RSS

Retete gustoase pentru Paşte #22

08 Mai

Retete pentru Paste:

Prepelite cu mere si pere

28 March 2013
Retete_1Prepelite cu mere si pere din: prepelite, mere, pere, lamaie, ciuperci, stafide, unt, vin, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite fara intestine si curatate 2 mere 2 pere 1 lamaie 250 g ciuperci 1 lingura stafide galbene 10 g unt 10 cl vin alb sec ulei de porumb sare si piper macinat…

Read more »

Placinta cu bacon afumat, carne de porc si castane

28 March 2013
Placinta_cu_bacon_afumat_carne_de_porc_si_castanePlacinta cu bacon afumat, carne de porc si castane din: ulei de floarea soarelui, ceapa, bacon afumat, castane, carne de porc, cimbru, ou si unt. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate mărunt 8 felii de bacon afumat, tăiate bucăţi 200g de castane vidate (sau fierte şi decojite), tocate grosier, plus încă 100g, tăiate…

Read more »

Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon

28 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_stevie_si_sos_de_tarhonPulpe de pui cu stevie si sos de tarhon din: pulpe de pui, stevie, tarhon, ceapa verde, ulei, unt, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 5 legaturi stevie 1 legatura tarhon 2 legaturi ceapa verde 70 ml ulei 50 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte sare piper   Mod…

Read more »

Desert de ciocolata cu rozmarin

28 March 2013
Desert_de_ciocolata_cu_rozmarinDesert de ciocolata cu rozmarin din: ciocolata menaj, albusuri, rozmarin, smantana, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 90 g ciocolata menaj cu 70% cacao 3 albusuri o lingura rozmarin proaspat 5 linguri smantana 3 lingurite zahar pudra cateva picaturi suc de lamaie   Mod de preparare: Rozmarinul şi smântână se pun pe foc şi…

Read more »

Reteta zilei: Carnati la tigaie cu legume coapte

28 March 2013
Carnati_la_tigaie_cu_legume_coapte_9Carnati la tigaie cu legume coapte din: ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, condimente, carnati, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roșii, taiate julienne 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat felii 1 ardei gras galben, fara seminte, taiat felii Ulei de masline 2 lingurite condimente italiene 4-5 carnati sare si piper dupa gust…

Read more »

Ciuperci umplute cu urzici si bacon

28 March 2013
Ciuperci_umplute_cu_urzici_si_baconCiuperci umplute cu urzici si bacon din: ciuperci, urzici, bacon, ceapa, usturoi verde, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:28 12 ciuperci mari 600 g urzici 150 g bacon 1 legatura ceapa 1 legatura usturoi verde 50 g unt 3 linguri zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi…

Read more »

File de crap cu crusta de arahide

28 March 2013
File_de_crap_cu_crusta_de_arahideFile de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar, faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare) sare piper zahar 2 linguri faina 4 linguri ulei 1 castravete 1 lingura otet 100 g branza de vaci…

Read more »

Spuma de fructe cu ciocolata alba

28 March 2013
Spuma_de_fructe_cu_ciocolata_albaSpuma de fructe cu ciocolata alba din: suc de fructe, frisca, albusuri, zahar, suc de lamaie, sare, ciocolata alba, albusuri si sare. Ingrediente: pentru spuma de fructe rosii: 450 g suc de fructe un tub frisca 3 albusuri 80 g zahar sucul unei jumatati de lamaie un praf sare pentru spuma de ciocolata alba: 200…

Read more »

Tarta de primavara

28 March 2013
Tarta_de_primavaraTarta de primavara din: faina, unt, spanac, leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt 300 g spanac 1 legatura leurda 1 legatura ceapa verde 1 morcov 3 linguri ulei 150 g cascaval 2 oua sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron făina cu untul…

Read more »

Rulouri de pui

28 March 2013
Rulouri_de_puiRulouri de pui din: foi de orez, friptura de pui, morcov, fasole verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, piper alb, sos dulce de chilli, sos de soia, zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 12-14 foi de orez de 16 cm 200 g friptura de pui, sfasiata 1 morcov,…

Read more »

Retete vegetariene: Mamaliga cu mere

28 March 2013
Mamaliga_cu_mereMamaliga cu mere din: apa, malai, mere, margarina, sare, miere, stafide, scortisoara si nuci. Ingrediente: 1 l apă 250 g mălai instant 500 g mere 20 g margarină sare 100 g miere (sau sirop de arțar sau de agave) stafide scorțișoară nuci   Mod de preparare: Se pune la fiert 1 l de apă cu…

Read more »

Cum se prepara pizza margarita

28 March 2013
Cum_se_prepara_pizza_margaritaUneori cele mai simple ingrediente combinate in cele mai simple moduri au puterea de a opri timpul, de a sterge problemele si de a aduce fericirea. Aceasta este puterea pe care o detine o pizza Margarita facuta cu drag. Sosul de rosii, mozzarella, putin busuioc pe o coaja crocanta fac ca pizza Margarita sa fie…

Read more »

Spuma de mango

28 March 2013
Spuma_de_mangoSpuma de mango din: pulpa de mango, gelatina, apa, frisca, zahar, suc de lamaie verde, frisca si fistic. Ingrediente: 700 g pulpa de mango 3 foi gelatina 2 linguri apa 200 ml frisca lichida 3 linguri zahar sucul unei lamaie verzi pentru servit: frisca 100 g fistic macinat grosier   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Supă-cremă de cartofi cu andive

28 March 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_andiveSupă cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume, ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii. Ingrediente: 250 g cartofi albi 2 cepe 1 lingura ulei 500 ml supa de legume 1 ardei iute 200 g andive 200 ml smantana sare piper 50 g sunca 2 linguri rondele…

Read more »

Mere cu nuca

28 March 2013
Mere_cu_nucaMere cu nuca din: mere, miez de nuca, zahar pudra, zeama de portocale, gem de piersici, stafide, rom, scortisoara, unt si inghetata de vanilie. Ingrediente: 8 mere mari 100 g miez de nuca zdrobit 50 g zahar pudra 2 linguri zeama de portocale 2 linguri gem de piersici 2 linguri stafide 2 linguri rom 1…

Read more »

Muschi de vita cu piper

28 March 2013
Muschi_de_vita_cu_piperMuschi de vita cu piper din: muschi de vita, ceapa, ulei, vin sec, unt, piper negru boabe si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o ceapa mica 2 linguri ulei de buna calitate 150 ml vin sec o lingura unt o lingurita piper negru boabe sare   Mod de preparare: In tigaie, fără grăsime,…

Read more »

Rulouri de curcan cu leurdă

28 March 2013
Rulouri_de_curcan_cu_leurdaRulouri de curcan cu leurdă din: piept de curcan, leurda, morcov, radacina de pastarnac, ulei, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 860 g piept de curcan 3 legatura leurda 1 morcov 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei 100 g cascaval sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de curcan în 12 feliuţe subţiri de…

Read more »

Reteta zilei: Scoici in sos de bere

28 March 2013
Scoici_in_sos_de_bere_05Scoici in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.   Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de bere 1 ceasca supa de pui 1/2 cana coriandru proaspat, tocat Sucul…

Read more »

Reteta de post: Ardei umpluti

28 March 2013
Ardei_umplutiArdei umpluti din: ardei grasi, orez, ceapa, margarina, concentrat de legume, verdeata si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 8 linguri orez cu bob rotund 2 cepe mici 2 linguri margarina 1/2 cub concentrat de legume verdeata, dupa gust sare   Mod de preparare: Se curata ardeii grasi de seminte si nervuri şi se taie în…

Read more »

Creveti picanti cu sare si piper

28 March 2013
Creveti_picanti_cu_sare_si_piperCreveti picanti cu sare si piper din: creveti, piper rosu, piper negru, ulei de floarea soarelui, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 g creveti uriasi, curatati de cochilii 1 lingurita piper rosu, zdrobit 1 lingurita piper negru, zdrobit 1 lingura ulei de floarea soarelui zeama de la 1/2 lamaie sare   Mod de preparare:…

Read more »

Cotlet de miel cu spanac si cartofi

28 March 2013
Retete_1Cotlet de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac, usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran, mazare si maioneza. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 500 gr cartofi 1 kg spanac proaspat 3 catei de usturoi zeama de la o lamaie 500 gr cotlet  de miel…

Read more »

Muşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac

28 March 2013
Muschi_de_vita_pe_pat_de_cartofi_si_spanacMuşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac din: muschi de vita, cartofi, spanac, ceapa verde, unt, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita 2 cartofi mari 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 50 g unt 1 ou 8 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi spanacul,…

Read more »

Cornuri calde

28 March 2013
Cornuri_caldeCornuri calde din: cornuri simple, crenvursti, cascaval si unt. Ingrediente: 8 cornuri simple 8 crenvursti 8 linguri cascaval ras 100 g unt topit   Mod de preparare: In apă clocotită se pun crenvurştii să fiarbă 3 minute şi apoi se scot şi se scurg. Se taie crenvurştii rondele. Untul se topeşte la foc mic într-o…

Read more »

Crap cu sos de muştar

28 March 2013
Crap_cu_sos_de_mustarCrap cu sos de muştar din: peste, faina, ulei, smantana, vin alb, marar, sare si piper. Inrgediente: 1 peste de 1,5 kg 3 linguri faina 100 ml ulei pentru sos: 3 linguri smantana 2 linguri mustar fin 750 ml vin alb cateva fire marar sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se…

Read more »

Piept de pui cu verdeturi si cuscus

28 March 2013
Piept_de_pui_cu_verdeturi_si_cuscusPiept de pui cu verdeturi si cuscus din: stevie, spanac, loboda, ceapa verde, cuscus, piept de pui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura stevie 200 g spanac 2 legaturi loboda 1 legatura ceapa verde 200 g cuscus 400 g piept de pui 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de…

Read more »

Legume cu taitei de orez si carne de porc

28 March 2013
Legume_cu_taitei_de_orez_si_carne_de_porcLegume cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde. Ingrediente: 300 g pulpă de porc amidon 4 linguri ulei de arahide 250 g tăiței de orez lați sare…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu fistic si nuci pecan

27 March 2013
Prajitura_cu_fistic_si_nuci_pecan_7Prajitura cu fistic si nuci pecan din: ulei de canola, oua, suc de limeta, smantana, budinca de fistic, nuci pecan, nuca de cocos, zahar pudra, lapte si esenta de migdale.   Ingrediente: 3/4 ceasca ulei de canola 3 oua 1 ceasca suc de limeta 1 ceasca smantana budinca de fistic 1 ceasca nuci pecan, tocate…

Read more »

Crap cu migdale

27 March 2013
Crap_cu_migdaleCrap cu migdale din: peste, ou, faina, parmezan, coaja de lamaie, apa minerala, sare, piper, ulei si migdale feliate. Ingrediente: 1 peste de 1 kg u ou 150 g faina 2 linguri parmezan ras coaja rasa a unei lamai 50 ml apa minerala sare piper ulei pentru prajit pentru servit: 100 g migdale feliate  …

Read more »

Banana in aluat fraged

27 March 2013
Banana_in_aluat_fragedBanana in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 250 g unt 120 ml apa 15 ml zeama de lamaie 1 ou coaja rasa de lamaie 1 lingurita sare pentru umplutura:…

Read more »

Retete de post: Supa de legume

27 March 2013
Supa_de_legumeSupa de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei, verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare   Mod de preparare: Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu doi litri…

Read more »

Calcan cu legume si sos

27 March 2013
Calcan_cu_legume_si_sosCalcan cu legume si sos din: calcan, morcovi, ceapa rosie, telina cu frunze, ardei iute, seminte de in, lamai, cimbru, patrunjel, vin alb, unt, apa, galbenusuri, sare, piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: un calcan mare 3 morcovi 3 cepe rosii o telina cu frunze un ardei iute o lingura cu seminte de in doua…

Read more »

Cordon bleu din vinete cu salata

27 March 2013
Cordon_bleu_din_vinete_cu_salataCordon bleu din vinete cu salata din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata medie 100-150 g cascaval mai tare 100 g bacon 2 oua faina pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vânătă şi o tai felii subţiri, în număr cu soţ. Presari cu sare feliile…

Read more »

Iepure inabusit cu lamaie si usturoi

27 March 2013
Iepure_inabusit_cu_lamaie_si_usturoiIepure inabusit cu lamaie si usturoi din: iepure, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb sec, foaie de dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 iepure de circa 1,5 kg 20 catei de usturoi 2 lamai 1 lingura cu ulei de masline 15 cl vin alb sec 1 foaie de dafin 1 crenguta de cimbru…

Friptura cu sos de branza

27 March 2013
Friptura_cu_sos_de_branzaFriptura cu sos de branza  din: piept de pui, sare, smantana, crema de branza, ceapa ciorii si piper. Ingrediente: 4 fleii piept de pui sare pentru sos: un pahar mare smantana 2 cutii crema simpla de branza cateva fire ceapa ciorii un praf piper   Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune pe…

Read more »

Mini pizza cu cascaval si carnati chorizo

27 March 2013
Mini_pizza_cu_cascaval_si_carnati_chorizoMini pizza cu cascaval si carnati chorizo din: aluat de pizza, cascaval, chorizo si ardei iute. Ingrediente: foaie de aluat de pizza 75 g cascaval 75g de chorizo tăiat bucăţi mici ½ de ardei iute roşu   Mod de preparare: Cu o formă rotundă se decupează 20 de cercuri de câte 6 cm diametru dintr-o…

Read more »

Mazare cu ciuperci

27 March 2013
Mazare_cu_ciuperciMazare cu ciuperci din: mazare, ciuperci, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g mazare din conserva 200 g ciuperci conservate o ceapa un cub concentrat de legume 3 catei de usturoi 2 linguri ulei verdeata   Mod de preparare: In ulei bine încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se…

Read more »

Supa de crap

27 March 2013
Supa_de_crapSupa de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion, ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un cub concentrat de legume verdeata dupa gust   Mod de preparare: In apă clocotită se…

Read more »

Reteta zilei: Salata iceberg cu pui si sos picant

27 March 2013
Salata_iceberg_cu_pui_si_sos_picant_10Salata iceberg cu pui si sos picant din: ulei de masline, ulei de susan, ceapa, ciuperci, ardei jalapeno, usturoi, piept de pui, castane de apa, lamaie, mustar, sos sriracha, sos de peste, otet de orez, nectar de agave, sos de soia, salata iceberg, migdale, felii de lamaie verde, menta si busuioc.   Ingrediente: 1 lingura…

Read more »

Pere umplute cu nuci si gem

27 March 2013
Pere_umplute_cu_nuci_si_gemPere umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere, gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta. Ingrediente: 4 pere mari 2 linguri zeama de lamaie 50 g miez de nuca sfaramat 3 linguri miere de albine 100 g gem de coacaze sau de gutui 60…

Read more »

Crap cu bere prajit

27 March 2013
Crap_cu_bere_prajitCrap cu bere prajit din: peste, ulei, faina, bere blonda, ulei si sare. Ingrediente: un peste de 1 kg ulei pentru prajit pentru aluat: 200 g faina 2 oua 200 ml bere blonda 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă ingredientele pentru aluat, făina, ouăle, uleiul, sarea şi berea. Se…

Read more »

Ciorba cu polonezi

27 March 2013
Ciorba_cu_poloneziCiorba cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou, smantana, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 250 g polonezi 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 morcov mare 1 bucata de telina 1 ou 1 cutie mare smantana 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele şi…

Read more »

Budinca cu tagliatelle

27 March 2013
Budinca_cu_tagliatelleBudinca cu tagliatelle din: paste tagliatelle, ciocolata menaj, zahar pudra, esenta de rom, oua, smantana dulce, unt, cirese glasate si zahar pudra. Ingrediente: 800 g foi paste tagliatelle 200 g ciocolata menaj 100 g zahar pudra 4 lingurite esenta de rom 5 oua 200 ml smantana dulce 50 g unt pentru decor: cirese glasate zahar…

Read more »

Rulade de curcan cu ciuperci

27 March 2013
Retete_1Rulade de curcan cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, lamaie, salota, paine alba, ulei de masline, ierburi, ou, supa de pasare, dovlecei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de carne de curcan de 125 g fiecare 200 g ciuperci 1 lamaie 1 salota 1 felie de paine alba 2 linguri cu ulei de masline…

Read more »

Ton pe gratar cu banane

27 March 2013
Ton_pe_gratar_cu_bananeTon pe gratar cu banane din: mango, apa, banane, stafide, ulei de masline, file de ton, sare si piper. Ingrediente: 1 mango foarte copt 1/2 ceasca apa 2 banane taiate felii 1/4 ceasca stafide o lingura ulei de masline 500 g file de ton sare piper   Mod de preparare: într-o tigaie, puneţi apa la…

Read more »

Cum se prepara pizza cu blat de clatite (video)

27 March 2013
Cum_se_prepara_pizza_cu_blat_de_clatiteCele mai mari doua placeri culinare ale lumii: pizza si clatitele s-au unit in sfarsit formand o pizza cu blat de clatite. Cu un blat din compozitie de clatite si cu ingredientele favorite de pizza veti gasi modul ideal de a va bucura de o gustare speciala. Ingrediente: 120 g plain flour pinch of salt…

Read more »

Crostini cu salata de ridiche alba

27 March 2013
Crostini_cu_salata_de_ridiche_albaCrostini cu salata de ridiche alba din: ridiche alba, sare, paine, usturoi, ulei de masline, otet aromat, piper, rosii, branza de capra si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ridiche alba sare 2 baghete de paine 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromat piper 6 rosii mici 120 g branza…

Read more »

Cartofi cu smantana si caviar

27 March 2013
Cartofi_cu_smantana_si_caviarCartofi cu smantana si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, smantana si caviar. Ingrediente: 20 de cartofi noi, mici ulei de măsline sare şi piper smântână caviar   Mod de preparare: Se pun 20 de cartofi noi, mici, într-o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se asezonează cu sare şi piper.…

Read more »

Mere cu nuci si sos de vanilie

27 March 2013
Mere_cu_nuci_si_sos_de_vanilieMere cu nuci si sos de vanilie din: mere, musli, lapte, nuci, migdale, stafide, rom, scortisoara, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar. Ingrediente: 4 mere mai mari 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g migdale 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite scortisoara pentru sosul de vanilie:…

Read more »

File de ton cu ardei iute

27 March 2013
File_de_ton_cu_ardei_iuteFile de ton cu ardei iute din: file de ton, apa, ardei iute, lamaie, ulei de nuci, ulei de susan, sare de mare si radacina de telina. Ingrediente: 500 g file de ton 100 ml apă 50 g ardei iute galben şi roşu o lămâie o lingură ulei de nuci o lingură ulei de susan…

Read more »

Ton cu legume

27 March 2013
Ton_cu_legume.pngO reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute, dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 400 g roşii cherry 300 g ciuperci un ardei iute doi dovlecei rozmarin uscat o linguriţă cu oregano tocat două cepe un căţel de usturoi o lămâie…

Read more »

Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi

27 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_sos_de_miere_si_usturoi_6Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon, apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe de pui 1/3 ceasca de miere 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar brun 1 lingura usturoi pisat…

Read more »

Tartă cu vinete

27 March 2013
Tarta_cu_vinete.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare, zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 300 ml lapte dulce 150 g unt o linguriţă sare o lin­guriţă cu zahăr tos o vânătă 250 g broccoli 100 g măsline feliate…

Read more »

Ton Hawaian

27 March 2013
Ton_HawaianTon Hawaian din: suc de portocale, suc de grapefruit, sos de soia, suc de lamaie, ceapa, ton, felii de portocale, lamaie, lime, grapefruit, nuci, ghimbir, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca suc de portocale 1/2 ceasca suc de grapefruit 1 ceasca sos de soia 1/2 ceasca de suc de lamaie 2 linguri…

Read more »

Escalop de curcan cu mango

27 March 2013
Retete_1Escalop de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan, curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 mango putin coapte sucul de la 1 lamaie verde 1 salota 4 felii de piept de curcan 1 lingurita de curcuma pudra 30 g unt ulei de floarea…

Read more »

Praz umplut cu surimi si ricotta

27 March 2013
Praz_umplut_cu_surimi_si_ricottaPraz umplut cu surimi si ricotta din: praz, surimi, ricotta, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, unt, smantana, oua, parmezan, pesmet si frunze de ruccola. Ingrediente:  6 fire praz 300 g surimi 250 g urdă sau ricotta 1 lingură unt 1 linguriță coajă de lămâie rasă 3 lingurițe suc de lămâie sare…

Read more »

Baclava cu mere şi coacăze

27 March 2013
Baclava_cu_mere_si_coacazeBaclava cu mere şi coacăze din: foi de palcinta, mere, coacaze rosii, lamaie, portocala, zahar, migdale, fistic, miere, unt, scortisoara, cardamon, cuisoare si zahar vanilat. Ingrediente: un pachet foi de placinta doua mere 400 g coacaze rosii o lamaie o portocala 60 g zahar 200 g migdale 100 g fistic 120 g miere 130 g…

Read more »

Sufleu de telina cu broccoli si bresaola

27 March 2013
Sufleu_de_telina_cu_broccoli_si_bresaolaSufleu de telina cu broccoli si bresaola din: lapte, bresaola, unt, parmezan, telina, faina gris, oua, broccoli, sare si piper. Ingrediente: 1/4 l lapte 200 g bresaola 50 g unt 50 g parmezan ras 1 telina 1 lingura faina 1 lingura gris 2 oua 1 buchetele broccoli sare piper   Mod de preparare: Broccoli se…

Read more »

Ton cu portocala

27 March 2013
Ton_cu_portocalaTon cu portocala din: ulei de palmier, ceapa, portocala, sos de rosii, suc de portocale, radacina de ghimbir, curry, ton, ulei de masline si felii de portocala. Inrgediente: 2 linguri ulei de pal­mier o ceapă o portocală 2 lin­guri de sos de roşii 2 linguri suc de portocale o rădăcină de ghimbir o linguriţă curry…

Read more »

Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita

27 March 2013
Supa_de_varza_de_Bruxelles_cu_rasol_de_vitaSupa de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar, boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g praz 2 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata

26 March 2013
Prajiturele_cu_fulgi_de_ciocolata_7Prajiturele cu fulgi de ciocolata din: faina, zahar pudra, oua, unt, praf de copt, sare si fulgi de ciocolata.   Ingrediente: 300g faina 160g zahar pudra 2 oua 250g unt nesarat 5g praf de copt 5g de sare 200g fulgi de ciocolata   Mod de preparare: Puneti toate ingredientele, cu excepția fulgilor de ciocolata intr-un…

Read more »

Cotlete de miel cu dovlecei

26 March 2013
Cotlete_de_miel_cu_dovleceiCotlete de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu pielita subtire 4 cotlete de miel de 120 g fiecare 2 varfuri de cutit de ierburi de Provence…

Read more »

Iepure cu ciuperci şi portocale

26 March 2013
Iepure_cu_ciuperci_si_portocaleIepure cu ciuperci şi portocale din: carne de iepure, sos pesto, portocale, ciuperci, usturoi, telina, morcov, ceapa, cuisoare, vin, scortisoara, sare, piper, ulei, rozmairn, cimbru si merisoare. Ingrediente: 800 g carne de iepure 30 g sos pesto 3 portocale 400 g ciuperci usturoi o felie de telina un morcov o ceapa doua cuisoare 300 ml…

Read more »

Cataif cu miez de nuca

26 March 2013
Cataif_cu_miez_de_nucaCataif cu miez de nuca din: fidea, unt, zahar, zeama de lamaie si miez de nuca. Ingrediente: 500 g fidea subtire (speciala de cataif sau de orez) 150 g unt 80 g zahar 1 l apa zeama de la o jumatate de lamaie pentru decor: miez de nuca tocat   Mod de preparare: Pentru sirop,…

Read more »

Tartine cu ton şi guacamole

26 March 2013
Tartine_cu_ton_si_guacamoleTartine cu ton şi guacamole din: baghete, avocado, lamaie, usturoi, boia dulce, chimen, smantana, ardei iute, ton in ulei, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, masline, fistic si migdale. Ingrediente: doua baghete un avocado o lamaie 3 catei de usturoi 2 g boia dulce 4 g chimen 50 g smantana un ardei iute mic 5…

Read more »

Mâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită

26 March 2013
Mâncare_de_gogosari_cu_fasole_boabe_si_costitaMâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită din: ulei, ceapa, fasole boabe, costita, bulion, sare, piper, foi de dafin si frunze de telina. Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 300 g fasole boabe noua 500 g costita 200 ml bulion sare piper foi de dafin frunze de telina   Mod de preparare: Toci…

Read more »

Mâncare de dovlecei cu ouă

26 March 2013
Mâncare_de_dovlecei_cu_ouaMâncare de dovlecei cu ouă din: dovlecel, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de masline, cimbru, marar, rosii, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel mai mare 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei gras 1 lingura ulei de masline 1 legatura combinata de cimbru si marar 2 rosii 5 oua 1 legatura patrunjel…

Friptura de vitel cu unt de salvie

26 March 2013
Friptura2Friptura de vitel cu unt de salvie din: rasol de vitel, unt, frunze de salvie, faina, lamaie, sare si piper macinat. Ingrediente: 600 g rasol de vitel 120 g unt 8 frunze de salvie faina 1 lamaie sare si piper macinat   Mod de preparare: Tăiaţi rasolul de viţel în felii foarte subţiri, de circa…

Read more »

Prajitura gustoasa cu nuci

26 March 2013
Prajitura_gustoasa_cu_nuciPrajitura gustoasa cu nuci din: zahar, oua, faina, praf de copt, ulei si nuci. Ingrediente: 200 g de zahar 4 oua 125 g faina 1/2 de plic de praf de copt 4 linguri de ulei 150 g nuci   Mod de preparare: Se pun ouale intregi intr-un castron, se adauga zahar si se bate totul…

Read more »

Tocăniţă din piept de curcan

26 March 2013
Tocanita_din_piept_de_curcanTocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de masline, bulion, sare, piper, condiment pentru carne de pui si patrunjel verde. Ingrediente: 750 g piept de curcan 600 g cartofi 1 ceapa 2-3 linguri ulei de masline 2 linguri bulion sare si piper dupa gust 1 lingurita condiment pentru carne de…

Read more »

Gogosi glazurate

26 March 2013
Gogosi_glazurateGogosi glazurate din: drojdie, zahar pudra, faina, apa calduta, margarina, zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra, esenta de vanilie, zeama de lamaie, cacao si coaja zaharisita de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 40 g drojdie proaspata 60 g zahar pudra 500 g faina 300 ml apa calduta 50 g margarina 2 pliculete zahar vanilat sare ulei…

Read more »

Piept de curcan cu arahide si orez

26 March 2013
Piept_de_curcan_cu_arahide_si_orezPiept de curcan cu arahide si orez din: piept de curcan, sare, zahar vanilat, ardei iute, usturoi, ulei, arahide, pesmet, miere, curry iute, orez, suc de lamaie, portocala, compot de piersici, vin si gin. Ingrediente: pentru friptura: 1 piept de curcan dezosat (800 g) sare 1 zahar vanilat 2 ardei iuti 2 catei de usturoi…

Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel

26 March 2013
Coaste_de_miel_cu_rozmarin_usturoi_si_patrunjel_2Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel din: coaste de miel, rozmarin, usturoi, patrunjel, piper, sare si ulei de masline.   Ingrediente: ½ kg carne de miel (coaste de miel) 2 crengute de rozmarin proaspat 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri patrunjel tocat Piper sare ulei de masline   Mod de preparare: Crestati…

Read more »

Rata cu portocale si sos de portocale

26 March 2013
Rata_cu_portocale_si_sos_de_portocaleRata cu portocale si sos de portocale din: rata, sare grunjoasa, piper negru, piper rosu, portocale, ulei de floarea soarelui, unt, salata verde, zahar si vin alb. Ingrediente: 1 rata sare grunjoasa piper negru si rosu boabe, dar si macinat 3-4 portocale 20 ml ulei de floarea soarelui 50 g unt 1 salata verde 1…

Read more »

Carnati de casa cu cartofi copti

26 March 2013
Carnati_de_casa_cu_cartofi_coptiCarnati de casa cu cartofi copti din: carnati, cartofi, marar, sare, boai, cimbru, piper si ulei. Ingrediente: 2 carnati 800 g cartofi mici sau taiati rondele 1 legatura marar verde sare boia cimbru piper 1-2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, apoi îi aşezi în tavă. îi condimentezi cu sare, piper,…

Read more »

Mancare de legume cu carne

26 March 2013
Mancare_de_legume_cu_carneMancare de legume cu carne din: vrabioara de vitel, cartofi, morcovi, ceapa, mazare, sare, piper, ulei, cimbru si pasta de rosii. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 6 cartofi 4 morcovi 2-3 cepe 400 g mazare sare piper 50 ml ulei cimbru 50 g pasta de rosii   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, morcovii,…

Read more »

Bruschete aromate cu usturoi si cimbru

26 March 2013
Bruschete_aromate_cu_usturoi_si_cimbruBruschete aromate cu usturoi si cimbru din: paine, rosii, unt, usturoi, cimbru, branza, sare, marar, ulei si patrunjel. Ingrediente: o paine 6 rosii 50 g unt o capatana usturoi cimbru 150 g branza sare marar 2-3 linguri ulei patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Se amestecă cu untul…

Read more »

Copane de curcan in vin

26 March 2013
Copane_de_curcan_in_vinCopane de curcan in vin din: copane de curcan, ulei, usturoi, rozmarin, sare, piper, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 4 copane de curcan 50 ml ulei o capatana usturoi 3-4 frunzulite rozmarin sare piper 200 g piure de rosii 200 ml vin rosu dulce   Mod de preparare: Se curăţă copanele şi se…

Read more »

Tartă cu roşii uscate si branza de vaci

26 March 2013
Tarta_cu_rosii_uscate_si_branza_de_vaciTartă cu roşii uscate si branza de vaci din: faina, praf de copt, ulei, smantana, branza de vaci, ceapa, rosii uscate, branza mozzarella, patrunjel, sare, piper, rosii, cimbru si miez de nuca. Ingrediente: 250 g faina 3 g praf de copt 150 ml ulei 100 ml apa 200 ml smantna 250 g branza de vaci…

Read more »

Rulouri cu banane şi scorţişoară

26 March 2013
Rulouri_cu_banane_si_scortisoaraRulouri cu banane şi scorţişoară din: foi de placinta, scortisoara, banane, zahar, unr, rodie, zahar vanilinat, nucsoara, scortisoara, cardamon, sos de lamaie, sos de menta si frisca. Ingrediente: un pachet foi de placinta o lingurita cu scortisoara 4 banane 100 g zahar 60 g unt o rodie doua pliculete zahar vanilinat 3 g nucsoara 2…

Read more »

Pulpa de vita in sos de ceapa calita

26 March 2013
Friptura_8Pulpa de vita in sos de ceapa calita din: ceapa, ardei gras, ulei de floarea soarelui, pulpa de vita, zeama de carne de vita, apa, sos de soia, ghimbir, seminte de coriandru si piper. Ingrediente: 600 g ceapa 1/4 ardei gras rosu 1/4 ardei gras verde 1 lingura cu ulei de floarea soarelui 600 g…

Read more »

Negresa cu magiun

26 March 2013
Negresa_cu_magiunNegresa cu magiun din: apa mienrala, zahar pudra, ulei, magiun, cacao, faina, praf de copt, nuci si ulei. Ingrediente: 250 g apa minerala 250 g zahar pudra 100 ml ulei 4 linguri magiun 2 linguri cacao 600 g faina 1 pliculet praf de copt pentru glazura: 150 g nuca pisate 2 linguri cacao 6 linguri…

Read more »

Supa cu ciuperci si paste

26 March 2013
Supa_cu_ciuperci_si_pasteSupa cu ciuperci si paste din: ciuperci, morcovi, ceapa,  telina, patrunjel, ulei, fusilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 morcovi 2 cepe o telina patrunjel ulei 200 g fusilli sare piper   Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot şi…

Read more »

Pui cu crema de smantana si cartofi

26 March 2013
Pui_cu_crema_de_smantana_si_cartofiPui cu crema de smantana si cartofi din: piept de pui, cartofi, smantana, sare, piper alb, cimbru, ulei de floarea soarelui, unt, cascaval, cimbrisor, ceapa rosie si otet aromatic. Ingrediente: 600 g piept de pui un kg cartofi 400 ml smantana sare piper alb macinat cimbru uscat 50 ml ulei de floarea soarelui 50 g…

Read more »

Vinete umplute cu pui

26 March 2013
Vinete_umplute_cu_puiVinete umplute cu pui din: vinete, piept de pui, cartofi, ceapa, telina, usturoi, morcovi, cuisoare, smantana, limeta, oua, cimbru, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 vinete un piept de pui doi cartofi doua cepe o telina mica 3 catei de usturoi 500 g morcovi 2 g cuisoare 100 g smantana o limeta…

Read more »

Reteta zilei: Suc de dovleac

26 March 2013
Suc_de_dovleac_3Suc de dovleac din: dovleac, scortisoara, anason, cuisoare, suc de mere, suc de portocale, miere, zahar si pudra de scortisoara. Ingrediente: 2 felii dovleac 1 baton scortisoara 1 anason stelat 3 cuisoare 250ml suc de mere 150ml suc de portocale 1-1/2 lingurite miere 2 linguri zahar 1/2 lingurita pudra scortisoara, pentru garnisire     Mod…

Read more »

Lasagna cu branza dulce de vaci

26 March 2013
Lasagna_cu_branza_dulce_de_vaciLasagna cu branza dulce de vaci din: foi de lasagna, sare, ulei de masline, branza dulce de vaci, telemea de vaca, oua, unt, pesmet si smantana. Ingrediente: un pachet foi de lasagna o lingurita sare 2 lingurite ulei de masline 400 g branza dulce de vaci 400 g telemea de vaca 7 oua 120 g…

Read more »

Cepe umplute cu ciuperci

26 March 2013
Cepe_umplute_cu_ciuperciCepe umplute cu ciuperci din: ceapa, ulei, usturoi, ciuperci, ulei de masline, rozmarin, salvie, otet balsamic, sos de soia si sare. Ingrediente: 4 cepe mari ulei 2 catei de usturoi 200 g ciuperci champignon 2 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita rozmarin 1 lingurita de salvie 1-2 linguri otet balsamic 2 lingurite sos de…

Read more »

Scrumbie cu orez şi sos curry

26 March 2013
Scrumbie_cu_orez_si_sos_curryScrumbie cu orez şi sos curry din: scrumbii, orez alb, ceapa, morcov, vin, otet de mere, frunza de dafin, lamaie, lapte de cocos, unt, curry, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 scrumbii mari 200 g orez alb o ceapa un morcov 300 ml vin alb sec 30 ml otet de mere o frunza de dafin…

Read more »

Carne de miel cu oregano si rozmarin

26 March 2013
Miel_1Carne de miel cu oregano si rozmarin din: oregano, rozmarin, usturoi, carne de miel, rosie, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura oregano 1 lingura rozmarin 3 capatani usturoi uscat 1 bucata carne de miel 1 rosie 1 ardei iute 3 g sare 3 g piper   Mod de preparare: Se pun bucatelele de…

Read more »

Paste cu legume şi sos iute

26 March 2013
Paste_cu_legume_si_sos_iutePaste cu legume şi sos iute din: paste tagliatelle, spanac, fasole rosie, masline verzi, ardei iute, rosii, ardei capia, amidon, vin alb, ceapa, usturoi, lapte, ulei, sare, piper, cimbru, naut si linte. Ingrediente: 400 g paste tagliatelle 600 g spanac congelat 200 g fasole rosie fiarta 200 g masline verzi un ardie iute doua rosii…

Read more »

Para caramelizata cu portocale

26 March 2013
Para_caramelizata_cu_portocalePara caramelizata cu portocale din: pere, scortisoara, magiun de prune, vin alb, porticale, zahar brun, unt, fursecuri cu scortisoara, cuisoare, cardamon, prune uscate, zahar vanilinat, lamaie, frisca si sos de menta. Ingrediente: 8 pere scortisoara 4 linguri cu magiun de prune 500 ml vin alb dulce 3 portocale 200 g zahar brun 80 g unt…

Read more »

Raţă cu legume

26 March 2013
Rata_cu_legumeRaţă cu legume din: piepturi de rata, fidea de orez, broccoli, ardei capia, curry, struguri, rosii, ceapa rosie, usturoi, scortisoara, rozmarin, lamaie, ulei, sare, piper, mustar, smantana si vin alb. Ingrediente: 4 piepturi de rata 150 g fidea de orez 500 g broccoli 4 ardei capia 10 g curry 500 g struguri doua conserve de…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu cafea si nuci

25 March 2013
Tort_cu_cafea_si_nuci_7Tort cu cafea si nuci din: faina, zahar pudra, unt, nuci, cafea, cafea si nuci. Ingrediente blat: 225g faina 225g zahar pudra 225g unt nesarat 150g nuci tocate 100ml cafea 4 oua Ingrediente pentru glazura: 250g unt nesarat 200g de zahar 4 linguri de cafea foarte tare nuci pentru decor   Mod de preparare: Prepara…

Read more »

Plachie de crap cu smantana

25 March 2013
Plachie_de_crap_cu_smantanaPlachie de crap cu smantana din: ardei grasi, rosii, ceapa, kaizer afumat, untura, boia dulce, sare, piper alb, supa, fule de crap, suc de lamaie, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ardei grasi asortati 700 g rosii 150 g ceapa 50 g kaizer afumat 2 linguri untura 1 lingurita boia dulce sare piper alb 400…

Read more »

Fructe de mare cu sos şi orez

25 March 2013
Fructe_de_mare_cu_sos_si_orezFructe de mare cu sos şi orez din: orez rosu, creveti decorticati, midii, ardei iute, curry, patrunjel, ananas, smantana, ceapa rosie, amidon, ulei de masline, scortisoara, cardamon, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez rosu 50 g creveti decorticati 50 g midii un ardei iute 10 g curry o legatura patrunjel o conserva de ananas…

Read more »

Ciuperci în aluat

25 March 2013
Ciuperci_în_aluatCiuperci în aluat din: ciuperci, usturoi, ceapa, aluat de foitaj, ou, cimbru, parmezan, salata verde, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ulei, otet de mere, mere, nuci si migdale. Ingrediente: 300 g ciuperci 4 catei de usturoi o ceapa doua foi aluat de foitaj un ou cimbru 100 g parmezan o salata…

Read more »

Panna cotta cu ciocolată

25 March 2013
Panna_cotta_cu_ciocolataPanna cotta cu ciocolată din: frisca, ciocolata neagra, gelatina, zahar brun, zahar vanilinat, seminte de susan, menta, lapte, galbenusuri, zahar tos, scortisoara, afine, biscuiti si smantana. Ingrediente: 60 ml frisca 120 g ciocolata neagra 8 g gelatina 75 g zahar brun zahar vanilinat 30 g seminte de susan menta tocata 500 ml lapte 4 galbenusuri…

Read more »

Conopida in bacon

25 March 2013
Conopida_in_baconConopida in bacon din: conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, cimbru si cascaval. Ingrediente: o conopida de un kg 300 g bacon afumat 4-5 ardei capia 4-5 rosii 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 50 ml ulei de floarea soarelui sare piper o legatura patrunjel…

Read more »

Supa a la grec

25 March 2013
Supa_a_la_grecSupa a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac, morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina. Ingrediente: un pui 1-2 cepe 2 ardei sare o telina radacina si frunze o radacina patrunjel un pastarnac 2 morcovi 3-4 boabe de piper piper macinat 50 g unt un ou…

Copane in sos picant

25 March 2013
Copane_in_sos_picantCopane in sos picant din: copane de pui, sare, piper alb, ulei, piure de rosii, cimbru, busuioc, ulei de masline, sos chilli, zahar, usturoi, otet balsamic, hrean, dovlecei, ardei, rosii chilli si ceapa rosie. Ingrediente: 8 copane de pui sare piper alb ulei pentru prajit pentru sos: 600 g piure de rosii cimbru busuioc 2-3…

Read more »

Salata de hribi

25 March 2013
Salata_de_hribiSalata de hribi din: hribi, salata verde, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, sare, piper, zahar, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g hribi mici o salata verde o legatura ceapa verde un fir usturoi verde o legatura patrunjel proaspat sare piper negru macinat o lingura zahar 3-4…

Read more »

Galuste din cartofi umplute cu ciuperci

25 March 2013
Galuste_din_cartofi_umplute_cu_ciuperciGaluste din cartofi umplute cu ciuperci din: cartofi, faina, oua, gris, sare, ciuperci, grasime, chimen si faina. Ingrediente: 500 g cartofi fierti 250 g faina integrala 2 oua 100 g gris sare 250 g ciuperci proaspete 2 linguri grasime chimen faina pentru plansa de lucru   Mod de preparare: Se curata cartofii, dupa ce s-au…

Read more »

Reteta zilei: Chiftele cu carne de miel si vita

25 March 2013
Chiftele_cu_carne_de_miel_si_vita_6Chiftele cu carne de miel si vita din: carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, nuci de pin, patrunjel, chimen, coriandru, scortisoara, boai de ardei, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente: 500 g carne tocata de miel 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 3-4 catei de usturoi tocati…

Read more »

Musaca greceasca

25 March 2013
Musaca_greceascaMusaca greceasca din: cartofi, carne de vita tocata, ceapa rosie, masline, ulei de masline, cimbru, busuioc verde, sare, piper, cascaval de oaie, suc de rosii si unt. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g carne de vita tocata 2 cepe rosii 100 g masline 3-4 linguri ulei de masline cimbru busuioc verde sare piper macinat 150…

Read more »

Plăcintă cu şuncă si rozmarin

25 March 2013
Placinta_cu_sunca_si_rozmarinPlăcintă cu şuncă si rozmarin din: faina, drojdie, zahar, apa, oua, sunca, masline cu gogosar, cascaval, rosii, ardei capia, chimen, seminte de in, seminte de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 15 g drojdie zahar 250 ml apa doua oua 400 g sunca 200 g masline cu gogosar 200 g cascaval doua…

Read more »

Paine cu unt, usturoi si rozmarin

25 March 2013
Paine_cu_unt_usturoi_si_rozmarinPaine cu unt, usturoi si rozmarin din: paine, usturoi, rozmarin si unt. Ingrediente: 2 baghete de paine alba 8 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin unt   Mod de preparare: Se taie baghetele in felii groase. untul se lasa la temperatura camerei pana se inmoaie putin. Se piseaza patru catei de usturoi, Usturoiul pisat…

Read more »

Rulada red velvet

25 March 2013
Rulada_red_velvetRulada red velvet din: faina, zahar, rodii, oua, praf de copt, unt, lapte, faina, zahar si esenta de rom. Ingrediente: blatul: 100 g faina 100 g zahar 2 rodii 4 oua praf de copt crema: 300 g unt 400 ml lapte 100 g faina 200 g zahar esenta de rom   Mod de preparare: Se…

Read more »

Supa crema de cartofi cu patrunjel

25 March 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_patrunjelSupa crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri, sare si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 1 lingura de unt 250 ml lapte 2 galbenusuri sare patrunjel   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi în prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu puţină sare, până când se înmoaie.…

Read more »

Cotlete de crap cu legume

25 March 2013
Cotlete_de_crap_cu_legumeCotlete de crap cu legume din: cotlete de crap, fasole verde, mazare verde, salata de sfecla rosie, ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, otet de mere, smantana si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de crap 400 g fasole verde 400 g mazare verde o conserva salata de sfecla rosie 4…

Read more »

Nuga cu alune, nuci si boabe de cafea

25 March 2013
Nuga_cu_alune_nuci_si_boabe_de_cafeaNuga cu alune, nuci si boabe de cafea din: zahar, apa, ciocolata, miere, miez de nuca, alune de padure, boabe de cafea si albusuri. Ingrediente: 500 g zahar 400 ml apa 100 g ciocolata 100 ml miere 100 g miez de nuca 100 g alune de padure 50 g boabe de cafea-prajita 6 albusuri  …

Read more »

Fileuri de sole cu ciuperci, la tigaie

25 March 2013
Fileuri_de_sole_cu_ciuperci_la_tigaieFileuri de sole cu ciuperci, la tigaie din: limba de mare, ciuperci, hribi, untisor, ulei, suc de lamaie, supa concentrata, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de sole (limba de mare) 200 g ciuperci champignon 200 g hribi 1 legatura de untisor 2 linguri cu ulei sucul de la 1 lamaie 1 pliculet de supa…

Read more »

Mere cu nuci

25 March 2013
Mere_cu_nuciMere cu nuci din: musli, lapte, nuci, stafide, rom, scortisoara, lapte, gabenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar. Ingrediente: 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite de scortisoara pentru sos: 500 ml lapte 3 galbenusuri 2 lingurite de faina 1 esenta de vanilie 250…

Read more »

Minitort cu foi de clatite

25 March 2013
Minitort_cu_foi_de_clatiteMinitort cu foi de clatite din: lapte, apa minerala, ulei, oua, fiana, arome, mere verzi, batoane de scortisoara, ghimbir, zahar si esenta de vanilie. Ingrediente: pentru clatite: 1/2 lapte 1 cana apa minerala 2-3 linguri de ulei 2 oua faina ulei pentru copt arome pentru umplutura: 10 mere verzi cu coaja tare 1-2 batoane de…

Read more »

Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran

25 March 2013
Retete_1Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana lichida 1 praf de sofran sare si piper macinat   Mod…

Read more »

Supă cu broccoli şi carpaccio

25 March 2013
Supa_cu_broccoli_si_carpaccio.pngO reteta delicioasa de supa cu:broccoli, carapaccio, sunca de porc afumata, rosii galbene, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei, cimbru, sare, piper, smantana, iaurt.   Ingrediente: 500 g broccoli 300 g carapaccio 100 g şuncă de porc afumată 400 g roşii gal­bene doi morcovi o ceapă doi cartofi un ardei gras 50 ml ulei de floarea-soarelui…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de banane si unt de arahide cu bacon

25 March 2013
Inghetata_de_banane_si_unt_de_arahide_cu_bacon_8Inghetata de banane si unt de arahide cu bacon din: banane, unt, miere, bacon, unt de arahide, smantana, lapte, zahar si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 banane, feliate 2 linguri de unt nesarat ¼ ceasca de miere bacon unt de arahide 1 cana de smantana rece 1 cana de lapte rece ⅓ cana de zahar…

Read more »

Macrou cu vinete pane

25 March 2013
Macrou_cu_vinete_pane.pngO reteta delicioasa de macrou cu:vinete, rosii uscate, capere, lamaie, oua, faina, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou două vinete un borcan cu roşii uscate în ulei dou linguri cu capere două lămâi două ouă 200 g făină sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel     Mod de preparare: Vinetele se spală,…

Read more »

Budincă de paste cu perişoare la cuptor

25 March 2013
Budinca_de_paste_cu_perisoare_la_cuptorBudincă de paste cu perişoare la cuptor din: paste, carne tocata de pui, ceapa, orez, ou, suc de rosii, condiment pentru pui, sare, piper si marar. Ingrediente: 1 punga paste melcisori 1/2 carne tocata de pui 1 ceapa 1 lingurita orez 1 ou 200 ml suc de rosii 2 linguri condiment pentru pui sare piper…

Read more »

Aperitive cu somon

25 March 2013
Aperitive_cu_somonAperitive cu somon din: paine, unt, masline, crema de branza, migdale, ceapa, castraveti, lamaie, sare, somon afumat si patrunjel. Ingrediente: 12 felii de paine 50 ml unt topit sau ulei de masline 150 g masline 100 g crema de branza 100 g migdale prajite si macinate 2-3 fire ceapa 4 castraveti o lamaie sare 300…

Read more »

Budincă de paste cu hering

25 March 2013
Budinca_de_paste_cu_hering.pngO reteta delicioasa de budinca de paste cu:fidea, oua, branza telemea, smantana, hering, migdale, capere, pesmet, dovleac, ceapa, usturoi, unt, piper, legume de sezon. Ingrediente: 250 g fidea 4 ouă 250 g brânză telemea 100 ml smântână 500 g fileuri de hering 100 g migdale capere două linguri cu pesmet 500 g dovleac pentru plăcintă…

Read more »

Mancărică cu pui

25 March 2013
Mancarica_cu_pui.pngO reteta delicioasa de mancarica cu:piept de pui, ceapa, morcovi, telina, pasta de tomate, rosii, ardei gras, ardei iute, usturoi, arpagic, ulei, sare, piper, busuioc, malai, cartofi. Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe un morcov o felie de ţelină o lingură cu pastă de tomate 4 roşii 3 ardei graşi un ardei iute 4…

Read more »

Cremă de branză

25 March 2013
Crema_de_branza.pngO reteta delicioasa de crema de branza cu: avocado, castraveti, rosii galbene, lamaie, branza de vaci, smantana, gelatina, marar, masline feliate, rosii cherry, sare, piper, paine de casa. Ingrediente: două bucăţi de avocado 4 castraveţi două roşii galbene o lămâie 450 g brânză de vaci 100 ml smântână 15 g gelatină o legătură de mărar…

Read more »

Placinta cu branza şi ghimbir

25 March 2013
Placinta_cu_branza_si_ghimbir.pngO reteta delicioasa de placinta cu:aluat de placinta, branza de vaci, smantana, oua, stafide, zahar tos, zahar vanilat, ghimbir, lamaie, faina, unt, zahar pudra. Ingrediente: un pachet aluat de plăcintă 400 g brânză de vaci 250 ml smântână 3 ouă 100 g stafide 100 g zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilirat o linguriţă cu ghimbir…

Read more »

Mancare cu carnati şi ananas

25 March 2013
Mancare_cu_carnati_si_ananas.pngO reteta delicioasa de mancare cu:rosii, carnati, ceapa, usturoi, ghimbir, morcov, ardei iute, morcov, ardei iute, ananas, limeta, frunza de dafin, sare, piper, busuioc verde, ulei, orez, cartofi. Ingrediente: 3 roşii 4 camaţi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă cu ghimbir ras un morcov un ardei iute o conservă de ananas o limetă…

Read more »

Negrese cu migdale

25 March 2013
Negresa_cu_migdale.pngO reteta delicioasa de negresa cu: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, zahar vanilat, praf de copt, migdale, portocale, sare, limeta, sos de caramel, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr tos 4 ouă 300 g făină 130 g cacao două pliculeţe zahar vanilat un pliculeţ praf de copt 100 g migdale…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de caise si glazura de martipan

24 March 2013
Tort_cu_crema_de_caise_si_glazura_de_martipan_12Tort cu crema de caise si glazura de martipan din: fructe uscate, cirese, zahar pudra, vin rosu, coniac, coaja de lamaie, suc de lamaie, coaja de portocale, suc de portocale, scortisoara, faina, unt, zahar brun, migdale, oua, sare, condimente mixte, scortisoara, coniac, gem de caise, suc de lamaie, martipan si glazura fondanta. Ingrediente pentru blat: 750g…

Read more »

Bărcuţe cu cremă de legume

24 March 2013
Barcute_cu_crema_de_legumeBărcuţe cu cremă de legume din: faina, ou, unt, apa, castraveti verzi, smantana, branza de vaci, marar, ciuperci, ardei capia, boia dulce, portocale, kiwi, sare, piper, usturoi, seminte de chimen si seminte de in. Ingrediente: 250 g faina un ou 175 g unt apa doi castraveti verzi 100 g smantana 200 g branza de vaci…

Read more »

Ton cu avocado

24 March 2013
Ton_cu_avocadoTon cu avocado din: ton, avocado, lamaie verde, maioneza, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu ton 5 fructe de avocado 2 lamaie verzi potrivite 4-5 linguri maioneza 1/2 legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Cureti avocado, il tai in jumatati lungime şi îl stropeşti cu zea­mă de lămâie. Tai mijlocul…

Read more »

Ciorba banateana

24 March 2013
Ciorba_banateanaCiorba banateana din: fasole alba, cartofi, ceapa rosie, morcov, ardei, suc de rosii, boia iute, carnati de casa, patrunjel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 4 cartofi 1-2 cepe rosii un morcov 1-2 ardei 500 ml suc de rosii o lingurita boia iute 300 g carnati de casa picanti 2…

Read more »

Ardei umpluţi cu salată de gulii

24 March 2013
Ardei_umpluti_cu_salata_de_guliiArdei umpluţi cu salată de gulii din: gulie, marar, iaurt, mustar, ulei de masline, lamaie, nuci, ardei si sare. Ingrediente: 1 gulie mare 1 legatura marar 2-3 linguri iaurt 1 lingura mustar 1 lingura ulei de masline 1/2 lamaie 1 lingura nuci sau alune macinate 2 ardei rosii sare   Mod de preparare: Cureţi gulia…

Read more »

Budinca de cartofi cu salau

24 March 2013
Budinca_de_cartofi_cu_salauBudinca de cartofi cu salau din: file de salau, ulei de masline, cartofi rosii, unt, smantana, broccoli, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400 g file de salau 2-3 lingurite ulei de masline 800 g cartofi rosii 75 g unt 50 ml smantana 100 g broccoli sare piper boia dulce   Mod de preparare: Se…

Read more »

Salata aperitiv cu branza de burduf si masline

24 March 2013
Salata_aperitiv_cu_branza_de_burduf_si_maslineSalata aperitiv cu branza de burduf si masline din: castraveti, salata verde, ardei, ceapa, piper, sare, branza de burduf, rosii, crutoane, masline, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 6-8 castraveti o salata verde 2-3 ardei o ceapa medie piper macinat sare 200 g branza de burduf 4 rosii 100 g crutoane 25 g unt…

Creveti cu rosii la tigaie

24 March 2013
Retete_1Creveti cu rosii la tigaie din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, creveti, foaie de dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 12-15 creveti (gamberi mari), proaspeti sau congelati 1 foaie de dafin 1 ramurica de cimbru sare si piper maicnat  …

Read more »

Minitarte cu roşii cherry

24 March 2013
Minitarte_cu_rosii_cherryMinitarte cu roşii cherry din: aluat, cascaval, rosii cherry, sunca, masline, smantana si oua. Ingrediente: 400 g aluat de foietaj 200 g cascaval 1 caserola de rosii cherry cat mai mici 300 g sunca 200 g masline fara samburi 12 linguri smantana 4 oua   Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul de foietaj. Apoi se…

Read more »

Fursecuri cu crema si zmeura

24 March 2013
Fursecuri_cu_crema_si_zmeuraFursecuri cu crema si zmeura din: lapte, drojdie, faina, zahar tos, unt, oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, amidon alimentar, seminte de susan, scortisoara, zmeura, stafide, rom si portocale confiate. Ingrediente: 750 ml lapte 7 g drojdie uscata 500 g faina 90 g zahar tos 150 g unt 3 oua 3 g sare 60 g…

Read more »

Peste cu susan

24 March 2013
Peste_cu_susanPeste cu susan din: file de peste, oua, pesmet, susan, piper si sare. Ingrediente: 500 g file de peste 2 oua 150 g pesmet 50 g susan piper sare   Mod de preparare: Fileul de peşte îl tai în fâşii subţiri si scurte şi îl condimentezi. Intr-un castron, amesteci pesme­tul cu susanul, cu sarea şi…

Read more »

Supa crema de ciuperci in paine

24 March 2013
Supa_crema_de_ciuperci_in_paineSupa crema de ciuperci in paine din: ceapa, patrunjel, telina, cartofi, ciuperci, apa, paine graham, ulei, sare, piper, patrunjel, chimen si frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe mari 1 radacina de patrunjel 1 telina potrivita 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete 3 l apa 4 painici graham ulei sare piper patrunjel 1 lingurita rasa…

Read more »

Limba cu spanac

24 March 2013
Limba_cu_spanacLimba cu spanac din: limba, slanina, ceapa, morcovi, usturoi, supa de carne, vin, sare, piper, spanac, unt si verdeata. Ingrediente: 1 limba fiarta 150 g slanina 2 cepe 3 morcovi 3 catei de usturoi 500 ml supa de carne 200 ml vin sare piper 1 kg spanac 50 g unt verdeata   Mod de preparare:…

Read more »

Muschi de vita in ierburi aromatice

24 March 2013
Muschi_de_vita_in_ierburi_aromaticeMuschi de vita in ierburi aromatice din: muschi de vita, sare grunjoasa, piper negru, cimbru macinat, rozmarin macinat, usturoi, ulei de masline, pulpa de rosii, chilli, piper rosu, sare, zahar si ulei de masline. Ingrediente: un kg muschi de vita sare grunjoasa 100 g piper negru cimbru macinat rozmarin macinat usturoi uscat si macinat 2-3…

Read more »

Pizza cu şuncă, sos si ardei iute

24 March 2013
Pizza_cu_sunca_sos_si_ardei_iutePizza cu şuncă, sos si ardei iute din: faina, apa, ulei de masline, drojdie, sare, zahar, sos pesto, rosii, bacon, piper, sos de rosii, morcovi, dovlecei si ardei iute. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa ulei de masline 8 g drojdie uscata un sfert de lingurita cu sare zahar sos pesto 4 rosii 300…

Read more »

Reteta zilei: Suc de ghimbir cu limeta

24 March 2013
Suc_de_ghimbir_cu_limeta_3Suc de ghimbir cu limeta din: ghimbir, apa, suc de limeta, zahar, gheata si menta.     Ingrediente: 1/2 kg ghimbir apa 1/2 cana suc de limeta 1 cana zahar cuburi de gheata si menta penstru servire     Mod de preparare: Curatati ghimbirul. Tocati marunt. Amestecati cu apa si strecurati bine. Repetati de 3…

Read more »

Frigărui cu roşii cherry

24 March 2013
Frigarui_cu_rosii_cherryFrigărui cu roşii cherry din: rosii cherry, prosciutto, mozzarella, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g rosii cherry 100 g prosciutto feliat 200 g bulgarasi de mozzarella 2 ramurele de busuioc 2 linguri de ulei de masline extravirgin sare piper macinat patrunjel verde betisoare de lemn pentru frigarui   Mod de…

Read more »

Burrito cu pui

24 March 2013
Burrito_cu_puiBurrito cu pui din: lipii, ulei de masline, piept de pui, ardei, ceapa, sare, piper, otet balsamic, patrunjel, salata verde si rosii. Ingrediente: 4 lipii 2-3 lingurite ulei de masline 400 g piept de pui 2 ardei rosii 2 ardei galbeni o ceapa sare piper macinat 1-2 lingurite otet balsamic o legatura patrunjel pentru garnitura:…

Read more »

Reteta de post: Salata de fasole boabe

24 March 2013
Salata_de_fasole_boabeSalata de fasole boabe din: fasole, usturoi, patrunjel, frunze de dafin, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iute si sare. Ingrediente: 300 g fasole 2 catei mari de usturoi 1 legatura patrunjel 4 frunze de dafin ulei de masline 1 lamaie (doar sucul) ardei iute macinat sare   Mod de preparare: Lăsăm fasolea la…

Read more »

Fursecuri cu piure de cartofi dulci

24 March 2013
Fursecuri_cu_piure_de_cartofi_dulciFursecuri cu piure de cartofi dulci din: faina, zahar, unt, lapte, scortisoara, untura, piure de cartofi dulci, unt. Ingrediente: 250 g faina 3 linguri zahar 50 g unt 6 linguri lapte un praf scortisoara 3 linguri untura 200 g piure de cartofi dulci 2 linguri unt topit   Mod de preparare: Se amestecă făina cu…

Read more »

Bulete de soia si linte

24 March 2013
Bulete_de_soia_si_linteBulete de soia si linte din: soia granule, faina alba, linte verde, usturoi, apa minerala, ulei, sare, piper, patrunjel verde, cimbru, ulei si pesmet. Ingrediente: 300 g soia granule 150 g faina alba 150 g linte verde 5 catei de usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare piper patrunjel verde cimbru ulei pentru…

Read more »

Tort de cartofi cu piure de castane

24 March 2013
Tort_de_cartofi_cu_piure_de_castaneTort de cartofi cu piure de castane din: cartofi dulci, faina, zahar, zahar vanilinat, galbenusuri, ulei, rom, dovleac si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 2 cartofi dulci 100 g faina 90 g zahar un plic zahar vanilinat 3 galbenusuri 30 ml ulei 30 ml rom pentru crema: 200 g dovleac fiert 1-2 linguri zahar pudra scortisoara…

Read more »

Ciorba de salata cu costita afumata si smantana

24 March 2013
Ciorba_de_salata_cu_costita_afumata_si_smantanaCiorba de salata cu costita afumata si smantana din: supa de pui, ceapa, zarzavat, salata, costita afumata, oua, smantana, iaurt, bors, usturoi verde, marar verde si sare. Ingrediente: 2 l supa de pui 1 ceapa medie 100 g zarzavat 1 capatana mare de salata 200 g costita afumata 6 oua 150 g smantana 100 g…

Read more »

Retete de post: Salam de biscuiti

24 March 2013
Salam_de_biscuitiSalam de biscuiti din: biscuiti, margarina, cacao, zahar vanilat, esenta de rom, zahar, stafide si apa. Ingrediente: 1/2 biscuiti simpli un pachet margarina 3 linguri cacao 2 pliculete zahar vanilat esenta de rom dupa gust 150 g zahar 200 g stafide 300 ml apa   Mod de preparare: Se pune la foc apa cu mar­garina…

Read more »

Pâine ţărănească umplută cu salată de cârnaţi şi brânză Emmental

24 March 2013
Pâine_taraneasca_umpluta_cu_salata_de_cârnati_si_brânza_EmmentalPâine ţărănească umplută cu salată de cârnaţi şi brânză Emmental din: paine taraneasca, carnati polonezi, ridichi, branza emmental, ridichi, castravete, patrunjel, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 paine taraneasca potrivit de mare si proaspata 400 g carnati polonezi fierti 250 g branza Emmental sau cascaval 1 legatura ridichi 1/2 castravete…

Read more »

Piftie cu carne de curcan

24 March 2013
Piftie_cu_carne_de_curcanPiftie cu carne de curcan din: carne de curcan, usturoi, foi de dafin, ceapa, morcovi, radacina de telina, oua, mazare boabe, sare si piper. Ingrediente: 2 kg carne de curcan o capatana de usturoi 2 foi de dafin o ceapa 3 morcovi o felie radacina de telina 2 oua fierte o conserva mazare boabe sare…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute cu carne de miel

24 March 2013
Chiftelute_cu_carne_de_miel_5Chiftelute cu carne de miel din: carne tocata de miel, stafide, scortisoara, pesmet, ou, ceapa verde, lipii, iaurt, frunze de menta, rosii, suc de limeta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 1/4 ceasca de stafide 1/2 lingurita de scortisoara 5-6 linguri pesmet 1 ou 4 fire ceapa verde, taiata felii subțiri…

Read more »

Guguluf cu alune

24 March 2013
Guguluf_cu_aluneGuguluf cu alune din: alune de padure, unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, gem de caise si zahar pudra. Ingrediente: 75 g alune de padure 250 g unt moale 250 g zahar sare 4 oua 300 g faina 3 lingurite praf de copt 125 g alune de padure macinate 120 ml lapte…

Read more »

Chiftele de vinete cu marar

24 March 2013
Chiftele_de_vinete_cu_mararChiftele de vinete cu marar din: vinete, ardei rgasi, usturoi, patrunjel, oua, pesmet, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 4 ardei grasi rosii 2 catei usturoi 3 linguri patrunjel 3 oua 8 linguri pesmet fin sare piper ulei pentru prajit pentru servit: marar fin tocat   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă,…

Read more »

Somon cu orez si sos

24 March 2013
Somon_cu_orez_si_sosSomon cu orez si sos din: somon, orez, mazare, morcov, limete, smantana, castravete, migdale, curry, ulei de masline, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 g orez alb 200 g mazare un morcov doua limete 300 g smantana un castravete verde mai mare 100 g migdale 5 g curry 100 ml…

Read more »

Pere cu branza Roquefort

24 March 2013
Pere_cu_branza_RoquefortPere cu branza Roquefort din: pere, branza de vaci, stafide galbene, portocale, zahar tos, miez de nuca, boia dulce, banza roquefort, nucsoara, lamaie, sare, piper, smantana si rozmarin. Ingrediente: 4 pere mari 100 g branza de vaci 30 g staide galbene doua portocale 180 g zahar tos 100 g miez de nuca boia dulce 250…

Read more »

Bors de loboda cu orez si verdeata

24 March 2013
Bors_de_loboda_cu_orez_si_verdeataBors de loboda cu orez si verdeata din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcov, radacina de patrunjel, orez, marar, patrunjel verde, leustean, unt, ou si sare. Ingrediente: 1 ½ l apă ½ l borș 5-6 legături lobodă 4 fire ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 3 lingurițe orez 3 lingurițe mărar tocat 3…

Read more »

Mini-tarte cu nuci

24 March 2013
Mini_tarte_cu_nuciMini-tarte cu nuci din: faina, migdale, zahar, sare, ou, unt, miere, zahar, frisca, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 250 g faina 50 g migdale macinate 100 g zahar 1 praf sare 1 ou 150 g unt rece in plus: 100 g miere 150 g zahar 50 g unt 200 g frisca 250…

Read more »

Paste cu sos si salam

24 March 2013
Paste_cu_sos_si_salamPaste cu sos si salam din: salam, ceapa, ardei gras, ciuperci, suc de rosii, pasta de tomate, oregano, paste si busuioc. Ingrediente: 450 g salam o ceapa medie un ardei gras verde 5 ciuperci mici, conservate 300 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 2 lingurite oregano uscat 250 g taitei sau alte…

Read more »

Supa deasa de legume

23 March 2013
Supa_deasa_de_legumeSupa deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina, broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Toate legumele…

Read more »

Pui cu masline negre

23 March 2013
Pui_cu_masline_negrePui cu masline negre din: pui, masline negre, ceapa, ulei, lamaie, usturoi, ghimbir, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 200 g masline negre 3 cepe 50 ml ulei o lamaie 4 catei de usturoi 1/2 lingurita ghimbir un varf de cutit sofran o lingura patrunjel sare piper   Mod de…

Read more »

Carne de porc cu legume

23 March 2013
Carne_de_porc_cu_legumeCarne de porc cu legume din: file de porc, pastarnac, morcovi, patrunjel, usturoi, unt, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de porc un kg pastarnac un kg morcovi o legatura patrunjel 2 catei usturoi 100 g unt 100 ml vin 2 linguri ulei zeama unei lamaie sare piper  …

Read more »

Ton la cuptor

23 March 2013
Ton_la_cuptorTon la cuptor din: ton, paste, unt, cascaval, rosii, oua, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o cutie de ton maruntit 100 g paste 30 g unt 75 g cascaval 3 oua 3-4 rosii sare piper patrunjel ornat   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se scot în sită si se…

Read more »

Rulada cu nuci si ciocolata amaruie

23 March 2013
Rulada_cu_nuci_si_ciocolata_amaruieRulada cu nuci si ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, frisca, unt, oua, sare, zahar, faina, nuci, praf de copt, dulceata de caise, pra intaritor si zahar pudra. Ingrediente: 350 g ciocolata amaruie 700 g frisca 75 g unt 6 oua 1 praf sare 175 g zahar 75 g faina 100 g nuci tocate 1 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta

23 March 2013
Coaste_de_miel_cu_sos_pesto_si_frunze_de_menta_6Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta din:  coaste de miel, sare, piper, ulei vegetal, sos pesto, frunze de menta, apa si suc de lamaie. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel (1 ½ kg fiecare) Sare si piper dupa gust 2 linguri de ulei vegetal Sos pesto 1/3 ceasca frunze proaspete de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 8, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: