RSS

Retete culinare de Paşti #77

26 Apr

Retete de Paste:

Pulpă de berbec cu garnitură de măsline, ceapă verde, usturoi verde, roşii şi bureţi

30 August 2010

  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 400 g ceapă verde 200 g usturoi verde sare piper 100 g măsline verzi 150 g ulei 150 g bureţi 1/4 1 vin 1 lămaie 2 roşii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa se spală bine, se pune într-o tavă adîncă cu 50 g ulei, sare,…

Read more »

Berbec cu varză dulce

30 August 2010

  Ingrediente: 1,400 kg came de berbec sare piper 300 g roşii 100 g ulei cimbru 1,500kg varză dulce 4 ardei graşi 1 ceapă 1 pahar vin 300 g cartofi   Mod de preparare: Varza se taie bucăţi şi se pune într-o tavă adincă cu sare, piper, ardeii şi cartofii tăiaţi. Carnea se spală bine,…

Read more »

Mazare verde la borcan

30 August 2010

  Desfaci cu atenţie tecile de mazăre, pen­tru a arunca boabele atacate de omizi sau stricate. După ce ai sortat boabele de mazăre, le pui la fiert într-o cratiţă cu apa şi sare (pui 1 linguriţă de sare la 1 I de apă). Când boabele sunt fierte (dar încă tari) le aşezi în borcanele calde,…

Read more »

Chiftele din carne de iepure

30 August 2010
Chiftele din carne de iepure  Ingrediente: 4 pulpe de iepure 1 legătură ceapă 2 ouă 1 morcov 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte boabe de piper oţet vin roşu făină ulei   Mod de preparare: Pui cu o zi înainte pulpele de iepure într-un baiţ preparat din 1 parte apă, 1 parte…

Read more »

Ciorbă cu carne afumată de iepure

30 August 2010
Ciorbă cu carne afumată de iepure  Ingrediente: 1/2 iepure de casă afumat 1 legătură de ceapă 2 mor­covi 2 linguri pastă de tomate 1 mână de orez 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 cană de borş sare piper   Mod de preparare: Porţionezi iepurele şi îl pui la fiert în apă cu puţină sare pentru 1 oră. între timp,…

Read more »

Tocană de berbec cu garnitură de pilaf

30 August 2010

    Ingrediente: 1,400 kg carne de berbec 200 g orez 150 g unt sare 1 linguriţă boia de ardei iute şofran 2 cepe 2 mere mici 60 g costiţă afumată 1 1/2 l supă de berbec sau apă 2 linguri smantană   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu 50…

Read more »

Compot de corcoduse

30 August 2010
Compot de corcoduse  Ingrediente: 2 kg corcoduşe 500 g zahăr 3 l apă   Mod de preparare: Cureţi corcoduşele de codiţe, le speli şi le laşi să se scurgă. Aşezi în fiecare borcan de 420 g câte o mână de corcoduşe, 3-4 linguriţe de zahăr, apoi îl umpli cu apă. Capsezi borcanele sau le legi cu celofan…

Read more »

Dulceaţă de mure

30 August 2010
Dulceaţă de mure  Ingrediente: 500 g mure 250 g zahăr 1 vârf de cuţit cuişoare pisate 2 vârfuri de cuţit de scorţişoară pisată 1 lingură suc de lămâie   Mod de preparare: Cureţi murele, le speli într-o sită, le laşi să se scurgă şi le storci uşor (fără a le zdrobi). Le pui într-o cratiţă cu zahărul,…

Read more »

Fasole cu verdeata si bulion

30 August 2010

  Ingrediente: 5 kg de fasole verde, curăţată şi spălată o mână bună de pătrunjel verde câteva frunze de ţelină (spălate şi tocate mărunt) sare neiodată 3/2 kg bulion conservant   Mod de preparare: Intr-o oală înaltă pui un strat nu foarte gros de fasole verde ruptă bucăţi, presari pătrun­jel tocat, frunzele de ţelină şi…

Read more »

Chec de dovlecei cu morcovi

30 August 2010

  Ingrediente: 3 ouă 200 ml ulei 400-450 g zahăr 500 g dovlecei 200 g morcovi 1 linguriţă esenţă de vanilie 1/2 linguriţă sare 1 lingură scorţişoară măcinată 3 căni făină 1 linguriţă bicar­bonat 1/2 linguriţă praf copt 100 g nucă măcinată stafide   Mod de preparare: Speli dovleceii şi morcovii, apoi îi dai pe…

Read more »

Gogosi turnate cu prune

30 August 2010

  Ingrediente: 1 ou făină ulei zahăr pudră sare bicarbonat 1 pahar mic iaurt 5 prune   Mod de preparare: Speli bine prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai cubuleţe. Amesteci iaurtul cu oul, pui puţină sare şi făină cât să obţii un aluat moale, precum cel de chec. Adaugi bicarbonatul şi prunele şi…

Read more »

Prăjitură cu budincă si piersici

30 August 2010
Prăjitură cu budincă si piersici  Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 4 linguri ulei Pentru cremă ai nevoie de: 2 plicuri praf de budincă 1 l lapte 4 linguri zahăr 50 g unt (sau margarină) 1 kg piersici 200 g zmeură Pentru sirop ai nevoie de: 1 cană apă 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat…

Read more »

Pizza cu vinete si ardei

30 August 2010

  Ingrediente: 500 g făină, drojdie cât o nucă 3 linguri ulei sare 200 ml apă caldă Pentru umplutură: 8 roşii 2 vinete lunguieţe 2 gogoşari 2 ardei graşi 1 legătură ceapă verde 200 g măsline negre 100 g margarină  1 pahar ulei piper sare ketchup dulce   Mod de preparare: Frămânţi dn făină, ulei,…

Read more »

Tocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci)

30 August 2010

  Ingrediente: 1,400 kg carne de berbec (spată sau piept) 80 g costiţă afumată 1/2 l vin roşu 120 g unt 200 g morcovi 10 ciuperci 300 g cartofi 150 g arpagic 100 g mazăre 1 lingură bulion pastă puţin mujdei 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi…

Read more »

Pilaf de berbec

30 August 2010

  Ingrediente: 1 kg carnc de berbe 400 g roşii 100 g ulei sare piper cimbru 200 g bu­reţi 240 g orez 1 ceapă 1 1/2 apa 1/2 păhărel de rom   Mod de preparare: Carnea bine spălată, se taie, se prăjeşte şi sc fierbe 1 oră cu apă şi sare. Separat se sotează ceapa…

Read more »

Papricaş de berbec

30 August 2010

  Ingrediente: 1,400 kg carne dc berbec 1 linguriţă boia de ardei 3 cepe 3 linguri sman­tană 1 păhărel rom 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare unt   Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie bucăţi şi se sotează cu ceapa tocată, apoi se pune boiaua, sare, 1/2 lingură făină,…

Read more »

Borş de berbec cu bureţi

30 August 2010

  Ingrediente: 1,200 kg carne de berbec 300 g mere acre pădureţe 2 cepe 1 linguriţă boia sare 300 g bureţi 4 căţei usturoi 1 lingură bulion pastă 2 legături verdeaţă 4 ardei graşi 3 l apă 1/2 l borş   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se opăreşte şi se pune la…

Read more »

Chifteluţe cu ciuperci si branză

30 August 2010

  Speli 2 kg de ciu­perci, le fierbi într-o oală cu apă timp de 15-20 de minute, apoi le scurgi şi le tai mărunt. Când s-au răcit, le amesteci într-un castron mai mare cu 3 cartofi mari fierţi şi mărunţiţi cu furculiţa, 250 g brânză dată pe răzătoarea mică, condimente, 2 ouă, puţin piper, 3-4…

Read more »

Sarmale in frunză de varză

30 August 2010
Sarmale in frunză de varză  Ingrediente: 6 cepe 1 kg orez 2 gogoşari 2 kg carne de porc tocată 2 verze murate ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi gogoşarii, le tai mărunt şi le pui să se călească împreună în ulei încins. Speli bine orezul, îl adaugi peste legumele rumenite şi le laşi să se…

Read more »

Ciorbă acra din oase de porc

30 August 2010

  Ingrediente: morcovi ceapă roşii ţelină ardei pătrunjel (frunze şi rădăcină) tarhon oase de porc borş sau oţet ulei   Mod de preparare: Toci zarzavatul, îl căleşti, apoi îl pui la fiert. Speli oasele, le opăreşti şi le adaugi în ciorbă. Când a fiert carnea adaugi şi roşiile date pe râzătoare. La final, dregi ciorba…

Read more »

Sufleu de rosii

30 August 2010

  Ingrediente: 200 g piure de roşii 50 g caşcaval ras (sau par­mezan) 2 linguri sos alb 3-4 ouă 100 g maca­roane 1-2 linguri făină 1 pahar lapte sau zeamă de carne 1 lingură unt Mod de preparare: Facem un sos alb cu o bucăţică de unt şi făină, în care turnăm lapte fierbinte (sau…

Read more »

Rosii umplute cu orez

30 August 2010

  Ingrediente: 10 roşii 1 lingură untură sau ulei 3 cepe 3 lin­guri orez 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar pesmet sare piper Mod de preparare: Alegem roşii mai mari, tăiem un căpăcel şi le scoatem miezul. Apoi punem în­tr-o tigaie untură, ceapă tăiată mărunt şi lăsăm să se moaie ceapa. Tăiem mă­runt pătrunjel verde…

Read more »

Rosii prajite in aluat

30 August 2010

  Ingrediente: 10 linguri aluat de clătite 5 roşii grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Alegem roşii frumoase, tari. Le curăţăm de pieliţă. Le tăiem în două, orizontal. Le scoatem seminţele. Apoi le tăiem după mărime, în patru sau în şase. Le sărăm puţin şi le lăsăm cîteva minute (ca să se scurgă). Pregătim…

Read more »

Napi cu sos

30 August 2010

  Ingrediente: 10 linguri aluat de clătite 5 roşii grăsime pentru sos de roşii sare Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm napii, îi uscăm în­tr-un şervet, îi punem într-o cratiţă adîncă cu unt fierbinte, adăugăm zeamă de lă­mîie şi sare, rumenindu-i pe toate păr­ţile. Apoi turnăm sos de roşii şi fierbem napii pînă se moaie.…

Read more »

Napi cu smantana

30 August 2010

  Ingrediente: 700 g napi 1 lingură unt 10 linguri smîntînă pu­tină făină sare piper Mod de preparare: Curăţăm napii, îi fierbem 8-10 minute în apă clocotită, îi strecurăm şi îi pu­nem într-o cratiţă cu unt proaspăt fier­binte. Adăugăm sare, piper şi smîntînă dreasă cu puţină făină. Amestecăm totul bine pe plită. Potrivim gustul şi…

Read more »

Sufleu de mazare

30 August 2010

  Ingrediente: 300 g mazăre 3 linguri unt 2-3 linguri făină 1/2 1 lapte 5 linguri caşcaval (sau parmezan) 4 al­buşuri sare piper Mod de preparare: Alegem mazăre tînără, o curăţăm şi o opărim cu apă sărată. O strecurăm. Ungem cu unt un vas de sti­clă rezistentă la foc sau de piatră. într-o crăticioară punem…

Read more »

Mazare pastai cu unt

30 August 2010

  Ingrediente: 750 g mazăre 1 lingură unt 2 legături mărar za­hăr sare Mod de preparare: Mazărea păstăi trebuie să fie foarte tînără. O curăţăm, o spălăm şi o fierbem în apă clocotită cu puţină sare. Apoi o strecurăm. Infierbîntăm puţin unt într-o cratiţă, adăugăm mazărea, scuturăm cra­tiţa de cîteva ori, punem zahăr după gust,…

Read more »

Mazare boabe cu rosii

30 August 2010

  Ingrediente: 1 kg mazăre 1 ceapă 1 lingură unt 1 lingură ulei 4-5 roşii sau 2 linguri bulion 2 legături mărar zahăr sare Mod de preparare: Acest fel se face ca şi mazărea sote, cu o singură deosebire : tocăm o ceapă şi o lăsăm să se moaie într-o crăticioară pe plită, în unt…

Read more »

Mazare batuta

30 August 2010

  Ingrediente: 500 g mazăre uscată 1 ceapă mare 5 linguri ulei sare usturoi Mod de preparare: Alegem de gunoaie mazăre uscată, gal­benă, aruncînd boabele atinse. O spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cît să acopere mazărea), cu o ceapă tăiată. Lă­săm să fiarbă încet. Cînd mazărea este pe jumătate fiartă, adăugăm…

Read more »

Mazare sote

30 August 2010

  Ingrediente: 1,250 kg mazăre 100 g unt 1/2 lingură făină 2 1/2 linguri zeamă de carne (sau de pasăre) zahăr sare Mod de preparare: Fierbem mazărea în multă apă cloco­tită (cu sare), la foc viu. După ce a fiert o strecurăm şi o stropim cu puţină apă rece, ca să-şi menţină culoarea. Punem o…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Singapore Sling (video)

29 August 2010
Cum se prepara Cocktail Singapore Sling (video)O reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Singapore Sling Ingrediente: 7 ½ ml lime juice 75 ml pineapple juice some angostura bitters 7 ½ ml benedictine 15 ml cherry brandy 7 ½ ml cointreau 25 ml gin 7 ½ ml grenadine 1 pineapple slice 1 glace cherry some ice cubes some crushed ice cocktail…

Read more »

Salată de ouă cu caşcaval

29 August 2010

  Din 2 gălbenuşuri (unul fiert, unul nefiert), ulei, muştar şi la urmă 2-3 lin­guri de smântână faci o maioneză pe care o sărezi şi o piperezi (cu piper alb) după gust. Razi 300 g caşcaval pe răzătoarea mică şi 5 ouă le fierbi şi le tai mărunt. Intr-un bol pui 1/3 din maioneză, presari…

Read more »

Ghiveci de legume de vara (retete de post)

29 August 2010
Ghiveci de legume de vara (retete de post)  Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel 1 ceapă mare 1 ardei gras 2 roşii verdeaţă tocată sare piper boia ulei   Mod de preparare: Tai cubuleţe cartofii curăţaţi, iar dovlecelul şi ceapa le tai felii sub­ţiri, apoi le pui într-o cratiţă unsă cu puţin ulei. Deasupra aşezi roşiile tăiate felii şi ardeiul tăiat inele mari.…

Salată cu sos picant

29 August 2010

  Ingrediente: 1 salată mare 250 g brânză tele­mea 150 g salam 1 cas­travete 2 roşii 4 linguri ulei 3 linguri oţet 1 lin­guriţă muştar 1 ceapă 1 legă­tură de pătrunjel tocat 1 legă­tură mărar tocat sare piper (după gust)   Mod de preparare: Cureţi şi speli salata şi o laşi la scurs. Tai cubuleţe…

Read more »

Rosii pane

29 August 2010

  Ingrediente: 3-4 roşii (tari şi cărnoase) 2 căţei mari de usturoi 2-3 linguri de făină 2 ouă 1 legătură de mărar 5-6 linguri ulei sare şi piper după gust     Mod de preparare: Tai roşiile rondele, le sărezi şi le piperezi. Intre timp, baţi ouăle cu puţină sare şi mărar tocat. Dai roşiile…

Read more »

Rosii cu vinete la cuptor

29 August 2010

  Tai rondele 3 vinete potrivite, le sărezi şi le laşi o oră într-un castron. între timp tai roşiile felii subţiri şi le scoţi seminţele. Cureţi o căpăţână mare de usturoi, după care tai căţeii felii subţiri. Ungi un vas termorezistent sau o tavă cu ulei şi aşezi alternând feliile de roşii şi vinete între…

Read more »

Desert: Prăjitură cu mere

29 August 2010
Desert: Prăjitură cu mereO reteta delicioasa de prajitura cu mere din: lapte, zahar, ou, amoniac, unt, faina, mere, zahar, scortisoara si zahar pudra. Pentru foi ai nevoie de: 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 linguriţă amoniac stinsă cu oţet 100 g unt sau margarină făină Pentru umplutură ai nevoie de: 2 kg mere 300 g…

Read more »

Ciorbă de fasole păstăi

29 August 2010

  Ingrediente: morcovi ceapă ardei păstăi de fasole cimbru pătrunjel sare boia condimente 1 ou smântână     Mod de preparare: Tai morcovii şi ardeii cubuleţe, toci ceapa şi apoi le căleşti în ulei cu puţină boia. Torni apă şi le laşi să fiarbă, apoi adaugi fasolea tăiată, cimbrul, sarea şi puţine condimente. Când e…

Read more »

Pastăi scăzute

29 August 2010

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg păstăi de fasole (galbene, late) 1/2 kg ardei 1/2 kg ceapă 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare şi piper     Mod de preparare: Cureţi, speli şi rupi în bucăţele mici păstăile de fasole. Ardeii şi ceapa le tai peştişori. Roşiile le decojeşti şi le tai mărunt. Căleşti…

Read more »

Pizza cu de toate

29 August 2010
Pizza cu de toate  Ingrediente: 10 ouă 6 linguri ulei 8 linguri smântână 12 linguri făină ulei sare piper Pentru umplutură ai nevoie de: 150 g cârnaţi de bere 3-4 felii de şuncă presată 100 g măsline 100 g ciuperci 2 ardei graşi 150 g caşcaval   Mod de preparare: Baţi ouăle cu smântână, apoi adaugi uleiul şi…

Read more »

Salată cu branză telemea si măsline

29 August 2010

  Ingrediente: 3 roşii 1 castravete 1 ceapă verde 200 g brânză telemea 100 g măsline 4 linguri ulei piper 1 linguriţă oţet sare   Mod de preparare: Pui telemeaua cu o zi înainte la desărat. Roşiile şi castravetele le tai felii, iar ceapa o toci mărunt şi le aşezi pe toate într-o salatieră. Adaugi…

Read more »

Pastă de urdă cu marar

29 August 2010

  Ingrediente: 1 kg urdă 2 cepe uscate (sau 2 legături de ceapă verde) 2 legături mărar sare piper 100 ml ulei     Mod de preparare: Sfărâmi urda cu furculiţa într-un castron mai mare, adaugi ceapa şi mărarul tocate mărunt, presari sare şi piper după gust şi apoi freci compoziţia cu uleiul până se…

Read more »

Dovlecei umpluti cu ciuperci

29 August 2010
Dovlecei umpluti cu ciuperci  Ingrediente: 4 dovecei 3 fire de ceapă verde 2 cutii ciuperci 1 legătură mărar 200 ml smântână sare piper 2 morcovi 1 cârnat afumat 200 ml ulei 1 roşie mare     Mod de preparare: Cureţi dovleceii pijamale (adică o porţiune de coajă o cureţi, una nu), îi tai în jumătate pe lung şi…

Read more »

Dovlecei cu mujdei

29 August 2010

  Ingrediente: 2 dovlecei proaspeţi 3 ouă 4-5 linguri făină condimente mujdei de usturoi     Mod de preparare: Tai dovleceii feliuţe subţiri pe care le dai prin ouăle bine bătute şi condimentate şi apoi prin făină. Le prăjeşti într-o tigaie în uleiul nu prea încins, pe ambele părţi. Ii serveşti calzi sau reci, cu…

Read more »

Supă de gulioare cu smantană

29 August 2010

  Ingrediente: 1 ceapă 1-2 mor­covi 5-6 gulioare 1 ou făină verdeaţă sare smântână ulei condimente   Mod de preparare: Tai ceapa ca pentru ciorbă, morcovul îl tai rondele şi le căleşti în ulei. Adaugi gulioarele rase pe răzătoarea mare şi le mai căleşti 5 minute. Le stingi cu 1,5 l de apă caldă, pui…

Read more »

Spaghete cu ton si cascaval

29 August 2010

  Ingrediente: 500 g spaghete 1 conservă de peşte (cea mai bună este cea de ton măcinat) 250 g caşcaval ras   Mod de preparare: Intr-o tavă unsă cu puţin ulei, pui spaghetele fierte, peştele (scurs de ulei) din conservă şi caşcavalul ras. Dai tava la cuptor şi o laşi până când caşcavalul se rumeneşte…

Read more »

Spirale cu branză de capră si iaurt

29 August 2010

  Ingrediente: 400 g paste făinoase 150-200 g brânză de capră 150 g iaurt 1 legătură de mărar     Mod de preparare: Intr-un castron mai mare, pui pastele făinoase fierte şi răstorni peste ele brânza fărâmiţată cu furculiţa şi iaurtul, iar la sfârşit adaugi mărarul tocat mărunt (cantităţile de brânză sau iaurt pot fi…

Read more »

Martaş de legume

29 August 2010

  Ingrediente: 5-6 ardei 4 roşii 2 cepe 1 lingură făină 150 g smân­tână 1-2 foi dafin sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai fideluţă şi o pui la călit în ulei împreună cu ardeii tăiaţi fideluţă. Roşiile le decojeşti, le tai bucăţele, le adaugi în mâncare şi le fierbi apoi pe…

Read more »

Mancărică de dovlecei cu cimbru

29 August 2010

  Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără sâmburi mari) 2-3 cepe 2 roşii 2 ardei 200 ml ulei cimbru frun­ze de pătrunjel sare piper boia ulei     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, le tai mărunt, apoi le căleşti în ulei împreună cu pătrunjelul tăiat mărunt, lei de pe foc şi adaugi boia. Cureţi…

Read more »

Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

29 August 2010
Pilaf de dovlecei cu sos de roşii  Ingrediente: 3 dovlecei mijlocii 1 ceaşcă orez 1 ceapă 2 linguri ulei sare mărar tocat Pentru sos ai nevoie de: 500 g roşii 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă făină 1 frunză ţelină sare   Mod de preparare: Razi dovleceii de coajă, îi tai bucăţele şi îi ru­meneşti în puţin ulei împreună cu ceapa tocată.…

Read more »

Salata de dovlecei cu tarhon

29 August 2010

  Ingrediente: 4 dovlecei potriviţi 1 legătură de tarhon 1 legătură de mărar 3-4 linguri ulei oţet sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coajă dovleceii, îi speli şi îi pui la fiert. Când s-au fiert, îi scoţi, îi scurgi şi îi tai în cubuleţe potrivite. Peste dovlecei torni un sos preparat din ulei,…

Read more »

Pulpe de pui la gratar

29 August 2010
Pulpe de pui la gratarIngrediente: 4 pulpe de pui 3-4 căţei de usturoi 1 pahar de bere sare piper   Mod de preparare: Cu o zi înainte să frigi pulpele de pui, le cureli, le speli şi le pui într-o cratiţă. Torni peste ele berea şi presari căţeii de usturoi tăiaţi mărunt, sare şi piper după gust. Dai apoi…

Read more »

Supă de berbec cu mazăre şi arpacaş

29 August 2010

  Ingrediente:   1,200 kg carne de berbec cu os 1 telină 2 rădăcini albitură 1 morcov 1 fir praz 1 crenguţă cimbru sare 4 căţei usturoi 120 g mazare 100 g arpacaş 3 l apă   Mod de preparare: Carnea bine spălată se pune la fiert, se spumează bine, pe parcurs se adaugă zarzavatul…

Read more »

Ciorbă de perişoare cu verdeaţă

29 August 2010
Ciorbă de perişoare cu verdeaţă  Ingrediente: 5 cepe verzi 3-4morcovi 1/2 kg carne tocată din piept de pui 4 cartofi fierţi 1 ou 3 linguri griş borş 100 g orz tarhon pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert apă într-o oală de 10 l, apoi adaugi 2 cepe verzi tocate mărunt, morcovii daţi pe râză­toare. Separat…

Read more »

Ciorbă de ciuperci

29 August 2010

  Ingrediente: 1/2-1 kg ciuperci 3-4 mor­covi 1 pătrunjel 1 păstâmac 1 ceapă potri­vită 1 ardei gras 2 roşii 50 ml ulei 200 ml smântână 1 ou sare 1 lingură condimente 3-4 l apă   Mod de preparare: Cureţi pătrunjelul şi păstârnacul şi le tai mărunt, morcovii îi tai rondele, ardeiul îl tai fideluţă şi…

Read more »

Paste cu vinete si dovlecei

29 August 2010

  Ingrediente: 1 pachet paste (250 g) 2 vinete 3-4 dovlecei 1 pahar iaurt (400 g) sare 1 căpăţână de usturoi     Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi vinetele şi dovleceii, le…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Rusty Nail (video)

29 August 2010
Cum se prepara Cocktail Rusty Nail (video)  Ingrediente: 50 ml Scotch Whiskey 25 ml honey flavoured whiskey liqueur 1 lemon some cubed ice 1 knife 1 short glass 1 cocktail stirrer 1 standard 25ml spirit measure

Read more »

Vinete prăjite cu sos de roşii

29 August 2010

  Ingrediente: 3 vinete potrivite 1 lingură de făină 1 căpăţână mare de usturoi 500 g roşii 3 linguri de untdelemn 1 lingură de zahăr sare   Mod de preparare: Tai vinetele rondele, după care le pui pentru câteva minute în apă clocotită cu  sare. Le scoti, le lasi la scurs pe un suport de…

Read more »

Fasole verde pentru iarna

29 August 2010

  Fa­solea verde, curăţată şi sor­tată, o speli în apă curată şi o pui la fiert într-o oală emailată, în apă cu sare (la fiecare litru de apă, adaugi 2 linguriţe rase cu sare). Când este aproape fiartă, pui fasolea în borcanele încălzite şi acoperi cu apa în care a fiert. Pui câte o aspirină…

Read more »

File de cod cu spanac

29 August 2010
File de cod cu spanac  Ingrediente: 3 bucăţi file de cod 1 kg spanac 3 ouă caşcaval ras 2 cepe 2 căţei de usturoi margarină pentru uns zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie, îl rulezi şi îl fixezi cu scobitori, apoi il dai la cuptor pentru 5-10 minute. Separat, fierbi spanacul…

Read more »

Conopida cu carne tocata

29 August 2010

  Ingrediente: 1 conopidă 2 linguri sare 400 g carne tocată 2 ouă 1 ceapă roşie 1/4 linguriţă piper 1 vârf de cuţit de nucşoară 2 linguriţe de unt   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu sare, apoi cureţi conopida, o tai în două, o adaugi în oală. O fierbi…

Read more »

Carote cu unt

29 August 2010

  Ingrediente: 700 g carote 75 g unt zeamă de carne sau apă clocotită 5 crutoane 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Carotele se spală şi se curăţă de crude, cu cuţitaşul, păstrîndu-le forma rotundă. Le putem însă opări, lăsîndu-le să dea cîteva clocote, apoi le lăsăm să se ră­cească, le scoatem pieliţa…

Read more »

Linte cu unt

29 August 2010

  Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 2 linguri unt sare Mod de preparare: Fierbem lintea în foarte puţină apă. Mîncarea trebuie să fie scăzută. Tocăm ceapa şi o prăjim în unt, într-o cratiţă. Apoi adăugăm lintea. Cum este gata, ser­vim la masă. Lintea se poate servi şi cu cîrnaţi sau cu costiţă prăjită. In…

Read more »

Ghiveci

29 August 2010

  Ingrediente: 3 cepe 2 cartofi 2 dovlecei 3 morcovi 200 g fasole grasă (albă sau verde) 200 g mazăre verde 100 g bame 1 ardei gras 5 roşii 1 vinătă 1 te­lină 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 150 g ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm bine zarzavatul. Tă­iem cepele…

Read more »

Sufleu de fasole verde

29 August 2010

  Ingrediente: 300-400 g fasole 2 linguri unt 3-4 albuşuri 75 g caşcaval (sau parmezan) Pentru sos : 2 linguri făină 1 lingură unt 1/2 1 lapte sare Mod de preparare: Luăm fasole verde fideluţă, o curăţăm, o tăiem în romburi mici, o fierbem în apă clocotită cu sare, o strecurăm şi o punem împreună…

Read more »

Fasole verde cu unt

28 August 2010
Fasole verde cu untO reteta simpla si delicioasa de fasole verde cu unt din: fasole, unt, patrunjel, crutoane si sare. Ingrediente: 1 kg fasole 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel crutoane sare Mod de preparare: Alegem fasole verde fideluţă, o curăţăm şi o fierbem în multă apă cloco­tită, la foc viu (cu sau fără sare). Cînd fasolea este…

Fasole verde cu smantana

28 August 2010

  Ingrediente: 1 kg fasole (de preferinţă fidelută) 150 g smin­tînă 175 g unt 1 ceapă 1 l apă 2 linguri făină 1 pahar lapte 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Rupem virfurile păstăilor. Dacă sînt late, le tăiem în lung. Punem apa la fiert şi cînd clocoteşte băgăm fasolea încet, cîte o mînă.…

Read more »

Mancare de fasole grasa

28 August 2010

  Ingrediente: 1 kg fasole grasa 3 cepe 3 linguri ulei 3 roşii 1 legă­tură pătrunjel 3 pahare apă sare piper Mod de preparare: Curăţăm fasole grasă şi o spălăm. Ale­gem cepe mari şi le tăiem felii subţiri. Le punem la foc într-o cratiţă cu ulei şi lăsăm să se moaie puţin ceapa; apoi adăugăm…

Read more »

Iahnie de fasole

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 75 g morcov şi pătrunjel (rădăcini) 1 pahar ulei 1-2 linguri bulion de roşii 1 linguriţă făină sare piper (boabe) Mod de preparare: Muiem fasolea din ajun. A doua zi vărsăm apa. O umplem cu apă călduţă cît să o acopere de 2-3 degete şi o punem la…

Read more »

Fasole batuta (sleita,facaluita)

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g fasole 1 morcov 3 linguri ulei  1/2 lămîie 3 cepe mari 1/2 căpătină usturoi sare Mod de preparare: Alegem de gunoaie fasolea albă, ro­tundă, ouşoare şi o punem în apă caldă. Aruncăm boabele stricate care se ridică deasupra. Lăsăm fasolea în apă pînă a doua zi şi controlăm încă o dată…

Read more »

Ardei umpluti cu orez

28 August 2010

  Ingrediente: 10 ardei 200 g orez 2 cepe 150 g ulei 1 lingu­riţă bulion de roşii (sau 1—2 roşii) 1/2 lingură unt 1 pahar apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Tocăm ceapa şi o îngălbenim în ulei, într-o tigaie. Adăugăm orezul, amestecăm puţin, potrivim sarea, piperul, şi turnăm…

Read more »

Supă de berbec cu găină

28 August 2010

  Ingrediente: 600 g carne de berbec 350 g carne de găină 200 g bureţi 1 ceapă 1/2 telină sare piper pisat 1 pahar vin cimbru 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mă­rar 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 40 g ulei 1/4 lingură făină 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se spală bine,…

Read more »

Conopidă în aluat

28 August 2010
Conopidă în aluat  Ingrediente: 1 conopidă mică 1 cană lapte 2 ouă 100 g făină sare ulei   Mod de preparare: Amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi făină în ploaie amestecând mereu ca să nu se formeze cocoloaşe. Pui şi un praf de sare pentru gust şi laşi aluatul de clătite 30 de minute la rece să…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de sote de cartofi şi verzişoare brezate

28 August 2010

    Ingrediente: 1,400 kg garf de porc (muşchiul de la spinare) 1,500 kg varză 400 g car­tofi 2 cepe 150 g untură sau ulei sare piper 6 g chimen 1/2 păhărel coniac 1/21 supă 60 g costiţă afumată 100 g zarzavat 1/2 lingură făina   Mod de preparare: Garful întreg se dă la cuptor…

Read more »

Chiftele de vinete cu sos

28 August 2010

  Ingrediente: Pentru chiftele ai nevoie de: 3 vinete 100 g brânză telemea 1 ou 1 felie pâine sare ulei Pentru sos ai nevoie de: 400 g usturoi sare zahăr ulei   Mod de preparare: Vinetelor coapte şi tocate (scurse în prealabil) le adaugi pâinea, brânza, sare după gust, oul şi din toate faci chifteluţe…

Read more »

Ingheţată de zmeură

28 August 2010
Ingheţată de zmeură  Fierbi 300 g zahăr tos cu 750 ml lapte (nefiert înainte) şi le laşi să se răcească. Pasezi printr-o sită deasă 200 g zmeură (din care opreşti câteva fructe pen­tru decor), o amesteci cu laptele răcit şi adaugi zeama de la o lămâie. Torni îngheţata în cupe şi o pui la congelator. Ingheţată de…

Read more »

Supă crema de legume la rece

28 August 2010

  Ingrediente: 6-7 roşii foarte coapte 5 castraveţi 4 ardei graşi 2 felii de pâine uscată 30 ml oţet 30 ml ulei sare 1 căţel de usturoi puţin chimen   Mod de preparare: Speli ardeii, le scoţi seminţele. Cureţi de coajă castraveţii şi roşiile, apoi le tai în bucăţi mici şi le pui pe toate…

Read more »

Chifteluţe de dovlecei cu cimbru verde

28 August 2010

  Ingrediente: 2 dovlecei 1 căpăţână potrivită de usturoi piper mărar pătrunjel cimbru verde condimente 1 ou făină ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi sămânţă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert cu apă sărată. După ce au fiert, îi scurgi bine de zeamă, îi laşi să se răcească şi…

Read more »

Ciorbă cu legume si sare de lamaie

28 August 2010
Ciorbă cu legume si sare de lamaie  Ingrediente: 2-3 cartofi noi o mână de păstăi galbene 4-5 roşii 2 cepe 2 ardei graşi 1 dovlecel 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare de lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi oui la fiert într-o oală cu apă cartofii tăiaţi cubuleţe, păstăile rupte în bucăţi mici şi ceapa…

Read more »

Pastă de fasole lată cu ouă

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g fasole păstăi 200 g maioneză sare piper 2 ouă 1 roşie 1 ardei pentru ornat   Mod de preparare: Pui fasolea să fiarbă în 2 l de apă clo­cotită cu sare. Separat fierbi ouăle. După ce a fiert fasolea, o treci de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci…

Read more »

Mancărică de ardei copti si vinete

28 August 2010

  Ingrediente: 3 vinete 6 ardei 5 cepe 3-4 roşii sare piper ulei   Mod de preparare: Pui ardeii şi vinetele la copt pe aragaz şi când sunt gata le pui într-un castron, le presari cu sare şi le acoperi cu un prosop curat. Le laşi aşa 15 minute, apoi le cureţi de coajă şi…

Read more »

Vişinată

28 August 2010
Vişinată  Ingrediente: 2 kg de vişine 1/2 kg zahăr 5 l de ţuică de casă   Mod de preparare: Intr-un borcan mare aşezi un rând de vişine (spălate bineînţeles), un rând de zahăr până se termină cantităţile. Le ţii aşa, la ma­cerat timp de o săptămâna şi amesteci cu o lin­gură de lemn din 2…

Read more »

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de patru piureuri separate, de cartofi, morcovi, spanac şi castane

28 August 2010

    Ingrediente: 800g jambon afumat 400g castane 400g cartofi 1 1/4 kg spanac 400g morcovi 1 l lapte 1 pahar vin 30g hrean sare zahăr 120g unt 1 foaie dafin   Mod de preparare: Şunca se pune în tavă şi se dă la cuptor circa 30 minute cu vin, 1 foaie dafin şi unt.…

Read more »

Compot de vişine

28 August 2010

  Ingrediente: 1 kg de vişine (cân­tărite după ce ai scos sâmburii) 300 gzahăr 2 aspirine   Mod de preparare: Vişinele le cureţi de sâmburi cu un aparat special, ca să rămână întregi, iar aspirinele le pisezi bine. Torni fructele, zahărul şi aspirinele într-o cratiţă emailată, amesteci uşor şi le laşi 2 ore ca să-şi…

Read more »

Friptură de porc la gratar

28 August 2010
Friptură de porc la gratar  Ingrediente: 1 kg carne mai grasă de porc (ceafa) 100 g slănină sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi şi speli carnea şi o tai în felii potrivite. Amesteci apoi sare, piper şi cimbru în cantităţi egale, pudrezi bucăţile de carne cu acest amestec şi le laşi deoparte 10 minute. Intre timp încingi…

Read more »

Salată de conopidă cu mazare

28 August 2010

  Ingrediente: 1 conopidă 300 g mazăre din conservă sau congelată 1 ceapă 1 castravete 2 ouă ulei muştar 1 ţelină sare şi piper 1 căţel usturoi   Mod de preparare: Cureţi conopida şi o pui să fiarbă în apă. Cureţi apoi ţelina şi o pui la fiert separat. Intre timp, tai ceapa mărunt şi…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Summertime Scotch (video)

28 August 2010

Ciorbă de castraveţi si zarzare

28 August 2010

  Ingrediente: 2-3 castraveţi (mai mari) 2 cepe 2 morcovi 1 varză mai mică 1 ceaşcă ulei 2-3 roşii 1 legătură mărar 2-3 flori de mărar (din acelea pentru murături) sare condimente   Mod de preparare: Pui 2-3 l de apă la fiert, cureţi cas­traveţii de coajă şi de seminţe dacă sunt mari, apoi îi…

Read more »

Varză roşie cu bureţi şi cabanos

28 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 400 g bureţi 250 g cabanos sare piper zahăr 3 mere 1 1/2 pahar de vin 150 g grăsime 1 ceapă 120 g costiţă afumată 200 g smantană   Mod de preparare: Varza se taie fideluţă, se dă sare şi după o oră se spală, şi se stoarce.…

Read more »

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de castane în sos, marule brezate şi sote de napi

28 August 2010

    Ingrediente: 800g jambon afumat 120g unt 1 pahar vin rosu 300 g castane 400g napi 1 marule mari 40g costiţă 3 linguri sos brun     Mod de preparare: Şunca se dă la cuptor, in tavă adîncă cu vin, unt şi puţină supă, circa 40 minute. Se taie şi se aşază pe platou…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi în sos de friptură

28 August 2010

    Ingrediente: 1,400 g garf de porc 1 lingură bulion pastă sare cimbru piper 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 400 g castraveţi în saramură 4 bucăţi ţelină 8-10 coşuleţe coapte din aluat fraged 150 g ulei 60 g costiţă afumată 1 ceapă 1 /4 l vin 1 morcov   Mod de preparare: Garful…

Read more »

Ciuperci la tava

28 August 2010

  Ingrediente: 700 g ciuperci 2 linguri unt untură sau ulei 1/2 lămîie sare piper Mod de preparare: Ciupercile la tavă se pregătecc ca şi ciupercile gratinate. Le spălam, le cu­răţăm de pieliţă şi le rupem piciorul pe care îl tăiem în două, în lung. Infierbîntăm unt într-o tavă, punem ciupercile, le presărăm cu piper…

Read more »

Ciuperci gratinate

28 August 2010

  Ingrediente: 700 g ciuperci 2 linguri unt pesmet sare piper Pentru sos : 1 lingură unt 1 lingură făină Mod de preparare: Spălăm şi curăţăm de pieliţă ciupercile, le opărim în apă clocotită cu sare. Le scoatem, le tăiem felii subţiri împreună cu piciorul. Păstrăm şi pieliţele pe caro le tăiem lunguieţ. Facem un…

Read more »

Iahnie de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 750 g cartofi 5-6 cepe 2-3 legături pătrunjel 2-3 legături mărar 3 linguri ulei 1 lingură făină apă sare Mod de preparare: Tăiem ceapă multă în felii. Prăjim făina în ulei bine încins şi după ce sa rume­neşte, punem ceapa. Cînd se îngălbe­neşte şi se moaie bine, punem cartofii, curăţaţi de coaja şi…

Read more »

Clatite de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 2-3 cartofi puţin lapte făină (cit cartofii) 2 ouă 1 lingură unt puţină untură 5 linguri smîntînă sare Mod de preparare: Punem cartofii bine spălaţi să fiarbă. Ii curăţăm şi îi dăm îndată prin sită. îi muiem cu puţin lapte, punem sare şi o cantitate de făină egală cu aceea a cartofilor, amestecînd…

Read more »

Chiftele de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 700-800 g cartofi 2-3 gălbenuşuri 75 g caş­caval rus (sau parmezan) 100 g făină 100 g unt sau untură sare piper Mod de preparare: Fierbem cartofii sau îi coacem la cup­tor. Cînd sînt gata, îi curăţăm de coajă şi îi dăm prin sită. In piureul cald pu­nem gălbenuşurile, sare, piper, caşcaval ras. Amestecăm…

Read more »

Budinca de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 1,250 kg cartofi 3 linguri smintina 2-3 pahare lapte 3 ouă 200 g caşcaval {şvaiţer sau parme­zan) 125 g unt pesmet sare Mod de preparare: Luăm cartofi fierţi. Ii lăsăm să se ră­cească, îi tăiem felii şi îi sărăm puţin. Ungem o cratiţă cu unt, o prăsărăm cu pesmet şi aranjăm în ea…

Read more »

Briose de cartofi

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi pufin unt 1 pahar lapte 5 g droj­die de bere 1 ou 250 g făină sare piper Mod de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi punem să fiarbă cu puţină sare. După ce au fiert îi scoatem, îi curăţăm şi îi dăm prin sită. înainte de a se răci. Punem…

Read more »

Cartofi cu unt

28 August 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 pahar smîntînă 1 lingură unt 1/2 lămîie 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tăiem cartofii cruzi în formă de felii de portocală, îi punem într-o cratiţă, îi presărăm după gust cu sare şi cu piper, turnăm apă fierbinte cît să-i acopere şi aşezăm cratiţa pe plită. Cînd…

Cartofi umpluti

28 August 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g unt 200 g smîntînă 200 g brinză de vacă 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Spălăm cartofii (săpunari) în cîteva ape. îi ştergem şi îi uscăm. îi ungem cu unt proaspăt, îi aşezăm pe o tavă şi îi dăm la cuptor. Cînd cartofii sînt copţi, îi scoatem…

Read more »

Cartofi cu smantana

27 August 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceaşcă smîntînă 150 g unt 1 le­gătură mărar sare Mod de preparare: Alegem cartofi mai mici şi îi fierbem întregi. Turnăm peste ei smîntînă fier­binte. Presărăm mărar verde. Inainte de a pune smîntînă, putem prăji putin cartofii în unt. Pofta buna!

Read more »

Mus de jambon afumat în aspic

27 August 2010

    Ingrediente: 600 g file sau pulpă afumată 1 l supă 11/2 l apă 1foaie dafin 2 albuşuri 12 foi gelatină 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos alb 180g unt 1 ceapă 1/2 ţelină sare piper alb 1 legătură pătrunjel 1-2 ridichi roşii 1-2 morcovi cîteva păstăi de fasole   Mod de preparare:…

Read more »

Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf

27 August 2010

    Ingrediente: 800 g jambon afumat 200 g ficat de porc 200 g bureţi 2 linguri pesmet 1 lingură făină 200g orez 1/21 supă 100g cabanos 300 g roşii 120 g unt 300 g mazăre 200 g foitaj 2 ouă   Mod de preparare: Se face o tocătură din ficat, bureţii sotaţi, pesmet, sare…

Read more »

Varză breaza cu costiţă afumată

27 August 2010

    Ingrediente: 1,500 kg varză 120 g ulei sau grăsime 150 g costiţă afumată 1 ceapă 4 linguri smantană sare piper 400 g roşii   Mod de preparare: Se scoate cotorul de la varză, se opăreşte şi cînd s-a răcit se fac din foi verzişoare mici de mărimea unui ou. Se aşază într-un vas…

Read more »

Gogosari umpluti cu peste

27 August 2010
Gogosari umpluti cu peste  Ingrediente: 1 kg gogosari 1/2 kg cod 1 morcov 1 radacina albitura 1 ceapa boabe de piper condimente   Mod de preparare: Cureti gogosari de cotoare si seminte. Cureti si speli morcovul, albitura si ceapa si le pui la fiert, apoi adaugi pestele curatat si portionat, cateva boabe de piper si condimente. Cand pestele…

Read more »

Supă de varză creaţă cu şuncă

27 August 2010

    Ingrediente: 100 g şuncă slabă afumată 1 1/2 l supă 1 1/2 l apă 400 g varză creată 1 ceapă 60 g unt 1/2 lingură făină 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se face un rîntaş blond din unt şi făină şi se pune la fiert cu supa şi apa. Ceapa, varza…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf

27 August 2010

    Ingrediente: 1,500 kg garf de porc 1 /2 pahar coniac 1 /2 l vin sare 2 ardei iuţi 5 căţei usturoi 200 g orez 60 g capere 100 g bureţi uscaţi 200 g anghinare  mică 150g arpagic 100g unt 50 g ulei sare maghiran 11/21 supă 1 ceapă   Mod de preparare: Garful…

Read more »

Supă de urzici cu măcriş şi cabanos

27 August 2010

    Ingrediente: 250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5 ouă sare piper 600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri smantană 120 g ulei pesmet de casă   Mod de preparare: Urzicile şi măcrişul se spală bine şi se fierb în apă…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de budincă de cartofi, mere coapte şi conopidă gratinată

27 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg garf de porc 10 mere potrivite 500 g conopidă 150g unt 2 găl­benuşuri 1 pahar lapte 2 linguri făină sare zahăr 1 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 400 g cartofi 1 ou nucşoară     Mod de preparare: Garful întreg se frige la foc iute cu sare,…

Read more »

Chiftele de varză

27 August 2010
Chiftele de varză  Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri smântână 2 ouă 2 linguri gris 1 ceapă mărar sare piper unt pesmet ulei     Mod de preparare: Varza tăiată fideluţă o freci cu sare şi o pui să se înăbuşe în unt. Adaugi grişul, amestecând până se îngroaşă, apoi smântână, ouăle, ceapa tocata şi mărarul. Formezi…

Read more »

Supă de zarzavat cu răzălei

27 August 2010

  Ingrediente: 3 apă 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cartofi mai mici 1 ceapă 100 ml ulei 1 vârf de cuţit de boia pătrunjel verde condimente piper sare Pentru răzălei ai nevoie de: 4 linguri făină 1 ou     Mod de preparare: Pui apa la fiert şi în acest timp…

Read more »

Păsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa

27 August 2010

    Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 300g cartofi 500g ciuperci sare piper 3 ouă 150 g file afumat 1 1/4 l vin 4 linguri sos de friptură 1 lingură bulion pastă 4 castraveciori muraţi desăraţi 1 legătură pătrunjel 150g unt   Mod de preparare: Din carne se taie 10 felii, se platează şi…

Read more »

Pilaf cu legume

27 August 2010

  Ingrediente: 1 ceaşcă mare de orez 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 3 ceşti suc de roşii 2 linguri de unt 1 pahar de apă caldă sare piper     Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în unt împreună cu orezul. Adaugi apoi ardeiul şi roşiile tăiate mărunt şi le laşi…

Read more »

Tocană de pasare cu laşte

27 August 2010
Tocană de pasare cu laşte  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 4 morcovi 8 roşii 3 cartofi 2 ardei graşi 1 legătură pătrunjel 100 g smântână ulei sare piper Pentru laşte ai nevoie de: 1 ou 1 lingură apă 4 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, cartofii şi ardeii, apoi tai mărunt ceapa şi ardeii,…

Read more »

Supă de berbec cu fasole boabe

27 August 2010

    Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2 pahar vin 3 l apă sare 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se taie carnea în 12 bucăţi egale, se spală, se opăreşte şi se…

Read more »

Cap de porc umplut cu garnitură de salată de sezon

27 August 2010

    Ingrediente: 1 cap de porc intact 1 kg carne de porc 200g ficat de porc 200g slănină 200g limbă afumată sau şuncă presată 2 ouă 4 căţei usturoi 30g unt 6-8 foi gelatină 1 pahar vin   Mod de preparare: Capul se curăţă bine şi cu un cuţit bine ascuţit se scot toate…

Read more »

Sufleu de vinete

27 August 2010
Sufleu de vinete  Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 1 lingură unt 1 lingură făină 1 cană lapte sare   Mod de preparare: Coci vinetele pe o tablă pe aragaz, apoi le laşi pe un suport de lemn să se scurgă zeama şi să se răcească. Le cureţi de coajă, le toci şi le pui deoparte până pregăteşti…

Read more »

Friptura de porc

27 August 2010

  Ingrediente: 1 kg carne de porc macră 3 linguri de muştar sare piper 100 ml ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai felii groase de un deget pe care le baţi cu ciocanul de şniţele. Le ungi cu muştar, le dai apoi prin ulei în care ai pus sare şi piper.…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Peach Bellini Champagne (video)

27 August 2010

Frigărui de legume

27 August 2010

  Ingrediente: 3 ardei graşi (gal­beni şi roşii) 2 roşii 1 ceapă 1 dovlecel 1 căpăţână de usturoi sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli legu­mele, apoi tai ardeii şi ceapa în patru, iar roşiile şi dovleceii rondele. Infigi alternativ pe fiecare vergea pentru frigărui: 1 felie de erdei, 1 foaie de ceapă,…

Read more »

Supă de purcel

27 August 2010

    Ingrediente: 1 kg purcel de lapte 3 linguri smantană 150 g arpacaş 2 cepe 1 ţelină 1 păstîrnac sare piper 10 g mirodenii de carnaţi 80 g unt l legătură pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se lasă in apă cu sare timp de o oră. Se pune…

Read more »

Pilaf cu legume si carnaţi

27 August 2010
Pilaf cu legume si carnaţi  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 2 fire de ceapă verde 2 morcovi noi 4-5 cârnaţi cabanos 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi morcovul, tai ceapa şi dai pe râzătoare morcovul şi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, torni 4 ceşti de apă şi când începe să…

Read more »

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere

27 August 2010

    Ingrediente: 800 g carne de porc afumată (nucă, fricandou, capac, garf) 500g pere 500g cartofi 300g morcovi 30g zahăr sare 5 cuişoare 1 /4 l vin 3 linguri sos brun 80 g unt   Mod de preparare: Carnea întreagă se pune într-o tavă adîncă cu 1 1 apă, vinul, cuişoarele şi untul şi…

Read more »

Pulpă marinată de porc sau mistreţ umplută glasată cu aspic, cu garnitură de tartalete cu mure, bureţi umpluţi şi sos de friptură

27 August 2010

    Mod de preparare: La 1 sau 2 pulpe mici se scoate osul principal şi se umple cu o tocătură din ficat, carne, cimbru, sare, usturoi, 1 felie franzelă şi 1 ou crud. Pulpa se leagă cu sfoară subţire şi se lasă 5-6 ore într-o marinată din 1/21 vin negru, piper boabe şi puţin…

Read more »

Garf împănat la grătar cu garnitură de cartofi cofraţi

27 August 2010

Ingrediente: 1 kg garf de porc 40 g usturoi 100g costiţă afumată 200 g mălai 2 kg cartofi 30 g ulei 20 g sare   Mod de preparare: Se împănează garful cu usturoi şi costiţă afumată, se presară mălai şi sare şi se pune pe grătar lăsîndu-se circa 30-40 minute. Se serveşte cald, cu cartofi…

Read more »

Supă de berbec cu fasole boabe

27 August 2010

    Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2 pahar vin 3 l apă sare 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se taie carnea în 12 bucăţi egale, se spală, se opăreşte şi se…

Read more »

Varză creaţă cu costiţă afumată

27 August 2010

    Ingrediente: 2-3 verze creţe (1,200 kg) 1 1/2 lingură făină 2 ouă 150 g costiţă afu­mată 150 g carnaţi afumaţi sau crenvurşti 2 linguri pesmet 150 g unt 1 ceapă   Mod de preparare: Verzele cu cotoarele scoase se opăresc şi se pun pe o planşetă. Se face un aluat din făină, 2…

Read more »

Pulpă de porc umplută cu ficat în foietaj cu garnitură de ciuperci sotate, sărmăluţe cu carne, gutui glasate şi sos de friptură

27 August 2010

    Ingrediente: 4-5 kg pulpă porc 300 g ficat 1 felie franzelă 1 legătura pătrunjel 2 oua 1 ceapă 1 morcov 1 pahar vin cimbru bureţi sare piper 1 lingură făină   Mod de preparare: De la o pulpă de porc fragedă de 4—5 kg, se scoate osul mare iar cel de la capăt…

Read more »

Supă de praz cu cartofi şi costiţă afumată

27 August 2010

    Ingrediente: 11/2 l supă 1 1/2l apă 100 g costiţă afumată sare 1/2 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde 300 g praz 500 g cartofi 60 g unt sau ulei 3 lin­guri smantană 1 foaie dafin   Mod de preparare: Costiţa se taie mărunt şi se pune la foc cu uleiul şi prazul…

Read more »

Cartofi puskin

26 August 2010

  Ingrediente: 800 g cartoli 1/2 lingură unt sare Mod de preparare: Fierbem cartofii cu coajă, îi curăţăm, îi tăiem în felii subţiri şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Ca să nu se sfărîme, după ce curăţăm cartofii, îi lăsăm să se răcească înainte de a-i tăia.   Pofta buna!

Read more »

Cartofi gratinati

26 August 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 5 ouă răscoapte 100 g caşcaval pesmet Pentru sos: 3 linguri smîntînă 1 pahar lapte 1 ou sare Mod de preparare: Fierbem şi tăiem cartofii. Curăţăm ouăle răscoapte reci şi le tăiem în felii, cu aparatul special sau cu un cuţit. Aşe­zăm cartofii într-un vas care. merge la cuptor. Punem…

Read more »

Cartofi fierti

26 August 2010

  Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 100-150 g unt sare Mod de preparare: Alegem cartofi frumoşi. Ii spălăm bihe şi îi punem la fiert într-e oală, în apă clocotită cu. sare. Ii dăm la masă cu coajă cu tot într-un şervet, pe o farfu­rie. Ii mîncăm cu unt şi cu sare. Putem să-i servim şi fără…

Cartofi copti

26 August 2010

  Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 100-150 g unt sare Mod de preparare: Spălăm bine cartofii cu peria. îi pu­nem într-o tavă veche şi îi dăm la cup­tor pînă se coc. îi scoatem şi îi servim la masă pe un şervet, într-o farfurie. Ii tăiem în două şi îi mîncăm cu unt proas­păt şi cu sare.…

Read more »

Cartofi cu ciuperci

26 August 2010

  Ingrediente: 1,250 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 2 lin­guri unt 2, 1/2  linguri făinâ 1 ceaşcă smîntînă 1 ceaşcă zeamă de ciuperci 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde pesmet sare piper Mod de preparare: Fierbem separat cartofii şi ciupercile uscate, spălate mai înainte (sau înăbu­şim…

Read more »

Cartofi englezesti

26 August 2010

  Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 1 legătură mică de mărar sare piper Mod de preparare: Tăiem cartofii în formă de sfere mici, cu linguriţa specială pentru garnituri. Ii punem în apă clocotită cu sare şi îi lă­săm să fiarbă pînă se moaie. Turnăm peste ei unt topit şi mărar to­cat. Putem să-i…

Read more »

Cartofi nemtesti

26 August 2010

  Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 2 linguri smîntînă pesmet sare piper Mod de preparare: Fierbem cartofii, îi curăţăm de coajă, îi sfărîmăm mărunt şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Apoi adăugăm smîn­tînă, îi punem într-un vas şi. îi dăm la cuptor pentru 10-15 minute. După ce cartofii se îmbibă cu…

Read more »

Cartofi pai

26 August 2010

  Ingrediente: 750 g cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare: Curăţăm de coajă cartofi cruzi, îi tăiem în formă de beţişoare lungi, ca firele de paie, şi cu 10-15 minute înainte de a-i servi, îi prăjim în grăsime încinsă. Pu­tem să-i prăjim într-o strecurătoare mai mare, pe care o cufundăm împreună cu cartofii în…

Read more »

Cartofi prajiti

26 August 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare: Cartofii se prăjesc în unt sau în gră­sime încinsă. In unt putem prăji atît car­tofii cruzi, cît şi cei fierţi cu coajă şi apoi curăţaţi. Cartofii fierţi, curăţaţi de coajă, se sfărîmă însă la prăjit, pierzînd astfel forma. Grăsimea în care prăjim atît cartofii…

Read more »

Pilaf de vrabii

26 August 2010

  Ingrediente: 25 vrăbii 50 g slănina 150 g unt sau untură 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Curăţăm vrăbiile, le dăm sare şi piper, le învelim in slănină .şi le frigem în unt sau în untură, la cuptor sau pe plită, la foc iute. Prăjim orezul, facem…

Read more »

Garf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur

26 August 2010

    Ingrediente: 1,400 kg garf de porc 300 g bureţi 300 g morcovi 200 g mazăre fină 1 legătură mărar 300 g cartofi 150g unt sare piper 2 cepe 2 linguri făină 2 ouă 2 linguri smantană 100 g zarzavat 1 /2 linguriţă boia 1 pahar vin 1 foaie dafin   Mod de preparare:…

Read more »

Sufleu de pâine cu pui

26 August 2010
Sufleu de pâine cu pui  Ingrediente: 1 piept de pui 8 felii de pâine 8 felii de caşcaval 3 roşii 3 ouă 4-5 linguri de lapte nucşoară 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, apoi îl tai bucăţi ca pentru şniţele şi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai…

Read more »

Cotlete de porc pane cu garnitură de piure de cartofi şi salată

26 August 2010

    Ingrediente: 900 g cotlet de porc fără os 2 linguri pesmet 1 lingură făină 2 ouă sare 150 g ulei 400 g cartofi 1 pahar lapte 30 g unt   Mod de preparare: Cotletul se taie în felii, se platează, apoi se sărează. Se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc…

Read more »

Mazăre cu carnati

26 August 2010

    Ingrediente: 600 g mazăre curăţată 300 g cîniaţi uscaţi sau cabanos 400 g bureţi sare piper 1 ceapă 1 legătură mărar 120 g grăsime sau margarina 1 lingură făină 1/21 supă sau apă   Mod de preparare: Mazărea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară şi se pune intr-o cratiţă cu carnaţii…

Read more »

Fileu la cuptor cu garnitură de budincă de maca­roane cu ciuperci şi varză de Bruxelles sotată

26 August 2010

    Ingrediente: 800 g file de porc 250 g macaroane 200 g ciuperci 100 g limbă afumată 50 g caşcaval 3 ouă 2 linguri sos alb 400 g varză de Bruxelles sare piper 1 /2 ceapă 400 g roşii cimbru 120 g unt 1 /2 lingură făină 1 foaie dafin 1 pahar vin  …

Read more »

Cum se serveste Sampania (video)

26 August 2010

Serbet nefiert de zmeura

26 August 2010

  Prepari acest şerbet în ziua în care culegi zmeura, pentru a fi sigură că se bate bine. La 1 kg de zmeură ai nevoie de 1 kg de zahăr tos. Amesteci zmeura şi zahărul într-o cratiţă, apoi le freci bine cu lingura de lemn până nu se mai simte zahărul. Apoi îl torni în…

Read more »

Nectar de visine

26 August 2010

  Ingrediente: 4 kg vişine foarte coapte 500 g zahăr   Mod de preparare: Speli vişinele şi le scoţi sâmburii, le pasezi sau le dai prin sită. Din 1 l de apă şi 500 g de zahăr fierbi un sirop. Când acesta s-a legat (fierbe cu bule mici), adaugi piureul de vişine. Il omogenizezi bine…

Read more »

Cartofi şi ardei umpluţi

26 August 2010
Cartofi şi ardei umpluţi  Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 4 roşii decojite 4 arde graşi 200 g ciuperci 1 pahar smântana 100 g caşcaval ras 2 linguri unt 1 ceapă condimente piper boabe   Mod de preparare: Cureţi cartofii, apoi îi goleşti de miez. Speli ardeii şi roşiile, le goleşti de seminţe şi le laşi să se…

Read more »

Fasole grasă cu costiţă afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 1 kg fasole grasă 200 g costiţă afumată sau file 1 ceapă 1 legătură ver­deaţă 250 g rosii sau bulion pastă sare piper 1/2 lingură făină 100 a grăsime 1 pahar supă sau apă (facultativ 2-3 căţei de usturoi)   Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe in…

Read more »

Cotlete de porc la cuptor cu garnitură de piure de cartofi şi salată

26 August 2010

    Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 120 g ulei sare piper 2-3 morcovi 1ceapă 400 g cartofi 1pahar lapte 30 g unt   Mod de preparare: Cotletul întreg se pune într-o tavă cu ulei, se dă sare şi piper şi se dă la cuptor. Pe parcurs se mai întoarce şi cînd este gata…

Read more »

Vinete cu marule şi şuncă afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 800 g vinete 6 marule 150 g şuncă 100 g costiţă afumată 250 g unt 1 /2 l supă puţin zahăr 600 g roşii sare cimbru   Mod de preparare: Marulele se fierb timp de 2 minute în apă clocotită cu sare. Se stre­coară, se răcesc cu apă şi se pun pe…

Read more »

Sufleu de vinele cu şuncă

26 August 2010

    Ingrediente: 6 vinete potrivite sare 3 pahare lapte 250 g unt 120 g caşcaval 5 ouă 150 g şuncă 1 1/2 lingură făină 600 g roşii 6 căţei usturoi cimbru   Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie în lungime (cu un cuţit inoxidabil), se dă puţină sare şi după 1…

Read more »

Jambon afumat în aluat cu garnitură de cartofi natur sau varză călită

26 August 2010

    Ingrediente: 800 g jambon (cu os) afumat 600 g cartofi sau 1,500 kg varză 100 g făină 1/21 lapte sare 30g drojdie 10g zahăr 1ou 50g unt   Mod de preparare: Se ţine jambonul afumat timp de 10-12 ore, în apă rece, schimbîndu-se din 2 în 2 ore. Se face un aluat de…

Read more »

Pilaf cu ciuperci, şuncă şi limbă afumată cu garnitură de sos de roşii

26 August 2010

    Ingrediente: 400 g orez 100 g şuncă 80 g limbă fiartă afumată 100 g bureţi de pădure sare 200 g unt Maggi 1/21 supă 1 păhărel vin tămaios 600 g roşii 4fire ceapă verde 80 g parmezan     Mod de preparare: Orezul bine spălat se prăjeşte (blond) in unt, apoi se pune…

Read more »

Varză cu tăieţei de casă şi slănină afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 1 kg varză dulce 250 g tăieţei de casă sare piper 250 g făină 120 g margarină 250 g slănină afumată 100g caşcaval 3 linguri sos alb 1 ou 1 /2 l supă 250 g piept afumat   Mod de preparare: Slănina se taie julien şi se pune într-o cratiţă la foc,…

Read more »

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

26 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 150 g costiţă afumată 1 ceapă 3 mere 150 g grăsime sau unt sare zahăr 1linguriţă oţet   Mod de preparare: Varza se taie fideluţă, se dă sare, se lasă 1 oră, apoi se spală şi se stoarce bine. Costiţa se taie mărunt, ceapa tocată se sotează şi…

Read more »

Garf cu tocătură de şuncă presată cu garnitură de napi în pesmet şi budincă de spanac

26 August 2010

    Ingrediente: 1 kg garf de porc 200 g şuncă presată 1 felie franzelă 3 ouă sare piper 1,500 kg spanac 150g unt 2 linguri sos alb nucşoară 1 lingură făină 2 linguri de sos brun 1/41 supă 600 g napi 20 g hrean   Mod de preparare: Garful întreg se frige înăbuşit. Se…

Read more »

Supă de mere bănăţeană cu costiţă afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 100 g costiţă afumată 2 mere 1 linguriţă praf de curry sau boia de ar­dei sare 1 1/2 l supă de carne sau pasăre 1 1/2 apă 1 lingură făină 60 g unt sau ulei 150 g smantană 30 g orez 1ceapă   Mod de preparare: Se face un rintaş alb din…

Read more »

Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat

26 August 2010

    Ingrediente: 400 g şuncă afumată 200 g peşte afumat 150 g grăsime sau ulei 400 g roşii 400-500 g fasole uscată boabe mari 5 căţei usturoi 1 foaie dafin sare 1 vîrf de cuţit muştar   Mod de preparare: Fasolea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară, se pune în 3 1…

Read more »

Supă de mazăre cu şuncă şi piept de pasăre

26 August 2010

    Ingrediente: 1 1/2l supă 1 1/2 apa 200 g şuncă afumată 400 g mazăre verde boabe 1 foaie dafin 1 ceapă 1 piept de pasăre 2 gălbenuşuri 1/2 pahar frişcă lichidă (smantană) sare 30 g făină 50 g unt puţin zahăr   Mod de preparare: Mazărea se opăreşte, apoi se fierbe in supă…

Read more »

Varză creată cu carnaţi afumaţi

26 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg varză 600 g carnaţi afumaţi 1/2 lingură făină sare 120 g cos­tiţă afumată 500 g roşii 2 ouă 100 g grăsime 1/2 pahar vin cimbru   Mod de preparare: Foile de varză se opăresc şi se aşază pe o tavă. Se face un aluat mai subţire din făină, ou, 1…

Read more »

Serbet de ciocolata

26 August 2010

     Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apa 3 batoane ciocolată sau 50 g cacao vanilie   Mod de preparare: Se pun în tingirea de dulceaţă să se moaie zahărul cu patru pahare de apă. Se lasă pe marginea maşinii până se topeşte tot zahărul. Se fierbe apoi pe foc iute şi când siropul…

Read more »

Tort cu cremă de zahar ars

26 August 2010
Tort cu cremă de zahar ars  Ingrediente: 8 ouă 12 linguri + 1 cană de zahăr 1 l lapte coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Pentru blat ai nevoie de: 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 1 vârf de linguriţă de bicarbonat Pentru ornat ai nevoie de: 300 g frişcă 1 portocală 1 kiwi   Mod…

Read more »

Garf de porc la cuptor cu legume

26 August 2010

    Ingrediente: 1,400 kg garf 150 g ulei 500 g fasole verde 500 g morcovi 500 g conopidă 500 g roşii 300 g mazăre 1 legătură verdeaţă piper 60 g unt 30 g sare 1 fir cimbru 100g vin   Mod de preparare: Garful întreg se frige înăbuşit la cuptor cu 50 g ulei,…

Read more »

Supă de salată verde cu costiţă afumată

26 August 2010

    Ingrediente: 1,200 kg salată verde 150 g costiţă afumată 50 g unt 1/2 lingură făină 2-3 ouă 3 l apă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel cîteva fire de ceapă verde oţet   Mod de preparare: Costiţa se taie bucăţi şi se prăjeşte, apoi se pun foile de salată tăiate julien şi se…

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 26, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: