RSS

Retete culinare de Paşti #33

20 Apr

Retete de Paste:

Compot de agrise

18 November 2010

  Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă   Mod de preparare: Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm agrişele şi le fierbem puţin. După ce se răceşte, ducem compotul la răcitor.   Pofta buna!

Read more »

Peltea de struguri cu gutui

18 November 2010
Peltea de struguri cu gutui  Ingrediente: 1kg struguri 500g gutui 1kg zahar   Mod de preparare: Se aleg boabele de struguri, se spala, se zdrobesc si se lasa sa se scurga pe o sita deasa. Se lasa zeama la limpezit. Se curata gutuile de puful de deasupra, se spala, se taie în felii si se fierb într-un litru de…

Read more »

Supă de limbă şi conopidă

18 November 2010
Supă de limbă şi conopidă  Ingrediente: 1 limbă de viţel 1 conopidă mică 1 mor­cov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Speli bine carnea şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 2 ore. Când e gata, o scoţi deoparte, o cureţi de pieliţe şi o tai bucăţi.…

Read more »

Prajitura cu miere de albine

18 November 2010
Prajitura cu miere de albine  Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra 50g zahar vanilat 50ml esenta de rom   Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la rece, de seara pâna dimineata. A doua zi se împarte în…

Read more »

Rasol cu sos unguresc

18 November 2010

  Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1 lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare piper boabe   Mod de preparare: Se spala rasolul si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe 1 ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa, spalat…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)

18 November 2010
Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)  Ingrediente: ice 1 cocktail shaker 1 martini glass 4 parts The Margarita King or other margarita mix 2 parts lychee juice 3 lychees 1 cocktail stick   Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita

Read more »

Crema de vanilie

18 November 2010
Crema de vanilie  Ingrediente: 1 1/2 cana caju inmuiat si scurs apa miere / sirop de agave dupa gust un praf de sare 1/2 baton de vanilie 1-2 lg unt de cacao topit 1 praf de turmeric / curcuma   Mod de preparare: Puneti in paharul blenderului caju, miere dupa gust, sare, batonul de vanilie taiat bucatele,…

Read more »

Puns de portocale

18 November 2010
Puns de portocale  Ingrediente: 4 portocale 4 lămîi 2 pahare apă 300 g zahăr   2 albuşuri 1 ceşcută rom 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb)   Mod de preparare: Tăiem portocalele şi lămîile în bucăţi, cu coajă, cu tot. Le stoarcem şi le fră- mîntăm într-un castron cu un pahar de apă. Apoi strecurăm zeama.…

Read more »

Salata de heringi cu legume

18 November 2010

  Ingrediente: 500g heringi sarati 800g cartofi 300g ceapa 300g castraveti acri 3 oua 150g masline 50ml otet de mere 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Heringii se tin în apa ca sa se desareze bine, apoi se scot, se scurg si se taie în cubulete. Cartofii se fierb întregi, în coaja,…

Read more »

Marmeladă de caise

18 November 2010

Ingrediente: 1 kg caise coapte 400 g zahăr   Mod de preparare: Se spală caisele şi se scot sîmburii. Se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu zahărul şi se lasă la rece 2-3 ore. Se pun la fiert şi se ţin 50 min din clipa cînd încep să fiarbă, amestecînd neîncetat ca să…

Read more »

Supa de gulii cu usturoi

18 November 2010

  Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie în cubulete. Se caleste în ulei pâna când se îngalbeneste, apoi se adauga guliile taiate în bastonase si telina în cubulete. Când legumele s-au…

Read more »

Tort raw de ciocolata si portocale

18 November 2010
Tort raw de ciocolata si portocale  Ingrediente blat : 1 cana migdale sau nuci 2 Lg cacao sau cafea din cereale 4, 5 curmale esenta de vanilie 2 -4 Lg apa daca este nevoie Ingrediente umplutura:1/2 cana suc portocale sau sucul de la 3 portocale 2 Lg coaja razuita de portocala 3, 4 Lg ulei de palmier sau unt de…

Read more »

Tort fara foc de mango

18 November 2010
Tort fara foc de mango  Ingrediente blat: 2 Lg caju crude inmuiate 1 cana migdale sau nuci crude 4 curmale 2 Lg cacao/carob ori cafea de cereale  Ingrediente umplutura :1/2 cana nuci sau migdale crude inmuiate o ora 2 Lg miere sau dupa gust 1 Lg fulgi cocos 2 Lg ulei palmier pentru un gust cremos sau ulei masline…

Read more »

Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă

18 November 2010
Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă  Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2 ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă clocotită cu sare timp de 10 minute, le treci sub un jet de apă rece le laşi într-o strecurătoare să se…

Read more »

Tarta cu crema de unt de alune

18 November 2010
Tarta cu crema de unt de aluneIngrediente : 1 cana orz 1 cana jum nuca jum cana curmale  2 linguri miere coaja de portocala sare Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum cana de nuca de cocos 3-4 lg miere 1 lg cacao coaja de portocala scortisoara jum cana prune uscate 2 portocale mai mari Mod de preparare…

Read more »

Snitel imperial

18 November 2010
Snitel imperial  Ingrediente: 3 buc. piept de pui 100g smochine 100g cascaval 6 frunze de salvie 50g alune de padure 3 oua 100g faina 150g pesmet  300ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se taie in doua, astfel incat din fiecare bucata sa iasa doua…

Read more »

Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde

18 November 2010
Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde  Ingrediente: 1 kg ciocănele de pui 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 morcov 100 ml ulei 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, ungi fiecare bucată cu ulei, presari sare şi piper, le aşezi pe toate într-o tavă, torni 2 ceşti de apă şi dai…

Read more »

Prăjitură cu cremă de cafea şi rom

18 November 2010
Prăjitură cu cremă de cafea şi romO reteta delicioasa de prajitura cu crema de cafea si rom din: oua, zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar, cafea si esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 150 g nuci măcinate 1 praf de copt 2 linguri făină zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă: 200 g…

Read more »

Salată de varză roşie cu pastramă de pui

18 November 2010
Salată de varză roşie cu pastramă de pui  Ingrediente: 1 varză roşie 150 g pastramă de pui 1 ceapă 1 ardei gras 1 roşie 2 linguri boabe de porumb fiert 50 g măsline verdeaţă sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă, o opăreşti pentru 5-10 minute cu apă cu sare şi o laşi apoi să…

Read more »

Salata cu dovlecei

18 November 2010
Salata cu dovlecei  Ingrediente: 1 dovlecel 2 gogosari 1ardei 1/2 pahar otet 1 lingura zahar sau 1 lingura miere câteva frunze de telina 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Dovlecelul se curata de coaja si se taie rondele de 5 mm grosime. Gogosarii si ardeiul se taie felii marunte. Aceste legume se prajesc…

Read more »

Pateu de broccoli

18 November 2010
Pateu de broccoli  Ingrediente: 1 capatâna de broccoli 50g pesmet 50g susan 100g masline negre 1 lingurita boia dulce 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere 100g orez sare piper   Mod de preparare: Se spala broccoli, se desface în buchetele si se pune la fiert în apa cu sare. Se fierbe 20 de minute…

Read more »

Coltunasi bucovineni

18 November 2010

  Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, ca pentru taitei, din faina, 2 oua si apa. Se întinde o foaie subtire si apoi se lasa…

Read more »

Pulpa impanata de vitel

18 November 2010
Pulpa impanata de vitel  Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga) 200g slanina 200g morcov 200g telina 5 catei de usturoi 1,5 kg cartofi 50g pasta de tomate 30g faina 2 cepe 150ml ulei 100ml vin alb 1 lingurita zahar 4-5 boabe de ienibahar 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Pulpa de vitel se…

Read more »

Tortul Carnavalului de la Venetia

18 November 2010

  Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6 linguri de gem de caise sau de prune 200g zahar tos 2 pahare apa 400g frisca 50g nuci verzi din dulceata   Mod de preparare:…

Read more »

Salata Boeuf

18 November 2010

  Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare (congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curatati carnea de pielite, apoi puneti-o la fiert in apa cu sare. Curatati morcovii si puneti-i la fiert impreuna cu mazarea si cartofii, in coaja,…

Read more »

Supa dietetica de fasole verde

18 November 2010

  Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii 50ml smântâna 2l apa sare   Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie potrivit morcovii si telina si se pun la fiert. Ceapa se pune întreaga în oala, ca apoi sa se poata scoate. Fasolea se pune când apa…

Read more »

Souvlaki

18 November 2010
Souvlaki  Ingrediente: 150g carne de porc 4 lipii 2 cepe 2 rosii 100g unt patrunjel rozmarin sare piper boia   Mod de preparare: Carnea se taie in bucati, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se presara cu rozmarin. Se lasa 10 minute ca sa se patrunda de condimente. Se pun bucatile de carne pe…

Read more »

Toba

18 November 2010
Toba  Ingrediente: 1 burta de porc 2 urechi de porc 1 limba de porc 2 rinichi de porc 500g gusa de porc 1kg carne slaba de porc 1 jumatate cap de porc 2 picioare de porc 2 capatâni de usturoi 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Intoarceti burta de porc pe…

Read more »

Gogosari in otet caramelizat

18 November 2010
Gogosari in otet caramelizat  Ingrediente: 5 kg gogosari 500g zahar 1 litru otet 1 lingurita sare cateva foi de dafin boabe de piper mustar coriandru   Mod de preparare: Spala bine gogosarii, taie-i în patru si curata-i de seminte. Pune într-o cratita 250g zahar sa se caramelizeze, apoi lasa-l sa se raceasca. Dupa aceea toarna 500ml otet peste…

Read more »

Clatite de cacao cu smantana si mango

18 November 2010

O reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama de lamaie, sirop de agave, faina de in, cacao si sare. Ingrediente smantana : 1 cana caju crud, inmuiat 2 ore in apa 1/2 cana…

Read more »

Salata cu peste

18 November 2010

  Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vegeta marar verde sare piper   Mod de preparare: Se spala pestele, se curata de pielita si oase si se taie în cubulete. Se pune pestele într-o salatiera si se acopera…

Read more »

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

18 November 2010
Budincă de conopidă cu şuncă si telemea  Ingrediente: 1 conopidă 150 g telemea 150 g şuncă afumată 100 ml lapte 2 linguri făină 2 ouă unt cât o nucă sare   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare, o scurgi, o desfaci bucheţele şi o aşezi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Fărâmiţezi brânza, tai şunca…

Read more »

Pui delicios

18 November 2010

  Ingrediente: un piept de pui 2 cepe 2 morcovi mai mici jumatate de pachet unt 100 ml smantana 2 linguri faina o lingura cimbru maruntit 10 boabe piper sare   Mod de preparare: E o reteta inventata de mine. Pieptul de pui se taie cuburi, se condimenteaza cu cimbru si sare si se caleste…

Retete de post: Caramele raw

18 November 2010

  Ingrediente: 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica) 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt 1 l-ta extract de vanilie 1 praf de sare   Mod de preparare: Semintele de pin se mixeaza in robot/blender pana rezulta o textura marunta, insa nu foarte fina. Nu mixati foarte mult deoarece semintele…

Read more »

Ecler cu cafea

18 November 2010
Ecler cu cafea  Ingrediente: 300g unt 6 oua 500ml lapte 600g faina 1 pliculet praf de copt 50 g unt 4 linguri cafea 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 1 vârf de cutit sare   Mod de preparare: Pune intr-un vas, la fiert, 200ml lapte, impreuna cu untul, apoi dupa ce laptele a fiert, adauga 400g…

Read more »

Plăcintă de dovlecei cu cârnati

18 November 2010
Plăcintă de dovlecei cu cârnati  Ingrediente: 3 dovlecei 5 ouă 1 cartof 4 cârnaţi afumaţi 2 roşii 2 linguri făină sare piper 150 g telemea   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi să se scurgă. Baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi brânza rasă, dovleceii răzuiţi şi presaţi bine, să…

Read more »

Energizant

18 November 2010
Energizant  Ingrediente: 2 banane coapte 700 ml lapte de soia 3 linguri stafide 2 linguri fulgi de ovaz 1 lingura praf de roscove 1 lingura drojdie de bere 1 lingura susan   Mod de preparare: Prima data mixam stafidele,susanul si fulgi de ovaz,dupa aceia adaugam restul de ingrediente si le mixam,eu leam mixat 2 min,depinde…

Read more »

Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu

18 November 2010
Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu  Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri faina sare Ingrediente cremă: 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă, 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri zahăr 1 pepene rosu 1 plic gelatină roşie   Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, apoi încorporezi făina şi gălbenuşurile.…

Read more »

Cereale cu kiwi si caju

18 November 2010
Cereale cu kiwi si cajuIngrediente: 1/2 cana de must 5 linguri fulgi zdrobiti de ovaz 2 linguri fulgi zdrobiti de grau 2 linguri fulgi zdrobiti de secara 2-3 linguri alune caju crude 1 kiwi   Mod de preparare: Cerealele se tin 20-30 minute in must pana se inmoaie apoi se amesteca impreuna cu alunele si kiwi taiat. Mustul l-am…

Read more »

Tort de inghetata cu caise

18 November 2010
Tort de inghetata cu caiseIngrediente blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate 2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3 picaturi esenta vanilie apa    Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau apa gustati si mai adaugati dupa…

Read more »

Vinete murate in foi de vita

18 November 2010
Vinete murate in foi de vita  Ingrediente: vinete varza alba telina morcovi foi de vita hrean sare   Mod de preparare: Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele longitudinal, din doua taieturi incomplete, astfel incat cele patru bucati sa ramana impreuna. Vinetele se fierb intr-un clocot de apa cu putina sare, cat sa se inmoaie putin. Apoi se…

Read more »

Pui Kiev

18 November 2010
Pui KievO reteta simpla si delicioasa de pui Kiev din: piept de pui, unt, tarhon, usturoi, oua, pesmet, faina, lamaie, ulei, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 piepti de pui 100g unt 1 leg. tarhon 3 catei de usturoi 2 oua 100g pesmet 100g faina 1 lamâie 200ml ulei 50g miez de nuca macinat…

Read more »

Bomboane spiralate

18 November 2010
Bomboane spiralateIngrediente pentru partea alba: 5 lg stafide albe 2 lg susan 4 lg nuca de cocos 4 lg migdale crude Ingrediente pentru partea neagra: 5 lg stafide negre 1-2 lg rase pudra cacao sau roscove 5 lg alune de pamant crude 5 lg seminte de floarea soarelui crude Mod de preparare: Stafidele si semintele se rasnesc…

Read more »

Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe

17 November 2010
Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe  Ingrediente: 150 g biscuiţi 2 linguri zahăr 200 g unt 80 g zahăr pudra 1 ou 300 ml frişcă 1 ciorchine de struguri negri 2 piersici   Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi amesteci praful de biscuiţi cu zahărul şi 75 g unt topit. Intinzi două treimi din compoziţie într-o…

Read more »

Marmeladă delicioasă de portocale

17 November 2010

Ingrediente: 4 portocale mari 1 lămîie atîta zahăr cît cîntăresc portocalele împreună cu lămîia şi apa în care au fiert apă de trei ori cît cîn­tăresc portocalele cu lămîia zeama de la o lămîie   Mod de preparare: Se spală portocalele şi lămîia. Se taie fiecare în 16 felii în lung, iar apoi fiecare felie…

Read more »

Inghetata de portocale

17 November 2010
Inghetata de portocale  Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1 1 apa   Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja por­tocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor. Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi ameste­căm cu o lingură de metal pînă se to­peşte.…

Read more »

Babă

17 November 2010

Ingrediente: 500 g făină 1 pahar lapte 4 ouă 150 g unt sau margarină 3/4 pahar zahăr 1/4 linguriţă sare 100 g stafide 1 praf de vanilie 40 g drojdie grăsime pentru formă Ingrediente sirop: 1/4 pahar zahăr, 3/4 pahar apă, 4 linguri de vin, 1/2 linguriţă esenţă rom.   Mod de preparare: Se amestecă…

Read more »

Spuma de cafea

17 November 2010
Spuma de cafea  Ingrediente: 100-150 g esentă de calea (ioarte concentrată) 200 g zahăr 500 g frişcă.    Mod de preparare: Punem la foc cafeaua cu zahă­rul şi le fierbem pînă obţinem un sirop. Atunci îl luăm de la foc. Batem frişca într-un vas pe gheaţă. Cînd este bine bătută, adăugăm o lin­gură de zahăr şi turnăm…

Read more »

Prăjitură de Strasburg

17 November 2010

Ingrediente: 250 g făină 250 g unt 1 kg mere 1 pahar zahăr tos 1 lingu­riţă zahăr pudră 1 lingură apă 2 gălbenuşuri 1 praf sare 1 praf scorţişoară grăsime pentru formă ou amestecat cu apă îndulcită   Mod de preparare: Se pune făina cuib pe planşeta de lucru. La mijlocul făinii se pun o…

Read more »

Inghetata de banane

17 November 2010
Inghetata de bananeIngrediente: 2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1 cana lapte de migdale Mod de preparare: Bananele se decojes si se ingheata, apoi se taie bucati si se pun in robot cu semintele de mac si migdalele zdrobite la care adaugam laptele de migdale ,optional se poate pune o lingurita…

Read more »

Curcan cu gutui

17 November 2010
Curcan cu gutui  Ingrediente: 1kg carne curcan 1kg gutui 2 cepe 100ml ulei 2 linguri faina 2 linguri bulion 3 linguri zahar sare piper   Mod de preparare: Carnea se spala, se taie bucatele si se caleste inabusit in 50ml ulei si o cescuta de apa, pana ce se evapora toata apa si bucatile de carne se…

Read more »

Curcan cu masline

17 November 2010
Curcan cu masline  Ingrediente: 1kg carne curcan 300g masline 50ml ulei 1 lingura bulion 1 lingura faina 1/2 lamâie 3 cepe 1 telina mica 1 morcov 100ml vin alb demisec 1 lingurita zahar 10g cimbru 1 foaie dafin sare piper Mod de preparare: Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie in bucati si…

Read more »

Pastrav in sos de vin rosu

17 November 2010
Pastrav in sos de vin rosu  Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc.) 300ml vin rosu 250ml otet de vin rosu 200ml supa de legume 1 morcov mare 1 ceapa mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1 lingurita rasa cimbru pisat 1 leg. patrunjel 4 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curata pestele, spala-l, scurge-l de apa si sterge-l…

Read more »

Supa de conopida

17 November 2010
Supa de conopida  Ingrediente: 1 conopida mai mare 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 1 cartof 1 lingurita boia 50 ml ulei 1 lingura faina 1 leg. marar verde sare piper    Mod de preparare: Se desface conopida în buchetele si se pune în apa sarata timp de 10 minute, apoi se pune la fiert.…

Read more »

Crema de ciocolata

17 November 2010
Crema de ciocolata  Ingrediente: 100g curmale (muiate cel putin o ora)  1 bucata avocado (e foarte important ca avocado sa fie moale la pipait, adica sa fie bine copt) 3/4 castronas cacao (sau mai putin pentru un gust mai putin intens) sare un praf Vanilie   Mod de preparare: Curmalele curatate de samburi si muiate cel putin…

Read more »

Mini tarte cu pere si mere

17 November 2010
Mini tarte cu pere si mere  Ingrediente blat: 2 cani nuca 1/2 cana curmale fara samburi 1/2 cana cocos . Ingrediente umplutura: 1 cana pere taiate marunt 1 cana mere acre taiate marunt 1/4 cana sirop de artar 1 l-ta ghimbir maruntit 2 l-te zeama de lamaie   Mod de preparare: Se mixeaza toate in blender pana capata o textura…

Read more »

Bomboane din curmale

17 November 2010
Bomboane din curmaleIngrediente: 10 curmale uscate 5 linguri seminte de floarea-soarelui crude 2 linguri migdale crude maruntite   Mod de preparare: Curmalele se baga in blender si se fac pasta. Semintele se fac pudra si se amesteca bine cu pasta. Se da forma unui cilindru care se tavaleste prin migdale maruntite si se taie bucati de aprox.…

Read more »

Supa crema de ceapa

17 November 2010

  Ingrediente: 1 kg de ceapa 1 kg de cartofi 1 lingurita rasa cimbru 2 foi de dafin sare   Mod de preparare: Curatati ceapa si cartofii, apoi spalati-i bine. Taiati ceapa in patru, iar cartofii bucati mai mici, apoi puneti-i la fiert impreuna cu cimbru, foile de dafin si putina sare. Fierbeti pana ce…

Read more »

Parfeu de portocale

17 November 2010
Parfeu de portocale  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou 200 g zahăr 2-3 portocale 500 g frişcă cîteva picături esenţă de portocale   Mod de preparare: Spargem ouăle într-un vas şi le batem puţi’n, apoi adăugăm zahărul şi batem bine. Turnăm zeamă de portocale. Punem vasul pe baia de apă şi amestecăm com­poziţia. Punem în compoziţie bucăţi mari…

Read more »

Minciuni delicioase

17 November 2010

Ingrediente: 3 gălbenuşuri 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri smîntînă 2 linguri sifon vanilie sau rom pentru aromat făină cît cuprinde 1 praf de sare grăsime pentru prăjit zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se pune pe planşetă făină uscatăşi cernută, se face la mijloc o gropiţă în care se pun…

Read more »

Pachete din piept de pui

17 November 2010
Pachete din piept de pui  Ingrediente: 2 buc. piept de pui 200g prune afumate 6 catei de usturoi 200g unt 1 lingura pasta de tomate 1 ceapa potrivita 200ml supa de pui 1 foaie de dafin 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Fiecare bucata de piept se taie in doua pe lung, astfel incat sa se…

Read more »

Briose cu fructe în sos de caise sau piersici

17 November 2010
Briose cu fructe în sos de caise sau piersici  Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci   Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze 3…

Read more »

Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

17 November 2010

  Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci   Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze 3…

Read more »

Ciorba din Banat

17 November 2010

  Ingrediente: 600g carne de porc 300g cârnati banateni l 50ml ulei l-2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 4 cartofi potriviti 100g smântâna l00g iaurt 2 galbenusuri 3 linguri otet 2 catei de usturoi 1 leg. tarhon 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Carnea de porc se spala…

Read more »

Escalop la cuptor

17 November 2010
Escalop la cuptor  Ingrediente: 6 felii mari de muschi de vita 4 linguri faina 4 linguri pesmet 2 oua 50g unt 6 felii de costita 100g cascaval sare piper   Mod de preparare: Bate feliile de muschi cu ciocanul de snitele pâna când se subtiaza uniform, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Treci fiecare felie prin faina,…

Read more »

Salata de spanac cu usturoi

17 November 2010
Salata de spanac cu usturoiIngrediente: 250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa verde Mod de preparare: Se toaca ceapa si usturoiul.Salata va iesi mult mai gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai adauga si loboda, papadie…

Musaca

17 November 2010
Musaca  Ingrediente: 1kg carne tocata de vita 200g slanina afumata 10 cartofi mari 100g unt 100ml lapte 1 ou 2 cepe potrivite 2 linguri pasta de tomate l 2 catei de usturoi 1 lingurita rasa cimbru 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curata cartofii de coaja, spala-i, taie-i in cubulete si pune-i…

Read more »

Ruladă cu frişcă

17 November 2010

Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 lingură cu vîrf făină 3 linguriţe cacao 350 g frişcă pentru umplutură ulei şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul ca o cremă, se adaugă făina şi cacaua, iar după ce s-a amestecat bine, spuma de albuşuri. Se toarnă compoziţia într-o…

Read more »

Inghetata de lamaie

17 November 2010
Inghetata de lamaie  Ingrediente: 2 pahare lapte 1/2 zeama lămîie şi coaja de la o lămîie 5 linguri (pline) zahăr tos 1/2 pa­har apă   Mod de preparare: Punem laptele la fiert şi cînd începe să fiarbă, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămîie amestecăm pînă se topeşte tot zahărul. Punem laptele să se răcorească în casă,…

Read more »

Dulceaţă de prune verzi

17 November 2010

Ingrediente: 1 kg zahăr 1 l apă 4 pahare umplute cu prune verzi cu sîmburele ne întărit zeama de la 1/2 lămîie 1 baton vanilie   Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa, se curăţă de spumăşi se lasă să se lege. În acest timp se înţeapă prunele cu acul în cîteva…

Read more »

Tort de kiwi si capsuni

17 November 2010
Tort de kiwi si capsuni  Ingrediente blat: 2 cani de migdale/nuci crude 1/2 cana curmale sau stafide miere dupa gust 1 lg vanilie  Ingrediente umplutura: 3 kiwi 6, 7 capsuni 2 mere miere rom Ingrediente frisca:2 cani de caju crud,3 lg miere sau dupa gust,1/2 cana apa ,4 picaturi esenta vanilie zeama de la jumatate de lamaie ,apa de…

Read more »

Inghetata napolitana

17 November 2010

  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de cio­colată   Mod de preparare: Punem într-un vas gălbenuşurile şi za­hărul pisat. Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie. Tur­năm laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin, şi…

Read more »

Crema de banane cu lapte de canepa

17 November 2010
Crema de banane cu lapte de canepa  Ingrediente: 1 cana de lapte de canepa 1 banana juma de portocala-optional 1 pumn de stafide 1 pumn de nuci 3 -4 curmale scortisoara   Mod de preparare: Blenduim toate lasand jumatate de banana, putina nuca si stafide pentru topping . Banana o taiem marunt si punem desupra cremei, presaram si putina scortioara si…

Read more »

Fursecuri cu seminte si ciocolata

17 November 2010

  Ingrediente: 1 ceasca seminte susan puse la inmuiat anterior 1 ceasca seminte in macinate 3 g seminte chia 1ceasca seminte floarea soarelui crude macinate 1 ceasca faina migdale sau nuci 1 ceasca migdale maruntite 1 ceasca cocos razuit 2 cani fulgi 1 ceasca cacao sau carob 2 pumni de curmale 1 ceasca apa filtrata…

Read more »

Ciorba de ciuperci si orez

17 November 2010

  Ingrediente: 600g ciuperci de padure 500 ml bors proaspat 4 linguri orez 2 cepe potrivite 6 linguri ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei grasi 1l apa 1 lingura faina 1 leg. leustean verde sare   Mod de preparare: Se curata morcovii, telina, ardeii si ceapa. Morcovii si telina se dau pe razatoarea…

Read more »

Medalion de vitel cu sos de hrean

17 November 2010

Ingrediente: 1,2kg pulpa de vitel 8 oua 8 felii de pâine 300g unt 150g faina 100ml lapte 300g smântâna 300g hrean 150ml supa de oase 1 lingura otet sare piper   Mod de preparare: Se topesc 200g unt intr-o tigaie, se rumeneste in acesta 100g faina si se stinge cu laptele, amestecånd incontinuu, pentru a…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)

17 November 2010
Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)  Ingrediente: 150 ml ginger ale 25 ml crème de cassis 50 ml cachaca 1 lime Some ice cubes 1 Collins glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1 bar spoon or stirrer 2 straws   Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire

Read more »

Piept de porc cu ceapa pane

17 November 2010

  Ingrediente: 500g piept de porc 4 linguri faina 2 cepe mari 100g unt 2-3linguri pasta tomate 2 catei de usturoi 4 linguri pesmet 1 ou batut 100ml ulei 1 lingura zahar 1 lingura otet de vin 1/2 lingurita cimbru sare piper   Mod de preparare: Ceapa se spala, se curata si se taie rondele.…

Read more »

Placinta cu ceapa

17 November 2010

Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingredinte umplutura: 2 cepe sare piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,uleiul, sarea.…

Read more »

Ciorba de vita cu dovlecei umpluti

17 November 2010

  Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa (morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie) 4 dovlecei 400g carne tocata de vita 200g rosii 50g orez 2 cepe 1 leg. marar tocat, marunt 500ml bors 1 leg. leustean 1 lingurita boia dulce sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert…

Read more »

Piure de conopida

17 November 2010
Piure de conopida  Ingrediente: juma de conopida 2 linguri tahini putina sare piper 3 firicele de patrunjel proaspat 2 linguri de ulei otet de mere sau zeama de lamaie dupa gust   Mod de preparare: Am blenduit-o am adaugat restul de ingrediente. Am amestecat-o, condimentat si mancat cu ardei proaspeti.   Pofta buna!

Read more »

Pasta Tahini

17 November 2010
Pasta TahiniIngrediente:  3 dovlecei medii  6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica 10-15 ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati egale)   Ingrediente drassing: tahini (pasta de susan), sare,sucul de la 1 lamaie,ulei de masline2-3 linguri Mod de preparare: Atacam dovleceii frontal ii decojim si-i razuim ,adaugam buchetele mici-mititele de…

Read more »

Figaro

17 November 2010

  Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de bicar­bonat 150 g zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă scăzută   Mod de preparare: Se freacă untul cu trei linguri de…

Read more »

Pătrate cu cremă

17 November 2010

Ingrediente foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1 praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare.   Mod de preparare: Se face un aluat din cele arătate,…

Read more »

Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline

17 November 2010

  Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline verzi 50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei usturoi 2 pahare vin rosu 1 pahar coniac 1 lingura zahar 20g busuioc 10g scortisoara 100ml ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curata si se spala, se taie…

Read more »

Bors taranesc

17 November 2010

  Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi 100g ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole verde 50g pasta de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Rasolul…

Read more »

Salata de fasole cu sos de vin

17 November 2010
Salata de fasole cu sos de vinIngrediente : 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Ingrediente sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu,1/4 cana ciorba de legume sau…

Read more »

Clatite de banane

17 November 2010
Clatite de banane  Ingrediente: 3 banane coapte 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea bananelor)   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se taie felii. Se pun in robot impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana rezulta o crema omogena. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat. Se imparte…

Read more »

Pasta Pappardelle Marinara

17 November 2010
Pasta Pappardelle MarinaraIngrediente: 1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri rosii ,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de masline 2 linguri ,sos de soia 2 linguri, sucul de la jumatate de lamaie   Mod de preparare:  Introducem toate ingredientele, exceptand rosiile uscate is…

Read more »

Pui acrisor cu susan

17 November 2010
Pui acrisor cu susan  Ingrediente: 600g carne de pui (pulpe si/sau piept) 1 lamâie (suc si coaja rasa) 1/3 cana iaurt 1/2 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita boia dulce sau iute 1/4 lingurita piper macinat 1/3 cana seminte de susan   Mod de preparare: Curata pielea si taie carnea feliute groase de un deget si…

Read more »

Supa de fructe de mare

17 November 2010

  Ingrediente: 500g fructe de mare congelate 2 morcovi 1 ceapa mare 50ml ulei 150g orez 1 lamâie sare   Mod de preparare: Fructele de mare se decongeleaza in apa rece, se scurg bine de apa si se calesc 3-4 minute in ulei. Se adauga apoi ceapa si morcovul, curatate spalate si tocate marunt, se…

Read more »

Muschi de vita la gratar

17 November 2010
Muschi de vita la gratar  Ingrediente: 1kg muschi de vita  1 lingura unt 1/2lamâie 400g mustar picant 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea în 8 felii mai groase si se bate putin cu ciocanul de snitele. Se unge apoi cu mustar pe ambele parti si se frige pe gratarul încins. Se scoate…

Read more »

Paste din dovlecel crud cu sos de rosii

17 November 2010

Ingrediente: 1 dovlecel 1 rosie 1-2 buc rosie uscata la soare 1/2 ardei iute proaspat o lingura ulei de masline presat la rece un catel usturoi sare piper oregano busuioc maghiran 2-3 masline fara samburi. Mod de preparare: Dovlecelul se rade lung cu o razatoare speciala sau dati pe razatoarea mare. Rosile le puneti in…

Read more »

Marinata de stavrid

17 November 2010

  Ingrediente: 1kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 4 cartofii potriviti 2 ardei grasi (rosu si verde) 2 foi de dafin 1 lingura otet 2 linguri zeama de lamâie 100ml vin alb sec 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Stavridul se curata, i se inlatura capul,…

Read more »

Budinca de cafea cu orez

17 November 2010
Budinca de cafea cu orez  Ingrediente: 250g orez 750ml cafea mai concentrata 150g unt 200g zahar 1 lingura zahar vanilat 12 oua   Mod de preparare: Cafeaua se pune la fiert si când începe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si spalat. Se lasa sa fiarba, pâna când se îngroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa…

Read more »

Pîine de Savoia

17 November 2010

Ingrediente: 100 g zahăr pudră 4 ouă 50 g făină de cartofi 50 g făină de grîu 1 praf de copt 1 praf de sare 1 praf vanilie grăisme pentru formă   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu vanilia şi gălbenuşurile, se adaugă făina de grîu şi cea de cartofi, praful de sare şi…

Read more »

Piept de pui a limone

17 November 2010

  Ingrediente: piept de pui faina ulei smantana dulce la cutie sare piper alb oregano ciuperci unt vin zeama de lamaie Mod de preparare: Pieptul de pui taie in doua transe,se bate cu ciocanul de snitele,se da prin faina si se trage la tigae in ulei incins pe ambele parti (60%se trage in ulei iar…

Read more »

Retete de post:Bomboane de ciocolata

17 November 2010
Retete de post:Bomboane de ciocolata  Ingrediente: 250g nuci  4-5 linguri unt (ulei) de cocos  5-6 linguri cacao cruda 3-4 linguri miere 1 praf de sare (optional: pudra de maca, menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide)   Mod de preparare: Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau intr-un alt castron cu apa calda) pret de 30…

Read more »

Retete de post: Sarmale crude II

17 November 2010

Ingrediente: 100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10 frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare piper 3-4 linguri ulei presat la rece   Mod de preparare: Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua…

Prăjitură cu griş

17 November 2010

Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr pudră 1 pahar de griş vanilie sirop din 2 linguri zahăr cu 0,5 l lapte 1 praf de sare vanilie grăsime pentru formă   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă grişul, apoi albuşurile spumă. Se toarnă într-o tavă unsăşi se pune la copt.…

Read more »

Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor

17 November 2010
Piure de broccoli cu sos dulce-acrisorIngrediente piure: 2 cani broccoli maruntit 1 catel de usturoi 1cana nuci braziliene crude 1 lingurita sare 1 praf piper . Ingrediente sos:1 lg otet balsamic,1 catel usturoi, zeama de la 1/2 portocala/gref,1/3 cana ulei de masline extravirgin,5 curmale fara samburi   Mod de preparare: Se proceseaza toate la blender pana rezulta un sos omogen.…

Read more »

Retete de post:Bomboane din caise uscate

17 November 2010
Retete de post:Bomboane din caise uscateIngrediente: 6 linguri seminte de in neprajite 30 buc caise uscate o lingura seminte de mac neprajite Mod de preparare: Semintele de in se rasnesc si se pun intr-un bol. Caisele se rasnesc pana devin fulgi mici (de marimea celor din nuca de cocos) si se amesteca bine cu inul. Se formeaza bombonele de marimea…

Read more »

Muschi de vita cu piper verde

17 November 2010

  Ingrediente: 400g muschi de vita 10g piper verde 50g unt 50ml ulei 100ml smantana 40ml coniac sare   Mod de preparare: Muschiul de vita se taie in patru felii de cåte 100 g. Se apasa ca sa se lipeasca ferm boabele de piper pe suprafetele feliilor si se prajesc in untul topit in uleiul…

Read more »

Mazare cu sos alb

17 November 2010
Mazare cu sos alb  Ingrediente: 200 gr mazare 100gr porumb 1 morcov potrivit taiat feliute subtiri o felie mica de telina-radacina taiata dupa modelul morcovului de mai sus 2 fire ceapa verde 1 legatura mica marar sare piper  Mod de preparare: Am pus peste balamucul multicolor, rezultat in urma amestecarii celor de mai sus, vreo 3 linguri de…

Read more »

Şodou cu vin

16 November 2010

Ingrediente: 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 300 g vin alb vanilie   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile ca o cremă. Se pune la fiert vinul cu vanilia (baton) ca să dea un clocot, se ia de pe foc şi se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, cîte puţin amestecînd mereu (în acelaşi…

Read more »

Prăjitură cu mere sferturi

16 November 2010

Ingrediente: 12 mere potrivit de mari curăţate şi tăiate în sferturi 11/2 pahar smîntînă-cremă 5 linguri zahăr 6 ouă 3 linguri cu vîrf de făină 1 praf vanilie zahăr pudră vanilat unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă smîn­tîna şi apoi treptat, în ploaie,…

Read more »

Prăjitură cu prune

16 November 2010

Ingrediente: 2 linguri smîntînă 300 g făină 150 g unt sau margarină 400 g zahăr pudră 5gălbenuşuri 2 albuşuri 1 kg prune curăţate de sîm­buri şi coajă 1 praf de scorţişoară pisată grăsime pentru formă   Mod de preparare: Se curăţă 1 kg de prune de sîmburi şi pieliţe, se presară cu puţin zahăr şi…

Read more »

Prăjiturăcu mere rase

16 November 2010

Ingrediente: 6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat 6 oua 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri zahăr şi puţin rom unt şi pesmet pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune puţin cîte puţin făina, apoi…

Read more »

Budincă de nuci

16 November 2010

Ingrediente: 60 g făină 60 g unt 80 g zahăr 4 ouă 250 g nuci pisate şi opărite cu 250 g lapte un pumn de nuci pisate neopărite 1 praf vanilie şodou de ciocolată zahăr pudră pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile puseunul cîte unul, se adaugă…

Read more »

Prăjitură cu amoniac

16 November 2010

  Ingrediente: 1 linguriţă amoniac praf 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit făină cît cuprinde cîteva nuci sau migdale tăiate lunguieţ   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul, adăugînd treptat cîte un gălbenuş. Se pune amoniacul pisat şi se mai freacă pînă cînd compo­ziţia se albeşte. Se pune făina…

Read more »

Prăjitură cu zmeură

16 November 2010

Ingrediente: 250 g brînză de vacă 2 gălbenuşuri răscoapte 3 gălbenuşuri crude 50 g unt 1 praf de sare zahăr după gust 500 g zmeură gră­sime pentru formă   Mod de preparare: Se trece prin sită brînza de vacă, se amestecă cu cele două gălbenuşuri răscoapte, trecute de asemenea prin sită, şi cu 3 gălbenuşuri…

Read more »

Reteta zilei: Paine Montignac

16 November 2010
Reteta zilei: Paine MontignacO reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie si sare. Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾ pahar apa minerala 25 g drojdie proaspata sare Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa care toarna peste faina impreuna cu sarea.…

Read more »

Conopidă cu şuncă afumată si branză

16 November 2010
Conopidă cu şuncă afumată si branză  Ingrediente: 1 conopidă 100 g şunculiţă afu­mată 100 g brânză sărată 1/4 pachet de unt 3 roşii 1/2 linguriţă zahăr 1 linguriţă muştar sare piper ulei   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bu­cheţele şi o fierbi în apă cu sare. In acest timp dai roşiile pe râzătoare şi le înăbuşi apoi cu…

Read more »

Prăjitură delicioasă cu nuci

16 November 2010

Ingrediente: 500 g zahăr pudră 500 g nuci date prin maşină 250 g unt proaspăt 5 ouă 1 linguriţă praf de copt coaja rasă de la o lămîie unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă cînd se face spumă. Se adaugă coaja de…

Read more »

Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)

16 November 2010
Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)  Ingrediente: 3 parts The Margarita King 1 part peach liqueur 2 – 3 slices fresh peach ice cocktail shaker martini glass The Margarita King peach liqueur slices of fresh peach ice   Cum se prepara Cocktail The Flirt

Read more »

Roşii prăjite

16 November 2010
Roşii prăjite  Ingrediente: 1 kg roşii mari 100 g făină 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii de un deget grosime, le presari cu sare şi le laşi pe un suport de lemn să se scurgă zeama. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti…

Read more »

Parfum de whisky

16 November 2010
Parfum de whiskyNumeroase tipuri de whisky-uri scoţiene prezintă un parfum caracteristic de flori în care se distinge aroma de iarbă-neagră, planta rustică tipică acestei regiuni, deşi în limba florilor aceasta este sim­bolul singurătăţii. Acest arbust simplu acoperă întinderi vaste din Scoţia şi Speyside şi, în perioada înfloririi, pic­tează peisajul datorită culorilor lui de­licate. Deşi în insulele britanice…

Read more »

Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume

16 November 2010
Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume  Ingrediente: 250 g cuşcuş 5 aripioare de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 ţelină mică 3 roşii 2 linguri smântână 8 linguri ulei 1 lingură unt sare piper 2-3 fire mărar   Mod de preparare: Speli aripioarele, le aşezi într-o tavă de aragaz, presari sare şi piper, pui 2 linguri…

Read more »

Tocaniţă de oaie

16 November 2010

  Ingrediente: carne de oaie ceapă boia de ardei pastă de gogoşari pastă de roşii piper ulei sare foi de dafin 1 fir de cimbru (dacă faci tocăniţa cu carne de oaie) câţiva căţei de usturoi (dacă pui carne de viţel)   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când s-a…

Read more »

Dovlecei umpluţi cu ficat de pui

16 November 2010
Dovlecei umpluţi cu ficat de pui  Ingrediente: 4 dovlecei 400 g ficat de pui 1 ceapă 3 linguri orez 2 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper o legătură de mărar   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai în jumătate şi le scoţi miezul. Speli ficăţeii, îi fierbi câteva minute, apoi îi scurgi şi îi treci…

Read more »

Chifteluţe de mălai cu branză

16 November 2010
Chifteluţe de mălai cu branză  Ingrediente: 100 g mălai 1 roşie 3 linguri brânză sărată de vacă sau de oaie pătrunjel 1 ou 3/2 lămâie sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi 350 ml apă, când dă în clocot pui mălaiul şi laşi să clocotească 15 minute la foc mic, apoi dai deoparte mămăli­ga şi laşi să se…

Read more »

Bigus

16 November 2010

  Ingrediente: 1 varză acră mijlocie 150 g slănină (sau piept) afumată tăiată cuburi 150 g crenvurşti tăiaţi bucăţi 150 g salam afumat (orice fel de salam fără usturoi) tăiat cuburi 2 linguri untură piper pisat   Mod de preparare: Se taie varza foarte subţire; dacă este prea acră sau prea sărată, se spală în…

Read more »

Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin

16 November 2010
Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin  Ingrediente: 800 g crap 1/2 kg roşii mici 1 dovlecel 1 ardei verde 1 ardei roşu 3 roşii portocalii 2 teline 1/2 legătură patrunjel 1/2 legatura cimbru 2 căţei usturoi 6 linguri ulei 150 ml vin alb sec sare piper Mod preparare marinată: Pisezi usturoiul, toci verdeaţa şi cimbrul, le amesteci cu uleiul şi…

Read more »

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

16 November 2010
Vinete cu roşii şi lactate la cuptor  Ingrediente: 3 vinete 3 roşii 400 ml lapte 200 g smântână 100 g caşcaval 1/2 pachet de unt 2 căţei de usturoi 3 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele de un centimetru grosime, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Le treci apoi prin făină…

Read more »

Budincă de clătite cu legume

16 November 2010
Budincă de clătite cu legume  Ingrediente clătite: 3 ouă 600 ml lapte 300 g făină sare ulei Ingrediente umplutură: 100 g mazăre verde 1 mână fasole verde 1 conopidă mică 1 dovle­cel 2 cartofi 2 morcovi 50 g unt 1 ceaşcă lapte 1 lingură făină 3 ouă 100 g caşcaval 1 lingură smân­tână sare   Mod de preparare: Amesteci…

Read more »

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă

16 November 2010
Prăjitură cu piersici, pere si frişcă  Ingrediente: 700 g făină 100 g unt 250 g smântână 100 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilet 2 plicuri gelatină roşie 200 g friscă bătută 4 piersici 2 pere   Mod de preparare: Amesteci untul cu smântână, zahărul şi oul, adaug bicarbonatu stins şi…

Read more »

Dovlecei in straturi cu branză si cimbru

16 November 2010
Dovlecei in straturi cu branză si cimbru  Ingrediente: 1,200 kg dovlecei 200 g brânză de oaie 4 ouă 250 g smântână 2 căţei de usturoi cimbru sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi tai rondele de aceeaşi grosime şi-i laşi deoparte. Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu cimbru, sare şi piper după gust, apoi baţi ouăle…

Read more »

Friptură de viţel cu sos de branza

16 November 2010
Friptură de viţel cu sos de branzaO reteta de friptura de vitel cu sos de branza din: carne de vitel, lapte, branza topita, faina, zahar, ulei, sare, piper si salata verde. Ingrediente: 800 g carne de viţel 125 ml lapte 125 g brânză topită 1 lingură făină zahăr 2 linguri ulei sare piper 1 salată verde   Mod de preparare: Pui…

Read more »

Salată de roşii cu morcovi si mere

16 November 2010
Salată de roşii cu morcovi si mere  Ingrediente: 3 roşii 3 morcovi mari 2 mere 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare 2 ouă   Mod de preparare: Cureţi morcovii şi îi speli şi îi dai pe răză­toarea mică, apoi dai şi merele pe răzătoarea mare. Fierbi ouăle şi după ce au fiert le tai felii, apoi cureţi ardeii…

Read more »

Varză roşie cu ciuperci

16 November 2010
Varză roşie cu ciuperci  Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg ciuperci 2 cartofi 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură marga­rină zeamă de lămâie 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Speli varza, o tai subţire şi o căleşti într-o cratiţă cu margarină. Speli şi cureţi ciupercile şi le fierbi 20 de minute în apă cu o…

Read more »

Inghetata de zahar ars

16 November 2010
Inghetata de zahar ars  Ingrediente: 1 1 lapte 300 g zahăr 8 gălbenuşuri   Mod de preparare: Fierbem bine laptele (sau frişca).Punem gălbenuşurile într-o cratiţă pe baia de apă, adăugăm 200 g zahăr tos. Amestecăm bine, turnăm încet laptele fierbinte în. gălbenuşuri, amestecînd pe foc. Topim într-o tigăiţă 100 g zahăr cu pu­ţină apă şi îl lăsăm pînă…

Read more »

Tocăniţă de ardei capia copţi

16 November 2010

  Speli 6-8 ardei capia, îi coci şi îi cureţi de pieliţă. Căleşti apoi 2-3 cepe mai mari tocate, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi, un mor­cov ras pe răzătoarea mică, ardeii copţi întregi curăţaţi doar de cotoare şi seminţe şi o ceaşcă de apă. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi şi 2…

Ardei umpluţi cu cartofi si orez

16 November 2010
Ardei umpluţi cu cartofi si orez  Ingrediente: 1 kg ardei gras 7-8 cartofi 2-3 cepe 1 ceaşcă orez 1 legătură pătrunjel şi mărar 1 lingură bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Fierţi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi dai prin maşina de tocat sau îi zdrobeşti cu furculiţa. Separat, fieni orezul, iar ceapa o toci şi…

Read more »

Ficaţei de pui cu legume

16 November 2010
Ficaţei de pui cu legume  Ingrediente: 1/2 kg ficăţei 2 dovlecei tineri 3-4 morcovi 5-6 cartofi 3 roşii 3-4 fire de ceapă verde ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai ceapa rondele subţiri, o căleşti în ulei şi când este aurie adaugi ficăţeii. După câteva minute pui cartofii tăi­aţi rondele şi mor­covul ras şi…

Read more »

Mancare de conopida cu lămaie

16 November 2010
Mancare de conopida cu lămaie  Ingrediente: 1 conopidă 1/2 cană ulei 1 cană vin alb 2 roşii 1 cană apă 1 lămâie coriandru după gust 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3 frunze de ţelină sare piper   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le dai pe râzătoare, apoi le fierbi pe foc mic 10 minute, ca să scadă bine.…

Read more »

Prăjitură cu nuci şi marmeladă

16 November 2010

Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 pahar untură sau unt 1 pahar zahăr pudră 4 gălbenuşuri 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde 50 nuci curăţate şi pisate 6 albuşuri bătute spumă 1 pahar zahăr marmeladă   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul sau cu untura şi patru gălbenuşuri, se adaugă smîntîna,…

Read more »

Pulpe la tavă cu muştar si miere

16 November 2010

  Ingrediente: pulpe de pui (numărul lor variază în funcţie de numărul de persoane) 1 lingură muştar 1 lingură miere boia dulce (facultativ) condimente piper 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi ulei     Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, le ungi pe fiecare în parte cu muştarul, boia…

Read more »

Inghetata de capsuni

16 November 2010
Inghetata de capsuni  Ingrediente: 400 g căpşuni 250 g zahăr 1 lămiie 1 l apă   Mod de preparare: Alegem căpşuni coapte, le dăm prin sită. Topim zahărul cu 1/2 1 apă într-un vas, pe masa de bucătărie. Cînd se to peşte zahărul, adăugăm, tot pe masă, piu­reul de căpşuni, zeama de lămîie, ames­tecăm bine şi turnăm…

Read more »

Cartofi umpluţi cu creier de vită

16 November 2010
Cartofi umpluţi cu creier de vită  Alegi 1 kg cartofi mari şi mai lunguieţi pe care îi speli şi îi fierbi cu tot cu coajă pe jumătate. Ii cureţi, apoi îi tai în două pe lungime, le scoţi miezul şi-i laşi deop­arte până pregăteşti umplutura. Tai mărunt 2 cepe curăţate şi spălate, le căleşti în puţin ulei, pui sare, piper…

Read more »

Ingheţată cu zmeură

16 November 2010

  Zdrobeşti 300 g zmeură, apoi o amesteci cu 6 linguri de zahăr şi 3 gălbenuşuri şi adaugi 100 ml şampanie (merge şi cu vin spumos). Separat, baţi spumă 3 albuşuri, le amesteci cu 200 g frişcă bătută şi le adaugi în compoziţia pregătită mai sus. Torni apoi totul într-un vas şi o dai la…

Read more »

Sarmale cu urdă (sau branză de vaci) in foi de sfeclă albă

16 November 2010

  Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine sfărâmiţată cu orez (ales şi spălat), sare şi mărar. Inveleşti sarmalele şi le aşezi la fiert într-o cratiţă în care ai aşezat întâi un strat de foi de sfeclă.   Poftă bună!

Read more »

Tort cu zmeură si ciocolată

16 November 2010
Tort cu zmeură si ciocolată  Ingrediente blat: 10 ouă 10 linguri zahăr pudră 10 linguri făină coaja rasă de 1 lămâie Ingrediente cremă: 600 g zmeură 1/2 kg frişcă 100 g ciocolată simplă Pentru decor: 300 g zmeură 300 g frişcă pentru decor Pentru sirop: 400 ml apă 5 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie Mod preparare blat: Freci…

Read more »

Sos de zmeura sau de fragi

16 November 2010

  Ingrediente: 1 pahare zmeură sau fragi 1/2 pahar de vin 1 pahar zahăr 2 linguriţe făină de cartofi apă   Mod de preparare: Strivim zmeura sau fragii cu o lingură, îi stoarcem într-un tifon, amestecăm su­cul cu vinul, turnăm apă ca să avem în totul 2/2 pahare de compoziţie, adău­găm zahărul şi făina de…

Read more »

Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf

16 November 2010

  Ingrediente: mălai apă şi sare pentru mămăligă brânză de burduf ulei   Mod de preparare: Pui la fiert în ceaun apă cu puţină sare şi între timp cerni mălaiul ca să iasă mămăliga fină. Când apa fierbe adaugi o mână de mălai şi laşi să se înmoaie. Apoi adaugi mălaiul puţin câte puţin, în…

Read more »

Ciorbă ardelenească de viţel

16 November 2010

  Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână şi ouă pătrunjel şi leuştean   Mod de preparare: Speli bine carnea, o tai bucăţele şi o pui la fiert. între timp cureţi şi toci zarzavatul, ceapa şi verdeaţa. După ce ai spumuit carnea, adaugi…

Read more »

Tocană de legume văratice cu pui

16 November 2010

  Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi când e gata o dezosezi, o tai bucăţi mici şi o căleşti într-o cratiţă cu ulei. Adaugi ceapa tăiată, ardeiul gras tăiat bu­căţele sau fâşii şi…

Read more »

Piept de vitel cu mazare

15 November 2010
Piept de vitel cu mazare  Ingrediente: 1kg piept de vitel 1,5kg mazare congelata 3 cepe 1 lingura faina 2 linguri zahar 2 linguri bulion 1.5 litri supa de vita 1 leg. marar sare piper   Mod de preparare: Pieptul de vitel se spala, se taie in bucati potrivite si se rumeneste in ulei circa 10 minute, impreuna cu ceapa,…

Read more »

Mancarică de legume de vară cu măsline

15 November 2010
Mancarică de legume de vară cu măsline  Ingrediente: 2 fire ceapă verde 2 morcovi 2 cartofi noi 1 ardei gras (e bun şi capia) 1 legă­tură mărar şi pătrunjel 150 g măsline 3-4 roşii sare ulei   Mod de preparare: Intâi pui măslinele în apă să se desăreze. Apoi cureţi şi speli toate legumele, tai mărunt ceapa şi ardeiul, rondele morcovul…

Read more »

Şodou cu ciocolată

15 November 2010

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 4 linguri zahăr 1 ceaşcă lapte 3 linguri cioco­lată rasă sau cacao vanilie   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia . Cînd dă un clocot, se ia de pe foc şi se acoperă. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se toarnă apoi laptele treptat, amestecînd mereu, şi se pune din…

Read more »

Inghetata de nuci

15 November 2010
Inghetata de nuci  Ingrediente: îngheţata de vanilie 400 g nuci (sau alune) 100 g zahăr (pentru caramel) putină lămîie   Mod de preparare: Pregătim compoziţia ca pentru o- în­gheţată obişnuită de vanilie. O turnăm într-un castron. Punem în compoziţia fierbinte nuci caramelizate (pralinate) şi pisate. Lăsăm să se răcească, amestecînd tot timpul cu lopăţică. Apoi strecurăm compoziţia…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată

15 November 2010

Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g rom 180 g ciocolată topită 140 g unt proaspăt 2 linguri cu vîrf de pesmet fin unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se obţine o cremă se toarnă romul şi ciocolata topită (trebuie să fie…

Read more »

Cafe glace cu cicoare

15 November 2010
Cafe glace cu cicoare  Ingrediente: 150 g cafea prăjită 375 g apă 300 g zahăr 1/2 1 lapte 250 g frişcă 25 g cicoare 1 bucăţică va­nilie   Mod de preparare: Cafeaua măcinată sau pisată, împreună cu cicoarea, se pregăteşte la filtru sau se fierbe şi se strecoară printr-un tifon pus în patru. Cînd cafeaua este gata, adăugăm…

Read more »

Foaie de ştrudel

15 November 2010

Ingrediente: 500 g făină albă 2 linguri ulei 1 pahar apă călduţă sare   Mod de preparare: Se aşază pe planşetă făina cernută, în formă de cuib. La mijloc se face cu lingura un loc liber. Se pun în el uleiul, sarea şi apa călduţă, treptat, amestecînd mereu cu lingurapînă ce făina înghite tot lichidul.…

Read more »

Sos de vin

15 November 2010

  Ingrediente: 2 pahare (mari) vin roşu 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr tos 2 g scorţişoară 2-3 cuişoare   Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu zahărul.Punem la fiert vinul cu scorţişoara şi (după gust) cu cuişoarele. După 1-2 clo­cote turnăm peste gălbenuşuri, încet, cîte puţin, amestecînd mereu. Strecurăm într-o cratiţă şi punem pe foc să…

Read more »

Sos de rom sau coniac

15 November 2010

  Ingrediente: 1 lingură unt de frişcă 1 lingură făină 1 lămîie 3/4 pahar (mare) de vin 1 pahar zahăr pudră 2 linguri rom sau coniac 1 pahar apă   Mod de preparare: Amestecăm untul cu făină de cea mai bună calitate. Desfacem cu un pahar de apă şi lăsăm să fiarbă foarte bine. Stre­curăm,…

Read more »

Prăjitură cu marmeladă de caise

15 November 2010

Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr 1 pahar smîntînă 1 pahar unt topit 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se freacă puţin gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă smîn­tîna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie să fie călduţ, şi se amestecă. Se…

Read more »

Chifle umplute cu 2 feluri de branză

15 November 2010
Chifle umplute cu 2 feluri de branză  Ingrediente: 8 chifle mici 300 g brânză dulce de vacă 200 g brânză de burduf sau telemea de oi rasă 2 ouă 200 ml lapte puţin ulei 50 g caşcaval ras pentru decor   Mod de preparare: Amesteci brânza dulce cu brânza de burduf şi ouăle până obţii o pastă omogenă. Le tai chiflelor…

Read more »

Sarmale de gască in foi de viţă si de tei

15 November 2010

  Ingrediente: 1 piept de gâscă (aproxi­mativ 800 g) 200 g piept de pui 100 g orez 3 cepe + 3 fire ceapă verde 500 ml suc de roşii piper 3 fire pătrunjel verde 2 legături mărar 100 g kaizer afumat 2 pahare vin alb 3 linguri unt sau ulei 2 foi de dafin 1…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 9 (video)

15 November 2010

Compot de gutui

15 November 2010

Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 pahare apă 1 bucăţică scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă gutuile de coajăşi sîmburi şi se taie felii de gro­simea unui deget. Se pun în apă rece. În acest timp se fierbe zahărul cu apa şi scorţişoara. Cînd siropul este pe jumătate gata, se adaugă gutuile…

Read more »

Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş

15 November 2010
Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş  Ingrediente: 1 pui 2 cepe 1 căpăţână de usturoi boia piper sare 2 căni lapte 2 lin­guri făină 2-3 linguri smântână Pentru găluşte ai nevoie de: 2 ouă 400 g făină 3-4 linguri griş sare   Mod de preparare tocăniţă: Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti în ulei împreună cu o parte din…

Read more »

Mâncare de legume şi prune

15 November 2010
Mâncare de legume şi prune  Ingrediente: 10 prune 2 rădăcini de pătrunjel 4-5 morcovi 1 gulie mică 2-3 cartofi 1 ceapă 1 roşie 1 legătură pătrunjel 250 ml vin 100 ml ulei 1 frunză de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa, rondele morcovii, pătrunjelul si gulia le căleşti împreună câteva mirute, torni…

Read more »

Cascaval pane cu varză dulce

15 November 2010
Cascaval pane cu varză dulce  Ingrediente: 300-400 g caşcaval 2-3 ouă ulei 2-3 linguri făină 1 varză sare piper ulei de măsline mărar verde 1-2 roşii pentru decor oţet   Mod de preparare: Tai felii caşcavalul, îl dai prin făină, apoi prin ou şi le prăjeşti în ulei. Tai apoi varza fideluţă, o presari cu sare şi o frămânţi…

Read more »

Esenta de cafea

15 November 2010

  Ingrediente: 2 linguri calea prăjită şi rîşnită 1 baton cicoare 2 ceşti apă   Mod de preparare: Punem apa la fiert într-un ibric mai mare şi cînd clocoteşte, adăugăm cicoa­rea. Lăsăm să fiarba 5 minute, apoi pu­nem cafeaua şi amestecăm bine cu o linguriţă. Cînd spuma formată deasupra dispare, esenţa este gata. Acoperim ibricul…

Read more »

Retete de post:Batoane de granola

15 November 2010
Retete de post:Batoane de granola  Ingrediente: 1/3 cana ulei de cocos topit 1/4 cana ulei de masline extravirgin 1 mar potrivit, curatat de coaja si de samburi 1/2 cana sirop artar 1/3 cana sirop agave 6 curmale mari fara samburi 1 l-ta scortisoara 1 praf de sare de mare 2 cani nuca macinata 2 cani fulgi de ovaz macinate…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 20, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: