RSS

Retete culinare de Paşti #86

27 Apr

Retete de Paste:

Rinichi de vaca cu ciuperci

21 July 2010

  Ingrediente: 500 g rinichi 125 g unt 1 ceapă 1 linguriţă bu­lion de roşii 1 lingură făină 3/4 pahar vin 5 ciuperci mari 1 ceaşcă zeamă de carne   Mod de preparare:   Tăiem rinichiul în cuburi sau în felii şi îl opărim cu apă clocotită. Tocăm mărunt o ceapă şi o prăjim uşor…

Read more »

Bors de loboda

21 July 2010

  Ingrediente: 5 legături lobodă 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe sare 50 gr orez sau 2 cartofi 125 g unt mărar pătrunjel leuştean 2-3 fire ceapă verde 2 gălbenuşuri 100 g sman­tană Mod de preparare: Punem apă cu sare la fiert. Curăţăm zarzavatul, îl radem şi îl punem…

Read more »

Rinichi de vaca cu orez

21 July 2010

  Ingrediente: 500 g rinichi 50 g unt sau untură 1 ceapă 1 lin­gură făina 1 pahar vin 2 roşii sare piper rizoto Mod de preparare:   Tăiem rinichii de vacă în felii şi îi opă­rim cu apă clocotită. Tăiem subţire o ceapă şi o prăjim în unt sau în untură, apoi adăugăm feliile de…

Read more »

Salata de praz

21 July 2010

  Ingrediente: 1 legătură de praz 2 linguri ulei 1 lingură oţet un praf de piper sare Mod de preparare: Prazul se poate face salată crud sau fiert. Dacă se fierb, se pune prazul cuăţit şi tăiat în bucăţi de 5 – 6 cm, cu apă fierbinte, la foc şi se lasă să dea câteva…

Read more »

Bors de dovlecei cu floare

21 July 2010

  Ingrediente: 1 kg dovlecei cu floare 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstamac 1 ceapă 25 g orez sare verdeaţă 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană Mod de preparare: Curăţam zarzavatul, îl radem şi îl fier­bem cu ceapa tăiată mărunt. Cand este aproape fiert, adăugăm orezul, apoi do­vleceii. Sărăm. Cînd…

Read more »

Ficat de vitel sote

21 July 2010

  Ingrediente: 750 g ficat 150 g ciuperci 2 cepe 100 g unt făină sare piper 2 cartofi 3 linguri de smantană 1 păhărel vin Mod de preparare: Scoatem pieliţa ficatului şi îl muiem în apă rece, ca pe creier. Tăiem felii po­trivite, în curmezişul fibrelor. Presărăm pe amîndouă părţile cu sare, piper şi făină.…

Read more »

Ciorba de burta

21 July 2010

  Ingrediente: 1 kg burtă 4-5 1 apă 2 cepe sare zarzavat de supă 2 ouă otet după gust pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Curăţăm burta şi o punem la fiert în 4-5 1 apă fierbinte cu o ceapă crestată. Lăsăm să fiarbă mult pe marginea maşi­nii (8—10 ore). De obicei fierbem burta…

Read more »

Bors de fasole uscata

21 July 2010

  Ingrediente: 300 g lasolc boabe 2 1 apă 2 ceşti borş 1 mor­cov 1 pătrunjel 1 păsţarnac 2 cepc sare 1-2 linguri bulion de roşii leuştean cimbru 2-3 linguri ulei   Mod de preparare:   Alegem fasolea şi o muiem din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă în…

Read more »

Gulii umplute cu carne

20 July 2010

  Ingrediente: 10-25 gulii 10 linguri umplutură unt pentru prăjit brînză rasă 5 linguri zeamă de carne concentrată Mod de preparare: Curăţăm de coajă guliile întregi şi tăiem în partea de sus un căpăcel. Le punem într-o oală şi turnăm apă cloco­tită, cît să le acopere. Le fierbem aco­perite pînă se moaie. Din gulia fiartă…

Read more »

Musaca de dovlecei

20 July 2010

  Ingrediente: 10 dovlecel 2 linguri unt sau untură pentru prăjit Tocătură : 750 g carne l lingură unt sau un­tură 2 cepe 600 g roşii 1 legătură pătrunjel sare piper Sosul : 2 linguri unt sau untură 4 linguri făină 2 ceşti lapte 1-2 linguri caşcaval sau par­mezan 1-2 ouă Mod de preparare: Alegem…

Read more »

Prajitura cu portocale (video)

20 July 2010

Sos maioneza cu mustar

20 July 2010

  Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200 g ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare Mod de preparare: Se amestecă de la început muştarul cu ouăle. Se lucrează ca şi maioneza simplă. Şi la această maioneză se poate adăuga, când este gata, o lingură de smântână de fiecare gălbenuş.   Pofta buna!

Read more »

Salata de fasole verde

20 July 2010

  Ingrediente: 1 kg fasole grasă 3 linguri ulei 1 lingură oţet sare 2 -3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Pentru salată se preferă fasolea grasă. Se curaţă, se spală şi se pune la fiert cu apă fierbinte şi puţină sare. Când este gata, se scurge foarte bine de apă şi se amestecă…

Read more »

Pateu de ficat

20 July 2010

  Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g slănină 1 păhărel vin alb 4-5 ouă 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Curăţăm de pieliţe ficatul de viţel şi îl spălăm, schimbînd de cîteva ori apa. Apoi îl tăiem în bucăţi mici. Tăiem slănină bună, nesărată. Tăiem şi spălăm ceapa, o punem într-o tigaie…

Read more »

Salata de cartofi

20 July 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 linguri ulei 1 lingură oţet un praf de piper sare muştar ceapă (facultativ) Mod de preparare: Se fierb cartofii cu coajă şi încă fierbinţi se curăţă şi se taie în feli subţiri. Separat se pregăteşte sosul cu ulei, oţet, sare, piper, cu sau fără muştar, şi se toarnă peste…

Read more »

Salata de fasole boabe

20 July 2010

Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 morcov 1 pătrunjel 3 cepe 3 linguri ulei 1 lingură oţet câteva măsline sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea cu un morcov, pătrunjel şi o ceapă. Când este gata, se scurge bine, se scoate zarzavatul şi, cât este încă fierbinte, se adaugă sarea şi se amestecă cu sosul…

Read more »

Salata de cartofi cu tarhon si zahar

20 July 2010

Ingrediente: 1 kg cartofi 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zahăr 100 g ulei 1 lingură zemă de lămâie sau oţet sare 1 lingură pătrunjel verde şi mărar tocat câteva foi de tarhon Mod de preparare: Se fierb cartofi chifle, se curăţă şi se taie potrivit de subţiri. Se face o maioneză cu muştar,…

Read more »

Rinichi de vitel la gratar

20 July 2010

  Ingrediente: 500 g rinichi ulei sare piper untură unt pă­trunjel tocat Mod de preparare: Despicam rinichii în două, fără să des­prindem jumătăţile. Ii lăsăm o oră în apă rece, pe care o schimbăm de cîteva ori. Scoatem rinichii din apă, dăm sare şi pi­per şi stropim bine cu ulei. Ţinem rini­chiul timp de o…

Read more »

Zacusca de vinete si gogosari

20 July 2010

Ingrediente: 500 g roşii, 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1 ceapă (facultativ) 50 g ulei 1 lingură zahăr sare   Mod de preparare: Se coc vinetele şi gogoşarii. Se curăţă şi se toacă împreună pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogoşarii se taie felii). Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se…

Read more »

Salata ruseasca cu oua rascoapte

20 July 2010

  Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov mijlociu o mână de fasole verde o mână de mazăre boabe 2 ouă răscoapte 1 linguriţă muştar 100 g ulei 2 linguri oţet sau lămâie sare   Mod de preparare: Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou…

Read more »

Ficat de vitel prajit

20 July 2010

  Ingrediente: 750 g ficat 2-3 linguri făină grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Scoatem vinele ficatului: tăiem felii groase de 1 cm şi chiar mai subţiri. Dăm ficatul prin făină şi îl prăjim la un foc viu, în unt sau untură. Cînd este gata, îl sărăm şi îl servim îndată la masă, cu…

Read more »

Salata de piure de fasole

20 July 2010

Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g ulei 1 lingură zeamă de lămâie (sare de lămâie sau oţet) o ceapă mijlocie sare   Mod de preparare: Se fierbe fasolea uscată, se scurge şi se trece prin sită. După ce s-a răcorit se pune piureul într-un castron şi se bate bine cu o furculiţă, adăugând uleiul…

Read more »

Salată de vinete cu pastă de susan

20 July 2010
Salată de vinete cu pastă de susan  Ingrediente: 2 vinete mari 100 g pastă de susan (tahina) 1 lămâie 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Coci vinetele pe o tablă sau direct pe ochiul aragazului şi când s-au înmuiat, le cureţi de coajă, le scurgi bine şi le toci cu tocătorul. Separat, amesteci pasta de susan cu o…

Read more »

Spumă de ciocolata

20 July 2010

  Ingrediente: 2 linguriţe de cafea solubilă 300 g de ciocolată amăruie cu 70% cacao 5 cl de rom 1 portocală netratată 6 ouă mari, bio, proaspete 1 praf de sare   Mod de preparare: Faceţi puţină cafea tare, pe fundul unei ceşti, din cafeaua solubilă. Intr-o cratiţă, la bain-marie, topiţi ciocolata, cafeaua şi romul.…

Read more »

Limba rasol

20 July 2010

  Ingrediente: 1 limbă de 1,5 kg 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă boabe de piper Mod de preparare: Curăţăm şi fierbem limba. O tăiem felii şi o servim cu sote de mazăre verde sau piure de cartofi. Pofta buna!

Read more »

Bors de urzici

20 July 2010

  Ingrediente: 500 g urzici 1 1 apă 2 ceşti borş 1 ceapă 1 ar­iei gras un vîrf de cuţit boia roşie (paprica) 10 g orez sare 1 lingură ulei 1 lingură făină Mod de preparare:   Curăţăm urzicile şi le spălăm. Apoi le punem într-o oală cu apă clocotită să­rată. In timp ce fierb,…

Read more »

Rulouri de salată verde cu ficăţei si ciuperci

20 July 2010

  Ingrediente: 400 g ficăţei de pasăre 2 fire de ceapă 100 g ciuperci 1 salată verde piper 1 linguriţă condiment sare 50 g unt     Mod de preparare: Tai bucăţele ficăţeii, apoi îi înăbuşi în unt, adaugi 1 pahar apă fierbinte, ciupercile tocate, ceapa tăiată mărunt, piperul şi condimentul. După 8-10 minute, iei…

Read more »

Ciorba de fasole verde grasa

20 July 2010
Ciorba de fasole verde grasaO reteta de ciorba de fasole verde grasa din: fasole verde, apa, faina, ceapa, sare, ardei gras, rosii, oua, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g fasole verde grasă 2 1 apă 75 g făină 2 linguri iăină pentru rîntaş 2 cepe sare 1 ardei gras 500 g roşii 1-2 ouă 75-100 g smîntînă pătrunjel…

Read more »

Bors de crap

20 July 2010

  Ingrediente: 1 kg crap 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pă­trunjel 1 păstîmac 1 ceapă 25 g orez sare pătrunjel mărar leuştean Mod de preparare: Punem apa la fiert într-o oală şi, cînd clocoteşte, adăugăm ceapa tocată mărunt şi zarzavatul ras potrivit de mare, sau tăiat ca tăiţeii, deoarece pătrunjelul şi…

Read more »

Ciorba pescareasca

20 July 2010

  Ingrediente: 1,5-2,5 kg ghiborfi sau obleti 1,250 kg peşte mare (crap sau somn) 2 cepe 400 g roşii 2 ardei graşi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină hrean aguridă corcoduşe verzi lămîie sau sare de lămîie pătrunjel leuştean sare piper Mod de preparare: Punem la fiert ghiborţi sau obleţi. Cînd au fiert bine peştii, strecurăm…

Read more »

Roşii umplute vegetariene

19 July 2010

  Ingrediente: 8 roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 conservă mare de ciuperci de Paris (aproximativ 400 g, scurse) 250 g de tofu ulei de măsline 2 linguri de pătrunjel tocat 3 albuşuri de ou 1 vârf de cuţit de plante aromatice de Provence sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi partea de…

Read more »

Salata de sfecla

19 July 2010

Ingrediente: 500 g sfeclă 1 rădăcină mică de hrean 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Sfecla pentru salată se poate pregăti fie coaptă la cuptor, fie fiartă. Pentru fiert, sfecla se spală şi se pune la foc cu apă rece, cât să o cuprindă bine. În ambele cazuri sfecla este gata…

Read more »

Salata de creier

19 July 2010

Ingrediente: 1 creier de viţel o felie de pâine muiată în lapte 100 g ulei zeamă de lămâie sau oţet sare piper câteva foi de salată verde  câteva măsline   Mod de preparare: Se fierbe creierul. După ce s-a răcorit, se freacă într-un castron şi se amestecă cu miezul de pâine muiat în lapte şi…

Salata de icre imitate

19 July 2010

  Ingrediente: 1 si 1/4 ceaşcă cu apă 4 linguri griş 1 lingură pastă de peşte 1/2 linguriţă boia 100 g ulei 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie o ceapă mijlocie   Mod de preparare: Se pune apa la fiert într-o cratiţă mică. Când apa dă în clocot, se toarnă grişul în ploaie. Se…

Read more »

Ciuperci marinate

19 July 2010

Ingrediente: 500 g ciuperci, câteva boabe de piper 1 frunză de dafin 1 linguriţă muştar 1/2 pahar oţet 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Se aleg ciuperci tinere, închise şi foarte proaspete. Se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se aşază în borcan cu boabe de piper şi frunză…

Read more »

Ruladă de viţel

19 July 2010
Ruladă de viţel  Ingrediente: 1 bucată de pulpă de circa 1 kg 6-8 ouă 2-3 linguri de muştar cimbru sare piper ulei un pahar de vin alb   Mod de preparare: Pui întâi ouăle să fiarbă în apă rece cu sare şi le laşi să fie puţin moi, dar nu cleioase. Cu un bătător pentru came frăgezeşti…

Read more »

Spumă de prune uscate

19 July 2010

  Ingrediente: 1 pliculeţ de ceai 200 g prune uscate, fără sâmburi 5 cl de coniac 8 bucăţi de brânză petit-suisse sau 400 g de brânză proaspătă de capră 10 cl de smântână degresată, lichidă 1 linguriţă de extract natural de vanilie 30 g de fructoză 50 g de migdale mărunţite . 1 portocală (pentru…

Read more »

Compot traditional

19 July 2010

  Ingrediente: 50 g de prune uscate fără sâmburi 3 portocale netratate 4 caise 2 piersici galbene 200 g de stafide negre 200 g de stafide albe 10 cl de vin dulce (monbazillac) 40 g de fructoză 1/2 lingură de scorţişoară 35 g de iaurt grec natur 40 g de fistic tocat (pentru decor)  …

Read more »

Tort cu branză de vaci si fructe

19 July 2010
Tort cu branză de vaci si fructe  Ingrediente: 750 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră 100 g unt sau margarină 2-3 foi de gela­tină 2 lămâi 2 portocale 2 kiwi 2 caise 1 mână de vişine 1/2 kg căpşune 2 şi 1/2 pachete de bis­cuiţi 500 ml frişcă lichidă 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Freci brânza de…

Read more »

Prăjitură cu branză corsicană proaspată

19 July 2010

  Ingrediente: 250 g de brânză corsicană proaspătă brocciu (dacă nu găsiţi, brânză proaspătă de capră sau de oaie) 1 lămâie netratată 3 ouă 60 g de fructoză 1 praf de sare ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Scurgeţi brânza într-un tifon. Desprindeţi 4…

Read more »

Bavareză cu fructe

19 July 2010

  Ingrediente: 20 g de foi de gelatină 100 g fructoză 600 g fructe de pădure (zmeură, căpşuni, coacăze, afine) 25 cl de smântână 1 legătură mică de mentă (pentru decor)   Mod de preparare: Puneţi gelatina într-un bol cu apă rece. Intr-o cratiţă, încălziţi 6 cl de apă cu fructoză. Lăsaţi să fiarbă la…

Read more »

Nectar de piersici si citrice

19 July 2010
Nectar de piersici si citriceO reteta simpla de nectar de piersici si citrice din: piersici, zahar, portocale, lamaie si apa. Ingrediente: 500 g piersici 125 g zahăr 5 portocale 1 lămâie 1/2  apă   Mod de preparare: Cureţi piersicile de coajă şi de sâmburi, apoi le zdrobeşti dacă sunt moi sau le dai pe râzătoare dacă miezul e mai…

Read more »

Fondant de ciocolata amaruie

19 July 2010

  Ingrediente: 2 linguriţe de cafea solubilă 300 g ciocolată amăruie, cu 70% cacao 5 cl de rom 1 portocală 6 ouă mari, proaspete 1 vârf de cuţit de sare   Mod de preparare: Faceţi puţină cafea tare, pe fundul unei căni, din cafeaua solubilă. Intr-o cratiţă, puneţi ciocolata tăiată în bucăţele, adăugaţi cafeaua şi…

Read more »

Cremă caramel cu piersici

19 July 2010

  Ingrediente: 2 conserve de piersici în sirop natural, de 1 kg fiecare 25 cl de smântână lichidă integrală 8 ouă întregi 50 g de fructoză 4 cl de rom sau de coniac 3 linguriţe de extract de vanilie   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Scurgeţi bucăţile de piersică pentru a…

Read more »

Rulouri din piept de pui cu legume

19 July 2010
Rulouri din piept de pui cu legume  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ardei graşi 2 morcovi 100 g porumb dulce din conservă 1 pahar vin alb apă sare ulei piper   Mod de preparare: Cureţi ardeii şi morcovii şi îi tai fâşii, apoi scurgi porumbul şi le laşi pe toate deoparte. Dezosezi pieptul de pui, îl baţi bine, ca…

Read more »

Tapenade provensală

19 July 2010

  Ingrediente: 10 fileuri de anşoa în ulei de măsline 300 g de măsline negre 100 g de capere în oţet 1/2 legătură de cimbru ulei de măsline piper   Mod de preparare: Tocaţi usturoiul, apoi striviţi-l în mojar. Tăiaţi fileurile de anşoa în bucăţele mici. Amestecaţi anşoa cu usturoiul, adăugând ulei din conserva de…

Read more »

Sos de roşii cu busuioc

19 July 2010

  Ingrediente: 400 g de pastă de tomate 3 linguriţe de praf de usturoi 2 linguri de busuioc uscat 1 lingură concentrat de roşii 1 iaurt cu 0% grăsime 2 vârfuri de cuţit de plante aromatice de Provence câteva frunze de busuioc proaspete (pentru decor) sare piper   Mod de preparare: Intr-o oratiţă, turnaţi conţinutul…

Read more »

Desert cu salată de fructe si inghetata

19 July 2010
Desert cu salată de fructe si inghetataO reteta delicioasa de desert cu salata de fructe si ingheatata din: piersici, struguri, pere, kiwi, zmeura, prune, lichior de cirese, frisca, lamaie si zahar. Ingrediente: 3 piersici 2 ciorchini de struguri (alb şi negru) 3 pere 2 kiwi 200 g zmeură 5 prune 50 ml lichior de cireşe 400 g frişcă 1 lămâie 100…

Read more »

Cremă de caise

19 July 2010

  Ingrediente: 1 kg caise 250 g miez de nucă măcinat 2 ouă 1 pahar de lapte 300 g zahăr coaja rasă de la 1 lămâie frişcă   Mod de preparare: Scoţi sâmburii caiselor cu grijă, să nu le zdrobeşti, apoi le tai în felii subţiri. Albuşurile le baţi spumă cu zahărul, le amesteci cu…

Read more »

Sos de roşii a la bolognaise

19 July 2010

  Ingrediente: 8 roşii frumoase 3 si 1/2 linguri de ulei de măsline 150 g de feliuţe de slănină 400 g de carne de vită tocată 4 cepe tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 100 g de ciuperci de Paris mărunţite ’5 linguriţe de pastă de roşii 15 cl de vin roşu 15 cl de…

Read more »

Fasole verde cu bucatele de slănină

19 July 2010

  Ingrediente: 500 g de fasole verde 3 linguri de ulei de măsline 100 g de slănină crudă 100 g slănină afumată sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi extremităţile de la fasolea verde. Treceţi păstăile prin apă pentru a le spăla, apoi lăsaţi-le la scurs.Incălziţi uleiul de măsline într-o tigaie. Puneţi păstăile. Acoperiţi. Lăsaţi…

Read more »

Prajitura cu lime (video)

19 July 2010
Prajitura cu lime (video)      Via

Read more »

Tian a la provencale

19 July 2010

  Ingrediente: 4 vinete 3 cepe ulei de măsline 4 dovlecei 8 roşii 3 linguriţe de praf de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 2 linguriţe de plante aromatice de Provence vreo 10 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în rondele cu grosimea de 1 cm. Puneţi-le să fiarbă la abur…

Read more »

Ratatouille

19 July 2010

  Ingrediente: 3 ardei roşii ulei de măsline 4 vinete 5 cepe mijlocii plante aromatice de Provence 250 g piure de roşii 100 g pastă de roşii sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 130°C (treapta 4/5). Tăiaţi ardeii în două, pe lungime. Goliţi-i complet. Puneţi-i cu partea convexă în sus, într-o tigaie…

Read more »

Şarlota de piersici

19 July 2010
Şarlota de piersici  Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi sau pişcoturi 1 kg piersici bine coapte 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată şi 3 linguri rom (sau 1 lin­guriţă esenţă de rom)   Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. Pui…

Read more »

Cuburi de tortilla cu ton

19 July 2010

  Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu, de 120 g 12 măsline negre 1/2 iaurt nedegresat 1 lingură de pastă de roşii 3 ouă întregi ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Scurgeţi tonul şi sfărâmaţi-l cu furculiţa. Feliaţi măsli­nele negre. Amestecaţi iaurtul cu pasta…

Read more »

Castraveti cu ansoa

19 July 2010

  Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă 1 castravete 1 conservă de anşoa   Mod de preparare: Fierbeţi ouăle de prepeliţă tari, timo de 6 minute. Treceţi-le sub un jet de apă rece. Decojiţi-le şi tăiaţi-le în două. Tăiaţi castravetele în două, pe lungime. Goliţi se­minţele cu ajutorul unei linguriţe, păstrând numai pulpa. Tăiaţi în bucăţele…

Read more »

Prăjitura cu branză de vaci si fructe

19 July 2010
Prăjitura cu branză de vaci si fructe  Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină Pentru cremă ai nevoie de: 1/2 kg brânză de vaci 3 linguri zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g unt 3-4 linguri frişcă Pentru decor şi umplut: 1 kg de fructe de pădure diferite: coacăze, zmeură, mure     Mod preparare blat: Separi ouăle,…

Read more »

Roşii umplute cu salată de legume

18 July 2010

  Ingrediente: 6 roşii 200 g cartofi 1 morcov mic 2 lin­guri mazăre 2 linguri pline cu maioneză 1/2 lingură muştar 4 ouă fierte tari, 1 lingură de pătrunjel verde sare şi piper după gust 200 maioneză frunze de salată verde.   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o salată de legume. Cureţi şi speli…

Read more »

Andive cu brânză Roquefort

18 July 2010

  Ingrediente: 5 fire de arpagic 5 ridichi 150 g de brânză Roquefort 100 g de brânză proaspătă de capră 2 andive piper   Mod de preparare: Tocaţi firele de arpagic şi ridichile. Amestecaţi cu ajutorul unei furculiţe cele două tipuri de brânză, arpagicul şi ridichile. Ajăugaţi piper şi amestecaţi. Umpleţi frunzele de andivă cu…

Read more »

Tofu cu linte verde

18 July 2010

  Ingrediente: 250 g de linte verde de Puy aproximativ 75 cl de supă de legume 1 legătură de verdeaţă 1 ceapă 1/2 lingură de ulei de măsline 400 g de tofu 1 lingură de sos de soia tamari sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, puneţi lintea în supa delegume, astfel încât să…

Read more »

Chili vegetarian

18 July 2010

  Ingrediente: 1 ardei verde 3 cepe mărunţite 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi, decojiţi 1 conservă de fasole roşie (800 g) 1 conservă de ciuperci de Paris, tocate (400 g) 1 conservă de roşii întregi, în suc propriu 25 cl de piure de roşii 6 linguriţe de pastă de roşii…

Read more »

Tort de pişcoturi, frişcă si mure

18 July 2010
Tort de pişcoturi, frişcă si mure  Ingrediente: 4 ouă 300 g pişcoturi de şampanie 1/2 kg mure 2 plicuri gelatină 500 g frişcă   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri şi pui gălbenuşurile pe foc într-un vas mic împreună cu zahărul. Amesteci încontinuu până se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi-l laşi să se răcească. în acest moment…

Read more »

Frigărui de tofu

18 July 2010

  Ingrediente: 4 roşii mari 4 cepe mijlocii 2 ardei (unul verde şi unul roşu) 200 g de tofu afumat 1/2 linguriţă de chimion 1/2 linguriţă de nucşoară un strop de ulei de măsline (facultativ) sare   Mod de preparare: Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în şase. Decojiţi cepele şi tăiaţi-le în şase. Spălaţi şi curăţaţi…

Read more »

Ardei umpluţi cu orez basmati

18 July 2010

  Ingrediente: 2 cepe 4 ardei roşii 50 g pastă de roşii 400 g de orez basmati fiert 3 albuşuri de ou 1 lingură de tarhon (proaspăt sau uscat) 1 lingură de praf de cardamom sare piper   Mod de preparare: Decojiţi cepele, apoi tocaţi-le. Fierbeţi-e la abur timp de 15 minute. Spălaţi ardeii şi…

Read more »

Prăjitură cu caise si migdale

18 July 2010
Prăjitură cu caise si migdale  Ingrediente: 200 g făină 150 g unt 200 g zahăr pudră 3 ouă 500 g caise 1/2 plic praf de copt 50 g migdale coaja rasă de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Speli bine caisele, le desfaci în jumătăţi, le scoţi sâmburii şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă. Intre timp,…

Bors de pui

18 July 2010

  Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstarnac 2 cepe 25 g orez leuştean mărar pătrunjel sare puţin unt   Mod de preparare: Curăţăm puiul, îl spălăm, îl frecăm cu mălai, îl pîrlim şi îl spălăm din nou. Tă­iem puiul în 5 bucăţi, il sărăm puţin…

Read more »

Coroană de orez cu sos de roşii şi piept de pui

18 July 2010
Coroană de orez cu sos de roşii şi piept de puiIngrediente: 1 cană de orez 1 l lapte 1 gogoşar 1 ardei verde sare 2 cepe ulei 2-3 linguri bulion 100 g şvaiţer Pentru umplutură ai nevoie de: 1 piept de pui 1 ceapă 50 unt 2-3 roşii sare ulei Mod de preparare: Fierbi mai întâi laptele şi-l laşi deoparte. Speli apoi bine orezul şi-l…

Read more »

Scrumbii marinate

18 July 2010

  Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 2 cepe 1 morcov mic boabe de piper boabe de muştar 1 frunză de dafin cîteva măsline 5 linguri ulei 2 îinguri oţet   Mod de preparare: Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată sau de două ori.…

Read more »

Rosii umplute cu carne si ciuperci

18 July 2010

Ingrediente: 12 roşii mijlocii putină carne de pasăre fiartă sau friptă 3 — 4 ciuperci sare piper puţin oţet Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50 g ulei   Mod de preparare: Se pregătesc roşiile după cum s-a arătat mai sus. Se lasă să se scurgă după ce s-a pus sare, piper, oţet. Se…

Read more »

Oua cu maioneza

18 July 2010

Ingrediente: 6 ouă, 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100 g ulei 1 lingură smântână un vârf de linguriţă sare 2 — 3 măsline sau puţină salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Când s-au răcit se curăţă de coajă şi se taie în două, în lung. Se aşază pe o farfurie cu…

Read more »

Oua rascoapte cu sos picant

18 July 2010

  Ingrediente: 6 ouă 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100 g ulei 2 castraveţi muraţi în oţet un vârf de linguriţă sare   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Când sunt reci, se curăţă de coajă, se taie felii rotunde şi se aşază pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos…

Read more »

Cum se prepara cozonac (video)

17 July 2010

Ciuperci umplute

17 July 2010

Ingrediente: 500 g ciuperci 50 g ulei 2 linguri frunze de pătrunjel tocat un praf de piper sare Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase şi potrivit de mari. Se spală. Se aşază ciupercile într-o cratiţă pe maşină, punând în fiecare ciupercă un praf de sare şi puţin ulei. Se acoperă şi se ţin…

Read more »

Scrumbii sarate cu sos de mustar

17 July 2010

  Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 1 linguriţă muştar 50 g ulei oţet după gust câteva măsline sau frunze de salată verde   Mod de preparare: Se ţine scrumbia 24 ore în apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe o farfurie. Se freacă lapţii…

Read more »

Salata de scrumbii sau de cherci, cu cartofi

17 July 2010

Ingrediente: 1 scrumbie mijlocie 600 g cartofi 2 cepe mijlocii 1 linguriţă oţet 2 linguri ulei câteva măsline   Mod de preparare: Se curăţă scrumbia; se spală şi se lasă câteva ore în apă rece, ca să se desăreze. Se taie bucăţi. Se pregăteşte o salată de cartofi, se aşază într-o farfurie şi deasupra se…

Read more »

Rosii portugheze cu orez

17 July 2010

Ingrediente: 12 roşii mijlocii 2 ardei 100 g orez sare piper câteva frunze de salată verde Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50 g ulei   Mod de preparare: Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă.…

Read more »

Cartofi noi cu caş de oi

17 July 2010
Cartofi noi cu caş de oiIngrediente: 1 kg cartofi 300 g caş de oi 200 g smântână 3 linguri margarina 1 legătură     Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. Apoi îi cureţi cât sunt calzi şi îi tai rondele. îi ames­teci cu caşul dat pe râzătoare, 2 linguri de margarina…

Read more »

Oua umplute cu ficat

17 July 2010

  Ingrediente: 6 ouă 100 g ficat de gâscă unt proaspăt cât o nucă un vârf de linguriţă sare câteva frunze de salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile, se trec prin sită şi se freacă cu ficatul de gâscă…

Read more »

Carne de vită cu ardei iute

17 July 2010

  Ingrediente: 2 cepe mari 1 lingură de untură de gâscă 1/2 conservă de ciuperci de Paris tocate (110 g) 500 g carne de vită slabă, felii 100 g de castraveciori tocaţi 1 lingură de ardei iute 2 vârfuri de cuţit de piper Cayenne 15 cl de vin roşu 15 cl de smântână degresată sare…

Read more »

Oua umplute cu pasta de peste

17 July 2010

  Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 1 linguriţă pastă de peşte (anchois) câteva frunze de salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie în lung. Se scoate cu grijă gălbenuşul din albuş, fără ca albuşul să se rupă. Gălbenuşurile se pun într-un castron…

Read more »

Supa crema de mazare cu galuste de faina

17 July 2010
Supa crema de mazare cu galuste de fainaIngrediente: 1 kg mazăre nouă sau 1 conservă de 800 g 2 cepe vechi 100 g margarina (sau  unt) 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână 1 linguriţă condiment   Pentru găluşte ai nevoie de: 1 ou 100 g făină   Mod de preparare: Căleşti în unt ceapa tăiată mărunt, adaugi făina şi apoi…

Read more »

Costite de miel cu ciuperci

16 July 2010

  Ingrediente: 400 g de ciuperci de Paris proaspete zeama unei lămâi 16 cepe 5 căţei de usturoi 2 costiţe de miel, cu câte 6 oase fiecare (in jur de 1,3 kg) ulei de măsline plante aromatice de Provence 1 pahar de vin alb sec 4 crenguţe de rozmarin proaspăt sare piper   Mod de…

Read more »

Frigărui din carne macră si prune uscate

16 July 2010

  Ingrediente: 12 prune uscate, fără sâmburi 20 cl de vin alb 1 file de porc (carne macră) 4 cepe mijlocii 12 felii de şuncă afumată 8 frunze de dafin 1 fir de ulei de măsline plante aromatice de Provence   Mod de preparare: Fierbeţi prunele la foc mic timp de 5 minute în vin…

Read more »

Prăjitură cu prune

16 July 2010

  Ingrediente: 1 kg prune 100 g unt 7 linguri ulei 1 pahar mare iaurt 3 pahare făină 2 ouă 250 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbe­nuşurile, uleiul şi albuşurile…

Read more »

Vinete umplute a la provencale

16 July 2010

  Ingrediente: 2 vinete potrivite ca mărime ulei de măsline 200 g de ciuperci de Paris (la conservă sau proaspete) 2 căţei de usturoi, tocaţi 1 lingură de mentă tocată 1 lingură de pătrunjel 60 g de măsline negre, fără sâmburi şi tăiate în rondele subţiri 1 ou sare piper   Mod de preparare: Pentru…

Read more »

Omletă andaluză

16 July 2010

  Ingrediente: 5 roşii 3 cepe mari 2 ardei roşii 2 linguri şi 1/2 de ulei de măsline 8 ouă întregi pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Puneţi roşiile în apă clocotită timp de 40 de secunde, apoi treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa în bucăţele. Păstraţi în stre­curătoare pentru…

Read more »

Tortilla de legume cu salam chorizo

16 July 2010

  Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 50 g mazăre (din conservă) 4 tulpini de sparanghel în borcan 50 g ciuperci de Paris tocate (la conservă) 200 g de jambon crud 100 g salam chorizo 1 miez de anghinare 2 linguri de ulei de măsline 8 ouă proaspete mari 2 fire…

Read more »

Parfe de caise

16 July 2010
Parfe de caise  Ingrediente: 2,5 kg caise, 1 şi 1/2 pahar zahăr, 3 ouă 1 lamaie 1/2 frisca   Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi coajă, apoi le treci printr-o sită sau le pasezi foarte bine. Stropeşti piureul obţinut cu zeamă de lămâie ca să-ş păstreze culoarea, omogenizezi şi-l laşi deoparte. Separat, baţi…

Read more »

Omletă cu vinete

16 July 2010

  Ingrediente: o vânătă frumoasă 3 roşii medii 1/2 lingură de ulei de măsline 1 ceapă tocată 6 ouă mari 200 g de brânză gruyere rasă sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vânătă în lamele groase de 2 cm. Fierbeţi la abur timp de 30-35 de minute. Vinetele sunt fierte când sunt foarte moi…

Read more »

Piperadă bască

16 July 2010

  Ingrediente: 4 ardei verzi dulci 2 cepe mari 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 6 roşii medii bine coapte 6 ouă întregi un vârf de cuţit de piper Cayenne 1 lingură de untură de gâscă 4 felii groase de jambon crud sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ardeii verzi…

Read more »

Frigărui la cuptor

16 July 2010
Frigărui la cuptor  Ingrediente: 1 piept de pui 300 g cârnaţi mici 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii 4-5 ciu­perci 1 ceapă 2 gogoşari sare piper ulei cimbru muştar măghiran vin alb ţepuşe speciale   Mod de preparare: Tai pieptul de pui felii, apoi le baţi cu ciocanul de şniţele până se subţiază. Cureţi ardeii…

Read more »

Ficăţei de pasăre â la provencale

16 July 2010

  Ingrediente: 4 căţei de usturoi 125 g pastă de roşii 1 pahar de vin alb sec 1 lingură de untură de gâscă 600 g ficăţei de pasăre curăţaţi 1/2 linguriţă de plante aromatice de Provence 3 fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Decojiţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Turnaţi pasta de roşii…

Read more »

File de vită pe pat de ceapă

16 July 2010

  Ingrediente: 600 g haşme 2 linguri de untură de gâscă 4 bucăţi de carne de 200 g fiecare pătrunjel cu frunza lată sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 100°C (treapta 3/4). Decojiţi haşmele. Tăiaţi-le în rondele subţiri. Intr-o tigaie mare, puneţi la topit untura de gâscă şi căliţi în ea ceapa…

Read more »

Plăcintă cu caş

15 July 2010
Plăcintă cu caş  Inngrediente: 1/2 kg făină 25 g drojdie proaspătă 1 cană apă caldă sare 1/4 pachet mar­garină 1/2 kg caş 1 legătură mărar 4 ouă   Mod de preparare: Faci o maia din drojdie proaspătă, 1 lingură făină şi puţină apă caldă şi o laşi să dospească 10 minute. 0 torni peste făină, pui 1…

Read more »

Coaste de porc cu linte verde

15 July 2010

  Ingrediente: 1 litru de supă degresată de pasăre 1 ceapă mare 1 lingură de untură de gâscă 6 coaste de porc 150 g de bucăţele de slănină afumată 500 g de linte verde 1 ceapă mică împunsă cu 3 cuişoare 1 legătură de verdeţuri sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi supa de pasăre…

Read more »

Crema cu piure de castane si frişcă

15 July 2010
Crema cu piure de castane si frişcă  Ingrediente: 1 kg castane comestibile 200 ml frişcă lichidă 100 g nuci 1 linguriţă scorţişoară 1 esenţă de rom 100 g zahăr   Mod de preparare: Pui castanele la fiert pentru o oră şi când sunt gata, le strecori, le cureţi de coajă şi le storci puţin. Le pasezi, apoi adaugi zahărul esenţa de…

Read more »

Tocaniţă de rosii cu carne de pui

15 July 2010

  Ingrediente: 1 piept de pui şi 2 copane 2 kg roşii 2 ardei graşi 2 cepe potrivite 200 ml ulei pătrunjel sare piper foi de dafin după gust   Mod de preparare: Tai pieptul şi copanele de pui în bucăţi, le speli bine şi le prăjeşti în uleiul încins bine. Când e gata, scoţi…

Read more »

Antricot cu vin

15 July 2010

  Ingrediente: 10 haşme 2 linguri de untură de gâscă 25 cl de vin roşu taninos 2 bucăţi de antricot, de 400 g fiecare 1 legătură de pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Decojiţi şi tocaţi fin haşmele. Puneţi-le într-o tigaie, să se înmoaie, la foc mic, într-o lingură de untură de gâscă.…

Pui cu sos de smantana si pesto, cu garnitura de conopida sote (video)

15 July 2010
Pui cu sos de smantana si pesto, cu garnitura de conopida sote (video)      Via

Read more »

Piept de pui cu parmezan si cimbru

15 July 2010

  Ingrediente: 5 bucăţi de piept de pui (sau de curcan) 1 linguriţă de praf de cimbru 3 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi striviţi în mojar 1 iaurt 1 legătură de pătrunjel tocat 200 g de parmezan ras sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de pui în bucăţele de…

Read more »

Musaca de vinete

15 July 2010

  Ingrediente: 500 g carne tocată 3 vinete 3 cepe 5 ardei graşi 4 roşii 150 ml ulei 2 ouă 250 ml lapte sare 1 lingură făină piper 100 g brânză   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei încins şi le pui pe…

Read more »

Ciorbă de pui, legume si ciuperci

15 July 2010

  Ingrediente: 1 pui 1 ceapă 3-4- roşii 1 morcov 1 păstârnac 1 gulioară 3-4 ciuperci 3 căţei de usturoi 1 linguriţă zahăr 1-2 linguri oţet 2-3 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, gulia şi ciupercile, le tai pe toate mărurt, apoi speli puiul şi-l porţionezi. Il cureţi foarte…

Read more »

Piept de pasăre cu curry

15 July 2010

  Ingrediente: 3 cepe 2 linguri de ulei de măsline 1 conservă de ciuperci de Paris mărunţite (400 g) 4 bucăţi de piept de pui untură de gâscă (sau, dacă nu aveţi, ulei de măsline) 1 lingură de praf de curry 25 cl de smântână lichidă degresată sare piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa…

Read more »

Plăcintă cu dovlecei si roşii

15 July 2010
Plăcintă cu dovlecei si roşii  Ingrediente: 250 g făină 150 ml apa calduta 10 g drojdie 70 g unt (sau margarina) sare Pentru umplutură ai nevoie de: 3-4 roşii 2-3 dovlecei 1 felie cascaval 2 ouă 100 g smantana 1 lingură măghiran tocat, 1 lingură cimbru sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia cu apa călduţă şi o laşi…

Read more »

Andive gratinate cu jambon

15 July 2010

  Ingrediente: 4 andive 8 felii de jambon ulei de măsline 30 cl de smântână lichidă degresată 200 g de brânză gruyere rasă câteva fire de pătrunjel (pentru decor) sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi baza andivelor. Eliminaţi foile deteriorate. Puneţi-le într-un coşuleţ de fiert la abur şi lăsaţi timp de 30 de minute.…

Read more »

Vinete gratinate cu bucatele de slănină

15 July 2010

  Ingrediente: 5 vinete mici ulei de măsline 4 cepe mari 100 g de bucăţele de slănină, subţiri o cutie mică de pastă de roşii (140g) 150 g de brânză gruyere rasă 2 bucăţi de mozzarella plante aromatice de Provence sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în felii subţiri de 0,5 cm grosime.…

Read more »

Tartă cu pere

15 July 2010
Tartă cu pere  Ingrediente: 4 pere 200 g zahăr 150 g făină 3 ouă 2 linguri ulei, 50 ml apă coaja de la o lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 pliculeţ de praf de copt sare unt cât o nucă.   Mod de preparare: Spargi şi separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă tare. Fierbi zahărul cu…

Read more »

Costiţe de viţel cu două feluri de ardei

15 July 2010

Ingrediente: 2 ardei verzi 2 ardei roşii 5 linguri de ulei de măsline 6 roşii bine coapte 3 căţei de usturoi 3 haşme 1 pahar de vin roşu taninos 1 linguriţă de boia dulce 4 costiţe de viţel, a 200 g fiecare untură de gâscă de dimensiunea unei nuci 3 fire de pătrunjel cu frunza…

Read more »

Ciuperci umplute

15 July 2010

  Ingrediente: 12 ciuperci de Paris mari 2 cepe tocate mărunt 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi curăţaţi 50 g de şuncă din piept de pasăre, crudă, tocată mărunt 100 g de piept de pui, tocat mărunt 5 cl de supă degresată de pasăre 2 linguri de parmezan ras 2 linguri…

Read more »

Colţunaşi cu vişine

15 July 2010
Colţunaşi cu vişine  Ingrediente: 300 g făină 1 kg vişine 50 g unt 3 ouă 2 linguri smântână 125 ml apă sare 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Frămânţi apoi bine un aluat (ca cel de tăieţei) din făină, ouă, apă…

Read more »

Vinete crocante

15 July 2010

  Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline 8 felii de jambon de Parma 8-10 felii de caşcaval pentru sendvişuri plante aromatice de Provence busuioc proaspăt sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). Tăiaţi vinetele pe lungime, în felii de 1 cm grosime. Lăsaţi-le la scurs timp de 30 de…

Read more »

Carne de rată conservată cu mere

15 July 2010

  Ingrediente: 1 pachet de carne de raţă, conţinând 4 pulpe 12 mere verzi granny smith scorţişoară pătrunjel sare piper Mod de preparare: Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 80°C (treapta 2/3). Deschideţi pachetul cu carne de raţă. Scoateţi 5 linguri de grăsime. Puneţi carnea conservată pe foc şi aşteptaţi ca grăsimea să se topească de…

Read more »

Pui cu sirop de anason si fenicul

14 July 2010

Ingrediente: 1 pui de casă de 1,5 kg, gata curăţat 15 căţei de usturoi curăţaţi de coajă ulei de măsline 1/2 pahar de sirop de anason (pastis) 1 vârf de cuţit de piper Cayenne 1 linguriţă de plante aromatice de Provence 200 g de măsline negre, fără sâmburi 4 bulbi de fenicul untură de gâscă…

Read more »

Pui muntenesc

14 July 2010
Pui muntenesc  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 1-2 dovlecei 1 vânătă 1-2 cepe 4-5 cartofi 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 3 roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper pătrunjel 150 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine puiul, îl tai şi-l pui să se înăbuşească în ulei.…

Read more »

Ficăţei de pasăre cu ghimbir si coriandru

14 July 2010

  Ingrediente: 3 cepe 1 bucată de 2-3 cm de ghimbir proaspăt crenguţe de coriandru proaspăt, sfărâmate 2 linguri de ulei de măsline 500 g ficăţei de pasăre sare piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Curăţaţi ghimbirul şi răzuiţi-l. Sârâmaţi crenguţele de coriandru proaspăt. Căliţi ceapa la foc mic, într-o tigaie cu ulei de…

Read more »

Pui cu mere si cidru

14 July 2010

  Ingrediente: 1 pui de casă 4 vârfuri de cuţit de piper Cayenne 1 kg de mere (granny smith sau golden) 1 lingură mare cu untură de gâscă (sau de raţă) 1 linguriţă de scorţişoară 50 cl de cidru 1 cub de concentrat de pasăre, degresat 25 cl de smântână degresată (sau smântână de soia)…

Read more »

Foie gras cu struguri la tigaie

14 July 2010

  Ingrediente: 600 g de struguri albi cu bob mare (soi muscat) 4 bucăţi de escalop de foie gras, crude, în jur de 120 g 1 lingură de oţet balsamic 15 cl de vin Pineau des Charentes sare de Guerande piper măcinat   Mod de preparare: Spălaţi strugurii. Curăţaţi trei sferturi din ei, a/ând grijă…

Read more »

Prăjitură cu rubarbă si bezea

14 July 2010
Prăjitură cu rubarbă si bezea  Ingrediente: 4-5 tije de rubarbă 300 g făină 100 g unt 350 g zahăr pudră 3 ouă 150 ml lapte 1 linguriţă amoniac sau bicarbonat 1 linguriţă coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Freci untul cu 150 g zahăr şi cu cele 3 gălbenuşuri până obţii o cremă omogenă. Dizolvi apoi amoniacul…

Read more »

Frigărui cu două feluri de peşte

14 July 2010

  Ingrediente: 400 g de file de ton 400 g de file de somon 1 ardei verde 1 dovlecel 12 roşii cherry zeama unei lămâi plante aromatice de Provence ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Tamponaţi fileurile de peşte cu hârtie absorbantă. Tăiaţi în bucăţi groase de 3-4 cm. Tăiaţi ardeiul în…

Read more »

Mihalţ cu spanac

14 July 2010

  Ingrediente: 500 g de spanac 2 trunchiuri de mihalţ de 600 g fiecare zeama unei lămâi puţină untură de gâscă 10 cl de vin alb 2 linguriţe de piper verde în saramură 15 cl smântână lichidă degresată 1 lingură de ulei de măsline 2, 3 vârfuri de cuţit de nucşoară sare piper   Mod…

Read more »

Supă cremă de dovlecei

14 July 2010
Supă cremă de dovlecei  Ingrediente: 4 cartofi 4 roşii 4 dovlecei 200 g smântână 50 g unt sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, roşiile şi dovleceii de coajă, apoi le pui la fiert pe toate cu apă cât să le acopere şi puţină sare. Când s-au înmuiat bine, le scoţi şi le pasezi cu furculiţa…

Read more »

Conopidă cu smantană si caş

14 July 2010

  Ingrediente: 1 kg conopidă 40 g unt 2 ouă 200 g smântână 60 g caş sare piper   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi în apă cu sare până se înmoaie puţin. O strecori şi o laşi să se scurgă bine. Ungi apoi un vas termorezistent sau…

Read more »

Vinete cu masline

14 July 2010

  Ingrediente: 4-5 vinete potrivite 150 g măsline 3/4 pahar ulei 4 cepe 2 linguri făină 1/2 linguriţă zahăr 1/2 kg roşii mărar şi pătrunjel ulei sare condimente   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii potrivite, le sărezi şi le laşi să stea jumătate de oră în apă rece. Presezi apoi feliile de…

Read more »

Plăcinte cu branză dulce

14 July 2010
Plăcinte cu branză dulce  Ingrediente: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 40 g drojdie proaspătă 1 lingură sare 100 g margarină Pentru umplutură: 1,5 kg brânză dulce de vacă 200-300 g zahăr 8 ouă 2-3 linguri griş   Mod de preparare: Pentru aluat: Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu o lingură de…

Read more »

Sarmale din pulpe de pui in foi de viţă

14 July 2010

  Ingrediente: 5-6 pulpe de pui 5-6 cepe 1 cană de orez piper sare cimbru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3-4 roşii 2 ouă sare foi de viţă-de-vie proaspete ulei   Mod de preparare: Dezosezi pulpele fără să înlături grăsimea şi dai carnea prin maşina de tocat. Pui apoi în com­poziţie ceapa tăiată mărunt,…

Read more »

Salată de dovlecei cu sos de iaurt

14 July 2010
Salată de dovlecei cu sos de iaurtIngrediente: 3 dovlecei 1 legătură mărar 100 g iaurt sare sau 1 linguriţă chimen Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii. Pui apoi la fiert 1 l de apă cu un praf de sare şi când clocoteşte, adaugi feliile de dovlecei şi-i laşi pe foc 15 minute. In acest…

Read more »

Ciorbă de legume cu pui

14 July 2010

  Ingrediente: 1 pui 1 dovlecel 1 morcov 4-5 cartofi 1 fir de ceapă verde 2 linguri ulei sare după gust 500 ml suc de roşii mărar pătrunjel frunze de ţelină şi leuştean   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tranşezi puiul, apoi îl pui la fiert cu legumele curăţate şi tăiate, adaugi sare după…

Read more »

Cea mai rapida reteta (video)

14 July 2010
Cea mai rapida reteta (video)      Via

Read more »

Omletă cu branză de oi, usturoi si carnaciori

14 July 2010

  Baţi bine 4 ouă şi adaugi brânza (după preferinţă mai multă sau mai puţină) şi 3 căţei de ustu­roi tăiaţi bucăţele. Baţi bine, apoi adaug 2 câmăciori tăiaţi felii. Compoziţia o pui apoi într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins şi o laşi să se rumenească pe ambele părţi.   Poftă bună!

Read more »

Melcişori cu porumb si şuncă

14 July 2010

  Ingrediente: 500 g paste (sub formă de melcişori) 200 g şuncă afumată (sau parizer) 200 g caşcaval ras 4 linguri ulei 1 ceapă 5 fire sau căţei de usturoi pătrunjel tocat 1 porumb fiert sau porumb de la conservă   Mod de preparare: Fierbi melcişorii în apă cu sare. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate,…

Read more »

Chifteluţe de peşte cu sos de roşii

14 July 2010

  Ingrediente: 1 kg peşte 2 cepe 1 ardei iute 2 ouă 1 cartof 3 legături mărar 1 ardei gras 2 legături pătrunjel sare piper ulei 1 ceaşcă făină   Mod de preparare: Cepele, cartoful, ardeiul gras şi cel iute le speli, le cureţi şi le tai mărunt. Cureţi peştele de oase, îl speli, apoi…

Peşte pane picant

14 July 2010

  Ingrediente: 1 kg şprot  proaspăt sau congelat 3 ouă 2 căni făină 1 l apă minerală 1 lin­guriţă sare piper măcinat 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru măcinat   Mod de preparare: Din ouă, făină şi apă minerală faci un aluat de clătite potrivit de gros (ca o smântână) în care pui sare,…

Read more »

Orez dulce

14 July 2010

  Alegi 1 cană orez, il speli şi îl pui la fiert cu 3 căni de apă. Când orezul este aproape fiert, adaugi zahăr după gust, 5-6 cuburi de rahat tăiat bucăţele, stafide şi coajă rasă de lămâie. Amesteci şi laşi să mai fiarbă acoperit încă 5 minute.   Poftă bună!

Read more »

Ton cu roşii şi masline

14 July 2010

  Ingrediente: 500 g de roşii 100 g de măsline negre fără sâmburi 1 ardei verde tăiat cubuleţe 3 căţei de usturoi 4 haşme 4 linguri de ulei de măsline 10 cl vin roşu 1 legătură de oregano 4 felii de file de ton a câte 150 g zeama unei lămâi 3 fire de pătrunjel…

Read more »

Saramură cu macrou

14 July 2010

  Ingrediente: 1 kg macrou 1/4 kg roşii decojite 1 ardei iute 1 căpăţână ustu­roi 1 legătură pătrunjel piper sare condi­mente   Mod de preparare: Peştele îl frigi la grătar, apoi îl aşezi într-un castron mai mare. Usturoiul îl pregăteşti ca pentru mujdei, adică îl pisezi, iar ardeiul îl tai rondele. Peste peşte vei pune:…

Read more »

Crochete de cartofi cu carne de vită

14 July 2010

  Ingrediente: 100 g carne vită 2-3 cartofi 1 ou 1 albuş 100 g caşcaval ras 250 g ulei sare pătrunjel piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui pe foc într-o oală cu apă şi după ce au fiert, faci un piure obişnuit. Pui la fiert şi carnea de vită şi când e…

Read more »

Cuib de roşii pe ochiuri romaneşti

13 July 2010
Cuib de roşii pe ochiuri romaneştiIngrediente: 4 roşii 4 ouă 3-4 fire pătrunjel 1 linguriţă unt     Mod de preparare: Speli roşiile, le tai câte un căpăcel, le scoţi miezul şi le laşi să se scurgă pe o farfurie pentru 5 minute. Le aşezi apoi într-un vas termorezistent sau o cratiţă, spargi în fiecare, roşie câte un ou şi…

Read more »

Vişine conservate

13 July 2010
Vişine conservate  Ingrediente:  5 kg vişine 1 kg zahăr 2-3 aspirine pentru fiecare kg de vişine   Mod de preparare: Speli vişinele, le laşi să se scurgă şi le scoţi sâmburii. Le pui într-un vas şi peste ele presari zahărul şi aspirinele pisate. Amesteci uşor din când în când cu o lingură de lemn (specială pentru…

Read more »

Retete dietetice pentru iarna (video)

13 July 2010
Retete dietetice pentru iarna (video)        Via

Read more »

Ciorbă de legume cu carne

13 July 2010

  Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os (sau de vită) 3 cepe 3 morcovi 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 cartofi 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 1 ardei sare 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 2 linguri bulion 2…

Read more »

Săraţele din cartofi cu chimen

13 July 2010

  Ingrediente: 400 g cartofi 400 g margarină 400 g făină sare 2-3 albuşuri chimen   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi treci prin maşina de tocat. Amesteci apoi piureul obţinut cu margari­na, făina şi sarea. Pe o planşetă presărată cu făină, formezi batoane lungi şi subţiri pe care…

Read more »

Tarte sărate

13 July 2010

  Ingrediente: Aluat tarte: 300 g brânză de vaci 1 pachet margarină 250 g făină 1 praf de sare Pentru umplutură: 200 g parizer 200 g caşcaval 1 cutie ciuperci 3 ouă pastă de roşii   Mod preparare aluat: Intr-un cas­tron freci bine brânza de vaci, apoi o amesteci cu margarina, făina şi sarea. Obţii…

Read more »

File de somon în hârtie de copt

13 July 2010

  Ingrediente: 4 mieji de praz 4 haşme ulei de măsline 4 fileuri de somon 4 crenguţe de mărar zeama a două lămâi verzi sare   Mod de preparare: Spălaţi şi decojiţi miezul de praz. Tăiaţi-l în bucăţi groase cam de 5 cm. Tăiaţi-le lamele şi apoi, din nou, în fâşii înguste. Decojiţi cepele şi…

Read more »

Pateu din branză

12 July 2010
Pateu din branză  Ingrediente: 150 g telemea de vacă 1 linguriţă unt 2 ouă 1 linguriţă chimen   Mod de preparare: Pui telemeaua în apă rece pentru 30 de minute ca să se desăreze. După aceea, o strecori, o presezi, să se scurgă toată zeama şi o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Separi albuşurile, le baţi…

Read more »

Vişine conservate pentru prăjituri

12 July 2010

  La 6 kg vişine spălate, fără codiţe şi fără sâmburi, vei pune 2 kg zahăr şi 6 pastile de aspirină pisate sau 2 plicuri conservant. Amesteci timp de 3 zile consecutiv, ori de câte ori ai ocazia să treci pe lângă vas. Nu le fierbi! După 3 zile aşezi vişinele cu spumiera în borcane…

Read more »

Salată de bob cu ouă

12 July 2010

  Ingrediente: 400 g bob (păstăi) 3-4 castraveţi 3-4 roşii 1 salată verde 5 ouă 4 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie sau oţet 1 legătură mărar verde sare după gust   Mod de preparare: Cureţi păstăile verzi de bob, le speli în mai multe ape şi le pui la fiert în apă clocotită…

Read more »

Salată de pui cu legume si masline

12 July 2010

  Ingrediente: 1 piept de pui 100 g măs­line 3 roşii 3 fire de ceapă verde 1 salată verde 2 cartofi 2 linguri muştar 3-4 căţei de usturoi ulei piper sare   Mod de preparare: Pui la fiert pieptul de pui, iar separat fierbi cartofii în coajă. Când a fiert carnea de pui, o tai…

Read more »

Ciorbă de agrişe

12 July 2010

  Ingrediente: 1/4 kg agrişe o bucată de carne sau oase afu­mate 1 ceapă 2 linguri orez 1 gălbenuş 150 g smântână pătrun­jel sare   Mod de preparare: Carnea (sau oasele) le speli şi le pui la fiert’în apă rece o dată cu ceapa tocată mărunt. Când carnea este fiartă, adaugi orezul şi agrişele întregi…

Read more »

Biban cu fenicul

12 July 2010

Ingrediente: 3 roşii mari 2 haşme 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 15 cl de vin alb 1 linguriţă de seminţe de fenicul 4 tulpini de fenicul 1 biban mare (eviscerat) de cel puţin 1,5 kg, sau doi de 800 g sare piper Mod de preparare: Lăsaţi roşiile în apă clocotită…

Read more »

Salata de iarna (video)

12 July 2010
Salata de iarna (video)    Via

Read more »

Supă cu carne de raţă si varză

12 July 2010

  Ingrediente: pulpele şi aripile de la o raţă 3 cartofi 2-3 morcovi 2-3 cepe condiment 1/4 varză     Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, tai cartofii şi morcovii cubuleţe şi o ceapă o laşi întreagă, iar restul o tai mărunt. Speli şi varza şi o tai mărunt (nu o dai pe…

Read more »

Mancare rece de bureţi

12 July 2010

  Ingrediente: 1/2 kg bureţi 2-3 cepe 2 roşii 1 legătură de pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Treci bureţii bine spălaţi prin maşina de tocat şi împreună cu ceapa tăiată mărunt îi pui într-o cratiţă cu puţin ulei să se înăbuşe foarte bine. Lăsându-şi zeama nu e nevoie să pui apă. Laşi…

Read more »

Vinete pane umplute cu branză

12 July 2010
Vinete pane umplute cu branză  Ingrediente: 2 vinete 200 g branză topită 2-3 ouă 150 g pesmet 50 ml ulei sare   Mod de preparare: Speli bine vinetele, le tai felii de 1 cm, le presari cu sare si le lasi intr-o strecurătoare ca sa-si lase bine zeama. Le lasi astfel o ora, cupa care le calesti in mai…

Read more »

Cartofi noi cu orez la cuptor

12 July 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2 pahare orez 6 pahare apă 1 cub condiment concentrat de legume 3 cepe verzi 1 legătură mărar piper sare 1 pahar ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi cartofii, tai ceapa mărunt şi cartofii felii, apoi speli bine orezul în câteva ape. Căleşti ceapa în ulei încins,…

Read more »

Rosii umplute cu pastă de griş şi măsline

12 July 2010

  Ingrediente: 8 roşii 250 g griş 500 ml supă (din concentrat de legume) 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 100 g măsline negre 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Prepari o supă din 500 ml apă şi 2 cuburi de condiment. Pui grisul într-un castronel, apoi torni supa…

Read more »

Cartofi cu branză si pipote de pui

12 July 2010
Cartofi cu branză si pipote de pui  Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg pipote 800 ml lapte 100 g telemea de vacă 2 morcovi 300 ml smântână 100 g magarină sare piper 1 legătură mărar 2 cuburi condimente de pui 1 căpăţână usturoi   Mod de preparare: Fierbi laptele şi când e gata îl laşi să se răcească. Cureţi apoi cartofii,…

Read more »

Păstrăv cu vin alb

12 July 2010

  Ingrediente: 4 păstrăvi evisceraţi, de cel puţin 250 g fiecare 4 crenguţe de rozmarin proaspăt 300 g ciuperci de Paris 2 lămâi 3 căţei de usturoi 2 fire de praz 2 linguri de ulei de măsline 20 cl de vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Săraţi şi piperaţi păstrăvii. Punei o…

Read more »

Coşuleţe de cartofi

12 July 2010
Coşuleţe de cartofi  Ingrediente: 4 cartofi 2 strecurători de aceeaşi dimensiune 1 l ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Pe un prosop de bucătărie pui cartofii răzuiţi, astfel încât să se absoarbă tot sucul. La nevoie îi mai poţi presa. Apoi vei pune cartofii în sita…

Read more »

Morun cu broccoli

12 July 2010

  Ingrediente: 800 g broccoli 3 haşme 5 linguri de ulei de măsline 4 fire de pătrunjel cu frunza lată 15 cl smântână degresată 4 ouă întregi 2 vârfuri de cuţit nucşoară rasă 15 cl de supă de legume 15 cl de vin alb 1 lingură de cimbru tocat 4 bucăţi de morun, de câte…

Read more »

Salată de fructe delicioasă

12 July 2010

  Ingrediente: 4 mere 4 pere 2 portocale 200 g ananas din compot 8 nuci mărunţite vişine caise prune din compot sau proaspete 2 banane 100 g stafide 1 esenţa de vanilie 2-3 linguri zahăr 100 g frişcă bătută   Mod de preparare: Cureţi portocalele, merele, perele de coajă şi cotor şi le tai cubuleţe.…

Read more »

Friptura de curcan pentru masa de Craciun (video)

12 July 2010

Prăjitură cu foi de napolitane si cremă de cacao

12 July 2010

  Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană 300 g zahăr 3 ouă 400 g margarină (sau unt) 3 linguri cacao 2 plicuri zahăr vanilat 1 lin­gură nucă de cocos 2 plicuri ness   Mod de preparare: Amesteci cu o lingură de lemn, pe baie de aburi, la foc mic ouăle cu zahărul, vanilia, cacaua şi…

Read more »

Mancare de cartofi cu găluşte de faină

12 July 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 2 ouă făină sare pătrunjel şi mărar 1 lingură boia ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai bucăţi potrivite (eu îi tai întâi pe jumătate, apoi bucăţi). Ceapa o cureţi, o tai bucăţele, o pui la călit în ulei cu puţină apă, iar…

Read more »

Cremă cu căpşune

12 July 2010
Cremă cu căpşune  Ingrediente: 300 ml frişca lichidă 1/2 kg căpşune 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Baţi frişca până se întăreşte, apoi o dai la frigider pentru 15-20 de minute. între timp, speli căpşunele, le cureţi de codiţe, opreşti câteva pentru decor, iar pe celelalte le pasezi. Le adaugi în frişca bătută, presari şi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 27, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: