RSS

Retete gustoase pentru Paşte #58

16 Mai

Retete pentru Paste:

Supă de broccoli cu peşte

18 April 2013
Supa_de_broccoli_cu_pesteSupă de broccoli cu peşte din: broccoli, peste, morcov, telina, ceapa, usturoi, ardei gras, unt, faina, smantana, sare, piper, oregano si cimbru. Ingrediente: 700 g broccoli 600 g peste un morcov o feliuta de telina o ceapa doi catei de usturoi un ardei gras 50 g unt o lingura faina 200 ml smantana sare piper…

Read more »

Mâncare de legume cu pui

18 April 2013
Mâncare_de_legume_cu_puiMâncare de legume cu pui din: ardei grasi, ceapa, usturoi, carne de pui, rosii cherry, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, paine, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 3 ardei grasi o ceapa 4 catei de usturoi 500 g carne de pui 200 g rosii cherry 3 oua 200 ml vin alb demisec 175 ml…

Read more »

Salata cu oua si cartofi

18 April 2013
Salata_cu_oua_si_cartofiSalata cu oua si cartofi din: cartofi, oua, rosii, fasole fideluta, ceapa, masline, ciuperci, frunze de salata, ulei si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 5 oua fierte 2 rosii 1/2 borcan cu fasole fideluta 2 cepe 100 g masline 3-4 ciuperci 2-3 frunze de salata ulei sare   Mod de preparare: Pune cartofii să fiarbă…

Read more »

Gasca cu castane

18 April 2013
Retete_1Gasca cu castane din: gasca, castane, carne de porc, unt si sare. Ingrediente: 1 gasca 800 g castane comestibile 300 g carne de porc 50 g unt sare   Mod de preparare: După ce coci castanele în tava de la cuptor, le cureţi, apoi le amesteci cu tocătura de porc. Compoziţia o introduci în găsea…

Read more »

Mancare cu carne de miel si smantana

18 April 2013
Mancare_cu_carne_de_miel_si_smantanaMancare cu carne de miel si smantana din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, smantana, galbenusuri si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura unt 2 cepe cateva boabe de piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina zeama de la jumatate de lamaie 1 lingura…

Read more »

Tocăniţă de pui cu legume

18 April 2013
Tocanita_de_pui_cu_legumeTocăniţă de pui cu legume din: pui, ulei, vin, ceapa, ardei gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (1-1,2 kg) 100 ml ulei 100 ml vin 5 cepe 4 ardei grasi 750 g rosii (sau rosii in bulion) 1 foaie dafin marar patrunjel verde cimbru sare piper…

Read more »

Salata cu gnocchi

18 April 2013
Salata_cu_gnocchiSalata cu gnocchi din: rosii, kaizer, ceapa, patrunjel, ulei, cartofi, ou, faina, piper si sare. Ingrediente: 2 rosii 200 g kaizer 1 ceapa patrunjel ulei pentru gnocchi: 4 cartofi 1 ou 300 g faina piper sare   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce s-au răcorit puţin, decojeşte-i şi…

Read more »

Pasca cu smantana, fructe uscate si scortisoara

18 April 2013
Pasca_cu_smantana_fructe_uscate_si_scortisoaraPasca cu smantana, fructe uscate si scortisoara din: smantana, oua, scortisoara macinata, coniac, pastaie de vanilie, zahar, lapte integral, faina, drojdie, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, unt, extract de vanilie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg de smantana 6 oua 1/2 lingurita de scortisoara macinata, plus extra pentru presarat 1 mana mix de…

Read more »

Pui in vin

18 April 2013
Pui_in_vinPui in vin din: pui, ceapa, costita, ciuperci, vin rosu, telina, morcovi, usturoi, supa de carne, cimbru, faina, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pui, taiat bucati potrivite, sau pulpe superioare 4-5 cepe potrivite sau 1 kg arpagic 100 g costita (bacon sau slaninuta) 1 conserva mica cu ciuperci intregi 500 ml vin rosu…

Read more »

Salata cu morcovi si telina

18 April 2013
Salata_cu_morcovi_si_telinaSalata cu morcovi si telina din: naut, morcovi, telina, patrunjel, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 150 g naut 4 morcovi 1 telina 1 legatura de patrunjel 1 lamaie ulei de masline sare   Mod de preparare: Pune boabele de năut la fiert în apă cu un praf de sare. După ce s-au ră­corit…

Read more »

Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor

18 April 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptor_3Pulpa de miel la cuptor din: pulpa de miel, pudra de coriandru, pudra de chimen, scortisoara, anason, cardamon, sare de mare, piper alb si ulei de masline.   Ingrediente: 1.5kg pulpa de miel cu os 1/2 lingurita de pudra de coriandru 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita de scortisoara 2 bucati anason stelat, maruntit…

Read more »

Carnaciori cu legume la cuptor

18 April 2013
Carnaciori_cu_legume_la_cuptorCarnaciori cu legume la cuptor din: carnati prajiti, cartofi, praz, morcov, foid e dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: carnati prajiti 5-6 cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3 foi de dafin patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Curăţă prazul, taie-l rondele şi căleşte-l în puţin ulei împreună…

Read more »

Bors cu carne de vitel

18 April 2013
Bors_cu_carne_de_vitelBors cu carne de vitel din: carne de vitel, oase, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, untura, castraveti murati, leustean, patrunjel, sare, apa si bors. Ingrediente: 500 g carne de vitel 3-4 oase 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 lingura untura sau 2-3 linguri ulei 2 castraveti murati 1…

Read more »

Friptura de miel impanata cu slanina afumata si usturoi

18 April 2013
Miel_3Friptura de miel impanata cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, ulei, usturoi, slanina afumata, vin, apa, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: carne miel 6-7 linguri ulei 10 catei de usturoi slanina afumata 500 ml vin apa rozmarin sare piper   Mod de preparare: Se fac mici taieturi in carne cu varful unui cutit si in…

Read more »

Carne de vita cu spanac

18 April 2013
Retete_1Carne de vita cu spanac din: spanac, carne de vita, praz, vin, lapte, ou, albus, faina, nucsoara si sare. Ingrediente: 1,5 kg spanac 600 g carne de vita fara os 50 g praz 100 ml vin 250 ml lapte 1 ou 1 albus 20 g faina nucsoara sare   Mod de preparare: Tai în porţii…

Read more »

Cocos umplut cu ficat si castane

18 April 2013
Retete_5Cocos umplut cu ficat si castane din: cocos, orez, ceapa, sare, piper, verdeata si castane. Ingrediente: 1 cocos mare 100 g orez 2 cepe sare piper verdeata tocata cateva castane fierte   Mod de preparare: Fierbi ficatul cocoşului şi îl laşi să se răcească. In apa în care a fiert ficatul, pui orezul la fiert.…

Read more »

Vita in sos de mustar

18 April 2013
Vita_in_sos_de_mustarVita in sos de mustar din: friptura de vita, rosii, castarvete, frunze de salata, patrunjel, ulei, otet, miere, mustar boabe si sare. Ingrediente: cateva bucati de friptura de vita ramase 2-3 rosii 1 castravete mai maricel cateva frunze de salata patrunjel pentru sos: 5 linguri cu ulei 2 linguri cu otet 1 lingurita cu miere…

Read more »

Friptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin

18 April 2013
Friptura_de_miel_cu_coaja_de_portocala_si_rozmarinFriptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, coaja de portocala si ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpa de miel cu os (aproximativ 1,5 kg) 1 legatura de rozmarin proaspat 4-5 catei de usturoi coaja rasa de la 1 portocala 4 linguri ulei de masline, plus extra pentru…

Read more »

Prajitura Napoleon

18 April 2013
Prajitura_NapoleonPrajitura Napoleon din: ciocolata neagra, migdale, faina, unt, zahar, oua, sare, mascarpone, frisca, galbenusuri, lapte, ciocolata alba si gelatina. Ingrediente: 1 ciocolata neagra pentru aluat: 180 g migdale macinate 250 g faina 125 g unt 200 g zahar 3 oua sare pentru crema: 250 g mascarpone 250 ml frisca lichida 2 galbenusuri 50 ml lapte…

Read more »

Salata cu jumari

18 April 2013
Salata_cu_jumariSalata cu jumari din: jumari, cartofi, castraveti murati, ceapa rosie, oua, patrunjel, sare, piper, ulei si otet. Ingrediente: jumari 500 g cartofi 3-4 castraveti murati 1 ceapa rosie 2-3 oua patrunjel sare piper ulei otet   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu un praf de sare.…

Read more »

Pachetele din friptura

18 April 2013
Pachetele_din_fripturaPachetele din friptura din: friptura de porc, bacon, cascaval, ulei, smantana, hrean, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: cate fripturi de porc ramase 300 g bacon 250 g cascaval ulei pentru sos: 200 g smantana 1 lingurita cu mustar 2 linguri cu hrean ras zeama de lamaie piper sare   Mod de preparare: Taie…

Read more »

Prajitura cu etaj

18 April 2013
Prajitura_cu_etajPrajitura cu etaj din: foi de pandispan, lapte, amidon, zahar, unt, esenta de fistic, zahar, lapte, frisca, oua, amidon si faina. Ingrediente: 1 pachet cu foi de pandispan pentru crema de fistic: 300 ml lapte 3 linguri cu amidon 150 g zahar 1 pachet cu unt 1 esenta de fistic pentru crema caramel: 10 linguri…

Read more »

Drob de miel cu marar

18 April 2013
Drob_de_miel_2Drob de miel cu marar din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, unt, patrunjel verde, marar, sare si piper. Ingrediente: maruntaie de miel 4 oua 10 cepe verzi 1 lingura unt  patrunjel verde  marar  sare  piper   Mod de preparare: In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au…

Read more »

Reteta zilei: Pui prajit in ulei de canola

18 April 2013
Pui_prajit_in_ulei_de_canola_11Pui prajit in ulei de canola din: pui, piper negru, sare, faina, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pui taiat bucati 1 lingura de piper negru 3 lingurite de sare 1 ½ cani de faina 1 ½-2 cani de ulei de canola   Mod de preparare: Spalati bine carnea de pui, presarati sare si piper…

Read more »

Desert cu cafea

18 April 2013
Desert_cu_cafeaDesert cu cafea din: albusuri de ou, zahar pudra, cafea solubila, amidon de porumb si sare. Ingrediente: 3 albusuri de ou 60 g zahar pudra 1 lingurita cafea solubila 1 lingurita cu amidon de porumb sare   Mod de preparare: Inainte de a folosi albuşurile, lăsaţi-le 1 oră la temperatura camerei. Bateţi albuşurile spumă foarte…

Read more »

Supa crema de leurda cu smantana si nucsoara

18 April 2013
Supa_crema_de_leurda_cu_smantana_si_nucsoaraSupa crema de leurda cu smantana si nucsoara din: ceapa, ulei, cartofi, apa, leurda, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 2 linguri de ulei 3 cartofi mari, taiati cuburi 1,5 l de apa 200 g de leurda, tocata mare 150 g smantana pentru gatit 1 varf de nucsoara   Mod de preparare: Intr-o…

Read more »

Ruladă de pui cu fructe de mare

18 April 2013
Rulada_de_pui_cu_fructe_de_mareRuladă de pui cu fructe de mare din: piept de pui, jambon, ceapa, unt, morcovi, spanac, praz, patrunjel, sfecla rosie si cocktail de fructe de mare. Ingrediente: 4 bucati piept d epui 8 felii de jambon crud uscat 2 cepe mari 150 g unt 2 morcovi mari 200 g spanac congelat (sau proaspat, oparit) 2…

Read more »

Savoare crocanta

18 April 2013
Savoare_crocantaSavoare crocanta din: ciocolata menaj, fructe confiate, unt, zahar, faina, drojdie, scortisoara si chimion. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 1 cana cu fructe confiate, fistic, nuci, alune pentru aluat: 150 g unt 100 g zahar 250 g faina 1 varf de lingurita cu drojdie uscata 1 praf de scortisoara 1 lingurita cu chimion   Mod…

Read more »

Cotlet macelaresc

18 April 2013
Retete_1Cotlet macelaresc din: cotlet, ceapa, sare, piper, supa de carne si vin. Ingrediente: 6 bucati de cotlet 3 cepe mari sare piper o cana supa de carne 1 cana vin   Mod de preparare: Baţi cotletele, le sărezi, le piperezi şi le dai cu boia. Tai 1 ceapă mărunt şi o căleşti în ulei. Scoţi…

Read more »

Drob de ciuperci cu parmezan

18 April 2013
Drob_de_ciuperci_cu_parmezanDrob de ciuperci cu parmezan din: unt, iaurt, faina, drojdie, ou, ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g de unt moale 150 g de iaurt gras 500 g de faina, plus extra pentru presarat 1 plic de drojdie uscata (7 g) 1 ou batut, pentru uns pentru…

Read more »

Cotlete de miel cu garnitura la cuptor

18 April 2013
MielCotlete de miel cu garnitura la cuptor din: cotlete de miel, cuscus, apa, morcov, menta verde, ardei gras, ceapa, ulei de masline, usturoi, vin si condimente. Ingrediente: 5 cotlete de miel netaiate (bucata intreaga) 500 g cuscus 1 litru apa clocotita 1 morcov 1 legatura menta verde 1 ardei gras rosu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline 10 catei usturoi 200 ml vin alb…

Read more »

Deliciu festiv

18 April 2013
Deliciu_festivDeliciu festiv din: margarina, zahar, ou, galbenusuri, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, biscuiti, lapte, rom, margarina, nuci, cacao si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina 250 g zahar 1 ou 3 galbenusuri faina cat cuprinde coaja de lamaie si portocala sare pentru crema de nuci: 300 g biscuiti populari 150 ml lapte…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu lamaie si glazura de bezea

17 April 2013
Tarta_cu_lamaie_si_glazura_de_bezea_12Tarta cu lamaie si glazura de bezea din: aluat, suc de lamaie, coaja de lamaie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, albusuri de ou si zahar.   Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: Sucul de la 2 ½ lamai Coaja de la 1 lamaie 125g unt nesarat 125g zahar pudra 3 oua…

Read more »

Tort de legume cu rodie

17 April 2013
Tort_de_legume_cu_rodieTort de legume cu rodie din: rodii, cartofi, telina, patrunjel, morcovi, boabe de porumb, piept de pui, maioneza si sare. Ingrediente: 2 rodii 4-5 cartofi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 morcovi 2 linguri cu boabe de porumb 1 piept de pui 100-150 g maioneza sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi pune-i…

Read more »

Pere umplute cu branza

17 April 2013
Pere_umplute_cu_branzaPere umplute cu branza din: limba de porc, pere, branza roquefort, chimen, branzica de casa cu smantana, vin alb, lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 1 limba de porc 2 pere 100 g branza Roquefort 1/2 lingurita cu chimen 100 g branzica de casa cu smantana 20 ml vin alb dulce 1 lamaie 1 fir de…

Read more »

Cosulete cu salata de peste

17 April 2013
Cosulete_cu_salata_de_pesteCosulete cu salata de peste din: file de cod, somon afumat, mazare, castravete murat, dovlecel, maioneza, faina, unt, galbenusuri, lamaie si sare. Ingrediente: 400 g file de cod 100 g somon afumat 1 cescuta cu mazare fiarta 1 castravete murat 1 dovlecel 3 cartofi 100 g maioneza pentru aluat: 500 g faina 250 g unt…

Read more »

Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga

17 April 2013
Rulouri_din_clatite_cu_somon_si_sunca_de_PragaRulouri din clatite cu somon si sunca de Praga din: branza de vaci, branza telemea, smantana, somon afumat, sunca de praga, frunze de salata, faina, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 100 g smantana 150 g somon afumat 100 g sunca de Praga cateva frunze de…

Read more »

Pachetele cu gem sau branza

17 April 2013
Pachetele_cu_gem_sau_branzaPachetele cu gem sau branza din: aluat de cozonac, gem, nuci, zahar pudra, branza dulce, lamaie, stafide, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: aluat de cozonac 1 borcan de gem 100 g nuci zahar pudra pentru umplutura: 300 g branza dulce 1 lamaie 100 g stafide 2 oua 2 linguri cu zahar 2 pliculete cu…

Read more »

Mancare de castraveti murati cu carne de porc

17 April 2013
Mancare_de_castarveti_murati_cu_carne_de_porcMancare de castarveti murati cu carne de porc din: carne de porc, castarveti murati, morcovi, rosii, ceapa, untura, cimbru, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg castraveti murati (in saramura) 1-2 morcovi 2-3 rosii 3 cepe 2 linguri un untura 1 creanga de cimbru uscat marar sare piper   Mod…

Read more »

Briose cu fructe de padure

17 April 2013
Briose_cu_fructe_de_padureBriose cu fructe de padure din: aluat de cozonac, fructe de padure, miere si zahar pudra. Ingrediente: aluat de cozonac 400 g fructe de padure (congelate) 2-3 linguri cu miere zahar pudra   Mod de preparare: Din aluatul de cozonac, formează bile de dimensiunea unui ou mai mic. Apasă cu degetul în mijloc pentru a…

Read more »

Tocana bucovineana

17 April 2013
Tocana_bucovineanaTocana bucovineana din: carne de manzat, carne de porc, untura, ceapa, ardei grasi, rosii, boia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de manzat 250 g carne de porc (spata, piept) 150 g untura 2 cepe 2 ardei grasi 1 cutie cu rosii cubulete 1 lingurita cu boia ulei sare piper   Mod de…

Read more »

Crema fina de cartofi

17 April 2013
Crema_fina_de_cartofiCrema fina de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, morcov, smantana, unt, lapte, costita, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 morcov 2 linguri cu smantana 100 g unt 1 cescuta cu lapte 200 g costita ulei sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în…

Read more »

Piept de pui cu sos de smantana

17 April 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_smantanaPiept de pui cu sos de smantana din: piept de pui, oua, smantana, cascaval, masline, faina, unt, lamaie, ceapa verde, rosii, rozmarin si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 3 oua 5-6 linguri cu smantana 3 linguri cu cascaval ras 100 g masline rondele 1 lingura cu faina 75 g unt 1 lamaie codite de…

Read more »

Reteta zilei: Supa thailadeza de creveti (Supa Tom Yum Goong)

17 April 2013
Supa_thailadeza_de_creveti_5Supa thailadeza de creveti din: creveti, sare, piper, ulei de nuca de cocos, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa rosie, lemongrass, ardei iute, supa de pui, muguri de bambus, coriandru, nectar de agave, nuca de cocos si fulgi de chili.   Ingrediente: 20 creveți mari, decorticati sare și piper 1-2 linguri de ulei de…

Read more »

Supa cu carne de miel si orz

17 April 2013
Supa_cu_carne_de_miel_si_orzSupa cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari 1 ceapa, tocata 2 morcovi, tocati…

Read more »

Melci insiropati

17 April 2013
Melci_insiropatiMelci insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata, stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: aluat de cozonac 300 g unt 400 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 cana cu nuca macinata 100 g stafide 400 ml lapte 150 g zahar pudra 1-2 linguri cu zeama de lamaie  …

Read more »

Saleuri cu bacon

17 April 2013
Retete_1Saleuri cu bacon din: aluat, masline, bacon, cascaval, suc de rosii, busuioc, nucsoara, usturoi, piper, smantana, susan si sare de mare grunjoasa. Ingrediente: pentru aluat: 800 g aluat de foietaj 150 g masline feliate 100 g bacon 150 – 200 g cascaval pentru uns aluatul: 200 ml suc de rosii 1 lingurita busuioc uscat un…

Read more »

Gogosi glazurate cu nuca

17 April 2013
Gogosi_glazurate_cu_nucaGogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie 100 g nuca tocata ulei   Mod de preparare: Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin…

Read more »

Sarmale de miel cu mentă

17 April 2013
Sarmale_de_miel_cu_mentaSarmale de miel cu mentă din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcovi, orez, supa de carne, frunze de menta, verdeata, lamaie si ulei. Ingrediente: 25 foi de vita 600 g carne de miel 2 cepe mari 3 morcovi 50 g orez 200 ml supa de carne sau de legume 3-4 frunze de menta…

Read more »

Tartă cu brânză de oi şi migdale

17 April 2013
Tarta_cu_brânza_de_oi_si_migdaleTartă cu brânză de oi şi migdale din: faina, unt, sare, nucsoara, parmezan, oua, telemea de oaie, smantana, pesmet, migdale si marar. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt sare nucsoara 25 g parmezan ras sau cascaval 5 oua pentru umplutura: 250 g telemea de oi 250 g smantana 3 linguri pesmet 50…

Read more »

Rulada din piept de pui cu garnitura de mazare

17 April 2013
Rulada_din_piept_de_pui_cu_garnitura_de_mazareRulada din piept de pui cu garnitura de mazare din: piept de pui, oua, fulgi de porumb, pesmet, alune, mazare, sare, piper si cimbru. Inrgediente: 2 bucati de piept de pui 4 oua 200 g fulgi de porumb 200 g pesmet 100 g alune 50 g mazare sare piper cimbru   Mod de preparare: Speli…

Read more »

Ciorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana

17 April 2013
SupeCiorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, morcovi, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, sare, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne miel 2 morcovi 1 ceapa 1 lingura orez 1 litru bors 1 galbenus 100 ml smantana  sare  leustean  patrunjel   Mod de preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în…

Read more »

Pateuri cu ou şi ceapă verde

17 April 2013
Pateuri_cu_ou_si_ceapa_verdePateuri cu ou şi ceapă verde din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, unt, ulei, drojdie, sare, ceapa verde, unt, oua si piper alb. Ingrediente: pentru aluat: 1250 g faina 300 ml lapte 3 galbenusuri 150 g zahar 70 g unt 700 ml ulei 70 g drojdie proaspata putina sare pentru umplutura: 300 g ceapa verde 100…

Read more »

Ruladă de porc cu legume şi nuci

17 April 2013
Rulada_de_porc_cu_legume_si_nuciRuladă de porc cu legume şi nuci din: pulpa de porc, nuci, sparanghel verde, unt, chifle, lapte, oua, sare, piper, patrunjel, unt. Ingrediente: 600 g pulpa de porc fara os 200 g nuci 150 g sparanghel verde 50 g unt 4 chifle 120 ml lapte 2 oua sare piper patrunjel unt   Mod de preparare:…

Read more »

Orz cu dovleac si parmezan

17 April 2013
Orz_cu_dovleac_si_parmezanOrz cu dovleac si parmezan din: unt, ceapa, dovleac, usturoi, vin, orz, supa de legume, mascarpone, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura de unt 1 ceapa, tocata fin 1 dovleac placintar mic (600-700 g), curatat de coaja si taiat in cuburi mici 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 pahar mic de vin alb 400 g…

Read more »

Spuma de capsune

17 April 2013
CapsuneSpuma de capsune din: foi de gelatina, capsune, suc de lamaie, fructoza si branza de vaci. Ingrediente: 4 foi de gelatina 500 g capsune sucul de la 1 lamaie 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 20 g branza de vaci   Mod de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol cu apă rece.…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida

17 April 2013
Cotlete_de_miel_cu_rozmarin_si_cimbru_pe_pat_de_sote_de_legume_si_piure_de_conopida_15Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, frunze de rozmarin, frunze de cimbru, piper cayenne, sare de mare, ulei de masline, faina, vin, supa de pui, sare, piper, ulei de rapita, conopida, ceapa, varza de bruxelles, cartofi rosii,…

Read more »

Drob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon

17 April 2013
Drob_de_mielDrob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon din: organe de miel, pipote si inimi de pui, ficat de pasare, ceapa, usturoi verde, tarhon, ceapa verde, oua, smantana, pesmet, unt, piper, condiment, sare si delikat. Ingrediente: organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima) 1/2 kg pipote si inimi de pui 1/2 kg ficat de…

Read more »

Ruladă cu murături

17 April 2013
Rulada_cu_muraturiRuladă cu murături din: pulpa de porc, muraturi, sare, piper, morcovi, praz, unt, usturoi, ceapa, ardei, castarveti murati, vin si caramel. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 300 g muraturi sare piper 500 g morcovi 300 g praz 1 lingura unt 5 catei de usturoi 2 cepe 2 ardei cateva feliute de castraveti murati 100…

Read more »

Placinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide

17 April 2013
Placinta_delicioasa_cu_mere_ghimbir_si_stafidePlacinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide din: faina, unt, zahar, nuci, coaja de lamaie, galbenus, mere, zahar, ghimbir, suc de mere si stafide. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina, plus extra pentru presarat 100 g de unt rece, taiat cuburi 50 g zahar 25 g nuci, macinate coaja rasa de la 1/2 lamaie 1…

Read more »

Rulada de porc in stil italian

17 April 2013
Rulada_de_porc_in_stil_italianRulada de porc in stil italian din: pulpa de porc, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de chimen, crutoane, parmezan, unt, ou, sare, piper, ulei de masline, dovlecei si ceapa. Ingrediente: 1,6 kg pulpa de porc rozmarin tocat 2 linguri cimbru 4 linguri patrunjel tocat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura seminte…

Read more »

Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano

17 April 2013
Miel_1Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano din: cotlete de miel, cimbru, sare, piper, oregano, menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel cimbru sare piper oregano mentă uscată 3-4 linguri ulei de măsline 800 g cartofi noi 4 bucati roşii cherry 5-6 căţei usturoi 100 g unt Mod de preparare: Se…

Read more »

Gyros

17 April 2013
Gyros_3Gyros din: pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, condimente si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingura suc de lamaie condiment Gyros sare   Mod de preparare: Dezosezi pulpa de miel, pe cât posibil într-o singură bucată. Important e să ai…

Read more »

Geantak

17 April 2013
GeantakGeantak din: faina, iaurt, drojdie, sare, ulei, carne tocata de vita, ceapa, cimbru, menta, ou, smantana, margarina si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 3 cesti de iaurt (sau apa calduta) drojdie cat o nuca sare 4-5 linguri ulei pentru umplutura: 1 kg carne tocata de vita (pui) 4-5 cepe cimbru menta iti mai…

Read more »

Rulade de prosciutto cu branza de capra

17 April 2013
Rulade_de_prosciutto_cu_branza_de_capraRulade de prosciutto cu branza de capra din: ulei de masline extravirgin, coaja de lamaie, suc de lamaie, prosciutto, branza de capra, gem de smochine si salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lingurițe coajă de lămâie rasă 1 lingură suc de lămâie 8 felii prosciutto 150 g brânză de capră 8…

Read more »

Trucuri şi sfaturi în bucătărie

16 April 2013
Retete_3Păstrează alimentele la frigider. Nu lăsa i nimic în fructieră, deoarece la temperatura — camerei, fructele îşi pierd jumătate din cantitatea de vitamina C, iar la rece acestea se conservă aproape intacte. Legumele congelate sunt îngheţate imediat după recoltare, pentru a reduce costurile de depozitare. Din fericire, acest proces păstrează vitaminele intacte. Spală repede salata…

Read more »

 

15 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_8Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel marocan pentru masa de Paşte O reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina, rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi aromate. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 linguri…

Read more »

10 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_7Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel la protap pentru masa de Paşte O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano  …

Read more »

9 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_6Retete cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel O reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi…

Read more »

8 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_5Retete cu carne de miel pentru Paste: Drob de miel pentru masa de Paşti O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine o lingură smântână…

Read more »

7 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_4Retete cu carne de miel pentru Paste: Ruladă de miel cu verdeţuri O reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă de miel fără os) o legătură ceapă…

Read more »

6 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_3Retete cu carne de miel pentru Paste: Muschiulet de miel in unt O reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin 3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet…

Read more »

5 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_2Retete cu carne de miel pentru Paste: Clătite umplute cu friptură de miel O reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb, masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt topit 100 ml apă…

Read more »

4 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_1Retete cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel cu miere O reteta de coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe tocate 50 ml vin alb 50 ml suc…

Read more »

3 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel  Retete cu carne de miel pentru Paste:   Drob de miel pentru masa de Paşti O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine o…

Read more »

15 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
CocktailuriRetete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Asian Tea Cocktail Asian Tea din: vodca, aged cachaca, spicy mango syrup, infuzie de manga, fresh de lamaie si giner ale. Ingrediente: 40 ml vodca 10 ml aged cachaca 25 ml spicy mango syrup 1 pliculet cu infuzie de mango 20 ml fresh de lamaie top up ginger ale…

Read more »

10 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_8Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Red Rose Cocktail Red Rose din: suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie, tonic, lamaie si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl sirop de lamaie tonic o felie de lamaie capsuni  …

Read more »

9 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_7Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu lichior de banane si ardei Cocktail cu lichior de banane si ardei din: ardei, vodca infuzata cu ciocolata, lichior de banane, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 4 bucati ardei chilli 50 ml vodca infuzata cu ciocolata 20 ml lichior de banane 1 lingurita zahar vanilat 15…

Read more »

8 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_6Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Spy Ced Cocktail Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10 g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters   Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in…

Read more »

7 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_5Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu absint, gin si vermut Cocktail cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de portocale 15 ml absint vermut sec coaja de portocala   Mod de preparare: Se raceste paharul de…

Read more »

6 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_4Retete de cocktailuri pentru paste: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker (video) O reteta video despre cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker   Incoming search terms:cocktail adios mothercum se fac brucheteleRead more » Cidru de portocale Cidru de portocale din: portocale, sare, zahar, apa, stafide, lamaie,…

Read more »

5 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_3Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu brandy si lichior de afine Cocktail cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana, lichiro de afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl frisca 1 jumatate banana 3 cl lichior de afine 1 felie portocale 1 bucata cirese   Mod de preparare: Se…

Read more »

4 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
CocktailuriRetete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta.   Ingrediente: ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta…

Read more »

3 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
3 cocktailuri pentru PaştiRetete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de suc ​​proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu fructe

16 April 2013
Tarta_cu_fructe_10Tarta cu fructe din: mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, mure, faina, unt, galbenusuri de ou si apa.   Ingrediente pentru umplutura: 700g mere sucul de la ½ lamaie ¼ lingurita de scortisoara 20g de zahar 300g mure Ingrediente pentru aluat: 360g faina 180g unt nesarat 100g zahar 1 varf de cuțit de sare 2…

Read more »

Chec cu scorţişoară

16 April 2013
Chec_cu_scortisoaraChec cu scorţişoară din: faina, oua, praf de copt, sare, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte dulce, pudra de scortisoara, gem de caise si frisca. Ingrediente: 160 g faina 3 oua jumatate de pliculet praf de copt sare 70 g unt 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 160 ml lapte dulce o lingura…

Read more »

Salată cu peşte afumat si naut

16 April 2013
Salata_cu_peste_afumat_si_nautSalată cu peşte afumat si naut din: peste afumata, naut, fasole fava, morcov, ceapa, salata verde, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, seminte de in, migdale, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g peste afumat 100 g naut 100 g fasole fava un morcov doua cepe mici o salata verde 250 g rosii cherry…

Read more »

Pate vegetal cu verdeaţă

16 April 2013
Pate_vegetal_cu_verdeataPate vegetal cu verdeaţă din: conopida, spanac, broccoli, telina, ceapa, morcov, usturoi, faina, lapte dulce, gelatina, parmezan, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o conopida mica 500 g spanac 300 g broccoli o telina mica o ceapa un morcov doi catei de usturoi 50 g faina 30 ml lapte dulce 15 g gelatina…

Read more »

Spuma de cafea

16 April 2013
DesertSpuma de cafea din: cafea solubila, foi de gelatina, lapte degresat, fructoza, albusuri, cacao pudra si sare. Ingrediente: 1 lingura cu cafea solubila 3 foi de gelatina 40 g lapte degresat 2 linguri cu fructoza (sau 4 linguri cu zahar pudra) 2 albusuri 1 lingura cu cacao pudra sare   Mod de preparare: Puneţi patru…

Read more »

Tocanita de vita cu bere

16 April 2013
Tocanita_de_vita_cu_bereTocanita de vita cu bere din: carne de vita, ulei, faina, ceapa, usturoi, sos de tomate, bere neagra, morcovi, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 30 ml ulei 20 g faina 2 cepe tocate 1 catel de usturoi 20 g sos de tomate 300 ml bere neagra 4 morcovi tocati…

Read more »

Piept de pui cu sos de şofran

16 April 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_sofranPiept de pui cu sos de şofran din: piept de pui, broccoli, morcovi, galbenusuri de ou, unt, suc de lamaie, smantana, sofran, faina, sare, piper, ardei iute si boia iute. Ingrediente: doi piepti de pui 500 g broccoli doi morcovi doua galbenusuri de ou 150 g unt doua linguri cu suc de lamaie 200 ml…

Read more »

Rulouri de peşte cu legume

16 April 2013
Rulouri_de_peste_cu_legumeRulouri de peşte cu legume din: file de hering, alge uscate, dovlecei, tije de telina, boabe de porumb, ceapa verde, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, salata verde si sfecla rosie murata. Ingrediente: 500 g file de hering 30 g alge uscate doi dovlecei doua tije de telina 300 g ciuperci 100 g…

Read more »

Orez cu legume aromate

16 April 2013
Orez_cu_legume_aromateOrez cu legume aromate din: orez, varza de bruxelles, morcovi baby, miere, pudra de scortisoara, cimbru, ulei de masline, sare, piper si rozmarin. Inrgediente: 150 g orez cu bob lung 500 g varza de bruxelles 100 g morcovi baby o lingura cu miere jumatate de lingurita cu pudra de scortisoara o lingurita cu cimbru 150…

Read more »

Tort cu nuca, frisca si ciocolata

16 April 2013
Tort_cu_nuca_frisca_si_ciocolataTort cu nuca, frisca si ciocolata din: nuca, zahar, albusuri, praf de copt, oua, faina, galbenusuri, lapte, unt, esenta de rom, frisca, cacao si ciocolata. Ingrediente: Pentru primul blat: 250 g nucă măcinată 250 g zahăr 8 albuşuri 1/2 pachet praf de copt îţi trebuie pentru al doilea blat: 6 ouă 6 linguri făină 6…

Read more »

Supa cu galuste verzi

16 April 2013
SupeSupa cu galuste verzi din: spanac, supa de zarzavat, ou, albus, faina, boia de ardei dulce, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 3 l supa de zarzavat 1 ou 1 albus 1 lingura faina 1 lingura boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde sare si piper   Mod de preparare: Spanacul…

Read more »

Reteta zilei: Pui la tigaie cu salsa si porumb

16 April 2013
Pui_la_tigaie_cu_salsa_si_porumb_8Pui la tigaie cu salsa si porumb din: piept de pui, praf de ceapa, piper negru, sare, porumb, sos verde, iaurt, supa de pui, orez, branza si avocado.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat ½ lingurita praf de ceapa ½ lingurita piper negru ¼ lingurita de sare 1 cana de porumb 1 cana…

Read more »

Friptura de miel cu cimbru si rozmarin

16 April 2013
MielFriptura de miel cu cimbru si rozmarin din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 pulpa de miel (preferabil cea din spate) 5-6 catei de usturoi rozmairn cimbru sare piper condiment vegetal   Mod de preparare: Speli pulpa şi o laşi la macerat cu condimentele de mai sus timp…

Read more »

Placinta de peste cu crusta de cartofi

16 April 2013
Placinta_de_peste_cu_crusta_de_cartofiPlacinta de peste cu crusta de cartofi din: cartofi, nucsoara, smantana, unt, galbenusuri, ceapa, seminte de fenicul, anason, vermut, supa de peste, smantana, file de pastrav afumat, file de cod, file de somon, mazare, oua, patrunjel, marar si zeama de lamaie. Ingredinete: 1 kg de cartofi, taiati in bucati mari 1 praf de nucsoara macinata…

Read more »

Salată de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde

16 April 2013
SalateSalată de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde din: ridichi rosii, morcov, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 ridichi rosii 1 morcov 1 ceapa verde 2 linguri ulei sare     Mod de preparare: Speli bine legumele, iar morcovul il cureti. Tai legumele cat mai lung (pai). Partea verde de la ceapa o tai…

Read more »

Desert cu coacaze negre

16 April 2013
Desert_cu_coacaze_negreDesert cu coacaze negre din: cocaze negre, fructoza, albusuri si sare. Ingrediente: 400 g coacaze negre 4 linguri cu fructoza (sau 8 linguri cu zahar pudra) 4 albusuri sare   Mod de preparare: Curăţaţi coacăzele cu apă rece, apoi alegeţi boabele cu ajutorul unei furculiţe. Pasaţi-le cu mixerul sau printr-o sită fină, adăugind eventual puţină…

Read more »

Chiftele de naut cu salata de dovlecei

16 April 2013
Chiftele_de_naut_cu_salata_de_dovleceiChiftele de naut cu salata de dovlecei din: naut, oua, lapte, faina, praf de copt, ceapa verde, harissa, ulei de floarea soarelui, dovlecel branza feta, frunze de menta si iaurt. Ingrediente: 400 g de naut din conserva, clatit si scurs bine 2 oua mari 3 linguri de lapte integral 4 linguri de faina 1 lingurita…

Read more »

Biscuiţi cu susan si fistic

16 April 2013
Biscuiti_cu_susan_si_fisticBiscuiţi cu susan si fistic din: unt, zahar pudra, ou, lapte, faina, praf de copt, seminte de susan, fistic, zahar vanilinat si sare. Ingrediente: 225 g unt 225 g zahar pudra un ou 170 ml lapte dulce 450 g faina jumatate de pliculet praf de copt 50 g seminte de susan 100 g fistic prajit…

Read more »

Cartofi cu spanac

16 April 2013
Cartofi_cu_spanacCartofi cu spanac din: spanac, cartofi, ceapa, rosii, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 6 cartofi medii 1 ceapa mare 2 rosii ulei sare   Mod de preparare: Curăţă spanacul de codiţe şi spală-lîn mai multe ape. Opăreşte-l în apă clocotită cu puţine sare. După 5 minute, scoate-l din apă şi lasă-l la…

Read more »

Penne carbonara cu bacon si chiftele

16 April 2013
Penne_carbonara_cu_bacon_si_chiftelePenne carbonara cu bacon si chiftele din: penne, carnati, bacon, ceapa, galbenusuri, smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 400 g penne 4 carnati proaspeti 8 felii de bacon sau pancetta 1 ceapa, tocata fin 3 galbenusuri mari 4 linguri de smantana 85 g de parmezan, ras fin 1 legatura mica de patrunjel, tocat fin   Mod…

Read more »

Mancarica de bame

16 April 2013
Mancarica_de_bameMancarica de bame din: bame, cartofi, morcov, dovlecel, ceapa, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg bame 2 cartofi 1 morcov 1 dovlecel 2 cepe otet ulei sare piper   Mod de preparare: Curata bamele de codite, spala-le in mai multe ape si opareste-le 5-6 minute in apa cu putin otet. trece bamele printr-un…

Read more »

Pâine prăjită cu salată de năsturel

16 April 2013
Retete_1Pâine prăjită cu salată de năsturel din: salata de nasturel, patrunjel, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper alb, pomelo. Ingrediente: 100 g salata nasturel 2 fire patrunjel 1 catel de usturoi 4 bucati frunze busuioc 2 linguri ulei de masline sare si piper alb macinat 200 g pomelo (doar pulpa)   Mod de preparare:…

Read more »

Tartă cu mălai si şuncă

16 April 2013
Tarta_cu_malai_si_suncaTartă cu mălai si şuncă din: faina, malai, lapte, drojdie, rosii cherry, praz, branza de vaci, masline, sunca, usturoi, oua, parmezan, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 150 g malai 250 ml lapte dulce 20 g drojdie 200 g rosii cherry un fir praz 300 g branza de vaci 100 g masline feliate…

Read more »

Pui cu pasta de curry si orez

16 April 2013
Pui_cu_pasta_de_curry_si_orezPui cu pasta de curry si orez din: ulei de floarea soarelui, ceapa, oua, sos de soia, pasta de curry, piept de pui, orez basmati, mazare si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 3 cepe mici, taiate in rondele subtiri 2 oua mari, batute 2 linguri sos de soia 1 lingura…

Read more »

Reteta zilei: Pui cu nuca de cocos, migdale si nuci

16 April 2013
Pui_cu_nuca_de_cocos_migdale_si_nuci_19Pui cu nuca de cocos, migdale si nuci din: lapte de cocos, piept de pui, nuca, migdale, nuca de cocos, piper, usturoi, sare si ulei de rapita.   Ingrediente: 1 cana lapte de cocos 2 bucati piept de pui dezosat ¾ cana nuca ¾ cana migdale crude intregi ½ ceasca nuca de cocos 1 lingurita…

Read more »

Chilli vegetarian cu ouă coapte si coriandru

16 April 2013
Chilli_vegetarian_cu_oua_coapte_si_coriandruChilli vegetarian cu ouă coapte si coriandru din: ulei de floarea soarelui, ceapa, pasta de ardei iute, fasole neagra, rosii, zahar brun, oua, coriandru, smantana si tortillas. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 1-2 linguri de pasta de ardei iute 1 conserve x400 g de fasole neagra, clatita si scursa bine…

Read more »

Reteta de post: Conopida picanta

16 April 2013
Conopida_picantaConopida picanta din: conopida, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras 1 varf de cutit de curry ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le – ceapa solzişori, morcovul în bucăţi mai mari, ardeiulgras cubuleţe, iar…

Read more »

Paine dietetica pentru slabit

16 April 2013
Retete_2din: faina premix, drojdie, sare, fructoza, apa, otet, seminte de in, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de chimen si seminte de anason. Ingrediente: 500 g faina premix 1 cub drojdie (25 g) 1 lingurita sare 1 lingurita fructoza 350 ml apa calduta 1 lingurita de otet ameste de seminte,…

Read more »

Gustare de primavara

16 April 2013
Retete_1Gustare de primavara din: frunze de papadie, ou, cartofi, ciuperci, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 300 g frunze de papadie 1 ou 2-3 cartofi noi 1/2 cana cu ciuperci sare zeama de lamaie ulei de masline   Mod de preparare: Fierbi cartofii in apa cu sare, ii scurgi de apa si ii…

Read more »

Toasturi cu spanac, smantana si ou

16 April 2013
Toasturi_cu_spanac_smantana_si_ouToasturi cu spanac, smantana si ou din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper, smantana, unt, paine si oua. Ingrediente: 200 g spanac frunze congelat 1 ceapă 2 lingurițe ulei sare piper 2 linguri smântână unt 12 felii pâine toast 12 ouă   Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze pu­țin spanacul. Se taie ceapa fe­lii.…

Read more »

Curcan in crustă de susan si morcovi

16 April 2013
Curcan_n-_crusta_-de_-susan_si_-morcovi.pngO reteta delicioasa de curcan cu:susan, dulceata portocale, ghimbir, sos de soia, lamaie, morcov, unt, supa de legume, patrunjel, miere, sare, piper. Ingrediente: 6 kg piept de curcan 80 g susan 2 linguri dulceaţă de portocale 1 lingură ghimbir ras 6 linguri sos de soia sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie 800 g…

Read more »

Rulouri din curcan cu sos gazpacho

16 April 2013
Rulouri_-din_curcan_-cu_-sos_-gazpacho.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:arne de curcan, ceapa, verdeturi, usturoi, paine, seminte de pin, ricotta, ulei de masline, rosii, boia, castravete, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan 1 ceapă 1 legătură verdeţuri 2 căţei de usturoi 2 felii de pâine prăjită 2 linguri seminţe de pin, prăjite 250 g ricotta 5 linguri…

Read more »

Alternative vegetariene pentru surse bogate de Omega 3

16 April 2013
Omega 3Beneficiile acizilor graşi Omega 3 nu se opresc doar asupra sănătăţii cardiovasculare, ci au şi rol de protecţie şi de întărire a sistemului imunitar, făcându-ne astfel mult mai puţin predispuşi la virozele specifice primăverii. Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peştele, însă există şi surse vegetale de unde pot fi asimilaţi, dieta mediteraneeană…

Read more »

Politica de confidentialitate

16 April 2013

Actualizat la data de 1 ianuarie 2013 Goldbach Audience Romania SRL, companie ce furnizeaza servicii mass-media, bazate pe tehnologii avansate, ofera produse inovative ce permit Advertiser-ilor din online sa ajunga la publicul tinta si, in acelasi timp, sa sustina Publisher-ii prin cresterea vanzarilor de reclame. Procedurile sigure, etice si securizate folosite in colectarea informatiilor despre…

Read more »

Supă cremă de praz cu busuioc

16 April 2013
Supa_crema_de_praz_cu_busuioc.pngO reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecel, morcov, unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc, paine. Ingrediente: 3 fire de praz doi cartofi un dovlecel un morcov 50 g unt două linguri cu ulei de măsline sare piper busuioc 4 felii de pâine   Mod de preparare: Untul se topeşte într-o cratiţă, se…

Read more »

Reţete de Paşti (2013)

15 April 2013
Miel_9Retete de Pasti:   Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură…

Read more »

Reteta zilei: Sos Salsa verde

15 April 2013
Sos_Salsa_verde_14Sos Salsa verde din: gogonele, usturoi, ardei iute, ceapa, supa de pui, coriandru, piper negru, sare si oregano.   Ingrediente: 13 gogonele 4 catei de usturoi 2 ardei iuti jalapeno ½ ceapa 3 cesti supa de pui coriandru ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare oregano uscat   Mod de preparare: Se incalzeste o…

Read more »

15 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_8Retete cu carne de miel pentru Paste: Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi, cro­chete de spanac şi sote de fasole fidea   Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac nucşoară…

Read more »

10 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_7Retete cu carne de miel pentru Paste: Stufat delicios de miel O reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură…

Read more »

9 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_6Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel cu spanac   Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă,…

Read more »

8 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_5Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel cu linte O reteta delicioasa de miel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte, ceapa verde, ardei capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, boia iute, ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi Ingrediente: 800 g carne de miel 3 catei de usturoi 600…

Read more »

7 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
7 retete cu carne de miel pentru PaşteRetete cu carne de miel pentru Paste: Miel cu migdale si caise uscate Miel cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate. Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de…

Read more »

6 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_3Retete cu carne de miel pentru Paste: Friptura de miel cu rozmarin verde Friptura de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun. Ingrediente: 1 pulpa de miel cu…

Read more »

5 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
5 retete cu carne de miel pentru PaşteRetete cu carne de miel pentru Paste: Miel la cuptor cu lamaie Miel la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de usturoi 1 legatura de cimbru…

Read more »

4 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
Miel_1  Retete cu carne de miel pentru Paste:     Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet,…

Read more »

3 retete cu carne de miel pentru Paşte

15 April 2013
MielRetete cu carne de miel pentru Paste: Sarmale de miel cu frunze de stevie Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2 cesti cu smantana grasa…

Read more »

15 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_7Retete de cocktailuri pentru paste: Punci de vin rosu si fructe Punci de vin rosu si fructe din: vin rosu, rom jamaica, miere, mere si portocale. Ingrediente: 3/4 l vin rosu demisec 1/4 rom Jamaica 3 linguri de miere 2 mere mai mici 2 portocale   Mod de preparare: Curatam merele, le taiem in patru,…

Read more »

10 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_6Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Sangria cu piersici O reteta de sangria de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici, vin si ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de zahar 3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir     Mod de preparare: Puneti feliile de piersici…

Read more »

9 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_5Retete de cocktailuri pentru paste: Bentley cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Calvados Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/2 Calvados 1/2 Dubonnet   Acest aperitiv clasic franţuzesc a apărut la începutul anilor ‘20 în Normandia, din iniţiativa care a vrut…

Read more »

8 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
8 cocktailuri pentru PaşteRetete de cocktailuri pentru paste:     Cocktail B&B Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 5/70 Benedictine 5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin…

Read more »

7 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_3Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Amaretto Colada O reteta simpla de Cocktail Amaretto Colada din: suc de ananas, creama de cocos, amaretto di saronno originale si rom alb. Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi câteva paie Se serveste…

Read more »

6 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri  Retete de cocktailuri pentru paste:   Cocktail Banana Bliss O reteta simpla de Cocktail Banana Blis din: cognac si crema de banane Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – old fashioned Decoraţiune – fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente 5/10 cognac 5/10 cremă de banane   Apărut în Florida,…

Read more »

5 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
Cocktailuri_1Retete de cocktailuri pentru paste:   Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de suc ​​proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7…

Read more »

4 cocktailuri pentru Paşte

15 April 2013
4 cocktailuri pentru Paşte  Retete de cocktailuri pentru paste:   Cocktail cu Amaretto si lichior Cocktail cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos, frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50 ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino   Mod de preparare: In…

Read more »

Reteta zilei: Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice

15 April 2013
Salata_de_spanac_cu_nectarine_si_vinegreta_de_citrice _18Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice din: nuci, zahar, sare, spanac, branza feta, afine, ceapa verde, nectarine, nuci confiate, suc de grapefruit, suc de portocala, zahar, otet de vin, ulei de masline si sare.   Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nuci ¼ ceasca de zahar 2 lingurite de sare frunze de spanac…

Read more »

Retete de post: Legume la wok

15 April 2013
Legume_la_wokLegume la wok din: ceapa, cartofi, morcov, castraveti, gogosar, ardei gras, fasole verde, dovlecel, patrunjel, ulei, zahar, sos de soia si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi fierti 1 morcov 1 castravete (de sera) 1 gogosar 1 ardei gras galben 100 g fasole verde 1 dovlecel 1 legatura de patrunjel ulei 2 lingurite cu zahar…

Read more »

Paella cu fructe de mare

15 April 2013
Paella_cu_fructe_de_marePaella cu fructe de mare din: orez, creveti decorticati, scoici, carne de caracatita, ceapa, usturoi, ardei grasi, mazare, sofran, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 300 g orez 300 g creveti decorticati 300 g scoici cu cochilie 300 g carne de caracatita doua cepe 3 catei de usturoi doi ardei grasi…

Read more »

Legume cu sos de ciuperci

15 April 2013
Legume_cu_sos_de_ciuperciLegume cu sos de ciuperci din: morcovi, mazare, masline, porumb, fasole verde, telina, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, lapte, porumb baby, ardei gras, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: doi morcovi 200 g mazare 100 g masline feliate 100 g porumb boabe 400 g fasole verde o telina ceapa usturoi 300 g ciuperci 50…

Read more »

Salată cu broccoli şi pui

15 April 2013
Salata_cu_broccoli_si_puiSalată cu broccoli şi pui din: broccoli, piept de pui, morcovi, ceapa, usturoi, smantana, mustar dulce, castraveti murati, fasole rosie, ulei de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g broccoli doi piepti de pui doi morcovi o ceapa doi catei de usturoi 300 ml smantana o lingura cu mustar dulce 3 castraveti murati 200…

Read more »

Macrou cu fasole verde

15 April 2013
Macrou_cu_fasole_verde.pngO reteta delicioasa de macrou cu:ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa, fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline,  piper, rosii, sare, ulei, usturoi. Ingrediente: un kilogram macrou un kilogram fasole verde 5 roşii un ardei iute o ceapă o lingură cu pastă de măsline 4 fileuri de anşoa doi căţei de usturoi o lămâie 100 ml…

Read more »

Tort roşu de căpşuni

15 April 2013
Tort_rosu_de_capsuniTort roşu de căpşuni din: fursecuri cu unt, pudra de cacao, unt, blat, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, tort gelee si suc de capsuni. Ingrediente: 100 g fursecuri cu unt 1 lingura pudra de cacao 40 g unt topit 1 blat subtire (24 cm) crema: 10…

Read more »

Legume sote cu sos si busuioc tocat

15 April 2013
Legume_sote.pngO reteta delicioasa de legume sote din: vanata, ciuperci, rosii, porumb, ardei gras, ceapa, usturoi, naut, ulei de masline, vin alb, sare, piper, busuioc, smantana. Ingrediente: o vânătă 200 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de năut 100 ml ulei de măsline…

Read more »

Salata calda de vinete

15 April 2013
Salata_calda_de_vineteSalata calda de vinete din: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, patrunjel verde, maioneza vegetala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gras 1 ceapa mica 4 catei de usturoi patrunjel verde maioneza vegetala ulei sare piper   Mod de preparare: Spala bine vinetele si taie-le felii, presara putina sare pe fiecare si lasa-le…

Read more »

Orez cu şuncă de porc

15 April 2013
Orez_cu_sunca_de_porc.pngO reteta delicioasa de orez cu:sunca de porc, fasole verde, fasole rosie boabe, ceapa, usturoi, ardei capia, boia dulce, boia iute, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi şuncă de porc 100 g orez 100 g fasole verde o conservă fasole roşie boabe o ceapă 4 căţei de usturoi un ardei capia o linguriţă cu…

Read more »

Spirale mediteraneene

15 April 2013
Spirale_mediteraneeneSpirale mediteraneene din: conopida, broccoli, morcov, boabe de porumb, paste, ulei, faina, sifon, fulgi de porumb, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 amestec de legume: broccoli, morcov, boabe de porumb 50 g paste spirale ulei 50 g faina putin sifon 1 ceasca de fulgi de porumb boia de ardei sare piper…

Read more »

Gogoşi cu sos de vanilie

15 April 2013
Gogosi_cu_sos_de_vanilie.pngO reteta delicioasa de gogosi cu:faina, lapte, oua, zahar tos, unt, drojdie, esenta de rom, budinca de vanilie, sare, menta, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 600 ml lapte două ouă 100 g zahăr tos 70 g unt 7 g drojdie linguriţă cu esenţă de rom jumătate de plic budincă de vanilie din comerţ sare o…

Read more »

Reteta zilei: Tacos cu creveti si sos

15 April 2013
Tacos_cu_creveti_si_sos_28Tacos cu creveti si sos din: tortilla de porumb, creveti, praf chilli, usturoi, piper, chimen, sare de mare, ulei de masline, coriandru, ceapa rosie, varza alba, varza rosie, limeta, sos adobo, smantana, limeta si sare.   Ingrediente pentru tacos: 4 tortilla de porumb 12 creveți decorticati ½ lingurita praf chili ¼ lingurita praf de usturoi…

Read more »

Carnati cu linte si ceapa rosie

15 April 2013
Retete_3Incinge cuptorul la 200°C. Aranjează într-un singur strat 2 cepe roşii, tăiată fiecare în 6 bucăţi, şi 8 cârnaţi. Dă tava la cuptor 25 de minute, întorcând ingredientele pe cealaltă parte la jumătatea timpului de coacere. Dă la o parte cârnaţii şi adaugă 500 g de linte verde din conservă, amestecând cu ceapa. Reaşază cârnaţii…

Read more »

Desert cu mango

15 April 2013
Desert_4Desert cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune. Ingrediente: 1 mango mare 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra) 4 oua 20 cl lapte semidegresat cateva capsune sau seminte de rodie   Mod de preparare: Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi. Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu…

Read more »

Ciorbă cu macrou

15 April 2013
Ciorba_cu_macrou.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei, fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste. Ingrediente: un kilogram macrou doi dovlecei un morcov două cepe doi ardei graşi 200 g fasole albă păstăi 500 ml borş 600 g roşii 200 ml ulei de floarea- soarelui sare piper pătrunjel orez…

Read more »

Tort aperitiv cu somon

15 April 2013
Tort_aperitiv_cu_somonTort aperitiv cu somon din: paine toast, somon, crema de branza, maioneza, oua, castravete, ardei, salata, seminte de dovleac, ulei, unt si sare. Ingrediente: 1 paine toast 100 g somon proaspat 300 g crema de branza 1 ceasca de maioneza 2 oua fierte 1 castravete 1 ardei rosu 1 salata seminte de dovleac ulei unt…

Read more »

Cozonac banatean

15 April 2013
Deserturi_delicioaseCozonac banatean din: faina, zahar, margarina, lapte, galbenusuri, ulei, sare, coaja de lamaie si drojdie. Ingrediente: 1 kg faina alba 100 g zahar 100 g margarina 800 ml -1l lapte 8 galbenusuri 30 ml ulei sare coaja rasa de lamaie drojdie   Mod de preparare: Pui într-o cană o lingură de zahăr, drojdia şi le…

Read more »

Cremă de branză cu dovleac

15 April 2013
Crema_de_branza_cu_dovleac.pngO reteta delicioasa de crema de branza cu: castraveti, brnza de vaci, branza telemea, ciuperci, morcov, usturoi, dovleac, scortisoara, gelatina, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 100 g ciuperci un morcov 4 căţei de usturoi 4 felii dovleac pentru plăcintă pudră de scorţişoară 10 g…

Read more »

Reteta zilei: Sos de arahide

15 April 2013
Sos_de_arahide_14Sos de arahide din: unt de arahide, radacina de ghimbir, otet de orez, zahar, sos hoisin, sos de soia, ulei de susan, fulgi de ardei rosu si apa.   Ingrediente: 4 linguri de unt de arahide 1 lingurita de radacina de ghimbir proaspat, tocata 3 linguri de otet de orez 3 ½ lingurite de zahar…

Read more »

Ciulama de pui si şuncă

15 April 2013
Ciulama_de_pui_si_sunca.pngO reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata, ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper, cimbru, malai, castraveti murati. Ingrediente: 600 g carne de pui 300 g şuncă de porc afumată 200 g ciuperci un mor­cov o ceapă 120 g făină 150 ml ulei de floarea-soarelui o frunză…

Read more »

Sărmăluţe de pui în oală de lut

15 April 2013
Retete_1Sărmăluţe de pui în oală de lut din: piept de pui, morcovi, ceapa, frunze de dafin, bulion, pastarnac, orez, foi de varza, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui tocat 3 morcovi 3 cepe 2 frunze de dafin 2 linguri de bulion 1 pastarnac 1 ceasca de orez foi de varza patrunjel…

Read more »

Pacinta cu varza

15 April 2013
Retete_7Pacinta cu varza din: varza, lapte acru, faina, malai, kaizer, ceapa, ulei, pasta de tomate, praf de copt, boia, piper si sare. Ingrediente: 2 verze potrivite 2 l lapte acru 350 g faina 350 g malai 500 g kaizer 2 cepe potrivite 150 ml ulei 200 ml zarzavat sau pasta de tomate 1 lingura praf…

Read more »

Budincă cu sparanghel şi sos

15 April 2013
Budinca_cu_sparanghel_si_sos.pngO reteta delicioasa de budinca cu:sparanghel, oua, branza telemea, spaghete, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 4 ouă 400 g brânză telemea 300 g sparanghel o căpăţână de usturoi 5 roşii o ceapă sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Sparanghelul se fierbe în apă cu sare,…

Read more »

Salată de ton cu ţelină

15 April 2013
Salata_de_ton_cu_telinaSalată de ton cu ţelină din: ton in ulei, telina, cimbru, dovlecel, ceapa, capere, ciuperci, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, iaurt, castraveti murati si miez de nuca. Ingrediente: doua conserve ton in ulei doua tije de telina o lingurita cu cimbru un dovlecel o ceapa o lingura cu capere 100 g ciuperci doua…

Read more »

Reteta zilei: Foccacia cu avocado si oua de prepelita

15 April 2013
Foccacia_cu_avocado_si_oua_de_prepelita_04Foccacia cu avocado si oua de prepelita din: avocado, oua de prepelita, focacia, lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: avocado oua de prepelita Focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2 minute și 30 de secunde.…

Read more »

Macrou cu branza si masline

15 April 2013
Retete_1Incinge cuptorul la 200°C. Amestecă 3 bulbi de fenicul, feliaţi subţire, cu 2 linguriţe de harissa (pastă de ardei iute) şi 2 linguriţe ulei de măsline. Aranjează feliile într-o tavă, asezonează-le şi dă tava la cuptor 20 de minute, până când feniculul începe să se caramelizeze. Pune deasupra 4 fileuri de macrou, cu pielea în…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 16, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: