RSS

Retete gustoase pentru Paşte #47

13 Mai

Retete pentru Paste:

Paste cu pui si parmezan

3 January 2013
Paste_cu_pui_si_parmezanPaste cu pui si parmezan din: paste, unt, piept de pui, sare grunjoasa, piper alb, ulei de floarea soarelui, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste 50 g unt 2 piepti de pui sare grunjoasa piper alb macinat 5-6 linguri ulei de floarea soarelui 50 g parmezan o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se…

Read more »

Piept de porc cu sos de piper

3 January 2013
Piept_de_porc_cu_sos_de_piperPiept de porc cu sos de piper din: piept de porc, sare grunjoasa, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, cimbru, rosii, vin, fasole verde si lamaie. Ingrediente: 800 g piept de porc sare grunjoasa piper negru, alb si rosu boabe 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 4-5 catei usturoi cimbru verde 4 rosii 50 ml…

Read more »

Salata cu grepfrut

3 January 2013
Salata_cu_grepfrutSalata cu grepfrut din: salata, grepfrut, fasole verde, branza feta, ulei de masline, sare, cimbru, zahar brun, piper si otet balsamic. Ingrediente: o salata mare 3 grepfrut 400 g fasole verde 100 g branza feta 3 lingurite ulei de masline sare cimbru uscat si macinat 2 lingurite zahar brun un praf piper 2-3 lingurite otet…

Read more »

Supa crema de broccoli cu crutoane

3 January 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_crutoaneSupa crema de broccoli cu crutoane din: broccoli, telina, ardei, ceapa rosie, patrunjel, smantana, unt, sare, piper, nucsoara, crutoane, zeama de lamaie si branza cedar. Ingrediente: 800 g broccoli o telina mare 2 ardei o ceapa rosie mare o radacina patrunjel 250 ml smantana pentru gatit un cubuet unt sare piper alb macinat un praf…

Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor

3 January 2013
Muschi_de_porc_la_cuptor_13Muschi de porc la cuptor: muschi de porc, ulei de masline, sare, piper si unt. 5-6 fripturi de muschi de porc taiate gros Ulei de masline sare piper negru proaspat unt     Mod de preparare: Puneti fripturile pe o farfurie si ungeti cu ulei de masline fiecare bucata si pe o parte si pe…

Read more »

Chec cu cacao si pere

3 January 2013
Chec_cu_cacao_si_pere.pngO reteta delicioasa de chec cu: oua, zahar, faina, ulei, cacao, praf de copt, pere. Ingrediente:  6 ouă 200 g zahăr 100 g făină 50 ml ulei 3 linguri pudră de cacao 1 praf de copt 2 pere Mod de preparare: Se bat spumă ta­re albuşurile, se adaugă treptat zahă­rul, păstrând o lingu­ră pentru gălbenu­şuri.…

Read more »

Pui cu mere si rozmarin

3 January 2013
Pui_cu_mere_si_rozmarinPui cu mere si rozmarin din: pui, mere, rozmarin, sare grunjoasa, piper, boia, unt, usturoi, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 1 pui 800 g mere rosii 2 crengute rozmarin sare grunjoasa piper negru si macinat o lingurita boia dulce 150 g unt 2-3 catei usturoi zeama de la 1-2 lamai 1-2 lingurite miere  …

Read more »

Pizza cu ceapă

3 January 2013
Pizza_cu_ceapaPizza cu ceapă din: faina, drojdie, unt, sare, ceapa, bacon, smantana, oua, sare, piper si cascaval. Ingrediente: blat: 250 g faina 20 g drojdie proaspata 1 lingura unt 1 lingurita sare topping: 1 kg ceapa 100 g bacon impanat afumat 200 g smantana 4 oua sare piper 100 g cascaval   Mod de preparare: Se…

Read more »

Reteta zilei: Budinca de creier

3 January 2013
Budinca_de_creier_13Budinca de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela, branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare. 700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina 4 oua marar piper sare  …

Read more »

Chili con carne cu linte, ceapa si rosii

2 January 2013
Chili_con_carne_cu_linte_ceapa_si_rosiiChili con carne cu linte, ceapa si rosii din: linte, rosii, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei, carne de vaca, sare, piper, boia iute, chimen, oregano, foi de dafin, ceapa verde si branza cheddar. Ingrediente: 250 g linte 1 cutie (850 ml) rosii 300 g ceapa 2 catei de usturoi care 1 ardei gras rosu si…

Read more »

Bănuţi cu fistic

2 January 2013
Banuti_cu_fisticBănuţi cu fistic din: praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, unt, fistic, migdale, zahar brun si scortisoara. Ingrediente: 1 lingurita praf de copt 90 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 ou 150 g unt, taiat cubulete 50 g fistic tocat 100 g migdale tocate 50 g zahar brun 1 lingurita scortisoara   Mod…

Read more »

Prajitura cu ciocolata si unt

2 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_untPrajitura cu ciocolata si unt din: ciocolata neagra, unt, smantana, lapte, zahar tos, oua, lichior amaretto, paine si biscuiti. Ingrediente: 175 g ciocolata neagra (70% cacao), rupta bucati 80 g unt 300 ml smantana slaba 150 ml smantana grasa 100 ml lapte 125 zahar tos 4 oua, batute 4 linguri lichior amaretto 8 felii de…

Read more »

Placinta cu carne de vita si rosii uscate

2 January 2013
Placinta_cu_carne_de_vita_si_rosii_uscatePlacinta cu carne de vita si rosii uscate din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4 linguri ulei de masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15 fire cimbru 600 g carne…

Read more »

Cepe umplute – delicioase, de la cuptor

2 January 2013
Cepe_umpluteCepe umplute din: ceapa, chimen, sare, carne, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4 fire busuioc   Mod de…

Read more »

Tarta cu caramel si alune

2 January 2013
Tarta_cu_caramel_si_aluneTarta cu caramel si alune din: zahar brun, unt, miere, smantana, ou, aluat si alune. Ingrediente: 150 g zahar brun 75 g unt 50 g miere lichida 150 ml smantana 1 ou intreg, plus 1 galbenus, batute la un loc 1 pachet de aluat fraged, gata preparat 100 g alune prajite, maruntite   Mod de…

Read more »

Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână

2 January 2013
Friptura_tocata_cu_sos_de_ciuperci_si_smântânaFriptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita maghiran uscat 250 g ciuperci…

Read more »

Chec cu portocale şi migdale

2 January 2013
Chec _cu_portocale_si_migdaleChec cu portocale şi migdale din: unt, zahar, oua, faina, migdale, coaja de portocala, suc de portocala si zahar. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar 3 oua 125 g faina, cu un praf de copt 100 g migdale macinate coaja rasa de la 2 portocale pentru glazura: coaja de la 1 portocale si 1…

Read more »

Sarmale cu arahide in sos de arahide

2 January 2013
Sarmale_cu_arahide_in_sos_de_arahideSarmale cu arahide in sos de arahide din: varza, sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper, germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide. Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe verzi 50 g arahide prajite si sarate 1 ou 2 lingurite supa de vita…

Read more »

Tartă cu carne tocată şi legume

2 January 2013
Tarta_cu_carne_tocata_si_legumeTartă cu carne tocată şi legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata, piper, boia, smantana, lapte si bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g unt moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 linguri ulei…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata

2 January 2013
Ciorba_de_curcan_cu_varza_murata_12Ciorba de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1 cana zeama de varza  …

Read more »

Colăcei cu vişine şi cremă de urdă dulce

2 January 2013
Colacei_cu_visine_si_crema_de_urda_dulceColăcei cu vişine şi cremă de urdă dulce din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, oua, ricotta, coaja de lamaie, ricotta, amidon, visine si seminte de pin. Ingrediente: 250 g faina 125 ml lapte 80 g zahar 1/2 cub drojdie 40 g unt topit 2 oua 250 g ricotta 1 lingurita coaja rasa de la 1…

Read more »

Gnocchi la cuptor cu praz si broccoli

2 January 2013
Gnocchi_la_cuptor_cu_praz_si_broccoliGnocchi la cuptor cu praz si broccoli din: unt, praz, faina, pudra de mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si banza. Ingrediente: 60 g unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina alba 1 lingurita pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara macinata 300 g broccoli, rupt in buchetele 200…

Read more »

Gratin de pui cu smantana si spanac

2 January 2013
Gratin_de_pui_cu_smantana_si_spanacGratin de pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat vegetal, mustar de Dijon, frunza de dafin, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa, taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 ml…

Read more »

Orez cu ciuperci si legume

2 January 2013
Orez_cu_ciuperci_si_legumeOrez cu ciuperci si legume din: ulei, ciuperci, varza, ulei de susan, oua, orez, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune prajite. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci, taiate felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua, batute usor 250 g orez, fiert si…

Read more »

Cocktail La Floridita Daiquiri

2 January 2013
Cocktail_La_Floridita_DaiquiriCocktail La Floridita Daiquiri din: white rum, fresch lime juice, sugar syrup si maraschino liqueur. Aceasta este formula originala a Daiquiri-ului. Ingrediente: 60 ml white rum 25 ml fresh lime juice 15 ml sugar syrup 1 teaspoon maraschino liquer   Mod de preparare: Se maesteca toate ingredientele in blender, cu gheata. Se toarna in paharul…

Read more »

Paste la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii

2 January 2013
Paste_la_cuptor_cu_branza_rosii_si_mirodeniiPaste la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii din: ulei de masline, bacon, ceapa, boia, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si 2 ardei…

Read more »

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas

2 January 2013
Tocana_de_legume_cu_soia_porumb_si_ananasTocana de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, bulion, zahar tos, malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2 ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300…

Read more »

Melci cu alune

2 January 2013
Melci_cu_aluneMelci cu alune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, ou, alune, frisca si galbenus. Ingrediente: 600 g faina 1 cub drojdie 225 ml lapte caldut 150 g zahar 250 g unt 1 ou 100 g alune macinate 200 g alune caramelizate 1 lingurita frisca 1 galbenus   Mod de preparare: Se pregăteşte o plămădeală din…

Read more »

Chiftele cu aroma de capere

2 January 2013
Chiftele_cu_aroma_de_capereChiftele cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, oua, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1 ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1 lingurita maghiran uscat 4…

Read more »

Briose cu unt de arahide

2 January 2013
Briose_cu_unt_de_arahideBriose cu unt de arahide din: drojdie, zahar, unt, unt de rahide, oua, faina, sare si lapte. Ingrediente: 1/2 cub drojdie 10 g zahar 100 g unt 75 g unt de arahide 4 oua 400 faina sare 4 linguri lapte   Mod de preparare: Pentru brioşe, se amestecă drojdia zdrobită cu laptele cald. Se topesc…

Read more »

Găluşte nemţeşti de cartofi

2 January 2013
Galuste_nemtesti_de_cartofiGăluşte nemţeşti de cartofi din: cartofi, sare, chifla, carne tocata, oua, mustar, piper, lapte, nucsoara, bacon, ceapa, supa si smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 1 chifla veche de o zi 400 g carne tocata mixta 2 oua 1 lingurita mustar piper 150 ml lapte caldut nucsoara rasa 200 g bacon afumat 300 g…

Read more »

Tarta cu citrice si ghimbir

2 January 2013
Tarta_cu_citrice_si_ghimbirO reteta delicioasa de Tarta cu citrice si ghimbir din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, pudra de ghimbir, urda, zahar tos, smantana, coaja de lamana, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 200 g biscuiti digestivi, zdrobiti 75 g unt, topit 300 g crema de branza 1 lingurita pudra de ghimbir 250 g urda 150…

Read more »

Prajiturele cu cereale si fructe

2 January 2013
Prajiturele_cu_cereale_si_fructePrajiturele cu cereale si fructe din: unt, zahar brun, miere, cereale, malai, amestec de seminte si fructe uscate. Ingrediente: 175 g unt 150 g zahar brun 3 linguri miere lichida 250 g cereale plate 2 linguri malai 100 g amestec de seminte (sau nuci tocate), ex: seminte de floarea osarelui, migdale, caju, alune 100 g…

Read more »

 

Reteta zilei: Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

2 January 2013
Cotlete_de_porc_cu_rosii_cherry_si_piure_de_spanac_20Cotletele de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o combinatie reusita atunci cand doriti sa schimbati meniul, iar daca sunteti in pana de idei aceasta reteta reprezinta optiunea perfecta pentru o masa sanatoasa si gustoasa. Cotletele de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o reteta rapida si foarte buna,…

Read more »

Supa de curcan cu galuste

28 December 2012

Supa de curcan cu galuste din: carne de curcan, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, mazare congelata, unt, faina, smantana, paine, lapte, ou, usturoi, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de curcan 1 ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 telina 100 g mazare congelata 100 g unt 100 g faina 100 ml…

Read more »

Tarta cu mere, pere şi migdale

28 December 2012

Tarta cu mere, pere şi migdale din: unt, mere, pere, zahar brun, esenta de vanilie, zahar tos, oua, esenta de migdale, praf de copt, migdale si fulgi de migdale. Ingrediente: 40 g unt 3 mere coapte, curatate de cotor si coaja, taiate felii subtiri 3 pere coapte, curatate de cotot si coaja, taiate sferturi 75…

Read more »

Noua cocktailuri pentru Revelion

28 December 2012

Noua cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Tequila Sunrise     Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 tequila 6/10 suc de portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură…

Read more »

Opt retete culinare pentru Revelion

28 December 2012

Opt retete culinare pentru Revelion: Pui la cuptor cu măsline şi cartofi O reteta de pui la cuptor cu masline si cartofi din: pui, cartofi, masline, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rozmarin si salvie. Ingrediente: 2 pui mici (a 800 g) 800 g cartofi mici roşii 100 g măsline negre (fără sâmburi) 4 linguri…

Read more »

File de pangasius cu cocos

28 December 2012

File de pangasius cu cocos din: frunze de banan, varza, ardei iute, file de pangasius, pasta de curry, lapte de cocos, lamaie verde, sos de peste si ghimbir. Ingrediente: 3 frunze de banan 250 g varza alba 1 ardei iute 4 fileuri de pangasius ( 1 circa 180g) 2 linguri pasta de curry rosu 150…

Read more »

Cozonac rapid cu rahat

28 December 2012

Cozonac rapid cu rahat din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sare, rahat, unt, galbenus si zahar. Ingrediente: 450 g faina 2 oua 100 ml lapte caldut 80 g zahar 100 g unt moale 25 g drojdie proaspata coaja de lamaie esenta vanilie 1/3 lingurita sare 300 g rahat…

Read more »

Supă Shanghai cu pui si ciuperci

28 December 2012

Supă Shanghai cu pui si ciuperci din: pui, praz, telina, morcovi, ceapa, usturoi, ceapa verde, ciuperci, boabe de piper, germeni de soia, fidea, sos de soia si sare. Ingrediente: 1 pui 1 fir praz 200 g telina 4 morcovi 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cepe verzi 150 g ciuperci shiitake 1 lingurita boabe…

Read more »

Deliciu cu scorţişoară

28 December 2012

Deliciu cu scorţişoară din: faina, zahar, miere, oua, ciocolata, nuca, praf de copt, scortisoara, cuisoare, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 150 g miere 2 oua 50 g ciocolata 150 g nuca macinata 1 lingurita cu praf de copt 1 lingurita rasa cu scortisoara 1 lingurita rasa de cuisoare…

Read more »

Opt cocktailuri pentru Revelion

28 December 2012

Opt cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Pierrot O reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Campari si Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi…

Read more »

Sapte retete culinare pentru Revelion

28 December 2012
Sapte retete culinare pentru RevelionSapte retete culinare pentru Revelion: Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume Facebook Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume din: faina, otet de sherry, ulei de arahide, creveti, ceapa verde, ghimbir, zahar, sare, varza si ardei gras. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita otet de sherry 2 lingurite ulei de arahide 200 g creveti…

Read more »

Cartofi la tigaie cu ciuperci – asezonati cu ruccola si ricotta

28 December 2012

Cartofi la tigaie cu ciuperci asezonati cu ruccola si ricotta din: cartofi, ulei de masline, iutari, rosii cherry, ceapa, rozmarin, usturoi, sare, piper, ruccola si ricotta. Ingediente: 1 kg cartofi rosii mici 4 linguri ulei de masline 300 g iutari (sau Champignons) 200 g rosii cherry 2 cepe 1 fir rozmarin 1 catel de usturoi…

Read more »

Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume

28 December 2012

Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume din: faina, otet de sherry, ulei de arahide, creveti, ceapa verde, ghimbir, zahar, sare, varza si ardei gras. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita otet de sherry 2 lingurite ulei de arahide 200 g creveti decorticati si fierti 4 cepe verzi 1/2 lingurita ghimbir ras zahar sare 300…

Read more »

Reteta zilei: Peste cu legume

28 December 2012

Peste cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei, peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia de…

Read more »

Cozonacul casei

28 December 2012

Cozonacul casei din: faina, unt, zahar, galbenusuri, lapte, drojdie, zahar vanilat, zahar pudra, suc de lamaie, mac, unt, miere, ou, esenta de vanilie si esenta de migdale. Ingrediente: 500 g faina 110 g unt moale 150 g zahar 2 galbenusuri 250 ml lapte caldut 40 g drojdie uscata 2 plicuri cu zahar vanilat 150 g…

Read more »

Frigărui de pui Tandoori

28 December 2012

Frigărui de pui Tandoori din: file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie, iaurt, ulei, mirodenii, ghimbir, usturoi, castravete, chimen, coriandru, patrunjel si menta. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (1 150 g) sare piper 3 lingurite suc de lamaie 450 g iaurt natur 2 linguri ulei 2 1/2 lingurite amestec de…

Read more »

Crochete de somon

28 December 2012

Crochete de somon din: somon, paine, albusuri, ulei de masline, lapte, patrunjel, amidon, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g somon proaspat 4 felii de paine 3 albusuri de ou 50 ml ulei de masline 200 ml lapte 1/2 legatura patrunjel proaspat 1 lingurita amidon alimentar 100 g pesmet ulei pentru prajit   Mod de preparare:…

Read more »

Tarta cu banane, nuci si caramel

28 December 2012

Tarta cu banane, nuci si caramel din: unt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, banana, miez de nuca, crema de branza, miere, zahar brun si esenta de vanilie. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar tos 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie 250 g faina plus un praf de copt 300 g banana…

Read more »

Curry de vită

28 December 2012

Curry de vită din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, iaurt, chitney de mango, nectarine, mazare, lapte de cocos, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de vita 2 cepe medii 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 2 linguri praf de curry 150 g iaurt natur 2 linguri chutney de mango…

Read more »

Sapte cocktailuri pentru Revelion

28 December 2012

Sapte cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Rum Crust O reteta simpla de Cocktail Rum Crust din: rom alb, curacao triple sec, zeama de lamaie, suc de ananas, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 lingurita Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de anans spirala din coaja de…

Read more »

Sase retete culinare pentru Revelion

28 December 2012

Sase retete culinare pentru Revelion: Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata O reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine, fructe de padure, coacaze   Mod de preparare: Tăiaţi…

Read more »

Supă de cartofi – servită cu crutoane

28 December 2012

Supă de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, supa, sare, covrigi, ceapa verde si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi albi 100 g radacina de telina 100 g radacina de patrunjel 1 ceapa 1 catel de usturoi 5 linguri unt 800 ml supa sare piper 2 covrigi vechi de o zi 2 cepe verzi…

Read more »

Rulouri cu umplutura de pastrav, mango si salata

28 December 2012

Rulouri cu umplutura de pastrav, mango si salata din: faina, sare, oua, ulei de arahide, salata iceberg, mango, file de pastrav afumat si morcovi. Ingrediente: 450 g faina 1 lingurita sare 4 oua 6 linguri ulei de arahide 6 frunze de salata iceberg 1 mango 400 g file de pastrav afumat 2 morcovi   Mod…

Read more »

Garnitura: Cartofi gratinaţi

28 December 2012

Cartofi gratinaţi din: cartofi, usturoi, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:  1 cartofi rosii 2 catei de usturoi circa 600 g smantana sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 175°C. Se unge o formă rotundă şi plată. Se unge fundul formei cu smântână. Se aşază deasupra stra­turi de felii de cartofi,…

Read more »

Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel

28 December 2012

Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel din: muschi de porc, suc de lamaie, zahar, brandy, ulei, rodie, vin, rozmarin, maghiran, frunze de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1200 kg muschi porc fara os jumatate cana suc de lamaie 50 g zahar 2 linguri brandy ulei 1 rodie (optional) pentru marinata 1 vin…

Read more »

Friptura tocata decorata cu oua si morcovi

28 December 2012

Friptura tocata decorata cu oua si morcovi din: morcovi, sare, ceapa, carne tocata, mustar, piper, oua si pesmet. Ingrediente: 4 morcovi tineri(carote) sare 1 ceapa 1 kg carne tocata mixta 1 lingura de mustar piper 2 oua crude 2-3 linguri pesmet 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Se curăţă caratele, se opăresc în…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine

28 December 2012

Prajitura cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina, visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: biscuiti lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta de…

Read more »

Sase cocktailuri pentru Revelion

28 December 2012

Sase cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Highland Special O reteta simpla de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut sec, suc de portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale nucsoara o jumatate de felie de portocala   Mod de preparare: Mixam…

Read more »

Cinci retete culinare pentru Revelion

28 December 2012

Cinci retete culinare pentru Revelion: Ciorba radauteana ca-n Bucovina Facebook Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua…

Read more »

Rulouri de peste

28 December 2012

Rulouri de peste din: fileuri de peste, somon afumat, creveti, ou, sare, piper, ceapa, usturoi si marar. Ingrediente: 6-8 fileuri de peste 50 g somon afumat 100 g creveti (optional) 1 ou sare piper 1 ceapa tocata foarte marunt 4 catei de usturoi 1 lingura de marar tocat   Mod de preparare: Se prajesc ceapa…

Read more »

Găluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc

28 December 2012

Găluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc din: cartofi, sare, galbenus, faina, nucsoara, rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru, piper, praf de curry si parmezan. Ingrediente: 250 g cartofi albi sare 1 galbenus 3 linguri faina nucsoara rasa 400 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingura ulei de masline 2 linguri busuioc tocat…

Read more »

Pulpă de curcan marinată

28 December 2012

Pulpă de curcan marinată din: pulpa de curcan, faina, iaurt, cascaval, smantana, cartofi, boia, piper, condiment si sare. Ingrediente:  kg pulpa de curcan 200 g faina 200 g iaurt 100 g cascaval 100 ml smantana dulce 5-7 cartofi boia iute piper condiment sare   Mod de preparare: Amestecă iaurtul cu un praf de sare, piper,…

Read more »

Friptura de vita a la Provence

28 December 2012

Friptura de vita a la Provence din: ceapa, morcovi, usturoi, ciuperci, slaninuta afumata, pulpa de vita, sare, piper, germeni de porumb, condimente si cimbru. Ingrediente: 100 g ceapa 100 g morcovi 2 catei de usturoi 150 g ciuperci champignon 100 g slaninuta afumata impanata 600 g muschi sau pulpa de vita sare piper 2 linguri…

Read more »

Ne cerem scuze pentru lipsa pozelor

28 December 2012
Ne cerem scuze pentru lipsa pozelorIn urma ultimelor evenimente petrecute, a aparut si problema  lipsei pozelor. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Se pare ca le vom recupera, dar va dura ceva timp.  Apreciem vizitele dumneavoastra si  va asteptam in continuare pe restaurantedelux pentru a va delecta cu noile retete! Explicatii: aici, aici, aici si aici.

Read more »

Reteta zilei: Chec aperitiv

27 December 2012

Chec aperitiv din: oua, masline, castraveti, gogosari in otet, branza telemea, sunca, lapte, ulei, faina, cascaval, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 100g masline negre fara samburi 2 castraveti murati 2 felii gogosari in otet 150g branza telemea 400g sunca 200ml lapte 4 linguri ulei 200g faina 100g cascaval 1 praf de…

Read more »

Cinci cocktailuri pentru Revelion

27 December 2012

Cinci cocktailuri pentru Revelion: Hurricane Cocktail O reteta simpla de  Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta, gin si cirese. Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl gin cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20 de secunde intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail…

Read more »

Patru retete culinare pentru Revelion

27 December 2012

Patru retete culinare pentru Revelion: Medalion de porc cu ciuperci Facebook O reteta delicioasa de medalion de porc cu ciuperci din: file de porc, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb, smantana dulce, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 100 ml ulei 100 g ceapa tocata 20 g usturoi 400 g ciuperci…

Read more »

Muşchi de miel gratinat

27 December 2012

Muşchi de miel gratinat din: muschi de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei, unt, mustar de dijon, hrean, cascaval, cimbru, pesmet si supa de miel. Ingrediente: 700 g muschi de miel sare piper 2 fire rozmarin 1 catel usturoi 3 linguri ulei 100 g unt moale 4 linguri mustar de Dijon 3 linguri hrean ras…

Read more »

Retete savuroase: Tortilla de cartofi

27 December 2012

Tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara si ulei de masline. Ingrediente: 700 g cartofi rosii sare 2 ardei grasi verzi 1 ceapa 2 catei de usturoi 7 oua 100 g smantana 100 ml lapte 60 g parmezan ras piper nucsoara rasa 2 linguri ulei de…

Read more »

Muschi de porc cu ceapa si smochine

27 December 2012

Muschi de porc cu ceapa si smochine din: muschi de porc, unt, ceapa, zahar, otet balsamic, rozmarin, smochine, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi porc 40 grame unt 1 ceapa 1 lingurita zahar 1 lingurita otet balsamic 2 lingurite rozmarin macinat 10 smochine taiate in sferturi 2 lingurite patrunjel tocat…

Read more »

Supa crema cu piept de pui

27 December 2012

Supa crema cu piept de pui din: piept de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, ardei, smantana, dovlecel, patrunjel, telina, piper, condiment si sare. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci 4 ardei (verzi si rosii) 200 g smantana 1 dovlecel 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 1 legatura de…

Read more »

Găluşte nemţeşti de cartofi

27 December 2012

Găluşte nemţeşti de cartofi din: cartofi, sare, chifla, carne tocata, oua, mustar, piper, lapte, nucsoara, bacon, ceapa, supa si smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 1 chifla veche de o zi 400 g carne tocata mixta 2 oua 1 lingurita mustar piper 150 ml lapte caldut nucsoara rasa 200 g bacon afumat 300 g…

Read more »

Reteta zilei: Pui dulce acrisor

27 December 2012

Pui dulce acrisor din: albus de ou, amidon de porumb, sare, piept de pui, ananas, ghimbir, otet, ketchup, zahar brun, piper cayenne, ulei, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 1 albus de ou 2 lingurite amidon de porumb 1/2 lingurita de sare, divizat piept de pui taiat cubulete ananas in suc 1 lingurita de ghimbir…

Read more »

Patru cocktailuri pentru Revelion

27 December 2012

Patru cocktailuri pentru Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu tequila si capsuni Cocktail cu tequila si biscuiti sfaramati din: biscuiti, sirop de porumb, tequila, zahar, apa si capsuni. Ingrediente: 1/4 ceasca biscuiti sfaramati 1 lingurita de sirop de porumb tequila rose zahar apa capsuni   Mod de preparare: Se amesteca siropul cu biscuitii sfaramati. Se amesteca…

Read more »

Trei retete culinare pentru Revelion

27 December 2012

Trei retete culinare pentru Revelion: Ciuperci cu mamaliguta de gris Facebook Ciuperci cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune, lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris 150 g malai 500 ml supa de pui 100 g alune 500 ml lapte…

Read more »

File de vitel cu legume

27 December 2012

File de vitel cu legume din: file de vitel, margarina, morcovi, sparanghel verde, gulii, sare, piper, zahar, piper, margarina, lapte, supa instant, suc de lamaie si verdeturi asortate. Ingrediente: 600 g file de vitel 2 linguri margarina 1 legatura morcovi 250 g sparanghel verde 250 g gulii sare piper zahar 1 lingura piper tocat 200…

Read more »

Pizza cu cartofi si parmezan

27 December 2012

Pizza cu cartofi si parmezan din: faina, sare, drojdie, ulei de masline, cartofi, usturoi, rozmarin, smantana, parmezan si piper. Ingrediente: 450 g faina 1 lingurita sare 1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de masline 600 g cartofi rosii 3 catei de usturoi 2 fire rozmarin 6 linguri smantana 4 linguri parmezan ras piper   Mod…

Read more »

File de peste in crusta de piper multicolor

27 December 2012

File de peste in crusta de piper multicolor din: file de peste, piper, capere, lamaie, baby morcov, fasole galbena, broccoli, ardei gras, unt, ulei de masline si sare. Ingrediente: 600 g file peste alb 100 g piper boabe, multicolor 30 g capere 1 lamaie 200 g baby morocv 200 g fasole galbena 200 g broccoli…

Read more »

File de porc in manta de fructe

27 December 2012

File de porc in manta de fructe din: file de porc, sare, piper, prune, piersici, ceapa, unt, magiun, vin si frunze de salvie. Ingrediente: 500 g file de porc sare piper 4 prune 4 piersici sau nectarine 1 ceapa mare 1 lingura unt 1 lingura magiun de prune 2 linguri vin sec frunze de salvie…

Read more »

Salata de rucola cu fructe de padure

27 December 2012

Salata de rucola cu fructe de padure din: rucola, baby spanac, crema de branza, zmeura, capsuni, afine, mure, mustar, ulei de masline, otet, piper si sare. Ingrediente: 100 g rucola 100 g baby spanac bilute din crema de branza zmeura capsuni afine mure mustar ulei de masline otet piper sare   Mod de preparare: Dupa…

Read more »

Pulpa de vitel inabusita

27 December 2012

Pulpa de vitel inabusita din: praz, telina, morcovi, ceapa, pulpa de vitel, sare, piper, unt, bulion, vin rosu, supa, foi de dafin, ienupar, cuisoare, boabe de piper si unt. Ingrediente: 1 fir praz 1 telina 500 g morcovi 2 cepe 1,5 kg pulpa de vitel sare piper 2 linguri unt 1 lingura bulion 500 ml…

Read more »

Mini-tarte cu mere glasate cu miere

27 December 2012

Mini-tarte cu mere glasate cu miere din: stafide, rom, mere, suc de lamaie, unt, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, lapte si miere. Ingrediente: 100 g stafide 4 linguri rom 8 mere medii 4 linguri suc de lamaie 175 g unt 125 g zahar 4 oua 1 praf de sare 400 g faina 2…

Read more »

Reteta zilei: Tort diplomat

27 December 2012

Tort diplomat din: piscoturi, lapte, frisca, unt, oua, gelatina, zahar, visine, mure, zmeura, capsune, portocale, kiwi si banane. Ingrediente: piscoturi lapte pentru crema: 400 ml frisca 1 pachet unt 150 ml lapte 4 oua 4 pachetele gelatina 300g zahar fructe congelate (visine, mure, zmeura, capsune etc) portocale kiwi banane   Mod de preparare: Crema pentru…

Read more »

Trei cocktailuri pentru Revelion

27 December 2012

Trei cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Kamikaze cu vodca Cocktail Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice. Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker, se strecoara dublu continutul in paharul martini racit in prealabil.Read more…

Read more »

Portofele cu brânză si visine

27 December 2012

Portofele cu brânză si visine din: aluat, compot de visine, branza de vaci, unt, zahar, oua, budinca de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie si lapte. Ingrediente: 400 g aluat de foi congelat 300 g compot de visine 750 g branza de vaci 100 g unt 200 g zahar 4 oua 1 plic praf…

Read more »

Sufleu de legume

27 December 2012

Sufleu de legume din: varza de bruxelles, fasole verde, morcovi, vanata, ardei gras, sare, mazare, unt, ulei de masline, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g varza de Bruxelles 200 g fasole verde 2 morcovi 1 vanata 1 ardei gras rosu sare 150 g mazare congelata 25 g unt 2 linguri ulei de masline piper 200…

Read more »

Ruladă cu ciocolată picantă

27 December 2012

Ruladă cu ciocolată picantă din: oua, sare, zahar, baton de vanilie, faina, budinca de vanilie, praf de copt, ciocolata amaruie, frisca, unt, chilli si cacao. Ingrediente: Blat de pandișpan 4 ouă 1 praf de sare 150 g zahăr miezul de la 1 baton de vanilie 100 g făină 1 plic praf de budincă de vanilie…

Read more »

Sufleu de cartofi cu somon si sos de branza

27 December 2012

Sufleu de cartofi cu somon si sos de branza din: cartofi, spanac, sare, usturoi, ceapa rosie, unt, faina, vin, supa, branza de vaci, parmezan, smantana, piper, nucsoara, suc de lamaie si file de somon. Ingrediente: 500 g cartofi rosii 100 g spanac sare 2 catei de usturoi 2 cepe rosii 2 linguri unt 2 linguri…

Read more »

Macaroane cu şuncă

27 December 2012

Macaroane cu şuncă din: macaroane, sare, sunca, unt, smantana, oua, parmezan, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g macaroane sare 80 g sunca 2 linguri unt 400 g smantana 4 oua 40 g parmezan ras piper 80 g cascaval ras   Mod de preparare: Se rup în două macaroanele şi se fierb al dente într-o cantitate…

Read more »

Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor

26 December 2012

Toamna este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul principal al meniului de duminica. Ingrediente: 1 rata 1 kg cartofi 1-2 mere 2 cepe cateva…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu tequila si capsuni

26 December 2012

Cocktail cu tequila si biscuiti sfaramati din: biscuiti, sirop de porumb, tequila, zahar, apa si capsuni. Ingrediente: 1/4 ceasca biscuiti sfaramati 1 lingurita de sirop de porumb tequila rose zahar apa capsuni   Mod de preparare: Se amesteca siropul cu biscuitii sfaramati. Se amesteca apa cu zaharul. Impartiti in 2 pahare, turnati tequila. Garnisiti cu…

Read more »

Cannelloni cu spanac

26 December 2012

Cannelloni cu spanac din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, supa, sare, piper, nucsoara, faina, unt, lapte, branza de capra, coaja si suc de lamaie, ciuperci brune, busuioc, smantana, cannelloni si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 600 g spanac tocat congelat 1 lingura supa deshidratata sare piper nucsoara rasa 2 linguri…

Read more »

Enchiladas picante

26 December 2012

Enchiladas picante din: ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei de masline, carne de vita, sare, piper, boia, pulpa de rosii, supa, oua, faina, sare, piper, rosii decojite, busuioc si cascaval ras. Ingrediente: umplutura: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 fir de telina verde 1 morcov 2 linguri ulei de masline 500 g carne de vita…

Read more »

Sufleu de macaroane cu ardei gras si carne de curcan

26 December 2012

Sufleu de macaroane cu ardei gras si carne de curcan din: macaroane, sare, piept de curcan, ceapa, ardei gras, ulei, piper, pulpa de rosii, cascaval, oua, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g macaroane sare 400 g file de piept de curcan 4 cepe 1 kg ardei gras 2 linguri ulei piper 100 g pulpa de…

Read more »

Zece retete pentru Revelion

26 December 2012
Zece retete pentru RevelionZece retete pentru Revelion: Ciorba de legume cu fidea Facebook Ciorba de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean, condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g…

Read more »

Salata de cruditati verzi

26 December 2012

Salata de cruditati verzi din: limes, mere verzi, bulbi de fenicul, castravete, telina, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente:  4 limes 2 mere verzi, taiate bastonase 2 bulbi de fenicul, taiati bastonase 1 castravete, fara seminte, taiat bastonase 3 tulpini de telina Apio, taiate bastonase 6 fire de ceapa verde, taiate bastonase 2 linguri…

Read more »

 

Reteta zilei: Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca

13 May 2013
Desert_cu_fructe_de_padure_capsuni_si_frisca_15Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort, lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si capsuni.   Ingrediente: 2 cani smantana, foarte rece 1 blat tort sau 2 mai mici 1 cana de lapte rece 1 pachet budinca de vanilie 1 cutie lapte condensat 1 punga…

Read more »

Ciorba de crap cu legume

13 May 2013
Ciorba_de_crap_cu_legumeCiorba de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie, oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. doi crapi mari doi morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper   Mod…

Read more »

Bruschete cu sardine

13 May 2013
Bruschete_cu_sardineBruschete cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi. Ingrediente: 4 sardine foarte mici 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita cu seminte de fenicul sau de anason verde 1 lingurita cu pastis…

Read more »

Vită cu bacon şi Roquefort

13 May 2013
Vita_cu_bacon_si_RoquefortVită cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort, frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de floarea soarelui, orez, cartofi. Ingrediente: 8 antricoate de vita 8 felii de bacon 300 g branza Roquefort 8 frunze de salvie…

Read more »

Orez cu carne de porc

13 May 2013
Orez_cu_carne_de_porcOrez cu carne de porc din: orez, muschi de porc, sos pesto, parmezan, ulei de floarea soarelui, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150 g orez 600 g muschi de porc o lingura cu sos pesto 50 g parmezan 150 ml ulei de floarea…

Read more »

Peste gratinat cu gulii

13 May 2013
Retete_1Peste gratinat cu gulii din: file de peste, gulii, ceapa rosie, lamaie, ulei, morcovi, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de peste 4 gulii 1 lamaie 1 ceapa rosie 100 ml ulei 4 morcovi 2 oua 50 g smantana 100 g…

Read more »

Aripioare în stil indian

13 May 2013
Aripioare_în_stil_indianAripioare în stil indian din: aripioare, lemon grass, coriandru, usturoi, sare, turmeric si piper. Ingrediente: 12 aripioare 2 linguri lemon grass tocata sau 1 lingura coaja de lamaie (numai partea galbena) tocata 3/4 ceasca coriandru proaspat, tocat 8 catei de usturoi 1 lingurita sare 1…

Read more »

Bors de curcan cu legume si taitei

13 May 2013
Bors_de_curcan_cu_legume_si_taiteiBors de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras…

Read more »

Coaste de miel la cuptor

13 May 2013
Coaste_de_miel_la_cuptorCoaste de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel, usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1 dovlecel 200 ml vin sec 1…

Read more »

Placinta cu carne de vanat

13 May 2013
Placinta_cu_carne_de_vanatPlacinta cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi…

Read more »

Piept de rata condimentat

13 May 2013
Piept_de_rata_condimentatPiept de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc, cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1 ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti

13 May 2013
Friptura_de_porc_cu_struguri_copti_4Friptura de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc, struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper.   Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri…

Read more »

File de somon cu branza si parmezan

13 May 2013
File_de_somon_cu_branza_si_parmezanFile de somon cu branza si parmezan din: file de somon, branza, suc de lamaie, paine de secara, patrunjel, marar, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 gr. file de somon 100 gr branza grasa 1 lingura suc de lamaie 200 gr paine de secara patrunjel…

Read more »

Supa cu carne de vita si frecatei

13 May 2013
Supa_cu_carne_de_vita_si_frecateiSupa cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel…

Read more »

Pui piri-piri

13 May 2013
Pui_piri_piri_7Pui piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi, sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1…

Read more »

Salata cu piept de pui si taitei

13 May 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_taiteiSalata cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei de masline suc de lamaie sare…

Read more »

Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata

13 May 2013
Tort_cu_capsuni_si_fulgi_de_ciocolataTort cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar, faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni, ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua 180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g…

Read more »

Piept de pui pane cu sos picant si spaghete

13 May 2013
Piept_de_pui_pane_cu_sos_picant_si_spaghetePiept de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina, sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 ouă 100 g făină sare piper Pentru sosul picant: 1…

Read more »

Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita

13 May 2013
Legume_la_gratar_pe_bagheta_prajita_3Legume la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute, porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si bagheta prajita.   Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz…

Read more »

Zabaglione

13 May 2013
Desert_Zabaglione_3Zabaglione din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4 galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert   Mod de preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga zaharul pudra. Se bate pana creste volumul…

Read more »

Cannelloni umplute cu branza

13 May 2013
Cannelloni_umplute_cu_branzaCannelloni umplute cu branza din: cannelloni, ulei de masline, ardei dulci, branza, mozzarella, ou, frunze de busuioc, piper, sare, ceapa verde, rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g cannelloni fierte 2 linguri ulei de masline 2 ardei dulci 500 g branza 200 g mozzarella un ou 2,5…

Read more »

Cocktail de piersici cu sampanie

13 May 2013
Cocktail de piersici cu sampanieCocktail de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie si lichior de piersici. Ingrediente: 600 g piersici 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de piersici   Mod de preparare: Se curăţă piersicile…

Read more »

Rata umpluta

13 May 2013
Rata_umplutaRata umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu, praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 portocale 2 mere 200 g prune uscate 2 felii de anans 250 ml vin rosu 1 fir de…

Read more »

Tartine calde cu mere si branza

13 May 2013
Tartine caldeTartine calde cu mere si branza din: rondele de branza, mere, unt, paine de casa, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 2 rondele de branza de capra semiuscate 2 mere 20 g unt 4 felii de paine de casa 2 linguri de seminte de…

Read more »

Cozonac dulce cu mac

13 May 2013
Cozonac_dulce_cu_macCozonac dulce cu mac din: faina, drojdie, oua, lapte, ulei, zahar, seminte de mac, coaja de lamaie, esenta de rom si sare. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 4 oua 250 ml lapte 100 ml ulei 150 g zahar 100 g seminte de mac…

Read more »

Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi

13 May 2013
Retete_15Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion, smantana si sare. Ingrediente: 4-5 bucati carnati afmati 2 cepe 2 linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa 2-3 linguri de smantana sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci…

Read more »

Pilaf cu carne de rata

13 May 2013
Pilaf_cu_carne_de_rataPilaf cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 200g orez sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata impreuna cu legumele intregi. Dupa ce…

Read more »

Reteta zilei: Quinoa cu legume si branza cheddar

13 May 2013
SONY DSCQuinoa cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua, lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi,…

Read more »

Cocktail de zmeura cu sampanie

13 May 2013
www.freepix4all.comCocktail de zmeura cu sampanie din: zmeura, zahar pudra, vin rosu demisec, sampanie rose, sirop de zmeura. Ingrediente: 400 g zmeura 120 g zahar pudra 700 ml vin rosu demisec si 700 ml sampanie rose demisec 500 ml sirop de zmeura   Mod de preparare:…

Read more »

Ciorba taraneasca cu carne de vita

13 May 2013
Ciorba_taraneasca_cu_carne_de_vitaCiorba taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână…

Read more »

Iepure cu masline verzi si negre

13 May 2013
Iepure_cu_masline_verzi_si_negreIepure cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper. Ingrediente: 1 iepure potrivit de mare 100 g masline verzi 100 g masline negre 6 catei de usturoi 2 crengute de…

Read more »

Turtite din malai cu fructe

13 May 2013
Turtite_din_malai_cu_fructeTurtite din malai cu fructe din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin, stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana. Ingrediente: 4 mere 50 g malai 200 ml lapte 50 ml smantana 50 g muguri de pin 50 g stafide 30 g unt…

Read more »

Oua umplute cu drob

13 May 2013
Oua_umplute_cu_drobOua umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar, sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata verde. Ingrediente: maruntaie de miel 1 ceapa uscata 3 linguri de ceapa verde 2 legaturi marar sare piper 10 oua 150 g…

Reteta zilei: Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic

12 May 2013
Salata_Caprese_cu_vinegreta_de_otet_balsamic_24Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic din: mozzarella, rosii cherry, salam, ulei de masline, capa rosie, busuioc, paste, otet balsamic, zahar brun, praf de usturoi, piper si sare.   Ingrediente: 200g mozzarella 1 ½ cani rosii cherry, taiate jumatati 16 felii de salam 2 linguri de ulei de masline ¾ cana ceapa rosie tocata…

Read more »

Fasole cu carne tocata de curcan si costita

12 May 2013
Fasole_cu_carne_tocata_de_curcan_si_costitaFasole cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita, ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen, pasta de rosii, fasole rosie, rosii in suc si zahar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 150 g costita taiata cuburi 2 cepe, tocate marunt 1 bulb de fenicul, taiat bucati –…

Read more »

Pui fript în folie cu legume

12 May 2013
Pui_fript_în_folie_cu_legumePui fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei, sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi medii 1 lingura ulei sos barbecue pudra de usturoi sare…

Read more »

Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa

12 May 2013
Ciorba_de_vitel_cu_ciuperci_si_taitei_de_casaCiorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau. Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar tăieţei de casă 4-5 ciu­perci uscate sau…

Read more »

Budinca cu branza de vaci si lapte

12 May 2013
Budinca_cu_branza_de_vaci_si_lapteBudinca cu branza de oaie si telemea din: faina, telemea, branza de vaci, oua, unt, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g faina 150 g telemea 100 g branza de vaci 4 oua 100 g unt 500 ml lapte 4 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Topiţi untul într-o crăticioară şi adăugaţi făina. Amestecaţi bine…

Read more »

Oua pane

12 May 2013
Oua_paneOua pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei. Ingrediente: 8 oua fierte tari 7 linguri faina 3 oua crude 7 linguri pesmet 100 g cascaval ras sau parmezan ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi de coajă ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă şi pesmetul amestecat cu par­mezanul ori…

Read more »

Cockteil de căpşune cu sampanie

12 May 2013
cocktail, cocktailuri, cocktailuri savuroase, cocktail delicioase, cocktailuri gustoaseCockteil de căpşune din: capsune, zahar pudra, sampanie si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g capsune 150 g zahar pudra 700 ml sampanie dulce si 700 ml vin alb dulce   Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg de apă, apoi se taie în două sau în patru, dacă…

Read more »

Desert cu sos de lamaie

12 May 2013
Desert_cu_sos_de_lamaieDesert cu sos de lamaie din: albusuri, zahar, sare, amidon, galbenusuri, unt, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: bezea: 4 albusuri 1 cana zahar un varf cutit sare fina sos de lamaie: 1 1/3 cana zahar 1/2 cana amidon 1/2 lingurita sare 2 2/3 cani apa 4 galbenusuri 4 linguri cu varf unt…

Read more »

Gratin de pui

12 May 2013
Gratin_de_puiGratin de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin, concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac. Ingrediente: 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm 2 linguri faina 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g pastarnac, curatat si taiat felii de 1 cm 700 g…

Read more »

Cosulete de avocado

12 May 2013
Cosulete_de_avcadoCosulete de avcado din: avocado, oua, carne fripta de miel, castarvete, telemea de vaca, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3 avocado 4 oua fierte tari resturi de carne fripta de miel, maruntita 1 castravete 200 g telemea de vaca sau cascaval 6 linguri maioneza zeama de la o lamaie sare piper  …

Read more »

Piept şi ciocănele cu sos jamaican

12 May 2013
GratarPiept şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda, ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru, ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu fasole verde si ardei copt

12 May 2013
Salata_cu_fasole_verde_si_ardei_copt_7Salata cu fasole verde si ardei copt din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline, otet balsamic, mustar, piper, sare si patrunjel.   Ingrediente: 500g fasole verde, spalata si taiata bucati 1 ardei gras rosu, copt, curatat de coaja si fara seminte 1/4 ceasca de ulei masline 1/4 ceasca otet balsamic 1 lingura mustar 1/2…

Read more »

Salată de leurdă cu ouă

12 May 2013
Salata_de_leurda_cu_ouaSalată de leurdă cu ouă din: ceapa verde, leurda, oua, galbenus, sare, piper, zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 legaturi leurda 5 oua fierte 1 galbenus fiert sare piper 1 galbenus crud zeama de lamaie ulei   Mod de preparare: Cureti si speli leurda si ceapa verde. Le toci si…

Read more »

Cocktail de lamaie cu sampanie

12 May 2013
Cocktailuri_7Cocktail de lamaie cu sampanie din: lamai, zahar cubic, sampanie, vin alb. Ingrediente: 4 lamai 120 g zahar cubic 700 ml sampanie si 700 ml vin alb sec     Mod de prepare: Lămâile se spală bine şi se taie felii subţiri. Cu jumătate din feliile de lămâie se tapează un vas de sticlă. Deasupra…

Read more »

Ciorba de urzici cu legume si smantana

12 May 2013
Ciorba_de_urzici_cu_legume_si_smantanaCiorba de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2…

Read more »

Gris cu lapte pentru micul dejun

12 May 2013
Desert_4Gris cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat, dulceata de visine. Ingrediente: 500ml de lapte 50g de griş 2-3 linguri de zahăr 1 linguriţă de zahăr vanilat dulceaţă de vişine sau de zmeură, pentru ornat şi servit     Mod de preparare: Se toarnă laptele într-un vas nonaderent, se adaugă zahărul…

Read more »

Prajiturele de ciocolata

12 May 2013
Prajiturele_de_ciocolataPrajiturele de ciocolata din: lapte condensat, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente: 400 ml lapte condensat 50 g unt, taiat cuburi 400 g ciocolata amaruie, rupta bucati     Mod de preparare: Pune laptele condensat şi untul într-un bol la microunde 2 min la temeratură maximă. Adaugă ciocolata şi amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o…

Read more »

Gustare cu cascaval si sunca

12 May 2013
Gustare_cu_cascaval_si_suncaGustare cu cascaval si sunca din: cascaval, iaurt, varza, sunca, portocale, ceapa rosie, frunze de spanac, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval 300 g iaurt 100 g varza proaspata 300 g sunca presata 2 portocale 1 ceapa mica rosie frunze tinere de spanac sau salata verde nucsoara sare piper   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume verzi

12 May 2013
Pachetele_de_primavara_cu_legume_verzi_16Pachetele de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi, tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de orez, sos de soia, ulei de susan.   Ingrediente pentru umplutura: 4 cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde) 1 lingura de ulei 3/4 cana praz taiat felii subțiri 1…

Read more »

Rulada cu ierburi aromatice

12 May 2013
Rulada_cu_ierburi_aromaticeRulada cu ierburi aromatice din: pulpa de porc, vin alb, unt, usturoi, rozmarin, piper, cimbru, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 ml vin alb 100 g unt 8 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 lingurita cu piper cimbru nucsoara sare   Mod de preparare: Taie pulpa de porc pe…

Read more »

Aripi in sos picant

12 May 2013
Aripi_in_sos_picantAripi in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia. Ingrediente: 30 g aripi de pui ulei sare piper proaspat macinat sos: 1 cana otet de vin rosu 3 linguri mustar de Dijon 3 linguri miere 2-3 lingurite pasta de…

Read more »

Coroniţă umplută cu brânză

12 May 2013
Coronita_umpluta_cu_brânzaCoroniţă umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat, drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda, zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta. Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6 oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2…

Read more »

Tocană din carne de vită cu bere neagră

12 May 2013
Tocanita de vita cu bere neagraTocană din carne de vită cu bere neagră din: carne de vita, slanina, ceapa, morcovi, bere neagra, apa, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 900 g carne de vita 2 felii de slanina 2 cepe 2 morcovi 150 ml bere neagra 50 ml apa 2 linguri faina 1 lingura patrunjel sare piper   Mod de…

Read more »

Ciorba cu carne de rata si legume

12 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_rata_si_legumeCiorba cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina, ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin, piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½ pahar lapte…

Read more »

Pastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi

12 May 2013
Pastrav_la_cuptor_cu_sos_de_rosii_si_usturoiPastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi din: pastravi, usturoi, ceapa, sos de rosii, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 1 capatana de usturoi 1 ceapa 300ml sos de rosii 200ml vin alb 100g unt sare piper   Mod de preparare: Spalam pastravii si ii curatam. Ii presaram apoi cu…

Read more »

Cocktail de caise

12 May 2013
Cocktail de caiseCocktail de caise din: caise, zahar pudra, vin alb, sampanie, lichior de caise. Ingrediente: 400 g caise coapte 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de caise   Mod de preparare: Se curăţă caiselese de sâmburi şi se taie felii subţiri. Acestea se presară cu zahăr…

Read more »

Cozonac la tava

12 May 2013
Cozonac_la_tavaCozonac la tava din: drojdie proaspata, zahar pudra, lapte, faina, unt, ou, migdale, stafide, rom. Ingrediente: 70 g drojdie proaspata 110 g zahar pudra 375 ml lapte caldut 750 g faina 80 g unt topit 1 ou 40 g migdale decojite si tocate 200 g stafide 100 ml rom   Mod de preparare: Se lasă…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi cu branza la cuptor

12 May 2013
Cartofi_cu_branza_la_cuptor_5.jpgCartofi cu branza la cuptor din: cartofi, branza cheddar, ceapa, lapte, supa de vita, usturoi, praf de chilli, marar, sare, piper si unt.   Ingrediente 1 pachet cartofi congelati (dati pe razatoare, prajiti si congelati) 2 cani branza cheddar maruntita 1/4 ceapa, tocata 1 cana lapte 1/2 cana supa de vita 1 lingurita praf de…

Read more »

Satay de pui

12 May 2013
Satay_de_puiSatay de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi, ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile…

Read more »

Aperitive cu roquefort si nuci

12 May 2013
Retete_1Aperitive cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1 lingurita rasa de mustar   Mod de preparare: Preparaţi untul de roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…

Read more »

Chutney de rubarbă

12 May 2013
Chutney_de_rubarbaChutney de rubarbă din: otet de vin rosu, zahar, ceapa, caise uscate, ghimbir, boabe de piper verde murat, curry, sare, piper de cayenne si rubarba. Ingrediente: 125 ml otet de vin rosu 125 g zahar 100 g ceapa tocata 100 g caise uscate (taiate cuburi) 5 g ghimbir tocat 10 g boabe de piper verde…

Read more »

Plăcintă cu mure

12 May 2013
Placinta_cu_murePlăcintă cu mure din: mure, oua, zahar pudra, sare, faina, lapte, zahar vanilat si margarina. Ingrediente: 500 g mure 4 oua 125 g zahar pudra 1 praf sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g margarina + 20 g pentru uns forma   Mod de preparare: Speli murele şi le…

Read more »

Piure de brocooli

12 May 2013
Piure_de_brocooli.pngO reteta delicioasa de piure cu: broccoli, smantana, unt,usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 broccoli 200 g smântână 1 lingură cu unt 2-3 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele, spală-l în apă rece, după care fierbe-l în apă cu sare. După ce a fiert, trece-l printr-o sită, dar păstrează…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 13, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: