RSS

Retete culinare de Paşti #73

26 Apr

Retete de Paste:

Ciuperi umplute

14 September 2010
Ciuperi umplute  Ingrediente: 800 g ciuperci 2 cepe o lingură de pesmet sare piper condimente ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile şi le pui pentru 5 minute în apă cu oţet. între timp, cureţi cepele, le tai mărunt şi le pui să se călească în ulei. Scoţi ciu­percile din apă, le scurgi bine,…

Read more »

Măruntaie de miel cu garnitură de găluşte de cartofi

14 September 2010

  Ingrediente: 1,200 kg măruntaie de miel sare piper 1foaie dafin 1 lingură făină 150 g unt 1 ceapă 5 căţei usturoi 80 g capere 1 păhărel Chery (rachiu de cireşe) Maggi 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 1 legătură tarhon 500 g cartofi   Mod de preparare: Măruntaiele se taie bucăţi potrivite şi se sotează…

Read more »

Şalău umplut

14 September 2010

  Ingrediente: 1 şalău mai mare 2 cepe 1 mor­cov 2 felii franzelă 100 ml lapte 100g migdale gălbenuş sucul unei lămâi lingură busuioc pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală peştele. în­tr-un castron se face un amestec din ceapa tăiată mărunt sau dată pe râzătoare, morcovul ras,…

Read more »

Limbă cu stafide

14 September 2010

  Ingrediente: 1 kg limbă 200 g stafide 1 lingură de făină 80 g unt 1 paliar de vin roşu sare puţin zahăr 5 bucăţi de cuişoare   Mod de preparare: Limba se fierbe circa 1 1/2 ore, se curăţă de pieliţă şi se taie felii. Sepa­rat se face un sos alb din unt, făină…

Read more »

Salată de orez cu ardei copt

14 September 2010
Salată de orez cu ardei copt  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 4 ardei graşi copţi 1 ceapă 2 legături mărar ulei oţet sare piper   Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi-l pui la fiert, la foc mic, cu 2 ceşti de apă şi un praf de sare. După ce a fiert, îl dai deoparte şi-l acoperi cu un prosop…

Read more »

Supă de rinichi de viţel

14 September 2010

  Ingrediente: 400 g rinichi de viţel 140 g unt 2 cepe 250 g castraveţi acri 1 1/2 l supă 120 g măsline 1 legătură de mărar 1 legătură pătrunjel 2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană   Mod de preparare: Se spală bine rinichii, se taie în două, apoi felii subţiri, la fel ca ceapa.…

Read more »

Cocktail Mint Daiquiri

14 September 2010
Cocktail Mint Daiquiri    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – o rămurica de mentă pe margine   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 3 cl rom alb sucul de la o jumătate de lămâie galbenă sau verde un cl de cremă de mentă…

Read more »

Plachie de somn

14 September 2010

  Ingrediente: 1 somn  proaspăt 500g roşii 4 cepe 1 căpăţănă de usturoi 100ml ulei lămâie 2 linguri făină 100 ml vin alb sec 2 linguri oţet ardei iute 10 boabe de pi­per foaie dafin l legatura pătrunjel sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie în felii groase de…

Read more »

Cegă in aspic umplută cu iere cu roşii umplute

14 September 2010

Ingrediente: 1 cegă sau păstrugă mare sau 2 mai mici (circa 1,500 kg) 8 foi de ge­latină 100 g icre tescuite 1 felie de franzelă 10 roşii mici de umplut 6 ouă sare 100 g zarzavat 1 ceapă 200 g ulei lămaie 100 g icre de ştiucă   Mod de preparare: Cega curăţată şi spălată…

Read more »

Prăjitură cu miere şi fulgi de porumb

14 September 2010

  Ingrediente: 200g unt/margarină 10 linguri zahăr 2 linguri miere 3 linguri cacao 500 g fulgi de porumb Mod de preparare: Se amestecă margarina cu zahărul, mierea şi cacaoa, apoi se fierb până se îngroaşă. Se adaugă fulgii de porumb şi se amestecă până se răceşte. Se în­tinde compoziţia pe un platou şi se bagă…

Read more »

Creier cu ceapă cu garnitură sote de legume

14 September 2010

  Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 2-3 cepe sare 10 g unt sau ulei 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) 1/2pahar de vin 1 lingura de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe ca cel menţionat la aspic şi cînd s-a răcit se taie ju­lien. Ceapa se taie…

Read more »

Pui umplut cu ficat

14 September 2010
Pui umplut cu ficat  Ingrediente: 1 pui 300 g ficat (de pui sau de porc) 3-4 cepe 100 g unt miez de franzelă 200 ml lapte sare piper usturoi verdeaţă untură 3-4 ciuperci (facultativ)   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în unt şi adaugi ficatul tăiat bucăţele. Pui din când în când puţină apă, laşi…

Read more »

Tuslama

14 September 2010

  Ingrediente: 1,200 kg burtă de vită, (muchie) 1 picior de vită sare piper 150 g ciu­perci 2 gălbenuşuri 1 lingură de smîntînă 1 /2 lămîie 100g zarzavat 1 ceapă 1foaie de dafin 5 căţei de usturoi 30 g unt   Mod de preparare: Burta se freacă bine cu mălai, se spală în multe ape,…

Read more »

Chifteluţe de legume

14 September 2010
Chifteluţe de legume  Ingrediente: 4 morcovi 2-3 cepe 1/2 varză 2 cartofi 2 ouă 4 linguri făină 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ceapa şi cartofii, apoi le dai pe râzătoare, iar varza o speli şi o tai mărunt. Amesteci apoi legumele răzuite cu varza, adaugi ouăle, făina…

Read more »

Sparanghel cu sos

14 September 2010

  Ingrediente: 1 kg sparanghel 10 linguri sos sare Mod de preparare: Alegem sparanghel gros pe care-1 fier­bem ca în reţeta precedentă. Apoi scoa­tem sparanghelul pe masă, desfacem aţele, il uscăm puţin şi-1 dăm la masă înfăşurat în şervet fierbinte. Sosul îl ser­vim separat (sos alb, polonez).   Pofta buna!

Read more »

Retete simple: Crap umplut

14 September 2010

  Ingrediente: 1 crap mai mare 100 ml ulei 100g orez 2 cepe 200g stafide 100 ml vin alb 50g zahăr praf 1 linguriţă scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală peştele, se sărează, se pipereazăpeste tot şi se aşază într-o tavă. Intr-o oală se pune la fiert orezul în…

Read more »

Sparanghel cu cascaval

14 September 2010

  Ingrediente: 1 kg sparanghel 100-150 g caşcaval şvaiţer parmezan 150-200 g unt 3-4 1 apă sare Mod de preparare: Alegem sparanghel frumos, care să nu aibă vîrful verde şi desfăcut, ci uşor vio­let ; de asemenea să fie mai gros. îl cu­răţăm şi îl spălăm. Tăiem cozile drept, astfel ca toate firele să fie…

Read more »

Sufleu de spanac

14 September 2010

  Ingrediente: 300 g spanac fiert 1 lingură făină l lingură unt 5 fileuri de anşoa (ori 2 1/2 sardele) 50 g şuncă 4 albuşuri 100 g caşcaval sau parmezan sare Mod de preparare: Curăţăm foi tinere de spanac, le spă­lăm şi le opărim în apă clocotită cu sare. Tragem oala de la foc şi…

Read more »

Placinta de spanac

14 September 2010

  Ingrediente: 500 g spanac 5 linguri untură 2 ouă 100 g brînză 1 linguri griş (sau mălai) 1 pahar lapte (sau zer) 400 g făină sare Mod de preparare: Curăţăm spanacul, alegînd numai frun­zele, îl spălăm bine şi îl strecurăm. Pu­nem într-o cratiţă o lingură de untură, adăugăm spanacul şi punem la foc pînă…

Read more »

Piure de spanac

14 September 2010

  Ingrediente: 1 kg spanac 1/2 lingură făină 1 lingură unt 1/2 pahar lapte sare Mod de preparare: Curăţăm spanacul, îl punem la fiert descoperit, la un foc viu. Il strecurăm, turnăm peste el puţină apă rece, îl stoarcem şi îl dăm prin sită sau îl tocăm mă­runt cu un cuţit lat, pe un fund…

Read more »

Clatite cu spanac

14 September 2010

  Ingrediente: 15 clătite 400 g spanac fiert 1 lingură unt 100 q caşcaval sau parmezan 5 linguri smîntină pes­met sare Mod de preparare: Facem clătite mici, rotunde. Pregătim piure de spanac. Alegem un vas în care să intre perfect clătitele. II ungem cu unt, aşezăm pe fundul lui o clătită ; deasupra întindem un…

Read more »

Budinca de spanac

14 September 2010

  Ingrediente: 400 g spanac fiert 2 linguri unt 5-6 ouă 200 g smîntînă 1 chiflă 1/2 pahar lapte 1 ceapă mică cîteva cozi de ceapă verde 1 legătură mărar 1 căţel de usturoi 10 linguri sos sare pesmet Mod de preparare: Spălăm.bine spanacul în trei, patru ape, îl fierbem cu sare pînă se moaie,…

Read more »

Lin la cuptor

14 September 2010

  Ingrediente: 1,500 kg lin sare piper 80 g ulei 1/2 pahar vin 100 g capere 1 legătura de pătrunjel   Mod de preparare: Linul se curăţă, se spală şi se pune într-o tavă adancă cu ulei, sare, piper, vin şi caperele. Se dă la cuptor circa 30 minute, se aşază pe un platou lung…

Read more »

Spanac cu orez

14 September 2010

  Ingrediente: 1 kg spanac 200 g ulei 2 cepe 1 1/2 lingură bulion de roşii 200-250 g orez 2 ceşti apă 1/2 lămîie sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm spanacul. Il opărim cu apă fierbinte, îl strecurăm şi turnăm peste el puţină apă rece. Punem într-o cratiţă ulei, ceapă tăiată felii subţiri…

Read more »

Gratin de peşte cu spanac

14 September 2010

  Ingrediente: 500g file de cod (macrou) 350g spanac 2 căţei de ustu­roi 2 cepe 2 linguri ulei 500g roşii 1 lingură suc de lămâie 1 linguriţă oregano 3 linguri smân­tână 125g caşcaval ras 2 linguri unt linguriţă rasă nucşoară sare piper   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc 2…

Read more »

Sarmalute cu urda

14 September 2010

  Ingrediente: 650 g urdă 75 g orez 25-30 foi de vită 6 fire ceapă verde 2 legături mărar 50-100 g unt 1/2 lingură făină 1 lămîie 1 ou 5 linguri smîntînă sare piper Mod de preparare: Opărim foile de viţă şi le scoatem ime­diat din apă. Frecăm urda cu o lingură şi o amestecăm…

Read more »

Sarmale cu orez

14 September 2010

  Ingrediente: 1 varză mare murată 500 g ceapă 250 g ulei 200 g orez 50 g stafide 1 ceşcută apă boia sare piper zahăr Mod de preparare: Incingem uleiul şi prăjim în el ceapa tocată pînă se îngălbeneşte bine. Adău­găm orezul spălat şi-1 prăjim puţin, îm­preună cu ceapa. Turnăm o ceşcută de apă fierbinte…

Read more »

Ciorba de miel ardelenească

14 September 2010

Ciorba de miel ardelenească din: morcovi, ceapa, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, carne de miel, orez, galbenusuri, foi de dafin, smantana, piper si condimente. Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2-3 cepe 3 bucati de pastarnac 1 telina 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 kg carne de miel 1 pahar orez 2 galbenusuri 2 foi de dafin…

Read more »

Tartă cu miere şi brânza

14 September 2010

  Ingrediente: 250g făină l00 g nuci 1linguriţă scorţişoară măcinată fin 150g miere de albine 75g unt 250g brânză dulce de vaci 2 ouă 2 gălbenuşuri 200ml smântână lingură coajă rasă de lîmâie   Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă făina, nu­cile şi scorţişoara. Se adaugă 75g miere şi untul şi se amestecă bine.…

Read more »

Ficat prăjit cu ceapă cu garnitură de legume

13 September 2010

Ingrediente: 800 g ficat porc sau vită 150 g ulei sare piper 500 g ceapă 2 linguri de făină 1 legătură de pătrunjel 600 g legume (cartofi, morcovi, fasole fidea sau mazăre) 30g unt Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi, se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei. în gră­simea rămasă se mai…

Read more »

Ruladă de porc umplută cu radacinoase

13 September 2010
Ruladă de porc umplută cu radacinoase  Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru friptură legume rădăcinoase: 2 morcovi, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 2 linguri smântână sare piper după gust 150 g-200 g unt pentru prăjit legumele 150 nl ulei pentru prăjit carnea 1 cub de concentrat de legume pe care îl prepari…

Read more »

Drob fals

13 September 2010

  Ingrediente: 2 cutii mari de pateu de ficat foarte multă verdeaţă (mărar, pătrunjel, ceapă verde, usturoi verde) 4 linguri cu vârf de orez (fiert) 5 ouă (crude) sare piper după gust   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele de mai sus, apoi torni compoziţia rezultată în tăvi de chec unse şi tapetate cu făină…

Read more »

Drob de miel cu griş

13 September 2010

  Ingrediente: măruntaiele de la un miel (pentru a obţine o cantitate mai mare, poţi adăuga şi ficat de pasăre) 5-6 albuşuri 2 legături de ceapă verde 2 legături de mărar 1-2 legături de pătrunjel 2 linguri griş sare şi piper   Mod de preparare: Pui la fiert măruntaiele şi le laşi să dea un…

Ouă umplute cu muştar si tarhon

13 September 2010
Ouă umplute cu muştar si tarhon  Ingrediente: 8 ouă fierte tari 1 gălbenuş crud 100 ml ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă cu muştar 1 lingură cu tarhon us:at zeama de la 1/2 de lămâie 1/2 pahar de arpagic tocat sare piper ardei iute pătrunjel   Mod de preparare: Intâi laşi ingredientele să ajungă la temperatu­ra camerei, apoi baţi puţin gălbenuşul,…

Read more »

Ciupercuţe din ouă umplute

13 September 2010

  Ingrediente: 10 ouă 10 roşii sare piper 1 lingurţă de muştar maioneză   Mod de preparare: Fierbi ouăle, le laşi să se răcească, după care le cureţi şi le tai vârful, apoi le scobeşti. Intr-un castron pasezi galbenusurile, le freci cu 1 linguriţă de muştar, 3 lingurite de maioneza, sare si piper. Cu aceasta…

Read more »

Oua umplute cu carne de miel

13 September 2010

  Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 linguriţă muştar 150 ml ulei carne de miel fiartă şi mărunţită 2 castraveţi acri 1 lămâie sare piper frunze de pătrunjel 1 salată verde maioneză   Mod de preparare: Cureţi şi tai ouăle pe jumătate. Scoţi gălbenu­şurile, le freci cu muştar şi puţin ulei, adaugi carnea de miel…

Read more »

Drob de ciuperci

13 September 2010

  Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 lingură făină 3-4 cepe 1 legătură de mărar ulei condimente   Mod de preparare: Speli foarte bine ciupercile ca să nu mai aibă gustul conservantului din cutie şi le tai mărunt. Separat tai ceapa mărunt şi o laşi să se călească în ulei. Când este aurie e semn…

Read more »

Ciorbă de urzici

13 September 2010

  Ingrediente: 1 kg de urzici 2 cepe de mărime potrivită 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez puţin ulei 1/2 l borş leuştean condimente   Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine urzicile, într-o oală de 2 litri pui apă să fiarbă şi când a dat în clo­cot pui să fiarbă urzicile împreună cu…

Read more »

Conopidă gratinată

13 September 2010
Conopidă gratinată  Ingrediente: 1 conopidă de circa 1 kg 2 linguri griş 250 ml lapte 150 g caşcaval 100 g unt 3 ouă 250 g smântână 1 liigură pes­met sare după gust   Mod de preparare: Pui la fiert oală cu apă rece şi sare şi când ape clocoteşte pui bucheţele de conopidă şi le laşi…

Read more »

Cocktail Mint Collins

13 September 2010
Cocktail Mint Collins    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, una de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3-4 cl gin sucul de la o jumătate de lămâie câteva picături de concentrat de…

Read more »

Fileuri de hering în foitaj

13 September 2010

  Ingrediente: 300g file de hering mic 150g făină 100 g unt linguriţă oţet 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală fileurile, apoi se şterg cu un şervet. Din unt, faină, oţet şi un praf de sare, se frământă un aluat tare, care apoi se întin­de într-o foaie subţire, de circa…

Read more »

Salată de cartofi si sfeclă

13 September 2010
Salată de cartofi si sfeclă  Ingrediente: 125 g cartofi 50 gsfeclă 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă ulei sare zeamă de lămâie   Mod de preparare: Fierbi cartofii în ccajă, iar sfecla o coci la cuptor. După ce s-au fiert şi s-au copt legumele, le cureţi, le tai cubuleţe sau felii, după cum îţi place Torni uleiul şi adaugi zeama…

Read more »

Şniţel de momite de viţel

13 September 2010

  Ingrediente: 600g momiţe 2 linguri făină 3 ouă 150 g unt 150g ulei sare piper 2 l supă 200 g orez 1 /2 ceapă pesmet de casă lămîie 1foaie dafin   Mod de preparare: Momiţele spălate bine şi curăţate de pieliţă se fierb 15-20 minute în apă puţină cu 1/2 foaie dafin, sare şi…

Read more »

Pere in rochiţe

13 September 2010
Pere in rochiţe  Ingrediente: 6-8 pere cu codiţă 5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 1/2 pahar coniac 1 cioco­lată mică (cu lapte) 100 g miez de nucă mărunţit 6-8 clătite   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, dar le păstrezi codiţa şi le fierbi în apă cu zahăr. După ce au fiert, le tăvăleşti…

Read more »

Plăcintă cu ciuperci

13 September 2010
Plăcintă cu ciuperci  Ingrediente: 2-3 cutii cu ciuperci (sau 1 kg dacă sunt proaspete) 7 ouă 2 linguri ulei 1 pahar cu smântână un pliculeţ praf de copt 500 g făină 2 cepe de mărime potrivită mărar piper sare puţină apă caldă o lingură de unt     Mod preparare umplutură: Speli ciupercile, le scurgi bine (sau…

Read more »

Crap cu morcovi şi castraveţi

13 September 2010

  Ingrediente: l kg file de crap 2 castraveţi 4 morcovi 2 cepe mari 100rnl vin alb demisec lămâie (zeama) 100 ml ulei 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă salvie 4 căţei de ustu­roi 1 legatura pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se împarte fileul de crap în 4 porţii, se spală bine fiecare bucată…

Read more »

Supă de ficat de porc sau viţel

13 September 2010

  Ingrediente: 400 g ficat de viţel porc sau pasăre 250 g costiţă afumată 3 cartofi 2 cepe 250 g zarzavat 11/2 l supă 3/41 apă 1 lingură făină 1 foaie dafin sare piper pisat 30 g unt sau ulei   Mod de preparare: Se taie ficatul bucăţi, zarzavatul tăiat felii şi se sotează împreună…

Read more »

Prăjitură galbenă la mijloc

13 September 2010

O reteta delicioasa de prajitura galbena la mijloc din: margarina, miere, galbenusuri, zahar, lapte, faina, praf de copt, zeama de lamaie, lapte, zahar, cacao, unt sau margarina si nuca de cocos. Ingrediente aluat: 50 g margarină 2 linguri miere 5 gălbenuşuri 250 zahăr 200 ml lapte 300 făină 1 linguriţă praf de copt 1 lin­guriţă…

Read more »

Chifteluţe de peşte cu sos de roşii cu muştar

13 September 2010
Chifteluţe de peşte cu sos de roşii cu muştar  Ingrediente: Pentru chifteluţe ai nevoie de: 2 bucăţi cod 2-3 cepe 3 felii pâine 3 lin­guri făină 150-200 ml ulei 1/2 legă­tură de pătrunjel Pentru sos ai nevoie de: 5-6 roşii (din bulion, conservate de tine sau cumpărate) 1 linguriţă muştar dulce (sau iute, după gust) 1 linguriţă zahăr un vârf de linguriţă de…

Read more »

Macrou la cuptor

13 September 2010
Macrou la cuptor  Ingrediente: 2-3 bucăţi de macrou 4 linguri ulei 1 pahar mic cu suc de roşii 1 ceaşcă oţet 1 pahar vin alb sec piper ienibahar coriandru sare 2 foi de dafin câteva felii de lămâie câteva fire de pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele foarte bine, atât la interior, cât…

Read more »

Supă de dovleac cu orez

13 September 2010
Supă de dovleac cu orez  Ingrediente: o felie de dovleac cam de 4-5 cm lăţime 1 ceapă mărişoară 1 rădăcină de pătrunjel 1 bucată de păstârnac 2 morcovi 4 linguri de orez sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai în cubuleţe. La fel, cureţi celelalte zarzavaturi, ceapa o tai…

Read more »

Momiţe de viţel cu garnitură de mazăre şi sos de rosii

13 September 2010

  Ingrediente: 800 g momite 600 g mazăre fină 1 legătură mărar 1 linguriţă lui ton pastă 2 linguri sos brun 1/4 pahar vin roşu sau Madera 120 g unt 1/2 lin­gură făină   Mod de preparare: Se fierb momiţele. Se face un sos din rîntaş cu unt şi făină, fiert cu zeamă de la…

Read more »

Pastă de griş cu maioneză din pufuleti

13 September 2010

  Mod preparare gris: Pui la fiert 500 ml apă cu puţină sare şi condimente şi când dă în clo­cot adaugi griş în ploaie, amesteci din când în când, până se îngroaşă. După ce grisul a fiert, îl laşi la răcit, timp în care pregăteşti maioneza din pufuleţi. Mod preparare maioneză: Intr-un castron zdrobeşti bine…

Read more »

Plăcintă cu mere si cremă

13 September 2010

  Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 1 kg mere 1 pahar de zahăr ulei Pentru cremă ai nevoie de: 1 pahar ulei (150 ml) 4 ouă 2 pahare zahăr 1 praf copt 1 pahar pesmet 1 pahar lapte   Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe râzătoare şi le laşi deoparte. Amesteci apoi…

Read more »

Supă de peşte şi fructe de mare

13 September 2010

Ingrediente: 1,200 kg cap de peşte proaspăt 25 scoici sau midii 20 cozi de raci sare 1 pahar de vin 1 ceapă 2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană puţin magheran 60 g unt 1 lingură de făină 2 1/2 l apă   Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă, sare, magheran, vin şi ceapă…

Read more »

Supă de linte cu slănină si foi de dafin

13 September 2010

  Ingrediente: 250 g linte 2 cepe potrivite ulei sare boia dulce 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ţelina mai mica 50 g afumata condimente foi de dafin frunze de ţelina făină   Mod de preparare: De cu seară pui lintea la înmuiat în apă caldă. într-o oală prăjeşti o ceapă tăia­tă mărunt, adaugi puţină…

Read more »

Pulpe de pui impănate cu legume si garnitură de fasole verde

13 September 2010
Pulpe de pui impănate cu legume si garnitură de fasole verde  Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 morcovi 2 teline 2 ardei 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 150 g bacon 400 g fasole verde din conserva condimente sare piper ulei   Mod de preparare: Cureti morcovii, telinele, ardeii, ceapa si usturoiul, dai pe razatoarea fina morcovii si telinele, ceapa si ardeii ii tai marunt,…

Read more »

Şniţele din soia cu sos de ceapă

13 September 2010

  Ingrediente: 10 şniţele de soia 100 ml ulei 2 cepe 2 linguri făină boia piper condiment sare   Mod de preparare: Fierbi şniţelele după indicaţiile de pe pachet, apoi le scurgi, le baţi puţin cu ciocanul de şniţele, le sărezi şi le presari cu boia şi piper (după gust). Le dai prin făină şi…

Read more »

Tort cu cremă de ciocolată si zahăr ars

13 September 2010

  Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina 1 praf de copt   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile, zahărul, făina amestecată cu praful de copt, amesteci bine şi torni compoziţia într-o formă rotundă. O dai la cuptor, la foc mic pentru o jumătatî de oră. Când s-a răcit, tai blatul…

Read more »

Drob din măruntaie de vitel cu legume natur

13 September 2010

  Ingrediente: 300 g ficat de viţel 200 g limbă 500 g plămîni 2 linguri de făină 150 g ulei 200 g ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2 legături de mărar 4 ouă sare piper pesmet   Mod de preparare: Ficatul, limba şi plămînii se fierb în apă cu sare, apoi se dau prin…

Read more »

Creier cu sos alb

13 September 2010

  Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 3 linguri de făină 150g um sau ulei 1 pahar de lapte sare piper 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe la fel ca cel menţionat în aspic  şi cînd s-a răcit, se taie bucăţi. Se prepară un sos alb  care se…

Read more »

Conopidă cu maioneză si crenvurşti de post

13 September 2010
Conopidă cu maioneză si crenvurşti de post  Ingrediente: 1 conopidă 1 pungă de pufuleţi simpli 1 cartof ulei muştar zeamă de lămâie gogoşar sau măsline pentru ornat crenvurşti de post sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartoful până ce intră furculiţa uşor în el. Il scoţi, nu arunci zeama şi îl zdrobeşti bine de tot. Cu zeama de la cartof…

Read more »

Limbă rasol cu cartofi natur şi sos de hrean

13 September 2010

  Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 /2 ţelină 150 g frişca 30 g hrean 1 lingură de oţet 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Limba se fierbe circa 2 1/2ore cu sare şi zarzavat (ceapa, morcovul, felina), apoi se curăţă de pieliţă şi…

Read more »

Bulgăraşi de mere

13 September 2010
Bulgăraşi de mere  Ingrediente: 600 g mere, 200 g biscuiţi 3 ouă, coajă de lămâie rasă, 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 1-2 pacheţele cu zahăr vanilat, făină.   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le treci pe râzătoare. Treci şi biscuiţii prin maşina de tocat (sau îi pisezi în piuă) şi…

Read more »

Cambula in aspic cu garnitură de salată şi maioneză

13 September 2010

Ingrediente: 6 bucăţi cambula a circa 400 g 200 g ulei 1pahar vin 1litru zeamă de peşte sare piper 8 joi gelatină 1 portocală 2 mere 1 ţelină 2 cartofi 1 pară 2 ouă muştar ridichi de lună 1/2 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Se face maioneza din 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi…

Read more »

Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni

13 September 2010
Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni  Ingrediente: 250 g brânză de vaci (bine scursă) 10 linguri nucă măcinată 7 linguri griş 4 ouă condimente cimbru usturoi piper 1 lingură de bulion   Mod de preparare: Sfărâmi brânza de vaci şi o amesteci cu celelalte ingrediente. Formezi cu mâna umezită mititei pe care îi pui la prăjit. îi scoţi şi îi…

Prăjitură cu miere şi bere

13 September 2010

  Ingrediente: 500g făină 350g miere 150g unt 2 ouă 50ml bere 1 lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă rasă praf de copt un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă 300g miere cu ouăle, apoi se adaugă treptat câte 1 lingură unt topit. Se pun praful de copt, coaja de…

Read more »

Peşte tomat

13 September 2010

  Ingrediente: l kg peşte (crap mic, merluciu sau roşioară) 500g morcov 3 rădăcini pătrunjel 4 cepe 2 foi de dafin 100ml ulei 500g bulion l legatura pătrunjel 1linguriţă piper boabe sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, apoi se taie rondele. Ceapa curăţată şi spălată se taie…

Read more »

Cocktail Mexican Coffee

13 September 2010
Cocktail Mexican Coffee  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila de culoare închisă Pahar – de sticlă rezistentă la căldură Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 2 cl Tequila Gold 2 cl Kahiua 4-5 cl cafea espresso fierbinte o linguriţă de zahăr de trestie frişca Este versiunea din…

Read more »

Tuslama cu uger cu garnitură de sote de legume

13 September 2010

  Ingrediente: 800 g uger de vacă 1 picior de vită sare piper boabe 1 ceapă 1 1/2 lingură de făină 2 ouă ulei pentru prăjit 1 ciolan de porc 50 g usturoi   Mod de preparare: Ugerul şi piciorul se fierb în apă cu sare, piper boabe şi o ceapă. Cînd sînt gata fierte…

Read more »

Pilaf cu ficat de viţel,reţetă chinezească

13 September 2010

  Ingrediente: 400 g orez 300 g ficat de viţel sare 1 ardei iute şofran 6 funduri de anghinară 1/21 supă 250 g untură de raţă 2 fire de praz   Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi şi se sotează în 100 g untură de raţă cu prazul tăiat mărunt. Se pune apoi orezul…

Read more »

Calcan în aluat cu garnitură de cartofi pai şi sos Choron

13 September 2010

  Ingrediente: 2,500 kg calcan 11/2 lingură de făină sare 300 g ulei lapte 15 g drojdie de bere 1 albuş 1 lămaie 400 g cartofi   Mod de preparare: Se face aluat din făină, 2 linguri ulei, sare, drojdie şi lapte (aluatul trebuie să fie moale) şi cu albuş bătut spumă. Calcanul se curăţă,…

Read more »

Rinichi cu garnitură de sparanghel

13 September 2010

  Ingrediente: 800 g rinichi 400 g cartofi sare ulei pentru prăjit 6 frigărui 300 g spa­ranghel 30 g unt   Mod de preparare: Rinichii se curăţă, se spală, apoi se taie bucăţi şi se înfig în frigărui. Se sărează şi se pun pe grătarul încins. Se garnisesc cu vîrfuri de sparanghel fierte şi date…

Read more »

Uger cu măsline

13 September 2010

  Ingrediente: 800 g uger de vacă zarzavat de supă 2 cepe 200 g măsline 60 g făină 2 linguri de bulion pastă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Ugerul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Separat se că­leşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate şi se sting…

Read more »

Prăjitură cu cacao, nuci şi caramel

13 September 2010

  Ingrediente foaie: 300g făină 250g zahăr praf 250g unt 2 ouă 150 g cacao Ingrediente crema: 400 g zahăr,5 linguri apă ,1 linguriţă suc de lămâie Mod de preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi cu untul topit. Se adaugă treptat făina şi cacaoa. Aluatul se toarnă în trei tăvi, unse şi tapetate…

Read more »

Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa

13 September 2010
Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa  Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş 1 legătură leuştean ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe care-l laşi deoparte, să se usuce. Pui la foc bucăţile…

Read more »

Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi

13 September 2010

  Ingrediente: 1,100 kg barbuni 1 pahar vin roşu 4 căţei de usturoi 1 ceapă sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 100g unt 300 g roşii cimbru 400 g cartofi noi 1 /2 lingură de făină 200 g lapţi de peşte puţin zahăr   Mod de preparare: Barbunii se curăţă şi…

Read more »

Legume umplute

13 September 2010
Legume umplute  Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei 2 roşii 800 g carne tocată 1 ceaşcă de orez 2 linguri bulion 1 ou 1 ceapă foi de dafin smântână condiment sare piper ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert în 3 ceşti de apă. Ceapa o cureţi, o tai mărunt…

Read more »

Pui cu vinete

13 September 2010

  Un pui mai mic şi îl porţionezi, cureţi 3 ceapă şi o tai mărunt, apoi fe înăbuşi pe toate în unt. După ce s-au rumenit ceapa şi carnea, pui o linguriţă de făină, apoi apă caldă cât să le acopere, sare după gust şi le laşi să fiarbă. In acest timp, tai vinetele cuburi…

Read more »

Paste cu ciuperci si smantana

13 September 2010
Paste cu ciuperci si smantana  Ingrediente: 200 g paste 200 g ciuperci 3 cepe 1 căpăţână usturoi 3 morcovi 150 g smântână ulei 2- 3 ouă pesmet condimente piper ienibahar   Mod de preparare: Cureţi morcovii, usturoiul, ceapa şi ciupercile, tai apoi morcovii rondele, ciupercile felii, toci ceapa şi pisezi usturoiul. Fierbi morcovii în apă cu puţină sare şi…

Read more »

Tartă cu dovleac si nuci

13 September 2010

  Ingrediente: 800 g dovleac 8 ouă 300 g smântână 100 g zahăr 100 g nuci prăjite zeama de la 1/2 de portocală Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină 150 g margarină 1 ou sare 1 linguriţă oţet     Mod preparare aluat: Amesteci făina cu margarina şi după ce s-a omogenizat pui…

Read more »

Supa de peşte

13 September 2010

  Ingrediente: 2 kg peşte 2 l apă 1 l suc de roşii 2 cepe mari 1 ardei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei iute 1 plic condiment pentru peşte 1 cubuleţ condimente pentru peşte 1 legătură mărar boia iute piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui la foc apa şi sucul…

Read more »

Creier în aspic cu garnitură de salată rusească

13 September 2010

  Ingrediente:  600 g creier de vacă 300 g cartofi 200 g mazăre 130 g morcovi 150 g ulei 2 gălbenuşuri 1 lingură muştar zeamă de lămîie sare piper 300 g aspic 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se ţine în apă rece circa 25 minute, apoi se curăţă de pieliţă. Se…

Read more »

Inima la tigaie cu sote de legume şi salată

13 September 2010

  Ingrediente: 1 kg inimă de vită sau porc 2 linguri de făină sare piper ulei pentru prăjit 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) sa­lată 30 g unt puţin ulei   Mod de preparare: Inima se curăţă, se spală şi se usucă cu un şervet. Se taie felii, se dă sare, piper…

Read more »

Peste cu sos picant

13 September 2010

  Ingrediente: 700g peşte 1 ou 2 g piper măcinat 2 g sare 50ml ulei 50ml sos de soia 50g zahăr 2 linguri hrean 5 căţei de usturoi ceapă 50 ml zeamă de lămâie 2 leg. mărar   Mod de preparare: Se curăţă bine peştele, se spală şi se pune la fiert în apă cu…

Read more »

Rulouri de somon în sos de vin

13 September 2010

  Ingrediente: 10 fileuri somon 10 feliuţe jambon 400g brânză feta 100 g parmezan ras 50ml vin alb sec linguriţă zeamă de lămâie 0 picături sos Worchester 2-3 căţei usturoi 100g făină 2 ouă 200 g pesmet sare piper Ingrediente sos: 100 ml vin alb sec,100g unt ,1 morcovi ceapă , 1 linguriţă cim­bru ,foaie…

Read more »

Prăjitură cu miere de albine

13 September 2010

  Ingrediente foaie: 300g făină 120g zahăr 2 ouă 1 linguriţă bicar­bonat Ingrediente crema: 250ml smantană,750g nuci măcinate ,250g zahăr pudră , 50g zahăr vanilat,5ml                                 esenta de rom.   Mod de preparare: Pentru foi, se amestecă bine toate ingredientele şi se lasă aluatul obţinut la rece, de seara până dimineaţa. A doua zi se…

Read more »

Praz cu ficat de miel cu garnitură de pilaf

13 September 2010

  Ingrediente: 600 g praz 300 g ficat de miel 1 /2 pahar vin sare piper 200 g roşii 300 g orez 150 g unt 60 g stafide 1/21 supă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, apoi se sotează în unt cu roşiile curăţate şi tăiate. Se pune…

Read more »

Cod în cămaşă de branză

13 September 2010

  Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 jumătate de lămâie 100g caşcaval ras 1 ou 100 g morcov ras fin 1lin­gură unt fire de pătrunjel 1 lin­guriţă busuioc uscat   Mod de preparare: Se spală fileurile şi se şterg cu un şervet, apoi se stropesc cu zea­ma de lămâie. Se amestecă oul cu caşcavalul, morcovul…

Read more »

Retete de post: Tort de post

12 September 2010
Retete de post: Tort de postO reteta delicioasa de tort de post din: suc de portocale, ulei, zahar, cacao, faina, dulceata, esenta de rom si zahar vanilat. Ingrediente: 1 cană suc de portocale 1 cană ulei 1 cană zahăr 1 lingură cacao 3 căni făină 3-4 linguri dulceaţă 1 fiolă esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat   Mod preparare…

Read more »

Aperitiv din macrou afumat

12 September 2010

  Ingrediente: 2 bucăţi macrou afumat 3 cepe date pe răzătoarea mică 6 mere date pe răzătoarea mică sare piper 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Cu un cuţit mărunţeşti macroul, înlături oasele mai mari care nu s-au topit la afumare şi apoi îl amesteci cu ceapa, merele, sarea, piperul, uleiul cât să obţii…

Read more »

Rulouri delicioase cu mere

12 September 2010

  Ingrediente: 1 cană de sifon sau apă minerală 1 cană de ulei un cubuleţ de drojdie 1 lingură de zahăr făină cât cuprinde pentru un aluat pe care trebuie să-l întinzi cu făcăleţul Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg de mere un praf de scorţişoară 1/2 cană de zahăr   Mod de preparare:…

Read more »

Gogoşi cu dovleac

12 September 2010

  Ingrediente: 300 g dovleac 1 pahar cu apă 250 g făină 4 ouă, ulei sare 2 pahare vin roşu dulce coajă rasă de portocală sau de lămâie   Mod de preparare: Fierbi feliile de dovleac în apa puţin sărată. După ce miezul s-a înmuiat, scoţi feliile, le usuci într-un şervet şi le pasezi. Adaugi…

Read more »

Bulz fals de fructe

12 September 2010
Bulz fals de fructe  Ingrediente: 1 l lapte dulce 200 g griş 1/2 vârf de cuţit de şofran 4-5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 2 banane 2 piersici 2 mere 1 plic zahăr vanilat 200 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Pui laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi grisul în ploaie, amestecând…

Read more »

Taiţei cu hamsii afumate

12 September 2010

  Ingrediente: 2-3 caserole cu hamsii afumate o pungă de tăieţei pastă picantă de tomate verdeaţă tocată condimente după gust 1 lingură ulei   Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă cu sare şi când sunt gata îi scurgi, îi clăteşti cu apă rece. Ungi cu ulei un vas termorezistent şi pui un…

Read more »

Tort de nucă

12 September 2010

  Ingrediente: 500 g nucă măcinată 400 g fulgi de ovăz 300 g grâu fiert şi trecut prin maşina de tocat 300 g mere rase pe răzătoarea mică 1 banană tăiată felii subţiri sucul de la 1 lămâie şi de la 2 portocale miere   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi adaugi miere după…

Read more »

Orez cu maioneză

12 September 2010

  Pui la fiert 200 g orez în apă cu sare şi condiment tip Vegeta. După ce a fiert, îl laşi să se răcească, apoi adaugi maioneza din pufuleţi şi o ceapă tă­iată mărunt. Cu această compoziţie poţi umple ardei sau gogoşari cruzi.   Poftă bună!

Read more »

Budincă de dovleac

12 September 2010
Budincă de dovleac  Ingrediente: 150 g dovleac 200 g orez 150 g mere 300 ml lapte 4 ouă 1 lingură margarină 3/2 linguriţă scorţişoară zahăr 2 linguri pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui să fiarbă în apă. Nu-I laşi să fiarbă complet, ci numai pe jumătate. Apoi îl…

Read more »

Chec cu şuncă şi măsline

12 September 2010

  Ingrediente: 8 ouă 50 g făină 1 praf de copt 4 linguri apă minerală 200 g şuncă afumată 200 g urdă sau brânză de vaci 150 g măsline negre fără sâmburi şi 150 g măs­line verzi fără sâmburi   Mod de preparare: Baţi ouăle spumă, apoi adaugi pe rând, amestecând de jos în sus,…

Ciorbă de perişoara de carne de griş

12 September 2010

  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe 2 ardei graşi 2 linguri gris 1 ou 1 lingură pastă de tomate pătrunjel verde 1 morcov 2 roşii, borş (sau sare de lămâie) sare piper condi­ment 100 g smântână   Mod de preparare: Cureţi ardeii, morcovul şi ceapa, le toci, le pui la fiert într-o oală…

Read more »

Drob de cartofi

12 September 2010

  Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 7 lin­guri ulei 1 l lapte acru (sau iaurt) 1 cană griş 1 cană făină albă 1 cană mălai grişat pesmet 1 praf de copt stins cu lămâie   Mod de preparare: Amesteci într-un castron ouăle şi zahărul şi le freci cu o lingură de lemn până obţii…

Read more »

Tocană de ceapă cu mămăliguţă

12 September 2010
Tocană de ceapă cu mămăliguţă  Ingrediente: 1/2 kg ceapă 2-3 ardei graşi sau gogoşari 2-3 roşii sau 1-2 linguri suc de roşii 1-2 căţei de usturoi 200 g mălai 1 foaie de dafin 100 ml ulei boia dulce sare piper cimbru oţet   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai fideluţă, o presari cu sare şi o pui să…

Read more »

Pilaf cu peşte si măsline

12 September 2010

  Ingrediente: 1,5 kg peşte 500 g orez 300 ml ulei 3-4 cepe 200 g măsline sare şi piper boabe   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi şi îl prăjeşti puţin în ulei. Tai mărunt ceapa, o căleşti cu orezul, apoi stingi cu 2 l de apă fierbinte, potriveşti de sare şi piper. Când…

Read more »

Şalău cu ciuperci la cuptor

12 September 2010

  Ingrediente: 5 bucăţi şalău (circa 3 kg) 2 kg ciuperci 200g unt 600g smân­tână 1 lămâie 1 legatura pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în două, pe lung, şi se scoate şira spinării. Se aşază jumătăţile ast­fel obţinute într-o tavă unsă cu puţin unt. Se călesc ciupercile 15…

Read more »

Cocktail Mezcalibur

12 September 2010
Cocktail Mezcalibur  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Mezcal Pahar – tumbler sau cupă dublă de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva frunzuliţe pe margine   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4/10 Mezcal 1/10 lichior de mentă verde 1/10 Maraschino 4/10 suc de ananas   Apărut…

Read more »

Prăjitură cu gem si nucă (de post)

12 September 2010

  Ingrediente: 400 g gem de prune 1 pahar zahăr 1 pahar apă 6 linguri ulei 3 linguri cacao 2 linguriţe bicarbonat stins cu oţet 1/2 kg făină, nuci măcinate   Mod de preparare: Amesteci gemul ci apa până se omo­genizează, apoi adaugi zahărul, ule­iul, cacaua, făina ploaie şi bicarbo­natul. Ungi o tavă cu margarină,…

Read more »

Sarmale cu vinete coapte

12 September 2010
Sarmale cu vinete coapte  Ingrediente: 1 kg vinete coapte (din congelator) 1 ceaşcă orez 1 ceapă mai mare 1 varză mică acră sare piper pătrunjel tocat (după gust) ulei bulion   Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt ceapa şi o pui la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi orezul ales şi spălat şi-l laşi să se…

Read more »

Piure de mere cu frişcă

12 September 2010

  Ingrediente: 6 mere mari 5 lingun apă 5 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară (să nu pui mai multă scorţi­şoară, căci merele capătă un gust amar) 1 plic de frişcă de 50 g lapte   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Fierbi apoi merele…

Read more »

Mancare de cartofi cu orez si masline

12 September 2010

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 2-3 cepe sau 2-3 fire de praz 100 g orez 100-200 g măsline un praf de piper 4- 5 linguri bulion condiment după gust verdeaţă ulei   Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe, peste ei torni circa 2 l apă, laşi să dea în clocot şi adaugi ceapa tocată…

Read more »

Vinete cu rosii la cuptor (de post)

12 September 2010

  Speli şi cureţi stil pijama 1 kg de vinete potrivite, le tai rondele potrivit de groase şi le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi, apoi le laşi să se scurgă pe şerveţele de hârtie. Decojeşti 1/2 kg roşii, cureţi 5-6 căţei de usturoi, tai roşiile felii şi aşezi într-o cratiţă astfel: un rând…

Read more »

Lin gătit

12 September 2010

  Ingrediente: l kg lin 100g unt 2 cepe 2 ardei graşi (roşu, verde) 2 linguri bulion 250 ml vin alb sec 4 morcovi 500g cartofi 1legatura mărar lămâie lingură făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se spală bine, se opăreşte, apoi se pune la fiert, împreună cu morcovii şi…

Read more »

Tocăniţă de cod

12 September 2010
Tocăniţă de cod  Ingrediente: 1 kg cod 500 g cartofi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei 5 roşii 1 pahar vin alb 1 legătură pătrunje verde ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa, usturoiul şi ardeii, pui cartofii la fiert, iar ceapa şi usturoiul le tai mărunt şi le căleşti împreună. Decojeşti…

Read more »

Borş de praz cu orez

12 September 2010

  Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, ceapa o toci mărunt. Pui la fiert morcovul, ceapa,…

Read more »

Mămăligă cu macrou la cuptor

12 September 2010

  Ingrediente: 1 mămăligă potrivită 4-5 bucăţi de macrou congelat 2-3 cepe 150 ml ulei 1 lingură făină 2 ardei graşi 3 roşii sare piper foi de dafin 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Faci o mămăligă potrivită pe care o laşi să se răcească, apoi o tai felii groase. Aşezi feliile una…

Read more »

Sufleu de dovleac

12 September 2010
Sufleu de dovleac  Ingrediente: 1 kg dovleac 4 ouă 100 g zahăr pudră 100 g unt 250 ml lapte fiert 4 linguri rase de făină coaja rasă de la o lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl treci pe râzătoare şi apoi îl căleşti cu 1-2 linguri de zahăr şi puţină…

Read more »

Chiftele de dovleac

12 September 2010
Chiftele de dovleac  Ingrediente: 600 g miez de dovleac 2 cepe 1-2 căţei de usturoi 2 linguri seminţe de dovleac (fără coajă) 75 g brânză telemea 2 gălbenuşuri 2 linguri pesmet 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper Pentru sos ai nevoie de: 1 iaurt 1 fir de praz sau 1 legătură de mărar  …

Read more »

Salată de cartofi cu şprot afumat

12 September 2010

  Ingrediente: 1 cutie şprot afumat 1 ceapă 2 cartofi 1 morcov ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Scurgi peştele de ulei, îl tai bucăţi şi păstrezi uleiul. Cartofii şi morcovii îi cureţi, îi speli şi-i pui la fiert. Cureţi apoi şi ceapa ş o tai peştişori. După ce legumele au…

Read more »

Cocktail Margarita

12 September 2010
Cocktail MargaritaCalitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – marginea paharului glazurată cu sare Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 tequila 3/10 triple sec 2/10 suc de lămâie sau de lămâie verde Originea acestei băuturi este relatată într-un vechi reţetar, din 1924 „Un…

Read more »

Supă de ceapă cu crutoane

12 September 2010
Supă de ceapă cu crutoane  Ingrediente: 4 cepe 100 ml ulei 30 g făină 150 g smântină sare crutoane patrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi toci mărunt ceapa pe care o pui să se înăbuşe în ulei. După ce a devenit aurie, pui făina, amesteci şi stingi cu 2,5 liti de apă rece. Potriveşti de sare şi laşi…

Read more »

Sarmale cu miez de floarea-soarelui

12 September 2010
Sarmale cu miez de floarea-soarelui  Ingrediente: 300 g miez de floarea-soarelui curăţat 200 g orez 200 g ceapă 150 ml ulei 200 g morcovi 50 g bulion 500 g roşii cimbru sare piper 1 varză   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui să se călească în ulei. Adaugi orezul şi stingi cu roşii tăiate…

Read more »

Prăjitură cu piure de castane

12 September 2010

  Mod preparare blat: Baţi spumă albuşurile a 5 ouă, apoi adaugi 5 linguri de zahăr şi baţi în continuare. Pui apoi treptat cele 5 gălbenuşuri rămase şi 5 linguri de făină. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit. După ce s-a răcit, tai blatul…

Read more »

Peşte cu ciuperci

12 September 2010

  Ingrediente: 1 kg peşte (crap sau macrou) 750 g ciuperci (din conservă sau de la congela­tor) 1 ceapă 3 roşii 100 ml ulei 1 lămâie 1 pahar vin sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai în bucăţi potrivite şi-l presari cu puţină sare şi piper. Ciupercile le tai mărunt,…

Read more »

Sarailie

12 September 2010

Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă 500 g nucă măcinată 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă cuişoare 1 ceaşcă ulei (margarină) Pentru sirop ai nevoie de: 2 ceşti zahăr 2 ceşti apă 1 ceaşcă miere 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Impărţi în 3 cantităţi egale foile de…

Read more »

Varză călită cu bulion si tăiţei

12 September 2010

  Ingrediente: 1 kg varză 1 ceapă 500 g tăieţei laţi de post 200 ml suc de roşii piper zahăr sare ulei   Mod de preparare: Cureţi varza de primele frunze, o răzăleşti pe răzătoarea mare, presari sare şi o laşi circa 30 de minute. După aceea o căleşti în ulei, adaugi şi ceapa călită…

Read more »

Clatinele

12 September 2010

  Ingrediente: 1/2 kg făină 50 g drojdie sare 700 ml apă 500 g gem de mere 100 g zahăr pudră 300 ml ulei   Mod de preparare: Dizolvi droj­dia în puţină apă caldă, o adaugi apoi peste făină, pui şi puţină sare şi începi să frămânţi aluatul, adăugând treptat apa călduţă. După ce l-ai…

Read more »

Roşii umplute cu peşte si sos de făină

12 September 2010

  Ingrediente: 500 g roşii 1 con­servă de 150 g de peşte în ulei 50 g usturoi pisat 1 lingură făină ulei sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai din fiecare roşie câte un căpăcel şi cu o linguriţă scoţi miezul. Le ţii apoi câteva minute în apă fiartă, după care le iei,…

Read more »

Copane cu legume in vin la cutpor

12 September 2010
Copane cu legume in vin la cutpor  Ingrediente: 6 copane 6 cartofi mai măricei 3 ardei graşi 3 morcovi piper sare foi de dafin 1 pahar cu vin alb, ulei 1 ceaşcă de bulion condimente pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai cuburi şi le pui într-o tavă unsă cu ulei. Aşezi apoi copanele tăiate în două şi…

Read more »

Borş de fazan

12 September 2010

  Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2 borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantand   Mod de preparare: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin şi în oţet diluat. Se taie bucăţi egale si se fierb cu apă, sare şi cimbru.…

Read more »

Sitari umpluţi cu garnitură de anghinare umplute cu mazăre, ciuperci umplute, cartofi chips şi crutoane cu mus de şuncă

12 September 2010

  Ingrediente: 9 sitari 250 g ficat 150 g şuncă afumată sare piper 6 funduri de anghinară sau napi 200 g mazăre 12 ciuperci mari 2 ouă 1 legătură mărar 6 crutoane prăjite 2 linguri sos alb 150 g unt 1 ceapă 400 g cartofi ulei   Mod de preparare: Se curăţă sitarii, se scot…

Read more »

Aperitiv din branză dulce si maioneză

12 September 2010

  Ingrediente: 250 g brânză dulce de vacă 3 ouă 150 ml ulei puţină sare ceapă verde (sau ceapă şi mărar) zeama de la 1/2 lămâie.   Mod de preparare: Pui cele 2 gălbenuşuri fierte într-un castron şi mai adaugi un gălbenuş crud, le freci bine şi adaugi ulei, puţin câte puţin, până obţii o…

Read more »

Plăcintă cu dovleac si nucă

12 September 2010
Plăcintă cu dovleac si nucă  Ingrediente: 1 pachet margarină 12-15 linguri de apă fierbinte 2,5 căni cu făină Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg dovleac zahăr după gust 200 g miez de nucă 1 lingură margarină şi facultativ 1-2 linguri cu cacao   Mod preparare foaie: Amesteci bine margarina cu apa şi făină, frămânţi un pic aluatul ca…

Read more »

Cartofi incinsi

12 September 2010

  Cureţi 1 kg cartofi, îi cureţi şi îi fierbi întregi. Ii laşi să se  răcească, apoi îi tai felii mai mari. Incingi ulei, pui feliile de cartofi, îi presari cu condi­mente şi piper şi îi căleşti 10-15 minute, adăugând 2-3 linguri apă din când în când. După ce s-au rumenit, îi presari cu mărar…

Păstrăvi la cuptor

12 September 2010

  Ingrediente: 4 păstrăvi 100 g unt 100 ml ulei 1 legatura pătrunjel verde 1 linguriţă de busuioc uscat pentru fiecare peşte 2 linguriţe boia 2 linguriţe pi­per negru 2 linguriţe piper roşu sare   Mod de preparare: Se curăţă păstrăvii, se spală şi se ung bine cu ulei pe dina­fară şi pe dinăuntru. Se…

Read more »

Supă de fazan

12 September 2010

  Ingrediente: 1 kg fazan 120 g costiţă cimbru 1 ceapă 1 rădăcină pătrunje 80 g ulei 3/4 l supă 11/2 l apă 1/2 pahar vin roşu 30 g făină 3 linguri smantană piper   Mod de preparare: Se pune la cuptor, sub capac, carnea, costiţa, pătrunjelul, puţin piper, sare, apă şi se lasă circa…

Read more »

Crochete cu zarzavat

11 September 2010

  Ingrediente: 250 g fasole verde 250 g mazăre verde 2-3 dovlecei 2-3 morcovi 1/2 lingură unt 2 linguri făină 1/2 pahar lapte 1 lingură caşcaval sau brînză 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit 10 linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Fierbem cu puţină sare fasolea, mază­rea, dovleceii, morcovii, strecurăm şi dăm prin…

Read more »

Borş de sfeclă

11 September 2010
Borş de sfeclă  Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 morcovi 2 cepe 3 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel o legătură de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper 1/2 l borş 2 l apă 1 lingură de bulion 2-3 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le treci prin râzătoare,…

Read more »

Piure de ţelină

11 September 2010

  Tai în sferturi 6 ţeline mijlocii şi le fierbi în apă cu sare. După 10-15 minute de când au început să fiarbă, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi de coajă, laşi să fiarbă bine, apoi scurgi de zeamă. Treci totul prin sită ori prin maşina de tocat şi baţi bine cu ulei piureul obţinut până când…

Read more »

Peste la tava cu legume si ciuperci

11 September 2010
Peste la tava cu legume si ciuperci  Călesc în ulei două sau chiar trei cepe tăiate mărunt, pun apoi un morcov, puţin păstârnac şi o ţelină date pe răzătoarea mică. Peste legumele călite pun două cutii de ciuperci (dacă sunt întregi, le tai), o cană de apă şi las să scadă bine. Adaug apoi puţin suc de roşii şi mai las…

Read more »

Plachie cu crap

11 September 2010

  Ingrediente: 1 crap 5 cepe 5 roşii, ulei 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 foaie de dafin 1 pahar de vin alb făină   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai în bucăţi pe care le sărezi şi le dai prin făină, le prăjeşti, apoi le dai deoparte. Cureţi ceapa, o…

Read more »

Prajitură cu morcov

11 September 2010
Prajitură cu morcov  Ingrediente: 1 cană (îndesată) de morcov trecut prin răzătoarea cu ochiuri mici 1 cană borş cană de ulei 1 sticluţă de esenţă de rom sau vanilie 1 cană zahăr tos 1 lin­guriţă de bicar­bonat stins cu oţet 2 căni de făină 1/2 bor­can cu dul­ceaţă 100 g miez de nucă   Mod de preparare:…

Read more »

Găluşte din carne de pui

11 September 2010

  Ingrediente: 300 g carne de pui 2 ouă 3 linguri griş 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, apoi o laşi la răcit. O dai prin maşina de tocat şi o amesteci cu ouăle, grisul şi pătrunjelul tocat. Intr-o oală pui apă cu sare la fiert,…

Read more »

Sitari la tigaie cu garnitură de budincă de cartofi, castane glasate, intestine de sitari cu costiţă pe crutoane, buşeuri din foitaj, umplute cu tocătură de sitari

11 September 2010

  Ingrediente: 9 sitari 12 crutoane triunghiulare 50 g piept afumat 120 g unt sare piper 1 lingură pesmet 400 g castane 40 g zahăr 1/2 lingură făină 12 buşeuri de umplut din foitaj coapte 2 ouă 400 g cartofi 1/2 pahar vin roşu dulceag   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală sitarii,…

Read more »

Ardei umpluţi cu cartofi

11 September 2010
Ardei umpluţi cu cartofi  Ingrediente: 8 ardei potriviţi 1/2 kg cartofi 5 cepe potrivite 2 linguri bulion 100 ml ulei sare piper condiment tip pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. Cât fierb cartofii, speli, cureţi ardeii şi îi laşi să se scurgă. Cureţi de coajă cartofii fierţi…

Read more »

Murături prăjite

11 September 2010

  Ingrediente: 1 gogonea rozalie (mai coaptă) 1 gogoşar 1 castravete 1-2 foi de varză murată 1 ardei iute 1 bucheţel de conopidă 1 ceaşcă ulei 1/2 lingurţă de pastă de roşii 1-2 căţei de usturoi   Cum procedezi: Tai toate murăturile mă­runt, le laşi să se scurgă bine, le pui într-o tigaie cu ulei…

Read more »

Drob de morcovi

11 September 2010

  Ingrediente: 2 cani de orez fiert 2 căni de morcovi daţi pe răzătoarea mică 1 cană de pesmet 2 cepe mari şi 1 ardei tăiate mărunt 3 lin­guri de ulei 1 şi 1/2 cană de apă caldă 1/2 linguriţă de sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de cimbru uscat pătrunjel     Mod…

Read more »

Supă cu tăiţei cu ceapa

11 September 2010
Supă cu tăiţei cu ceapa  Ingrediente: 3-4 cepe curăţate şi tăiate peştişori 50 ml ulei 1 lin­gură condiment 1 ou un praf de sare făină 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Că­leşti ceapa în ulei până devine aurie (fără să se ardă) şi o laşi să se răcească în cratiţă. Intre timp, pregăteşti din ou, făină şi un…

Read more »

Ciuperci cu sos de lamaie

11 September 2010

  Ingrediente: 2 kg ciuperci proaspete 200 ml ulei 50 ml vin 500 g ceapă 1 legătură verdeaţă piper sare sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi ceapa, tai ciupercile lamele şi ceapa mărunt, după care le prăjeşti împreună. Torni din când în când câte puţină apă şi vin, acoperi cratiţa şi…

Read more »

Ciuperci cu fasole verde si tăiţei

11 September 2010

  Ingrediente: 1 mână fasole verde de la congelator sau din conservă 250 g tăieţei de post 300 g ciuperci 1 lingură margarină 1 lingură ulei 1-2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 ardei iute potrivit tocat 1 legătură pătrunjel coriandru   Mod de preparare: Incingi nargarina şi uleiul într-o cratiţă, apoi adaugi usturoiul şi ardeiul…

Read more »

Pulpă de căprioară cu garnitură de budincă de macaroane cu limbă afumată, şuncă, ciuperci şi caşcaval şi napi cu pesmet

11 September 2010

Ingrediente: 1 pulpă mică de căprioară (circa 2,250 kg) 350 g macaroane sare piper 1/2 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 1,500 kg napi 100 g şuncă presată 100 g limbă afumată fiartă 120 ciuperci 2 ouă 40 g caş­caval 50 g pesmet 150 g unt 2 linguri sos alb…

Read more »

Pulpă de căprioara la frigare cu garnitură de frigărui de ficat, slănină şi bureţi şi salată de cartofi cu ceapă verde

11 September 2010

  Ingrediente: 1 pulpă mică de căprioară (circa 2,500 kg) 250 g slănină afumată 400 g ficatde căprioară 300 g bureţi 5 căţei usturoi 4 fire ceapă verde 500 g cartofi sare piper muştar puţin zahar 120 g ulei 3 linguri oţet diluat 1 legătură ver­deaţă   Mod de preparare: Se împănează pulpa cu 100…

Read more »

Şalău umplut cu vişine

11 September 2010

  Ingrediente: 1şalău mai mare 100 ml ulei 1 lămâie 1linguriţă scorţişoară 200g vişine proaspete sau uscate 2 cepe 1 legatura pătrunjel 200g mig­dale sau nuci pisate 100 ml lapte 100 g sâmburi întregi de nuci sau de migdale 100 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine…

Read more »

Sitari în cuib cu garnitură de tartă de cartofi ducesa, mazăre cu unt, crutoane cu intestine de sitari, cu costită, ouă şi pesmet la cuptor

11 September 2010

  Ingrediente: 9 sitari 350 g ciuperci 1 pahar vin roşu 3 /4 lingură făină 1 ceapă 400 g cartofi 3 ouă 150 g unt sare piper 1/2 legătură tarhon 400 g mazăre fină 1 legătură mărar 40 g costiţă afumată pesmet 100 g zarzavat nucşoară 12 crutoane triunghiulare   Mod de preparare: Se frig…

Read more »

Spinare de căprioară cu tocătură de parizer şi carne cu garnitură de sol cu de fasole fidea, bureţi şi mere la cuptor

11 September 2010

  Ingrediente: 1,800 kg spinare de căprioară 400 g bureţi 10 mere potrivite 1/4 l vin 150 g unt sare piper zahăr 200g parizer 2 ouă 500 g fasole fidea 1 ceapă 100 g zarzavat 1/2 lingură făina puţină supă sau apă puţin pesmet 30 g branză 1 legătură mărar   Mod de preparare: Spinarea…

Read more »

Cartofi fierţi cu sfeclă si ceapa

11 September 2010

  Ingrediente: 5 cartofi 1-2 sfecle roşii 1 ceapă 50 ml ulei 2-3 linguri oţet pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi sfecla în coajă, dar separat. Sfecla o poţi coace în cuptor, dacă-ţi place mai mult aşa. între timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în ulei. După ce…

Read more »

Prăjitură cu taraţe de post

11 September 2010

  Ingrediente: 3 căni cu tărâţe de grâu 300 g zahăr 2 căni apă 10 linguri ulei 1 linguriţă praf copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie (sau oţet) 1 cană făină 1 cană nuci amestecate cu stafide   Mod de preparare: Caramelizezi 100 g zahăr, apoi pui restul de zahăr, apa şi laşi…

Read more »

Varză cu soia şi nuci

11 September 2010

  Ingrediente: 1 varză murată 200 g soia granule 1 cană nuci 2 cepe 1 gogoşar sau ardei 4-5 linguri bulion 300 g orez ulei condiment tip   Mod de preparare: Tai fideluţă o varză murată, o storci şi o căleşti în ulei cu 2 cepe tocate, gogoşarul sau ardeiul tăiat mărunt. Orezul îl fierbi…

Read more »

Prăjitura cu foi si cremă de budincă (de post)

11 September 2010

  Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 esenţă de rom 1 cană de Coca-Cola 1/2 cană ulei 2 şi 1/2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat 6 linguriţe cacao 1 plic  budincă de ciocolată 1 pachet margarină   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu sucul, apoi adaugi uleiul, făina, bicarbonatul, 3 linguriţe cacao şi amesteci până…

Read more »

Nucă de căprioară marinată cu garnitură de crochete de spanac, cartofi şi ciuperci şi soteu de mazăre

11 September 2010

  Ingrediente: 1,500 kg nucă de căprioară 300 g ciuperci 300 g cartofi 1 kg spanac 500 g mazăre fină 1 legătură mărar 1 morcov mare 100 g şuncă afumată 1/2 vin roşu 2 linguri făină 3 ouă pesmet 200 g ulei 150 g unt 1 foaie dafin sare piper boabe şi puţin pisat  …

Read more »

Şniţele de potarnichii cu garnitură de legume fierte date în unt şi cartofi chips

11 September 2010

  Ingrediente: 2 potarnichii 300 g mazăre 300 g morcovi 300g conopidă 300 g fasole fidea 400 g cartofi 150 g unt 250 g ulei 3 oua sare piper 1 lingură făină 1/2 lămaie   Mod de preparare: Se prepară potarnichile, se scot pulpele şi piepţii şi se platează  puţin cu bătătorul şi se scot…

Read more »

Sos de hrean cu năut

11 September 2010

  Ingrediente: 1/2 cană cu năut încolţit de două zile 3 linguri de apă 1 lin­gură zeamă de lămâie 1 lingură iaurt 3 linguri de hrean tocat 4 căţei de usturoi pisat 150 g brânză de vaci sare şi piper   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un piure şi potriveşti de sare…

Read more »

Prăjitură cu dovleac si nuci (de post)

11 September 2010

  Ingrediente: 250 g dovleac ras 150 g nuci pisate 50 ml ulei 250 g făină 150 g zahăr pudră 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 lămâie   Mod de preparare: Freci uleul cu zahărul şi făina, apoi adaugi nucile, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi dovleacul ras şi amestecat. Ungi o tavă cu…

Read more »

Varză acră cu măsline

11 September 2010

  Ingrediente: 1 varză acră (cât doreşti de mare) ulei 150 g măsline 1 linguriţă boia de ardei 1 ceapă mare   Mod de preparare: Toci varza fideluţă. Ceapa o tai mărunt, o căleşti, apoi adaugi varza şi laşi să fiarbă înăbuşit. Măslinele le opăreşti timp de 10 minute în apă. Când varza a început…

Read more »

Chiftele de ghebe

11 September 2010

  Ingrediente: 1/2 kg de ghebe 2 cartofi 3 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 linguri făină albă condimente sare piper ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi îi decojeşti. Desărezi ghebele, le speli foarte bine în multe ape, le dai prin maşina…

Read more »

Clătite umplute cu două feluri de fasole bătută

11 September 2010
Clătite umplute cu două feluri de fasole bătută  Ingrediente: Pentru clătite: 1 cană făină 2 căni apă 1 ceaşcă ulei un praf de sare Pentru umplutura 1: 200 g fasole boabe 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă sare piper 1 lămâie ulei Pentru umplutura 2: 200 g fasole boabe 1 ţelină 2 ardei 1 morcov 2 cepe 5-6 căţei de usturoi…

Read more »

Vinete cu branză in aluat de clatite

11 September 2010

  Ingrediente: 1 kg vinete 200 g brânză telemea rasă 2 gălbenuşuri 1 ou 100 g făină 150 ml lapte (sau sifon) 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le opăreşti şi le laşi să se scurgă. Prepari un aluat de clătite din ou, făină şi lapte. Separat, amesteci brânza cu…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 26, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: