RSS

Retete gustoase pentru Paşte #19

08 Mai

Retete pentru Paste:

Ravioli cu caşcaval

7 April 2013
Ravioli_cu_cascaval

Ravioli cu caşcaval din: faina, oua, ulei de masline, sare, albus, ceapa, unt, menta, cascaval, galbenus, gris, coaja de portocala, sare, piper, albus, ulei de masline, rosii decojite si busuioc. Ingrediente: aluat: 400 g faina 4 oua 1 lingura ulei de masline 1 lingurita sare 1 albus umplutura: 1 ceapa 1 lingura unt 1 legatura…

Read more »

Cartofi cu usturoi verde si naut

7 April 2013
Cartofi_cu_usturoi_verde_si_naut

Cartofi cu usturoi verde si naut din: cartofi, ulei, naut, usturoi verde, marar verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 200 g naut 3 legaturi usturoi verde 1 legatura marar verde sare piper boia dulce/iute   Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă sărată, mai multe ore, scurgeţi-l…

Read more »

Penne arabiatta cu ardei iute

7 April 2013
Penne_arabiatta_cu_ardei_iute

Penne arabiatta cu ardei iute din: paste, sare, rosii decojite, ardei iute, ceapa, usturoi, sunca, ulei, piper si zahar. Ingrediente: 400 g paste tubulare sare 400 g rosii decojite (conserva) 2 ardei iuti rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 175 g sunca 2 linguri ulei piper 1 praf zahar   Mod de preparare: Pastele…

Read more »

Drob de miel cu patrunjel si ceapa verde

7 April 2013
Drob_de_miel_2

Drob de miel cu patrunjel si ceapa verde din: sare, piper, carne tocata, marar, ceapa verde, patrunjel, organe de miel, usturoi si ou. Ingrediente: 5 gr sare 5 gr piper 500 gr carne tocata 2 legatura marar 2 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 buc. organe miel 1 legatura usturoi verde 6 oua +…

Read more »

Retete gustoase: Baclava

6 April 2013
Baclava.png

O reteta delicioasa de baclava cu: faina, ou, unt, apa, nuci, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente foaie: 1 kg făină 1 ou 1 linguriţă de unt apă cât cere făina Ingrediente umplutură: 250 g unt topit 1/2 kg nuci pisate 250 g zahăr Ingrediente sirop: 1 kg zahăr 500 ml apă esenţă de vanilie  …

Read more »

Placinta cu cas de oaie

6 April 2013
Placinat_cu_branza.png

O reteta delicioasa de placinta cu: faina, ulei, otet, sare, apa, unt, zahar, cas de oaie, zahar pudra. Ingrediente foaie: 500 g făină 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă sare 1 pahar apă caldă 200 g unt 1/2 pahar zahăr   Pentru umplutură: 500 g caş de oaie 3ouă zahăr pudră pentru servit…

Read more »

Stavrid marinat

6 April 2013
Stavrid_marinat.png

O reteta delicioasa de stavrid marinat cu:piper boabe, boabe de mustar, foi de dafin, sare, otet. Ingrediente: 1 kg stavrid piper boabe boabe de muştar câte două foi de dafin sare de murături 1l oţet Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi înlături capetele. Aşezi peştele în borcane, cu piper şi boabe de muştar.…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu branza si compot de cirese

6 April 2013
Prajitura_cu_branza_si_compot_de_cirese_11

Prajitura cu branza si compot de cirese din: crema de branza, zahar pudra, oua, smantana, baton vanilie, biscuiti digestivi, unt, zahar pudra, cirese, coniac. Ingrediente pentru umplutura: 500g crema de branza 200g zahar pudra 4 oua 300g smantana 1 bat vanilie Ingrediente pentru aluat: 200g biscuiti digestivi 100g unt 50g zahar pudra Ingrediente pentru compot…

Read more »

Chec cu fructe şi sos

6 April 2013
Chec_cu_fructe_si_sos

Chec cu fructe şi sos din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, unt, smantana, zahar vanilinat, zmeura, smochine, miez de nuca, alune, sare si sos de vanilie. Ingrediente: 220 g faina un pliculet praf d ecopt doua linguri cu cacao 100 g zahar tos 3 oua 100 g unt 200 ml smantana doua…

Read more »

Piept de pui cu ţelină

6 April 2013
Piept_de_pui_cu_telina

Piept de pui cu ţelină din: piept de pui, telina, arpacas, zahar pudra, sos de soia, ulei de masline, usturoi, ceapa, scortisoara, ulei de floarea soarelui si busuioc. Ingrediente: 4 piepti de pui mai mici o telina mai mare 150 g arpacas doua linguri cu zahar pudra 80 ml sos de soia 80 ml ulei…

Read more »

Spaghete carbonara în sos de smântână

6 April 2013
Spaghete_carbonara_în_sos_de_smântâna

Spaghete carbonara în sos de smântână din: spaghete, bacon, sare, ulei, parmezan, smantana, oua si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g bacon impanat sare 2 linguri ulei 140 g parmezan proaspat ras 150 g smantana 2 oua piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb al dente în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor…

Read more »

Foi cu cremă

6 April 2013
Foi_cu_crema.png

O reteta delicioasa de foi:oua, zahar, faina, lapte, unt, esente, frisca, ciocolata. Ingrediente: ouă 6 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente cremă: 4 gălbenuşuri 200 ml lapte 125 g zahăr 200 g unt esenţe, după gust Ingrediente decor: frişcă ciocolată Mod de preparare: Pentru foi, amesteci ouăle cu zahărul şi la urmă pui făina. Torni…

Read more »

Paste cu peste si praz

6 April 2013
Paste_cu_peste_si_praz

Paste cu peste si praz din: spaghete, peste, praz, ceapa, vin alb, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, rosii si ardei iute. Ingrediente: 500 g spaghete un kilogram de peste doua fire praz o ceapa 100 ml vin alb sec o lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei de masline sare piper patrunjel rosii ardei…

Read more »

Nuga cu esenţă de trandafir

6 April 2013
Nuga_cu_esenta_de_trandafir

Nuga cu esenţă de trandafir din: fructe uscate, albusuri, miere, unt, zahar, esenta de trandafiri si sare. Ingrediente: 300 g fructe uscate 4 albusuri 350 g miere 120 g unt moale un kg zahar o fiola esenta de trandafir un praf sare   Mod de preparare: La bain-marie, se bat albu­şurile spumă tare cu un…

Read more »

Paste gratinate umplute cu spanac

6 April 2013
Paste _gratinate_umplute_cu_spanac

Paste gratinate umplute cu spanac din: paste, sare, frunze de spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, ou, ricotta, ulei de masline, parmezan, piper, nucsoara, rosii decojite si oregano. Ingrediente: 500 g paste tip scoici mari sare 350 g frunze de spanac proaspete 1 ceapa 1 catel de usturoi 1-2 linguri ulei de masline 1 ou…

Read more »

Pastă de măcris cu ceapă şi usturoi

6 April 2013
Pasta_de_macris_cu_ceapa_si_usturoi

Pastă de măcris cu ceapă şi usturoi din: macris, frunze de leurda, ceapa verde, usturoi verde, ceapa rosie, unt, tarate de gras si faina de soia. Ingrediente: 500 g macris 100 g frunze de leurda 2 cepe verzi 2 fire de usturoi verde 2 cepe rosii 200 g unt 1 lingura tarate de grau sau…

Read more »

Macaroane cu sos de fasole

6 April 2013
Macaroane_cu_sos_de_fasole

Macaroane cu sos de fasole din: macaroane, fasole boabe, ceapa, ardei grasi, usturoi, ardei iute, rosii, morcov, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g fasole boabe doua cepe doi ardei grasi doi catei de usturoi un ardei iute 5 rosii un morcov o lingura pasta…

Read more »

Spaghete cu sos de roşii si ton

6 April 2013
Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_ton

Spaghete cu sos de roşii si ton din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, unt, rosii decojite, piper, zahar, ton in suc propriu, capere si busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 500 g rosii decojite (conserva) piper un praf zahar 400 g ton in suc propriu (conserva) 2…

Read more »

Nuga cu miere

6 April 2013
Nuga_cu_miere

Nuga cu miere din: miere, zahar pudra, apa, albus si alune de padure. Ingrediente: 175 g miere 300 g zahar pudra 2 linguri apa un albus 200 g alune de padure   Mod de preparare: Alunele se pun la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Se amestecă mierea, zahărul şi apa şi se pun pe foc…

Read more »

Reteta zilei: File de somon pe pat de orez brun si ciuperci

6 April 2013
File_de_somon_pe_pat_de_orez_brun_si_ciuperci_17

File de somon pe pat de orez brun si ciuperci din: fileuri de somon, vin alb, ciuperci, unt, usturoi, sare de mare, piper, orez brun si seminte prajite de floarea soarelui.   Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cana vin alb 12 ciuperci proaspete 2 linguri de unt 2 catei de usturoi 2 lingurite sare…

Read more »

Rulouri de vitel

6 April 2013
Rulouri_de_vitel.png

Ingrediente: 600 g pulpă de viţel 200 g orez fiert 1 ou 150 g slănină sare boia 1 pahar vin alb 1 lingură untură cimbru Mod de preparare: Tai carnea bucăţi cât mai subţiri şi drepte pe care să le poţi rula apoi. Le baţi cu ciocanul de carne, le presari cu boia şi sare.…

Read more »

Gnocchi cu sos de carne

6 April 2013
Gnocchi_cu_sos_de_carne

Gnocchi cu sos de carne din: carne de vita tocata, rosii, ardei iute, ardei gras, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei de floarea soarelui, vin alb, gnocchi, salvie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 rosii un ardei iute un ardei gras 5 catei de usturoi o ceapa o lingurita cu boia…

Read more »

Tiramisu cu visine

6 April 2013
Tiramisu_cu_visine

Tiramisu cu visine din: mascarpone, zahar, zahar vanilinat, visinata, visine, piscoturi, cacao si visine. Ingrediente: 500 g mascarpone 2 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilinat 1 lingura visinata 250 g visine 16 piscoturi 2 linguri cacao visine cu codite pentru ornat   Mod de preparare: Se bat cu mixerul mascarpone, zaharul, zahar vanilinat si visinata.…

Read more »

Macrou in sos roşu

6 April 2013
Macrou_in_sos_rosu

Macrou in sos roşu din: macrou, usturoi, ceapa, ardei grasi, ardei iute, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, lamaie, apa, sare, piper, malai si gris. Ingrediente: un kilogram macrou 3 catei de usturoi doua cepe doi ardei grasi un ardei iute 4 rosii o legatura patrunjel 100 ml ulei de floarea soarelui o lamaie un…

Read more »

Orez cu ananas

6 April 2013
Retete_1

Orez cu ananas din: orez, amestec de legume, sos de soia, pudra de curry, usturoi, ulei, ceapa vrde, chimen, sare si ananas. Ingrediente: 250 g orez 300 g amestec de legume congelate 1 lingurita de sos de soia 1 lingurita pudra de curry nu prea iute 2 catei de usturoi tocati 1 lingura de ulei…

Read more »

Tocana de oaie

6 April 2013
Tocana_de_oaie.png

O reteta delicioasa de tocana cu:carne de oaie, ardei gras, ulei, vin sec, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de oaie fără oase 2 ardei graşi 100 ml ulei 300 ml vin sec sare piper Mod de preparare: Cureţi carnea de toate pieliţele şi zgârciurile şi fierbi în câteva clocote carnea macră. O scurgi, arunci…

Read more »

Cremă de brânză cu alune

6 April 2013
Crema_de_brânza_cu_alune

Cremă de brânză cu alune din: branza de vaci, branza telemea, morcov, marar, gelatina, smantana, usturoi, ceapa, unt de alune, lapte de cocos, alune, zahar brun, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g branza telemea un morcov o legatura de marar 10 g gelatina 100 ml smantana doi…

Read more »

Granita de nectarine

6 April 2013
Granita_de_nectarine

Granita de nectarine din: lamaie, nectarine, zahar si vin spumos. Ingrediente: 1 lamaie 600 g nectarine 200 g zahar 150 ml vin spumos   Mod de preparare: Se spala lamaie cu apa fierbinte; se sterge si se rade coaja. Se stoarce sucul de lamaie. Se spala nectarinele, se taie jumatati, se golesc de samburi si…

Read more »

Supă de gulioare cu smantana si boia

6 April 2013
Supa_de_gulioare.png

O reteta delicioasa de supa cu: gulii, carne de porc, untura, faina, smantana, usturoi, sare, boia. Ingrediente: 3-4 gulii 1 kg carne de porc 2 linguri untură 1 lingură făină 100 ml smântână câţiva căţei de usturoi sare 1 linguriţă boia   Mod de preparare: Cureţi guliile de coajă şi le tai cuburi pe care…

Read more »

Gratar coreean (Bulgogi)

6 April 2013
Gratar_coreean_9

Gratar coreean din: carne de vita, pudra de nuca, sos, sos de soia, suc de pere, zahar, suc de ghimbir, miere, ceapa verde, usturoi, sare de dusan, ulei de susan, piper.   Ingrediente: 500 g carne de vită puţină pudră de nucă sos pentru carnea de vită 4 linguri cu sos de soia maturat 4…

Read more »

Supa de pastarnac cu conopida si ghimbir

6 April 2013
Supe_1

Supa de pastarnac cu conopida si ghimbir din: ulei de masline, conopida, usturoi, pastarnac, ghimbir, ceapa, seminte de fenicul, ardei iute, turmeric, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 conopida medie taiata in buchetele 1 lingurita seminte de coriandru 3 catei de usturoi feliati…

Read more »

Inghetata cu stafide

6 April 2013
Inghetata_cu_stafide

Inghetata cu stafide din: stafide, vin dulce, sare, galbenusuri, zahar, zahar vaniinat, zahar pudra, frisca si zahar ars. Ingrediente: 80 g stafide 70 ml vin dulce 400 ml lapte sare 4 galbenusuri 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 1 lingura zahar pudra 200 ml frisca batuta 2 lingurite zahar ars   Mod de preparare:…

Read more »

Drob de miel cu marar si ceapa verde

6 April 2013
Drob_de_miel

Drob de miel cu marar si ceapa verde din: oua, sare, piper, marar, organe de miel, ceapa verde si usturoi verde. Ingrediente: 8 oua 1 varf sare piper 1 legatura marar 1,5 kg organe miel 3 legaturi ceapa verde 3 legaturi usturoi verde   Mod de preparare: Se taie organele de miel si se lasa…

Garnitura de broccoli cu usturoi

6 April 2013
Garnitura_de_broccoli_cu_usturoi

Garnitura de broccoli cu usturoi din: broccoli, usturoi, ulei de masline si chilli. Ingrediente: 400g de broccoli, desfăcut bucheţele 3 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline 1 chilli roşu, cu seminţele scoase şi tăiat felii   Mod de preparare: Se aduce la fierbere o oală mare cu apă sărată. Se…

Read more »

Bezele cu sos de ciocolată

6 April 2013
Bezele_cu_sos_de_ciocolata

Bezele cu sos de ciocolată din: albusuri, zahar pudra, zahar tos, scortisoara, unt, lapte dulce, pere, vin alb, cuisoare, lamaie si ciocolata neagra. Ingrediente: 5 albusuri 350 g zahar pudra 250 g zahar tos jumatate de lingurita cu scortisoara 100 g unt 75 ml lapte dulce 4 pere 500 ml vin alb dulce doua cuisoare…

Read more »

Reteta zilei: Pui la cuptor cu salata de cruditati

6 April 2013
Pui_la_cuptor_cu_salata_de_cruditati_20

Pui la cuptor cu salata de cruditati din: pui, praf de chilli, praf de ceapa, boia de ardei, piper negru, praf de usturoi, salvie, sare, fulgi de ardei rosu, ulei de masline si salata de cruditati.   Ingrediente: 1 pui 4 lingurite praf de chili 3 lingurite praf de ceapa 3 lingurite boia de ardei…

Read more »

Salată de leurdă

6 April 2013
Salata_de_leurda

Salată de leurdă din: leurda, varza alba, telina, ulei, tarate de grau, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, leustean, legume uscate, zeama de varza acra. Ingrediente: 300 g leurda 300 g varza alba 3 linguri telina rasa 3 linguri ulei 3 linguri tarate de grau sau de secara 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel…

Read more »

Coaste de miel cu busuioc si rozmarin

6 April 2013
Miel

Coaste de miel cu busuioc si rozmarin din: busuioc, ceapa, vin rosu, rozmarin, sare, apa, piper, oregano, usturoi, gris, carcasa de miel, maruntaie de miel, oua, sunculita, patrunjel si condimente miel. Ingrediente:  1 lingurita busuioc 2 buc. ceapa 200 ml vin rosu 1 lingurita rozmarin 1 lingura sare 150 ml apa 1 varf piper 1…

Read more »

Biscuiţi domino

6 April 2013
Biscuiti_domino

Biscuiţi domino din: faina, zahar pudra, oua, unt, cacao, lapte, zahar vanilinat, praf de copt, sare, gem de struguri, ciocolata neagra si boia de ardei iute. Ingrediente: 200 g faina 125 g zahar pudra 3 oua 125 g unt 50 g cacao 50 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat un pliculet praf de copt…

Read more »

Inghetata de mure

6 April 2013
Inghetata_de_mure

Inghetata de mure din: mure, zahar, ou, crema de iaurt, zahar vanilinat. Ingrediente: 125 g mure 40 g zahar 1 ou 75 g crema de iaurt 1 plic zahar vanilinat   Mod de preparare: Se curăţă murele, se spală si se pasează împreună cu 1 lingură de zahăr. Se strecoară piureul printr-o sită fină. Cu…

Read more »

Ciorba de miel cu smantana si tahon

6 April 2013
Supe_6

Ciorba de miel cu smantana si tahon din: piper, morcovi, telina, galbenusuri, ardei iute, ceapa, otet de vin rosu, sare, smantana, carne de miel, orez si tarhon. Ingrediente: 5 gr piper negru 2 morcovi 1 telina 3 galbenusuri 2 buc. ardei iute 100 gr ceapa 20 ml otet de vin rosu 10 gr sare 200…

Read more »

Coronita de cozonac cu scortisoara

6 April 2013
Coronita_de_cozonac.png

O reteta delicioasa de cozonac cu:faina, lapte, miere, ou, unt, drojdie, sare, zahar, scortisoara. Ingrediente: 300g făină 120ml lapte cald 1 linguriţă miere sau zahăr 1 gălbenuş 30g unt 15g drojdie un praf de sare Ingrediente umplutura: 50gunt 3-4 linguri zahăr 2 linguriţe scorţişoară măcinată   Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi zahărul în laptele…

Read more »

Plăcintă cu nuci macadamia caramelizate

6 April 2013
Placinta_-cu_-nuci_-macadamia_-caramelizate.png

O reteta delicioasa de placinta cu:biscuiti, unt nesarat, nuci de macadamia, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, frisca.   Ingrediente blat: 160g biscuiţi digestivi de ovăz, fără cremă 40g unt nesărat, topit 150g nuci (de preferat, macadamia) 120g zahăr pudră Ingrediente umplutura: 500 g crema de  branza 1 linguriţă esenţă de…

Read more »

Colacel

6 April 2013
Colacel.png

O reteta delicioasa de colacel cu:unt nesarat, lapte, apa, zahar tos, sare, drojdie, faina, zahar brun, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente aluat: 2 linguri unt nesărat, topit 1 cană lapte, cald 1 /3 cană apă, caldă 1/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguriţe sare de masă 40g drojdie uscată 3-4 căni făină Ingrediente glazura: 1 cană zahăr…

Read more »

Crap cu costita afumata

6 April 2013
Crap_cu_costita_afumata.png

O reteta delicioasa de crap cu:ceapa, cartofi, slanina afumata, vin alb sec, piper. Ingrediente: 1 crap de 2 kg cepe 1 kg cartofi 200 g slănină afumată 1/2l vin alb sec piper Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi numai pe o parte. Cureţi ceapa şi car­tofii iar slăninuţa o tai mărunt, într-o tavă torni…

Read more »

Reteta zilei: Parfait de caise

5 April 2013
Parfait_de_caise_11

Parfait de caise din: caise, zahar pudra, esenta de vanilie, albusuri de ou, apa si smantana.   Ingrediente pentru aluatul de caise: 400g caise 150g zahar pudra 2 lingurite de esenta de vanilie Ingrediente pentru bezea: 2 albusuri de ou 225g zahar pudra 100ml de apa Ingrediente pentru frisca: 300ml smantana   Mod de preparare:…

Read more »

File de pui cu paste

5 April 2013
File_de_pui_cu_paste

File de pui cu paste din: paste, piept de pui, pesto de busuioc, masline, ardei iute, lapte de cocos, pudra de curry, cuisoare, ulei de masline, sare, piper, busuioc si scortisoara. Ingrediente: 300 g paste mici 3 piepti de pui 3 linguri cu pesto de busuioc 100 g masline feliate un ardei iute 200 ml…

Read more »

Nuga de cacao

5 April 2013
Nuga_de_cacao

Nuga de cacao din: ciocolata neagra, zahar, miere, migdale, cafea boabe, albus si apa. Ingrediente: 130 g ciocolata neagra cu 70% cacao 100 g zahar cristale 100 g miere 100 g migdale 30 g cafea boabe un albus 30 ml apa   Mod de preparare: In tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt, se pun…

Read more »

Supă de peşte cu fasole şi praz

5 April 2013
Supa_de_peste_cu_fasole_si_praz

Supă de peşte cu fasole şi praz din: apa, fileuri de peste, ciuperci, ceapa, usturoi, fasole verde, praz, mazare, morcov, lamaie, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper si coriandru. Ingrediente: doi litri de apa un kg fileuri de peste 100 g ciuperci o ceapa un catel de usturoi 200 g fasole verde un…

Read more »

Fursecuri cu mere

5 April 2013
Fursecuri_cu_mere

Fursecuri cu mere din: faina, margarina, lapte de soia, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, nucsoara, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 800 g faina 250 g margarina 70 ml lapte de soia pentru umplutura: 4 mere 60 g zahar sucul a doua lamai 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 100 g nuci macinate 100 g…

Read more »

Ravioli cu sos de legume

5 April 2013
Ravioli_cu_sos_de_legume

Ravioli cu sos de legume din: faina, oua, praz, parmezan, morcov, boabe de porumb, fasole verde, ardei gras, rosii, capere, ulei de floarea soarelui, mar, miez de nuca, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 400 g faina 4 oua un fir praz 100 g parmezan un morcov 100 g boabe de pormb 100 g fasole verde…

Read more »

Parfait cu fructe

5 April 2013
Parfait_cu_fructe

Parfait cu fructe din: lichior de portocale, flori de levantica, zahar, portocala, frisca, mure si zmeura. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale 2 linguri flori de levantica 50 g zahar 1 portocala 300 ml frisca garnitura: 250 g mure 250 g zmeura 50 g zahar   Mod de preparare: Se dă în fiert lichiorul de…

Read more »

Cannelloni cu branza si sos de rosii

5 April 2013
Cannelloni_cu_branza_si_sos_de_rosii

Cannelloni cu branza si sos de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, gorgonzola, ricotta, mozzarella, ou, unt, cannelloni si busuioc. Ingrediente: 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 3 linguri vin alb 50 g branza Gorgonzola 170 g branza Ricotta 125 g branza Mozzarella 1…

Read more »

Tartă cu praz şi kaiser

5 April 2013
Tarta_cu_praz_si_kaiser

Tartă cu praz şi kaiser din: apa, unt, oua, faina, zahar tos, drojdie, branza telemea, kaizer, ciuperci, praz, sare, piper, rozmarin si branza cu mucegai. Ingrediente: 230 ml apa 100 g unt doua oua 350 g faina o lingurita zahar tos 10 g drojdie 100 g branza telemea 200 g kaizer 100 g ciuperci un…

Read more »

Garnitura de praz cu mazare

5 April 2013
Garnitura_de_praz_cu_mazare

Garnitura de praz cu mazare din: praz, mazare, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 6 fire de praz, tăiate oblic în câte 5-6 bucăţi 250g de mazăre congelată 50g de unt rece sucul de la jumătate de lămâie   Mod de preparare: Se fierbe prazul 6 minute în apă sărată, până când se înmoaie, dar…

Read more »

Medalion de crap în sos tomat

5 April 2013
Medalion_de_crap_în_sos_tomat

Medalion de crap în sos tomat din: crap, rosii in bulion, ulei, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foaie de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de crap (circa 3 cm grosime) 800 g rosii in bulion 50 ml ulei 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 foaie de dafin 1 catel…

Read more »

Reteta zilei: Penne cu ciuperci in sos de vin

5 April 2013
Penne_cu_ciuperci_in_sos_de_vin_30

Penne cu ciuperci in sos de vin din: paste penne, ciuperci, ceapa, usturoi, pui, cimbru, fulgi de ardei, piper, sare, unt, ulei de masline, vin alb, smantana, parmezan si patrunjel.   Ingrediente: 1 ceasca paste penne 300g ciuperci ½ ceasca de ceapa tocata 1 catel usturoi 1 piept de pui dezosat ½ lingurita cimbru uscat…

Read more »

Foitaj cu branza

5 April 2013
Foitaj_cu_branza

Foitaj cu branza din: aluat de foitaj, mustar dulce, rosii, branza de burduf si ceapa. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 linguri mustar dulce 20 rosii mici 200 g branza de burduf cateva fire ceapa   Mod de preparare: Aluatul de foitaj se pune întâi la decongelat, timp de 2 ore. Apoi se aşază…

Read more »

Taitei cu legume prajite (Japchae)

5 April 2013
Taitei_cu_legume_prajite_9

Taitei cu legume prajite din: castravete verde, ceapa, radacina de clopotel, morcov, carne de vita, sos de soia, zahar tos, ceapa verde, usturoi, sare de susan, ulei de susan, ciuperci, sare, ou, taitei. Ingrediente: un castravete verde 50 g ceapă 30 g rădăcină de clopoţel un sfert de morcov 100 g carne de vită sosul…

Read more »

Kebab de pui in paine

5 April 2013
Kebab_de_pui_in_paine

Kebab de pui in paine din: carne de pui, mazare, dovlecei, ceapa, cartofi, morcovi, ulei de masline, faina, rozmarin, rosii, pasta de tomate, aluat de paine, oua, menta, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de pui dezosata 240 g mazare 100 g dovlecei 100 g ceapa 200 g cartofi 200 g morcovi 160 ml…

Read more »

Tartar de ton

5 April 2013
Tartar_de_ton

Tartar de ton din: ton, lamaie verde, ulei de susan, ulei de masline, sos de soia, ghimber, coriandru verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 300 g ton 3 buc limete (lamaie verde) o lingura ulei de susan 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de soia o lingura ghimber o legatura coriandru verde…

Read more »

Macrou inabusit

5 April 2013
Macrou_inabusit

Macrou inabusit din: macrou, ceapa, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g macrou 1 ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 lamaie 30 ml ulei de masline 200 ml vin alb sec 1 lingurita rasa pudra de usturoi sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Creveti cu ficat de gasca si coaja de portocale

5 April 2013
Creveti_cu_ficat_de_gasca_si_coaja_de_portocale

Creveti cu ficat de gasca si coaja de portocale din: creveti, ficat de gasca, usturoi si rosii. Ingrediente: creveti ficat de gasca coaja de portocala si lamaie usturoi copt rosii   Mod de preparare: Crevetii se soteaza cu ulei de masline, iar ficatul de gasca se pregateste cu unt, astfel incat preparatul final sa ramana…

Read more »

Tort de visine cu piscoturi

5 April 2013
Tort_de_visine_cu_piscoturi

Tort de visine cu piscoturi din: piscoturi, gelatina, unt, zahar, smantana, visine, frisca, zahar vanilat si fistic. Ingrediente: blat si crema: 250 g piscoturi 10 g gelatina 160 g unt 160 g zahar 600 g smantana 700 g visine 400 ml frisca in plus: 200 ml frisca 1 plic zahar vanilat jumatati de visine 75…

Read more »

Muschi de vita cu sos de fructe si broccoli

5 April 2013
Muschi_de_vita_cu_sos_de_fructe_si_broccoli

Muschi de vita cu sos de fructe si broccoli din: muschi de vita, crutoane de paine, legume mexicane, broccoli, piure de cartofi si sos de fructe. Ingrediente: muschi de vita – 150g crutoane de paine – 100g legume mexicane – 150g, broccoli – 100g piure de cartofi – 200g sos rosu de fructe (irlandez) –…

Read more »

Muschiulet de porc cu costita si cartofi

5 April 2013
Muschiulet_de_porc_cu_costita_si_cartofi

Muschiulet de porc cu costita si cartofi din: muschiulet de porc, costita, cartofi fierti, castraveti murati, gogosari murati, porumb si fasole rosie. Ingrediente: 150g muschiulet de porc 20g costita 150g cartofi fierti 20g castraveti murati 20g gogosari murati 10g porumb 10g fasole rosie   Mod de preparare: Se imbraca muschiuletul cu costita, dupa care se…

Rulada de primavara

5 April 2013
Rulada_de_primavara

Rulada de primavara din: carne tocata, stevie, loboda, leurda, leustean, morcov, ceapa verde, carnati, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne tocata (amestec vita, porc) 1 legatura stevie 2 legaturi loboda 2 legaturi leurda 1 legatura leustean 1 morcov 2 legaturi ceapa verde 150 g carnati crud-uscati 2 oua sare piper   Mod de…

Read more »

Tocanita de ardei

5 April 2013
Tocanita_de_ardei

Tocanita de ardei din: ceapa, boia, ardei grasi, rosii in bulion, telina, usturoi, bulion, pasta de ardei dulce, ulei, ciuperci si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurita boia, dulce sau iute 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 4 rosii in bulion o tija telina 2 catei de usturoi 2 linguri bulion un tub…

Read more »

Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola

5 April 2013
Cotlete_de_porc_cu_otet_balsamic_si_rucola

Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola din: portocale, otet balsamic, miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de porc, rucola si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri de otet balsamic 2 lingurite de miere lichida 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita de mustar, Dijon 2 linguri ulei de masline 4 cotlete…

Read more »

Reteta zilei: Curcan la gratar

5 April 2013
Curcan_la_gratar_13

Curcan la gratar din: curcan, unt, praf de usturoi, piper si sare.   Ingrediente: 1 curcan 4 linguri unt topit 1 lingura praf de usturoi 1 lingura piper 2 lingurite de sare   Mod de preparare: Pregatiti gratarul. Intre timp pregatiti curcanul. Topiti untul, ungeti curcanul, adaugati praful de usturoi, sarea și piperul. Puneti curcanul…

Read more »

Ciorba de verdeturi cu carne de pui

5 April 2013
Supe_3

Ciorba de verdeturi cu carne de pui din: carne de pui, loboda, untisor, stevie, orez, ceapa, morcov, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne (pui, curcan) 4 legaturi de loboda 4 legaturi untisor 2 legaturi stevie 100 g orez 1 ceapa mare 1 morcov 500 ml bors 1 legatura leustean sare piper  …

Read more »

Macrou umplut cu verdeturi

5 April 2013
Macrou_umplut_cu_verdeturi

Macrou umplut cu verdeturi din: macrou, stevie, spanac, ceapa verde, usturoi verde, cuscus, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa 200 g bucata) 1 legatura stevie 200 g spanac proaspat 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 200 g cuscus 30 ml ulei 100 ml vin alb sec sare piper…

Read more »

Crema de spanac cu nucsoara si smantana

5 April 2013
Crema_de_spanac_cu_nucsoara_si_smantana

Crema de spanac cu nucsoara si smantana din: unt, ceapa, faina, lapte integral, frunze de spanac, smantana si nucsoara. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa mica, tocata marunt 2 linguri de faina 200 ml de lapte integral 400 g frunze de spanac 100 ml de smantana nefermentata (pentru frisca) nucsoara, proaspat rasa   Mod de…

Read more »

Purcel la tava in sos tomat

5 April 2013
Purcel_la_tava_in_sos_tomat

Purcel la tava in sos tomat din: pulpa de porc, ulei, rosii in bulion, ceapa, morcov, foi de dafin, usturoi, vin alb, rozmarin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 50 ml ulei 800 g rosii in bulion 1 ceapa 1 morcov mic 2 foi de dafin 2 catei de usturoi 200…

Read more »

Paella cu legume asortate

5 April 2013
Paella_cu_legume_asortate

Paella cu legume asortate din: ceapa, usturoi, dovlecei, broccoli, sare, piper, ardei gras, mazare, porumb, patrunjel, ulei, unt, boia, chimen, supa si orez. Ingrediente: 8 cepe 3 catei de usturoi 2 dovlecei 500 g broccoli sare piper 2 ardei grasi 100 g mazare tucara 1 conserva porumb (425 ml) 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei…

Read more »

Crema de pui cu legume

5 April 2013
Supe_1

Crema de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, conopida, ardei gras, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 conopida mica 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 100 g unt 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…

Read more »

Miel la cuptor cu vin

5 April 2013
Miel_2

Miel la cuptor cu vin din: piper negru, bulion, vin rosu, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru, usturoi si carne de miel. Ingrediente: 1 lingurita piper negru 4 lingura bulion 100 ml vin rosu 1 lingurita sare 50 ml ulei de floarea soarelui 1 lingurita cimbru 5-6 catei usturoi 2 kg carne de miel  …

Read more »

Mancare de stevie cu marar

5 April 2013
Mancare_de_stevie_cu_marar

Mancare de stevie cu marar din: stevie, marar, ceapa, morcov, pasta de tomate, orez, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 legaturi stevie 3 legaturi marar 2 cepe 1 morcov 2 lingurite pasta de tomate 50 g orez 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ştevia, spălaţi-o şi pu- neţi-o în apă ce…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu mere

4 April 2013
Tarta_cu_mere_7

Tarta cu mere din: mere, zahar pudra, aluat, unt nesarat, oua, galbenus de oua, migdale, faina si coniac. Ingrediente: 600g mere 3 linguri de zahar pudra Aluat tarta Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125 Migdale maruntite 25g faina 4 linguri coniac   Mod de preparare:…

Read more »

Peste cu telină si sos

4 April 2013
Peste_cu_telina_si_sos

Peste cu telină si sos din: peste, telina, broccoli, boia dulce, rosii in suc, seminte de susan, usturoi, fenicul, ardei iute, ceapa, lamaie, sare, piper, ulei, cimbru, nuci si migdale. Ingrediente: 800 g peste o telina mare 400 g broccoli 15 g boia dulce o conserva de rosii in suc 30 g seminte de susan…

Read more »

Supa de cartofi cu conopida

4 April 2013
Supe

Supa de cartofi cu conopida din: conopida, cartofi, ulei, ceapa, morcovi, orez, rosii in bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 conopida potrivita 100 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 2 linguri orez 2 linguri rosii in bulion 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert cartofii curăţaţi…

Read more »

Briose cu carne

4 April 2013
Briose_cu_carne

Briose cu carne din: telina, ceapa, unt cu verdeata, chifla, cartofi, carne tocata mixta, oua, sare, boia si susan. Ingrediente: 300 g telina 1 ceapa 40 g unt cu verdeata 1 chifla 2 cartofi 500 g carne tocata mixta 2 oua sare boia 2 linguri susan   Mod de preparare: Se curăţă ţelina; se taie…

Read more »

Tiramisu la pahar

4 April 2013
Tiramisu_la_pahar.png

O reteta delicioasa de tiramisu cu:frisca, mascarpone, branza de vaci, zahar, vanilie, scortisoara, fursecuri, espresso, crema de whiskey, fructe de padure, cacao. Ingrediente: 250 g frişcă 300 g mascarpone 300 g brânză de vaci 120 g zahăr vanilie scorţişoară 350 g fursecuri 150 ml espresso 50 ml Bailey’s 800 g fructe de pădure cacao pentru…

Read more »

Prajitura cu caise si ghimbir

4 April 2013
Prajitura_cu_caise_si_ghimbir

Prajitura cu caise si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, ghimbir, suc de caise, cacao, caise si lapte. Ingrediente: 250 g unt 180 g zahar 5 oua 400 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita ghimbir tocat 60 ml suc de caise 3 linguri cacao 1 kg caise 2 linguri…

Read more »

Peste cu sos picant cu alune de padure

4 April 2013
Retete_1

Peste cu sos picant cu alune de padure din: file de merluciu, seminte de mustar, alune de padure, vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze de salvie, menta si patrunjel. Ingrediente: 400 g file de merluciu, cod sau salau 20 g semintne de mustar 8 masline verzi 50 g alune de padure 150 ml…

Read more »

Paste cu sos de ciuperci

4 April 2013
Paste_cu_sos_de_ciuperci

Paste cu sos de ciuperci din: paste cu spanac, usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, vin, rosii in suc, ciuperci, ardei gras, ardei capia, morcov, ulei, miez de nuca, sare, piper, marar, parmezan si branza de capra. Ingrediente: 400 g paste cu spanac usturoi doua cepe albe o ceapa rosie 100 ml vin rosii in suc…

Read more »

Paine in sah

4 April 2013
Paine_in_sah

Paine in sah din: paine integrala, paine alba, unt cu verdeturi si unt cu chilli. Ingrediente: 4 felii de paine integrala 4 felii de paine alba 50 g unt cu verdeturi 50 g unt cu chilli   Mod de preparare: 3 felii de pâine integrală se ung cu unt cu verdeţuri, iar 3 felii de…

Read more »

Varza cu morcovi si bacon

4 April 2013
Varza_cu_morcovi_si_bacon

Varza cu morcovi si bacon din: varza, morcovi, bacon afumat, ceapa, unt, concentrat, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: o varza un kg morcovi 150 g bacon afumat o ceapa 60 g unt un cub concentrat o lingura boia dulce cateva fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu un litru…

Read more »

Cosulete cu crema de rodie

4 April 2013
Cosulete_cu_crema_de_rodie

Cosulete cu crema de rodie din: unt, faina, cacao, zahar tos, zaha vanilinat, sare, rodie, lapte, ou, galbenusuri, zahar pudra, amidon, sirop de rodie, sos de ciocolata, menta si fistic. Ingrediente: 125 g unt 225 g faina 25 g cacao 125 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat sare o rodie 250 ml lapte…

Read more »

Tartă verde

4 April 2013
Tarta_verde

Tartă verde din: faina, unt cu verdeata, fasole verde, dovlecel, ardei gras verde, lamaie, patrunjel, cimbru, branza feta, oua, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g faina 60 g unt cu verdeata fasole verde 1 dovlecel 1 ardei gras verde 1 lamaie 1/2 legatura patrunjel 1 fir cimbru 150 g branza feta 3 oua piper nucsoara…

Read more »

Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, paprika si parmezan

4 April 2013
Paine_prajita_cu_usturoi_paprika_si_parmezan_24

Paine prajita cu usturoi, paprika si parmezan din: bagheta, unt, praf de usturoi, paprika, patrunjel uscat si parmezan.   Ingrediente: 1 bagheta 1/2 ceasca de unt 1 lingura praf de usturoi 2 lingurite Paprika 1 lingura patrunjel uscat 2 linguri de parmezan ras   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C. Taiati painea felii. Puneti…

Read more »

Retete de post: Supa de fasole verde

4 April 2013
Supa_de_fasole_verde

Supa de fasole verde din: ceapa, morcovi, telina, fasole pastai, paste fainoase, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: o ceapa 2 morcovi 100 g telina 500 g fasole pastai 4 linguri paste fainoase o lingura ulei cateva fire patrunjel sare   Mod de preparare: Toate legumele se spală bine în apă rece, se curăţă de coajă…

Read more »

Dovlecei umpluti cu ciuperci si sunca

4 April 2013
Dovlecei_umpluti_cu_ciuperci_si_sunca

Dovlecei umpluti cu ciuperci si sunca din: dovlecei, ceapa, ciuperci, sunca, pesmet, ou, ulei si lapte. Ingrediente: 4 dovlecei o ceapa medie 6 ciuperci albe 150 g sunca 2 linguri pesmet un ou o lingura ulei 2 linguri lapte   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se taie în două pe lung şi li se…

Read more »

Friptura cu mustar

4 April 2013
Friptura_cu_mustar

Friptura cu mustar din: muschi de vita, unt, mustar, concentrat de vita, usturoi, ceapa, ardei gras, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschid e vita 2 linguri unt 2 linguri mustar 2 cuburi concentrat vita 2 catei usturoi o ceapa un ardei gras rosu un ardei gras galben o lingurita cimbru uscat sare piper…

Read more »

Tartă cu mazăre

4 April 2013
Tarta_cu_mazare

Tartă cu mazăre din: faina neagra, unt, apa, sare, mazare, bacon, ceapa, lapte, oua, lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina neagra 100 g unt 50 ml apa un praf sare pentru umplutura: 100 g mazare conservata 100 g bacon o ceapa 2 oua 500 ml lapte 100 g cascaval ras…

Read more »

Orez cu fructe de padure

4 April 2013
Orez_cu_fructe_de_padure

Orez cu fructe de padure din: lapte, orez, sare, fructe de padure, zahar vanilinat, lamaie verde, iaurt cu vanilie, zahar si frunze de menta. Ingrediente: 450 ml lapte 150 g orez sare 300 g fructe de padure asortate 1 plic zahar vanilinat 1/2 lamaie verde 150 g iaurt cu vanilie 2 linguri zahar frunze de…

Read more »

Bors cu taitei si aripi de rata

4 April 2013
Bors_cu_taitei_si_aripi_de_rata

Bors cu taitei si aripi de rata din: aripi de rata, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, ardei gras, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g aripi de rata 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacaina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Salată de morcovi cu caise

4 April 2013
Salata_de_morcovi_cu_caise

Salată de morcovi cu caise din: morcovi, ulei, sare cu usturoi, caise uscate, papadie, ceapa verde, nuci, iaurt, suc de lamaie, coaja de lamaie si piper. Ingrediente: 750 g morcovi 3 linguri ulei sare cu usturoi 50 g caise uscate 50 g papadie 2-3 cepe verzi 150 g nuci 200 g iaurt sucul si coaja…

Read more »

Prajitura cu amoniac si morcovi

4 April 2013
Desert_4

Prajitura cu amoniac si morcovi din: faina, morcov, zahar, margarina, gem de caise, amoniac si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g morcov dat pe razatoarea mica 300 g zahar 150 g margarina 300 g gem de caise 2 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie un varf de cutit sare   Mod de preparare:…

Aripi de pui cu legume

4 April 2013
Aripi_de_pui_cu_legume

Aripi de pui cu legume din: aripi de pui, cartofi, sos de soia, sos hoisin, otet de orez, usturoi, miere, cuisoare, scortisoara, anason, boia dulce, sare, piper, ulei, cimbru, sos de ardei iute, morcovi si telina. Ingrediente: 600 g aripi de pui 700 g cartofi mici 30 ml sos de soia 30 ml sos hoisin…

Read more »

Macrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie

4 April 2013
Macrou_la_cuptor_cu_rosii_cherry_si_lamaie

Macrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie din: macrou, rosii cherry, lamai, usturoi, morcov, ceapa rosie, boia dulce, ghimbir, sos de soia, ulei de masline, ardei iute, vin alb, sare, piper, cartofi, telina, fenicul si cimbru. Ingrediente: 4 bucati de macrou 500 g rosii cherry doua lamai 6 catei de usturoi un morcov o…

Read more »

Clătite cu brânză si mărar

4 April 2013
Clatite_cu_brânza_si_marar

Clătite cu brânză si mărar din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, oua, lapte, branza de vaci, marar, ceapa verde, castraveti verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, sare, piper si nuci. Ingrediente: 50 g unt 375 g faina 4 g bicarbonat de sodiu doua oua 250 ml lapte 400 g branza de vaci marar o legatura…

Read more »

Prăjitură cu vanilie şi ciocolată

4 April 2013
Prajitura_cu_vanilie_si_ciocolata

Prăjitură cu vanilie şi ciocolată din: zahar, oua, unt, faina, praf de copt, zahar vanilinat, sare, budinca de vanilie, lapte, frisca, ciocolata neagra, dulceata de afine si fursecuri cu cocos. Ingrediente: 400 g zahar 4 oua 200 g unt 240 g faina praf de copt doua pliculete zahar vanilinat sare un plic budinca de vanilie…

Read more »

Reteta zilei: Orez basmati cu branza panner si garam masala

4 April 2013
Orez_basmati_cu_branza_panner_si_garam_masala_8

Orez basmati cu branza panner si garam masala din: orez basmati, branza panner, garam masala, ceapa, ghimbir, pasta de usturoi, rosii, ardei iute, frunze de menta, iaurt, pudra de ardei iute, biryani masala, pudra de turmeric, mazare, ardei, unt ghee, sare, frunze de coriandru.   Ingrediente: 2 cesti de orez basmati 250 de grame branza…

Read more »

Cartofi dulci cu smantana si parmezan

4 April 2013
Cartofi_dulci_cu_smantana_si_parmezan

Cartofi dulci cu smantana si parmezan din: cartofi dulci, pastarnac, smantana, salvie maruntita, mustar cu boabe, unt, paine cu cereale, parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 800g de cartofi dulci, curăţaţi  şi tăiaţi cubuleţe 800g de păstârnac, curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe 200ml de smântână 2 linguri de salvie mărunţită 4 linguriţe de muştar…

Read more »

Friptură de porc cu sos picant

4 April 2013
Friptura_de_porc_cu_sos_picant

Friptură de porc cu sos picant din: cotlete de porc, boia dulce, boia iute, oregano, cimbru, suc de rosii, usturoi, sos de soia, miere, otet balsamic, broccoli, sare, piper, ulei si mazare. Ingrediente: 800 g cotlete de porc 5 g boia dulce 5 g boia iute 5 g zahar tos 10 g oregano 10 g…

Read more »

Panna cotta cu sos de caise

4 April 2013
Panna_cotta_cu_sos_de_caise

Panna cotta cu sos de caise din: gelatina, baton de vanilie, frisca, zahar, coaja de lamaie, caise, suc de lamaie, caisata si coniac. Ingrediente: 10 g gelatina 1 baton de vanilie 750 ml frisca 125 g zahar 1 bucata coaja de lamaie 250 g caise 1 lingura suc de lamaie 2 linguri caisata 1 lingura…

Read more »

Lasagna cu praz si orez

4 April 2013
Retete_1

Lasagna cu praz si orez din: ulei, faina, orez, lapte de soia, nucsoara, praz, foi de lasagna, cascaval vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 lingura faina 200 g orez 250 ml lapte de soia 1/2 lingurita nucsoara rasa 12 fire de praz (numai partea alba) foi de lasagna 200 g cascaval vegetal…

Read more »

Crema cu lichior de oua

4 April 2013
Crema_cu_lichior_de_oua

Crema cu lichior de oua din: zmeura, zahar pudra, branza de vaci, lichior de oua, frisca si zahar. Ingrediente: 500 g zmeura 50 g zahar pudra 200 g branza de vaci 200 ml lichior de oua 200 ml frisca 1 lingura zahar   Mod de preparare: Se curăţă zmeura, câteva fructe se pun deoparte pentru…

Read more »

Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin

4 April 2013
Miel_1

Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin din: rozmarin, cimbru, usturoi, sunca afumata, carne de miel, sare grunjoasa si piper macinat. Ingrediente: 1 lingura rozmarin 1 lingurita cimbru 1,2 capatana mare de usturoi 200 gr sunca afumata 3-4 buc. carne de miel 2 lingura sare grunjoasa 1 lingurita piper macinat   Mod de preparare:…

Read more »

Creveti in sos picant

4 April 2013
Creveti_in_sos_picant

Creveti in sos picant din: creveti, boia dulce, chimen, coriandru, ardei iute, fasole fava, ulei, limeta, seminte de susan, vin alb, orez, aluat de paine, sare, piper, patrunjel, parmezan si fistic. Ingrediente: 600 g creveti 10 g boia dulce 10 g chimen coriandru un ardei iute o conserva de fasole fava 100 ml ulei o…

Read more »

Parfait de cocos

4 April 2013
Parfait_de_cocos

Parfait de cocos  din: galbenusuri, zahar, lapte de cocos, lichior de cocos, frisca, visine, visinata, vin alb, vin de porto alb si scortisoara. Ingrediente: 3 galbenusuri 100 g zahar 100 ml lapte de cocos 40 ml lichior de cocos 300 ml frisca 600 g visine 40 ml visinata 250 ml vin alb 40 ml vin…

Read more »

Reteta zilei: Jeleu de capşuni

3 April 2013
Jeleu_de_capsuni_4

Jeleu de capsuni din: capsuni, zahar pudra, foi de gelatina, suc de lamaie si apa.   Ingrediente: 550g capsuni 250g zahar pudra 10g foi de gelatina (6 bucati) Sucul la de ¼ lamaie 500ml de apa   Mod de preparare: Curatati si taiati capsunile in sferturi. Puneti intr-un castron mare. Intr-o cratita adaugati zahar si…

Read more »

Cum se prepara trifle tropicale cu rom (video)

3 April 2013
Cum_se_prepara_trifle_tropicale_cu_rom

Triflele sunt un desert englezesc facut din blat pufos, fructe, crema si frisca la care se adauga rom sau whisky dupa varianta scotiana. Cand spunem trifle tropicale cu rom nu vorbim neaparat de gatit si mai mult de un mod rapid si gustos de asamblare a fructelor preferate cu cremele si blatul deja preparate, Va…

Read more »

Ciuperci cu oua de prepelita

3 April 2013
Ciuperci_cu_oua_de_prepelita

Ciuperci cu oua de prepelita din: unt, ceapa rosie, vin alb, branza de capra, oua de prepelita, amestec de salata, telina, morcovi, rosii cherry, ulei, otet balsamic, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 50 g unt o ceapa rosie 50 ml vin alb 100 g branza de capra 16 ciuperci 16 oua de prepelita 300…

Read more »

Chec cu lămâi şi portocale

3 April 2013
Chec_cu_lamâi_si_portocale

Chec cu lămâi şi portocale din: unt, zahar, oua, portocala, dulceata de portocale, lamaie confiata, faina, zahar vanilinat, rom, sare, cuisoare, anason, praf de copt si sos de menta. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar 3 oua o portocala 80 g dulceata de portocale 50 g portocala confiata 50 g lamaie confiata 175 g…

Read more »

Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov

3 April 2013
Supa si ciorbe

Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov din: loboda, morcov, ceapa, usturoi verde, ou, faina, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 6 legatura loboda 1 morcov 1 ceapa 1 legatura de usturoi verde 1 ou 1 lingura faina 1 litru bors 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Spălaţi loboda şi rupeţi-o…

Read more »

Tarta cu ciuperci si branza topita

3 April 2013
Tarta_cu_ciuperci_si_branza_topita

Tarta cu ciuperci si branza topita din: faina, unt, galbenus, lapte, zahar, sare, ciuperci, usturoi, patrunjel, branza topita, ulei, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 180 g unt moale un galbenus 50 ml lapte caldut 10 g zahar sare pentru umplutura: 250 g ciuperci proaspete 3 catei usturoi 3 fire patrunjel 2…

Read more »

Prajitura cu alune

3 April 2013
Prajitura_cu_alune

Prajitura cu alune din: faina, zahar, alune, coaja de lamaie, oua, lapte, unt, zahar praf si sare. Ingrediente: 150 g faina 100 g zahar 250 g alune 1 lingura coaja rasa de lamaie 2 oua 100 ml lapte 130 g unt 2 linguri zahar praf un varf de cutit de sare   Mod de preparare:…

Read more »

Chiftelute in sos de lamaie

3 April 2013
Retete_1

Chiftelute in sos de lamaie din: carne de vitel, tocata, miez de paine, parmezan, patrunjel verde, lamaie, oua, supa de legume, cin alb, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vitel tocata 50 g miez de paine inmuiat in lapte 20 g parmezan ras 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie 2 oua…

Read more »

Tort de spuma cu coacaze

3 April 2013
Tort_de_spuma_cu_coacaze

Tort de spuma cu coacaze din: coacaze albe, coacaze rosii, gelatina, lapte, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, frisca, lichior de lamaie, lichior de afine, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 140 g coacaze albe 140 g coacaze rosii 5 g gelatina 70 ml lapte 200 g branza de vaci 50 g…

Read more »

Drob de miel cu oua si usturoi

3 April 2013
Drob_de_miel

Drob de miel cu oua si usturoi din: oua, ulei de masline, piper, sare, patrunjel, ficat de miel, usturoi si marar. Ingrediente: 6  oua 2 linguri ulei de masline 1 varf cutit piper 1 varf cutit sare 2 fire patrunjel 400 gr ficat de miel 2 catei usturoi 2 fire marar   Mod de preparare:…

Read more »

Tarte cu branza si ardei

3 April 2013
Tarte_cu_branza_si_ardei

Tarte cu branza si ardei din: faina, unt, galbenus, apa rece, sare, ardei grasi, rosii in bulion, pasta de tomate, branza, ulei, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g unt un galbenus 50 ml apa rece sare pentru umplutura: 2 ardei grasi rosii 3 rosii in bulion o…

Read more »

Reteta zilei: Salata rece cu noodles si legume

3 April 2013
Salata_rece_cu_noodles_si_legume_2

Salata rece cu noodles si legume din: noodles, fasole de soia, ridichi, castravete, salata asortata, coriandru, seminte de susan, ulei de masline, sos de soia, otet de orez, zahar, ghimbir si pasta de chilli.   Ingrediente: 500g noodles 1 cana edamame (fasole de soia) 4 ridichi, taiate felii subtiri 1/2 castravete, taiat felii subțiri 1…

Read more »

Ciorba cu aripi de pui

3 April 2013
Ciorba_cu_aripi_de_pui

Ciorba cu aripi de pui din: aripi de pui, morcovi, telina, ceapa alb, ceapa rosie, ardei capia, dovlece, bors, fidea, pasta de tomate, rosii in suc, ulei, sare, piper, patrunjel, bagheta, smantana si iaurt. Ingrediente: 600 g aripi de pui doi morcovi o telina mica 4 cepe albe o ceapa rosie un ardei capia un…

Read more »

Tort de zmeura si migdale

3 April 2013
Tort_de_zmeura_si_migdale

Tort de zmeura si migdale din: migdale, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, zmeura, zahar, zahar vanilinat, suc de lamaie, gelatina, frisca, boabe de zmeura si fulgi de migdale. Ingrediente: 75 g migdale dulci macinate 100 g unt 75 g zahar 2 oua 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt sare crema:…

Read more »

Brânză la tigaie cu ardei şi ceapă

3 April 2013
Brânza_la_tigaie_cu_ardei_si_ceapa

Brânză la tigaie cu ardei şi ceapă din: ardei grasi, ceapa, ulei, rozmarin, cimbru, paine, usturoi, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 500 g ardei grasi 6 cepe 6 linguri ulei 1 fir rozmarin 1 fir cimbru 2 felii paine 1 catel de usturoi 200 g branza feta sare piper   Mod de preparare: .Se…

Read more »

Minitarte cu cascaval, salvie si ceapa verde

3 April 2013
Minitarte_cu_cascaval_salvie_si_ceapa_verde

Minitarte cu cascaval, salvie si ceapa verde din: faina, ou, unt, sare, oua, lapte, cascaval, ceapa verde, salvie, usturoi si boia dulce. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina un ou 75 g unt un praf sare pentru umlutura: 2 oua 200 ml lapte 100 g cascaval 2 legaturi ceapa verde 1/2 lingurita salvie uscata un…

Read more »

Rulouri de pui cu varza de Bruxelles

3 April 2013
Rulouri_de_pui_cu_varza_de_Bruxelles

Rulouri de pui cu varza de Bruxelles din: piept de pui, patrunjel verde, busuioc, sunca de praga, oua, varza de bruxelles, morcov, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 1 legatura de patrunjel verde 2 crengte de busuioc 100 g sunca de Praga 2 oua 150 g varza de Bruxelles…

Read more »

Varza rosie cu sfecla rosie si condimente

3 April 2013
Varza_rosie_cu_sfecla_rosie_si_condimente

Varza rosie cu sfecla rosie si condimente din: zahar brun, varza rosie, ceapa, mere, sfecla, scortisoara, ananson, vin rosu, otet de vin rosu, supa de legume si unt. Ingrediente: 85g de zahăr brun 1,25kg de varză roşie, tăiată în sferturi, cu mijlocul scos şi apoi tocată mărunt 2 cepe mari, tăiate în jumătate, apoi tocate…

Read more »

Ciorba de afumatura cu verdeturi

3 April 2013
Ciorba

Ciorba de afumatura cu verdeturi din: carne de porc afumata, oase de porc afumate, leurda, orez, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc afumata 1 kg oase de porc afumate 500 g macris sau leurda, lodoba, untisor, spanac, urzici 50 g orez 50 ml ulei 200 ml smantana sare piper  …

Read more »

Crema de visine

3 April 2013
Crema_de_visine

Crema de visine din: visine, caju, apa, miere sau sirop de agave, ulei de cocos extravirgin si fulgi de cocos. Ingrediente: 250 g visine 200 g caju crud 200 ml apa 3 linguri cu miere sau sirop de agave 4 linguri cu ulei de cocos extravirgin 1 lingura cu fulgi de cocos   Mod de…

Somon pane cu legume preparate

3 April 2013
Somon_pane_cu_legume_preparate

Somon pane cu legume preparate din: fileuri de somon, pesmet, faina, oua, spanac verde, ceapa alba, usturoi, ardei capia, rodie, seminte de susan, seminte de in, portocale, salata verde, sare, piper, ulei si sos de ardei dulce. Ingrediente: 4 fileuri de somon 130 g pesmet 60 g faina doua oua 400 g spanac verde doua…

Read more »

Curry de sparanghel cu carne

3 April 2013
Curry_de_sparanghel_cu_carne

Curry de sparanghel cu carne din: carne tocata, ulei, susan, fulgi de cocos, oua, sare, chimen, boia, curry, sparanghel verde, ceapa verde, usturoi, unt, vin si supa. Ingrediente: 400 g carne tocata 2 linguri ulei 2 linguri susan 2 linguri fulgi de cocos 2 oua sare chimen boia curry 1 kg sparanghel verde 1 legatura…

Read more »

Tort de fructe de pădure

3 April 2013
Tort_de_fructe_de_padure

Tort de fructe de pădure din: oua, zahar, alune macinate, praf de copt, faina, gelatina, lapte, zahar vanilinat, galbenusuri, zahar pudra, frisca si fructe de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 60 g zahar 70 g alune macinate 2 lingurite praf de copt 50 g faina crema: 5 g gelatina 500 ml lapte 2 plicuri zahar…

Read more »

Drob de miel cu ceapa si ciuperci

3 April 2013
Drob_de_miel_2

Drob de miel cu ceapa si ciuperci din: oua, ceapa alba, sare, ciuperci, ceapa verde, piper, maruntaie de miel, usturoi verde, marar verde si prapur. Ingrediente: 9 oua 2 ceape albe 3 lingurita sare 300 gr ciuperci din conserva 1 legatura ceapa verde 1 lingurita piper 500 gr maruntaie de miel 3 fire usturoi verde…

Read more »

Reteta zilei: Sos de pere cu portocale si piure de mango

3 April 2013
Sos_de_pere_cu_portocale_si_piure_de_mango_3

Sos de pere cu portocale si piure de mango din: portocale, para, fistic, scortisoara, coaja de portocala, lamaie si piure de mango.   Ingrediente: 2 Portocale 1 para fistic scortisoara Coaja de portocala 1 lamaie 1 lingura de piure de mango   Mod de preparare: Se taie para bucati. Adaugati suc de lamaie. Adaugati intr-un…

Read more »

Plăcintă cu praz

3 April 2013
Placinta_cu_praz

Plăcintă cu praz din: foi de placinta, oua, seminte de chimen, branza telemea, praz, spanac, patrunjel, unt, nucsoara, ulei de masline, sare, piper, rosii si usturoi. Ingrediente: un pachet foi de placinta din comenrt 3 oua o lingurita cu seminte de chimen 400 g branza tleemea doua fire praz 300 g spanac patrunjel 80 g…

Read more »

Prajitura cu afine si migdale

3 April 2013
Prajitura_cu_afine_si_migdale

Prajitura cu afine si migdale din: afine, unt, migdale, zahar, frisca, unt, oua, faina, amidon, praf de copt si lapte batut. Ingrediente: 300 g afine 50 g unt 75 g migdale 50 g zahar 50 ml frisca aluat de chec: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 150 g amidon 1…

Read more »

Garnitura de morcovi

3 April 2013
Garnitura_de_morcovi

Garnitura de morcovi din: morcovi, ulei de masline, sirop de artar si nuci pecan. Ingrediente: 1kg de morcovi, tăiaţi în sferturi 1 lingură ulei de măsline 4 linguri sirop de arţar 25g de nuci pecan, mărunţite   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7. Se pun morcovii într-o tavă mare termorezistentă. Se…

Read more »

Covrigei cu cacao

3 April 2013
Deserturi_delicioase

Covrigei cu cacao din: cacao, oua, faina, unt, zahar si sare. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 oua 18 linguri faina 150 g unt 3 linguri zahar un varf cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu zahărul şi ca- caoa, apoi puneţi untul şi ouăle. Frământaţi puţin aluatul obţinut, apoi întindeţi-l într-o foaie de…

Read more »

Salata calda de caracatita

3 April 2013
Salata_calda_de_caracatita

Salata calda de caracatita din: caracatita, ardei gras, baby cartofi, morcovi, patrunjel, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 kg caracatita proaspata 1 kg ardei gras rosu 300 g baby cartofi 200 g morcovi 200 g grame patrunjel proaspat 1 lamaie 2 cl ulei de masline extravirgin   Mod de preparare: Fierbeţi caracatiţa într-o…

Read more »

Drob de miel cu marar si oregano

3 April 2013
Retete_1

Drob de miel cu marar si oregano din: oua, ulei, sare, piper, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, oua si oregano. Ingrediente:  5 oua 100 ml ulei 1 lingurita sare 2 gr piper 500 gr organe de miel 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 2 legaturi marar 2 oua fierte 1…

Read more »

Tort de piersici

3 April 2013
Tort_de_piersici

Tort de piersici din: oua, zahar, suc de portocale, faina, amidon, praf de copt, piersici, vin alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar vanilinat, gelatina, branza de vaci, frisca, coacaze si fistic. Ingrediente: blat: 2 oua 90 g zahar 2 linguri suc de portocale 100 g faina 20 g amidon 1 lingurita rasa praf…

Read more »

Mancare de urzici cu usturoi

3 April 2013
Mancare_de_urzici_cu_usturoi

Mancare de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura usturoi verde (3-4 catei) 3-4 fire leustean 4 linguri malai 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi puneti-le la fiert în 3 litri apă, împreună…

Read more »

Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel

3 April 2013
Retete_15

Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel din: peste marunt, peste mare, ceapa, telina, ardei grasi, morcovi, patrunjel, bulion, leustean, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1,5 peste marunt (rosioara, biban, caras, oblete, ghibort) 1,5 kg peste mare (crap, somon, morun, stiuca) 1 ceapa mare 1 telina potrivit 2-3 ardei grasi 2…

Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu mere si sos de mure

2 April 2013
Prajiturele_cu_mere_si_sos_de_mure_9

Prajiturele cu mere si sos de mure din: mere, mure, cidru, scortisoara, zahar pudra, suc de lamaie, sare, aluat si galbenus de ou.   Ingrediente: 4 mere 300g mure 500ml cidru (sau apa) 1 lingurița scorțișoara 50g zahar pudra (pentru mere) 100g zahar pudra (pentru sos) 1 lingurita de suc de lamaie un varf de…

Read more »

Carne la capac

2 April 2013
Carne_la_capac

Carne la capac din: ardei gras, pulpa de ananas, ceapa verde, ardei iute, ulei, carne tocata, supa, ketchup, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 ardei gras verde 1 ardei rgas rosu 250 g pulpa de ananas 1 legatura ceapa verde 1-2 ardei iuti 2 linguri ulei 250 g carne tocata mixta 125 ml supa 6…

Read more »

Castraveţi umpluţi în sos de iaurt

2 April 2013
Castraveti_umpluti_în_sos_de_iaurt

Castraveţi umpluţi în sos de iaurt din: paine, castraveti, ceapa, carne tocata mixta, mustar, ou, sare, piper, ulei, usturoi, morcov, supa de legume, iaurt si menta. Ingrediente: 2 felii paine 2 castraveti 1 ceapa 250 g carne tocata mixta 2 lingurite mustar 1 ou sare piper 2 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 morcov…

Read more »

Chiftelute cu paste şi praz

2 April 2013
Chiftelute_cu_paste_si_praz

Chiftelute cu paste şi praz din: ceapa, carne tocata mixta, oua, pesmet, sare, piper, ulei, paste, praz, mere, smantana, suc de mere, curry, cascaval si patrunjel tocat. Ingrediente: 1 ceapa 500 g carne tocata mixta 2 oua 5 linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei 250 g paste 2 fire praz 2 mere 100 g…

Read more »

Tarte cu vanilie

2 April 2013
Tarte_cu_vanilie

Tarte cu vanilie din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf de copt, lapte, gelatina, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca si nectarine. Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 2 oua 100 g faina 20 g amidon 1 lingurita praf de copt 3 linguri lapte crema:…

Read more »

Copanele de prepelita cu rosii

2 April 2013
Copanele_de_prepelita_cu_rosii

Copanele de prepelita cu rosii din: copanele de prepelita, sare, piper, faina, ou, pesmet alb, ulei, rosii, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, ceapa, miere, suc de rosii, zahar, otet, sare si unt. Ingrediente: 8 copanele de prepelita sare piper 50 g faina 1 ou 100 g pemset alb 100 ml ulei sos de rosii: 400…

Read more »

Pui cu fasole şi migdale

2 April 2013
Pui_cu_fasole_si_migdale

Pui cu fasole şi migdale din: piept de pui, fasole alba pastai, morcovi, ceapa rosie, usturoi, lamai, miere, rozmarin, seminte de susan, migdale, patrunjel, ulei de masline, sare, piper si branza de capra. Ingrediente: doua piepturi de pui 500 g fasole alba pastai doi morcovi o ceapa rosie doi catei de usturoi doua lamai 40…

Read more »

Briose cu banane

2 April 2013
Briose_cu_banane

Briose cu banane din: drojdie uscata, zahar, faina, sare, banane, miez de nuca, ou si unt topit. Ingrediente: 2 plicuri drojdie uscata 2 linguri zahar 400 g faina 1 praf sare 2 banane 50 g miez de nuca tocat 1 ou 50 g unt topit   Mod de preparare: Drojdia se amestecă în 5 linguri…

Read more »

Homar cu ciuperci si smantana

2 April 2013
Homar_cu_ciuperci_si_smantana

Homar cu ciuperci si smantana din: homar, ciuperci, ceapa, smantana, mustar, cognac, unt, patrunjel, salata frise, salata lollo rossa, salata ridichi, chilli, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 0,5 kg homar 0,1 ciuperci champignon (cubulete mici) 0,03 ceapa taiata 0,05 ml smantana grasa 0,02 kg mustar 0,02 ml cognac 0,02 kg…

Read more »

Chifteluţe rapide cu paste

2 April 2013
Chiftelute_rapide_cu_paste

Chifteluţe rapide cu paste din: carne de porc, rosii in suc, paste tagliatelle, ulei de masline, seminte de fenicul, usturoi, vin rosu, rozmarin si parmezan. Ingrediente: 500 g carnati de porc proaspeti 400 g conserva de rosii in suc 500 g paste tagliatelle sau alte paste dupa preferinta 2 linguri de ulei de masline 1…

Read more »

Salată cu broccoli si ton

2 April 2013
Salata_cu_broccoli_si_ton

Salată cu broccoli si ton din: broccoli, migdale, ton in ulei, branza tofu, ulei de masline, suc de lamaie, apa, cartof, morcov, mustar dulce, ardei iute, sare, piper, cimbru, capere si masline. Ingrediente: 500 g broccoli 75 g migdale doua conserve de ton in ulei 350 g branza tofu 100 ml ulei de masline 75…

Read more »

Friptura de miel cu slanina afumata si usturoi

2 April 2013
Miel_2

Friptura de miel cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, slanina afumata, untura de porc, apa si usturoi. Ingrediente: 1500 gr carne de miel 100 gr slanina afumata 4 linguri untura de porc 2 cani de apa 1 capatana de usturoi   Mod de preparare: Se spala bine carnea de miel din mai…

Read more »

Reteta zilei: Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin

2 April 2013
Dovleac_copt_cu_usturoi_salvie_si_nuci_de_pin_3

Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, usturoi, salvie si nuci de pin.   Ingrediente: 1/2 dovleac, decojit, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 catei de usturoi, tocat 2 linguri de salvie proaspata,…

Read more »

Omleta cu morcovi

2 April 2013
Omleta_cu_morcovi

Omleta cu morcovi din: mazare, morcovi, sare, piper, unt, faina, lapte si oua. Ingrediente: 250 g mazare 300 g morcovi sare piper 3 linguri unt 3 linguri faina 250 ml lapte 4-5 oua   Mod de preparare: Morcovii se taie felii transversale. Se fierb în apă cu sare cca. 7 min. Se scot şi se…

Read more »

Chiftelute de malai

2 April 2013
Chiftelute_de_malai

Chiftelute de malai din: malai, dovlecei, sare, piper, sucul de lamaie, rosii uscate, patrunjel, parmezan si un ou. Ingrediente: 70 g malai 400 g dovlecei sare piper sucul de la 1 lamaie 3 linguri ulei 10 g rosii uscate in ulei 2 linguri patrunjel tocat 30 g parmezan ras 1 ou   Mod de preparare:…

Read more »

Ciuperci umplute la cuptor

2 April 2013
Ciuperci_umplute_la_cuptor

Ciuperci umplute la cuptor din: ciuperci, branza topita, cimbru, masline negre, ciabata, ulei de masline, patrunjel si pesmet. Ingrediente: 8 ciuperci cu palarii mari 150 g branza topita, rupta bucati 3 fire cimbru, maruntit 100 g masline negre, tocate 4 felii de ciabata 4 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi – unul zdrobit…

Read more »

Legume picante cu ridichi negre

2 April 2013
Legume_picante_cu_ridichi_negre

Legume picante cu ridichi negre din: ardei gras, ardei capia, ardei iute, ceapa, morcov, spanac verde, salata verde, ridichi negre, seminte de in, seminte de susan, sos de soia, lamaie, miere, ulei, sare, piper si rodie. Ingrediente: doia ardei grasi doi ardei capia un ardei iute doua cepe un morcov 500 g spanac verde 200…

Read more »

Budincă englezească

2 April 2013
Budinca_englezeasca.png

O reteta delicioasa de budinca cu: migdale, stafide, unt, curmale, iaurt, zahar pudra, zahar vanilat, portocala, oua, faina, praf de copt, cacao, aroma caramel. Ingrediente: 100 g migdale măcinate 100 g stafide 100 g unt 100 g curmale 4 linguri iaurt 50 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la o portocală  coaja…

Read more »

Briose cu visine, ciocolata si scortisoara

2 April 2013
Briose_cu_visine_ciocolata_si_scortisoara

Briose cu visine, ciocolata si scortisoara din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara. Ingrediente: 80 g ciocolata 75 g unt moale 110 g zahar 4 oua 30 g faina 2 lingurite praf de copt 3 linguri lapte 300 g alune macinate 200 g visine proaspete sau congelate…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 8, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: