 2013
Retete_3Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză din: faina, apa, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa rosie, spanac, stevie, ulei de masline, branza de burduf, telemea si susan. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa 10 g drojdie uscata un praf de sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 3 cepe rosii 1,5 kg spanac…

Read more »

Supă de pui şi cocos

13 April 2013
Supa_de_pui_si_cocosSupă de pui şi cocos din: piept de pui, morcov, lapte de cocos, lamaie, ghimbir, fenicul, usturoi, ardei gras, nuca de cocos, ulei de masline, frunza de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: doi piepti de pui un morcov 200 ml lapte de cocos o lamaie ghimbir ras o jumatate de fenicul doi catei de…

Read more »

Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor

13 April 2013
Pui_cu_morcovi_si_sfecla_rosie_la_cuptorPui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor din: morcovi, sfecla rosie, ulei de masline, seminte de chimion, marmelada de portocale, otet de sherry, piept de pui, iaurt, rucola si cuscus. Ingrediente: 4 morcovi medii, taiati bastonase 4 sfecle rosii mici, spalate bine si taiate in rondele subtiri 1 lingura ulei de masline 1 lingurita…

Read more »

Vita cu morcovi si bacon afumat

13 April 2013
Vita_cu_morcovi_si_bacon_afumatVita cu morcovi si bacon afumat din: carne macra de vita, morcovi, bacon afumat, ceapa, usturoi, vin rosu, apa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne macra de vita 600 g morcovi 200 g bacon afumat 2 cepe 2 catei de usturoi 500 ml vin rosu 500 ml apa 2 linguri ulei cateva…

Read more »

Crap cu fenicul si telina la cuptor

13 April 2013
Crap_cu_fenicul_si_telina_la_cuptorCrap cu fenicul si telina la cuptor din: crap, fenicul, rosii, usturoi, cimbru, vin, morcov, telina, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, cartofi si orez. Ingrediente: doua trunchiuri de crap doua bucati de fenicul 500 g rosii 4 catei de usturoi o lingurita cu cimbru 250 ml vin alb sec un mrocov o felie…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 16, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: