RSS

Retete culinare de Paşti #45

21 Apr

Retete de Paste:

Retete de post:Tocanita de ceapa

3 November 2010

  Ingrediente: 6 cepe 4 buc. rosii 1 buc. morcov 3 catei de usturoi 1 legatura marar 1 pahar de ulei otet boia zahar sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste impreuna cu morcovul ras si cu boiaua. Cind ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile taiate marunt, otetul, zaharul,…

Read more »

Retete de post: Orez cu sos de masline

3 November 2010

Ingrediente: 500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei + 2 linguri de ulei 2 cepe mari 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara) 500 g masline (negre sau verzi) 1 jumatate de lamaie 1 lingura de bulion 1 foaie de dafin   Mod…

Read more »

Retete de post:Paste cu ciuperci sau masline

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1 cutie ciupercute 200 g masline   Mod preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama de…

Read more »

Ciorbă de burtă cu gogoşari

3 November 2010
Ciorbă de burtă cu gogoşari  Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 găl­benuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit     Mod de preparare: Cureţi şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă cu…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Grasshopper (video)

3 November 2010

Ardei grasi cu sos de rosii

3 November 2010

  Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou   Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si se lasa la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin razatoare sau se taie cubulete. Se pun la fiert pana…

Read more »

Pastă de carne si slănină afumată

3 November 2010

  Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi sare piper 150 g smântână   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi separat. După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat împreună cu…

Read more »

Tort cu fructe si blat de nuci

3 November 2010
Tort cu fructe si blat de nuci  Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg portocale 1 cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină transparentă   Mod preparare blat: Intr-o cratiţă pui la fiert…

Read more »

Retete de post:Musaca de macaroane cu ciuperci

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de margarina 11 linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara samburi…

Read more »

Tocana de masline

3 November 2010

  Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml apa fiarta cu Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se desareaza in apa fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata marunt si…

Read more »

Ciuperci gatite taraneste

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei   Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba…

Read more »

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

3 November 2010

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara…

Read more »

Prăjitură cu rubarbăr

3 November 2010

  Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se omogenizează şi se adaugă laptele…

Read more »

Salată de cartofi cu castraveciori acrii

3 November 2010
Salată de cartofi cu castraveciori acriiIngrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare   Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri, rotogoale de castraveciori,…

Read more »

Retete de post:Chiftelute cu ciuperci

3 November 2010

  Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet   Mod de preparare: Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o ceasca de apa pui condimentele…

Read more »

Cartofi unguresti

3 November 2010

Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se pun…

Read more »

Coşuleţe cu frăguţe

3 November 2010

  Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură   Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se adaugă esenţa…

Read more »

Cartofi cu ardei la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cand ceapa…

Read more »

Retete de post:Telina cu ciperci si masline

3 November 2010

  Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1 ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei, se adauga ceapa,…

Read more »

Ciperci cu fasose verde la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati, se…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)

3 November 2010
Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)  Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1 lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 50ml shot measure   Cum se prepara Cocktail Vodka Martini

Read more »

Retete de post:Dovlecei cu masline

3 November 2010

  Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de 1…

Read more »

Coşuleţe cu fructe

3 November 2010

  Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas   Mod de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de lămâie şi…

Read more »

Retete de post:Bomba de orez

3 November 2010

  Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa   Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma deosebita,…

Read more »

Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1 leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat piper   Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin inauntru ciuperca  1/2 din codite…

Read more »

Orez chinezesc

3 November 2010

Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe 200 g de kaizer 3 cepe verzi  2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun intr-o cratita mare 4 cupe…

Read more »

Piaţa mondială a ceaiului

3 November 2010
Piaţa mondială a ceaiului  Deoarece vestea despre această băutură deosebită s-a răspândit în toată lumea, toţi oamenii au vrut să se bucure de plăcerile deosebite oferite de ea, fiecare naţie stabilindu-şi propriile tradiţii cu privire la ceai şi găsind ceaiului un loc în ritualurile ei sociale. Nu mai este nevoie să spunem că, atunci când a venit vremea,…

Read more »

Covrigei din castane

3 November 2010
Covrigei din castane  Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 50g migdale   Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută. Când compoziţia…

Read more »

Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post

3 November 2010

  Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar   Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure si…

Read more »

Salată de dovlecei

3 November 2010
Salată de dovleceiIngrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare piper roşii   mărar   Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine de…

Read more »

Retete de post:Orez cu rosii la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre   Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara deasupra…

Read more »

Pilaf cu soia şi ciuperci

3 November 2010
Pilaf cu soia şi ciuperci  Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi sare piper ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi soia în apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi ciupercile,…

Read more »

Portocale în aluat

3 November 2010
Portocale în aluat  Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri zahăr 50g unt 250ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron, din…

Tocanita de fasole boabe cu masline

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare boia ulei bulion   Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele. Se…

Read more »

Retete de post:Salata de orez

3 November 2010

  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar   Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La fel…

Read more »

Salată de vinete prăjite

3 November 2010
Salată de vinete prăjiteIngrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe  5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi felii sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se coc…

Read more »

Retete de post:Icre din fasole alba

3 November 2010

  Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100 gr.masline 1 buc.ceapa   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa. Piureul…

Read more »

Rosii prajite

3 November 2010

  Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care se dau prin faina si se prajesc in untdelemnul incins. Se…

Read more »

Retete de post: Ciuperci cu praz

3 November 2010

  Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar   Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste in…

Read more »

Mancare boiereasca

3 November 2010

  Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1 kg rosii 1 ceapa ulei   Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile se toaca la robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste in…

Read more »

Friptură de porc învârtită

3 November 2010
Friptură de porc învârtităO reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca, vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii conservate în suc sau bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare piper   Mod de…

Read more »

Retete de post:Vinete la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare   Mod de preparare: Coaceti vinetele si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele, scurgeti-le de zeama. Intr-o cratita puneti jumatae din vinete, rupte fisii,apoi jumatate de ardei copti rupti la fel, un…

Read more »

Banane caramel

3 November 2010
Banane caramel  Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare   Mod de preparare: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se decojesc bananele şi se taie în…

Read more »

Tartă cu mere şi ghimbir

3 November 2010

  Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte 200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 lin­guriţă praf de copt 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr   Mod de preparare: Se amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se adaugă 150g unt…

Read more »

Salată de conopidă II

3 November 2010
Salată de conopidă II  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1 morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Conopida şi salata se spală bine sub jet de apă. Castraveţii se taie rondele subţiri, morcovul se dă prin răzătoarea mare, ardeiul…

Read more »

Salată de ardei

3 November 2010

  Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde mică   Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa se taie fideluţă, avocado se taie cubuleţe mici şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate ingredientele şi se condimentează…

Read more »

Retete de post:Musaca din vinete si cartofi

3 November 2010

  Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1 kg.cartofi rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei  Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul…

Read more »

Dovlecei prajiti

3 November 2010

  Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4 lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/4 l apa faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa, foaia…

Read more »

Retete de post:Icre de post

3 November 2010

  Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc si…

Read more »

Retete de post:Conopida sote

3 November 2010

Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte.   Pofta buna!

Read more »

Fluturaşi cu ghimbir

3 November 2010

  Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu cele 2 ouă, untid şi zahărul praf, ghimbirul şi bicarbonatul. Treptat, se adaugă făina, amestecând încontinuu. Se întinde aluatul într-o foaie de 5mm şi…

Read more »

Retete de post:Cartofi cu sos picant

3 November 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura de bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si bulionul. Se potriveste…

Read more »

Tort de lămâie cu mac

3 November 2010
Tort de lămâie cu mac  Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2 lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru ornat Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone   Mod de preparare:  Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm fiecare (se ung…

Read more »

Cartofi fierti cu mujdei de usturoi

3 November 2010

  Ingrediente: 1/2 kg. cartofi 1 capatina de usturoi 1ceasca de ulei 1ceasca apa minerala sare piper Mod de preparare: Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala. Cartofii se amesteca cu mujdeiul de usturoi si se incalzesc. Se servesc fierbinti.…

Read more »

Despre cultura ceaiului

3 November 2010
Despre cultura ceaiuluiCeaiul pentru chinezi este ca vinul pentru europeni: o inepuizabilă sursă de poezie şi inspiraţie, cu culorile sale subtil schimbătoare, aroma şi gustul. Există multe feluri de ceai în acord cu gusturile individuale şi sociale, fiecare fiind în măsură să învioreze cerul gurii, să redea buna dispoziţie şi să prevină şi să vindece afecţiuni minore.…

Read more »

Plăcintă cu ciuperci

3 November 2010
Plăcintă cu ciuperci  Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie cât o nucă 2 linguri mar­garină apă călduţă   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit margarina şi-l laşi la loc mai cald să crească. în acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi ceapa,…

Read more »

Ruladă de pui cu spanac

3 November 2010
Ruladă de pui cu spanac  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat   Mod de preparare: Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă în…

Read more »

Sfinţişori

3 November 2010
Sfinţişori  Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4 ouă + 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml ulei coaja rasă de la 1 lămâie şi 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic zahăr vanilat sare 300 g miere 500 g…

Read more »

Supă de porumb verde

2 November 2010

Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar tocat   Mod de preparare: Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie toate boabele de po­rumb de pe coceni. Se pun la fiert în…

Read more »

Supă de mazăre uscată cu smîntînă

2 November 2010

  Ingrediente: 200 g mazăre 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă unt 1 gălbenuş de ou răscopt 1/2 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat pîine tăiată cuburi şi prăjită   Mod de preparare: Se fierbe mazărea cu zarzavatul. Se strecoarăşi se dau prin sită numai mazărea şi cartofii. Se subţiază cu apa în…

Read more »

Triunghiuri fragede

2 November 2010
Triunghiuri fragede  Ingrediente: 200 g unt 250 g brânză de vaci 300 g făină 1 linguriţă bicarbonat sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 300 g nuci măcinate 350 g gem de căpşune 2 linguri zahăr 1 ou   Mod de preparare: Freci untul spumă şi-l amesteci cu brân­za trecută prin sită, bicarbonatul stins cu oţet, sare…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)

2 November 2010
Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)O reteta simpla despre Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito: Ingrediente: 60 ml pomegranate juice 60 ml white rum 120 ml club soda ½ lime , chopped a few mint leaves 1 sprig of mint , for garnish 1 tsp sugar crushed ice 2 tsp pomegranate seeds 1 tall glass 1 wooden pestle 1 spoon…

Read more »

Tort cu nucă si gem

2 November 2010
Tort cu nucă si gem  Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1 cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie de: 800 g gem acrişor 1 cană nucă măcinată Pentru glazură ai nevoie de: 250 g zahăr pudră 6 linguri cacao 8 linguri apă clocotită 2 linguri ulei…

Read more »

Sos de castraveţi

2 November 2010

  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 ceapă mică 2 castraveţi acri 1 lingură bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr 2 pahare zeamă de carne sare   Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură împreună cu făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de carne şi se…

Read more »

Unt cu raci

2 November 2010

Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare   Mod de preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt şi se freacă untul, un praf de sareşi o linguriţă pastă de…

Read more »

Supă cu orez şi smîntînă

2 November 2010

  Ingrediente: supă de carne de vacă sau de pasăre 4 linguri orez 6 linguri smîntînă 6 felii lămîie sare   Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată. Cînd este fiert, se strecoară, se spală cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun în castron orezul, feliile de lămîie…

Supă de carne de vacă

2 November 2010

  Ingrediente: 1 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă 5 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare tăiţei   Mod de preparare: Se pune la foc carnea bine spălată, împreună cu apa rece şi se lasă oala descoperită pînă ce…

Read more »

Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar

2 November 2010

Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet Ingrediente sos: o capatina usturoi, 2 linguri mustar, o legatura de patrunjel verde, ulei, sare Mod de preparare: Legumele se…

Read more »

Chec cu nuca si scortisoara

2 November 2010
Chec cu nuca si scortisoara  Ingrediente: 1 kg făină 250 g zahăr pudră 250 g margarină 200 g miez de nucă măcinată 500 ml suc de fructe 1 lingură scorţişoară măcinată 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicar­bonat   Mod de preparare: Incălzeşti puţin margarina pe baie de aburi, apoi o baţi…

Read more »

Sos de tarhon

2 November 2010

  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 pahar zeamă de carne 1 ceapă 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură tarhon tocat 1/2 ceaşcă smîntînă sare   Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în untură pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin. Apoi se stinge cu zeamade carne, se pune sarea,…

Read more »

Briose aromate

2 November 2010
Briose aromate  Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri pline cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt 9-10 linguri lapte nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu puţin zahăr şi 1 lingură de făină…

Read more »

Sos de unt cu gălbenuş

2 November 2010

Ingrediente: 125 g unt 5 gălbenuşuri zeama de la o lămîie sare   Mod de preparare: Într–un castron mic, aşezat într–un vas cu apă clocotită, se freacă untul, adăugînd gălbenuşurile unul cîte unul. Se amestecă neîncetat pînă se înfierbîntă, fără însă să fiarbă. Se adaugă sarea şi zeama de lămîie.   Pofta buna!

Read more »

Fructe din biscuiţi si nucă de cocos

2 November 2010
Fructe din biscuiţi si nucă de cocos  Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g zahăr pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos galbenă 2 linguri nucă de cocos roşie   Mod de preparare: Tai jeleurile cubuleţe, dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu gemul, nuca…

Read more »

Sos de hrean cu smîntînă

2 November 2010

Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 lingurişă hrean ras 1 lingură oţet 1 linguriţă sfeclă roşie coaptă sau fiartă 1/2 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Se amestecă hreanul ras cu oţetul, sarea, zahărul, sfecla rasă şi un pahar de smîntînă.   Pofta buna!

Read more »

Retete de post: Riami la cuptor

2 November 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovlecei 1/2 kg vinete 1/2 kg fasole verde 4 cepe 4 ardei grasi verzi 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi sare piper ulei de masline Mod de preparare: Spalati foarte bine legumele,curatati cartofii,ceapa,fasolea verde si usturoiul. Intr-un lighean mare taiati cartofii cuburi,vinetele si dovleceii in felii…

Read more »

Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor

2 November 2010
Ficăţei de pui cu cartofi la cuptorO reteta simpla si delicioasa de ficatei de pui cu cartofi la cuptor din: ficat de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, verdeata, sare si ulei. Ingrediente: 350 g ficat de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură făină verdeaţă sare 50 ml ulei o oală o tigaie o cratiţă sau alt vas care…

Read more »

Sufleu de spanac cu parmezan

2 November 2010

  Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 3 linguri parmezan (caşcaval sau brînză de oi) 2 linguri unt 3 ouă sare pesmet   Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă mărunt şi se lasă la lo parte. Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu untul,…

Read more »

Borş de berbec

2 November 2010

  Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate în…

Read more »

Retete de post:Macaroane cu cartofi

2 November 2010

  Ingrediente: 500 g macaroane 5-10 cartofi 2 buc.ceapa ulei piper boia   Mod de preparare: Aveti nevoie de macaroane fierte in apa cu sare,cartofi fierti in coaja si ceapa.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga cartofii taiati cubulete si se calesc putin impreuna,dupa care se adauga macaroanele si se mai amesteca putin. Condimentati cu…

Read more »

Supă de cartofi (cremă)

2 November 2010

  Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1 lingu­riţă făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine prăjita   Mod de preparare: Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin sită. Se trec cartofii prin sităşi se subţiază…

Read more »

Conopidă cu brânză de post

2 November 2010
Conopidă cu brânză de post  Ingrediente:  500 g conopidă congelată 200 g brânză de post 3 linguri bulion 1 lingură ulei 1 ceaşcă de apă 1 linguriţă miere sare piper   Mod de preparare: Decongelezi conopida, o fierbi 10 minute în apă cu sare, o strecori şi o desfaci în bucheţele pe care le aşezi într-o tavă unsă cu…

Read more »

Pui sote cu sos de smantană si morcov

2 November 2010
Pui sote cu sos de smantană si morcov  Ingrediente: 2 piepturi de pui 100 g unt 1 ceapă 3 linguri făină 300 ml lapte 250 g smântână 600 g morcovi sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le înăbuşi în 50 g de unt cu 2-3 linguri de apă, apoi le scoţi într-o cratiţă. Speli apoi mor­covii, îi…

Read more »

Retete de post: Supa de cartofi

2 November 2010

  Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga cartofii…

Read more »

Unt cu rocfort

2 November 2010

Ingrediente: 200 g unt 50 g brînză rocfort (Bucegi)   Mod de preparare: Se trece brînza prin sită, se pune într–un castronel, se adaugă untul şi se freacă cu lingura de lemn pînă ce devine spumos. Se pune la rece pînă la întrebuinţare.   Pofta buna!

Read more »

Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)

2 November 2010
Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Amaretto Colada. Ingrediente: 50 ml amaretto 25 ml golden rum 100 ml pineapple juice 25 ml coconut cream 75 ml cream Some ice cubes 1 old-fashioned glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender   Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada

Read more »

Cum se prepara Cocktail China White (video)

2 November 2010
Cum se prepara Cocktail China White (video)  Ingrediente: 25 ml white crème de cacao liqueur 25 ml baileys 1 shooter glass 1 teaspoon   Cum se prepara Cocktail China White

Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea II

2 November 2010

  Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea   Mod de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1 dovlecel si rosii taiate in 4 pina umplu aproape oala,pui apa cat mai incape si le pui la fiert. Cind sunt fierte toate alea,scurgi zeama intr-o alta oala,pasezi…

Read more »

Supă cu zdrenţe

2 November 2010

Ingrediente: carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare zarzavat   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina puţin cîte puţin şi sarea. Se freacă cu lingura pînă cînd se obţine o pastă groasă ca o smîntînă. Se pune la foc supa strecurată într-o oală curatăşi…

Read more »

Sos de roşii

2 November 2010

  Ingrediente: 500 g roşii bine fierte şi strecurate sau 2 linguri de bulion (pastă) 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă oţet 2 linguri de unt 3/4 pahar zeamă de carne sau apă sare   Mod de preparare: Se pune într–o cratiţă apa, bulionul, zahărul oţetul şi sarea, se lasă pe foc ca să dea un…

Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea I

2 November 2010

  Ingredinte: 1 kg. rosii 1ceapa 1 ardei zahar 1 legatura patrunjel 1 legatura marar fidea (fara ou) sare boabe de piper Mod de preparare: Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb 10-15 minute, amestecindu-se…

Read more »

Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline

2 November 2010
Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline  Ingrediente: 250 g muşchi de porc 250 g paste făinoase 200 g ciuperci 100 g măsline 50 g caşcaval 2 roşii din bulion zeama de la 1/2 de lămâie 2 ouă 150 ml ulei 2 căţei de usturoi sare piper busuioc sau oregano uscat   Mod de preparare: Pui la fiert pastele în apă…

Read more »

Retete de post:Salata de cartofi

2 November 2010

  Ingrediente: 4 buc. cartofi 4 buc. ardei grasi citeva fire de ceapa verde 4-5 buc. rosii 100 gr. masline sare piper otet zeama de lamiie ulei patrunjel tocat 2 catei de usturoi   Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii, ardeii…

Read more »

Supă de zarzavat cu smîntînă

2 November 2010

  Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 mînă de fasole verde 2 cartofi 3-4 roşii 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel şi mărar tocat 1/2 pahar smîntînă sare   Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea tăiată bucăţele, cartofii…

Read more »

Borş de fasole verde

2 November 2010

  Ingrediente: 2 l apă 300 g fasole 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1/2 pahar smîntînă verdeţă tocată sare   Mod de preparare: Se prăjeşte zarzavatul foarte fin tăiat, în unt, împreună cu făina. Se stinge cu apa, se adaugă fasolea tăiată bucăţi, sarea şi se lasă…

Read more »

Ciuperci cu mămăligă

2 November 2010
Ciuperci cu mămăligă  Ingrediente: 200 g mălai 1 cutie ciuperci (400 g) 2 cepe 1/2 ceaşcă ulei boia de ardei 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Fierbi o mămăligă mai moale din mălai, apă şi sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi ciupercile scurse de zeamă şi spălate,…

Read more »

Retete de post:Brocoli cu cascaval de post

2 November 2010

  Ingrediente: 500 gr brocoli (conopida) congelat 200 gr cascaval de post delikat piper Mod de preparare: Intr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras de post, delikat si piper si inca un strat de brocoli si deasupra ultimul de cascaval. Se da la…

Read more »

Ghiveci de legume cu masline

2 November 2010
Ghiveci de legume cu masline  Ingrediente: 8 cartofi 2 ţeline 4-5 fire praz 200 g măsline 1/2 l suc de roşii 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă piper 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii subţiri pe care le prăjeşti în ulei încins. Procedezi la fel şi…

Read more »

Ingheţată de ghimbir

2 November 2010

  Ingrediente: 4 gălbenuşuri 125g zahăr praf 120 ml apă 1300 ml frişca 100 g felii subţiri de ghimbir fierte în simp de zahăr 3 linguri de whisky sau coniac   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile bine cu zahărul şi cu apa până când se dizolvă zahărul şi s-a obţinut o compoziţie omogenă. Se…

Read more »

Mancare de cartofi cu carnaţi afumati

2 November 2010
Mancare de cartofi cu carnaţi afumati  Ingrediente: 5-6 cartofi 4-5 cârnaţi afumaţi subţiri 2 cepe 2 linguri de bulion diluat într-o cană – o cană şi jumă­tate de apă 2-3 linguri de smântână o cratiţă nu foarte înaltă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci cât mai mărunt cu putinţă şi o pui la călit în ulei împreună cu…

Maioneză

2 November 2010

Ingrediente: 1linguriţă de ou răscopt 1 gălbenuş crud 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zeamă de lămîie 2 ceşcuţe ulei sare   Mod de preparare: Gălbenuşul de ou răscopt se dă prin sită, se pune într–un castron, se amestecă cu puţin ulei. Se adaugă apoi gălbenuşul crud şi se amestecă turnînd uleiul puţin cîte puţin. După…

Read more »

Salată de vinete si ardei gras

2 November 2010
Salată de vinete si ardei grasIngrediente: 2 vinete mari 1 ceapă (după plac) 3–4 linguri ulei un vîrf cuţit piper (facultativ) sare ardei gras roşii    Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă cît sînt fierbinţi şi se lasă pe unfund de lemn să se scurgă bine. Se toacă cu tocătorul de lemn, se pune într–un castron şi se…

Read more »

Retete de post: Supa de zarvaturi

2 November 2010

  Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2 ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii   Mod de preparare: Se toaca zarzavaturile si se pun la fiert in 3 litri de apa. Cand sunt bine fierte se scot, se adauga orezul si apoi…

Read more »

Borş de pui

2 November 2010

  Ingrediente: 1 pui tînăr 2 l apă borş 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 roşii 2 linguri orez 1/2 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1 ou sare   Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate ca fideaua se pun la fiertcu apa. Cînd zarzavatul este fiert pe jumătate, se adaugă puiul tăiat…

Read more »

Unt cu muştar

2 November 2010

Ingrediente: 200 g unt 25 g muştar sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu lingura de lemn pînă ce devine ca o cremă, se adaugă muştarul şi un praf de sare. Se amestecă bine şi se pune la rece pînă la întrebuinţare.   Pofta buna!

Read more »

Salată cu carne, mere si castraveţi muraţi

2 November 2010
Salată cu carne, mere si castraveţi muraţi  Ingrediente: 250 g carne de porc 3 cartofi 100 g castraveţi muraţi 1-2 mere 1 gălbenuş 100 ml ulei 100 ml smântână sare piper măcinat muştar oţet un praf de zahăr pudră   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar separat pui la fiert cartofii cu tot cu coajă. In acest…

Read more »

Retete de post: Salata de broccoli

2 November 2010

  Ingrediente: 3 buchetele de Broccoli 4-6  morcovi 1 catel de usturoi sare piper ulei de masline otet   Mod de preparare: Intr-o oala fierb destula apa sa acopere morcovul si broccoli cu putina sare. Cind apa da in clocot pun morcovul si acopar cu un capac sa se fiarba pt 5 minute. In timpul…

Read more »

Salată de ardei prăjiţi

2 November 2010
Salată de ardei prăjiţiIngrediente: 12 ardei 5 cepe 500 g roşii 3 linguri ulei sare     Mod de preparare: Se spală ardeii şi după ce li s–au scos cotoarele se taie în fîşii subţiri, ca tăiţeii. Se taie ceapa peştişori şi se prăjeşte în ulei pînă ce începe să se moaie. Se adaugă ardeii şi bulionul din…

Read more »

Salată cu bucăţi de avocado

2 November 2010
Salată cu bucăţi de avocado  Ingrediente: 1 salată verde 1 avocado 1/2 varză roşie mică 2-3 tije de ţelină 1 legătură mărar sare 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Salata verde se spală, se rupe bucăţele mari, iar cotorul de la fiecare frunză se îndepărtează. Varza se toacă mărunt,…

Read more »

Prăjitură cu mere

2 November 2010
Prăjitură cu mere  Ingrediente pentru foi: 2 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 6 linguri lapte 1 praf de copt coaja de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare Ingrediente pentru umplutură: 1,5 kg mere 200 g zahăr 1 praf scorţişoară 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Pentru foi, ingredientele se încorporează…

Read more »

Prăjitură cu nuci şi biscuiţi

2 November 2010

  Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 10 g rom 1 vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se amestecă bine, apoi se pune miezul…

Read more »

Retete de post:Cartofi copti cu zeama de varza

2 November 2010

  Mod de preparare: Puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti (cati incap sau cati credeti ca puteti manca) . Dupa ce s-au copt bine, va si asezti la masa, dar sa va luati langa voi margarina, zeama de varza, sare va decojiti cartoful si incepeti sa-l zdrobiti cu furculita, puneti margarina si sare pe…

Read more »

Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi

2 November 2010
Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi  Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untură, în oala în care vei pregăti ciorba. Tai cârnaţii bucăţele, castraveţii cubuleţe sau rondele subţiri. Adaugi mai întâi cârnaţii…

Read more »

Ficăţei de pasăre cu ciuperci

1 November 2010
Ficăţei de pasăre cu ciuperci  Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2-300 g ciuperci 1 ceapă 100 g kaizer 150 ml ulei 1 ceşcuţă cu vin alb 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui la prăjit în ulei. Adaugi kaizerul tăiat mărunt şi ciupercile tăiate. Le laşi timp de 10…

Read more »

Tuna Cakes

1 November 2010

  Ingrediente: 2 conserve ton 1pachet surimi 1 ceapa mica 2-3 oua 1 conserva de porumb 3-4 linguri de pesmet doua linguri de maioneza sos chilli sos soya sare piper   Mod de preparare: Se scurge tonul si porumbul, se toaca ceapa cat mai fin, se taie feliute batoanele de surimi, se bat ouale. Se…

Read more »

Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci

1 November 2010
Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaciO reteta de Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci din: ciuperci, unt, branza de vaci, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci mari 50g unt 200g brânza de vaci 2 oua 1leg. marar sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curata si se spala bine. Se scot piciorusele ciupercilor, se…

Read more »

Prăjitură cu nuci şi cireşe

1 November 2010

  Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuri măcinate 2 lin­guri rom 80g făină 300g cireşe   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă gălbenuşurile, nucile, romul, făina şi se bate bine compoziţia pentru omogenizare. Se bat albuşurile şi când spuma…

Read more »

Tarta cu opintici si cascaval

1 November 2010

  Ingrediente: 1 kg opintici 2-3 cepe 50ml ulei 5 catei de usturoi 3 oua 150g margarina 300g faina 250g cascaval   Mod de preparare: Se face un aluat din faina, margarina, 1 galbenus, 3 linguri cu apa si sare. Se framanta bine si se lasa la rece o ora. Pentru umplutura se curata ciupercile…

Read more »

Carmangerie în aluat de placinte

1 November 2010

Ingrediente aluat: 500g faina 150g unt 2 oua 2 linguri smântâna 1 lingura iaurt 1-2 pahare apa minerala l sare Ingrediente umplutura: 100ml ulei, 150g piept de pui tocat, 150g carne tocata de vita, 100g ficatei  de pui, 100g carne tocata de porc, 1/2 lingurita boia iute, 1 ceapa, 2 galbenusuri, 4 catei de usturoi,…

Read more »

Retete de post: Supa de rosii

1 November 2010

  Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 dovlecei taiati rondele subtiri 4 cartofi 1 legatura de ceapa verde 3 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 1 lingurita de zahar sare piper 2 foi de dafin   Mod de preparare: Intr-o oala suficient de mare se caleste in ulei cepa marunt tocata, se adauga…

Read more »

Rulada surpriza

1 November 2010

Ingrediente: 500g carne tocata de vita 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri) 100g brânza topita 100g paste scurte 1 ou 50g unt 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 2 linguri pesmet 1 lingura zeama de lamâie 3 foi de dafin 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Pune pastele…

Read more »

Ouă coafate cu ton şi sos olandez

1 November 2010

  Ingrediente:  5 ouă fierte tari 1 conservă de ton Mod de preparare: Se amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de muştar, 1 gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi mărar tocat. Sosul olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se îngroaşă, 1 gălbenuş crud, o linguriţă…

Read more »

Menuet cu ardei

1 November 2010

Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde) 400g ciuperci tăiate 200g ficat de pui 100 g unt 250 g porumb fiert 200 g brânză vaci 50 g smântână 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit chimen un vârf de cuţit curry un vârf de cuţit busuioc sare piper   Mod de preparare: Ardeii se…

Read more »

Chilca cu ceapa

1 November 2010

  Ingrediente: 500 g chilcă 3 cepe 2 linguri oţet 1 lămâie 3 linguri untdelemn 1 pumn de măsline pătrunjel   Mod de preparare: Chilca se scurtează de capete, se spală şi se scurge bine, apoi se pune într-un şervet la uscat . Lămâia se taie felii,ceapa se taie peştişori pătrunjelul se toacă. Se aşază…

Read more »

Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)

1 November 2010
Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)  Ingrediente: 60 ml gin 30 ml cointreau 15 ml lemon juice 1 tsp sugar 1 tsp egg white 1 red cherry a few chocolate chips some ice cubes 1 martini glass 1 spoon 1 shaker tongs   Cum se prepara Cocktail Halloween Red Eye

Read more »

Storceag

1 November 2010

  Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou 1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne de sturion  morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb)   Mod de preparare: Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la…

Read more »

Cocktail Pisco Collins

1 November 2010

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – Pisco Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Pisco drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 Pisco 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon   Acest amestec simplu s-a născut acum circa…

Read more »

Retete de post: Ciorba de castraveti murati

1 November 2010

Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1 telina 1 pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean   Mod de preparare: Ai nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi ,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde . In afara de castraveti si cartofi pe care ii tai…

Read more »

Gasca salbatica la cuptor

1 November 2010

  Ingrediente: 1 gâscă (are între 2-4 kg) 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin alb dulce mărar cimbru leuştean pătrunjel   Mod de preparare: Gâscă golită şi tăiată bucăţi…

Read more »

Borş de urechiuşe umplute cu peşte

1 November 2010
Borş de urechiuşe umplute cu peşte  Ingrediente borş: 1 morcov 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină pătrun­jel 1 l borş sare 2 linguri ulei Ingrediente urechiuşe: 200 g făină 2 linguri ulei apă sare 200 g peşte proaspăt 100 g ciuperci 1 ceapă sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o dai pe…

Read more »

Chiftelute de icre

1 November 2010

  Ingrediente: 300 g icre (scoase din cămeşi) 3 cartofi 3 ouă 3 cepe sare piper ulei pentru prăjit 100 g faină + 100 g mălai, bine amestecate   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se pasează piure .Se toacă ceapa bob de orez se freacă cartofii cu icre, ouă,…

Read more »

Peste pe carbuni

1 November 2010

  Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei iuţi 1 lingură oţet   Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge peştele pe burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se acoperă cu căr­buni , neapărat cu solzi cu tot . Se fierbe apa…

Read more »

Prăjitură cu nuci şi ness

1 November 2010

  Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3 linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri ,6 lin­guri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina.   Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri, se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea. Se…

Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă

1 November 2010

Ingrediente foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml  esenţă de rom Mod de preparare: Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul, margarina,…

Read more »

Crema de zarzavaturi

1 November 2010

  Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 telina mica 1 praz 2 rosii (sau suc de rosii) 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie zarzavaturile marunt. Se pun la fiert cu apa si ulei pana se sfarma. Se paseaza…

Read more »

Lapti pane

1 November 2010

  Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2 ouă 200 g pesmet sau mălai de porumb sare piper pătrunjel 100 g unt   Mod de preparare: Se crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul). Se scot…

Read more »

Drob de morcovi

1 November 2010
Drob de morcovi  Ingrediente: 2 căni de orez fiert 2 căni morcov dat prin râzătoare 1 cană de pes­met 2 cepe mari tăiate mărunt 3 linguri ulei 1 – 1/2 cană cu apă caldă 1/2 linguriţă cu sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă cimbru uscat pătrunjel şi, dacă ai, 1-2 ardei graşi verzi Mod de preparare:…

Read more »

Retete de post: Ciorba de fasole batuta

1 November 2010

  Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec prin masina de tocat sau se bat la mixer. Piureul astfel obtinut se varsa inapoi in zeama in care a fiert fasolea, si se obtine un…

Read more »

Prăjitură cu miere si scortisoara

1 November 2010

  Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt 1 vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu praful de…

Read more »

Bors de chitici

1 November 2010

  Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş 1 ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei   Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert…

Read more »

Toci moldovenesc

1 November 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă untură pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se rad .Pasta obţinută se sărează puţin şi se pune pe un fund înclinat, să se scurgă . Se stoarce cât de bine se poate şi se amestecă cu ouă, sare şi piper.Se…

Read more »

Salată de ardei copţi

1 November 2010
Salată de ardei copţiIngrediente: 12 ardei graşi frumoşi 2–3 linguri ulei 1 lingură oţet sare cîteva roşii   Mod de preparare: Se coc ardeii pe maşină întorcîndu–i pe toate părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămînă cruzi. Se aşază într–o cratiţă, se acoperă cu un ştergar curat, apoi cu un capac şi se…

Read more »

Coarda de struguri

1 November 2010

  Ingrediente: 1,2 litri must proaspăt de struguri 1,2 kg zahăr tos 1 albuş de ou 2 linguri zeamă de lămâie 3 g vanilie 900 ml apă   Mod de preparare: Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie sugativă .Se amestecă zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi, când…

Read more »

Salată de fasole boabe

1 November 2010
Salată de fasole boabeIngrediente: 250 g fasole boabe 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1 ceapă mare sare piper   Mod de preparare: Fasolea boabe, fiartăşi răcită  se strecoară bine de apa în care a fiert şi se amestecă, cu ceapa tăiată peştişori se adaugă uleiul, sarea, oţetul şi puţin piper.   Pofta buna!

Read more »

Salată de morcovi si ţelină

1 November 2010
Salată de morcovi si ţelină  Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau prin răzătoarea mică. Se pun într-un castron şi se amestecă cu uleiul, sucul de lămâie şi sarea. (Nu se face cantitate mare întrucât se…

Read more »

Strudel cu mere

1 November 2010
Strudel cu mere  Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se poate folosi şi brânză sau dovleac   Mod de preparare: Apa minerală şi uleiul se bat cu mixerul până devin…

Read more »

Lapte din seminţe de susan

1 November 2010

  Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2 linguri miere de albine vanilie   Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură hrănitoare, în special pentru conţinutul bogat în calciu.

Read more »

Pătrăţele cu miere şi migdale

1 November 2010

  Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale   Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm. Se…

Read more »

Compot de mere cretesti

1 November 2010

  Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin alb licoros Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie în patru. Se pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă de…

Read more »

Păstârnac umplut cu soia

31 October 2010
Păstârnac umplut cu soia  Ingrediente: 6 bucăţi păstârnac 2 cepe 150 g soia granule 1 ceaşcă orez ulei sare piper 3 linguri pastă de tomate 2 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi păstârnacul, îi tai vârful şi baza şi-l pui la fiert în apă cu sare. în acest timp, pregăteşti umplutura: pui la fiert soia în apă…

Read more »

Borşul

31 October 2010

  Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră (integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia mirosul greu) 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş)   Mod de preparare: Dacă nu aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin fermenţi…

Read more »

Cozonac bucovinesc

31 October 2010

  Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti lapte 50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji de nucă 15 ouă 2 pahare unt + 50 g pentru uns tăvi 400 g zahăr coaja de la o lămâie 1 linguriţă esenţă rom   Mod…

Read more »

Prăjitură cu piersici si nuci

31 October 2010

  Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 lin­guriţă praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de rom 50g nuci 1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2 lin­guriţă scorţişoară   Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup în două şi li se…

Read more »

Perisoare cu smantana si marar

31 October 2010

  Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper faină 800 ml smântână 100 g unt 2 linguri praf de ciuperci uscate   Mod de pereparare: Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se scurge,…

Read more »

Dulceaţă de cireşe amare

31 October 2010

  Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de la 1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi)   Mod de preparare: Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scutu­rând tingirea înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se leagă pe foc…

Read more »

Tochitură măcelărească

31 October 2010

  Ingrediente: 1,5 kg carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat, limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin alb dulce 1 căpăţână mare usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia dulce 1 vârf cuţit boia iute sare piper 1 legătură cimbru 500 ml zeamă de carne 200 g telemea…

Read more »

Dovlecei cruzi cu branză tofu

31 October 2010
Dovlecei cruzi cu branză tofu  Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de soia 1 linguriţă vegeta pătrunjel verde   Mod de preparare: Dovlecelul şi brânza se dau prin răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin şi se amestecă cu celelalte ingrediente, inclusiv cu dovlecelul şi brânza. Compoziţia se poate servi unsă pe pâine sau ca…

Read more »

Salată de conopidă cu broccoli

31 October 2010
Salată de conopidă cu broccoli  Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Conopida şi broccoli se spală bine sub un jet de apă. Morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mare. Conopida şi broccoli se mărunţesc, apoi se amestecă cu morcovul…

Read more »

Pui ţărănesc cu roşii si smântână

31 October 2010

  Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1 legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură faină sare piper   Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin faină, apoi sepune la prăjit în unt încins…

Read more »

Sirop de coacaze

31 October 2010

  Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel: coacăzele bine coapte se strivesc cu mâna într-un bol mare cu 250 g apă. Se storc printr-un tifon des şi se amestecă cu restul ingredientelor de mai…

Read more »

Ciuperci cu legume

31 October 2010
Ciuperci cu legume  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei 1 vânătă 1 dovlecel 1 mână fasole verde 150 g mazăre 2 cepe mari 2 cartofi 1 ţelină mică 2-3 căţei de usturoi 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin…

Read more »

Mămăligă de cartofi

31 October 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci proaspătă   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc în ceaun, cu apă, (eventual se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul se…

Read more »

Plăcintă cu smântână

31 October 2010

  Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat, să…

Read more »

Păstrăv afumat

31 October 2010

  Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel mare) sare <>   Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă se…

Read more »

Cocktail Pinky Colada

31 October 2010
Cocktail Pinky Colada  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl rom ambrat 2 cl suc de ananas 2 cl frişca 2 cl crema de…

Read more »

Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi

31 October 2010
Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi  Ingrediente: 1 păstrăv afumat 6 cartofi 1 sfeclă mare sare piper 1 cub condiment concentrat de legume 1/2 lămâie 1 lingură muştar 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui sfecla la copt pentru 2 ore, iar cartofii îi fierbi în coajă timp de 30 de minute. în acest timp, dezosezi peştele şi-l laşi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 21, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: