RSS

Retete culinare de Paşti #56

23 Apr

Retete de Paste:

Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită

5 November 2010
Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită  Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie mărar verde tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper oţet   Mod de preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii mai…

Read more »

Evoluţia ceaiului în China

5 November 2010
Evoluţia ceaiului în ChinaExistă un proverb chinezesc care spune că, atunci când îţi părăseşti dormitorul dimineaţa, ai nevoie de şapte lucruri esenţiale pentru a trăi, şi anume lemne de foc, orez, ulei, sare, sos condimentat, oţet şi ceai. Totuşi, a trecut ceva timp până când ceaiul a fost privit ca o băutură cotidiană sau chiar ca un articol…

Read more »

Supă ţărănească de zgrebăn afumat

5 November 2010

  Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină     Mod de preparare: Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă apă.…

Read more »

Turtiţe cu mere şi scorţişoară

5 November 2010

  Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6 forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul topit…

Read more »

Praz cu carne de porc

5 November 2010
Praz cu carne de porcIngrediente:  1/2 kg carne de porc 1 legă­tură praz 1 lingură bulion untură 1 linguriţă zahăr foi de dafin sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere carnea, adaugi puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă. Intre timp,…

Read more »

Grepfrut copt

5 November 2010

  Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină   Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In mijloc aşază cîte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la cuptorul…

Read more »

Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză

5 November 2010

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu ouăle, chi­fla înmuiată în apă şi presată bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust. Pentru fiecare rulou ai nevoie de 1,5…

Read more »

Chifteluţe de varză

5 November 2010
Chifteluţe de varză  Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei   Mod de preparare: Se toacă varza ca fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă să se scurgă bine de apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută prin maşina…

Read more »

Prăjitură cu lămâie

5 November 2010

  Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă…

Read more »

Cartofi cu smantana

5 November 2010
Cartofi cu smantana  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă cu tot în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi, îi cureţi de coajă şi-i tai ron­dele groase. Topeşti untul într-o crăticioară,…

Read more »

Caşcaval facut in casă

5 November 2010

  Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 lin­guriţe zahăr 250 g unt 200-300 g brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat   Mod de preparare: Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci şi…

Read more »

Ciorbă de jumări

5 November 2010
Ciorbă de jumări  Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la fiert…

Read more »

Portocale creole

5 November 2010

  Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale   Mod de preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de lămâie. Fierbe siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe farfurie, acoperă-le…

Read more »

Scrob cu vinete

5 November 2010

Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 lin­guri ulei sare   Mod de preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd bucăţelele…

Read more »

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

5 November 2010

  Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean 1 ceşcuţă de orez   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul şi…

Read more »

Vinegretă II

5 November 2010
Vinegretă II  Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g măsline 1 lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie)    Mod de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să…

Read more »

Ouă umplute cu pastă de peşte si masline

5 November 2010

Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă pasta…

Read more »

Pastă de jumări sau slănină

5 November 2010

  Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina de tocat. Tai ceapa foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le amesteci cu…

Read more »

Crenvurşti de casă

5 November 2010

  Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen intestine subţiri de oaie   Mod de preparare: Cureţi bine carnea, după care o treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita deasă…

Read more »

Prăjitură cu mere

5 November 2010

  Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr într-o cratiţă şi se sting apoi cu apa,…

Read more »

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

5 November 2010

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână 500 ml zeamă de varză acră   Mod de preparare: Pui la fiert 4 l de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată mărunt…

Read more »

Musaca de varza in 7 straturi

5 November 2010

  Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de porc. Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină afu­mată, aşezi apoi alternativ un strat de carne, unul de varză, un ciolan afumat, apoi iar varză, iar carne până le termini pe toate. In cratiţă, trebuie să…

Read more »

Saleancă

5 November 2010
Saleancă  Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură   Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o cratiţă, pui jumările să se prăjească puţin, apoi adaugi varza tocată, laşi mâncarea pe foc până ce varza se rumeneşte un pic, apoi o dai deoparte. E foarte bună caldă, cu…

Read more »

Cartofi nemţeşti

5 November 2010
Cartofi nemţeşti  Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1 legă­tură pătrunjel 3 linguri smân­tână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi pui în cratiţă şi torni apă cât să-i acopere şi-i fierbi. Intre timp, înfierbânţi untura în altă cratiţă mai mică, rumeneşti făina, pui şi ceapa…

Read more »

Pesmiciori

4 November 2010
Pesmiciori  Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, adaugi apoi făina în ploaie, gălbenuşurile, un praf de sare, frămânţi aluatul şi-l laşi să se odihnească la rece 30 de minute. Intinzi apoi…

Read more »

Cartofi cu costiţă afumată la cuptor

4 November 2010

  Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele mai groase pe care le pui într-o tavă, în strat uniform. Cureţi ceapa, o speli, o tai peştişori şi o pui peste cartofi. Costiţa o tai felii (şoriciul…

Read more »

Carne de viţel cu sos vanatoresc

4 November 2010

  Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă fierbinte. Fierbi mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa s-a topit şi…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)

4 November 2010
Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)  Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1 orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot measure 1 double shot measure   Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini

Read more »

Carne de porc cu prune uscate

4 November 2010

  Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin   Mod de preparare: Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea bucăţele şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată într-o…

Read more »

Tocană cu galuşte de ficat

4 November 2010

  Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o tai mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu ceapa…

Read more »

Limba de porc fiartă in lapte

4 November 2010

  Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Speli şi opăreşti limbile de porc, le cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la fiert…

Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano

4 November 2010
Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oreganoO reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine prajita o rosie 2 catei usturoi ulei masline oregano   Mod de preparare: Se freaca painea prajita cu usturoi. Se unge cu ulei de masline. Se presara rosiile tăiate marunt. Se presara…

Read more »

Borş de dovlecei umpluţi

4 November 2010

  Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă   Mod de preparare: Se pun la fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul, morcovul,…

Legume în sos de lapte

4 November 2010

  Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi, sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte sare   Mod de preparare: Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă cu puţină sare, pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi). Se scurg de apăşi se pun în…

Read more »

Prăjitură cu caise

4 November 2010

  Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1 linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi uleiul, praful de copt, dizolvat…

Read more »

Pastă de slănină afumată si telemea

4 November 2010

  Ingrediente: 500 g slănină afumată 250 g brânză telemea fără zer 5 ouă fierte tari piper măcinat după gust 3 cepe potrivite 1/2 linguriţă suc de lămâie   Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat slănina afumată şi ouăle fierte. Tai ceapa < mărunt, dai brânza telenea pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi…

Read more »

Sos de anason

4 November 2010

Ingrediente: 11/2 pahar bulion (zeamă de carne) 2 gălbenuşuri 1 lingură făină 1 lingură unt   Mod de preparare: Se prepară ca şi sosul de lapte sau de smîntînă. Cînd sosul este gata, se amestecă cu două gălbenuşuri bătute cu două linguri de lapte. În locul gălbenuşurilor crude se pot pune gălbenuşuri răscoapte, tocate mărunt.…

Read more »

Prăjitură cu cireşe

4 November 2010

  Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac Ingrediente crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi faina. Se unge cu unt o formă de chec şi se toarnă compoziţia obţinută.…

Read more »

Placinata cu ciuperci si mazare

4 November 2010

  Ingrediente aluat: 15 linguri faina 15 linguri apa minerala 7 linguri ulei 50 g margarina   Ingrediente umplutura: 200g ciuperci,150g mazare,2 linguri de ulei, sare,piper, rozmarin, maghiran Ingrediente sos: 50ml ulei, 50 g faina sau amidon, 450 ml apa sau supa de legume.   Mod de preparare: Se face un aluat din faina ,ulei…

Read more »

Zamă de porc dreasă cu iaurt

4 November 2010

  Ingrediente: 750 g picioare urechi şi cap de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 lingură tarhon 2 ouă 250 g iaurt oţet 50 g orez sare   Mod de preparare: Pui cele ale porcului la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi orezul. îndată ce au…

Read more »

Cartofi cu brînză la cuptor

4 November 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brînză de oi 3 ouă 1 pahar smîntînă 100 g unt sau untură sare patrunjel   Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se fierb în coajă; cînd sînt fierţi se curăţă şi se taie felii potrivit de subţiri. Într-o tavă unsă bine cu unt se aşază…

Read more »

Budincă de creier

4 November 2010

Ingrediente: 1 creier mare de vacă 5 albuşuri 2-3 linguri pesmet 1 linguriţă mărar tocat 1 ceapă 1 lingură unt sare piper puţină făină Sosul: 1 ceaşcă smîntînă,1/2 ceaşcă lapte, 1 lingură rasă făină, 1 lingură unt, puţin mărar tocat, sare.   Mod de preparare: Se fierbe creierul, se trece prin sităşi se amestecă cu…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Little Princess (video)

4 November 2010
Cum se prepara Cocktail Little Princess (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml sweet vermouth ice cubes 1 cocktail glass 1 cocktail shaker 1 strainer 1 barspoon or stirrer   Cum se prepara Cocktail Little Princess

Read more »

Salată de icre din scrumbii sărate

4 November 2010
Salată de icre din scrumbii sărate  Ingrediente: icre de la o scrumbie 1 linguriţă ceapă rasă zeama de la o jumătate de lămîie miezul de la o felie de franzelă muiat în apă 1/2 pahar ulei 2 linguri sifon   Mod de preparare: Se zdrobesc icrele cu furculiţa într–un castron mic, se scoate pieliţa şi se amestecă cu miezul de…

Read more »

Creier fiert cu salata verde

4 November 2010

Ingrediente: 1 creier de vacă sau 2 creieri de viţel 1/2 lămîie 1 lingură unt topit sare piper salată verde   Mod de preparare: Se ţine creierul în apă rece o oră. Se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert cu apă caldăşi puţină saer timp de 15-20 min. Se scurge apa, iar creierul…

Read more »

Sos de ceapă

4 November 2010

  Ingrediente: 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 2 cepe 1 linguriţă zahăr 1 lingură bulion 1–2 linguri oţet sau zeamă de lămîie 2 pahare zeamă de carne sare   Mod de preparare: Se prăjeşte în unt ceapa tăiată peştişori pînă ce se îngălbe­neşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin şi se…

Read more »

Pilaf cu carnaţi de casa

4 November 2010

  Ingrediente: 8-9 cârnaţi de casă 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 4 ceşti apă sau zeamă de carne 1 lin­gură untură sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untură până capătă o culoare aurie. Tai felii subţiri 3-4 cârnaţi şi îi prăjeşti iu:e, apoi adaugi ceapa…

Read more »

Fasole boabe cu maioneză

4 November 2010

Ingrediente: 400 g fasole mare 1 ceapă mare sare piper maioneză din 2 ouă sfeclă (gogoşari, castraveciori)   Mod de preparare: Se alege fasole mare, se spală, se moaie de cu seară în apă călduţă. A doua zi se scurge de apăşi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat un clocot,…

Read more »

Salam de casa

4 November 2010

  Ingrediente: 10 kg pulpă vită 10 kg piept de vită 10 kg carne de porc 4-5 căpăţâni de usturoi 220 g sare piper după gust intestine groase boia (iute sau dulce) după preferinţă   Mod de preparare: Tai pulpa de vită fâşii şi o aşezi într-o cratiţă, presari sare şi o laşi până a…

Read more »

Pateu de ficat cu mere

4 November 2010
Pateu de ficat cu mere  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ficat 4-5 cepe 1/2 kg slănină 2-3 mere 2-3 gălbenuşuri sare piper   Mod de preparare: Tai slănina felii şi o prăjeşti într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată în patru. Le căleşti puţin şi adaugi bucăţile de ficat pe care le înăbuşi împreună cu ceapa şi slănina. Dacă e…

Read more »

Prăjitură cu banane şi lămâie

4 November 2010

  Ingrediente: 1 lingură unt pentru uns tava 300g făină 1 linguriţă praf de copt 75g zahăr 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 ou 1 banană 150g brânză proaspătă de vaci 100g stafide 1 vârf de cuţit sare Ingrediente ornare: 100g zahăr praf,2 linguri suc de lămâie ,1linguriţă coajă rasă de lămâie ,1  linguriţă…

Read more »

Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe

4 November 2010

  Tai 2-3 cepe mărunt, le căleşti cu 4 cârnaţi şi 4 bucăţi de carne din bor­can. Cârnaţii şi carnea le poţi tăia în două. Adaugi 3 l de apă, potriveşti gustul de sare, piper şi boia şi laşi să fiarbă pe foc mic. La sfârşit adaugi 2 ouă bătute bine în timp ce apa…

Read more »

Cornuleţe fragede cu untură si smantană

4 November 2010

  Ingrediente: 400 g untură 400 g smântână 1 kg făină albă 1 pachet praf de copt 1 lămâie 1 linguriţă de sare rahat sau nucă   Mod de preparare: Pui într-un castron untura pe care ai ţinut-o la temperatura camerei, adaugi smântână, pui cam 1/2 kg făină, praful de copt stins cu lămâie şi…

Read more »

Carne de porc afumată cu cartofi

4 November 2010

  Ingrediente: 1 kg carne afumată 1 kg cartofi 1 foaie de dafin sare piper boabe 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 ceaşcă de ulei 1 lingură de bulion   Mod de preparare: Speli carnea şi o ţii câteva ore în apă rece. Scurgi apoi şi pui carnea la fiert în altă apă pentru…

Read more »

Bulion cu pateuri de carne

4 November 2010

  Ingrediente: 1,250 kg carne de vacă 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 foaie de dafin 2-3 boabe ienibahar sare   Mod de preparare: Carnea, bine spălată, se pune la fiert cu apă rece. Se spu- mează, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat în patru, ieni-baharul şi foaia de…

Read more »

Salată de scrumbii sărate cu ceapă

4 November 2010
Salată de scrumbii sărate cu ceapă  Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 3 cepe mari 100 g măsline 2–3 linguri ulei 2–3 linguri oţet   Mod de preparare: Se despică scrumbiile pe burtă, se scot icrele sau lapţii şi se ţin în apă puţin călduţă timp de 5–6 ore. Se spală apoi în apă rece, se curăţă de pieliţă trăgînd–o de la…

Read more »

Sos de ciuperci

4 November 2010

  Ingrediente: 1 pahar zeamă de carne sau apă cîteva ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 2-3 linguri smîntînă 2 linguri zeamă de lămîie sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spală, şi se taie felii subţiri cîteva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apă,…

Read more »

Ciorbă rusească fără carne

4 November 2010

  Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 ceapă mare 1 mînă de fasole verde 1 sfeclă roşie mică 1/4 varză mică 2 ardei graşi 1 lingură unt sau untură 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1/2 lin­guriţă făină sare 1 pahar smîntînă   Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa…

Read more »

Prăjitură aromată cu pere

4 November 2010

  Ingrediente: 125g margarina 125g zahăr  2 ouă 125g făină 50g pesmet 1 linguriţă praf de copt scorţişoară nucşoară cuişoare 2 pere mari 125g stafide 60ml lapte 2 lin­guri fulgi de migdale   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregăteşte (unsă cu unt şi tapetată cu făină) o tavă rotundă cu diametrul de…

Read more »

Budincă de clătite cu brînză

4 November 2010

Ingrediente: 1 kg lapte 3 ouă 3-4 linguri sifon 1/4 linguriţă sare 100 g unt sau untură 250 g smîntînă 150 g brînză frămîntată sau rasă făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se bat ouăle, se amestecă cu sifonul şi sarea, cu făina, apoi se adaugă laptele puţin cîte puţin, la fel ca la…

Read more »

Plăcintă canadiană cu dovleac

4 November 2010

  Ingrediente: 3 ouă 125g zahăr 500 g piure de dovleac 2 linguri făină 1linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă ghimbir l/2 linguriţă enibahar 1/2 linguriţă cardamom 125 g nuci   Mod de preparare: Ingredientele  adăugate pe rând. Cordimentele se pisează cât mai fin, cu puţin înainte de a se folosi la prepararea prăjiturii.…

Read more »

Rulouri de şorici si carne tocată

4 November 2010

  Ingrediente: 6 picioare de porc 400 g carne tocată 100 g şuncă slabă 1 legătură pătrunjel ceapă puţină nucşoară 100 g ciuperci 25 g unt 200 ml sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Cureţi mai întâi picioarele de porc, le speli şi le pui la fiert în apă sărată, dar ai…

Read more »

Descoperirea ceaiului

4 November 2010
Descoperirea ceaiuluiNimeni nu ştie când a fost descoperit ceaiul în China, cu toate că, în semn de respect, acest lucru atribuit în mod tradiţional miticului împărat chinez Shen Nung. Shen Nung a domnit cu şaptesprezece generaţii înainte de 2700 Î.Hr., şi este părintele medicinei chinezeşti. Este renumit pentru cunoştinţele sale privitoare la proprietăţile medicinale ale ierburilor…

Read more »

Paste cu cartofi

4 November 2010

  Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 ardei 2 rosii masline sare delicat Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure.Se taie ceapa marunt si se prajeste. Se adauga peste ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Se scot cartofii din apa si se pun la prajit peste compozitia cu ceapa, morcov…

Read more »

Salată de praz

4 November 2010
Salată de praz  Ingrediente: 5 fire de praz crude 1 legătură mărar 1 avocado 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Intr-un bol, se amestecă prazul tăiat rondele, mărarul tocat fin, avocado tăiat felii subţiri şi măslinele. Se condimentează cu ulei, suc de lămâie şi sare.…

Read more »

Banane flambate

4 November 2010
Banane flambate  Ingrediente: 6 banane 2 portocale 50g stafide 50g zahăr pudra 50g zahăr vanilat 100 ml rom 50g unt   Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se taie în lung. Se pun într-un vas termorezistent uns cu unt şi se rumenesc în cuptorul bine încins. Se adaugă în vas sucul de la cele două…

Sos de lapte (Béchamel)

4 November 2010

Ingrediente: 1 1/2 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare   Mod de preparare: Sosul se poate prepara în două feluri: cu făină prăjită sau cu făină neprăjită. Cu făină prăjită. Se prăjeşte uşor făina în unt, se stinge cu lapte fierbinte turnînd cîte puţin şi amestecînd mereu ca să nu se…

Read more »

Linguinne a la peperonata

4 November 2010

  Ingrediente: 3 ardei grasi colorati 1 ceapa medie putin ulei pentru prajit 5 rosii medii 250 gr. paste linguinne   Mod de preparare: Ardeii se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa se inmoaie. Se lasa 10 min, dupa care se taie si se goleste apa,…

Read more »

Prăjitură cu mere rase

4 November 2010

  Ingrediente: 6 mere 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 lin­guri de zahăr unt pesmet pentru uns forma   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune făina puţin câte puţin, apoi se adaugă romul şi pesmetul. Se omogenizează bine şi…

Read more »

Orez cu legume chinezesc

4 November 2010

  Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung sau prefiert 2 ardei gras rosu 2 ardei gras galben 1 morcov 300g mazare 1cutie ciuperci 1 ou sare piper ulei de masline sos soia Mod de preparare: Orezul se fierbe in apa cu sare, se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs.…

Read more »

Salată de cartofi si scrumbie

4 November 2010
Salată de cartofi si scrumbieIngrediente: 400 g cartofi 2 cepe 1 scrumbie 50 g măsline 2 linguri ulei 1 lingură oţet    sare   Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii şi se amestecă cu scrumbia curăţată de oase, desăratăşi tăiată felioare subţiri, cu măslinele, ceapa…

Read more »

Prăjitură cu dovleac

4 November 2010

  Ingrediente: 250g dovleac 150g nucă 1 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 250g făină 50 ml ulei 150g zahăr pudră   Mod de preparare: Se curăţă dovleacul şi se dă pe răzătoarea mare. Nucile se pisează. Se amestecă uleiul cu zahărul pudră şi făina, apoi se adaugă nucile, dovleacul, bicarbonatul stins cu zeamă de…

Read more »

Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci

4 November 2010

  Ingrediente: 2 cani de orez 1 cutie de ciuperci 2 cartofi 1 ceapa   Mod de preparare: Orezul se spala ,ceapa se caleste, ciupercile se taie marunt si cartofii se taie in cuburi mici. Se amesteca toate si se pun intr-un vas termorezistent se adauga 6 cani de apa,sare si delikat si se da…

Read more »

Supă de tăiţei cu spinare de porc

4 November 2010

  Ingrediente: 1 kg spinare de porc 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1/2 gulie 1 ceapă mică piper boabe sare 1 legătură pătrunjel verde 1 ţelină 3-4 l apă 100 g tăieţei   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă rece, iei spuma ori de câte ori se formează. In…

Read more »

Vinegretă I

4 November 2010
Vinegretă IIngrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari  1 morcov o mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 2 ouă răscoapte 1 ceapă 3 linguri ulei oţet (după gust) sare   Mod de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să se răcească. Cartofii, morcovul şi sfecla…

Read more »

Ciulama de miel

3 November 2010
Ciulama de miel  Ingrediente: 750 g carne de miel 2 linguri untură 1 ceapă  2 linguri făină sare   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi, se aşază într-o cratiţă şi se toarnă apă cît s-o acopere. Se adaugă o ceapă întreagăşi sare. Se spumeazăşi se lasă să fiarbă acoperit pînă este gata ceapa se…

Read more »

Mancare cu carnaţi de casa

3 November 2010
Mancare cu carnaţi de casa  Ingrediente: 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1-2 căţei de usturoi zdrobit 1 linguriţă boia dulce de casă 400 g roşii conservate 2 linguri ulei   Mod de preparare: Incingi uleiul într-o tigaie încapătoare şi prăjeşti cârnaţii timp de 10 minute la foc mic, pe fiecare parte, apoi îi scoţi. In acel…

Read more »

Retete de post:Tocanita de ceapa

3 November 2010

  Ingrediente: 6 cepe 4 buc. rosii 1 buc. morcov 3 catei de usturoi 1 legatura marar 1 pahar de ulei otet boia zahar sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste impreuna cu morcovul ras si cu boiaua. Cind ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile taiate marunt, otetul, zaharul,…

Read more »

Retete de post: Orez cu sos de masline

3 November 2010

Ingrediente: 500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei + 2 linguri de ulei 2 cepe mari 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara) 500 g masline (negre sau verzi) 1 jumatate de lamaie 1 lingura de bulion 1 foaie de dafin   Mod…

Read more »

Retete de post:Paste cu ciuperci sau masline

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1 cutie ciupercute 200 g masline   Mod preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama de…

Read more »

Ciorbă de burtă cu gogoşari

3 November 2010
Ciorbă de burtă cu gogoşari  Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 găl­benuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit     Mod de preparare: Cureţi şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă cu…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Grasshopper (video)

3 November 2010

Ardei grasi cu sos de rosii

3 November 2010

  Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou   Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si se lasa la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin razatoare sau se taie cubulete. Se pun la fiert pana…

Read more »

Pastă de carne si slănină afumată

3 November 2010

  Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi sare piper 150 g smântână   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi separat. După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat împreună cu…

Read more »

Tort cu fructe si blat de nuci

3 November 2010
Tort cu fructe si blat de nuci  Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg portocale 1 cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină transparentă   Mod preparare blat: Intr-o cratiţă pui la fiert…

Read more »

Retete de post:Musaca de macaroane cu ciuperci

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de margarina 11 linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara samburi…

Read more »

Tocana de masline

3 November 2010

  Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml apa fiarta cu Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se desareaza in apa fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata marunt si…

Read more »

Ciuperci gatite taraneste

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei   Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba…

Read more »

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

3 November 2010

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara…

Read more »

Prăjitură cu rubarbăr

3 November 2010

  Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se omogenizează şi se adaugă laptele…

Read more »

Salată de cartofi cu castraveciori acrii

3 November 2010
Salată de cartofi cu castraveciori acriiIngrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare   Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri, rotogoale de castraveciori,…

Read more »

Retete de post:Chiftelute cu ciuperci

3 November 2010

  Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet   Mod de preparare: Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o ceasca de apa pui condimentele…

Read more »

Cartofi unguresti

3 November 2010

Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se pun…

Read more »

Coşuleţe cu frăguţe

3 November 2010

  Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură   Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se adaugă esenţa…

Read more »

Cartofi cu ardei la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cand ceapa…

Read more »

Retete de post:Telina cu ciperci si masline

3 November 2010

  Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1 ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei, se adauga ceapa,…

Read more »

Ciperci cu fasose verde la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati, se…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)

3 November 2010
Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)  Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1 lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 50ml shot measure   Cum se prepara Cocktail Vodka Martini

Read more »

Retete de post:Dovlecei cu masline

3 November 2010

  Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de 1…

Coşuleţe cu fructe

3 November 2010

  Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas   Mod de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de lămâie şi…

Read more »

Retete de post:Bomba de orez

3 November 2010

  Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa   Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma deosebita,…

Read more »

Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1 leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat piper   Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin inauntru ciuperca  1/2 din codite…

Read more »

Orez chinezesc

3 November 2010

Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe 200 g de kaizer 3 cepe verzi  2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun intr-o cratita mare 4 cupe…

Read more »

Piaţa mondială a ceaiului

3 November 2010
Piaţa mondială a ceaiului  Deoarece vestea despre această băutură deosebită s-a răspândit în toată lumea, toţi oamenii au vrut să se bucure de plăcerile deosebite oferite de ea, fiecare naţie stabilindu-şi propriile tradiţii cu privire la ceai şi găsind ceaiului un loc în ritualurile ei sociale. Nu mai este nevoie să spunem că, atunci când a venit vremea,…

Read more »

Covrigei din castane

3 November 2010
Covrigei din castane  Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 50g migdale   Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută. Când compoziţia…

Read more »

Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post

3 November 2010

  Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar   Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure si…

Read more »

Salată de dovlecei

3 November 2010
Salată de dovleceiIngrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare piper roşii   mărar   Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine de…

Read more »

Retete de post:Orez cu rosii la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre   Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara deasupra…

Read more »

Pilaf cu soia şi ciuperci

3 November 2010
Pilaf cu soia şi ciuperci  Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi sare piper ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi soia în apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi ciupercile,…

Read more »

Portocale în aluat

3 November 2010
Portocale în aluat  Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri zahăr 50g unt 250ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron, din…

Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

3 November 2010

  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare boia ulei bulion   Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele. Se…

Read more »

Retete de post:Salata de orez

3 November 2010

  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar   Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La fel…

Read more »

Salată de vinete prăjite

3 November 2010
Salată de vinete prăjiteIngrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe  5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi felii sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se coc…

Read more »

Retete de post:Icre din fasole alba

3 November 2010

  Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100 gr.masline 1 buc.ceapa   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa. Piureul…

Read more »

Rosii prajite

3 November 2010

  Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care se dau prin faina si se prajesc in untdelemnul incins. Se…

Read more »

Retete de post: Ciuperci cu praz

3 November 2010

  Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar   Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste in…

Read more »

Mancare boiereasca

3 November 2010

  Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1 kg rosii 1 ceapa ulei   Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile se toaca la robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste in…

Read more »

Friptură de porc învârtită

3 November 2010
Friptură de porc învârtităO reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca, vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii conservate în suc sau bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare piper   Mod de…

Read more »

Retete de post:Vinete la cuptor

3 November 2010

  Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare   Mod de preparare: Coaceti vinetele si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele, scurgeti-le de zeama. Intr-o cratita puneti jumatae din vinete, rupte fisii,apoi jumatate de ardei copti rupti la fel, un…

Read more »

Banane caramel

3 November 2010
Banane caramel  Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare   Mod de preparare: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se decojesc bananele şi se taie în…

Read more »

Tartă cu mere şi ghimbir

3 November 2010

  Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte 200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 lin­guriţă praf de copt 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr   Mod de preparare: Se amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se adaugă 150g unt…

Read more »

Salată de conopidă II

3 November 2010
Salată de conopidă II  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1 morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Conopida şi salata se spală bine sub jet de apă. Castraveţii se taie rondele subţiri, morcovul se dă prin răzătoarea mare, ardeiul…

Read more »

Salată de ardei

3 November 2010

  Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde mică   Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa se taie fideluţă, avocado se taie cubuleţe mici şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate ingredientele şi se condimentează…

Read more »

Retete de post:Musaca din vinete si cartofi

3 November 2010

  Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1 kg.cartofi rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei  Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul…

Read more »

Dovlecei prajiti

3 November 2010

  Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4 lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/4 l apa faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa, foaia…

Read more »

Retete de post:Icre de post

3 November 2010

  Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc si…

Read more »

Retete de post:Conopida sote

3 November 2010

Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte.   Pofta buna!

Read more »

Fluturaşi cu ghimbir

3 November 2010

  Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu cele 2 ouă, untid şi zahărul praf, ghimbirul şi bicarbonatul. Treptat, se adaugă făina, amestecând încontinuu. Se întinde aluatul într-o foaie de 5mm şi…

Read more »

Retete de post:Cartofi cu sos picant

3 November 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura de bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si bulionul. Se potriveste…

Read more »

Tort de lămâie cu mac

3 November 2010
Tort de lămâie cu mac  Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2 lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru ornat Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone   Mod de preparare:  Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm fiecare (se ung…

Read more »

Cartofi fierti cu mujdei de usturoi

3 November 2010

  Ingrediente: 1/2 kg. cartofi 1 capatina de usturoi 1ceasca de ulei 1ceasca apa minerala sare piper Mod de preparare: Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala. Cartofii se amesteca cu mujdeiul de usturoi si se incalzesc. Se servesc fierbinti.…

Read more »

Despre cultura ceaiului

3 November 2010
Despre cultura ceaiuluiCeaiul pentru chinezi este ca vinul pentru europeni: o inepuizabilă sursă de poezie şi inspiraţie, cu culorile sale subtil schimbătoare, aroma şi gustul. Există multe feluri de ceai în acord cu gusturile individuale şi sociale, fiecare fiind în măsură să învioreze cerul gurii, să redea buna dispoziţie şi să prevină şi să vindece afecţiuni minore.…

Plăcintă cu ciuperci

3 November 2010
Plăcintă cu ciuperci  Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie cât o nucă 2 linguri mar­garină apă călduţă   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit margarina şi-l laşi la loc mai cald să crească. în acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi ceapa,…

Read more »

Ruladă de pui cu spanac

3 November 2010
Ruladă de pui cu spanac  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat   Mod de preparare: Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă în…

Read more »

Sfinţişori

3 November 2010
Sfinţişori  Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4 ouă + 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml ulei coaja rasă de la 1 lămâie şi 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic zahăr vanilat sare 300 g miere 500 g…

Read more »

Supă de porumb verde

2 November 2010

Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar tocat   Mod de preparare: Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie toate boabele de po­rumb de pe coceni. Se pun la fiert în…

Read more »

Supă de mazăre uscată cu smîntînă

2 November 2010

  Ingrediente: 200 g mazăre 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă unt 1 gălbenuş de ou răscopt 1/2 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat pîine tăiată cuburi şi prăjită   Mod de preparare: Se fierbe mazărea cu zarzavatul. Se strecoarăşi se dau prin sită numai mazărea şi cartofii. Se subţiază cu apa în…

Read more »

Triunghiuri fragede

2 November 2010
Triunghiuri fragede  Ingrediente: 200 g unt 250 g brânză de vaci 300 g făină 1 linguriţă bicarbonat sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 300 g nuci măcinate 350 g gem de căpşune 2 linguri zahăr 1 ou   Mod de preparare: Freci untul spumă şi-l amesteci cu brân­za trecută prin sită, bicarbonatul stins cu oţet, sare…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)

2 November 2010
Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)O reteta simpla despre Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito: Ingrediente: 60 ml pomegranate juice 60 ml white rum 120 ml club soda ½ lime , chopped a few mint leaves 1 sprig of mint , for garnish 1 tsp sugar crushed ice 2 tsp pomegranate seeds 1 tall glass 1 wooden pestle 1 spoon…

Read more »

Tort cu nucă si gem

2 November 2010
Tort cu nucă si gem  Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1 cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie de: 800 g gem acrişor 1 cană nucă măcinată Pentru glazură ai nevoie de: 250 g zahăr pudră 6 linguri cacao 8 linguri apă clocotită 2 linguri ulei…

Read more »

Sos de castraveţi

2 November 2010

  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 ceapă mică 2 castraveţi acri 1 lingură bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr 2 pahare zeamă de carne sare   Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură împreună cu făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de carne şi se…

Read more »

Unt cu raci

2 November 2010

Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare   Mod de preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt şi se freacă untul, un praf de sareşi o linguriţă pastă de…

Read more »

Supă cu orez şi smîntînă

2 November 2010

  Ingrediente: supă de carne de vacă sau de pasăre 4 linguri orez 6 linguri smîntînă 6 felii lămîie sare   Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată. Cînd este fiert, se strecoară, se spală cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun în castron orezul, feliile de lămîie…

Read more »

Supă de carne de vacă

2 November 2010

  Ingrediente: 1 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă 5 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare tăiţei   Mod de preparare: Se pune la foc carnea bine spălată, împreună cu apa rece şi se lasă oala descoperită pînă ce…

Read more »

Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar

2 November 2010

Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet Ingrediente sos: o capatina usturoi, 2 linguri mustar, o legatura de patrunjel verde, ulei, sare Mod de preparare: Legumele se…

Read more »

Chec cu nuca si scortisoara

2 November 2010
Chec cu nuca si scortisoara  Ingrediente: 1 kg făină 250 g zahăr pudră 250 g margarină 200 g miez de nucă măcinată 500 ml suc de fructe 1 lingură scorţişoară măcinată 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicar­bonat   Mod de preparare: Incălzeşti puţin margarina pe baie de aburi, apoi o baţi…

Read more »

Sos de tarhon

2 November 2010

  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 pahar zeamă de carne 1 ceapă 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură tarhon tocat 1/2 ceaşcă smîntînă sare   Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în untură pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin. Apoi se stinge cu zeamade carne, se pune sarea,…

Read more »

Briose aromate

2 November 2010
Briose aromate  Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri pline cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt 9-10 linguri lapte nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu puţin zahăr şi 1 lingură de făină…

Read more »

Sos de unt cu gălbenuş

2 November 2010

Ingrediente: 125 g unt 5 gălbenuşuri zeama de la o lămîie sare   Mod de preparare: Într–un castron mic, aşezat într–un vas cu apă clocotită, se freacă untul, adăugînd gălbenuşurile unul cîte unul. Se amestecă neîncetat pînă se înfierbîntă, fără însă să fiarbă. Se adaugă sarea şi zeama de lămîie.   Pofta buna!

Read more »

Fructe din biscuiţi si nucă de cocos

2 November 2010
Fructe din biscuiţi si nucă de cocos  Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g zahăr pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos galbenă 2 linguri nucă de cocos roşie   Mod de preparare: Tai jeleurile cubuleţe, dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu gemul, nuca…

Read more »

Sos de hrean cu smîntînă

2 November 2010

Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 lingurişă hrean ras 1 lingură oţet 1 linguriţă sfeclă roşie coaptă sau fiartă 1/2 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Se amestecă hreanul ras cu oţetul, sarea, zahărul, sfecla rasă şi un pahar de smîntînă.   Pofta buna!

Read more »

Retete de post: Riami la cuptor

2 November 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovlecei 1/2 kg vinete 1/2 kg fasole verde 4 cepe 4 ardei grasi verzi 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi sare piper ulei de masline Mod de preparare: Spalati foarte bine legumele,curatati cartofii,ceapa,fasolea verde si usturoiul. Intr-un lighean mare taiati cartofii cuburi,vinetele si dovleceii in felii…

Read more »

Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor

2 November 2010
Ficăţei de pui cu cartofi la cuptorO reteta simpla si delicioasa de ficatei de pui cu cartofi la cuptor din: ficat de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, verdeata, sare si ulei. Ingrediente: 350 g ficat de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură făină verdeaţă sare 50 ml ulei o oală o tigaie o cratiţă sau alt vas care…

Read more »

Sufleu de spanac cu parmezan

2 November 2010

  Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 3 linguri parmezan (caşcaval sau brînză de oi) 2 linguri unt 3 ouă sare pesmet   Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă mărunt şi se lasă la lo parte. Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu untul,…

Read more »

Borş de berbec

2 November 2010

  Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate în…

Read more »

Retete de post:Macaroane cu cartofi

2 November 2010

  Ingrediente: 500 g macaroane 5-10 cartofi 2 buc.ceapa ulei piper boia   Mod de preparare: Aveti nevoie de macaroane fierte in apa cu sare,cartofi fierti in coaja si ceapa.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga cartofii taiati cubulete si se calesc putin impreuna,dupa care se adauga macaroanele si se mai amesteca putin. Condimentati cu…

Read more »

Supă de cartofi (cremă)

2 November 2010

  Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1 lingu­riţă făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine prăjita   Mod de preparare: Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin sită. Se trec cartofii prin sităşi se subţiază…

Read more »

Conopidă cu brânză de post

2 November 2010
Conopidă cu brânză de post  Ingrediente:  500 g conopidă congelată 200 g brânză de post 3 linguri bulion 1 lingură ulei 1 ceaşcă de apă 1 linguriţă miere sare piper   Mod de preparare: Decongelezi conopida, o fierbi 10 minute în apă cu sare, o strecori şi o desfaci în bucheţele pe care le aşezi într-o tavă unsă cu…

Read more »

Pui sote cu sos de smantană si morcov

2 November 2010
Pui sote cu sos de smantană si morcov  Ingrediente: 2 piepturi de pui 100 g unt 1 ceapă 3 linguri făină 300 ml lapte 250 g smântână 600 g morcovi sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le înăbuşi în 50 g de unt cu 2-3 linguri de apă, apoi le scoţi într-o cratiţă. Speli apoi mor­covii, îi…

Read more »

Retete de post: Supa de cartofi

2 November 2010

  Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga cartofii…

Read more »

Unt cu rocfort

2 November 2010

Ingrediente: 200 g unt 50 g brînză rocfort (Bucegi)   Mod de preparare: Se trece brînza prin sită, se pune într–un castronel, se adaugă untul şi se freacă cu lingura de lemn pînă ce devine spumos. Se pune la rece pînă la întrebuinţare.   Pofta buna!

Read more »

Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)

2 November 2010
Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Amaretto Colada. Ingrediente: 50 ml amaretto 25 ml golden rum 100 ml pineapple juice 25 ml coconut cream 75 ml cream Some ice cubes 1 old-fashioned glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender   Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada

Read more »

Cum se prepara Cocktail China White (video)

2 November 2010
Cum se prepara Cocktail China White (video)  Ingrediente: 25 ml white crème de cacao liqueur 25 ml baileys 1 shooter glass 1 teaspoon   Cum se prepara Cocktail China White

Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea II

2 November 2010

  Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea   Mod de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1 dovlecel si rosii taiate in 4 pina umplu aproape oala,pui apa cat mai incape si le pui la fiert. Cind sunt fierte toate alea,scurgi zeama intr-o alta oala,pasezi…

Read more »

Supă cu zdrenţe

2 November 2010

Ingrediente: carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare zarzavat   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina puţin cîte puţin şi sarea. Se freacă cu lingura pînă cînd se obţine o pastă groasă ca o smîntînă. Se pune la foc supa strecurată într-o oală curatăşi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 23, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: