RSS

Retete gustoase pentru Paşte #78

20 Mai

Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Paste cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola

20 May 2013
Paste_cu_piept_de_pui_ciuperci_si_gorgonzola_11Paste cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola din: paste, piept de pui, ciuperci, unt, ulei de masline, ceapa, smantana, gorgonzola, sare, piper, patrunjel, parmezan.   Ingrediente: 1 punga paste 1 piept de pui, dezosat, taiat bucati 200-300 gr ciuperci proaspete, feliate 3 linguri de unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt…

Read more »

Omleta cu verdeturi

20 May 2013
Omleta_cu_verdeturiOmleta cu verdeturi din: oua, ceapa verde, usturoi verde, loboda, marar verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura loboda 1 legatura marar verde 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spălaţi bine verdeţurile…

Read more »

Salata cu fasole verde, broccoli si mazare

20 May 2013
Salata_cu_fasole_verde_broccoli_si_mazareSalata cu fasole verde, broccoli si mazare din: fasole verde, broccoli, ulei, seminte de mustar, fulgi de ardei iute, morcovi, coriandru, seminte de floarea soarelui, iaurt, castravete, ghimbir, chimion, zeama de lime, coaja de lime, frunze de menta si pita. Ingrediente: 250 g de fasole…

Read more »

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si ceapa

20 May 2013
Ardei_umpluti_cu_orez_ciuperci_si_ceapaArdei umpluti cu orez, ciuperci si ceapa din: ardei rgasi, ulei, smantana, ardei gras, verdeata, orez, ciuperci, unt, ceapa, rosii, smantana, sare, piper. Ingrediente: 10-12 ardei graşi 3 linguri ulei 1 pahar smîntînă 1 ardei gras roşu 2 linguri verdeaţă tăiată Pentru umplutură: 6 linguri…

Read more »

Shake de grapefruit

20 May 2013
Shake_de_grapefruitShake de grapefruit din: grapefruit, miere, apa. Ingrediente: 700 g grapefruit 100 ml miere 1,5 l apa   Mod de preparare: Se curata grapefruitul de coaja si de pielitele amaruie si se paseaza. la urma se adauga mierea si apa, amestecand pana la omogenizare.

Read more »

RESTAURANT VS FAST-FOOD. Studiu: pastele şi Quesadilla îngraşă măi rău decât hamburgerii şi cartofii prăjiti

20 May 2013
pastele_ingrasa_mai_rauÎn condiţiile în care necesarul zilnic, total, calculat pentru un adult tânăr, sănătos, cu activitate fizică moderată este de 2.000 de calorii, iar un meniu clasic consumat la un restaurant fast-food, fiind alcătuit dintr-un hamburger, cartofi prăjiţi şi o băutură răcoritoare poate aduce peste 1.500…

Read more »

Prăjitură de ciocolată cu fructe

20 May 2013
Prajitura_de_ciocolata_cu_fructePrăjitură de ciocolată cu fructe din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, un, smantana, alune, struguri, ananas confiat, sare, esenta de rom, sos de ciocolata. Ingrediente: 440 g faina un pliculet praf de copt 50 g cacao 200 g zahar tos 5 oua…

Read more »

Cotlet de miel cu Pinot noir

20 May 2013
Cotlet_de_miel_cu_Pinot_noir_1Cotlet de miel cu Pinot noir din: cotlet de miel, miere, pinot noir, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati cotlet de miel cu os, neportionat (circa 6-8 coaste pe fiecare) 2 linguri miere lichida marinata cu pinot noir: 2 cani…

Read more »

Ciorba cu carnati afumati si smantana

20 May 2013
Ciorba_cu_carnati_afumati_si_smantanaCiorba cu carnati afumati si smantana din: carnati afumati, ceapa, pasta de tomate, otet, ou, smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g cârnaţi afumaţi 3 cepe 2 linguri pastă de tomate 2-3 linguri oţet 1 ou 2 linguri smântână 2 linguri ulei 1…

Read more »

Orez cu legume şi cârnaţi

20 May 2013
Orez_cu_legume_si_cârnatiOrez cu legume şi cârnaţi din: orez, fasole boabe rosie, fasole verde, ardei gras, ceapa, carnati, rosii cherry, pudra de curry, patrunjel, sare, piper, ulei, castraveti murati, gogonele murate. Ingrediente: 150 g orez 150 g fasole rosie boabe 300 g fasole verde un ardei gras…

Read more »

Clatite cu branza feta

20 May 2013
Clatite_cu_branza_fetaClatite cu branza feta din: oua, lapte, sare, boia, faina, ulei, branza feta, castravete, chimen, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 oua 350 ml lapte 1 varf cutit sare 1 lingurita de boia dulce 180 g faina ulei pentru umplutura: 350 g branza feta 1 castravete 1…

Read more »

Reteta zilei: Lasagna cu pui si anghinare

20 May 2013
Lasagna_cu_pui_si_anghinare_16Lasagna cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, parmezan, rosii uscate, crema de branza, lapte, usturoi, busuioc, foi de lasagna.   Ingrediente: 2 buc piept de pui, fiert și marunțit 1 ½ ceasca anghinare, tocate 2 cesti branza mozzarella, maruntita 1 ceasca parmezan…

Read more »

Aripioare cu miere şi muştar

20 May 2013
Aripioare_cu_miere_si_mustarAripioare cu miere şi muştar din: mustar de dijon, miere, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1/2 ceasca mustar de Dijon 1/2 ceasca miere 1/2 lingura cimbru uscat sare piper ulei pentru uns tava   Mod de preparare: Amestecaţi muştarul, mierea, cimbrul şi sarea. Pudraţi aripile…

Read more »

Shake de capsune

20 May 2013
Shake_de_capsuneShake de capsune din: capsune, miere, frisca, lapte. Ingrediente: 500 g capsune 100 ml miere 100 ml frisca 1,4 l lapte       Mod de preparare: Căpşunele se curăţă şi se spală. Se scurg de apă şi se amestecă cu mierea. Se mixează în…

Read more »

Tartine cu castravete

20 May 2013
Tartine_cu_castraveteTartine cu castravete din: castravete, ciboulette, paine, iaurt, smantana, iaurt, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete mediu de 600-700 g 10-12 fire de ciboulette 4 felii patrate de paine 1 iaurt natur 3 linguri de smantana 100 g parmezan ras sare piper macinat  …

Read more »

Carne de porc cu prune uscate si orez

20 May 2013
Carne_de_porc_cu_prune_uscate_si_orezCarne de porc cu prune uscate si orez din: carne de porc, prune uscate, ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, faina de grau, sare, piper, orez. Ingrediente: 500 g carne de porc 1 păhar prune uscate 2 cepe 3 linguri ulei 2-3 linguri vin sec…

Read more »

Supa de salata cu menta si busuioc

20 May 2013
Supa_de_salata_cu_menta_si_busuiocSupa de salata cu menta si busuioc din: salata, ceapa, supa de pui, zeama de lamaie, hasmatui, menta, buduioc, condimente si boabe de piper. Ingrediente: 2 salate 2 cepe 1 lingură de supă de pui din cuburi concentrate 100 ml zeamă de lămâie câteva fire…

Read more »

Salata cu hrisca, nuci si ridichi

20 May 2013
Salata_cu_hrisca_nuci_si_ridichiSalata cu hrisca, nuci si ridichi din: hrisca, nuci, seminte de susan, ridichi, morcov, usturoi, marar, frunze de leurda, ulei de masline si lamaie. Inrgediente: 200 g hrisca 2 linguri nuci pisate 2 linguri seminte de susan 4 ridichi rosii 1 morcov 1 legatura usturoi…

Read more »

Empanadas cu carne si ciuperci

20 May 2013
Empanadas_cu_carne_si_ciuperciEmpanadas cu carne si ciuperci din: faina, unt, oua, sare, carne tocata de pui, ciuperci, ceapa verde, usturoi, morcov, boia iute, cimbru, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 2 oua 1/2 lingurita sare pentru umplutura: 500 g carne…

Read more »

Salata cu carne de pui, paste si alune

20 May 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERASalata cu carne de pui, paste si alune din: piept de pui, ulei, zeama de lamaie, otet, zahar, sos de soia, ghimbir, salata, mandarine, alune si taitei. Ingrediente: 3 cesti cu fasii din piept de pui sau curcan (fiert sau copt pe gratar) 1/3 ceasca…

Read more »

Reteta zilei: Ceai de menta cu ciocolata neagra

20 May 2013
Ceai_de_menta_cu_ciocolata_neagra_03Ceai de menta cu ciocolata neagra din: frunze de ceai, frunze de menta, ciocolata neagra si portocale.   Ingrediente: 3 linguri frunze de ceai rooibos (ceai fara cofeina) 1/3 ceasca frunze proaspete de menta 1 lingurita de ciocolata neagra, rasa felii de portocale    …

Read more »

Spaghete cu sos pesto si parmezan

20 May 2013
Spaghete_cu_sos_pesto_si_parmezanSpaghete cu sos pesto si parmezan din: paste, busuioc, usturoi, migdale, parmezan, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 400g paste busuioc proaspat 4 catei de usturoi 30g migdale 30g parmezan ras ulei de masline piper sare   Mod de preparare: Fierbem pastele in apa…

Read more »

Shake de cirese si visine

20 May 2013
Shake_de_cirese_si_visineShake de cirese si visine din: cirese, visine, miere, apa. Ingrediente: 400 g cirese 400 g visine 100 ml miere 1,2 l apa   Mod de preparare: Fructele se spală si se curăţă de sâmburi. Se amestecă cu mierea si se mixează în blender. Se…

Read more »

Piept de pui in stil fusion

20 May 2013
Gratar_8Piept de pui in stil fusion din: piept de pui, ulei de masline, usturoi, tequilla, suc de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, paprika, sare, smantana. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui, fara oase si piele 1/2 cana ulei de masline 2 lingurite usturoi tocat…

Read more »

Vinete cu parmezan si seminte de pin

20 May 2013
Vinete_cu_parmezan_si_seminte_de_pinVinete cu parmezan si seminte de pin din: ulei de masline, usturoi, cimbru, frunze de salvie, rosii tocate, otet din vin rosu, zahar, vinete, parmezan, pesmet, seminte de pin, mozzarella, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus extra 3 catei de usturoi,…

Read more »

Salata de fructe de mare

20 May 2013
Salata_de_fructe_de_mareSalata de fructe de mare din: avocado, icre, ceapa verde, creveti, grepfrut, oua, maioneza, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 avocado 50 g icre 2 fire de ceapa verde 1 pachet cu creveti 1 bucata de grepfrut 2 oua 1 lingura…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu lamaie si lavanda

19 May 2013
Fursecuri_cu_lamaie_si_lavanda_08Fursecuri cu lamaie si lavanda din: faina, ovaz, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, unt, esenta de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, lapte batut, coacaze, frunze de lavanda.   Ingrediente: 1 + 2/3 cani de faina 1 + 1/3 cani ovaz 1/4…

Read more »

Bruschete cu rosii cherry si usturoi

19 May 2013
Bruschete_cu_rosii_cherry_si_usturoiBruschete cu rosii cherry si usturoi din: rosii cherry, usturoi, paine, ulei de masline, sare si romzarin. Ingrediente: 8 rosii chery 6 catei de usturoi 4 felii de paine ulei de masline sare rozmarin   Mod de preparare: Coacem rosiile pe gratar. Pisam usturoiul si…

Read more »

Cuşcuş cu peşte

19 May 2013
Cuscus_cu_pesteCuşcuş cu peşte din: cuscus, fileuri de cod, lapte de cocos, ciuperci, nuca de cocos, caise, fenicul, amidon, usturoi, ghimbir, lamaie, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 200 g cuscus 4 fileuri de cod 200 ml lapte de cocos 200 g ciuperci 50 g nuca…

Read more »

Tartine cu Saint-Jacques marinte

19 May 2013
Retete_1Tartine cu Saint-Jacques marinte din: nuci de saint jacques, ulei de masline, suc de lamaie, ciboulette, paine de secara, sare si piper. Ingrediente: 12 nuci de Saint-Jacques 3 linguri ulei de masline 1 lingura cu suc de lamaie cateva fire de ciboulette 1 paine mica…

Read more »

Clatite cu dulceata de portocale

19 May 2013
Clatite_cu_dulceata_de_portocaleClatite cu dulceata de portocale din: galbenusuri, zahar, faina, lapte, esenta de vanilie, sare, ulei, dulceata de portocale, portocala, miere si lichior de fructe. Ingrediente: aluatul: 2 galbenusuri 25g zahar 100g faina 300ml lapte esenta de vanilie sare ulei umplutura: dulceata de portocale siropul: 1…

Read more »

Mititei romanesti

19 May 2013
Mititei_romanestiMititei romanesti din: carne, slanina, usturoi, bicarbonat de sodiu, apa, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne 30 g slănină 4-5 căţei de usturoi ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 4-5 linguri apă sare piper negru și roșu măcinat   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele…

Read more »

Pui fript cu mirodenii

19 May 2013
GratarPui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia iute, cimbru, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 cana de lemn de mar (facultativ) 12 catei de usturoi 1 lingura boia iute 1/3 ceasca cimbru proaspat, tocat 1/3 ceasca rozmarin proaspat, tocat…

Shake de kiwi cu miere

19 May 2013
Shake_de_kiwi_cu_miereShake de kiwi cu miere din: kiwi, miere, coaja de lamaie, lapte, scortisoara. Ingrediente: 900 g kiwi 100 ml miere coaja rasa a unei jumatati de lamaie 1,5 l lapte scortisoara   Mod de preparare: Se curăţă kiwi de coajă, apoi se taie felii. Se adaugă mierea, coaja rasă de lămâie şi scorţişoara. Se mixează…

Read more »

Bruschete cu cremă de gorgonzola şi avocado

19 May 2013
Bruschetta_cu_crema_de_gorgonzola_si_avocado.pngO reteta delicioasa de bruschete cu: paine, ulei de masline, avocado, usturoi, suc de lamie, orgonzola, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 8 felii de pâine albă ulei de măsline 2 avocado 1 căţel de usturoi 2 linguri suc de lămâie 100 g gorgonzola sare piper măcinat cimbru pentru garnitură   Mod de preparare: Pâinea se taie…

Read more »

Tocăniţă de peşte cu smantana

19 May 2013
Tocanita_de_peste_cu_smantana.pngO reteta delicioasa de tocanita cu: file de salau, morcov, usturoi, ceapa, unt, faina, vin alb, supa de peste, smantana, marar, vermut, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de şalău (sau biban) 2 morcovi 1 căţel de usturoi 2 cepe 1 legătură de ceapă verde 2 linguri unt 1 linguri făină 200…

Read more »

Frigărui de pui în stil oriental

19 May 2013
Frigarui_de_pui_în_stil_orientalFrigărui de pui în stil oriental din: piept de pui, ardei gras, ulei, zeama de lamaie, boi iute, chimen, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente: 1 piept mare de circa 400-500 g 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde ulei marinata: 1 1/2 linguri ulei de masline 2 linguri zeama de lamaie…

Read more »

Reteta zilei: Salata orientala cu bacon si marar

19 May 2013
Salata_orientala_cu_bacon_si_marar_08Salata orientala cu bacon si marar din: cartofi, oua, marar, maioneza, masline negre, bacon, mustar, ceapa verde, muraturi, tulpini de telina, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 15 cartofi 3 oua fierte tari, tocate 1 legatura de marar proaspat, tocat 1 borcan maioneza 1/2 ceasca de masline negre feliate 1 1/2 cani bacon, maruntit 1/4 ceasca…

Read more »

Ciorbă de pui à la grec cu verdeata

19 May 2013
Ciorba_de_pui_a_la_grec_cu_verdeataCiorbă de pui à la grec cu verdeata din: piept de pui, smantana, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, galbenusuri, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g piept de pui 300 g smântână 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 bucată ţelină mai mică 3 linguriţe orez 2 gălbenuşuri zeama de la o…

Read more »

Porumb la gratar

19 May 2013
Porumb_la_gratarPorumb la gratar din: stiuleti de porumb, unt, sare. Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb semicopt 3 linguri unt sare   Mod de preparare: Pe grătar se pun ştiuleţii curăţaţi şi se prăjesc la foc nu prea mare, periodic întorcîndu-se, ca să se rumenească uniform. După prăjire se sărează. Ştiuleţii se servesc fierbinţi, cu unt (opţional)…

Read more »

Carnaciori de bere in aluat

19 May 2013
Carnaciori_de_bere_in_aluatCarnaciori de bere in aluat din: faina, sare, unt, galbenus, apa rece, drojdie uscata, carnaciori de bere, ulei. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de cutit cu sare 200 g unt 1 galbenus 6 linguri apa rece 1 pliculet drojdie uscata 10 carnaciori de bere ulei Mod de preparare: Pentru aluat, amesteci faina intr-un vas…

Read more »

Cartofi cu parmezan si sos

19 May 2013
Cartofi_cu_parmezan_si_sosCartofi cu parmezan si sos din: cartofi, parmezan, sare, pudra de mustar, lapte, branza cheddar, chives. Ingrediente: 700 g de cartofi taiati pai 25 g parmezan, ras 1/2 lingurita de sare pentru sos: 1 lingurita pudra de mustar 300 ml de lapte 140 g branza cheddar maturata, rasa cateva fire de chives tocate   Mod…

Read more »

Desert cu pere si cascaval

19 May 2013
Desert_cu_pere_si_cascavalDesert cu pere si cascaval din: pere, branza ricotta, gorgonzola, vin, miere, smantana, ulei, faina, oua, unt, vin, grappa, praf de copt, sare, suc de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 pere mari 250 g branza ricotta 200 g gorgonzola 2 linguri vin alb sec o lingura miere 300 ml smantana consisntenta ulei pentru aluat:…

Read more »

Cocktail de visine, fara alcool

19 May 2013
Cocktail de visine, fara alcoolCocktail de visine, fara alcool din: visine, miere de albine, lamaie, apa minerala si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg visine 200 ml miere de albine 1 lamaie 1 l apa minerala esenta de rom   Mod de preparare: Se spală vişinele şi li se îndepărtează sâmburii. Apoi, se aşază fructele în blender şi se…

Read more »

Reteta zilei: Friptura umpluta la gratar

19 May 2013
Friptura_umpluta_la_gratar_04Friptura umpluta la gratar din: rosii, varza, busuioc, parmezan, piper, ulei de masline, usturoi, friptura de porc.   Ingrediente: 1/2 kg rosii tocate 1 ceasca de varza tocata 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 ceasca parmezan ras 1/4 lingurita piper 2 lingurite de ulei de masline 1 catel de usturoi 4 fripturi porc   Mod de…

Read more »

Ciocănele picante cu sos de brânză albastră

19 May 2013
Ciocanele_picante_cu_sos_de_branza_albastraCiocănele picante cu sos de brânză albastră din: ciocanele, sare, usturoi, piper, boia iute, oregano, branza cu mucegai albastru, otet din vin rosu, maioneza, zeama de lamaie, lapte condensat, sare cu aroma de usturoi, seminte de telina. Ingrediente: 12 ciocanele 1/2 lingurita sare 1 lingurita praf de usturoi 2 lingurite piper alb macinat 2 lingurite…

Read more »

Orez cu legume şi usturoi

19 May 2013
Orez_cu_legume_si_usturoiOrez cu legume şi usturoi din: orez, telina, ciuperci, ceapa, mazare, ardei gras, alune, usturoi, porumb baby, sos de soia, pudra de curry, patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 150 g orez doua tije de telina 200 g ciuperci o ceapa 200 g mazare un ardei gras 50 g alune 6 catei de…

Read more »

Supă de peşte, cu ţelină şi orez

19 May 2013
Supa_de_peste_cu_telina_si_orez.pngO reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb, supa de legume, rosii, frunza de defin, sare, piper, cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguri mig­dale tocate 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 400 g roşii decojite 2 frunze de dafin…

Read more »

Pere umplute cu ananas

19 May 2013
Pere_umplute_cu_ananasPere umplute cu ananas din: unt, zahar tos, banana, oua, faina, cacao, cuisoare, ananas, praf de copt, sare, zahar vanilinat, zahar pudra si sos de ciocolata. Ingrediente: 170 g unt 220 g zahar tos o banana 3 oua 560 g faina 50 g cacao 50 g cuisoare o conserva de ananas doua lingurite cu praf…

Read more »

Salată de caracatită şi cartofi

19 May 2013
Salata_de_caracatita_si_cartofi.pngO reteta delicioasa de salata cu: caracatita, ceapa, cartofi rosii, usturoi, otet de vin, suc de lamaie, supa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 10 caracatiţe mici, gata pregătite 2 cepe albe 1 1/2 kg cartofi roşii 2 căţei de usturoi 50 ml oţet de vin 3 linguri suc de lămâie 100 ml supă…

Read more »

Bors taranesc de vacuta cu legume

19 May 2013
Bors_taranesc_de_vacuta_cu_legumeBors taranesc de vacuta cu legume din: piept de vita, burta de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei kapia, pulpa de rosii, bors de casa, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 1 kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac…

Read more »

Tartine cu unt de creveti

19 May 2013
Retete_1Tartine cu unt de creveti din: paine, creveti, sare, patrunjel, piper, unt. Ingrediente: 5 felii de paine patrate 20 cozi mici de creveti decorticati 2 sau 3 linguri de patrunjel tocat sare piper macinat 50 g cozi de creveti fierte si decorticate 50 g unt moale   Mod de preparare: Preparaţi untul de creveţi. Mixaţi…

Read more »

Prajitura fara foc

19 May 2013
Prajitura_fara_focPrajitura fara foc din: stafide, curmale, nuci, migdale, alune, fulgi de cereale, suc de mere si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g stafide 300 g curmale tocate 400 g amestec de nuci, migdale, alune pisate 200 g pesmet din fulgi de cereale 250 ml suc de mere 100 g seminte decojite de floarea soarelui…

Read more »

Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu bacon

19 May 2013
Supa_de_cartofi_dulci_cu_bacon_15Supa de cartofi dulci cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, cartofi dulci, faina, porumb, supa de pui, cimbru, maghiran, ceapa verde, smanatna, sare, piper.   Ingrediente: 4 felii de bacon taiate cuburi 1 ceapa, tocata 1 ardei gras rosu, tocat cuburi 2 cani cartofi dulci, cuburi ¼ cana faina 1 cutie porumb, scurs 3…

Read more »

Salata mixta cu creveti si sos de iaurt

19 May 2013
Salata_-mixta_-cu_creveti_si_sos_-de_-iaurt.pngO reteta delicioasa de salata mixta cu: piersici, creveti, rosii cherry, salata verde, iaurt, suc de lamaie, mustar, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 piersici 250 g creveţi 8 roşii cherry 8 frunze mari de salată verde 400 g iaurt natural 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă muştar sare de mare 1 lingură pătrunjel tocat Mod…

Read more »

Cannelloni cu carne

19 May 2013
Cannelloni_cu_carneCannelloni cu carne din: cannelloni, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii pasate, cascaval, ulei, busuioc, sare, piper, patrunjel, lapte, unt, faina. Ingrediente: 13 bucati cannelloni 500 g carne tocata de vita 2 cepe 4 catei de usturoi 200 g rosii pasate 150 g cascaval 2 linguri ulei 1/2 lingurita busuioc uscat sare piper patrunjel…

Read more »

Sandviciuri cu chiftele

19 May 2013
Sandvis_6Sandviciuri cu chiftele din: ulei de floarea soarelui, otet din vin alb, zahar, castravete, marar, chifle, gem de merisoare, carne tocata de porc, pesmet, seminte de chimen, ou, mustar cu boabe, miere, nucsoara. Ingrediente: 1-2 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri de otet din vin alb 1 lingura de zahar 1/3 castravete, feliat subtire…

Read more »

Ardei umpluti cu carne de porc sau de vita

19 May 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_de_porc_sau_de_vitaArdei umpluti cu carne de porc sau de vita din: ardei grasi, bulion, faina, ulei, sare, piper, boia, pulpa de porc, orez, bulion, ceapa, ou, cimbru verde, sare, pipe. Ingrediente: 15 ardei grasi 1 cana bulion 3 linguri rase faina 4 linguri ulei sare piper boia umplutura: 800 g pulpa de porc sau de vita…

Read more »

Desert cu pere şi prune coapte

19 May 2013
Desert_cu_pere_si_prune_coapte.pngO reteta delicioasa de desert cu: unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, smantana, prune, pere, lichior de pere, lamaie. Ingrediente: 75 g unt 75 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 2 ouă 150 g făină 1 lingură praf de copt 2 linguri smântână 300 g prune Ingrediente pere: 10 pere mici 2…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu caise si cirese

18 May 2013
Tort_cu_caise_si_cirese_05Tort cu caise si cirese din: caise uscate, cirese, faina integrala, fulgi de ovaz, malai, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, ulei de masline, ghimbir, esenta de vanilie, coaja de portocala, oua, zahar pudra.   Ingrediente: 15 caise uscate 12 cireșe proaspete, fara samburi, tocate 1 cana de faina integrala 1/2 cana…

Read more »

Saramură de pui cu fasole verde

18 May 2013
Saramura_de_pui_cu_fasole_verdeSaramură de pui cu fasole verde din: pulpe de pui, ardei iute, rosii, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole verde, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, varza alba, varza rosie. Ingrediente: 4 pulpe de pui doi ardei iuti 3 rosii doua cepe 6 catei de usturoi 3 ardei grasi 400 g fasole verde o lingurita…

Read more »

Chiftele de varza si conopida

18 May 2013
Chiftele_de_varza_si_conopidaChiftele de varza si conopida din: conopida, varza alba, oua, faina, cascaval, sare, piper, ulei, pesmet, marar, patrunjel. Ingrediente: 250 g conopida 250 g varza alba 2 oua 150 g faina 100 g cascaval sare piper ulei, pentru prajit 300 g pesmet sau faina marar si patrunjel, pentru decor   Mod de preparare: Cureţi varza…

Read more »

Dovlecei umpluţi cu spanac şi ton

18 May 2013
Dovlecei_umpluti_cu_spanac_si_tonDovlecei umpluţi cu spanac şi ton din: dovlecei, spanac, lapte, unt, marar, ton in ulei, ceapa verde, usturoi, sare, piper, lamai si smantana. Ingrediente: un kilogram de dovlecei 500 g spanac 200 ml lapte dulce 50 g unt o legatura cu marar tocat doua conserve cu ton in ulei o legatura de ceapa verde doi…

Read more »

Crostini cu sparanghel si sunca

18 May 2013
Crostini_cu_sparanghel_si_suncaCrostini cu sparanghel si sunca din: sparanghel verde, ricotta, ulei de masline, busuioc, susan, sunca, sare, piper. Ingrediente: 24 fire de sparanghel verde 150 g ricotta 3 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu busuioc tocat 1 bagheta cu susan sau mac 24 de felii subtiri de sunca cruda sare piper   Mod de…

Read more »

Crema de iaurt Raita

18 May 2013
Crema_de_iaurt_RaitaCrema de iaurt Raita din: iaurt, smantana, apa, chimen, castravete, marar, sare, piper. Ingrediente: 300 ml iaurt grecesc 100 ml smantana 1 lingura apa rece 1 lingurita chimen macinat 1 castravete mare marar sare piper   Mod de preparare: Speli castravetele si-l tai cubulete. Il amesteci cu iaurtul, smantana si apa. Condimentezi cu prafuld e…

Read more »

Ciorba de pui cu legume si smantana

18 May 2013
Ciorba_de_pui_cu_legume_si_smantanaCiorba de pui cu legume si smantana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de pui 2 morcovi 1 gulie mică 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 ou 200 ml smântână 2-3 linguri ulei 3 l apă sare piper  …

Read more »

Ciorba de vitel

18 May 2013
Ciorba_de_vitelCiorba de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, varza acra, rosii in bulion, zeama de varza, lesutean, sare si smantana. Ingrediente: 500 g carne cuburi de vitel, de gatit o ceapa un morcov o radacina patrunjel 200 g varza acra 4-5 rosii in bulion un litru zeama de varza cateva fire leustean sare,…

Read more »

Ceafa marinata la gratar

18 May 2013
Ceafa_marinata_la_gratarCeafa marinata la gratar din: ceafa de porc, iaurt, boia, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 4 felii ceafa de porc un pahar mic iaurt o lingurita boia cimbru sare piper   Mod de preparare: Se amestecă iaurtul bine bătut cu boiaua, cimbrul şi piperul. Cu această pastă se ung feliile de carne şi se lasă la…

Read more »

Pasta de avocado

18 May 2013
Pasta_de_avocadoRetete de post: Pasta de avocado din: avocado, rosie, suc de lamaie, ceapa, ulei de masline, chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 fructe avocado 1/2 rosie sucul unei lamai o ceapa alba 2 linguri ulei de masline putin chimen macinat sare piper   Mod de preparare: Se spală bine fructele de avocado, după care se taie…

Read more »

Panna cotta de ciocolata

18 May 2013
Panna_cotta_de_ciocolataPanna cotta de ciocolata din: frisca, zahar, lapte, gelatina, ciocolata neagra, esenta de rom, portocale, rodie si frunze de menta. Ingrediente: 500 ml de frisca lichida 100 g zahar 90 ml lapte 10 g gelatina 60 g ciocolata neagra esenta de rom 2 portocale mari 1 rodie potrivita frunze de menta sau salvie   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Salata de ton cu stafide

18 May 2013
Salata_de_ton_cu_stafide_16Salata de ton cu stafide din: ton, ceapa rosie, nuci, telina, marar, stafide, maioneza, salata verde, paine neagra.   Ingrediente: 1 cutie ton 1 lingura ceapa rosie, tocata 1/4 ceasca nuci tocate 1/3 cana de telina tocata 2 linguri marar proaspat tocat 1/4 ceasca de stafide 1/2 cana maioneza paine neagra si salata verde pentru…

Read more »

Supa crema de legume cu verdeata

18 May 2013
Supa_crema_de_legume_cu_verdeataSupa crema de legume cu verdeata din: cartofi, morcovi, raacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, ceapa, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina 1 ardei gras 1 dovlecel 1 ceapa 1 lingura cu unt patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi…

Read more »

Somon pe pat de cuscus

18 May 2013
Somon_pe_pat_de_cuscusSomon pe pat de cuscus din: somon, dovlecel, cuscus, lamaie, ulei de masline, ardei gras, unt, sare. Ingrediente: 300 g somon 1 dovlecel 1 ceascuta de cuscus 1 lamaie 2 linguri cu ulei de masline 1/2 ardei gras 75 g unt sare   Mod de preparare: Taie peştele în două bucăţi po­trivit de mari. Aşază-le…

Read more »

Cocktail cu fructe si sampanie

18 May 2013
SectionsEd-SMHCocktail cu fructe si sampanie din: coji de portocale zaharisite, curmale, lichior, stafide, vin demisec, sampanie, apa minerala. Ingrediente: 120 g coji de portocale zaharisite 100 g curmale 100 ml lichior 50 g stafide 500 ml vin demisec 700 ml sampanie demisec 300 ml apa minerala   Mod de preparare: Cojile glasate, taiate marunt, curmalele,…

Read more »

Rulada de pui cu spanac si stafide

18 May 2013
Rulada_de_pui_cu_spanac_si_stafideRulada de pui cu spanac si stafide din: piept de pui, spanac, seminte de pin, stafide, amestec de condimente chinezesti, unt, prosciutto, ulei de masline, ceapa, vin, zeama de lamaie, smantana si chives. Ingrediente: 8 piepti de pui, dezosati si fara piele 300 g de spanac tanar, spalat 3 linguri seminte de pin, prajite 2…

Read more »

Omletă cu gulii

18 May 2013
Omleta_cu_guliiOmletă cu gulii din: oua, gulie, alune, banza telemea, branza de vaci, unt, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, nucsoara, marar, sare, piper, sfecla rosie si castraveti murati. Ingrediente: 4 oua o gulie 50 g alune 200 g branza telemea 200 g branza de vaci 100 g unt o ceapa doi catei de usturoi jumatate de…

Read more »

Reteta de post: Legume sotate

18 May 2013
Legume_sotateRetete de post: Legume sotate din: vanata, dovlecei, ardei grasi, margarina, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 linguri margarina sare piper verdeata   Mod de preparare: Se spală vânătă şi dovleceii. Se şterg de apă sau se lasă la scurs pe un grătar, apoi se taie cuburi care se…

Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc cu legume la cuptor

18 May 2013
Muschi_de_porc_cu_legume_la_cuptor_19Muschi de porc cu legume la cuptor din: muschi de porc, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, faina, supa de ceapa, condimente, supa de pui, smantana si sare.   Ingrediente: 2 buc mușchi de porc 3 cupe buc morcovi 1 ½ kg ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa mare, tocata marunt ½ capatana de usturoi ⅓ cana faina…

Read more »

Pui cu fasole

18 May 2013
Pui_cu_fasolePui cu fasole din: carne de pui, fasole pastai, ceapa, faina, ulei, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 600 g carne de pui o conserva mare fasole pastai galbena o ceapa o lingura faina 2 linguri ulei patrunjel sare smantana pentru servit   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei încins se pune ceapa la călit…

Read more »

Carne de vita cu sos

18 May 2013
Carne de vita cu sosCarne de vita cu sos din: carne de vita, cognac, unt, ulei, faina de grau, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită (costiţă) 100 g cognac 2 linguri de unt ½ pahar ulei 1 lingură făină de grîu sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte…

Read more »

Sparanghel cu creveti la gratar cu sos rouille

18 May 2013
Sparanghel_cu_creveti_la_gratar_cu_sos_rouilleSparanghel cu creveti la gratar cu sos rouille din: tulpini de sparanghel, ulei de masline, creveti, coaja de lime, zeama de lime, frunze de busuioc, frunze de salata, ou, otet de vin alb, mustar de dijon, ulei, usturoi, pudra de cayenne si sofran. Ingrediente: 40 tulpini de sparanghel 4 linguri ulei de masline, plus extra…

Read more »

Salata cu pastai de mazare, parmezan si oua

18 May 2013
Salata_cu_pastai_de_mazare_parmezan_si_ouaSalata cu pastai de mazare, parmezan si oua din: pasta de mazare, oua, rosie, parmezan, lamaie, smantana, otet, mustar, sare si piper. Ingrediente: 400 de grame de pastai de mazare 4 oua 1 rosie 40 de grame de parmezan 1 lamaie 150 ml de smantana lichida 1 lingura cu otet 1 lingura cu mustar dulce…

Read more »

Cum se prepara Inghetata de capsuni,banana si suc de mere

18 May 2013
Inghetata_de_capsun_banana_si_suc_de_mere_1Inghetata de capsuni,banana si suc de mere din: suc de mere, capsuni, banana, mar, iaurt de vanilie si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 cana suc de mere Capsuni taiate și congelate 1 banana, feliata și congelata 1 mar, curatat, taiat felii și congelat iaurt de vanilie 1 lingurita esenta de vanilie     Mod de…

Read more »

Pizza cu branza

18 May 2013
Pizza_cu_branzaPizza cu branza din: faina, ulei de masline, sare, drojdie, apa, sos de rosii, mozzarella, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare 20 g drojdie proaspata 2 linguri apa pentru garnisit: 250 ml sos de rosii 250 g mozzarella ulei cimbru sare piper   Mod de…

Read more »

Tartine cu foie gras si smochine

18 May 2013
Retete_1Tartine cu foie gras si smochine din: paine de casa, foie gras, smochine, condimente si sare grunjoasa. Ingrediente: 1 paine de casa sau o paine de secara circa 150 g foie gras 1 sau 2 smochine proaspete amestec de cinci feluri condimente boabe sare grunjoasa   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea felii de circa 5…

Read more »

Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi

18 May 2013
Jumatati_de_pui_cu_rozmarin_si_usturoiJumatati de pui cu rozmarin si usturoi din: pui, lapte, rozmarin, sare, hot sauce, usturoi. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 ceasca lapte batut 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita hot sauce 2 catei de usturoi tocati marunt   Mod de preparare: Tăiaţi gâtul, târtiţa şi vârfurile aripilor puiului. Spălaţi-1 cu apă…

Read more »

Cocktail de rubarba cu vodca si crema de whisky

18 May 2013
Cocktail_de_rubarba_cu_vodca_si_crema_de_whiskyCocktail de rubarba cu vodca si crema de whisky din: vodca, sirop de rubarba, tulpina de rubarba, crema de whisky, limonada. Ingrediente: 100 ml vodca 100 ml risop de rubarba 1 tulpina de rubarba 30 ml crema de whisky sau lichior de oua 75 ml de limonada   Mod de preparare: Prepara siropul de rubarba:…

Read more »

Reteta zilei: Burgeri picanti cu carne de porc

18 May 2013
Burgeri_picanti_cu_carne_de_porc_5Burgeri picanti cu carne de porc din: sirop de artar, mustar picant, carne tocata de porc, sos de mere, sare, praf de chilli, mustar, piper, scortisoara, chifle, frunze de spanac, branza cheddar, ceapa, muraturi, rosii.   Ingrediente burgeri: 3 linguri sirop de arțar 2 linguri muștar picant 2 kg carne tocata de porc 1/2 cana…

Read more »

Salata de orez cu fasole si ciuperci

18 May 2013
Salata_de_orez_cu_fasole_si_ciuperciSalata de orez cu fasole si ciuperci din: orez, fasole, morcovi, ceapa, dovlecel, ulei, ciuperci, patrunjel si sare. Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung 200 g fasole pastai conservata 2 morcovi o ceapa mare alba un dovlecel 2 linguri ulei 10 ciuperci mici, din conserva o legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Se…

Read more »

Musaca de peste cu vinete si cartofi

18 May 2013
Musaca_de_peste_cu_vinete_si_cartofiMusaca de peste cu vinete si cartofi din: file de peste, cartofi, vinete, bulion, otet, sare, foaie de dafin, piper, rosii, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 500 g file de peste un kg cartofi doua vinete 3 linguri de bulion otet sare o foaie de dafin piper cateva felii de rosii patrunjel felii de lamaie  …

Read more »

Scones cu frisca si dulceata

18 May 2013
Scones_cu_frisca_si_dulceataScones cu frisca si dulceata din: oua, faina, unt, lapte, zahar, sare, praf de copt, frisca, dulceata. Ingrediente: 2 oua 300g faina 100g unt 100ml lapte 50g zahar sare praf de copt frisca dulceața   Mod de preparare: Amestecam faina cu un plic praf de copt. Facem o adancitura si adaugam untul moale, oul, laptele…

Read more »

Pastrama de macrou pe pat de spanac

18 May 2013
Pastrama_de_macrou_pe_pat_de_spanacPastrama de macrou pe pat de spanac din: pastrama de macrou, spanac, ceapa verde, ulei de masline, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g pastrama de macrou 500 g spanac proaspat 1 legatura ceapa verde 30 ml ulei de masline 1 lamaie 1 legatura marar sare piper     Mod de preparare: Spălaţi bine…

Read more »

Cheesecake cu rubarbă

18 May 2013
Cheesecake_cu_rubarbaCheesecake cu rubarbă din: crema de rbanza, smantana, zahar, amidon, oua, coaja de portocala, extract de vanilie, faina, zahar brun, ghimbir, scortisoara, unt, miere, zahar brun, suc de portocala, ghimbir si rubarba. Ingrediente: 800 g crema de branza grasa 300 g de smantana (fermentata) 175 g de zahar 3 linguri de amidon 3 oua mari,…

Read more »

De ce nu functioneaza dietele? (4 motive pentru care dietele nu functioneaza)

17 May 2013
Dieta5Inainte de a alege un alt regim de pierdere in greutate, trebuie sa stiti ca 90% dintre cei care urmeaza diverse diete pentru slabit pot recastiga toate sau macar o parte din kilogramele pierdute in decurs de cinci ani. Evident, o dieta nu este o solutie pentru eliminarea permanenta a surplusului de greutate. Aflati de…

Read more »

Cele mai bune trucuri de slabit (diete)

17 May 2013
DCele mai bune trucuri de slabitSlaba fara dieta, folosind o metoda sanatoasa: respecta macar 5 dintre aceste sfaturi, timp de 5 saptamani, si vei intra in sezonul cald mult mai slaba! Iar ce este cu adevarat important – nu te vei infometa deloc! Incearca si te vei convinge! Indulcitor din stevie Zaharul, asa cum stim, este unul dintre cei mai…

Read more »

Dieta cu calorii negative

17 May 2013
Dieta3Expresia “alimentele cu calorii negative” face referire la anumite alimente care necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut in procesul de descompunere si digerare, astfel incat numarul caloriilor consumate de organism este mai mare decat numarul celor…

Read more »

Dieta turbo de primăvară! Slăbeşti 2 kg în 5 zile!

17 May 2013
Dieta2Îţi propunem o variantă de dietă superrapidă, care conţine nutrienţii şi proteinele de care ai nevoie pentru a avea energie întreaga zi. Nu te vei înfometa şi vei scăpa de kilogramele nedorite. ZIUA 1 Mic dejun: un bol cu iaurt degresat, două felii de pâine prăjită, o linguriţă de miere, un ceai. Prânz: 100 g…

Read more »

Dieta Mayo Clinic (pentru cei ce vor o viaţă mai sănătoasă)

17 May 2013
Dieta1Nu doar eliminarea câtorva kilograme care ne dau de furcă, dar şi îmbunătăţirea stării de sănătate ar trebui să stea la baza deciziei de a urma o dietă sau alta. Atunci când alegem un plan alimentar, specialiştii ne îndeamnă să-l alegem pe acela care nu ne pune sănătatea în pericol de dragul frumuseţii şi care…

Read more »

Reteta zilei: Placinta de fructe cu fulgi de quinoa (Crumble de fructe cu fulgi de quinoa)

17 May 2013
Placinta_de_fructe_cu_fulgi_de_quinoa_05Placinta de fructe cu fulgi de quinoa din: mere, zmeura, suc de lamaie, apa, sirop de artar, esenta de vanilie, fulgi de quinoa, nuca de cocos, zahar de nuca de cocos, prune uscate, scortisoara si ulei.   Ingrediente: 6 mere, decojite și feliate 2 cani de zmeura congelata 2 linguri suc proaspat de lamaie 2…

Read more »

Aripioare de pui cu bacon şi brânză

17 May 2013
Aripioare_de_pui_cu_bacon_si_brânzaAripioare de pui cu bacon şi brânză din: aripi de pui, bacon afumat, branza cheddar, sare, piper, praf de usturoi. Pentru această reţetă este obligatoriu să aveţi grătar prevăzut cu capac. Pregătiţi grătarul pentru frigere indirectă: jarul adunat doar pe jumătate din vatră, restul de vatră rămânând fără jar (puneţi nişte bucăţi de folie de…

Read more »

Cocktail de visine cu rom si sampanie rose

17 May 2013
Cocktail de visine cu rom si sampanie rose din: visine, zahar pudra, rom, vin rosu, sampanie rose, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 800 g visine 150 g zahar pudra 100 ml rom 700 ml vin rosu sec 700 ml sampanie rose scortisoara cuisoare   Mod de preparare: Scorţişoara şi cuişoarele se fierb, la foc mic, în 200…

Read more »

Carne de vita cu legume si verdeata

17 May 2013
Carne_de_vita_cu_legume_si_verdeataCarne de vita cu legume si verdeata din: carne de vita, ulei, ceapa, vinete, fasole verde, morcov, patrunjel, vin, rosii, ardei gras, sare, usturoi, foi de dafin, verdeata. Ingrediente: 700 g carne de vită 1/3 pahar ulei 2-3 cepe 2 vinete 2 pahare fasole verde 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel 5-6 roşii 1/3 pahar vin 3 ardei…

Read more »

Ostropel de pui cu mamaliguta

17 May 2013
Ostropel_de_pui_cu_mamaligutaOstropel de pui cu mamaliguta din: pui, ceapa, usturoi, morcovi, ulei, pasta de tomate, rosii in bulion, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 3 cepe 5-6 catei de usturoi 2 morcovi 100 ml ulei 2 lingura pasta de tomate 400 g rosii in bulion 150 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…

Read more »

Chec cu gem şi prune

17 May 2013
Chec_cu_gem_si_pruneChec cu gem şi prune din: faina, oua, zahar tos, unt, lapte batut, prune, gem de afine, zahar vanilinat, praf de copt, sare, scortisoara. Ingrediente: 250 g faina doua oua 100 g zahar tos 100 g unt 150 ml lapte batut 300 g prune un borcan cu gem de afine doua pliculete zahar vanilinat un…

Read more »

Aripioare de curcan

17 May 2013
Aripioare de curcanAripioare de curcan din: aripioare de curcan, miere, cognac, vin rosu, cuisoare, nucsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 aripioare de curcan 100 ml miere 50 ml cognac 250 ml vin rosu 2 cuisoare 1/2 lingurita nucsoara rasa 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi mierea cu vinul, nucşoara, cuişoarele zdrobite, cognacul, sare…

Read more »

Fileuri de macrou cu ceapa si boia

17 May 2013
Fileuri_de_macrou_cu_ceapa_si_boiaFileuri de macrou cu ceapa si boia  din: file de macrou, ceapa, boia de ardei, ulei, lamaie, vin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de macrou 4 cepe mari 2 linguri boia de ardei dulce 50 ml ulei 1 lamaie 100 ml vin alb sec 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de…

Read more »

Dovleac cu sos de ciocolată

17 May 2013
Dovleac_cu_sos_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de dovleac cu: ciocolata neagra, menta, miez de nuca, migdale, seminte de susan, rom, lapte de cocos. Ingrediente: un dovleac pentru plăcintă 200 g ciocolată neagră de post o lingură cu mentă tocată 100 g miez de nucă 100 g migdale 25 g seminţe de susan o linguriţă cu rom 75 mll…

Read more »

Piept de pui cu lămâie şi oregano

17 May 2013
GratarPiept de pui cu lămâie şi oregano din: piept de pui, coaja de lamaie, ulei de masline, roegano, sare, piper, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui, fara piele si os 5 lingurite coaja rasa de lamaie 1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurite oregano 3/4 lingurita sare proaspat rasnita 1/2 lingurita…

Read more »

Chec de ciocolată şi cocos

17 May 2013
Chec_de_ciocolata_si_cocos.pngO reteta delicioasa de chec cu:unt, ciocolata neagra, zahar tos, faina, oua, nuca de cocos, lapte, migdale, praf de copt, zahar vanilat. Ingrediente: 150 g unt 150 g cioco­lată neagră 130 g zahăr tos 100 g făină 4 ouă 60 g nucă de cocos 150 ml lapte dulce 100 g migdale o jumătate de pliculeţ…

Read more »

Reteta zilei: Tartine cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta

17 May 2013
Tartine_cu_rosii_cherry_usturoi_si_branza_ricotta_04Tartine cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, paine de secara, branza ricotta, ierburi, coaja de lamaie si otet balsamic.   Ingrediente: 1 kg roșii cherry, taiate in jumatate 6 catei de usturoi, curațați și taiati 2 linguri ulei de masline Sare de mare…

Read more »

Curcan la cuptor cu ierburi aromatice

17 May 2013
Curcan_la_cuptor_cu_ierburi_aromaticeCurcan la cuptor cu ierburi aromatice din: curcan, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, zahar, suc de portocale, merisoare, ierburi aromatice. Ingrediente: 1 curcan de 5 kg 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita sare de mare 1 lingurita de piper pentru glazura: zahar, suc de portocale, merisoare 1 cana supa de…

Read more »

Melcişori cu stafide

17 May 2013
Melcisori_cu_stafide.pngO reteta delicioasa de melcisori cu :lapte, unt, oua, zahar, sare, drojdie, faina, stafide, gem de coacaze rosii. Ingrediente: 240 ml lapte dulce 50 g unt două ouă 60 g zahăr tos un sfert de linguriţă cu sare 7 g drojdie uscată 450 g făină 50 g stafide un borcan gem de coacăze roşii  …

Read more »

Supa de sparangel cu usturoi si spanac

17 May 2013
Supa_de_sparangel_cu_usturoi_si_spanacSupa de sparangel cu usturoi si spanac din: unt, ulei, sparanghel, ceapa, usturoi, spanac, ulei de masline, supa de pui, paine de tara. Ingrediente: 25 g unt putin ulei, sotat 350 g de sparanghel, tulpinile tocate, capetele lemnoase indepartate, varfurile puse deoparte 3 salote sau cepe mici, feliate subtire 2 catei de usturoi, zdrobiti 2…

Read more »

Rulouri cu branză şi mac

17 May 2013
Rulouri_cu_braza_si_mac.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: lapte, faina, zahar tos, ulei de masline, sare, unt, branza de vaci, branza telemea, drojdie, oua, seminte de mac, patrunjel. Ingrediente: 150 ml lapte dulce 250 g făină o linguriţă cu zahăr tos o lingură cu ulei de măsline un sfert de linguriţă cu sare 40 g unt 200…

Read more »

Tartine cu trufe

17 May 2013
Retete_3Tartine cu trufe din: paine de casa, grasime de gasca, trufe, sare, piper. Ingrediente: 10 g paine de casa 20 g grasime de gasca 60 g trufe sare piper macinat   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în 6 sau 12 felii (în funcţie de mărime) şi prăjiţi-le uşor în prăjitor, apoi ungeţi-le puţin cu grăsime…

Read more »

Carne de vita cu rosii, praz si usturoi

17 May 2013
Carne_de_vita_cu_rosii_praz_si_usturoiCarne de vita cu rosii, praz si usturoi din: carne de vita, praz, verdeata, ulei, sare, piper, vin, faina, usturoi, rosii, ardei grasi, foi de dafin. Ingrediente: 700 g carne de vită 2 fire praz 4-5 linguri verdeaţă tăiată 4-5 linguri ulei sare piper negru măcinat ½ pahar vin alb sec ½ lingură făină 2 căţei…

Read more »

Reteta zilei: Chiftelute cu guacamole si rosii cherry

17 May 2013
Chiftelute_cu_guacamole_si_rosii_cherry_10Chiftelute cu guacamole si rosii cherry din: avocado, suc de lamaie, chili, sos tabasco, fasole rosie, paine integrala, frunze de coriandru, usturoi, sos iute, piper rosu, chimen, ou, seminte de struguri, rosii cherry.   Ingrediente Guacamole: 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie 1/2 lingurita chili 1-2 lingurite sos tabasco Ingrediente chiftelute de fasole neagra: 1…

Read more »

Orez cu lapte si capsuni

17 May 2013
Orez_cu_lapte_si_capsuniOrez cu lapte si capsuni din: capsuni, lapte gras, zahar nerafinat, orez risotto, scortisoara, frisca. Ingrediente: 250 g capsuni de sezon 1 litru lapte gras 100 g de zahar nerafinat coaja unei lamai 200 g orez risotto scortisoara 250 ml frisca naturala   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Combinaţi laptele…

Read more »

Ciorba de fasole cu coriandru

17 May 2013
Ciorba_de_fasole_cu_coriandru.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline, ardei gras, supa de carne, bors, coriandru. Ingrediente: 1 conservă fasole boabe 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 ardei gras roşu 1 I supă de carne 1 l bors 1 legătură coriandru   Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se…

Read more »

Musaca de soia

17 May 2013
Musaca_de_soiaMusaca de soia din: granule de soia, ceapa, concentrat de legume, cartofi, lapte de soia, faina, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g granule de soia 2 cepe un cub concentrat legume un morcov un kilogram cartofi 3 linguri lapte de soia o lingura faina 3 rosii 2 linguri ulei sare piper   Mod…

Read more »

Salata calda de paste cu legume

17 May 2013
SalateSalata calda de paste cu legume din: paste penne, dovlecei, vinete, ardei copti, rosii cherry, ceapa, usturoi, mozzarella, ulei de masline, cimbrisor, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 de grame de paste penne 2 dovlecei 2 vinete mici 2 ardei rosii copti, decojiti 400 de grame de rosii cherry 4 cepe 2 catei de usturoi 18…

Read more »

Briose cu ciocolata si cirese

17 May 2013
Briose_cu_ciocolata_si_cireseBriose cu ciocolata si cirese din: zahar, oua, bicarbonat, sare, lapte, cacao, faina, ulei de palmier, cirese. Ingrediente: 3/4 ceasca zahar 2 oua 2 linguri bicarbonat 1/2 lingurita de sare o ceasca de lapte 1/3 ceasca de cacao 2 cesti de faina o ceasca de ulei de palmier cirese fara samburi   Mod de preparare:…

Read more »

Cocktail Bloody Mary fara alcool

17 May 2013
Cocktail_Bloody_Mary_fara_alcoolCocktail Bloody Mary fara alcool din: rosii, busuioc, sare, piper, vodca. Ingrediente: 2 kg roșii bine coapte Busuioc sau pătrunjel verde sare piper opţional vodcă   Mod de preparare: Fierbem roșiile cu 2 lingurițe de sare într-un litru  de apă, aproximativ 30 minute. Îndepărtăm cojile și mixăm pulpa roșiilor în blender. Când este complet rece…

Read more »

Carne de vita cu arpagic si fasole

17 May 2013
Carne_de_vita_cu_arpagic_si_fasoleCarne de vita cu arpagic si fasole din: carne de vita, vin, arpagic, ulei, sare, piper, foi de dafin, fasole, usturoi, verdeata si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de vită 3 linguri de vin sec ½ pahar arpagic 1/3 pahar ulei sau 4 linguri margarină sare piper negru măcinat foi de dafin 3-4 roşii 1½ pahare…

Read more »

Ciorba de cartofi cu ciuperci, bacon si maghiran

17 May 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_ciuperci_bacon_si_maghiran.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: cartofi, bacon, verdeata, chimen, maghiran, unt, ou, ceapa, usturoi, faina, ciuperci, bors. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g bacon 1 legătură de verdeţuri 1/2 linguriţă chimen 2 linguri maghiran 50 g unt 1 gălbenuş 1 ceapă 1 usturoi 30 g făină 100 g ciuperci 1 l bors   Mod…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi dulci copti

17 May 2013
Cartofi_dulci_copti_3Cartofi dulci copti din: cartofi dulci, ulei de masline, scortisoara, praf de chilli, piper negru, sare, otet de mere, ceapa verde si unt.   Ingrediente: 3-4 cartofi dulci 3 linguri ulei de masline 1/4 lingurița de scorțișoara macinata 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita piper negru macinat 1/4 lingurița de sare 1 lingură de…

Read more »

Briose cu cirese

17 May 2013
Briose_-cu_cireste.pngO reteta delicioasa de briose cu:faina, cirese din compot, miere, unt, zahar, oua, scortisoara, praf de copt, esenta de rom, sare. Ingrediente: 600 g făină 500 g cireşe din compot 350 g miere 150 g unt 100 g zahăr 3 ouă 1 linguriţă cu scorţişoară 1 plic cu praf de copt esenţă de rom sare…

Read more »

Ciorba cu perisoare

17 May 2013
Ciorba_cu_perisoareCiorba cu perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorba, ceapa, ou, orez, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente 500 g carne tocata (pasare, peste, porc sau vita) 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 1 ceapa 1 ou 50 g orez 1 litru bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod de…

Read more »

Salata cu ciolan de porc, mazare si patrunjel

17 May 2013
Salata_cu_ciolan_de_porc_mazare_si_patrunjelSalata cu ciolan de porc, mazare si patrunjel din: mazare, ciolan de porc, frunze de patrunjel, ceapa verde, nasturel, ulei de masline extravirgin, otet de mere si mustar. Ingrediente: 750 g de mazare proaspata 700 g ciolan de porc gatit 1 mana mare de frunze de patrunjel, tocate 1 legatura de ceapa verde, feliata 1…

Read more »

Tartine cu mozzarella

17 May 2013
Retete_1Tartine cu mozzarella din: mozzarella, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, rosii cherry, busuioc, paine de casa, frunze de salata, sare, piper. Ingrediente: 200 g mozzarella 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 1 lingura cu otet balsamic 24 de rosii cherry 1 lingura de busuioc tocat 4 felii mari de paine…

Read more »

Inele de ceapa cu sos

17 May 2013
Inele_de_ceapa_cu_sosExista mai multe variante de sos. Localurile gen tex – mex prefera varianta sosului blue cheese, preparat din brânză cu mucegai, iaurt si ierburi. A doua varianta, ceva mai frantuzeasca, este cea a sosului provensal, preparat din masline, rosii cherry si capere, toate fiert in vin alb sau roze si legate cu putin zahar. Noi folosim sos balcanic, pe…

Read more »

Deliciu cu alune

17 May 2013
Deliciu_cu_alune.pngO reteta delicioasa de desert cu: lapte, caramel, praf de copt, oua, miere, zahar, alune, nuci, faina, smantana, unt. Ingrediente: 250 g lapte 150 g caramele 1 praf de copt 5 ouă 1 cană cu miere 400 g zahăr 200g alune 100 g nuci măcinate făină cât cuprinde 1 cană cu smântână 250 g unt…

Read more »

Reteta zilei: Salata de quinoa si legume coapte

16 May 2013
Salata_de_quinoa_si_legume_coapte_08Salata de quinoa si legume coapte din: sfecla, mrcovi, fasole verde, usturoi, quinoa, ulei de masline, suc de lamaie, migdale, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 3 bucati sfecla, spalata si taiata cuburi 3 morcovi, spalati si taiati cuburi 300gr fasole verde 6 catei de usturoi, curatati 2/3 cana quinoa 4-5 linguri ulei de masline 2…

Read more »

Biftec in stil german

16 May 2013
Biftec_in_stil_germanBiftec in stil german din: file de vita, oua, unt, frunze de patrunjel, marar, sare. Ingrediente: 400 g file de vita (muschiulet) 4 oua 2 linguri unt frunze de patrunjel si marar sare   Mod de preparare: Carnea se portioneaza, se bate, se pune sare si se prajeste ca sa fie aproape gata. Se pune…

Read more »

Pizza cu midii

16 May 2013
Pizza_cu_midiiPizza cu midii din: pasta de tomate, midii, crabi, mozzarella, vin, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei vegetal si sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g midii proaspete 100 g bastonase de crabi sau file de crabi 100 g mozzarella 1/2 de pahar vin alb ulei de…

Read more »

Creveti prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie

16 May 2013
Creveti_prajiti_pe_frunze_de_salata_cu_masline_si_lamaieCreveti prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie din: creveti, pesmet, oua, lapte, faina de grau, ulei vegetal, ketchup, lamaie, masline umplute, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g creveti curatati 30 g pesmet 2 oua 2 linguri lapte 2 linguri faina de grau 400 g ulei vegetal 300 g ketchup o…

Read more »

Bruschete cu frunze de papadie si bacon

16 May 2013
Bruschete_cu_frunze_de_papadie_si_baconBruschete cu frunze de papadie si bacon din: frunze de papadie, paine de casa, bacon, branza de oaie, otet de vin, sare, piper. Ingrediente: 100 g frunze de papadie 4 felii de paine de casa 4 felii subtiri de bacon 60 g branza de oaie 1 lingura de otet de vin vechi sare piper macinat…

Read more »

Budincă de paste cu şuncă

16 May 2013
Budinca_de_paste_cu_suncaBudincă de paste cu şuncă din: spaghete, ceapa, ciuperci, sunca afumata, oua, unt, smantana, branza de vaci, morcov, mar, telina, varza, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g spaghete doua cepe 200 g ciuperci 300 g sunca afumata 4 oua 100 g unt 200 ml smantana 75 g parmezan 200 g branza de vaci morcov…

Read more »

Supă de peşte cu porumb şi usturoi

16 May 2013
Supa_de_peste_cu_porumb_si_usturoiSupă de peşte cu porumb şi usturoi din: peste, ardei capia, morcov, porumb baby, arpagic, rosii, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 800 g peste 3 ardei capia copti un morcov 300 g porumb baby 150 g arpagic doua rosii 4 catei de usturoi 100 ml ulei o lamaie sare piper patrunjel  …

Read more »

Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry

16 May 2013
Mazare_cu_cartofi_noi_ghimbir_si_pudra_de_curryMazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry din: ulei, ceapa, ardei iute, ghimbir, seminte de chimion, pudra de curry, turmeric, cartofi noi, iaurt, zeama de lime, coriandru, supa de legume, mazare, lime si lipii. Ingrediente: 1 lingura de ulei 2 cepe, feliate 3 ardei iuti rosii, curatati de seminte si feliati subtire 1…

Read more »

Rulada cu rahat

16 May 2013
Deserturi_delicioaseRulada cu rahat din: oua, zahar, faina, sare, rahat, zahar praf, scortisoara si esenta de migdale. Ingrediente: blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina un varf de cutit sare umplutura: 500 g rahat 300 g zahar praf 1 lingurita scortisoara 1 lingurita esenta de migdale Mod de preparare: Pentru umplutură, treceţi rahatul prin…

Read more »

Mazare cu carne de porc

16 May 2013
Mazare_cu_carne_de_porcMazare cu carne de porc din: mazare, carne de porc, ceapa, marar, ulei, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare 800 g carne de porc 2 cepe 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, căliţi-le în ulei…

Read more »

Retete gustoase: Pui tandoori

16 May 2013
Pui_tandoori_08Pui tandoori din: pui, iaurt, zeama de lamaie, usturoi granulat, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia iute, cuisor, piper. Ingrediente: 1 pui (sau 4 pulpe intregi, fara spate) 1/2 cana iaurt simplu 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita usturoi granulat 1 lingura de ghimbir macinat 1/4 lingurita cardamom macinat 1 lingura chimen macinat 1 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Salata de ton si curry in frunze de radicchio

16 May 2013
Salata_de_ton_si_curry_in_frunze_de_radicchio_19Salata de ton si curry in frunze de radicchio din: ton, praf de curry, maioneza, coriandru, piper, radicchio, kiwi, lamaie si frunze de coriandru.   Ingrediente: 1 cutie ton ¼ lingurita praf de curry 2 linguri de maioneza ¼ cana coriandru tocat 1 lingurita piper negru macinat 6 frunze radicchio 2 kiwi ½ para rosie…

Read more »

Supa de agrise cu carnati afumati

16 May 2013
Supe_3Supa de agrise cu carnati afumati din: carnati afumati, agrise, ceapa, morcov, zahar, lapte, faina, ulei, sare, zahar, piper si boia dulce. Ingrediente: 500 g carnati afumati 500 g agrise 2 cepe 1 morcov zahar 100 ml lapte sau smantana 2 linguri faina 2 linguri ulei sare zahar piper boia dulce   Mod de preparare:…

Read more »

Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos

16 May 2013
Salate_3Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos din: fasole alba, fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva cu boabe de fasole alba – 500 g 200 de grame de fasole verde 6 cepe albe…

Read more »

Carne de vita cu fasole verde si usturoi

16 May 2013
Carne_de_vita_cu_fasole_verde_si_usturoiCarne de vita cu fasole verde si usturoi din: carne de vita, fasole verde, untura de porc, ceapa, bulion, zeama de lamaie, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g carne de vită 600 g fasole verde 3 linguri de untură de porc 4-5 cepe 1 pahar  de bulion 1 linguriţă de…

Read more »

Cocktail din fructe cu lichior si sampanie

16 May 2013
Cocktailuri_1Cocktail din fructe cu lichior si sampanie din: compot de visine, compot de piersici, capsune, coacaze, coniac, lichior de visine, vin alb si sampanie. Ingrediente: 200 g compot de visine 200 g compot de piersici 150 g capsune 150 g coacaze 100 ml coniac 100 ml lichior de visine 700 ml vin alb sec 700…

Read more »

Pulpe de pui cu cartofi si sparanghel

16 May 2013
Pulpe_de_pui_cu_cartofi_si_sparanghelPulpe de pui cu cartofi si sparanghel din: cartofi noi, sparanghel, ulei de masline, usturoi, lamaie, rozmarin, pulpe superioare de pui. Ingrediente: 750 g cartofi noi, taiati in jumatate 2 legaturi mari de sparanghel, capetele lemnoase indepartate 1 capatana de usturoi, cateii separati 1 lingura ulei de masline 1 lamaie, taiata in jumatate 1 mana…

Read more »

Midii cu peste si mazare

16 May 2013
Midii_cu_peste_si_mazareMidii cu peste si mazare din: ulei de floarea soarelui, unt, cod, midii, vin alb, zeama de lamaie, frunze de nasturel. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 50 g unt 4 fileuri de limba de mare (calcan, boba de mare, cod) 100 g midii, spalate si curatate de mustari 2 linguri de cidru sau…

Read more »

Reteta zilei: Pui in aluat cu sos de smantana

16 May 2013
Pui_in_aluat_cu_sos_de_smantana_18Pui in aluat cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin, gorgonzola, foi de aluat, ou, apa, faina, smantana, sis si parmezan.   Ingrediente pui in aluat: 2 bucati piept de pui dezosat, fara piele sare și piper 2 linguri de unt 1 ceapa, fin tocata 1 lingura…

Read more »

Tartine cu cremă de spanac

16 May 2013
Tartine_cu_crema_de_spanacTartine cu cremă de spanac din: spanac, unt, ceapa, usturoi, faina, lapte dulce, ciuperci, porumb boabe, masline, sare, piper, patrunjel si bagheta. Ingrediente: 500 g spanac 100 g unt o ceapa doi catei de usturoi o lingura cu faina 150 ml lapte dulce 200 g ciuperci 100 g porumb boabe 100 g masline feliate sare…

Read more »

Salata cu peste, castraveti murati si cartofi

16 May 2013
Salata_cu_peste_castraveti_murati_si_cartofiSalata cu peste, castraveti murati si cartofi din: cartofi, castraveti murati, usturoi, ton in ulei, masline, migdale, maioneza, smantana, oregano, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 castraveti murati doi catei de usturoi doua conserve de ton in ulei 100 g masline feliate 100 g migdale 100 ml maioneza 100 ml smantana o lingurita…

Read more »

Cocktail de pepene cu rom si sampanie

16 May 2013
reteta, retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase, retete magice, retete pentru toate gusturile, retete de top, retete pentru toti, retete de mancareCocktail de pepene cu rom si sampanie din: pepene galben, coniac, rom, triplu sec, sampanie, vin si apa minerala. Ingrediente: 1 kg pulpa de pepene galben 100 ml coniac 100 ml rom 100 ml triplu sec 700 ml sampanie 700 ml vin alb sec 300 ml apa minerala   Mod de preparare: Pulpa de pepene…

Read more »

Friptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi

16 May 2013
Friptura_de_miel_cu_cartofi_noi_cimbru_si_usturoiFriptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi din: cotlete de miel, ulei, ceapa, cartofi noi, cimbru, usturoi, supa de pui, sparanghel. Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu grasimea transata 2 linguri de ulei 1 ceapa, feliata subtire 400 g cartofi noi, feliate 1/2 legatura de cimbru, cate fire puse deoparte pentru decor 3…

Read more »

Ciorba de peste cu rozmarin

16 May 2013
Supa si ciorbeCiorba de peste cu rozmarin din: peste, morcov, praz, fasole rosie, cartofi, porumb, ceapa, bors, ulei, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste un morcov un fir de praz o conserva de fasole rosie boabe doi cartofi 200 g porumb boabe o ceapa 400 ml bors 100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de…

Read more »

Smoothie de banane şi căpşuni

16 May 2013
Smoothie_de_banane_si_capşuniIntr-un blender, pasează 1 banană mică şi 200g de căpşuni, tocate, împreună cu 200ml de lapte semidegresat, până obţii un amestec fin. Toarnă-l în pahare. Amesteca bine  înainte de a consuma.

Read more »

Tartine cu unt de tarhnon si jambon

16 May 2013
Retete_3Tartine cu unt de tarhnon si jambon din: paine, jambon, unt de tarhon, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 5 felii de paine patrate 3 sau 4 felii de jambon pentru untul de tarhon: 100 g unt moale 1 legatura de tarhon sare piper macinat   Mod de preparare: Preparaţi untul de tarhon. Spălaţi şi scurgeţi…

Read more »

Salata de varza alba cu stafide, mere si branza

16 May 2013
Salate_1Salata de varza alba cu stafide, mere si branza din: varza, branza, mar, stafide, susan, lamaie, mustar, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 grame de varza alba tocata 100 grame de branza 1 mar acru 75 grame de stafide 50 grame de susan prajit 1/2 lamaie 1 lingura cu mustar 1 linguri cu otet…

Read more »

Omleta cu branza telemea si somon afumat

16 May 2013
Omleta_cu_branza_telemea_si_somon_afumatOmleta cu branza telemea si somon afumat din: oua, branza telemea, somon afumat, marar, sare si piper. Ingrediente: 5 oua 150g branza telemea 4 felii somon afumat marar sare piper   Mod de preparare: Batem ouale. Adaugam sare, piper si marar tocat. Ungem cu unt un vas termorezistent, turnam jumatate din cantitatea de oua, punem…

Read more »

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu pui si crema de branza

16 May 2013
Ciuperci_umplute_cu_pui_si_crema_de_branza_15Ciuperci umplute cu pui si crema de branza din: ciuperci, ceapa, sare, piper, unt, crema de branza, carne de pui, mozzarella.   Ingrediente: 1 ½ kg ciuperci proaspete 1 ceapa, tocata marunt ½ lingurița de sare ⅛ lingurita piper negru 2 linguri unt crema de branza 1 conserva carne de pui ¾ cana branza mozzarella…

Read more »

Antricot de vita cu garnitura

16 May 2013
Antricot_de_vita_cu_garnituraAntricot de vita cu garnitura din: carne de vita, ulei, vin, untura, sare, piper, usturoi, cartofi, gogosari marinati, verdeata si foi de salata verde. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 lingură ulei 1 lingură de vin sec de masă 2 linguri untură sare piper negru măcinat 2-3 căţei de usturoi Pentru garnitură: 8 cartofi…

Read more »

Rulada din carne de porc cu prune uscate

16 May 2013
Rulada_din_carne_de_porc_cu_prune_uscateRulada din carne de porc cu prune uscate din: carne de porc, sare, piper, prune uscate, slanina si usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de porc de la piept  1 1/2 linguri sare 1 1/2 linguriţe piper negru măcinat 6-8 prune sau caise uscate 100 g slănină 8-10 căţei de usturoi   Mod de preparare: Slănina…

Read more »

Brioşe cu mere şi stafide

16 May 2013
Briose_cu_mere_si_stafideBrioşe cu mere şi stafide  din: faina, praf de copt, scortisoara, faina integrala, zahar, oua, lapte, ulei, mere si stafide. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de scortisoara 50 g de faina integrala 100 g zahar 2 oua, batute 125 ml lapte semidegresat 4 linguri ulei de floarea soarelui 2…

Read more »

Spaghete cu carne tocata de vita

16 May 2013
Spaghete_cu_carne_tocata_de_vitaSpaghete cu carne tocata de vita din: morcov, ceapa, rosii, carne tocata de vita, spaghete, ulei de masline, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 2 roșii 300g carne tocată vită 200g spaghete ulei de măsline sare piper cașcaval ras   Mod de preparare: Tocam ceapa si moscovul. Le prajim 1 minut in…

Read more »

 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 20, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: