RSS

Retete culinare de Paşti #50

21 Apr

Retete de Paste:

Pui cu susan

19 October 2010

Ingrediente: 4 piept de pui ( aprox 150 gr) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100 gr faina 75 g seminte susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se…

Read more »

Frişca de casă cu căpşune

19 October 2010
Frişca de casă cu căpşune  Ingrediente: 1/2 kg smântână proaspătă de casă 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 500 g căpşune   Mod de preparare: Laşi smântână la frigider câteva ore, apoi o răstorni ‘ntr-un vas şi o baţi cu telul 10 minute. Adaugi treptat zahărul şi vanilia şi baţi în continuare până se îngroaşă şi devine…

Read more »

Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac

19 October 2010
Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 morcovi 2 bucăţi păstârnac 1 ţelină 1 kg spanac 100 g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină sare şi ulei. Cureţi morcovii, păstârnacul şi ţelina, le tai…

Read more »

Bors de leurda

19 October 2010

  Ingrediente: 2 cartofi 1 pahar smântână sare piper leuştean 1 ou 1 legătură ceapă verde 1 litru borş 1 farfurie de foi de leurdă proaspete (leurda e un fel de usturoi sălbatic)   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert în 2 litri apă cu sare 10 minute…

Read more »

Pui cu sos soia

19 October 2010

Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati sos soia 2 linguri faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Dupa ce s-a marinat, se toarna peste carne…

Read more »

Pui in sos dulce-acrisor

19 October 2010

Ingrediente: 2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri 1 morcov taiat felii 1 brocolli taiat dupa preferinte cateva (10-20) pastai verzi taiate jumatati 6-7 ciuperci taiate felii 1-2 piepti pui dezosati taiati cuburi 1/2 pachet de spaghete sau taietei chinezesti Ingrediente sos: sos de soia, 3-4 linguri ketchup, 1 lingurita otet, 1 lingurita zahar, sare si…

Read more »

Porc cu usturoi

19 October 2010

Ingrediente: 2 kg carne de porc sare cimbru 1 capatana usturoi 2 cani otet grasime pentru prajit 1 lamaie   Mod de preparare: Se taie marunt usturoiul si se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine cu zeama de lamaie si sare si se taie bucati mici. Se fierbe carnea in…

Read more »

Retete de post: Musaca de post

19 October 2010

  Ingrediente: 1 kg vinete 1 kg cartofi 3 cepe 1 pahar pesmet 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 kg roşii pentru umplutură 2 roşii pentru căpăceală 1 ardei gras 1 păhărel vin alb sare piper 1 ceaşcă untdelemn   Mod de preparare: Vinetele şi roşiile de umplutură se taie cubuleţe,cartofii se curăţă de…

Read more »

Mancare de mazare

19 October 2010

  Ingrediente: 1 kg de mazăre boabe 2 cepe 2 roşii 200 ml bulion roşii gros 2 legături mărar 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare piper   Mod de preparare: Se pune 1 litru apă la fiert, ceapa se taie peştişori, se pune la călit. Se toacă roşiile,când ceapa s-a muiat, se pun şi…

Read more »

Borş din verdeaţă

19 October 2010
Borş din verdeaţă  Ingrediente: 500 g spanac 2 legături lobodă 1 legătură usturoi verde 1 salată verde l morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură leuştean 1/2 l borş sare ulei   Mod de preparare: Cureţi rădăcinoasele, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar verdeţurile le speli cu…

Read more »

Ciorbă de perişoare cu nucă

19 October 2010

  Ingrediente pentru ciorbă: 2 cepe 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 ardei 200 ml suc de roşii 3 linguri ulei 1 lingură vegeta verdeaţă (leuştean şi mărar) iar pentru acreală opţional: borş sau zeamă de lămâie şi sare după gust Ingrediente pentru perişoare: 100 g orez 2 cepe mari 1 pahar…

Read more »

Ciorbă de fasole verde

19 October 2010

  Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 200 g suc de roşii borş sau suc de lămâie pătrunjel şi leuştean 1 ou   Mod de preparare: Fasolea curăţată şi tăiată în bucăţi de 2 cm se pune la fiert în…

Read more »

Ciorbă de legume

19 October 2010

  Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe 1 mână fasole verde 2 ardei 1 dovlecel 1/2 varză 1/2 ţelină 4-5 roşii 3 linguri ulei zeamă de lămâie sau 2 căni borş verdeaţă (leuştean şi pătrunjel) sare     Mod de preparare: Legumele se spală, se curăţă şi se taie. Ceapa se taie mărunt, morcovul – cubuleţe…

Read more »

Miel cu iaurt

19 October 2010

Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare 4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura otet Mod de preparare: Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in amestecul…

Read more »

Ardei umpluţi

19 October 2010

  Ingrediente: 10 ardei graşi 250 g carne porc tocată 200 g carne viţel tocată 150 g orez 1 ceapă mare 2 ouă 1 litru supă de carne 1 kg de roşii 1 pahar de vin alb 1 linguriţă zahăr 100 ml bulion gros de roşii 1 pahar smântână sare piper cimbru pătrunjel mărar 1…

Read more »

Dovlecei umpluti cu vinete

19 October 2010

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 salată de vinete ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii tineri se fierb zece minute, apoi se lasă să se răcească . Se taie bucăţi groase (5-6 cm) şi se scobesc Se umplu cu salată de vinete şi se garnisesc cu felii de roşii .   Pofta buna!

Read more »

Tort de morcovi

19 October 2010

Ingrediente: 5 galbenusuri 250 g zahar 250 gr morcovi dati prin razatoare 250 gr migdale macinate 1 lamaie 80 g faina 1 lingura praf de copt 5 albusuri 1 varf cutit sare Mod de preparare: Galbenusurile cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si coaja, data prin…

Read more »

Tarta de ciocolata

19 October 2010

Ingrediente aluat: 1 pahar faina 100 g unt rece 2 linguri zahar 2 linguri apa rece 1 vf. cutit de sare Ingrediente crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 g ciocolata amaruie,2 galbenusuri,2-3 linguri  cacao Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se…

Read more »

Gem de macese

18 October 2010

  Ingrediente: 500 g măceşe roşite bine 250 g zahăr 500 ml apă   Mod de preparare: Se curăţă măceşele de sâmburi şi de partea lânoasă Se pune apa cu zahăr la fiert şi, când a dat în clocot, se pun fructele.Totul clocoteşte încet până începe să se lege. Se pune gemul în borcane şi…

Read more »

Reţete de post: Ruladă cu mere

18 October 2010

  Pui la fiert 2 căni cu apă şi 1 cană cu ulei, laşi să dea în câteva clocote şi o dai la o parte. După ce s-a mai răcit, torni apa cu uleiul într-un castron cu 1 kg făină, adaugi drojdie cât o nucă şi puţină sare şi frămânţi un aluat pe care-l laşi…

Read more »

Plăcintă cu pui

18 October 2010
Plăcintă cu pui  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mari (o ceapă roşie şi o ceapă albă) 400 g ciu­perci proaspete 5 ouă 3 linguri smântână 1 linguriţă condiment tip Vegeta sare piper boia oregano 150 g caşcaval ras 2 linguri ulei 1 lingură unt 4 foi pentru plăcintă   Mod de preparare: Pui la fiert…

Read more »

Simanku

18 October 2010

Ingrediente: 8 linguri de zahar 1 litru de lapte 6 oua 250 g de zahar 6 linguri de faina 1 praf de copt 1/2 l de frisca ciocolata rasa Mod de preparare: Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se…

Read more »

Tortilla de patatas

18 October 2010
Tortilla de patatasO reteta de tortilla de patatas din: oua, ceapa, cartofi, sare, piper, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 4 oua 1 ceapa mijlocie 4 cartofi mijlocii sare piper ulei de masline putin lapte Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa …

Read more »

Prajitura de malai

18 October 2010

Ingrediente: 2 cani de zahar 4 cani de lapte 1 cana de branza 2 cani de malai 2 linguri de faina 2 linguri de margarina 4 oua 1 lingura de praf de copt 1 lingurita de seminte de marar Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute. Se…

Read more »

Romburi din carne tocată

18 October 2010
Romburi din carne tocată  Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe mari 4 cartofi 2 ouă 2 chi­fle 1 cană cu lapte 2 linguri muştar 1 cană cu supă de carne sau apă 1 ou pentru uns 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper oregano boia dulce ulei pentru…

Read more »

Omleta Japoneza

18 October 2010

Ingrediente: 2 oua faina 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1 cartof Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cate o lingura din compozitie…

Read more »

Conopidă cu sos de roşii

18 October 2010

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2-3 cepe 500 g suc de roşii 1 -2 foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi 50 g ulei   Mod de preparare: Conopida desfăcută în bucăţele se fierbe în apă cu puţină sare. Se scurge şi se pune pe un platou. Ceapa tocată foarte mărunt se fierbe cu…

Read more »

Conopidă pane I

18 October 2010

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2 ouă 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele potrivite. Se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi se lasă să fiarbă 15 minute. Când este gata, se scoate imediat şi se pune la răcit. Intr-o…

Read more »

Conopidă cu ciuperci

18 October 2010

  Ingrediente: 1 conopidă 250 g ciuperci 150 g caşcaval ras 2 gălbenuşuri 100 g unt 1 pahar lapte puţină făină   Mod de preparare: Conopida se fierbe întreagă în apă cu sare, după care se desface bucăţele. Ciupercile se taie felii şi se călesc într-o lingură de unt. Se face un sos alb din…

Read more »

Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval

18 October 2010
Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval  Ingrediente: 12 felii de şuncă presată 6 felii de caşcaval feliat 2 linguri maioneză 24 de măsline frunze de salată verde   Mod de preparare: Tai fiecare felie de caşcaval pe jumătate ca să obţii două dreptunghiuri egale. Ungi feliile de şuncă presată cu puţină maioneză, aşezi felia de caşcaval, plieri şi le prinzi…

Read more »

Tocăniţă de cartofi

18 October 2010

    Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură boia dulce 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu puţină apă, ulei, vegeta şi boia. Se adaugă cartofii tăiaţi în patru. Se adaugă apă doar…

Read more »

Tocănită de ardei copţi

18 October 2010

  Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Ardeiul se coace, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în fâşii. Ceapa se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta. Sucul de roşii…

Read more »

Tartă cu praz şi caşcaval afumat

18 October 2010
Tartă cu praz şi caşcaval afumat  Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 lingurite zahar 300 ml apa calduta Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g caşcaval afu­mat 2 fire de praz 2 cepe 2 linguri ulei boia sare piper   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu puţină apă caldă, zahărul şi 1 lingură de făină, torni maiaua peste…

Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă

18 October 2010
Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă  Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 10 crenvurşti muştar dulce 200 g şuncă pre­sată 150 g caşcaval 2 ouă   Mod de preparare: Fierbi crenvurştii, îi laşi 10 minute la rece şi îi tai în trei părţi egale. Şunca o tai cubuleţe şi o amesteci cu caşcavalul ras. împărţi aluatul fraged în jumătate. Ungi apoi…

Read more »

Prajitura cu piersici la gheata

18 October 2010

Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahar 1-2 linguri apa 20 biscuiti pisati 100 g frisca putin unt Mod de preparare: Se taie piersicile in sferturi, se amesteca cu zaharul tos, se fierb cu apa 10 minute, apoi se freaca bine pana se obtine un piure gros. Se garniseste fundul unei forme unse cu unt cu…

Read more »

Prajitura cu fulgi de orez

18 October 2010

Ingrediente: 1/2 ceasca miere 100 g halva 100 ciocolata amara 1 lingura de cacao 1 jumatate de margarina pentru gatit 6-7 pahare de fulgi de orez Mod de preparare: Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic pina devine o crema. Se i-a…

Read more »

Omleta indiana

18 October 2010

Ingrediente: 6 oua 6 linguri ulei 1 ceasca supa 2 ceapa 2 lingurite sofran 2 lingurite coriandru sare piper 1lamiie 3 lingurite iaurt Mod de preparare: Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita.Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se lasa sa fiarba cca…

Read more »

Peynirli Kunefe

18 October 2010

  Ingrediente: 450 g zahar 350 g apa 2 lingurite lamiie 500 g cataif 200 g unt 375 g brinza nesarata Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un minut.…

Read more »

Gulas din Bihor

18 October 2010

Ingrediente: 1-2 cepe 3-4 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 600 g carne (preferabil de vita) 400 g cartofi 1 ou faina piper sare 1 lingurita cu virf Vegeta 7 g chimion patrunjel verde putin ulei Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun…

Read more »

Jumari dulci indiene

18 October 2010

Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1ceasca lapte 2 linguri smintina 1/2 lingurite scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara…

Read more »

Lokma

18 October 2010

Ingrediente: 1 kg zahar 600 ml apa 1 lingurita suc de lamiie 2 lingurite drojdie uscata 1 lingurita zahar 60 ml apa 250 g faina 1 ou 1/3 lingurita sare 100 g ulei Mod de preparare: Se prepara un sirop din zahar si apa si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de…

Read more »

Ananas cu pui

18 October 2010

Ingrediente: 1 cutie compot de ananas fara zahar (light) 1 pui grill (aprox. 1,1 kg) 1 litru de apa 1pahar de vin alb 1/2 pahar de otet de vin sare coriandru oregano dafin 2 linguri de ulei piper boia dulce Mod de preparare: Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare…

Read more »

Tempura

18 October 2010

Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1cartof (nu prea mare) Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cite o lingura din compozitie si…

Read more »

Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

18 October 2010
Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel  Ingrediente blat: 4 ouă 2 linguriţe făină 2 lin­guri zahăr 2 linguri lapte 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri zahăr pudră 50 g alune nesărate 1 lămâie. Pentru sosuri ai nevoie de: 400 g căpşune 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Baţi spumă albuşurile cu zahărul…

Read more »

Derei (colţnaşi cu dulceaţă)

18 October 2010

  Ingrediente aluat: 2 ouă 500 g făină 1 lingură apa Ingrediente umplut: dulceata de prune Ingrediente glazură: griş (1/2 sau 1/4 de pachet) 1-2 linguri ulei, apă Cum procedezi pentru aluat: Amesteci ouăle cu făina, pui şi apa şi frămânţi totul, apoi împărţi aluatul în două bucăţi din care întinzi două foi. Pe prima…

Read more »

Caracatita cu otet

18 October 2010

Ingrediente: 1 caracatita (2-3 kg) 1 cana otet citeva fire de telina 2 morcovi 1 ceapa 10 boabe de piper sare putin patrunjel Ingrediente sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare Mod de preparare: Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa…

Read more »

Clătite din mălai cu spanac si branză

18 October 2010

  Inrgediente: mălai (măcinat mai mărunt) 500 g spanac 200 g brânză de oaie 3-4 ouă 1 l lapte sare piper condiment tip Vegeta 5 căţei de usturoi 3 fire de ceapă 1 lingură făină 1 lingură pastă de ardei ulei   Mod de preparare: Amesteci mălaiul cu ouăle şi laptele, pui sare, condiment şi…

Read more »

Kazan Dibi

18 October 2010
Kazan DibiO reteta de kazan dibi din: unt, zahar, faina de orez, amidon, lapte, zahar si vanilie. Ingrediente: 1 lingurita unt sau margarina 20 g zahar 65 g faina de orez 55 g amidon 1 litru lapte 240 g zahar 5 g vanilie Mod de preparare: Se unge un vas cu unt si se presara zahar.…

Read more »

Turta ciobanului

18 October 2010

  Ingrediente: 750 g carne de mânzat (sau de miel) fiartă 25 g unt 2 cepe potrivite (tă­iate mărunt) 2 ceşti de făină 2 linguriţe boabe de muştar 1 şi 1/2 ceaşcă zeamă concentrată de pasăre 1 şi 1/2 ceaşcă de mentă proaspătă tăiată fâşii 1 legătură pătrunjel verde tocat puţin piper măcinat sare 2-3…

Read more »

Tort mozaic cu budincă si capşune

18 October 2010

  Ingrediente: 10 ouă 16 linguri zahăr 10 linguri făină 1 bor­can gem de caise 1 l lapte 2 plicuri de budincă de căpşune 1 iaurt cu căpşune 300 g frişca 1 lingură margarina 500 g căpşune   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi 10 linguri de zahăr şi baţi încontinuu până se topeşte…

Read more »

Porumb cu maioneza

18 October 2010

Ingrediente: 200 g sunca taiata marunt 100 g maioneza 150 g smantana 1 conserva de porumb Mod de preparare: Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se amesteca cu o…

Read more »

Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet

18 October 2010
Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet  Ingrediente: 1 piept mare de pui 2 cutii de ciuperci 2 morcovi mici 4 castraveţi muraţi 4 gogoşari în oţet sare piper 2 ouă ulei 1 lingură muştar   Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui împreună cu morcovii curăţaţi, separat fierbi un ou, apoi speli ciupercile, la tai mărunt, iar cas­traveţii şi gogoşarii…

Read more »

Supă cu găluşte din cartofi

18 October 2010

  Ingrediente pentru supă: 700 g cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 1 legătură pătrunjel 2 ardei Ingrediente pentru găluşte: 450 g brânză de vaci 1 legătură usturoi verde 6 linguri făină sare 2 ouă   Mod de preparare: Legumele pentru supă se curăţă,…

Read more »

Ciorba greceasca

18 October 2010

Ingrediente: maruntaie de pasare cu mai mult os 1 morcov patrunjel 1telina 1ceapa de marime mijlocie 30 g orez 1 lamiie 1 galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt sare Mod de preparare: Carnea , taiata in bucatele , se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se…

Read more »

Supă cu găluşte si cuburi de soia

18 October 2010

  Ingrediente: 100 g cuburi soia 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă 2 ouă 6 linguri cu vârf de griş 1 lingură vegeta 3 linguri ulei de măsline 1 lingură pătrunjel   Mod de preparare: Cuburile de soia se pun la înăbuşit în puţină apă cu ulei şi vegeta. Legumele se…

Read more »

Chec de portocale

18 October 2010

Ingrediente: 250 g suc de portocale 4 oua 300 g zahar 400 g faina 1 praf copt 2-3 linguri stafide 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine ulei si faina pentru tapetat forma Mod de preparare: Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat spuma tare albusurile cu 100…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)

18 October 2010
Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up. Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml Galliano ice cubes 1 lime wedge 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or cocktail stirrer 1 strainer or small sieve 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up

Read more »

Prăjiturele din cartofi noi

18 October 2010
Prăjiturele din cartofi noi  Ingrediente: 3 cartofi noi 200 g unt 200 g zahăr 500 g făină 2 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 50 g ciocolată 4-5 linguri marmeladă   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i fierbi, iar când sunt gata îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu furculiţa. Adaugi peste cartofi, pe rând, făina,…

Read more »

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune

18 October 2010

  Ingrediente: 225 g făină 150 g zahăr pudră 60 g unt 1 ou 1 praf de copt sare 1 pahar apă rece 500 g căpşune     Mod de preparare: Amesteci făina cu 1 lin­gură de zahăr şi praful de copt. Adaugi şi apa, picătură cu picătură, apoi oul bătut. Aluatul trebuie să fie…

Read more »

Ghiveci turcesc

18 October 2010

Ingrediente: 6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei 1 vanata 1 ardei capia rosu 2 catei de usturoi 3 linguri de untdelemn 1 foaie de dafin 1 legatura de patrunjel Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata…

Read more »

Bors rusesc cu dafin

18 October 2010

Ingrediente: 500 g sfecla rosie 1 telina 2 praz 3 morcov 1  radacina patrunjel 1/2 varza 3 linguri untura 1 lingura faina 3 linguri bulion 1 foaie dafin 250 g carne de vaca marar sare 1 pahar smintina Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri…

Read more »

Biftec pe piatra

18 October 2010

Ingrediente: 4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon) 3-4 catei de usturoi sare piper dafin Mod de preparare: Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O jumatate de ora inainte de servirea mesei, se pun pietrele in…

Read more »

Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi

18 October 2010
Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi  Ingrediente: 1 şalău de 600 g 4 linguri unt 5 cartofi noi 4 morcovi 200 ml lapte 1 lingură de smântână 1/2 linguriţă zahăr sare 1 legătură verdeaţă oţet     Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi timp de 15 minute în apă cu sare şi puţin oţet. Cureţi apoi cartofii şi morcovii…

Read more »

Ciorbă de fasole uscată

18 October 2010

  Ingrediente: 400 g fasole uscată 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 cepe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 200 ml suc de roşii 3 ardei graşi verdeaţă (pătrunjel şi mărar)   Mod de preparare: Fasolea aleasă se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, se pune la fiert…

Read more »

Retete delicioase: Pachetele de primavara

18 October 2010
Retete delicioase: Pachetele de primavaraO reteta simpla de pachetele de primavara din: ulei, usturoi, carne de porc, morcovi, telina, maggi, zahar, muguri de fasole, foi de placinta si oua. Ingrediente: 2 cesti ulei 1 lingurita usturoi 250 grame carne de porc 2 morcovi 2 bucati de telina 1 lingurita de Maggi 2 lingurite zahar 100 grame muguri de fasole…

Read more »

Reţete de post: Spanac cu soia

18 October 2010
Reţete de post: Spanac cu soia  Ingrediente: 1/2 pachet soia cuburi 500 g spanac congelat 1 fir de praz sare piper ulei 3-4 lin­guri pastă de roşii   Mod de preparare: Fierbi soia în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi prazul, îl tai mărunt, îl căleşti în ulei şi adaugi şi bulionul diluat cu 2 lin­guri de…

Ciorbă de cartofi

18 October 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi potriviţi 2 cepe mijlocii 2 ardei graşi 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml borş 150 ml suc de roşii sare după gust verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)   Mod de preparare: In circa 4 litri de apă clocotită, punem morcovul, ceapa, ardeiul, rădăcinile…

Read more »

Chebab

18 October 2010

Ingrediente: carne de oaie ceapa piper cimbru ardei iute otet sau vin Mod de preparare: Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat, cimbru, ardei iute taiat si putin stropit cu otet sau vin. Se tine la rece 24 deore sa…

Read more »

Ciorbă de sfeclă roşie

18 October 2010

  Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii, tăiate cubuleţe mici 2 cartofi 2 morcovi potriviţi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe micuţe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean sare după gust 500 ml borş Mod de preparare: Sfecla tăiată cubuleţe se pune la fiert în 4 litri de apă. Separat, se pun la…

Read more »

Ciorbă de urzici

18 October 2010

  Ingrediente: 800 g urzici 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii 3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 1 lingură sare 1 ou 3 linguri smântână (opţional)   Mod de preparare: Se aleg urzicile tinere, se spală bine şi se pun în apă clocotită pentru a fi opărite. După…

Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză

18 October 2010
Salată de crudităţi cu maioneză  Ingrediente: 1 ţelină mare 3 morcovi 3 mere mari zeama de la o lămâie mare sare piper 400 g maioneză   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o dai pe răză- toarea cu ochiuri mici, o stropeşti bine cu zeama de lămâie. Cureţi şi morcovii îi razi mărunt, apoi presezi bine şi ţelina, şi morcovii…

Read more »

Ciorbă de ştevie

18 October 2010

  Ingrediente: 800 g ştevie 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii 3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 150 g lapte soia 1 lingură sare 1 ou verdeaţă (leuştean)   Mod de preparare: Se alege ştevia, se spală bine şi se pune în apă clocotită pentru a fi opărită.…

Read more »

Becri meze – Pork appetizer

18 October 2010

Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 ceapa mijlocie 1/2 pahar ulei de masline 5 ardei grasi mici brinza Feta 2-3 rosii bine coapte 1 pahar de vin alb boabe de bahari(pimento) sare piper Mod de preparare: Se spala foarte bine carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in tigaie…

Read more »

Paine impletita

18 October 2010

Ingrediente: 25 g drojdie 2,5 dl lapte slab sau apa 1 lingurita sare 1/2 lingura zahar 2 oua 2 linguri ulei 7-8 dl (420-480 g) faina seminte susan Mod de preparare: Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte. Faina se…

Read more »

Sarlota de ciocolata cu nuca

18 October 2010

  Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetele zahar vanilat 100 g nuci sau migdale 1 lamiie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smintina Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn,…

Read more »

Nan – paine din India

18 October 2010

Ingrediente: 60 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita sare 1 ou 1 dl lapte 1 dl iaurt sau smintina 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se pune cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul / smintina. Se…

Read more »

Mousse au chocolat

18 October 2010

Ingrediente: 700 g ciocolata 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 200 gr smintina 1 paharel de coniac sau lichior alune simple Mod de preparare: Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu ciocolata topita si…

Read more »

Prăjitură cu citrice şi aluat ras

17 October 2010
Prăjitură cu citrice şi aluat ras  Ingrediente: 200 g margarină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt 2 linguri zahăr 2 căni făină + 4 linguri făină 3 mandarine 1 kiwi 1 portocală 2 felii grapefruit   Mod de preparare: Cureţi fructele, le tai bucăţele şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă de zeamă. Freci margarina cu zahărul…

Read more »

Ciorbă de salată verde

17 October 2010

  Ingrediente: 5 salate 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi 500 ml borş 200 ml suc de roşii 2 linguri vegeta 2 ouă 3 linguri ulei 100 ml smântână (opţional) 1 legătură leuştean   Mod de preparare: In cei 3 litri de apă punem la fiert ceapa tocată mărunt, morcovul şi cei 2 cartofi.…

Read more »

Ciorbă de porc ardelenească

17 October 2010

  Ingrediente: 400 g carne de porc (piept) 60 gr ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 50 g ardei gras 50 g orez 100 g smântână 30 g tarhon oţet şi sare după gust o legătură mică de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se spală, se taie în bucăţi de 40-50…

Read more »

Reţete de post: Plăcinţele de cartofi

17 October 2010
Reţete de post: Plăcinţele de cartofiIngrediente: 750 g făină 250 g margarină 1 linguriţă sare drojdie cât o nucă apă călduţă Ingrediente umplutură: 1 kg cartofi 2-3 cepe 100 ml ulei piper sare Mod preparare aluat: Faci o maia din drojdie, 1 lingură de făină şi 1 ceaşcă d caldă, apoi o adaugi peste făină. Frămânţi, adăugând margarina, sare şi…

Read more »

Papricaş din cartofi noi cu smantană

17 October 2010
Papricaş din cartofi noi cu smantană  Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 fir de ceapă verde 150 g smântână 2 linguri ulei 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi. Speli şi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi boiaua, cartofii, completezi cu apă cât să-i…

Read more »

Găină umplută

17 October 2010

  Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt 2-3 cepe mari tocate, iar când s-au înmuiat adaugi o ceaşcă de orez şi o cutie de ciuperci din comerţ. Din când în când torni…

Read more »

Salată cu omletă si sos de smântână

17 October 2010
Salată cu omletă si sos de smântână  Ingrediente: 1 salată verde 3 ouă 70 g caşcaval 1 lingură unt 1 lingură smântână 1 lingură muştar 1 lingură oţet 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Baţi ouăle cu sare şi piper, încor­porezi caşcavalul ras şi prăjeşti în unt 3 omlete de grosimea unei…

Read more »

Chifteluţe de branză

17 October 2010

  Ingrediente: 1/2 kg brânză de oaie 3 ouă piper după gust 3/4 cană cu griş 200 ml ulei   Mod de preparare: freci brânza cu ouăle, pui piper şi sare dacă mai este nevoie, apoi adaugi grisul şi omoge­nizezi compoziţia. Formezi chifteluţe pe care le rumeneşti în ulei încins.   Poftă bună!

Read more »

Crema de castane

17 October 2010

Ingrediente: 1 kg castane lapte (in care se fierb castanele) 200 gr margarina fara sare 1 pahar zahar (200-250 ml) 1 plic zahar vanilat 1 lingurita Nescafe rom (1 cm intr-un pahar) 100 gr ciocolata topita 2 linguri zahar(glazura) 2-3 linguri apa(glazura) 1 lingurita margarina(glazura) Mod de preparare: Se curata castanele de coaja si se…

Read more »

Supa de porumb

17 October 2010

Ingrediente: 1 conserva de porumb 2 rosii 1 ceapa 500 ml supa de legume piper sare ulei crutoane Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de porumb se face piure.Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de…

Read more »

Cotlete de porc cu boia de ardei

17 October 2010

  Ingrediente: cotlete de porc în funcţie de numărul de persoane de la masă boia de ardei dulce sau pican­tă (după gust) ulei   Mod de preparare: Baţi foarte puţin cotletele cu ciocanul de carne, le ungi cu ulei pe ambele părţi şi presari boia numai pe o parte. Le rulezi şi le dai la…

Read more »

Cartofi pescareşti

17 October 2010

  Ingrediente: 2 kg cartofi noi 1 kg he­ring marinat (cam 6 bucăţi) 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură ceapă verde lămâie sau oţet 1-2 lin­guri făină 3 linguri unt 3 linguri smântână 3 ouă sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi-i pui la…

Read more »

Desert cu branză de vaci

17 October 2010

  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr pudră 1 ou 2 lămâi 250 g frişca   Mod de preparare: Freci foarte bine brânza de vaci cu zahărul pudră, gălbenuşul, coaja rasă de lămâie până obţii o cremă spumoasă. Adaugi sucul de lămâie, puţin câte puţin frişca, iar la urmă albuşul bătut spumă.…

Read more »

Tăiţei cu branză, spanac si salată

17 October 2010

  Ingrediente: 500 g spanac 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 cepe vechi 500 g tăieţei 4 ouă 300 g smântână 2 felii telemea piper cimbru verdeaţă ulei după dorinţă 100 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu sare 10 mi­nute, apoi îi laşi să se…

Read more »

Tort de clătite cu capşune

17 October 2010

  Ingrediente: 100 g făină 3 ouă 50 g zahăr 1/4 l lapte 400 g căpşune puţin untdelemn 500 g frişca 4 linguri zahăr pudră 1 ciocolată mică   Mod de preparare: Din făină, ouă, zahăr şi lapte pregăteşti un aluat de clătite pe care-l laşi să se odih­nească. Speli căpşunele, le cureţi şi le…

Read more »

Supa de usturoi

17 October 2010

Ingrediente: 6 felii paine 8 catei mari de usturoi 75 g grasime de gasca sau unt 150 g cascaval sarat ras 3 oua 2 fire de salvie 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingura de otet de vin sare piper Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute…

Read more »

Sniţele de legume

17 October 2010
Sniţele de legume  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 cepe 3 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4 ouă 200 g făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Pui la fiert morcovii, ţelina şi pătrunjelul în apă cu sare, iar…

Read more »

Spumă de griş cu sirop de fructe

17 October 2010

  Ingrediente: 2 linguri griş 2 pahare de sirop de fructe (sau zeamă din compot) 2 pahare apă   Mod de preparare: Pui la fiert siropul cu apa. Când clocoteşte torni grisul în ploaie şi amesteci continuu cu telul. După 4 minute îl dai la o parte şi baţi în continuare până când com­poziţia devine…

Read more »

Pişcot cu capşune si bezea

17 October 2010

  Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat Ingrediente spumă: 4 albuşuri 200 g zahăr Ingrediente umplutură: 100 g gem de căpşune 1/2 kg de căpşune   Mod de preparare: Baţi cele 5 albuşuri spumă, adaugi câte o lingură de zahăr bătând continuu. Când ai obţinut o…

Read more »

Rulouri cu creier si cabanos

17 October 2010
Rulouri cu creier si cabanos  Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 ceapă 300 cabanos 1 felie de pâine 300 g creier de vită 3 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină câteva fire de pătrunjel     Mod de preparare: Dezosezi carnea de pui, o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Cureţi ceapa, o toci,…

Read more »

Supa de ceapa cu croutons

17 October 2010

Ingrediente: 12-16 cepe mari ceva ulei de masline 8 felii paine toast unt 2 linguri zahar cas ras supa de legume sare piper oregano Mod de preparare: Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt, zaharul si se amesteca pana s-au…

Read more »

Supa de sepie (calamar)

17 October 2010

Ingrediente: 300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime 1,2 litri de apa 2 linguri de susan 100 g orez cu bobul lung 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Sepiile se spala in mai multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai tentaculele si abdomenul.,tentaculele se taie rondele…

Ajo blanco (Gazpacho alb)

17 October 2010

Ingrediente: 200 gr. simburi de migdale crude 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte) 2 catei de usturoi mari 1 paharel ulei de masline 1 lingurita otet de vin alb 1 l apa rece sare patrunjel (pentru ornat) crutoane de piine prajita struguri albi fara coaja stafide mere verzi taiate bucati pepene galben taiat…

Read more »

Ridichi de lună umplute

17 October 2010

  Ingrediente: 10-12 ridichi 3 linguri smântână, 150 g unt 4 ouă 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli ridichile, apoi cu un cuţitaş le scoţi miezul (pe care îl păstrezi), le presari cu sare şi le laşi la scurs. In acest timp pregăteşti umplutura: încingi uleiul într-o crăticioară, adaugi…

Read more »

Sufleu japonez

17 October 2010

Ingrediente: 200 gr unt 100 gr ciocolata sau cacao 200 gr zahar pudra 1 lingura faina 4 oua Ingrediente sos de vanilie: 2 pahare lapte, 3 galbenusuri, 100g zahar, 1 lingura faina, 1/2                                           baton vanilie Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se…

Read more »

Tort aromat cu ananas si căpşune

17 October 2010
Tort aromat cu ananas si căpşune  Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente cremă: 10 ouă 1/2 pahar de lapte 10 linguri zahăr 500 g frişca lichidă 2 plicuri gelatină 1 cu­tie compot de ananas 200 g căpşune   Mod preparare blat: Baţi spumă ouăle cu zahărul, apoi adaugi făina în ploaie şi amesteci cu grijă. Torni…

Read more »

Sos Feta

17 October 2010

Ingrediente: 125 grame brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa) 4-5 linguri iaurt 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita zeama de lamaie piper menta Mod de preparare: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o prima faza…

Read more »

Retete de post: Baclava cu mere

16 October 2010

Ingrediente: 0,5 kg nuci 2 linguri zahar 3 linguri miere 50 g vodca 1,5 kg mere 100 g stafide 6 linguri zahar 50 g coniac 100 g margarina 1 lingura faina 1 pachet de foi de placinta din comert Mod de preparare: Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic.…

Read more »

Salată de spanac cu ouă şi măsline

16 October 2010
Salată de spanac cu ouă şi măsline  Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 legătură ceapă verde 1 legătură ridichi 3 ouă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare ulei oţet sau zeamă de lămâie   Mod de preparare: Speli spanacul, ceapa verde şi ridichile, tai mărunt spanacul şi ceapa, iar ridichile felii. Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le…

Read more »

Supa de rosii turceasca

16 October 2010

Ingrediente: 1 lingura ulei 1 lingura faina 1 l suc de rosii 250 ml lapte 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat sare piper Mod de preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul, oregano…

Read more »

Tort cu fructe si gelatina

16 October 2010

 Ingrediente blat: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină coaja şi zeama de la o lămâie Ingrediente crema :200 g unt, 200 g zahăr, 200 g cremă de castane, 100 g alune sau nucă măcinată, 300 ml vin roşu.   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă sare, coaja…

Read more »

Sos chinezesc

16 October 2010

Ingrediente: 6 linguri ulei 2 linguri faina 2 linguri mustar pasta de rosii 3 linguri zahar supa sare piper 1crenguta busuioc 1crenguta cimbru Mod de preparare: Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si zaharul, care s-a ars intr-o…

Read more »

Lamai caramel cu susan

16 October 2010

  Ingrediente: 1 lamaie 100gr zahar 150gr susan 500gr faina 50gr drojdie uscata bicarbonat de sodiu sare Mod de preparare: Lamaia se spala se curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din faina, drojdie, sare, bicarbonat, a se face putin mai gros ca aluatul de clatite. Bucatile de lamaie…

Read more »

Gogosi grecesti

16 October 2010

Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana unt putina sare 1 cana faina 3 oua ulei pentru prajit miere scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute…

Read more »

Mancarică de carne cu ca roşii si castraveţi

16 October 2010

  Ingrediente: 100 g piept pui 100 ml ulei 2-3 castraveţi 1 ceapă 1/2 kg roşii usturoi 100 g brânză 1 ou sare verdeaţă     Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui uleiul şi prăjeşti carnea tăiată fâşii. Peste aceasta pui ceapa tăiată peştişori, castraveţii tăiaţi fâşii, le căleşti împreună, adaugi roşiile tăiate cubuleţe. Le…

Read more »

Retete de post:Tort cu fructe

16 October 2010

  Ingrediente: 2 kg frişcă Hulala 500 g zahăr 6 portocale 4 mandarine 4 banane 200 g stafide 125 g gelatină 2 cutii compot de ananas 3 fiole de esenţă de vanilie 50 g coniac /vodcă 500 ml suc de portocale   Mod de preparare: Fructele curăţate, tocate le amestecăm cu coniacul şi o esenţă.…

Read more »

Salata de linte rosie

16 October 2010

Ingrediente: 200 gr.linte ulei sare vegeta condimente(maghiran sau oregano) Mod de preparare: Lintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei, apoi se condimenteaza dupa gust. Se serveste pe piine Pofta buna!

Read more »

Sos de pui cu oregano

16 October 2010

Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7 linguri ulei de masline sau margarina sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Pieptul de pui se taie in bucati nu prea mici si se undeste in uleiul de masline cca 10 min. Se…

Read more »

Tzatziki

16 October 2010

Ingrediente: 1/2 kg. castraveti proaspeti 3 cutii iaurt de 500 grame 50 gr. nuci usturoi marar sare ulei Mod de preparare: Se scurge iaurtul in tifon. Se taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca mararul, se preseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele, se adauga putin ulei si sare dupa gust.Se serveste…

Read more »

Biscuiti cu alune

16 October 2010

  Ingrediente: 10 cescute faina 1 pachet margarina 2 linguri zahar pudra 50 gr alune sau nuci zahar pudra  Mod de preparare: Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu zaharul si margarina topita. Se adauga alunele sau nucile si…

Read more »

Supa cu lapte de cocos, pui si porumb

16 October 2010

Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supa de pui 400 g piept de pui 200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucata ghimbir 5 cm 100 g porumb conserva 4 linguri zeama de lamaie 3 linguri sos peste 2 ardei iuti piper Mod de preparare: Se amesteca supa de pui cu…

Read more »

Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată

16 October 2010
Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată  Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1/2 plic praf de copt Pentru creme ai nevoie de: 1 plic praf de cremă pentru prăjituri cu aromă de vanilie 1 plic praf de cremă pentru prăjituri cu aromă de cacao şi rom 1 plic frişca 600 ml lapte 50 g ciocolată Pentru…

Read more »

Plăcintă cu spanac şi telemea

16 October 2010
Plăcintă cu spanac şi telemea  Ingrediente: 400 g făină 1 ou 100 ml ulei 1/2 linguriţă drojdie sare 100 ml apă caldă Ingrediente umplutură: 500 g spanac 250 g telemea (de vacă, de oaie, după gust) 1 ceapă 1 ou 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel piper sare ulei Mod preparare foi: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă şi…

Read more »

Salata racoroasa cu cus-cus

16 October 2010

Ingrediente: 500 g cus-cus 3-4 rosii 2-3 castraveciori 2 ardei 2 cepe mici 100 g stafide menta proaspata sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca. Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii. Se amesteca cu cus-cusul,…

Read more »

Aripioare de pui cu sos de roşii cu hrean

16 October 2010

  Ingrediente: 500 g aripioare 4-5 căţei de usturoi 500 g roşii 2-3 cepe potri­vite ulei 1 legătură mărar 1 legătură hrean ras piper sare   Mod de preparare: Rumeneşti aripioarele în ulei încins. Cureţi apoi usturoiul, îl tai feliuţe şi dai roşiile prin râzătoare. Când aripioarele s-au rumenit, le scoţi într-o tavă, iar în…

Read more »

Kishk

16 October 2010

Ingrediente: 3 catei de usturoi taiati marunt 3 linguri faina 3 cepe medii tocate 1 l supa de pasare 450g iaurt gros 50g unt 2 linguri ulei Mod de preparare: Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie. Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt (sa nu…

Read more »

Tort cu cremă de ciocolată si cu praline

16 October 2010

  Ingrediente blat:  3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 200 g ciocolată 3 ouă 150 g unt 1 plic zahăr vanilat 500 g frişca lichidă 3 plicuri întăritor frişca 4-5 banane suc de lămâie 12-16 praline 2 linguri ciocolată răzălită   Mod preparare blat: Baţi albuşurile…

Read more »

Kabak Tatlisi

16 October 2010

Ingrediente: 1 dovleac de 1,5 kg 500 gr zahar 100 gr nuci Mod de preparare: Se taie dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se pun intr-un vas. Se presara cu zahar si se acopera cu un capac. Se lasa 4-5 ore, pina lasa zeama. Se pune apoi vasul la…

Read more »

Friptura aromată de pui

16 October 2010
Friptura aromată de pui  Ingrediente: 10 pulpe de pui 1 pahar de vin alb 1/2 pahar de ulei 1 lingură de muştar cimbru piper sare   Mod de preparare: Speli carnea, o ungi cu muştar şi o laşi la rece o oră. O aşezi apoi într-o tavă, torni uleiul şi vinul, presari sare, piper şi cimbru după gust…

Read more »

Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac

16 October 2010

  Ingrediente: 1 kg piept de viţel 300 g rinichi de viţel 300 g ficat de viţel 1 kg spanac sare piper 300 ml ulei 6 ouă 2 legături mărar 300 ml vin alb sec   Mod de preparare: Dezosezi pieptul de viţel, îl întinzi cu ajutorul unui ciocan de şniţele şi-l pre­sari cu sare…

Read more »

Ruladă de carne macră si spanac

16 October 2010

  Ingrediente: 6 ouă mari + 1 albuş 1/2 kg spanac 250 g carne macră 200 ml smântână 100 g făină 100 g unt 50 g caşcaval sau telemea sare   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile, untul topit şi răcit şi omo­genizezi totul cu telul. Pui apoi făina, sarea, amesteci, torni…

Read more »

Supa cu cus-cus

16 October 2010

Ingrediente: pasta cus-cus 2 l supa de pui sau vita 1 lingura de unt sare piper Mod de preparare: Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Se mai lasa 10 minute, acoperita cu…

Read more »

Salată de peşte afumat

16 October 2010

  Ingrediente: 2 bucăţi peşte afumat (macrou) 3 cepe vechi 4 cartofi noi 3 ouă ulei 1 lingură muştar sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 2 ouă. Freci apoi cele două gălbenuşuri fierte cu cel crud, adaugi ulei, sare…

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 3 (video)

16 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 3 (video)    Vrajitoriile lui Jamie Oliver III

Read more »

Guacamole

16 October 2010

Ingrediente: 4 rosii potrivite 4 avocado 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1 legatura cilantro sau coriandru zeama de la o lamaie 2 ardei iuti chips tortilla pentru servire Mod de preparare: Rosiile se cresteaza in forma de cruce, se aseaza intr-un vas de sticla, se toarna peste ele apa

Salata andaluza cu orez

16 October 2010

Ingrediente: o ceasca orez 3 cesti apa 1/2 lingurita de vegeta 1 rosie mare 1 ardei verde 1 ceapa 5-10 catei usturoi ulei piper sare suc de lamaie Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul se taie rosiile si ardeiul…

Read more »

Sos curry de baza

16 October 2010

Ingrediente: 3 linguri ulei 1 ceapa tocata 4 catei usturoi (optional) 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional) 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine 1/2 lingurita pudra de curcuma 1/2 lingurita pudra de comino 1/2 lingurita pudra de coriandru…

Read more »

Salată cu crutoane, anşoa si caşcaval

16 October 2010
Salată cu crutoane, anşoa si caşcaval  Ingrediente: sa­lată verde 4-5 felii de pâine 200 g caşcaval afumat 1 borcănel cu anşoa 3 gălbenuşuri 3 linguriţe muştar 100 ml ulei sare 10 ridichi 2-3 frunze de salată   Mod de preparare: Tai cubuleţe pâinea, o aşezi într-o tavă şi o dai la cuptor să se rumenească pentru 20 de minute. Speli…

Read more »

Plăcintele cu aluat din cartofi noi

16 October 2010
Plăcintele cu aluat din cartofi noi  Ingrediente aluat: 1 kg cartofi noi 250 g făină 1 ou sare piper Ingrediente umplutură: 2 morcovi 1 ardei 1/2 ţelină 2 roşii 2 fire ceapă verde 2 ouă 100 g caşcaval 100 g smântână sare piper 2-3 frunze de ţelină   Mod preparare aluat: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert în apă cu…

Read more »

Perişoare de carne cu sos de legume

16 October 2010

  Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1-2 cartofi 1 ardei gras 2 roşii 1 linguriţă plină cu vârf de unt pătrunjel verde 200-300 ml apă   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai felii subţiri şi le fierbi cu capac în puţină apă. Când legumele sunt bine fierte scurgi zeama,…

Read more »

Prajitură cu capşune

16 October 2010

  Ingrediente: 1 kg căpşune 1/2 cană lapte rece 4 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1/2 cană cu ulei 1/2 plculeţ cu praf de copt   Mod de preparare: Amesteci ouăle cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Pui puţin câte puţin uleiul şi apoi făina, laptele (din care opreşti 1…

Read more »

Peşte cu roşii

16 October 2010

  Ingrediente: 2 kg peşte 3 cepe ulei 2 linguri bulion 5 roşii 2 linguri făină sare piper 1 lin­gură vin 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli bine, îl porţionezi, potriveşti de sare şi piper. Prăjeşti puţin bucăţile de peşte fără să le rumeneşti şi le scoţi pe un…

Read more »

Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri

16 October 2010

  Pregăteşti mai întâi un aluat bun şi pufos ca de pâine din 500-700 g făină, 50 ml ulei, drojdie cât o nucă mărişoară, 1 linguriţă zahăr şi apă călduţă. După ce a crescut bine aluatul timp de 1-2 ore, formezi turtite subţiri cu diametrul de 15 cm. Mod preparare umplutura: Speli 300-400 g spanac,…

Read more »

Salata mexicana

16 October 2010

Ingrediente: 300 gr mazare fiarta 200 gr porumb fiert 200 gr fasole rosie fiarta ton in ulei 3 conserve 100 gr maioneza 1 lamiie sare piper chipsuri de cartofi 2 oua fierte 12 buc masline verzi cu anchoa Mod de preparare: Se scurg foarte bine legumele fierte si tonul si se amesteca intr-un caston adinc.…

Read more »

Păstrav cu sos fin de unt

16 October 2010
Păstrav cu sos fin de unt  Ingrediente: 6 păstrăvi 2 lin­guri oţet 3 linguri apă 4 gălbenuşuri 1 şi 1/2 pachete de unt sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi păstrăvii, îi speli, îi usuci pe un şervet special de bucătărie, apoi îi presari cu sare, piper, pui în fiecare câte o bucăţică de unt, îi înfăşori în folie…

Read more »

Salam de biscuiti cu cafea

16 October 2010

Ingrediente: 900 ml lapte 1 kg biscuiti normali 1 pachet de margarina 11 linguri cu varf zahar 5 linguri cu varf cacao 2-3 linguri cafea 3 sticlute esenta rom 700-800 g rahat Mod de preparare: Se rup biscuitii si se taie rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga margarina si zaharul…

Read more »

Retete de post: Salata de orez

16 October 2010

Ingrediente: 1 ceasca de orez 1 rosie taiata cuburi 1 castravete mare taiat cuburi 2 ardei grasi de diferite culori taiati ca chibritele 200 g masline negre si verzi 3-4 bucati de sparanghel din conserva otet ulei de masline patrunjel tocat Mod de preparare: Orezul fiert se pune la racit in frigider. Intre timp se…

Read more »

Aperitive cu pastă de peşte si caşcaval

16 October 2010
Aperitive cu pastă de peşte si caşcavalO reteta de aperitive cu pasta de peste si cascaval din: paine, pasta de ansoa, smantana, cascaval si unt. Ingrediente: 3-4 felii de pâine (de o zi) 1 tub pastă de anşoa 1 lingură smân­tână 100 g caşcaval 2 linguri unt   Mod de preparare: Cureţi feliile de pâine de coajă, apoi le tai pătrate…

Read more »

Salata de quinoa cu portocale si menta

16 October 2010

Ingrediente: 3 portocale mari despartite in felii si taiate in bucatele 1 ceasca morcovi 2 cesti cereale fierte – quinoa hrisca 1 1/2 ceasca telina 1/4 ceasca dressing de salata cu mustar 3 linguri suc de lamaie 1/4 ceasca menta proaspata salata verde Mod de preparare: Combina toate ingredientele, cu exceptia frunzelor de salata verde,…

Read more »

Măsline umplute

16 October 2010

Ingrediente: 150 g măsline mari 100 g miez de nucă 2 caţei de usturoi 150 g unt sau margarină sare piper 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor fără să le tai în jumătate şi le laşi deoparte până pregăteşti umplutura. Dai nuca prin maşina de măcinat, apoi o amesteci cu usturoiul…

Read more »

Mâncarea vegană, gust fără foc

16 October 2010
Mâncarea vegană, gust fără focLapte de nuci, ciorbe şi hamburgeri. Pe aceeaşi listă adăugaţi tort de ciocolată, îngheţată şi chiar chiftele. Toate intr-un meniu complet crud. Despre alimentaţia vegană fără foc se spune că este extrem de sănătoasă. Unii susţin că este şi o adevărată afacere pentru cei afectaţi de criza economică. Şi mai are o parte bună: este…

Read more »

Egg drop soup(Supa)

16 October 2010

Ingrediente: supa de pui (strecurata) citeva frunze de loboda sau salata verde 1 ou verdeata tocata sare piper Mod de preparare: Intr-o oala de supa se pune la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin frunzele de salata (sau loboda). Cind supa fierbe, se adauga frunzele in ea si…

Read more »

Tort cu fructe

16 October 2010

Ingrediente: 1 cutie compot de piersici 1 cutie compot de caise 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 pacheţel de vanilie coajă de lămâie rasă   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia, lămâia şi făina. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi făină…

Read more »

Fructe prajite

16 October 2010

Ingrediente: 2 banane 1 mar 2 felii de ananas 80 gr faina 6 linguri de apa 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingura de zahar ulei miere Mod de preparare: Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai moale…

Read more »

Salata festiva de citrice

16 October 2010

Ingrediente: 3 fructe de grapefruit curatate 3 portocale curatate 1 varf lingurita sare 1 castravete mediu,taiat marunt seminte de floarea soarelui 2 buc avocado taiate felii 2/3 cana otet 1/3 cana zahar 1 ceapa mica taiata inele   Mod de preparare: Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un…

Read more »

Ton in sos de iaurt picant

16 October 2010

  Ingrediente: file de ton 6 portii 250 ml iaurt 200 ml lapte de cocos 1/2 lamaie 10 g curry 10 g enibahar pulbere 10 frunze de busuioc 5 catei de usturoi 10 g sare 1 lingura de ulei 5 g sofran 1 legatura de marar 25 g coniac Mod de preparare: Fileul de peste…

Read more »

Prajitura braziliana Beijinho

16 October 2010

Ingrediente: 400 g lapte condensat 2 linguri margarina 150 g de cocos   Mod de preparare: Intr-o oala se pune laptele si margarina se da la foc mic. Cand s-a topit margarina se adauga cocosul mestecand in continu pana cand incepe sa se desprinda de pe oala. Se da la racit. Dupa ce sa racit…

Read more »

Salata egipteana

16 October 2010

Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt   Mod de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati bine. Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa fie…

Read more »

Banane in aluat

16 October 2010
Banane in aluatO reteta simpla si delicioasa de banane in aluat din: banane, suc de lamaie, ulei, zahar, faina, ou, sare, lapte si praf de copt. Ingrediente: 2 banane mari suc de lamaie ulei zahar 60 g faina 1 ou 1 varf de lingurita sare 1/4 cana lapte 1 sfert de lingurita praf de copt Mod de…

Read more »

Salata de vinete iuti

16 October 2010

Ingrediente: 2-3 vinete 2-3 ardei iuti 3-4 ardei grasi gogosari ardei capia usturoi sare piper ulei otet   Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sint subtiri in carne,…

Read more »

Salata chinezeasca

15 October 2010

Ingrediente: 1/2 varza 3 morcovi 2 castraveti 5-6 catei usturoi 3 linguri zahar otet dupa gust ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita) piper Mod de preparare: Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa). Separat…

Read more »

Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure

15 October 2010
Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure  Ingrediente pentru parfeul de vanilie: 150 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 3 linguriţe rase cu făină 150 g frişcă Ingrediente pentru parfeul de fructe de pădure: 100 g zahăr 2 ouă 300 ml lapte 2 linguri rase cu făină 300 g zmeură, agrişe fragi 100 ml frişcă Ingrediente…

Read more »

Prăjitură cu caise şi bezea

15 October 2010
Prăjitură cu caise şi bezea  Ingrediente: 5 ouă 10 linguri apă minerală 500 g zahăr 250 g făină 1 kg caise scorţişoară   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din can­titatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură, apoi făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia. Speli caisele, le tai în jumătate şi le scoţi sâmburii. Torni aluatul…

Read more »

Geagic (Salata turceasca)

15 October 2010

Ingrediente: 2-3 catei usturoi 1 l iaurt 3 castraveciori verzi 1 legatura de marar Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele.Se serveste la…

Read more »

Pui cerchez

15 October 2010

Ingrediente: 1 pui 3 catei de usturoi 250 gr nuca 1/2 piine veche 1 cescuta ulei de masline 1 virf de piper rosu (boia iute) Mod de preparare: Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Miezul de piinea…

Read more »

Salata de orez cu curry

15 October 2010

  Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 1/4 cani de apa 1 1/2 ceasca orez brun cu bobul lung 1 lingura praf de curry 1 varf de lingurita piper alb 2 cesti broccoli 1 legatura de praz 2 rosii mari, taiate cubulete Ingrediente sos: 1 lingura de apa 1 lingura sos de soia…

Read more »

Pui adobo

15 October 2010

  Ingrediente: 4 file-uri piept pui  aprox 150 gr bucata 1/2 cana sos de soia 1/2 cana otet de vin 1 cana apa 10 catei de usturoi 5 lingurite de praf de usturoi   Mod de preparare: Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea…

Read more »

Surprise-Shrimps

15 October 2010

  Ingrediente: 10 buc.creveti de marime medie 10 felii subtiri de piept de curcan afumat 2 portocale 50 ml de sirop de grenadine 30 g seminte scobar 1 lingura de miere de albine 50g  smantana dulce 1 pahar de vin rosu demi-sec 30 g de migdale macinate 30 g de unt 1 sfert de tulpina…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 21, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: