RSS

Retete pentru tine #6

27 Mai

Retete:

File de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde

20 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureFile de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde din: file de porc, ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, unt, otet de vin alb, zahar, piper si sare. Ingrediente: 500 g filé de porc 3 linguri ulei de măsline 1 linguriță suc de lămâie 1/2 linguriță fulgi…

Read more »

Aspic de legume si piept de pui

20 February 2013
Aspic_de_legume_si_piept_de_puiAspic de legume si piept de pui din: oua, mazare, fasole verde, morcovi, piept de pui, supa de legume, gelatina si sare. Ingrediente: 6 oua 150 g mazare 150 g fasole verde 125 g morcovi 200 g piept de pui 500 ml supa de legume 10 g gelatina granule sare   Mod de preparare: Spăla…

Read more »

Pateu de ficat cu creier

20 February 2013
Pateu_de_ficat_cu_creierPateu de ficat cu creier din: ficat, unt, creier, ciuperci, sare, piper si coniac. Ingrediente: 400 g ficat 150 g unt 250 g creier 250 g ciuperci sare piper 50 ml coniac   Mod de preparare: Speli şi ţii ficatul în lapte câte­va ore şi apoi fierbi ficatul tot în lapte. Ţii creierul în apă…

Read more »

Retete de post: Cupolă de orez cu năut

20 February 2013
Cupola_de_orez_cu_nautCupolă de orez cu năut din: orez, naut, ceapa, supa de legume, unt, sofran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana de orez 1 conserva cu naut 1 ceapa 3 cani cu supa de legume (pui) 1/4 pachet cu unt 1/4 lingurita cu sofran sare piper ulei   Mod de preparare: Toaca marunt ceapa si…

Read more »

Pasca cu ciocolata

20 February 2013
Pasca_cu_ciocolataPasca cu ciocolata din: biscuiti simpli, cacao, miez de nuca, unt, ou, lapte, branza de vaci, frisca, zeama de portocala, coaja de portocala, dulceata, ciocolata neagra si coniac. Ingrediente: pentru blat: 350 g biscuiti simpli 3 linguri cacao 100 g miez de nuca 150 g unt 1 ou 4-5 linguri lapte rece pentru umplutura: 500…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra

20 February 2013
Salata_cu_varza_de_bruxelles_bacon_afine_si_branza_de_capra_4Salata cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra din: bacon, varza de bruxelles, ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, afine si branza de capra. 4 bucati bacon, tocate 4-5 cupe frunze de varza de Bruxelles 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi pisat 2 linguri de otet balsamic sare si piper dupa gust…

Read more »

Chiftele de cartofi cu ciuperci

20 February 2013
Chiftele_de_cartofi_cu_ciuperciChiftele de cartofi cu ciuperci din: cartofi, sare, piper, ceapa verde, ciuperci, ulei, cascaval si patrunjel tocat. Acest fel de macare se poate prepara si cu alte legume (morcovi, dovlecei etc), in combinatie cu cartofii. Ingrediente: 1 kg cartofi sare piper 1 legatura ceapa verde 400 g ciuperci Champions 5 linguri ulei 4 felii cascaval…

Read more »

Varza calita cu jumari

20 February 2013
Varza_calita_cu_jumariVarza calita cu jumari din: varza, piept de porc, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, seminte de marar, bulion, untura si sare. Ingrediente: 2 verze potrivite 300 g piept de porc 10 boabe de piper negru 2-3 boabe de ienibahar 1 lingurita cu seminte de marar 2 linguri cu bulion 2 linguri cu untura…

Read more »

Trigoane cu spanac şi feta

20 February 2013
Trigoane_cu_spanac_si_fetaTrigoane cu spanac şi feta din: faina, ulei, apa, sare, spanac, branza feta, ceapa, ou, sare, piper, nucsoara si ulei. Ingrediente: 600 g faina 3 linguri cu ulei 120 ml apa 1 lingurita cu sare pentru umplutura: 1,5 kg spanac 300 g branza feta 1 ceapa 1 ou+1 galbenus sare piper nucsoara ulei   Mod…

Read more »

Desert cu capsuni

20 February 2013
Desert_cu_capsuniDesert cu capsuni din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, gelatina, frisca, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: pentru blat: 2 oua 80 g zahar 100 g faina 2 linguri ulei 1 lingurita praf de copt pentru crema: 2 pliculete gelatina 250 ml frisca 80 g zahar pudra 1 pachet zahar vanilat 250 g capsuni…

Read more »

Rulada de porc cu branza si spanac

20 February 2013
Retete_5Rulada de porc cu branza si spanac din: pulpa de porc fara os, telemea, smantana, frunze de spanac, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara os 200 g telemea rasa 150 g smantana 500 g frunze de spanac patrunjel 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod…

Read more »

Cuiburi vanilate

20 February 2013
Cuiburi_vanilateCuiburi vanilate din: oua, zahar, ulei, faina, esenta de vanilie, sare, ciocolata de menaj, ulei, ciocolata alba, frisca, fulgi de migdale si bombonele. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50 ml ulei 150 g faina 2 lingurite esenta de vanilie 1 praf de sare pentru decor: 200 g ciocolata de menaj 5 linguri ulei 100…

Read more »

Mancare de linte cu carnati picanţi

20 February 2013
Mancare_de_linte_cu_carnati_picantiMancare de linte cu carnati picanţi din: linte, unt, ceapa, chimion, supa de legume, carnati picanti, rosii in bulion, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 300 g linte 2 linguri cu unt 2 cepe 1 lingurita cu chimion pisat 2-3 cani cu supa de legume (sau apa calduta) 300 g carnati picanti 1 cutie cu rosii…

Read more »

Chiftelute cu sos de rosii

20 February 2013
Chiftelute_cu_sos_de_rosiiChiftelute cu sos de rosii din: carne tocata, oua, ceapa, usturoi, paine, lapte, marar, patrunjel, sare, piper, ulei, pasta de rosii, morcov, amidon alimentar, supa de carne, vin alb, usturoi si otet de vin. Ingrediente: pentru chiftele 600 g carne tocata (amestec vita cu porc) 2 oua 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 felii…

Read more »

Turtă de morcov şi praz

20 February 2013
Turta_de_morcov_si_prazTurtă de morcov şi praz din: morcovi, praz, oua, unt, iaurt, faina, piure de cartofi, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 2-3 morcovi fierti si tocati marunt 1 fir de praz mai mare 4 oua 125 g unt 125 ml iaurt de baut 2-3 linguri cu faina 100 g piure de cartofi 1 plic…

Read more »

Musaca de vitel

20 February 2013
Musaca_de_vitelMusaca de vitel din: cartofi, mozzarella, lapte, unt, sare, carne de vitel, rosii in bulion, pasta de rosii, usturoi, ulei, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mozzarella 200 ml lapte 1/4 pachet cu unt sare pentru sosul rosu: 500 g carne de vitel 1 cutie cu rosii in bulion 1 lingura…

Read more »

Varza cu piureu de cartofi si carnaciori

20 February 2013
Varza_cu_piureu_de_cartofi_si_carnacioriVarza cu piureu de cartofi si carnaciori din: ceapa, ulei, varza acra, foi de dafin, boabe de ienibahar, sare, piper, vin alb, cartofi, unt, lapte, nucsoara, zahar si cabanosi. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură ulei 600 g varză acră 2 foi de dafin 5 boabe de enibahar sare piper 250 ml vin alb 600 g…

Read more »

Frittata cu broccoli, fasole verde si ardei

20 February 2013
Frittata_cu_broccoli_fasole_verde_si_ardeiFrittata cu broccoli, fasole verde si ardei din: ardei gras, fasole verde, broccoli, sare, oua, ulei, unt si hasmatuchi. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 250 g fasole verde 200 g broccoli sare 8 oua piper 1 lingura ulei 2 linguri unt 1 hasmatuchi   Mod de preparare: Se spala ardeiul gras,…

Read more »

Cocktail cu vin alb si sampanie

20 February 2013
Cocktailuri_13Cocktail cu vin alb si sampanie din: zahar, capsune, vin alb si sampanie. Ingrediente: 100 g zahar 1 kg capsune 1500 ml vin alb 750 ml sampanie   Mod de preparare: Se pune o jumatate din cantitatea de capsuni, fara codite, in apa rece. Se taie in doua capsunile, se dau prin zahar si se…

Read more »

Reteta zilei: Fondue cu doua feluri de branza

20 February 2013
Fondue_cu_doua_feluri_de_branza_7Fondue cu doua feluri de branza din: branza gruyere, branza emmental, amidon de porumb, usturoi, suc de struguri albi, apa, otet de vin alb, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 Cana branza Gruyere, maruntita 1 1/2 Cana branza Emmental, maruntita 2 linguri de amidon de porumb 1 cațel de usturoi, cojit 1/2…

Read more »

Ciorba acrisoara cu ou

20 February 2013
CiorbeCiorba acrisoara cu ou din: ulei, faina, zeama de castarveti, concentrat de legume, ceapa, oua, tarhon, foaie de dafin, piper si sare. Ingrediente: 50 ml ulei 2 linguri faina zeama de la un borcan de castraveti 1 lingura concentrat de legume 1 ceapa 4-8 oua tarhon 1 foaie de dafin piper macinat sare   Mod…

Read more »

Semiluni cu nucă

20 February 2013
Semiluni_cu_nucaSemiluni cu nucă din: faina, zahar pudra, unt, smantana, ou, praf de copt, nuca si gem de caise. Ingrediente: 300 g faina 150 g zahar pudra 100 g unt 1 lingura cu smantana 1 ou 1 plic cu praf de copt 200 g nuca macinata gem de caise   Mod de preparare: Amesteca 70 g…

Read more »

Paste cu carne tocata la cuptor

20 February 2013
Paste_cu_carne_tocata_la_cuptorPaste cu carne tocata la cuptor din: paste fainoase, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, ardei gras, usturoi,c ascaval, pulpa de rosii, pasta de rosii, vin alb sec, oua, smantana, ulei, unt, cimbru, salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste fainoase (scurte si groase) 400 g carne tocata (curcan, amestec de porc si vita) 50…

Read more »

Tort delicios de primavara

20 February 2013
Tort_delicios_de_primavaraTort delicios de primavara din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, branza de vaci, zahar pudra, frisca, gelatina, zeama de capsuni si capsuni. Ingrediente: pentru crema: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri ulei 1 praf de copt pentru crema: 300 g branza de vaci (bine scursa) 175 g zahar pudra…

Read more »

Orez în straturi

20 February 2013
Orez_în_straturiOrez în straturi din: orez, ceapa, morcovi, usturoi, gulas de porc, unt, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 1 cana de orez cu bob rotund 2 cepe 3-4 morcovi 2-3 catei de usturoi 400 g gulas de porc (cuburi) 2 linguri cu unt 1 cana cu vin alb sec sare piper   Mod de…

Read more »

Supa gulas cu carne de vita

20 February 2013
Supa_gulas_cu_carne_de_vitaSupa gulas cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ulei, morcovi, telina verde, bulion, boia dulce, usturoi, coaja de lamaie, piper, chimen, mahiran, foaie de dafin, sare, supa de carne de vita si cartofi. Ingrediente: 700 g carne de vită (pulpă, ceafă) 5 cepe 2 linguri ulei 2 morcovi tăiați bețișoare 400 g…

Read more »

Ciorbă de curcan cu zeamă de varză

20 February 2013
CiorbaCiorbă de curcan cu zeamă de varză din: aripi si spate de curcan, morcovi, telina, ceapa, ulei, ardei grasi, zeama de varza, patrunjel, leustean, ardei iute si sare. Ingrediente: 600 g aripi si spate de curcan 2 morcovi 1 telina mica 2 cepe 3 linguri ulei 2 ardei grasi diferit colorati 2 cartofi 500 ml…

Read more »

De 1 martie, daruieste martisoare handmade

19 February 2013
Martisoare_2Salut, bine ne-am gasit. Daca cauti un cadou mai special, atat pentru tine, cat si pentru cei dragi, fii fara griji, ai ajuns unde trebuie.  Toate produsele din magazin sunt handmade, fiecaruia fiindu-i acordate mult timp si atentie. Esti bine venit sa iti dai cu parerea, sa faci o comanda mai speciala si, bineinteles, sa…

Read more »

Cum se prepara aluatul pentru tarte

19 February 2013
Cum_se_prepara_aluatul_pentru_tarte_07Cu siguranta va plac tartele, dar mereu sunteti in dificultate atunci cand vine vorba de alegerea aluatului perfect pentru tarta preferata. Ne-am gandit la dumneavoastra si am ales reteta cea mai buna de aluat pentru ca tarta sa va iasa asa cum doriti. 500g faina 200g unt 200g zahar 2 oua mari un varf de…

Read more »

Dar International

19 February 2013

Reteta zilei: Melcisori cu stafide si lapte

19 February 2013
Melcisori_cu_stafide_si_lapte_13Melcisori cu stafide si lapte din: faina, drojdie, oua, zahar, ulei, lapte, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, frisca, lapte, esenta de vanilie, ou, zahar si stafide. Ingrediente: 500g faina 20g drojdie 2 oua 70g zahar 40 ml ulei 220 ml lapte un varf lingurita sare coaja rasa de la o lamaie 2 pliculete zahar…

Read more »

Friptura de rata cu portocale

19 February 2013
Friptura_de_rata_cu_portocaleFriptura de rata cu portocale din: rata, portocale, unt, vin, sare, piper, oregano si boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 rata grasa 3 portocale 70 g unt 1 pahar vin sare piper oregano boia de ardei dulce   Mod de preparare: Umpli raţa cu portocala tăiată felii. O dai cu praf de sare, o ungi…

Read more »

Chec cu şuncă

19 February 2013
Chec_cu_suncaChec cu şuncă din: faina, praf de copt, oua, sunca, masline verzi, branza gruyere, ulei de masline, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 1 1/2 lingurite cu praf de copt 4 oua 230 g sunca 10 masline verzi 230 g branza Gruyere 240 ml ulei de masline 350 ml vin alb sec…

Read more »

Cartofi copţi cu sos de brânză

21 February 2013
Retete_8Cartofi copţi cu sos de brânză din: cartofi, branza grasa, usturoi, ardei iute, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 4-6 cartofi 400 g branza grasa 2 catei de usturoi 2-3 ardei iuti 4 linguri ulei de masline 1 rosie mare   Mod de preparare: Speli bine cartofii şl îi pui la copt, în cuptorul încins…

Read more »

Coaste de miel cu legume

21 February 2013
Coaste_de_miel_cu_legumeCoaste de miel cu legume din: coaste de miel, vin rosu, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, fasole verde, unt, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 800 g coaste de miel 250 ml vin rosu 1 catel de usturoi 1 ceapa rosie 100 g rosii cherry 600 g fasole verde 4 linguri cu unt rozmarin cimbru…

Read more »

Gustari: Crochete picante

21 February 2013
Crochete_picanteCrochete picante din: margarina, faina, apa, otet, boia iute si sare. Ingrediente: 1 pachet margarina 350 g faina 7 linguri cu apa 1 lingura cu otet boia iute sare   Mod de preparare: Cerne făina într-un castron şi adaugă margarina rece tăiată în cuburi, apa rece, oţetul, un vârf de cuţit de sare şi o…

Read more »

Retete de post: Bors de varza

21 February 2013
Bors_de_varzaBors de varza din: varza, bors, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, morcovi, sfecla, pastarnac, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza mica 500 ml bors 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac sare ulei   Mod de preparare: Taie in rondele ceapa si radacinoasele…

Read more »

Reteta zilei: Tacos cu carne de curcan si sos tabasco

21 February 2013
Tacos_cu_carne_de_curcan_si_sos_tabasco_4Tacos cu carne de curcan si sos tobasco din: ceapa, ulei de masline, condimente, usturoi, carne de curcan, ardei iute, rosii, suc de lamaie, sare, tortilla, sos tabasco, fasole neagra, coriandru, suc de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa, taiata cuburi 3 lingurite ulei de masline Amestec de condimente pentru tacos 1 lingura…

Read more »

Mamaliga in straturi

21 February 2013
Mamaliga_in_straturiMamaliga in straturi din: malai, branza de burduf, telemea, cascaval de oaie, slaninuta, carnat taranesc, unt, ardei copti, bulion, usturoi, masline, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g malai 100 g branza de burduf 100 g telemea 100 g cascaval de oaie 100 g slaninuta 1 carnat taranesc 100 g unt 2 ardei copti 2…

Read more »

Spaghete cu rosii cherry si capere

21 February 2013
Spaghete_cu_rosii_cherry_si_capereSpaghete cu rosii cherry si capere din: spaghete, ulei de masline, rosii cherry, usturoi, capere murate, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete (750 g) 2 linguri ulei de masline 1 kg rosii cherry 4 catei de usturoi 4 linguri capere murate busuioc uscat si cateva frunze verzi sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Escalop din carne de porc

21 February 2013
Escalop_din_carne_de_porcEscalop din carne de porc din: carne de porc, sunca presata, ciuperci, unt, sos brun spaniol, piper macinat, faina, vin rosu, ulei, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc fara os si grasime 250 g sunca presata 300 g ciuperci conservate 100 g unt 500 g sos brun spaniol 2 g piper…

Read more »

Bărcuţe cu pastă de peşte

21 February 2013
Retete_3Bărcuţe cu pastă de peşte din: lamaie, masline, smantana, andive, pasta de peste, piper si sare. Ingrediente: 1 lamaie 100 g masline verzi si negre 100 g smantana 4 andive 100 g pasta de peste piper sare   Mod de preparare: Tai andivele în jumătăţi, îndepărtezi măduva, presari cu zeama de lămâie şi le laşi…

Read more »

Fasole cu afumatura

21 February 2013
Fasole_cu_afumaturaFasole cu afumatura din: fasole uscata, ceapa, foi de dafin, pasta de rosii, ardei iute, costita afumata, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole uscata 2 cepe mari 1-2 foi de dafin 1 lingura cu pasta de rosii 2 ardei iuti 300 g costita afumata (doar carnea) cimbru sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Gulas in paine

21 February 2013
Gulas_in_paineGulas in paine din: carne de vita, carnati de casa, ulei, supa de carne, ceapa, cartofi, morcovi, ardei gras, pulpa de rosii, pasta de rosii, boia de ardei, frunze de dafin, chimen, zahar, sare, piper si painici. Ingrediente: 500 g carne de vita 200 g carnati de casa 2 linguri ulei 200 ml supa de…

Read more »

Ciorbă secuiască cu creier de porc

21 February 2013
Ciorba_secuiasca_cu_creier_de_porcCiorbă secuiască cu creier de porc din: zeama murata, foi de dafin, sare, piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creier si maduva de porc, ulei, boia, faina si smantana. Ingrediente: 2 l de la zeama murata 3-4 foid e dafin sare piper 500 g varza acra 1 ceapa 100 g orez 350 g…

Read more »

Carnaciori la minut

21 February 2013
Carnaciori_la_minutCarnaciori la minut din: carnaciori de bere, bacon, mustar dulce, miere. Ingrediente: 12 carnaciori de bere 12 felii de bacon 2 linguri mustar dulce 2 linguri miere   Mod de preparare: Amesteci muştarul cu mierea de albine într-un bol. Introduci cârnăciorii în acest amestec şi îi laşi circa 20 de minute să se îmbibe cât…

Read more »

Quiche rustic

21 February 2013
Quiche_rusticQuiche rustic din: faina, sare, unt, apa rece, cascaval, oua, smantana, sare, piper, nucsoara, ulei de masline, cartofi si carnati. Ingrediente: 200 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt 2-3 linguri apa rece 100 g cascaval ras 2 oua 250 ml smantana mai grasa sare piper nucsoara 3 linguri ulei de masline…

Read more »

Aripioare de pui picante

21 February 2013
Aripioare_de_pui_picanteAripioare de pui picante din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, ulei de masline, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căței de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bulion 1 lingură miere sare 1 ½…

Read more »

Piept de pui cu ghimbir si curry

21 February 2013
Piept_de_pui_cu_ghimbir_si_curryPiept de pui cu ghimbir si curry din: piept de pui, lapte de cocos, iaurt, ceapa, usturoi, pasta de tomate, lamaie, curry, boia, ghimbir, piper cayenne, frunza de dafin, scortisoara, ulei, sare si zahar. Ingrediente: 2 piepti de pui 180 ml lapte de cocos 245 ml iaurt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura…

Read more »

Reteta zilei: Hamburgheri cu carne de vita

21 February 2013
Hamburgheri_cu_carne_de_vita_3Hamburgheri cu carne de vita din: ulei de canola, ceapa rosie, telina, sos sriracha, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de vita tocata, rosii, sos hoisin, suc de limeta, chifle si salata de varza. Ingrediente: 2 linguri de ulei de canola sau ulei vegetal 2 cepe rosii, tocate 1 ceasca telina tocata marunt 3 linguri de…

Read more »

Prăjitură cu două creme

21 February 2013
Prajitura_cu_doua_cremePrăjitură cu două creme din: zahar pudra, faina, oua, praf de copt, unt, lapte, cacao, zahar, unt, esenta de rom, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente: pentru foi: 9 linguri zahar pudra 9 linguri faina 9 oua 1 pachet praf de copt unt pentru uns tava pentru crema de cacao: 1/2 lapte dulce 3 linguri cacao…

Read more »

Cocktail Sundowner

21 February 2013
SectionsEd-SMHCocktail Sundowner din: suc de grepfrut, sirop de afine rosii, zeama de lamaie si tonic. Ingrediente: 8 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de afine rosii 2 cl zeama de lamaie tonic   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de portocale si siropul de gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi…

Read more »

Sufleu de gulii cu costiţă

21 February 2013
Retete_1Sufleu de gulii cu costiţă din: pulpa de porc, telemea, smantana, frunze de spanac, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g pulpa de porc fara os 200 g telemea rasa 150 g smantana 500 g frunze de spanac patrunjel 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Incingi cuporul…

Read more »

Clătite mediteraneene

21 February 2013
Clatite_mediteraneeneClătite mediteraneene din: faina, oua, lapte, zahar, ulei, sare, branza de vaci, branza telemea, branza halloumi, ceapa rosie, marar, sare si boia. Ingrediente: 1 cescuta faina 2 oua 1 pahar cu lapte 2 lingurite cu zahar ulei sare pentru umplutura: 30 g branza de vaci 200 g branza telemea 100 g branza halloumi 1 ceapa…

Read more »

Rulada cu morcovi si pulpa de miel

21 February 2013
Rulada_cu_morcovi_si_pulpa_de_mielRulada cu morcovi si pulpa de miel din: pulpa de miel, oua, ceapa, morcovi, castravete murat, sunca, unt, busuioc, cimbru, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 900 g pulpa de miel 3 oua 1 ceapa 1 morcov 1 castarvete murat 50 g sunca 2 linguri cu unt busuioc cimbru patrunjel ulei sare piper   Mod…

Read more »

Dieta fără foc

21 February 2013
Dieta1Mic dejun – la alegere – 200 ml suc de portocale (sau de afine, mure, cătină, kiwi, struguri) – 150 ml lapte bătut făcut în casă, amestecat cu fulgi de ovăz, miere şi nuci – 150 ml lapte dulce nefiert cu 2 tartine de pâine neagră şi miere – 200 g salată de banane cu…

Read more »

Placinta creata cu branza

21 February 2013
Placinta_creata_cu_branzaPlacinta creata cu branza din: foi de placinta, branza telemea, unt, oua, iaurt, lapte si piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 500 g branza telemea 100 g unt 4 oua 300 g iaurt 80-100 ml lapte piper   Mod de preparare: Sfarama bine branza cu furculita. Adauga o jumatate de lingurita cu piper proaspat…

Read more »

Creveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma

21 February 2013
Creveti_crocanti_cu_chilli_usturoi_si_curcumaCreveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 linguriță curcuma 1/2 linguriță chili 1 cățel de usturoi 450 g creveți 1 ceașcă fulgi de porumb  ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare, mirodeniile și usturoiul pisat. Se adaugă oul…

Read more »

Cum se prepara maioneza de casa

20 February 2013
Cum_se_prepara_maioneza_de_casa_11Maioneza de casa este intr-adevar delicioasa si foarte usor de facut, dar pentru a preveni intoxicatia alimentara care poate fi provocata de oul crud cu care se efectueaza,trebuie sa aveti o grija deosebita atunci cand doriti sa faceti maioneza. 1 ou 200ml ulei 1/2 lamaie sare       Mod de preparare: Alegeti un ou…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu gem de prune si migdale

20 February 2013
Tarta_cu_gem_de_prune_si_migdale_09Tarta cu gem de prune si migdale  – aluat pentru tarta pe care il gasiti pregatit aici unde aveti intreg procesul de preparare cu tot cu imagini. Ingrediente: pentru umplutura: 300-400g gem de prune 2 linguri cacao 2 linguri rom migdale prajite   Mod de preparare: Aluatul se pregateste dupa cum ati vazut aici. Se…

Read more »

Friptura de porc cu salvie si paste

20 February 2013
Friptura_de_porc_cu_salvie_si_pasteFriptura de porc cu salvie si paste din: taitei lati, sare, piper, mascarpone, rosii, praz, ciuperci pleurotus, ulei de masline, dovlecel, suc de lamaie, fileuri de porc, frunze de salvie, faina si marsala. Ingrediente: 250 g taitei lati sare piper 3 linguri mascarpone 4-5 rosii 1 fir praz 200 g ciuperci pleurotus 6 linguri ulei…

Read more »

Rulouri de pui cu cartofi natur

20 February 2013
Rulouri_de_pui_cu_cartofi_naturRulouri de pui cu cartofi natur din: piept de pui, conopida, telina, ardei gras, ceapa, fasole galbena, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 conopida 1 telina 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ceapa fasole galbena unt ulei sare piper   Mod de preparare: Feliază…

Read more »

Tarta cu sfecla rosie

20 February 2013
Tarta_cu_sfecla_rosieTarta cu sfecla rosie din: sfecla rosie, telemea de vaca, faina, unt, lapte, ulei, fulgi de cartofi, drojdie, oua, zahar, sare, patrunjel verde, otet si hrean. Ingrediente: 3 sfecle rosii 100 g telemea de vaca 400 g faina 120 g unt 200 ml lapte 2-3 linguri cu ulei 100 g fulgi de cartofi 20 g…

Read more »

Tort cupola de coacaze

20 February 2013
Tort_cupola_de_coacazeTort cupola de coacaze din: iaurt, nectar de coacaze, zahar, coacaze rosii, gelatina, lichior de coacaze, frisca, foi de napolitana si migdale. Ingrediente: crema: 450 g iaurt 100 ml nectar de coacaze 100 g zahar 300 g coacaze rosii 20 g gelatina 4 linguri lichior de coacaze (cassis) 400 ml frisca blat: 3 foi de…

Read more »

Sarmale cu afumatura in varza acra

20 February 2013
Sarmale_cu_afumatura_in_varza_acraSarmale cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata si carnat afumat. Ingrediente: 1/2 carne de porc tocata 200 g slanina afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4 cepe mari 1 lingura untura 2 morcovi rasi 100 ml…

Read more »

Drob cu carne de miel rustic

20 February 2013
Drob_cu_carne_de_miel_rusticDrob cu carne de miel rustic din: prapur de miel, maruntaie de la un miel, oua, castraveti murati, ardei gras, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 prapur de miel maruntaiele de la un miel (inima, ficat, plamani si rinichi) 5 oua 2 castraveti murati 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 linguri…

Read more »

Ciorbă de fasole cu gogonele murate

19 February 2013
Ciorba_de_fasole_cu_gogonele_murateCiorbă de fasole cu gogonele murate din: fasole boabe, gogonele murate, zeama de la gogonelele murate, frunze de leustean, frunze de patrunjel, ceapa, morcov, pastarnac, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 400 g fasole boabe 4 gogonele murate 1 lingurita de boai de ardei dulce 1/2 l zeama de la gogonelele murate frunze de leustean…

Read more »

Chiftele cu mazare

19 February 2013
Chiftele_cu_mazareChiftele cu mazare din: carne tocata, mazare, rosii in bulion, ceapa, paine alba, ou, pesmet, ulei, patrunjel verde, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec 400 g mazare congelata 1 cutie cu rosii in bulion (tocate) 3 cepe 2 felii de paine alba, fara coaja 1 ou 2 linguri cu pesmet…

Read more »

Fursecuri de ciocolata cu alune

19 February 2013
Fursecuri_de_ciocolata_cu_aluneFursecuri de ciocolata cu alune din: oua, zahar brun, vanilie, fulgi de ciocolata, alune si cacao. Fursecurile au un gust puternic de ciocolată si se pot servi ca aperitiv, nu neapărat ca desert, mai ales dacă tot timpul sunteţi pe fugă! Ciocolata de fapt acţionează asupra producţiei de serotonină din creier. Hormonul care provoacă plăcere…

Read more »

Orez la tigaie cu ardei si carne de porc

19 February 2013
Orez_la_tigaie_cu_ardei_si_carne_de_porcOrez la tigaie cu ardei si carne de porc din: orez, ardei gras, bacon, file de porc, ceapa, ceapa verde, ulei, piper si coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g orez cu bob lung 1 ardei gras rosu 1 ardei rgas galben 100 g bacon 300 g file de porc 1 ceapa 1 legatura ceapa verde…

Read more »

Rata cu ghimbir

19 February 2013
Rata_cu_ghimbirRata cu ghimbir  din: sos de soia, apa, ghimbir, sare, piper, ierburi aromate, piept de rata cu grasime si suc de rosii. Ingrediente: sos marinata: sos de soia 500 g apa un ghimbir proaspat sare piper ierburi aromate dupa gust ingrediente friptura: piept de rata cu grasime ierburi aromate sare piper suc de rosii  …

Read more »

Supa de peste cu legume si fidea

19 February 2013
Supe_1Supa de peste cu legume si fidea din: apa, peste, file de salau, morcovi, cartofi, telina, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa 1/2 kg peste indiferent de sortiment (pot fi doar capete sau cozi) 500 g file de salau (sau alt peste) 2 morcovi mai mari 4-5 cartofi 1/2 telina 1 lamaie…

Read more »

Pui cu ceapa, rosii si masline

19 February 2013
Pui_cu_ceapa_rosii_si_maslinePui cu ceapa, rosii si masline din: pui, ceapa, rosii, usturoi, lamaie, boia, chimen, turmeric, scortisoara, masline, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 3 rosii 4 catei de usturoi 1 lamaie 2 linguri cu boia (dulce sau iute) 1 lingurita cu chimen 1/2 lingurita cu turmeric 1/4 lingurita cu…

Read more »

Cupcakes de ciocolată si cremă de unt

19 February 2013
Cupcakes_de_ciocolata_si_crema_de_untCupcakes de ciocolată si cremă de unt din: ciocolata neagra, unt, miere, zahar, oua, faina de migdale, cacao, praf de copt, frisca, banana si cacao. Ingrediente: 50 g ciocolata neagra 80 g unt 75 miere fluida 125 g zahar 5 oua 80 g faina de migdale 120 g faina 20 g cacao un plic praf…

Read more »

Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne de porc

19 February 2013
Musaca_de_cartofi_cu_carne_de_porc_18Musaca de cartofi cu carne de porc din: cartofi, carne tocata de porc, oua, morcovi, praz, marar, patrunjel, boia de ardei, sare, piper, busuioc, bulion de rosii si ulei. Ingrediente: 7-8 cartofi 700g carne tocata de porc 2 oua 2 morcovi 1 fir de praz 2 legaturi marar 2 legaturi patrunjel boia de ardei sare…

Read more »

Scovergi cu carne

19 February 2013
Scovergi_cu_carneScovergi cu carne din: carne tocata, ceapa, sare, patrunjel, piper negru macinat, cimbru, ulei, faina, apa, drojdie si ulei. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec 1 ceapa sare patrunjel piper negru macinat 1/2 lingurita cu cimbru uscat ulei pentru prajit pentru blat: 500 g faina 250 ml apa 1/2 lingurita cu sare 1 lingurita rasa…

Read more »

Cupcakes de lămâie

19 February 2013
Cupcakes_de_lamâieCupcakes de lămâie din: oua, zahar, zahar vanilinat, lapte, faina, praf de copt, ulei, suc de lamaie, coaja de lamaie, albusuri, zahar pudra, coaja de lamaie si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g zahar un pachetel zahar vanilinat 100 ml lapte 200 g faina un plic praf de copt 100 ml ulei 60 ml suc…

Read more »

Avocado umplut cu nuci, ananas si morcovi

19 February 2013
Avocado_umplut_cu_nuci_ananas_si_morcoviAvocado umplut cu nuci, ananas si morcovi din: pulpa de ananas, morcovi, ceapa rosie, nuci caju, patrunjel, ardei iute, chili, suc de portocale si avocado. Ingrediente: 100 g pulpă de ananas 100 g morcovi 1/2 ceapă roșie 2 linguri nuci caju 3 fire pătrunjel 1 ardei iute 1 lingură suc de lămâie 1 praf chili…

Read more »

Retete delicioase: Varza calita saseasca

19 February 2013
Varza_calita_saseasca.pngO reteta delicioasa de varza calita cu:mere, ulei, ceapa, pasta de rosii, smantana, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă maghiran sare piper   Mod de preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă şi…

Read more »

Cocktail cu sampanie, bitter si vodka

19 February 2013
www.freepix4all.comCocktail cu sampanie, bitter si vodka din: sampanie, bitter si vodka. Ingrediente: 200 ml sampanie 2 lingurite bitter 80 ml vodka   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele, in pahare cocktail si se completeaza cu cuburi de gheata.

Read more »

Desert: Tort cu crema de zahar ars

19 February 2013
Tort_cu_crema_de_zahar_ars.pngO reteta delicioasa de tort cu: zahar, lapte, oua, lamaie, faina, budinca de vanilie. Ingrediente crema de zahăr ars: 10-12 linguri zahăr 1/2 I lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente blat: 4 oua 6 linguri zahăr 6 linguri făină   Ingrediente crema: 500 ml lapte 2 budinci vanilie  …

Read more »

Vitel cu masline

19 February 2013
Vitel_cu_masline_verzi.pngO reteta delicioasa de vitel cu: masline verzi, ardei gras, ulei. Ingrediente: 400 g carne de viţel 200 g măsline verzi 1 ardei gras 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai în 4 felii subţiri. Tai bucăţi de hârtie mai mari, le ungi pe dos cu puţin ulei (pe partea…

Read more »

Retete simple si delicioase: Tocanita munteneasca

19 February 2013
Tocanita_munteneasca.pngO reteta delicioasa de tocanita cu: pulpa de vitel, ulei, morcovi, cartofi, patrunjel, arde gras, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii proaspete decojite 1 lingură…

Read more »

Supa de castane cu usturoi si cuisoare

19 February 2013
Supa_de_castane_cu_usturoi_si_cuisoareSupa de castane cu usturoi si cuisoare din: baghete, ceapa, cuisoare, castane, supa de carne, vin alb, usturoi, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1/2 baghetă 1 ceapă 4 cuișoare 500 g castane  fierte 400 ml supă de carne 200 ml vin alb 1 cățel de usturoi tocat 200 ml smântână 1/2 legătură pătrunjel tocat   Mod…

Read more »

Deserturi simple si delicioase: Tort de mere

19 February 2013
Tort_de_mere.pngO reteta delicioasa de tort cu:faina, mere, unt, zeama de lamaie, zahar pudra, frisca lichida, coaja de lamaie, oua, sare. Ingrediente: 220 g făină 1 kg mere 110 g unt 2 linguri zeamă de lămâie 50 g zahăr pudră+ 20 g pentru frisca 125 ml friscă lichidă coaja de la 1 lămâie 3 ouă sare…

Read more »

Friptura de pasare cu slanina, afine si mere

19 February 2013
Friptura_de_pasare_cu_afine_si_-mere.pngO reteta delicioasa de friptura cu:  carne de pui, foi de dafin, slanina, smantana, unt, afine, ceapa, mere din compot,cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 1 foaie de dafin 250 g slănină 1/2 kg smântână 40 g unt 250 g afine 3 cepe 350 g mere din compot 1 linguriţă cimbru sare…

Read more »

Frigarui de vitel cu ceapa si galuste de cartofi

19 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureFrigarui de vitel cu ceapa si galuste de cartofi din: vin alb sec, ulei de masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper si sare. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de măsline • 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vițel (pulpă) 3 cepe mici piper sare  …

Read more »

Reteta zilei: Coaste de porc in sos barbeque

19 February 2013
Coaste_de_porc_in_sos_barbeque_12Coaste de porc in sos barbeque din: coaste de porc, ceapa, usturoi, maioneza, sare, piper, frunze de dafin, condimente si sos barbeque. Ingrediente: 4 coaste de porc 1 ceapa, feliata 1 catel de usturoi 1 cana maioneza 1 lingurita de sare ½ lingurita piper 2 frunze de dafin condimente italiene ¾ sos barbeque   Mod…

Read more »

Legume la tigaie cu piept de pui

19 February 2013
Legume_la_tigaie_cu_piept_de_puiLegume la tigaie cu piept de pui din: conopida, morcovi, ardei iute, ceapa, usturoi, coriandru, piept de pui, arahide, ulei de floarea soarelui, mazare, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 2 morcovi 1 ardei iute rosu 2 cepe 1 catel de usturoi 1/2 legatura coriandru 2 fileuri de piept de pui (de circa 200 g)…

Read more »

Supa rustica

19 February 2013
Supa_rusticaSupa rustica din: linte galbena, bacon, apa, cartofi, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte galbena 200 g bacon 2 l apa 2 cartofi 2 morcovi 5 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Pune lintea la fiert în 2 l de apă şi lasă la foc moderat. Dacă te grăbeşti,…

Read more »

Hamburger de casă

19 February 2013
Hamburger_de_casaHamburger de casă din: carne tocata de vita, ceapa, kaizer, branza topita, chifle, cimbru, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 cepe 4 felii de kaizer 4 felii de branza topita 4 chifle cimbru piper ulei sare   Mod de preparare: Presară peste carne condimentele, un praf de sare şi…

Read more »

Prăjitură cu cremă de brânză

19 February 2013
Prajitura_cu_crema_de_brânzaPrăjitură cu cremă de brânză din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, praf de copt, lapte, nes, branza, smantana, cafea macinata, lichior de oua si lapte. Ingrediente: 400 g faina 50 g zahar pudra 250 g unt 2 galbenusuri 1/2 pachet praf de copt 3 linguri lapte 2 linguri nes pentru umplutura: 250 g branza 200…

Read more »

Cocktail de kiwi cu vin spumos

19 February 2013
CocktailCocktail de kiwi cu vin spumos din: kiwi, lamaie, lichior de kiwi, vin spumos si gheata. Ingrediente: 4 felii de kiwi 4 felii de lamaie 40 ml lichior de kiwi vin spumos gheata   Mod de preparare: Zeama de la o jumatate de lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se…

Read more »

Cotlete de miel cu cartofi la cuptor

19 February 2013
Cotlete_de_miel_cu_cartofi_la_cuptorCotlete de miel cu cartofi la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de masline, morcov, telina, rosii, ceapa, usturoi, vin, ceapa, unt, cartofi, supa de pasare si bouquet garni. Ingrediente: cca 1 kg cotlete de miel sare piper 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 fir țelină 2roșii 1 ceapă franțuzească 5…

Read more »

Orez cu pătrunjel verde

19 February 2013
Retete_1O reteta delicioasa de orez cu: orez, patrunjel, usturoi, unt, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 4 linguri pătrunjel tocat 2 căţei de usturoi 2 linguri unt 2 linguri parmezan ras puţină sare puţin piper   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă clocotită cu puţină sare, timp de 15 minute, apoi îl stre­cori…

Read more »

Cupcakes cu miere

19 February 2013
Cupcakes_cu_miereCupcakes cu miere din: faina, praf de copt, unt, zahar pudra, ou, miere, lapte, sare, unt, zahar, lapte, smantana, nuci, albus si sare. Ingrediente: 75 g faina o lingurita praf de copt 40 g unt 150 g zahar pudra un ou 2 linguri miere fluida 80 ml lapte un praf sare pentru sos: 25 g…

Read more »

Supa cu omleta

18 February 2013
Supe_3Supa cu omleta din: ceapa, usturoi, unt, ulei, rosii, morcovi, dovlecel, broccoli, telina, paste, apa, oua, telemea, busuioc, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura unt 2 linguri ulei 300 g rosii 100 g morcovi 1 dovlecel 200 g broccoli 1 telina 200 g paste 1 l apa 3…

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri umplute cu ciocolata

18 February 2013
Fursecuri_umplute_cu_ciocolata_13Fursecuri umplute cu ciocolata din: unt, faina, alune macinate, zahar si ciocolata neagra. Ingrediente: 200g unt 200g faina 200g alune macinate 200g zahar 200g ciocolata neagra       Mod de preparare: Se amesteca faina cu alunele macinate si zaharul. Se adauga untul taiat in cubulete si se framanta bine pana ce aluatul este neted…

Read more »

Pui cu ananas si oua de prepelita

18 February 2013
Pui_cu_ananas_si_oua_de_prepelitaPui cu ananas si oua de prepelita din: piept de pui, compot de ananas, oua de prepelita, unt, faina, sare, piper alb si boia dulce. Ingrediente: 600 g piept de pui 1 ompot de ananas (rondele) 8 oua de prepelita 50 g unt 50 g faina sare piper alb boia dulce (dupa gust)   Mod…

Read more »

Ciorba de vacuta in farfurie comestibila

18 February 2013
Ciorba_de_vacuta_in_farfurie_comestibilaCiorba de vacuta in farfurie comestibila din: pulpa de manzat, ceapa, morcovi, ardei grasi, mazare, porumb, bulion, sare de lamaie, concentrat de legume, telina, patrunjel verde, cartofi, ulei, sare, faina, apa, lapte, zahar, sare, unt, drojdie si mac. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat 3 cepe mari 2 morcovi 2 ardei grasi 200 g mazare…

Read more »

Salata cu orez, morcov si fasole rosie

18 February 2013
Salata_cu_orez_morcov_si_fasole_rosieSalata cu orez, morcov si fasole rosie din: orez, supa de pui, ulei de masline, morcov, fasole rosie, telina, ceapa, unt, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 750 ml supa de pui 2 linguri ulei de masline 1 morcov mare 4-5 linguri fasole rosie…

Read more »

Supă cremă de morcovi cu lapte şi coriandru

18 February 2013
Supa_crema_de_morcovi_cu_lapte_si_coriandruSupă cremă de morcovi cu lapte şi coriandru din: ulei de floarea soarelui, ceapa, coriandru, cartofi, morcovi, supa de legume, lapte din soia si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 1 lingurita de coriandru macinat 2 cartofi medii, curatati si taiati cubulete 500 g de morcovi, curatati si…

Read more »

Muschi de vita la gratar cu garnitura

18 February 2013
Muschi_de_vita_la_gratar_cu_garnituraMuschi de vita la gratar cu garnitura din: mazare, muschi de vita, cartofi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 2 felii de muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2 lamaie sare piper   Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie se cumpără carne…

Read more »

Melcisori cu ciocolata

18 February 2013
Melcisori_cu_ciocolataMelcisori cu ciocolata din: faina, oua, zahar, drojdie, lapte, unt, ciocolata de ciocolata si sare. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 25 g zahar o lingurita drojdie uscata 25 ml lapte 75 g unt 100 g fulgi de ciocolata 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Se frământă făina, zahărul, drojdia, sarea şi se adaugă…

Read more »

Salata cu carne de curcan, ghimbir si iaurt

18 February 2013
Salata_cu_carne_de_curcan_ghimbir_si_iaurtRupe 2 lipii în bucăţi şi prăjeşte-le într-o tigaie în care ai pus 2 linguri ulei de măsline. Pune-le într-un bol, apoi, în aceeaşi tigaie, sotează 1 vânătă tăiată cubuleţe, timp de 10 minute, până se înmoaie. Amestecă bucăţile de lipii cu vânătă, 1 lingură de harissa, 250g de roşii cherry tăiate pe jumătate, 500g…

Read more »

Crap la tavă cu sos de roşii si usturoi

18 February 2013
Crap_la_tava_cu_sos_de_rosii_si_usturoiCrap la tavă cu sos de roşii si usturoi din: crapi, ceapa, sos de rosii, lamaie, sare, piper, usturoi, ulei si vin alb. Ingrediente: 3 crapi 3 cpe mari 500 ml sos de rosii pregatit in casa lamaie sare piper usturoi ulei 2 pahare de vin alb   Mod de preparare: Cureţi peştii şi îi…

Read more »

Gulas cu carne de porc si vin

18 February 2013
Gulas_cu_carne_de_porc_si_vinGulas cu carne de porc si vin din: carne de porc, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, vin, foi de dafin, pasta de chilli, boia dulce, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de porc 1 ceapa 3 catei de usturoi 250 ml sos de rosii 4-5 linguri cu ulei 1 pahar cu…

Read more »

Gogoşi la cuptor

18 February 2013
Gogosi_la_cuptorGogoşi la cuptor din: zahar, ou, unt, lapte, faina, praf de copt, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 110 g zahar 1 ou 70 g unt topit 150 ml lapte 180 g faina 1 lingurita praf de copt coaja de la 1/4 lamaie 1/4 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Freci zahărul cu oul până…

Read more »

Porc cu sos picant

18 February 2013
Porc_cu_sos_picantPorc cu sos picant din: muschi de porc, ulei, salvie, ceapa, usturoi, ulei, ghimbir, chimen, piper de Cayenne, scortisoara macinata, ardei gras, zahar brun, sos de soia si suc de lamaie. Ingrediente: o bucata muschi subtire porc o lingura ulei salvie pentru sos: o ceapa 6 catei usturoi 30 ml ulei ghimbir ras chimen macinat…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

18 February 2013
Ciorba_de_curcan_cu_zdrente_de_ou_si_fidea_16Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea din: carne de curcan, ardei, telina, pastarnac, morcovi, patrunjel, cartofi, praz, oua, fidea, patrunjel, bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 600g carne de curcan 1 ardei 1/2 telina 1 pastarnac 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 cartofi 1 fir de praz 2 oua fidea patrunjel…

Read more »

Musaca de vinete cu cascaval si carne

18 February 2013
Musaca_de_vinete_cu_cascaval_si_carneMusaca de vinete cu cascaval si carne din: carne tocata de vita, vinete, rosii in bulion, bulion, rosie, ceapa, usturoi, suc de lamaie, oua, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g carne tocata de vita 3 vinete o cutie mare de rosii in bulion o lingura cu varf de bulion o rosie o ceapa…

Read more »

Curcan aromat cu ghimbir şi garam masala

18 February 2013
Retete_3Amestecă 250ml de iaurt cu 500g carne de curcan, tăiată cubuleţe. Incinge într-o tigaie mare 1 lingură de ulei şi sotează 1 lingură de ghimbir ras şi 1 ceapă feliată, până se înmoaie. Adaugă 1 lingură de garam maşala şi 1 lingură cu vârf de pastă korma şi mai sotează 2 minute. Adaugă 3 linguri…

Read more »

Rosii cu suncă si parmezan

18 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureRosii cu suncă si parmezan din: rosii cherry, sunca, ulei de masline, unt, usturoi, sare, piper, busuioc, parmezan si busuioc. Ingrediente: 24 roșii cherry 200 g șuncă 1 lingură ulei de masline 2 linguri unt 1 cățel de usturoi  sare piper 1 linguriță busuioc tocat 2 linguri parmezan ras busuioc pentru ornat   Mod de…

Read more »

Placintele sarate

18 February 2013
Placintele_saratePlacintele sarate din: faina, apa, drojdie, sare, zahar, ulei, ceapa, branza feta, marar, galbenusuri si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina 300 ml apa un cub drojdie proaspata o lingurita sare o lingurita zahar 50 ml ulei pentru umplutura: o ceapa 3-4 dovlecei 360 g branza feta o legatura marar pentru uns: 2 galbenusuri…

Read more »

Pulpe de pui cu legume

18 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_legumePulpe de pui cu legume din: pulpe, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, boia dulce, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 pulpe intregi 3 cepe albe 2 morcovi 2 ardei grasi de culori diferite o radacina pastarnac 3 lingurite boia dulce 2 linguri ulei 5 fire patrunjel sare   Mod de preparare: Se spală şi se…

Read more »

Peste in sos

18 February 2013
Peste_in_sosPeste in sos din: crap, cartofi, boia dulce, ceapa, ardei gras, boia iute, bulion, usturoi, zeama de lamaie, ulei, piper si sare. Ingrediente: 4 bucati de crap 4 cartofi 2 lingurite cu boia dulce 1 ceapa 2 ardei grasi 1 varf de lingurita de boia iute 2 linguri cu bulion 4 catei de usturoi zeama…

Read more »

Ciocolată de casă mentolată

18 February 2013
Ciocolata_de_casa_mentolataCiocolată de casă mentolată din: zahar, lapte praf, unt, zeama de lamaie, cacao, zahar vanilat, ceai de menta si apa. Ingrediente: 500 g zhaar 500 ml lapte praf 200 g unt 1 lingura zeama de lamaie 100 g cacao 1 plic zahar vanilat 3-4 plicuri ceai de menta 250 ml apa   Mod de preparare:…

Read more »

Salata cu peste afumat si ridichi

18 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureSalata cu peste afumat si ridichi din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasturei, ceapa verde, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 320 g păstrăv afumat fără piele 2 pachete 
amestec pentru salată (salată creață, andivă, fetică, radicchio) 2 legături ridichi 1 mână năsturei tineri…

Read more »

Cocktail cu brandy si lichior de afine

18 February 2013
Cocktailuri_4Cocktail cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana, lichiro de afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl frisca 1 jumatate banana 3 cl lichior de afine 1 felie portocale 1 bucata cirese   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (fara cele de decor) intr-un blender impreuna cu cateva…

Read more »

Bors de zarzavat

18 February 2013
Bors_de_zarzavatBors de zarzavat din: cartofi, morcov, ceapa, patrunjel, mazare, rosii in bulion, frunze de spanac, ulei, bors de tarate, sare si oua. Ingrediente: 4 cartofi un morcov o ceapa o radacina patrunjel 100 g mazare congelata 3 rosii in bulion 100 g frunze spanac congelat o lingura ulei un litru bors de tarate sare pentru…

Read more »

Rulada de pui cu rozmarin

18 February 2013
Rulada_de_pui_cu_rozmarinRulada de pui cu rozmarin din: piept de pui, ulei, rozmarin, ceapa, ardei grasi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept d epui 2 linguri ulei o lingurita rozmarin pentru umplutura: o ceapa alba 2 ardei grasi o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Cele două bucăţi de piept se taie pe…

Read more »

Plăcintă cu brânză si caşcaval

18 February 2013
Placinta_cu_brânza_si_cascavalPlăcintă cu brânză si caşcaval din: foi de placinta, margarina, oua, lapte, cascaval si branza. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 pachet de margarina 6 oua 1 l lapte 150 g cascaval 150 g branza   Mod de preparare: Foile de plăcintă le tai ca pe nişte tăiţei şi le pui peste margarina din…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de cartofi, naut si smantana

18 February 2013
Ciorba_de_cartofi_naut_si_smantana_5Ciorba de cartofi, naut si smantana din: ceapa, praz, cartofi, usturoi, unt, vin alb, supa de legume, foaie de dafin, boia, naut, organo, caju, unt si smantana. Ingrediente: 1 ceapa alba, taiata cuburi 2 fire de praz, spalat si taiat rondele (numai partea alba) 3 cartofi, curatati si tocati 2 lingurite usturoi pisat 2 linguri…

Read more »

Iahnie cu carnati, kaizer si carne de porc

18 February 2013
Iahnie_cu_carnati_kaizer_si_carne_de_porcIahnie cu carnati, kaizer si carne de porc din: carne de porc, kaizer, carnati afumati, fasole alba, usturoi, ceapa, pasta de tomate bouquet garni, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc 250 g kaizer 300 g carnati afumati 500 g fasole alba 50 g untura 5 catei de usturoi 2 cepe 1 lingura…

Read more »

Salata de fructe cu menta

18 February 2013
Salata_de_fructe_cu_mentaSalata de fructe cu menta din: portocale, capsune, banane, kiwi si frunze de menta. Ingrediente: 2 portocale 10 capsune 2 banane 2 kiwi frunze de menta   Mod de preparare: Se curăţă portocalele şi se taie rondele, apoi fiecare felie obţinută se taie jumătate sau sfert. Bananele se curăţă şi se taie felii rotunde. Căpşunele…

Read more »

Piept de curcan cu legume la tavă

18 February 2013
Retete_1Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă şi taie cubuleţe 250g de cartofi, 250 g de cartofi dulci şi 5oog de sfeclă. Stropeşte-le cu 2 linguri ulei de măsline, adaugă 2 cepe roşii feliate şi 2 căţei de usturoi feliaţi, asezonează-le şi amestecă-le bine. Dă totul la cuptor timp de 45 de minute, până se rumenesc…

Read more »

Tort cu cremă de cacao şi nuci

18 February 2013
Tort_cu_crema_de_cacao_si_nuciTort cu cremă de cacao şi nuci din: oua, ulei, faina, zahar, praf de copt, zahar vanilat, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, cacao, nuci si esenta de rom. Ingrediente: 10 oua 10 linguri ulei 1 1/2 cana faina 1 1/2 cana zahar 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de…

Read more »

Ruladă de carne tocată şi spanac

18 February 2013
Rulada_de_carne_tocata_si_spanacRuladă de carne tocată şi spanac din: carne tocata de vita, carnati proaspeti, oua, oregano, piper, paine, lapte, sare, spanac, parmezan si vin. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 500 g carnati proaspeti 2 oua o lingurita oregano o lingurita piper 3 felii paine de o zi 100 ml lapte sare pentru umplutura: 500…

Read more »

Supa rece de rosii cu crutoane

18 February 2013
Supa_rece_de_rosii_cu_crutoaneSupa rece de rosii cu crutoane din: paine, supa de legume, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, zahar, rozmarin, frisca si boia. Ingrediente: 3 felii paine 125 ml supa de legume 750 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline sare piper 1 praf zahar 1 fir rozmarin…

Read more »

Muschi de miel cu menta si masline

18 February 2013
Muschi_de_miel_cu_menta_si_maslineMuschi de miel cu menta si masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline, muschi de miel, sare, piper, meta si masline negre. Ingrediente:  1 cățel de usturoi 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline 800 g mușchi de miel  sare, piper 2 fire mentă 100 g măsline negre fără sâmburi   Mod de preparare: Se…

Read more »

Reteta zilei: Lasagna cu mix de carne de vita si porc

17 February 2013
Lasagna_cu_mix_de_carne_de_vita_si_porc_11Lasagna cu mix de carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcov, carne de vita, carne de porc, lapte integral, vin rosu, rosii pasate, pasta de tomate, sare, oregano, piper, ciuperci shiitake, ulei de maline, foi de lasagna, mozzarella, branza gruyere si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2…

Read more »

Varza de Bruxelles cu nuca

17 February 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_nucaVarza de Bruxelles cu nuca din: varza de bruxelles, nuca, unt, ceapa rosie, ceapa alba, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles congelata 100 g nuca 50 g unt 2 cepe rosii 1 ceapa mica alba sucul de la 1/2 lamaie sare piper   mod de preparare: Se taie fiecare…

Read more »

 

Granite de piersici si zmeura

17 February 2013
Granite_de_piersici_si_zmeuraGranite de piersici si zmeura din: pierisici, zmeurata, zahar pudra, sampanie, zmeura si menta. Ingrediente: 4 piersici coapte 2 linguri zmeurata 2 linguri zahar pudra 200 ml sampanie 100 g zmeura menta   Mod de preparare: Se cresteaza piersicile si se plonjeaza putin in apa fierbinte. Se trec fructele pe sub un jet de apa…

Read more »

Cartofi gratinati la cuptor

17 February 2013
Cartofi_gratinati_la_cuptorCartofi gratinati la cuptor din: cartofi, cascaval, smantana, broccoli, oua, unt si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g cascaval 200 ml smantana 1 broccoli 3 oua unt sare   Mod de preparare: Spală şi fierbe cartofii în coajă 20 de minute, lasă-i în apă rece vreo zece minute, decojeşte-i şi taie-i în felii. Separat,…

Read more »

Salata calda de legume

17 February 2013
Salata_calda_de_legumeSalata calda de legume din: sparanghel, ceapa verde, dovlecel, fasole verde, mazare, rucola, suc de lamaie, unt si sare. Ingrediente: 6 fire sparanghel 4 fire ceapa verde 1 dovlecel 100 g fasole verde pastai congelata 100 g mazare congelata 100 g rucola sucul de la 1/2 lamaie 50 g unt sare   Mod de preparare:…

Read more »

Musaca de cartofi cu peşte

17 February 2013
Musaca_de_cartofi_cu_pesteMusaca de cartofi cu peşte din: cartofi, peste, suc de rosii, morcovi, ceapa rosie, foi de dafin, piper mozaic, sare de mare, unt, lapte, cimbru verde, limeta, condimente pentru peste si galbenusuri. Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peste 100 ml suc de rosii 3 morcovi 1 ceapa rosie 2 foi de dafin piper mozaic…

Read more »

Rulada de carne si legume

17 February 2013
Rulada_de_carne_si_legumeRulada de carne si legume din: piept de pui, cartofi, morcovi, spanac, oua, smantana, sare, piper si crenvursti afumati. Ingrediente: un piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 300 g spanac frunze 2 oua o lingura smantana sare piper pentru umplutura: 6 crenvursti afumati   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert…

Read more »

Supă falsă

17 February 2013
Supa_falsaSupă falsă din: apa, morcovi, orez, unt, lapte, zeama de lamaie, galbenus, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 l apa 3 morcovi mijlocii 3 linguri orez 50 g unt 1 l lapte zeama de lamaie 1 galbenus sare piper patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Dai morcovii pe râzătoare şi îi căleşti în…

Read more »

Ciupercute cu ton si capere

17 February 2013
Ciupercute_cu_ton_si_capereCiupercute cu ton si capere din: oua, ton, maioneza, capere, rosii, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 150 g ton 150 g maioneză 2 linguri capere tocate 8 roșii sare piper   Mod de preparare: Se taie în două, transversal, 8 ouă fierte tari.  Se scot gălbenușurile și se pasează cu 150 g ton (în…

Read more »

Fizz cu nectar de portocale si catina alba

17 February 2013
Fizz_cu_nectar_de_portocale_si_catina_albaFizz cu nectar de portocale si catina alba din: zeama de lamaie, nectar de portocale si catina, galbenus, ghimbir, miere, apa minerala si lamaie. Ingrediente: 2 cl zeama proaspata de lamaie 12 cl nectar de portocale si catina alba 1 galbenus putin ghimbir macinat 2 lingurite de miere apa minerala sau plata o felie de…

Read more »

Şniţel de curcan în aluat de cartofi

17 February 2013
Snitel_de_curcan_în_aluat_de_cartofiŞniţel de curcan în aluat de cartofi din: piept de curcan, cartofi, branza, unt, sare, ceapa, oua, faina, patrunjel verde si ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan 800 g de cartofi 50 g branza tare 3 linguri unt sare piper 1 ceapa potrivita 2 oua 2 linguri faina 2 linguri patrunjel verde tocat ulei…

Read more »

Porc cu legume la wok

17 February 2013
Porc_cu_legume_la_wokPorc cu legume la wok din: pulpa de porc, ardei grasi, ceapa, morcovi, sos de soia, ulei, ghimbir, zahar brun, sos de rosii, otet balsamic, usturoi, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 ardie grasi 2 cepe 2 morcovi 3 linguri cu sos de soia 3 linguri cu ulei 1…

Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu sos de carne

17 February 2013
Spaghete_cu_sos_de_carne_5Spaghete cu sos de carne din: spaghete, bacon, carne de vita, ceapa, morcov, usturoi, vin alb, rosii, ketchup, sare, piper negru si oregano. Ingrediente: 255 de grame spaghete 100 de grame bacon 255 de grame de carne de vita 1 ceapa mica tocata 1/2 morcov mic decojit si ras 2 catei de usturoi tocat 1/2…

Read more »

Cotlete de miel la grătar

17 February 2013
Cotlete_de_miel_la_gratarCotlete de miel la grătar din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline, rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel verde si sos remoulade. Ingrediente: 6 cotlete de miel cu os 1lămâie 4 linguri ulei de măsline 3 fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde sos remoulade   Mod de preparare:…

Read more »

Chec cu morcovi

17 February 2013
Chec_cu_morcoviChec cu morcovi din: morcovi, oua, zahar, nuci, unt, faina si praf de copt. Ingrediente: 500 g morcovi 4 oua 100 g zahar 150 g nuci 150 g unt 200 g faina 1 praf de copt   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea mică şi apoi îi amesteci cu celelelate ingrediente de…

Read more »

Rulada cu omleta si pulpa de porc

17 February 2013
Rulada_cu_omleta_si_pulpa_de_porcRulada cu omleta si pulpa de porc din: pulpa de porc, usturoi, amestec de piper negru si rosu, ulei, bacon, oua, unt, usturoi si sare. Ingrediente: un kg pulpa de porc 3 catei de usturoi o lingura amestec de piper negru si rosu 2 linguri ulei pentru umplutura: 250 g bacon 6 oua pentru uns:…

Read more »

Crema taraneasca cu iaurt

17 February 2013
Crema_taraneasca_cu_iaurtCrema taraneasca cu iaurt din: fasole alba, morcov, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare, piper, paine cu seminte, salata verde, ardei iute murat si ceapa verde. Ingrediente: 200 g fasole alba 1 morcov mare 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 100 g iaurt simplu sare piper paine cu seminte pentru decor: salata…

Read more »

Tort cu mascarpone si smochine

17 February 2013
Tort_cu_mascarpone_si_smochineTort cu mascarpone si smochine din: faina, zahar, ou, unt, sare, galbenusuri, lichior de portocale, suc de portocale, mascarpone, iaurt, gelatina, smochine si gem de caise. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 ou 125 g unt 1 priza sare pentru umplutura: 3 galbenusuri 80 g zahar 2-3 linguri lichior de portocale…

Read more »

Peşte cu măsline şi castraveciori

17 February 2013
Peste_cu_masline_si_castravecioriPeşte cu măsline şi castraveciori din: peste, ulei, masline, ceapa, castraveciori in otet, lamaie, piper, sare si frunza de dafin. Ingrediente: 1 kg peste 100 ml ulei 100 g masline 5-6 cepe 5 castraveciori in otet 1 lamaie piper sare apa 1 frunza dafin   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli, apoi îl…

Read more »

Muşchiuleţ de porc pe varză cu mere coapte

17 February 2013
Muschiulet_de_porc_pe_varza_cu_mere_coapteMuşchiuleţ de porc pe varză cu mere coapte din: muschi de porc, usturoi, sare, cimbru, rozmarin, frunze de salvie, piper, varza murata, mere si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 capatana de usturoi 1 lingurita sare 1 lingurita cimbru rozmarin 3-4 frunze de salvie piper 1 varza murata 4-5 mere sare   Mod de…

Read more »

Rulada cu ceafa de porc afumata

17 February 2013
Rulada_cu_ceafa_de_porc_afumataRulada cu ceafa de porc afumata din: ceafa de porc afumata, slanina, cartofi, oua, pesmet, faina, usturoi, sare, piper, untura, varza murata si patrunjel verde. Ingrediente: 200 g ceafa de porc afumata 100 g slanina 800 g cartofi 3 oua 6 linguri pesmet 90 g faina 3 catei de usturoi sare piper 2 linguri untura…

Read more »

Piept de pui cu sos de smântână şi ciuperci

17 February 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_smântâna_si_ciuperciPiept de pui cu sos de smântână şi ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa, unt, smantana, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata piept de pui 150 g ciuperci champignon 1 ceapa mica (rosie sau alba) 1 lingurita unt 200 g smantana 100 ml vin alb (optional) sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Chili de curcan

17 February 2013
Retete_1Incinge într-o cratiţă 1 lingură de ulei şi rumeneşte 500g carne tocată de curcan. Scoate-o din cratiţă şi adaugă 1 ceapă şi 1 ardei roşu, tocate. Sotează totul 10 minute şi mai pune ulei, dacă e nevoie. Dă focul mai mare. Adaugă 1 linguriţă fulgi de ardei iute, carnea de curcan, 400g de roşii din…

Read more »

Ciolan afumat cu prune uscate

17 February 2013
Ciolan_afumat_cu_prune_uscateCiolan afumat cu prune uscate din: ciolan afumat, prune uscate, zahar, praz, praf de mustar, bere neagra si cuisoare. Ingrediente: 1 ciolan afumat 150 g prune uscate 4 linguri de zahar 2 fire de praz 1 lingura cu praf de mustar 250 ml bere neagra 3 cuisoare   Mod de preparare: Speli bine cio­lanul şi…

Read more »

Ciorba ardeleneasca de miel

17 February 2013
Ciorba_ardeleneasca_de_mielCiorba ardeleneasca de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, radacina de telina, orez, smantana, tarhon, otet, marar, patrunjel, ceapa verde, untura, faina si sare. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel 500 g ceapă 200 g morcovi 100 g rădăcină de țelină 100 g orez 250 ml smântână 4 gălbenușuri 1 legătură tarhon 75 ml…

Read more »

Reteta zilei: Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale

17 February 2013
Salata_de_oua_cu_telina_marinata_si_cereale_integrale_7Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale din: otet de vin alb, apa, sare, zahar, telina, oua, cereale integrale, ceapa, maioneza, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1/4 cana de oțet de vin alb 1/4 ceasca de apa 2 lingurite de sare 1 1/2 lingurite de zahar 2 tulpini de telina, taiata cuburi…

Read more »

Miniclătite de cartofi

17 February 2013
Miniclatite_de_cartofiMiniclătite de cartofi din: cartofi, kaizer, ciuperci, oua, ceapa, lapte, faina, cascaval, ulei, marar verde, piper si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g kaizer 4 ciuperci 2 oua 1 ceapa 2 linguri cu lapte 2 linguri cu faina 50 g cascaval ulei marar verde piper sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi dă-i pe…

Read more »

Desert cu ciocolata, banane si caramel sarat

17 February 2013
Desert_cu_ciocolata_banane_si_caramel_saratDesert cu ciocolata, banane si caramel sarat din: pastaie de vanilie, banane, zahar, smantana, unt, sare de mare, lapte, smantana si ciocolata amaruie. Ingrediente: 1/2 pastaie de vanilie, cu semintele scoase 2 banane, feliate pentru caramelul sarat: 2 linguri de zahar 3 linguri de smantana pentru frisca 1 lingura de unt 1 varf de cutit…

Read more »

Supă cremă de ciuperci cu smântână

17 February 2013
Supa_crema_de_ciuperci_cu_smântânaSupă cremă de ciuperci cu smântână din: ciuperci, smantana, usturoi, patrunjel, ulei, orez, morcovi, pastarnac si ceapa. Ingrediente: 1 kg ciuperci 500 g smantana 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 250 ml ulei 1 ceasca orez 2 morcovi 1 pastarnac 2 cepe   Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de ciu­perci o tai în…

Read more »

Colţunaşi cu spanac, smantana si branza de vaci

17 February 2013
Coltunasi_cu_spanac_smantana_si_branza_de_vaciColţunaşi cu spanac, smantana si branza de vaci din: faina, ou, apa calduta, sare, spanac, smantana si branza de vaci. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou 3 linguri apa calduta sare pentru umplutura: 1 kg spanac 1 ou 1 lingurita de smantana 2 linguri branza de vaci   Mod de preparare: Aluat:  Frămânţi…

Read more »

Tort de zmeura cu caise

17 February 2013
Tort_de_zmeura_cu_caiseTort de zmeura cu caise  din: unt, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, migdale, faina, gem de zmeura, blat, gelatina, budinca de vanilie, lapte, frisca, zahar, zmeura, caise, tort gelle, fulgi de migdale si fistic macinat. Ingrediente: blat: 65 g unt 40 g zahar 1 lingurita coaja rasa si sucul de la 1 lamaie…

Read more »

Desert simplu si gustos

17 February 2013
Desert_simplu_si_gustosDesert simplu si gustos din: paine toast, oua, unt, lapte, zahar, stafide si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 paine toast (alba) 4 oua 50 g unt 1 lapte 8 linguri cu zahar 100 g stafide esenta de vanilie   Mod de preparare: Topeste untul pe foc. Incalzeste laptele. Amesteca energic ouale cu zaharul pana ce…

Read more »

Salata cu friptura de vita, sparanghel si mazare

17 February 2013
Salata_cu_friptura_de_vita_sparanghel_si_mazareSalata cu friptura de vita, sparanghel si mazare din: sparanghel, ridichi, mazare mange tout, otet balsamic, mustar dulce, mustar iute, sare, piper, zahar, ulei si friptura de vita. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 1 legătură ridichi 150 g mazăre mange-tout 1 legătură ceapă verde 3 linguri oțet balsamic alb 2 lingurițe muștar dulce 2 lingurițe…

Read more »

Tocanita de porc in strat de branza

17 February 2013
Tocanita_de_porc_in_strat_de_branzaTocanita de porc in strat de branza din: pulpa de porc, crema de branza, oua, ceapa, ardei gras, bulion, boia dulce, boia iute, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 200 g crema de branza 2 oua 2 cepe 1 ardei gras 1 lingurita cu bulion 1 lingurita cu boia dulce 1…

Read more »

Budinca cu carne de porc

16 February 2013
Budinca_cu_carne_de_porcBudinca cu carne de porc din: varza murata, carne de porc tocata, ulei, carnati de casa, orez, ceapa, marar, boia dulce, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1 varza murata 500 g carne de porc tocata 4 linguri ulei 200 g carnati de casa 150 g orez cu bobul lung 1 ceapa mare marar uscat cimbru…

Read more »

 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 27, 2013 în Retete&Bauturi

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: