RSS

Retete gustoase pentru Paşte #39

12 Mai

Retete pentru Paste:

Spaghete orientale

27 January 2013
Spaghete_orientaleSpaghete orientale din: radacina de ghimbir, ceapa verde, spaghete, unt cu verdeata, boabe de piper, sare, suc de lamaie si fire de patrunjel. Ingrediente: 1 radacina de ghimbir (1,5 cm) 3 fire de ceapa verde 500 g spaghete 100 g unt cu verdeata boabe de piper (usor macinate) sare sucul de la 1/2 lamaie cateva…

Read more »

Ruladă de curcan cu ciuperci si legume

27 January 2013
Rulada_de_curcan_cu_ciuperci_si_legumeRuladă de curcan cu ciuperci si legume din: samburi de pin, busuioc, rosii uscate, crema de branza de vaci, sare, piper, piept de curcan, ulei de masline, praz, ceapa, usturoi, cimbru, ciuperci champignon, gem de caise si rosii cherry. Ingrediente: 60 g sâmburi de pin 4 fire busuioc 250 g roșii uscate în ulei 400…

Read more »

Cocktail cu capsuni si miere

27 January 2013
Cocktail_cu_capsuni_si_miereCocktail cu capsuni si miere din: capsuni, miere, suc de portocale rosii si felii de limeta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 300 g caspuni 1 lingura miere 0,3 l suc de portocale rosii 4 felii de limeta   Mod de preparare: Spalam si curatam capsunile, apoi le mixam cu miere intr-un mixer. COmpletam cu…

Read more »

Chec glazurat

27 January 2013
Chec_glazuratChec glazurat din: lamaie, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte, oua, suc de lamaie, zahar pudra si apa. Ingrediente: pentru aluat: o lamaie 120 g unt 150 g zahar 150 g faina 1/2 pliculet praf de copt 6 linguri lapte 3 oua pentru glazura: sucul unei lamai 100 g zahar pudra 2 linguri apa…

Read more »

Ciuperci cu cascaval si ceapa la cuptor

27 January 2013
Ciuperci_cu_cascaval_si_ceapa_la_cuptorCiuperci cu cascaval si ceapa la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi,c ascaval, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci intregi 2 cepe 3 catei de usturoi 200 g cascaval o lingura ulei cateva fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Ciupercile se curăţă şi…

Read more »

Rulada pudrata cu cocos

27 January 2013
Rulada_pudrata_cu_cocosRulada pudrata cu cocos din: oua, zahar, faina, sare, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, cafea solubila, lapte, unt, zahar pudra, faina, zahar vanilat si nuca de cocos. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 3 galbenusuri 3 linguri cacao o lingura cafea solubila…

Read more »

Taitei in stil asiatic

27 January 2013
Taitei_in_stil_asiaticTaitei in stil asiatic din: morcovi, fasole verde, praz, ulei, sare, piper, taitei, oua, patrunjel, sos de soia si supa de legume. Ingrediente: 300 g morcovi 250 g fasole verde 500 g praz 2 linguri ulei sare piper 300 g taitei 2 oua 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri sos de soia 300 ml supa…

Read more »

Carnati in vin alb

27 January 2013
Carnati_in_vin_albCarnati in vin alb din: carnati, unt, vin alb si cimbru. Ingrediente: 800 g carnati proaspeti 100 g unt 200 ml vin alb 2 linguri cimbru proaspat   Mod de preparare: Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul si se pune jumatate din cantitatea de cimbru. Se lasa un minut si apoi se asaza carnatii. Se…

Read more »

Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos

27 January 2013
Noodles_cu_legume_si_lapte_de_cocos_9Noodles cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos, lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat 1 bucata de ghimbir proaspat, tocat 1 tulpina lemongrass 1 ardei iute,…

Read more »

Cotlete de porc cu varză de Bruxelles

27 January 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureCotlete de porc cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, ceapa, untura, sare, piper, cotlete de porc, mustar de dijon, supa de carne, samntana si cascaval ras. Ingrediente:  200 g varză de Bruxelles 800 g cartofi 1 ceapă 2 linguri untură topită sare piper 4 cotlete de porc cu os 1 lingură muştar…

Read more »

Tocana de miel cu legume

27 January 2013
Tocana_de_miel_cu_legumeTocana de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei, unt, ceapa, faina, bulion, cartofi, vin alb, usturoi, morcovi, fasole verde, mazare, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel din fata 2 linguri ulei 100 g unt 2 cepe 50 g faina o lingura bulion un kilogram cartofi 250 ml vin alb un…

Read more »

Placinta de clatite

27 January 2013
Placinta_de_clatitePlacinta de clatite din: faina, ou, lapte, ulei, sare, ciuperci, ceapa, sare, piper, carne tocata de porc, unt si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 100 g faina un ou 250 ml lapte o lingura ulei un praf sare pentru garnitura de ciuperci: 150 g ciuperci conservate o ceapa mica sare piper 150 g carne tocata de…

Read more »

Prăjitură cu ciocolată si rom

27 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_romPrăjitură cu ciocolată si rom din: migdale, zahar, ciocolata neagra de menaj, rom, unt, oua, faina, sare, ciocolata alba de menaj, unt si fulgi de porumb. Ingrediente: 150 g migdale 350 g zahar 250 g ciocolata neagra de menaj 4 linguri rom sau amaretto 250 g unt topit 6 oua 250 g faina un varf…

Read more »

Spirale presarate cu kaizer

26 January 2013
Spirale_presarate_cu_kaizerSpirale presarate cu kaizer din: kaizer, praz, ceapa, unt, sare, piper, paste in forma de spirala si svaite. Ingrediente: 300 g kaizer fara os 1 tulpina praz 1 ceapa 1 lingura unt sare piper 2350 g paste in forma de spirala 1 lingura svaiter ras   Mod de preparare: Se taie kaizerul dezosat in bucatele…

Read more »

Ciorba de porc

26 January 2013
Ciorba_de_porcCiorba de porc din: burta de porc, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de telina, patrunjel, rosii in bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 800 g burta de porc o ceapa mare un ardei gras verde un ardei gras rosu 2 morcovi o felie radacina telina o radacina patrunjel o cutie rosii in bulion 1/2…

Read more »

Chec cu somon afumat

26 January 2013
Chec_cu_somon_afumatChec cu somon afumat din: oua, faina, praf de copt, sare, piper negru, smantana acra, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca, somon afumat, cascaval, marar, parmezan, unt si faina. Ingrediente: 6 oua 360 g faina alba 1 pliculet praf de copt 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru macinat 200 g smantana acra 12…

Read more »

Spaghete cu rosii

26 January 2013
Spaghete_cu_rosiiSpaghete cu rosii din: migdale, usturoi, ulei de masline, spanac, busuioc, sare, piper, rosii, spaghete si branza de oaie. Ingrediente: 30 g migdale (feliate) 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 100 g spanac 1 legatura busuioc sare piper 1 kg rosii 400 g spaghete 30 g branza de oaie   Mod de…

Read more »

Prăjitură cu mere si nuci

26 January 2013
Prajitura_cu_mere_si_nuciPrăjitură cu mere si nuci din: unt, zahar, faina, nuci macinate, oua, praf de copt, coaja de lamaie, unt, pesmet, mere, scortisoara si zahar praf. Inrgediente: 200 g unt 150 g zahar 100 g faina 100 g nuci macinate 4 oua 1 lingurita praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 50 g unt…

Read more »

Salată de peşte cu oua si portocala

26 January 2013
Salata_de_peste_cu_oua_si_portocalaSalată de peşte cu oua si portocala din: peste, mustar, ceapa rosie, mere, castraveti murati, oua fierte, orez, ulei, otet, sare, piper, tahon si patrunjel. Ingrediente: 1 kg peste 4-5 lingurite mustar 1-2 cepe rosii 3 mere 2 castraveti (murati) 4 oua fierte 1/2 cesti de orez fiert cu putin curyy 100 ml ulei 50…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu fructe uscate

26 January 2013
Tarta_cu_fruste_uscate_15Tarta cu fruste uscate din: galbenus de ou, unt, faina, sare, apa, branza, migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, lichior, nuci, alune, migdale, miere si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 1 galbenus ou 125g unt 250g faina un varf de cutit sare 50 ml apa pentru umplutura: 2 galbenusuri 200g branza 70g migdale macinate 80g zahar…

Read more »

Rulada mozaic cu carne tocata

26 January 2013
Rulada_mozaic_cu_carne_tocataRulada mozaic cu carne tocata din: carne tocata, oua, cartofi, ardei capia, marar, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, ulei si miez de paine. Ingrediente: un kg carne tocata 2 oua 3 cartofi 4 ardei capia marar 2 legaturi ceapa verde o legatura patrunjel sare piper 3 linguri ulei miezul de la 2-3 felii de paine…

Read more »

Cocktail Veritas

26 January 2013
Cocktail_VeritasCocktail Veritas din: struguri rosii, suc de grepfrut, apa minerala, capsuni si physalis. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut apa minerla capsuni physalis   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam cuburi de gheata si completam cu apa minerala. Pe marginea paharului…

Read more »

Paste cu smantana si spanac

26 January 2013
Paste_cu_smantana_si_spanacPaste cu smantana si spanac din: ceapa, usturoi, unt, spanac, vin, nucsoara, supa, smantana, branza topita, parmezan, sare, piper, paste si papadie. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt 200 g spanac (congelat) 125 ml vin alb nucsoara 350 ml supa (instant) 50 ml smantana 1 triunghi de branza topita 20…

Read more »

Pane de curcan cu parmezan

26 January 2013
Pane_de_curcan_cu_parmezanPane de curcan cu parmezan din: piept de curcan, oua, pesmet, parmezan, sare, marar, piper, ulei, cartofi, ciuperci, rosii si castraveti. Ingrediente: 500 g piept de curcan 3-4 oua 6 linguri pesmet 150 g parmezan sare marar piper macinat ulei pentru prajit cartofi fierti ciuperci rosii castraveti   Mod de preparare: Se taie pieptul de…

Read more »

Gulas cu galusti

26 January 2013
Gulas_cu_galustiGulas cu galusti din: manzat, sare, ulei, boia dulce, boia iute, ceapa, ardei capia, suc de rosii, vin rosu, zahar, piper, oua, faina si unt. Ingrediente: 800 g manzat sare 3-4 lingri ulei o lingurita boia dulce o lingurita boia iute 2 cepe 4-5 ardei caia 400 m suc de rosii 50 ml vin rosu…

Read more »

Salată de fasole

26 January 2013
Salata_de_fasoleSalată de fasole din: fasole pestrita, telina, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 200 g fasole pestita 2 tije de telina sucul unei lamai 2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Fasolea se fierbe în apă cu sare, aruncând apa în care a fiert de…

Read more »

Ciorbita de fasole

26 January 2013
Ciorbita_de_fasoleCiorbita de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, boia dulce, boia iute, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente: 400 g fasole uscata o ceapa rosie 2-3 fire ceapa 3 ardei 2 morcovi sare piper boia dulce boia iute 100 ml bors o legatura patrunjel 3-4 frunze leustean   Mod de preparare:…

Read more »

Tocană secuiască cu smantana si mamaliga

26 January 2013
Tocana_secuiasca_cu_smantana_si_mamaligaTocană secuiască cu smantana si mamaliga din: carne de porc, varza acra, ulei, ceapa, boia dulce, marar, cimbru, taqrgon, dafin, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc semidegresata 1 kg varza acra taiata fideluta 3 linguri ulei 100 g ceapa 1 lingurita boia dulce marar cimbru tarhon dafin piper sare   Mod de…

Read more »

Tort cu miere si nuci

26 January 2013
Tort_cu_miere_si_nuciTort cu miere si nuci din: oua, zahar, faina, nuci macinate, margarina, miere, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, smantana si zahar. Ingrediente: blatul: 4 oua 100 g zahar 500 g faina 100 g nuci macinate 100 g margarina 100 ml miere 1 lingura coaja rasa de lamiae…

Read more »

Medalion de vita

26 January 2013
Medalion_de_vitaMedalion de vita din: muschi de vita, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar, ienibahar, hrean, ceapa verde, cartofi, morcovi, castraveciori acri si patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de vita 3-4 linguri ulei de masline sare piper boabe de mustar ienibahar un hrean o legatura ceapa verde 6 cartofi 1-2 morcovi 3 castraveciori acri…

Read more »

Iahnie cu cârnati

26 January 2013
Iahnie_cu_cârnatiIahnie cu cârnati din: fasole boabe, rosii in bulion, ceapa, bulion, ulei, sare, piper si carnati afumati. Ingrediente: 400 g fasole boabe 3 rosii in bulion o ceapa mare 3 linguri bulion 3 linguri ulei sare piper 4 carnati afumati   Mod de preparare: Cu o seară înainte de pre¬parare, se pune fasolea în apă…

Read more »

Prăjitură cu brânză şi dovleac

26 January 2013
Prajitura_cu_brânza_si_dovleacPrăjitură cu brânză şi dovleac din: chifle graham, zahar, ulei, pesmet, unt, lapte, branza de vaci, oua, dovleac, zahar, scortisoara, cuisoare, nucsoara si ghimbir. Ingrediente: blat: 8 chifle graham sau 500 g biscuiti ovaz fara crema 50 g zahar 50 ml ulei 100 g pesmet 100 g unt 2-3 linguri lapte umplutura: 400 g branza…

Read more »

Pui cu bob

26 January 2013
Pui_cu_bobPui cu bob din: pulpe de pui, bob fiert, ceapa, pasta de tomate, salam afumat, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe intregi de pui 100 g bob fiert o ceapa 2 linguri pasta de tomate 150 g salam afumat 1/2 legatura patrunjel o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Se scoate…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos picant de rosii

26 January 2013
Cotlete_de_porc_cu_sos_picant_de_rosii_5Cotlete de porc cu sos picant de rosii din: cotlete de porc, chimen, usturoi, sare, piper, ulei de masline, sos picant de rosii si suc de lamaie. 4 cotlete de porc 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru 1 lingura ulei de masline 1 cana de sos…

Read more »

Tarta aromata cu mere

26 January 2013
Tarta_aromata_cu_mereTarta aromata cu mere din: faina, mere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 300 g faina 800 g mere 200 g unt 4 galbenusuri 500 ml lapte 200 g zahar 100 g ghimbir proaspat 1 lingura scortisoara 1 lingurita praf de copt 1 lamaie 1 plic…

Read more »

Piept de pui cu sos de ciuperci

26 January 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_ciuperciPiept de pui cu sos de ciuperci din: piept de pui, sare, ciuperci, faina, nucsoara, piper alb, piper negru, ceapa, patrunjel, boia dulce si rozmarin. Ingrediente: 600 g piept de pui sare 500 g ciuperci 2 linguri faina un praf nucsoara piper alb macinat piper negru macinat 2-3 fire ceapa o legatura patrunjel un praf…

Read more »

Fettuccine cu piept de pui şi busuioc

26 January 2013
Fettuccine_cu_piept_de_pui_si_busuiocFettuccine cu piept de pui şi busuioc din: piept de pui, mustar, piper, sare, unt, vin alb, smantana, patrunjel si busuioc verde. Ingrediente: 1 piept de pui mediu paste fettuccine 2 linguri mustar frantuzesc piper sare 50 g unt (margarina, ulei) 1/2 pahar vin alb sec 100 g smantana patrunjel si busuioc verde   Mod…

Read more »

Plăcintă cu mac şi pere din aluat dospit

26 January 2013
Placinta_cu_mac_si_pere_din_aluat_dospitPlăcintă cu mac şi pere  din aluat dospit din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, unt, galbenusuri, budinca de vanilie, lapte, smantana, mac, suc de lamaie, pere si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 55 g zahar 1 praf sare 20 g drojdie proaspata 150 ml lapte 60 g unt 3 galbenusuri umplutura: 1 plic…

Read more »

Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui

26 January 2013
Ciorba_frantuzeasca_cu_zarzavat_si_puiCiorba frantuzeasca cu zarzavat si pui din: morcov, patrunjel verde, telina, praz, ceapa, varza, copane de pui, mazare, salata, unt, zahar, sare si bulion. Ingrediente: 1 morcov mare 1 legatura patrunjel verde 1/2 telina 1 praz 1 ceapa 1/4 varza mica 3 copane mici de pui sau aripi si maruntaie mazare 1 salata mica 1/2…

Read more »

Friptură poloneză

26 January 2013
Friptura_polonezaFriptură poloneză din: carne de porc, oua, conopida, fasole verde, sare, ulei, lamaie si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de porc 4 oua fierte tari 1 conopida mica 1/4 kg fasole verde sare 1 ceasca de ulei 1/2 lamaie verdeata tocata   Mod de preparare: carnea, o tai în felii groase pe care le sărezi…

Read more »

Sendviş de cozonac cu cremă de vanilie

26 January 2013
Sendvis_de_cozonac_cu_crema_de_vanilieSendviş de cozonac cu cremă de vanilie din: faina, drojdie, zahar, lapte, margarina, ou, sare, frisca lichida, zahar vanilat, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 500 g faina 1 plic drojdie uscata 75 g zahar 250 ml lapte 100 g margarina 1 ou 1 praf sare umplutura: 125 g margarina la temperatura camerei 250…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii

26 January 2013
Friptura_de_vita_cu_ceapa_si_sos_de_rosii_6Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii din: friptura de vita, condimente, piper negru, ulei de masline, ceapa, supa de vita, otet balsamic si sos de rosii. Ingrediente: 3-4 friptura de vita 1-2 linguri condimente pentru carne de vita piper negru dupa gust 1-2 linguri ulei de masline 2-3 cepe, curatate si taiate…

Read more »

Filé de peste cu oua pe pat de legume

26 January 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureFilé de peste cu oua pe pat de legume din: cartofi, oua, ciuperci, ulei, fileuri de cod, lapte, ou, cascaval, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă fierte tari 200 g ciuperci din conservă 3 linguri ulei 700 g fileuri de cod congelate 150 ml lapte 1 ou 100 g cașcaval ras…

Read more »

Prajitura de casa cu glazura de ciocolata

26 January 2013
Prajitura_de_casa_cu_glazura_de_ciocolataPrajitura de casa cu glazura de ciocolata din: oua, ciocolata menaj, lapte, praf de copt, unt, sare, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuci, mere confiate si pere confiate. Ingrediente: 4 oua 200 g ciocolata menaj 4 linguri lapte un praf de copt un pachet unt un praf sare 150 g zahar…

Read more »

Cartofi umpluţi cu fasole picantă

26 January 2013
Cartofi_umpluti_cu_fasole_picantaCartofi umpluţi cu fasole picantă din: cartofi, carne tocata de vita, fasole boabe, suc de rosii, morcov, ceapa, boia iute, chimen, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi 400 g carne tocata de vita 200 g fasole boabe fiarta sau din conserva 100 ml suc de rosii un morcov o ceapa unvarf cutit subtire de…

Read more »

Tarta frantuzeasca cu mere

26 January 2013
Tarta_frantuzeasca_cu_mereTarta frantuzeasca cu mere din: faina, zahar, sare, ou, unt, mere acrisoar si gem de caise. Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar 1 praf sare 1 ou 200 g unt umplutura: 5 mere acrisore 60 g unt 2-3 linguri zahar 200 g gem de caise   Mod de preparare: Se amestecă făina cu…

Read more »

Friptură de porc în crustă cu garnitură de varza

25 January 2013
Friptura_de_porc_în_crusta_cu_garnitura_de_varzaFriptură de porc în crustă cu garnitură de varza din: muschi de porc cu sorici, sare, piper, chimen, zarzavat, ceapa, supa, varza alba, unt si vin alb sec. Ingrediente: 1 kg muschi de porc cu sorici sare piper 2 lingurite chimen 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe 400 ml supa 1 varza alba (circa…

Read more »

Copane in sos de mere

25 January 2013
Copane_in_sos_de_mereCopane in sos de mere din: copane de pui, mere, cartofi, usturoi, ulei, sare, piper boabe, cimbru, rozmarin si vin. Ingrediente: un kg copane de pui 4 mere 8 cartofi 4 catei de usturoi 2 linguri ulei sare piper boabe cimbru o crenguta rozmarin 50 ml vin alb   Mod de preparare: Se curata si…

Read more »

Cocktail Champion

25 January 2013
Cocktail_ChampionCocktail Champion din: nectar de caise, nectar de cirese, suc de multivitamine, lamaie, cirese, banana si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl nectar de caise 4 cl nectar de cirese 4 cl suc de multivitamine 1 strop de zeama de lamaie o felie de lamaie cirese o felie de banana spirala din coaja de portocala…

Read more »

Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel

25 January 2013
Bors_calugaresc_asezonat_cu_leustean_si_patrunjelBors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel din: cartofi, ceapa alba, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel verde, piper si ulei. Ingrediente: 2 cartofi o ceapa alba 500 ml bors un dovlecel 2 morcovi o telina 100 g fasole verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze varza alba…

Read more »

Reteta zilei: Tort Foret Noire sau Padurea Neagra

25 January 2013
Tort_Foret_Noire_32Tortul Foret Noire sau Padurea Neagra este un tort delicios facut din ciocolata si visine care isi are originea in Germania. Unul din ingredientele principale sunt visinele. Daca va ganditi sa pregatiti tortul Foret Noire in sezonul cand se coc visinele puteti utiliza visinele proaspete facand siropul pentru blat din acestea, iar in cazul in…

Read more »

Prăjitură cu fructe si scortisoara

25 January 2013
Prajitura_cu_fructe_si_scortisoaraPrăjitură cu fructe si scortisoara din: faina, unt rece, zahar, sare, mere acrisoare, prune, struguri, scortisoara si galbenus. Ingrediente: 350 g faina 150 g unt rece 7 linguri zahar 1 praf de sare 2 mere acrisoare, mari 50 g prune 100 g struguri fara samburi 1 lingurita scortisoara 1 galbenus   Mod de preparare: Amestecaţi…

Read more »

Gulas de porc

25 January 2013
Gulas_de_porcGulas de porc din: carne de porc, ceapa, ulei, boia dulce, bulion, usturoi, morcov, patrunjel, smantana, zahar, chimen, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 5 cepe 4 linguri ulei 1 lingurita boia dulce 1 ceasca bulion 2 catei de usturoi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri smantana 1 lingurita zahar…

Read more »

Paste bologneze cu vin roşu si carne tocată

25 January 2013
Paste_bologneze_cu_vin_rosu_si_carne_tocataPaste bologneze cu vin roşu si carne tocată din:  ceapa, usturoi, morcov, carne tocata asortata, ulei de masline, vin rosu sec, bulion, supa, rosii pasate, sare, piper, oregano, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 morcov 500 g carne tocata asortata 2 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu sec…

Read more »

Prăjitură la tavă

25 January 2013
Prajitura_la_tavaPrăjitură la tavă din: faina, praf de copt, oua, unt, zahar, struguri albi, migdale, scortisoara, oua, zahar, crema de branza, frisca, suc de struguri, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 500 g faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 250 g unt rece 150 g zahar topping: 1,5 g struguri albi 50…

Read more »

Mâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă

25 January 2013
Mâncarica_de_cartofi_vegetariana_cu_ceapaMâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă din: ceapa, usturoi, cartofi rosii, cartofi dulci, ulei, bulion, supa, boia iute, sare, smantana si patrunjel. Ingrediente: 300 g ceapa 2 catei de usturoi 800 g cartofi rosii 200 g cartofi dulci 2 linguri ulei 2 linguri bulion 500 ml supa boia iute sare 2 linguri smantana 2 linguri…

Read more »

Ragut de legume cu chiftele

25 January 2013
Ragut_de_legume_cu_chifteleRagut de legume cu chiftele din: carne tocata, sare, piper, ulei, ardei, dovlecei si mini galuste. Ingrediente: 200 g carne tocata sare piper 2 linguri ulei 1 ardei mare rosu 300 g dovlecei 1 pachet mini galuste   Mod de preparare: Condimentati carnea tocata cu sare si piper. FOrmati 12 chiftelute si prajiti-le in ulei.…

Read more »

Spaghete cu broccoli si carnaciori prajiti

25 January 2013
Spaghete_cu_broccoli_si_carnaciori_prajitiSpaghete cu broccoli si carnaciori prajiti din: carnaciori, bulb de fenicul, ceapa, broccoli, sare, spaghete, ulei de masline, vin alb sec, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carnaciori proaspeti 1 bulb de fenicul 2 cepe 350 g broccoli sare 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 100 ml vin alb sec piper 40 g…

Read more »

Prajitura cu nuci si miere

25 January 2013
Prajitura_cu_nuci_si_mierePrajitura cu nuci si miere din: unt, miere, nuci, scortisoara, oua, zahar, lapte, faina, praf de copt si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 g unt 5 linguri miere 150 g nuci zdrobite 1 lingurita scortisoara 5 oua 250 g zahar 200 ml lapte 300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingura zeama de…

Read more »

Carne tocată în mămăligă

25 January 2013
Carne_tocata_în_mamaligaCarne tocată în mămăligă din: chifla, ceapa, masline negre, ulei, amestec de carne tocata, ou, mustar, sare, piper, supa, malai grisat, unt si nucsoara. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 40 g masline negre 1 lingura ulei 800 g amestec carne tocata 1 ou 1 lingurita mustar sare piper 600 ml supa…

Read more »

Perisoare în sos alb

25 January 2013
Perisoare_în_sos_albPerisoare în sos alb din: chifla, dovlecel, fileuri de sardine, coaja rasa de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, amestec de carne tocata, unt, faina, smanatna, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 dovlecel mare 4 fileuri de sardine (conserva) 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 ou sare piper…

Read more »

Reteta zilei: Piept de curcan cu legume

25 January 2013
Piept_de_curcan_cu_legume_5Piept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, cimbru, salvie, morcov, telina, ceapa, supa de pui si amidon. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 lingura ulei de masline 1 lingurița cimbru uscat 1/2 lingurita salvie 1 morcov mare, taiat bucați 2 bucati telina, taiata bucați 1 ceapa, curatata si taiata bucati…

Read more »

Tort cu dovlecei şi carne tocată

25 January 2013
Tort_cu_dovlecei_si_carne_tocataTort cu dovlecei şi carne tocată din: foitaj, unt, dovlecei, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, sare, piper, faina, rosii pasate si branza rasa. Ingrediente: 250 g foitaj 50 g unt 3 dovlecei mici 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g carne tocata de vita sare…

Read more »

Placinta cu urda

25 January 2013
Placinta_cu_urdaPlacinta cu urda din: apa minerala, ulei, otet, faina, untura, bicarbonat, urda dulce, stafide, zahar, oua si zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 10 linguri de apa minerala sau plata 10 linguri de ulei 2 linguri otet 350-400 g faina 3 linguri de untura sau un pachet de margarina 1 varf de cutit bicarbonat pentru umplutura:…

Read more »

Linte cu bacon

25 January 2013
Linte_cu_baconLinte cu bacon din: linte, foaie de dafin, boquet garni, ceapa, morcov, telina, slaninuta afumata, ulei, otet, sare, piper si sunca. Ingrediente: 150 g linte uscata 1 foaie de dafin 1 boquet garni (cimbru, maghiran, patrunjel) 1 ceapa 1 morcov 150 g telina 100 g slaninuta afumata 2-3 linguri ulei 1-2 linguri otet sare piper…

Read more »

Plăcintă cu legume si carne

25 January 2013
Placinta_cu_legume_si_carnePlăcintă cu legume si carne din: cartofi, sare, legume, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, ulei, boia de ardei dulce, pasta de rosii, supa, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 1,2 kg cartofi sare legume pentru supa (ceapa verde, telina, pastarnac, morcov) 1 cepe 2 catei de usturoi 750 g amestec de carne tocata 2 linguri…

Read more »

Placinta cu branza si stafide – pufoasa si aromata

25 January 2013
Placinta_cu_branza_si_stafidePlacinta cu branza si stafide din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenus, unt, sare, branza dulce, frisca, unt, baton de vanilie, amidon, stafide si scortisoara. Ingrediente: aluat: 200 g faina 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 40 g zahar 1 galbenus 40 g unt 1 praf de sare topping: 1 kg branza dulce 2 oua 200…

Read more »

Tortilla cu peşte şi cartofi

25 January 2013
Tortilla_cu_peste_si_cartofiTortilla cu peşte şi cartofi din: cartofi rosii, sare, batoane de peste, ulei, rosii, ardei gras, boabe de porumb, ceapa, oua, lapte, piper si nucsoara. Ingrediente: 700 g cartofi rosii sare 450 g batoane de peste (fish fingers) 4 linguri ulei 2 rosii 1 ardei gras rosu 150 g boabe de porumb (conserva) 1 ceapa…

Read more »

Rulada in crusta de cartofi

25 January 2013
Rulada_in_crusta_de_cartofiRulada in crusta de cartofi din: chifla, branza feta, gogosari murati, dovlecei, ulei, sare, piper, ceapa, usturoi, patrunje, amestec de carne tocata, oua, mustar si cartofi. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 150 g branza feta 150 g gogosari murati 1 dovlecei mediu 4 linguri ulei sare piper 1 ceapa 1 catel de usturoi…

Read more »

Miniprăjituri cu brânză

25 January 2013
Miniprajituri_cu_brânzaMiniprăjituri cu brânză din: biscuiti amarettini, branza dulce, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, amidon, oua, smantana si gem de merisoare. Ingrediente: 250 g biscuiti Amarettini 400 g branza dulce 50 g zahar sucul si coaja unei jumatati de lamaie 2 linguri amidon 2 oua 150 g smantana 100 g gem de merisoare  …

Read more »

Spaghete bolognese – o mâncare tipic italiană

25 January 2013
Spaghete_bologneseSpaghete bolognese din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, amestec de carne tocata, pasta de rosii, rosii, foaie de dafin, sare, piper, condimente pentru pizza, spaghete si busuioc. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 morcov mediu 100 g de telina 1 lingura ulei de masline 400 g amestec de carne tocata 2…

Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole uscata cu carnati si legume

25 January 2013
Mancare_de_fasole_uscata_cu_carnati_si_legume_5Mancare de fasole uscata cu carnati si legume din: ceapa, ardei gras, ulei de masline, carnati, fasole, rosii, busuioc, oregano, fenicul, piper, frunze de dafin, supa de spui si parmezan. 2 cepe, tocate 1 ardei gras rosu, tocat 1 ardei gras verde, tocat 2 linguri ulei de masline 5 carnați 2 cutii fasole 2 cutii…

Read more »

Prăjitură cu brânză si mere

25 January 2013
Prajitura_cu_brânza_si_merePrăjitură cu brânză si mere din: biscuiti cu cocos, unt, mere, suc de lamaie, oua, branza dulce, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, calvados, amidon, dulceata de mere si zahar pudra. Ingrediente: 200 g biscuiti cu cocos 150 g unt 5 mere de dimensiune medie 4 linguri suc de lamaie 4 oua 1 kg branza…

Read more »

Clătite cu carne tocată şi legume

25 January 2013
Clatite_cu_carne_tocata_si_legumeClătite cu carne tocată şi legume din: oua, faina, lapte, sare, ulei, usturoi, ceapa, carne tocata mixta, bulion, supa, piper, rosii, praf de chilli, avocado, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 2 oua 180 g faina 380 ml lapte 1 praf sare 4 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 ceapa 500 g carne tocata…

Read more »

File de vita cu legume si ciuperci

25 January 2013
FIle_de_vita_cu_legume_si_ciuperciFile de vita cu legume si ciuperci din: file de vita, mustar boabe, ulei, sare, piper, cimbru, praz, bureti, usturoi, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 bucati file de vita (a 150g) cate 1 lingura mustar boabe si iute 2 linguri ulei sare piper 1 lingura cimbru proaspat tocat 1 fir praz (mediu) 600 g bureti…

Read more »

Pizza cu praz şi şuncă

25 January 2013
Pizza_cu_praz_si_suncaPizza cu praz şi şuncă din: faina, unt, oua, branza roquefort, praz, sare, branza telemea, smantana, crema de branza, piper, nucsoara si sunca. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 5 oua 100 g branza Roquefort 1,5 kg praz sare 100 g branza telemea data pe razatoare 400 ml smantana 4 linguri crema de branza…

Read more »

Colţunaşi cu varză călită cu mărar

25 January 2013
Coltunasi_cu_varza_calita_cu_mararColţunaşi cu varză călită cu mărar din: ulei, varza calita, ceapa, marar, cimbru, piper, faina, apa, gris si sare. Ingrediente: 300 ml ulei 400 g varza calita 1 ceapa marar cimbru piper 400 g faina 200 ml apa 1 lingurita gris 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Căleşti ceapa puţin, apoi o amesteci cu…

Read more »

Prajitura cu crema de cafea

25 January 2013
Prajitura_cu_crema_de_cafeaPrajitura cu crema de cafea din: oua, zahar, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, unt, zahar pudra, galbenusuri, cafea concentrata, lapte si nuci. Ingrediente: blat: 7 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate sau alune, migdale 3 linguri faina 1 lingurita rasa praf de copt 2 lingurite coaja de lamaie un…

Read more »

Borş cu sfeclă roşie si manzat

25 January 2013
Bors_cu_sfecla_rosie_si_manzatBorş cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de lamaie, smantana, faina si patrunjel. Ingrediente: 400 g sfecla rosie 300 g carne de manzat 1 ceapa rosie 2 bucati…

Read more »

Reteta zilei: Tocana cu carne de caprioara

24 January 2013
Tocana_cu_carne_de_caprioara_47Datorita continutului de grasimi foarte scazut, carnea de caprioara este foarte sanatoasa pentru consum. Desi carnea de caprioara este similara cu carnea de manzat, aceasta este chiar mai gustoasa, deoarece provine de la un animal mult mai mobil. 1,5kg carne de caprioara 3 cepe mari 2 ardei rosii 50g ciuperci deshidratate 350g ciuperci 4 catei…

Read more »

Mancare cu sfecla si perisoare

24 January 2013
Mancare_cu_sfecla_si_perisoareMancare cu sfecla si perisoare din: ceapa, amestec de carne tocata, ou, pesmet, sare, piper, boia de ardei dulce, varza rosie, sfecla, morcovi, ulei, supa, boabe de porumb, smantana fermentata si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 400 g amestec de carne tocata 1 ou 3-4 linguri pesmet sare piper boia de ardei dulce 500 g varza…

Read more »

Spaghetti Carbonara delicioase

24 January 2013
Spaghetti_CarbonaraSpaghetti Carbonara delicioase din: spaghetti, sare, kaizer, praz, unt, usturoi, galbenusuri, smantana, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghetti sare 100 g kaizer afumat, taiat felii 1 fir de praz 1 lingura unt 1 catel de usturoi 2 galbenusuri proaspete 100 ml smantana piper 60 g parmezan proaspat taiat   Mod de preparare: Fierbeţi pastele…

Read more »

Supă de dovleac

24 January 2013
Supa_de_dovleacSupă de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, supa de legume, zahar, smantana, amidon, sare, piper, otet si paine alba. Ingrediente: 1 kg dovleac 1 ceapa 3 linguri unt 1 l supa de legume zahar 200 ml smantana 2 linguri amidon sare piper 2 linguri otet 2 felii paine alba   Mod de preparare: Pregătiţi dovleacul,…

Read more »

Prajitura cu crema de nuci

24 January 2013
Prajitura_cu_crema_de_nuciPrajitura cu crema de nuci din: galbenusuri, zahar, faina, unt, lapte, esenta de migdale, miez de nuca si ciocolata rasa. Ingrediente: 5 galbenusuri 7 linguri zahar 2 linguri faina 200 g unt 200 ml lapte 1 lingura esenta de migdale 100 g miez de nuci pisate 50 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Pentru…

Read more »

Legume cu paste si sunca la tigaie

24 January 2013
Legume_cu_paste_si_sunca_la_tigaieLegume cu paste si sunca la tigaie din: gris, faina, oua, sare, praz, usturoi, dovleac, unt, smantana, piper, nucsoara si sunca. Ingrediente: 300 g gris 100 g faina 1 ou sare 2 tulpini praz 1 catel de usturoi 500 g dovleac 2 linguri unt 100 ml smantana piper nucsoara rasa 100 g sunca   Mod…

Read more »

Cotlet de porc cu vin

24 January 2013
Cotlet_de_porc_cu_vinCotlet de porc cu vin din: cotlet de porc, ceapa, rosii, ardei rosii, usturoi, cimbru, scortisoara, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 6 felii de cotlet de porc 2 cepe mijlocii 3 rosii 3 ardei rosii 6 catei de usturoi 1 lingurita de cimbru 1 lingurita de scortisoara 100 ml ulei 250 ml vin…

Read more »

Friptură de vită şi legume la tigaie

24 January 2013
Friptura_de_vita_si_legume_la_tigaieFriptură de vită şi legume la tigaie din: cartofi, ceapa verde, broccoli, ardei rosu, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, amidon, sare, piper, lapte, unt, nucsoara, chilli si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe verzi 500 g broccoli 1 ardei rosu 500 g carne de vita 2 linguri ulei 200 ml supa…

Read more »

Snitel crocant pe sfecla rosie

24 January 2013
Snitel_crocant_pe_sfecla_rosieSnitel crocant pe sfecla rosie din: hrean, snitel de porc, sare, piper, oua, faina, pesmet, unt, sfecla rosie, suc de lamaie, smantana fermentata si arpagic verde. Ingrediente: radacina de hrean, circa 6 cm 4 bucati snitel de porc (1 180 g) sare piper 2 oua 3 linguri faina 80 g pesmet 3 linguri unt topit…

Read more »

Paste in sos picant

24 January 2013
Paste_in_sos_picantPaste in sos picant din: ceapa, sare, piper, usturoi, ardei iute, ulei de masline, rosii, vin rosu si paste. Ingrediente: 1 ceapa sare piper 2 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de masline 425 ml rosii (conserva) 5 linguri vin rosu 400 g paste in forma de tub   Mod de…

Read more »

Mancare cu limba de vita

24 January 2013
Mancare_cu_limba_de_vitaMancare cu limba de vita din: limba de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, masline, rosii in bulion, ardei grasi, busuioc, boia de ardei iute, supa si sare. Ingrediente: 1 kg limba de vita 3 cepe mari 75 ml ulei 3 catei de usturoi 400 g ciuperci 70 g masline fara samburi 300 g rosii in bulion…

Read more »

Pachetele cu muschi de porc

24 January 2013
Pachetele_cu_muschi_de_porcPachetele cu muschi de porc din: muschi de porc, foi de placinta, ulei de masline, morcovi, pastarnac, conopida, ardei gras, praz, ceapa rosii, ceapa alba, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de porc 9 foi de placinta 4 linguri ulei de masline 4 morcovi 2 radacini de pastarnac 1/2 conopida 1 ardei…

Read more »

Cocktail cu multivitamine

24 January 2013
Cocktail_cu_multivitamineCocktail cu multivitamine din: suc de grepfrut, suc de multivitamine si sirop de grenadine. Ingrediente: 6 cl suc de grepfrut 8 cl suc de multivitamine 0,8 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Turnam siropul de grenadine si sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, pe gheata zdrobita si mixam bine.

Read more »

Biscuiti Amaretti

24 January 2013
Biscuiti_AmarettiBiscuiti Amaretti din: migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, albusuri si zahar cubic. Ingrediente: 200 g migdale macinate 200 g zahar pudra coaja de la o lamaie 2 albusuri 10 cubulete zahar cubic   Mod de preparare: Se asterne hartia de pergament pe toua tave. Se pun intr-un castron migdale macinate, zaharul pudra si coaja…

Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu tortilla

24 January 2013
Supa_de_pui_cu_tortilla_6Supa de pui cu tortilla din: rosii cubulete, sos enchilada, ardei iute, fasole neagra, boabe de porumb, ceapa, usturoi, supa de pui, chimen, praf de chilli, sare, oregano, piper negru, foaie de daifn, piept de pui, coriandru, suc de lamaie si chipsuri tortilla. 1 cutie rosii cubulete 1 cutie sos enchilada 1 cutie ardei iuti…

Read more »

Spaghete cu rosii uscate si parmezan

24 January 2013
Spaghete_cu_rosii_uscate_si_parmezanSpaghete cu rosii uscate si parmezan din: rosii uscate in ulei, usturoi, ceapa verde, spaghete, sare, piper, ulei de masline, papadie si parmezan. Ingrediente: 200 g rosii uscate in ulei (conserva) 4 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 400 g spaghete sare piper 1 lingura ulei de masline 75 g papadie 30 g parmezan…

Read more »

Friptură de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână

24 January 2013
Friptura_de_vita_cu_legume_si_cu_sos_de_hrean_si_smântânaFriptură de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână din: sare, pulpe de vita, ceapa, telina, boabe de piper, boabe de ienupar, foi de dafin, patrunjel, morcovi, bulb de telina, praz, cartofi, unt, hrean, smantana si nucsoara. Ingrediente: sare 1 kg pulpa de vita 2 cepe legume pentru supa (ceapa, telina, etc)…

Read more »

Salata cu porumb si mere

24 January 2013
Salata_cu_porumb_si_mereSalata cu porumb si mere din: mere, radacina de pastarnac, telina, ardei gras, porumb dulce, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 mere 2 radacini de pastarnac 1 telina mai mare 1 ardei gras rosu 400 g porumb dulce 4 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…

Read more »

Coaste de porc la cuptor

24 January 2013
Coaste_de_porc_la_cuptorCoaste de porc la cuptor din: piept de porc, mustar, pasta de tomate, ulei de masline, boia, piper, sare, usturoi, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: o bucata de piept de porc (de circa 1 kg – 1,5 kg) 3 linguri de mustar 2 linguri pasta de tomate 3 linguri ulei de masline 1 lingurita boia…

Read more »

Ciorba de carnati cu tarhon

24 January 2013
Ciorba_de_carnati_cu_tarhonCiorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura orez 200 g iaurt…

Read more »

Iepure la tava cu legume

24 January 2013
Iepure_la_tava_cu_legumeIepure la tava cu legume din: pulpe posterioare de iepure, ceapa, telina, morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin, boabe de ienibahar, seminte de coriandru, piper boabe, cimbru, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe posterioare de iepure de camp 4 cepe potrivite 3-4 tulpini de telina 1 radacina telina mica 2 morcovi 4-5…

Read more »

Taitei cu legume si branza de capra

24 January 2013
Taitei_cu_legume_si_branza_de_capraTaitei cu legume si branza de capra din: usturoi, rosii, spanac, busuioc, branza de capra, taitei, sare, piper, ulei, smantana, supa si faina. Ingrediente: 2 catei de usturoi 200 g rosii mici 350 g spanac 1 legatura busuioc 2 bucati branaz de capra (a 40 g) 350 g taitei sare piper 1 lingura ulei 50…

Read more »

Rulada cu hribi

24 January 2013
Rulada_cu_hribiRulada cu hribi din: unt, faina, lapte, oua, sare, hribi, sare, piper si mac. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 pachet unt 5 linguri faina 1/2 l lapte 5 oua unt pentru uns tava sare pentru umplutura: 500 g hribi sare piper pentru decor: 2 linguri mac   Mod de preparare: Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina,…

Read more »

Piept de rata cu broccoli

24 January 2013
Piept_de_rata_cu_broccoliPiept de rata cu broccoli din: piept de rata, broccoli, iaurt, galbenusuri, cascaval, ulei, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de rata 500 g broccoli 200 g iaurt 4 galbenusuri 100 g cascaval 50 ml ulei 1 ardei gras rosu sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi pieptul de raţă de pieliţe,…

Read more »

Mămăligă de barabule (cartofi)

24 January 2013
Mamaliga_de_barabuleMămăligă de barabule din: cartofi, malai si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g malai sare   Mod de preparare: în ceaunul de mămăligă pui să fiarbă în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi ca pentru piure. După ce s-au fiert, în ceaun, îi striveşti ca pentru piure dar nu atât de mărunt. Nu scurgi…

Read more »

Ciorbă ţărănească din Maramureş

24 January 2013
Ciorba_taraneasca_din_MaramuresCiorbă ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel, telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor

24 January 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_de_rosii_dulce_acrisor_8Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor din: fripturi de vita, ulei de masline, condimente, piper negru, supa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir, zahar, otet de orez, rosii si sos de soia. Ingrediente: 3-4 fripturi de vita 1 lingura ulei de masline condimente pentru carne de vita piper negru 1 cana supa de…

Read more »

Ceafă de porc ardelenească

24 January 2013
Ceafa_de_porc_ardeleneascaCeafă de porc ardelenească din: ceafa de porc, cimbru, rozmarin, boia dulce, sare, piper, usturoi, ulei si bulion. Ingrediente: 4 felii de ceafa de porc cimbru rozmarin boia dulce sare piper 4 catei usturoi pisati 5 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui 1 cescuta mica de bulion (suc de rosii)   Mod…

Read more »

Bors de vita cu legume

24 January 2013
Bors_de_vita_cu_legumeBors de vita cu legume din: carne de vita, fasole pastai, mazare, morcov, ceapa, radacina de telina, cartofi, taitei, bors si leustean. Ingrediente: 500 g carne de vita o mana de fasole pastai 200 g mazare 1 morcov 1 ceapa 1 radacina de telina 2 cartofi 100 g taitei 1 l bors leustean   Mod…

Read more »

Pui cu sos de soia

24 January 2013
Pui_cu_sos_de_soiaPui cu sos de soia din: ulei, ceapa, usturoi, piept de pui, broccoli, fasole verde, unt de arahide si sos de soia. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 3 bucati piept de pui 225 g broccoli 250 g fasole verde 3 linguri unt de arahide 1 lingura sos de soia…

Read more »

Varza umpluta cu carne de porc si orez

24 January 2013
Varza_umpluta_cu_carne_de_porc_si_orezVarza umpluta cu carne de porc si orez din: varza, carne de porc, orez prefiert, morcov, cimbru uscat, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 verze potrivite 500 g carne tocata de porc 150 g orez prefiert 1 morcov 1 lingurita cimbru uscat 100 ml ulei 2 cepe potrivite sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Cornulete cu merisoare

24 January 2013
Cornulete_cu_merisoareCornulete cu merisoare din: merisoare, unt, zahar, vanilat, zahar, galbenusuri, faina, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 50 g merisoare uscate 200 g unt moale 3 plicuri zahar vanilat 70 g zahar 2 galbenusuri 280 g faina 100 g migdale macinate 100 g zahar pudra   Mod de preparare: merişoarele mărunt cu un cuţit. Amesteci untul…

Read more »

Mancare de ciuperci cu cimbru

24 January 2013
Mancare_de_ciuperci_cu-cimbru.pngO reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu:ardei capia, ardei gras, praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare, piper, malai, smantana. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei capia un ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o lingură cu pastă de tomate 150 ml…

Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de rosii si arahide

23 January 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_rosii_si_arahide_8Mușchi de porc cu sos de rosii si arahide din: muschi de porc, condimente de porc, ulei de masline, ghimbir, usturoi, unt de arahide, sos de rosii, sos de soia, chilli si supa de pui. 2-3 bucati muschi de porc 1 lingurița condimente de porc 2 lingurite ulei de masline Ingrediente sos: 1 lingurita ghimbir…

Read more »

Cocktail Tarita

23 January 2013
Cocktail_TaritaCocktail Tarita din: pepene galben, inghetata de mango, zeama de lamaie, crema de cocos, apa minerala si fir de menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 50 g pepene galben 2 globuri de inghetata de mango 1 strop de zeama de lamaie 2 cl crema de cocos apa minerala carbogazoasa sau plata fir de menta…

Read more »

Vrăbioară de vitel cu paste

23 January 2013
Vrabioara_de_vitel_cu_pasteVrăbioară de vitel cu paste din: vrabioara de vitel, paste, oua, telemea de oaie, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 600 g paste scurte 4 oua 150 g telemea de oaie 50 ml ulei 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o…

Read more »

Tartă cu ciuperci de pădure

23 January 2013
Tarta_cu_ciuperci_de_padureTartă cu ciuperci de pădure din: faina, unt, suc de morcovi, sare, ghebe, ceapa, gogosar si ou. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 150 g unt pentru compozitie: 4-5 linguri suc de mrocovi 1/2 lingurita sare 300 g ghebe 2 cepe 1 gogosar 1 ou fiert tare   Mod de preparare: Pentru aluat amesteci făina,…

Read more »

Bors de pui cu legume

23 January 2013
Bors_de_pui_cu_legumeBors de pui cu legume din: tacamuri de pui, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, pastai de fasole, rosii, sare, bors si patrunjel. Ingrediente:  tacamuri de pui 1 morcov 1 pastarnac 1 cepa 2 cartofi cateva pastai de fasole 2 rosii sare 1 litru de bors patrunjel   Mod de preparare: Cureţi legumele, pui ceapa cu 2…

Read more »

Salata verde cu branza tofu

23 January 2013
Salata_verde_cu_branza_tofuSalataq verde cu branza tofu din: tofu, salata verde, sos de soia, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g tofu 1 salata verde, mare 4 linguri sos de soia 3 linguri ulei de masline 4 fire ceapa verde 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spala…

Read more »

Rulouri de vitel cu smochine

23 January 2013
Rulouri_de_vitel_cu_smochineRulouri de vitel cu smochine din: pulpa de vitel, carnaciori, smochine, unt, lamaie, sos worcester, vin dulce licoros, cocos, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de vitel 100 g carnaciori subtiri 500 g smochine proaspete 100 g unt 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1 lingurita cocos ras 100 ml vin dulce licoros sare…

Read more »

Prajitura din faina de porumb

23 January 2013
Prajitura_din_faina_de_porumbPrajitura din faina de porumb din: lapte dulce, zahar tos, zahar vanilat, faina de porumb, oua, unt si ananas. Ingrediente: 1 l lapte dulce 150 g zahar tos 1 plic zahar vanilat 250 g faina de porumb 3 oua 150 g unt 5 felii de ananas   Mod de preparare: Indulcesti laptele cu zahar si…

Read more »

Cubulete de pui in coronite de ceapa

23 January 2013
Cubulete_de_pui_in_coronite_de_ceapaCubulete de pui in coronite de ceapa din: piept de pui, ceapa, ulei, supa de pui, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui 8 cepe 100 ml ulei 250 ml supa de pui 1 lingurita boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Fierbeti 10 minute pieptul…

Read more »

Taitei cu carne de pui

23 January 2013
Taitei_cu_carne_de_puiTaitei cu carne de pui din: piept de pui, unt, sare, piper, taitei, patrunjel, veapa, smantana, supa de legume si faina. Ingrediente: 4 bucati piept de pui file (a circa 150 g) 2 linguri unt sare piper taitei cate 1 legatura patrunjel si ceapa 100 ml smantana 300 ml supa de legume (instant) 1 lingura…

Read more »

Fasole şi soia în stil mexican

23 January 2013
Fasole_si_soia_în_stil_mexicanFasole şi soia în stil mexican din: granule de soia, amestec mexican de condimente, ulei de masline, sos mexican, rosii in suc si fasole. Ingrediente: 350 g granule de soia Amestec mexican de condimente (piper de cayenne, piper negru, fulgi de ceapa si usturoi, chilli, cimbru, busuioc, foi de dafin – toate macinate, pulbere fina)…

Read more »

Desert fara foc

23 January 2013
DesertDesert din: smantana, fulgi de porumb, nuci zdrobite, caise uscate, miere si scortisoara. Ingrediente: 500 ml smantana proaspata 200 g fulgi de porumb 50 g nuci zdrobite 100 g caise uscate 4 linguri miere 1/2 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Fulgii de porumb se amestecă bine cu mierea, nucile, caisele uscate, tăiate în cubuleţe…

Read more »

Ficaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez

23 January 2013
Ficati_de_pui_cu_ciuperci_si_garnitura_de_orezFicaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez din: ficat, ciuperci, unt, ceapa, sare, piper, patrunjel verde, orez, cascaval vin alb si rosii. Ingrediente: 500 g ficat 500 g ciuperci 50 g unt 1 ceapa mare 100 g unt sare piper 1 legatura patrunjel verde 200 g orez 150 g cascaval 1/2 pahar vin…

Read more »

Cotlet de porc în sos de rodii

23 January 2013
Cotlet_de_porc_în_sos_de_rodiiCotlet de porc în sos de rodii din: cotlete de porc, rodii, unt, faina, lapte, suc de rosii, nucsoara, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 rodii 100 g unt 2 lingua faina 300 ml lapte 150 ml suc de rosii un varf de cutit nucsoara 2-3 frunze de salvie…

Read more »

Rulouri din piept de pui cu crutoane

23 January 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_crutoaneRulouri din piept de pui cu crutoane din: piept de pui, rozmarin verde, paine integrala, supa de pui, ulei, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de enibahar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 12 fire rozmarin verde 6 felii de paine integrala 350 ml supa de pui 50 ml ulei…

Read more »

Spaghete cu sos de roşii şi linte

23 January 2013
Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_linteSpaghete cu sos de roşii şi linte din: rosii decojite, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei de masline, linte, supa de legume, oregano, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel verde si spaghete. Ingrediente: 800 g rosii decojite din conserva 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel) 2 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura ulei…

Read more »

Reteta zilei: CHOW FAN sau orez prajit

23 January 2013
Orez_prajit_26CHOW FAN este un fel de mancare specific bucatariei chinezesti care mai este cunoscut si sub numele de orez prajit. CHOW FAN s-a nascut din resturile de la alte mese, astfel incat compozitia lui poate varia foarte mult. Unul din ingredientele originale este CHAR SIU, un carnat afumat cu gust usor dulce, care se poate…

Read more »

Broccoli cu pui

23 January 2013
Broccoli_cu_puiBroccoli cu pui din: broccoli, carne de pui, ulei, faina, ceapa, suc de rosii, boia de ardei, sare, piper, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 2 broccoli 4 bucati de carne de pui (de preferinta pulpe sau piept) 6 linguri ulei 1 lingura faina 1 ceapa 1 cana suc de rosii boia de ardei sare piper…

Read more »

Budinca din ravioli cu cascaval

23 January 2013
Budinca_din_ravioli_cu_cascavalBudinca din ravioli cu cascaval din: ravioli, ceapa verde, morcovi, rosii, ciuperci champignon, mazare verde, porumb, ulei vegetal, unt, mozzarella, sos de usturoi si sare. Ingrediente: 300 g ravioli un fir de ceapa verde 2 morcovi 3 rosii 100 g ciuperci champignon proaspete 100 g mazare verde congelata 100 g porumb conservat 3 linguri ulei…

Read more »

Cocktail Carlotta

23 January 2013
Cocktailuri_9Cocktail Carlotta din: suc de mere, suc de telina, suc de morcovi, zeama de lamaie si patrunjel. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl suc de mere 4 cl suc de telina 4 cl suc de morcovi 1 strop de zeama de lamaie 1 lingurita de patrunjel maruntit   Mod de preparare: Mixam ingredientele…

Read more »

Paste cu ciuperci si vinete

23 January 2013
Paste_cu_ciuperci_si_vinetePaste cu ciuperci si vinete din: ciuperci, vinete, usturoi, rosii, ulei de masline, vin alb, sare, piper, paste si parmezan. Ingrediente: 50 g ciuperci 400 g vinete 1 catel de usturoi 4 rosii 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb sare piper 400 g paste in forma de tub 100 g parmezan ras…

Read more »

Tocană de soia

23 January 2013
Tocana_de_soiaTocană de soia din: ulei de floarea soarelui, granule de soia, ceapa, usturoi, chimen, boabe de coriandru, boia iute, rosii in suc, iaurt natural, zeama de lamaie, smantana si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei d floarea soarelui 400 g granule de soia 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite chimen, macinat…

Read more »

Tartă de brânză cu legume şi ciuperci

23 January 2013
Tarta_de_brânza_cu_legume_si_ciuperciTartă de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea, cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci, salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g branza telemea 300 g cartofi 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi 200 g rosii cherry 4…

Read more »

Ficatei de pui cu mazare

23 January 2013
Ficatei_de_pui_cu_mazareFicatei de pui cu mazare din: ficatei de pui, mazare, franzela, ceapa, zahar, unt, ardei gras, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 400 g mazare 4 felii de franzela 2 cepe 1 lingura zahar 100 g unt 1 ardei gras rosu 1 lingura pasta de tomate 1 legatura…

Read more »

Prajitura necoapta

23 January 2013
Prajitura_necoaptaPrajitura necoapta din: nuci, zahar, ou, cacao, galbenusuri de oua, zahar praf, unt si zahar vanilat. Ingrediente: foaia: 250 g nuci macinate 250 g zahar 1 ou 3 linguri cacao crema: 4 galbenusuri din oua fierte tari 150 g zahar praf 150 g unt 50 g zahar vanilat   Mod de preparare: Se bate albuşul…

Read more »

Musaca de varză si cartofi

23 January 2013
Musaca_de_varza_si_cartofiMusaca de varză si cartofi din: cartofi, varza, ceapa, unt, lapte, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 g unt 150 ml lapte 2 oua ulei sare piper   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. După ce s-au fiert, îi laşi să se…

Read more »

Tuburi cu carne tocata

23 January 2013
Tuburi_cu_carne_tocataTuburi cu carne tocata din: ardei grasi, ceapa, usturoi, oregano, ulei de masline, carne tocata, supa, smantana, bulion, sare, boia, paste si parmezan. Ingrediente: cate 2 ardei grasi (verzi si rosii) 1 ceapa 1 catel usturoi 1/2 legatura oregano 4 linguri ulei de masline 250 g carne tocata (amestec) 125 ml supa 150 g smantana…

Read more »

Reteta zilei: Creveti in frunze de varza

23 January 2013
Creveti_in_frunze_de_varza_9Creveti in frunze de varza din: creveti, telina, ceapa verde, varza, maioneza, zeama de creveti, suc de lamaie, seminte de telina, sare si piper. Ingrediente: 26-30 creveți, curatati, fierti si congelati 1 ceasca telina tocata marunt 1/2 ceasca ceapa verde, taiata felii subțiri 1 varza Ingrediente dressing: 3 linguri maioneza 1 lingura zeama creveti 1…

Read more »

Spaghete cu masline si sos de lamaie

23 January 2013
Spaghete_cu_masline_si_sos_de_lamaieSpaghete cu masline si sos de lamaie din: ceapa verde, ulei de masline, spaghete, cimbru verde, galbenusuri, masline negre, branza de oaie, lamai, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura de ceapa verde 1 lingura ulei de masline 500 g spaghete 1 legatura cimbru verde 3 galbenusuri 20 g masline negre 100 g branza de oaie…

Read more »

Legume cu telemea

23 January 2013
Legume_cu_telemeaLegume cu telemea din: conopida, morcovi, fasole verde, mazare, ardei gras, telemea de oaie, ulei de masline si oregano uscat. Ingrediente: 1 conopida mica 2 morcovi 200 g fasole verde 100 g mazare 1 ardei gras rosu 500 g telemea de oaie 50 ml ulei de masline 1 lingurita rasa oregano uscat   Mod de…

Read more »

Supă cu sos de soia si ciuperci

23 January 2013
Supa_cu_sos_de_soia_si_ciuperciSupă cu sos de soia si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, morcov, sos de soia, apa, marar verde si sare. Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ceapa mare 1 catel de usturoi 1 lingura ulei 1 morcov mare 3 linguri sos de soia 1 l si jumatate apa marar verde, tocat marunt sare   Mod…

Read more »

Pasta de jumari

23 January 2013
Pasta_de_jumariPasta de jumari din: jumari, ou, ceapa, piper, boia si sare. Ingrediente: 250 g jumari 1 ou fiert tare 1 ceapa micuta (aproximativ 40 g) 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita boia sare, daca mai e nevoie   Mod de preparare: Pui toate ingredientele in robot si maruntesti pana faci pasta sau le dai prin amsina…

Read more »

Salata de cartofi cu sunca

23 January 2013
Salata_de_cartofi_cu_suncaSalata de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, morcov, sfecla rosie, ceapa, castraveti, galbenusuri, lamai, verdeata, sare, masline si ulei. Ingrediente: 1/2 cartofi 200 g sunca 1 morcov 1 sfecla rosie 1 ceapa 3 castraveti 2 galbenusuri 1/2 lamai sare verdeata tocata masline 1 cana ulei   Mod de preparare: Cartofii şi morcovul îi speli…

Read more »

Reteta zilei: Pui mediteranean cu masline

22 January 2013
Pui_mediteranean_cu_masline_5Pui mediteranean cu masline din: masline verzi, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, miere, coaja de limeta, fulgi de ardei rosu, oregano, sare, piper, pulpe de pui, vin alb si amidon de porumb. 3/4 ceasca masline verzi tocate 1/3 ceasca de ulei de masline 2 linguri de suc proaspat de limeta 1 lingura de…

Read more »

Pappa al pomodoro

22 January 2013
Pappa_al_pomodoro_4Pappa al pomodoro din: cascaval pecorino, paine uscata, rosii, zeama de carne, ceapa verde, paprica, busuioc uscat, ulei de masline, piper negru, sare, masline, usturoi si busuioc. Ingrediente: 50 g cascaval pecorino 300 g paine uscata de cozonac 700 g rosii conservate in suc propriu 2 pahare zeama de carne sau de legume un fir…

Read more »

Cartofi cu ciuperci şi carne de porc

22 January 2013
Cartofi_cu_ciuperci_si_carne_de_porcCartofi cu ciuperci şi carne de porc din: cartofi, ceapa, unt, ou, branza feta, carne de porc, ciuperci, sare, piper si marar. Ingrediente: 7-8 cartofi mari 3 cepe unt 1 ou 250 g branza feta 300 g carne de porc tocata 6-7 ciuperci sare piper marar   Mod de preparare: Cureti cartofii si ii tai…

Read more »

Orez cu carne

22 January 2013
Orez_cu_carneOrez cu carne din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu orez 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc) 2-3 morcovi 1 ceapa mare ulei sare piper negru macinat   Mod de preparare: Pune la fiert pieptul de pui şi morcovii întregi în apă rece…

Read more »

Supa gustoasa de legume cu galuste

22 January 2013
Supa_gustoasa_de_legume_cu_galusteSupa gustoasa de legume cu galuste din: cartofi, morcovi, ardei gras, rosii in bulion, ceapa, telina, ulei, oua, gris, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 3 morcovi 1 ardei gras rosu 3-4 rosii in bulion (doar rosiile, fara suc) 2 cepe 1 telina mica 2 linguri cu ulei pentru galuste: 2 oua 150 g…

Read more »

Salata de naut cu chimen si coriandru

22 January 2013
Salata_de_naut_cu_chimen_si_coriandruSalata de naut cu chimen si coriandru din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, ghimbir, ardei iute, chimen, ardei rgas, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g boabe de naut fierte si scurse de apa 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline 1 lingura zeama…

Read more »

Mancare de ceapă si telină

22 January 2013
Mancare_de_ceapa_si_telinaMancare de ceapă si telină din: ceapa, telina, ulei de masline, usturoi, faina, zahar, sos de soia, paine, vin alb, branza de burduf, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g telina 8 linguri ulei de masline 4 catei mari de usturoi 1 lingura faina 1 lingura zahar 1 lingurita sos de soia –…

Read more »

Tăiţei şi salată de untişor

22 January 2013
Taitei_si_salata_de_untisorTăiţei şi salată de untişor din: taitei din orez, sos de soia, ulei de susan, vin alb sec, zahar brun, frunze de menta, mango, frunze de untisor, seminte de susan, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 200 g taitei din orez salbatic 20 ml sos soia 20 ml ulei de susan 40 ml…

Read more »

Porumb la gratar cu unt

22 January 2013
Porumb_la_gratar_cu_untPorumb la gratar cu unt din: unt, chimion, seminte de coriandru, suc de lamaie, coaja de lamaie, boia, usturoi si coriandru. Ingrediente: 175g de unt moale 1 lingură de chimion măcinat 2 linguriţe de seminţe de coriandru măcinat sucul şi coaja rasă de la o lămâie ½ linguriţă de boia 2 căţei de usturoi, zdrobiţi…

Read more »

Supa de fasole cu sfecla

22 January 2013
Supa_de_fasole_cu_sfeclaSupa de fasole cu sfecla din: fasole rosie, sfecla, ceapa, cimbru verde, morcov, suc de rosii, hrean si ulei de masline. Ingrediente: 800 g fasole rosie sau neagra 1 sfecla potrivita 2 cepe 4-5 crengute de cimbru verde 1 morcov 500 ml suc de rosii 1 lingurita hrean proaspat ras 4 linguri ulei de masline…

Read more »

Salată thailandeză cu orez

22 January 2013
Salata_thailandeza_cu_orezSalată thailandeză cu orez din: ulei de masline, ardei chilli, ceapa, usturoi, ghimbir, orez basmati, ardei rosu, morcov, ceapa verde, fasole pastai, sos de soia, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 40 ml ulei de masline 1 ardei chilli rosu taiat subtire 2 cepe taiate fin o capatana de usturoi, pisat o radacina de…

Read more »

Chec cu mazăre

22 January 2013
Chec_cu_mazareChec cu mazăre din: mazare, faina, drojdie, oua branza telemea, ulei de masline, lapte, ulei de floarea soarelui, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 180 g faina 7 g drojdie uscata 3 oua 100 g branza telemea 100 ml ulei de masline 100 ml lapte 1 lingura cu ulei de floarea…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu fulgi de ciocolata

22 January 2013
Fursecuri_cu_fulgi_de_ciocolata_19Vom pregati o reteta traditionala americana de fursecuri cu fulgi de ciocolata care este foarte indragita de copii si pe care adultii o considera de-a dreptul delicioasa. 500g faina 250g unt 200g zahar brun 100g zahar alb 300 g fulgi de ciocolata 2 oua 1 lingurita sare 1 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta…

Read more »

Crap la cuptor cu cartofi taranesti

22 January 2013
Crap_la_cuptor_cu_cartofi_taranestiCrap la cuptor cu cartofi taranesti din: crap, ceapa, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin alb sec, cartofi, unt, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 crap (circa 1,5 kg) 2 cepe 4 rosii 2-3 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate 250 ml vin alb sec 4 cartofi mari 100 g unt 1 legatura…

Read more »

Cotlete aromate

22 January 2013
Cotlete_aromateCotlete aromate din: cotlet de porc, caise din compot, vin rosu, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 400 g caise din compot pentru marinata: 200 ml vin rosu 4 catei de usturoi 1 lingura cu cimbru 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Amesteca…

Read more »

Spaghete impachetate

22 January 2013
Spaghete_impachetateSpaghete impachetate din: spaghete, rosii, creveti, mix de fructe de mare, unt, vin, usturoi, patrunjel, lamaie si sare. Ingrediente: 1 pachet cu spaghete 5-6 rosii 300 g creveti 100 g mix de fructe de mare 50 g unt 1 cescuta cu vin 1 catel de usturoi patrunjel 1 lamaie sare   Mod de preparare: Spală…

Read more »

Supa de morcovi cu ardei iute si lapte de nuca de cocos

22 January 2013
Supa_de_morcovi_cu_ardei_iute_si_lapte_de_nuca_de_cocosSupa de morcovi cu ardei iute si lapte de nuca de cocos din: ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, morcovi, tulpini de lemongrass, coaja de portocala, lapte de nuca de cocos si supa de legume. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ceapă, tăiată fin 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 1 bucată mică…

Read more »

Tăiţei thailandezi Satay

22 January 2013
Taitei_thailandezi_SatayTăiţei thailandezi Satay din: unt de arahide, sos chilli, lapte de cocos, supa de legume, sos de soia, taitei, ulei de susan, ghimbir, broccoli, ardei rosu, porumb dulce, fasole pastai, usturoi, frunze de busuioc, alune prajite, sare si piper. Ingrediente: 30 g unt de arahide 30 ml sos chilli dulce 100 ml lapte de cocos…

Read more »

Farfalle cu pui si dovlecei

22 January 2013
Farfalle_cu_pui_si_dovleceiFarfalle cu pui si dovlecei din: farfalle, piept de pui, dovlecei, morcov, seminte de mac, ulei, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g farfalle 400 g piept de pui 2 dovlecei 1 morcov 1 lingura seminte de mac 100 ml ulei 1 catel de usturoi 50 g parmezan 1 legatura patrunjel sare piper…

Read more »

Chou-uri vanilate

22 January 2013
Chou_uri_vanilateChou-uri vanilate din: apa, faina, ulei, oua, ciocolata, sare, zahar, lapte, galbenusuri, faina si baton de vanilie. Ingrediente: 300 ml apa 200 g faina 75 ml ulei 6 oua 200 g ciocolata sare zahar pentru crema: 500 ml lapte 140 g zahar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina (rase) 1 baton de vanilie   Mod…

Read more »

 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 12, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: