Retete de Paste:
Macrou in sos tomat
Stufat de miel cu mămăliguţă
O reteta simpla de stufat de miel cu mamaliguta din: carne de mie, ceapa verde, usturoi verde, sos de rosii, faina, ulei sare si otet. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1/2 kg ceapă verde 1/2 kg usturoi verde 1 cană sos de roşii 1 lingură făină 1 ceaşcă ulei sare 1 lingură oţet …
Sarmale de post invelite in frunze de podbal
Faci umplutura de sarmale fie din ciuperci proaspete sau hribi uscaţi, fie din soia. Pui bineînţeles orez, zarzavat călit şi condimente. Frunzele de podbal vor da o savoare deosebită sărmăluţelor, mai ales dacă le vei opări în borş proaspăt, de casă. La învelitul sarmalelor mai poţi folosi frunzele proaspete de tei, care se…
Rulou de sunca umplut cu ciuperci
Cureţi 100 g ciuperci, le speli bine şi le scurgi. Le tai bucăţi pe care le căleşti în 2 linguriţe de ulei, adăugând câte puţină apă până se înmoaie. Laşi la răcit şi adaugi câteva frunze de salată tocate. Compoziţia obţinută o întinzi peste 2-3 felii de şuncă slabă presată, le rulezi şi le…
Friptura de miel invelita
Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg) 200 g costiţă afumată 1 pahar cu vin alb usturoi 3/2 lămâie cimbru maghiran piper boabe 1 ceaşcă ulei Mod de preparare: Desfaci carnea de pe os şi o aşezi într-o cratiţă sau într-un vas de jena. Freci bine carnea cu lămâie, apoi cu mujdei de…
Iudainiţă – Placinta cu dovleac turcesc
Dovleacul se curăţă de seminţe şi de coajă şi se dă prin răzătoarea mare. Ingrediente: 1/2 kg de dovleac 1/2 kg zahăr 1/2 l ulei 1/2 kg făină 1 linguriţă de sare ceaşcă apă călduţă Mod de preparare: Intr-un castron pui făină, 3 linguri de ulei, 1 linguriţă de sare şi cana cu…
Sarmalute de miel cu frunze de stevie
Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 linguri orez 1 ou 1 ceapă mare pătrunjel verde sare piper frunze proaspete de ştevie Mod de preparare: Alegi carnea macră şi o treci prin maşina de tocat. Separat căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi orezul şi stingi cu 1/2 pahar apă. Laşi apoi să fiarbă încet…
Gulas cu galuste
Supa de varza acra cu cabanos
Ingrediente: 1 ardei roşu 20 g unt sau margarină 1 lingură de pastă de roşii 500 g varză acră tocată 500 ml zeamă de supă 200 g cabanos 1 lingură de praz boia dulce Mod de preparare: Cureţi ardeiul şi îl tai în bucăţele mici. Topeşti grăsimea într-o oală şi perpeleşti ardeiul în…
Foi cu crema de zahar ars
Pentru foi: 7 linguri zahăr 7 linguri ulei 7 linguri apă minerală 1 linguriţă amoniac făină cât cuprinde (cam 7 linguri) Se coc foi pe dosul tăvii. Crema: 200 g zahăr 200 g margarină 50 g făină 250 ml apă vanilie 15 ml rom 100 g zahăr Mod de preparare: Zahărul îl caramelizezi…
Friptura de miel la tava cu rozmarin, cuisoare si tarhon
Cureţi de pieliţe pulpa de miel, o speli şi o ştergi cu un ştergar curat. O freci cu lămâie, pudrezi cu boia, sare, piper, rozmarin, cuişoare şi o laşi o oră cu aceste mirodenii. Ungi tava cu ulei de măsline, aşezi pulpa în tavă şi o coci la foc nu prea iute. Din când…
Pasca umpluta cu cacao
Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 6 ouă 150 g zahăr vanilie sau zahăr vanilat 50 g cacao 3 linguri lapte Mod de preparare: Din aluatul de cozonac întinzi o foaie de 1/2 cm grosime şi de mărimea tăvii în care vei coace pasca. Ungi tava cu unt şi aşezi foaia de aluat.…
Cum se prepara Carne Mechada With Pupusa (video)
Cum se prepara Carne Mechada With Pupusa
Prajitura cu branza de vaci
Ingrediente: aluat de cozonac: 1 kg făină 2 ouă întregi 2 gălbenuşuri 1/2 l lapte 50 g drojdie 150 g ulei sau margarină 200 g zahăr tos vanilie coajă rasă de lămâie sare Umplutura: 1 kg brânză de vaci 4 ouă 2 linguri de griş fiert sau tărâţe de grâu 200-300 g zahăr pudră…
Cotlet de miel umplut
Pulpa de miel in aluat
Ingrediente: 500 g aluat de pâine 1 pulpă de miel 1 căpăţână usturoi 70 g untură sau ulei piper sare Mod de preparare: Faci aluatul de pâine din 1 kg făină albă, 600 ml apă, 40-50 g drojdie, 1 linguriţă sare. Drojdia o înmoi în apă călduţă, adaugi sarea şi făina şi frămânţi…
Salata de papadie
Frunzele proaspete de păpădie le speli bine şi le amesteci cu ulei, zeamă de lămâie şi puţină sare. Dacă sunt puţin trecute, adică mai bătrâne, poţi fierbe păpădia precum spanacul, în apă cu sare, o strecori şi o prepari la fel: în puţin ulei şi zeamă de lămâie sau oţet de mere. Pofta…
Colac impletit
Carne de miel cu oua
Ingrediente: 1-1/2 kg carne de miel 4 ouă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Carnea tăiată în bucăţi o pui în uleiul fierbinte şi adaugi o cană de apă. Când carnea a fiert bine şi apa a scăzut de tot toci pătrunjelul, îl amesteci cu piper, sare şi…
Rulada de carne cu conopida poloneza
Ingrediente: 500 g carne de vacă sau viţel 2 felii de franzelă 1 ou 2 linguri ulei 100 g unt 500 g conopidă 2 linguri pesmet Mod de preparare: Treci carnea de două ori prin maşina de tocat, împreună cu feliile de franzelă înmuiate în apă şi stoarse, adaugi oul şi amesteci bine,…
Ciorba de carne cu orez si iaurt
Ingrediente: 100 g carne fiartă de pasăre sau vacă 4-5 morcovi 1/2 lingură orez 1-2 linguri mazăre verde 1-2 linguri fasole verde 1 cartof mare 1-2 roşii 2 linguri iaurt mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai cuburi şi-l pui la fiert în 500 ml apă rece. Adaugi apoi mazărea…
Paine cu lapte
Ingrediente: 1 kg făină albă 600 ml lapte 25 g drojdie 50 g unt sau margarină 1/2 linguriţă sare Mod de preparare: Topeşti drojdia cu 1 linguriţă de zahăr (se freacă până devine lichidă). Adaugi laptele călduţ, sarea şi făina. Frămânţi bine, apoi adaugi untul topit, îl încorporezi şi laşi la dospit la…
Salata greceasca cu telemea de oaie
Ingrediente: 400 g telemea de oaie 2 ardei iuţi 200 g maioneză 50 g măsline pătrunjel verde Mod de preparare: Dai telemeaua pe răzătoarea mare. Separat prăjeşti ardeii iuţi tocaţi mărunt şi-i laşi să se răcească. într-un castronaş amesteci telemeaua rasă cu ardeii iuţi (scurşi de ulei) şi cu maioneza. Ornezi cu măsline…
Saleuri gustoase
Faci un aluat din 300 ml smântână, 200 g margarină, 200 g caşcaval ras, sare, un praf de copt şi 500 g făină, pe care-l frămânţi şi-l laşi o jumătate de oră la rece. Intinzi o foaie de 0,5 cm şi o tai cu o ruletă. Fiecare fâşie o rulezi pe coada unei linguri…
Dieta
Frigarui de miel cu garnitura de mazare
Cum se prepara Quesadillas With Lime And Onion Salsa (video)
Cum se prepara Quesadillas With Lime And Onion Salsa
Drob de miel
Ingrediente: 1 prapur ficat de miel 2 ouă 2 chifle 1 ceapă sare piper 2 legături pătrunjel 1 lingură untură Mod de preparare: Inăbuşi ceapa tăiată mărunt într-o lingură de untură, adaugi ficatul trecut prin maşina de tocat, ouăle bătute, chiflele înmuiate în lapte, sare, piper şi pătrunjel tocat mărunt. Cureţi prapurul şi-l…
Pasca umpluta cu branza de vaci
Macrou cu sos de rosii
Macrou cu vin alb
Tocanita din miel
Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 2 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă smântână 2 gălbenuşuri 1 pahar mic lapte sare oţet după gust Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură pui ceapa tăiată mărunt să se prăjească. Adaugi bucăţile de carne, pui puţină apă, acoperi cu un capac şi laşi să se…
Supa pascala
Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat, inimă, plămâni) 2 linguri unt 3/4 orez 3 ouă sucul de la 2 lămâi 1/2 kg verde 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli organele de miel şi le pui la fiert cu apă cu sare. După ce au fiert le scoţi, le laşi…
Drob de miel in alut
Lapte de nuca
Ingrediente: 8 linguri de nucă măcinată 2 căni de apă fierbinte 1 lingură de miere 1/4 linguriţă de sare puţină vanilie 1 banană Mod de preparare: Peste nucile măcinate torni apa fierbinte, amesteci, strecori şi adaugi restul ingredientelor. Te ajuţi cu mixerul, ca să obţii un amestec omogen şi cremos. Pofta buna!
Paste cu ciuperci
Ingrediente: 250 g paste 50 g ciuperci o ceapă suc de roşii sau bulion condimente (cimbru, piper) Mod de preparare: Toci mărunt ciupercile şi ceapa şi le căleşti în puţin ulei, după care adaugi sucul de roşii sau bulionul diluat cu puţină apă şi laşi compoziţia ia fiert până se îngroaşă. Adaugi condimentele…
Salata mozaic cu paste
Ingrediente: 250 g paste 30 măsline verzi 1- 2 morcovi cruzi raşi o ţelină mică, un măr 2-3 roşii sos vinegretă pătrunjel mărar Mod de preparare: Cureţi măslinele de sâmburi şi le tai bucăţele, le amesteci cu pastele fierte şi scurse, cu morcovii raşi, mărul ras şi ţelina rasă. Stropeşti cu sosul vinegretă…
Drob de miel cu alune
Impletituri
Ingrediente: 500 g făină 100 g zahăr 30 g drojdie 200 ml lapte 1 zahăr vanilat 100 g unt (margarină) 2 gălbenuşuri coajă rasă de lămâie 1 ou zahăr pudră mac Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu puţin zahăr şi adaugi făina. Pui apoi oul, zahărul, sarea, vanilia, coaja rasă…
Pasca necoapta
Ingrediente: 2 pahare brânză de vaci proaspătă 2 pahare zahăr pudră 2 zahăr vanilat 1/2 pachet unt, 1 pahar smântână 2 gălbenuşuri 1 cană nuci prăjite şi trecute prin maşină stafide coajă de portocală sau lămâie zaharisite Mod de preparare: Freci untul până devine cremos, adaugi gălbenuşurile, zahărul, smântână, brânza pasată bine, nucile,…
Biscuiti
Cel mai scump restaurant din lume, El Bulli, se inchide pentru totdeauna
Branza cu patrunjel si chimen
Ingrediente: 250 g brânză de vaci proaspătă pătrunjel o linguriţă de chimen (opţional) sare după gust puţină margarină Mod de preparare: Brânza de vaci se frământă bine cu sare, apoi se freacă cu margarina, folosind o lingură de lemn, până devine ca o pastă. Se pot pune opţional 2-3 linguri de smântână. Apoi…
Macrou la cuptor
Pilaf de urzici
Ingrediente: 1 ceapă mare 1 kg urzici un pumn de orez ulei sare piper o lingură de bulion Mod de preparare: Urzicile se curăţă şi se spală foarte bine. Se pun la fiert în apă sărată şi clocotită, lăsându-le să fiarbă 5 minute, după care se strecoară. Ceapa se taie mărunt şi se…
Prajitura cu mere si nuci
Ingrediente: 14 mere rase 2 pahare zahăr 1 pahar ulei 3 pahare făină 1 linguriţă bicarbonat 1 cană de nucă tocată Mod de preparare: Amesteci bine ingredientele de mai sus, şi după ce se omogenizează răstorni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, pe care o dai la cuptor. Când…
Placinta rapida cu dovleac
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 dovleac turcesc 1 ceaşcă ulei zahăr (după gust) 250 g nucă pisată stafide Mod de preparare: Rade dovleacul, după ce l-ai curăţat de coajă. Când se încinge uleiul, adaugă dovleacul, zahărul, nucile şi stafidele. Ţine totul pe foc până devine ca o cremă. In tava tapetată…
Gogosi cu nuca macinata
Ingrediente: 800 g făină 400 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 40 g nucă măcinată puţin ulei sare 1 litru apă Mod de preparare: Pune la fiert 1 itru apă în care ai dizolvat o lingură de sare. Când clocoteşte toarn-o treptat peste făină. Pune bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau oţet şi…
Cozonac cu nuci, stafide si cacao
Varza calita
Gogosi pripite
Paste cu sos picant
Ingrediente: 250 g paste 270 g rosii 1-2 căţei de usturoi o ceapă mare un ardei iute un vârf de cuţit de boia ulei de măsline 225 g sos de roşii pătrunjel ceapă verde Mod de preparare: Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în ulei de măsline împreună cu roşiile curăţate de…
Chec cu fructe confiate
Chiftelute de zarvat cu ciuperci
Ingrediente: 400 g ciuperci din conserva sau proaspete (fierte) 1 morcov ras 3-4 linguri orez fiert 2 cepe calite 1 telina mica verdeata sare piper Mod de preparare: Ciupercile se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa, telina si morcovul (care se poate pune si ras), se adauga verdeata tocata fin, sare,…
Stavrid cu sos picant
Mancare de ciuperci cu telina
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 telina mare 2 fire de praz 2 cepe 1 ceasca de ulei sare piper marar Mod de preparare: Prazul si ceapa taiate solzisori se calesc in uleiul in care s-a adaugat si 1/2 ceasca apa. Cand sunt pe jumatate calite se adauga telina taiata cubulete mici si inca…
Mancare de gogonele murate
Deserturi: Prajitura cu mere
Chec cu nuci
Ingrediente: 5 ceşti de făină 2 ceşti zahăr 1 ceaşcă ulei 3/4 ceaşcă nucă măcinată 2 ceşti suc de portocale 1 lingură scorţişoară 1 lingură coajă de portocală 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat Mod de preparare: Se bate zahărul cu uleiul şi se adaugă celelalte ingrediente pe rând. La…
Tort de post
Ingrediente pentru blat: 200 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci arome Mod de preparare: Se freacă margarina cu zahărul, şi adaugi făină, nuci şi aromele. Iţi iese o cocă din care întinzi cu sucitorul 3 foi, care se coc separat, pe fundul tăvii. Ingrediente pentru cremă: 100 g…
Desert cu nuca
Ingrediente: 1 cană de miere 1 cană nucă măcinată 1/4 cană de ulei 2 linguriţe vanilie sare 1 lingură zeamă de lămâie 1 cană făină de grâu 1 cană făină de ovăz (sau tot de grâu, dacă nu găseşti de ovăz) Mod de preparare: Se amestecă toate bine, iar compoziţia se pune cu…
Dieta simpla
Chec aperitiv cu masline
Prajitura de post
Ingrediente: 12 linguri ulei 14 linguri zahăr 14 linguri apă 1-2 plicuri praf de copt 2 pacheţele vanilie se amestecă 30 de minute cu 19-20 linguri făină Mod de preparare: Jumătate din compoziţie se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină, iar în cealaltă jumătate de compoziţie punem 2 linguri cacao şi…
Saramura de crap
Pune sare într-o tavă, lasă să se încingă bine, apoi aşază peştele curăţat de solzi şi maţe, 2-3 cepe mari, 1 ardei gras, 1-2 ardei iuţi, 1-2 roşii (bulion). Dă la cuptor. Când acestea sunt gata, toacă ceapa, roşiile (bulionul), ardeii şi pune-le într-un vas cu apă cu sare, piper şi boia. După ce…
Ciorba de peste cu zeama de varza
Clatite cu portocale
Ciuperci scazute
Ciorba cu perisoare din nuci
Ingrediente: 1 cana orez 2 cepe mai mari 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 4 linguri cu nuca macinata piper leustean zeama de varza sare bulion condimente Mod de preparare: Punem la fiert intr-o oala de 3-4 l morcovul patrunjelul, telina si cand acestea sunt fierte adaugam zeama de varza dupa gust…
Cornulete de post
Gulas unguresc cu galuste din gris
Bors rusesc de post
Pune fasolea la fiert si in timp ce fierbe fasolea, cureti o sfecla, o speli si o dai pe razatoare. Taie si o varza mica, in firisoare subtiri, pe care le calesti in ulei. Adaugi apoi fasolea care a fiert pe jumatate (pui si zeama in care a fiert) si un morcov ras. Cand…
Chiftele de legume
Ingrediente: 300 g legume diferite (morcovi, varză, conopidă, cartofi, ciuperci) unt 2 chifle mici 1 ou lapte 150 g făină apă sare pesmet piper negru Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se fierb. Apoi se înăbuşă puţin în unt, se amestecă cu chiflele înmuiate (în lapte), cu oul şi se condimentează. Cu…
Prajitura cu stafide si cacao
Ingrediente: Pentru blat: 6 gălbenuşuri 100 grame zahăr 5 linguri ulei 3 linguri cacao jumătate plic praf de copt făină cât cuprinde Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi treptat ulei şi cacao, praful de copt şi făină cât cuprinde. Coci două foi pe dosul unei tăvi mai mari. Pentru cremă: 400…
File vienez
Un kilogram de carne slabă de porc (sau carne amestec porc cu vită, ori piept de pasăre) o treci prin maşina de tocat împreună cu 150 grame franzelă înmuiată, 100 grame ceapă tocată şi călită cu două linguri de ulei. La tocătură adaugi trei ouă crude, sare, piper, enibahar, nucşoară şi boia şi amesteci…
Gaina cu smochine
Rulada din aluat de drojdie si cacao
Ingrediente aluat: 1 pachet margarină 3 ouă 1 kg făină 1-1/2 l apă călduţă 1/2 pahar zahăr 1 linguriţă rasă cu sare 2-1/2 linguri de drdjdie uscată 1/2 pahar ulei Mod de preparare: Din toate ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasă la dospit 30 minute. După dospire, se…
Mancare din fasole uscata
Ingrediente: 1 kg fasole uscată albă 2 morcovi mai mari 2 buc. păstârnac 5 cepe ma mari 2 linguri zahăr 1 lingură boia dulce de arde 1 cană ulei 6 foi dafin sare Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert în 3 l apă împreună cu morcovul şi păstârnacul tocat mărunt şi…
Placinta cu dovleac de post
O reteta delicioasa de placinta cu dovleac de post din:: bors, ulei, zahar, drojdie, faina, scrotisoara si nuca. Ingrediente pentru aluat: 1 pahar (200 ml) borş 1 pahar ulei 1 pahar zahăr 50 g drojdie făină cât cuprinde pentru a se întinde două foi Pentru umplutură: 2 kg dovleac (gata curăţat) 2 linguri ulei…
Gogosi cu gem
Prajitura cu orez si nuca
Tocanita de cartofi cu ciuperci
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 6 cartofi mari 2 lingurite condimente 2 cepe mari 1 lingurita piper verdeata bulion Mod de preparare: Toci marunt ceapa si o calesti in uleiul bine incins. Adaugi ciupercile, presari condimentele si piperul. Tai cartofii cubulete si ii pui la fiert peste ceapa si ciuperci. Cand au fiert cartofii,…
Chec marmorat
Chiftelute de praz cu ciuperci si tarate
Ingrediente: 200 g praz 250 g ciuperci (din conserva) 150 g margarina 1 lingura tarate 2 legaturi verdeata (patrunjel si marar) sare piper 1 ceapa 5-6 foi salata verde Mod de preparare: Taie prazul foarte fin, apoi da ciupercile si ceapa prin masina. Amesteca, adauga verdeata tocata marunt, condimentele si margarina frecata cu…
Ciorba de praz cu paste si hrean
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 3-4 fire de praz 5-6 linguri ulei 100 g paste scurte, suc de rosii si zeama de varza acra (dupa gust) 1 lingura hrean ras leustean uscat Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate marunt se calesc 1-2 minute in ulei si apoi se sting cu apa fierbinte.…
Pui cu ananas
Cocktail Bloody Mary
Cartofi cu masline
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 100 ml ulei 1 lingura pasta de rosii 150 g masline 1/2 pahar vin 1 legatura patrunjel piper si sare dupa gust Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi, se spala in apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se…
Snitele din soia
Salata de cartofi cu sos de mustar
Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 lingura otet 150 g ulei 3 linguri mustar 100 g masline sare piper Mod de preparare: Speli cartofii si ii fierbi in coaja, dupa care ii cureti si ii tai felii. Tai julien si ceapa. Mustarul se dizolva cu ulei si otet. Ii torni peste cartofi…
Praz cu masline si mamaliga
Ingrediente: 4 fire de praz 4 linguri pasta de tomate 250 g masline 4 cepe 2 linguri faina 200 g ulei 2 linguri marar 2 legaturi patrunjel sare si piper Mod de preparare: Tai ceapa si o inabusi in putin ulei. Cureti prazul, il speli si il tai in bucati. Il sarezi si…
Supa de telina cu ciuperci
Ingrediente: 2 teline 2 cepe 1 mana buna de ciuperci (proaspete sau conservate) 1 morcov 1 legatura patrunjel sare piper 100 g ulei Mod de preparare: Ceapa si morcovul ras se inabusa in ulei, apoi adaugi ciupercile si lasi sa se caleasca 10 minute, dupa care pui 3 l apa si adaugi telina…
Chec cu lamaie
Parjoale de legume
Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3 cepe 3-4 cartofi 2-3 linguri margarina 100 g pesmet 100, g faina condimente marar Kotanyi piper Mod de preparare: Fierbi cateva minute morcovii, patrunjelul si ceapa; iei spuma, adaugi cartofii. Cand au fiert, lasi sa se racoreasca, sa se scurga si dai legumele prin masina de…
Cartofi la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 pahar bulion 1 pahar suc de rosii ulei usturoi condimente marar patrunjel Mod de preparare: Cartofii (de marimea unui ou) ii fierbi in coaja si ii lasi sa se raceasca, apoi ii cureti si ii tai in doua si ii asezi intr-o tava in care ai incins putin…
Budinca de varza cu cartofi
Cartofi gratinati cu branza
Ciulama de ciuperci cu patrunjel tocat
In 2-3 linguri de ulei sau margarina se caleste bine o ceapa, apoi se adauga 2-3 linguri faina, se mai lasa un minut dupa care pune 1 lingurita condimente, 1 cana apa, 1 cutie ciuperci. Lasa sa mai fiarba cateva clocote. Servim cu patrunjel tocat deasupra si mamaliga calda. Pofta buna!
Banane cu branza de vaci
Orez taranesc
Varza acra cu orez
Ingrediente: 2 kg varza murata 400 g orez 200 g ceapa 200 ml ulei 80 g bulion 20 g sare 2 g piper Mod de preparare: Curata varza de foile de prisos, spal-o si toac-o fideluta. Separat, curata si taie ceapa solzisori si caleste-o intr-o cratita cu ulei incins. Apoi stinge cu bulion…
Salata de pui cu mango
Ciorba de bureti
Ingrediente: 4 l apa 1 l bors 500 g bureti zarzavat de ciorba sare condimente Mod de preparare: Buretii pot fi proaspeti sau pentru iarna. Intr-o oala cu apa pune la fiert un morcov, o ceapa, patrunjel si marar. Taie buretii in doua sau mai marunt, dupa dorinta, si pune-i in oala cu…
Ghiveci calugaresc
Ingrediente: 4 cartofi 3 cepe 1 ceasca mazare 2 morcovi 1 mar 1 castravete murat 2 cesti suc de rosii 1 ceasca ulei 1 capatana usturoi sare foi de dafin marar patrunjel Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate rondele se calesc in ulei, stingand cu 1 litru de apa. Adauga si restul…
Pateu cu alut din cartofi si umplutura
Ingrediente: 1/2 kg cartofi drojdie cat o nuca dizolvatat in 3 linguri de apa faina Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja apoi curata-i si da-i pe razatoarea mare. Adaugi sare, drojdia dizolvata si faina cat cuprinde ca sa fie un aluat bun de lucrat. Umplutura: 2 mere acre mijlocii ulei pasta de…
Sarmale cu pasat si gulii
Rata cu portocale si vermut
Fasole cu ciolan afumat
Mancare de fasole verde
Ingrediente: 1,250 kg fasole verde 40 ml ulei 100 g ceapa 500 g rosii (din bulion) 1/2 legatura verdeata Mod de preparare: Fasolea dezgheata sau din saramura se spala, se inabusa in ulei impreuna cu ceapa si putina apa. Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga rosiile curatate de coaja si seminte si…
Pasta de fasole
Pui la fiert fasolea impreuna cu 2-3 cartofi si 2 morcovi mari. Dupa ce a fiert fasolea o lasi sa se raceasca si apoi o treci prin masina de tocat. Pasta obtinuta se freaca cu un pahar de ulei, 2-3 linguri de mustar, 1 lingura condimente si sare dupa gust. Se serveste pusa…
Morcovi sote
Ingrediente: 1 kg morcovi 3 linguri ulei putina sare 2 lingurite zahar Mod de preparare: Se spala morcovii, se rad de coaja, se spala din nou si se dau pe razatoare. Se pun cu apa calda sa fiarba. Cand sunt aproape gata se adauga ulei, zahar, sare si se fierb descoperit, armestecand din…
Orez cu chiftele din legume
Ingrediente: 4-5 cartofi 3 morcovi 1 ceapa 1 ardei gras 1 cana orez 1 pahar de ulei 1 lingura condimente Mod de preparare: Cartofii, morcovii, ceapa, ardeiul (toate taiate in bucatl mari) se fierb in apa. Cand au fiert se iau de pe foc. Intr-o cratita se pune uleiul, cand s-a incins se…
Icre de fasole
Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g lamaie 200 ml ulei 3 g piper 100 g masline 10 g boia ardei 1 castravete murat sare Mod de preparare: Fasolea, spalata si pusa la inmuiat de cu seara, se fierbe schimbandu-se trei ape, pana cand bobul se sfarama intre degete. Se da prin sita…
Salata de varza rosie
Telina umpluta cu orez
Telina cu masline
Ingrediente: 1 kg telina 125 ml ulei 250 g ceapa 150 g masline 2 linguri pasta de rosii 1 lingura faina 1 lamaie sare si piper dupa gust 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Telina se spala, se curata, se taie in felii de aceeasi marime, apoi se pune in apa rece cu…
Mamaliga cu gem de prune
Faci o mamaliga mai moale. Intr-un vas se pune pe fund putin ulei, apoi intinzi un strat de gem de prune, peste acesta un strat de mamaliga, iar ulei, gem, mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie de gem. Pune vasul cateva minute la cuptor. Pofta buna!
Ciorba de soia cu zeama de varza
Cartofi cu orez
Ingrediente: 2-3 cartofi 2-3 pahare orez 2 cepe 1 praz (facultativ) 1 ceasca ulei sare piper patrunjel marar suc de rosii se mai pot pune si morcovi, ardei Mod de preparare: Cartofii se taie mai mari ca pentru prajit, orezul se spala, ceapa se toaca, prazul se taie rondele. Intr-o tava se pun…
Felii de sfecla rosie cu usturoi
Se fierb 3-4 sfecle rosii, se curata si se taie rondele. Se caleste o ceapa mai mare in mai mult ulei si se face un mujdei de usturoi tip maioneza (se freaca cu ulei si putina zeama de lamaie). Intr-o farfurie intinsa se alterneaza felii de sfecla pudrate cu sare, cepa calita si usturoi.…
Mancare de morcov
Icre de post
Salata din sfecla cu portocale si banane
Ingrediente: 1 sfecla taiata felii 1 banana taiata in rondele 1 portocala in felii subtiri 1 mar taiat in felii subtiri 3 linguri seminte decojite de floarea-soarelui 3 linguri miez de nuci taiate marunt 2 linguri ulei 2 linguri zeama de lamate 1 praf de piper mustar sare Mod de preparare: Se amesteca…
Orez cu bulion de rosii
Ingrediente: 200 g orez 3 linguri ulei 2 cesti zeama de zarzavat 2 linguri bulion 1 lingura ceapa tocata 1 lingura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei incins se inabusa ceapa si orezul. Cand acestea au prins o culoare aurie se adauga zeama de zarzavat fierbinte si…
Tocanita de cartofi
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 cepe 1 ardei 1 morcov 1 legatura patrunjel 3-4 linguri ulei 2 linguri suc de rosii sau 3-4 rosii sare apa piper (facultativ) Mod de preparare: Cartofii se taie cubulete, ceapa se toaca si se pun toate intr-o cratita cu ulei, pe foc. Se adauga morcovul rondele, ardeiul tocat,…
Ceapa umpluta cu ciuperci
Ciorba taraneasca de praz
Iahnie de cartofi
Fasole batuta cu mustar
Ingrediente: 600 g fasole boabe 400 g ceapa 250 ml ulei 1 lingurita mustar 50 g usturoi 1 lingurita sare 50 boia iute un pic de piper 2 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Fasolea boabe, aleasa, se spala in cateva ape. Se pune la inmuiat in apa rece pentru 4-6…
Piure de morcov
Ingrediente: 500 g morcov 1 lingurita zahar 3-4 linguri orez ulei sau margarina sare Mod de preparare: Se rad morcovii, se spala, se taie bucati si se pun la fiert cu apa in care s-au adaugat sare, zahar, orez. Cand au fiert se da totul prin sita si se amesteca cu uleiul sau…
Rulada cu nuca de cocos
Salata de hamsii
Spaghete cu sunca
Bomboane din biscuiti
Salata de telina cu piept de pui
Mancare de castraveti
Pasta picanta din branza de oaie cu chimen
Ingrediente: 300 g branza de oaie 100 g unt 5-10 g boia 1-2 g chimen pisat 50 g ceapa rasa pe razatoare sare dupa gust Mod de preparare: Se amesteca bine toate componentele. Din aceasta compozitie se pot obtine doua sau trei culori de paste, daca nu se pune boiaua de la inceput.…
Musaca de paste fainoase cu ciuperci
Saleuri cu chimen
Ingrediente: 1 pachet margarina (200 g) 1 lingurita sare fina 2 linguri chimen oparit 150 g faina Mod de preparare: Se amesteca ingredientele, se obtine un aluat omogen. Coca se intinde pe planseta si se taie cu rotita benzi cu lungimea si grosimea dorita, care se asaza in tava. Se ung cu ou…
Supa crema de orez
Ingrediente: 250 g orez 100 ml ulei 2-3 linguri faina 1/2 lamaie marar patrunjel sare Mod de preparare: Orezul ales si bine spalat se pune la fiert in apa cu sare pana fierbe bine cat sa poata fi trecut prin sita. Intr-o alta oala se pune ulei sa se incinga, se adauga faina,…
Crochete de cartofi fierti cu chimen
Biscuiti cu branza de vaci si suc de fructe
Ingrediente: 2 biscuiti simpli 50 g branza de vaci 100 ml sue proaspat de fructe 1 lingurita miere de albine Mod de preparare: Se inmoaie biscuitii in suc caldut de fructe. Se amesteca bine branza cu mierea si apoi se amesteca cu biscuitii. Pofta buna!
Tocanita
Ingrediente: 5-6 cartofi mari 2-3 rosii sau 1/2 cana de suc concentrat de rosii 1 ardei (sau pasta de ardei – 2 linguri) 1 lingura de condimente 250-300 ml ulei de masline 1 ceapa mare verdeata 1 telina 1 vanata Mod de preparare: Se incinge uleiul, apoi se pune ceapa taiata marunt si…
Strudel picant umplut cu cartofi
Ingrediente: 200 g faina 4 oua 30 g ulei 400 g cartofi sare patrunjel tocat 4 linguri smantana 150 g ciuperci din conserve 100 g telemea de vaci rasa 3-4 catei usturoi piper condimente Mod de preparare: Faina, 2 oua, sare, ulei si 100 ml apa calduta se framanta, rezultand un aluat care…
Paine cu chimen
Oua in cuib de ciuperci
Chiftele cu miez de nuca
Ingrediente: 1/2 franzela 1/2 kg cartofi fierti in coaja 4 oua intregi 5 linguri nuca macinata piper sare usturoi 100 ml lapte condimente Mod de preparare: Din franzela inmuiata in lapte, cartofii faramitati, ouale batute, piperul macinat, usturoiul presat, nuca si condimentele amestecate se fac chiftele. Se dau intai prin faina. Se .…
Supa de chimen
Orez pasat cu branza de vaci si mere
Paste fainoase cu mere
Snitel de curcan
Friptură picantă
In 50 ml coniac se pun 10 boabe de piper, 8 cuisoare, 1 lingurita scortisoara si 2-3 lingurite condimente. Amestecul se pune peste o bucata de pulpa de porc (de 800-1000 g), lasand-o la macerat o ora. Intr-o tava se pun 2 cepe taiate rondele, 350 g rosii taiate felii, 250 g cartofi taiati,…
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
Jamie la cantina scolii VIII De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii VIII
Fursecuri cu nuca
Ingrediente: 3 oua 3 cescute (nu prea mari, de cafea) cu zahar 4 cescute faina (aceeasi masura ca la zahar) 3 cescute ulei de masline mirodenii dupa gust – coaja de lamaie rasa etc nuca pisata marunt (cu o sticla) Mod de preparare: Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga uleiul si se…
Ciupercute din oua umplute
Negresa de post
Ingrediente: 5 cani cu faina 2 cani cu apa minerala 1 cana ulei 1-1/2 cana zahar pudra 1-1/2 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet 2 linguri cacao 2 pliculete cu zahar vanilat 1 lingura esenta de rom 1 lingura coaja de portocale sau lamaie rasa Mod de preparare:…
Cornulete sarate cu branza
Sarmale cu nuca macinata
Ingrediente: 100 g orez 2 cepe albe miez macinat de la 10 nuci 1 lingurita sare piper boia dulce condimente 1 lingura faina 1 lingurita zahar 1 varza verde careia i oparim frunzele cu putina sare, apa si otet. Sau le punem cu 3-4 zile inainte de a gati in borcan cu apa si…
Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete
Sursa:www.restaurantedelux.ro