RSS

Retete culinare de Paşti #96

27 Apr

Retete de Paste:

Cum se prepara Cocktail Skyy Citrus Cosmopolitan (video)

12 March 2010
Cum se prepara Cocktail Skyy Citrus Cosmopolitan (video)  Cum se prepara Cocktail Skyy Citrus Cosmopolitan

Read more »

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

12 March 2010

  Ingrediente: maruntaie de pasare sau piept de vita morcov patrunjel telina o ceapa mijlocie 20 g orez un galbenus 100 ml smintina sau iaurt 2 linguri de untdelemn bors zeama sau sare de lamiie tarhon sare   Mod de preparare: Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece. Zarzavatul…

Read more »

Placinta cu prune

12 March 2010
Placinta cu prune  Ingrediente: 600 g făină 225 g margarină 150 ml lapte 300 g zahăr 6 ouă 1 pachet praf de copt 1 kg prune 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zahăr, pui făina proaspăt cernută împreună cu praful de copt, apoi laptele. Amesteci totul foarte bine şi la sfârşit pui…

Read more »

Piure de prunde cu ciocolata si fructe

12 March 2010

  Ingrediente: 500 g prune 300 frişcă obţinută din smântână ciocolată rasă pe răză­toarea cu ochiuri mari   Mod de preparare: Treci prin sită prunele foarte coapte, curăţate de coajă şi sâmburi, apoi pui piureul obţinut în pahare înalte, între straturi alternative de ciocolată rasă şi frişcă. La sfârşit decorezi fiecare pahar frumos, cu frişcă…

Read more »

Rulouri de morcovi

12 March 2010
Rulouri de morcovi  Cureti 4 morcovi grosi si ii fierbi 20 de minute în apă cu sare. Ii scurgi, îi tai în două transversal şi îi scobeşti cu dispo­zitivul pentru scos sâmburii din măr. Miezul îl amesteci cu o ţelină medie dată pe răzătoarea mică şi legi totul cu 100 g maioneză condimentată cu piper, sare, un…

Read more »

Carnaciori crocanti cu branza

12 March 2010

  Ingrediente: 4 cârnaţi proaspeţi sau afu­maţi (de preferat afumaţi, că se taie mai bine) 50 g brânză 8 felii costiţă sau bacon o lingură de muâar   Mod de preparare: Tai cârnăciorii în două pe lungime sau îi crestezi transversal la distanţă de 4-5 cm. Aşezi feliuţe de brânză între crestături sau pe toată…

Read more »

Pui inabusit cu frunze de dafin

12 March 2010
Pui inabusit cu frunze de dafin  Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 kg sare piper 200 g slăninuţă 5 frunze dafin 2 linguri untură 250 m vin alb sec 6 linguri smântână 2 linguri pătrunjel tocat câteva fire de pătrunjel pentru ornat şi dafin   Mod de preparare: Speli puiul, îl ştergi, îl tai pe jumătate, îl sărezi şi-l prăjeşti…

Read more »

Salata de peste cu cimbru si lamaie

12 March 2010

Ingrediente: 7-8 crapi cât palma o lămâie 5-6 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru piper măcinat pătrunjel verde condimente Mod de preparare: Peştele curăţat îl pui cu sare să stea 15 minute, apoi îl rumeneşti pe ambele părţi în ulei încins. Intr-o cratiţă întinsă îl aşezi pe fund, iar în alt vas clo­coteşti 500…

Read more »

Bors de hribi cu varza acra

12 March 2010

  Ingrediente: 100 grame hribi uscati 1 litru apa 1/2 l bors 500 grame varza acra 1 buc. ceapa 2 linguri faina 2 linguri ulei sare verdeata   Mod de preparare: Se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se taie marunt, se pun peste…

Read more »

Pogacele si covrigei din branza

12 March 2010

  Ingrediente: 500 g făină 500 g brânză de vaci 1 ou 250 g margarină 1 praf de copt 1 lingură de sare 3-4 lin­guri de smântână 1 ou deasupra   Mod de preparare: Brânza de vaci o treci prin sită, adaugi făina ameste­cată cu praful de copt, oul, margarina, sarea, iar la urmă 2-3…

Read more »

Ciorba de cartofi cu tarhon

12 March 2010

  Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov patrunjel telina o ceapa de marime mijlocie 3 linguri de untdelemn bors zeama de castraveti suc de rosii zeama de castraveti suc de rosi zeama sau sare de lamiie sau otet leustean tarhon patrunjel telina   Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se…

Read more »

Salata de pepene galben cu sunca

12 March 2010

Scoţi seminţele dintr-un pepene galben ce 1 kg. Tai cuburi miezul, 100 g şuncă, 100 g caşcaval, 250 g mere, 2 ouă fierte, amesteci toate şi adaugi 50 g nuci curăţate. Faci un sos din 150 g maioneză, 100 ml smântână, sare, pe care îl torni peste ingrediente şi dai totul la frigder. Inainte de…

Read more »

Coltunasi cu ciuperci

12 March 2010

  Aluat: Amesteci bine 1 pahar cu apă, 100 g margarina, puţină sare şi făină cît cuprinde – amesteci totul bine până obţii un aluat moale. Umplutură: Tai mărunt ciupercile şi le căleşti împreună cu o ceapă tăiată mărunt. Adaugi sare, piper şi condimente după gust. Intinzi foaia din aluat, o tai dreptunghiuri pe cae…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Pomegranate Martini (video)

12 March 2010

  Cum se prepara Cocktail Pomegranate Martini

Read more »

Crema la pahare cu frisca

12 March 2010
Crema la pahare cu frisca  Ingrediente: 3 căni cu lapte rece 6 linguri făină 6 linguri zahăr 3 linguri cacao 50 g unt stafide nuci tăiate vişine din vişinată puţină esenţă de rom sau de migdale   Mod de preparare: Intr-o cratiţă amesteci făina, zahărul, cacao şi peste toate acestea torni laptele puţin câte puţin, amestecând ca să nu…

Read more »

Ciorba de loboda

12 March 2010

  Ingrediente: 1/2 kg loboda 1/2 l bors zeama sau sare de lamiie, sau otet o ceapa mica un virf de cutit de piper 4-5 catei de usturoi leustean un galbenus 100 ml smintina sau iaurt sare   Mod de preparare: Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape, apoi se rup…

Read more »

Ciorba de peste dreasa

12 March 2010

  Ingrediente: 1,5 kg, peste 150 gr. morcovi 250 gr. ceapa 100 gr. albitura 400 gr. cartofi rosii 300 gr. smintina sau iaurt 3 oua 2 legaturi verdeata 100 ml ulei lamiie si sare dupa gust   Mod de preparare: Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie julien si se calesc in…

Read more »

Spuma de mere

12 March 2010
Spuma de mere  Ingrediente: 300 g mere 1 albuş 40 g zahăr 1 vârf de cuţit zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli merele, le aşezi într-o tavă cu puţină apă şi le dai la cuptor. După ce s-au copt scoţi miezul cu o linguriţă şi le treci prin sită. Adaugi albuşul bătut spumă şi zahărul, apoi…

Read more »

Prajitura nemteasca

12 March 2010

  Ingrediente: 5 ouă 250 zahăr 200 g făină   Mod de preparare: Faci un pandişpan, pe care-l coci în tava unsă cu unt sau margarină. După ce s-a răcit îl tai în două. Partea.de deasupra o fărâmiţezi într-un castron şi o stropeşti cu rom. Separat faci o cremă din 200 g unt bine fre­cat,…

Read more »

Salata musceleana

11 March 2010

Ingrediente: 300 g cartofi 300 g sfeclă roşie 200 g ardei gras 200 g morcovi 300 g conopidă 300 g castraveţi 250 ml sos vinegretă Mod de preparare: Fierbi cartofii şi sfecla în coajă, le cureţi şi le tai rondele pe care le aşezi în straturi alternative cu bucheţele de conopidă fiartă, morcovi fierţi şi…

Read more »

Salata de vinete cu maioneza

11 March 2010
Salata de vinete cu maionezaIngrediente: 2 kg vinete 2 ouă ulei ardei graşi (roşii) sare Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi, le laşi să se scurgă. Le toci mărunt cu un tocă­tor de lemn. Pregăteşti maioneza cu ajutoul mixerului dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud, adaugi ulei şi puţină zeamă de lămâie. Peste vinetele tocate mărunt adaugi maioneza,…

Read more »

Sos de castraveti cu mustar si marar

11 March 2010
Sos de castraveti cu mustar si marar  Ingrediente: 250 g castraveţi 5 ml ulei muştar sare bulion de carne   Mod de preparare: Cureţi castraveţii, îi dai prin râzătoare şi îi înăbuşi în sucul lor propriu 10 minute. Adaugi apoi bulionul de carne (supa rezultată după ce fierbi bine carne de pui sau vită) şi mai fierbi 20 de minute, până…

Read more »

Salata de migdale, mere si curmale

11 March 2010

Ingrediente: 2 mere ionatane curăţate de coajă şi cotor 125 g curmale proaspete fără sâmburi, tăiate pe jumătate 1 ardei gras roşu curăţat şi tocat mărunt un fir de ţelină tocat mărunt 50 g migdale prăjite Pentru sos: 60 ml iaurt degresat 1 lin­guriţă zeamă de lămâie 1 linguriţă miere sare piper după gust Mod…

Read more »

Toci

11 March 2010

  Ingrediente: 2 kg de cartofi un praf de sare 1 ou o lingura de faina unt   Mod de preparare: Se iau cartofii, se curata si se rad pe razatoarea cu dintii cei mai mici (trebuie sa devina o pasta). Se pune sarea, faina, oul si se amesteca bine. Se toarna pasta intr-o tava…

Read more »

Musaca de cartofi cu branza de vaci sau de oaie

11 March 2010
Musaca de cartofi cu branza de vaci sau de oaie  Fierbi cam 1 kg de cartofi şi îi cureţi de coajă. Intre timp pregăteşti tava. Pui un strat bun ulei, să nu se prindă. Primul strat este de cartofi. Dai cartofii prin răzătoarea mare şi îi aşezi bine în tavă (se apasa) cu furculiţa sau lingura de lemn ca să se aşeze bine în…

Read more »

Ciorba de burta cu mujdei de usturoi

11 March 2010

  Ingrediente: 2 kg de burtă de vaca 3 litri de apa 1 kg de picioare de vaca 150 grame de morcovi 150 grame de ceapa 100 grame de telina 50 grame de usturoi 2 grame de piper negru boabe 500 grame de iaurt sau de smantana 3 oua 50 grame de faina 100 ml…

Read more »

Pogaci cu jumari de porc

11 March 2010

  Ingrediente: 20 gr drojdie 500 gr faina 250 ml lapte 2 oua 250 gr jumari 1 lingurita sare   Mod de preparare: Se face un aluat ca pentru paine: se dizolva drojdia în putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute, laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin ,ca painea si se lasa la crescut…

Read more »

Bors cu perisoare de peste (crap)

11 March 2010

  Ingrediente: 1 kg peste(crap) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi (pot fi si congelati) 2 linguri de orez 1 felie de franzela 1 ou 1 lingura pasta de tomate ulei sare piper patrunjel 1-2 l de bors (dupa gust)   Mod de preparare: Pestele se spala, se curata, se taie capul si se…

Read more »

Friganele

11 March 2010

  Ingrediente: 4 felii de piine 2 oua 2 cani de lapte 50 gr unt Mod de preparare: Se pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun ouale batute. Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul batut si se pun intr-o tigaie cu untul la prajit, pina se rumenesc.…

Read more »

Alivenci moldovenesti

11 March 2010

  Ingrediente: 1 l lapte 300 g malai grisat 1/2 kg branza de vaci 1/4 l smantana 100 g unt 50 g faina 4-5 oua o lingurita cu varf sare   Mod de preparare: Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul…

Read more »

Varzari moldovenesti

11 March 2010

  Ingrediente: Coca: 1 kg de faina 3-4 oua ceapa 300ml lapte 50 ml ulei sau unt sare 50 g zahar 50 g drojdie Umplutura: 1,5 kg varza dulce sau 1 kg varza murata 100 g untura 200 g ceapa 1 g piper pisat sare dupa gust   Mod de preparare: În faina se face…

Read more »

Salata cu crenvurşti si cas

11 March 2010

  Ingrediente: 4 perechi de crenvurşti 3 roşii 250 g caş 1 salată verde 1 fir de ceapă verde 3 linguriţe oteţ 1 lingurita muştar sare piper 5 linguriţe ulei   Mod de preparare: Crenvurştii îi tai felii subţiri, roşiile tot felii, caşul pătrăţele, salata verde în feliuţe subţiri, ceapa rondele. Sosul: Amesteci oţetul cu…

Read more »

Oua umplute cu ficatei

11 March 2010

  Ingrediente: 5 oua 200 g ficatei ulei sare piper   Mod de preparare: Se fierb 5 oua. In alta cratira se fierb ficateii. Se curata ouale si se taie in doua, scotand galbenusul. Albusul trebuie sa fie cit mai bine pastrat. Se prajeste bine ceapa in tigaie, se adauga ficateii si galbenusurile. Se aduce…

Ciorba de ciuperci cu ardei iute

11 March 2010

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 l zeama de carne(supa) 2-3 morcovi 1 albitura 1 rosie 1 ardei gras 1ceapa 1 galbenus smintina 1 lingurita delicat frunze de leustean si de patrunjel verde otet piper 6 catei de usturoi   Mod de preparare: Legumele (mai putin ciupercile) se taie marunt si se calesc in putin ulei.…

Read more »

Dospite cu mancare de cartofi

11 March 2010

  specific rusesc Faci un aluat de pâine bine crescut. Din acest aluat faci un sul pe care îl în bucăţi de 2 cm şi le mai laşi puţin pe planşetă, la crescut. Mâncarea de cartofi o faci cu foarte puţin bulion, ceapă înăbuşită, condimente şi apă cât să acopere cartofii. Aşezi dospitele (pâinicile) deasupra…

Read more »

Sarmale cu varza de doua zile

11 March 2010
Sarmale cu varza de doua zile  Pui la murat într-un borcan (mai mic, mai mare) atâta varză cât crezi că ai nevoie pentru o cratiţă zdravănă cu sarmale. Pregăteşti saramură din apă cu sare (după gust) şi o torni fierbinte peste foile de varză. Acoperi borcanul cu o far­furie şi-l pui într-un loc însorit. In două zile varza se acreşte…

Read more »

Prajitura cu miere si foi coapte pe fundul tavii

11 March 2010
Prajitura cu miere si foi coapte pe fundul tavii  Ingrediente foi: Pui pe baie de aburi 300 g zahăr, un gălbenuş, 3 linguri cu miere, un vîrf f de cuţit de bicarbonat. Amesteci bine până se dizolvă zahărul şi apoi adaugi făină cât cuprinde ca să-ţi iasă o cocă potrivită. Intinzi o foaie subţire cu sucitorul, o ungi cu puţină margarină şi o…

Read more »

Salata de oua cu masline

11 March 2010

Ingrediente: 6 ouă 10-15 măsline 1 ceapă mică 6-7 linguri sos de sardele Mod de preparare: Ouăle fierte le tai felii, ceapa o toci mărunt, măslinele, curăţate de sâmburi, le tai în patru. Amesteci uşor şi le aşezi într-o salatieă. Deasupra torni sosul de sardele preparat astfel: tai sardelele mărunt, le freci cu 2 linguriţe…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Mango Tini (video)

11 March 2010
Cum se prepara Cocktail Mango Tini (video)  Cum se prepara Cocktail Mango Tini

Read more »

Pui cu sos de mere

11 March 2010

  Ingrediente: carne de pui (de preferinţă piept) mere acrişoare ulei sau margarină sare cimbru 2 căni apă   Mod de preparare: Pui carnea de pui într-un castron, o ungi bine cu ulei şi cu cimbru, o aşezi înt-o tavă cu apă şi o ţii la cuptor 30 de minute. Intre imp pregăteşti sosul astfel:…

Read more »

Ciorba din cap si maruntaie de miel

11 March 2010

  Ingrediente: cap si maruntaie de miel morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie o lingura orez bors zeama sau sare de lamiie sau otet un galbenus 100 ml smantana sau iaurt sare tarhon leustean   Mod de preparare: Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca acesta este…

Read more »

Cartofi de ciocolata

11 March 2010

  Ingrediente: 100 g cartofi fierţi 30 g unt 1 găl­benuş 40 g nuci 5 g cacao esenţă de migdale 2- 3 tablete de zaharină   Mod de preparare: Cartofii fierţi îi treci de două ori prin maşina de tocat, îi amesteci cu untul, gălbenuşul, nucile măcinate, câteva picături de esenţă de migdale şi zahari-na…

Read more »

Mititei

11 March 2010
Mititei  Ingrediente: l /2 kg carne de vită 1/2 kg carne de porc 100 g seu sau untură 6 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru sare piper 4 boabe de ienibahar 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu 2-3 linguri de apă. Seul (untura) şi carnea le treci prin maşina…

Read more »

Sarmale in foi de vita cu smantana

11 March 2010

  Ingrediente: 500 g carne de porc 200-250 g carne de vita 3-4 cepe mari 2 ouă 300 g costiţă afumată untură 200 g orez sare piper cimbru bulion de roşii foile de viţă proaspete sau ţinute în sare cu borş foi de dafin roşii proaspete   Mod de preparare: Toci carnea mărunt cu satârul…

Read more »

Cotlete de porc cu sos de smantana si vin alb

11 March 2010

  Aşezi 700 g cotlet de porc fără os, curăţat de pieliţă şi tăiat felii subţiri într-o cratiţă cu 100 ml ulei, stropeşti cu sare şi dai la cuptor până se rumeneşte. Apoi, dea­supra aşezi în strat uniform felii de mere (tari, acrişoare), adaugi un pahar de vin alb (demisec) şi 200 ml smântână. Potriveşti…

Read more »

Budinca de orez cu mere

11 March 2010
Budinca de orez cu mere    Ingrediente: o cană (de lapte) cu orez 1 kg mere zahăr după gust cât să faci sosul caramel   Mod de preparare: Speli şi alegi orezul şi-l pui la fiert în apă cu sare. Intre timp, cureţi merele de coajă (dacă nu sunt de calitatea I) şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri…

Read more »

Pastravi cu bere

11 March 2010

  Ingrediente: 2 păstrăvi 1 lămâie întreagă 2 cepe mijlocii 2 linguri făină 2 foi dafin 1 sticlă mică de bere sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l speli în apă cu zeama de la 1/2 lămâie, apoi îl usuci şi-l dai prin făină. Tai ceapa şi cealaltă jumătate de…

Read more »

Pateuri cu branza sarata

11 March 2010

  Facem un aluat din: 1 pachet margarină sau 200 g untură 400 g smântână 2 ouă 1 linguriţă sare 100 ml vin alb 800 g -1 Kg făină albă 50 g margar­ină pentru uns Umplutura: 1 kg branză frământată 2 ouă întregi 2 linguri făină albă piper după gust   Mod de preparare: Intinzi…

Read more »

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

11 March 2010

  Ingrediente: 1 kg fasole uscata alba 2 cepe 2 morcovi 1/2 capatana telina 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru pisat 1 ciolan afumat circa 1,5 kg 5 l apa Mod de preparare: Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati,…

Read more »

Frigarui la gratar din pipet de pui

11 March 2010
Frigarui la gratar din pipet de pui  Ingrediente: piept de pui tăiat bucăţi mici ardei gras roşii ceapă cârnaţi proaspeţi sau cabanos ciuperci   Mod de preparare: Pe o ţepuşă de lemn sau metal (specială pentru frigărui) înfigi alter­nativ pui, legume şi ciuperci, dar şi o bucăţică mică de slănină. De asemenea, cu o bucăţică de slănină vei unge şi grătarul.…

Read more »

Salata de vara cu smantana

10 March 2010
Salata de vara cu smantanaIngrediente: 4 roşii mari 2-3 castraveţi 1-2 cepe potrivite 2 ardei (unul / galben şi unul roşu) 1 gogoşar 200 g srrântână groasă sare piper 1 legătură mărar vede iar pentru omat, 1-2 ouă fierte tari, măsline Mod de preparare: Tai roşiile şi castraveţi felii, ceapa şi ardeii fâşii subţiri, amesteci şi potriveşti gustul cu…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Lemon Drop Martini (video)

10 March 2010
Cum se prepara Cocktail Lemon Drop Martini (video)          Cum se prepara Cocktail Lemon Drop Martini

Read more »

Ghiveci de legume cu mere

10 March 2010

  Ingrediente: câte o farfurie cu vârf de ceapă tăiată peştişori ardei gogoşari tăiaţi vinete tăiate rondele morcovi tăiaţi rondele fasole verde păstăi dovlecei 3 mere creţeşti 4 linguriţe zahăr 5 kg roşii 1 kg ulei pătrunjel piper foi de dafin sare   Mod de preparare: Speli roşiile şi le pui la fiert, când au…

Read more »

Salata de broccoli cu smantana

10 March 2010

Fierbi 2 broccoli 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi le desfaci în bucheţele pe care le aşezi în salatieră şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Separat prepari un sos alb din 2 linguri făină cu puţin unt, stingi cu lapte sau apă, amestecând mereu până se îngroaşă. Adaugi un pahar de smântână…

Read more »

Dulceata de pere

10 March 2010

  Ingrediente: 1 kg pere 1 kg zahăr 2 pahare zeamă pe care o păstrezi de la fier­berea fructelor   Mod de preparare: Alegi pere sănătoase şi nu foarte mari, le speli, le cureţi de coajă şi le îndepărtezi căsuţa cu seminţe. Tai fructele în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de cât de mari sunt.…

Read more »

Ciorba de bucatele

10 March 2010

  Ingrediente: 300-400 g carne un morcov un legatura patrunjel 200 g telina o ceapa 2 cartofi 200 g conopida sare de lamiie un galbenus 100 ml smintina ulei sare   Mod de preparare: Carnea taiata in bucatele se pune la fiert in 2 l apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa…

Read more »

Salau rasol cu sos din vin alb

10 March 2010
Salau rasol cu sos din vin alb  Ingrediente: 1 kg şalău 100 g ceapă 100 g morcovi 100 g ţelină 100 ml vin alb o lămâie 100 g unt 50 g făină 3 ouă piper sare   Mod de preparare: Ceapa, morcovii şi ţelina le fierbi în apă cu sare şi piper, timp de 30 de minute. Adaugi peştele şi mai…

Read more »

Toba de porc

10 March 2010

  Ingrediente: un stomac de porc 1 kg de carne de la gat limba doua picioare si urechile porcului 1/2 kg de ficat 250 g slanina sare piper boabe o foaie de dafin un kg muschi de porc   Mod de preparare: Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu…

Read more »

Salata de ciuperci cu struguri

10 March 2010

O reteta simpla si delicioasa de salata de ciuperci cu struguri din: struguri, ciuperci, ceapa, otet de vin, ulei sare si piper. Ingrediente: 400 g struguri 500 g ciuperci 1 ceapă micuţă 1 lingură oţet de vin 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Boabele de struguri albi de masă le tai în jumătăţi…

Read more »

Aperitiv de vinete

10 March 2010
Aperitiv de vinete  Ingrediente: 2 kg vinete 700-800 ml ulei 2 kg roşii 8-9 căţei de usturoi 2 legături de pătrunjel 1 legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi de codiţe, le tai în lung felii (fără să le cureţi de coajă) pe care le pudrezi cu sare şi piper şi…

Read more »

Crema de cafea cu gelatina

10 March 2010

  Ingrediente: 50 ml lapte 100 ml cafea fiartă 25 g frişca nebătută vanilie gelatină zaharină (sau ciclamat de sodiu) 1 gălbenuş   Mod de preparare: Freci gălbenuşul bine, după care adaugi laptele rece. Apoi, în cafeaua clocotită vei pune vanilia şi torni încet amestecul făcut din gălbenuş. Laşi pe maşina de gătit să fiarbă…

Read more »

Clatite cu ciuperci si pui

10 March 2010

  Ingrediente: o ceapa o lingura unt o cutie conserva ciuperci 1 piept de pui fiert 1 pahar de vin alb sec o legatura marar 7 oua 200 gr. smintina cascaval piper sare   Mod de preparare: Se fac clatite din 4 oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa taiata marunt…

Read more »

Ciorba ardeleneasca de perisoare

10 March 2010

  Ingrediente: oase porc carne tocata porc si vita ou ceapa morcov telina patrunjel radacina ardei gras rosu si verde morcov zeama de varza sau bors smintina leustean   Mod de preparare: Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele. Se stinge cu apa rece…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Mumbo Jumbo (video)

10 March 2010
Cum se prepara Cocktail  Mumbo Jumbo (video)  Ingrediente: 2 tsp caster sugar 1 pinch ground cinnamon 1 pinch grated nutmeg Ice cubes 50 ml dark rum 50 ml brandy juice of half a lemon cinnamon stick , for garnish 1 50/25 ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t already include one) 1 old-fashioned glass   Cum se…

Read more »

Salata de piure de fasole

10 March 2010

Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g ulei 1 ceapă mica zeamă de la o lămâie sare Mod de preparare: Fierbi fasolea uscată, o scurgi şi o treci prin maşina de tocat carne sau prin sită. După ce s-a răcorit, o baţi bine cu furculiţa, adăugând uleiul puţin câte puţin şi zeama de lămâie. Potriveşti…

Read more »

Salata de carne de vita cu ceapa

10 March 2010

  Ingrediente: 500 g carne fiartă de vită 300 g ceapă 2 ceşcuţe sos obţinut din 1 ou fiert tare 1 linguriţă muştar 3-4 linguri ulei zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Zdrobeşti bine oul, adaugi muştarul şi uleiul, sarea şi piperul. Acreşti cu zeama de lămâie. Carnea fiartă o tai fâşii…

Mamaliga de cartofi

10 March 2010

  Ingrediente: 2 kilograme de cartofi, o cupa de faina de porumb (malai)   Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand sunt bine fierti se varsa 3/4 din apa. Se toarna faina peste cartofi si se piseaza si amesteca continuu pana fierbe si faina.   Pofta buna!

Read more »

Ghiveci de rosii

10 March 2010

  Ingrediente: ceapa rosii si ardei putin usturoi sare piper ulei pentru calit ceapa   Mod de preparare: Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati. Intr-o cratita, se incinge uleiul. Cind este fierbinte, se adauga ceapa. Cind a devenit sticloasa,…

Read more »

Pasta de jumari

10 March 2010

  Ingrediente: 1 kg jumari 3 linguri mustar o ceapa tocata prin masina 4 oua fierte tare piper boia de ardei 200 grame telemea rasa marunt de tot 3 castraveciori murati   Mod de preparare: Toate ingredientele se dau separat prin masina de carne apoi se amesteca si se mixeaza pana se face pasta omogena.…

Read more »

Salata de mere cu scortisoara

10 March 2010

  Ingrediente: 1 kg mere 150 ml vin alb 50 ml apă 50 g zahăr scorţişoară   Mod de preparare: Merele curăţate de coajă le tai în sferturi, le scoţi mijlocul cu sâmburii, apoi le tai în felii subţiri. Infierbânţi vinul un minut cu zahărul şi un vârf de cuţit de scorţişoară şi îl răstorni…

Read more »

Salata de pepeni

10 March 2010

  Ingrediente: 750 g pepene galben 750 g pepene verde 300 g struguri (boabe) de masă 300 g prune bine coapte 200 g zahăr 100 ml rom sau coniac 300 g frişcă bătută 10 g (o lin­guriţă) scorţişoară pisată (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi de coajă şi de seminţe pe­penele verde şi cel galben,…

Read more »

Supa de rosii cu usturoi

10 March 2010

  Ingrediente: 1 kg si jumatate de rosii o ceapa un morcov un patrunjel 3 catei de usturoi o lingura de unt sau de ulei 200 g orez o lingurita de zahar sare 2 l zeama de carne   Mod de preparare: Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt. Se spala rosii bine…

Read more »

Bors moldovenesc de gaina cu taitei

10 March 2010

Ingrediente: o gaina 300 g taitei de casa 1-2 cepe 1/2 telina 1-2 radacini de patrunjel 1 morcov câteva boabe piper sare marar leustean si patrunjel taiat marunt 1 l de bors acru   Mod de preparare: Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atât cât este nevoie. Dupa ce a fiert,…

Read more »

Dieta cu carne fiarta sau gratar

10 March 2010
Dieta cu carne fiarta sau gratar    Alimente nepermise: pâine cartofi mazăre fasole boabe grăsimi paste făinoase făină zahăr dulciuri sare condimente   Dimineaţa: o cană de ceai diuretic cu o felie de parizer sau un iaurt cu brânză de vaci degresată sau o cană de lapte cu un ou fiert moale Ora 10: 2 mere Prânz: ciorbă de legume…

Read more »

Vinete coapte cu muschi de porc si branza

10 March 2010

  Ingrediente: 6 vinete mijlocii 2 linguri unt 250 g muşchi afumat de porc 200 g brânză rasă 50 g pesmet sare   Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi, le laşi să se scurgătai le dai sare. Ungi o formă cu unt şi aşezi în strat: un rând de felii de muşchi tăiate subţire,…

Read more »

Salata de sprot afumat

10 March 2010

  Ingrediente: 3 conserve de şprot afumat (sardele) 3 linguri ulei sare piper 1 cutie boabe de porumb 2 gogoşari roşii lămâie   Mod de preparare: Răstorni conservele de peşte într-un castron, apoi adaugi uleiul, sarea, piperul, cutia de porumb fără zeamă şi gogoşarul tăiat mărunt. Amesteci toate ingedientele şi stropeşti cu zeamă de lămâie.…

Read more »

Omleta cu slanina

10 March 2010

  Ingrediente: 4 oua 200 g slanina afumata 1 bucata ceapa 1/2 buc. gogosar rosu sare piper verdeata   Mod de preparare: Se taie slanina in fasii lungi, dupa care se cresteaza sa aiba forma unui pieptene. Se aseaza pe fundul unei cratite de fonta si se lasa la foc mic la rumenit, se intoarce…

Read more »

Salata de dovlecei cruzi si branza de vaci

9 March 2010

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 3 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie mărar verde 1 ceşcuţă smântână 200 g brânză de vaci sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli şi îi fierbi 10 minute în apă clocotită cu sare. Ii scoţi cu spumiera şi îi aşezi în salatieră.…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Arnold Palmer (video)

9 March 2010

  Cum se prepara Cocktail Arnold Palmer

Read more »

Perisoare de cartofi

9 March 2010

  Cureţi 2 kg cartofi, îi dai prin răzătoarea mare şi îi amesteci cu două ouă, 1/2 kg făină, sare după gust, o lingură de bulion şi una de muştar, 150 g caşcaval sau brânză. Formezi găluşte pe care le rumeneşti în ulei, la foc potrivit. Le poţi servi ca garnitură la fripturi sau sim­ple.…

Read more »

Bors din tarate de grau

9 March 2010

  Ingrediente: 500 grame tarate de grau 300 grame de malai un pahar huste sau 20 grame de drojdie o lamaie 2-3 felii de paine neagra   Mod de preparare: Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si malaiul. Se adauga hustele (tarite…

Read more »

Snitele de pui cu muraturi

9 March 2010
Snitele de pui cu muraturi  Ingrediente: piept de pui sau pulpe oua condimente faina pesmet ulei   Mod de preparare: Se dezoseaza pieptul (pulpele) se taie in bucati potrivite nu lasam halca de piept, se pun intr- un vas unde avem condimentele (putin ulei cu condimente si putin piper dupa gust), se lasa acolo pana pregatim amestecul. Amestecul se…

Read more »

Tocana de ficat de vita ardeleneasca

9 March 2010

  Ingrediente: 300 g ficat de vită 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 300 g bureţi 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1/2 lingură făină 5 linguri ulei 50 ml vin piper sare   Mod de preparare: Bureţii, curăţaţi şi spălaţi în mai multe ape, îi tai felii subţiri. Ceapa o toci…

Read more »

Ciorba ardeleneasca din tacamuri cu slanina

9 March 2010

  Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina…

Read more »

Salata de ardei umpluti

9 March 2010
Salata de ardei umpluti  Ingrediente: ardei graşi morcovi gulii câteva foi de varză albă ceapă verde roşii câţiva cartofi fierţi ouă fierte tari pătrunjel mărar 2-3 linguri smântână 2-3 linguri ulei 1 linguriţă oţet 1 linguriţă zahăr sare piper   Mod de preparare: Ardeii îi speli şi îi cureţi de cotor şi seminţe. Morcovii şi guliile le dai…

Read more »

Salata de conopida cu crenvursti

9 March 2010

  Ingrediente: 1 conopidă mare sau 2 mici maioneză (pregătită din: 1 gălbenuş crud, sare, piper, 1/2 lămâie şi 150 ml ulei) 2 perechi de crenvurşti 2 roşii 1 salată verde (sau 1 ardei gras) sare   Mod de preparare: Fierbi conopida curăţată în apă cu sare. Desparţi câteva bucheţele; restul aşezi în mijlocul salatierei…

Read more »

Malai cu dovleac

9 March 2010

  Ingrediente: 1/2 kg malai 1 lingura de untdelemn 3/4 l lapte 1/2 lingurita sare 1 felie de dovleac 25 g drojdie 2 linguri cu varf de zahar 2 lingurite faina, pentru maia   Mod de preparare: Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se…

Read more »

Dulceata din coaja de pepene verde

9 March 2010
Dulceata din coaja de pepene verde  Cureţi cât mai subţire coaja cea verde, iar partea albă, pe care ar fi bine să mai laşi puţin roşu de la fruct, o tai bucăţi mai mari pe care le pui la fiert în 2 l apă şi 300 ml oţet. Le fierbi ca o oră şi jumătate sau chiar 2 ore, după…

Read more »

Rulada de carne de porc

9 March 2010

  Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare mirodenii – piper macinat, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin   Mod de preparare: Se face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un…

Read more »

Racitura combinata

9 March 2010

  Ingrediente: un rasol de vita doua tacimuri de pasare doua picioare de porc zarzavat pentru supa sare piper boabe un gogosar murat usturoi Mod de preparare: Picioarele de porc se pirlesc pe foc, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vita, picioarele…

Read more »

Salata de peste afumat cu morcovi si masline

9 March 2010
Salata de peste afumat cu morcovi si maslineIngrediente: 1-2 peşti afumaţi (potriviţi, cu cât mai puţine oase) 2-3 morcovi 1-2 ardei graşi 2-3 gogoşari în oţet 2-3 cepe potrivte 100-150 g măsline negre sare piper ulei zeamă de lămâie sau oţet, după gust Mod de preparare: Peştele, curăţat de şira spinării şi oasele mai mari, îl tai şuviţe nu prea groase. Ceapa,…

Read more »

Piept de pui cu smantana si hrean

9 March 2010

  Ingrediente: 1-1,5 kg. piept de pui 2 cepe 400 g. smantana o legatura radacina de hrean sare piper cimbru   Mod de preparare: Pieptul de pui se curata, spala si se fierbe in apa rece cu sare, se spumuieste se adauga ceapa, pana ce fierbe carnea. Se desoseaza carnea se portioneaza in bucati potrivite,…

Read more »

Musaca din cartofi cu mozzarella

9 March 2010

  Timp de preparare: 2kg cartofi 1kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui la alegere) 1 ceapa mijlocie 1 lingurita boia de ardei dulce sare piper 1 lingura unt/margarina 2 linguri smantana 1 lingura ulei 100 g branza mozzarella/cascaval   Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa…

Read more »

Supa de fasole pastai cu foi de dafin

9 March 2010
Supa de fasole pastai cu foi de dafin  Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbena 1/4 kg ceapă 3-4 morcovi potriviţi 1 l suc de roşii 2 linguri făina 2-3 linguri ulei foi de dafin verdeaţă şi sare după gust   Mod de preparare: Fierbi ceapa tocată şi morcovul tăat cuburi, adaugi păstăile tăiate şi fierte cu foile de dafin. Uleiul îl…

Read more »

Jambon fiert in vin alb

9 March 2010

  Ingrediente: pulpa din spate boabe de piper boabe de ienibahar o foaie de dafin o capatina de usturoi 3 l de vin alb   Mod de preparare: Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se…

Read more »

Drob de miel

9 March 2010

  Ingrediente: inima, ficatul si plaminii de la un miel o ceapa 1 morcov o radacina de patrunjel 3-4 oua 4 legaturi cu ceapa verde marar verde patrunjel verde 1 prapur 1 felie piine sare piper ulei   Mod de preparare: Se pune apa cu un praf de sare sa fiarba si cind clocoteste se…

Read more »

Musaca din dovlecei cu iaurt sau smantana

9 March 2010
Musaca din dovlecei cu iaurt sau smantanaIngrediente: 4-6 dovlecei (fără sîmburi) o cană orez 1/2 kg roşii 50 ml ulei 1-2 morcovi 1-2 cepe 1 ardei gras 1 cub condimente 2 linguri bulion verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Spălăm dovleceii şi îi tăiem rondele de circa 1 cm. Le dăm un praf de sare si îi lăsăm 10 minute.…

Read more »

Tocanita din cuburi de soia

9 March 2010

  Ingrediente: 1/2 pachet cuburi de soia 1-2 cepe tăiate mărunt 2 căţei de usturoi 1 lingură boia de ardei sau pastă de ardei 1 lingură condimente 2 linguri ulei sare frunze de ţelină 1/2 kg cartofi   Mod de preparare: Pui într-o cratiţă ceapa, usturoiul, pasta de ardei, condimente, uleiul, sarea şi o cană…

Read more »

Salata de vinete cu dovlecei

9 March 2010

  Ingrediente: 4 vinete potrivite (moi la pipăit şi închise la culoare) 2-3 dovle­cei potriviţi fierţi întregi 100 ml ulei 1-2 linguri zeamă de lămâie sare 1 ceapă (fa­cultativ)   Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi fierbinţi şi le scurgi de zeama amară. Dovleceii îi cureţi şi îi fierbi 10-15 minute în apă sărată.…

Dolongach

9 March 2010
Dolongach  Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă circa 1/2 kg brânză telemea (dar nu de oaie) puţin ulei 5-6 ouă (cu cât mai multe, cu atât mai bine) 2 l lapte fiert 5-6 linguri zahăr   Mod de preparare: Intinzi câte o foaie pe masă şi o presari cu brânză dată pe răzătoarea mare (atât…

Read more »

Supa de gulerase

9 March 2010

  La o ceapă călită în ulei ada­ugi 2 linguri griş şi un pic de piper, sare şi pătrunjel. Faci apoi un aluat de tăieţei şi-l întinzi cu sucitorul. Intr-o parte a aluatului pui mici grămăjoare din amestecul de griş şi între ele ungi cu albuş de ou. După asta acoperi cu partea cealaltă şi…

Read more »

Sarmalute ardelenesti

9 March 2010

  Ingrediente: carne tocată (amestec porc+vită; dacă este foarte grasă carnea de porc, pui mai multă carne de vită) orez (1/4 din tot amestecul) ceapă condimente varză murată (foi şi tocată) mărar slănină afumată pastă de roşii   Mod de preparare: Dai ceapa prin maşina de tocat, o căleşti şi o amesteci cu carnea tocată.…

Read more »

Crap la cuptor cu cartofi

9 March 2010
Crap la cuptor cu cartofi  Ai nevoie de un crap de 2-2,5 kg, pe care-l cureţi de solzi şi-l despici pe spate. De preferinţă se lasă întreg, dar se pot face 6 porţii. Cureţi 4 cartofi mari şi îi tai rondele. Aşezi cartofii în tava de la aragaz într-un strat sub­ţire. Pui peştele presărat cu sare deasupra. Tai 2…

Read more »

Caltabos

9 March 2010

Ingrediente: 1,500 kg ficat inima plamini splina 1 kg carne ramasa de la fasonare sau de la ceafa 300 g ceapa 100 g orez intestine groase sare piper pisat   Mod de preparare: Ficatul, inima, plaminii si splina se pun la fiert împreuna, iar carnea se pune la fiert separat. Ceapa se curata, se spala…

Read more »

Hribi cu smantana

9 March 2010
Hribi cu smantana  Ingrediente: 1 kg hribi 2 cepe 75 ml ulei 2 linguri făină albă 300 g smântână 2 căţei usturoi sare piper condimente pătrunjel verde   Mod de preparare: Fierbem hribii în două-trei clo­cote (aruncăm prima apă), apoi punem ceapa la călit, adăugăm hribii tocaţi şi 2 căni de apă. Lăsăm să fiarbă, adăugăm făina…

Read more »

Bame grecesti

9 March 2010

  Ingrediente: 1/2 kg bame (de preferat tinere) 1/2 kg roşii (5-6 roşii) sau 2 linguri bulion 1 lingură oţet sau 1 cană borş 1 ceapă, piper boabe 3-4 linguri ulei 1 linguriţă făină verdeaţă (1 lin­gură mărar, 1 lingură pătrunjel tocat) sare, 1/2 lămâie sau o ceşcuţă de vin   Mod de preparare: Tai…

Read more »

Supa de fructe

9 March 2010

  Ingrediente: 1 pui sau 1/2 kg carne de viţel 2 l apă sare câteva fire de zarzavat tocat 1 kg agrise sau boabe mari de struguri   Mod de preparare: Carnea tăiată mai  mărunt o prăjeşti puţin în ulei, cât sa-şi schimbe culoarea. Pui peste ea 2 l de apa, zarzavaturile si fructele, sare,…

Read more »

Tocin

9 March 2010

  Ingrediente: 2 kg de cartofi o lingura de sare 2 oua un pumn de branza de burduf untura de porc citeva linguri de smintina   Mod de preparare: Se iau cartofii, se curata si se rad pe razatoarea cu dintii cei mai mici (trebuie sa devina o pasta). Se pune sarea, ouale si se…

Read more »

Salata de cruditati cu branza si ou

8 March 2010
Salata de cruditati cu branza si ouIngrediente: 4-5 ardei graşi 3-4 roşii 2-3 cepe 2-3 morcovi 1/4 varză albă mică 3 ouă fierte tari 150 g brânză telemea 50 g măsline 1/2 lămâie 5-6 lin­guri ulei piper sare   Mod de preparare: Legumele, curăţate şi spălate, le tai astfel: ardeii, morcovii şi varza julien (feiiuţe subţiri), ceapa – rondele, roşiile şi…

Read more »

Salata de pui cu sfecla rosie si maioneza

8 March 2010

  Ingrediente: un rest de pui fript o ceaşcă de sfeclă roşie tăiată cuburi 2 mere acrişoare tăiate beţişoare o ţelină mică rasă 2 castraveciori muraţi 100 g caşcaval ras salată verde o ceaşcă de maioneză ulei oţet sare piper   Mod de preparare: Tai camea bucăţele mici, o amesteci cu restul ingredientelor, stropeşti cu…

Read more »

Dulceata de prune cu samburi de nuca

8 March 2010

  Desfaci prunele în 2 bucăţi. In deschizătura prunei, în ambele părţi, pui în miez de nucă. Le aşezi într-un vas întins, un strat, apoi un strat de zahăr gros de 2 cm şi tot aşa până termini toate prunele pe care le ai. Le laşi până a doua zi. Le pui pe toate la…

Read more »

Salata orientala de vara

8 March 2010

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 ţelină mică 3 ouă 1 ceapă mare (roşie) 3-4 castraveţi cruzi 1 roşie câteva măsline pătrunjel verde tocat ulei oţet diluat  sare muştar după gust   Mod de preparare: Cartofii îi tai cubuleţe, morcovii rondele sub­ţiri şi îi fierbi împreună în apă cu sare. Ii scurgi de…

Read more »

Salata simpla de legume

8 March 2010

  Ingrediente: morcovi şi gulii (tăiate felii) fa­sole verde ma­zăre – toate fier­te cartofi fierţi în coajă şi tă­iaţi felii   Mod de preparare: Amesteci legu­mele cu ulei, oţet, sare, piper. Le aşezi în boltă salatieră şi de­corezi cu un buchet de conopidă pusă în vârful bolţii şi cu pătrunjel.   Pofta buna!

Read more »

Salata de spanac de toamna cu smantana

8 March 2010

  Ingrediente: 1 kg spanac bine curăţat şi spălat 2 ouă fierte tari 8 linguri smântână un pic de oţet de mere sare după gust   Mod de preparare: Intr-o oală pui apă cu sare. Când fierbe pui spanacul să dea câteva clocote bune. Il scoţi într-o strecurătoare, iar când s-a răcit îl tai mărunt…

Read more »

Salata de gogosari murati

8 March 2010
Salata de gogosari murati  Ingrediente: 6 gogoşari roşii 1/2 cană stafide 1/4 cană ulei 3 linguriţe oţet aromat 2 căţei usturoi curăţaţi şi pisaţi   Mod de preparare: Coci gogoşarii ca vinetele sau ardeii pentru salată, îi presari cu sare, îi îmbraci în folie de aluminiu pentru a fi mai uşor de decojit şi îi laşi aşa circa…

Read more »

Salata de branza

8 March 2010

  Amesteci 300 g brânză de vaci cu 5-6 linguri de smântână, iar crema obţinută o pui într-un castron. Tai peştişori 3 cepe, le freci cu sare sau condimente şi apoi le pui peste brânză. Sfărâmi cu furculiţa 250 g telemea sau caş sărat şi pui al treilea strat în cas­tron. Fierbi 3-4 ouă şi…

Read more »

Salata de varza rosie cu mere si hrean

8 March 2010

  Ingrediente: 500 g varză roşie 2 mere 1 rădăcină mică de hrean 3 linguri ulei 3 linguri oţet 3 linguri apă 1/2 linguriţă de sare   Mod de preparare: Tai varza foarte fin, o sărezi şi o storci. Pui la foc să fiarbă oţetul şi apa şi torni clocotit peste varză, amestecând. Separat razi…

Read more »

Dulceata de smochine

8 March 2010

  Ingrediente: 35 de smochine coapte (nu foarte moi) 1 kg zahăr 500 ml apă 1 lămâie faculta­tiv 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Speli smochinele şi le fierbi 5 minute în apă clocotită, în care ai pus o linguriţă sare de lămâie. Le scoţi cu spumiera şi…

Read more »

Vinete conservate pentru salata

8 March 2010

  Coci vinetele, le cureţi de coajă, le laşi să se scurgă foarte bine, apoi le aşezi în borcane. Borcanul este bine să fie de două degete gol. In fiecare borcan pui deasupra aspirină dizolvată în apă. Aproximativ 1 linguriţă din soluţie. Apoi închizi ermetic şi le fierbi câte o oră, două zile la rând.…

Read more »

Conserva de vinete cu gogosari

8 March 2010
Conserva de vinete cu gogosari  Speli 3 kg vinetele, le cureţi de coajă şi le tai rondele ca pentru pane. Le sărezi şi le laşi să se scurgă zeama, apoi le prăjeşti în ulei. Gogoşarii (2 kg) îi coci şi îi  cureţi de pieliţă. în borcane pui două-trei degete suc de roşii, apoi un rând de vinete (2-3 felii),…

Read more »

Salata de dovlecei marinati

8 March 2010

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 200 ml ulei 1 căpăţână usturoi 1 lin­gură oţet mărar sare piper   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi razi de coajă, îi speli din nou, îi tai felii, îi sărezi şi îi laşi să se scurgă 20 de minute. Fiecare felie o dai prin făină şi o rumeneşti în…

Read more »

Ciorba de perisoare din peste

8 March 2010
Ciorba de perisoare din peste  Scoţi fieurile din 2 kg de peşte de toate soiurile. Le treci prin maşina de tocat cu sită deasă împeună cu 2 morcovi, două cepe, 2 ardei. Amesteci bine cu 1 ou, o linguriţă rasă cu sare, puţin piper, puţine condimente, făină. Le pui a fiert în apă cu sare. Nu vei pune orez…

Read more »

Prajitura cu afine si branza de vaci

8 March 2010

  Ingrediente: 175 g biscuiţi măcinaţi 75 g unt topit 100 g nucă cocos 1 lingură gelatină 12 linguri apă clocotită 450 g brânză de vaci dulce 300 ml frişcă bătută 6 lin­guri zahăr tos 125 g afine sau mure 1/2 lingură zahăr pudră   Mod de preparare: Pregăteşti o tavă rotundă tapetată cu plastic,…

Read more »

Clatite umplute cu ficat de porc

8 March 2010
Clatite umplute cu ficat de porc    Ingrediente: 300 g ficat de porc 70 g ceapă roşie 70 g ardei 70 g roşii 3 ouă 200 ml bere 150 g făină 10 clătite ulei piper frunze de pătrunjel măghiran   Mod de preparare: Ficatul îl tai cuburi. Ceapa o tai în felii subţiri şi le căleşti în ulei. Apoi adaugi…

Read more »

Placinta de vinete

8 March 2010

  Ingrediente: 4 cepe 3 vinete 1 dovlecel 1 cartof 1 legătură pătrunjel condimente piper 4 ouă 4-5 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa, vinetele, dovlecelul şi cartofii şi le dai pe răzătoarea cea mare, după care le pui la călit. După ce această compoziţie s-a răcit adaugi ouăle,condimentele, verdeaţa, piperul şi făina.…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Quiet Storm (video)

8 March 2010
Cum se prepara Cocktail Quiet Storm (video)  Ingrediente: 50 ml vodka 10 ml coconut cream 25 ml pressed pineapple juice 50 ml guava juice some lychee juice some cubed ice 1 strawberry 1 cocktail shaker 1 tall glass 1 cocktail stick 1 knife 1 chopping board 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure 1 5ml bar spoon/ teaspoon You might…

Read more »

Salata de hribi cu ardei capia

8 March 2010

  Ingrediente: 1 kg hribi fierţi şi tocaţi julien 1 kg ardei capia copţi şi curăţaţi de seminţe şi coajă 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1 foaie dafin   Mod de preparare: 2 cepe călite în 100 ml ulei le stingem cu 100 ml vin, adăugăm sare, piper, foaia de dafin. Dăm…

Read more »

Ostropel de pui cu rosii

8 March 2010

  Speli un pui, îl sărezi un pic, apoi îl pui în ulei şi îl prăjeşti până ce carnea devine albă. Tai un ardei fideluţă, una-două cepe le toci mărunt, 3-4 roşii le cureţi de coajă, le tai în două şi le pui peste carne. Apoi adaugi puţin piper, 5-6 căţei de usturoi pisaţi bine,…

Read more »

Ardei umpluti cu carnaciori

8 March 2010
Ardei umpluti cu carnacioriO reteta de ardei umplut cu carnaciori, orez, ceapa, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper, condimente, ulei si oua. Ingrediente: 1 kg carne tocată 250 orez 5-6 cepe 3-4 linguri pastă tomate sare piper 1 legătură mărar şi una pătrunjel 2-3 linguriţe condimente 500 g cârnaţi subţiri (cabanos sau cânaţi de bere) ardei graşi…

Read more »

Limba de vita cu struguri

8 March 2010

  Speli bine o limbă de vită de circa 1 kg, o opăreşti 5 minute în apă fiartă, apoi o pui la fiert în apă cu sare, 2- 3 morcovi şi o ceapă. Când este fiartă o cureţi de pieliţă şi o tai felii subţiri. Din 3 linguri de făină cu puţină supă strecurată faci…

Read more »

Placinta macedoneana cu branza si iaurt

8 March 2010

  Ingrediente: un pachet de foi de placinta 500 gr. iaurt 500 gr. brinza de burduf iute 500 gr. telemea usor sarata 6 oua, ulei pentru uns tava 200 gr. piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional)   Mod de preparare: Se amesteca bine cele doua tipuri de branza, ouale si…

Read more »

Oua in malai

8 March 2010

  Ingrediente: 1 kg malai 400+200 g cas afumat 500 ml lapte dulce 900 g smantana 250 g nuca 200 g stafide 3 linguri miere de albine 100 g unt 10 oua   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele si cand da in clocot se pune mierea de albine, smantana, si 400 g…

Papra moldoveneasca

8 March 2010

  Ingrediente: 6 oua 200 g brânza de oaie 50 g unt 1 l lapte 300 g malai sare smântâna   Mod de preparare: Se prepara o mamaliguta ceva mai moale, se adauga brânza sfarâmata si se amesteca bine. Se desarta manaliguta într-o tava unsa cu unt, se netezeste si, cu ajutorul unui polonic cu…

Read more »

Supa de rosii cu boia dulce

8 March 2010
Supa de rosii cu boia dulce  Ingrediente: 4 linguri ulei 1 ceapă mică tocată 1 morcov mare ras fin 1 l suc de roşii 2 l apă 1 lingură boia dulce 1 lingură zahăr sare după gust 1 lingură de pătrunjel verde tocat   Mod de preparare:  Intr-o oală încăpătoare căleşti uşor ceapa tocată împreună cu morcovul timp de 5…

Read more »

Zacusca de telina

8 March 2010

  Ingrediente: 6 ţeline mari 1 kg ceapă 1 l ulei un borcan de 400 g bulion 3 kg gogoşari daţi prin maşina de tocat piper foi de dafin sare   Mod de preparare: Fierbi ţelina până scade apa cât să rămână cam o cană. Scoţi ţelina, o laşi să se răcească şi o dai…

Read more »

Castraveti in saramura

8 March 2010
Castraveti in saramura  Ingrediente: 6 kg castraveţi saramură din 4 l apă şi 200 g sare mărar 2 căpăţâni de usturoi 4 ardei iuţi 2 bucăţi hrean frunze de ţelină verzi sau uscate   Mod de preparare: Speli castraveţii, îi scurgi şi îi aşezi în bor­cane curate in poziţie verticală, pentru ca golurile dintre castraveţi să fie…

Read more »

Salata Landaise

8 March 2010
Salata Landaise  Ingediente: o caserolă mică de pipote conservate 100 g de fetică 100 g tulpini mici de spanac 4 ciuperci de Paris mari 4 smochine proaspete 100 g foie gras semifiert un pachet de piept de raţă afumat, feliat 100 g jambon crud 50 g seminţe de pin un buchet de hasmaţuchi vinegretă din ulei…

Read more »

Salata de conopida cu ficat si nuca

8 March 2010

  Ingrediente: 200 g ficat 125 g miez de nucă întreg şi 1 lingură de miez măci­nat 200 g buchete de conopidă 4 linguri ulei sare 1 lingură oţet   Mod de preparare: Opăreşti buchetele de cono­pidă timp de 10 minute, după care le scurgi bine de apă. Le aşezi într-o salatieră şi le amesteci…

Read more »

Placinta cu iaurt si stafide

8 March 2010

  Ingrediente: 1/2 kg foaie de plăcintă 7 ouă întregi 8 linguri de zahăr 500 g de iaurt 2 linguri rase de griş mirodenii (vanilie, coajă de lămâie) stafide   Mod de preparare: Ungi o tavă mai înaltă cu margarină, pe fundul tăvii pui bucăţile de foaie mai fărâmiţate (sau o foaie întreagă) şi le…

Read more »

Salata de spanac cu crutoane

8 March 2010
Salata de spanac cu crutoane  Ingrediente: 1 cană cubuleţe de pâine prăjită la cuptor 2-4 linguri unt 1 linguriţă usturoi pisat 1/2 linguriţă busuioc 1/2 linguriţă cimbru 1/2 cană seminţe floarea-soarelui prăjite 2 ouă fierte 450 g spanac 1/2 cană morcov ras 1/4 cană caşcaval ras   Mod de preparare: Sosul îl prepari din 1/4 ceaşcă ulei (preferabil de…

Read more »

Sote de maruntaie

8 March 2010

  Ingrediente: ficat, inimă, plămâni de porc 4 cepe mari un vârf de cuţit boia de ardei 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Speli bine măruntaiele şi le tai în bucăţele mici. Ceapa tăiată solzi o rumeneşti, apoi adaugi măruntaiele, boiaua şi sarea. Le prăjeşti înăbuşit, amestecând din când în când să nu se…

Read more »

Dulceata de struguri

8 March 2010
Dulceata de struguri  Ingrediente: 1 kg boabe de struguri curăţate de coajă şi seminţe 1 kg zahăr, vanilie 50 ml zeamă de lămâie (sau 50 g glucoză)   Mod de preparare: Alegi struguri cu boabe mari, coapte şi sănătoase pe care le scoţi de pe vrej şi le cureţi de coajă şi de seminţe. Pregăteşti siropul din…

Read more »

Ciorba de aripi de curcan

8 March 2010

  Am luat 2 aripi de curcan, care au cântărit 1,300 kg, le-am pârlit la flacăra aragazu­lui, le-am spălat bine şi le-am tăiat bucăţi. Le-am pus la fiert în apă rece, într-o oală de 5 l. După primul clocot am aruncat apa murdară, am spălat oala şi bucăţile şi le-am pus din nou în apă…

Read more »

Salata de sfecla cu cartofi si carne

8 March 2010

    Ingrediente: 150 g sfeclă fiartă 100 g cartofi fierti 150 g friptură de porc sau vită fără os 2 cepe 1 ardei gras roşu sau gogoşar 2 ouă răscoapte 1 castravete acru 1 castravete crud 250 g maioneză 2 linguri verdeaţă tocată (mărar şi tartion) 1/2 linguriţă boia de ardei dulce oţet diluat…

Read more »

Supa de carne de vita la minut

8 March 2010

  Ingrediente: 300 g carne tocată de mânzat sau vacă 1 morcov 1 rădăcină pătrun­jel 1 ceapă potrivită 1 ţelină mică 2 căţei de usturoi câteva boabe de piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Subţiez tocătura cu 1,3 l apă rece, tai zarzavatul foarte subţire sau îl dai pe răzătoarea mare. Pui sare după…

Read more »

Mancarica de vara

8 March 2010

  Ingrediente: 3 roşii 3 ardei 3 cepe 1 vânătă 100 ml ulei sare usturoi foi de dafin   Mod de preparare: Tai ceapa peş­tişori, o căleşti cu ulei, pui ardeiul tăiat cubuleţe. Vânătă o cureţi şi, tăiată şi ea cubuleţe, o învârteşti de câteva ori cu ceapa, apoi adaugi roşiile. Laşi să fiarbă până…

Read more »

Salata de vinete cu sos de rosii si usturoi pisat

7 March 2010

  Ingrediente: 2-3 vinete mai mari 1 kg roşii coapte sare piper usturoi   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai în rondele şi le ţii cam două ore scufundate în apă cu sare. Le scoţi, le laşi să se scurgă de apă, le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei bine…

Read more »

Pilaf cu ardei – de post

7 March 2010

  Ingrediente: 3-4 ardei graşi (merge şi cu aceia pe care i-ai pus la congelator) 1 cană orez sare piper 2 cepe pătrunjel verde pastă de tomate ulei   Mod de preparare: Tai ardeii felii subţiri şi îi pui într-o cratiţă în care ai încins 3-4 linguri ulei. Adaugi pasta de tomate (2 linguri), subţiezi…

Read more »

Broccoli glasat

7 March 2010
Broccoli glasat  Ingrediente: o ceapă mare 2 linguri de ulei de măsline 50 cl supă de pasăre degresată, rece 2 căpăţâni de broccoli o căpăţână de arpagic 50 g ciuperci de Paris tăiate, -din conservă 20 cl smântână de soia (sau smântână degresată) câteva bucăţi de miez de nucă nucşoară rasă sare piper   Mod de…

Read more »

Cartofi cu cimbru

7 March 2010

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 30 g unt sau ulei 1 linguriţă rasă de coajă de lămâie zeama de la 1/2 lămâie sare piper 1 linguriţă cimbru   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai felii subţiri, iar ceapa o tai cuburi mărunte. Incingi uleiul şi pui ceapa la călit, apoi adaugi…

Read more »

Icre din pesmet

7 March 2010

  Pesmetul, ca să nu-l mai cum­peri, îl faci aşa: când rămâne o bucată de pâine, o pui la uscat şi apoi într-un ştergar mai gros şi atâta baţi cu sucitorul, până se face praf. După aceea dai prin sită, să dev­ină mai finuţ. Când e gata pesmetul poţi face icrele din pesmet aşa: Amesteci…

Read more »

Cartofi umpluti cu maioneza

7 March 2010

  Fierbi 10-15 cartofi de mărimea ouălor, îi cureţi şi îi tai în două. Cu o linguriţă îi scobeşti, iar miezul îl prăjeşti în puţin ulei, cu ceapă, piper, sare, mărar şi boia dulce. Cu această umplutură umpli cartofii, îi aranjezi pe un platou cu maioneză din pufuleţi şi ornezi cu pătrunjel verde şi gogoşari…

Read more »

Chiftelute din burta de vita

7 March 2010

  Ingrediente: 500 g burtă 2 felii franzelă 2 ouă 50 g făină 100 g ceapă 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel verde piper sare după gust 150 ml ulei 1 os cam de 1 kg   Mod de preparare: Burta, spălată, cu­răţată, şi osul, de asemenea spălat, le opăreşti bine, apoi le speli în…

Read more »

Salata de orez cu tarhon

7 March 2010

  Ingrediente: 1 ceşcuţă de orez 2  roşii 2 ardei graşi 1 ceapă 5-6 frunze tarhon 1/2 linguriţă muştar 2 linguri ulei 1/2 linguriţă oţet sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Orezul curăţat şi spălat îl fierbişi îl clăteşti cu apă rece ca să nu rămână boabele lipite. Il pui într-un castron şi…

Read more »

Ardei conservati fara sare

7 March 2010
Ardei conservati fara sare  Speli ardeii, scoţi cotoarele, îi scutur bine de seminţe şi îi aşezi într-un vas mare. Torni peste ei apă clocotită să-i acopere. Acoperi vasul cu un şervet gros şi îl laşi să stea astfel până când apa este aproape rece. Scoţi ardeii, îi scur­gi şi îi pui într-un borcan mare de sticlă, fără a-i…

Read more »

Mancare de bame cu rosii

7 March 2010
Mancare de bame cu rosii  Ingrediente: 500 g bame verzi sau un o conservă 3 lămâi, o lingură coriandru uscat o ceapă tocată mărunt 2-3 căţei de usturoi pisaţi 100 ml ulei de măsline un pahar apă caldă sau după gust 1 kg roşii sau suc de roşii    Mod de preparare: Bamele dacă sunt crude, le speli, le…

Read more »

Sarmale cu miez de nuca si scortisoara

7 March 2010

  Ingrediente: 1 varză proaspătă 300 g ceapă 200 g orez 300 g miez de nucă măcinat 100 g morcovi raşi 500 ml suc de roşii 150 ml ulei 4 mere rase 50 g stafide 1 linguriţă scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Desfaci foile de varză, le cureţi de partea fibroasă şi le…

Read more »

Ghiveci de dovlecei

7 March 2010

  Ingrediente: 2 kg dovlecei 700 g ardei gras 500 g ceapă 2 kg roşii curăţate de coajă 500 ml ulei mărar pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe îi tai cubuleţe, îi pui într-un lighean şi presari o lin­gură de sare. îi laşi 30 de minute să-şi lase…

Read more »

Gustare picanta de ciuperci

7 March 2010

  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 pahar ulei 1 pahar de oţet diuat cu apă 3 cepe 1 lingură bulion 15-20 măsline (le desărezi înainte opărindu-le cu apă ferbinte) 1 lămâie pătrunjel mărar 1 foaie de dafin 1 linguriţă muştar sare piper   Mod de preparare: Scurgi ciupercile de zeamă, le tai peştişori şi le…

Read more »

Gem de prune

7 March 2010
Gem de prune  Ingrediente: 3 kg prune 1 kg zahăr 2 lin­guriţe zeamă de lămâie   Mod de preparare: Speli prunele şi le laşi să se zvânte. Le scoţi sâmburii desfăcându-le în jumătăţi. Intr-o cratiţă mai mare aşezi un rând de prune, unul de zahăr şi le laşi aşa să stea până a doua zi când le…

Read more »

Salata cu rosii coapte pe gratar

7 March 2010

  Ingrediente: 8 roşii potrivite ca mărime 4 linguri ulei 2 linguri oţet de mere 2 linguriţe de muştar 1 salată verde 100 g brânză de burduf sfărâmată (brânza poate fi şi telemea de vacă sau de oaie)   Mod de preparare: Ţii roşiile pe grătar 10 minute pană ce sunt bine fripte. Freci uleiul…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Amaretto Apple Pie (video)

7 March 2010
Cum se prepara Cocktail Amaretto Apple Pie (video)  Ingrediente: 25 ml vodka 25 ml amaretto 100 ml apple juice Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 strainer 1 highball glass 1 bar spoon or stirrer   Cum se prepara Cocktail Amaretto Apple Pie

Read more »

Zarzavat pentru ciorba

7 March 2010

  Ingrediente: 40-50 Kg roşii 3-4 kg ardei gras sau capia 2-3 kg morcov ţelină şi leuştean frunze sare grunjoasă 3-4 pliculeţe conservant   Mod de preparare: Curăţ roşiile de pete sau alte defecte (folosesc chiar şi roşiile mici sau zdrobite), le toc mărunt, spăl şi curăţ – morcovul, apoi îl dau pe răzătoarea cu…

Read more »

Muraturi la bidon

7 March 2010

Ingrediente: 3-4 verze potrivite, tăiate în patru 1-2 conopide desfăcute în bucheţele 2 verze roşii tăiate în patru 1 găleată gogonele 1 kg mor­covi curăţaţi şi tăiaţi în două 1 ţelină 5-6 mere 1 dovlecel tăiat în 4-6 felii 1 kg ceapă albă mai mică 1-2 căpăţâni usturoi 1 kg gogoşari 3-4 pişcătoţi (ardei iuţi)…

Read more »

Salata de gogosari

7 March 2010

  Ingrediente: 1 salată verde 1 gogoşar roşu, mare 3 linguri oţet sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr 5 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi salata şi gogoşarul şi le speli bine. Tai salata în fâşii subţiri, iar gogoşarul în cubuleţe fine. Amesteci salata cu gogoşarul. Faci sosul din oţet cu…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Aprilie 27, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: