RSS

Retete gustoase de Paşte

18 Apr

 

Retete de Paşte:

Reteta zilei: Clatite flambate

Clatite_flambate_7Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie.   Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml Grand Marnier Coaja si sucul de la…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete

Chiftelute_de_porc_cu_sos_de_rosii_pe_pat_de_spaghete_24Chiftelute de porc cu sos de rosii  pe pat de spaghete din: carne tocata de porc, usturoi, piper, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin, cimbru, busuioc, piper, sare, fulgi de ardei, parmezan si spaghete.   Ingrediente pentru chiftelute: 1 kg carne tocata de porc 1 lingurița praf de usturoi 1 lingurita piper…

Read more »

Reteta zilei: Limonada cu zahar brun si menta

Limonada_cu_zahar_brun_si_menta_11Limonada cu zahar brun si menta din: apa, zahar brun, limete, frunze de menta si gheata.   Ingrediente: 6 cani de apa 1 cana de zahar brun 6 limete 12 frunze proaspete de menta 2 cesti cuburi de gheata     Mod de preparare: Adaugati apa intr-un pahar mare. Apoi se adauga zahar brun, sucul…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu ciocolata neagra

Tarta_cu_ciocolata_neagra_6Tarta cu ciocolata neagra din: lapte, smantana, zahar pudra, ciocolata neagra, ou, galbenus de ou, coniac, aluat de tarta si inghetata.   Ingrediente: 50ml lapte 125ml smantana 50g zahar pudra 200g ciocolata neagra 1 ou 1 galbenus de ou 5 ml coniac aluat de tarta inghetata dupa preferinta   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul…

Read more »

Reteta zilei: Tortilla cu pui si legume proaspete

Tortilla_cu_pui_si_legume_proaspete_27Tortilla cu pui si legume proaspete din: ardei iute, ceapa rosie, piept de pui, ulei de masline, rosii, varza, tortilla de porumb, suc de limeta, sos de rosii, piper negru, praf de usturoi si sare.   Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir

Cocktail_de_ananas_si_ghimbir_04Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta.   Ingrediente: ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta       Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecati ananasul cu ghimbirul…

Read more »

Reteta zilei: Sos de ciocolata

Sos_de_ciocolata_3Sos de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt.   Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt nesarat   Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau…

Read more »

Reteta zilei: Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati

Pui_in_sos_dulce_picant_pe_pat_de_orez_basmati_24Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati din: piept de pui, ulei de masline, fulgi de ardei rosu, piper, miere, sos de soia, sos barbeque, seminte de susan, ceapa verde, orez basmati, ardei iute, ceapa rosie.   Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei de masline…

Read more »

Reteta zilei: Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci

Creveti_la_gratar_pe_pat_de_orez_basmati_cu_ciuperci_33Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa, ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper negru, sare, unt si ceapa verde.   Ingrediente: 1 cana de orez basmati 2 cani de apa 7 ciuperci proaspete 9 creveți, decorticati 1 lingura de ulei de masline 2 lingurite…

Read more »

Reteta zilei: Budinca de ciocolata cu sos de zmeura

Budinca_de_ciocolata_cu_sos_de_zmeura_7Budinca de ciocolata cu sos de zmeura din: unt nesarat, zahar pudra, faina, pudra de cacao, esenta de vanilie, oua, praf de copt, fulgi de ciocolata, apa, sos de ciocolata si sos de zmeura.   Ingrediente: 110g unt nesarat 110g zahar pudra 110g de faina 55g pudra de cacao 2 lingurite esenta de vanilie 2…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

Paste_cu_sos_de_rosii_si_topping_de_branza_feta_23Paste cu sos de rosii si topping de branza feta din: usturoi, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosii, ulei de masline, sare, piper negru, coriandru, unt, paste, branza feta, coriandru, limeta si paine cu usturoi.   Ingrediente pentru paste: 5 catei de usturoi ½ ceasca cepa tocata ½ ceasca ardei gras verde tocat 1 ardei…

Read more »

Reteta zilei: Manicotti umplute cu carne tocata

Manicotti_umplute_cu_carne_tocata_32Manicotti umplute cu carne tocata din: ulei de masline, usturoi, sos de rosii, busuioc, oregano, piper, fulgi de ardei rosu, sare, branza de vaci, branza ricotta, spanac, ceapa verde, patrunjel, parmezan, branza mozzarella, carne, tuburi manicotti, mozzarella si parmezan.   Ingrediente sos: 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cutii sos…

Read more »

Reteta zilei: Tortilla cu fasole neagra si legume

Tortilla_cu_fasole_neagra_si_legume_24Tortilla cu fasole neagra si legume din: branza cheddar, varza, rosii, ceapa verde, coriandru, avocado, smantana, sos de rosii, fasole neagra, chimen, praf de ceapa, piper, tortilla de porumb si ulei.   Ingrediente: 1 ½ ceasca branza Cheddar rasa 2 cesti varza tocata rosii tocate 2 cepe verzi, tocate ¼ ceasca coriandru tocat 1 avocado,…

Read more »

Reteta zilei: Mousse cu ciocolata neagra

Mousse_de_ciocolata_neagra_5Mousse cu ciocolata neagra din: galbenusuri de ou, oua, ciocolata neagra, zahar pudra, sirop de zahar, smantana si unt.   Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 4 oua 200g ciocolata neagra 60g zahar pudra 1 lingurita de sirop de zahar 120ml smantana 25g unt nesarat   Mod de preparare: Intr-o cratita la bain-marie puneti ciocolata, siropul…

Read more »

Reteta zilei: Farfalle cu pui si legume

Farfalle_cu_pui_si_legume_24Farfalle cu pui si legume din: farfalle, broccoli, ulei de masline, piept de pui, praf de usturoi, piper, praf de ceapa, patrunjel, sare, lapte, unt, sos picant, parmezan, mozzarella si ardei gras.   Ingrediente: 2 cani farfalle 2 cesti broccoli 1 lingura de ulei de masline 2 bucati piept de pui dezosat ½ lingurita praf…

Read more »

Reteta zilei: Tocana de vita cu legume in sos de vin rosu

Tocana_de_vita_cu_legume_in_sos_de_vin_rosu_24Tocana de vita cu legume in sos de vin rosu din: morcovi, telina, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, cartofi, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, carne de vita, oregano, piper, patrunjel, frunze de dafin, sare si parmezan.   Ingrediente: 1/2 kg morcovi 1 telina 1 cutie fasole verde 1 ceapa 2…

Read more »

Reteta zilei: Fondant de ciocolata

Fondant_de_ciocolata_5Fondant de ciocolata din: galbenus de ou, oua, zahar pudra, unt, ciocolata neagra, faina, cacao si inghetata de vanilie. Ingrediente: 1 galbenus de ou 2 oua 40g zahar pudra 65g unt nesarat 65g ciocolata neagra 15g faina 7g cacao Inghetata de vanilie pentru servire   Mod de preparare: Puneti oualele, galbenusul de ou, zaharul, faina…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu fasole neagra

Pui _cu_fasole_neagra_23Pui cu fasole neagra din: piept de pui, ulei de masline, chimen, praf de usturoi, fulgi de ardei rosu, sare, fasole neagra, ardei jalapeno, praf de ceapa, chimen, branza, rosii, ceapa rosie si limeta.   Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui 3 lingurite de ulei de masline ¼ lingurita de chimen ½ lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Fusilli cu carnati afumati si legume

Fusilli_cu_carnati_afumati_si_legume_20Fusilli cu carnati afumati si legume din: paste fusilli, carnati afumati, zucchini, dovleac, ardei gras, ulei de masline, piper negru, oregano, patrunjel, lapte, parmezan, lamaie, capere si sare.   Ingrediente: 1 cana paste fusilli carnati afumati ½ zucchini ½ dovleac ½ c

Reteta zilei: Carne de porc cu orez

O reteta de carne de porc cu orez din: carne de porc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Morcovii se spala, se curata…

Read more »

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt nesarat…

Read more »

Reteta zilei: Ciocolata de casa

O reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra 300g unt de arahide       Mod de preparare: Untul se topeste pe bain marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie. Jumatate din untul de arahide…

Read more »

Reteta zilei: Stelute glazurate

O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g smantana   Mod de preparare: Untul se…

Read more »

Reteta zilei: Focaccia cu bacon

Focaccia este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat: 25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de masline…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de vacuta

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute (optional)…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu dovleac

O reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de branza 2 cepe verzi sare piper…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura Inimioara

O reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 1 borcan compot caise 1 rodie   Mod de preparare: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat…

Read more »

Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza

O reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de dimensiuni…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior

O reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4 linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana  …

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de perisoare

O reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare, carne tocata, orez, sare si oua. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de varza sau bors 1 lingurita vegeta…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu sos de mustar

O reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100ml suc de portocale 100g smantana 100ml vin alb 3 linguri mustar 4-5 catei usturoi 1 lingura amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Puiul se…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra

O reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra, oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml) ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra 55g…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de ciocolata

O reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1 lingura amidon   Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc mic…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu fructe confiate

O reteta delicioasa de chec cu fructe confiate din: unt, zahar, oua, faina, stafide, fructe confiate, nuci, esenta de vanilie, lichior, ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 450 g faina de autocrestere 50 g stafide 50 g fructe confiate 50 g nuci 1 lingurita esenta de…

Read more »

Reteta zilei: Sufleu de dovlecei

O reteta de sufleu de dovlecei din: dovlecei, branza, oua, ardei gras, ceapa, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g branza rasa 2 oua 1 ardei gras 1 ceapa 2-3 catei usturoi 2 lingurite amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Dovleceii taiati cubulete se calesc in putin…

Read more »

Reteta zilei: Supa cu carne si dovleac

O reteta de supa cu carne si dovleac din: carne, paste fainoase, ardei, ceapa, morcov, cartofi, dovleac, frunze de dafin, boia dulce, oregano, pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500g carne 250g paste fainoase 1 ardei 1 ceapa 1 morcov 1-2 cartofi 200g dovleac 2 frunze de dafin 1 lingurita boia dulce 1…

Read more »

Reteta zilei: Madlene cu miere

O reteta delicioasa de Madlene cu miere din: unt, zahar, praf de copt, coaja de lamaie, sare, faina, esenta de vanilie, miere si oua. Ingrediente: 113 g unt 100g zahar alb granulat 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita coaja de lamaie 1/8 lingurita sare 1 cana faina 1 lingurita esenta vanilie 2 lingurite miere…

Read more »

Reteta zilei: Muffins cu branza Roquefort

O reteta delicioasa de Muffins cu branza Roquefort din: faina, unt, oua, branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua 150g branza Roquefort 50 g nuci sare   Mod de preparare: Untul se freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se incorporeaza faina incetul…

Read more »

Reteta zilei: Bastoane cu sare

O reteta de bastoane cu sare din: faina, praf de copt, ulei, sare, apa calda si ulei. Ingrediente: 500g faina 2 lingurite praf de copt 3 linguri ulei 2 lingurite sare 300 ml apa calda ulei pentru prajit     Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina cu sarea si praful de copt si…

Reteta zilei: Paste cu bacon

O reteta delicioasa de paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete. Ingrediente: 250 g bacon 1 ceapa medie tocata 2 linguri de morcov ras fin 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 cana vin alb sec 750 g sos de rosii 30 g…

Read more »

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor

O reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina, ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare. Ingrediente: 1 lingura de ulei de susan 2 lingurite…

Read more »

Reteta zilei: Salata rece cu noodles

O reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca, ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia, seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi. Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca taiata…

Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)

O reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare, zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet, amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2 lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de sos de…

Read more »

Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii

O reteta de Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii din: morcovi, unt, miere, suc de portocale rosii si sare. Ingrediente: 4 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 linguri de unt 2 linguri de miere 1/3 cana de suc de portocale rosii 1/4 lingurita de sare     Mod de preparare: Într-o…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi copti

O reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline       Mod de preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt si se…

Read more »

Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita

O reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg de linte Ulei de măsline 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi tăiat în…

Read more »

Reteta zilei: Omleta cu ciuperci

O reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o crenguta de patrunjel si…

Read more »

Reteta zilei: Miel in crusta de aluat

O reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb. Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1 galbenus de ou…

Read more »

Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

O reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei, supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os 300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere

O reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin. Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu carne de pui

O reteta de placinta cu carne de pui din: faina, ulei, lapte, apa, sare, pui, dovleac, crema de branza, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 6 cesti faina cu autocrestere 1 ceasca ulei 1 ceasca lapte 1 ceasca apa 2 lingurite sare pentru umplutura: 1 piept pui fiert 200g dovleac 300g crema…

Read more »

Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto

O reteta de  Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto, parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de sare, apoi cateva bucatele de parmezan si…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu branza brie

O reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie, rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci, sare si piper. Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, adaugam ciupercile…

Read more »

Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan

O reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miez de dovlecel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc de rosii Sare si piper  …

Read more »

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan

O reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan din: dovlecei, carne tocata de curcan, ceapa, sare, piper, suc de rosii si iaurt. Ingrediente: 12 jumatati dovlecei 1 kg carne tocata de curcan 2 cepe Sare si piper Suc de rosii Iaurt natural       Mod de preparare: Se scobesc dovleceii de miez.…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc

O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi  de dafin, boia dulce, maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin 2-3…

Read more »

Reteta zilei: Somon cu tagliatelle

O reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper patrunjel pentru…

Read more »

Reteta zilei: Tiramisu rusesc

O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc  se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O  alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu se…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de gaina

O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)   Mod

Reteta zilei: Sos de rosii

O reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc, oregano si patrunjel. Ingrediente: 60g unt 60ml ulei de masline 1 ceapa mare taiata marunt 5 capatani de usturoi taiate marunt 4 conserve de rosii (410g fiecare) 400ml apa 20ml zahar…

Read more »

Reteta zilei: Supa de fasole neagra cu porumb si rosii

O reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de legume, fasole neagra, porumb si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2 linguri praf de chili 1 lingura…

Read more »

Reteta zilei: Sos de branza cu rosii si coriandru

Sos de branza cu rosii si coriandru din: branza, cascaval, ardei gras, ceapa rosie, ulei vegetal, coriandru, rosie si lapte. Ingrediente: brânză albă, maruntita cascaval ras 1 ardei gras, fara semințe și tocat 1/2 cana ceapa rosie 1 lingura ulei de canola sau ulei vegetal coriandru proaspat, tocat 1 rosie proaspata, fara semințe și taiata…

Read more »

Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere

O reteta de Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere din: piept de pui, sare, piper, miere, condimente si ulei de masline. Ingrediente: Piept de pui dezosat Sare și piper miere mix de condimete ulei de măsline     Mod de preparare: Asezoneaza fiecare bucata de pipet de pui piept cu…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezan

Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmesan din: dovlecei, sparanghel, ardei grasi, spanac, parmezan, ulei de masline, sare, piper, ulei de masline, canola, otet balsamic, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei tăiati 1 buchet sparanghel 2 ardei grasi Spanac proaspat 3/4 cana parmezan ras 1/4 ulei de măsline 1…

Read more »

Reteta zilei: Crema de zahar ars

O reteta de Crema de zahar ars din: galbenusuri de ou, oua, zahar, sare, lapte, smantana si vanilie. Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou 2 oua 3/4 cana zahăr sare 1 cana lapte 3 1/2 cani smantana 1/2 baton de vanilie   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 300 C. Razuiti batul de vanilie în lapte…

Read more »

Reteta zilei: Supa de tortellini

Supa de tortellini din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, sare, ardei gras, usturoi, boia de ardei, dovleac, tortellini cu branza, otet balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1/2 telina tocata 1 morcov tocat 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2 ardei gras tocat 2 căței de usturoi, tocati…

Read more »

Reteta zilei: Spaghete carbonara

O reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2 oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1 lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2 catei mari de usturoi, tocati…

Read more »

Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente

O reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi, ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda. Ingrediente:  300 g tofu 2 cm radacina de ghimbir 1…

Read more »

Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere

O reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii.   Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate 1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1…

Read more »

Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta

O reteta de Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta din: spanac, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si branza feta. Ingrediente: spanac proaspăt, spălat și uscat 1/4 ceapă roșie, taiata julienne 6-8 ciuperci, feliate 3 linguri ulei de măsline 2 lingurite otet balsamic 1/4 lingurita usturoi pisat 2 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine

Prajitura crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare, scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de sare 1 vârf de cuțit de scorțișoară 1/2 cana nuci pecan…

Read more »

Reteta zilei:Fondue picant cu branza cheddar

O reteta de fondue picant cu branza cheddar din: vin alb, amidon de porumb, branza cheddar, branza pepper chesse, boia de ardei, ardei jalapeno si usturoi. Ingrediente: 1 ceasca de vin alb sec 2 linguri amidon de porumb branza Cheddar tocata branza pepper chesse 1 lingurita boia de ardei 3-4 ardei jalapeno prajiti, tocati 1…

Read more »

Reteta zilei: Gem de prune

Gem de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g fructoza       Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun apoi…

Read more »

Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate

Salata de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1 lingura de…

Read more »

Reteta zilei: Tacos cu peste crocant

O reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb, varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: Fileuri de pește alb 1 1/2 cesti de bere 1 cană făină 1 lingura amidon de porumb…

Read more »

Reteta zilei: Limonada cu menta proaspata

Limonada cu menta proaspata din: zahar, apa, suc de lamaie, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr 2 cani de apa (împărțit) 1 cană de suc ​​de lamaie proaspat 3 1/2 cupe de gheață 1/2 ceasca frunze proaspete de menta 6 crengute de menta pentru ornat (opțional)     Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra

O reteta de Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra din: dovlecei, branza, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute, orez brun, smantana si sos tabasco. Ingrediente: 8 dovlecei potriviti 1/4 ceasca branza maruntita Ingrediente umplutura: 200 g fasole neagra 1 cană de felii subțiri ceapa verde Ardei iute feliat 2 cesti orez brun fiert…

Read more »

Reteta zilei: Somon in crusta

O reteta de Somon in crusta din: file de somon, fileuri, creveti, marar, aluat, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente 820g file de somon 190g fileuri peste plat 5 creveti 10 g marar tocat 340g aluat de patiserie 1 galbenus de ou Sare piper   Mod de preparare: Curatati bine pestele si crevetii. Puneti…

Read more »

Reteta zilei: Suc de portocale rosii

O reteta de Suc de portocale rosii din: apa, zahar, suc de portocale, suc de lamaie, apa minerala si limeta. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa 1/4 ceasca zahăr Sucul de la 4 portocale rosii Sucul de la o portocala suc ​​de lămâie 140 ml apa minerala felii de limeta   Mod de preparare: Intr-o tigaie…

 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 18, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: