RSS

Retete culinare de Paşti #25

17 Apr

Retete de Paste:

Rasol de vita cu sos de iaurt

30 November 2010

Ingrediente: 1 kg carne de rasol 5 foi de dafin 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura cimbru zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel) 1,5-2 l zeama de carne 1/2 lingurita boabe de piper Ingrediente sos:500 g iaurt, coaja de la o lamaie, sare, piper, 3 fire de tarhon. Mod de preparare: Se spala…

Read more »

Pulpe de pui cu vermut

30 November 2010
Pulpe de pui cu vermutIngrediente : 2 cepe 1/2 legatura cimbru 4 pulpe de pui (800 g) sare piper 2 linguri ulei 1/8 l vermut sec 1/8 l zeama concentrata de carne de pasare 500 g morcovi Mod de preparare: Se curata cepele si se taie in opt. Se aleg frunzulitele de cimbru, se spala pulpele de pui, se…

Read more »

Sardine cu sos tomat

30 November 2010
Sardine cu sos tomat  Ingrediente: 8 fileuri de sardine un morcov un ardei gras roşu un sfert de ardei iute 6 linguri de ulei de măsline o ceapă 6 roşii 4 căţei de usturoi sare piper o lămâie pătrunjel pâine integrală   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe irăzătoarea cu ochiuri mici.…

Read more »

Ruladă cu fistic

30 November 2010
Ruladă cu fistic  Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 150 g zahăr tos ghimbir 50 ml ulei de măsline 200 g cioco­lată neagră 50 g fistic cacao sare praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat budincă de vanilie 300 ml frişca topping de căpşuni sos caramel   Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează împre­ună cu zahărul…

Read more »

Tocanita cu taietei

30 November 2010
Tocanita cu taieteiIngrediente: 750 g carne de manzat sau pui fara os 2 cepe 3 linguri ulei sare piper 1 lingura bulion 1 cutie rosii decojite (400 g) 200 ml zeama concentrata de legume 200 ml vin rosu 1 crenguta rozmarin 2 cuisoare 1 foaie de dafin 400 g taietei (lati) Mod de preparare: Se spala carnea,…

Read more »

Supa de conopida cu smantana si galuste de carne

30 November 2010
Supa de conopida cu smantana si galuste de carneIngrediente : 375 g carne tocata vita 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 1 1/2 l zeama de zarzavat 1 conopida 3/8 l lapte 100 g mazare 100 g smantana 40 g faina nucsoara rasa codite de ceapa verde taiate rondele   Mod de preparare: Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul, se…

Read more »

Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie

30 November 2010
Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie  Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 600 g ciuperci 150 g branza telemea 1 legatura patrunjel verde 30 g unt topit sare piper 1 lingurita maghiran uscat Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie stifturi. Ciupercile spalate si zvantate bine se curata si se taie felii subtiri. Patrunjelul spalat si zvantat…

Read more »

Tartine cu salam si sos

30 November 2010
Tartine cu salam si sos  Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g salam un dovlecel doi ardei capia un pachet pâine feliată două linguri de făină o lingură de muştar 200 ml apă o lămâie pătrunjel sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Dovlecelul se spală, se taie sub formă de bastonaşe sau în feliuţe. Ardeii se curăţă…

Read more »

Rulouri de peşte cu spanac

30 November 2010
Rulouri de peşte cu spanac  Ingrediente: fileuri de peşte 300 g spanac o legătură de ceapă verde 250 g cuşcuş o liinguriţă de pudră de curry ulei de măsline sare piper o lămâie 250 ml vin alb demidulce   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală şi se curăţă de oas<e. Se presară cu sare şi piper, se…

Read more »

Cornuleţe cu ciocolată

30 November 2010
Cornuleţe cu ciocolată  Ingrediente: 400 g făină 215 g drojdie 175 ml lapte dulce 30 g unt o linguriţă de sare două ouă 60 g zahăr tos 250 g cremă de ciocolată două portocale 100 g miezuri de nucă două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom   Mod de preparare: Crema de ciocolată se amestecă bine…

Read more »

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

30 November 2010
Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie  Ingrediente: 200 g fasole roşie 200 g năut o jumătate de varză creaţă un ardei gras roşu 5 roşii o ceapă un morcov o rădăcină de pătrunjel o lămâie 4 lin­guri ulei de floarea-soarelui sare piper o legătură mărar smântână iaurt   Mod de preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu…

Read more »

Biscuiţi cu ciocolată

30 November 2010
Biscuiţi cu ciocolată  Ingrediente: 650 g făină o linguriţă bicarbonat de sodiu sare 250 g unt 200 g zahăr două ouă două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de miere 200 g ciocolată neagră o lămâie 50 g miezuri de nucă unt de alune frişcă   Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se ames­tecă untul cu…

Read more »

Piept de pui cu felii de mar

30 November 2010
Piept de pui cu felii de marIngrediente : 1 piept de pui dublu – de circa 300 g sare 1 lingura de unt topit praf de curry 1 lingurita miere 100 ml suc de mere 1 mar mare cateva fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se zvanta, se sareaza usor si lasa sa se…

Read more »

Tort cu zmeura

30 November 2010
Tort cu zmeuraIngrediente blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale taiate felii. Mod de preparare: Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura. Ungeti…

Read more »

Supa de fasole verde cu costita afumata

30 November 2010
Supa de fasole verde cu costita afumataIngrediente: 750 g cartofi fainosi 1 ceapa 20 g unt 1 lingurita maghiran uscat sare piper 1,2 l zeama concentrata de legume 500 g fasole verde 1 pahar smantana 150 g costita afumata 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se toaca marunt ceapa…

Read more »

Peste umplut cu cascaval si cartofi

30 November 2010
Peste umplut cu cascaval si cartofiIngrediente : 300 g cartofi 2 fileuri de peste (de cate 300 g fiecare) sare piper zeama de la o jumatate de lamaie 150 g cascaval ras 1/2 legatura patrunjel verde grasime pentru uns forma   Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute in apa cu sare, se lasa sa se raceasca…

Read more »

Desert cu frisca şi fructe

29 November 2010
Desert cu frisca şi fructe  Ingrediente: 300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca 10-15 piscoturi Mod de preparare: Taiem fructele cubulete.Maruntim 2-3 piscoturi si punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face desertul. Punem un strat de frisca peste piscoturile maruntite apoi fructe,…

Read more »

Desert cu eugenii

29 November 2010

  Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300 ml frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele parti pana biscuitul se inmoaie bine. Acoperim toata baza tavii cu eugeniile insiropate. Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile pisate. Repetam cu un strat de eugenii inmuiate in…

Read more »

Macaroane, carne tocata si rosii

29 November 2010
Macaroane, carne tocata si rosiiIngrediente : 250 g macaroane lungi sare o cutie rosii decojite (800 g) 2 cepe 1 catel de usturoi 6 linguri ulei de masline 500 g carne tocata (de vita sau de miel) piper 2 linguri bulion o lingurita maghiran uscat 1/2 lingurita scortisoara 6 linguri pesmet 1 ou   Ingrediente sos: 40 g unt,…

Read more »

Mancarica de pui cu mirodenii

29 November 2010

Ingrediente: 600 g cartofi 600 g morcovi o ceapa 500 g piept de pui 2 linguri ulei sare piper o lingurita curry 1/2 lingurita scortisoara o lingurita ierburi aromate 400 ml zeama concentrata de pui 1/2 legatura menta 300 g iaurt slab dietetic Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se…

Read more »

Coconut Ice

29 November 2010
Coconut Ice  Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu   Mod de preparare: Intr-un bol turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se omogenizeaza. Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi cantitatea indicata de zahar. Adaugam nuca de cocos si amestecam, asigurandu-ne ca nu…

Read more »

Prajitura miracol

29 November 2010
Prajitura miracol  Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti digestivi macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g fulgi de nuca de cocos 125g miez de nuca tocata marunt 400ml lapte condensat indulcit   Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiuni mici (a mea are 25cm x…

Read more »

Prajitura cu banane

29 November 2010
Prajitura cu bananeIngrediente: 200 g unt 1/2 cana zahar 1/4 cana miere 2 oua usor batute 1 cana de banane zdrobite 2 cani de faina amestecata un praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma dreptunghiulara adanca (21x14x7 cm) cu unt topit sau untdelemn, se acopera fundul si peretii laterali…

Read more »

Cartofi cu branza

29 November 2010
Cartofi cu branzaIngrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 6 cepe 20 g unt topit sare piper o lingurita chimen o legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi 250 g branza topita sau cascaval moale   Mod de preparare: Se incinge cuptorul inclusiv tava pentru friptura la 200C. Se spala cartofii, se curata si se taie felii groase. Cepele…

Read more »

Tarta Tatin cu coaja de portocala

29 November 2010
Tarta Tatin cu coaja de portocalaIngrediente : 250 g aluat de placinta (foetaj) 1,5 kg mere cu miezul tare  1 portocala 200 g zahar 130 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai subtire) se taie bastonase. Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca cu o…

Read more »

Creme a la creme

29 November 2010
Creme a la creme  Ingrediente blat:  9 oua 9 linguri de zahar 1 si 1/2 plic creme ole cu gust de ciocolata ( 126 g) Ingrediente crema: 400 ml smantana dulce 400 ml lapte rece 2 plicuri creme ole de vanilie Ingrediente glazura:3 linguri apa,3 linguri zahar,150 gr ciocolata cu lapte,150 gr unt gras sau margarina pentru prajituri…

Read more »

Pui cu ardei gras si masline

29 November 2010

Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg taiat bucati 125 g slaninuta afumata (taiata fasii) 4 rosii 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi o jumatate de lamaie 80 g masline verzi 80 g masline negre o frunza de dafin 4 linguri ulei de masline sare piper 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in 150…

Read more »

Piersici gratinate cu iaurt

29 November 2010
Piersici gratinate cu iaurt  Ingrediente: 2 piersici coapte 100 g iaurt simplu 1 lingura de suc de lamaie 3 linguri de miere 2 linguri de nuci taiate bucati Mod de preparare: Amestecam iaurtul cu 1 lingura de suc de lamaie si 2 linguri de miere.Amestecam nucile cu 1 lingura de miere. Taiem piersicile in 2, socoatem samburii.Punem jumatatile…

Read more »

Pateuri cu branza dulce

29 November 2010
Pateuri cu branza dulce  Ingrediente: 1 pachet de foietaj congelat 500-600 g branza dulce 2 oua 1 mana de stafide 2 plicuri zahar vanilat 6-7 linguri de zahar coaja de la o lamaie 2-3 linguri de gris zahar pudra vanilat pentru deasupra   Mod de preparare: Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei (conform instructiunilor…

Read more »

Prajitura cu fanta

29 November 2010

  Ingrediente blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de faina 1 pachet praf de copt Ingrediente crema:500 g branza de vaci,200g unt,150 g zahar , esenta de vanilie Ingrediente glazura:850 ml Fanta (sau orice alt suc va place),2 plicuri de budinca de vanilie,5linguride zahar Mod…

Read more »

Vinete italiene cu rosii

29 November 2010
Vinete italiene cu rosiiIngrediente: 500 g vinete 350 g rosii bine coapte 2 ramuri de telina verde 150 g masline verzi (fara samburi) 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust) 200 ml otet de vin un varf de cutit de zahar untdelemn sare piper Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati…

Read more »

Supa pasata de dovleac

29 November 2010
Supa pasata de dovleacIngrediente : 1,5 kg dovleac 300 ml apa fiarta cu Vegeta sau concentrat de legume 500 g smantana 2 linguri zeama de lamaie sare piper 50 g seminte de dovleac fara coaja Mod de preparare:  Se curata dovleacul de coaja, seminte si nervuri. Se taie bucati mai mici si se pun la fiert in apa…

Read more »

Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune

29 November 2010
Prajitura cu branza de vaci si magiun de pruneIngrediente aluat: 270 g faina 1 plic drojdie uscata 170 ml lapte caldut 50 g zahar 1/2 plic zahar vanilat 70 g unt moale Intrediente razatura:100 g unt rece, 100 g zahar, 100 g faina, 1/2 lingurita scortisoara Ingrediente umplutura :800 g branza de vaci, 6 oua, 150 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat,…

Reteta zilei: Omleta cu branza si cascaval

29 November 2010
Reteta zilei: Omleta cu branza si cascavalO reteta de omleta cu branza si cascaval din: oua, branza, cascaval, sare, piper si muraturi. Ingrediente: 4 oua 1 bucata branza 1 bucata cascaval sare piper muraturi Mod de preparare: Se bat oualele, se rad branza si cascavalul dupa care se adauga peste oualele batute. Se amesteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust.…

Read more »

Pastrav cu miez de graham

29 November 2010
Pastrav cu miez de grahamIngrediente: 2-3 pastravi (circa 1,2 kg) 4 rosii 2 lamai 1 legatura patrunjel verde 2 fire marar 4 felii de paine graham 4 linguri ulei de masline 40 g unt sare piper   Mod de preparare: Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se sareaza in interior. Rosiile spalate si sterse se taie…

Read more »

Friptura de manzat cu mere

29 November 2010
Friptura de manzat cu mereIngrediente: o bucata de pulpa de manzat (800 g) 8 mere 2 cepe o crenguta de rozmarin 2 linguri rachiu 30 g unt 4 linguri ulei sare piper 200 g faina Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Puneti uleiul la incins intr-o forma de tuci sau jena si rumeniti carnea legata cu sfoara de bucatarie…

Read more »

Salata de cartofi cu crenvursti

29 November 2010
Salata de cartofi cu crenvurstiIngrediente: 250 g cartofi 1 ceapa mare rosie 1 ou fiert tare 1 legatura de patrunjel Ingrediente sosul aioli :5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml untdelemn fin, 1 lingura de suc de lamaie, 1 cartof fiert in coaja, sare, piper. Mod de preparare: Se curata cateii de usturoi si se dau pe razatoarea…

Read more »

File de peste cu condimente

29 November 2010

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare) 3 catei de usturoi 2 albusuri 3 linguri faina 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei 1 lingura seminte de coriandru 1/2 lingurita chimen macinat 1 varf de cutit praf de chili sare piper Ingrediente garnitura: 500 g broccoli sau conopida, 1 lamaie verde.…

Read more »

Supa de vara

29 November 2010
Supa de varaIngrediente: 500 g morcovi 1 gulie 500 g cartofi 1 fir de praz 2 linguri de ulei 1 litru de apa fiarta cu delikat sare piper 2 cabanosi o legatura de patrunjel Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se calesc in ulei fierbinte. Se adauga apa fiarta cu delikat…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Jubilee (video)

29 November 2010
Cum se prepara Cocktail Jubilee (video)  Ingrediente: 25 ml tequila 25 ml gin 25 ml blue curacao 25 ml lemon juice 1 tsp caster sugar Sparkling water Ice cubes 1 maraschino cherry 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball glass…

Read more »

Cannelloni cu umplutura de dovlecei

29 November 2010
Cannelloni cu umplutura de dovleceiIngrediente: 600 g dovlecei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn de masline sare piper 250 g branza de burduf 2 linguri patrunjel verde tocat 80 g cascaval ras 250 ml sos alb (1-2 linguri de faina prajita in unt si stinsa cu lapte) 16 rulouri de cannelloni. Mod de preparare:  Se curata…

Read more »

Cartofi cu branza de vaci

29 November 2010
Cartofi cu branza de vaciIngrediente: 500 g branza de vaci 1/8 l zer cateva picaturi de sos Worcester 1 ceapa sare 1 legatura ridichi piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1 lingurita miere 1 legatura codite de ceapa verde 1,2 kg cartofi fierti Mod de preparare: Se pun intr-un castron zerul, branza de vaci si sosul…

Read more »

Supa de patrunjel

29 November 2010
Supa de patrunjelIngrediente : 3 radacini de patrunjel (circa 375 g) 2 cepe 130 g unt 1 l zeama de legume 1/2 l frisca nebatuta (sau smantana subtire) sare piper proaspat macinat nucsoara 2 legaturi patrunjel verde eventual putina faina + putin unt pentru legatul supei, frunzulite de patrunjel pentru garnisit Mod de preparare: Se curata radacinile…

Read more »

Muşchi de porc cu mango

29 November 2010
Muşchi de porc cu mango  Ingrediente: 800 g muşchi de porc 6 ştiuleţi de porumb mic două gulii doi morcovi 450 g broccoli doi ardei graşi o ceapă două fructe de mango 100 g măsline negre 150 ml vin alb demidulce sare piper ulei de măsline pătrunjel o lămâie   Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se…

Read more »

Salată cu şniţel de pui

29 November 2010
Salată cu şniţel de pui  Ingrediente: un borcan de salată de ciuperci 250 g roşii cherry doi ardei graşi roşii 4 car­tofi doi castraveţi verzi un ou 4 linguri de făină două piepturi de pui miere sos de soia o lingură de oţet balsamic ulei sare piper pătrunjel salată verde   Mod de preparare: Piepturile de pui se spală,…

Read more »

Plăcintă cu peşte şi cuşcuş

29 November 2010
Plăcintă cu peşte şi cuşcuş  Ingrediente: 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce 250 g cuşcuş doi ardei graşi o vânătă 500 g fileuri de peşte o conservă fasole neagră boabe smântână 15 g drojdie 3 ouă ulei de măsline sare piper pătrunjel salată verde legume de sezon   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii graşi…

Read more »

Sardine cu legume şi lămâie

29 November 2010
Sardine cu legume şi lămâie  Ingrediente: un kilogram de sardine 4 roşii doi dovlecei doi cartofi 450 g fasole verde doi ardei capia 50 g măsline feliate o legătură de ceapă verde o lămâie doi căţei de usturoi pătrunjel verde sare piper ulei de măsline legume de sezon   Mod de preparare: Fasolea şi cartofii se curăţă, se spală…

Read more »

Paine cu branza coapta si rosii

29 November 2010

Ingrediente : 1 paine pentru sandviciuri (bagheta sau paine neagra patrata) 5 linguri ketchup 500 g rosii 400 g branza telemea sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 4 linguri untdelemn Mod de preparare: Se taie painea felii egale si se ung cu ketchup.Se spala rosiile, se taie felii. Se taie felii…

Read more »

Budinca de dovlecei pane

29 November 2010
Budinca de dovlecei paneIngrediente: 3-4 dovlecei tineri 2 oua putina faina ulei pentru prajit cascaval sau branza rasa smantana patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se taie felii circa o jumatate de centimetru, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda. Se tamponeaza cu un servet, se dau prin faina si ou…

Read more »

Cuscus cu sos caramel

29 November 2010
Cuscus cu sos caramel  Ingrediente: 300 g cuşcuş un ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 400 g ciuperci 5 linguri de ulei de măsline 100 g zahăr tos o lingură de pastă de tomate o lin­guriţă de amidon sucul de la o lămâie sare piper pătrunjel fasole albă păstăi   Mod de preparare: Ciupercile se taie…

Read more »

Dovlecei cu negru de sepie

29 November 2010
Dovlecei cu negru de sepie  Ingrediente: un pachet orez cu negru de sepie şi calamari un ardei gras roşu un ardei gras galben o legătură ceapă verde 4 dovlecei un morcov un sfert de ţelină un căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline sare piper lămâie rozmarin   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă…

Read more »

Supa cu broccoli si cascaval

29 November 2010
Supa cu broccoli si cascavalIngrediente : 500 g broccoli 2 cepe 1-2 linguri unt 3/4 l zeama concentrata de legume 200 g cascaval sare piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1 varf de cutit nucsoara 1/2 pahar smantana 2-3 linguri ulei de masline 2 felii de paine 1 legatura codite de ceapa verde Mod de preparare:…

Read more »

Rondele de vinete cu ton

29 November 2010
Rondele de vinete cu ton  Ingrediente: două vinete, două cutii cu ton în ulei 3 roşii două cepe, 300 g caşcaval sare piper pătrunjel ulei de măsline anşoa   Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în felii subţiri şi se condi­mentează. Se aşază pe un tocător de plastic, se pune un alt tocător deasupra şi se presează.Se…

Read more »

Prăjitură cu mentă

29 November 2010
Prăjitură cu mentă  Ingrediente: 250 g unt 370 g făină praf de copt 300 g zahăr tos 650 ml lapte dulce două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă sare topping de zmeură 25 g caise confiate 6 bomboane cu caramel două fire de mentă decor de ciocolată   Mod de preparare: Bomboanele se pun la topit într-o cratiţă…

Read more »

Roşii umplute cu spanac

29 November 2010
Roşii umplute cu spanac  Ingrediente: 8 roşii 300 g brânză telemea un kg spanac două ouă o ţelină un morcov sare piper mărar ulei de măsline o legătură de ceapă 3 fire de usturoi verde cartofi   Mod de preparare: Se scot miezurile roşiilor şi se presară sare. Roşiile se pun pe un grătar cu tăietura în jos,…

Read more »

Placintele de cartofi cu susan

29 November 2010
Placintele de cartofi cu susanIngrediente : 500 g cartofi 2 oua 50 g faina 200 ml ulei 40 g unt 3 prize nucsoara rasa sare piper   Ingrediente pane: 2 albusuri, 50 g gris fin, 50 g faina, 2 linguri seminte de susan, sare, piper. Ingrediente sos: 1 lingurita busuioc verde tocat, 1 cutie mica rosii decojite taiate marunt,…

Read more »

Clafoutis cu cirese

29 November 2010
Clafoutis cu cireseIngrediente: 500 g cirese coapte  4 oua 125 g zahar pudra 1 varf de cutit sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g unt + 20 g pentru uns forma   Mod de preparare: Spalati ciresele, rupeti-le coditele, fara sa scoateti samburii si lasati-le sa se zvante intr-un servet de…

Read more »

Prăjitură cu lapte bătut

29 November 2010
Prăjitură cu lapte bătut  Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu praf de copt sare 85 g unt 120 g zahăr brun două ouă 350 ml lapte bătut o lămâie un borcan cu gem de fructe de pădure un plic cu praf de jeleu două banane zahăr vanilinat 100 g miezuri de nucă   Mod de preparare: Intr-un…

Read more »

Deliciu cu visine

29 November 2010
Deliciu cu visineIngrediente: 6 oua 300 g unt proaspat 300 g zahar pudra 250 g faina alba 2 pachete zahar vanilat 1 cescuta rom si un varf de cutit de sare 2 kg visine curatate de samburi Mod de preparare:  Se freaca untul spuma, apoi se adauga zaharul, se freaca bine pana cand zaharul se dizolva, se…

Read more »

Stifado

29 November 2010
StifadoIngrediente : 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin 1/2 lingurita de nucsoara macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii 2-4 linguri otet rosu de vin 250 g rosii pasate 100 ml vin rosu 1 kg cepe mijlocii (cepe…

Read more »

Cartofi cu conopida si iaurt

29 November 2010
Cartofi cu conopida si iaurtIngrediente: 1 conopida mica 800 g cartofi (nesfaramiciosi) 1 ardei iute rosu 20 g unt topit sare 3/4 l concentrat de zeama de legume 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g) 1/2 lingurita curry 1/2 legatura menta 2 borcane iaurt gros (a 150 g) Mod de preparare:  Se spala conopida si se rupe buchetele. Cartofii…

Read more »

Friptura de pui cu sos de mere si cimbru

29 November 2010
Friptura de pui cu sos de mere si cimbruIngrediente: 2 mere 1 lingura zeama de lamaie 4-5 crengute de cimbru 4 felii piept de pui sare piper 10 g unt topit 1/4 l suc de mere 1/4 l concentrat de carne de pasare 1 lingura smantana 2 linguri rase amidon (sau faina) 1 lingura mustar Mod de preparare:  Se spala merele, se taie…

Read more »

Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie

29 November 2010
Prajitura cu iaurt si sirop de lamaieIngrediente: 2 1/2 cesti faina o lingurita praf de copt o ceasca zahar tos fin 250 ml iaurt 250 ml lapte 2 oua batute usor Ingrediente sirop: 1/4 ceasca zahar tos fin, 200 ml apa, coaja unei lamai taiata fasii subtiri, 4 linguri zeama de lamaie. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C. Se unge…

Read more »

Calmar cu sos picant

29 November 2010
Calmar cu sos picant  Ingrediente: 600 g tuburi de calmar un kg roşii două cepe 250 ml vin alb 120 ml ulei de măsline doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos sare piper salată rucola o frunză de dafin paste orez  Mod de preparare: Roşiile se spală, se opăresc câteva minute, apoi se curăţă de coajă…

Read more »

Pilaf cu sfeclă roşie şi prune uscate

29 November 2010
Pilaf cu sfeclă roşie şi prune uscate  Ingrediente: 250 g orez o sfeclă roşie 200 g prune uscate o ceapă un căţel de usturoi sare piper ulei de măsline salată verde castraveţi verzi apă  Mod de preparare: Sfecla roşie se spală, se şterge cu un prosop şi se aşază într-o tavă. Se introduce în cuptor şi se coace până când, dacă…

Read more »

Cartofi gratinati cu carnati si cascaval

29 November 2010
Cartofi gratinati cu carnati si cascavalIngrediente: 1 kg cartofi nesfaramiciosi 1 carnat 500 ml lapte 250 ml frisca nebatuta (smantana) 100 g cascaval 100 g unt sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C.Curatati cartofii, stergeti-i cu un stergar de bucatarie fara sa-i spalati si taiati-i rondele. Puneti-i intr-o tigaie, turnati peste ei laptele si lasati-i sa fiarba 1

Fileuri de peste in haina de cartofi

29 November 2010
Fileuri de peste in haina de cartofiIngrediente: 400 g cartofi rosii (nesfaramiciosi) 1 lingura amidon alimentar 600 g fileuri de peste alb (cod, salau, merlucius) sare piper 3 galbenusuri de ou 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri untdelemn Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se dau pe razatoarea mare. Se storc usor si se amesteca cu amidon.…

Read more »

File de salau cu ciuperci

29 November 2010
File de salau cu ciuperciIngrediente: 4 fileuri de salau (a 200 g) cateva picaturi zeama de lamaie sare piper macinat 2-3 linguri unt 1 ceapa 250 g ciuperci proaspete 1 ceasca zeama concentrata de legume 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar) 1 lingurita oregano 1 lingurita busuioc uscat 4 oua   Mod de preparare: Se spala file-urile de peste,…

Read more »

Clatite americane

29 November 2010
Clatite americaneIngrediente: 3 oua mari 115 g faina 1 lgt cu varf praf de copt 140 ml lapte 5 lgt zahar un praf de sare ulei, pentru uns tigaia Mod de preparare: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam cate putin lapte, apoi daugam putina faina amestecata in prealabil cu praful de copt,alternam asa pana se…

Read more »

Sufleu de branza

29 November 2010
Sufleu de branzaIngrediente: 8 felii de paine mai veche 60 g unt moale 150 g cascaval ras 4 oua 1 ceasca zeama concentrata de pui 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana) piper proaspat macinat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Se indeparteaza coaja de paine, se ung cele 8 felii cu unt pe o singura parte…

Read more »

Prajitura cu gem de capsuni

29 November 2010
Prajitura cu gem de capsuniIngrediente blat: 300 g biscuiti 120 g unt 2-3 linguri de lapte Ingrediente umplutura: 800 g branza dulce (mai cremoasa) 200 g smantana 4 oua 200 g zahar (sau dupa gust) 1 fiola de esenta de vanilie butter vanilla Ingrediente topping: 1 borcan mic de gem de capsuni 2 plicuri de tort gelle rosu  …

Read more »

Ciuperci cu busuioc

28 November 2010
Ciuperci cu busuioc  Ingrediente: un kilogram ciuperci champignons 75 g unt 75 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi o jumătate de lămâie 200 ml vin alb dulce o lingură de busuioc uscat pătrunjel sare piper castraveţi verzi   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se pun într-o stre­curătoare să se…

Read more »

Ciorbă de curcan cu tăiţei

28 November 2010
Ciorbă de curcan cu tăiţei  Ingrediente: 700 g carne de curcan două cepe un ou un morcov o jumătate de ţelină un păstârnac 5 roşii un ardei iute 300 ml borş doi căţei de usturoi mărar sare piper făină apă   Mod de preparare: Carnea de curcan se taie în bucăţele. Cepele se curăţă, se spală şi se taie…

Read more »

Tartă cu brânză de vaci si migdale

28 November 2010
Tartă cu brânză de vaci si migdale  Ingrediente: 300 g unt 250 g zahăr tos 4 ouă 70 g migdale 500 g făină 500 g brânză de vaci 100 g caise confiate o portocală două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom esenţă de lămâie zahăr pudră fistic alune de pădure   Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca untul cu…

Read more »

Paste cu legume şi peşte

28 November 2010
Paste cu legume şi peşte  Ingrediente: 4 fileuri de peşte 500 g paste cu spanac 500 g ciuperci sare piper ulei de măsline busuioc usturoi verde sau uscat  Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se curăţă de oase şi se taie în bucăţele. Se condimentează cu sare şi piper, se aşază într-o tavă şi se ung cu…

Read more »

Salată de varză de Bruxelles cu morcovi si curmale

28 November 2010
Salată de varză de Bruxelles cu morcovi si curmale  Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles 200 g morcovi 100 g curmale 4 căţei de usturoi un ardei gras galben o lămâie ulei de măsline sare piper pătrunjel Mod de preparare: Varza de Bruxelles se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită în care s-a adăugat o lingură de sare.…

Read more »

Tăitei cu nucă

28 November 2010
Tăitei cu nucă  Ingrediente: 600 g paste late 100 g miezuri de nucă o lămâie 80 g zahăr tos 80 g unt o linguriţă de sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de lămâie 50 g fistic 50 ml lapte dulce mentă   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert în apă clocotită în care s-a…

Read more »

Peste sicilian

28 November 2010

  Ingrediente: 4 fileuri de peste ~ 200 g (cod, merluciu) zeama de la o lamaie sare piper 3 linguri ulei de masline Ingrediente sos:150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri…

Read more »

Prajitura cu crema de cocos

28 November 2010
Prajitura cu crema de cocosIngrediente: un pachet foi piscot cu cacao Ingrediente crema:670 ml lapte ,70 g amidon de porumb , 2,5 linguri de zahăr , 70 g ciocolată albă ,170 g unt la temperatura camerei 100 g zahăr pudră , 5-6 linguri de nuca de cocos. Mod de preparare: Daca nu aveti puteti fierbe laptele cu cca 100-150…

Read more »

Pui cu masline

28 November 2010
Pui cu masline  Ingrediente: 1 pui maricel (circa 1,3 kg) sare piper 250 g ciuperci 750 g cartofi mai marunti 1 kg rosii carnoase 125 g costita afumata 150 g masline verzi 3 linguri coniac sau rachiu   Mod de preparare: Se spala puiul, se zvanta, se freaca cu sare si piper si se leaga aripile.Ciupercile curatate…

Read more »

Paste cu vinete

28 November 2010
Paste cu vinete  Ingrediente : 2 vinete 1/2 l ulei de masline 1,25 kg rosii carnoase 350 g penne (macaroane scurte) sare 2 catei de usturoi piper 1 varf de cutit zahar 150 g Mozzarella 1 legatura busuioc verde Mod de preparare: Se curata vinetele, se spala si se taie bucati. Apoi se incinge uleiul (2 linguri…

Read more »

Salata rece de macaroane

28 November 2010
Salata rece de macaroane  Ingrediente: 200 g macaroane scurte 1 vanata 2 rosii 6 linguri ulei de masline 2 linguri de sare grunjoasa 1 catel de usturoi 1 lingurita de seminte de pin 6 linguri de cascaval ras 30 g unt 4 fire de cimbru sare piper Mod de preparare: Spalati vanata si taiati-o in felii de 1…

Read more »

Chec moale cu legume

28 November 2010
Chec moale cu legume  Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 1 ardei rosu 150 g fasole verde 4 oua 100 g branza topita 150 g faina + inca 2 linguri 50 ml lapte  50 ml smantana 1 pachetel de drojdie 120 g unt + inca 20 g 1 varf de cutit de nucsoara rasa sare piper Mod de preparare:…

Read more »

Salata egipteana

28 November 2010
Salata egipteana  Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt Mod de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati bine. Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa fie…

Read more »

Ardei capia umpluti cu sardele

28 November 2010

  Ingrediente: 4 ardei capia rosii 500 g fileuri de sardele 4 catei de usturoi 70 g unt 60 g faina 600 ml lapte 2 fire de cimbru 2 foi de dafin 3 linguri de untdelemn  3 linguri de otet aromat 1 fir de patrunjel sare piper Mod de preparare: Puneti sardelele sa se desareze…

Read more »

Prajitura cu branza de vaci

28 November 2010
Prajitura cu branza de vaci  Ingrediente aluat: 250 g unt moale 125 g zahar 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie 1 galbenus 375 g faina 50 g migdale taiate marunt 2 lingurite rase praf de copt Ingrediente umplutura :200 g unt moale, 200 g zahar, 1 kg branza de vaci (20% grasime), 4 oua, 40…

Read more »

Omleta cu jumari

28 November 2010
Omleta cu jumari  Ingrediente: 6 oua 200 g jumari de porc 2 cepe mici 1 legatura de patrunjel verde 2 linguri de untura sare piper Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat. Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de untura…

Read more »

Dublin Coddle

28 November 2010
Dublin Coddle  Ingrediente : 8 carnati grosi de porc 4 felii de sunca grasa 30 g ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presati 4 cartofi potriviti 1/4 lingurita salvie uscata piper macinat sare 3/4 ceasca zeama concentrata de carne 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se…

Read more »

Prajitura cu afine

28 November 2010
Prajitura cu afineIngrediente: 220 g biscuiti graham 100g unt 6 lg lapte 400 g crema de branza 90 g zahar pudra 250 ml frisca batuta esenta de vanilie Ingrediente topping: 350 g afine ,6 linguri de zahar,2-3 lg de zeama de lamaie   Mod de preparare: Maruntim biscuitii si ii amestecam cu cele 6 linguri de lapte…

Read more »

Ciuperci umplute cu branza de vaca

28 November 2010
Ciuperci umplute cu branza de vaca  Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 cana de branza de vaca 1 lingura marar tocat 2 oua sare   Mod de preparare: Palariile ciupercilor, spalate si scurse, se pun intr-o cratita cu putin ulei pana se mai inmoaie. Picioarele ciupercilor se toaca, se inabusa in ulei, se lasa sa se raceasca…

Read more »

Mancare de ardei gras

28 November 2010
Mancare de ardei gras  Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia) 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 4-6 rosii bine coapte 1 lingura ulei de floarea-soarelui  2-3 fire de busuioc 1 lingurita sare Mod de preparare: Se caleste ceapa, se toarna cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba acoperit. Coaceti ardeii si curatati-i de pielita si de seminte.…

Read more »

Tocanita de vacuta cu bere

28 November 2010
Tocanita de vacuta cu bere  Ingrediente: 1 kg carne de vita 2-3 linguri ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presaţi 1/4 ceasca faina 1ceasca zeama concentrata din carne de vita 1ceasca bere 2 morcovi mari taiati felii 2 foi de dafin 1crenguta cimbru piper macinat sare Mod de preparare: Se curata carnea si se taie bucati…

Read more »

Ptajitura Hawaii

28 November 2010
Ptajitura Hawaii  Ingrediente: 1 conserva mare de cocktail de fructe (ananas, pere, mere, struguri, cirese..) 150 g unt 150 g zahar un praf de sare 2 oua 250 g faina 25 g nuca de cocos 2 lingurite praf de copt 4 linguri suc de lamaie 200 g zahar pudra Mod de preparare: Turnam continutul conservei intr-o…

Read more »

Colcannon

28 November 2010
Colcannon  Ingrediente : 4 cartofi potriviti 300 g varza alba taiata fidea 60 g unt 1/2 ceasca ceapa verde tocata 2/3 ceasca lapte cald piper macinat 1 lingura patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se scurg de…

Read more »

Cataif

28 November 2010

  Ingrediente: 400 g fidea foarte subtire 300 g zahar 500 ml apa 50 g unt 400 g frisca esenta de vanilie   Mod de preparare: Ungem o tava cu unt topit (eu am facut in tava de la aragaz), apoi asezam fideaua in strat subtire pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit, la…

Read more »

Supa de iaurt

28 November 2010

  Ingrediente: 1 borcan mare de iaurt 3 dovlecei tineri si proaspeti 3 lingurite ulei de soia 3 lingurite zeama de lamaie 1/2 lingurita marar 1 catel de usturoi tocat 1/2 seminte de marar 1 lingurita menta verde 1 lingurita coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Puneti ingredientele in vasul mixerului si transformati-le in…

Read more »

Orez cu legume

28 November 2010
Orez cu legume  Ingrediente: 2 cani de orez 1 lingura de boabe de mazare 1 lingura de ciuperci 1 lingura de unt 2 dovlecei 2 rosii 1 morcov 1/4 de telina 1 ceapa   2 cani apa 4 linguri de branza rasa Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie legumele (telina, morcovul si dovleceii),rosiile se…

Read more »

Prajitura cu lamaie si portocala

28 November 2010
Prajitura cu lamaie si portocalaIngrediente blat: 200 gr unt 70 gr zahar 240 gr faina 3 lingurite coaja portocala   Ingrediente crema: 60 gr faina , 200 gr suc lamaie, portocala (o lamaie si 2 portocale),4 oua mari,220 gr zahar,3 lingurite coaja potocala.   Mod de preparare: Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de portocala, adaugam untul…

Read more »

Salata yoga

28 November 2010
Salata yoga  Ingrediente: 1 salata verde (sau 2 marule) 2 rosii 5 fire de ceapa verde 15 masline negre 10 ridichi 1 cana de branza rasa 1/4 lingurita maghiran Ingrediente sos: 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita sare. Mod de preparare:  Se taie totul marunt, maslinele se pun fara samburi.…

Trigoane cu branza

28 November 2010

  Ingrediente: 300 g telemea desarata 50 g cascaval ras 1 ou piper alb 15 foi de placinta 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt topit   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca…

Read more »

Chifteluţe de curcan cu sos

28 November 2010
Chifteluţe de curcan cu sos  Ingrediente: 500 g carne de curcan 3 cepe 800 g roşii doi ardei graşi o jumătate de căpăţână de usturoi un cartof un morcov două cepe două ouă o lingură de pesmet sare piper ulei pătrunjel salată de varză proaspătă mărar oţet   Mod de preparare: Cartoful şi morcovul se dau pe răzătoarea cu…

Read more »

Carne de vita cu ceapa de arpagic

28 November 2010

    Ingrediente : 60 ml ulei de masline 700 g ceapa de arpagic 1 kg carne de vita 3 catei de usturoi 125 ml vin rosu scortisoara intreaga 6 boabe piper rosu 1/4 lingurita piper negru macinat 1 foaie de dafin sare 1 lingura otet rosu 2 linguri pasta de rosii 375 ml apa…

Read more »

Baklava

28 November 2010
BaklavaIngrediente: 1 pachet de foi de placinta (am pus Bella – 14 foi) 150 g unt (ulei) 400 g nuci macinate 300 g zahar 400 ml apa esenta de rom   Mod de preparare: Se da nuca prin masina.Topim untul,operatiunea de asamblare urmeaza sa se desfasoare in tava mare a aragazului.Ungem tava cu unt/ulei ,…

Read more »

Clatite cu urda dulce

28 November 2010
Clatite cu urda dulce  Ingrediente clatite: 1 ceasca faina 1/2 lingurita sare 3 oua 1/4 ceasca lapte 45 g unt topit Ingrediente umplutura:375 g urda dulce (sau branza de vaci), 2 linguri smantana acrisoara,2 galbenusuri, 2 linguri zahar tos fin, coaja rasa de la o lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/4 ceasca stafide. Mod de preparare:  Se…

Read more »

Haroset

28 November 2010
HarosetIngrediente: 2 mere rosii potrivit de mari 1/4 ceasca migdale sau miez de nuca tocate marunt 1 lingurita scortisoara 2-3 linguri vin rosu 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se taie merele in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se taie marunt, cu coaja cu tot, si se pun intr-un castron mai mic. Se…

Read more »

Supa de mere cu costita afumata

27 November 2010
Supa de mere cu costita afumata  Ingrediente: 4 mere 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 gr. unt sau margarina 2 linguri curry 800 ml concentrat de pui sare piper 1 varf de cutit cuisoare pisate putina zeama de lamaie 100 gr. costita afumata (Kaiser, Bacon, slanina afumata)  1/2 legatura ceapa verde   Mod de preparare: Se curata merele, se…

Read more »

Rulouri de peste

27 November 2010

  Ingrediente: 12 fileuri de peste dezosat 2-3 castraveti murati taiati bucatele 1/4 ceasca ceapa verde tocata marunt 2 linguri capere tocate 2 cepe potrivite taiate fideluta 2 cesti otet de vin sau de mere 2 cesti apa 12 boabe de piper negru 6 boabe de piper alb 6 cuisoare intregi 1 lingura boabe de…

Read more »

Cremă de gutui cu lămâie

27 November 2010
Cremă de gutui cu lămâie  Ingrediente: 4 gutui 250 g zahăr 4 linguriţe gelatină (pentru închegat) 1 esenţă de vanilie zeama de la 1/2 lămâie 400 g frişcă ulei   Mod de preparare: Topeşti zahărul într-o cratiţă, stingi cu 1 l de apă şi laşi să fiarbă pe foc mic amestecând ca să se dizolve zahărul în apă. Cureţi…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Brave Bull (video)

27 November 2010
Cum se prepara Cocktail Brave Bull (video)  Ingrediente: 45 ml tequila 30 ml coffee liqueur 1 lemon twist 1 shot measure 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Brave Bull

Read more »

Pui cu mazare verde

27 November 2010
Pui cu mazare verde  Ingrediente: 400 gr. piept de pui 2 cepe 1 catel de usturoi 500 gr. conopida 3 linguri ulei 2 lingurite chimen 1 lingurita boia dulce 1/4 lingurita scortisoara pisata 1 l supa concentrata de zarzavat 500 gr. mazare verde 150 gr. iaurt sare putin coriandru 1 varf de cutit curry   Mod de preparare:…

Read more »

Crochete de morcovi si telina

27 November 2010
Crochete de morcovi si telina  Ingrediente: 400 gr.morcovi 400 gr.telina 100 gr. cascaval 3 oua sare piper 2 linguri de pesmet 4 linguri de ulei 1 pahar de smantana icre de crap sau hering gata preparate   Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea mica. Se rade cascavalul si se amesteca cu morcovii…

Read more »

Crema de branza de vaci cu capsuni

27 November 2010
Crema de branza de vaci cu capsuni  Ingrediente:  375 gr. branza de vaci proaspata 200 gr. iaurt pasteurizat 50 gr. zahar 1 portocala 400 gr. capsuni 30 gr. miez de nuca 50 gr. ciocolata cu lapte taiata marunt 2 linguri de stafide cateva frunze de menta proaspata   Mod de preparare: Se amesteca iaurtul cu branza si zaharul pana devin o…

Read more »

Sarlota de mandarine cu kiwi

27 November 2010
Sarlota de mandarine cu kiwi  Ingrediente: 3 kiwi 2 mandarine 12 portocale 2 lamai 2 banane 60 gr.gelatina 600 ml. apa 450 gr.zahar pudra Mod de preparare:  Inmuiati gelatina 15 minute in apa rece. Puneti-o apoi sa se dizolve in apa calduta impreuna cu zaharul, in alt vas. Adaugati la siropul astfel obtinut coaja rasa de la 2 portocale.…

Read more »

Mancarica sarbeasca, cu carne si castraveti

27 November 2010
Mancarica sarbeasca, cu carne si castraveti  Ingrediente: 1 kg. carne de vita 100 gr. untdelemn 1 ceapa 10-­12 castraveti murati la soare 1 legatura marar Ingrediente sos: 100 gr. untdelemn, o lingura de faina, o ceapa mare, o lingura de bulion. Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste bine, pe toate partile, in untdelemnul incins. …

Read more »

Castraveti napolitani

27 November 2010
Castraveti napolitani  Ingrediente: 10-12 castraveti mijlocii 150 gr. unt 2 cepe 150 gr. orez 1 legatura de patrunjel verde 2 rosii mari sare piper macinat 1 lingura de pesmet Ingrediente sos: 50 gr. unt, 10 gr. faina, 500 gr. pulpa de rosii, 1 dl smantana. Mod de preparare: Se curata castravetii, se taie in doua, se…

Read more »

Prajitura cu capsuni

27 November 2010
Prajitura cu capsuni  Ingrediente: 250 gr. iaurt 2 oua 100 gr. zahar 60 gr. unt 125 gr. faina 125 gr. gris 1/2 pachetel de praf de copt 3 linguri de gem de capsuni 250 gr. frisca 300 gr. capsuni mici 1 lingura de zahar pudra Mod de preparare:   Se incalzeste dinainte cuptorul. Se amesteca iaurtul cu ouale,…

Read more »

Omleta cu crema de castraveti

27 November 2010
Omleta cu crema de castraveti  Ingrediente: 1 castravete 3 oua 1/2 lingurita de curry 15 cl. smantana groasa 1 lingura ulei 5 cl. lapte tarhon sare piper Mod de preparare: Bateti ouale cu laptele si adaugati sarea, piperul si curry-ul, amestecand bine. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 1 lingura de ulei, turnati ouale si lasati-le sa se prajeasca…

Read more »

Crema glasata cu fructe

27 November 2010
Crema glasata cu fructe  Ingrediente: 5 oua 200 gr. unt 150 gr. ciocolata 2 linguri cacao 100 gr. zahar tos 2 caise 1 lingura stafide 4 linguri coniac Ingrediente  sos: 100 gr. ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere. Mod de preparare: Taiati caisele cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra coniacul si lasati-le sa…

Read more »

Galuste de peste

27 November 2010
Galuste de peste  Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb 2 tulpini de telina taiate bucatele 2 cepe tocate marunt 2 morcovi potriviti 3 cesti cu apa 1 lingura patrunjel verde tocat 2 linguri migdale macinate 2 oua batute sare piper pesmet fin alb Mod de preparare: Se pun intr-o oala cu apa pestele, telina, jumatate din…

Read more »

Spanac cu morcovi

27 November 2010
Spanac cu morcovi  Ingrediente: 600 gr. spanac 3 morcovi 2 cepe potrivite 3 linguri untdelemn 1 lingura faina 1 lingurita boia de ardei sare piper 1 lingura margarina vegetala 1 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Spanacul se alege, se spala si se pune cu apa rece la fiert. Se scurge de zeama, se toaca apoi…

Read more »

Spanac cu chifle

27 November 2010
Spanac cu chifle  Ingrediente: 700 gr. spanac 3 linguri untdelemn 2 linguri faina 2 chifle 2 linguri margarina vegetala sare piper Mod de preparare: Spanacul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare pana ce se inmoaie. Se scurge de zeama, se toaca marunt. Chiflele se taie in cuburi mici, se oparesc cu apa…

Read more »

Musaca cu orez si crusta de cascaval

27 November 2010
Musaca cu orez si crusta de cascaval  Ingrediente: 2 vinete mari 1 lingurita sare 750 g rosii 1/3 ceasca ulei de masline 6 catei de usturoi 2 cepe mari 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde piper 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm  1 lingurita zahar 1 ceasca apa 1 ceasca suc de rosii 1/2 ceasca orez…

Read more »

Briose Chelsea

27 November 2010
Briose Chelsea  Ingrediente: 2 cesti faina 1/2 plic praf de copt 1/4 ceasca zahar tos fin 30 g unt taiat bucatele 1/3 ceasca lapte 1 ou Ingrediente umplutura: 30 g unt moale, 1 lingura zahar, 1 ceasca fructe uscate, 1 varf de cutit ghimbir, 1 varf de cutit scortisoara. Mod de preparare:  Se-ncinge cuptorul la 210C.…

Read more »

Latkes

27 November 2010
Latkes  Ingrediente: 1,5 kg cartofi mijlocii 1-2 linguri ulei 1 ou bătut sare piper negru 2 linguri faina   Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se curata, se dau pe razatoarea mare, se storc bine intre palme si apoi in hartie absorbanta si se pun intr-un castron. Se adauga uleiul si oul batut, se…

Read more »

Friptura de peste

27 November 2010
Friptura de peste  Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn) 100 ml untdelemn 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mai mica 2 cepe potrivite piper macinat sare 3 linguri apa Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si   bucatile ramase…

Read more »

Chiftele de cartofi cu legume

27 November 2010
Chiftele de cartofi cu legume  Ingrediente: 800 g cartofi 6 ouă 250 g brânză telemea două vinete doi dovlecei o legătură de ceapă verde doi ardei graşi doi morcovi 300 g ciuperci sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel 100 g pesmet 100 g mălai   Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă mălaiul şi pesmetul împreună cu puţină sare…

Read more »

Burger vegetal cu legume

27 November 2010
Burger vegetal cu legume  Ingrediente: 500 g broccoli două vinete doi ardei verzi o ceapă doi morcovi doi căţei de usturoi 200 g orez cu bobul lung 3 ouă o lingură de alune sare piper ulei de floarea-soarelui pesmet pătrunjel 150 g ciuperci   Mod de preparare: Un morcov, ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se…

Read more »

Plăcinte cu carne de pui

27 November 2010
Plăcinte cu carne de pui  Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 4 piepţi de pui 3 ouă o legătură de ceapă verde o linguriţă de praf de curry doi cartofi doi ardei graşi o lingură de oţet mărar ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Intr-un…

Read more »

Peste rasol

27 November 2010
Peste rasol  Ingrediente: 1 kg de peste (cu mai putine oase – salau, somn, calcan) 300 gr. morcovi 300 gr. patrunjel radacina 1 telina potrivita 3 cepe mijlocii 1 lingurita boabe de piper 2 cartofi 2 foi de dafin 2 linguri de zeama de lamaie 3 linguri de vin alb 1 lingura de margarina vegetala 1…

Read more »

Macrou cu ciuperci si rozmarin

27 November 2010
Macrou cu ciuperci si rozmarin  Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 800 g ciuperci două ţeline două cepe ulei de măsline 100 ml vini alb două frunze de dafin o rămurică de rozmarin două lămâi două linguri de sos de soia sare piper pătrunjel orez cartofi   Mod de preparare: Peştele se currăţă, se evis- cerează şi se spală cu…

Read more »

Turta ciobanului

27 November 2010

  Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta 25 g unt 2 cepe potrivite 1/4 ceasca faina 1/2 lingurita faina de mustar 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare 1/4 ceasca menta taiata fasii 1/4 ceasca patrunjel verde tocat 1/2 lingurita piper macinat sare 2-3 linguri sos worcester Ingrediente pentru stratul de…

Read more »

Muşchi de porc cu salată

27 November 2010
Muşchi de porc cu salată  Ingrediente: un kg muşchi de porc o varză albă 4 castraveţi muraţi 100 g arpagic murat două lămâi 300 ml suc de ananas 3 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras o lin­guriţă de sos de chilii sare piper ulei de măsline mărar ulei de alune   Mod de preparare: Intr-un vas înalt…

Cornuleţe cu mere şi mac

27 November 2010
Cornuleţe cu mere şi mac  Ingrediente: 200 ml lapte 580 g făină 25 g drojdie 150 g zahăr brun 80 g unt 3 ouă 500 g mere 100 g nucă de cocos 50 g seminţe de.mac zahăr vanilinat esenţă de rom pudrăl de scorţişoară pudră de cuişoare pudră de nucşoară sare nucă măcinată   Mod de preparare: Laptele se…

Read more »

Pasta de peste rasol

27 November 2010
Pasta de peste rasol  Ingrediente: 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau) 1 ceapa mai mare 3 linguri de untdelemn 150 gr. margarina vegetala 1/2 lingurita piper macinat putin enibahar pisat sare dupa gust. Mod de preparare: Dupa ce pestele fiert rasol s-a racit, se scoate cu grija carnea de pe oase si se trece prin masina…

Read more »

Cremă de ouă cu lămâie

27 November 2010
Cremă de ouă cu lămâie  Ingrediente: 400 g brânză de vaci 100 g zahăr tos două lămâi 4 albuşuri 200 ml frişcă 100 ml lichior de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară o lingură de cacao 3 cuişoare şampanie   Mod de preparare: Zahărul tos se amestecă bine cu sucul de la o…

Read more »

Păstrăv cu pilaf

27 November 2010
Păstrăv cu pilaf  Ingrediente: 4 păstrăvi 500 ml lapte dulce 300 g orez doi ardei graşi roşii doi ardei graşi verzi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras un morcov o jumătate de ţelină ulei de măsline o lămâie sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se…

Read more »

Supa de castraveti cu iaurt si boia

27 November 2010
Supa de castraveti cu iaurt si boia  Ingrediente:  1 castravete 1/2 legatura de ceapa verde frunze de menta proaspata frunze de patrunjel verde 2 varfuri de cutit de boia de ardei 2 pahare de iaurt 2 rosii  zeama de la o lamaie sare piper Mod de preparare: Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti semintele. Taiati fiecare jumatate in lamele foarte…

Read more »

Mâncare de legume cu scoici

27 November 2010
Mâncare de legume cu scoici  Ingrediente: 300 g scoici 800 g broccoli 500 g fasole mange-tout 150 g boabe de porumb 300 ml vin alb 50 g unt 200 ml suc de ananas doi morcovi o ceapă un ardei gras sare piper ulei de măsline mentă lămâie   Mod de preparare: Ceapa se curăţă dle foi, se spală şi…

Read more »

Biscuiţi cu glazură de lămâie

27 November 2010
Biscuiţi cu glazură de lămâie  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 125 g zahăr brun 50 g alune de pădure 50 g migdale 50 g miezuri de nucă două ouă o linguriţă de esenţă de migdale coajă rasă de por­tocală praf de copt zahăr vanilinat sare o lămâie 150 g zahăr pudră mentă   Mod de preparare: Intr-un…

Read more »

Pui cu tarhon si ciuperci

27 November 2010
Pui cu tarhon si ciuperci  Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui 1/4 ceasca ulei de masline 3 felii costita afumata taiate fasii 300 g ciuperci marunte 1/2 ceasca vin alb 2 linguri pulpa de rosii 1 lingurita tarhon uscat maruntit 3 cepe verzi tocate marunt sare piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la…

Read more »

Tocăniţă dreasă cu spanac

27 November 2010
Tocăniţă dreasă cu spanac  Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 ceapă 1 ou 2 linguri făină albă 3-4 linguri smân­tână pastă de tomate sare şi piper după gust   Mod de preparare: Speli bine spanacul şi îl pui la fiert cu 2-3 căni cu apă. îrtre timp căleşti ceapa, adaugi bulionul şi când spanacul este fiert torni în oală…

Read more »

Prajitura cu orez si fructe

27 November 2010
Prajitura cu orez si fructe  Ingrediente aluat: 300 gr. faina 100 gr. alune macinate 200 gr. unt sau margarina 100 gr. zahar 1 zahar vanilat un varf de cutit de sare 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 500 gr. branza de vaci (slaba), 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri lapte, 100 gr. zahar, 20 gr. amidon, 600 gr.…

Read more »

Pui cu ardei la tigaie

27 November 2010
Pui cu ardei la tigaie  Ingrediente : 3 fileuri de piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 300 gr. rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de ardei 100 ml concentrat de pasare 100 ml vin rosu sare piper zahar 1 legatura cimbru verde Mod de preparare:…

Read more »

Ananas umplut cu pui

27 November 2010
Ananas umplut cu pui  Ingrediente: două bucăţi de ananas doi piepţi de pui 200 g orez 200 ml vin alb două cepe o linguriţă de ghimbir ras un ardei iute mic 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper mentă verde roşii cherry   Mod de preparare: Ananasul se taie în jumătăţi, se îndepărtează mijlocul şi se…

Read more »

Sandviciuri cu salata de castraveti si branza

27 November 2010
Sandviciuri cu salata de castraveti si branza  Ingrediente: 4 castraveti mijlocii sare 4 linguri de suc de lamaie patrunjel verde marar 1 legatura de ceapa verde subtire 200 gr. branza telemea 4 felii de paine de secara sau paine alba prajita usor   Mod de preparare: Se curata castravetii de coaja, se dau pe razatoarea cea mare, se sareaza, se amesteca…

Read more »

Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen

27 November 2010
Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen  Ingrediente: 500 g ciuperci o legătură de ceapă verde 50 g unt 30 g făină două gălbenuşuri, 3 linguri de frişcă 110 g smântână 1,5 litri apă două linguri de vin alb mărar o pâine albă ulei de măsline seminţe de chimen sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se…

Read more »

Melcisori umpluti cu branza si prune

27 November 2010
Melcisori umpluti cu branza si prune  Ingrediente : 1 1/2 ceasca faina 1 lingura praf de budinca (de vanilie) 90 g unt 1/4 ceasca zahar tos fin 1 galbenus 3-4 linguri lapte   Ingrediente umplutura: 250 g branza de vaci, 1/3 ceasca zahar tos fin, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 ceasca prune. Mod de preparare: Se unge o…

Read more »

Spaghete cu sos de usturoi

27 November 2010

  Ingrediente: 400 gr. spaghete subtiri 2 capatani de usturoi nou 2 linguri ulei de masline 100 ml zeama de legume piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa multa (sa nu fie prea moi). Se curata usturoiul, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu zeama de zarzavat, se…

Read more »

Budinca de orez cu frisca si capsuni

27 November 2010
Budinca de orez cu frisca si capsuni  Ingrediente: 1 1/2 cana orez 1 1/2 l lapte zahar dupa gust 2 pachetele zahar vanilat 300-500 gr. frisca dulce gata batuta 20-25 de capsuni Mod de preparare: Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece, se pune pe un platou un strat de orez,…

Read more »

Snitel din piept de pui cu crusta

27 November 2010
Snitel din piept de pui cu crusta  Ingrediente: 4 felii de piept de pui sare piper 1 kg de cartofi 1 catel de usturoi 1 galbenus nucsoara 4 linguri ulei 750 gr. conopida 10 gr. unt sau margarina Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau…

Read more »

Salata de macaroane cu peste afumat

26 November 2010
Salata de macaroane cu peste afumat  Ingrediente : 200 gr. macaroane scurte sare castraveti acri 1 ceapa 100 gr. maioneza 1 legatura de marar piper proaspat macinat 1 castravete verde mijlociu 200 gr. fileuri de peste afumat   Mod de preparare: Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se strecoara,…

Read more »

Orez in lapte cu fructe

26 November 2010
Orez in lapte cu fructe  Ingrediente: 150 gr. orez cu bobul lung 125 gr. zahar 1 zahar vanilat 75 cl. lapte 20 cl. frisca 2 galbenusuri 1 baton de vanilie 1 lingurita de rom diluat 20 gr. unt 2 crengute de menta 200 gr. zmeura 200 gr. afine 2 piersici 4 caise Mod de preparare: Varsati orezul intr-o cratita…

Read more »

Minieclere cu pastă de icre

26 November 2010
Minieclere cu pastă de icre  Ingrediente: 125 ml apă 125 ml lapte dulce 200 g unt 250 g făină 6 ouă 250 g peşte afu­mat două linguri de maioneză o lingură de smântână o linguriţă de suc de lămâie sare piper salată verde roşii cherry pătrunjel seminţe de susan   Mod de preparare: Intr-un vas care nu lipeşte se…

Read more »

Şniţel de soia cu legume

26 November 2010
Şniţel de soia cu legume  Ingrediente: 8 şniţele de soia 500 g fasole albă păstăi 400 g morcovi baby două cepe 4 căţei de usturoi 4 boabe de piper două foi de dafin 8 boabe de muştar sare piper măcinat ulei de floarea-soarelui mărar sfeclă roşie hrean   Mod de preparare: Şniţelele de soia se pun la înmuiat în…

Read more »

Supa italiana de rosii

26 November 2010

O reteta simpla de supa italiana de rosii din: rosii, castravete, ardei vere, ceapa, usturoi, miez de paine uscata, untdelemn, otet de vin, sare si piper. Ingrediente : 5 rosii mari 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 gr. miez de paine uscata 2 linguri de untdelemn fin 2 linguri…

Read more »

Minibrioşe cu ciocolată

26 November 2010
Minibrioşe cu ciocolată  Ingrediente: 3 ouă 150 g unt 120 g zahăr 300 g făină o banană 100 g cremă de ciocolată din comerţ 3 cuburi de ciocolată neagră zahăr vanilinat coaja rasă de la o jumătate de portocală lichior de ciocolată praf de copt esenţă de rom sare alune mentă   Mod de preparare: Două cuburi…

Read more »

Pizza cu caşcaval

26 November 2010
Pizza cu caşcaval  Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 25 g drojdie doi ardei capia 6 roşii 250 g boabe de porumb din conservă doi cârnaţi 500 g caşcaval două linguri de ulei de măsline sare piper cimbru sos de roşii picant   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă cu puţină sare şi două…

Read more »

Salata elvetiana cu salam

26 November 2010
Salata elvetiana cu salam  Ingrediente : 400 g salam 200 g cascaval 2 castraveciori murati 1 ceapa mijlocie 1 legatura ridichi Ingrediente sos:1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne , 5 linguri ulei,…

Read more »

Supa de peşte cu painea prăjită unsă cu maioneza şi usturoi

26 November 2010
Supa de peşte cu painea prăjită unsă cu maioneza şi usturoiIngrediente: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de patrunjel 2 foi de dafin 1 crenguta de cimbru 1 bucata coaja de lamaie sare piper Ingrediente maioneza: 4 galbenusuri 4 catei de usturoi 20 cl.…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Frozen Pina (video)

26 November 2010

Somon cu sos alb

26 November 2010
Somon cu sos alb  Ingrediente: 4 fileuri de somon 50 g unt 50 g făină 250 ml lapte 100 g smântână piper sare 250 ml supă de peşte castraveţi brânză feta măsline mărar ulei de măsline  Mod de preparare: Fileurile de somon se spală şi se şterg cu un şervet absor­bant, apoi se condimentează cu sare şi piper,…

Read more »

Tort cu cremă şi glazură de prune

26 November 2010
Tort cu cremă şi glazură de prune  Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară 3 plicuri gelatină (pentru închegat) 1 kg prune 2 plicuri gelatină roşie (pentru decorat) sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente ornat: 200 g frişcă…

Read more »

Prăjitură regală cu căpşuni

26 November 2010
Prăjitură regală cu căpşuni  Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbe­nuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2 plicuri zăhăr vanilat   Mod de preparare: Speli căpşunile, le presari cu 100 g zahăr pudră, tomi tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi laptele cu zahărul…

Read more »

Friptura de porc cu crusta

26 November 2010

  Ingrediente : 1,5 kg cotlet de porc Ingrediente marinata:3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa din concentrat de vita. Ingrediente crusta: 2 fire salvie, 4 crengute…

Read more »

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

26 November 2010
Tort cu 2 blaturi si 2 creme  Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 lin­guri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g unt 200 ml lapte 1 lingură zahăr 1 lingură esenţă de rom 1 lingură făină Ingrediente crema de cacao: 200 ml lapte 1 ou 1 lingură zahăr…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 17, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: