RSS

Retete culinare de Paşti #24

17 Apr

Retete de Paste:

Tartă cu brânză de vaci şi portocale

5 December 2010
Tartă cu brânză de vaci şi portocale  Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 5 ouă 120 g zahăr tos 5 portocale două plicuri de budincă de vanilie griş 50 g stafide 80 g unt zahăr vanilinat praf de copt mentă pudră de scorţişoară cremă de vanilie   Mod de preparare: Branza de vaci se pune într-un vas şi se mixează împireună…

Read more »

Peste cu grapefruit

5 December 2010
Peste cu grapefruitIngrediente : 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g cateva picaturi de sos Worcester sare piper 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 400 g dovlecei 3-4 grapefruit-uri putina zeama de grapefruit 2 linguri unt Ingrediente sos: 2 galbenusuri, 2 linguri zeama de grapefruit, 1 lingurita mustar, 250 g iaurt,…

Read more »

Lipie cu legume

5 December 2010

Ingrediente: 1 ceapa mare 2 dovlecei 1 lipie 150 g cas proaspat 2 rosii mari 1 andiva 2 linguri seminte de floarea-soarelui Mod de preparare: Incingeti 2 linguri ulei de masline si caliti ceapa taiata felii si dovleceii taiati felii subtiri. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l pe foc mic timp de 10 minute,…

Read more »

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

5 December 2010
Pulpa de miel cu salvie si tarhonIngrediente: 2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare 2 linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca zeama concentrata de pui Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se curata carnea de…

Read more »

Clatite la cuptor cu gem de caise

5 December 2010
Clatite la cuptor cu gem de caiseIngrediente: 80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de sare un varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30 ml…

Read more »

Sfecla rosie gratinata

5 December 2010
Sfecla rosie gratinataIngrediente: 1 kg sfecle mici sare 5 linguri de frisca nebatuta  100 g smantana groasa 1 galbenus piper 1 lingurita de coriandru sau chimen Mod de preparare: Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte sarata, vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu apa rece si curatati-le de…

Read more »

Sfecla cu perisoare

5 December 2010

Ingrediente: 1 felie de franzela mai veche 1 ceapa mica (data pe razatoare) 400 g tocatura de vita si porc 1 ou sare piper macinat 1 foaie de dafin 3 boabe de ienupar 400 g sfecla rosie 400 g cartofi rezistenti la foc 4-5 cepe albe 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1 lingura…

Read more »

Friganele de mei

5 December 2010

Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa 200 g mei 1/8 l concentrat de legume 100 g cascaval ras 2 galbenusuri pesmet sare 1 varf de cutit nucsoara 1 varf de cutit piper rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 1/8 l lapte 200 g cascaval taiat cubulete 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de preparare:…

Read more »

Friptura de porc cu varza creata

5 December 2010
Friptura de porc cu varza creataIngrediente: 1 ceapa 1 varza creata (1 kg) 4 linguri untdelemn 200 ml apa sare piper chimen 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare) 200 ml smantana 2 linguri mustar   Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se taie varza in doua, apoi inca o data in doua-trei si i…

Read more »

Carpaccio cu sfecla

5 December 2010
Carpaccio cu sfeclaIngrediente: o sfecla rosie de circa 500 g 1 ramurica de rozmarin 2 ramurele de cimbru 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita sare de mare 2 bucati de telemea a 50 g fiecare 40 ml otet rosu de vin 80 ml untdelemn fin sare piper macinat 1 lingura de nuci zdrobite in mojar Mod…

Read more »

Tortilla cu dovlecei

5 December 2010
Tortilla cu dovleceiIngrediente : 500 g dovlecei 12 oua 2 cepe 3 linguri de untdelemn de masline 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt. Curatati ceapa si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn (pe foc…

Read more »

Sarlota de branza cu pere

4 December 2010

Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1 albus 350 ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi de gelatina 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate 50 g stifturi de migdale prajite Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g miere,…

Read more »

Salata cu dovlecei crocanti

4 December 2010
Salata cu dovlecei crocantiIngrediente: 6 dovlecei mici 4 piepti de pui 2 felii de sunca 150 g parmezan sau cascaval ras 1 legatura de marar 5 linguri de ulei de masline 2 lamai piper sare Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara, sarati-i…

Read more »

Tarta fina cu branza Camembert

4 December 2010
Tarta fina cu branza CamembertIngrediente : 4 oua 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g) 2 linguri smantana groasa 250 g aluat fraged 50 g unt + 10 g pentru uns forma sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 26 cm. Puneti aluatul in forma…

Read more »

Eclere cu cremă de vanilie

4 December 2010
Eclere cu cremă de vanilie  Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce 150 g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de sare un vârf de linguriţă de pudră de anason 100 g zahăr pudră sucul de la o lămâie   Mod de preparare: Apa se fierbe…

Read more »

Rulada de omleta cu menta

4 December 2010

Ingrediente : 8 oua 150 g branza de burduf 50 g parmezan ras (sau cascaval) 4 fire de menta 40 g unt sare piper Mod de preparare: Pastrati cateva frunze de menta pentru ornat si taiati-le pe celelalte cu foarfeca. Puneti branza de burduf intr-un bol, sfaramati-o cu furculita, adaugati ouale, menta taiata, parmezanul ras,…

Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 16 (video)

4 December 2010

Clatite cu crema de Roquefort si nuci

4 December 2010
Clatite cu crema de Roquefort si nuciIngrediente : 8 clatite gata facute 100 g Roquefort (sau Bucegi) 1 lingura frisca nebatuta (smantana) 1 tulpina telina 80 g nuci 20 g unt sare piper Mod de preparare: Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri, inmuiati-o 5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga. Zdrobiti nucile sau taiati-le bucati…

Read more »

File de peşte cu praz

4 December 2010
File de peşte cu praz  Ingrediente: 4 fileuri de peşte un fir de praz doi ardei capia verzi două cepe un ardei iute mic 100 g boabe de porumb doi ardei capia roşii 500 g roşii 250 ml vin alb mentă ulei de măsline scorţişoară sare piper ghimbir nucşoară o lămâie   Mod de preparare: Cepele se curăţă de…

Read more »

Ciorbă de dovlecei cu pui

4 December 2010
Ciorbă de dovlecei cu pui  Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g orez 200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean fidea   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală…

Read more »

Cremă cu vişine

4 December 2010
Cremă cu vişine  Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de vişine frişcă fructe proaspete   Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat cu apa, se lasă să se umfle, apoi se topeşte la…

Read more »

Prajitura chinezeasca

4 December 2010

Ingrediente: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g. faina   Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace compozitia in tava unsa si tapetata. Se freaca separat galbenusurile cu 200…

Read more »

Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză

4 December 2010
Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb o ceapă albă un morcov un borcan de ciuperci marinate doi castraveţi muraţi două ouă 250 ml ulei o lămâie o frunză de dafin o jumătate de linguriţă de boabe de muştar sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Fileurile de peşte se fierb timp de zece…

Read more »

Biscuiţi cu limetă

4 December 2010
Biscuiţi cu limetă  Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml lapte 100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g lăină zahăr vanilinat o limetă sare pudră de ghimbir un borcan de dulceaţă de limetă sos de vanilie frişcă   Mod de preparare: Ciocolata albă se taie în bucă­ţele şi…

Read more »

Cocktail Puccini

4 December 2010
Cocktail Puccini  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flîite Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 1/3 suc de mandarine 2/3 şampanie   A fost creat în 1948 de către barmanul Renato Hausmann de la Hotel Posta din Cortina d’Ampezzo. Singurul inconvenient este…

Read more »

Sandvişuri cu mozzarela

4 December 2010
Sandvişuri cu mozzarela  Ingrediente: o pâine rotundă 250 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g mozzarela doi mor­covi susan pastă de tomate ceapă verde doi căţei de usturoi pesto de bu­suioc ulei de măsline sare piper mărar sos de roşii picant iaurt mărar   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se…

Read more »

Gogosele cu gem de caise

4 December 2010
Gogosele cu gem de caiseIngrediente: 250 g faina alba + 50 g 2 oua 100 g unt moale 30 g zahar pudra 3 linguri de zahar farin 15 g drojdie 50 ml lapte 5 g sare 4 linguri gem de caise grasime de prajit Mod de preparare: Amestecati faina, drojdia dizolvata in prealabil in lapte caldut, ouale, zaharul pudra…

Read more »

Tort cu struguri

4 December 2010
Tort cu struguri  Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de struguri 300 g struguri negri zahăr vanilinat praf de copt sare mentă proaspătă unt   Mod de preparare: lntr-un bol se mixează ouăle cu zahărul…

Read more »

Cârnaţi cu legume

4 December 2010
Cârnaţi cu legume  Ingrediente: 4 cârnaţi mai groşi un kilogram cartofi mai mici 500 g mazăre 5 roşii două cepe 3 căţei de usturo un ardei gras roşu un ardei iute mic ulei de floarea- soarelui pătrunjel verde pătrunjel uscat sare piper varză murată chimen   Mod de preparare: Cepele si usturoiul se curata si se toaca…

Read more »

Sos de capsuni cu galusti de albus

4 December 2010
Sos de capsuni cu galusti de albusIngrediente : 500 g capsuni 5 albusuri 150 g zahar tos 150 g zahar cristal zeama de la o lamaie un fir de menta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti cu doua…

Read more »

Calzone cu legume şi şuncă

4 December 2010
Calzone cu legume şi şuncă  Ingrediente: un ou ulei de măsline zahăr 400 ml apă 25 g drojdie 600 g făină 4 cârnaţi cabanos 300 g şuncă presată 300 g ciuperci 4 linguri de pastă de roşii 250 g caşcaval 200 g măsline negre fără sâmburi oregano sare piper un gălbenuş   Mod de preparare: Intr-un castronel se amestecă…

Read more »

Doradă cu broccoli

4 December 2010
Doradă cu broccoli  Ingrediente: 4 dorade mai mari un kilogram broccoli 500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi 3 cm rădăcină de ghimbir două frunze de dafin două lămâi o linguriţă de seminţe de coriandru mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Peştii se curăţă, se evis- cerează, se spală şi se…

Read more »

Capsuni cu crema de vanilie

4 December 2010
Capsuni cu crema de vanilieIngrediente: 500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale   Ingrediente crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2 pachetele zahar vanilat, 1 lingura faina. Mod de preparare: Se aseaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni presarat cu zahar pudra. Deasupra se imprastie cateva suvite…

Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto

4 December 2010
Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto  Ingrediente: un kg ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea doi ardei capia roşii 200 g roşii cherry o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o lingură de sos pesto 3 ouă sare piper ulei de măsline salată verde suc de lămâie   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de…

Read more »

Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto

4 December 2010
Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto  Ingrediente: 450 g făină 20 g drojdie o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă 3 ouă o linguriţă de sare 100 ml ulei de măsline 30 g boabe de porumb doi dovlecei o lingu­ră de sos pesto 4 căţei de usturoi piper ulei pentru tavă varză de Bruxelles   Ingrediente: lntr-un castron se…

Read more »

Prăjitură cu fulgi şi coacăze

4 December 2010
Prăjitură cu fulgi şi coacăze  Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g zahăr tos 500 ml apă esenţă de rom 100 g fulgi de porumb cu ciocolată pudră de scorţişoară   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se…

Read more »

Tarta cu sarlota si fructe

4 December 2010

O reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri, pachete de sarlota si lapte. Ingrediente  aluat : 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri Ingrediente crema : 2 pachete de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc) 1 litru de lapte 6 linguri zahar sau dupa gust Mod…

Read more »

Crema de ciocolata

4 December 2010
Crema de ciocolataIngrediente: 125 g unt   200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata de menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata (alba si/ sau neagra) 4 linguri frisca Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucatele si se pune…

Read more »

Parfe de fructe

4 December 2010

Ingrediente: 150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de sezon (piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod de preparare: Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat, laptele, galbenusul si albusul de ou si se pune sa fiarba, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase…

Read more »

Tarte cu crema si pere

4 December 2010
Tarte cu crema si pereIngrediente: 1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 4 frunze de menta   Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri rachiu de pere. Mod de preparare: Despicati in doua…

Read more »

Pere cu costita si sos vinegreta

4 December 2010
Pere cu costita si sos vinegretaIngrediente: 4 pere 8 felii foarte subtiri de costita afumata 200 g cascaval ras 250 ml vin alb dulceag piper   Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper. Mod de preparare: Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat…

Read more »

Gogosele cu cascaval

3 December 2010
Gogosele cu cascavalIngrediente: 200 g cascaval 5 oua 150 g faina 80 g unt 250 ml lapte sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti faina…

Read more »

Tortilla cu salam si verdeata

3 December 2010
Tortilla cu salam si verdeataIngrediente: 8 oua 2 dovlecei 8 felii salam de vara (sau italian) 2 cepe 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde) 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru…

Read more »

Turta dulce cu mere

3 December 2010
Turta dulce cu mereIngrediente: 4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2 linguri miere de albine 1 pahar untdelemn fin 1 lingurita de bicarbonat scortisoara cuisoare pisate  dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu galbenusurile, untdelemnul, mierea, merele cu zeama cu tot, bicarbonatul, faina, scortisoara si cuisoarele, introduse toate,…

Read more »

Salata turceasca cu sos de kefir

3 December 2010

Ingrediente: 250 g fasole verde 1/4 l concentrat de legume zeama de la o lamaie 250 g varza 1 lingura sare de mare 250 g telina 4 rosii 4 morcovi 1 castravete cateva picaturi ulei de masline piper macinat 500 g piept de pui Ingrediente sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o…

Read more »

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

3 December 2010
Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecutIngrediente: 6 coaste de berbecut sau de miel 750 g cartofi rezistenti la fiert 1 ardei rosu 2 linguri de patrunjel tocat 100 ml vin alb sec 100 ml supa de pasare  o lingura de untdelemn sare piper Mod de preparare: Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur…

Read more »

Retete de post: Cornulete cu rahat

3 December 2010

Ingrediente: faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, apoi se adauga apa si otetul, se framanta un aluat ceva mai vartos si se lasa…

Read more »

Copane de pui gratinate cu parmezan

3 December 2010

Ingrediente: 12 copane de pui 100 g parmezan (sau cascaval uscat) 100 g svaiter 100 ml vin alb sec 50 g unt 1 varf de cutit nucsoara rasa piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C. Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava. Lasati-le…

Read more »

Chec cu ceai verde si fructe de padure

3 December 2010
Chec cu ceai verde si fructe de padureIngrediente : 3 oua intregi 1 galbenus 150 g zahar pudra 200 g unt + 30 g pentru uns tava 160 g faina 100 g zmeura 100 g afine 1 lingurita cu varf de ceai verde 50 g boabe de fistic 1/2 plic praf de copt sare Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C si…

Read more »

Curry cu peste

3 December 2010
Curry cu pesteIngrediente: 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita – salau) 3 cepe 1 rosie 1 lamaie 1 ardei iute  3 linguri ulei 250 ml frisca nebatuta (smantana) 2 linguri praf de curry 1/2 legatura coriandru sare piper macinat Mod de preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele. Incingeti uleiul intr-o…

Read more »

Crap cu legume la cuptor

3 December 2010

Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 2 linguri ulei de masline 2 morcovi mari taiati marunt 2 tulpini de telina taiate rondele 2 lingurite bulion sare piper proaspat macinat 250 ml apa 1/2 legatura patrunjel verde tocat o rosie taiata felii subtiri 1 ceapa potrivita taiata rondele fine Mod de preparare: Se curata pestele, se…

Read more »

Oua cu sos si verdeturi

3 December 2010

Ingrediente: 5 oua 250 g smantana subtire 1-2 linguri mustar sare piper macinat cateva picaturi sos Worcester 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel, marar, codite de ceapa verde, tarhon) 1 lingurita miere 1 varf de cutit boia iute 8 masline umplute 1/2 ardei gras rosu 50 g cascaval zeama de lamaie   Mod de preparare:  Se…

Read more »

Salata Tarama

3 December 2010

Ingrediente : 2 cartofi fainosi mari 120 g icre 80 ml zeama de lamaie 160 ml ulei de masline 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se fierb…

Read more »

Conopida cu branza Roquefort

3 December 2010
Conopida cu branza RoquefortIngrediente: 1 conopida 150 g branza Roquefort 100 ml frisca nebatuta (smantana) 2 linguri ulei de masline sare piper alb macinat Mod de preparare: Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata. Puneti conopida fiarta in…

Read more »

Cremsnit cu visine a la Tisa

3 December 2010
Cremsnit cu visine a la TisaIngrediente: 210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de sodiu 50 g cacao   Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3 galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine   Mod de preparare: Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar,…

Read more »

Reteta zilei: Castane coapte

3 December 2010
Reteta zilei: Castane coapteO reteta simpla de castane coapte din: castane, apa si sare. Ingrediente: castane apa sare   Mod de preparare: Se spala castanele in 2-3 ape si se cresteaza coaja in cateva locuri. Se pun in tava de aragaz si se stropesc din cand in cand cu apa foarte sarata. Dupa maximum 30 min se scot…

Read more »

Rulada cu crema si nuca

3 December 2010
Rulada cu crema si nuca  Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4 galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g zahar, 200 ml lapte, 2 galbenusuri de ou, 150 g unt si 5g amidon (zeamil…

Read more »

Crema caramel

3 December 2010
Crema caramelIngrediente: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar pentru imbracat forma Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron…

Read more »

Crema de piersici

3 December 2010
Crema de piersiciIngrediente: 500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi de gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile. Se da jos de pe foc…

Read more »

Salata de orez

3 December 2010
Salata de orezIngrediente: 1 cana de orez 8 linguri de ulei de masline 3 linguri de otet de vin 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa mica pisata sare piper 6 ardei grasi 2 lingurite de patrunjel tocat masline verzi si negre pentru ornat   Mod de preparare: Scoateti semintele din ardei si taiati unul dintre ei…

Read more »

Cocktail Prairie Oyster

3 December 2010
Cocktail Prairie Oyster  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – No-alcool-drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte dimineaţa şi după-amiaza   Ingrediente: un gălbenuş de ou o linguriţă de ketchup o linguriţă de sos Worcester 2 picături de oţet sare piper Celălalt nume atribuit cocktailului Prairie Oyster…

Read more »

Cornulete cu dulceata

3 December 2010

  Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10 linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa preferinta zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face un aluat mai tare, care se da la frigider cel putin o jumatate de ora,…

Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 15 (video)

3 December 2010

Rondele cu parmezan

3 December 2010
Rondele cu parmezan  Ingrediente: 350 g făină praf de copt sare piper o lingură de busuioc uscat 250 ml iaurt două ouă 75 g unt 175 g parmezan pudră de curry doi căţei de usturoi o legătură ceapă verde un măr salată verde mozzarela   Mod de preparare: Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un pliculeţ…

Read more »

Cartofi cu masline

3 December 2010
Cartofi cu maslineIngrediente : 1 kg cartofi marunti 250 g masline negre si verzi 100 ml vin alb sec o crenguta de rozmarin 4 catei de usturoi 4 linguri de untdelemn fin sare piper Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja, spalati-i si uscati-i intr-un prosop daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru. Curatati cateii de…

Read more »

Tort cu pere si migdale

3 December 2010
Tort cu pere si migdaleIngrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura: 2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite faina, 50 g migdale macinate, 2…

Paella Valensiana

3 December 2010
Paella ValensianaIngrediente: rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate marunt eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari orez sofran supa de pui sau apa calda 1 rosie taiata in bucati 2 samburi de usturoi ulei sare ardei iuti Mod de preparare: Se pune ulei…

Read more »

Ecler cu struguri şi cafea

3 December 2010
Ecler cu struguri şi cafea  Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g zahăr pudră un vârf de cuţit de sare 3 linguri de cafea granulată frişcă   Mod de preparare: Intr-o oală se pun apa, untul…

Read more »

Tarta cu ananas

3 December 2010
Tarta cu ananasIngrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si coaja…

Read more »

Chec cu brânză şi verdeţuri

3 December 2010
Chec cu brânză şi verdeţuri  Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei de măsline 3 linguri de ulei o lin­guriţă de seminţe de chimen mărar sare piper ceapă albă ceapă roşie   Mod de preparare: Prazul se…

Read more »

File de peşte cu legume

3 December 2010
File de peşte cu legume  Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi dovlecei amidon ulei 3 lămâi 250 ml vin alb două roşii o ceaipă usturoi un beţişor scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Broccoli, fasolea verde şii cea…

Read more »

Brioşe de mălai cu carne

3 December 2010
Brioşe de mălai cu carne  Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de usturoi un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne de porc 200 g parmezan 50 g unt două roşii sare piper cimbru uscat smântână ardei iute     Mod de preparare: Morcovul se curăţă,…

Read more »

Chifteluţe de legume cu orez

3 December 2010
Chifteluţe de legume cu orezO reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua, ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza telemea. Ingrediente: 450 g conopidă 250 g orez 150 g fasole roşie boabe 250 g fasole verde 50 g boabe de porumb un ardei capia…

Read more »

Midii cu vin şi parmezan

3 December 2010
Midii cu vin şi parmezanO reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir de…

Read more »

Ciuperci a la greque

3 December 2010
Ciuperci a la grequeIngrediente : 500 g ciuperci mai mici 6 rosii marunte 6 cepe mici albe 2 morcovi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb cateva crengute de ierburi aromate (cimbru, rozmarin) o lingura boabe de coriandru sare piper Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie in doua pe lung…

Read more »

Paste cu midii şi sparanghel

3 December 2010
Paste cu midii şi sparanghel  Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75 g unt sare piper o lămâie parmezan  Mod de preparare:   Midiile se decongelează, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, frunza de…

Read more »

Supă de legume cu paste

3 December 2010
Supă de legume cu paste  Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă două cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un ardei gras 300 g mazăre o salată verde cimbru 300 g paste 200 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă…

Read more »

Mâncărică din piept de pui

3 December 2010
Mâncărică din piept de pui  Ingrediente: 500 g ficat de pui un piept de pui 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii 500 ml apă o linguriţă de busuioc uscat sare piper mălai castraveţi muraţi   Mod de preparare: Ficăţeii se spală cu apă rece şi se pun la…

Read more »

Ciorbă cu hering

3 December 2010
Ciorbă cu hering  Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper leuştean smântână pâine neagră   Mod de preparare: Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat cu…

Read more »

Peşte cu pilaf şi mazăre

3 December 2010
Peşte cu pilaf şi mazăre  Ingrediente: 500 g mazăre 75 g unt o ceapă 250 ml vin alb demisec 50 g parmezan sare piper ulei pentru prăjit făină caşcaval sărat pătrunjel   Mod de preparare: Mazărea se fierbe, se scurge şi se pune într-un castron. Ju­mătate din cantitatea de mazăre se pune într-un bol şi se pasează. Ceapa se…

Read more »

Tagliatelle cu smantana si busuioc

3 December 2010

Ingrediente : 1 dovlecel (300 g) 2 linguri ulei sare piper 100 ml smantana (sau frisca nebatuta) 200 ml lapte 200 ml zeama concentrata de carne de pasare 1 legatura busuioc 30 g unt 30 g faina 150 g mazare congelata 400 g Tagliatelle (taietei ceva mai lati) 100 g cascaval ras 1-2 linguri zeama…

Read more »

Conopida cu tocatura de pui

3 December 2010
Conopida cu tocatura de puiIngrediente: 1kilogram conopida 100 g unt 2 piepti de pui 100 g ciuperci verdeata putin piper 5 g sare putina nucsoara 25 g ceapa prajita 1 ou 50 g pesmet 150 g grasime Mod de preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si de…

Read more »

Ruladă din muşchi de porc

3 December 2010
Ruladă din muşchi de porc  Ingrediente: un kg muşchi de porc un kg cartofi mici două roşii sos de roşii picant 300 g caşcaval pătrunjel doi căţei de usturoi 100 g măsline feliate 3 linguri de făină ulei de floarea-soarelui sare piper mujdei varză murată   Mod de preparare: Usturoiul se pisează. Se pune într-un castron, împreună cu sosul…

Read more »

Tarta gascona cu mere

3 December 2010
Tarta gascona cu mereIngrediente aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.…

Read more »

Ruladă de porc cu grepfrut

3 December 2010
Ruladă de porc cu grepfrut  Ingrediente: un kilogram muşchi de porc doi ardei capia roşii o ceapă 4 căţei de usturoi 3 fire de mentă 300 g ciuperci 60 g unt 200 g caşcaval 3 fructe de grepfrut sare piper ulei de floarea-soarelui 4 roşii dovlecei   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se…

Read more »

Mâncare cu pui şi ardei

3 December 2010
Mâncare cu pui şi ardei  Ingrediente: 3 piepturi de pui doi ardei capia roşii doi ardei graşi verzi două cepe 4 căţei de usturoi o jumătate de ţelină 500 g conopidă 500 g spanac sare piper ulei de măsline 3 crenguţe busuioc verde o lămâie 250 g roşii cherry   Mod de preparare: Conopida se spală, se rupe în…

Read more »

Chiftele de vita in sos alb

3 December 2010
Chiftele de vita in sos albIngrediente: 400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic supa de ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii Mod de preparare:  Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se adauga piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic. Adaugati oul si mirodeniile dupa…

Read more »

Ciuperci umplute cu slaninuta afumata

3 December 2010
Ciuperci umplute cu slaninuta afumata  O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan, patrunjel verde si 1 ou. Ingrediente : 16 ciuperci mijlocii 3 linguri ulei de masline 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete 30 g miez de paine (proaspat) 1 catel de usturoi zdrobit…

Read more »

Cocktail Porto Flip

3 December 2010
Cocktail Porto Flip  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: Versiunea tradiţională: 2 linguriţe de zahăr pudră un gălbenuş de ou 10 g brandy 50 g porto roşu Versiunea conform reţetarului IBA: 2/10…

Read more »

Minibrioşă

3 December 2010
Minibrioşă  Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3 ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de ciocolată decor de zahăr colorat   Mod de preparare: Portocala se spală, se dă…

Read more »

Tarta cu pere si castane

3 December 2010
Tarta cu pere si castaneIngrediente: 600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja, cat si prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda. Scurgeti-le, lasati-le sa se raceasca…

Read more »

Chiftelute din carne de pui si ciuperci

3 December 2010
Chiftelute din carne de pui si ciuperciIngrediente: 400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200 g frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri de piept de pui 3 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei, 5…

Read more »

Ciorba de ardei umpluti

3 December 2010
Ciorba de ardei umplutiIngrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare si piper,…

Read more »

Ciorba de gogosari

3 December 2010
Ciorba de gogosari  Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea un clocot, dupa care adaugam…

Read more »

Midii cu pesto şi cartofi

3 December 2010
Midii cu pesto şi cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic mărar sos pesto roşii cherry   Mod de preparare: într-o oală se pun la*…

Read more »

File de peste cu varza acra

3 December 2010
File de peste cu varza acraIngrediente: 1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau)  2-3 linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare: Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul incins.…

Read more »

Vis de ciocolata

3 December 2010

Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)   Mod…

Read more »

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

3 December 2010

  Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari 2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se…

Read more »

Ravioli cu usturoi

2 December 2010
Ravioli cu usturoi  Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata   Mod de preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile dec

Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)

2 December 2010
Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes 30 ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot measure 1 mixing glass 1 strainer (or a sieve) 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Acapulco

Read more »

Tăiţei de orez cu legume

2 December 2010
Tăiţei de orez cu legume  Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă albă 100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri de sos de soia piper un ardei iute mic mărar 50 ml ulei de susan alune seminţe de dovleac   Mod de preparare: Dolveceii se spală, se…

Read more »

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer

2 December 2010
Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer  Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3 roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel coriandru varză murată gogonele   Mod de preparare: Fasolea şi năutul se spală…

Read more »

Cocktail Planter’s Punch

2 December 2010
Cocktail Planter’s Punch  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii de porto­cală şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/70 rom ambrat 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de rodii sifon Băutură de succes în toată lumea, a…

Read more »

Pizza cu dovlecei şi fenicul

2 December 2010
Pizza cu dovlecei şi fenicul  Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb 350 g caşcaval sos de pizza un ardei iute miere ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce…

Read more »

Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă

2 December 2010
Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă  Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir de salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de floarea-soarelui sos de roşii picant   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri de…

Read more »

Supă cu parmezan

2 December 2010
Supă cu parmezan  Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150 g parmezan 50 g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Boabele…

Read more »

Cockteil cu tofu si creveti

2 December 2010
Cockteil cu tofu si creveti  Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu un morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei iute ulei mărar pudră de curry o frunză de dafin suc lămâie muştar dulce sare piper   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se încinge puţin ulei, se adaugă…

Read more »

Rulouri de kaizer cu piure

2 December 2010
Rulouri de kaizer cu piure  Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii pătrunjel sare piper o lămâie şuncă, muşchi de porc afumat   Mod de preparare: Conopida se fierbe, se scurge şi se taie…

Read more »

Ciorba americana de fasole si arahide

2 December 2010

Ingrediente: 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de preparare: Jumatate din…

Read more »

Somon cu sos şi legume chinezeşti

2 December 2010
Somon cu sos şi legume chinezeşti  Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4 cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză de dafin 4 boabe de piper o lămâie o portocală ulei de floarea-soarelui sare piper spanac   Mod de preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se curăţă, se spală şi…

Read more »

Minipizza pe mămăligă

2 December 2010
Minipizza pe mămăligă  Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt 100 g porumb 300 g parmezan ghimbir ras sare piper busuioc brânză de capră brânză feta   Mod de preparare: Morcovul se curăţă de coajă,…

Read more »

Pui cu fasole albă păstăi

2 December 2010
Pui cu fasole albă păstăi  Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper roşu pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o legătură usturoi verde o legătură ceapă verde sare piper ulei de măsline o lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi se pune pe…

Read more »

Colţunaşi cu fileuri de peşte

2 December 2010
Colţunaşi cu fileuri de peşte  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de floarea-soarelui pătrunjel sare piper roşii căţei de usturoi   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se aşază…

Read more »

Amandine cu prune

2 December 2010
Amandine cu pruneIngrediente : 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100 g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii. Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra. Topiti 100 g unt, turnati-l intr-un…

Read more »

Sufleu de fenicul

2 December 2010
Sufleu de fenicul  Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4 ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de măsline doi căţei de usturoi pudră de ghimbir 150 g caşcaval o lămâie sare piper sos de roşii   Mod de preparare: Feniculul se spală, se…

Read more »

Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate

2 December 2010
Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate  Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate 300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se taie peştişori şi se pune într-un cas­tron. Broccoli se fierb, se…

Read more »

Tort cu cremă ricotta

2 December 2010
Tort cu cremă ricotta  Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă esenţă de vanilie praf de copt lichior de ciocolată 150 ml apă o limetă sare sirop de căpşuni brânză de vaci mentă   Mod de…

Read more »

Cocktail Planteur

2 December 2010
Cocktail Planteur  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o scobitoare şi o felie de ananas   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 40 g g suc de ananas 40 g suc de mandarine 80 g căpşune conservate cu…

Read more »

Somon afumat cu sos de curry

2 December 2010
Somon afumat cu sos de curry  Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii doi morcovi două porto­cale 4 linguri de ulei de măsline curry salată verde piper ardei capia   Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se…

Read more »

Paste cu salata verde

2 December 2010
Paste cu salata verdeIngrediente: 400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras verde 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Se curata usturoiul si ardeii si se taie marunt. Rosiile se spala si se…

Read more »

Roşii umplute cu şuncă

2 December 2010
Roşii umplute cu şuncă  Ingrediente: 8 roşii 150 g cuşcuş 4 linguri de ulei de măsline 150 ml vin alb 350 g şuncă 250 g roşii cherry doi ardei capia două cepe 3 căţei de usturoi salată verde sare piper pătrunjel costiţă afumată kaizer   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie un căpăcel şi se…

Read more »

Tocăniţă cu fasole fava

2 December 2010
Tocăniţă cu fasole fava  Ingrediente: doi dovlecei 4 ardei capia 4 roşii două conserve cu fasole fava 50 g unt două linguri de ulei de măsline o ceapă o legătură de usturoi 300 g ciuperci sare piper busuioc parmezan caşcaval   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă…

Read more »

Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi

2 December 2010
Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi  Ingrediente: 350 g cartofi egipteni 175 g fileuri de anşoa praz 4 ouă un ardei gras galben 100 g roşii cherry două linguri de smântână boia dulce sare piper pătrun­jel ulei de măsline praf de copt o lingură de făină varză albă oţet mărar   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun…

Read more »

Penne all arrabbiata

2 December 2010
Penne all arrabbiataIngrediente: 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de masline 500 ml rosii decojite 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc sare piper macinat 1 varf de cutit zahar 500 penne (macaroane scurte)   Mod de preparare:  Se curata…

Read more »

Cârnaţi olteneşti cu legume

2 December 2010
Cârnaţi olteneşti cu legume  Ingrediente: 700 g câmaţi olteneşti două vinete doi ardei graşi doi dovlecei o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de curry 200 g roşii cherry galbene 200 g arpagic, 200 g măsline fără sâmburi două linguri de muştar cu boabe ulei sare piper busuioc   Mod de preparare: Dovleceii şi vinetele se spală, se…

Read more »

Turte cu verdeaţă

2 December 2010
Turte cu verdeaţă  Ingrediente: 750 g făină 150 ml iaurt 200 ml apă 15 g drojdie două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos 300 g parmezan o legătură de mărar două ouă roşii cherry o linguriţă de sare piper pudră de curry unt   Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se amestecă…

Read more »

Cascaval pane

2 December 2010
Cascaval pane  Ingrediente: 500 g. cascaval 2 oua un pahar bere drojdie uscata  zahar boia piper cimbru ulei o cana faina Mod de preparare: Se alege un cascaval cat mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga putin cate putin faina. Se face…

Read more »

Biscuiţi cu piure de mere

2 December 2010
Biscuiţi cu piure de mere  Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt 200 g zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o jumătate de linguriţă de sare esenţă de vanilie o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară miezuri de nucă   Mod de preparare: Merele se…

Read more »

Minitort cu cremă de caise

2 December 2010
Minitort cu cremă de caise  Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150 ml frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de vanilie 50 g migdale o lingură de amidon două pliculeţe zahăr vanilinat mentă compot de caise   Mod de preparare: Foitajul dezgheţat se taie în…

Read more »

Salată cu fructe de mare

2 December 2010
Salată cu fructe de mare  Ingrediente: 250 g surimi 200 g midii 100 g anşoa 300 ml vin alb 75 g capere pudră de cardamon pudră de scorţişoară seminţe de chimen curry două cepe o conserva de roşii usturoi un grepfrut un ardei iute amidon ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Bastonaşele de surimii se opă­resc…

Read more »

Pui cu cartofi noi si cirese

2 December 2010

Ingrediente: 500 g cartofi noi 150 g ceapa mica de arpagic 1/2 legatura de cozi de telina verde 2 linguri de untdelemn 1 lingurita de boia iute sare piper 4 copane mari de pui 2 lingurite de cimbru uscat sucul de la 2 portocale 2 pumni de cirese sau visine curatate de samburi si desfacute…

Read more »

Budinca de macaroane cu sunca

2 December 2010
Budinca de macaroane cu suncaIngrediente: 300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie suncafelii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca sau smantana cu galbenusurile si jumatate…

Supa de cartofi cu ardei si crutoane

2 December 2010
Supa de cartofi cu ardei si crutoaneIngrediente : 400 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper 200 g smantana proaspata Ingrediente crutoane: 10 felii de bagheta (paine alba lunga si subtire), 1 lingura de seminte de susan, 1 lingurita de…

Read more »

Ficatei de pasare cu cartofi si varza

1 December 2010
Ficatei de pasare cu cartofi si varza  Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 4-5 morcovi mici sare 2 lingurite chimen 300 g varza 2 cepe mici 200 ml lapte degresat piper proaspat macinat 200 g ficatei de pasare 3 linguri ulei verdeata (patrunjel, frunze de telina) Mod de preparare:  Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele,se acopera cu apa cu…

Read more »

Prajitura englezeasca cu gem

1 December 2010
Prajitura englezeasca cu gem  Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2 linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut pentru uns gem de capsuni,caise frisca Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se unge o forma cu untdelemn. Se cerne faina intr-un vas. Se…

Read more »

Clatite cu zer si branza de vaci

1 December 2010
Clatite cu zer si branza de vaciIngrediente clatitele : 1 lingura unt 1/4 l lapte 3 oua 75 g faina 1 lingura zahar Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2 linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni. Mod de preparare: Se topeste untul si se bate bine cu laptele caldut…

Read more »

Rulada cu crema si capsuni

1 December 2010
Rulada cu crema si capsuniIngrediente aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de gelatina, 200 g frisca batuta, 500 g capsuni. Mod de preparare:  Se sparg ouale si se separa…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)

1 December 2010
Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)  Ingrediente: 2 tsp sugar 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml lime juice 1 tsp lemon juice Some Ice cubes 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 teaspoon 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve   Cum se prepara…

Read more »

Budinca de cartofi cu salam

1 December 2010
Budinca de cartofi cu salamIngrediente: 1 kg de cartofi 300-350 g de salam 4 oua 200 g de cascaval sare piper patrunjel verde taiat marunt 1 lingura de margarina   Mod de preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se dau pe razatoare si se amesteca cu ouale intregi, cascavalul taiat bucatele sau ras, margarina.…

Read more »

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

1 December 2010
Tortulete cu capsuni si lichior de ouaIngrediente aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare 1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme Ingrediente umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml lichior de oua, 2 linguri (cu varf) amidon, zeama de la 1/2 lamaie, 500…

Read more »

Budinca tricolora

1 December 2010
Budinca tricoloraIngrediente: 5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5 linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj 100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua se separa iar pe galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se amesteca…

Read more »

Orez cu spanac

1 December 2010
Orez cu spanac  Ingrediente : 100 g margarina 200 g orez cu bobul lung 500 ml apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper macinat 2 linguri untdelemn 2 cepe mari tocate marunt 250 g spanac proaspat sau congelat Mod de preparare:  Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se lasa sa se caleasca 10…

Read more »

Mazare cu carne de vita

1 December 2010
Mazare cu carne de vitaIngrediente: 400 g muschi de vita taiat felii subtiri 3 linguri sos de soia 3 linguri ulei 200 g mazare verde proaspata 1/2 ceasca zeama concentrata de carne (de vita) 1/4 lingurita susan Mod de preparare: Se pune carnea intr-un castron si se stropeste cu sosul de soia. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul…

Read more »

Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptor

1 December 2010
Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptorO reteta simpla si delicioasa de chiftelute de pui si vita la cuptor din: piept de pui, pulpa de vita, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, marar sau patrunjel, felii de franzela si ulei de masline. Ingrediente: piept de pui pulpa de vita 2 linguri de faina doua oua sare o ceapa ceapa mica 3 graunte…

Read more »

Coltunasi cu gutui si miere

1 December 2010
Coltunasi cu gutui si miereIngrediente: 1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2 oua zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de cutit vanilie (baton ras) 4 linguri miere lichida sare Mod de preparare: Puneti faina impreuna cu un varf de cutit de sare pe planseta, faceti…

Read more »

Chiftelute din peste cu crusta de migdale

1 December 2010
Chiftelute din peste cu crusta de migdaleIngrediente : 600 g peste alb zeama si coaja rasa de la o lamaie 150 g paine 1/8 l frisca nebatuta (smantana) 1 ceapa mica 1 lingurita ulei 1 ou 2 lingurite sare + piper 60 g migdale 40 g unt topit Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se taie bucatele si se…

Read more »

Franjuri de pui cu fasole verde

1 December 2010
Franjuri de pui cu fasole verdeIngrediente : 400-500 g piept de pui 2 catei de usturoi frunzulite de busuioc 2 linguri de zeama de lamaie 3 linguri de ulei de soia sau de masline 600 g fasole verde 1 ceapa rosie mare un cubulet de unt sare piper macinat   Mod de preparare: Carnea spalata se taie fasii subtiri. Usturoiul…

Read more »

Painisoare italienesti din cartofi

1 December 2010
Painisoare italienesti din cartofiIngrediente: 125 g cartofi fainosi sare 300 g faina 1/2 pachetel de drojdie uscata 1/2 lingurita de zahar 50 g rosii uscate in untdelemn  1 legatura de busuioc 2 lingurite de chimen pisat 50 g sunca presata 150 g mozzarella sau cascaval moale   Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert in…

Read more »

Salata de telina cruda

1 December 2010
Salata de telina crudaIngrediente: 1 telina mare (600 g) sare zeama de la o lamaie 2 castraveti mijlocii in otet 100 g maioneza gata preparata zahar pudra   Mod de preparare: Telina se curata de coaja, se spala si se rade pe razatoare. Se amesteca imediat cu sare si zeama de lamaie sa ramana alba si se pune…

Read more »

Cuburi de ciocolata cu capsuni

1 December 2010
Cuburi de ciocolata cu capsuniIngrediente : 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1 lingurita cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici   Mod de preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata sfaramata sau taiata bucatele se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Se freaca bine cu mixerul…

Read more »

Lasagne cu verdeata si dovlecei

1 December 2010
Lasagne cu verdeata si dovleceiIngrediente : 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta rozmarin 2 foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1 legatura mica de patrunjel 100 g parmezan ras sare piper putin unt ulei de masline Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in…

Read more »

Piept de pui cu alune

1 December 2010

Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare 100 g alune decojite 2 linguri de alune zdrobite in piulita 1 lingura de faina 1 ou 2 linguri de miere de salcam 2 linguri de otet 40 g unt 3 linguri de untdelemn sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneti sa se…

Read more »

Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi

1 December 2010
Supa de dovlecei cu crutoane de cartofiIngrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei (600 g) 30 g unt sare piper 1/8 l vin alb 3/4 l concentrat de legume 400 g cartofi 20 g unt topit 2 linguri seminte de floarea-soarelui (curatate) 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca…

Read more »

Snitel din piept de curcan cu sos de mere

1 December 2010
Snitel din piept de curcan cu sos de mereIngrediente : 4 bucati de piept de curcan sare piper 20 g unt topit 2 mere 1 ceapa rosie 1/4 l concentrat de carne de pasare 2 linguri mustar potrivit de iute 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire Mod de preparare:  Se spala carnea, se zvanta, se condimenteaza si se prajeste circa 7 minute…

Read more »

Tortul reginei Mary

1 December 2010

Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate 1/4 cana stafide 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute Modul de preparare:  Se porneste cuptorul…

Read more »

Plăcintă dulce cu cuşcuş

1 December 2010
Plăcintă dulce cu cuşcuş  Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă 150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri de ulei o lingură de oţet o linguriţă de sare două pliculeţe zahăr vanilinat zahăr pudră   Mod de preparare: Făina se cerne şi se…

Read more »

Supa de cartofi cu ardei

1 December 2010
Supa de cartofi cu ardeiIngrediente : 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1 lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii de paine prajita 200 gr smantana acrisoara Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se taie…

Read more »

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

1 December 2010
Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale  Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2 galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel verde 2-3 foi de dafin proaspete 20 g stifturi de migdale sau nuci Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se stropeste cu zeama de lamaie…

Read more »

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

1 December 2010
Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin  Ingrediente: 20 aripioare de pui 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 3 linguri zeama de lamaie piper sare 3 linguri ulei de masline 1 lingura ulei aromat 3 crengute rozmarin Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se spala aripioarele, se zvanta si se aseaza in tava de aragaz. Se curata…

Read more »

Cartofi in crusta de ierburi

1 December 2010

Ingrediente : 1 kg de cartofi mijlocii 400 g sare grunjoasa 400 g faina 1 albus de ou 2 fire de cimbru 2 fire de salvie 2 fire de rozmarin Mod de preparare: Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca.Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul de…

Read more »

Supa de rosii cu cartofi

1 December 2010
Supa de rosii cu cartofi  Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4 linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume 1/2 l suc de rosii 4 felii paine (toast) 40 g unt 1 catel de usturoi sos iute (Tabasco)   Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si…

Read more »

Peste alb in suc de legume

1 December 2010

Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina) 2 linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita hrean ras amestecat cu otet (din comert sau preparat pe loc) Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca potrivit. Se…

Read more »

Peste cu sos de smantana si mustar

1 December 2010
Peste cu sos de smantana si mustarIngrediente: 1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de legume 150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste alb (salau, merluciu) Mod de preparare:  Se curata castravetele de coaja, se taie mai intai in doua pe lung, se indeparteaza semintele si apoi se taie…

Read more »

Parjoale umplute cu branza

1 December 2010
Parjoale umplute cu branzaIngrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g carne de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5 linguri ulei 1 castravete 1 conserva mica cu boabe de porumb (285 g) 1/2 legatura marar verde 2 linguri otet alb Mod de preparare: Se curata…

Read more »

Spaghete cu sos de legume

1 December 2010
Spaghete cu sos de legumeIngrediente: 3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g spaghete 40 g cascaval ras Mod de preparare: Se spala telina si morcovii, se curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se…

Salata de andive cu mere si cartofi

1 December 2010
Salata de andive cu mere si cartofiIngrediente: 500 g cartofi fierti 3 linguri otet alb 100 ml concentrat de legume 1 lingurita mustar sare piper 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel verde 2 cepe 3 mere 1 lingura zeama de lamaie 150 g bacon taiat cubulete 1 andiva mare   Mod de preparare: Se curata cartofii fierti si se taie felii.…

Read more »

Cafe Glace

1 December 2010
Cafe GlaceIngrediente: 3/4 l lapte 3 dl cafea concentrata 300 g zahar 300 g frisca vanilie Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate. Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata.…

Read more »

Mazare cu piper si usturoi

1 December 2010
Mazare cu piper si usturoiIngrediente: 1-2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita boabe de piper pisate 2 cesti mazare 1/2 lingurita zahar sare otet aromat Mod de preparare: Se incinge uleiul si se pun in el cateii de usturoi curatati si zdrobiti, piperul, mazarea, zaharul si sarea. Se lasa sa se dunstuiasca 2-3 minute, se adauga putina…

Read more »

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

30 November 2010
Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaciIngrediente blat: 2 oua 2 linguri zeama de portocala 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt Ingrediente uns: 8 linguri gem de piersici Ingrediente crema:500 g iaurt, 250 g branza de vaci (slaba), 2 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri…

Read more »

Prajitura moale cu mere

30 November 2010
Prajitura moale cu mereIngrediente: 3 mere mari sucul de la o lamaie 3 oua 180 g faina 150 g unt topit 180 g zahar tos 1 pachetel zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2 linguri tuica de prune sau pere Ingrediente pentru ungerea formei: 20 g unt, 1 lingura faina, 1 lingura zahar tos. Mod de preparare: …

Read more »

Salau sau cod umplut

30 November 2010
Salau sau cod umplutIngrediente : 1,5 – 2 kg fileuri de cod sau de salau 4 linguri suc de lamaie 200 g costita afumata 400 g ciuperci 2 linguri pesmet 1 ou 1 plic arome pentru peste sare piper 100 g unt 1 lamaie intreaga 2 vinete lungi si subtiri Mod de preparare: Se spala fileurile de peste,…

Read more »

Mazare cu rosii si busuioc

30 November 2010
Mazare cu rosii si busuiocIngrediente: 2 cesti mazare proaspata 2 lingurite ulei 1 catel de usturoi 1/2 ceasca rosii taiate marunt 2 linguri busuioc verde tocat sare Mod de preparare: Se incinge uleiul si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa fiarba un minut. Se pun mazarea…

Read more »

Pui cinci continente

30 November 2010
Pui cinci continenteIngrediente: 4 pulpe de pui 250 g carnati de porc 2 cepe 6 rosii 150 ml vin alb sec 1 conserva de boabe de porumb scurse de zeama sare piper 5 linguri untdelemn Mod de preparare: Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o cratita. Adaugati cepele tocate marunt si lasati-le sa se rumeneasca. Trageti vasul de-o…

Read more »

Taietei cu ficatei de pasare

30 November 2010

Ingrediente: 250 g taietei lati sau lasagne 400 g ficatei de pasare 1 cutie de 250 g ciuperci 2 morcovi 1/2 ardei rosu 2 fire de busuioc 1 tableta de supa 1 lingura smantana 5 linguri untdelemn sare piper Mod de preparare: Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in patru.Curatati…

Read more »

Vinete cu sos de busuioc

30 November 2010
Vinete cu sos de busuiocIngrediente: 4 vinete lungi si subtiri 1 catel de usturoi 1 lamaie 6 fire de patrunjel 2 fire de busuioc 3 linguri de faina 250 ml untdelemn 1 lingura ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Turnati faina intr-o farfurie plata.Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un prosop.Taiati-le transversal, in felii de marime egala…

Read more »

Fileuri de macrou cu salata de fasole

30 November 2010
Fileuri de macrou cu salata de fasoleIngrediente: 500 g fasole verde sare 1 legatura de ridichi 1-2 bulbi de praz 3-4 linguri sos de soia 1-2 lingurite sos Worcester piper macinat 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de macrou (cu pielita) 1 lamaie Mod de preparare: Se curata fasolea, se spala, se taie bucati si se fierbe circa 10 minute…

Read more »

Placinta cu cartofi si masline

30 November 2010
Placinta cu cartofi si maslineIngrediente : 150 g iaurt 300 g cartofi fierti in coaja si curatati 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 1 lingurita zahar sare 2 lingurite ierburi aromate (rozmarin, cimbru) un ou 60 g masline negre fara samburi ketchup (dulce sau iute – dupa gust) 1 lingura ulei de masline piper 1 lingura seminte de…

Read more »

Pui provensal

30 November 2010
Pui provensalO reteta de pui provensal din: pui, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ardei grasi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 1 pui mai maricel sare piper 3 linguri ulei 1 catel de usturoi 1/2 lingurita cimbru uscat 2 ardei grasi 2 dovlecei 200 g rosii mici   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se spala…

Read more »

Budinca de cartofi cu mere

30 November 2010
Budinca de cartofi cu mereIngrediente: 2 cartofi mari 3 mere potrivite (mai verzi) 1 ceapa mijlocie 1/2 ceasca de cascaval ras 1 ceasca smantana 1/4 lingurita nucsoara pisata piper negru macinat   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se unge o forma termorezistenta cu unt topit sau cu ulei. Se curata cartofii si se taie felii…

Read more »

Tarta cu lamaie caramelizata

30 November 2010
Tarta cu lamaie caramelizataIngrediente aluat: 200 g faina sare 125 g unt moale 70 g zahar pudra o lingurita coaja rasa de lamaie 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 150 g zahar pudra, 300 g frisca nebatuta (smantana), zeama de la doua lamai (circa 80 ml), o lingurita coaja rasa de lamaie, 2 linguri zahar pudra. Mod de…

Read more »

Tort cu capsuni

30 November 2010
Tort cu capsuniIngrediente: 280 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 1 1/2 lingura zahar 3/4 ceasca lapte 1 1/2 ceasca frisca batuta 500 g capsuni taiate in doua Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C, se unge cu ulei sau unt o forma rotunda (diametrul 20 cm) si se tapeteaza cu faina.…

Read more »

Rozete de cartofi

30 November 2010
Rozete de cartofiIngrediente: 4 cartofi potriviti 3 galbenusuri 3 linguri smantana 2 linguri parmezan ras boia Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie bucatele si se fierb pana ce se inmoaie. Se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu galbenusurile si parmezanul ras. Se pune compozitia intr-un cornet, se spriteaza in forma de rozete pe o…

Read more »

Macaroane cu piept de pui si ciuperci

30 November 2010
Macaroane cu piept de pui si ciuperciIngrediente : 20 g ciuperci 50 g jambon o ceapa 500 g piept de pui dezosat 400 g macaroane scurte sare piper 4 linguri ulei de masline 6 linguri rosii decojite (din conserva) taiate bucatele 3 linguri frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 3 linguri amidon (faina) pentru legat sosul Mod de preparare:…

Read more »

Pălăriuţe cu cireşe

30 November 2010
Pălăriuţe cu cireşe  Ingrediente: 300 g cireşe 300 g ciocolată albă 125 g smântână 3 ouă 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 250 g unt 500 g făină un pliculeţ cu praf de copt zahăr vanilinat esenţă de migdale sare pudră de scorţişoară 50 g seminţe de susan   Mod de preparare: Se mixează smântână,…

Read more »

Sufleu cu doua feluri de cascaval

30 November 2010
Sufleu cu doua feluri de cascavalIngrediente: 500 ml lapte 75 g svaiter ras 75 g cascaval Dalia ras 1 legatura codite de ceapa verde 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma 4 galbenusuri + 3 albusuri 70 g faina 1/2 lingurita nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Puneti untul sa se topeasca la foc mic…

Read more »

Mazare verde cu menta

30 November 2010
Mazare verde cu mentaIngrediente: 2 cesti mazare proaspata 1 lingura menta taiata marunt 1/2 lingurita zahar putin unt sare Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul topit, se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se inmoaie. Se incorporeaza sarea, zaharul si menta si se serveste fierbinte.   Pofta buna!

Read more »

Oua cu gulii si sos bechamel

30 November 2010
Oua cu gulii si sos bechamelIngrediente: 2 gulii a 200 g sare 100 ml otet 4 oua unt pentru forma 250 ml sos bechamel 100 g cascaval ras 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se curata guliile frunzele se pun deoparte, se taie felii, se fierb 2-3 minute in apa cu sare, dupa care se scot si se lasa sa…

Read more »

Mâncare de fasole cu kaizer

30 November 2010
Mâncare de fasole cu kaizer  Ingrediente: 200 g fasole albă 200 g fasole roşie 200 g kaizer 400 g scăriţă afumată un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă doi căţei de usturoi 4 roşii o frunză de dafin sare piper coriandru gogonele pepeni muraţi   Mod de preparare: Fasolea roşie şi cea albă se pun la înmuiat în…

Read more »

Tarta cu ciocolata si migdale

30 November 2010
Tarta cu ciocolata si migdaleO reteta delicioasa de tarta cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zahar pudra si frisca. Ingrediente : 150 g ciocolata amaruie 150 g unt 3 oua 70 g zahar 20 g migdale macinate 40 g faina 1/4 lingurita praf de copt 2 linguri zahar pudra frisca pentru garnisit…

Read more »

Paste cu muşchi de porc

30 November 2010
Paste cu muşchi de porc  Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 500 g broccoli 350 g muşchi de porc afumat 250 g roşii cherry 3 ardei capia o limetă 200 ml smântână muştar 4 căţei de usturoi cimbru verde ulei de măsline sare piper sos de roşii picant   Mod de preparare: lntr-un castron se pun smântână, sucul de…

Read more »

Salată cu portocale

30 November 2010
Salată cu portocale  Ingrediente: două pungi amestec de salată 200 g spanac 4 cartofi ceapă verde 50 g nuci caju 200 g căpşuni două portocale o mandarină 200 g smântână mărar oţet balsamic ulei de măsline scorţişoară sare piper parmezan brânză feta   Mod de preparare: Smântână se amestecă bine cu sarea, piperul, un praf de pudră…

Read more »

Ciorbă delicioasa cu carne de porc

30 November 2010
Ciorbă delicioasa cu carne de porcO reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole alba, rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, praz, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute si mamaliga. Ingrediente: 800 g carne de porc 600 g fasole albă păstăi 500 g roşii 300 g ciuperci două con­serve cu…

Read more »

Sărăţele cu chimen şi morcov

30 November 2010
Sărăţele cu chimen şi morcov  Ingrediente: 300 g margarină 300 g făină 300 g cartofi 175 g parmezan un morcov o lingură de seminţe de chimen o lingură de seminţe de mac un pliculeţ cu praf de copt 3 ouă sare piper smântână   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. Se lasă la răcit…

Read more »

Mere prajite cu inghetata

30 November 2010
Mere prajite cu inghetataIngrediente : 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe  4 globuri inghetata (de vanilie sau de nuci) Mod de preparare: Se spala merele, se curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un cutit ascutit si se indeparteaza semintele si partea lemnoasa. Se taie rondele si se…

Read more »

Fructe marinate cu orez si portocale

30 November 2010
Fructe marinate cu orez si portocaleIngrediente: 200 g orez 700 ml lapte degresat sare iodata 3-4 linguri zahar 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele) 1 portocala (coaja si zeama) + alte doua portocale (doar zeama) 1 lamaie 50 g samburi de alune 2 linguri miere 500 g fructe taiate bucati (ananas, pere, piersici) 1 lingurita scortisoara…

Read more »

Mazăre cu ceapă şi pui

30 November 2010
Mazăre cu ceapă şi pui  Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram de mazăre 4 cepe doi ardei graşi 3 linguri de făină două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui o legătură de pătrunjel roşii usturoi   Mod de preparare: Cepele se curăţă de frunze, se spală, se toacă în cubuleţe şi se pun într-un vas cu apă rece…

Read more »

Somon cu ciuperci şi sos roşu

30 November 2010
Somon cu ciuperci şi sos roşu  Ingrediente: 300 g orez sălbatic 500 g ciuperci pleurotus 4 roşii 4 fileuri de somon ustu­roi o ceapă sos de soia ghimbir un ardei capia o frunză de dafin oţet o lin­gură de zahăr tos ulei de măsline sare piper mărar salată de arpagic murat   Mod de preparare: Fileurile de somon se spală,…

Read more »

Ruladă cu ciuperci şi parmezan

30 November 2010
Ruladă cu ciuperci şi parmezan  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt două ouă 100 ml lapte 100 ml apă 300 g ciuperci o ceapă un ardei gras un morcov 200 g fasole verde 200 g parmezan 25 g droj­die sare piper 85 ml ulei de măsline busuioc roşii salată verde castraveţi   Mod de preparare: Intr-o oală se…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 17, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: