RSS

Retete culinare de Paşti #40

20 Apr

Retete de Paste:

Inghetata de nuci

15 November 2010
Inghetata de nuci  Ingrediente: îngheţata de vanilie 400 g nuci (sau alune) 100 g zahăr (pentru caramel) putină lămîie   Mod de preparare: Pregătim compoziţia ca pentru o- în­gheţată obişnuită de vanilie. O turnăm într-un castron. Punem în compoziţia fierbinte nuci caramelizate (pralinate) şi pisate. Lăsăm să se răcească, amestecînd tot timpul cu lopăţică. Apoi strecurăm compoziţia…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată

15 November 2010

Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g rom 180 g ciocolată topită 140 g unt proaspăt 2 linguri cu vîrf de pesmet fin unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se obţine o cremă se toarnă romul şi ciocolata topită (trebuie să fie…

Read more »

Cafe glace cu cicoare

15 November 2010
Cafe glace cu cicoare  Ingrediente: 150 g cafea prăjită 375 g apă 300 g zahăr 1/2 1 lapte 250 g frişcă 25 g cicoare 1 bucăţică va­nilie   Mod de preparare: Cafeaua măcinată sau pisată, împreună cu cicoarea, se pregăteşte la filtru sau se fierbe şi se strecoară printr-un tifon pus în patru. Cînd cafeaua este gata, adăugăm…

Read more »

Foaie de ştrudel

15 November 2010

Ingrediente: 500 g făină albă 2 linguri ulei 1 pahar apă călduţă sare   Mod de preparare: Se aşază pe planşetă făina cernută, în formă de cuib. La mijloc se face cu lingura un loc liber. Se pun în el uleiul, sarea şi apa călduţă, treptat, amestecînd mereu cu lingurapînă ce făina înghite tot lichidul.…

Read more »

Sos de vin

15 November 2010

  Ingrediente: 2 pahare (mari) vin roşu 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr tos 2 g scorţişoară 2-3 cuişoare   Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu zahărul.Punem la fiert vinul cu scorţişoara şi (după gust) cu cuişoarele. După 1-2 clo­cote turnăm peste gălbenuşuri, încet, cîte puţin, amestecînd mereu. Strecurăm într-o cratiţă şi punem pe foc să…

Read more »

Sos de rom sau coniac

15 November 2010

  Ingrediente: 1 lingură unt de frişcă 1 lingură făină 1 lămîie 3/4 pahar (mare) de vin 1 pahar zahăr pudră 2 linguri rom sau coniac 1 pahar apă   Mod de preparare: Amestecăm untul cu făină de cea mai bună calitate. Desfacem cu un pahar de apă şi lăsăm să fiarbă foarte bine. Stre­curăm,…

Read more »

Prăjitură cu marmeladă de caise

15 November 2010

Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr 1 pahar smîntînă 1 pahar unt topit 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se freacă puţin gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă smîn­tîna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie să fie călduţ, şi se amestecă. Se…

Read more »

Chifle umplute cu 2 feluri de branză

15 November 2010
Chifle umplute cu 2 feluri de branză  Ingrediente: 8 chifle mici 300 g brânză dulce de vacă 200 g brânză de burduf sau telemea de oi rasă 2 ouă 200 ml lapte puţin ulei 50 g caşcaval ras pentru decor   Mod de preparare: Amesteci brânza dulce cu brânza de burduf şi ouăle până obţii o pastă omogenă. Le tai chiflelor…

Read more »

Sarmale de gască in foi de viţă si de tei

15 November 2010

  Ingrediente: 1 piept de gâscă (aproxi­mativ 800 g) 200 g piept de pui 100 g orez 3 cepe + 3 fire ceapă verde 500 ml suc de roşii piper 3 fire pătrunjel verde 2 legături mărar 100 g kaizer afumat 2 pahare vin alb 3 linguri unt sau ulei 2 foi de dafin 1…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 9 (video)

15 November 2010

Compot de gutui

15 November 2010

Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 pahare apă 1 bucăţică scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă gutuile de coajăşi sîmburi şi se taie felii de gro­simea unui deget. Se pun în apă rece. În acest timp se fierbe zahărul cu apa şi scorţişoara. Cînd siropul este pe jumătate gata, se adaugă gutuile…

Read more »

Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş

15 November 2010
Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş  Ingrediente: 1 pui 2 cepe 1 căpăţână de usturoi boia piper sare 2 căni lapte 2 lin­guri făină 2-3 linguri smântână Pentru găluşte ai nevoie de: 2 ouă 400 g făină 3-4 linguri griş sare   Mod de preparare tocăniţă: Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti în ulei împreună cu o parte din…

Read more »

Mâncare de legume şi prune

15 November 2010
Mâncare de legume şi prune  Ingrediente: 10 prune 2 rădăcini de pătrunjel 4-5 morcovi 1 gulie mică 2-3 cartofi 1 ceapă 1 roşie 1 legătură pătrunjel 250 ml vin 100 ml ulei 1 frunză de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa, rondele morcovii, pătrunjelul si gulia le căleşti împreună câteva mirute, torni…

Read more »

Cascaval pane cu varză dulce

15 November 2010
Cascaval pane cu varză dulce  Ingrediente: 300-400 g caşcaval 2-3 ouă ulei 2-3 linguri făină 1 varză sare piper ulei de măsline mărar verde 1-2 roşii pentru decor oţet   Mod de preparare: Tai felii caşcavalul, îl dai prin făină, apoi prin ou şi le prăjeşti în ulei. Tai apoi varza fideluţă, o presari cu sare şi o frămânţi…

Read more »

Esenta de cafea

15 November 2010

  Ingrediente: 2 linguri calea prăjită şi rîşnită 1 baton cicoare 2 ceşti apă   Mod de preparare: Punem apa la fiert într-un ibric mai mare şi cînd clocoteşte, adăugăm cicoa­rea. Lăsăm să fiarba 5 minute, apoi pu­nem cafeaua şi amestecăm bine cu o linguriţă. Cînd spuma formată deasupra dispare, esenţa este gata. Acoperim ibricul…

Read more »

Retete de post:Batoane de granola

15 November 2010
Retete de post:Batoane de granola  Ingrediente: 1/3 cana ulei de cocos topit 1/4 cana ulei de masline extravirgin 1 mar potrivit, curatat de coaja si de samburi 1/2 cana sirop artar 1/3 cana sirop agave 6 curmale mari fara samburi 1 l-ta scortisoara 1 praf de sare de mare 2 cani nuca macinata 2 cani fulgi de ovaz macinate…

Read more »

Mazurcă cu ciocolata

15 November 2010

Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri mig­dale mărunt pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină unt   Mod de preparare: Se freacă zahărul şi gălbenuşurile bine, se pun migdalele şi ciocolata şi se amestecă apoi se adaugă treptate făina şi la urmă cele două albuşuri spumă. Se amestecă uşor.…

Read more »

Scoarţa

15 November 2010

  Ingrediente: 120 g zahăr tos 2 albuşuri 1 gălbenuş 150 g faină 100 g zahăr pudră 150 g miez de nucă măcinat   Mod de preparare: Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu zahăr tos până se-ngroaşă Apoi se adaugă gălbenuşul şi faina şi se amestecă bine. Bunicile noastre ungeau tava cu ceară…

Read more »

Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă

15 November 2010
Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă  Ingrediente: 3 linguri cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2 linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat o cana miez de nuca 1 esenta de rom   Mod de preparare: Bati untul spuma, iar separat fierbi pe foc mic apa cu zaharul cacaoua pana obtii un sirop mai gros.…

Read more »

Ciorbă mozaic cu ardei si varză

15 November 2010
Ciorbă mozaic cu ardei si varză  Ingrediente: 1 legătură de morcovi şi rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 200 g fasole fideluţă (verde şi galbenă) 1 sfeclă roşie mică 1/2 varză mică 2 ardei graşi (sau 1 ardei şi 1 gogoşar) 2 roşii mărar şi pătrunjel verde sare 1 lingură cu făină 1 lingură cu unt smântână pentru dres   Mod…

Read more »

Retete de post: Spaghete cu sos bolognese

15 November 2010
Retete de post: Spaghete cu sos bologneseIngrediente: 4-5 dovlecei mici Ingrediente sos de rosii :1/2 cana rosii uscate si inmuiate in apa timp de o ora,1 l-ta oregano,1 catel mic de usturoi,1/2 l-ta busuioc Ingrediente sos de nuca: 1 cana nuca ,2 curmale fara samburi,1 praf de piper cayenne,1/4 l-ta busuioc, 1/4 l-ta oregano,1/4 l-ta sare,1/4 l-ta piper .   Mod…

Read more »

Cum se prepara Cocktail No Problem (video)

15 November 2010
Cum se prepara Cocktail No Problem (video)  Ingrediente: 15 ml lime juice 40 ml pineapple juice 50 ml grapefruit juice 50 ml orange juice 40 ml coconut rum (Malibu) 25 ml crème de bananes Ice cubes 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 collins or tall glass…

Read more »

Mazurcă cu ciocolată şi frişcă

15 November 2010

Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri mig­dale pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină fină 400 g frişcă unt pentru formă   Mod de preparare: Se prepară în acelaşi mod ca mazurca cu ciocolată. Cînd este gata coaptă, se răstoarnă dreptunghiul şi se taie în două pe la mijloc.…

Read more »

Retete de post:Batoane de cereale I

15 November 2010
Retete de post:Batoane de cereale I  Ingrediente: 1/2 pachet smochine 4 linguri seminte susan 4 linguri hrisca 2 cani pulpa de migdale 1 cana nuci 10 curmale 4 linguri sproutein 5 mere 1/2 cana diverse fructe uscate 1 fiola esenta vanilie 2 picaturi esenta rom 5g orzo 200 g cacao   Mod de preparare: Cele listate mai sus se proceseaza…

Read more »

Retete de post:Sarmalute crude

15 November 2010

  Ingrediente: 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie) 1 bucata ceapa rosie 200 nuci 1 bucata morcov 1/4 telina medie pastarcac patrunjel radacina 1/2 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei de masline sare de mare dupa gust piper (preferabil alb)dupa gust boia dulce cimbru nucsoara   Mod de preparare: In afara de…

Read more »

Mazurcă salam

15 November 2010

Ingrediente: 400 g miere de albine 400 g ciocolată rasă 11/2 pahar nuci curăţate cacao   Mod de preparare: Se pune mierea la fiert împreună cu ciocolata rasă cînd în­cepe să fiarbă se pun nucile, amestecînd fără întrerupere şi lăsînd să fiarbă mai puţin de 5 min. Se dă jos de pe foc şi se…

Read more »

Sos de portocale

15 November 2010
Sos de portocale  Ingrediente: 2 portocale 1 pahar vin alb 150 g zahăr bucăţi 1 gălbenuşuri   Mod de preparare: Frecăm zahărul pe cojile de portocale, apoi îl pisăm bine şi îl amestecăm cu gălbenuşurile. Adăugăm vinul şi zeama de portocale, turnăm totul într-o oală şi batem bine cu telul pe foc, pînă se în­groaşe. Servim la…

Read more »

Retete de post:Biscuiti din cereale incoltite

15 November 2010
Retete de post:Biscuiti din cereale incoltiteIngrediente: 1 castron hrisca incoltita 1 castron grau incoltit 1 castron stafide hidratate 2 liguri tarate psyllium  1 lingurita scortisoara 1 lingurita nucsoara 1/4 betisor vanilie 1/4 lingurita sare 1 castron cacao 2 linguri de miere   Mod de preparare: Transformam cerealele in faina (cu rasnita sau cu robotul de bucatarie echipat cu lama in…

Read more »

Gogosi cu crema de vanilie

15 November 2010
Gogosi cu crema de vanilie  Ingrediente: 250 g făină 2 pahare apă 150 g unt 3-5 ouă putină sare  Ingrediente umplutură : 300 g frişcă, 150 g zahăr, cremă de vanilie.   Mod de preparare: Aluatul nu se în­tinde în formă de bastonaşe, ci se pune rotund, ca o nucă. Coacem gogoşile ca şi eclerul. Aluatul creşte dublu, rămînînd…

Read more »

Batoane de cereale II

15 November 2010
Batoane de cereale IIIngrediente : 1 cana nuca maruntita 1 cana nuca de cocos 1 cana orz (inmuiat de cu seara) 1 cana prune uscate 5 curmale 50 g stafide maruntite 2 linguri de seminte de in 2 linguri de seminte de floarea soarelui  zeama de la jum de lamaie   Mod de preparare: Nuca, nuca de cocos,…

Read more »

Mazurcă dospită în apă

15 November 2010

Ingrediente: 13 gălbenuşuri 1/2 pahar unt topit 1/2 pahar lapte călduţ 1 pahar zahăr pudră 25 g drojdie de bere 1 vîrf cuţit sare 1 praf de vanilie făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă drojdia cu o linguriţă de zahăr, se toarnă laptele călduţşi puţină făină, astfel încît să se obţină o…

Read more »

Retete de post:Taitei din morcov cu sos de migdale

15 November 2010
Retete de post:Taitei din morcov cu sos de migdale  Ingrediente: 1 morcov mare 3 linguri migdale crude 1 lingurita ulei de masline presat la rece 1 catel usturoi sare oregano   Mod de preparare: Morcovul se razuie cu un curatator de coaja. Migdalele se rasnesc si se amesteca cu usturoiul pisat si restul ingredientelor. Se dilueaza cu apa dupa preferinta si se toarna…

Read more »

Clătite umplute cu piure de legume

15 November 2010
Clătite umplute cu piure de legume  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g morcovi 300 g caşcaval 100 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 salată verde sare piper 50 ml ulei 3 ouă 200 g făină 1 vârf cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Pui la fiert în vase separate cartofii şi morcovii curăţaţi. După ce au fiert…

Musaca de doclecei, paste si carne

15 November 2010
Musaca de doclecei, paste si carne  Ingrediente: 1 dovlecel 2 bucăţi piept de pui 200 g paste făinoa­se 2 ouă 200 g smân­tână 1 ceapă sare piper   Mod de preparare: Treci carnea prin maşina de to­cat, condimentezi şi adaugi ceapa tăiată şi călită. Fierbi pastele în apă cu sare şi puţin ulei şi când sunt gata le treci sub…

Read more »

Crema de unt

15 November 2010
Crema de unt  Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 3 ouă  1 baton vanilie   Mod de preparare: Punem ouăle într-o cratiţă şi le ba­tem puţin. Adăugăm zahărul şi vanilia. Batem bine repede totul la foc, pînă ob­ţinem o cremă subţire. Cînd compoziţia se ţine de linguriţă (fără a clocoti) cre­ma este gata.O lăsăm să se…

Read more »

Ştrudel cu nuci

15 November 2010

Ingrediente: foaie de ştrudel ulei pentru uns forma zahăr pudră vanilat Ingrediente umplutura : 300 g nuci pisate, 3 linguri pesmet fin, 300 g zahăr pudră, 1/2 pahar ulei călduţ, vanilie.   Mod de preparare: Nucile pisate se amestecă cu zahărul, pesmetul şi vanilia. Foaia întinsă se unge bine cu ulei călduţ şi se presară…

Read more »

Chec alb

14 November 2010

Igrediente: 12 albuşuri 2 pahare zahăr 1 lămîie (zeama şi coaja rasă) 2 pahare făină 10-12 nuci curăţate şi tăiate 5-6 bucăţi rahat colorat tăiat cuburi 1 lingură stafide unt pentru formă   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul puţin cîte puţin, amestecîndu-se bine. Cînd nu se mai simt bobiţe de…

Read more »

Budincă de mălai dulce

14 November 2010

Ingrediente: 3 ceşti mălai 1 ceaşcă făină albă 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 1 sifon un vîrf de cuţit bicarbonat ulei şi făină pentru formă zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se pun într-un castron mălaiul, făina, zahărul, sarea, bicar­bonatul şi uleiul. Se amestecă cu lingura, adăugînd cîte puţin sifon.…

Read more »

Painea studentului

14 November 2010

  Ingrediente: 3 ouă 1 pahar unt topit 1/2 pahar ulei 1 pahar zahăr tos făină cît cuprinde 150 g nuci 1 pahar stafide 1pahar smochine 100 g rahat roşu şi verde 50 g migdale 1 portocală coaja rasă de la 1 lămîie un praf de vanilie 1 lingu­riţă bicarbonat de sodiu un praf de…

Read more »

Budincă de orez cu vin

14 November 2010

Ingrediente: 200 g orez 1 kg vin roşu 10 linguri zahăr 1 linguriţă scor­ţişoară 150 g unt 6 ouă 1 praf sare unt pesmet pentru formă zahăr pudră   Mod de preparare: Se fierbe orezul cu vinul şi 5 linguri de zahăr, pînă ce se îngroaşă. Se lasă să se răcească, apoi se freacă cu…

Read more »

Pîine cu lapte

14 November 2010

Ingrediente: 1 kg făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 400-500 g lapte 50 g drojdie ulei pentru formă   Mod de preparare: Într-un castronaş se freacă drojdia cu zahărul. Cînd s-a făcut ca o smîntînă se adaugă 2-3 linguri lapte călduţ, puţină făină, se amestecă bine şi se acoperă cu un…

Read more »

Taitei cu lapte

14 November 2010

  Ingrediente: taitei 1 1 lapte 1 bucăfică unt nucă mac miere de albine scor­ţişoară zahăr   Mod de preparare: Pregătim din timp tăiţei tăiaţi subţire. Punem la fiert laptele. Cînd se umflă, adăugăm tăiţeii şi îi fierbem încet. Sînt gata în 20-30 minute. După ce fierb, pu­nem tăiţeii într-o cratiţa cu o bucăţică de…

Read more »

Tort crocant

14 November 2010

  Ingrediente blat: 10 albuşuri 250 g zahăr pudră 250 g nuci 50 g migdale Ingrediente crema : 3 ouă, 150 g zahăr pudră, 1/2 baton vani­lie pisată cu zahărul, 300 g unt proaspăt, esenţă de cafea din : 10 bucăţi zahăr, 1 balon cicoare, 2 linguri cafea rîşnită, 2 ceşti apă   Mod de…

Read more »

Covrigei cu smîntînă

14 November 2010

Ingrediente: 1 pahar unt proaspăt 1 pahar smîntînă 3 ouă 1 praf de vanilie făină cît cuprinde 2-3 linguri zahăr tos   Mod de preparare: Se amestecă totul bine cu cuţitul şi se pune la rece timp de 2-3 ore. După aceea se mai amestecă o dată tot cu cuţitul şi se întinde apoi o…

Read more »

Sufleu de caise

14 November 2010

  Ingrediente: 300 g caise 300 g zahăr 6 albuşuri   Mod de preparare: Punem la foc caisele fără sîmburi, în- tr-o cratiţă cu puţină apă şi cu zahăr. Amestecăm bine de tot. Cînd sînt caisele fierte, scăzute, cu o culoare frumoasă, le dăm printr-o sită de păr. Dacă marme­lada este prea moale, o punem…

Read more »

Tort de migdale

14 November 2010
Tort de migdale  Ingrediente: 5 ouă 100 g migdale 100 g zahăr 1 lingură făină 1 lingură pesmet 1 linguriţă unt Ingrediente sirop : 2 linguri zahăr, 1 lingură apă caldă, cîteva picături de rom (coniac sau lichior de migdale amare). Ingrediente crema : o cremă cu praline , 25 g migdale.   Mod de preparare: Amestecăm…

Read more »

Mazurcă

14 November 2010

Ingrediente: 10 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar stafide albe 1 pahar stafide negre 1 pahar smochine tăiate mărunt coaja de la o portocală tăiată foarte fin 1 praf de vanilie 1 pahar migdale tăiate unt   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă făina ameste­cîndu-se bine, apoi fructele…

Read more »

Supa de urzici crude

14 November 2010
Supa de urzici crudeO reteta simpla de supa de urzici crude din: urzici, marar, ulei, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 50 gr urzici tinere 2 fire marar 1 lingura ulei presat la rece 1 lingura suc de lamaie sare     Mod de preparare: Urzicile le-am cantarit inainte sa le spal pt ca ude isi dubleaza greutatea.…

Read more »

Supa de rosii cu avocado

14 November 2010
Supa de rosii cu avocadoO reteta simpla de supa de rosii cu avocado din: avocado, rosii, foi de ceapa, ardei rosu, ardei galben, dovlecel, marar si sare. Ingrediente : 1 avocado 4 rosii bine coapte 2 fire sau foi de ceapa 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 dovlecel marar pentru ornament sare   Mod de preparare: Toate se…

Read more »

Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval

14 November 2010
Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval  Ingrediente: 400 g paste (melcişori, scoici) 3 câmaţi 250 g caşcaval 3 ouă 200 g smântână sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le răstomi într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Tai câmaţii bucăţele, dai…

Read more »

Salată de mazăre cu sos de maioneză cu smantană

14 November 2010
Salată de mazăre cu sos de maioneză cu smantanăO reteta simpla de salata de mazare cu sos de maioneza cu smantana din: mazare, oua, ulei, mustar, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 300 g mazăre 2 ouă ulei 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 1/2 linguriţă zahăr pudră sare   Mod de preparare: Cureţi mazărea, o speli şi o fierbi în apă fierbinte…

Read more »

Bors rece de varza

14 November 2010
Bors rece de varzaO reteta simpla de bors rece de varza din: frunze de varza, telina, ardei, morcov, patrunjel, telina, bors, apa si sare. Ingrediente: 2 frunze varza 1/2 telina mica 1 ardei mic 1 morcov mic patrunjel telina frunze 2 cani bors crud 1-2 cani apa sare Mod de preparare: Legumele se taie mici sau se dau…

Read more »

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

14 November 2010
Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat  Ingrediente: 300 g macaroane 250 g branza dulce de vaci 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 oua 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi macaroanele in apa cu sare, apoi le scurgi bine si le treci sub un jet de apa rece. Pasezi branza dulce,…

Read more »

Uscăţele

14 November 2010

Ingrediente: 100 g zahăr pudră 200 g unt 300 g făină 24 boabe de vişine din dulceaţă vanilie   Mod de preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul şi vanilia. Se amestecă bine cu făină. Se face un sul,se taie în 24 de bucăţi egale şi se formează perişoare. La mijlocul lor se face o…

Read more »

Prăjitură din brînză de vacă şi nuci

14 November 2010

Ingrediente: 400 g brînză de vacă 4 ouă 3/4 pahar zahăr 200 g nuci pisate 100 g stafide 150 g unt vanilie sau rom grăsime şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se trece brînza prin maşina de tocat. Se freacă zahărul cu untul, adăugînd pe rînd ouăle, apoi brînza, nucile, stafidele, vanilia sau…

Read more »

Salata de sfecla rosie si mar

14 November 2010

  Ingrediente: 1 sfecla rosie mai mica 1 mar 1 morcov 3 ridichii mici sau ridichie neagra(e mai iute) sare piper zeama de lamaie sau otet de mere   Mod de preparare: Dati prin razatoare si condimentati dupa plac e buna si plina de vitamine.   Pofta buna!

Read more »

Crema de cafea

14 November 2010

  Ingrediente: 50 g calea 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pahar smantana subţire 5 foi gelatină 375 g frişcă   Mod de preparare: Prăjim cafea crudă, o punem într-un castron şi fără să se răcească, turnăm deasupra smîntînă fierbinte, clocotită, A- coperim bine cu un capac şi lăsăm să se răcească. Cînd smîntînă a…

Read more »

Sos tahini

14 November 2010

  Ingrediente: 4 linguri de susan 2 lingurite ulei de masline presat la rece 1/2 lamaie sare 1/2 ceasca de apa Mod de preparare: Susanul se macina in rasnita de cafea sau se pune in blender cu apa. Se acreste si sareaza dupa gust. Apa puneti in functie de cat de diluat il vreti. Optional…

Read more »

Uscăţele-sahele

14 November 2010

Ingrediente: 3 ouă 2 linguri zahăr 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri vodcă, rom sau rachiu) 1 praf de sare 5 linguri ulei vanilie sau coajă de lămîie rasă făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, adăugînd cîte puţin zahăr. Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul, amestecînd mereu, apoi cîte…

Read more »

Supa-crema de spanac si avocado

14 November 2010
Supa-crema de spanac si avocado  Ingrediente: 1/2 avocado bine copt 4 cani spanac spalat bine 2 cani castravete feliat 1 cana zucchini 1dovlecel feliat 1 cana rosii taiate cubulete 1 tulpina de telina 1 catel usturoi 1 ceapa verde 1 lg zeama lamaie 1 legatura patrunjel proaspat 1 lingurita de orez  sare dupa gust apa cat cuprinde, pt a…

Read more »

Sos de usturoi din dovlecei si caju

14 November 2010

O reteta de sos de usturoi din dovlecei si caju din: dovlecel, caju, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata dovlecel (daca vrei un sos perfect alb, indeparteaza-i coaja) 2-3 linguri de caju 2-3 catei usturoi ulei de masline 1-2 linguri suc lamaie sare (sau sos de soia) piper…

Read more »

Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană

14 November 2010
Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană  Ingrediente: 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr pudră 5 ouă 300 g bis­cuiţi simpli 300 g nucă 1 foaie de napolitană   Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 200 g zahăr pudră, încorporezi apoi pe rând gălbenuşurile, bis­cuiţii zdrobiţi şi nucile prăjite şi mărunţite. Frămânţi compoziţia până se…

Read more »

Sufleu de albus cu dulceata de visine

14 November 2010

  Ingrediente: 4 albuşuri 1 pahar zahăr 2 linguri dulceaţă de vişine 10 nuci miere de albine sau sirop   Mod de preparare: Batem albuşurile spumă şi, pe rînd, le amestecăm cu zahărul şi cu dulceaţa, luînd cu lopăţică sau cu lingura de sus în jos. Cînd compoziţia este destul dş bătută, înfigem lingura în…

Read more »

Biscuiti cu iaurt

14 November 2010

  Ingrediente: 1 pahar iaurt (sau lapte bătut) 2 linguri ulei 1 lingură zahăr un vîrf de cutit bicarbonat făină cît cuprinde   Mod de preparare: Punem totul într-un castron, amestecăm şi facem un aluat. Cînd este gata .aluatul, îl presărăm cu făină pe amîndouă părţile şi întindem o foaie groasă pe care o tă­iem…

Read more »

Tartă cu brânză de vaci

14 November 2010
Tartă cu brânză de vaci  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1/2 plic praf ce copt sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 4 linguri zahăr 2 linguri făină 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare şi tot zahărul, apoi…

Read more »

Saleuri Raw

14 November 2010
Saleuri RawIngrediente: 250g hrisca hidratata o ora (sau hidratata o ora si incoltita peste noapte) 200g nuci 50g nuci braziliene  3 linguri fulgi de drojdie chimen macinat 1 lingura sare   Mod de preparare: Pui toate ingredientele in blender cu apa cat sa se-nvarta masinaria si procesezi pana ce obti un aluat cremos. Intinzi aluatul pe…

Sos de usturoi cu caju

14 November 2010
Sos de usturoi cu cajuO reteta de sos de usturoi cu caju din: caju, usturoi, suc de lamaie, sos de soia, sare si apa. Ingrediente: caju 200g hidratat peste noapte (minim 3 ore ) 2-3 catei usturoi 1/2 – 1 suc de lamaie 1-2 linguri sos de soia sare apa   Mod de preparare: Caju-ul se clateste bine si…

Read more »

Salata de primavara 1

13 November 2010

O reteta de salata de primavara din: spanac, salata, loboda, avocado, castravete, ridichi, rosie, ceapa verde, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 mana frunze spanac 1 salata 1 mana frunze de loboda rosie sau verde 1 avocado cateva frunze tinere papadie 1 castravete mic 1 legatura ridichi 1 rosie 3 cepe verzi 1/2 zeama…

Read more »

Sufleu cu lapte

13 November 2010

Ingrediente: 300 g lapte 100 g zahăr 40 g făină de cartofi 30 g unt 4 ouă un vîrf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul cînd fierbe laptele se adaugă făina de cartofi amestecată cu puţin lapte rece în alt vas. Se lasă să clocotească totul timp…

Read more »

Sufleu japonez

13 November 2010

Ingrediente: 200 g unt 100 g ciocolată sau cacao 200 g zahăr pudră 1 lin­gură făină 4 ouă unt şi făină pentri formă   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul ca o cremăşi cu gălbenuşurile adăugate unul cîte unul. Se adaugă apoi ciocolata sau cacaua, făina, iar după ce se amestecă, şi spuma…

Read more »

Pişcoturi cu chimen şi nuci

13 November 2010

Ingrediente: 250 g făină 2 ouă 130 g zahăr 1 linguriţă untură 1 lingu­riţă bicarbonat 20 nuci curăţate şi pisate 1 linguriţă chimen unt pentru formă   Mod de preparare: Se amestecă împreună ouăle cu zahărul, apoi se adaugă untura, nucile, bicarbonatul, chimenul şi la urmă făina. Se frămîntă bine. Se întind cu vergeaua două…

Read more »

Orez cu caise

13 November 2010

  Ingrediente: orez lapte 10 caise 100-150 g zahăr 2 al­buşuri 1 gălbenuş   Mod de preparare: Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem cratita de la foc şi pu­nem un gălbenuş bătut. Cum se răceşte orezul, îl punem într-un vas rezistent la foc. Tăiem caisele în, două, le presărăm cu zahăr şi…

Read more »

Paine deliciu II

13 November 2010

  Ingrediente: 2 cani grau incoltit o zi 4 caise proaspete sau uscate 2 rotunduri de ananas uscat 2-4 linguri miere lichida 1/2 cana migdale 1 lg vanilie 1 lg coaja de lamaie sau portocala   Mod de preparare: Se proceseaza in robot si la deshidratat cu ea pentru 1 ora sau 2, sau se…

Read more »

Supa-crema din frunze de ridichi

13 November 2010
Supa-crema din frunze de ridichi  Ingrediente: frunzele de la 2 legaturi de ridichi 2 cartofi potriviti 1 ceapa rosie potrivita 1,5 litri apa sare   2 lg ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Frunzele de ridichi se spala bine si se scutura de apa. Cartofii se curata, la fel si ceapa si se taie cuburi potrivite. Se pun…

Read more »

Ciuperci marinate cu oregano

13 November 2010
Ciuperci marinate cu oregano  Ingrediente: 160 g ciuperci champignon 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita sare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei presat la rece juma cana de apa piper patrunjel uscat  oregano   Mod de preparare: Am amestecat toate ingredientele si am turnat peste ciupercute, le-am tinut peste noapte in frigider intr-o caserola, merge foarte…

Read more »

Budincă de smîntînă I

13 November 2010

Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 4 linguri făină 2 pahare smîntînă vanilie un praf de sare coaja rasă de lămîie unt şi pesmet pentru formă sos de vin sau şodou de ciocolată   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă făina şi apoi smîntîna. Se amestecă bine şi se…

Read more »

Chec economic

13 November 2010

Ingrediente: 125 g unt proaspăt 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină vanilie sau coajă de lămîie 1 praf de copt unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul şi 4 gălbenuşuri care se pun unul cîte unul, se adaugă un ou întreg, vanilia şi praful de copt.…

Read more »

Sos de spanac si usturoi

13 November 2010
Sos de spanac si usturoi  Ingrediente: spanac proaspat o lingura ulei de masline presat la rece usturoi sare piper   Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie amesteca toate ingredientele. Daca este nevoie adauga putina apa. Folositi acest sos peste salata sau pastele crude ori la  lasagna.   Pofta buna!

Read more »

Supa-crema de avocado si rucola

13 November 2010
Supa-crema de avocado si rucola  Ingrediente: 150 gr avocado 15 gr rucola 150 gr rosii 1 catel de usturoi 1 fir ceapa verde sare piper verde  2-3 fire marar suc de lamaie Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender cu o cana de apa si mixati bine. Puteti decora cu felii de lamaie deshidratate. Serviti imediat pt ca…

Read more »

Clatite cu fructe

13 November 2010

  Ingrediente: 3 linguri făinâ 2 ouă puţin lapte 500 g fructe un praf de sare   Mod de preparare: Batem bine toate produsele la un loc şi facem un aluat mai grosuţ. Dacă nu avem lapte, putem pune smîntînă şi pu­ţină apă. Luăm orice fel de fructe, caise, prune sau pere, nu prea moi,…

Read more »

Hamburger patrat

13 November 2010

  Ingrediente: 1 cana migdale sau nuci macinate cateva fire de ceapa verde 1 lingura ulei masline 1/2 lg condimente de carnati sau mici sare dupa gust   Mod de preparare: Totul se amesteca si se mai adauga dupa gust condimentele preferate sau alte ingrediente crude. Se deshidrateaza pentru 5-9h, pana ajunge la consistenta dorita.…

Read more »

Gogoşi cu cremă

13 November 2010

Ingrediente: 623 200 g apă 75 g unt proaspăt 2 linguriţe zahăr 125 g făină 3 ouă sare grăsime pentru formă cremă de vanilie frişcă   Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă se pune făina în ploaie, amestecînd nîncetat pînă se observă că aluatul…

Read more »

Gazpacho

13 November 2010
GazpachoIngrediente: 2-3 rosii 1/4 telina mica un castravete mic 1 ardei capia 1/2 ceapa mica 1 catel usturoi sare piper busuioc   Mod de preparare: Telina, castravetele, usturoul, ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pun in blender. Rosia se cresteaza cu cutitul  in partea opusa cotorului si se da pe razatoarea mare .…

Read more »

Aluat la minut

13 November 2010

  Ingrediente: 200 g făină 200 g unt lămîie 150 g apă pu­tină sare   Mod de preparare: Punem făina pe masă într-o cameră rece. Facem o adîncitură, adăugăm unt moale, sare, zeamă de lămîie, apă rece şi frămîntăm repede, nu prea mult. Cînd este frămîntat aluatul, îl adunăm, îl pre­sărăm cu făină şi îl…

Read more »

Bors rece de spanac

13 November 2010
Bors rece de spanacIngrediente: 1 morcov 1/4 radacina telina 15-20 frunze spanac 2-3 cani bors 1/2 legatura patrunjel frunze 3-4 fire leustean frunze sare   Mod de preparare: Se toaca toate marunt, morcovul si telina se dau pe razatoarea mica. Se pune bors si apa in functie de cat de acru se doreste. Se lasa sa stea 15-20…

Read more »

Chiftele fara foc delicioase

13 November 2010
Chiftele fara foc delicioase  Ingrediente: 1 conopida mica zeama de lamaie 2 linguri ulei 4 linguri fulgi drojdie sare dupa gust 1 cana nuca macinata sau migdale   Mod de preparare:  Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la pliculete pentru cresterea fainii. Sunt chiar  fulgi, precum cei de cartofi, facuti print-o alta modalitate si cu…

Read more »

Legume asortate 1

13 November 2010
Legume asortate 1  Ingrediente: 2 rosii 1 cub mic de ginger (ghimbir) 2 cuburi telina suc de la jumatate lamaie mica 1 cana de ciuperci 1 catel usturoi 1 lg condimente asortate 1 lg busuioc    Mod de preparare: Toate se amesteca in robot si se pot consuma pe felii de paine, foi salata impreuna cu felii…

Read more »

Aluat de friganele

13 November 2010
Aluat de friganele  Ingrediente: 200 g făină 2 linguri unt 1 bucăţică de drojdie putină coajă de lămîie un praf de sare apă (cît cuprinde aluatul)   Mod de preparare: Turnăm făina pe masă, facem o adîn- citură în care punem drojdia muiată cu  puţină apă caldă, unt proaspăt, sare, coa­jă de lămîie şi apă,amestecăm. Din acest…

Read more »

Frigarui de legume si ananas

13 November 2010
Frigarui de legume si ananas  Ingrediente: 10-12 brocolii buchetele 10-12 palarii ciuperci 1 bucata morcov mare 1 fir praz 2-3 tulpini telina 1/2-1 bucata ardei rosu 10 buchetele  conopida 1/4 ananas mare 1 bucata dovlecel   Mod de preparare: Dupa ce-am transformat legumele in cuburi sau buchete maricele si le-am asezat in castron, le lasam putin sa tremure de…

Read more »

Paine de seminte

13 November 2010

  Ingrediente: jum cana de faina de in jum cana de faina de seminte de floarea soarelui 1 cana orz 1 lg sare  patrunjel 10 lg apa putin praf de usturoi   Mod de preparare: Semintele maruntite in blender sau rasnita de cafea Se amesteca toate in robot pana la omogenizare. Se pune aluatul pe…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 7 (video)

13 November 2010

Bors rece de sfecla si dovlecei

13 November 2010
Bors rece de sfecla si dovlecei  Ingrediente: 350 gr varza rosie 200 gr sfecla 100 gr telina 100 gr morcovi 250 gr dovlecei 1 litru bors sare    Mod de preparare: Dati legumele pe razatoare, adaugati sare si bors dupa gust. Diluati cu 0.5 litri apa sau mai mult. Puteti pune si patrunjel tocat.   Pofta buna!

Read more »

Sos de seminte de floarea soarelui

13 November 2010

  Ingrediente: seminte de floarea-soarelui suc de lamaie dupa gust usturoi sare boia iute oregano   Mod de preparare:  Tine semintele in apa 8 ore si apoi clateste-le cu apa rece. Intr-un robot de bucatarie amesteca ingredientele pana se fac pasta. Adauga apa pana ajungi la consistenta dorita. Folositi acest sos peste salata sau pastele.…

Read more »

Supă de peşte (cod)

13 November 2010

  Ingrediente: 300 g cod 4-5 car­tofi 2 cepe 2 linguri unt 500 ml suc de roşii 1 l apă cimbru 1-2 căţei usturoi sucul de !a o portocală pătrunjel tocat   Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe şi ceapa mărunt, le pui într-o oală mare, le căleşti în unt câteva minute, adaugi, apa, peştele,…

Read more »

Papanaşi cu dovlecei

13 November 2010

  Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2 linguriţe rase de făină sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, li presari cu sare şi îi laşi într-o strecurătoare să se scurgă zeama. îi presezi apoi bine şi adaugi brânza fărâmiţată, ouă,…

Read more »

Caise in aluat

13 November 2010
Caise in aluat  Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva picături de rom l/2 lingură unt sau un­tură   Mod de preparare: Alegem caise frumoase, nu pjea coap­te. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr pisat. Le stropim cu cîteva picături de rom.…

Read more »

Biscuiti din seminte si legume

13 November 2010

Ingrediente : 1 cana seminte de floarea soarelui 1 cana nuci braziliene 1 cana migdale 1 rosie mare 1 cana ardei rosu taiat cubulete 1/4 cana seminte de in zdrobite 1 praf curcuma (turmeric) sau boia de ardei sare 1 lg fulgi de drojdie Mod de preparare: Primele trei ingrediente se pun in apa multa…

Read more »

Salata cu avocado

13 November 2010
Salata cu avocadoIngrediente: 1 rosie 1/2 ardel gras cateva buchetele de conopida 1/2 de ceapa mica 1 avocado(nu trebuie sa fie foarte copt) ardel iute sare  piper otet de mere putin ulei de floarea soarelui presat la rece   Mod de preparare: Taiem toate ingredientele marunt, avocado-ul il frecam cu furculita cu putina sare daca putem daca…

Read more »

Salată de roşii cu mazăre nouă

13 November 2010
Salată de roşii cu mazăre nouăIngrediente: 400 gr roşii 50 gr mazăre nouă 20 gr ceapă verde (2 fire) 5 gr mărar (4-5 fire) 1 lingură ulei presat la rece 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Tocaţi roşiile mărunt, la fel ceapa şi mărarul. Amestecaţi toate ingredientele şi condimentaţi.   Pofta buna!

Salată din carne de pasare cu legume

13 November 2010
Salată din carne de pasare cu legume  Ingrediente: 1 piept de pasăre 1 albuş 1 morcov mic 1/2 cartof 1/2 rădăcnă de pătrunjel 1/2 ţelină sare 4 fire de pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi legumele, le fierbi în apă cu sare, apoi t le scurgi şi le treci împreuna cu cu carnea tocata prin maşina de tocat. Adaugi albuşul,…

Read more »

Orez de legume cu legume

13 November 2010
Orez de legume cu legume  Ingrediente: 1 conopida ulei de masline  (5-6 linguri) ceapa rosie 1/2 ceapa medie 1/2-1 lamaie seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8 ore  2-3 linguri canepa, seminte decorticate patrunjel o mare legatura sare dupa gust orez   Mod de preparare: Se insfaca leguma cea alba de inocenta; conopida, am vrut sa spun. Se…

Read more »

Pesmeţi cu lămîie

13 November 2010

Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 300 g făină 1 praf vanilie sau puţină coajă de lămîie zeama de la o lămîie 1 albuş de ou 2-3 lin­guri nuci pisate   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pînă ce se face ca o spumă, se adaugă zeama de la o lămîie,…

Read more »

Clătite cu cremă de banane

13 November 2010
Clătite cu cremă de banane  Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 lin­guriţe zahăr 1 cană făină ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră Mod preparare clătite: Baţi ouăle cu zahărul şi puţină sare, adaugi sifonul, făina în ploaie şi amesteci până obţii o compoziţie ca o smântână subţire. Prăjeşti…

Read more »

Mere cu frisca

13 November 2010
Mere cu frisca  Ingrediente: 5 mere 3 linguri zahăr l/2linguriţă peltea 1 ceaşcă frişcă   Mod de preparare: Alegem mere potrivite. Le curăţăm şi le scoatem seminţele. Le punem să fiarbă întregi cu zahărul şi cu un pahar de apă. Le lăsăm să fiarbă încet, pînă ce se for­mează un sirop bine legat. Apoi le luăm de…

Read more »

Sos de rosii in stil italian

13 November 2010
Sos de rosii in stil italian  Ingrediente: 4 rosii coapte 1-2 rosii uscate la soare (hidratate 30 min) 2 linguri ulei masline presat la rece 2-3 catei de usturoi sare piper oregano maghiran cimbru   Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un aparat de bucatarie. Daca este nevoie adaugati si apa in care au stat rosiile. Folositi acest sos peste…

Read more »

Aluat frantuzesc

13 November 2010

  Ingrediente: 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare   Mod de preparare: Lucrăm la rece. Alegem făină de ca­litate superioară, bine uscată. O cernem pe masa de aluat. Facem la mi loc o adîn­citură în care turnăm, încet, un pahar de apă, adăugăm sare. Luăm un cuţit şi amestecăm atent făina…

Read more »

Conopidă cu sos de roşii

13 November 2010
Conopidă cu sos de roşii  Ingrediente: 1 conopidă 1 cană de suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri de unt sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi in apa cu sare. Cand este fiartă o scurgi, o sărezi şi o pui într-o cratiţă unsă cu unt. Torni…

Read more »

Pesmeţi cu smîntîna

13 November 2010

Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bi­carbonat 1 pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi, se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine. Se pune făina şi se frămîntă cu mîna…

Read more »

Legume marinate cu maioneza de mustar

13 November 2010
Legume marinate cu maioneza de mustar  Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina tulpina sau frunzele de telina   Ingrediente marinata: apa 1/2 castronas ,otet de mere 1/2 , ulei de masline 1-2 linguri ,foi de dafin 3-4 frunze uscate, sare,1 lingurita coriandru boabe,1…

Read more »

Painici graham din seminte de floarea soarelui

13 November 2010
Painici graham din seminte de floarea soareluiIngrediente: 200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie  2-3 linguri sare   Mod de preparare:  Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le blenduim…

Read more »

Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara

13 November 2010
Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara  Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 radacina telina 1 morcov 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 linguri leustean uscat putin chimen macinat 1 lingurita boia de ardei dulce 500 ml bors 1 lingura ulei de masline sare apa pana se umple vasul   Mod de preparare: Radacinoasele se toaca marunt…

Read more »

Vinete umplute cu ceapă

13 November 2010
Vinete umplute cu ceapă  Ingrediente: 4 vinete lunguieţe 2 cepe 1 legătură pătrunjel şi mărar verde 2 roşii piper sare 4-5 linguri ulei  Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în două pe lungime şi le scoţi miezul. Toci ceapa, o căleşti în 3-4 linguri ulei, o amesteci apoi cu miezul de vinete tocat şi pui sare şi…

Read more »

Paine deliciu I

13 November 2010
Paine deliciu I  Ingrediente: 2 cani migdale inmuiate peste noapte 1 cana seminte crude floarea soarelui 1 cana faina in 2 morcovi 1 mar 1 cana stafide 5 curmale inmuiate in 1/2 cana apa 1 lg scortisoara   Mod de preparare: Faina de in se face in rasnita cu usurinta. Ingredientele uscate se pun in robot prima…

Read more »

Chifteluţe de pui în sos de ardei

13 November 2010
Chifteluţe de pui în sos de ardei  Ingrediente chifteluţe:  500 g carne de pui 2 cepe 1 felie de pâine 1 ou sare 2 lin­guri ulei 2 linguri făină 200 g orez 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente sos: 1 ardei gras roşu 1 linguriţă bulion 1 şi 1/2 linguri ulei 2 cepe 450 ml apă sare   Mod preparare chifteluţe: Treci…

Read more »

Sos de castraveti

13 November 2010
Sos de castraveti  Ingrediente: 1 castravete o lingurita ulei de masline presat la rece coaja de lime rasa 2-3 frunze de menta poaspata sau uscata piper sare Mod de preparare: Castravetele se curata de coaja, se da pe razatoare si se amesteca cu putina sare. Se lasa sa stea 30 minute dupa care se scurge de zeama…

Read more »

Jeleu din smîntînă

13 November 2010

  Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie 1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută   Mod de preparare: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca să…

Read more »

Pesmeciori din albuş

13 November 2010

Ingrediente: 70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă 3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd uşor. Se toarnă compoziţia…

Read more »

Maioneza de avocado

13 November 2010
Maioneza de avocado  Ingrediente: 1 avocado bine copt zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita rasa mustar sare ulei de floarea soarelui presat la rece   Mod de preparare: Avocado se scobeste de miez, se paseaza la robot pana rezulta o pasta omogena. Se adauga apoi zeama de lamaie, sarea si mustarul si se mixeaza. La urma…

Read more »

Pituci de conopidă

13 November 2010
Pituci de conopidă  Ingrediente: 1 kg conopidă 150 g unt 100 g făină 250 ml lapte 4 ouă 250 g smântână 150 g caşcaval sare   Mod de preparare: Cureţi conopida şi o laşi într-un vas cu apă pentru 30 de minute, apoi o pui la fiert in apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o…

Read more »

Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon

13 November 2010
Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 roşii 10 masline 1 legatura patrunjel putin tarhon 2 linguri mustar   Mod de preparare: Fierbi cartofii, ii cureti, ii tai rondele si ii amesteci cu ceapa, doua rosii taiate felii, verdeata tocata si mustarul. Asezi totul intr-o salatiera si garnisesti cu frunze de salata, felii din rosia ramasa…

Read more »

Pesto de rucola

13 November 2010
Pesto de rucola  Ingrediente: 100-150 g rucola proaspata  100 g seminte de pin,nuca,alune de padure crude 2 catei de usturoi 4-5 lg fulgi de drojdie sare dupa gust ulei extra virgin de masline   Mod de preparare: Rucola se spala sub jet de apa rece, se scurge si se lasa la uscat pe un servet de hartie,…

Read more »

Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană

13 November 2010
Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană  Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g cartofi 2 cepe mari 2 morcovi potriviţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel smântână (cine vrea o poate înlocui cu maioneză)   Mod de preparare: Fasolea o cureţi, o tai în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi morcovii,…

Read more »

Supă de perişoare de branză

13 November 2010
Supă de perişoare de branză  Ingrediente: 150 g brânză de vaci 2 linguri griş 1 ou 2 linguri unt 200 g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşul cu 1 lingură de unt, adaugi pe rând mărarul tocat, sarea, brânza de vaci şi grisul. La sfârşit încorporezi albuşul bătut…

Read more »

Aluat de placinta

13 November 2010

  Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 lin­guriţă ulei un praf de sare unt sau untură pentru uns formele   Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o parte pentru presărat. Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul şi sarea. Pre­parăm…

Read more »

Macaroane cu nuci si zahar

13 November 2010
Macaroane cu nuci si zahar  Ingrediente: 500 g macaroane 150-200 g zahăr 200 g nuci (miez) 100 g unt    Mod de preparare: Fierbem macaroanele. Le strecurăm, le punem într-un vas rezistent la foc, aşe- zîndu-le astfel ; un rînd de macaroane, un rînd de nuci date prin maşină şi zahăr pisat etc. La sfîrşit nuci şi za­hăr. Cu…

Read more »

Paine raw

13 November 2010

  Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la rece apa cat cuprinde   Mod de preparare: Am pus toate ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un aluat…

Read more »

Painici graham din migdale

13 November 2010
Painici graham din migdaleIngrediente: 200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2 linguri sare   Mod de preparare: Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem fibrele chisalita din doua ratiuni:  le…

Read more »

Tort de albus

13 November 2010

  Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă   Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, pu­nem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe tavă…

Read more »

Dressing pentru salate

13 November 2010
Dressing pentru salate  Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2 catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate  celelalte ingrediente. Tahini este de fapt…

Read more »

Chec englezesc

13 November 2010

Ingrediente: 400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2 pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie vanilie grăsime şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă…

Read more »

Cornet cu frişcă sau cremă

13 November 2010

Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns.   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi…

Read more »

Salata de peste cu granule de soia

12 November 2010

  Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1 ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Pestele se fierbe cu o frunza de dafin, 2 felii de lamaie,2 linguride otet, sare si 200ml apa 12 minute la foc slab.…

Crema de branza cu spanac

12 November 2010
Crema de branza cu spanac  Ingrediente: 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece 1/2 cana apa sare de mare 1 lg zeama de lamaie 3 cani spanac proaspat 2-3 catei usturoi  ierburi aromate   Mod de preparare: Primele patru ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o pasta omogena,…

Read more »

Aluat fara drojdie

12 November 2010

  Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi găl­benuşurile. Adăugăm apă rece şi ames­tecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşu­rile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu…

Read more »

Sufleu de mere

12 November 2010

Ingrediente: 6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată   Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită. Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de piatrăşi se ţine la cuptor…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)

12 November 2010
Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)  Ingrediente: 1 tsp caster sugar 30 ml lemon juice 2 tsp water 75 ml dark or light rum 1 maraschino cherry 1 lemon slice ice cubes 1 shot measure 1 barspoon or stirrer 1 highball glass 1 chopping board 1 knife 1 straw   Cum se prepara Cocktail Rum Fix

Read more »

Carne de curcan cu conopida sau brocoli

12 November 2010
Carne de curcan cu conopida sau brocoli  Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica   Mod de preparare: Se desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa, laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute. Buchetelele…

Read more »

Trufe de cafea

12 November 2010

Ingrediente: 1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de cafea naturală ciocolată granulată sau cacao   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul pînă ce se face ca o cremă, adăugînd cîte un pic de esenţă de cafea rece şi bine strecu­rată. Separat se freacă untul pînă…

Read more »

Pateu de masline

12 November 2010
Pateu de masline  Ingrediente: o cana masline fara samburi un avocado 1 lg otet de mere/zeama de lamaie 1 catel usturoi un sf de ceapa tocata   Mod de preparare: Punem toate in robotul de bucatarie si blend pana devine ca o crema. Delicios, merge de minune cu paine, ardei, castraveti cu ce mai doriti.   Pofta…

Read more »

Caise si mere in albus

12 November 2010
Caise si mere in albus  Ingrediente: 8 caise 500 g mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri   Mod de preparare: Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru compot. Le punem într-o crăticioară cu puţină apă şi cu o lingu­riţă de zahăr şi le aşezăm pe plită. Cînd merele au fiert pe jumătate, adăugăm caisele tăiate…

Read more »

Ciorbă de dovlecel cu lapte acru

12 November 2010
Ciorbă de dovlecel cu lapte acru  Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 1 roşie 50 ml ulei 2 l lapte acru sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de seminţe şi coajă şi-l tai cubuleţe de 3/3 cm. Intr-o oală căleşti ceapa în ulei, stingi cu 1 l de apă şi potriveşti de sare, iar când clocoteşte…

Read more »

Gogosi (Chafele)

12 November 2010

  Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă (cit cuprinde compoziţia) ulei pen­tru prăjit   Mod de preparare: După ce amestecăm bine produsele, lă­săm aluatul să crească. Cînd a crescut, îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie şi cu o lin­guriţă luăm bucăţele de…

Read more »

Crema de branza cu ardei

12 November 2010
Crema de branza cu ardei  Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1lingura seminte de susan 2  zeama de lamaie   Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta o crema omogena.…

Read more »

Chisel de fructe

12 November 2010

  Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de cartofi   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pi­săm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon. Luăm un pahar din zeama…

Read more »

Pesmeţi englezeşti

12 November 2010

Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit de…

Read more »

Aluat cu drojdie

12 November 2010

  Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem în­tr-o oală. jumătate din întreaga canti­tate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar.…

Read more »

Crema de branza din caju

12 November 2010

  Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare  1-2 curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de miere   Mod de preparare: Caju  se ia frumusel si se clateste sumar, se pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple castronul. I se ureaza noapte…

Read more »

Supă de conopidă cu roşii

12 November 2010
Supă de conopidă cu roşii  Ingrediente: 1 conopidă 6 roşii 1 ceapă 1 morcov 1 legătră pătrunjel 2 ardei graşi 2 cartofi 50 ml ulei sare 3 l apă   Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi pen­tru 30 de minute în apă cu sare. Cureţi morcovul, pătrunjelul, ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoarea mare, iar pe celelalte…

Read more »

Pesmeţi albi cu migdale

12 November 2010

Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate   Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia şi gălbenuşurile răscoapte date…

Read more »

Vinete umplute cu pesmet si roşii

12 November 2010
Vinete umplute cu pesmet si roşii  Speli 4 vinete, le tai în două pe lungime, le dai într-un clocot. Le scoţi şi le laşi să se scurgă. Cu o linguriţă le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Toci miezul de vinete, îl amesteci cu 4-5 linguri de pesmet, 1 ou, 1 roşie tocată, câteva fire de pătrunjel, usturoi tocat şi…

Read more »

Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor

12 November 2010
Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor  Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smântână 2 linguri unt sare după gust   Mod de preparare: Rupi codiţele păstăilor, speli fasolea şi o fierbi în apă clocotită şi sărată. O scurgi apoi de zeamă şi o aşezi într-o cratiţă unsă cu unt topit. Baţi ouăle cu smântână…

Read more »

Găluşte din cartofi şi gris cu vişine

12 November 2010
Găluşte din cartofi şi gris cu vişine  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 350 g făină 1 ouă 3 linguri griş 150 g unt sau margarina 400 g vişine fără sâmburi 2 linguri zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, cureţi cât sunt calzi şi îi dai prin maşina de tocat. Amesteci apoi pasta de…

Read more »

Legume prajite in stil costarican

12 November 2010

  Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1 vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci mari, curatate si taiate in jumate 125 ml sos de soia 125 ml apa Mod de preparare:  Se amesteca toate legumele. Se amesteca sosul de soia si apa. Se…

Read more »

Salata Nicosia

12 November 2010

  Ingrediente: 1 ou rosii dupa gust ardei grasi salata 1/2 ceapa alba mica 40g de ton in suc propriu 1 felie cascaval 1/2 catel usturoi 1 lingura otet sare piper 2 linguri ulei de masline 3 masline negre 4 frunze busuioc   Mod de preparare: Oul se fierbe tare, se taie in sferturi. Legumele…

Read more »

Caise cu frisca

12 November 2010
Caise cu friscaIngrediente: 10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă   Mod de preparare: Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte. Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să dea un clocot. Cînd…

Read more »

Spaghete cu fasole verde si sunca

12 November 2010

  Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1 usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2 linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba   Mod de preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si se taie tecile jumatati.Fasolea uscata…

Read more »

Cremă de lapte cu ciocolată

12 November 2010

  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de sare   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. După ce dă un clo­cot, se acoperăşi se ţine pe marginea maşinii. Se bat spumă ouăle…

Read more »

Pesmeciori pentru ceai

12 November 2010

Ingrediente: 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă bine, apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou. Se…

Read more »

Placinta cu ciuperci

12 November 2010
Placinta cu ciuperci  Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac 1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1 lingurita de sare 2-3 linguri drojdie 3/4 castron faina de seminte de in (seminte de in macinate)   Imgrediente umplutura: 1 castron mare de ciuperci 4 linguri ulei de masline 4…

Read more »

Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă

12 November 2010
Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă  Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afu­mată 2 cepe 1 linguriţă oţet 100 g smântână 1 legătură pătrun­jel verde sare 2-3 linguri untdelemn 1 lingură bulion 2 şi 1/2 l apă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o oală cu…

Read more »

Jeleu de ciocolată

12 November 2010

Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei   Mod de preparare: Se pun într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă bine, apoi se adaugă gelatina dizol­vatăşi strecurată.…

Read more »

Aluat pentru prajit

12 November 2010

  Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald (său sifon) zahăr sare după gust   Mod de preparare: Punem toate produsele într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o lingură. Batem albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm cu aluatul.…

Read more »

Cozonaci

12 November 2010

  Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nuc­şoară 1/2 din coaja unei portocale 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci vanilie   Mod de preparare: Pregătim aluatul în bucătăria caldă.…

Read more »

Pulpe de pui cu ardei grasi

12 November 2010
Pulpe de pui cu ardei grasi  Ingrediente: 1 pulpa mica pui sare pulbere de paprika dulce 2 cepe 3 rosii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 usturoi 2 linguri bulion 1 lingura ulei masline 2 linguri busuioc taiat marunt   Mod de preparare: Se condimentaza (sare, piper, boia de paprika) pulpa de pui si se inteapa de…

Read more »

Glazura de ciocolata

12 November 2010

  Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit   Mod de preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bu­căţi. Le punem într-o crăticioară, adău­găm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca smîntîna. Luăm compoziţia de pe colţul maşinii…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 20, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: