RSS

Retete culinare de Paşti #21

17 Apr

Retete de Paste:

Cozonac cu nuca si mac

16 December 2010
Cozonac cu nuca si mac  Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar 40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa, 250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de mac:500grmac macinat, 250 gr.zahar,200gr.apa,1 lingurita coaja de lamaie rasa Mod de preparare: Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de…

Read more »

Pui cu sos picant

16 December 2010
Pui cu sos picant  Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa sare piper 1lingurita sofran  1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamaie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat.…

Read more »

Cocktail Screwdriver

15 December 2010
Cocktail Screwdriver  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de portocale   A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui mecanic american, care s-ar putea…

Read more »

Trufe de ciocolata

15 December 2010
Trufe de ciocolata  Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt 250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky)   Mod de preparare: Freci zaharul cu galbenusurile pa­na se albesc. Adaugi untul la temperatura camerei si freci in continuare. Adaugi ciocolata topita la bain-marie si cafeaua (sau whisky). Intinzi,…

Read more »

Potcoave (desert)

15 December 2010
Potcoave (desert)  Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri ca­cao 5 linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2 albusuri zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru ornament   Mod de preparare: Treci prin masina de tocat biscuiti si nucile. Intr-un ibric amesteci apa, zahar,…

Read more »

Friptură picantă de porc

15 December 2010
Friptură picantă de porc  Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4 lin­guri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă îndulcitor 2 cepe mici (sau ar­pagic) 4 cm ghimbir proaspăt 2 linguri margarină 400 ml supă 125 ml vin roşu sec 2 linguri amidon sare piper nucşoară rasă   Mod de preparare:…

Read more »

File de pui marinat

15 December 2010
File de pui marinat  Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml supă de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de vanilie 1/2 căţel de usturoi 1 bucăţică ghimbir 1 chili mic 1 vârf de cuţit de coajă de lămâie sucul de la o jumătate de lămâie…

Read more »

File de curcan cu legume

15 December 2010
File de curcan cu legume  Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de scorţişoară 4 fructe stea 100 ml lapte de cocos (cutie)   Mod de preparare: Spălaţi car­nea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o felii rotunde.…

Read more »

Friptura de miel glasata

15 December 2010
Friptura de miel glasata  Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1 pahar de vin 1 pahar de supa o telina mica   Mod de preparare: Alegeti carne macra spalati-o foarte bine, apoi impanati-o cu fisii de costita,…

Read more »

Piftie de gasca

15 December 2010

  Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust   Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cind carnea se desface de…

Read more »

Sufleu de mere cu gris

15 December 2010
Sufleu de mere cu gris  Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2 galbenusuri  1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar Mod de preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se…

Read more »

Portocale in aluat de clatite

15 December 2010
Portocale in aluat de clatite  Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat, ulei, sare Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin…

Read more »

Salata de varza

15 December 2010
Salata de varza  Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1 morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de marar verde 1 legatura de patrunjel verde zeama de la o lamiie 3 linguri de ulei de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Varza se…

Read more »

Supa de orez

15 December 2010
Supa de orez  Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4 linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa gust Mod de preparare: Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si se…

Read more »

Salata dulce de telina

15 December 2010
Salata dulce de telina  Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3 linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust, de ulei si zeama de lamaie.  …

Read more »

Sos rosu

15 December 2010
Sos rosu  Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt   Mod de preparare: lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se subtiaza cu 2…

Read more »

Salata de rosii umplute cu varza alba

15 December 2010
Salata de rosii umplute cu varza alba  Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se amesteca cu miezul…

Read more »

Salata de conopida

15 December 2010
Salata de conopida  Ingrediente: 1 conopida sare ulei  zeama de lamiie  100 g masline 1 ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se pun intr-un castron frecat cu usturoiul intreg. Se adauga ceapa tocata. Se toarna deasupra sosul vinegreta, preparat…

Read more »

Ciuperci umplute cu sunca si svaiter

15 December 2010
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter  Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g svaiter 50 g unt 1 lingura pesmet sare piper   Mod de preparare: Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca o ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se…

Read more »

Sos de ciuperci cu ceapa

15 December 2010
Sos de ciuperci cu ceapa  Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita faina 100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa   Mod de preparare: Se spala bine ciupercile  se fierb in apa intr-un vas acoperit. Ciupercile fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se toaca…

Read more »

Mancare de cartofi cu pui

15 December 2010
Mancare de cartofi cu pui  Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie un ardei gras bulion sau pasta de tomate   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in fasii si se caleste in doua linguri de ulei. (Daca mananca si copilul, carnea de pui poate fi fiarta separat si adaugata abia…

Read more »

Ciuperci pe friganele

15 December 2010
Ciuperci pe friganele  Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou   1 lingurita marar 1 lingura unt sare friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul si sarea. Cind ciupercile sint prajite, se ia cratita de…

Read more »

Vinete cu ceapa si oua

15 December 2010
Vinete cu ceapa si oua  Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba inmuiata intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare piper 4 linguri smantana 1 lingura faina ulei   Mod de preparare: Se taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina…

Read more »

Pasta de cartofi pentru sandvisuri

15 December 2010
Pasta de cartofi pentru sandvisuri  Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul si maslinele. Se amesteca toate cu maioneza sau numai cu…

Read more »

Bors de ciuperci

15 December 2010
Bors de ciuperci  Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata marunt. Cind…

Read more »

Crap cu ciuperci si ceapa

15 December 2010

  Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper 1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie   Mod de preparare: Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se aseaza in acestea crapul taiat bucatele…

Read more »

Bureti cu smantana

15 December 2010

  Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se taie…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 27 (video)

15 December 2010

Ardei cu brinza de vaca si smantana

15 December 2010
Ardei cu brinza de vaca si smantana  Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte Mod de preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine, se…

Read more »

Conopida sote cu brinza si unt

15 December 2010
Conopida sote cu brinza si unt  Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se aseaza pe un platou. Se presara cu brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste conopida.…

Read more »

Taitei cu parmezan si sos de rosii

15 December 2010
Taitei cu parmezan si sos de rosii  Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3 rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de preparare: Se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri. Se fierbe totul…

Read more »

Ciuperci cu macaroane

15 December 2010
Ciuperci cu macaroane  Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa   Mod de preparare: Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate felii, se adauga bulion, sare, si…

Read more »

Telina pane cu sos picant

15 December 2010
Telina pane cu sos picant  Ingrediente: 2 teline sare  1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1 ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul picant se…

Borş de fasole boabe cu leuştean

15 December 2010
Borş de fasole boabe cu leuştean  Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar leustean sare Mod de preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote…

Read more »

Crap cu morcov

15 December 2010
Crap cu morcov  Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru   Mod de preparare: Pestele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras si ardeiul iute,…

Read more »

Paste cu clatite

15 December 2010

  Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval 300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g smantana 2 castraveti murati Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa reteta clasica si se lasa la racit. Se fierb macaroanele 5 min, se scurg si…

Read more »

Salata de mere si portocale

15 December 2010
Salata de mere si portocale  Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4 lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala zaharata Mod de preparare: Merele se spala, se curata si se taie felioare subtiri. Portocalele se curata de coaja, se inlatura pielitele albe din interior, se taie transversal rotocoale…

Read more »

Cocktail Apri-Bowle

15 December 2010
Cocktail Apri-Bowle    Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.

Read more »

Spaghete milaneze

15 December 2010
Spaghete milaneze  Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6 linguri de cascaval sare piper Mod de preparare: Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert…

Read more »

Salau in sos de Riesling

15 December 2010

Ingrediente: 4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de lamiie 1 lingura de gelatina pentru alimente 1 legatura patrunjel 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele se curata si se acreste. Carnea…

Read more »

Fidea cu usturoi si ciuperci

15 December 2010
Fidea cu usturoi si ciuperci  Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Se infierbinta o lingura de ulei, in care se caleste putin usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa ce s-au calit…

Read more »

Oua umplute cu sos de lapte

15 December 2010

  Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2 lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat 1/2 ceapa sare piper 1lingurita faina Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile,…

Read more »

Sarlota de ciocolata

14 December 2010
Sarlota de ciocolata  Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata  2 pachetete zahar vanilat 100 g  migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn,…

Read more »

Salata cu orez si legume

14 December 2010
Salata cu orez si legumeIngrediente: 1 ceasca orez integral nefiert 3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare 1/2 ceapa rosie 1 ceasca telina, data prin razatoare  1/2 ceasca dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel Ingrediente dressing: 1/2 ceasca maioneza vegetariana, fara grasime,5 linguri zeama de lamaie ,1 1/2 linguri marar uscat sau…

Read more »

Galuste

14 December 2010
Galuste  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti cartofii cu coaja, bine spalati, cind sint gata, curatati-i. Separat fierbeti bine carnea si treceti-o apoi prin masina de tocat. In cartofii pasati puneti un ou, sare,…

Read more »

Peste cu varza si rosii

14 December 2010
Peste cu varza si rosii  Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei 300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare    Mod de preparare: Se curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca taiteii si se…

Read more »

Peste cu cartofi si ceapa

14 December 2010

  Ingrediente: 750 g de peste 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa curatata spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite din…

Read more »

Friptura inabusita de vaca

14 December 2010

  Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare Mod de preparare: Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara…

Read more »

Pirjoale din muschi de vita

14 December 2010

  Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar. Muschiul nu trebuie tinut prea mult ca sa nu…

Read more »

Salata mexicana cu creveti

14 December 2010

Ingrediente: 200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi 100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1 ardei rosu gras 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 150 gr. maioneza 1 lingura ketchup dulce 1 lingurita cu sos englezesc 1 leg. marar sare…

Read more »

Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara

14 December 2010
Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara  Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa sare piper  Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor la foc iute sa se friga.…

Read more »

Frigarui inabusite

14 December 2010
Frigarui inabusite  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1 lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper  Mod de preparare: Se spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind cu feliile de slanina. Se sareaza, se pipereaza, apoi…

Read more »

Supa cu cartofi si fasole alba

14 December 2010
Supa cu cartofi si fasole alba  Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune din nou fasolea la fiert cu alta apa. Se varsa si…

Read more »

Musaca de cartofi cu brinza si oua

14 December 2010
Musaca de cartofi cu brinza si oua  Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele, telemeaua se rade. Se…

Read more »

Snitel cu cascaval

14 December 2010
Snitel cu cascaval  Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g pesmet Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca…

Read more »

Biftec cu cartofi prajiti

14 December 2010
Biftec cu cartofi prajiti  Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se pipereaza. Apoi se pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte incins si se prajeste pe…

Read more »

Mazare cu friganele

14 December 2010
Mazare cu friganele  Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2 oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de preparare: Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce fierbe…

Read more »

Fasole verde cu rosii si usturoi

14 December 2010
Fasole verde cu rosii si usturoi  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi 4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se adauga…

Read more »

Saramura de platica cu ardei iute

14 December 2010

O reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici, usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti sare apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in…

Read more »

Perisoare de cartofi cu sunca

14 December 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu smintina, sarea, oul,…

Read more »

Salata de broccoli,cartofi si sunca

14 December 2010
Salata de broccoli,cartofi si suncaIngrediente: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de maioneza vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura suc de lamaie,1 catel de usturoi…

Read more »

Salata de citrice

14 December 2010
Salata de citriceIngrediente: 3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi sucul de la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei de masline  sare piper dupa gust   Mod de preparare: Curata si taie fructele. Amesteca sucul de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul. Spala…

Read more »

Supa de cartofi si gulii

14 December 2010

O reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de faina. Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii 1 salata verde 50 g unt 1 litru apa (supa de zarzavat) 100 g smantana (100 g brinza rasa sau cuburi de piine alba prajita)…

Read more »

Legume fierte cu smantana

14 December 2010
Legume fierte cu smantana  Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi, pastirnac) 250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau cascaval 50 g de unt marar sau patrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeti legumele (telina, morcov, cartofi, pastirnac), puneti-le intr-un vas termorezistent, puneti untul taiat bucati. Combinati faina cu…

Read more »

Ficat de porc la cuptor

14 December 2010
Ficat de porc la cuptor  Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina otet 1 buc. ceapa 1 fir de cimbru patrunjel foaie de dafin zeama de carne sare o lingura smantana unsoare Mod de preparare: Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in…

Read more »

Salata cu morcovi si varza murata

14 December 2010
Salata cu morcovi si varza murataIngrediente: 300 g morcovi 200 g varza murata un fir de praz 2 lingurite ulei cimbru uscat 10-15 masline Mod de preparare:  Morcovii se rad si se amesteca cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul, maslinele si cimbrul pisat. Se pune totul pe o salatiera si se decoreaza cu marar sau patrunjel.  …

Supa verde

14 December 2010
Supa verde  Ingrediente: 1/2 kg macris 1/4 kg stevie patrunjel 1 lingura faina 100 g unt 2 linguri smantana 1ou sare 1 l apa 1/4kg spanac o salata verde tarhon 2 leg. ceapa verde Mod de preparare: Se curata verdeturile, se spala foarte bine in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se calesc…

Read more »

Pui tiganesc

14 December 2010
Pui tiganesc  Ingrediente: 1 pui 4-5 ardei grasi 2 rosii 1 ceapa 1 catel usturoi boia de ardei dulce ulei sare marar Mod de preparare: Se sareaza puiul , se da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga ardeii grasi curatati de simburi si taiati marunt, rosiile taiate felii…

Read more »

Salata de cartofi cu ridichii si branza

14 December 2010
Salata de cartofi cu ridichii si branzaIngrediente: 1 kg cartofi 1/8 l zeama concentrata de legume sare piper zahar 5 linguri otet 1 legatura ridichi 1 mar 1 castravete 1 legatura codite de ceapa verde 1 legatura marar 150 g iaurt 150 g smantana 5 linguri lapte 80 g branza Bucegi (Roquefort)   Mod de preparare: Peste cartofii fierti si taiati…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 23(video)

14 December 2010

Pui cu unt si condimente

14 December 2010
Pui cu unt si condimente  Ingrediente: 300 g piept de pui 30 g unt verdeata  sare piper zeama de lamiie Mod de preparare: Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se doar osul cel mic. Se bate ca pentru snitele. Se presara cu sare si piper, se ruleaza punind inauntru unt amestecat cu verdeata si sare de lamiie.…

Read more »

Salata de cartofi cu hering marinat

14 December 2010
Salata de cartofi cu hering marinatIngrediente: 1 kg. cartofi fierti in coaja 250 gr. hering marinat 2 cepe 200 gr. maioneza 10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari 1 lamaie taiata felii subtiri sare piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici, se adauga pestele taiat cuburi, ceapa taiata rondele…

Read more »

Pui cu smintina si cartofi la cuptor

14 December 2010
Pui cu smintina si cartofi la cuptor  Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina  1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se…

Read more »

Telina cu masline

14 December 2010
Telina cu masline  Ingrediente: 2 teline mari o ceapa 30 g de masline 8 linguri de ulei o lingura de faina 2 linguri de vin 1 pahar suc de rosii 1 lamâie o lingura de zahar o foaie de dafin piper Mod de preparare: Spalati ceapa, curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in tot…

Read more »

Crap prajit

14 December 2010
Crap prajit  Ingrediente: 1 crap de cca 1 kg 1 dl ulei 1 lingura faina boia de ardei dulce patrunjel verde 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele curatat si spalat se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa stea 10-15 minute. Se zvinta apoi cu un servet, se da prin…

Read more »

Salata de cartofi cu mar si oua

14 December 2010
Salata de cartofi cu mar si ouaIngrediente: 1 kg cartofi 150 g maioneza 200 g iaurt 200 g castraveciori murati 5 linguri zeama de castraveti murati sare piper 1 mar 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Cartofii fierti si taiati se amesteca bine cu un sos preparat din maioneza, iaurt, zeama de castraveti murati, sare si piper. Castraveciorii se…

Read more »

Salata de cartofi cu sos verde

14 December 2010
Salata de cartofi cu sos verdeIngrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa 2 oua rascoapte 5-6 ridichi de luna 1/4 kg spanac 1 lingurita mustar 1/2 pahar sos de maioneza (1 lingura maioneza vegetala si restul iaurt dietetic) Mod de preparare: Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu ceapa taiata solzisori, ouale rascoapte…

Read more »

Cocktail Mango Frosty

14 December 2010
Cocktail Mango Frosty          Pasaţi 50 g mango şi îngheţaţi-l cu 1 lingură suc de lămâie verde. Puneţi-le în pahar împreună cu zmeură congelată, apoi turnaţi Prosecco.

Read more »

Salau cu sos de lamaie

14 December 2010
Salau cu sos de lamaie  Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este fiert, pestele se scoate cu grija sa…

Read more »

Cartofi cu ciuperci

14 December 2010
Cartofi cu ciuperci  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata citeva foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare: Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne.…

Read more »

Fondue cu legume si file de vită

14 December 2010

  Ingrediente: 2 morcovi  2 legături ceapă verde 1 tulpină de praz 200 g ciuperci champignon 200 g Pak Choi sau frunze de spanac 200 g muguri de soia 1,5 l supă de legume sos de soia 600 g file de vită Mod de pregatire: Pregătiţi legumele, tăiaţi rondele morcovii, cea­pa verde, prazul şi ciupercile.…

Read more »

Fondue de ceapă

14 December 2010

  Ingrediente: Cremă de usturoi:  200 g cremă de brânză 150 g smântână sare, piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbe­nuşuri 2 linguriţe muştar 150 ml ulei de măsline 3 linguri oţet 150 ml lapte închegat sare piper Supă: 200 ml vin alb 1 l supă 1 lingură oţet 3…

Read more »

Salata de legume cu macrou afumat

14 December 2010
Salata de legume cu macrou afumat  Ingrediente: 500 gr. legume (morcov,mazare, porumb) 300gr. macrou afumat 1 ceapa 2 oua fierte 1 lingura stafide 200 gr. smatana 1 legatura marar 1 lingurita hrean sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb, se racesc, se amesteca cu ceapa taiata marunt, stafidele, macroul se curata de pielita, oase, si taiat cuburi potrivite, smantana,…

Read more »

Pui cu sos ca la Buzau

13 December 2010

  Ingrediente: 2 pui potriviti 150 g de unt 4 rosii mari o capatina de usturoi sare piper l paharde vin alb Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate…

Read more »

Pilaf cu carne de berbec şi ceapă

13 December 2010
Pilaf cu carne de berbec şi ceapă  Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 pahar de orez 2 cepe 1 lingura untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce carnea si ceapa s-au prajit, se sting cu apa cit sa…

Read more »

Carne de vita cu sos picant

13 December 2010

  Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt Mod de preparare: Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai.…

Read more »

Supa de varza dulce cu smantana

13 December 2010
Supa de varza dulce cu smantana  Ingrediente: 1 varza 1-2 ceapa 2 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel radacina 150 g smantana 60 g unt 2 l apa 2 linguri orez sare   Mod de preparare: Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se sting in…

Read more »

Pui cu vinete, ceapa si usturoi

13 December 2010
Pui cu vinete, ceapa si usturoi  Ingrediente: 1 pui de 1 kg 50 g de unt 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 1 lamiie sare piper 350-400 g de vinete, conservate in congelator 2 catei usturoi Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, spalati-le, zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei. Adaugati ceapa tocata…

Read more »

Supa de galuste si carne de vaca

13 December 2010

  Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper sare patrunjel verde Ingrediente galuste: 1 ou, 2 linguri grisi, sare Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu…

Read more »

Supa din carne macra de vitel si ou

13 December 2010

  Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de vitel 1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele…

Read more »

Medalion din piept de pasare

13 December 2010

  Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de faina sare piper Mod de preparare: Dati prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi combinati-l cu pesmetul muiat in putin lapte, adaugati galbenusul,…

Read more »

Gulas din inima de vita

13 December 2010
Gulas din inima de vita  Ingrediente: 500 g de inima 1 lingura faina 1 lingura untura 100 g lingura bulion de rosii 1 ceapa foi de dafin Mod de preparare: Inima  se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 g, se spala din nou, se presara cu sare si piper si se prajeste in tigaie, in untura incinsa…

Read more »

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi

13 December 2010
Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi  Ingrediente: 500 g de carne de vita 800 g de cartofi 2-3 cepe 1 lingura faina 2 linguri grasime cuisoare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 g, se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si…

Read more »

Salata de cartofi cu telina si salam

13 December 2010
Salata de cartofi cu telina si salamIngrediente: 1 kg cartofi 1-2 radacini de telina (circa 500 g) 1 ceapa rosie mica 300-400 ml zeama calda de legume 6 linguri zeama de lamaie 1 lingura otet sare piper zahar 1 lingurita frunze de telina tocate 2 rosii 100 g masline negre 6 linguri ulei cu busuioc 100 g salam Mod de preparare:…

Read more »

Pui umplut cu orez

13 December 2010
Pui umplut cu orez  Ingrediente: pui de 1kg 100 g de orez 2 oua pipota si ficatul de la pui ( sau mai multe ) 1 ceapa piper patrunjel marar sare   Mod de preparare: Taiati pipota in cuburi mici , daca sint mai multe treceti-le prin masina de tocat. Tocati ceapa marunt si impreuna cu pipota (pipotele)…

Read more »

Salata de castraveti cu mere

13 December 2010
Salata de castraveti cu mereIngrediente: 2 castraveti verzi 2 mere mari 2 morcovi mijlocii 2 rosii o salata verde zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei sare piper     Mod de preparare: Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea de zarzavat.…

Read more »

Varza cu taitei

13 December 2010
Varza cu taitei  Ingrediente:  1 varza dulce de marime potrivita 300 g taitei 4 linguri 2 oua  Mod de preparare: Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si se adauga piper pisat. In acelasi timp se fierb taiteii (in cantitate…

Read more »

Chiftelute de ficat

13 December 2010
Chiftelute de ficat  Ingrediente: 500-600 g ficat de pasare 1 ceapa 1 felie mare de piine 2 oua 4 linguri ulei 2 linguri pesmet 2 linguri faina sare piper verdeata tocata   Mod de preparare: Se fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna…

Read more »

Salata de creveti cu paste fainoase

13 December 2010
Salata de creveti cu paste fainoase  Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr. castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde 200 gr. maioneza 3 rosii 1 leg. marar 100 gr. capere sare piper 1 lingurita sos englezesc Mod de preparare: Pastele fainoase fierte si racite,…

Panna cotta cu pere caramel

13 December 2010
Panna cotta cu pere caramel  Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vani­lie 1 crenguţă mică de rozma­rin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de gelatină 4 pere 2 linguri unt 375 ml vin alb 1 baton de scorţişoară 4 fructe stea     Mod de preparare: Amestecaţi sucul de la o…

Read more »

Musaca de varza dulce

13 December 2010
Musaca de varza dulce  Ingrediente: 1 varza dulce  frumoasa 750 g de carne de vaca tocata 5-6 linguri smintina 1/2 kg rosii verdeata 1 ardei gras 3 linguri de grasime 1 ceapa mare sare piper zeama de carne pesmet   Mod de preparare: Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata…

Read more »

Mincare cu cirnaciori si ciuperci

13 December 2010

  Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier 150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150 ml de ulei sare piper usturoi verdeata Mod de preparare: Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajeste impreuna in ulei.…

Read more »

Gaina cu sos de ceapa

13 December 2010
Gaina cu sos de ceapa  Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati ardeii in rondele, tocati ceapa, puneti in cratita si deasupra acestora asezati bucatile de carne. Adaugati unt, acoperiti cratita si dati la cuptor. Din cind…

Read more »

Cocktail Scotch Holiday

13 December 2010
Cocktail Scotch Holiday    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioara de lămâie şi paie   Se serveşte  la orice oră   Ingrediente: 3 cl scotch whisky un cl Sangue Morlacco Luxardo un cl vermut roşu un cl suc proaspăt de lămâie Spre…

Read more »

Salata cu andive si ridichi

13 December 2010
Salata cu andive si ridichiIngrediente: 2-3 andive 2 legaturi ridichi o conserva porumb 3 linguri otet (zeama de lamaie) 3 linguri sos de chili sare piper 2 linguri ulei 2 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se taie andiva, ridichile si se adauga porumbul scurs. Intr-un castron se amesteca otet, sare, piper si ulei. Se adauga ingredientele de salata…

Read more »

Perisoare cu smantana

13 December 2010
Perisoare cu smantana  Ingrediente: 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata ) 1 ou 100 g de ceapa 1 felie de piine ulei o lingurita de faina Ingrediente sos: ulei, unt sau untura, 1 ceapa rasa, 25 g de faina, zeama de lamiie sau otet, 100 ml de…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 22 (video)

13 December 2010

Salata de primavara cu untisor

13 December 2010

Ingrediente: 150 g paste fainoase (scoici) 300 g ton in ulei 1 castravete verde 2 leg. untisor 1 leg. marar 20 masline 2 linguri maioneza un varf cutit cu coriandru pisat sare piper Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb in 1,5 litri de apa clocotita cu putina sare, timp de 8 minute, apoi se…

Read more »

Sote de berbec

13 December 2010
Sote de berbec  Ingrediente: 1 kg carne macra de berbec 1 lingura de untura 4 cepe cimbru 1 lingura bulion de rosii 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii subtiri, piper, sare, cimbru si un pahar…

Read more »

Papanasi cu cartofi

13 December 2010
Papanasi cu cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se adauga drojdie de bere muiata in 1/4 pahar de apa rece, se sareaza,…

Read more »

Retete de post: Salata de rosii cu busuioc

13 December 2010
Retete de post: Salata de rosii cu busuiocIngrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi taiat marunt sare piper Mod de preparare: Amesteca mirodeniile si apoi adauga peste rosii. Lasa salata la rece timp de 1 ora si apoi serveste.   Pofta buna!

Read more »

Supa de limba

13 December 2010

  Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii. Se clateste…

Read more »

Spaghete cu usturoi

13 December 2010
Spaghete cu usturoi  Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute   Mod de preparare: Se fierb spaghetele  si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, sosul tomat, foaia de dafin si o lingurita de delikat. Dupa…

Read more »

Sarmale cu carne

13 December 2010
Sarmale cu carne  Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura   Mod de preparare: Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura,…

Read more »

Salata de cruditati cu creveti

13 December 2010
Salata de cruditati cu creveti  Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g  maioneza sare piper 100 ml vin alb Mod de preparare: Crevetii se oparesc timp de 5 minute, in putina apa clocotita cu putina sare, boabe de piper, 1 foaie de dafin, 100 ml.…

Read more »

Varza cu smantana

13 December 2010
Varza cu smantana  Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2 pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu unt si presarata cu pesmet…

Read more »

Carne de porc cu usturoi si rosii

13 December 2010
Carne de porc cu usturoi si rosii  Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare: Carnea taiata in bucati potrivite, se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si rosiile taiate foarte marunt. Se fierbe la foc mic 25 minute…

Read more »

Galuste de orez prajite

13 December 2010
Galuste de orez prajiteIngrediente: 50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50 g migdale zdrobite 1 lingura faina ulei (unt) pentru prajit zahar farin pentru pudrat Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa…

Read more »

Gratin de cartofi la cuptor

13 December 2010
Gratin de cartofi la cuptor  Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute Mod de preparare: Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de iena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii oua, se…

Read more »

Cotlete cu sos picant

13 December 2010
Cotlete cu sos picant  Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar vin cimbru menta  sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se dau intr-un clocot, se paseaza si se pun din nou la fiert cu vinul, sarea si…

Read more »

Sos de ciuperci cu oregano

13 December 2010
Sos de ciuperci cu oreganoIngrediente: 500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii taiate cubulete Mod de preparare: Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-le cubulete si pastreaza din lichidul ramas.…

Read more »

Supa de varza

13 December 2010
Supa de varza  Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1 kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare Mod de preparare: Se alege o varza creata, se scoate primul rind de frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din mijloc…

Read more »

Supa de curcan

13 December 2010
Supa de curcan  Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2 cartofi 2 radacina de patrunjel 1/4 lingurita piper 1 lingurita sare   Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia…

Read more »

Pizza rapida

13 December 2010

  Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză rasă pasta de tomate bicarbonat   Mod de preparare: Se bat bine ouăle, se amestecă cu făina, bicarbonatul stins, salamul cubuleţe, 1/2din brânză. Într-o tavă se pune uleiul să se încingă bine, apoi se toarnă compoziţia care se coace pe ambele…

Read more »

Carnaţi ca la Buzău

13 December 2010

  Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe de porc   Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se toacă cu maşina, prin sita cu găuri mari. Se frământă bine cu sare (minimum 2%…

Read more »

Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala

13 December 2010
Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetalaIngrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar   Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc. Se…

Read more »

Raţă cu castraveţi si ceapă

13 December 2010
Raţă cu castraveţi si ceapăIngrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si taiati-i in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, puneti un rind de felii de castraveti, peste acestea ceapa tocata, iar deasupra bucati de carne. Turnati pasta de…

Read more »

Cartofi umpluti cu carne de vita

13 December 2010
Cartofi umpluti cu carne de vita  Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine stors 1 ou 100 ml de apa sau supa limpede de carne o lingura…

Read more »

Supa picanta de pui

13 December 2010
Supa picanta de puiIngrediente: 100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare piper zeama de lamaie dupa gust verdeata tocata Mod de preparare: Pieptul se fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se taie…

Read more »

Iepure cu sos alb

13 December 2010
Iepure cu sos alb  Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe 1-2 foi de dafin   Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere carnea. Cind apa a inceput sa clocoteasca se ia spuma, se sareaza si se…

Read more »

Supă de pasare

13 December 2010
Supă de pasare  Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala in care se toarna 3-4 l apa, dupa marimea gainii, piperul si sarea.…

Read more »

Fondue franţuzesc cu lichior de vişine

13 December 2010

  Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu şi verde boia de ardei dulce 1 salată verde 4 roşii 1 castravete 2 linguri oţet sare, piper zahăr 4 linguri ulei baghetă   Mod de…

Rulada din piept de pui la cuptor

13 December 2010
Rulada din piept de pui la cuptor  Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici condimente (cimbru si marar) Mod de preparare: Se amesteca ciupercile bine scurse cu morcovii storsi de apa in plus cu cascavalul si albusul de ou si…

Read more »

Supa de legume de iarna

12 December 2010
Supa de legume de iarna  Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput…

Read more »

Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola

12 December 2010
Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola  Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare pi­per 50 g şuncă afumată rucola 75 g gorgonzola miez de nucă.   Mod de pre­parare: Intindeţi aluatul şi tăiaţi-l în 12 pătrate. Coaceţi-le circa 10 minute la 200° C apoi…

Read more »

Tartă cu spanac si branză

12 December 2010
Tartă cu spanac si branză  Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de ustu­roi 2 linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză   Mod de preparare: Pregătiţi aluatul şi lăsaţi-l 30 de minute să crească. Tocaţi ceapa, usturoiul şi căliţi-le în ulei. Adăugaţi şi spanacul, apoi condimentaţi-l. Tapetaţi cu aluatul…

Read more »

Supă de mazare cu somon afumat si crutoane

12 December 2010
Supă de mazare cu somon afumat si crutoaneO reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei, mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei 300 g mazăre 200 ml smântâ­nă 1 l supă sare piper 4 felii pâine 2 linguri unt 125 g somon afumat   Mod de preparare:…

Read more »

Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale

12 December 2010
Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmaleO reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon, samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 felii bacon 200 g sâmburi de migdale 2 căţei de usturoi 20 curmale proaspete 2 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi baconul. Prăjiţi migdalele…

Read more »

Frigaruie de porc cu sos samba oelek

12 December 2010
Frigaruie de porc cu sos samba oelek  Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri ulei 100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă sos de soia   Mod de preparare: Ungeţi carnea foarte subţire cu sambal oelek, apoi tăiaţi-o cuburi. înfigeţi carnea în…

Read more »

Rulou cu şunca si branză gouda

12 December 2010
Rulou cu şunca si branză gouda  Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4 felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Tăiaţi pâinea pe lung şi întindeţi-o dreptunghi. Ungeţi-o cu unt şi aşezaţi ceapa, brânza, şunca şi foile de salată. Piperaţi, apoi rulaţi pâinea…

Read more »

Fondue mediteraneean

12 December 2010
Fondue mediteraneean  Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup de roşii Sos de verdeaţă: 1 legătură pătrunjel 100 g smântână 150 g iaurt slab 1 lingură coajă de lămâie •sare piper în plus: câte 200 g file…

Read more »

Salata de macaroane cu legume calite

12 December 2010
Salata de macaroane cu legume caliteIngrediente: 300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc sare piper Mod de preparare: Ceapa curatata si tocata marunt se caleste in jumatate din cantitatea de ulei. Celelalte legume se spala si se zvanta.…

Read more »

Salata de spanac cu oua si peste afumat

12 December 2010
Salata de spanac cu oua si peste afumat  Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe rosii 5 codite de ceapa verde 100 ml smantana 1 lingurita cu varf de mustar iute 2 linguri zeama de lamaie sare piper macinat Mod de preparare: Se spala cartofii…

Read more »

Salata verde cu rosii coapte pe gratar

12 December 2010
Salata verde cu rosii coapte pe gratarIngrediente: 8 rosii 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere  2 lingurite mustar 1 salata verde 100 g branza de burduf,sfaramata Mod de preparare: Tineti rosiile pe gratar timp de 10 minute, pana cand sunt bine fripte. Frecati uleiul cu mustarul si cu otetul si presarati un praf de sare. Spalati si…

Read more »

Ardeiul iute

12 December 2010
Ardeiul iuteArdeiul iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor. De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucatariile, aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din America Latina, Asia, Africa si Orient ardeiul iute sau chilli, cum este deseori întâlnit în cartile de bucate, este un condiment foarte des folosit, daca…

Read more »

Biftec cu cartofi copti si verdeata

12 December 2010
Biftec cu cartofi copti si verdeata  Ingrediente: 800 g cartofi noi 6 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc verde 100 g cascaval ras 1 catel de usturoi sare piper 4 biftecuri Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se taie in doua si se aseaza cu taietura in jos pe o tava unsa cu o lingura de…

Read more »

Tort cu mure

12 December 2010
Tort cu mureIngrediente: 1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale taiate felii 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet praf de budinca cu gust de vanilie 2 linguri miere 200 g frisca batuta 500 g mure zahar pudra. Mod de preparare: Se lasa aluatul sa se…

Read more »

Tarta dulce cu branza de vaci si menta

12 December 2010
Tarta dulce cu branza de vaci si mentaIngrediente aluat: 250 g faina 125 g unt 90 g zahar 1 ou 2-3 linguri lapte (sau apa) sare coaja rasa de lamaie Ingrediente umplutura: 400 g branza de vaci, 4 oua, 4 linguri cu varf de zahar pudra, 200 g stafide, 1 legatura menta proaspata. Mod de preparare: Untul taiat bucatele se amesteca cu…

Read more »

Risotto cu ardei

12 December 2010
Risotto cu ardeiIngrediente: 1 ardei gras mare si rosu 1 rosie mare (carnoasa) sare 1 catel de usturoi 2 fire de ceapa verde untdelemn fin 350 g orez Arborio 1 crenguta de cimbru 1 l apa fiarta cu delikat sau vegeta parmezan sau cascaval ras 1 lingura unt piper negru Mod de preparare: Se coace ardeiul, se…

Read more »

Penne cu sos de morcovi

12 December 2010
Penne cu sos de morcoviIngrediente : 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8 l zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri patrunjel verde tocat 1 cutie rosii decojite (800 g) zahar Mod de preparare: Se curata morcovii si ceapa, se taie marunt si se calesc circa 3 minute in…

Read more »

Retete de post: Varza murata cu masline

12 December 2010
Retete de post: Varza murata cu masline  Ingrediente: 1 varza mare murata 3 linguri de ulei 150 g masline 1 lingurita de boia de ardei Mod de preparare: Daca varza murata este prea acra, se spala intii in apa. Se scurge bine si se taie fideluta. Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt si se adauga varza. Cind incepe sa se…

Read more »

Legume crude cu sos de sardine

12 December 2010

Ingrediente: 2 bulbi de telina 2 ardei grasi 1 castravete 1 kg rosii marunte Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, 100 g file de sardine (la sare), 1 lingurita otet, piper. Mod de preparare: Se spala, se curata si se taie marunt toate legumele si se asaza pe…

Read more »

Retete de post: Tocana de cartofi cu ciuperci si sos de stafide

12 December 2010
Retete de post: Tocana de cartofi cu  ciuperci si sos de stafide  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 100 g stafide 1 lingura faina 3 cepe mijlocii 50 g ulei condimente patrunjel verde Mod de preparare: Se caleste ceapa in ulei si se adauga ciupercile taiate marunt, se calesc apoi se introduc cartofii cubulete, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pina se…

Read more »

Spuma de ciocolata alba

12 December 2010
Spuma de ciocolata albaIngrediente: 500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci pisate Mod de preparare: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o sa se topeasca in frisca lichida, pe foc mic, amestecand intruna cu furculita. Lasati sa se raceasca, apoi…

Read more »

Salata L’Auvergnate

12 December 2010
Salata L’AuvergnateIngrediente: 3 salate verzi 300 g bacon 300 g cascaval 300 g alune decojite (sau miez de nuca) 100 g ceapa tocata cubulete mici 150 ml ulei de arahide 150 ml otet jumatate de mar mare   Mod de preparare: Spalati salata verde si curata-ti-o. Taiati cubulete cascavalul si baconul. Zdrobiti alunele sau nucile cu…

Read more »

Portocale sufle

12 December 2010
Portocale sufle  Ingrediente: 4 portocale mari 80 g zahăr pudră 4 ouă   Mod de preparare: Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior cu ajutorul unei linguriţe. Treceţi pulpa portocalelor printr-o sită, apoi puneţi totul într-o cratiţă. Adaugaţi o linguriţă de coajă de portocală tăiată foarte fin. Adăugaţi zahărul şi puneţi totul la foc…

Read more »

Risotto cu dovlecei si lamaie

12 December 2010

O reteta simpla si delicioasa de risotto cu dovlecei si lamaie din: dovlecei, praz, buchet de verdeturi, lamaie, ceapa, untdelemn, orez, parmezan sau cascaval si o lingura de unt. Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi 1 fir de praz un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru) sare 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare)…

Read more »

Tochitură Pomana porcului

12 December 2010

  Ingrediente: carne de porc proaspătă mai grasă organe de porc (ficat, bojoci, rinichi) sare piper negru măcinat usturoi pisat vin   Mod de preparare: Cantitatea de carne ce se taie în bucăţi de circa 3-4 cm depinde de dărnicia sau de zgârcenia gospodarului. Aceasta se pune la prăjit într-un ceaun de fontă la foc…

Read more »

Cârnaţi în sos de roşii

12 December 2010

  Ingrediente: 200 g cârnaţi polonezi (kielbasa) două roşii 200 ml supă de vită 50 g făină o ceapă 50 g unt sare piper un vârf de linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se toacă foarte mărunt sau se dă pe râză­toare. Se încinge untul într-o tigaie şi se…

Read more »

Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură

12 December 2010

  Ingrediente: 500 g ceapă 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă) 500 g ficat de porc 2 l apă zeamă de castraveţi în saramură smântână boia   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi gust.…

Read more »

Vinete la cuptor cu usturoi si oregano

12 December 2010
Vinete la cuptor cu usturoi si oreganoIngrediente: 2 vinete mari (a 700 g fiecare) sare 700 g rosii coapte 3 cepe 4 catei de usturoi o legatura de patrunjel o lingurita de oregano 6 linguri de untdelemn de masline Ingrediente sos: o lingura de unt, 2 linguri de faina, 300 ml lapte, 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), piper alb,…

Read more »

Retete de post: Cartofi cu usturoi

12 December 2010
Retete de post: Cartofi cu usturoi  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 capatina usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Se aleg cartofii de aceeasi marime, se curata, se spala si se pun intr-o cratita cu ulei si putina apa. Se acopera cu capac si se introduce la cuptor sa fiarba inabusit. Cand cartofii se fac pufosi, se adauga usturoiul pisat,…

Read more »

Pui cu iaurt şi mentă

12 December 2010
Pui cu iaurt şi mentăIngrediente: 1 catel de usturoi 250 gr. iaurt 1 lingura de bulion 2 linguri de untdelemn sare piper un varf de cutit de paprica dulce 1 legatura de menta 2 copane de pui Ingrediente sos:250 gr. iaurt, 1 lingura de suc de lamaie, 1/2 legatura de menta. Mod de preparare: Se zdrobeste catelul de usturoi…

Read more »

Retete de post: Sarmale de post

12 December 2010

  Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4 linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper Mod de preparare: Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine galbena(nu se caleste), apoi se adauga morcovul ras, si orezul ales si spalat. Se adauga 1-2 linguri…

Read more »

Risotto cu dovleac si ciuperci

12 December 2010
Risotto cu dovleac si ciuperciIngrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari 2 crengute de rozmarin sau cimbru 1 catel de usturoi 1 punga de legume congelate (morcov, mazare etc.) 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva 1 ceapa mica 5 linguri untdelemn fin piper 350 g orez 1 portocala Mod de preparare: Apa 1,5 l…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 17, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: