RSS

Retete culinare de Paşti #89

27 Apr

Retete de Paste:

Salată de fasole boabe

20 June 2010

  Ingrediente: 400 g fasole boabe un morcov un pătrunjel 2 cepe 2 linguri ulei o lingură oţet sau zeamă de lămîie pătrunjel verde   Mod de preparare: Alegem fasole boabe mare sau rotundă (ouşoare). O muiem din ajun în apă căl­duţă, apoi o spălăm în cîteva ape reci. Punem la fiert cu apă caldă,…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Hyde Park (video)

20 June 2010
Cum se prepara Cocktail Hyde Park (video)  Ingrediente: 1 green apple 3 Raspberries 10 ml Apple Juice 5 ml Raspberry liqueur some Champagne some Cubed Ice 1 Knife 1 Chopping board 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer 1 Champagne glass

Read more »

Salată de fasole verde

20 June 2010

  Ingrediente: 500 g fasole 2 linguri ulei 1 lingura oţet sare piper cîteva măsline cîteva fire de ceapă verde mărar verde   Mod de preparare: Alegem fasole fideluţă, o curăţăm şi o punem în apă rece. Apoi o punem la fiert în 3 l de apă clocotită, numai cate o mînă de fasole ca…

Read more »

Conopidă cu ouă la cuptor

20 June 2010
Conopidă cu ouă la cuptorIngrediente: 1 conopidă 100 g unt 2 ouă 4 linguri de pesmet 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 10- .15 minute, iar separat fierbi ouăle. După ce conopida s-a fiert, o laşi să se scurgă,…

Read more »

Salată Mimoza

20 June 2010

  Ingrediente: 4 lăptuci 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper 2 ouă fierte tari   Mod de preparare: Curăţăm lăptucile ca să rămînă numai inima, adică partea albă şi galbenă din mijloc, precum şi puţin din frunzele verzi. Tăiem în patru. Pregătim salata de lăptuci cu oţet şi cu ulei, apoi o presărăm…

Read more »

Salată de laptuci

20 June 2010

  Ingrediente: 2 lăptuci potrivite 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sau zeamă de lămîie sare piper haţmaţuchi tarhon fin tocat   Mod de preparare: Alegem lăptuci tinere şi tari, tăiem în lungime în patru sferturi. Spălăm salata repede în apă la robinet şi o lăsăm să se scurgă. Apoi o muiem într-un sos pre­parat…

Read more »

Supa cremă de legume de toamnă

20 June 2010
Supa cremă de legume de toamnă  Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1 ţelină 2-3 cartofi 1 mână de fasole verde 2-3 frunze de varză 2 ardei graşi 1 dovlecel 2 bucheţele de conopidă 100 g unt 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli şi le…

Read more »

Salată cu smatană

20 June 2010
Salată cu smatanăO reteta simpla si delicioasa de salata cu smantana din: salata, smantana, galnebusuri, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţînă mare de salată sau 2 mijlocii 1/2pa­har smantană 2 gălbenuşuri 1 lingură oţet sare piper Mod de preparare: Atît salata verde, cît şi salata de lăp­tuci se pot pregăti şi cu smîntînă ames­tecată cu gălbenuşuri…

Read more »

Budincă de dovlecei cu orez si carne

19 June 2010
Budincă de dovlecei cu orez si carne  Ingrediente: 3 dovlecei 200 g carne de vită 3 linguri orez 3 linguriţe unt 2 linguri pesmet sare, piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai rondele pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar carnea o fierbi separat în apă rece. Inăbuşi…

Read more »

Salată de dovlecei cu floare

19 June 2010

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sare pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Alegem dovlecei mici cu floare, îi cu­răţăm şi îi spălăm. Punem dovleceii la fiert în apă clocotită cu sare. Cand sînt fierţi, îi scoatem şi îi lăsăm să se scurgă într-o strecurătoare. Dacă dovleceii nu sînt…

Read more »

Legume cu orez si smantana

19 June 2010
Legume cu orez si smantana  Ingrediente: 3 morcovi 300 g fasole verde 1 conopidă mică 1 gulie 150 g orez 200 g margarina unt 300 g smântână sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine orezul, îl înăbuşi în puţin unt sau marigarină, apoi îl pui la fiert în 3 căni de apă cu puţină sare. Cureţi…

Read more »

Cod cu porumb, legume si spanac (video)

19 June 2010

Salata Loreta

19 June 2010

  Ingrediente: 2 căpăţîni de salată 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet o sfecla fiarta   Mod de preparare: Preparăm o salată verde. Fierbem sfe­cla şi o tăiem fin ca tăiţeii, apoi o ames­tecăm cu oţet şi ulei şi o presărăm peste salata verde. Servim imediat fără să amestecăm.   Pofta buna!

Read more »

Salata verde

19 June 2010

  Ingrediente: lăptuci salată creată marule creson hatmaţuchi iarbă grasă sau untişor (grîuşor) 2—3 linguri ulei 1 lingură otet mărar verde tocat mărunt 2 ouă răscoapte  sare pi­per usturoi (facultativ) zahăr (facultativ)   Mod de preparare: Curăţăm frunzele mai groase de lăp­tuci ; scoatem frunzele care au stat pe pămînt : desfacem frunză cu frunză…

Read more »

Supă cremă de pasare si ciuperci

19 June 2010
Supă cremă de pasare si ciuperci  Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 lingură făină 50 g unt 100 g smântână 2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl pui la fiert în 3 l de apă cu sare şi ai grijă să aduni…

Read more »

Aripi de pui condimentate

19 June 2010

  Ingrediente: 10 aripi de pui 4 linguri de ulei 4 linguri vin roşu 4 linguri miere 2 lin­guri bulion sare şi piper după gust   Mod de preparare: Speli bine cele 10 aripi de pui şi le aşezi pe toate într-un castron cu toate ingredientele. Le laşi 30 de minute la marinat. Apoi le…

Read more »

Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri

19 June 2010

  Ingrediente: 750 g carne de porc 150 g parizer 100 g slănină afumată 3-4 castraveţi în oţet 2 mor­covi 200 ml vin alb 100 ml ulei 200 g smântână 1 legătură verdeaţă 1-2 linguri muştar sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii subţiri, o baţi şi o condimentezi cu sare, piper şi…

Read more »

Gogoşi sărate din cartofi

19 June 2010

   Pentru aluat: 500 g cartofi fierţi 1 ceaşcă lapte (100 g smântână) 2 ouă 250 g făină drojdie cât o nucă un praf de sare Pentru umplutură: 100 g brânză telemea sau amestecată cu brânză de vaci   Mod de preparare: Cartofii fierţi, curăţaţi şi raşi îi amesteci cu drojdia dizolvată în prea­labil în…

Read more »

Baton de hamsii

19 June 2010
Baton de hamsii  Ingrediente: 500 g hamsii sărate 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri apă 2 linguri oţet 1-2 ouă pentru uns   Mod de preparare: Faci aluatul din făină, margarină, apă şi oţet. Este bine să-l prepari cu o zi înainte şi să-l ţii la rece. Intinzi o foaie de circa 3 mm grosime…

Read more »

Rulouri din carne de porc umplute cu pipote

19 June 2010

  Ingrediente: carne macră de porc  pipote 1 ceapă piper condimente ou făină pesmet ulei sau untură   Mod de preparare: Tai carnea ca pentru şniţel, o baţi cu ciocanul de şniţele, o sărezi, o piperezi şi o laşi la rece. Intre timp, pui la fiert ceapa şi pipotele în apă cu sare. După ce…

Read more »

Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc

19 June 2010

Ingrediente: 1 şi 1/2 kg antricot de porc 1/2 kg cârnăciori olteneşti 1 pahar supă de carne 1 pahar vin alb 1 ceapă, condimente (usturoi, foi de dafin, cimbru, piper) pastă de ardei ulei sau untură Mod de preparare: Antricotul îl împărţi în două, cu o lingură de lemn (folosesc coada) perforezi carnea şi introduci…

Read more »

Saramură pescărească de crap

19 June 2010
Saramură pescărească de crap  Ingrediente: crap cu solzi cimbru după gust 2- 3 căţei de usturoi 25 ml ulei 1 pahar cu apă sare boabe de piper după gust     Mod de preparare: Cureţi crapul numai în interior şi-l speli. îi dai sare şi-l pui pe grătarul bine încins să se frigă pe ambele părţi. După ce…

Read more »

Sos scordolea

19 June 2010

  Ingrediente: 200 g nuci 200 ml ulei de măs­line 200 g miez de franzelă 200 g cartofi 20 g usturoi 40 ml oţet  sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă după ce i-ai spălat bine, îi cureţi, îi pasezi cu furculiţa şi îi dai la răcit. Pisezi nucile în piuliţă, înmoi miezul…

Read more »

Salată de ouă

18 June 2010

  Ingrediente: 8 ouă fierte (tari) castraveţi în oţet maioneză 200 ml smântână sare piper 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Amesteci maioneza (făcută din 2 gălbe­nuşuri crude şi unul fiert) cu 200 ml smântână. în sosul obţinut, adaugi castraveţii acri tăiaţi cubuleţe mici, cei 2-3 căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Karma Sutra (video)

18 June 2010
Cum se prepara Cocktail Karma Sutra (video)  Ingrediente: 10 ml Grenadine 2 Lychees , fresh or tined 20 ml Mango Purée 10 ml Bison grass Vodka some Champagne 1 champagne flute 1 mixing glass 1 cocktail spoon 1 strainer 1 standard shot measure

Read more »

Ficat la grătar

18 June 2010

  Ingrediente: 1 kg ficat de vită sau de porc 1 bucată mică de kaizer afumat sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi ficatul şi îl tai felii. Il crestezi cu cuţitul şi-n crestături pui bucăţele mici de kaizer afu­mat. Condimentezi cu piper, pui bucăţile la fript pe gră­tarul încins şi le întorci pe…

Read more »

Frigărui din carne de porc

18 June 2010

  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g slăn­ină 2 cepe 2 ardei 2 roşii mari câţiva căţei de usturoi piper condimente     Mod de preparare: Tai carnea şi slănina, le condimentezi şi le pui într-un vas până se pătrund, în acest timp tai legumele în felioare potrivite. Cureţi beţele pentru frigare şi…

Read more »

Salata de fructe

18 June 2010
Salata de fructe  Ingrediente: 2 banane 4 man­darine 1-2 kiwi 1 măr 1 cutie compot de ananas bucăţi 1 cutie compot de cireşe opţional frişca   Mod de preparare: Tai fructele cubuleţe şi mărul feliuţe, adaugi cireşele şi compotul de ananas inte­gral. Laşi puţin castronul la rece şi, în funcţie de zeama lăsată de fructe, hotărăşti pe…

Read more »

Lapte de pasare cu rom

18 June 2010

  Ingrediente: 1 l lapte 6 ouă 200 g zahăr vanilie 1 linguriţă de făină 1 lingură de rom   Mod de preparare: La foc potrivit, într-o cratiţă pui laptele cu vanilia. Baţi într-un castron albuşurile la care adaugi, după ce s-au făcut spumă, 100 g zahăr pudră, şi baţi încontinuu până se ţine albuşul…

Read more »

Mancare de cartofi cu chimen si cuşcuş

17 June 2010

  Ingrediente: 1 ceapă mare 3 linguri ulei 1 kg cartofi 1 căţel de usturoi boia sare piper 1 linguriţă chimen 1/4 kg cuşcuş   Mod de preparare: Căleşti bine ceapa în ulei, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici, sare, boia (1 linguriţă). Pui apă să depăşească nivelul cartofilor, piper, usturoi pisat şi…

Read more »

Chiftele de pui cu masline

17 June 2010
Chiftele de pui cu masline  Ingrediente: 500 g piept de pui 250 g măs­line negre 3 ouă 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 2 felii de pâine 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui îl dai prin maşina de tocat împreună cu morcovul, ceapa, cartoful, miezul de pâine înmuiat…

Read more »

Prajitura cu mac in 2 foi

17 June 2010

  Ingrediente: 200 g făină 150 g margarină  1 gălbenuş 4 linguri apă rece   Mod de preparare: Din toate ingredien­tele faci un aluat pe care-l păstrezi o oră la frigider. Pentru umplutură ai nevoie de: 350 g zahăr 1 pahar apă (200 ml) 400 g mac măcinat 3 ouă 50 g unt   Mod…

Read more »

Mămăliguţă cu ou

17 June 2010

  Laşi un ou la fiert cam 10 minute ca să fie tare. în acest timp faci o mămăligă mai moale şi după ce a fiert bine iei din ea două lin­guri mari şi o amesteci cu gălbenuşul de la ou, o linguriţă unt sau margarina, 1-2 linguri lapte, 2 linguri brânză de vaci. lese…

Crochete cu griş cu ciuperci

17 June 2010

  Ingrediente: 500 ml lapte 1 cănuţă de griş 1 ou caşcaval 100-150 g ciuperci   Mod de preparare: Laptele îl amesteci pe foc cu grisul până se îngroaşă, apoi îl laşi la răcit. Separat amesteci oul, caşcavalul ras şi ciupercile tocate. Compoziţia rezultată o amesteci cu grisul fiert. Pe masa curată sau pe o…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Raspberry Lemon Drop Martini (video)

17 June 2010

Mazare cu orez

16 June 2010

  Ingrediente: 300 g mazăre  1 cană orez 50 ml ulei sare pătrunjel verde condimente   Mod de preparare: Căleşti în ulei orezul ales şi spălat, adaugi 3/4 l apă, condimente, sare şi verdeaţă. Fierbi totul la foc mic, 15 minute, fără să amesteci. După aceea pui mazărea fiartă, amesteci şi mai laşi 5 minute…

Read more »

Sufleu de ştevie

16 June 2010

  Alegi şi speli 1-1,5 kg de frun­ze de ştevie proaspete, le fierbi bine, apoi le toci. Intr-o tigaie pui 3-4 linguri de unt (sau ulei) şi, când s-a încins, adaugi 2 linguri de făină. După ce făina s-a rumenit uşor, adaugi ştevia tocată fin şi o laşi să se călească timp de câteva minute.…

Read more »

Tăiţei cu şuncă

16 June 2010

  Ingrediente: 300 g tăieţei proas­peţi 100 g şuncă 1 ceapă mică pătrunjel ardei iute (roşu) 3 lin­guriţe ulei de măs­line sare şi piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă sărată fierbi tăieţeii. Intre timp, într-o cratiţă pui ulei, puţin ardei iute şi ceapa şi le prăjeşti puţin la foc moderat, amestecând des…

Read more »

Ciorbă de spanac cu cartofi

16 June 2010

  Ingrediente: 1 kg de spanac 2 cepe 1 mor­cov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 2 cartofi 3 roşii din conservă sau 2 linguri de bulion un pahar de orez 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei 1 legătură de leuştean oţet sau sare de lămâie sare piper   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Colţunaşi cu gem de prună

16 June 2010

  200- 300 g făină, 2 ouă, puţină sare şi 2 linguri o foaie şi pe o jumătate din ea pui, în rând, câte o jumătate de linguriţă de gem cu 2 cm distanţă între ele. Pui apoi cealaltă jumătate a foii peste partea cu gem. Tai pătrate şi le fierbi în apă cu sare,…

Read more »

Tartă cu opintici

16 June 2010

  Ingrediente aluat: 150 g margarina 300 g făină 1 gălbenuş 2 linguri de apă sare marar tocat l frămânţi şi îl laşi la rece timp de 1 oră. La această umplutura pentru tartă   Mod de preparare: Intinzi aluatul cu mâna într-o tavă (rotundă, de tartă) unsa cu mar­garină şi tapetată cu făină, lăsând…

Read more »

Mancare de cartofi noi cu mazare

16 June 2010

  Ingrediente: 1 kg de cartofi noi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi 500 g mazăre nouă un pahar de orez 3 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel verde o ceapă mică tocată mărunt sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă înăbuşi în ulei şi câteva linguri de apă ceapa împreună cu mazărea, cartofii şi…

Read more »

Pizza cu parizer

15 June 2010

  Ingrediente: 300 g făină 200 ml lapte 20 g drojdie 1 vârf cuţit sare 200 g parizer 150 g caşcaval un vârf cuţit piper 100 ml bulion sau pastă de tomate 250 g ciuperci din conservă ulei   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele (făină, lapte, drojdie, sare) până obţii un aluat pe…

Read more »

Supă crema de legume cu chimen

15 June 2010

  Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 linguriţă de chimen 2 linguri de ulei 1 lingură de făină 1 pahar de vin roşu sare piper   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile, tai ceapa în patru, morcovul şi rădăcina de pătrunjel rondele şi le pui la fiert în 500 ml apă. După…

Read more »

Pizza de post

15 June 2010

  Ingrediente: 600 g făină 50 g drojdie 150-200 g margarină (sau ulei) 1 ceaşcă apă caldă 1 lingură de oţet sare piper după gust Pentru umplutură: 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 20 de măsline fără sâm­buri 1/2 ceaşcă de ulei suc de roşii   Mod de preparare: Prepari…

Read more »

Ştevie cu orez

15 June 2010

  Opăreşti ştevia. Prăjeşti în puţin ulei 2-3 fire de ceapă tăiată mărunt, adaugi o parte orez şi una de ştevie (de exemplu: o ceaşcă de orez şi una de ştevie). Apoi pui apă de patru ori cât cantitatea de orez. Adaugi şi puţine condimente şi laşi să scadă. Poţi pune după gust şi puţin…

Read more »

Ciorbă de lobodă cu cartofi

15 June 2010
Ciorbă de lobodă cu cartofi  Ingrediente: 1/2 kg frunze de lobodă 2 cartofi 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de leuştean 2-3 roşii din conservă oţet sau sare de lămâie ulei   Mod de preparare: Tai mărunt loboda curăţată ş spălată, ceapa şi cartofii tăiaţi cubuleţe ş le pui într-o…

Read more »

Ouă umplute pe pat de varză

15 June 2010

  Fierbi 10 ouă (tari), le cureţi de coajă, le tai în două pe lungime şi le scoţi gălbenuşurile. Pe acestea le pui într-un castron şi le sfărâmi cu furculiţa, adaugi un pateu de ficat (100 g) şi le amesteci bine cu o lingură de lemn, după ce ai pus sare şi piper după gust.…

Read more »

Clătite cu opintici

15 June 2010

  Cureţi 1 kg de bureţi de impurităţi, îi speli bine şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Ii scurgi şi îi treci prin maşina de carne. Separat aureşti 2-3 cepe în 2-3 linguri de ulei, pui 4-5 căţei de usturoi zdrobiţi pe care apoi îi scoţi, peste care răstorni bureţii tocaţi şi amesteci…

Read more »

Rulouri din carne de viţel

15 June 2010

  Ingrediente: 4 felii carne de viţel (pulpă) 200 g jambon afumat 80 g ciuperci 2 ouă fierte tari pătrunjel tarhon ceapă 100 g unt 1 pahar de vin alb sare şi piper 1 felie de pâine 1 legătură de ceapă verde 200 g mor­covi mici (carate)   Mod de preparare: Toci cubuleţe şunca (jam­bonul)…

Read more »

Pirosti din aluat de gogoşi

15 June 2010

  Facem un aluat de gogoşi. Tă­iem rondele cu un pahar. Punem umplu­tura la mijloc, la distanţă de 1 cm de la margine. Lipim marginile, întorcîndu-le una peste alta (fără să for­măm creastă). Le prăjim în grăsime, le scoatem şi le aşezăm pe hîrtie.   Pofta buna!

Read more »

Maioneza dietetica

14 June 2010

  Ingrediente: 1 l lapte 70 g amidon 200 ml ulei de măsline 3 gălbenuşuri 200 ml zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Opreşti o cană de lapte (150 ml), iar restul îl pui la fiert cu puţină sare. In laptele oprit (rece) dizolvi amidonul şi-l pui peste lapte când acesta a dat…

Read more »

Friptura de vacă in sos de vin

14 June 2010

  Ingrediente: 1 kg came de vacă fără os 2 linguri grăsime 2 cepe (de mărime mijlocie) 1 morcov 1 foaie de dafin piper boabe 1 crenguţă de cimbru 3 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb sare   Mod de preparare: Carnea spălată o cureţi de pieliţe, o ştergi cu un şervet şi…

Read more »

Rulouri crocante cu umplutură picantă

14 June 2010

  Intr-o tavă unsă cu puţin ulei întinzi 300 g de foi de plăcintă şi le tai în formă de triunghi (ca o felie de tort). Pentru compoziţia care va veni peste ele, faci aşa: cureţi o ceapă şi o dai pe răzătoarea mică. O legătură de pătrunjel (spălată şi curăţată) o tai mărunt. Intr-o…

Read more »

Şniţel cu caşcaval

14 June 2010

  Ingrediente: 600 g carne de şniţele 2 ouă 100 g caşcaval 4 lin­guri pesmet 100 ml ulei piper sare.   Mod de preparare: Carnea o speli şi o pregăteşti ca pentru şniţele obişnuite. O baţi şi o presari cu sare şi piper. Ouăle le baţi bine, iar caşcavalul îl razi. Pui uleiul la încins.…

Read more »

Salată verde cu nuci si cascaval

14 June 2010

  Ingrediente: 1 salată verde mare 100 g caşcaval 1 mână miez de nucă sos de roşii 5 linguri ulei 1/2 lingură oţet sare şi piper   Mod de preparare: Amesteci în această ordine: salata spălată şi ruptă în bucăţi, caşcavalul ras, miezul de nucă tocat, sare, piper, adaugi uleiul şi oţetul. Pe deasupra torni…

Read more »

Ciorbă ţarănească de văcuţă

14 June 2010
Ciorbă ţarănească de văcuţă  Ingrediente: 1 kg carne de vacă 2 morcovi 2 ţeline potrivit de mari 1 fir de praz 3-4 frunze varză albă 2 cepe potrivite albitură (păstârnac, pătrunjel – rădăcini) 3 cartofi potrivit de mari pătrunjel verde sare piper smântână 2-3 ouă   Mod de preparare: Carnea o cureţi de pieliţe, o speli şi o…

Read more »

Vinegretă de carne

14 June 2010

  Ingrediente: 500 g carne fiarta sau friptă aceleasi cantitati ca la vinegretă de peste Mod de preparare: Putem prepara vinegretă din carne fiartă sau friptă de vacă, viţel, berbec, porc, pasăre şi vînat. Putem folosi carne rămasă din ajun. Procedăm în acelaşi fel ca la vinegretă de peşte. Pe lîngă zarza­vat, putem garnisi şi…

Read more »

Bomboane din biscuiti

14 June 2010

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi obişnuiţi 1 pachet margarină 3- 4 linguri cacao 100 g nuci măcinate 100 g stafide 100 g rahat tăiat mărunt 1-2 sticluţe cu esenţă de rom zahăr după gust fructe din dul­ceaţă fulgi de nucă de cocos   Mod de preparare: Biscuiţii îi dai prin maşina de tocat, apoi îi…

Read more »

Taiţei cu urdă si ciuperci

14 June 2010

  Ingrediente: 300 g tăieţei cu ou 200 g urdă 100 g ciuperci unt ustu­roi sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Ciupercile le înăbuşi în ulei, adaugi căţeii de usturoi întregi (îi scoţi când s-au rumenit), sarea, piperul şi verdeaţa tocată. Tăieţeii fierţi îi amesteci cu urda, pui deasupra compoziţia cu ciu­perci şi îi…

Read more »

Pilaf cu ştevie

14 June 2010

  Ingrediente: 1 cană orez 2 legături ştevie 2 cepe potrivite codiţe de la 6 fire de ceapă verde 1 lin­guriţă boia de ardei dulce 1 lingură pastă de tomate 3-4 lin­guri ulei 1 lingură condimente 4 căni de apă sare piper   Mod de preparare: Orezul ales şi spălat îl pui la fiert în…

Read more »

Pirosti din aluat cu drojdie

14 June 2010

  Ingrediente: aluat cu drojdie umplutură   Mod de preparare: Pregătim aluat cu drojdie, în­tindem o foaie groasă de 1 cm. Tăiem rondele cu un pahar, întindem umplutura. Lipim rondelele ca şi col­ţunaşii, în formă de creastă de cocoş, colţunaşii stau însă culcaţi, pe cind pirostile stau drepte, cu creasta în sus. Ob­ţinem această formă,…

Read more »

Zacusca de scrumbii

13 June 2010

  Ingrediente: 300 g peşte (două scrumbii) 1/2 lămîie 6 boabe ienibahar 6 boabe piper ulei (cît să acopere scrumbiile) 1 foaie de dafin oţet ardei roşu (după gust) 5—6 boabe de muştar   Mod de preparare: Curăţăm scrumbiile, le deschidem pe la burtă, scoatem intestinele şi urechile. Apoi le punem în apă puţin sărată,…

Read more »

Pizza cu afumătură

13 June 2010
Pizza cu afumătură  Ingrediente: 1 ou 1/2 pachet mar­garina drojdie cât o nucă (dizolvată în circa 50 ml lapte călduţ) fănă cât cuprinde Din toate acestea faci un aluat nu prea tare, cât să poată fi întins în tavă. îl laşi la crescut 30 de minute. în tavă întinzi o foaie de 1 cm grosime. Pentru umplutură:…

Read more »

Papară de peşte

13 June 2010

Ingrediente: 2 cartofi tăiaţi cubuleţe 1 peşte dezosat tăiat mărunt mărar 2-3 ouă 1 lingură smântână pătrunjel sare piper boia dulce Mod de preparare: Prăjeşti cartofii într-o tigaie. Când sunt aproape gata îi amesteci cu peştele şi îi laşi să se prăjească bine. Separat baţi 2-3 ouă în care amesteci 1 lingură de smântână, mărar,…

Read more »

Omleta de primăvară

13 June 2010
Omleta de primăvară  Ingrediente: 4 ouă 15 ml ulei 4-5 roşii 1 legă­tură ceapă verde 1-2 felii tele­mea verdeaţă piper sare   Mod de preparare: Pui uleiul la încins şi prăjeşti ceapa tocată mărunt, roşiile opărite, curăţate de coji şi seminţe şi stoarse de zeamă, tăiate în cubuleţe şi verdeaţa tocată mărunt. Adaugi apoi ouăle bătute ca…

Budincă de cozonac

13 June 2010

  Ingrediente: 1 farfurie de cozonac 3/4 l lapte 3 ouă 3 linguri de zahăr ars 1 praf de zahăr vaniliat   Mod de preparare: Zahărul, gălbe­nuşurile şi vanilia le pui într-un cas­tron şi le freci bine cu lingura de lemn. Adaugi laptele, albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor cu cozonacul sfărâmat. Torni într-o…

Read more »

Tocăniţă de burtă

13 June 2010

  Ingrediente: 500-600 g burtă de vacă 1 os de vacă 6 cepe 2 ţeline albitură (pătrunjel, păstârnac) 2 linguri de bulion de roşii un vârf de cuţit boia de ardei iute 1/2 pahar vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Burta o cureţi, o speli şi o fierbi împreună cu zarzavatul (întreg)…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Depth Charge (video)

13 June 2010
Cum se prepara Cocktail Depth Charge (video)  Ingrediente: 150 ml chilled beer 50 ml vodka 1 orange 2 tsp sugar (or a sprinkling of) 1 collins glass 1 knife 1 chopping board 1 saucer 1 shot glass Cum se prepara Cocktail Depth Charge

Read more »

Mancare de cartofi cu pipote

13 June 2010

  Ingrediente: 2 kg de cartofi 1 pungă de pipote 2 linguri de condimente 1 lingură de bulion 1 foaie de dafin câteva frunze de ţelină ulei pen­tru prăjit 5-6 căţei de usturoi apă verdeaţă   Mod de preparare: Cartofii tăiaţi ca pentru mân­care îi pui la fiert împreună cu condimente, bulion, foaia de dafin,…

Read more »

Bulgări din biscuiţi si nucă

13 June 2010

  Ingrediente: 50 g cacao 2 căni cu zahăr (aproximativ 400 g) 500 g biscuiţi simpli 200 g margarină 1 cană nucă măcinată 1/2 cană cu apă Mod de preparare: Fierbi apa cu zahărul şi adaug cacao şi nuca. Dai la rece, apoi adaugi margarina, bis­cuiţii raşi sau pisaţi amestecând foarte bine. După gust, poţi…

Read more »

Prajitură cu cremă de biscuiti

13 June 2010
Prajitură cu cremă de biscuiti  Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr pudră 16 linguri zahăr tos 1 pachet unt 400 g biscuiţi măcinaţi 1 lingură cacao 1 foaie de napoli­tană nuci prăjite şi măcinate rom şi cafea ciocolată pentru ornat   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu untul, adaugi biscuiţii măcinaţi, cacao, nucile prăjite şi…

Read more »

Unt de sardele

13 June 2010

  Ingrediente: 200 g unt 5—6 sardele   Mod de preparare: Scoatem fileuri de sardele şi le dăm prin sită, apoi le amestecăm cu untul şi ungem pe pîine. Untul de sardele se poate păstra 10 zile.   Pofta buna!

Read more »

Urdă cu smantană si mărar

13 June 2010

  Ingrediente: 300 g urdă (grasă) 25 g smîntînă 50 g unt mărar verde sare   Mod de preparare: Punem smîntînă proaspătă într-un ti­fon, legăm şi acoperim cu mălai, cu două ore înaintea mesei. Frecăm untul ca o cremă, presărînd sare, adăugăm urda şi frecăm cu o lingură de lemn. Cînd totul este bine amestecat,…

Read more »

Vinegretă de peşte rusească

13 June 2010

  Ingrediente: 1 kg peşte (şalău, păstrăv, nisetru, somn) 1 mor­cov 5 cartofi 2—3 castraveţi 10 linguri sos provansal 2—3 vîrfuri de cuţit pătrunjel verde sare piper 5 linguriţe unt zeamă de lămîie, muştar 5 linguriţe oţet 5 linguriţe ulei   Mod de preparare: Desfacem fileurile de pe oase, le cură­ţăm de piele şi, pe…

Read more »

Rulada rece

13 June 2010
Rulada rece  Ingrediente: 200 g nucă măcinată 200 g zahăr pudră 2 linguri făină 3 linguri cacao 2 ouă   Mod de preparare: Toate aceste ingrediente le amesteci, le frămânţi şi întinzi compoziţia pe un celofan presărat cu zahăr şi făină. Intinzi o foaie rotundă. Pentru cremă ai nevoie de: 3 gălbenuşuri fierte tari 3 linguri…

Read more »

Sărăţele cu branză

13 June 2010

  Ingrediente: 300 g unt 100 g făină 300 g şvaiţer 1 gălbenuş 1 lingură apă putină sare un varf de cutit boia 50 g cester Pentru sos alb: 3 linguriţă unt putină făină 1/2 pahar lapte 1 gălbenuş şi un vîrf de cutit de boia   Mod de preparare: Frecăm untul cu boiaua, cu…

Read more »

Salata de ţiri

13 June 2010

  Ingrediente: 10 ţiri 5 legături mărar verde ulei oţet piper (boabe) după gust   Mod de preparare: Batem ţîri cu un ciocan de lemn pe amîndouă părţile, apoi îi frigem pe un grătar la jar domol (sau pe spuză ori pe plita încinsă). Observăm să nu se pîrlească şi îi rumenim pe amîndouă păr­ţile.…

Read more »

Gogoşele de şvaiţer

13 June 2010

  Ingrediente: 250 g şvaiţer 3 albuşuri 200 g unt 200 g ulei   Mod de preparare: Radem şvaiţerul pe o râzătoare deasă şi îl punem într-un castron. Batem spu­mă trei albuşuri pînă se ţin bine pe tel şi le turnăm peste şvaiţer. Amestecăm cu lingura pînă se uneşte albuşul cu şvaiţerul. Cu mîna unsă…

Read more »

Crutoane de caşcaval

13 June 2010

  Tăiem o bucată de caşcaval in formă de triunghiuri cu baza de 3 cm şi înăl­ţimea de 6 cm. Grosimea crutonului 1 cm. Le dăm prin ou şi prin pesmet. Inainte de masă, le prăjim în grăsime îticinsă, la foc viu, şi le servim ca aperitiv.   Pofta buna!

Read more »

Crenvursti prajiti

13 June 2010

  Ingrediente: 5 crenvurşti o ceşcuţă vin grăsime pentru prăjt   Mod de preparare: Tăiem crenvurştii în bucăţele lungi de 2 cm şi îi prăjim repede pe o parte şi pe alta, într-o tigaie cu puţină gră­sime. Scurgem grăsimea şi, după gust. Ii stropim cu cîteva picături de vin bun. Servim ca gustare caldă.  …

Read more »

Sarmale cu urda in foi de stevie

13 June 2010
Sarmale cu urda in foi de stevie  Ingrediente: 500 g urdă 2 ouă 2 linguri cu griş pătrunjel şi mărar verde 2 linguri de condimente foi de ştevie 1 legă­tură de ceapă verde 1 lingură unt 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Amesteci urda cu ceapa verde tocată, ouăle, grisul, sarea, verdeaţa şi condimentele. Speli frunzele de ştevie, le…

Read more »

Găluşte de cartofi cu umplutură de spanac

13 June 2010

  Ingrediente: 8 cartofi 1 linguriţă cu unt 2 ouă 500 g piure de spanac 2 linguriţe condimente pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi, îi dai prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu ouăle bătute, condimente, pătrunjel şi unt şi potriveşti de sare. Frămânţi bine, apoi iei…

Read more »

Rosii cu vinegreta

13 June 2010

  Ingrediente: 5 roşii frunze de mărar vinegretă   Mod de preparare: Alegem roşii coapte, proaspete, rotunde, nu prea mari. Cu un cuţit ascuţit tăiem căpăcelul de dea­supra. Scoatem miezul şi seminţele cu o linguriţă mică (una mare poată să rupa roşiile), clătim roşiile, le ştergem şi le punem cu gura în jos, pe un…

Read more »

Pirosti din aluat franţuzesc

13 June 2010

  Ingrediente: aluat franţuzesc umplutură Mod de preparare: Intindem foaia de aluat franţuzesc groasă de 1 cm. Tăiem cu un pa­har de apă sau de vin rondele mai mari sau mai mici. Intindem umplutură pe jumătate din numărul ron­delelor pînă la 1 cm de la margine. Un­gem marginea cu albuş puţin bătut. Ce­lelalte rondele le…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Hannibal’s Breakfast (video)

13 June 2010
Cum se prepara Cocktail Hannibal’s Breakfast (video)  Ingrediente: 50 ml vodka 50 ml campari 120 ml tomato juice 2 dashes of tabasco 2 tsp salt 1 maraschino cherry 1 lime wedge 1 collins glass 1 shot measure 1 teaspoon 1 saucer 1 barspoon or stirrer 1 chopping board     Cum se prepara Cocktail Hannibal’s Breakfast

Read more »

Pastă de sardele

13 June 2010

  Ingrediente: 150 g unt 2 linguri de pastă de sardele   Mod de preparare: Punem untul proaspăt într-un castronaş, cu pasta de sardele, şi frecăm cu o lingură de lemn, pînă se face ca o cremă. Servim pe felii de pîine. Se poate ţine la răcoare chiar 10 zile.   Pofta buna!

Read more »

Oua umplute cu maioneză

13 June 2010

  Ingrediente: 10 ouă 4 linguri maioneză mărar pătrunjel tarhon piper sare   Mod de preparare: Fierbem ouăle în apă rece. După ce apa începe să clocotească, le lăsăm la foc 8— 10 minute. Cînd le scoatem turnăm peste ele apă rece. Le curăţăm şi le tăiem în două, în lung (cu un cuţitaş vechi,…

Read more »

Spanac la cuptor

13 June 2010
Spanac la cuptor  Cureţi 1-2 kg de spanac (în funcţie de numărul de persoane), îl speli în mai multe ape şi-l opăreşti în apă clocotită cu sare. Il strecori, apoi îl toci pe un fund de lemn. Căleşti în ulei 2 cepe potrivite tăiate mărunt, 4-5 căţei de usturoi, pui 1 lin­gură de condimente, 1 legătură de…

Read more »

Ciorbă cu frunze de păpădie

12 June 2010

  Ingrediente: 500 g de frunze de păpădie 2 linguri de orez un ou 3 linguri de smântână 100 g de costiţă 1 lingură unt 3-4 fire de usturoi verde 1 legătură de mărar 2- 3 linguri de oţet sare   Mod de preparare: Prăjeşti costiţa în ulei, adaugi usturoiul tăiat mărunt, îl laşi să…

Read more »

Ruladă cu marmeladă

12 June 2010

  Ingrediente: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă zahăr vanilat marme­ladă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de zahăr. La frecat se adaugă o lingură de apă. Separat se bat albuşurile cu restul de zahăr. Se toarnă peste gălbenuşuri, ames­tecînd uşor de jos în sus, apoi se adaugă…

Read more »

Oua umplute

12 June 2010

  Ingrediente: 10 ouă de găină sau de raţă 1 gălbenuş 1 ceapă 200 g ficat de viţel de lapte 50 g unt proaspăt 1 lingură unt pentru prăjit maioneză   Mod de preparare: Fierbem ouăle în apă rece. După ce apa începe să clocotească, le lăsăm la foc 8— 10 minute. Cînd le scoatem…

Read more »

Crutoane de franzelă

12 June 2010

  Tăiem o franzelă în felii subţiri de 1 cm, lungi de 5—6 cm sau tăiem în două chifle mici. Ungem felioarele de pîine cu icre negre, icre de manciuria, de ştiucă, de crap, aranjate cu lingura, cu cuţitul sau cu cornetul, sau le acopefim cu sardele (fileuri sau pastă) etc.   Pofta buna!

Read more »

Crenvursti in aluat

12 June 2010

  Ingrediente: 5 crenvurşti aluat franţuzesc 1 ou   Mod de preparare: Scoatem pieliţa la crenvurşti fără să le stricăm forma şi îi dăm la rece. Din aluat franţuzesc facem o foaie groasă de 2—2,5 mm. Tăiem fîşii late de 1,5 cm şi lungi cît să cuprindă tot cren- vurştul. Prindem şuviţa cu un deget…

Read more »

Cartofi noi cu bulion si branză

11 June 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brânză (merge şi caşcaval) ulei 2-3 linguriţe bulion 1 lingură condimente sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în felii rotunde. Ii căleşti în ulei încins, pe foc mic. După ce s-au înmuiat, adaugi bulionul subţiat cu apă, condimente, sare…

Read more »

Omletă cu boboci de păpădie

11 June 2010

  Ingrediente: o cană de boboci de păpădie culeşi înainte de a înflori 50 g unt sau margarină 4 ouă o mână de frunze de păpădie sare şi piper   Mod de preparare: Speli bobocii de păpădie în mai multe ape, îi scurgi bine şi îi pui la prăjit în unt până se umflă puţin.…

Read more »

Sarmale de orez in foi de loboda sau spanac

11 June 2010

  Ingrediente: 500 g frunze de lobodă sau de spanac 2 cepe o cană de orez o cană de ulei zer sau borş piper sare o linguriţă de făină o legătură de mărar sare de lămâie smântână   Mod de preparare: Opăreşti foile de lobodă sau de spanac cu zer sau borş. Tai o ceapă…

Read more »

Taiţei cu varza dulce si jambon (şuncă)

11 June 2010

  Ingrediente: 2 kg de varză dulce o cană de ulei 250 g de jambon sau şuncă sare piper 400 g făină 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Faci o cocă potrivită pentru tăieţei din făină, gălbenuşuri şi apă caldă şi o frămânţi până nu se mai lipeşte de degete. Intinzi o foaie pe planşetă…

Read more »

Sufleu cu branză

11 June 2010

  Ingrediente: 50 g de unt 50 g de făină 500 ml lapte 150 g de caşcaval sau orice fel de brânză care se poate rade 5- 6 ouă piper unt pentru uns forma   Mod de preparare: Pui untul la topit, apoi adaugi făina şi amesteci până se încinge bine fără să se rumenească.…

Friptura de vaca impanată cu sos

11 June 2010

  Ingrediente: 1 kg came macră de vită un pahar de ulei o căpăţână de usturoi 2-3 cepe 2-3 morcovi 50 g de bulion piper sare foi de dafin cimbru câteva linguri de vin alb   Mod de preparare: Carnea o desfaci într-o bucată cât mai lungă şi o împănezi cu bucăţi subţiri de morcov,…

Read more »

Crochete din caş

11 June 2010
Crochete din caş  Ingrediente: 200 g caş 150 g unt 200 g făină 2 gălbenuşuri sare 100 g caşcaval 1 albuş   Mod de preparare: Din ingrediente, mai puţin caşcava­lul, frămânţi bine un aluat. După 20 de minute de frământat vârtos, întinzi o foaie, o împătureşti în trei, apoi o dai la rece, la frigider, pentru 10…

Read more »

Pricomigdale

11 June 2010

  Ingrediente: 6 albuşuri 300 g zahăr 200 g nuci 30 f făină 10 pică­turi esenţă de migdale 1 pacheţel zahăr vanilat 20 g zahăr pudră   Mod de preparare: Se dau nucile prin maşină şi se amestecă cu zahărul. Se adaugă albuşurile nebătute şi se încălzeşte compoziţia pe maşină pînă se înfierbîntă bine. Se…

Read more »

Pateu de căprioară (galantină)

11 June 2010

  Ingrediente: 1200 g carne de căprioară fără os 500 g slănină (groasă şi fragedă) 2 ouă 20 g coniac 2 g piper 2 g nucşoară sare 300 g aspic 1 coală staniol   Mod de preparare: Din carnea de căprioară se scoate partea muşchiuleţului sau partea vrăbioarei şi se împarie in 4—6 bucăţi de…

Read more »

Umplutura de nuci II

11 June 2010

  Ingrediente: 300 g nuci 4 albuşuri 200 g zahăr vanilie scorţişoară coajă de lămîie   Mod de preparare: Se curăţă nucile şi se trec prin maşină (sau se sfărîmă cu vergeaua). Separat se bat albuşuri pînă devin ca o zăpadă tare, adăugind treptat zahărul. Se amestecă cu nucile. Se adaugă vanilie, coajă de lămîie,…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Fashionista (video)

11 June 2010
Cum se prepara Cocktail Fashionista (video)  Ingrediente: 1 The Margarita King orange slices 1 Grand Marnier liquer ice cocktail shaker martini glass bottle of The Margarita King Grand Marnier liqueur orange slices ice     Cum se prepara Cocktail Fashionista

Read more »

Ficat de pui

11 June 2010

  Ficaţii mici de pui îi lăsăm întregi ; cei mari, îi tăiem în două. Tăvălim bucăţile în făină şi le prăjim în grăsimea în cinsă, sărîndu-i şi piperîndu-i cînd sînt gata.   Pofta buna!

Read more »

Ciuperci de aluat umplute

11 June 2010

  Din aluat moale de piroşti fa­cem chifle mici, rotunde, în formă de ciu­perci mijlocii. Facem şi codiţe sucind cu palma pe masă o bucăţică de aluat, pînă ajunge ca o frînghioară de grosimea de­getului mic. Le tăiem pe măsura picio­rului de ciupercă, căutînd ca un capăt să fie mai subţire. Ungem cu ou ciuper­cile…

Read more »

Canapele

11 June 2010

  Ungem cu unt crutoane şi pe ele punem fe­lii de şuncă sau de salam. Putem să le pregătim şi cu sardele, cu fileuri sau cu pastă de sardele.   Pofta buna!

Read more »

Prajitură Mereng

10 June 2010

  Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 250 g frişcă sirop de ciocolată ulei făină îngheţată frişcă   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile adăugind treptat zahărul tos (încălzit pe o hîrtie într-o tavă). Se unge o tavă cu ulei, se presară cu făină şi cu un cornet se toarnă din compoziţia de mai…

Read more »

Fazan fript, servit în penaj

10 June 2010

  Ingrediente: fazan aspic sare ulei paine unt salată verde sau cartofi   Mod de preparare: Inainte de a curăţa fazanul, se taie capul, coada şi ari­pile în aşa fel ca să rămînă întregi, cu pene. Capetele acestor părţi tăiate se prăjesc în ulei foarte încins sau se freacă şi se îndeasă bine cu sare…

Read more »

Iepure moldovenesc

10 June 2010

  Ingrediente: iepure marinat ulei ceapă usturoi sare piper bulion foaie de dafin vin   Mod de preparare: Se scoate iepurele din marinată, se şterge cu un şervet curat, se taie în bucăţi şi se căleşte în mult ulei. Se pune apoi în altă cratiţă. Se toarnă deasupra puţină apă şi se lasă să fiarbă…

Read more »

Iepure a la grec

10 June 2010

  Ingrediente: iepure marinat, ulei, ceapă, morcov, ţelină, bulion, vin, sare. arpagic înăbuşit, măsline, piper, foaie de dafin, cimbru, l lămîie.   Mod de preparare: Se marinează iepurele, se scoate din marinată, se şterge cu un şervet curat, se taie in bucăţi şi se căleşte în ulei încins. Se scot bucăţile călite în altă cratiţă…

Read more »

Şarlotă de ciocolată

10 June 2010

  Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 g lapte 6 g gelatină 20 g cacao 300 g frişcă 1 pacheţel zahăr vanilat 2 linguri rom 40 g zahăr pudră 100 g frişcă 100 g fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se amestecă bine cu telul ouăle, zahărul şi laptele. Se pun la foc…

Read more »

Umplutură de nuci I

10 June 2010

  Ingrediente: 200 g nuci 800 g pesmet alb fin 200 g zahăr 400 g apă 1 lingură rom coajă de lămîie scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă şi se trec prin maşină nucile. Se adaugă pes­metul, se amestecă bine şi se opăresc cu un sirop preparat din zahăr şi apă. Se adaugă rom,…

Read more »

Ştevie cu lapte acru

10 June 2010

  Ingrediente: 3 legături mai mari de ştevie 2 l lapte acru 1 ceapă 2 linguri ulei condiente după gust 1 ou verdeaţă tocată   Mod de preparare: Ştevia o cureţi de cotoare, o speli bine şi o opăreşti. Apoi o scurgi şi o toci mărunt. Tai o ceapă mărunt şi o căleşti în ulii,…

Read more »

Pastă de branză de oaie picantă cu chimen

10 June 2010
Pastă de branză de oaie picantă cu chimen  Ingrediente: 300-400 g de brânză de oaie sau caş o linguriţă de boia puţin cnimen pisat o ceapă rasă sare după gust frunze de ceapă verde sau mărar tocat   Mod de preparare: Freci brânza cu ceapa rasă şi chi- menul pisat şi potriveşti de sare, dacă mai trebuie, împărţi compoziţia în trei şi…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Melon Ball (video)

10 June 2010
Cum se prepara Cocktail Melon Ball (video)  Ingrediente: 50 ml vodka 25 ml melon liqueur 150 ml orange juice 1 melon slice 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 highball glass 1 short straw Cum se prepara Cocktail Melon Ball

Read more »

Borş de urzici cu hrean

10 June 2010

O reteta simpla de bors de urcizi cu hrean din: urzici, bors, orez, hrean, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac, leustean, ulei si sare. Ingrediente: 300 g urzici 500 ml borş 2 linguri orez 1 bucată de hrean 1 ceapă uscată sau 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 1 păstâmac leuştean 2 linguri ulei sare…

Read more »

Oua imbracate

10 June 2010

  Ingrediente: 4 ouă 4 roşii 50 g caşcaval 50 g şuncă 100 g smântână sare şi piper după gust   Mod de preparare: Speli roşiile, apoi le scoţi miezul. în fiecare roşie razi caşcaval şi pui bucăţele mici de şuncă, apoi pui câte un ou întreg. Sărezi, piperezi şi razi iar caşcaval. Roşiile astfel…

Read more »

Sote de morcovi cu spanac

10 June 2010

  Ingrediente: 500 g morcovi 1 kg spanac 1 ţelină mică 1 păstâmac 50 g unt 2-3 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1 linguriţă condimente 100 g caşcaval sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi şi speli morcovii, ţelina şi păstârnacul, apoi îi pui la fiert în apă cu sare şi…

Read more »

Tăiţei cu branză si smantană

10 June 2010

  Ingrediente: 2 ouă făină cât cuprinde sare după gust 500 g brânză de vaci 500 g smân­tână 2 legături mărar verde   Mod de preparare: Frămânţi un aluat vârtos din cele 2 ouă frecate, în prealabil, cu puţină sare şi făină cât cuprinde. Intinzi o foaie foarte subţire, apoi o rulezi şi tai fâşii…

Read more »

Ficat de gască

10 June 2010

  Tăiem ficatul de gîscă în felii groase de 1,5 cm, nu prea mari. Dăm feliile în făină şi le prăjim în tigaie, în grăsime încinsă, la foc viu. Cînd ficatul este gata, îl sărăm şi îl servim fierbinte la masă.   Pofta buna!

Read more »

Stufat de pui

10 June 2010
Stufat de pui  Ingrediente: 1 pui 10 legături de ceapă verde 15 legături de usturoi verde 2-3 linguri bulion 1 păhărel ulei sare şi piper după gust   Mod de preparare: Tranşezi puiul, apoi speli bucăţile şi le laşi la scurs. Apoi le pui la prăjit într-o cratiţă cu ulei. Le rumeneşti uşor pe o parte şi…

Read more »

Crochete de găină

10 June 2010

Ingrediente: 200 g carne de pasăre fiartă 50 g unt 2 linguri făină 2 ceşti supă de pasăre 4 ouă pesmet piper nucşoară sare   Mod de preparare: Tăiem carnea în cuburi mici. Pregătim apoi sosul. Topim untul într-o cratiţă, adăugăm făina şi amestecăm să nu se ardă rintaşul. Stingem cu supa de găină, strecurată,…

Read more »

Ciroba de varză dulce cu smantană

10 June 2010

  Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 150 g smântână sau sucul de la o jumătate de lămâie jumătate de pahar de orez jumătate de pahar ulei 2 linguri de făină o ceapă sare   Mod de preparare: Cureţi varza de cotor şi o opăreşti în apă cu sare. O laşi apoi să se scurgă şi…

Read more »

Carne cu verdeţuri

10 June 2010

  Ingrediente: 1 kg pulpe de pui un pahar şi jumătate de ulei 2-3 cepe 100 g bulion de roşii 2 linguri de făină 1 kg de ceapă verde 3 legături de mărar 3 legături de pătrunjel o legă­tură de tarhon 2 legături de usturoi verde   Mod de preparare: Rumeneşti pulpele, le scoţi şi…

Read more »

Carne cu mazăre

10 June 2010
Carne cu mazăre  Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe 3-4 linguri de făină 100 g untură 60 g bulion 4 kg de mazăre verde sau 2 cutii de mazăre 2- 3 roşii o legătură de mărar o linguriţă de zahăr sare   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în untură încinsă cât…

Read more »

Cornuleţe cu suncă, urdă, branză de burduf sau crenvurşti

10 June 2010

  Ingrediente: 100 g unt 100 g smintină 150 g faină de griu 1—2 ouă sare Pentru umplut : 150 g şuncă 150 g urdă 150 g brînză de burdut sau 5 crenvurşli (1/2 pereche)   Mod de preparare: Cu şuncă. Ţinem smîntîna în prealabil 5—10 ore într-o legăturică de tifon, aco­perită cu mălai. Apoi…

Read more »

Porc cu cartofi si ardei gras (video)

10 June 2010

Vezi mai multe video din Blog

Read more »

Rulada cu carne in cocă dospită

10 June 2010

  Ingrediente: 400 g făină 20 g drojdie 150 ml lapte 1 ou sare după gust Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g carne de vită şi porc 200 g ceapă 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din ingredi­entele de mai sus şi îl laşi să crească la cald.…

Read more »

Sarmale in foi de spanac

10 June 2010

  Faci umplutură de sarmale din 400 g carne de pui (sau de porc, sau de vită, sau amestec), 150 g ceapă sau frunze fragede de ceapă, 2 linguri de ulei, neapărat 1-2 ouă, sare şi un praf de piper. Prăjeşti ceapa, pui carnea să se rumenească şi ea, potriveşti de sare şi piper, iar…

Read more »

Cartofi cu ouă la cuptori

9 June 2010

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 10 ouă 200 g caşcaval 200 g unt 250 g smântână sare şi piper   Mod de preparare: Fierbi în coajă cartofii, apoi îi cureţi şi îi tai rondele. Separat fierbi 8 ouă tari şi razi caşcaval. Scoţi din timp untul din frigider, pentru ca în momentul pregătirii reţetei să…

Ridichi umplute

9 June 2010
Ridichi umplute  Ingrediente: 4 ridichi de lună mari 1 fir de usturoi 1 căţel de usturoi 2 fire de ceapă 250 g ciuperci albe de cultură 1 cub de supă con­centrată de legume 1 ou 1/2 lămâie 1 linguriţă zahăr 1 rămurică cimbru 1 legătură pătrunjel 50 g unt 2 linguri ulei sare şi piper după…

Read more »

Sos de lapte

9 June 2010

  Ingrediente: 2 pahare lapte 125 g zahăr 2-3 g apă Mod de preparare: Se lasă să fiarbă 5 min laptele împreună cu zahărul. Cind se ia de pe foc se pune apă de flori.

Read more »

Ecler

9 June 2010

  Ingrediente: 125 g grăsime (unt, untură sau ulei) 250 g apă 200 g făină 8 ouă puţină sare cremă de vanilie, de cafea etc. marmeladă glazură   Mod de preparare: Se fierbe apa împreună cu grăsimea şi sarea. Cînd a dat în clocot se adaugă dintr-o dată toată făina, amestecînd repede cu o lopăţică…

Read more »

Marinată de iepure

9 June 2010

  Ingrediente: 1 iepure 500 g ceapă 300 g morcov 1 ţelină 50 g făină oţet 10 boabe piper 1 foaie de dafin 1 lămîie 300 g bulion sare ulei   Mod de preparare: Bucăţile de iepure se călesc în ulei încins, apoi se scot în altă cratiţă şi se acoperă ca să se înăbuşe…

Read more »

Pateu de ficat de gîscă

9 June 2010

  Ingrediente: ficat de pasăre lapte grăsime de pasăre untură vin foaie de dafin ceapă piper sare unt coniac aspic   Mod de preparare: Se fierbe ficatul de gîscă, ca aici, se lasă să se răcească, apoi se trece prin sită ca să fie mai pufos sau prin maşina de tocat cu sita deasă. Separat…

Read more »

Umplutură de mere II

9 June 2010

  Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr 100 g pesmet fin coajă de lă­mîie vanilie scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă merele şi se taie în felii subţiri. Se adaugă zahărul, pesmetul, coaja de lămîie, vanilia şi scorţişoara după gust. Intrucît această umplutură este în stare crudă, se foloseşte la umplerea preparatelor care…

Read more »

Ciorbă de salată verde

9 June 2010

  Ingrediente: 3 bucăţi de salată verde (sau 1 kg de salată verde, în funcţie de numărul de porţii) o jumătate de căpăţână de usturoi mare 1 l zer sau apă 2-3 feliuţe de slănină tăiată fideluţă 2-3 linguri ulei 1 ou pentru dres şi, opţional, 3 ouă (sau în funcţie de numărul de persoane)…

Read more »

Tort de portocale

9 June 2010

  Ingrediente: blat alb cremă fondant esenţă de portocală (naturală) cîteva picături soluţie de sare de lămîie coajă de porto­cală confiată, culoare roşie sirop fondant alb   Mod de preparare: Se prepară blatul alb şi se taie în trei felii orizontale. Se însiropează şi se ung cu următoarea cremă: se ia cremă- fondant albă, se…

Read more »

Tort mereng

9 June 2010

  Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr tos cremă de ciocolată 300 g frişca ulei făiuă fructe din dulceaţă   Mod de preparare: Se prepară în trei blaturi. Se bat albuşurile foarte tare, adăugind treptat zahărul tos (încălzit puţin în prealabil). Se bat cu telul continuu. Se unge fundul unei forme de tort, cu ulei,…

Read more »

Umplutură de marmeladă

9 June 2010

  Ingrediente: marmeladă esenţă de portocale dulceaţă de zmeură sau de căpşuni   Mod de preparare: Se încălzeşte puţin marmelada, se amestecă bine şi dacă este prea legată, se adaugă puţin sirop de zahăr. Cine doreşte poate adăuga cîteva linguriţe de dulceaţă de zmeură sau de căpşuni sau cîteva picături de esenţă de portocală.  …

Read more »

Cotlete de pasare pane

9 June 2010

  Ingrediente: 1 kg pulpe de pasăre făină 2 ouă pesmet ulei salată de sezon condimente   Mod de preparare: Tai pe jumătate carnea de pe os şi o baţi puţin cu ciocanul de carne, apoi presari peste ele condimente. Dai prin făină, ou şi pesmet alb. Le prăjeşti în ulei bine încins, ţinând tigaia…

Read more »

Rulade de pui

9 June 2010

  Ingrediente: 600-700 g piept de pui dezosat 2 cepe călite 1 ou crud 2 ouă fierte tari 3 morcovi fierţi 2 ardei graşi sau gogoşari 1 legătură pătrunjel verde condimente   Mod de preparare: Desprinzi cu grijă pieliţa de pe pieptul de pui şi o păstrezi. Apoi toci carnea, o amesteci cu ceapa călită…

Read more »

Supă de măcriş cu salată

9 June 2010

Ingrediente: 2 l apă 125 g măcriş 250 g salată verde câteva fire de ceapă 1 lingură făină ulei sare mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli verdeţurile, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei. Când sunt moi pre­sari făină şi pui apă puţin câte puţin. Laşi să fiarbă la foc mic,…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Bushwacker Frozen (video)

9 June 2010
Cum se prepara Cocktail Bushwacker Frozen (video)  Ingrediente: 25 ml vodka 25 ml coffee liqueur 25 ml butterscotch liqueur 25 ml Bailey’s 50 ml cream 3 coffee beans Some ice cubes 1 hurricane glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender 1 knife 1 chopping board Cum se prepara Cocktail Bushwacker Frozen

Read more »

Sos de vin

8 June 2010

  Ingrediente: 800 g vin 3 gălbenuşuri 100 g zahăr   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas vinul, gălbenuşurile şi zahărul. Se încălzeşte pe baie de apă, pînă se îngroaşă puţin.

Read more »

Sos de lămîie

8 June 2010

  Ingrediente: 300 g lapte, 50 g zaliăr, 25 g uut, 2 gălbenuşuri, 1/2 lămîie.   Mod de preparare: Se pune la încălzit laptele fiert împreună cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile şi untul şi se bate compoziţia cu telul pînă începe să fiarbă. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă zeama şi coaja…

Read more »

Savarină

8 June 2010

  Aluatul: 350 g făină 175 g unt 15 g zahăr 12 g drojdie 4 ouă 50 g lapte sare unt pentru uns forma pesmet Siropul: 200 g zahăr 200 g apă Garnitura: 250 g frişcă bătută cu zahăr fructe confiate şi rom după gust marmeladă de caise   Mod de preparare: Aluatul de savarină…

Read more »

Cataif cu frişca

8 June 2010

  Ingrediente: 250 g taitei pentru cataif Siropul: 180 g zahăr 30 g glucoza 1/4 păhărel apă Umplutura: 500 g frişcă 50 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanliat Mod de preparare: Pe fundul unei tăvi se aşază într-un strat uniform, tăiţeii de cataif stropindu-i cu puţină apă. Se pune tava la cuptor. Tăiţeii copţi…

Read more »

Pateu de iepure II

8 June 2010

  Ingrediente: iepure carne de viţel sau porc ceapă sare piper unt coniac aspic   Mod de preparare: Se alege carnea de pe oase. La un iepure se adaugă 1 kg carne de viţel sau de porc tăiată în bucăţi. Se pune toată carnea la prăjit cu ceapă (cit jumătate din cantitatea de carne). După…

Read more »

Rată cu măsline

8 June 2010

  Ingrediente: 1 kg raţă 50 g făină 150 g ulei 1/2 lămaie 1 foaie de dafin 150 g măsline 100 g bulion 100 g vin 1/2 fir cimbru piper sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine raţa, se scot intestinele, se sărează şi se pune în tavă. Se dă la…

Read more »

Piftie de curcan

8 June 2010

  Ingrediente: curcan sare ceapă morcov ţelină ouă gelatină pătrun­jel verde usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Se taie un curcan de circa 5 kg. Se curăţă, se spintecă, se spală bine şi se pune intr-o oală cu apă rece. Se lasă pe foc pînă cînd este aproape să dea în fiert şi s-a ridicat…

Read more »

Piept de curcan în aspic

8 June 2010

  Ingrediente: curcan sare ou sau castraveciori acri şi gogoşari aspic   Mod de preparare: Se frige curcanul, se lasă să se răcească, apoi se taie pieptul şi carnea de pe pulpe în felii subţiri şi se aşază pe un platou. Se decorează cu ou răscopt sau cu castraveciori acri şi gogoşari roşii, se glasează…

Read more »

Blat alb

8 June 2010

  Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 150 g făină Mod de preparare: Se freacă bine gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr, pînă devin ca o cremă spumoasă. Separat se bat albu­şurile, adăugind treptat restul de zahăr. Se toarnă albuşul peste gălbenuşurile frecate, amestecînd uşor de sus în jos, ca să nu cadă albuşurile.…

Read more »

Şarlotă

8 June 2010

  Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 g lapte 6 g gelatină 20 g cacao 300 g frişcă 1 pacheţel zahăr vanilat 40 g rom 40 g zahăr pudră Garnitură: 100 g frişcă 100 g fructe confiate   Mod de preparare: Se amestecă bine cu telul ouăle, laptele şi zahărul. Se pun la foc…

Read more »

Supă simplă de spanac

8 June 2010

  Ingrediente: 750 g frunze de spanac 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 l apă caldă sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert în apă cu sare timp de 3 minute. Il strecori şi-l tai mărunt. Ceapa şi usturoiul tă­iate mărunt le căleşti în ulei. Peste…

Read more »

Supă de salată verde (sau lăptuci) cu costiţă afumată

8 June 2010

  Ingrediente: 4 salate (sau 2-3 mâini de lăptuci) circa 150 g costiţă afumată sau şuncă afumată 2 linguri făină 1 ceapă 3 ouă sare şi piper după gust condimente puţin oţet 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Frunzele de salată le speli bine, le tai şi le pui la fiert în 2 l…

Read more »

Umplutură de mac

8 June 2010

  Ingrediente: 200 g mac 200 g zahăr 50 g pesmet 50 g stafide scor­ţişoară coajă de lămîie   Mod de preparare: Se opăreşte macul, se scurge de apă, apoi se freacă într-un castron; pînă devine ca o cremă albicioasă. Se adaugă puţin pesmet alb, stafide, scorţişoară, coajă de lămîie după gust apoi zahărul sub…

Read more »

Marţipan

8 June 2010

  Ingrediente: 1 kg şerbet de vanilie 500 g nuci (miez) coajă de la o lămîie sau 2 g esenţă de migdale zahăr pudră glazură   Mod de preparare: Se pune şerbetul de vanilie pe o planşetă. Se adaugă nucile prăjite şi date prin maşină. Se frămîntă bine pînă se obţine o pastă. In timpul…

Read more »

Chec fără grăsime

8 June 2010

  Ingrediente: 120 g făină 150 g zahăr 5 ouă 100 g nuci 100 g rahat lămîie zahăr vanilat   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 100 g zahăr. Se adaugă lămîia dată prin râzătoare (coaja şi miezul). Separat se bat bine albuşurile adăugind treptat restul de zahăr. Se toarnă peste gălbenuşuri şi se…

Read more »

Supă de spanac, urzici si salată

7 June 2010

  Ingrediente: 300 g spanac o mână de urzici 1 salată 1 ceapă unt sau margarină condimente sare piper 80 g smântână crutoane de pâine 2-3 ouă   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl tai mărunt împreună cu urzicile şi salata. Apoi toci mărunt ceapa şi o căleşti în unt sau margarină până…

Read more »

Cafea la gheata

7 June 2010

  Ingrediente: 25 g cafea 50 g cicoare 400 g zahăr 2,5 kg apă   Mod de preparare: Se fierbe circa 5 min cafeaua naturală împreună cu cicoarea şi cu 1/4 din cantitatea de apă. Se strecoară şi se adaugă zahărul şi restul de apă. Se amestecă continuu pentru a se dizolva zahărul. Se strecoară…

Read more »

Ingheţată de vanilie

7 June 2010

  Ingrediente: 1 kg lapte 6 ouă 350 g zahăr 1/2 baton vanilie   Mod de preparare: Se dă laptele în clocot, se adaugă zahărul şi vanilia şi se lasă să fiarbă bine. Separat se bat într-un vas ouăle întregi. Se toarnă treptat laptele fierbinte peste ouă, bătînd continuu cu telul. Se mai pune puţin…

Read more »

Sos de vanilie

7 June 2010

  Ingrediente: 350 g lapte 60 g zahăr 1 ou 60 g amidon 5 g rom 1 pacheţel zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămîie rasă   Mod de preparare: Se amestecă bine într-un vas laptele, zahărul, oul, amidonul, zahărul vanilat, romul şi coaja de lămîie. Se lasă să fiarbă 15 min.   Pofta buna!

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 27, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: