RSS

Retete gustoase pentru Paşte #83

20 Mai

Retete pentru Paste:

Ciorbă cu fasole albă si ciolan afumat

11 May 2013
SupeCiorbă cu fasole albă si ciolan afumat din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa, morcovi, ardei grasi, chimen, cartofi, cimbru, untura, pasta de ardei dulce, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 1 ciolan afumat sau costita afumata 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 lingurita…

Read more »

Salata mexicana cu ardei iute si crutoane

11 May 2013
Salate_5Salata mexicana cu ardei iute si crutoane din: fasole alba, fasole rosie, porumb, ardei, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar, miere, piper, sare grunjoasa, otet balsamic si crutoane aromate cu usturoi, Ingrediente: 300 g fasole albă 200 g fasole roşie 150 g porumb dulce 2 bucata ardei verzi 1 bucata ardei iute 2 bucata ardei…

Read more »

Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci

11 May 2013
Ciulama_cu_carne_de_porumbel_si_ciuperciCiulama cu carne de porumbel si ciuperci din: porumbel, ceapa, ciuperci, condimente, ulei, faina si marar. Ingrediente: 1 porumbel 2 cepe 6-7 ciuperci proaspete 1 lingură condimente, uscate de legume 3 linguri ulei 2 linguri făină mărar   Mod de preparare: Pui la fiert într-un litru de apă porumbelul şi cepele pentru 30 de minute.…

Read more »

Tort cu coniac

11 May 2013
Tort_cu_coniac.pngO reteta delicioasa de tort cu:cafea, unt, zahar brun, frisca, oua, faina, coniac, zahar pudra, ciocolata, cacao, lapte. Ingrediente blat: 1 ceşcuţă cu cafea 100 g unt 125 g zahăr brun 125 ml frişcă Ingrediente cremă: 3 ouă 100 g făină 150 ml coniac 4 linguri cu zahăr pudră 50 g ciocolată 50 g unt…

Read more »

Piure de varza de Bruxelles cu branza de vaci

11 May 2013
Piure_cu_varza_de_bruxelles.pngO reteta delicioasa de piure cu: varza de Bruxelles, cartofi, branza de vaci, unt, lapte, sare. Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles 1 kg cartofi 200 g brânză de vaci 50 g unt 1/2 cană cu lapte sare   Mod de preparare: Curăţă varza, opăreşte-o în apă cu sare aproximativ 20 de minute, după care…

Read more »

Salata cu broccoli si conopida

11 May 2013
Salata_cu_broccoli_si_conopidaSalata cu broccoli si conopida din: orez, ciuperci, broccoli, conopida, porumb, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez cu bobul mare 1 cutie de ciuperci întregi 300 g broccoli congelat 300 g conopidă congelată 1 cutie porumb 2 morcovi mici 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă cu…

Read more »

Retete zilei: Mic dejun cu cereale caramelizate si fructe uscate

11 May 2013
Mic_dejun_cu_cereale_caramelizate_si_fructe_uscate_7Mic dejun cu cereale caramelizate si fructe uscate din: ovaz, nuca de cocos, migdale, seminte de floarea soarelui, semine de in, seminte de susan, miere, ulei de cocos, esenta de migdale, fructe uscate, lapte, fructe de padure.   Ingrediente: 4 cani ovaz ¾ cana de nuca de cocos ⅓ ceasca migdale taiate 3 linguri de…

Read more »

Prăjiturele cu ciocolată si nuca

11 May 2013
Prajiturele_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de prajiturele cu: faina, oua, amidon, praf de copt, unt, zahar, esenta de rom, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, frisca lichida, nuca. Ingrediente: 100 g făină 2 gălbenuşuri 140 g amidon alimentar 1 linguriţă cu praf de copt 100 g unt 100 g zahăr esenţă de rom şi vanilie 100 g ciocolată…

Read more »

Ciorbă ţărănească cu carne de porc si slanina afumata

11 May 2013
Ciorba_taraneasca.pngO reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: carne de porc afumata, slanina afumata, ceapa, morcov, telina, cartofi, patrunjel, leustean, untura, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc afumată 100 g slănină afumată 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 2-3 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 lingură cu untură de porc…

Read more »

Musaca cu carne tocata de porc

11 May 2013
Musaca.pngO reteta delicioasa de musaca cu: cartofi, carne de porc, mazare, oua, ceapa, morcov, smantana, lapte, pasta de tomate, margarina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g carne tocată de porc 2 linguri cu mazăre 2 ouă 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 1 ceşcuţă cu lapte 1 lingură cu pastă de…

Read more »

Briose cu capsuni

11 May 2013
Briose_cu_capsuniBriose cu capsuni din: capsuni, ciocolata alba, margarina, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, sare, branza de vaci si frisca vegetala. Ingrediente: 550 g capsuni 80 g ciocolata alba 125 g margarina 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 2 oua 200 g faina 2 lingurite praf de copt sare 200 g branza…

Read more »

Pui în crustă, la cuptor

11 May 2013
Pui_în_crusta_la_cuptorPui în crustă, la cuptor din: pesmet, fulgi de pesmet, seminte de susan, usturoi, albusuri, iaurt degresat, mustar, condimente, piept de pui si pulpe de pui. Ingrediente: 1/2 cana pesmet 2 1/2 cana fulgi de porumb zdrobiti marunt 2 linguri de seminte de susan 2-3 catei de usturoi tocati marunt 2 albusuri 1 cana iaurt…

Read more »

Desert cu drajeuri

11 May 2013
Desert_cu_drajeuriDesert cu drajeuri din: unt, miere, zahar pudra, cacao, faina, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, ou, zahar pudra, albus, suc de lamaie si drajeuri colorate. Ingrediente: aluat: 80 g unt 3 linguri miere 125 g zahar pudra 1 lingura cacao 300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara 1 praf de…

Read more »

Dieta South Beach Faza II

11 May 2013
Dieta5Alimente permise in Dieta South Beach Faza II La dieta South Beach faza II se pot manca toate alimentele permise in faza I, plus cele de mai jos. Poti manca toate alimentele permise in faza 1 cat si cele de mai jos: FRUCTE Se incepe cu o portie pe zi, apoi treptat se mareste la 3 portii pe…

Read more »

Ciorbă de potroace cu maruntaie de curcan

11 May 2013
Ciorba_de_potroace_cu_maruntaie_de_curcanCiorbă de potroace cu maruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, bos, rosii si leustean. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1/2 lingura orez bors, dupa gust 150 g rosii din conserva o legatura leustean   Mod de preparare:…

Read more »

Budinca de paste cu pui

11 May 2013
Budinca_de_paste_cu_pui.pngO reteta delicioasa de budinca cu: penne, piept de pui, porumb, mazare, margarina, pesmet, cascaval, branza telemea, smantana, galbenusuri, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tip penne 1 piept de pui 1 lingură cu boabe de porumb 1 ceşcuţă cu mazăre fiartă 1 lingură cu margarină 1 lingură cu pesmet 200 g caşcaval 100 g…

Read more »

Reteta zilei: Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

11 May 2013
Mamaliga_la_cuptor_cu_ciuperci_si_bacon_18Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon din: bacon, ceapa, usturoi, ciuperci, frunze de salata, ciuperci, sare, piper, supa de pui, malai, unt, ulei de masline, mozzarella si parmezan.   Ingrediente: 3 felii de bacon 1 ceapa, taiata felii subtiri 1 catel de usturoi, tocat 1 ceasca ciuperci, feliate 2 cani frunze tocate de salata…

Read more »

Tocanita cu ficat de pui si carne de cerb

11 May 2013
Casserole Dish With Beef BourguignonneTocanita cu ficat de pui si carne de cerb din: pulpa de cerb, coriandru, cimbrisor, rozmarin, ulei, ficat de pui, maghiran, salvie, slanina afumata, ceapa rosie, sare, pier, ciuperci, vin rosu, mazare alba si fasole alba. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de cerb coriandru măcinat, cimbrişor, rozmarin ulei 200 g ficat de pui măghiran, salvie 200…

Read more »

Prajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea

11 May 2013
Prajiturele_cu_dulceata_de_trandafiri_suc_de_rodii_si_cafeaPrajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea  din: aluat de foi, budinca de vanilie instant, lapte, margarina, galbenusuri, esenta de rom, dulceata de trandafiri, zahar pudra, suc de lamaie, ulei, suc de rodii si cafea. Ingrediente: 400 g aluat de foi refrigerat 1 plic praf de budinca de vanilie instant 200 ml…

Read more »

Creveti in sos de portocale

11 May 2013
Retete_1Creveti in sos de portocale din: creveti, gem de portocale, suc de portocale, otet, sare, piper, boia iute, usturoi, busuioc, portocale si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g creveti 50 g gem de portocale 100 ml suc de portocale 1 lingurita otet sare piper boia iute 1 catel de usturoi 2 fire busuioc 2 portocale…

Read more »

Rizoto cu vita

11 May 2013
Rizoto_cu_vita.pngO reteta delicioasa de rizoto cu:orez, carne de vita, supa de legume, ceapa, morcov, patrunjel, piper, boia, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană cu orez cu bob lung 600 g de carne de vită 3 căni cu supă de legume sau carne de vită 2 cepe 1 morcov 1 legătură de pătrunjel piper boia ulei sare…

Read more »

Ciorbă de măruntaie de curcan

11 May 2013
Ciorba_de_maruntaie_de_curcanCiorbă de măruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, rosii, zeama de varza. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1 1/2 lingura orez 100 g rosii din conserva 600 ml zeama de varza   Mod de preparare: Speli măruntaiele…

Read more »

Dieta South Beach Faza I

10 May 2013
Dieta3Alimente permise in Dieta South Beach Faza I CARNE Vita- parti slabe, cum ar fi pulpa, muschi, muschiulet, spata Pasare (fara piele) – piept de curcan si de pui, sunca de curcan si de pui Por – sunca/jambon fiert, bacon (sunca) fara gasime, muschi, muschiulet Vitel – cotlet, antricot, pulpa Miel – se indeparteza orice…

Read more »

Reteta zilei: Desert cu capsuni si frisca

10 May 2013
Desert_cu_capsuni_si_frisca_7Desert cu capsuni si frisca din: capsuni, frisca si fulgi de porumb.   Ingrediente: 10 capsuni 2 cani de frisca 1-1/2 cesti fulgi de porumb neîndulcit     Mod de preparare: Feliati capsunile. Se adauga aproximativ o treime din capșuni in fundul paharului. Apoi, adaugati jumatate din cantitatea de frisca. Presarati fulgi de porumb. Adaugati…

Read more »

Salata de cartofi cu branza si rosii

10 May 2013
Salata_de_cartofi_cu_branza_si_rosiiSalata de cartofi cu branza si rosii din: cartofi, ulei, salata romana, rosii cherry, castravete, branza feta, otet balsamic, sare, mustar iute, sare, piper si creson. Ingrediente: 400 g cartofi fierti in coaja 4 linguri ulei neutru 1 miez de salata romana 125 g rosii cherry 1/2 castravete 75 g branza feta 3 linguri otet…

Read more »

Prajitura cu nuca macinata

10 May 2013
Prajitura_cu_nuca_macinataPrajitura cu nuca macinata din: faina, oua, zahar, unt, lapte, esenta de rom, zahar vanilat, coaja de lamaie, seminte de susan, drojdie, nuci, gem. Ingrediente: 500 g faina 3 oua 100 g zahar 200 g unt topit 300 ml lapte 1 lingurita esenta de rom 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura coaja rasa de lamaie…

Read more »

Ardei umpluţi cu sărmăluţe

10 May 2013
Ardei_umpluti_cu_sarmaluteArdei umpluţi cu sărmăluţe din: ardei grasi, sare, piper, foi de dafin, ulei, carne tocata, orez, ceapa, foi vita de vie, smantana, marar. Ingrediente: 4-5 ardei grasi mari, diferiti la culoare sare piper boabe piper macinat foi de dafin 2-3 linguri ulei 400 g carne tocata amestec (sau de pui, porc, vita, simpla) 2 linguri…

Read more »

Borş de fasole uscată cu legume

10 May 2013
Bors_de_fasole_uscata_cu_legumeBorş de fasole uscată cu legume din: fasole uscata, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, apa, bors, piper, rosii, cimbru, untdelemn, patrunjel si leustean. Ingrediente: 250 g fasole uscata 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 1/2 apa bors, dupa gust piper 2 rosii sau 1/2 pahar suc de…

Read more »

Salata de paste cu creveti si migdale

10 May 2013
Salata_de_paste_cu_creveti_si_migdaleSalata de paste cu creveti si migdale din: taitei cu ou, varza rosie, varza chinezeasca, ardei iute, sos de soia, ulei de susan, otet, miere, sare, piper, creveti decorticati, coriandru si migdale. Ingrediente: 350 g taitei cu ou 300 g varza rosie 250 g varza chinezeasca 1 morcov 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei…

Read more »

Pui prajit cu legume

10 May 2013
Pui prajit cu legumePui prajit cu legume din: pui, ceapa, ardei, ciuperci, rosii, dovlecel, vanata, usturoi, ulei, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 pui întreg 2 cepe 2 ardei dulci 6-8 ciuperci 2 roşii 1 dovlecel 1 vînătă 2-3 căţei de usturoi 4 linguri ulei ½ pahar vin alb sec 2 linguri verdeaţă sare piper negru…

Read more »

Mousse de ciocolata cu fructe

10 May 2013
Mousse_de_ciocolata_cu_fructeMousse de ciocolata cu fructe din: ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra de menaj, oua, rom, fructe de sezon si zahar. Ingrediente: 100 g ciocolata alba de menaj 100 g ciocolata neagra de menaj 6 oua 30 ml rom 500 g fructe de sezon 100 g zahar   Mod de preparare: Radeţi ciocolata într-un vas,…

Read more »

Bors de urzici cu orez

10 May 2013
Bors_de_urzici_cu_orezBors de urzici cu orez din: urzici, zarzavat pentru ciorba, bors, ceapa, orez, sare, leustean. Ingrediente: 1/2 urzici 2 linguri de zarzavat pentru ciorba 1 l bors 1 ceapa 1/2 ceasca de orez sare 1 legatura leustean   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le pui…

Read more »

Salata cu ou fiert si ton

10 May 2013
Salata_cu_ou_fiert_si_tonSalata cu ou fiert si ton din: fasole verde, sare, rosii, ceapa rosie, salata, ton, oua, otet de vin alb, suc de lamaie, mustar iute, ulei de masline, zahar, piper, masline negre, capere. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 4 rosii 1 ceapa rosie 100 g salata 350 g ton in suc propriu (conserva) 4…

Read more »

Frigarui de pui cu sos

10 May 2013
Frigarui_de_pui_cu_sosFrigarui de pui cu sos din: piept de pui, boia dulce, curry, ghimbir, ulei de masline, sare, sos de soia, ardei iute, boia dulce, otet balsamic si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1/2 lingurita ghimbir 1 lingura ulei de masline sare sosul: 5-6 linguri ulei de masline…

Read more »

Reteta zilei: Salata de paste cu bacon

10 May 2013
Salata_de_paste_cu_bacon_14Salata de paste cu bacon din: paste, telina, muraturi, ceapa verde, ardei, bacon, marar, patrunjel, piper, sare, mustar si maioneza.   Ingrediente: 1 ceasca paste 2 cani de telina, tocata ¾ cana muraturi, tocate 2 fire ceapa verde, tocata 1 ardei roșu, tocat ¼ ceasca bacon, taiat bucatele 1 legatura de marar proaspat, tocat 2…

Read more »

Ciolan afumat cu varza acra

10 May 2013
Ciolan_afumat_cu_varza_acraCiolan afumat cu varza acra din: ciolan afumat, ceapa, cartofi, varza acra, morcovi, usturoi, chimion, maghiran, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat (1 kg) 1 ceapa 200g cartofi 500g varza acra 100g morcovi 4 catei de usturoi 1 varf de cutit chimion macinat 1 lingurita maghiran uscat 1 lingura patrunjel verde taiat…

Read more »

Sarmalute vegetariene cu cuscus

10 May 2013
Sarmalute_vegetariene_cu_cuscusSarmalute vegetariene cu cuscus din: usturoi, ulei de masline, rosii pasate, otet de vin rosu, apa calda, zahar, sare, piper, cuscus integral, menta, telemea, frunze de varza si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii pasate 2 lingurite otet de vin rosu 1 ceasca apa calda 1 lingurita…

Read more »

Salata de curcan cu ghimbir si sos de soia

10 May 2013
Salata_de_curcan_cu_ghimbir_si_sos_de_soiaSalata de curcan cu ghimbir si sos de soia din: ghimbir, coaja de limeta, suc de limeta, piept de curcan, ulei, sare, piper, castravete, salata verde si germeni de soia. Ingrediente: 20 g ghimbir sucul si coaja rasa de la o limeta 5 linguri sos de soia 500 g piept de curcan 4 linguri ulei…

Read more »

Banane cu ciocolata si nuci

10 May 2013
Banane_cu_ciocolata_si_nuciBanane cu ciocolata si nuci din: banane, ciocolata neagra de menaj, nuci si unt. Ingrediente: 4 banane 300 g ciocolata neagra de menaj 100 g nuci pisate 100 g unt     Mod de preparare: Curăţaţi bananele şi tăiaţi-le în segmente de 5 – 6cm lungime. Topiţi ciocolata la bain-marie şi înmuiaţi un capăt al…

Read more »

Ciorba cu fasole verde si smantana

10 May 2013
Ciorba_cu_fasole_verde_si_smantanaCiorba cu fasole verde si smantana din: apa, fasole verde, rosii, ardei grasi, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, oua, bors, sare, piper, ardei iute, leustean verde, marar si patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 3 pahare fasole verde tăiate 4 roşii 2 ardei graşi 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel (ţelină) ½ pahar smântână…

Read more »

Hrana ideală a părului frumos de la rădăcină până la vârfuri

10 May 2013
Dieta1Radiaţiile UVA distrug cuticula firului de păr şi, în timp, părul tău va căpăta un aspect tern, uscat şi lipsit de viaţă. De altfel, şi scalpul poate fi afectat de radiaţiile solare care activează radicalii liberi şi accelerează procesul de îmbătrânire, iar arsurile solare repetate pot determina căderea părului şi, în cazurile nefericite, cancerul de…

Read more »

Salată usturoiată

10 May 2013
Salata_usturoiata.pngO reteta delicioasa de salata cu: sfecla rosie, usturoi, marar, ulei de maslina, otet, sare, piper, oregano, maghiran. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 5 căţei de usturoi mârar ulei de măsline oţet sare piper oregano maghiran   Mod de preparare: Curăţă sfecla şi tai-o în bucăţi potrivi­te. Aşază-le pe o foaie de aluminiu şi stropeşte-le cu puţin…

Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu capsuni si vin rosu

10 May 2013
Cocktail cu capsuni si vin rosuCocktail cu capsuni si vin rosu din: capsuni, zahar, lichior de capsuni, suc de lamaie, vin rosu.   Ingrediente: capșuni, taiate in jumatate 1/4 cana de zahar 1 lingura lichior de capșuni sau vodka 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors 750 ml vin rosu   Mod de preparare: Intr-un blender puneti capșunile, zaharul, lichiorul…

Read more »

Suc de legume si fructe

10 May 2013
Sucuri_1Suc de legume si fructe  din: radacina de sfecla rosie, morcov, radacina de telina, radacina de fenicul, castravete, radacina de anans, kiwi, mar si portocala. Ingrediente: 1/4 radacina de sfecla rosie 1 morcov 1/8 radacina de telina 1/4 radacina de fenicul 1 castravete 1/4 radacina de ananas 1 kiwi 1 mar verde 1 portocala  …

Read more »

Ciulama cu carne de pui si ciuperci

10 May 2013
Ciulama_cu_carne_de_pui_si_ciuperciCiulama cu carne de pui si ciuperci din: pui, morcov, radacina de patrunjel, ciuperci, unt, faina de grau, ceapa, vin, piper, foi de dafin, verdeata, patrunjel, marar. Ingrediente: 2 pui 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel 2-3 pahare de ciuperci mărunte 3 linguri de unt 2 linguri de făină de grîu 2 cepe 3-4 linguri…

Read more »

Cornuleţe cu smântână

10 May 2013
Cornulete_cu_smântânaCornuleţe cu smântână din: faina, smantana, unt, sare, rahat, zahar pudra. Ingrediente: 300 g faina 200 g smantana dulce 200 g unt un praf de sare 200 g rahat sau gem 60 g zahar pudra   Mod de preparare: Cerni făina într-un castron, pui la mijloc untul tăiat bucăţi, smântână şi praful de sare. Frămânţi…

Read more »

Supă de sfecla rosie dreasă cu smantana

10 May 2013
Supa_dreasa_cu_smantana.pngO reteta delicioasa de supa: sfecla rosie, zahar, smantana, otet, ceapa, sare. Ingrediente: 1 kg sfeclă-roşie 1 lingură cu zahăr 1 pahar cu smântână 2 linguri cu oţet 1 ceapă sare   Mod de preparare: Curăţă sfecla şi tai-o cubuleţe. Pune-o la fiert în aproximativ 3 l de apă. Separat, curăţă ceapa şi adaug-o în…

Read more »

Salata de sparanghel cu crutoane si ruccola

10 May 2013
Salata_de_sparanghel_cu_crutoane_si_ruccolaSalata de sparanghel cu crutoane si ruccola din: ruccola, sparanghel verde, suc de lamaie, zahar, sare, smantana, otet, piper, alune, ulei de rapita si paine alba. Ingrediente: 200 g ruccola sau frunze tinere de papadie 600 g sparanghel verde 2 linguri suc de lamaie zahar sare 2 linguri smantana 2 linguri otet piper 40 g…

Read more »

Desert cu ciocolata si frisca

10 May 2013
Flori_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de desert cu: faina, zahar, zahar vanilat, oua, frisca, praf de copt, zahar pudra, gem, dulceata, tablete de  ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 300 g zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 3 ouă 300 ml frişcă 1 pliculeţ cu praf copt zahăr pudră gem dulceaţă câteva tablete de ciocolată cu lapte  …

Read more »

Mancare de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta

10 May 2013
Mancare_de_pui_cu_usturoi_verdeata_si_mamaliguta Mancare de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta din: carne de pui, unt, faina de grau, ceapa, pasta de rosii, usturoi, bulion, vin, faina de porumb, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de pui 3 linguri unt topit 1 lingură făină de grîu 2-3 cepe 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6…

Read more »

Budinca cu carne de gaina

10 May 2013
Budinca_cu_carne_de_gainaBudinca cu carne de gaina din: vinete, oua, branza, frisca, unt, smantana, faina de grau, pesmeti, ulei vegetal, sare, gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ulei vegetal, branza, sare, piper negru si verdeata. Ingrediente: 4 vinete 2 ouă 1lingură de brînză dată prin răzătoare ½pahar de frişcă ½ lingură de unt 4 linguri de smîntînă 2 linguri…

Read more »

Reteta zilei: Vinete coapte cu pesmet si parmezan

10 May 2013
Vinete_coapte_cu_pesmet_si_parmezan_7Vinete coapte cu pesmet si parmezan din: vanata, branza, rosii, cafea, patrunjel, pesmet, parmezan, ulei de masline, sare, piper, oua si sos arrabiata.   Ingrediente: 1 vanata Felii de branza 1 borcan rosii in ulei 1/2 ceasca de cafea patrunjel proaspat tocat 3/4 cana pesmet parmezan ras 1/4 ceasca ulei de masline Sare și piper…

Read more »

Desert cu smantana si morcovi din zahar

10 May 2013
Surprize_dulci.pngO reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, esenta de vanile, faina, apa minerala, praf de copt, scortisoara, sare, morcov, nuci, unt, smantana, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 4 ouă 250 ml ulei 300 g zahăr 2 linguriţe cu esenţă de vanilie 2 căni cu făină 2 linguri cu apă minerală 2 linguriţe cu…

Read more »

Salata de fructe in pepene galben

10 May 2013
Salata_de_fructe_in_pepene_galbenSalata de fructe in pepene galben din: pepene galben, pepene rosu, nectarina, mar, para, zmeura, coniac si frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene galben mic 1 felie de pepene rosu 1 nectarina 1 mar 1 para o mana de zmeura (sau alte fructe: cirese, capsuni, mure, coacaze) 50 ml coniac frunze de menta   Mod…

Read more »

Steak de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan

10 May 2013
Steak_de_vita_cu_sos_de_mustar_ruccola_si_parmezanSteak de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan din: ruccola, fileuri de vita, rosii cherry, ceapa, usturoi, smantana, boabe de mustar, mustar, ulei, vin alb, arahide, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200g ruccola 4 filleuri de vita(aprox. 180g) 200g rosii cherry 1 ceapa 2 catei de usturoi 250 ml smantana 1 lingurita boabe mustar…

Read more »

Supă de legume cu perişoare

10 May 2013
Supa_de_legume_cu_perisoareSupă de legume cu perişoare din: piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, ardei grasi, ou, orez, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 piept pui 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 ardei graşi 1 ou 2 linguri orez pătrunjel sare după gust   Mod de preparare: Cureţi morcovii şi rădăcina de pătrunjel şi le tai chinezeşte,…

Read more »

Prajitura in forma de arici

10 May 2013
Arici_dulce.pngO reteta delicioasa de desert cu: biscuiti, nuca, unt, lapte, stafide, zahar, esenta de rom, cacao, bomboane, fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g biscuiţi populari 200 g nucă 100 g unt 2 pahare cu lapte 100 g stafide 3 linguri cu zahăr 20 ml esenţă de rom 3-4 linguri cu cacao câteva bomboan fulgi de…

Read more »

Reteta zilei: Salata racoritoare de fructe cu frisca si bezele

9 May 2013
Salata_racoritoare_de_fructe_cu_frisca_si_bezele_9Salata racoritoare de fructe cu frisca si bezele din: cirese, ananas, mandarine, cocktail de fructe, mini bezele, frisca.   Ingrediente: 15 cirese 1 cutie ananas 1 cutie mandarine 1 cutie cocktail de fructe 2 cesti mini bezele 2 cesti frisca Cirese pentru topping   Mod de preparare: Intr-o strecuratoare puneti fructele din cutie si lasati…

Read more »

Cotlete de porc cu ananas

9 May 2013
Cotlete_de_porc_cu_ananaCotlete de porc cu ananas din: cotlete de porc, ulei de masline, otet balsamic, ananas, cartofi, rosii cherry, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 2 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1/2 conserva de ananas 250g cartofi noi 2-3 crenguțe roșii cherry 1/2 ardei iute rosu sare boabe de…

Read more »

Salata cu mozzarella si mango

9 May 2013
Salata_cu_mozzarella_si_mangoSalata cu mozzarella si mango din: ardei iute, ghimbir, ulei de masline, coriandru verde, sos de soia, otet de mere, boia dulce, curry, zahar, sare, piper, fructe de mango, ruccola, mozzarella, sunca de parma. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 1 cm ghimbir 3 linguri ulei de masline 6 fire coriandru verde 1 lingurita sos de…

Read more »

Stufat de miel cu cimbru si boia

9 May 2013
Stufat_de_miel_cu_cimbru_si_boiaStufat de miel cu cimbru si boia din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ardei rosu, marar, ulei, vin, sare, piper, cimbru, boia dulce si rosii in bulion. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legaturi ceapa verde 10 legaturi usturoi verde 1 ardei rosu 5 legaturi de marar sau patrunjel 200 ml ulei…

Read more »

Cornuri cu mere si miere

9 May 2013
Cornuri_cu_mere_si_miereCornuri cu mere si miere din: faina, lapte, drojdie, miere, margarina, ou, mere, zahar, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte 1 plic drojdie uscata 4 linguri miere 25 g margarina 1 ou pentru uns 3 mere 2 linguri zahar 1 praf de scortisoara 50 g miere   Mod de preparare: Dizolvi…

Read more »

Salata cu branza pane

9 May 2013
Salata_cu_branza_paneSalata cu branza pane din: amestec de salata verde, rosii cherry, maai, branza de capra, ulei de masline, otet balsamic, mustar iute, sare, piper, miere. Ingrediente: 150 g amestec de salata verde 100 g rosii cherry galbene si rosii 1 1/2 lingura malai 4 rondele branza de capra (a 40g) 3 linguri ulei de masline…

Read more »

Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci

9 May 2013
Cum_se_prepara_tocanita_de_praz_cu_ciuperci_4Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, rosii in bulion, boia iute, rozmarin, seminte de marar, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 2 fire de praz mai gros 500 g ciuperci taiate (la conserva) 2 conserve de rosii in bulion (taiate) 1 lingurita cu boia iute 1 lingurita cu rozmarin tocat marunt…

Read more »

Ostropel oltenesc de pui

9 May 2013
Ostropel_oltenesc_de_puiOstropel oltenesc de pui din: pulpe de pui, ulei, morcov, cartofi, usturoi, otet, smantana grasa, patrunjel. Ingrediente: 2 pulpe de pui intregi 3 linguri ulei 1 morcov mare 3 cartofi 5-6 catei de usturoi 4 linguri otet 150 g smantana grasa 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Intr-o cratiţă încăpătoare, încingi uleiul şi pui…

Read more »

Prajitura cu coaja de portocala si jeleuri

9 May 2013
Fluturasi_aromati.pngO reteta delicioasa de prajitura cu coaja de portocala si jeleuri din: faina, ulei, zahar, oua, sare, praf de copt, coaja de portocala, zahar pudra, jeleuri, lapte, amidon de porumb, esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g făină 250 g ulei 250 g zahăr 5 ouă sare 3 linguriţe cu praf copt coajă de portocală sucul…

Read more »

Cartofi copti umpluti cu cascaval

9 May 2013
Cartofi_copti_umpluti_cu_cascaval.pngO reteta delicioasa de cartofi copti cu: unt, cascaval, ceapa verde, sare. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 1 lingura  cu unt 200g cascaval 2-3 fire de ceapa verde sare     Mod de preparare: Spală bine cartofii cu un bu­rete, după care şterge-i cu un şervet. Presară un praf de sare şi înţeapă-i din loc…

Read more »

Tochitura cu sos de vin

9 May 2013
Tochitura_cu_sos_de_vin.pngO reteta delicioasa de tochitura cu: carne de porc, ciuperci, arpagic, oua, morcovi, ardei rosii, telina, costita, vin rosu, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1kg carne de porc (pulpă, piept) 250 g ciuperci întregi 500 g arpagic (sau cepe foarte mici) 4 ouă 2 morcovi 2 ardei roşii 1 ţelină mică 100 g costiţă 2 pahare…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu spanac, ricotta si capsuni

9 May 2013
Salata_cu_spanac_ricotta_si_capsuni_4Salata cu spanac, ricotta si capsuni din: spanac, capsuni, afine, nuci pecan, rosie, branza ricotta, otet balsamic, suc de lamaie, piper negru, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cesti de spanac 1/4 ceasca capsuni feliate 1/4 ceasca de afine 1/4 ceasca nuci pecan 1 rosie 1/4 ceasca branza ricotta (maruntita) Ingrediente vinegreta de lamaie: 1/2…

Read more »

Briose grasute cu morcovi

9 May 2013
Briose_grasute_cu_morcovi.pngO reteta delicioasa de briose cu: unt, zahar brun, oua, faina, smantana, morcovi, nuci, coaja de portocala. Ingrediente: un pachet de unt 220 grame zahăr brun 4 ouă 750 grame făină pentru cozonac 400 grame smântână 1/2 kg de piure de morcovi fierţi câteva nuci mărunţite o linguriţă de coajă rasă de portocală   Mod…

Read more »

Trucuri pentru combaterea mahmurelii

9 May 2013
Cocktailuri_1Greaţa, vărsăturile şi durerile de cap apărute în urma excesului de alcool pot fi înlăturate cu odihnă şi hidratare. Anumite trucuri aplicate înainte, în timpul şi după ce aţi băut vă pot fi de mare ajutor. Un truc antimahmureală este să beţi un pahar cu apă între două pahare cu alcool. Astfel, se menţine tensiunea…

Read more »

Friptura de porc cu ceapa

9 May 2013
Friptura_cu_ceapa.pngO reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, ceapa, cimbru, otet, piper, rozmarin, sare, supa de pui, unt, zahar brun. Ingrediente: 350 g ceapă 200 g muşchi file de porc 20 g unt 2 linguriţe cu zahăr brun pudră 50 ml supă de pui 1/2 linguriţă cu rozmarin 1/2 linguriţă cu cimbru 1 linguriţă…

Read more »

Cartofi copti umpluti cu prosciuto

9 May 2013
Cartofi_copti_umpluti_cu_prosciuto.pngO reteta delicioasa de cartofi copti umpluti cu: cascaval, branza cedar, prosciuto, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 100g cascaval ras 100g branza cedar rasa 100g prosciuto patrunjel sare   Mod de preparare: Coace cartofii la cuptor, la foc moderat. Taie-i pe jumătate şi scoate puţin miez. Amestecă-l cu 50 g caşcaval ras şi…

Read more »

Suc de pere, mere si lamai

9 May 2013
SucuriSuc de pere, mere si lamai din: mere, para si lamaie. Ingrediente: 2 mere 1 para mare 1/2 lamaie   Mod de preparare: Toate se storc in storcatorul de fructe sau se pun in blender cu putina apa.

Read more »

Salata rapida

9 May 2013
Salata_rapida.pngO reteta delicioasa de salata cu:varza rosie, telemea de vaca, masline, salata verde, rosii, marar, ulei, miere, otet, sare. Ingrediente: 1 varză roşie 200 g telemea de vacă 100 g măsline câteva frunze de salată câteva roşioare mărar 5 linguri cu ulei 1 linguriţă cu miere 2 linguri cu oţet sare   Mod de preparare:…

Read more »

Bors de ciuperci cu zarzavat

9 May 2013
Bors_de_ciuperci_cu_zarzavat.pngO reteta delicioasa de bors cu:ciuperci, zarzavat, ceapa, patrunjel verde, orez, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci zarzavat de supă 2 cepe pătrunjel verde 1 ceşcuţă de orez sare   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul şi ceapa, se spală şi apoi se taie. Se pun la fiert cu 4L apă şi sare. Când zarzavatul este…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu legume de primavara

9 May 2013
Paste_cu_legume_de_primavara_6Paste cu legume de primavara din: paste, ulei de masline, sparanghel, praz, usturoi, mazare, menta, patrunjel, prosciutt, sare si piper.   Ingrediente: 2 cesti paste 2-3 linguri ulei de masline 1/2 buchet sparanghel 5 fire de praz, taiat bucați 5-6 catei de usturoi, tocat 1 cana mazare 1/2 ceasca de menta si patrunjel, pentru garnitura…

Read more »

Dovlecei crocanti cu scortisoara

9 May 2013
Dovlecei_crocanti_cu_scortisoara.pngO reteta delicioasa de dovlecei crocanti cu:dovlecei, faina, zahar brun, sare, nuci, fulgi de ovaz, unt, lamaie. Ingrediente: o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de zahăr brun o jumătate de linguriţă de scorţişoară pu­ţină sare un pumn de nuci pisate un pumn de fulgi de ovăz 80 grame unt 10 dovlecei…

Read more »

Vitel cu ciuperci si sos de smantana

9 May 2013
Vitel_cu_ciuperci_si_sos_de_smantanaVitel cu ciuperci si sos de smantana din: carne de vitel, ciuperci, unt, ceapa, faina, supa de carne, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de vitel 500g de ciuperci 1 lingura de unt 2 cepe potrivite 1 lingurita de faina 1 ceasca de supa de carne(sau apa) 1 ceasca smantana 1…

Read more »

Bors cu carne de vita

9 May 2013
Bors_cu_carne_de_vita.pngO reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, galbenus, smantana, ulei, tarhon, ceapa verde, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 2 linguri de orez un gălbenuş 100 ml smântână 2 linguri ulei tarhon ceapă verde sare…

Read more »

Cartofi copti umpluti cu carne

9 May 2013
Cartofi_copti_umpluti_cu_carne.pngO reteta delicioasa de cartofi copti umpluti cu:carne tocata amestec, ceapa, pasta de tomate, supa de legume, ardei iute, fasole boabe, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 500g carne tocata in amestec 2 cepe 1 lingura pasta de tomate 1 cescuta cu supa de legume 1 ardei iute 1 cana cu boabe de…

Read more »

Prajitura picanta cu tomate

9 May 2013
Prajitura_picanta_cu_tomate.pngO reteta delicioasa de prajitura picanta cu: unt, zahar brun, oua, faina, pasta de tomate, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nuci, branza de vaci, smantana, boia dulce, suc de lamaie. Ingrediente: 100 grame unt moale 200 grame zahăr brun 3 ouă 300 grame pastă de tomate 500 grame făină o linguriţă de praf de copt…

Read more »

Bors cu carne de iepure

9 May 2013
Bors_de_iepure.jpgO reteta delicioasa de bors  de iepure cu: carne de iepure, morcov, ceapa, bulion, tarhon, slanina afumata, verdeata, bors. Ingrediente: şiră şi coaste de iepure 2 morcovi 1 ceapă mare o lingură bulion de roşii frunze de tarhon 100 g slăninuţă afumată (feliuţe) multă verdeaţă bors   Mod de preparare: Din carnea de iepure (frăgezită…

Read more »

Curcan cu piersici si portocale

9 May 2013
Retete_6.jpgO reteta delicioasa de curcan cu: portocale, piersici, zahar brun, marmelada de portocale, curry, sos Worcestershire, ulei de masline, sare. Ingrediente: 2 portocale 2 piersici 2 linguri de zahăr brun un borcan de marmeladă de portocale 2 linguri de pudră de curry o linguriţă de sos Worcestershire (se găseşte în orice supermarket) ulei de măsline…

Read more »

Desert de ciocolată

9 May 2013
Desert_de_ciocolataDesert de ciocolată din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, frisca, faina, cafea solubila, albus, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g ciocolata neagra cu 70% cacao 120 g unt 175 g zahar 5 oua 125 ml frisca lichida 2 linguri faina o lingura cafea solubila preparat pentru glasat: un albus 160 g zahar…

Read more »

Reteta zilei: Supa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana

9 May 2013
Supa_de_ceapa_cartofi_si_praz_cu_lapte_si_smantana_3Supa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana din: cartofi, ceapa, usturoi, praz, supa de legume, lapte, smantana, sare, ulei vegetal, unt nesarat, ulei, arpagic. Ingrediente: 1 cartof 2 cepe 2 caței de usturoi 300g praz (de preferat doar partea alba) 400ml supa de pui sau legume 200ml lapte 100ml smantana 1 lingurița…

Read more »

Ficat de vita picant cu ananas

9 May 2013
Retete_6.jpgO reteta delicioasa de ficata de vita cu: ficat de vita, ananas, suc de ananas, sos de soia, faina, unt, ulei de masline, pasta de tomate, sare, piper.   Ingrediente: 4 felii de ficat de vită o cănuţă de ananas tăiat mărunt 5 linguri de suc de ananas o lingură de sos de soia 3…

Read more »

Friptura de vita cu legume in sos de bere

9 May 2013
Friptura_de_vita_cu_legume_in_sos_de_bereFriptura de iita cu legume in sos de bere din: carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, ulei, bulion, boabe de mustar, supa, bere, ciuperci, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente:  1kg de carne de vita 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 3 morcovi 3 linguri ulei 1 lingurita de bulion 1 lingurita boabe…

Read more »

Salata cu prosciutto si cascaval

9 May 2013
Salate_3Salata cu prosciutto si cascaval din: salata verde, rosii, prosciutto, cascaval, ulei de masline, otet balsamic, bagheta, usturoi, unt, busuioc verde si parmezan. Ingrediente: 1 bucata salată verde 6 bucata roşii 200 g prosciuto 175 g caşcaval 1 linguri ulei de măsline  oţet balsamic 1 bucata baghetă 3 felie usturoi 3 linguri unt  busuioc verde  parmezan pentru ornat   Mod de preparare: Se…

Read more »

Varza acra cu carne si smantana

9 May 2013
Varza_acra_cu_carne.pngO reteta delicioasa de varza acra cu: coasta de porc, cimbru, marar, usturoi, suc de rosii, afumatura, smantana. Ingrediente: coaste de porc varză acră cimbru mărar usturoi suc de roşii afumătură opţional, smântână   Mod de preparare: Am stins cu vin roşu şi am lăsat să bolborosească sub capac pentru cinci-şase minute. Am pus într-o…

Read more »

Bors cu perisoare de peste si legume

9 May 2013
Bors_cu_perisoare_de_peste.pngO reteta delicioasa de bors cu: peste, crap, ceapa, morcov, ardei gras, orez, paine, ou, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de crap 2 cepe 2 morcovi 2 ardei graşi 3 linguri de orez 2 felii de franzelă 1 ou 2 lingură pastă de tomate ulei sare piper patrunjel…

Read more »

Cheese cake cu caramel

9 May 2013
Cheese_cake_cu_caramelCheese cake cu caramel din: biscuiti cu cacao, unt, crema de branza, lapte condensat, zahar, zeama de lamaie, oua, ciocolara neagra, smantana, zahar. Ingrediente: blatul: 300 g biscuiti cu cacao fara crema 100 g unt topit umplutura: 600 g crema de branza 400 ml lapte condensat 50 g zahar 5 linguri zeama de lamaie 3…

Read more »

Reteta zilei: Tort cu bezea si glazura de ciocolata

8 May 2013
Tort_cu_bezea_si_glazura_de_ciocolata_19Tort cu bezea si glazura de ciocolata din: ciocolata neagra, cafea, zahar, faina, pudra de cacao, bicarbonat, praf de copt, sare, oua, lapte batut, esenta de vanilie, albusuri de ou, zahar, sirop de porumb, esenta de vanilie, sare, smantana, ciocolata si unt.   Ingrediente blat: 3 buc ciocolata neagra 1 ½ cesti de cafea fierbinte…

Read more »

Salata de broccoli cu morcov

8 May 2013
Salata_de_broccoli_cu_morcovSalata de broccoli cu morcov din: broccoli, morcovi, ulei de masline, otet de mere si sare. Ingrediente: 300 gr broccoli 1 morcov 10 ml ulei masline o linguta otet de mere sare   Mod de preparare: Broccoli se tine in apa cu sare 10 min, se adauga in apa fierbinte si se lasa sa fiarba.…

Read more »

Cartofi gratinati cu bacon si smantana

8 May 2013
Cartofi_gratinati_cu_bacon_si_smantana.pngO reteta delicioasa de cartofi cu: bacon, oua, smantana, branza, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 300g bacon 1-2 oua 3 linguri smantana branza sare piper   Mod de preparare: Am uns o tavă cu ulei şi am aşezat în ea un strat de rondele de cartofi fierţi (în coajă, în apă cu sare). Peste…

Read more »

Pane de pui cu sos de legume

8 May 2013
Pane_de_pui_cu_sos_de_legume.pngO reteta delicioasa de pane cu: piept de pui, seminte de mac, seminte de susan, oua, faina, ardei gras, ceapa, rosii, pasta de tomate, masline, sare, piper. Ingrediente: 600g piept de pui 2 linguri seminţe de mac 2 linguri seminţe de susan 2 ouă 1 lingură făină 2 ardei graşi 1 ceapa 4 roşii mări…

Read more »

Pasca altfel

8 May 2013
Pasca_altfelPasca altfel din: faina, unt, drojdie, ou, lapte, zahar, sare, branza grasa de vaci, smantana, gris, zahar, stafide, ou, coaja de lamaie, sare, ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca si coaja de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 50 g unt 20 g drojdie proaspata un ou 4 linguri lapte caldut 50 g zahar un…

Read more »

Porc garnisit cu nectarine

8 May 2013
Porc_garnisit_cu_nectarine.pngO reteta delicioasa de cotlete de porc cu:seminte pin, cotlet de porc, ulei de masline, sare, piper, nectarine, otet balsamic, miere, ceapa rosie. Ingrediente: un pumn de seminţe de pin 4 felii de cotlet de porc puţin ulei de măsline sare piper 4 nectarine tari,tăiate felii 2 linguri de oţet balsamic o lingură de miere…

Read more »

Salau cu portocale

8 May 2013
salau_cu_portocale.jpgO reteta delicioasa de salau cu: portocala, suc de portocala, vin alb sec, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri subţiri de şalău o portocală curăţată 2 linguri de suc de portocală 2 linguri de vin alb sec 2 linguri de unt topit o linguriţă de coajă rasă de lămâie sare piper   Mod de…

Read more »

Papanasi cu smantana

8 May 2013
Papanasi_cu_smantana.pngO reteta delicioasa de papanasi cu : branza de vaci, faina, zahar, bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, margarina, smantana, zahar pudra, dulceata de coacaze, sare. Ingrediente: 1 kg branza de vaci 400 g faina 200g zahar un varf de cuţit bicarbonat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 100 g gris 100ml ulei 100g margarina…

Read more »

Bors cu hribi uscati si ceapa

8 May 2013
Bors_cu_hribi.pngO reteta delicioasa de bors cu:hribi, ceapa, ulei, faina, orez, leustean, sare, piper. Ingrediente: 200g hribi uscaţi 2 cepe 100 ml ulei 1 lingură făină 4 linguri orez 1 I borş 1 leg. leustean sare piper Mod de preparare: Puneţi hribii la înmuiat pentru 2-3 ore, apoi tăiaţi-i în felii şi puneţi-i la fiert în…

Read more »

Cozonac pufos

8 May 2013
Cozonac_pufosCozonac pufos din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, unt, coaja de citrice, esenta de rom, esenta de vanilie, sare, cacao, miez de nuca, galbenus, unt, faina si zahar pudra. Ingrediente: un kg faina 250 g zahar 7 oua 250 ml lapte 50 g drojdie proaspata 200 g unt coaja de citrice esenta de rom si…

Read more »

Raţă la cuptor

8 May 2013
Rata_la_cuptorRaţă la cuptor din: rata, clementine, portocala, concentrat de gaina, vin rosu, ceapa, unt, usturoi, zahar, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: o rata 5 clementine o portocala un cub concentrat de gaina 50 ml vin rosu 2 cepe 50 g unt un catel usturoi o lingura zahar 2 ramurele rozmarin sare piper   Mod de…

Read more »

Reteta zilei: Salata asortata de cruditati

8 May 2013
Salata_asortata_de_cruditati_14Salata asortata de cruditati din: varza alba, varza rosie, morcovi, ceapa verde, otet de orez, maioneza, zahar, sare si piper.   Ingrediente: 4 cani varza alba, tocata 1 ceasca de varza rosie, tocata ½ ceasca morcovi tocati 2 fire ceapa verde tocata 2 linguri de otet de orez ½ ceasca maioneza 2 lingurite de zahar…

Read more »

Suc dulce acrisor

8 May 2013
Sucuri_1Suc dulce acrisor din: grapefruit, radacina de ghimbir, morcov si pere. Ingrediente: 1 grapefruit 1 bucatica radacina de ghimbir cat o nuca 1 morcov 2 pere   Mod de preparare: Toate se trec prin storcătorul de fructe – pentru o consistenţă cremoasă, se stoarce totul în afară de pere. Perele vor fi curăţate de coajă…

Read more »

Aspic cu pui, mazare si porumb

8 May 2013
Aspic_cu_pui_mazare_si_porumbAspic cu pui, mazare si porumb din: piept de pui, mazare, boabe de porumb, gelatina, morcovi si marar. Ingrediente: un piept de pui 250 g mazare conservata 250 g boabe de porumb conservate 3 pliculete gelatina granule sau 18 foi 2 morcovi cateva fire marar   Mod de preparare: Intr-un vas, se pun la fiert…

Read more »

Trigoane cu branza feta si parmezan

8 May 2013
Trigoane_cu_branza_feta_si_parmezanTrigoane cu branza feta si parmezan din: branza feta, parmezan, oua, foi de placinta, unt, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g branza feta 125 g de parmezan ras 3 oua 500 g foi de palcinta 75 g unt 1 lingura de oregano uscat maruntit sare piper   Mod de preparare: Puneţi într-un castron brânza…

Read more »

Tartine cu rosii confiate si parmezan

8 May 2013
Tartine_cu_rosii_confiate_si_parmezanTartine cu rosii confiate si parmezan din: usturoi, paine cu cereale, parmezan, frunze de busuioc, sare grunjoasa, piper, rosii, foi de dafin, uleid e masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 felii de paine cu cereale 60 g parmezan cateva frunze de busuioc sare grunjoasa si piper macinat pentru rosiile confiate: 3 rosii lunguiete de…

Read more »

Pui cu masline Kalamata

8 May 2013
Pui_cu_masline_KalamataPui cu masline Kalamata din: pui, lamai, masline kalamata, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 lamai 2 cepe 250 g masline Kalamata 50 ml ulei de masline 2 dovlecei 2 ardei grasi (rosu, galben) 6 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de…

Read more »

Salata de hering cu mere

8 May 2013
Salata_de_hering_cu_mereSalata de hering  cu mere din: hering marinat, mere ionatane, oua, ceapa, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 250 g hering marinat 4 mere ionatane 6 oua 2 legaturi ceapa o lamaie 2 linguri ulei de masline sare   Mod de preparare: Pestele se scurge de oţetul în care a stat conservat, se trece…

Read more »

Reteta zilei: Paine de casa

8 May 2013
Paine_de_casa_20Paine de casa din: apa, sare, zahar, drojdie, faina, faina de secara, ulei si unt.   Ingrediente: 2 ¼ cani apa calduta ½ lingura de sare 1 ½ lingura de zahar 2 lingurite drojdie uscata ¾ cana faina de grau integral ¾ cana faina de secara ¾ cana faina plus 2 ½ cani faina 2…

Read more »

Bors de miel cu legume si orez

8 May 2013
Bors_de_miel_cu_legume_si_orezBors de miel cu legume si orez din: miel, ceapa, patrunjel, telina, morcovi, ardei gras, bors de tarate, sare, piper, orez si leustean. Ingrediente: un kg bucati miel 2 cepe o raacina patrunjel 1/2 raacina telina un morcov un ardei gras un litru bors de tarate sare piper 4 linguri orez cateva fire leustean  …

Read more »

Iepure la tava

8 May 2013
Iepure_la_tavaIepure la tava din: pulpe de iepure, bacon neafumat, vin alb, ceapa, foi de dafin, unt, ulei, faina, cimbru, mustar, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe iepure 100 g bacon neafumat 300 ml vin alb semidulce 2 cepe 2 foi dafin un cub concentrat pui 25 g unt 2 linguri ulei 2 linguri faina 2-3…

Read more »

Salata de creveti cu castraveti si varza rosie

8 May 2013
Salata_de_creveti_cu_castraveti_si_varza_rosieSalata de creveti cu castraveti si varza rosie din: creveti, unt, salata verde, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de lamaie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg creveţi decorticaţi 50 g unt 2 bucati salată verde 1 legatura usturoi verde 4 bucati castraveţi 1 legatura pătrunjel 1 bucata varza roşie zeamă de la o lămâie sare piper 3 linguri…

Read more »

Pulpa de miel cu mustar

8 May 2013
Pulpa_de_miel_cu_mustarPulpa de miel cu mustar din: pulpa de miel, mustar, ulei, cimbru, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: o bucata pulpa de miel 1,5 kg 3 linguri mustar 15 ml ulei 2 lingurite cimbru sare piper rozmarin   Mod de preparare: Pe un suport de lemn, se pune carnea spălată şi bine scursă şi se unge…

Read more »

Ciorba de peste cu legume (crap)

8 May 2013
Ciorba_de_peste_cu_legumeCiorba de peste cu legume din: peste, apa, orez, telina, patrunjel, ceapa, ardei dulce, rosii, bors, usturoi, foi de dafin, sare, piper, leustean si verdeata. Ingrediente: peşte 600-800 g – crap 6 pahare apă 3 linguri de orez ½ rădăcina ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 3 cepe 1 ardei dulce 4 roşii 2 pahare de…

Read more »

Biftec corsican

8 May 2013
Retete_3Biftec corsican din: muschi de vaca, sare, ulei, otet, usturoi si verdeata. Ingrediente: 6 felii muschi de vaca sare 1 ceasca de ulei 1 lingurita otet usturoi verdeata   Mod de preparare: Speli carnea, o ştergi cu un prosop curat şi o tai felii. Le ungi cu ulei şi puţin muştar, le aşezi unele peste…

Read more »

Drob de miel cu verdeata si oua

8 May 2013
Drob_de_miel_cu_verdeata_si_ouaDrob de miel cu verdeata si oua din: organe de miel, oua, ceapa, marar, usturoi verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un kg organe de miel 4 oua crude 4 oua fierte tari 2 legaturi ceapa o legatura marar usturoi verde o legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Organele (inima, ficatul, plămânii, ri­nichii)…

Read more »

Salata greceasca cu rosii, ceapa si branza feta

8 May 2013
Salata_greceasca_cu_rosii_ceapa_si_branza_fetaSalata greceasca cu rosii, ceapa si branza feta din: rosii, ceapa rosie, castravete, ardei gras, branza feta, masline, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 6 rosii mari, bine coapte 1 ceapa rosie mare 1 castravete mare de sera 2 ardei grasi verzi 500 g branza feta 200 g masline Kalamata 100 ml ulei…

Read more »

Reteta zilei: Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

8 May 2013
Negrese_cu_fructe_uscate_si_glazura_de_banane_8Negrese cu fructe uscate si glazura de banane din: prune uscate, cirese uscate, nuci, fistic, alune, unt de nuca de cocos, cacao, esenta de vanilie, banane, unt de arahide, siropt de artar, pudra de cacao.   Ingrediente negrese: 1 cana de prune uscate fara samburi 1 cana de cireșe uscate sau afine uscate 1 cana…

Read more »

Plăcintă cu nuci

8 May 2013
Placinta_cu_nuciPlăcintă cu nuci din: faina, zahar pudra, zahar vanilat, praf de copt, margarina, galbenusuri, vin, oua, zahar pudra, nuci. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 50 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1/2 plic praf de copt 150 g margarina 2 galbenusuri 3 linguri vin alb pentru umplutura: 4 oua 70 g zahar pudra…

Read more »

Cocktail de morcovi cu portocale

8 May 2013
Cocktail_de_morcovi_cu_portocaleCocktail de morcovi cu portocale din: morcovi, suc de lamaie, ghimbir, suc de portocale si miere. Ingrediente: 3 morcovi sucul de la 1/2 lamaie 1/2 lingurita ghimbir decojit si ras 100 ml suc de portocale 1-2 lingurite miere   Mod de preparare: Se curăţă morcovul, se taie mărunt şi se stoarce la robotul de bucătărie,…

Read more »

Crochete cu crema de telemea si leurda

8 May 2013
Crochete_cu_crema_de_telemea_si_leurdaCrochete cu crema de telemea si leurda din: unt, telemea de oaie, boia dulce, leurda, aluat de foi, ou, chimen si sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g unt 250 g telemea de oaie 1 praf boia dulce 1 legatura leurda 400 g aluat de foi congelat 1 ou chimen sare grunjoasa   Mod de preparare: Se…

Read more »

Supa de verdeata

8 May 2013
Supa_de_verdeataSupa de verdeata din: verdeturi proaspete, flori de paralute, ceapa, unt, gris, smantana, sare, piper si supa de legume instant. Ingrediente: 1 mana verdeturi proaspete (patrunjel, ceapa verde, hasmatuchi) cateva flori de paralute 150 g morcov 1 ceapa 40 g unt 50 g gris 200 ml smantana sare piper supa de legume instant   Mod…

Read more »

Cuscus cu ciuperci si ceapa

8 May 2013
Retete_4Cuscus cu ciuperci si ceapa din: ciuperci, ceapa, cuscus, ulei si condiment. Ingrediente: 1/2 ciuperci 4 cepe 200 g cuscus 100 ml ulei 1 1/2 condiment pentru gulas unguresc   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti 8 minute. Cureţi ciupercile şi le tai feliuţe subţiri, apoi le pui peste ceapă…

Read more »

Reteta zilei: Briose cu quinoa si caise proaspete

7 May 2013
Briose_cu_quinoa_si_caise_proaspete_3Briose cu quinoa si caise proaspete din: faina quinoa, nuci, praf de copt, scortisoara, curmale, zahar, caise, piure de banane, esenta de vanilie, oua, lapte de cocos, ulei de masline, fulgi de quinoa si seminte de dovleac.   Ingrediente: 1 + ½ cani de faina quinoa 1/3 ceasca nuci maruntite 3 lingurite praf de copt…

Read more »

Meringue cu lamaie

7 May 2013
Meringue_cu_lamaieMeringue cu lamaie din:  ou, albusuri, amidon, otet, zahar, faina, unt, galbenusuri, unt, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente: aluatul: 1 ou 4 albusuri 2 lingurite amidon 1 lingurita otet 150 g zahar 100 g faina 50 g unt crema: 4 galbenusuri 2 linguri de lapte 200 g zahar 200 g unt zeama de la o…

Read more »

Salata cu porumb, ceapa rosie si fasole rosie

7 May 2013
Salata_cu_porumb_ceapa_rosie_si_fasole_rosieSalata cu porumb, ceapa rosie si fasole rosie din: fasole rosie, rosii, porumb dulce, ceapa rosie, busuioc, ulei de porumb, otet aromati, sare grunjoasa, piper si bagheta. Ingrediente: 400 g fasole roşie 4 bucati roşii 300 g porumb boabe 2 legatura pătrunjel 1 bucata ceapă roşie 4 felie busuioc 3 lingurite ulei de porumb oţet aromatic sare grunjoasă piper roşu măcinat 1 bucata…

Read more »

Miel cu mămăligută

7 May 2013
Miel_cu_mamaligutaMiel cu mămăligută din: pulpa de miel, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, unt, sare, piper, malai, sare, unt si telemea de oaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa tocata marunt 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri unt sau ulei sare piper pentru garnitura: 400 g malai 1 lingurita de sare 25 g…

Read more »

Supa de varza acra cu grau

7 May 2013
Supa_de_varza_acra_cu_grauSupa de varza acra cu grau din: varza acra, morcov, ceapa, marar, grau, cartofi, ulei, sare, piper, boia si smantana. Ingrediente: 1 varza acra 1 morcov 1 ceapa 1 legatura marar 100 g grau 2 cartofi 3 linguri ulei sare piper boia smantana (optional)   Mod de preparare: Curăţati ceapa, cartofii şi morcovul, tăiaţi-le în…

Read more »

Brioşe cu cafea

7 May 2013
Briose_cu_cafeaBrioşe cu cafea din: zahar, apa, ulei, faina, cacao, cafea, praf de copt, sare si boabe de cafea. Ingrediente: 1 cana cu zahar 1 cana cu apa 1/2 cana cu ulei 2 cani cu faina 2 linguri cu cacao 1 lingura cu cafea 1 praf de copt 1 praf de sare boabe de cafea  …

Read more »

Malai dulce cu cirese

7 May 2013
Malai_dulce_cu_cireseMalai dulce cu cirese din: malai, lapte, apa, oua, zahar, cirese, sare si ulei. Ingrediente: 200 g malai sau pasat 500 ml lapte 500 ml apa 3 oua 3 linguri zahar 200 g cirese sau visine fara samburi 1/2 lingura sare 1 lingura ulei   Mod de preparare: Fierbeţi apa cu laptele, zahărul, sarea şi…

Read more »

Spaghete cu usturoi si ulei de masline

7 May 2013
Retete_3Spaghete cu usturoi si ulei de masline din: spaghete, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 100 ml ulei de masline extravirgin 3-4 catei de usturoi 1 legatura frunze proaspete de patrunjel sare piper   Mod de preparare: In 2 l de apa pui al fiert pastele,…

Read more »

Risotto dulce cu căpşuni

7 May 2013
Risotto_dulce_cu_capsuniRisotto dulce cu căpşuni din: unt, zahar, orez, sampanie, lapte, capsuni, migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 linguri unt 40 g zahar 250 g orez risotto 100 ml sampanie sau vin alb 800 ml lapte fierbinte 250 g caspuni 2 linguri migdale tocate 1 lingura nuca de cocos rasa   Mod de preparare: Se…

Read more »

Mămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe

7 May 2013
Mamaliguta_cu_mâncarica_de_fasole_boabeMămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe din: malai, sare, apa, untura, ulei, fasole boabe, ceapa, morcov, patrunjel, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, foi de dafin, verdeata si ulei. Ingrediente: pentru mamaliguta: 300 g malai 1 praf de sare 1 cana apa 1 lingura untura ulei pentru mancarica: 250 g fasole boabe radacinoase: ceapa, morcov,…

Read more »

Supa crema de linte

7 May 2013
Supa_crema_de_linteSupa crema de linte din: linte verde, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte verde 2 cepe 2 morcovi 1 catel de usturoi 4 rosii 3 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Pune lintea la fiert în apă cât s-o acopere. Las-o să fiarbă la foc mediu…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu pui, migdale si struguri

7 May 2013
Salata_cu_pui_migdale_si_struguri_21Salata cu pui, migdale si struguri din: migdale, pui, telina, ceapa verde, struguri rosii, mustar dijon, maioneza, marar, piper, suc de caise, sare si paine.   Ingrediente: ½ ceasca migdale crude 1 ½ cani bucati de pui gatit ¾ cana telina tocata 2 cepe verzi, tocate ½ ceasca de struguri rosii, taiati in jumatati 2…

Read more »

Salata cu piept de curcan si gogosari in otet

7 May 2013
Salata_cu_piept_de_curcan_si_gogosari_in_otetSalata cu piept de curcan si gogosari in otet din: piept de curcan, cartofi, morcovi, castraveti in otet, gogosari in otet, oua, ulei, mustar, sare, piper si maioneza. Ingrediente: 1 bucata piept de curcan 7 bucati cartofi 6 bucati morcovi 7 bucati castraveţi în oţet 3 bucati gogoşari în oţet 6 bucati ouă 200 ml ulei muştar sare, piper 2 bucati gogoşari în…

Read more »

Chiftele de soia

7 May 2013
Chiftele_de_soiaChiftele de soia din: soia granule, faina, usturoi, ulei, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 300 g soia granule 5-6 linguri cu faina 2-3 catei de usturoi 1 cana cu ulei 1 punguta cu seminte de susan sare piper   Mod de preparare: Pune granulele de soia în apă cu sare şi lasă- e…

Read more »

Drob de usturoi şi ceapă verde

7 May 2013
Drob_de_usturoi_si_ceapa_verdeDrob de usturoi şi ceapă verde din: ceapa verde, usturoi, verde, oua, fucat de pui, smantana, sare, piper, busuioc, patrunjel, marar si ulei. Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5 oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa verdeata (patrunjel si marar, circa 3…

Read more »

Pastrav cu verdeata la cuptor

7 May 2013
Pastrav_cu_verdeata_la_cuptorPastrav cu verdeata la cuptor din: pastravi, sare de mare, piper, patrunjel, salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde, lamaie si ulei. Ingrediente: 4 pastravi mici curatati sare de mare grunjoasa piper 8 linguri verdeata tocata (patrunjel, salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde) 2 lamai ulei   Mod de preparare: Se spala pestii si se sterg…

Read more »

Salata de bulgur cu verdeata

7 May 2013
Salata_de_bulgur_cu_verdeataSalata de bulgur cu verdeata din: ulei de masline, usturoi, bulgur, supa de legume, fasole verde, sare, suc de lamaie, menta, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi 200 g bulgur 600 ml supa de legume 150 g fasole verde sare dressing: 4 linguri ulei de masline sucul de…

Read more »

Mancare de naut cu rosii

7 May 2013
Mancare_de_naut_cu_rosiiMancare de naut cu rosii din: naut, rosii, ceapa, ulei, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 cutie de naut (400 g) 1/2 kg rosii (sau 1 cutie de rosii) 1 ceapa 4 linguri cu ulei sare patrunjel   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o până ce devine sticloasă. Adaugă roşiile decojite şi tăiate în…

Read more »

Reteta zilei: Batoane energizante cu afine si seminte de chia

7 May 2013
Batoane_energizante_cu_afine_si_seminte_de_chia_5Batoane energizante cu afine si seminte de chia din: migdale, curmale, unt de nuca, seminte de chia, esenta de vanilie, sirop de artar si afine uscate.   Ingrediente: 1 cupa migdale crude ceasca sau orice alte nuci de alegere 1/2 cana curmale uscate, fara samburi, inmuiate in apa clocotita timp de 2 minute sau cirese…

Read more »

Turtite cu mac

7 May 2013
Turtite_cu_macTurtite cu mac din: franzela, oua, lapte, faina, praf de copt, rom, sare, apa, mac, galbenusuri, zahar, miere, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela mai tare aluatul: 4 oua 200 ml lapte 250 g faina 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat 50 ml rachiu, rom sau cognac sare umplutura: 150 ml apa 200…

Read more »

Paste cu spanac si branzica de casa

7 May 2013
Paste_cu_spanac_si_branzica_de_casaPaste cu spanac si branzica de casa din: paste scoici, spanac, ulei de masline, branzica de casa, sare, piper, usturoi si parmezan. Ingrediente: 300 g paste scoici mari 400 g spanac proaspat ulei de masline 400 g branzica de casa sare piper 3 catei de usturoi 1 lingura parmezan   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Pateuri cu pastă de măsline

7 May 2013
Pateuri_cu_pasta_de_maslinePateuri cu pastă de măsline din: foitaj fara ou, masline negre, rosii cherry, muguri de pin, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet foitaj fara ou 200 g masline negre 300 g rosii cherry 150 g muguri de pin ulei de masline sare patrunjel   Mod de preparare: Lasă foitaj ul să se…

Read more »

Ciorba de pui cu porumb si omleta

7 May 2013
Ciorba_de_pui_cu_porumb_si_omletaCiorba de pui cu porumb si omleta din: apa, stiulete de porumb, oua, unt, pui, morcovi, radacina de patrunjel, verdeata, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 8 pahare apă 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat 2 ouă 2-3 linguri de unt ½ pui 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel 1 lingură…

Read more »

Ardei cu legume

7 May 2013
Ardei_cu_legumeArdei cu legume din: ardei grasi, telina, morcovi, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni) 1 telina 2 morcovi 1 ceapa 100 g orez cu bob rotund ulei sare piper marar (pentru decor)   Mod de preparare: Toaca mărunt ceapa. Dă pe răzătoarea mare ţelina şi mor­covii. Incinge…

Read more »

Crap cu capere

7 May 2013
Crap_cu_capereCrap cu capere din: crap, ceapa uscata, ardei capia, fileuri de ansoa, rosii in bulion, vin, lamaie, usturoi, capere, rosie, piper, ulei, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei capia 2 fileuri de ansoa 1 cutie mare cu rosii in bulion 200 ml vin alb sec 1 lamaie…

Read more »

File de vaca cu fasole

7 May 2013
Retete_1File de vaca cu fasole din: fileuri de vita, cartofi, fasole verde, supa instant, rosii, suc de portocale, margarina, sos de soia, usturoi, cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de vita 600 g cartofi 500 g faole verde 250 ml supa instant 250 g rosii mici 100 ml suc de portocale 50 g margarina 1 lingura sos…

Read more »

Mamaliga cu ciuperci si parmezan

7 May 2013
Mamaliga_cu_ciuperci_si_parmezanMamaliga cu ciuperci si parmezan din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, vin, supa de legume, smantana, sare, piper, pesto, supa de legume, malai, sare, pesto si parmezan. Ingrediente: pentru sos: 500 g ciuperci Champignon 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 75 ml vin alb 75 ml supa de legume 300 ml smantana sare…

Read more »

Reteta zilei: Supa de legume

7 May 2013
Supa_de_legume_2Supa de legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, supa de legume, ulei de masline, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 70g ceapa 100g morcovi 100g praz 100g telina 60g broccoli 200g cartofi 1 litru de pui sau supa de legume 2 linguri de ulei de masline sare si piper patrunjel proaspat tocat  …

Read more »

Croasant simplu

7 May 2013
Croasant_simpluCroasant simplu din: faina, margarina, oua, lapte, sare, zahar, drojdie, zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina de patiserie 100 g margarina 2 oua 200 ml lapte 1 varf cutit de sare 50 g zahar 40 g drojdie 1 plic cu zahar vanilat   Mod de preparare: Cerne făina de două ori într-un castron mare. Fă…

Read more »

Cocktail de castraveti

7 May 2013
Cocktail_de_castravetiCocktail de castraveti din: castraveti, lapte batut, iaurt, ridichi si marar. Ingrediente: 120 g castraveti 100 ml lapte batut 100 g iaurt 4 ridichi 1 lingurita marar tocat   Mod de preparare: Se spala castravetii, se taie cuburi,  (cu tot cu coaja); se paseaza cu lapte, iaurt si ridichi. Se adauga marar, apoi sare si…

Read more »

Ciorba cu carne de porc si fasole

7 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_porc_si_fasoleCiorba cu carne de porc si fasole din: apa, carne de porc, fasole alba, cartofi, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, radacina de telina, rosii, ulei, bors, foi de dafin, sare, piper, leustean si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de porc 1 pahar fasole albe 4 cartofi 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel…

Read more »

Supa de morcovi cu coriandru verde

7 May 2013
Supa_de_morcovi_cu_coriandru_verdeSupa de morcovi cu coriandru verde din: unt, ceapa, usturoi, morcovi, supa de legume, coriandru verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1 lingura unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 6 morcovi 500 ml supa de legume 1 legatura coriandru verde sare piper smantana   Mod de preparare: Se curata si se taie marunt ceapa…

Read more »

Salata de andive cu branza si nuca

7 May 2013
Salata_de_andive_cu_branza_si_nucaSalata de andive cu branza si nuca din: andive, mar, branza cu mucegai, miez de nuca, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3 andive 1 mar 200g branza cu mucegai 50g miez de nuca 20ml ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Indepartam foile exterioare ale…

Read more »

Reteta zilei: Panna Cotta cu miere si nuca

6 May 2013
Panna_Cotta_cu_miere_si_nucaPanna Cotta cu miere si nuca din: ulei de canola, apa, gelatina, iaurt, smantana, zahar, suc de lamaie, miere si nuci.   Ingrediente: 3-4 linguri ulei canola 4 linguri de apa 2 1/2 lingurite gelatina 2 cesti iaurt 2 cani de lapte sau smantana 1/4-1/2 ceasca zahar 2 linguri suc de lamaie Ingrediente pentru servire:…

Read more »

Cocktail picant de rosii

6 May 2013
Cocktail_picant_de_rosiiCocktail picant de rosii din: rosii, suc de rosii, suc de lamaie, otet, usturoi si chilli. Ingrediente: 2 rosii decojite 150 ml suc de rosii 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita otet 1 varf de cutit usturoi ras 1 praf chilli   Mod de preparare: Se taie felii rosiile si se curata de seminte;…

Read more »

Pui cu ciuperci si mamaliguta

6 May 2013
Pui_cu_ciuperci_si_mamaligutaPui cu ciuperci si mamaliguta din: malai, unt, piept de pui, ciuperci, usturoi, faina, rosii, supa sos worcester si patrunjel. Ingrediente: 200 g malai instant 30 g unt 4 piepti de pui 200 g ciuperci 2 catei de usturoi 1 lingura faina 400 g rosii cuburi (proaspete sau din conserva) 600 ml supa cateva picaturi…

Read more »

Piure de fructe

6 May 2013
Piure_de_fructePiure de fructe din: mere si dovleac de placinta. Ingrediente: 2 mere 4 felii de dovleac de placinta   Mod de preparare: Spalam bine merele si dovleacul. Le punem pe o tava si le coacem in cuptor, la foc moderat. Merele vor fi coapte in 10-15 minute, dar dovleacul in 60 de minute. Scoatem miezul…

Read more »

Salata cu spanac, porumb si migdale

6 May 2013
Salata_cu_spanac_porumb_si_migdaleSalata cu spanac, porumb si migdale din: lamai, spanac, ulei de masline, mazare, porumb, boabe de fasole rosie, migdale, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 2 lamai 2 legaturi spanac proaspat 4 linguri ulei masline 200g mazare 200g porumb (din conserva) 100g boabe de fasole rosie (din conserva) 10g migdale prajite frunze de menta…

Read more »

Sufleu de anghinare

6 May 2013
Sufleu_de_anghinareSufleu de anghinare din: inimi de anghinare, piper, spanac, cimbru, usturoi, patrunjel, boabe de fasole, parmezan si crema de iaurt. Ingrediente: 2 conserve mici inimi de anghinare 1 lingurita piper 300 g spanac congelat tocat 1 lingurita cimbru tocat 2 catei de usturoi tocati 1 lingura patrunjel tocat 1 conserva mica de boabe de fasole…

Read more »

Bors de porc cu verdeata si smantana

6 May 2013
Bors_de_porc_cu_verdeata_si_smantanaBors de porc cu verdeata si smantana din: apa, carne grasa de porc, varza, ceapa, bors acru, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper negru boabe si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii…

Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 20, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: